torstai 12. marraskuuta 2015

Sakkokierros tiellä Taivasten Valtakuntaan


* Kun Taivaan Isä kutsuu, ihminen monesti torjuu kutsun, ylpistyy ja lankeaa syntiin
* Taivaan Isä ei heti hylkää syntistä, vaan laittaa hänet sakkokierrokselle, joka antaa voimaa tehdä parannus synneistä

* Jumala käyttää kaldealaisia ruoskana
* Israel on ollut monta kertaa pitkillä sakkokierroksilla
* Paavali ja Joona saivat rankat sakkokierrokset, mutta sen jälkeen menestyivät ylhäältä uudesti syntyneinä
* Valheisiin langennut menestysteologi tuottaa huonoa hedelmää, tyhmiä neitsyitä
* Hyvää hedelmää tekee se, joka tottelee Taivaan Isää (Matt. 7:17-23)Sakkokierros tekee kipeää, mutta palauttaa kapealle tielle Taivasten Valtakuntaan

Ohi meni, siitä sakkokierros
Raamattu kertoo monista esimerkeistä, joissa Taivaan Isä on lähestynyt eräitä ihmisiä suoraan tai profeettojensa kautta. Taivaan Isä on kutsunut valitsemansa erityiseen tehtävään ja on voinut antaa samalla lupauksia palkinnoista. Ei ole harvinaista, että ihminen ei ota tehtävää vastaan tai alkaa epäillä tehtävää. Sekään ei ole harvinaista, että kutsun saanut saattaa uskoa aluksi tehtävään, mutta sitten hänen rintaansa nousee ylpeys ja itsekkyys. Ihminen haluaa itse päättää, miten asiat tehdään. Eräät heistä lankeavat erilaisiin synteihin, kun luulevat olevansa niin pyhiä, ettei heidän valinnoissa ole mitään vikaa.

Taivaan Isän lupaukset hyvistä palkinnoista ovat pääsääntöisesti ehdollisia. Jos teet oman osasi, niin saat sitten luvatun palkinnon. Jos alat rikkomaan Jumalaa vastaan, niin voit menettää sen palkinnon, joka sinulle on luvattu. 

Jer. 18:10: "Mutta jos se kansa tekee pahaa eikä tottele minua, minä muutan mieleni enkä anna sille sitä hyvää, minkä olin luvannut." (vert. Esra 7:26)

3. Moos. 26:3, 9, 46: "Jos te elätte minun säädöksieni mukaan ja noudatatte minun käskyjäni...  ..Minä pidän voimassa teille antamani lupaukset...  ..asettaen ne israelilaisten kanssa solmimansa liiton ehdoiksi."

5. Moos. 11:16-17: "Varokaa siis, ettei sydämenne anna periksi viettelykselle ja ettette lankea palvelemaan vieraita jumalia ettekä kumartamaan niitä. Jos lankeatte, Herra vihastuu teihin ja sulkee taivaan, niin ettei sadetta tule eikä maa tuota satoa, ja te häviätte pian siitä hyvästä maasta, jonka Herra teille antaa."

1. Sam. 2:30: "Sen tähden Herran, Israelin Jumalan, sana kuuluu näin: Olen kyllä luvannut suvullesi ja isäsi suvulle, että saatte aina palvella minua. Mutta nyt Herra sanoo: Näin ei tule käymään! Minä nostan kunniaan ne, jotka minua kunnioittavat, mutta ne, jotka minua halveksivat, joutuvat häpeään."

Taivaan Isä on armossaan niin kärsivällinen, että syntiä tehnyt ei heti menetä Hänen lupaamia palkintoja. Taivaan Isä on armossaan kärsivällinen.

Sakkokierros, voi voi
Job. 33:29-30 (1933/38): "Katso, kaiken tämän tekee Jumala kahdesti ja kolmastikin ihmiselle, palauttaakseen hänen sielunsa haudasta ja antaakseen elämän valkeuden hänelle loistaa." 

Synti johtaa siihen, että ihminen joutuu sakkokierrokselle. Taivaan Isä voi sietää jopa muutaman sakkokierroksen ennen, kuin kilvoittelija siirretään pois kapealta tieltä Taivasten valtakuntaan ja nimi pyyhitään pois elämänkirjasta (Ilm. 22:27). Ampumahiihdossakin muutama sakkokierros ei vielä vie voittoa hyvältä hiihtäjältä, mutta enemmät sakkokierrokset tiputtavat kilpailijan pois mitaleilta.

San. 13:24: "Joka vitsaa säästää, se vihaa lastaan, joka rakastaa, kurittaa häntä jo varhain."

Taivaan Isä lähettää tänäkin päivänä profeettojaan ihmisten luo. Taivaan Isä saattaa ensimmäisellä kerralla antaa rohkaisun ja lohdutuksen sanoja, jonka kuulija ilolla uskoo. Kuulija saa lisäksi nähdä tai kokea jonkin erityisen tapahtuman, joka todistaa, että heidän luona on käynyt Jumalan tosi profeetat. Sitten esille astuu myös niitä, jotka alkavat horjuttamaan väärillä väitteil kuulijan uskoa siihen, että heidän luona olisi käynyt oikeat profeetat. Lopuksi Taivaan Isä lähettää profeetat uudestaan ihmisen luo, mutta tällöin Taivaan Isä nuhtelee kuulijaa hänen synneistä ja vaatii parannuksen tekoa. Nyt kuulijan usko loppui saman tien (Apt. 24:22-26). Hän ei halua nähdä omia syntejään ja torjuu kaiken sen, mitä oli kuullut ja mistä vahvistuksia saanut. Hän pakenee totuutta ja Jumalan auktoriteettia. Tästä seuraa entistä ankarampi sakkokierros. Heille olisi ollut parempi, etteivät he olisi koskaan kuulleet Jumalan puhetta ja nähneet niihin vahvistuksia (Luuk. 10:8-15). 

Raamattu kertoo myös paremman esimerkin. Kuningas Daavid oli Jumalan profeetta, mutta lankesi syntiin, josta olisi voinut saada kuolemantuomion ja menettää pelastuksensa. Profeetta Natan tuli nuhtelemaan Daavidia. Daavid ei torjunut kuulemaansa, vaan alkoi heti katumaan ja pyytämään Jumalalta armoa, vaikka hän oli kansansa ylin maalinen hallitsija. Jumala antoi anteeksi Daavidin synnit (2. Sam. 12:1-14). Daavidista tuli Jumalalle mieleinen kuningas, koska Daavidilla oli nöyryyttä nähdä syntinsä ja katua niitä.

Ihmiset kulkevat sakkokierrokselle omien itsekkäiden tekojensa johdattamana. Tuhlaajapoika otti ennenaikaisesti perintöosan isältään ja hän lähti rikkaana maailmaan. Hän eli railakasta sekä paheellista elämää ja lopulta häneltä loppui rahat. Sen jälkeen hän joutui elättämään itsenä sikopaimenena, joka on juutalaiselle hyvin häpeällinen ammatti, koska Raamattu säätää sian saastaiseksi eläimeksi. Tuhlaajapoika tippui korkealta alas, syvälle pohjamutiin.

Uupunut ukrainalainen kilpailija
Sakkokierros oli kova. Tuhlaajapojalla ei ollut muuta mahdollisuutta, kuin yrittää palata isänsä luo takaisin. Hän oli tehnyt niin pahaa syntiä, että hänen oli syytä pelätä saavansa kuolemantuomion. Pojalla ei ollut muuta mahdollisuutta, kuin mennä pyytämään isältä armoa. Mutta isä juoksi poikaa vastaan ja otti hänet syliinsä. Isä järjesti tuhlaajapojalle juhlat ja otti katuvan poikansa takaisin perheeseen (Luuk. 15:11-32). Poika sai uuden alun elämälleen.

Luuk. 15:32: "Mutta olihan nyt täysi syy iloita ja riemuita. Sinun veljesi oli kuollut mutta heräsi eloon, hän oli kadoksissa mutta on nyt löytynyt."

Israelin kansan 40 vuoden sakkokierros erämaassa

Jumala vei Israelin kansan pois Egyptin orjuudesta suurilla voimateoilla. Egyptiä kuritettiin kymmenellä ankaralla vitsauksella, Jumala halkaisi Kaislameren ja lopulta hukutti Egypin armeijan meren pohjaan. Kaikesta tästä huolimatta Israelin kansa alkoi nurisemaan. 12 tiedustelijaa tutki luvattua maata 40 päivää ja sen jälkeen Israelin kansa ei uskaltanut mennä valloittamaan Kaanaanmaata eli Israelia, vaikka Jumala oli luvannut heidän saavan maan. Egyptin maallinen varaus alkoi houkuttelemaan. 

4. Moos. 14:30-35: "Siihen maahan, jonka vannoin antavani teille asuinsijaksi, ei kukaan teistä pääse lukuun ottamatta Kalebia, Jefunnen poikaa, ja Joosuaa, Nunin poikaa. Teidän lapsenne, joiden te sanoitte joutuvan vihollisen käsiin, minä vien sinne, ja he oppivat tuntemaan omakseen sen maan, jota te olette halveksineet. Mutta te kuolette ja teidän ruumiinne jäävät tänne autiomaahan. Rangaistukseksi luopumuksestanne teidän lapsenne joutuvat vaeltamaan täällä paimentolaisina neljäkymmentä vuotta, kunnes viimeinenkin teistä on nääntynyt autiomaahan. Neljäkymmentä päivää te kiersitte tutkimassa tuota maata, neljäkymmentä vuotta teidän on kärsittävä rangaistustanne -- vuosi kutakin päivää kohti. Näin te opitte tietämään, mitä merkitsee joutua minun hylkäämäkseni. Minä, Herra, olen sanonut sanottavani. Näin minä teen koko tälle kelvottomalle kansalle, joka on liittoutunut minua vastaan: täällä autiomaassa jokainen tämän kansan jäsen kohtaa loppunsa, tänne he kuolevat."

Jumala suuttui Israelin kansalle tästä uskottomuudesta ja vannoi, ettei kukaan aikuinen pääse luvattuun maahan, paitsi Joosua ja Kaaleb, jotka olivat ainoat uskolliset Mooseksen lisäksi tässä asiassa sekä kansa lapsista kasvava uusi sukupolvi. Kansa laitettiin 40 vuodeksi kiertämään sakkokierrosta erämaassa käärmeiden ja vihollisarmeijoiden keskelle, kunnes jokainen syntiä tehnyt aikuinen oli edesmennyt. Uusi sukupolvi pääsi valtaamaan luvatun maansa Israelin Joosuan johdolla.

Erämaataipaleen alussa Jumala antoi Israelille lain. Kun Mooses oli Jumalan luona Siinain vuoren huipulla, niin kansa teki kultaisen vasikan ja alkoi palvomaan patsasta epäjumalanaan. Jumala suuttui ja päätti, että Hän pyyhkii syntiä tehneitten nimet elämäkirjasta pois, mikä tarkoittaa sitä, että he joutuvat helvettiin, kun heidän aikansa jättää (2. Moos. 32:33-35, Ilm. 21:27). Toistuva synnin teko johti siihen, ettei uusi sakkokierros riittänyt vaan, nyt koko kilvoittelu hylättiin niiltä, jotka menivät palvomaan kultaista vasikkaa. 

Pariisi on kokenut nyt kovia, kun ampujat ja pommimiehet ovat surmanneet paljon ranskalaisia rajuilla otteilla useissa eri paikoissa (Yle 14., 15. ja IL 18.11.2015). Eniten 89 ihmistä kuoli Eagels of Death Metal -yhtyeen hevimetalli konsertissa (Yle 26.11.2015). Hevimetalli konsertit ovat paholaisen palvontaa ja konsertti Pariisissa päättyi traagisella tavalla. Ammuskelu alkoi sinä hetkenä, kun yleisö alkoi laulamaan erään laulun kertosäettä, jossa ylistettiin paholaista.

Tapahtumien malli on usein sellainen, että joku valtio haluaa varmistaa esim. edulliset öljysopimukset ja antaa vastalahjaksi ilmaiseksi tilojaan väärien uskontojen rukoushuoneiksi tai haluaa muuten toivottaa väärien uskontojen harjoittajat tervetulleiksi (IL 15.12.2017). Sen jälkeen rukoushuoneisiin pesiytyy ääriaineksia (Yle 16.11.2015), jotka värväävät kannattajia ja kun he ovat voimistuneet, alkaa sekasorto. Kun tilanne on karannut viranomaisten käsistä (Yle 19.11.2015), he yrittävät hillitä väärien uskontojen ääriaineksia, syyttämällä Israelia ääriainesten mieliksi (Yle 7.12.2017). Tämän jälkeen Jumala rankaisee näitä kansoja vielä kovemmalla kädellä.

Olen huomannut, miten aktiivisesti Ranska on toiminut Palestiinan valtion tunnustamiseksi ja edistänyt toimia Israelin kauppatavaroiden myynnin rajoittamiseksi (HS 11.11.2015, 15.1.2017 ja IL 17.12.2014). Euroopassa on muutenkin tapahtunut suuri luopumus uskosta ja Raamatun Jumalan kunnioituksesta. Something Happened On The Way To Heaven - Jotain tapahtui tiellä Taivaaseen. 

Jumala lähetti kaldealaiset Eurooppaan

Erikoisjoukoilla kiirettä Ranskassa
Kaldealaiset (babylonialaiset) olivat Syyriassa ja Irakissa asunut kansa. Jumala käytti kaldealaisia ruoskana rankaisemaan Israelia sen synneistä, kun Israelin kansa joutui 70 vuodeksi pakkosiirtolaisuuteen Babyloniaan. Nyt samalle alueelle on syntynyt mustalippuinen pimeyden valtakunta (Yle 25.12.2015).  

Israelia valloittaessaan 500-luvulla eKr. kaldealaiset eivät menneet vielä ihan maan ääriin asti (esim. ympäri Eurooppaa, Atlantin rannoille asti). Nyt kaldealaiset ovat menneet ympäri maailmaa suuren muuttovyöryn joukossa (IL 2.2.2016). He ovat ottaneet toisten asuinsijoja haltuunsa (Hab. 1:6, IL 5.1., 6.5. ja 19.5.2017). Eurooppa maksaa nyt kovaa hintaa luopumuksestaan ja siitä, että se hyväksyy epäjumalanpalveluksen (Hab. 2:5-20). Lehdistö on uutisoinut paljon näistä aiheista: Yle 16., 20., 24. ja 27.11.2015; 2.4., 10., 15. ja 31.12.2015; 10.5. ja 22.11.2016; HU 20.3.2015; IL 18.12.2015; 9. ja 11.1.2016 sekä 29.8.2016 ja IL 19.4.2017.

On tavallista, että Raamatun profetiat toteutuvat useita kertoja esim. mallilla esitäyttymys, historiallinen täyttymys ja lopullinen täyttymys. Raamattu on aina ajankohtainen ja opettavainen kirja. Habakukin kirja kertoo Jumalan rankaisevan syntisiä siten, että lähettää kaldealaiset kansojen vaivaksi. Kaldealaiset (babylonialaiset) hyökkäsivät Israeliin Habakukin aikana (Hab. 1:5-6), jolloin profetia toteutui. Sen jälkeen sama on toistunut muissakin kansoissa.

Hab. 1:6-7, 10-12, 15-17: "Minä kutsun kaldealaiset, rajun ja pelottavan kansan, joka kulkee maan ääriin ja ottaa haltuunsa toisten asuinsijat. Se on julma ja armoton kansa. Itse se päättää, mikä on oikein ja mitä se saa tehdä..

..Kuninkaita he pitävät pilkkanaan, ruhtinaita he ilkkuvat. He nauravat linnoituksille, kasaavat vallin ja valtaavat ne. Sitten he kiitävät eteenpäin kuin tuuli, rientävät kohti uusia rikoksia. Omaa voimaansa he pitävät jumalana. Herra, sinä olet ollut jo aikojen alusta. Herra, minun pyhä Jumalani! Herra, sinä olet lähettänyt kaldealaiset rankaisemaan meitä, sinä, kalliomme, olet tuonut heidät kurittamaan meitä. Älä anna meidän kuolla heidän käsiinsä!..

..Kaldealaiset pyydystävät ihmisiä koukuilla, vetävät heitä verkoilla kuin kaloja. Saadessaan saaliin he iloitsevat ja riemuitsevat. He uhraavat verkoilleen, polttavat suitsuketta pyydyksilleen. Niillä he ovat saaneet, mitä ovat halunneet, heillä on ruokaa yllin kyllin. Saavatko he loputtomiin saalistaa, surmata kansoja säälimättä?"

Hab. 2:4, 13: "Kirjoita siis: Tuo kansa on perin juurin röyhkeä ja väärämielinen. Mutta vanhurskas saa elää, kun hän pysyy uskollisena...    ..Eikö tapahdu Herran Sebaotin tahto, kun kansojen työ joutuu tulen saaliiksi ja kansakuntien vaivannäkö raukeaa tyhjiin?"

Taivaan Isä säätää kaikille kansoille määräajat ja asumisalueiden rajat (Apt. 17:26). Kaldealaiset eivät tulleet Eurooppaan pelkästään sen takia, että Jumala käyttää osaa heistä rankaisun välineenä. Taivaan Isä kuljetti kaldealaiset Eurooppaan myös sen takia, jotta he voisivat kuulla ainoasta elävästä Jumalasta, jonka Poika sovitti Golgatan ristillä maailman synnit ja nousi ylös kuolleista. Eurooppalaiset eivät ole menneet riittävän ahkerasti Lähi-itään evankelioimaan Jeesuksesta Kristuksesta, Yeshua HaMashiachista, joten kaldealaiset tuotiin nyt Eurooppaan kuulemaan Jumalan Sanaa.

Jumala vaatii niin kaldealaisilta kuin eurooppalaisilta parannuksen tekoa synneistä. Jumala vaatii kaikilta epäjumalanpalveluksen lopettamista ja Jeesuksen, Yeshuan seuraamista. Viime päivinä on seurakunnissa nähty paljon uusia maahanmuuttajia, jotka kuuntelevat kiinnostuneena Jeesuksesta. Osalla on hyvin paatunut sydän ja he kulkevat turmioon (Apt. 17:32-34). Osa heistä havahtuu, tulee uskoon ja alkaa opiskelemaan Raamattua. Joku harva voi löytää erämaataipaleen takaa Taivasten valtakunnan. Osa tekeytyy kristinuskoon kääntyneiksi, jotta he saisivat sillä verukkeella turvapaikan. Jotkut yksittäiset henkilöt näyttelevät kääntyneensä kristityiksi, jotta he voisivat tehdä toisille ihmisille pahaa (MTV3 11.12.2018). Jotkut tuupertuvat sakkokierrokselleen (Yle 17.6.2015). Pelastus on kuitenkin tarjolla kaikille kansoille, mistä asiasta on lisää artikkelissa 'Minä Olen Pelastaja vastaa 'kyllä', kun kosit Häntä'.

Apt. 17:22-31: "Paavali astui keskelle Areiopagia ja alkoi puhua: "Ateenalaiset! Kaikesta näkee, että te tarkoin pidätte huolta jumalien palvonnasta. Kun kiertelin kaupungilla ja katselin teidän pyhiä paikkojanne, löysin sellaisenkin alttarin, jossa oli kirjoitus: 'Tuntemattomalle jumalalle.' Juuri sitä, mitä te tuntemattanne palvotte, minä teille julistan. "Jumala, joka on luonut maailman ja kaiken, mitä siinä on, hän, joka on taivaan ja maan Herra, ei asu ihmiskäsin tehdyissä temppeleissä. Häntä ei myöskään palvella ihmiskäsin, ikään kuin hän tarvitsisi jotakin -- itse hän antaa kaikille elämän, hengen ja kaiken muun. Yhdestä ihmisestä hän on luonut koko ihmissuvun, kaikki kansat asumaan eri puolilla maan päällä, hän on säätänyt niille määräajat ja asuma-alueiden rajat, jotta ihmiset etsisivät Jumalaa ja kenties hapuillen löytäisivät hänet.

"Jumala ei kylläkään ole kaukana yhdestäkään meistä: hänessä me elämme, liikumme ja olemme. Ovathan muutamat teidän runoilijannekin sanoneet: 'Me olemme myös hänen sukuaan.' Koska me siis olemme Jumalan sukua, meidän ei pidä luulla, että jumaluus olisi samankaltainen kuin kulta, hopea tai kivi, kuin ihmisen mielikuvituksen ja taidon luomus. "Tällaista tietämättömyyttä Jumala on pitkään sietänyt, mutta nyt sen aika on ohi: hän vaatii kaikkia ihmisiä kaikkialla tekemään parannuksen. Hän on näet määrännyt päivän, jona hän oikeudenmukaisesti tuomitsee koko maailman, ja tuomarina on oleva mies, jonka hän on siihen tehtävään asettanut. Siitä hän on antanut kaikille takeet herättämällä hänet kuolleista." 

Koko Lähi-itä on tällä hetkellä sotien runtelema. Erityisen pahasti ovat kärsineet Syyria ja Irak. Raamatussa on Jumala lukenut Syyrialle tuomion, koska Assyyria on elänyt synnissä ja taistellut Israelia vastaan. Damaskos tulee häviämään kokonaan kartalta, mitä ei ole koskaan ennen tapahtunut. Sen hallinnassa olevat kaupungit tulevat muuttumaan myös rauniokasoiksi. Tätä tapahtuu koko ajan Syyriassa. On tekopyhää soitella kirkonkelloja Aleppon menetysten takia (Yle 12.10.2016), koska sotatoimet alueella ovat Jumalan määräämä rangaistus.

Jes. 17:1-2, 3: "..Näin käy: Damaskos ei enää ole kaupunki, siitä on tullut rauniokasa. Kaupungit, joita se hallitsi, jäävät hylätyiksi, ne jäävät karjalaumoille, jotka makailevat siellä kenenkään häiritsemättä...      ..Damaskos kadottaa kuninkuuden, ja Syyrian jäännöksen valta sortuu.."

Israelin kansan 70 vuoden sakkokierros Babyloniassa

Kuningas Salomo hairahtui vähäksi aikaa epäjumalanpalvelukseen. Tästä synnistä seurasi, että hänen poikansa Rehobeamin aikana noin vuonna 974 eKr Israelin valtio jakaantui pohjoisten heimojen kapinassa eteläiseen Juudan valtioon, jonka pääkaupunki oli Jerusalem, ja pohjoiseen Israelin valtioon. Israeliin ja Juudaan pesiytyi monenlaista syntiä epäjumalanpalveluksen lisäksi, jota kansa kantoi 390 vuotta, jonka jälkeen Babylonian armeija valloitti Juudan vuonna noin 603eKr (lisää artikkelissa).

Tie pakkosiirtolaisuuteen (klikkaa kuva suuremmaksi)
Ennen kuin Israelin kansa joutui Babyloniaan pakkosiirtolaiseksi, niin profeetta Jeremia varoitti myös Israelin kansaa sen synneistä ja siitä seuraavasta 70 vuoden rangaistuksesta pakkosiirtolaisina Babyloniassa. Samoin varoitti Israelia profeetta Hoosea, jonka vaimon elämä oli esikuva Israelin kansan huoruudesta ja sen seurauksista. Israel ei tehnyt parannusta ja sai rangaistuksen, josta Jumala oli ennalta varoittanut.

Jer. 25:8-9, 11-12: "Sen tähden Herra Sebaot sanoo näin: Koska te ette ole kuunnelleet minun sanojani, minä kutsun tänne kaikki pohjoisen kansat ja palvelijani Nebukadnessarin, Babylonian kuninkaan. Minä tuon heidät tämän maan, sen asukkaiden ja kaikkien sen naapurikansojen kimppuun...     ..Koko tämä maa tulee täyteen raunioita ja autioituu, ja nämä kansat palvelevat Babylonian kuningasta seitsemänkymmentä vuotta. "Mutta kun seitsemänkymmentä vuotta on kulunut, minä vaadin Babylonian kuninkaan ja hänen kansansa tilille rikoksistaan, sanoo Herra. Myös heidän maataan minä rankaisen, minä teen sen autiomaaksi, jossa ei koskaan enää asuta." 

Israelin kansan pakkosiirtolaisuus oli määräaikainen rangaistus ja kansa pääsi muuttamaan takaisin Israeliin 70 vuoden jälkeen. Israelin kansa ei ollut noudattanut Jumalan lakia, että viljelysmaan on annettava levätä joka seitsemäs vuosi (sapattivuosi). He viljelivät joka vuosi ja 70 sapattivuotta jäi väliin. Kun Jumala vei Israelin kansan 70 vuodeksi Babyloniaan, maa sai levätä pitämättömät sapattivuodet.

2. Aik. 36:20-21: "Kaikki hengissä säilyneet vietiin pakkosiirtolaisuuteen Babyloniaan, ja he joutuivat olemaan kuninkaan ja hänen seuraajiensa orjina siihen asti, kun persialaiset tulivat maan hallitsijoiksi. Näin toteutui Herran sana, jonka Jeremia oli julistanut: maa on oleva autio, ja se lepää seitsemänkymmentä vuotta, kunnes se on saanut hyvityksen pitämättä jääneistä sapateista."

Noin kahdesta miljoonasta israelilaisesta takaisin palasi vain noin 50 tuhatta. Vain pieni osa, noin 2,5% israelilaisista palasi luvattuun maahansa takaisin, mutta palanneet olivat uskollisin osa kansasta, joka sai uuden alun luvatussa maassaan (Joh. 15:2). Muut jäivät nauttimaan vauraasta maailmasta ja olivat hylänneet israelilaisuuden. Assyrian ja Babylonian pakkosiirtolaisuuksista seurasi, että suuri osa Israelin kansasta hajaantui kaukaisiin maihin (Hoos. 7:8) ja iso osa heistä luopui juutalaisista tavoista. Näin viinipuusta leikattiin ankaralla kädellä huonoja versoja pois.

Babylonian pakkosiirtolaisuudesta kertoo psalmi 137, jonka sanojen mukaan Boney M -yhtye teki laulun.

Psalmi 137:1, 4: "Virtojen varsilla Babyloniassa, me istuimme ja itkimme, kun muistimme Siionia...    ..Kuinka voisimme laulaa Herran lauluja vieraalla maalla?" 

Boney M - By the Rivers of Babylon

..By the rivers of Babylon, there we sat down;
ye-eah we wept, when we remembered Zion.

When the wicked
Carried us away in captivity
Require from us a song -
Now how shall we sing the Lord's song in a strange land?..
 


Juutalaisten noin 2000 vuoden sakkokierros pakolaisina

Israelin kansa ei tuntenut etsikkoaikaansa. Heidän pappinsa eikä kansanjohtajansa tunnistaneet Messiasta. Jeesus ennusti, että Temppeli tuhotaan maan tasalle. Jeesus antoi kristityille ohjeeksi paeta heti vuorille, kun sotajoukot lähestyvät Jerusalemia (Luuk. 21:5-33). Yleensä sotajoukkoja paetaan kaupungin muurien suojaan, mutta nyt kannatti mennä vuorille. Rooman armeija piiritti Juudassa olevaa Jerusalemia. Jerusalemista loppui ruoka ja vesi. Ihmiset nääntyivät heikoiksi ja heitä kuoli nälkään sekä janoon. Sen jälkeen Rooman armeija tuhosi kaupungin maan tasalle. Jerusalem tuhottiin 40 vuoden päästä Yeshuan (Jeesuksen) ylösnousemuksesta vuonna 70 jKr. Jäljelle jääneet juutalaiset otettiin orjaksi tai muuten karkotettiin maasta. Jumala laittoi juutalaiset noin 2000 vuoden sakkokierrokselle muiden kansojen sekaan

Hesekielin profetia Juudan kansan 40 vuoden synnin teon vuosista ja sen jälkeisestä karkotuksesta vieraiden kansojen joukkoon sopii siihen, kun Rooman armeija piiritti Jerusalemia ja otti henkiin jääneet orjiksi muihin maihin 40 vuotta Yeshuan ristiinnaulitsemisen jälkeen.

Hes. 4:1-2, 6-7, 13, 16-17: "Ihminen, ota savitiili, aseta se eteesi ja piirrä siihen kaupunki, Jerusalem. Pane se saarroksiin, rakenna sen ympärille piiritysvalli ja luo valtausluiska sen muureja vastaan, sijoita joka puolelle sotaleirejä ja pane muurinmurtajia yltympäri sitä uhkaamaan...   .. Kun olet sen tehnyt, käy vielä oikealle kyljellesi. Sinun tulee kantaa myös Juudan kansan synnit, ja minä panen sinut kantamaan niitä päivän vuotta kohden, neljäkymmentä päivää. "Pidä katseesi piiritetyssä Jerusalemissa ja paljas käsivartesi ojennettuna sitä kohti ja ennusta Jerusalemia vastaan...    ..Ja Herra sanoi: "Näin joutuvat israelilaiset leipänsä syömään, saastaisen leipänsä vieraissa maissa, joihin minä heidät karkotan."..   ..Herra sanoi minulle: "Ihminen, minä ehdytän jerusalemilaisilta leivän saannin. He joutuvat punnitsemaan leipänsä ja syömään sen ahdistuksen vallassa. Vettä he saavat vain määrämitan, ja he juovat sen pelko sydämessä. Heillä ei ole leipää eikä vettä, kaikki he ovat kauhuissaan, ja he menehtyvät syntiensä tähden." 

Nyt Jumala on kokoamassa juutalaisia takaisin Israeliin (Hes. 36-37) lupauksensa mukaisesti. Jumala ei ole unohtanut omaisuuskansaansa sakkokierrokselle (Room. 11). Israelin kansalle avautui mahdollisuus muuttaa takaisin vuonna 1917, kun brittiarmeija valtasi Jerusalemin ja kun Kansainliitto (YK) julisti Israelin juutalaisten kansankodiksi vuonna 1922. Israel itsenäistyi vuonna 1948 ja valloitti Itä-Jerusalemin vuonna 1967.

Profeetta Hoosea ennusti pitkän sakkokierroksen Israelin kansalle. Kun he eivät ottaneet vastaan Messiasta, niin he joutuivat noin kahdeksi tuhanneksi vuodeksi pakolaisiksi, jonka ajan lopulla Jumala kokoaa heidät takaisin luvattuun maahan Israeliin ja puhdistaa heistä uskottomuuden ja epäjumalanpalveluksen synnit pois. Tuhatvuotinen valtakunta alkaa tämän jälkeen eli kolmannella tuhannella vuodella laskien Jeesuksen ensimmäisestä tulemuksesta lukien.

Hoos. 3:3-5 (1933/38): "Ja minä sanoin hänelle: "Ole kauan aikaa minua varten; älä harjoita haureutta äläkä mene muille miehille. Minä myös teen samoin sinua kohtaan." Sillä kauan aikaa saavat israelilaiset olla ilman kuningasta ja ruhtinasta, ilman uhria ja patsasta, ilman kasukkaa ja kotijumalia. Sen jälkeen israelilaiset kääntyvät ja etsivät Herraa, Jumalaansa, ja Daavidia, kuningastansa. Vavisten he lähestyvät Herraa ja hänen hyvyyttänsä päivien lopulla. "

Hoos. 6:2: (1933/38): "Hän tekee meidät eläviksi kahden päivän kuluttua, kolmantena päivänä hän meidät herättää, ja me saamme elää hänen edessänsä."

2. Piet. 3:8-9: "Mutta älkää te, rakkaat ystävät, unohtako tätä: Herralle yksi päivä on kuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta kuin yksi päivä. Ei Herra vitkastele täyttäessään lupaustaan, vaikka hän joidenkin mielestä on myöhässä. Päinvastoin: hän on kärsivällinen teitä kohtaan, koska ei halua kenenkään tuhoutuvan vaan tahtoo, että kaikki kääntyisivät."

Sakarjan kirja on kirjoitettu Israelin kansan erämaavaelluksen jälkeen, joka oli pitkä sakkokierros, kuten edellä on kerrottu. Sakarja profetoi, että Israel (Pohjois-Israel), Juuda (Etelä-Israel) ja Jerusalem tuleva lähtemään erikseen tai yhdessä vielä neljä kertaa pakkosiirtolaisiksi, koska maahan hyökkää neljä kertaa sarveksi kutsuttu viholliskansa. Jumala kuitenkin lähettää jokaista sarvea kohden sepän, yhteensä neljä seppää, tuhoamaan orjuuttajakansan, jotta Israelin kansa pääsee vapaaksi ja orjuuttajat saavat siitä tuomion. Nämä orjuuttajakansat eli sarvet ovat olleet Assyria, Babylonia, Rooma ja sen jälkeen tulee antikristuksen valtakunta tekemään saman (Sak. 14:1-4). Sepät ovat Babylonia, joka kukisti Assyrian. Sen jälkeen Babylonia itse lähti hakemaan Juudaa pakkosiirtolaiseksi, mutta pian sen jälkeen Persia valloitti Babylonian ja kuningas Kyyros päästi Israelin kansan vapaaksi. Vuonna 70 jKr Rooman armeija tuhosi Jerusalemin ja vei eloon jääneitä orjikseen. Tämä sakkokierros päättyi, kun Iso-Britannian joukot vapauttivat Israelin maan ottomaaneilta ensimmäisessä maailmansodassa. Antikristuksen valtakunnan tekemä pakkosiirtolaisuus tulee päättymään, kun Israelin Kuningas Yeshua HaMashaich (Jeesus Kristus) tekee paluun Öljymäelle sotajoukkonsa kanssa ja tuhoaa antikristuksen joukot.

Sak. 1:18-21: "Sitten sain nähdä neljä sarvea. Minä kysyin enkeliltä, joka puhui kanssani: "Mitä nämä tarkoittavat?" Hän vastasi: "Nämä sarvet tarkoittavat niitä kansoja, jotka ovat hajottaneet Juudan, Israelin ja Jerusalemin asukkaat ympäri maailmaa." Sen jälkeen Herra antoi minun nähdä neljä seppää. Minä kysyin: "Mitä he aikovat tehdä?" Hän vastasi: "Nuo sarvet ovat hajottaneet Juudan asukkaat ympäri maailmaa, niin ettei kukaan ole voinut enää nostaa päätään. Nuo sepät taas ovat tulleet pelottamaan viholliskansat pois ja murskaamaan niiden sarvet, joilla ne ovat puskeneet Juudan maata ja karkottaneet sen asukkaat kaikkialle maailmaan."

Suomen kansalle määrätty sakkokierros

Suomen kansa ei ole elänyt Taivaan Isän tahdon mukaista elämää. Sen takia Suomi joutuu sakkokierrokselle. Jumala lähettää Venäjän armeijan kurittamaan Suomea. Jumalalle uskolliset seurakuntalaiset etsivät turvallisemman kokoontumispaikan kodeista ja jättävät kirkot, joiden rahat loppuvat ja pappien synnit paljastuvat. Tästä teemasta on lisää artikkelissa: 'Venäjän miehittää osan Suomea, kertoo Tukholman profetia'.

Taivaan Isä puhui Mikaelin suun kautta Suomen kansalle. Tässä puheessa Taivaan Isä käyttää myös Jeesuksen alkuperäistä nimeä Yeshua. Puheessaan Taivaan Isä ilmaisee pettymyksensä siihen, ettei Suomen kansa ole ottanut vastaan Hänen kutsuaan eikä elä Hänen tahtonsa mukaista elämää. Vieraan maan armeija tulee suomeen, mutta ne pelastuvat, jotka tekevät parannuksen ja tulevat lähelle Taivaan Isää.

Paavalin kolmen päivän sakkokierros sokeana ilman ruokaa ja vettä

Paavalin nimi oli alunperin Saul. Tämä nimi on sama, kuin huonolla kuningas Saulilla, joka lankesi syntiin, Pyhä Henki lähti pois Saulista ja Saul menetti lopulta kuninkuutensa. Paavali oli kiivas kirjanoppinut fariseus eli Raamatun asiantuntija ja hän vainosi kristittyjä. Paavali halusi tuhota kristityt seurakunnat. Hän otti kristittyjä kiinni ja toimitti heidät vankilaan (Apt. 8:1-3). 

Kun Paavali oli matkalla Damaskokseen ottamaan kiinni kristittyjä, niin matkan lopulla hänelle ilmestyi Jeesus Nasaretilainen suurella voimalla. Paavali ymmärsi silloin, että Jeesus, Yeshua oli Messias, jota vastaan Paavali oli taistellut. Paavali menetti näkönsä. Hän ei kyennyt kolmeen päivän syömään eikä juomaan. Paavali ei käynyt Joonan lailla helvetissä, mutta kokemus oli hyvin ankara kärsiä ja Paavali rukoili kärsiessään (Apt. 9:11). Paavali sai näkönsä takaisin ja uskoi, että Yeshua (Jeesus) on Messias. Kun Paavali syntyi ylhäältä uudeksi. Vanha oli jäänyt taakse ja uusi tuli tilalle.

Paavali sai paljon voimaa sakkokierroksestaan. Paavali jaksoi evankelioida, vaikka kansa mellakoi häntä vastaan ja Paavalia kivitettiin. Paavali joutui syyttömänä vankilaan, hän koki laivan haaksirikon ja myrkkykäärme puri käteen tekemättä mitään vahinkoa hänelle. Lopulta Paavali kuoli marttyyrinä Roomassa (Apt.-kirja). Paavalin työ oli kuitenkin hyvin voitokasta ja kristinuskon leviäminen sai vahvan alun. 

Kuningas Nebukadnessarin seitsemän vuoden sakkokierros riivattuna

Nebukadnessar oli mahtava Babylonian suurvallan kuningas. Hän teki syntiä ja kohteli köyhiä huonosti (Dan. 4:23). Jumala rankaisi Nebukadnessaria siten, että hän tuli hulluksi ja hänet ajettiin pois ihmisten joukosta. Nebukadnessar annettiin paholaisen kuritettavaksi. Kun seitsemän vuoden sakkokierros oli ohi, niin Nebukadnessar parani. Jumala nosti hänet takaisin kuninkaaksi. Tämä opettaa, että Jumalalla on voimaa alentaa mitä mahtavampi kuningas maahan ryömimään ja nostaa mitä mitättömin ihminen kuninkaaksi kenen tahansa tilalle.


Ps. 113:5-8 (RK): "Kuka on niin kuin Herra, meidän Jumalamme, joka istuu korkealla ja alentuu katsomaan taivasta ja maata? Hän nostaa tomusta vähäosaisen, korottaa jätekasasta köyhän asettaakseen hänet istumaan ruhtinaiden rinnalle, kansansa ruhtinaiden rinnalle."

Dan. 4:28-34: "Sana oli vielä kuninkaan huulilla, kun taivaasta kuului ääni: "Tämä sana on sinulle, kuningas Nebukadnessar: Olet menettänyt valtakuntasi! Ihmisten joukosta sinut ajetaan pois, sinä olet asuva eläinten parissa, saat syödä ruohoa kuin härät, ja seitsemän vuotta on vierivä ylitsesi, kunnes opit tietämään, että Korkein on hallitsija ihmisten valtakunnassa ja että hän antaa sen kuninkuuden kenelle tahtoo."

Se sana kävi heti toteen: Nebukadnessar ajettiin pois ihmisten joukosta, ja hän söi ruohoa kuin härät ja hänen ruumiinsa kastui yökasteesta. Hänen partansa ja hiuksensa kasvoivat tuuheiksi ja pitkiksi kuin kotkan sulat ja hänen kyntensä pitkiksi kuin lintujen kynnet.

"Päivien kuluttua umpeen minä, Nebukadnessar, nostin silmäni kohti taivasta ja sain ymmärrykseni takaisin, ja minä kiitin Korkeinta ja ylistin ja kunnioitin häntä, joka elää ikuisesti: -- Totisesti, hänen valtansa on ikuinen valta ja hänen valtakuntansa pysyy polvesta polveen! Maan asukkaat ovat kaikki tyhjän veroiset. Tahtonsa mukaisesti hän tekee taivaan joukoille ja maan asukkaille, eikä ole ketään, joka voisi estää hänen työtään ja joka voisi sanoa hänelle: "Mitä sinä teet?" 

"Silloin minä sain takaisin ymmärrykseni, ja kuninkaallinen mahtini ja loistoni annettiin minulle jälleen. Hovimieheni ja ylimykseni noutivat minut, ja kuninkuuteeni palautettiin ennalleen ja valtani lisääntyi entisestään. Nyt minä, Nebukadnessar, kiitän, ylistän ja kunnioitan Taivaan Kuningasta, jonka kaikki teot ovat oikeat ja kaikki tiet oikeudenmukaiset ja joka pystyy nöyryyttämään ne, jotka elävät ylpeyden vallassa."


Jumala osoitti, että hänellä on valta lähettää ihmiseen riivaajahenki ja syöstä suuri kuningas vallasta. Kuningas Nebukadnessaria nöyryytettiin ja hän nöyrtyi. Jumalalla on myös valta ajaa pahat henget pois ja nostaa hulluudesta parantunut takaisin kuninkaaksi.

Jeesus tapasi rannalla hautaluolissa eläneen riivatun miehen. Jeesus ajoi miehestä lukuisia pahoja henkiä laitumella olevaan sikalaumaan, joka syöksyi sen jälkeen jyrkänteeltä järveen. Sikopaimenet menettivät karjansa, jota he eivät olisi saaneet kasvattaa, koska Vanha testamentti kieltää sianlihan syömisen saastaisena eläimenä.

Jes. 66:3-4: "..Sian verta ovat teidän ruokauhrinne, pahan palvontaa teidän suitsutuksenne. Te olette valinneet omat tienne ja mieltyneet omiin iljetyksiinne, ja minä puolestani valitsen kurituksen tien, teitä kohtaa se, mitä te pelkäsitte..." (vert. myös Jes. 66:16-17)

Hautaluolissa elänyt pelottava riivattu mies tuli järkiinsä ja pukeutui vaatteisiin. Yeshua (Jeesus) lähetti hänet sukunsa luokse julistamaan Yeshuan suurista teoista ja saamastaan armosta (Mark. 5:19-20). Parantunut mies kasvoi vahvaksi evankeliumin julistajaksi. Kansa pyysi Jeesusta poistumaan paikalta, koska he olivat menettäneet noin 2000 sikaa järveen hukkuneena, mikä oli myös rangaistus siitä, että he söivät saastaisen eläimen lihaa.
Kansa rakasti enemmän maallista omaisuutta kuin lakia, eikä sen takia uskonut Pyhän Hengen voimallista toimintaa.

Mark. 5:15-20: "He tulivat Jeesuksen luo ja näkivät pahojen henkien vaivaaman miehen istuvan siellä. Mies, jossa oli ollut legioona henkiä, istui vaatteet yllään ja täydessä järjessään. Tämä sai heidät pelon valtaan. Paikalla olleet kertoivat heille, mitä pahojen henkien vaivaamalle oli tapahtunut ja kuinka sikojen oli käynyt. Silloin kaikki alkoivat pyytää, että Jeesus poistuisi siltä seudulta. Kun Jeesus nousi veneeseen, pahoista hengistä vapautunut pyysi saada jäädä hänen seuraansa. Jeesus ei siihen suostunut vaan sanoi hänelle: "Mene kotiisi omaistesi luo ja kerro tästä suuresta teosta, jonka Herra on armossaan sinulle tehnyt." Mies lähti ja alkoi Dekapoliin alueella julistaa, mitä Jeesus oli tehnyt hänelle. Kaikki olivat ihmeissään."


Joonan kolmen päivän sakkokierros helvetissä 

Palanut kasvisto lannoittaa maan
Suomi on Euroopan metsäisin maa, jossa on 70 % pinta-alasta metsää. Mitä tehdä, kun maa on hedelmätöntä rämemetsää, ettei siinä hyvä vilja kasva? Se tuottaa vain ohdakkeita, risuja ja aina ei edes aurinko paista maahan. Suomalaiset ovat tienneet, mitä tehdä. He ovat kaskeamalla polttaneet metsää hedelmällisiksi pelloiksi. Auringon tieltä on puut palaneet ja tuhka lannoittanut maan hedelmälliseksi. Niin tekee myös Jumala eräille, jotka eivät häntä tottele. Jumala puhdistaa heidät tulella ja tekee heistä hyvää hedelmää tekeviä siten, kuin Hän on ennalta valinnut.

Room. 11:4-5, 28-29: "Samoin on nykyisenäkin aikana olemassa jäännös, jonka Jumala on armossaan valinnut. Mutta jos valinta kerran perustuu armoon, se ei perustu ihmisen tekoihin -- muutenhan armo ei olisi armo...
.. Evankeliumin torjuessaan he ovat Jumalan vihollisia, teidän tähtenne, mutta valinnan perusteella he ovat Jumalalle rakkaita, isien tähden. Jumala ei peruuta lahjojaan eikä antamaansa kutsua."

Ehkä kuuluisin esimerkki sakkokierroksesta on profeetta Joonan tarina. Jumala kutsui Joonan menemään kaldealaisten suurkaupunkiin Niniveen (nykyään Mosul, Irakissa) julistamaan Jumalan tuomion. Niniveläiset elivät erityisen paheellista elämää ja ulkomaalaisen saattoi olla jopa vaarallista matkustaa sinne. Tänä päivänä samalle alueelle on noussut Niniven kaltainen pimeyden valtakunta, joka on levittänyt mustan lippunsa Syyrian ja Irakin alueelle.

Joonan laiva merihädässä
Joona teki kohtalokkaan virheen. Hän ei totellut Taivaan Isän tahtoa. Hän ei lähtenyt Israelista matkustamaan Pohjois-Irakissa olevaan Niniven kaupunkiin, vaan lähti pakoon merimatkalle Espanjan suuntaan. Jumala nosti rajun myrskyn. Joonaa kuljettanut laiva joutui merihätään.


Joona 1:12: "Joona vastasi: "Heittäkää minut mereen, niin meri tyyntyy. Minä olen varma, että tämä hirveä myrsky on minun syytäni."

Lopulta Joona heitettiin mereen ja hän vajosi pohjaan, koska Raamattu kertoo pohjan kaislojen kietoutuneen Joonan pään ympärille. Joona kuoli mereen pohjaan upotessaan (Joona 2:6-7). Suuri kala nielaisi Joonaan ruumiin vatsaansa. Raamattu kertoo, että kalan vatsa oli Joonan kuolleen ruumiin hauta (Joona 2:7). Samalla meri tyyntyi ja merihädästä pelastuneet merimiehet pelkäsivät ja kunnioittivat Israelin Jumalaa, uhrasivat Israelin Jumalalle sekä tekivät pyhiä lupauksia (Joona 1:16). Artikkeli kertoo lisää teemasta 'Onko viisasta pelätä Taivaan Isää'.

Valashai on maailman suurin kala
Joona 2:3: "..Ahdingossani minä kutsun Herraa avuksi, ja hän vastaa minulle. Tuonelan kohdusta minä huudan apua, ja sinä, Herra, kuulet ääneni." (Jae 3: "tuonelan kohtu" on käsikirjoituksessa "mibbeten seowl" = "from the depth of hell". Sana "sheol" voi tarkoittaa myös kuolemaa kuten esim. Ps. 6:6, 1. Sam. 2:6)

1. Sam. 2:6 (1933/38): "Herra antaa kuoleman ja antaa elämän, hän vie alas tuonelaan ja tuo ylös jälleen."

Joona joutui tuonelan helvettiin ja suuriin kärsimyksiin. Hänen sielunsa ei ollut enää meren pohjassa, vaan se siirtyi vuorten ja maan syvyyksissä olevaan helvettiin (Joona 2:6-7). David Pawson opettaa videolla, mitä Raamattu opettaa helvetistä. Helvetin tulessa ihminen kokee ihollaan palovamman kipua lakkaamatta. Madot syövät lihaa niin, että tuntee viiltävää kipua. Tuskat ovat niin suuret, että ihminen puree voimakkaasti hampaita yhteen. Nenässä haisee mädäntyneen kanamunan löyhkä eli rikin haju. Jano on kova ja vettä ei ole. Ihminen ei saa lepoa eikä unta. Ahdinko on paljon suurempaa kuin, mitä mikään inkvisitio pystyy maapallolla koskaan tekemään.

Joona on varoittava esimerkki kaikille uskoville ja erityisesti tottelemattomille Herran palvelijoille. Jos uskova ei tee Taivaan Isän tahtoa, hän ei pelastu taivaaseen, vaikka nellä olisi ollut parantamisen ja profetoimisen armolahjat.

Jeesus opetti, että huonoa hedelmää tekee se, joka rikkoo Taivaan Isän tahtoa vastaan. Huonoa hedelmää tekevät versot leikataan viinipuusta pois ja heitetään tuleen eli helvettiin. Jos rikot lakia vastaan, niin tuotat laittomuutta eli huonoa hedelmää. Se, joka järjestää seurakunnassa pinnallisen ja harhaoppisen musiikki-shown, tuottaa tyhmiä neitsyitä (Matt. 25:10-12) ja huonoa hedelmää, vaikka kaikki viihtyisivät juhlassa kuinka hyvin tahansa. Se tekee hyvää hedelmää, joka saarnaa totuutta, vaikka se joskus tarkoittaisi tuomion julistamista Niniven kokoiselle suurkaupungille. Saarna tuotti hyvää hedelmää, koska Niniven kansa teki parannuksen ja he pelastuivat taivaaseen (Matt. 12:41).

Ps. 1:1-3 (1933/38): "Autuas se mies, joka ei vaella jumalattomain neuvossa eikä astu syntisten teitä eikä istu, kussa pilkkaajat istuvat, vaan rakastaa Herran lakia ja tutkistelee hänen lakiansa päivät ja yöt! Hän on niinkuin istutettu puu vesiojain tykönä, joka antaa hedelmänsä ajallaan ja jonka lehti ei lakastu; ja kaikki, mitä hän tekee, menestyy."

Jes. 11:1-3: "Iisain kannosta nousee verso, vesa puhkeaa sen juuresta ja kantaa hedelmää. Hänen ylleen laskeutuu Herran henki, viisauden ja ymmärryksen henki, taidon ja voiman henki, totuuden tuntemisen ja Herran pelon henki: hänen ilonsa on totella Herraa..."

Matt. 7:17-23 (1933/38): "Näin jokainen hyvä puu tekee hyviä hedelmiä, mutta huono puu tekee pahoja hedelmiä. Ei saata hyvä puu kasvaa pahoja hedelmiä eikä huono puu kasvaa hyviä hedelmiä. Jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, hakataan pois ja heitetään tuleen. Niin te siis tunnette heidät heidän hedelmistään. Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?' Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'."

Joona oli helvetin ahdingossa kolme päivää ja kolme yötä (Joona 3:1). Joona tiedosti, että elämän salvat olivat sulkeutuneet häneltä ainiaaksi ja Joonan voimat olivat jo rauenneet. Joona lupasi nyt totella kaikessa Jumalaa, jos Herra pelastaa hänet. Jumala herätti Joonan kuolleista hänen vielä ollessa suuren kalan vatsassa, jonka jälkeen Joona rukoili Jumalaa (Joona 2:2-10). Rukouksen jälkeen Jumala käski kalan oksentaa Joonan rannalle.

Joona 2:8-11: "Kun voimani jo raukenivat, minä yhä kutsuin Herraa, ja rukoukseni tuli sinun luoksesi pyhään temppeliisi. Ne, jotka luottavat turhiin jumaliin, hylkäävät ja pettävät sinut. Mutta minä saan uhrata ja laulaa kiitosta sinulle. Minkä olen luvannut, sen minä täytän. Vain Herra voi pelastaa. Sitten Herra käski kalan oksentaa Joonan kuivalle maalle." 

Joonan ylösnousemus

Lähes kaikille tuomio helvettiin on ikuinen, mutta Joona sai hyvin harvinaisen armon. Kun kolme päivää ja yötä oli kulunut, niin Jumala herätti Joonan kuolleista ja sen jälkeen käski suurta kalaa oksentamaan Joonan rannalle.

Joona 2:7: "Vuorten pohjiin minä painuin, vajosin syvyyksien maahan, sen salvat sulkeutuivat takanani ainiaaksi. Mutta sinä, Herra, minun Jumalani, nostit minut elävänä ylös haudasta."

Jes. 26:16-19: "Kun jouduimme ahdinkoon, me etsimme sinua, Herra, sinun kurituksesi sai meidät suremaan ja huokailemaan. Niin kuin raskaana oleva nainen, jonka aika on tullut, vääntelehtii ja huutaa kipuaan, niin olimme edessäsi, Herra. Me olimme raskaana, me vääntelehdimme, mutta niin kuin tuulta oli se mitä synnytimme. Mitään apua emme pystyneet tuomaan, ketään emme synnyttäneet asumaan maata. Mutta sinun kuolleesi heräävät eloon, heidän ruumiinsa nousevat ylös. Tomuun vaipuneet, herätkää ja riemuitkaa! Sinun kimaltava aamukasteesi virvoittaa maan, ja niin maa palauttaa kuolleet elämään."

Johannes Kastaja kastoi vedellä parannukseen, mutta hänen jälkeen tuli häntä voimakkaampi Yeshua HaMashiach, joka kastaa Pyhällä Hengellä ja tulella, joka mainitaan erikseen. Raamattu selittää seuraavissa kahdessa lauseessa, mitä tulella tarkoitetaan. Tässä asiayhteydessä tulella ei tarkoiteta helluntaina nähtyjä tulisia kieliä (Apt. 2:3) vaan helvetintulta, joka polttaa synnin pois. Se ei myöskään tarkoita palavaksi liekiksi puhallettua armolahjaa, kuten eräissä käännöksissä mainitaan 2. Tim. 1:6 jakeen kohdalla, koska kreikkalainen käsikirjoituksessa käytetään sanoja armolahjan herättäminen eikä tuleen sytyttäminen, mikä käy ilmi mm. Bibliasta ja King James Versio -käännöksistä, jotka kääntävät jakeen paremmin.

Apt. 3:11-12: "Minä kastan teidät vedellä parannukseen, mutta minun jälkeeni tulee toinen, joka on minua väkevämpi. Minä en kelpaa edes riisumaan kenkiä hänen jalastaan. Hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä ja tulella. Hänellä on kädessään viskain, ja sillä hän puhdistaa puimatantereensa viljan. Jyvät hän kokoaa aittaansa, mutta ruumenet hän polttaa tulessa, joka ei koskaan sammu." 

Onnellinen on hän, joka parannuksen teon jälkeen saa syntinsä anteeksi upotuskasteen yhteydessä Yeshua HaMashiachin, Jeesuksen Kristuksen nimeen ja sen jälkeen Pyhän Hengen kasteen (Apt. 2:38). Joona oli saanut Pyhän Hengen kasteen ennen tulikastettaan, koska Joona kuuli Jumalan ääntä. Joona ei kuitenkaan ollut kuuliainen Jumalalle, joten hänen taipumuksensa olla tottelematon poltettiin pois helvetin tulessa. Tämä on esikuvaa myös lopun ajan tapahtumille ennen tuhatvuotisen valtakunnan alkua (vert. Hes. 37:1-14).

Mal. 3:2-3: "Kuka voi kestää sen päivän, jolloin hän tulee, kuka voi seistä horjumatta, kun hän ilmestyy? Sillä hän on kuin ahjon hehku, hän puhdistaa kuin vahvin lipeä. Silloin Herra toimii kuin metallinsulattaja ja hopeankiillottaja. Hän puhdistaa leeviläiset, ja he tulevat puhtaiksi kuin kulta ja hopea, joista kuona on poltettu pois." 

Jes. 10:17: "Ja Israelin Valosta tulee liekki, Israelin Pyhästä tulenlieska, joka yhdessä päivässä polttaa ja nielee Assyrian orjantappurat ja ohdakkeet,"

Hoos. 6:1-2 (RK): "Tulkaa, palatkaamme Herran luo! Hän on raadellut meitä, mutta hän pa­rantaa meidät, hän on lyönyt meitä, mutta hän myös sitoo meidän haavam­me. Hän virvoittaa meidät eloon kah­den päivän kuluttua, kolmantena päi­vänä hän meidät herättää, ja me saamme elää hänen edessään."

Juud. 1:26: "Pelastakaa ne, jotka voitte, temmatkaa heidät tulesta!.."

Jokaisen usko koetellaan tulessa. Elämän vaivat opettavat ihmistä pysymään erossa synnin tekemisestä. Kantapään kautta oppii virheistä, joita ei sen jälkeen enää toista. Tulessa koeteltu usko ei lankea synnin kiusauksiin. Yeshuan (Jeesuksen) tulikaste Golgatan ristillä antoi esimerkin täydellisestä kuuliaisuudesta.

Luuk. 12:49-50: "Tulta minä olen tullut tuomaan maan päälle -- ja kuinka toivonkaan, että se jo olisi syttynyt! Mutta minut on kasteella kastettava -- ja missä ahdistuksessa olenkaan, ennen kuin olen sen läpi käynyt!"

Hepr. 5:8-9: "Vaikka hän oli Poika, hän joutui kärsimyksistä oppimaan, mitä on kuuliaisuus. Kun hän oli saavuttanut täydellisyyden, hänestä tuli iankaikkisen pelastuksen tuoja, kaikkien niiden pelastaja, jotka ovat hänelle kuuliaisia."

1. Piet. 1:7: "Kultakin koetellaan tulessa, ja onhan teidän uskonne paljon arvokkaampaa kuin katoava kulta. Koettelemuksissa teidän uskonne todetaan aidoksi, ja siitä koituu Jeesuksen Kristuksen ilmestyessä ylistystä, kirkkautta ja kunniaa."

Ps. 66:10-12 (RK): "Totisesti sinä, Jumala, olet ko­etellut meitä, olet puhdistanut meitä, niin kuin hopea puhdistetaan sulatta­malla. Sinä veit meidät verkkoon, panit kuorman lanteillemme. Sinä panit ihmiset ajamaan päämme yli. Me jouduimme tuleen ja veteen, mutta sinä veit meidät yltäkyl­läisyyteen."

Yeshua, Jeesus vertasi omaa kuolemaansa profeetta Joonaan kuolemaan. Niin kuin Joona oli kolme päivää ja kolme yötä kuolleena ja sen jälkeen heräsi kuolleista, niin samalla tavalla Yeshua, Jeesus on maan povessa haudassaan ja herää kuolleista (Matt. 12:38-40, 16:1-4). Yeshua ei joutunut kuolemansa jälkeen helvettiin, koska hän sanoi olevansa toisen ristillä kuolleen kanssa vielä samana päivänä paratiissa (Luuk. 23:43).

Matt. 12:38-40: "Silloin muutamat lainopettajat ja fariseukset sanoivat Jeesukselle: "Opettaja, anna tässä meidän nähtemme merkki!" Mutta Jeesus vastasi heille: "Tämä paha ja uskoton sukupolvi vaatii merkkiä, mutta ainoa merkki, joka sille annetaan, on Joonan merkki. Niin kuin profeetta Joona oli meripedon vatsassa kolme päivää ja kolme yötä, niin on Ihmisen Poika oleva maan povessa kolme päivää ja kolme yötä."

Ida Elina - Laivat

Laivat ne yössä jyskyttää
ympärillään hämärää, lyhtyine pimeään,
Ja aika se soutaa eteenpäin
hyvää vauhtia jo näin
melkein kyydistä jäin
Se siivillensä hakee lentäjä..


..Myrskyt kun ympärillämme riehuu
laivat karille ajautuu
ja aika seisahtuu 

Silloin jos antaa tuulen kohdata
voi vanhan haudata
nähdä kasvonsa
ja jotain uutta muovautuu 


Olet luona kun vaihtuu sää
Olet luona kun vain minä jään
Kun marraskuiset tuulet sydämeeni hengittää
etten pelkää ees pimeää


Tuuli kuulen nousevan
ja mulle laulavan
pian aamu aukeaa
pelko joka kerran vei
enää kiinni saa mua ei
koska nähnyt olen myrskyn taa ..


..En pelkää pimeää
En pelkää pimeää Ylösnousemuksen voima

Ysnousemuksen jälkeen Joona oli täynnä voimaa. Hänen ei ikinä mene takaisin helvettiin. Mikään koettelemus ei voi enää taivuttaa helvetissä kärsinyttä pois Jumalan tahdon mukaisesta elämästä. Joonasta tuli kuin valiosotilas, joka tottelee Jumalan käskyjä maksoi se Joonalle mitä tahansa. Valiosotilas saarnaa parannuksen tekoa, vaikka sen johtaisi marttyyrikuolemaan. Tällaisia lähetystyöntekijöitä on historian aikana ollut monia, kuten oli myös Jeesuksen opetuslapset (Mark. 10:39), vaikka he eivät ole käyneet helvetissä.

Kuuliaisuus tekee hyvää hedelmää
Joona 3:1-3: "Joonalle tuli toisen kerran tämä Herran sana: "Lähde Niniveen, tuohon suureen kaupunkiin, ja julista sille se sanoma, jonka minä sinulle puhun." Nyt Joona meni Niniveen, niin kuin Herra oli käskenyt."

Joona saarnaaminen oli tämän jälkeen hyvin voitokasta. Joona varoitti Niiniveä tuhosta ja sai koko Niiniven tekemään parannuksen synneistä. Niiniven katui, paastosi ja lopetti synnin tekemisen, jolloin Jumala antoi armoa Niinivelle. Kun Joona alkoi tottelemaan Jumalaa, niin Joona teki hyvää hedelmää. 

Fil. 3:10, 20-21: "Minä tahdon tuntea Kristuksen ja hänen ylösnousemisensa voiman ja tulla hänen kaltaisekseen osallistumalla hänen kärsimyksiinsä ja kuolemaansa.. ..Mutta me olemme taivaan kansalaisia, ja taivaasta me odotamme pelastajaksi Herraa Jeesusta Kristusta. Hän muuttaa meidän ruumiimme tästä alennustilasta oman kirkastuneen ruumiinsa kaltaiseksi voimallaan, jolla hän kykenee alistamaan valtaansa kaiken."  

Artikkeli kertoo lisää teemasta 'Ylösnousemuksen voima'.

Hanhet seuraavat K. Lorenzia
Ilmestyskirja kertoo joukosta, jotka seuraavat Karitsaa minne ikinä Hän menee (Ilm. 14:4). Kuolleista ylösnousseet Kristuksen omat seuraavat Kuningastaan vaati se heiltä mitä tahansa. 

Tätä seuraamista ylösnousemuksen voimassa voidaan kuvata vertauksella hanhista ja niiden eläinhoitajasta. Kun hanhen poikaset kuoriutuvat, ne kiinnittyvät siihen emoon, jonka he ensimmäisenä näkevät. Jos poikaset näkevät eläinhoitajan, niin ne seuraavat uskollisesti tätä eläinhoitajaa loppuelämän. Kun eläinhoitaja kävelee polulla, niin hanhenpoikaset juoksevat jonossa perässä (video). Kun eläinhoitaja kutsuu heitä järven rannalla, niin hanhiparvi lentää hoitajan luokse. Kun eläinhoitaja ajaa moottoriveneellä, niin hanhiparvi lentää veneen vieressä minne ikinä moottorivene meneekin (video). tä ilmiötä kutsutaan nimellä 'imprinting', jonka löysi Konrad Lorenz.

Jumalan pyhä armeija

Lopun ajoilla Jumala, Herra Sebaot kutsuu palvelukseen pyhän armeijansa, josta kertoo Joelin kirja. Herra kutsuu palvelukseen myös orjia ja orjattaria, joka tarkoittaa tavallisia ihmisiä, miehiä ja naisia, kuten esim. siivoojia, rekkakuskeja, koululaisia, kotiäitejä ja eläkeläisiä. Jumalan todistajista kertoo lähemmin profetia Jumalan todistajista.

Joel 2:11: "Herra itse johtaa sotajoukkoa jylisevällä äänellään. Valtava on hänen sotaväkensä, väkevä hänen käskynsä toteuttaja. Herran päivä on suuri, pelottava ja hirmuinen. Kuka sen kestää?"

Joel 3:1-2: "Tämän jälkeen on tapahtuva, että minä vuodatan henkeni kaikkiin ihmisiin. Ja niin teidän poikanne ja tyttärenne profetoivat, nuorukaisenne näkevät näkyjä, vanhuksenne ennusunia. Myös orjiin ja orjattariin minä vuodatan henkeni noina päivinä."

Palvele Juudan Leijonaa
Tämä armeija ei taistele aseilla, vaan evankeliumin julistamisella, jota symboloi sanan miekka.

Ef. 6:11-17: "Pukekaa yllenne Jumalan taisteluvarustus, jotta voisitte pitää puolianne Paholaisen juonia vastaan. Emmehän me taistele ihmisiä vastaan vaan henkivaltoja ja voimia vastaan, tämän pimeyden maailman hallitsijoita ja avaruuden pahoja henkiä vastaan. 

Ottakaa siis yllenne Jumalan taisteluvarustus, niin että kykenette pahan päivän tullen tekemään vastarintaa ja selviytymään taistelusta pystyssä pysyen. Seiskää lujina! Kiinnittäkää vyöksenne totuus, pukeutukaa vanhurskauden haarniskaan ja sitokaa jalkineiksenne alttius julistaa rauhan evankeliumia. Ottakaa kaikessa suojaksenne uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa pahan palavat nuolet. Ottakaa myös pelastuksen kypärä, ottakaa Hengen miekka, Jumalan sana."

Eräät pyhän armeijan sotilaista nousevat palvelukseen Joonan lailla ja niin, kuten Hesekielin kirja kertoo. Jumalan todistaja tulee vainajan luo ja rukoilee. 

Juud. 1:23: "Pelastakaa ne, jotka voitte, temmatkaa heidät tulesta!"  

Taivaan Isä herättää heidät kuolleista ja näistä ylösnousseista tulee suurilukuinen ihmisjoukko:

Hes. 37:9-10: "Herra sanoi minulle: "Ihminen, kutsu sanallasi henkeä ja sano sille: Näin sanoo Herra Jumala: Tule, henki, tule taivaan neljältä tuulelta ja mene näihin surmattuihin, niin että ne heräävät eloon." Minä puhuin niin kuin Herra minua käski, ja luihin tuli henki. Ne heräsivät eloon ja nousivat maasta, ja siinä oli luvuton ihmisjoukko." 

King James Version -käännöstä arvostetaan yhdeksi parhaimmista Raamatun käännöksistä. Se kääntää Hes. 37:10 kuolleista heränneen joukon lukumäärältään suureksi armeijaksi.

Hes. 37:10 (KJV): "So I prophesied as he commanded me, and the breath came into them, and they lived, and stood up upon their feet, an exceeding great army."

Room. 11:15: "Jos juutalaisten hylkääminen on avannut maailmalle pääsyn sovintoon, niin mitä tapahtuukaan, kun Jumala ottaa heidät yhteyteensä? Silloin kuolleet heräävät eloon!"

Luja ote, leijonan kuva hihassa
Jumala lähettää Suomeen Elian kaltaisen profeetan, ettei koko Suomea tarvitse tuomita. Hän on kuin sotalaivan kapteeni. Hänellä on luja johtajan ote, mutta hyvä sydän. Tästä teemasta kertoo lisää artikkeli 'Elian päivät tulevat nyt Suomeen'. 

Kaikki huipentuu siihen, että Taivasten valtakunta tulee loistossaan ja voimassaan maan päälle. Kuningasten Kuningas Yeshua Hamashiach (Jeesus Kristus) ottaa kaiken vallan maan päällä.

Ilm. 19:11-16: "Minä näin taivaan avoinna: näin valkoisen hevosen ja sen selässä miehen. Hän on uskollinen ja totuudellinen, hän tuomitsee ja taistelee vanhurskaasti. Hänen silmänsä olivat kuin tulen liekit, hänellä oli päässään monta kruunua, ja häneen oli kirjoitettu nimi, jota ei tunne kukaan muu kuin hän itse. Hänellä oli pukunaan vereen kastettu viitta, ja hänen nimensä on Jumalan Sana.

Hänen jäljessään tulivat taivaan sotajoukot, valkoisilla hevosilla ratsastavat soturit, joiden puku oli hohtavan valkeaa pellavaa. Hänen suustaan lähtee terävä miekka. Sillä miekalla hän lyö kansoja, hän paimentaa niitä rautaisella sauvalla ja polkee viinikuurnassa kaikkivaltiaan Jumalan hehkuvan vihan viinin. Hänen viittaansa on reiden kohdalle kirjoitettu nimi: kuninkaiden Kuningas, herrojen Herra." 

Tästä teemasta kertoo lisää artikkeli 'Ilmestyskirjan Aamutähti'.

Taivaan Isän kirje

Words of the LORD:
“They say 'Peace and Safety' but there will be none.”
(Words Received from Our LORD by Susan Davis, November 26, 2015)
MY children: I am your LORD and SAVIOR -- JESUS CHRIST. MY coming is near -- even at the door. Your time is not MY time. I keep all MY schedules. I stay within the timing of MY words -- words spoken so long ago to many of MY messengers. I make no exception to what I have said I will do. The world is closing down as you have known it. Peace is not coming for a world that rages against ME. They say "Peace and Safety" but there will be none. The only "Peace and Safety" is reserved for MY bride who I will bring near to ME for all eternity. I will bring her out to safekeeping where she will reside with ME for all time.
Why do you resist MY children? Why do you fight MY messages? Why do you want the world? Why do you hold it so closely? The world is gross. It is filled with evil and rebellion to ME. You will not ever live in peace if you cling to it so tightly. You will see destruction. You will see evil magnified. I cannot take you with ME to safekeeping if you cannot let go of the world. She is of the devil and she will never lead you to peace and satisfaction. I want you to come with ME when I come to rescue MY bride but your continual pursuit of the world will leave you in the world when I come for MY own.
How do you prepare yourself for MY return you might ask? Surrender your ALL to ME--choose to give ME your entire life -- the life I gave you. If you decide you want to keep things the way they have always been...you will live apart from ME for eternity because without a full surrender of your life to ME through repentance for your sin and admitting you need MY Blood-purchased salvation--your current condition leaves you outside MY Kingdom. Apart from MY Blood covering: the price I paid for you on the cross to cover your life of evil, you have no means of standing before ME as sinless and forgiven. You will be cast away, put outside of MY Kingdom for all time because of your rebellion to MY Truth and MY Commandments. Only those who choose for ME, lay their life down fully, and pursue ME with passionate desire will be called the beloved and receive the designation of Bride of CHRIST. Woe to those who believe themselves better than their GOD and think themselves good enough to stand before ME and MY FATHER apart from MY Blood Covering. They will be found unworthy and will be sent away to everlasting darkness where there is gnashing of teeth, weeping and wailing and where the worm does not die.
Children, wake up to the times you are living in. You do not see it because you choose not to look. I know the hearts of the lost sinner and why he lusts after the world and not his GOD. Those without ME soon find out the perils of living apart from their GOD. Let your heart rule over your mind. Bow yourself low, humble yourself, repent of your sins, admit you need a SAVIOR, a HELPER, a COMFORTER in this cold and ugly world. I am waiting, but time is running out. Don't be left standing in darkness apart from your GOD. For many it is already too late and for many more this reality will soon come to pass. I will come to get you, if you cry out to ME now and make your peace with ME. Find salvation before it is too late. I hold your life in MY Hand. Let ME deliver you out to safety and protect you from the coming storms. This is MY Plea and This is MY Promise.
I AM The ALMIGHTY...LORD...SAVIOR...REDEEMER KINSMAN
Amen.
Coordinating Scripture:
1 Thessalonians 5:3 (KJV):  For when they shall say, Peace and safety; then sudden destruction cometh upon them, as travail upon a woman with child; and they shall not escape.
James 4:4 (KJV): Ye adulterers and adulteresses, know ye not that the friendship of the world is enmity with GOD? Whosoever therefore will be a friend of the world is the enemy of GOD.
Matthew 16:28 (KJV):  Verily I say unto you, There be some standing here, which shall not taste of death, till they see the SON of man coming in HIS Kingdom.
1 Corinthians 7:23 (KJV): Ye are bought with a price; be not ye the servants of men.
Matthew 13:50 (KJV):  And shall cast them into the furnace of fire: there shall be wailing and gnashing of teeth.