sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Ensirakkaus roihuaa kuin syttyvä tulitikku


*Ensirakkaus puhaltaa voimalla - se tekee onnelliseksi
*Ensirakkautta pitää vaalia ja antaa sen vain kasvaa iän myötä
*Uudistunut onni auttaa unohtamaan huonot muistot menneisyydestä
*Luoja on rakastanut sinua ensimmäise
*Älä luovu ensirakkaudesta Luojaan, vaan pidä kiinni pyhästä elämästä
*Menetetyn ensirakkauden voi sytyttää uudelleen
*Taivaan Isä puhe 25.2.2016 on artikkelin lopussa


Ensirakkaus vie jalat alta

Ensirakkaus roihuaa
Onkohan suurempaa rakkauden tunnetta kuin ensirakkaus? Kun rakastuu toiseen ihmiseen ja saa kokea vastarakkautta, ihan ensimmäistä kertaa. Jokainen muistaa ensisuudelmansa. Jokainen muistaa ensirakkautensa. Se on kuin polttojälki sydämessä, joka ei koskaan häviä. 

Laul.l. 8:6-7: "Paina minut sinetiksi sydäntäsi vasten, pane sinetiksi ranteesi nauhaan. Rakkaus on väkevä kuin kuolema, kiivas ja kyltymätön kuin tuonela. Sen hehku on tulen hehkua, sen liekki on Herran liekki. Suuret vedet eivät voi sitä sammuttaa..."

Ensirakkaus vie laidalta toiselle. Yksinäisen ihmisen vajavainen elämä muuttuu valtavaksi rakkauden roihuksi. Se on jotain uuttaa, jota ei ole ennen kokenut. Se maistuu niin hyvältä. Se on kuin uuden pensaan marja, jonka makeaa makua ei ole ennen maistanut. Se on voimakas tuuli, joka vie huvipurren kohti kauniita rantoja. Se on huumaava tunne, joka saa tanssimaan. Se on kaipuu, joka vie yöunet. Se vie jalat alta ja joskus lamaannuttaa rakastuneet. Siinä syntyy sellaista vuosikymmenet kestävää kauneutta, kuin on pitsikoristeessa juhlapöydällä.

Ensirakkauden tuli on vertaus siitä voimasta, miten tulee rakastaa myös Taivaan Isää. Jumalan rakastaminen ei ole romanttista rakkautta vaan kestävää uskollisuutta noudattaa Jumalan tahtoa. Se on oman Isän rakastamista olemalla Hänelle uskollinen lapsi.

5. Moos. 6:4-9 (RK): "Kuule, Israel! Herra, meidän Jumalamme, Herra on yksi. 

Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja kaikella voimallasi. Nämä sanat, jotka minä tänä päivänä sinulle annan, olkoot sinun sydämelläsi. 

Teroita niitä lapsillesi ja puhu niis­tä kotona ollessasi ja tiellä kulkiessasi, makuulle käydessäsi ja ylös noustessasi. Sido ne merkiksikä teesi, ja olkoot ne nauhassa otsallasi. Kirjoita ne talosi ovenpieliin ja portteihisi."

1. Joh. 5:1-3: "Jokainen, joka uskoo, että Jeesus on Kristus, on syntynyt Jumalasta, ja jokainen, joka rakastaa isää, rakastaa myös hänen lastaan. Siitä me tiedämme rakastavamme Jumalan lapsia, että rakastamme Jumalaa ja noudatamme hänen käskyjään. Sitähän Jumalan rakastaminen on, että pidämme hänen käskynsä, eivätkä ne ole raskaita noudattaa."

Jumala on luonut ihmisen mieheksi ja naiseksi. Raamattu suhtautuu hyvin myönteisesti romantiikkaan avioliitossa, mutta kielteisesti avioliiton ulkopuolisiin intiimeihin suhteisiin ja muuhun haureuteen. Kun rakkautta toteuttaa noudattamalla Raamatun säädöksiä, niin romanttinen rakkaus on aina Jumalan lahja avioparille. Raamattu käyttää miehen ja naisen välistä avioliittoa vertauksena Yeshuan (Jeesuksen) ja seurakunnan välisestä suhteesta (Ef. 5:21-33)

Tarina ensirakastumisesta

Kerron nyt erään miehen tarinan esirakkaudesta, jonka olen saanut tietooni. Hänen ensirakkaus oli luokkatoveri ala-asteelta, kuten niin monella meillä muillakin on ollut. Ala-asteella rakkaus oli pelkää lasten keskinäistä ihastusta, jota lapset eivät kehdanneet toisille eikä muille tunnustaa. Muutenkin oli noloa, jos joku poika joutui luokassa istumaan tytön vieressä.

Nuoren pojan silmä huomasi tytön kauneuden ja tavan olla ystävilleen lojaali. Muistoon oli jäänyt se, kun ala-asteella vielä rukoiltiin aamunavauksessa ja ennen ruokailua. Tyttö oli ainoa muu luokassa, joka tosissaan risti kätensä ja painoi päänsä alas rukouksen aikana. Siinä kaksi lasta kävivät koulun lukioon asti samassa koulussa.

Kun lapset alkoivat kasvaa aikuisiksi yläasteella, niin miehelle selvisi, että hänen rakastamansa tyttö rakastaa myös häntä ja ihan tosissaan. Tämä reipas tyttö ei hävennyt ihastustaan, vaan tilaisuuden tullen tuli bussissa pojan viereen istumaan, vaikka olisi voinut istua tyttökaverinsa viereen. Lukion aikana reipas nainen tuli ovelle pyytämään miestä tanssiparikseen koulun tanssiaisiin ja mies suostui. Kokemus vei mieheltä jalat alta.  

Ensirakkaus kuin laulujen laulu
Lukion vuosiluokka oli matkalla juhlimaan pikkupenkkareita. Nainen pyysi miestä istumaan bussissa vierelle juttelemaan ja mies istui. Siinä parikymmenen sentin päässä oli nainen, jota hän oli rakastanut jo kymmenen vuotta. Naisen kaverit alkoivat kiusaamaan vähän siihen tapaan, että: "Sinä haluat hänet poikakaveriksi - heh heh". Tämä nainen olikin niin reipas, että vähän harmistuneena tokasi: "Entäs sitten!" ja jatkoi juttelemista miehen kanssa.

Rakkaus jähmetti miehen niin, ettei hän saanut mitään aikaiseksi. Romanssia ei koskaan syntynyt, vaikka nainen antoi siihen monta tilaisuutta. Vuosien päästä luokkakokouksessa nainen vähän harmissaan tokaisi: "Et sinä mitään ymmärtänyt" tarkoittaen, että hän olisi halunnut miehen ymmärtäneen hänen tunteensa. Ala-asteen opettaja istui ruokapöydässä vieressä ja hänen huulille tuli ystävällinen hymy, kun kuuli keskustelun. Tämä aikuiseksi kasvaneen tytön ihastuksessa oli koko ajan jotain vilpitöntä ja häpeilemätöntä. Se oli lapsenomaista rakkautta, joka ei välittänyt, mitä muut ajattelivat tai sanoivat.

Sä halusit tietää,
rakastanko sua vai elämää.
Mä vastasin, et rakastan elämää.
Allapäin lährit kauas pois,
muille maille vierahille.
En kerenny sanoo
et sä oot mun elämä 

Raamattu vertaa Israelia vaimoon ja neitsyisiin (esim. Ilm. 12:1-2). Jerusalem on Jumalan morsian. Se on Jumalan ensirakkaus ja Hänelle esikoiseksi lunastettu. Tämä suhde on ollut vaikeuksissa monta kertaa, mutta Jumala on uskollinen morsiamelleen (Hoos. 1-3). Jumala tulee puhdistamaan morsiamensa ja pitää voimassa Israelille antamansa lahjat sekä liiton (Room. 11:25-29). Jumalan ensirakkaus morsiantaan kohtaa roihuaa edelleen eikä se koskaan sammu.

Ilm. 21:9-11: "..Hän sanoi: "Tule, minä näytän sinulle morsiamen, Karitsan vaimon." Henki valtasi minut, ja enkeli vei minut suurelle ja korkealle vuorelle ja näytti minulle pyhän kaupungin, Jerusalemin, joka laskeutui taivaasta, Jumalan luota. Se loisti Jumalan kirkkautta, se säihkyi kuin kallein jalokivi, kuin kristallinkirkas jaspis."

Jer. 2:2 (RK): "Mene ja julista Jerusalemin kuul­len: Näin sanoo Herra: ’Minä muistan sinun nuoruusaikasi uskollisuuden, morsiusakasi rakkauden. Sinä seurasit minua autiomaassa, maassa, jossa ei mitään voi kylvää.’ Israel on Herralle pyhitetty, hänen satonsa esikoinen."

Juudan Leijona ja morsian
Jer. 31:3-7: "Herra ilmestyi minulle, hän tuli kaukaa ja sanoi: -- Minä olen sinua aina rakastanut, Israel, siksi vedän sinua luokseni uskollisesti. Minä rakennan sinut uudelleen, taas sinä nouset, neitsyt Israel. Jälleen sinä koristaudut juhlaan, otat käteesi rummun, lähdet karkeloon toisten iloitsevien kanssa! Tulee päivä, jolloin vartijat huutavat Efraimin vuorilla: "Tulkaa, lähdetään Siioniin Herran, Jumalamme, luo!" Näin sanoo Herra: -- Iloitkaa ja riemuitkaa Jaakobista, huutakaa ylistystä kansoista parhaalle!.."

Ilm. 21:1-3: "Minä näin uuden taivaan ja uuden maan. Ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa olivat kadonneet, eikä merta ollut enää. Näin, kuinka pyhä kaupunki, uusi Jerusalem, laskeutui taivaasta Jumalan luota juhla-asuisena, niin kuin morsian, joka on kaunistettu sulhasta varten. Ja minä kuulin valtaistuimen luota voimakkaan äänen, joka sanoi: "Katso, Jumalan asuinsija ihmisten keskellä! Hän asuu heidän luonaan, ja heistä tulee hänen kansansa."

Ilm. 14:1-5: "Sitten näin tämän: Karitsa seisoi Siionin vuorella, ja hänen kanssaan oli sataneljäkymmentäneljätuhatta ihmistä, joiden otsaan oli kirjoitettu hänen nimensä ja hänen Isänsä nimi. Minä kuulin taivaasta äänen, joka oli kuin suurten vesien pauhu tai kuin ukkosen jylinä. Ääni, jonka kuulin, oli myös kuin harppujen helinää ja harpunsoittajien laulua. Valtaistuimen edessä ja neljän olennon ja vanhinten edessä laulettiin uutta laulua, jota ei voinut oppia kukaan muu kuin nuo sataneljäkymmentäneljätuhatta, jotka on ostettu maan päältä. He eivät ole tahranneet itseään naisten kanssa vaan ovat pysyneet puhtaina kuin neitsyet, ja he seuraavat Karitsaa, minne hän meneekin. Heidät on ostettu ihmisten joukosta esikoislahjaksi Jumalalle ja Karitsalle. Valhetta ei heidän suustaan ole kuultu, he ovat puhtaita ja virheettömiä."

Luojamme rakasti meitä ensin

Edellä olevassa kohtauksessa köyhä runoilija laulaa rakkauslaulun kauniille kurtisaanille (porttolle). Runoilija ei ole koskaan nähnyt niin kauniita silmiä. Runoilija on niin rakastunut naiseen, että hän haluaa voittaa naisen rakkauden. Hän haluaa ikuisesti rakastaa naista, mikä tarkoittaa sitä, että runoilija haluaa naisen vaimokseen.

Yeshua HaMashiachin (Jeesuksen Kristuksen) rakkaus ja armo ovat niin suuria, että Hän antaa anteeksi jopa porttolle, jos portto lopettaa synnin tekemisen ja ottaa Yeshuan vastaan Pelastajanaan. Taivasten valtakunta on sellainen, ettei Jumalaa vastustavat papit pääse Taivaaseen, vaan sinne pääsee ennemmin syntinen Jumalan lapsi, joka on katunut syntejään, tehnyt niistä parannuksen ja tullut uskoon Yeshua HaMashiachissa (Jeesuksessa Kristuksessa, Matt. 7:21-23). Yeshuan veri puhdistaa syntisen ihmisen hääpuvun puhtaan valkoiseksi. Jeesus Nasaretilaisen rakkauskirje morsiusseurakunnalleen on tässä artikkelissa: 'Tämä on rakkauskirje, This is The Love Story'.

Vaatteet pesty Karitsan veressä
Matt. 21:23, 31-32: "Kun Jeesus oli mennyt temppeliin ja opetti siellä, sinne tuli ylipappeja ja kansan vanhimpia... ..Jeesus sanoi: "Totisesti: portot ja publikaanit menevät Jumalan valtakuntaan ennemmin kuin te. Johannes avasi teille vanhurskauden tien, mutta te ette uskoneet häntä. Portot ja publikaanit sen sijaan uskoivat, ja vaikka te sen näitte, te ette jälkeenpäinkään tulleet katumukseen ettekä uskoneet häntä."

Kuka on meitä ensimmäisenä rakastanut? Se on meidän Luojamme, Isämme Taivaassa. Kun hän loi meidät, niin Hän rakasti meitä palavalla ensirakkaudella. Hänellä on suuri toivo, että lapsi oppisi rakastamaan Isäänsä Taivaassa.

1. Joh. 4:9-16 (1933/38): "Siinä ilmestyi meille Jumalan rakkaus, että Jumala lähetti ainokaisen Poikansa maailmaan, että me eläisimme hänen kauttansa. Siinä on rakkaus - ei siinä, että me rakastimme Jumalaa, vaan siinä, että hän rakasti meitä ja lähetti Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi. Rakkaani, jos Jumala on näin meitä rakastanut, niin mekin olemme velvolliset rakastamaan toinen toistamme. Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt. Jos me rakastamme toinen toistamme, niin Jumala pysyy meissä, ja hänen rakkautensa on tullut täydelliseksi meissä.

Siitä me tiedämme pysyvämme hänessä ja hänen pysyvän meissä, että hän on antanut meille Henkeänsä. Ja me olemme nähneet ja todistamme, että Isä on lähettänyt Poikansa maailman Vapahtajaksi. Joka tunnustaa, että Jeesus on Jumalan Poika, hänessä Jumala pysyy, ja hän Jumalassa. Ja me olemme oppineet tuntemaan ja me uskomme sen rakkauden, mikä Jumalalla on meihin. Jumala on rakkaus, ja joka pysyy rakkaudessa, se pysyy Jumalassa, ja Jumala pysyy hänessä."

Luojamme ei rakasta meitä romanttisella rakkaudella vaan, kuin Isä rakastaa lapsiaan. Se on kuitenkin niin voimakasta kiintymysrakkautta, että se sai Luojamme kävelemään vapaaehtoisesti Golgatalle, jotta Luojamme voisi voittaa lapsiensa vastarakkauden. Suurin rakkauden teko tehtiin ristillä

Joh. 15:11-16: "Olen puhunut teille tämän, jotta teillä olisi minun iloni sydämessänne ja teidän ilonne tulisi täydelliseksi. Minun käskyni on tämä: rakastakaa toisianne, niin kuin minä olen rakastanut teitä. Suurempaa rakkautta ei kukaan voi osoittaa, kuin että antaa henkensä ystäviensä puolesta. Te olette ystäviäni, kun teette sen minkä käsken teidän tehdä. En sano teitä enää palvelijoiksi, sillä palvelija ei tunne isäntänsä aikeita. Minä sanon teitä ystävikseni, olenhan saattanut teidän tietoonne kaiken, minkä olen Isältäni kuullut. Ette te valinneet minua, vaan minä valitsin teidät, ja minun tahtoni on, että te lähdette liikkeelle ja tuotatte hedelmää, sitä hedelmää joka pysyy."

Kun hyväksyt vapaaehtoisesti Yeshuan (Jeesuksen) Pelastajakseksi, Kuninkaiden Kuninkaaksi ja tottelet vapaaehtoisesti Taivaan Isän tahtoa, niin annan Luojallesi sitä vastarakkautta, jota hän odottaa saavansa sinulta. 

1. Joh. 2:15-17: "Älkää rakastako maailmaa, älkää sitä, mikä maailmassa on. Jos joku rakastaa maailmaa, Isän rakkaudella ei ole hänessä sijaa. Sillä mitä kaikkea maailmassa onkin, ruumiin halut, silmien pyyteet ja mahtaileva elämä, se kaikki on maailmasta, ei Isästä. Ja maailma himoineen katoaa, mutta se, joka tekee Jumalan tahdon, pysyy iäti."

Silloin et mennytkään maailman ruhtinaan perässä vaan rakastit Luojaasi. Taivaan Isä kamppailee sinun rakkaudestasi. Tuletko Jumalan Pojan morsiusseurakuntaan ja kositko Ylkää. Taivaan Isän käskyt on kevyitä noudattaa, jos noudatat niitä vapaaehtoisesti. Aito rakkaus on vapaaehtoista eikä se odota vastapalvelua. Kun antaa ilman ennakkoehtoja, niin silloin saa paljon, iankaikkisen elämän, Taivaan kodissa, yltäkylläisyydessä.

Robin - Onnellinen

Me kävellään vasten tuulta, 
Robin on onnellinen turkulainen

Mut se ei tunnu viileeltä 
Sä oot aina ollut frendi, 
Mut tänään sä oot viel enemmän. 

Äkkii kuuluu tuhat askelta,
Joen vartta kun mä sua kotiinpäin saatan
Lupaan ei oo viimeinen kerta, 

Nähdään huomenna taas. 
Kun aamulla herään, 
Mä tuntee voin sen 
Tää on kaunis päivä, 
Mä oon onnellinen..

..Tää kaupunki on koti mulle, 
Sun kanssa voin tuntee niin 
Sä saat mut näkemään asioita, 
Mitä en oo nähnyt aiemmin. 

Äkkii kuuluu tuhat lausetta, 
Jutellessani sun kanssa ilman murheita 
Lupaan ei oo viimeinen kerta, 
Nähdään huomenna taas..

..Sama mulle vaik satais 
Taivas ois pilvinen 
Tää on kaunis päivä, 
Mä oon sopivasti onnellinen. 

Me puhutaan tai ollaan hiljaa 
Meil on helppo olla kahdestaan 
Meil on tää juttu joka kestää, 
Ja nuoret sydämet jotka tyky-tykyttää..

 


Lapsen kaltaiset ovat suuria Taivasten valtakunnassa

Matt. 18:1-4: "Kohta sen jälkeen opetuslapset tulivat Jeesuksen luo ja kysyivät: "Kuka on suurin taivasten valtakunnassa?" Silloin Jeesus kutsui luokseen lapsen, asetti hänet heidän keskelleen ja sanoi: "Totisesti: ellette käänny ja tule lasten kaltaisiksi, te ette pääse taivasten valtakuntaan. Se, joka nöyrtyy tämän lapsen kaltaiseksi, on suurin taivasten valtakunnassa."

Yeshua (Jeesus) opetti, kuka on suuri Taivasten valtakunnassa. Hän otti lapset vierelleen ja sanoi, että suurimpia ovat lasten kaltaiset. Tätä Raamatun kohtaa on opetettu niin, että meidän tulee uskoa epäröimättä, kuten lapset uskovat. Sitähän se tarkoittaa, mutta muutakin. Yeshua opettaa lisäksi, että lapsen kaltaiseksi nöyrtyminen tekee ihmisestä suuren.

Jumala on ylivertainen olento. Hänen älykkyytensä ja voimansa ovat niin suuria, ettei ihminen pysty niitä ymmärtämään. Olen ajatellut, että mitähän ylivertainen olento voi saada yhteydestä ihmiseen, kun olemme niin vajavaisia, erehtyväisiä emmekä pärjää viisaudessa lähellekään sitä, mitä Jumala on.


Iskä, tuu leikkimään
Kyse on siitä, että meillä on Isä Taivaassa, joka rakastaa meitä kuin lapsia. Samalla tavalla mekin rakastamme aivan hurjasti viisivuotiaita lapsiamme, vaikka he eivät aina kaikkea ymmärrä tai osaa. Viisivuotias lapsi leikkii vilpittömän iloisesti. Hän juoksee vanhempiensa syliin, kun jotain pelästyttävää on lähellä. Hän on ruokapöydässä hellyttävän avuton. Hän kuuntelee tarkasti, kun iskä lukee iltasadun sängyn vierellä. Lopuksi hän ottaa unirätin kainaloon ja pitää iskän sormesta kiinni, kunnes saa unen. Heikko lapsi turvautuu vanhempiensa turvaan ja on nöyrä vanhempiensa edessä (Matt. 18:2-4).

Kun vanhemmat näkevät vaivaa sen eteen, että lapsilla olisi kivaa, niin lasten riemu palkitsee vanhemmat. Kun isä rakentaa tyttärelleen leikkimökin, niin vanhemmista tulee hyvin onnellisia, kun he näkevät tyttärensä riemuiten juoksevan mökkiin leikkimään. Samalla tavalla Taivaan Isä iloitsee suuresti, kun Hänen lapsensa viihtyvät kaikessa siinä hyvässä, mitä Hän on on lapsilleen antanut.

Kaj Kunnas velmuilee muotinäytöksessä
Taivaan Isä etsii meistä sellaista suhdetta, että olemme Hänen edessä aitoja ja vilpittömiä, kuten on iloinen pieni lapsi. Iloitsemme lasten tavoin kaikesta siitä, mitä hyvää Taivaan Iskä (Abba) meille antaa. Puhumme Taivaan Iskälle kaikki asiat häpeilemättä ja salailematta. Turvaudumme Taivaan Iskään kaikissa asioissa, kuten pieni lapsi tekee. On iso ero siinä, tuleeko meidän kiitos Taivaan Isälle aidosta ilosta vai siitä, että vain haluamme itse laulaa ja fiilistellä seurakunnan kokouksessa.

Raamattu kertoo, että ennen kuin maailmaa oli, niin Jumala viihtyi leikkimällä. Kun Jumala loi maailman, silloin Jumalan ilona oli myös Hänen lapsensa. Raamattusta käy selvästi ilmi, että Jumala pitää luomisesta, vähän kuin taidemaalari pitää työstään ja ihastelee taulujaan. Tämän Jumala opettaa Sananlaskujen kirjassa, kun Hän puhuu viisaudesta.

San. 8:1, 22-23, 30-32 (RK): "Eikö viisaus kutsu, eikö ymmärrys anna äänensä kuulua?..
..Herra omisti minut tiensä alussa, muinaisuudessa, ennen kuin hän oli tehnyt mitään. Iankaikkisuudesta minä olen ollut, alusta asti, ennen kuin maata oli­kaan..
.. silloin minä olin hänen rinnallaan uskottuna, olin hänen ilonsa päiväs­tä päivään ja iloitsin hänen edessään kaikin ajoin.
.. Minä leikin hänen maanpiirinsä päällä, ja ihastuksenani olivat ihmis­lapset. Ja nyt, lapset, kuulkaa minua: autuaita ovat ne, jotka noudattavat mi­nun teitäni."
 

Pitkälle oppineesta ja menestyvästä aikuisesta ihmisestä voi tulla varautunut. Hän ei osaa olla oma itsensä, kun on juhlan aika. Hän yrittää olla sovinnainen ja ottaa huomioon, mitä muut häneltä odottavat. Aikuinen ihminen haluaa kontrolloida omia valintojaan. Hän voi tulla ylpeäksi ja ajattelee tietävänsä Jumalaa paremmin asiat. Tämä on vastakohta lapsenomaiselle suhteelle Jumalan kanssa.

Kun Yeshua (Jeesus) paransi sairaita temppelissä, niin lapset huusivat "Oi pelasta (hoosianna) Daavidin Poika" ja kiittivät Messiasta. Aikuiset kirjanoppineet torjuivat Messiaan.

Matt. 21:14-16: "Jeesuksen luo temppeliin tuli sokeita ja rampoja, ja hän paransi heidät. Mutta kun ylipapit ja lainopettajat näkivät, mitä kaikkea hämmästyttävää hän teki, ja kuulivat lasten huutavan temppelissä: "Hoosianna, Daavidin Poika!", he suuttuivat ja sanoivat hänelle: "Kuuletko, mitä nuo huutavat?" "Kuulen", vastasi Jeesus. "Ettekö ole koskaan lukeneet tätä sanaa: 'Lasten ja imeväisten suusta sinä olet hankkinut kiitoksesi'?"


Menestyvä ja älykäs aikuinen voi kuitenkin saavuttaa Taivaan Isän kanssa lapsenomaisen suhteen, kunhan hän taipuu vapaaehtoisesti Taivaan Isän tahtoon, turvautuu kaikissa asioissa Taivaan Iskään ja rukoilee vilpittömästi kaikki asiat Taivaan Iskälle. Aikuisella ihmisellä voi olla lapsenomainen ja häpeilemätön suhde Taivaan Iskän kanssa. Siitä Taivaan Iskä pitää aivan hurjasti. Ihminen ei voi koskaan kasvaa niin oppineeksi tai älykkääksi, ettei Taivaan Isä näkisi ihmistä pienenä lapsena. Taivaan Iskä pitää aidoista, vilpittömistä ja tottelevaisista lapsista. Kompastukset saa anteeksi, kunhan ei tee tahallaan syntiä ja yrittää parhaansa.

Ensirakkautta kannattaa vaalia avioliitossa, silloin rakkaus vain kasvaa

Miehen ja naisen välinen ensirakkaus voi mennä ohi, mutta sitä ei koskaan unohdaJos ensirakkaus johtaa romanssiin, niin parisuhde on kestävämmällä pohjalla ja onni kukoistaa, jos pari elää kuten Taivaan Isä on säätänyt avioliitosta. Tämä toki vaatii, että kumpikin puoliso tekee oman osansa. 

Viinitynnyri Kataloniassa
Ensirakkaus kestää yleensä noin kaksi vuotta romanssi alusta lukien. Mutta kun onni kukoistaa, niin Taivaan Isä voi auttaa Hänelle uskollisia lapsiaan. Rakkaus voi kasvaa ja parantua kuin laadukas viini tammitynnyrissä. Se löytää uusia sävyjä ja väreja. Parisuhde löytää aikuismaista ystävyyttä, jossa luottamus vain kasvaa. Aviopari oppii nauttimaan avioliiton hedelmistä uusilla tavoilla.  

Silloin aviopari vanhenevat arvokkaasti, kuin tiikkipuu huvijahdin kannella. Ensirakkaus ei mennytkään ohi. Se muuttui syväksi kiintymykseksi toista kohtaan, joka aina välillä muistaa toista romanttisilla yllätyksillä. Se pitää kipinää yllä ja tulen palamassa takassa. Opittu uskollisuus auttaa kulkemaan vaikeat hetket yli ja sen jälkeen taas jaksaa rakastaa.

Runo - Minä janoan rakkautta

Aina aika ajoin minulla on todella hienoja aamuja. Kun heräsin 31.3.2016 varhain aamulla, niin sydämeni täyttyi hienoista runoriimeistä. Tei siitä runon ja liitin tähän artikkeliin.

Minä janoan rakkautta

minä haluan 
pyöriä rakkauden sateessa
kieriä rakkauden kedolla
nauttia rakkauden tuoksua

minä haluan 
katsoa rakkauden avaruutta
leijua rakkauden pilvessä
liitää rakkauden taivaalla

minä haluan 
uida rakkaudessa
kellua rakkaudessa 
uppoutua rakkauteen

minä haluan 
köllöttää rakkauden vierellä
syleillä rakkautta 
olla yhtä rakkauden kanssa 

minä haluan
nukahtaa rakkauteen
herätä virkeä rakkauteen 
antaa lisää rakkautta 

minä haluan olla tupaten täynnä rakkautta

Aika parantaa haavat, anteeksianto ja uudistunut onni peittää huonot muistot

Avioliitossakin on omat myötä ja vastamäet. Ensirakkaus voi hiipua ja suhteeseen voi tulla vakaviakin ongelmia. Jos ensirakkaus kariutuu, niin polttojäljestä tulee kipeä arpi, joka vaivaa pitkään. Aika kuultaa muistot sanotaan. Aika parantaa tällaiset haavat ja rakkaus ennen pitkään voittaa. Kärsimykset jäävät taakse ja hyvät muistot jäävät päällimmäiseksi. Jumalalla on voima hyvittää ihmisen kärsimät vääryydet (Job). 

Kun ihminen saa kaikkea hyvää Herralta, niin tämä uudistunut onni peittää huonot muistot ja auttaa unohtamaan ne. Anteeksiantaminen tekee käärmeen myrkyn tehottomaksi. Jaakobin poika Joosef kärsi vääryyttä. Hän joutui jopa vankilaan, koska häntä syytettiin valheellisesti raiskausyrityksestä. Lopputuloksena oli se, että Joosef nousi Egyptin pääministeriksi ja sai rakkaudellisen avioliiton. Joosefin ensimmäinen poika auttoi Joosefia unohtamaan kärsimänsä vääryyden ja sen takia pojan nimeksi tuli Manasse, joka tarkoittaa "Hän saa unohtamaan".

Jes. 66:12-14: "Näin sanoo Herra: -- Katso, minä ohjaan Siioniin rauhan kuin virran. Kuin uomastaan tulvivan puron minä käännän sen luo kansojen rikkaudet. Sen imeväisiä kannetaan sylissä ja keinutellaan polvien päällä. Niin kuin äiti lohduttaa lastaan, niin minä teitä lohdutan, Jerusalemin onni antaa teille täyden lohdun: kun tämän näette, teidän sydämenne ihastuu, te kukoistatte kuin vehmas niitty."


Ida Elina - Happy (Pharrell Williams)

It might seem crazy what I'm about to say
Sunshine she's here, you can take a break
I'm a hot air balloon that could go to space
With the air, like I don't care baby by the way


Because I'm happy
Clap along if you feel like a room without a roof
Because I'm happy
Clap along if you feel like happiness is the truth
Because I'm happy
Clap along if you know what happiness is to you
Because I'm happy
Clap along if you feel like that's what you wanna do


Here come bad news talking this and that, yeah,
Well, give me all you got, and don't hold it back, yeah,
Well, I should probably warn you I'll be just fine, yeah,
No offense to you, don't waste your time
Here's why


Bring me down
Can't nothing
Bring me down
My level's too high..
Menetetty ensirakkaus syttyy uudelleen

Kun ihminen tulee uskoon, niin hän rakastuu Pelastajaansa Yeshuaan. Rakkaus ei ole romanttista rakkautta, vaan (agabe) rakkautta Taivaan Isää kohtaan. Tämä voimakas rakkaus muuttaa ihmisen. Ihminen hylkää väärät jumalat ja tekee parannuksen synneistä. Ensirakastunut syntyy ylhäältä uudestaan uudeksi ihmiseksi (Joh. 3:3-6). Synnin tekemisen lopettaminen ja luottamus Jumalaan tekee ihmisen onnelliseksi. 

San. 28:13-14 (1933/38): "Joka rikkomuksensa salaa, se ei menesty; mutta joka ne tunnustaa ja hylkää, se saa armon. Onnellinen se ihminen, joka aina on aralla tunnolla.."

Ps. 73:28 (1933/38): "Mutta minun onneni on olla Jumalaa lähellä, minä panen turvani Herraan, Herraan, kertoakseni kaikkia sinun tekojasi."

Ilmestyskirjan kirje Efesoksen seurakunnalle antaa kiitosta siitä, että seurakunta ei ole hyväksynyt harhaoppisia opettajia keskuuteensa. Mutta sitä Yehua ei hyväksynyt, että seurakunta oli luopunut ensirakkaudesta. Moni kristitty voi tulla hyvin taitavaksi tuntemaan Jumalan Sanan ja osaa erottaa oikean evankeliumin harhaopeista. Mutta jos kristittyn ensirakkaus Golgatan ristillä syntimme sovittaneeseen Yeshua HaMashaichiin hiipuu, tulee uskonnon harjoittamisesta rituaalien toistamista ja tekopyhää ylistämistä omaksi viihteeksi.

Ilm. 2:3-5: "Kestävyyttäkin sinulla on, olethan joutunut moneen vaivaan minun nimeni tunnustamisen tähden etkä ole antanut periksi. Mutta sitä en sinussa hyväksy, että olet luopunut ensi ajan rakkaudesta. Muista siis, mistä olet langennut, käänny ja palaa tekemään ensi ajan tekoja. Ellet tee parannusta, minä tulen luoksesi ja siirrän lamppusi paikaltaan."

Ensirakkaus voi kylmetä niin, ettei Raamatun hyvin osaava kristitty viitsi noudattaa Yeshuan käskyjä, jolloin Yeshuan silmissä kristitty ei enää rakasta Häntä, vaikka kristitty osallistuisi säännöllisesti ylistyskokouksiin (Joh. 15:13-14, 1. Joh. 5:2). Jos Jumalan Sana ei juurru hyvään maahan, niin elämän vaivat voivat johdattaa ihmisen pois kapealta tieltä Taivasten valtakuntaan. Ensirakkaus hiipuu ja ihminen voi ajautua tyhmäksi morsiusneidoksi, jonka hääpuku tahriintuu. Tästä tulee tehdä parannus. Ensirakkaudesta ei pidä luopua, jottei meidän Yeshua sammuttaisi meidän Pyhän Hengen lamppua. 

1. Joh. 5:2-4: "Siitä me tiedämme rakastavamme Jumalan lapsia, että rakastamme Jumalaa ja noudatamme hänen käskyjään. Sitähän Jumalan rakastaminen on, että pidämme hänen käskynsä, eivätkä ne ole raskaita noudattaa. Kaikki, mikä on syntyisin Jumalasta, voittaa maailman. Ja tämä on se voitto, tämä on maailman voittanut: meidän uskomme."

Apostoli Pietari luopui hetkeksi ensiajan rakkaudesta. Kun hänen opettajansa Yeshua otettiin kiinni, Pietarin lojaalisuus ei riittänyt. Hän kielsi kolmasti tuntevansa Yeshuan. Kun kukko lauloi, Pietari muisti, että Yeshua oli ennustanut Pietarin luopumuksen. Pietari itki katkerasti. Hän katui sitä, että hänen uskollisuutensa Messiaalle ei kestänyt vaivoissa.

Matt. 26:75: "Pietari muisti, mitä Jeesus oli sanonut: "Ennen kuin kukko laulaa, sinä kolmesti kiellät minut." Hän meni ulos ja puhkesi katkeraan itkuun."

Pietarin katumus oli uuden alku. Yeshuan ylösnousemuksen jälkeen Pietari korjasi virheensä. Hän tunnusti rakastavansa Yeshuaa enemmän kuin muut. Pietari tunnusti kolme kertaa rakastavansa Yeshuaa. Pietari pysyi Yeshualle uskollisena marttyyrikuolemaansa asti (Mark. 10:38-39).

Joh. 26:15: "Kun he olivat syöneet, Jeesus sanoi Simon Pietarille: "Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä toiset?" "Rakastan, Herra", Pietari vastasi, "sinä tiedät, että olet minulle rakas." 

Tämän jälkeen Yeshua kehotti Pietaria ruokkimaan karitsoitaan, kaitsemaan ja ruokkimaan lampaitaan (Joh. 26:16-18). Yeshua kehotti kolmasti Pietaria pitämään Yeshua seuraajista huolta.

Kuningas Salomo rakasti nuoruuden päiviJumalaa ja totteli Hänen säädöksiään (1. Kun. 3:3). Varttuneemmalla iällä Salomo menetti ensirakkautensa Jumalaan. Hänestä tuli ylpeä ja Jumalan käskyille penseä (välinpitämätön). Salomo rakasti paljon vaimojaan, jotka viettivät Salomon palvomaan vääriä jumalia. Jumala ilmestyi Salomolle kaksi kertaa ja kielsi häntä palvelemasta epäjumalia, mutta Salomo ei totellut (1. Kun. 11:1-13). Saarnaajan kirjassa Salomo tilitti huonoja kokemuksiaan naisista (Saarn. 2:24-25, 7:26).

Jumala on luonut ihmisen mieheksi ja naiseksi, jotta he rakastuisivat toisiinsa. Jumala on asettanut avioliittoon säännöt. Avioliitossa koetellaan oletko vuohi vai lammas. Kun aviopari osaa noudattaa avioliiton sääntöjä, niin liitossa on rauha ja onni kukoistaa.  

Taivaan Isä voi palauttaa ensirakkauden pitkäänkin avioliittoon, kun aviopari sitä rukoilee ja he suostuvat elämään Raamatun opetuksen mukaisesti kaikissa elämänsä asioissa. Tämä on todellakin mahdollista. Olen voinut havaita, kun eräs pitkäaikainen ja laantunut avioliitto puhkesi uuteen kukoistukseen, kun uskova aviopuolisko sitä rukoili Taivaan Isältä. Taivaan Isä opasti tätä henkilö uudistamaan parisuhteensa. Taivaan Isä antoi ei-uskovalle aviopuolisolle mahdollisuuden määrätyn armoajan kuluessa ottaa vastaan pelastus ja kutsu tulla palvelemaan Jumalaa. Tämä parisuhde lähti sellaiseen lentoon, että kaikki sitä hämmästelivät. Aviopari oli itsekin ihmeissään. Kaikki kuulemma tuntui jopa paremmalta kuin nuorena. Joskus asiat ovat pienestä kiinni. Kun ne tekee oikein, niin isokin laiva kääntyy.

Onni, kerro minulle,
jos tulet, mistä minä
sinut tunnen?
Onko sinulla ruusu korvan takana?
Simissä kolme valtamerta, huulilla
kuuden kevään linnut ja naurulle tuoksuvat tuulet?
Onni, jos minä nukun, herätä minut,
ravistele tyhjäksi minun surujeni pähkinäpuu.
Onni, kun se saapuu se kantaa suurta säkkiä sylissään.
Siihen minun murheeni kätkee kaikki, virran vietäväksi heittää.

Tommy Taberman, runoteoksessa 'Tähtiä kämmenellä'

Kel onni on, älköön sitä kätkekö

Onnellisuus on läpitunkeva tunne siitä, että elämä on hyvää. Se on sitä, että elämän eri asioista nauttii niin, ettei edes vastoinkäymiset pysty sammuttamaan onnea. Kel onni on sen kätkeköön vai kuinka? 

Taivasten valtakunnan kansalaiset saavat olla onnellisia ja saa olla myös välillä surullinen. Kyllä onnensa saa muillekin näyttää. Taivaassa kaikki ovat onnellisia ja surun kyyneleet on pyyhitty pois (Ilm. 21:4). 

Ps. 100: "Iloitse, maa! Kohottakaa riemuhuuto Herralle! Palvelkaa häntä iloiten, tulkaa hänen eteensä riemuiten. Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat. Tulkaa hänen porteilleen kiittäen, hänen esipihoilleen ylistystä laulaen. Kiittäkää häntä, ylistäkää hänen nimeään. Hyvä on Herra! Iäti kestää hänen armonsa, hänen uskollisuutensa polvesta polveen."

Ilo on hengen hedelmä
Pyhä elämä ei ole tylsää. Jos joku luulee, että pyhä elämä tarkoittaa pelkän kärsimyksen etsimistä, niin on ymmärtänyt kaiken väärin. Pyhä elämä ei tarvitse olla vailla rakkautta eikä iloa. 

Gal. 5:22-23 (1933/38): "Mutta Hengen hedelmä on rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, itsensähillitseminen. Sellaista vastaan ei ole laki." 

Jumala on luonut ihmiselle kaikenlaisia ominaisuuksia, joita saa käyttää omaksi iloksi, kunhan ilosta nauttii niistä kuten Raamattu opettaa. Aviollinen elämä on sallitua iloa, kunhan siitä onnesta nauttii avioliiton sääntöjen mukaisesti.

Laul. l. 1:2-4: "Suudelkoon hän minua, antakoon suudelmiaan! Ihanampaa kuin viini on sinun rakkautesi, ihana on voiteittesi tuoksu! Sinun nimesikin tiukkuu parhainta öljyä, siksi neidot sinua rakastavat. Ota minua kädestä, juostaan! Vie minut taloosi, kuningas, vie minut huoneeseesi! Tule, iloitaan ja riemuitaan! Rakkautesi on ihanampaa kuin viini. Suotta eivät neidot sinua rakasta." 

Jos jollekin on kertynyt maallista omaisuutta, niin hän voi nauttia siitä, kunhan hän ei ala keräämään sellaisia tavaroita, joita ei oikeasti tarvitse. Tavaroiden paljous ei tuo kestävää onnea. Varakkuus ei saa viedä rikasta ihmistä eroon Jumalasta ja hänen tahtonsa tekemisestä. Varakkaalla on myös velvollisuus auttaa muita tarvitsevia sen mukaan, mitä hänellä on. Kuningas Salomolla on kaikkea yltä kyllin. On luonnollista, että kuninkaat elävät arvonsa mukaisesti loisteliasta elämää, mutta hekään eivät saa sortua järjettömään tuhlailuun.

Ps. 45: 11-16: "Kuule, tyttäreni, kuuntele neuvoani. Unohda kansasi, unohda isäsi suku. Sytyttäköön kauneutesi kuninkaan! Hän on sinun herrasi. Kumarru hänen eteensä, sinä Tyroksen prinsessa. Maan rikkaat pyrkivät lahjoillaan sinun suosioosi. Kuninkaan tytär saapuu palatsiin kaikessa loistossaan, hänen vaatteensa ovat kullalla kirjotut. Juhlapuvussa hänet viedään kuninkaan eteen. Neidot, ystävättäret, seuraavat häntä. Heitä viedään riemusaatossa, he astuvat kuninkaan palatsiin."

Kuningas Salomo kirjoitti varttuneemmalla iällä Saarnaajan kirjan, jossa hän tilittää elämänkokemuksia jo vähän kyynisenä. Salomo ymmärsi sen, että kun nauttii elämän antimista, niin sekin tulee Jumalan kädestä. Kaikki hyvä tulee Jumalalta. Kun tämän ymmärtää, niin osaa rakastua Taivaan Isään ja kiittää kaikesta hyvästä, jonka Jumala antaa.

Saarn. 2:24-25: "Vaivannäkönsä keskellä ihmisellä ei ole muuta onnea kuin syödä ja juoda ja nauttia elämän iloista. Minä huomasin, että myös tämä tulee Jumalan kädestä. Sillä kuka voi syödä ja kuka iloita ilman häntä?" 

Tämän päivän kunniaksi malja taikka kaksi
Raamatun aikana Israelin kansa vaelsi Jerusalemiin viettämään juhlaa kolme kertaa vuodessa, johon kuului juhla-aterian nauttiminen. Silloin tuotiin temppeliin kymmenykset, joista nautittiin yhteinen juhla-ateria Herran kunniaksi. Juhlaväki söi Jumalalle urhattua lihaa. Raamatun aikana liha-ateria oli tavalliselle kansalle harvinaista ja kallista herkkua, mutta Herran juhlapäivinä sitä sai kaikki syödä. Leeviläiset papit saivat syödä kymmenyksistä juhlaväen kanssa, koska heillä ei ollut maaomaisuutta. Silloin ilonpito oli sallittua, kunhan juhlimisen aikana pidetään asialliset rajat juhlajuomien kanssa (Ef. 5:18, 1. Tim. 5:23, Joh. 2:1-11).

5. Moos. 14:26: "Ostakaa sillä rahalla kaikkea, mitä mielenne tekee, nautoja, lampaita ja vuohia, viiniä tai olutta tai muuta mieleistänne, ja syökää ja iloitkaa siellä perheinenne Herran, Jumalanne edessä." (vert. Joh. 2:1-12)

On aika tanssia ja iloita
Kaikkien aikojan suurimmat ja upeimmat juhlat tulevat olemaan Karitsan hääjuhlat taivaassa. Jumala on valmistanut morsiusseurakunnalle huikean hienon juhlan, jossa tarjotaan kaikkein parhaita herkkuja. Tämä juhla-ateria päihittää kolmen Michelinin tähden huippuravintoloiden herkut mennen tullen. Kuten on tapana, niin Karitsan hääjuhlassa myös tanssitaan ja iloitaan.

Jes. 25:6: "Tällä vuorella Herra Sebaot valmistaa pidot kaikille kansoille, herkkuruokien aterian, valioviinien juhlan: ydinrasvalla maustettuja herkkuja, kypsiä, kirkkaaksi seestettyjä viinejä." 

Monet tulevat seurakunnan kokoukseen ylistämään, koska haluavat vain ottaa Jumalalta. He haluavat rahaa, menestystä, ihmisten suosiota, viihdettä, lohtua, siunauksia, uskonnollisuutta ja armolahjojen voimaa. Jos haluaa vain ottaa eikä halua antaa Taivaan Isälle kuuliaisuutta ja rakkautta, niin ihminen jää tyhmäksi morsiusneidoksi, joka ei pelastu taivaaseen. Viisas morsiusneito etsii ensin Taivasten valtakuntaa ja Taivaan Isän tuntemista. Kyse on siitä, rakastaako enemmän menestystä vai Taivaan Isää? Onko parempi antaa vai ottaa

Matt. 6:33-34: "Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan, niin teille annetaan kaikki tämäkin. Älkää siis huolehtiko huomispäivästä, se pitää kyllä itsestään huolen.." 

Taivaan Isä pitää kyllä huolen omiensa välttämättömistä aineellisista tarpeista. Joidenkin harvojen osa on saada rikkauksia, mutta toisten osa on tyytyä tavalliseen elämään, joka voi olla onnelisempaa elämää kuin rikkailla. Kun etsimme ensin Taivasten valtakuntaa, niin saamme sen aineellisen, jonka tarvitsemme elääksemme. Jokapäiväinen leipä tulee päivä kerrallaan, kuten tuli manna israelilaisille erämaavaelluksen aikana.

Onnellinen elämä ei ole rahasta kiinni. Pelastuksen saa ilmaiseksi. Rakastaminen ei maksa mitään. Luottamus Taivaan Isän huolenpitoon tuo syvän rauhan elämään ja onni puhkeaa kukkaan.

Taivaan Isän puhe 25.2.2016

Tässä videossa Taivaan Isä puhuu Mikaelin suun kautta. Puhe käsittele Taivaan Isän rakkautta sekä miehen ja naisen välistä parisuhderakkautta.
Matti Rossi - Olen Minä Onnellinen 

On tuota onnea minulla.
Syli on täynnä sinua,
kädet ovat työtä täynnä,
maailma täynnä ystäviä.

Onni on ystävän näköinen;

ruska silmissä kytevi,
pienet siivet kantapäissä,
tanssi varpaiden nenässä.

Onni on aikainen aamu,

kun se tuo sinut minulle,
onni on hiipuva ilta,
kahden kun istumme tuvassa,
vieraita odottelemme,
tai ne jo saatoimme salolle.

Olen minä onnellinen,

vaikka varjoa rakastan,
hämärää puheille kutsun,
en minä päiviä pakene,
en niitä uniksi loihdi.

Onnea jokainen päivä

vaikka tuskaa puolillansa;
onnea kaikki eletty,
vaikka se polttaisi tulena.

En minä onnea hakenut,

onni saapui etsimättä,
elämän suuressa puvussa,
kirjavissa kankahissa;
työn se tarjosi minulle.

Paljon on onnea polulla,

kummat mutkat kiertävällä;
onni työssä, onni meissä,
yhteisessä aatteessamme.

 


Herran kirje

Words of the LORD:
 
"MY Words can break all barriers: even hatred; even distance; even time..."

(Words Received from Our LORD by Susan Davis, May 16, 2017)
 
Now here is the Word of the LORD:

Children, I AM your SAVIOR, True to MY Words. MY Words do not fail. They can be trusted. They are strong, fail safe. They stand the test of time. They are encouraging ... steadfast ... true. No one can stop MY Words, although they try. MY Words can break all barriers: even hatred; even distance; even time ... They withstand all tests and trials and still MY Words stand. They cannot be stopped ... for I spoke them ... and I cannot be stopped. I AM GOD -- GREAT and MIGHTY, HUMBLE and TRUE.

I do not forsake those who seek ME through MY Words. Those who push in to MY Book and seek to know ME through MY Words can find ME in them when they make a FULL SURRENDER to ME like a child on bended knee to come to ME in humble submission, to comply their heart to MY Heart, MY Will, MY Ways, MY Path, then and only then will MY Words spoken so long ago come to life in their heart and bring real meaning to their life.

It is with the penetration of MY HOLY SPIRIT piercing their soul and spirit in all fullness that the flesh can really see and understand the Word of GOD. All other attempts will fall short. The Words will not come to life in the hearts of the readers. The surrender is KEY to bring the Words to life in the heart of the reader. Seek ME first on bended knee, lay down your life to your SAVIOR. I ask for a FULL SUBMISSION, no less. Any other type of surrender falls short and there will never be the meaning in MY Words that was meant to save, wash, and purify the dirty hearts of men. It is the surrender that activates the Word of GOD. True surrender is the KEY to finding GOD through MY Words and in the heart. 

"I AM" Has Spoken


Coordinating Scripture: 

Hebrews 4:12 (KJV): For the word of GOD [is] quick, and powerful, and sharper than any two-edged sword, piercing even to the dividing asunder of soul and spirit, and of the joints and marrow, and [is] a discerner of the thoughts and intents of the heart.

2 Timothy 3:16-17 (KJV): All scripture [is] given by inspiration of GOD, and [is] profitable for doctrine, for reproof, for correction, for instruction in righteousness: 

Jeremiah 23:29 (KJV): [Is] not MY word like as a fire? Saith the LORD; and like a hammer [that] breaketh the rock in pieces? 

Matthew 4:4 (KJV): But HE answered and said, It is written, Man shall not live by bread alone, but by every word that proceedeth out of the Mouth of GOD. 

Ephesians 6:17 (KJV): And take the helmet of salvation, and the sword of the SPIRIT, which is the word of GOD: 

John 17:17 (KJV): Sanctify them through THY truth: THY Word is truth. 

John 6:63 (KJV): It is the SPIRIT that quickeneth; the flesh profiteth nothing: the Words that I speak unto you, [they] are SPIRIT, and [they] are life.