maanantai 4. tammikuuta 2016

Viisas morsiusneito pääsee tanssimaan - tyhmän edestä ovi suljetaan


* Tyhmä morsiusneito tunnustaa uskonsa, mutta ei elä sen mukaisesti
* Tyhmä morsiusneito on menettänyt ensirakkautensa ja ei pääse taivaaseen

Kun maailma viettelee ja vaivaa, viisas morsiusneito ei petä eikä luovuta
* Viisas morsiusneito on pitänyt hääpukunsa puhtaana ja pääsee taivaaseen
* Kun Jumala puhdistaa portton, hänestä tulee kuin neitsyt
* Suomeen tulee Pyhän Hengen pilkan tuomioiden aika
* Taivaan Isän puhe uudelle vuodelle 2016
Ylkä saapuu yllättäen! Onko sinun valkoinen hääpukusi puhdas ja silitetty, sillä kaikki uskovat eivät pääse Taivaaseen? 

 
Karitsan hääjuhlassa on ilo ylimmillään
Miehen ja naisen välinen avioliitto on esikuva Jumalan ja hänen pelastamiensa lasten välisestä suhteesta. Kristuksen morsiusseurakunta on Taivaaseen pelastuvien miesten ja naisten joukko. Kristuksen ja morsiusseurakunnan välinen suhde toimii, miten Raamattu opettaa avioliitosta sekä aviomiehen ja vaimon välisestä suhteesta.

Ef. 5:32-33: "Tämä on suuri salaisuus; minä tarkoitan Kristusta ja seurakuntaa. Mutta se koskee myös kaikkia teitä: jokaisen tulee rakastaa vaimoaan niin kuin itseään, ja vaimon tulee kunnioittaa miestään."

Ilm. 19:7-8: "Iloitkaamme ja riemuitkaamme, antakaamme hänelle kunnia! Nyt on tullut Karitsan häiden aika. Hänen morsiamensa on valmiina, hänen ylleen on puettu hääpuku, hohtavan valkea pellavapuku. Se pellavapuku tarkoittaa pyhien vanhurskaita tekoja."

Kun tunnustamme uskomme, niin meidän ja Kristuksen välille syntyy kihlat. Olemme lupautuneet toisillemme ja odotamme hääjuhlaa. Israelilaisessa hääperinteessä kihlat olivat sitova lupaus avioliitosta ja kihloja ei voinut perua muuten kuin, Raamatussa säädetyin avioeron perustein (esim. huoruus tai ei-uskova jättää uskovan puolison, koska ei hyväksy hänen uskoaan). 

Morsian Iso Roballa Läpärin edessä
2. Kor. 11:2: "Vartioin teitä intohimoisesti Jumalan puolesta. Olenhan kihlannut teidät yhdelle ainoalle miehelle, Kristukselle, ja tahdon tuoda teidät hänen eteensä kuin puhtaan neitsyen.

Fil. 1:9-10: "Rukoilen myös, että teidän rakkautenne kasvaisi ja yltäisi yhä parempaan ymmärrykseen ja harkintaan, niin että osaisitte erottaa, mikä on tärkeää, säilyisitte puhtaina ja moitteettomina odottaessanne Kristuksen päivää" 

Kihlojen jälkeen sulhanen (ylkä) menee valmistamaan perheelle kotia ja morsian alkaa ommella kaunista valkoista hääpukua itselleen. Pari on erossa toisistaan noin vuoden. Kun sulhanen on saanut rakennettua perheelle kodin, sulhanen on valmis hakemaan morsiamensa

Kun sulhasen isä on saanut hääjuhlat valmisteltua, niin sulhanen tulee hakemaan morsiamensa hetkellä, joka on morsiamelle yllätys. Hääjuhlan vieraat voivat joutua odottamaan hääjuhlan alkamista myöhään, puolelle yölle asti. Kylän raitilla kuuluu vihdoin hääseurueen huuto: "ylkä saapuu". Sitten hääjuhla alkaa. Sulhanen ja morsian saavat hääyönä toisensa.

Ed Sheeran - Thinking Out Loud

Tässä videossa juuri naimisiin mennyt aviopari esittää häävieraille ensimmäisen tanssinsa romattisena häätanssina.

..And, darling, I will be loving you 'til we're 70
And, baby, my heart could still fall as hard at 23
And I'm thinking 'bout how people fall in love in mysterious ways
Maybe just the touch of a hand
Well, me—I fall in love with you every single day
And I just wanna tell you I am

So, honey, now
Take me into your loving arms
Kiss me under the light of a thousand stars
Place your head on my beating heart
I'm thinking out loud
Maybe we found love right where we are

'Cause, honey, your soul could never grow old, it's evergreen
And, baby, your smile's forever in my mind and memory
I'm thinking 'bout how people fall in love in mysterious ways..
Viisaan morsiusneidon usko on kestävää, tyhmän ei

Jeesus, Yeshua opetti vertauksen kymmenestä morsiusneidosta (Matt. 25:1-13). Heistä osa pääsi Karitsan hääjuhlaan Taivaaseen ja toisilta evättiin pääsy Taivaaseen. Raamatun uusin käännös puhuu morsiusneidoista ja 1933/38 käyttää sana neitsyt. Morsiusneidolla tarkoitetaan henkilöä, joka tunnustaa uskonsa Jumalan Poikaan. Morsiusneito huutaa Yeshualle Herra, Herra, mikä tarkoittaa sitä, että hän tunnustaa Yeshuan Herraksi. Morsiusneidot on kihlattu Kristukselle, mutta he eivät ole vielä päässeet Kristuksen vaimoksi, kuten neitsyttä ei ole sulhanen vielä ottanut vaimoksi, koska hän on edelleen neitsyt. Osa heistä osoittautuu elämänsä aikana viisaiksi ja vanhurskaiksi, mutta toiset eivät tee parannusta ja he osoittautuvat tyhmiksi. Vertaus opettaa, ettei kaikki uskovat pääse taivaaseen. Miksei Kristus tunne kaikkia uskonsa tunnustaneita ja ei päästä heitä ovesta sisään? Mistä oikein on kyse?

Matt. 25:11-12: "Jonkin ajan kuluttua toisetkin saapuivat sinne ja huusivat: 'Herra, Herra, avaa meille!' Mutta hän vastasi: 'Totisesti, minä en tunne teitä.'" 

Vertauksessa kaikki morsiusneidot eivät ottaneet öljyä mukaan lamppua varten. Tyhmät morsiusneidot eivät olleet varautuneet odottamiseen. Heillä ei ollut mukana ollenkaan öljyastiaa lamppua varten, joten lamppua ei voinut syyttää. Lampun öljy symboloi Pyhää Henkeä. Jos uskova ylistää ja rukoilee, mutta ei halua pyhittää omaa elämäänsä, silloin elää ilman öljyä. Kun sulhanen tuli, niin tyhmät morsiusneidot joutuivat lähtemään ostamaan öljyä lamppuihin, koska olivat nukkuneet sinä aikana, jolloin olisivat voineet käydä ostamassa öljyä.

Öljylamppu valaisee kauniisti
Hepr. 12:14-15: "..pyrkikää pyhitykseen, sillä ilman sitä ei kukaan ole näkevä Herraa. Pitäkää huoli siitä, ettei yksikään hukkaa Jumalan armoa...
 
Matt. 5:14-16: "
Te olette maailman valo. Ei kaupunki voi pysyä kätkössä, jos se on ylhäällä vuorella. Eikä lamppua, kun se sytytetään, panna vakan alle, vaan lampunjalkaan. Siitä sen valo loistaa kaikille huoneessa oleville. Näin loistakoon teidänkin valonne ihmisille, jotta he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät Isäänne, joka on taivaissa."

On jotenkin kuvaavaa se, että luterilainen Paavalin kirkko tarjoaa uutena toimintana päiväunien nukkumista kirkossa. Tyhmä morsiusneito ei valvo vaan on unten mailla. Pääkaupunkiseudun luterilaisten seurakuntien yhteinen verkkomedia Valomerkki.fi kirjoittaa 23.5.2016 artikkelissaan 'Viisikymmentä saapui päiväunille Paavalinkirkkoon':

"On sunnuntai, lepopäivä, ja Paavalinkirkko Vallilassa kutsuu päiväunille kirkkosaliin. Sitä pitää kokeilla. Ovensuussa on turkooseja ja punaisia tyynyjä, pienessä rottinkikorissa raidallisia villasukkia ja vähän isommassa korissa pehmoleluja. Osa ihmisistä torkkuu kirkon penkeillä tyynyn kanssa, osa lepää lattioilla ja vetää viltin korvilleen.. ..Kirkkosalissa on hiljaista. Hanne Kiiveri on tullut päikkäreille kahdeksanvuotiaan poikansa Viktorin kanssa.. .. – En ole ikinä kuulunut kirkkoon, mutta tällaiseen yhteisölliseen kirkkoon voisin kuuluakin. Kokemus oli aivan mahtava... ..Kari J. Nyberg on saapunut kirkkoon Arabianrannasta. Hänellä on mukanaan pehmovaris. – Olin puoli tuntia pitkälläni ja melkein nukahdin. Valitsin paikan Marskin päiväkäskyn kohdalta, sillä olen syntynyt vuonna 1944." 

Tyhmä morsiusneito luulee, että kirkossa nukkumalla voisi jotain saada. Jumalan huone on pyhä paikka ja päiväunet kirkossa eivät palvele ketään, vaan loukkaavat Jumalan pyhyyttä. Unten mailla oleva kirkko tekee mitä tahansa typerää, että joku antaisi sille rahaa.

Viisailla morsiusneidoilla oli mukana öljyä ja he saivat sytytettyä lamppunsa palamaan pimeää yötä valaisemaan. Häätilan ovi avautui. Viisaat morsiusneidot pääsivät sisälle. Kun tyhmät morsiusneidot tulivat takaisin ovelle, niin ovi oli jo lukittu ja he eivät päässeet juhlaan. Samalla tavalla Israelin kansa valvoi ensimmäisen pääsiäisyön odotellessa kärsivällisesti, kun viimeinen vitsaus vapautta heidät Egyptin orjuudesta. Jumala on käskenyt valvoa jokaisena pääsiäisyönä tämän vapautumisen muistoksi, mikä viittaa myös Yeshuan (Jeesuksen) valvomaan yöhön Getsemanessa (Mark. 14:32-42). Valvominen vaatii kärsivällisyyttä, kuten vaatii Ylkän odottaminen uskollisena Jumala Sanalle.

2. Moos. 12:42: "Sinä yönä Herra valvoi viedäkseen heidät pois Egyptin maasta; se on Herralle pyhitetty yö, ja silloin kaikkien israelilaisten sukupolvesta toiseen tulee valvoa."

Matt. 26:41: "Valvokaa ja rukoilkaa, ettette joutuisi kiusaukseen. Tahtoa ihmisellä on, mutta luonto on heikko."

1. Kor. 16:13: "Valvokaa, pysykää uskossanne lujina, olkaa urheita, olkaa vahvoja."

Mark. 13:35: "Valvokaa siis, sillä te ette tiedä, koska talon herra tulee: illalla vai keskiyöllä, kukonlaulun aikaan vai aamun jo valjetessa."

Sanat 'viisas' ja 'tyhmä' tulevat esille myös toisessa Jeesuksen opettamassa vertauksessa kahdesta talon rakentajasta (Matt. 7:24-27). Viisas mies rakensi talon kalliolle ja se kesti tulvat sekä myrskyt. Kallio tarkoittaa tässä lujaa uskoa ja Jumalan Sanan tuntemista. Elämän kiusaukset eikä vaivat vie häneltä uskoa pois. Hän kestää elämän kilvoittelussa loppuun asti. 

Tyhmä mies rakensi hiekalle. Hänen talonsa sortui tulvassa ja myrskyssä. Tyhmä mies oli tekopyhä uskonnon harrastaja. Hän ei oikeasti uskonut Jumalaan sellaisena, kuin Jumala on. Elämän viettelykset ja vaivat veivät hänet kuuliaisesta elämästä pois. Hänen talonsa ei kestänyt. Hänen uskollisuutensa ei kestänyt.

Sananl. 13:13 (RK): "Joka sanaa halveksii, joutuu tu­hoon, joka käskyä pelkää, se palki­taan."

World Trade Centren rauniot
Tyhmä morsiusneito on saattanut alussa kokea palavaa ensirakkautta Ylkäänsä, Jeesukseen Kristukseen, mutta ajan kuluessa sana ei ole juurtunut ja tyhmä morsiusneito on menettänyt ensirakkautensa. Tyhmä morsiusneito ei halunnut oppia tuntemaan Jumalaa. Hän ei halunnut hyväksyä kaikkea sitä, mitä lukee Raamatussa, jolloin hän ei pystynyt hyväksymään Jumalaa sellaisena, kuin Hän on. Tyhmä morsiusneito saattaa käydä ylistämässä Jumalaa seurakunnassa, mutta hänellä ei ole halua totella Jumalan Sanaa. Hän ei edes osaa totella Taivaan Isän tahtoa, koska ei ole halunnut hyväksyä kaikkea sitä, mitä Raamatussa lukee. Tästä asiasta on lisää artikkelissa: 'Tekopyhä uskovainen tekeytyy hurkaaksi'. 

Jeesus opetti kylväjävertauksella sen, miksi niin moni ajautuu tyhmäksi neitsyeksi tai jopa luopuu uskosta ja vain pieni osa jäännöksestä selviää viisaiksi morsiusneidoiksi. Tämä maailman koettelut kestänyt jäännös tuottaa lopulta moninkertaisen sadon Taivasten valtakuntaan,

Matt. 13:18-23: "Kuulkaa siis, mitä vertaus kylväjästä tarkoittaa. Aina kun joku kuulee sanoman valtakunnasta eikä ymmärrä sitä, tulee paholainen ja sieppaa pois sen, mikä hänen sydämeensä on kylvetty. Tätä tarkoittaa tien oheen kylvetty siemen

Kylvö kallioiseen paikkaan kuvaa sitä, joka sanoman kuullessaan heti ottaa sen iloiten vastaan, mutta joka kestää vain hetken, koska häneltä puuttuvat juuret. Kun tulee ahdinko tai vaino sanan tähden, hän luopuu kohta

Kylvö ohdakkeisiin tarkoittaa ihmistä, joka kuulee sanan mutta jossa sana ei tuota satoa, koska tämän maailman huolet ja rikkauden viettelys tukahduttavat sen

Mutta kylvö hyvään maahan kuvaa ihmistä, joka kuulee sanan ja ymmärtää sen. Nämä ihmiset tuottavat satoa: kuka sata, kuka kuusikymmentä, kuka kolmekymmentä jyvää."

Viisas neitsyt jaksaa elää loppuun asti pyhää elämää. Hänessä on Pyhä Henki, jonka valo loistaa oikeana kirkkautena. Kirkkaus näkyy palavana rakkautena Ylkään, Jeesukseen Kristukseen, Yeshua HaMashiachiin. Se näkyy lähimmäisen rakastamisena ja alttiutena julistaa evankeliumia muille, mikä tuottaa moninkertaisen sadon Taivasten valtakuntaan. Pyhä elämä ei hyväksy syntiä, joten kirkkauteen kuuluu myös se, että joskus täytyy muita myös nuhdella, joka on armoa niille, jotka ovat väärällä tiellä.
 
Limahl - Never Ending Story - Kristuksen morsiamet ovat viisaita neitsyitä
 
 
Turn around
Look at what you see
In her face
The mirror of your dreams

Make believe I'm everywhere
Given in the light
Written on the pages
Is the answer to a never ending story...
 


 
 
 
Ylkä tulee hakemaan pyhän seurakunnan 

Monet papit opettavat, että Jeesus tulee hakemaan ylistävän seurakunnan. Jeesus ei tule hakemaan ylistävää seurakuntaa, vaan pyhän seurakunnan. Pyhä seurakunta valvoo ja on valmis. Pyhyyteen kuuluu ylistämisen lisäksi Taivaan Isän tahdon mukainen elämä. 

Hepr. 12:14: ".. ja pyrkikää pyhitykseen, sillä ilman sitä ei kukaan ole näkevä Herraa."

Eräät papit opettavat, että Jeesus pelasti ristillä kaikki ihmiset. Toisen papit opettavat, että kaikki ne pelastuvat, jotka uskovat Jeesukseen. Tästä voi saada sellaisen väärinkäsityksen, että uskonsa tunnustaminen sekä ylistäminen pelastaisi ja muuten voisit elää synnissä ihan miten itse haluat. Jos ottaa jotakin Raamatun jakeita, irrottaa ne asiayhteydestä ja rakentaa doktriininsa tämän vääristelyn varaan, niin se johtaa oppilaat harhaan. Sellainen opetus ei ole Jumalasta, joka on ristiriidassa Raamatun muun ilmoituksen kanssa. Jeesus nimenomaan täsmensi Taivaaseen pääsyn ehtoja sanomalla, ettei kaikki uskonsa tunnustavat pääse Taivaaseen:

Matt: 7:21-23 (1933/38): "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?' Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'."

Luuk. 13:25-30: "Tulee hetki, jolloin talon isäntä nousee ja sulkee oven. Kun te sitten seisotte ulkona, kolkutatte ovelle ja huudatte: 'Herra, avaa meille!', hän vastaa: 'Keitä te olette? En tunne teitä.' Silloin te alatte selittää: 'Mehän söimme ja joimme sinun kanssasi, ja sinä opetit meidän kaduillamme.' Mutta hän sanoo: 'Keitä te olette? En tunne teitä. Menkää pois minun luotani, kaikki te vääryydentekijät.' "Siellä te itkette hammasta purren, kun näette Abrahamin ja Iisakin ja Jaakobin ja kaikki profeetat Jumalan valtakunnassa mutta huomaatte, että teidät itsenne on suljettu ulos. Idästä ja lännestä, pohjoisesta ja etelästä tulee ihmisiä, jotka käyvät aterialle Jumalan valtakunnassa. Monet viimeiset ovat silloin ensimmäisiä, monet ensimmäiset viimeisiä."

Jeesus sanoi, että laittomuuden tekijät eivät pääse Taivaaseen. Abraham sai Jumalan siunauksen ja pelastui Taivaaseen, koska hän noudatti Jumalan käskyjä, lakia ja opetusta.

1. Moos. 26:4-5 (RK): "Ja sinun siemenessäsi tulevat siunatuiksi kaikki maailman kansat, koska Abraham kuunteli minun ääntäni ja noudatti säätämiäni käskyjä, lakeja ja opetuksia."

Matt. 22:31-33: "Mutta ylösnousemuksesta puheen ollen -- ettekö ole lukeneet, mitä Jumala on teille sanonut: 'Minä olen Abrahamin Jumala, Iisakin Jumala ja Jaakobin Jumala'? Ei hän ole kuolleiden Jumala, vaan elävien." Kun väkijoukko kuuli tämän, se oli ihmeissään hänen opetuksestaan."

Jaakobin kirje täsmentää sitä, mitä tarkoittaa Taivaaseen pelastava usko. Tarkoittaako usko sitä, että uskot Jeesuksen olevan olemassa, vain sellaista uskoa, että uskot Jeesusta? Se henkilö uskoo Jeesukseen, joka uskoo Jeesusta eli tottelee Taivaan Isän käskyjä. Jos kuuliaisuus puuttuu, niin Taivaan Isän silmissä ihminen ei usko, vaikka mitä suustaan puhuisi.

Jaak. 2:14, 26: "Veljet, mitä hyötyä siitä on, jos joku sanoo uskovansa mutta häneltä puuttuvat teot? Ei kai usko silloin voi pelastaa häntä?.. ..Niin kuin ruumis ilman henkeä on kuollut, niin on uskokin kuollut ilman tekoja."

Tätä asiaa ei pidä sekoittaa siihen, että hyvä teot eivät hyvitä tekemisiäsi syntejä pois. Vain usko Yeshua HaMashiachiin pelastaa, joka on myös Hänen käskyjensä tottelemista. Tästä asiasta on lisää artikkelissa: 'Armon saa se, joka tekee parannuksen'.

 
Tyhmä morsiusneito ei oikein jaksa välittää kaikista Jumalan käskyistä

Eräs mies järjestää vaimonsa kanssa viihteellisiä tilaisuuksia seurakunnissa ja myös ravintoloissa. Tämä mies kertoo olevansa uskossa ja on aktiivinen seurakunnassaan. Hän on käynyt myös varuskunnissa opettamassa alfa-kurssille osallistuneita varusmiehiä kristinuskosta. Tämän miehen kanssa on käyty keskustelu siitä, että kuinka oivallinen hetki on opettaa evankeliumia varusmiespalveluksen aikana. Varusmiehet opettelevat tottelemaan käskyjä ja hyväksymään säännöt. Taivaaseen kun pääsee vain ne, jotka tekevät Taivaan Isän tahdon (Matt. 7:21). Tämä mies ei oikein jaksanut yhtyä siihen, että Taivaan Isä vaatii kuuliaisuutta (Hepr. 5:9). Tämän mies hymähti ja osoitti, ettei oikein perusta moisesta. Hän ei ehkä huomannut, että Taivaan Isä oli lähettänyt todistajansa hänen luokseen muistuttamaan häntä tästä, koska tämä mies ja hänen vaimonsa elävät tyhmän morsiusneidon elämää. Tämän takia he ovat vailla pelastusta.

Ef. 5: 6-15: "Älkää antako kenenkään pettää itseänne tyhjillä puheilla, sillä niiden vuoksi Jumalan viha kohtaa kaikkia tottelemattomia. Älkää siis olko sellaisten kanssa missään tekemisissä. Ennen tekin olitte pimeyttä, mutta nyt te loistatte Herran valoa. Eläkää valon lapsina! Valo kasvattaa hyvyyden, oikeuden ja totuuden hedelmiä.

Pyrkikää saamaan selville, mikä on Herran mielen mukaista. Älkää osallistuko pimeyden töihin: ne eivät kanna hedelmää. Tuokaa ne päivänvaloon. Mitä sellaiset ihmiset salassa tekevät, on häpeällistä sanoakin, mutta kaikki tulee ilmi, kun valo sen paljastaa. Kaikki, mikä on paljastettu, on valossa. Sen vuoksi sanotaankin: -- Herää, sinä joka nukut, ja nouse kuolleista, niin Kristus on sinua valaiseva! Katsokaa siis tarkoin, miten elätte: älkää eläkö tyhmien tavoin, vaan niin kuin viisaat."

Uskotko, että raha sataa taivaasta?
Amerikkalaiset menestystelogit ovat alkaneet käymään ahkerasti Suomessa. He julistavat yksipuolista ja puutteellista (korvasyyhyyn) evankeliumia sekä lupaavat liikaa, jotta saisivat rahalahjoituksia. Kun heidän kokouksissa ihmisiä tulee estraadin eteen tunnustamaan uskonsa, niin menestystelogit kehuvat, kuinka hyvää hedelmää he tekevät, kun näin moni pelastuu. Itse asiassa menestysteologit saavat yleensä aikaa vain pinnallista uskoon tulemista, joka ei kasva Jumalan sanan opiskeluun ja viisaan morsiusneidon pyhään elämään. Menestystelogiasta ovat kiinnostuneet ne, jotka haluavat hyötyä uskonnosta maallisesti tai tunne-elämysten kautta. Moni pettyy pahasti ja ajatuu entistä kauemmaksi Jumalasta. 

2. Tim. 3:4-7: "..He rakastavat enemmän nautintoja kuin Jumalaa, he ovat ulkonaisesti hurskaita mutta kieltävät uskon voiman. Karta sellaisia! Nämä näet tunkeutuvat koteihin ja kietovat valtaansa syntien rasittamia, monenlaisten oikkujensa riepottelemia naisparkoja, jotka ovat aina alttiita uusille opetuksille, mutta eivät voi koskaan päästä selville totuudesta." 

Tyhmä morsiusneito haluaa ottaa Jumalalta. Hän haluaa saada apua arjen ongelmiin, hyvää oloa, armolahjojen voimaa, viihteellisiä kokouksia jne., mutta hän ei halua antaa Taivaan Isälle kuuliaista koko sydäntään. On kivaa vain saada ja nauttia, mutta hän ei oikein jaksa totella tai alistua Taivaan Isän tahtoon.  

Viisas morsiusneito etsii ensin Taivasten valtakuntaa ja rakastaa Taivaan Isää ilman ennakkoehtoja. Hän tottelee Taivaan Isän käskyjä ja hyväksyy Raamatusta jokaisen virkkeen sellaisena kuin, ne Raamatussa ovat. Viisas morsiusneito haluaa antaa ja sen takia myös saa pelastuksen. Tyhmä morsiusneito jää oven ulkopuolelle.

Hepr. 5:7-9: "Ihmiselämänsä päivinä Jeesus ääneen itkien rukoili ja huusi avukseen häntä, jolla oli valta pelastaa hänet kuolemasta, ja hänen uhrirukouksensa kuultiin, koska hän taipui Jumalan tahtoon. Vaikka hän oli Poika, hän joutui kärsimyksistä oppimaan, mitä on kuuliaisuus. Kun hän oli saavuttanut täydellisyyden, hänestä tuli iankaikkisen pelastuksen tuoja, kaikkien niiden pelastaja, jotka ovat hänelle kuuliaisia."

Kuuliaisuus ei tarkoita ainoastaan sitä, että tottelee Taivaan Isää. Kuuliaisuus tarkoittaa myös sitä, että haluaa kuunnella Taivaan Isää. Kuuliainen on kiinnostunut, mitä Taivaan Isä haluaa opettaa Sanansa kautta. Kuuliainen ihminen toivoo kuulevansa Taivaan Isän tahdosta silloinkin, kun on hiljaista. Viisas morsiusneito haluaa istua Taivaan Isän jalkojen juurelle oppimaan siitä, mikä on Taivaan Isän tahto. 

Tyhmällä morsiusneidolla ei ole kärsivällisyyttä kuunnella Jumalan Sanaa ja hän lopettaa kuuntelemisen kesken kaiken. Tyhmää morsiusneitoa ei kiinnosta Jumalan Sanan opiskelu, mutta kuuluisaa pappia hän kuuntelee, jos pappi osaa viihdyttää ja tilaisuudessa on hyvä orkesteri laulattamassa yleisöä.

Tie taivaaseen on kapea ja vain harva sinne pääsee. Pappien osa on huono, sillä moni ensimmäinen joutuu viimeiseksi. Moni ensirakkauden kokenut uskova ei halua elää pyhää elmää ja he ajautuvat tyhmiksi morsiusneidoiksi. Tästä aiheesta on lisää artikkelissa: 'Uskonnolliset ihmisen jatkavat syntien tekemistä, koska he eivät halua hyväksyä Luojaansa sellaisena, kuin Hän on'

Kristus näytti hyvää esimerkkiä morsiamelle, jonka tulee noudattaa perheen pään esimerkkiä

Paavali kirjeessään Titukselle antaa ohjeita nuorelle avioparille. Ne ohjeet kertovat myös Kristuksen ja morsiamen välisestä suhteesta. Paavali mainitsee seitsemän vaatimusta avioparille. Morsiamelle on neljä vaatimusta: Aviomiehen rakastaminen, puhtaus, hyvin hoidettu koti ja aviomiehen tahtoon mukautuminen. Perheen päälle on kolme vaatimusta. Kristus on morsiusseurakunnassa perheen pää, joka oli kärsivällinen (käyttäytyi hillitysti), antoi hyvän esimerkin ja jonka opetus oli puhdasta.

Tit. 2:4-8: "Heidän tulee kehottaa nuoria naisia rakastamaan miestään ja lapsiaan, olemaan puhtaita ja siveitä, hoitamaan hyvin kotinsa ja mukautumaan miehensä tahtoon, jottei Jumalan sana joutuisi pilkan kohteeksi. Kehota myös nuoria miehiä käyttäytymään joka suhteessa hillitysti ja näytä itse esimerkkiä hyvän tekemisessä. Opetuksesi olkoon puhdasta ja arvokasta ja puheesi tervettä ja vakuuttavaa, niin että vastustajasi joutuu häpeään, koska ei pysty sanomaan meistä mitään pahaa."

1. Morsiamen tulee rakastaa miestään. Aviomiehen rakastaminen on mm. hellien tunteiden osoittamista, mutta Jumalan rakastaminen on erilaista Hänen käskyjen noudattamista. Lapsia rakastaa, kun heidät kasvattaa hyvin. Rakkautta on se, että vapaaehtoisesti palvelee toista uskollisesti. Kun sen tekee ei pakosta vaan omasta halusta, niin rakastaa toista. 1. Joh. 5:2-3: "Siitä me tiedämme rakastavamme Jumalan lapsia, että rakastamme Jumalaa ja noudatamme hänen käskyjään. Sitähän Jumalan rakastaminen on, että pidämme hänen käskynsä, eivätkä ne ole raskaita noudattaa."

2. Morsiamen tulee olla puhdas ja siveä. Puhtaus tarkoittaa pyhää elämää noudattamalla Jumalan käskyjä. Uskollisuus avioliitossa on myös sitä, ettei viettele tai muuten epäsievästi anna toisen aihetta väärän himoon. Siveä elämä on uskollisuutta Kristukselle. Tätä voi kutsua myös kokosydämiseksi Kristuksen rakastamiseksi, joka ei etsi toista rakkautta. 3. Moos. 19:1-4: "Herra sanoi Moosekselle: "Sano Israelin kansalle: Olkaa pyhät, sillä minä, Herra, teidän Jumalanne, olen pyhä. "Jokainen teistä kunnioittakoon äitiään ja isäänsä. Pitäkää kunniassa sapatti ja määräykset, jotka olen siitä antanut. Minä olen Herra, teidän Jumalanne. Älkää kääntykö seuraamaan epäjumalia älkääkä valako itsellenne jumalankuvia. Minä olen Herra, teidän Jumalanne."

3. Morsianta kehotetaan hoitamaan kotinsa hyvin. Kun morsian tekee kaikki vastuullaan olevat askareensa ahkerasti ja hyvin, hän palvelee sillä myös Jumalaa. Jumala haluaa nähdä, että hänen morsiamensa kantaa vastuunsa. Hyvin tehty työ on merkki siitä, että työntekijään voi luottaa. Paavali kehotti palvelijan asemassa olevia tekemään työnsä hyvin, koska Jumala haluaa, että me palvelemme aina niitä auktoriteetteja hyvin, jotka Jumala on meille osoittanut. Tit. 2:9-10: "Kehota orjia alistumaan kaikessa isäntiensä tahtoon ja toimimaan näiden mielen mukaan. Heidän ei pidä väittää vastaan eikä varastella, vaan heidän on osoittauduttava aina luotettaviksi ja kunnollisiksi, niin että he voivat kaikessa olla kunniaksi Jumalan, meidän pelastajamme, opille."

4. Morsianta kehotetaan mukautumaan aviomiehensä tahtoon. Jokaisella ihmiselle miehellä ja naisella on jokin auktoriteetti, jonka ohjauksessa joudumme toimimaan. Jos pystymme noudattamaan annettuja ohjeita, se on merkki myös siitä, että pystymme myös tekemään Taivaan Isän tahdon. Kristus sovitti Golgatalla vain niiden synnit, jotka noudattavat Hänen käskyjään. Joh. 15:10, 13-14: "Jos noudatatte käskyjäni, te pysytte minun rakkaudessani, niin kuin minä olen noudattanut Isäni käskyjä ja pysyn hänen rakkaudessaan...     ..Suurempaa rakkautta ei kukaan voi osoittaa, kuin että antaa henkensä ystäviensä puolesta. Te olette ystäviäni, kun teette sen minkä käsken teidän tehdä."

5. Perheen pään tulee käyttäytyä hillitysti. Kärsimätön ihminen on äkkipikainen, joka tekee tunteen palossa päätöksiä, joita myöhemmin katuu. Kärsivällisyys antaa ihmiselle harkintakykyä, mikä tekee päätöksenteosta täydellistä. Jeesus Kristus tuli nöyränä Kuninkaana ihmisten keskelle. Hän kärsivällisesti teki kaiken sen, mitä Taivaan Isä häneltä edellytti. Jaak. 1:2-4 (1933/38): "Veljeni, pitäkää pelkkänä ilona, kun joudutte moninaisiin kiusauksiin, tietäen, että teidän uskonne kestäväisyys koetuksissa saa aikaan kärsivällisyyttä. Ja kärsivällisyys tuottakoon täydellisen teon, että te olisitte täydelliset ja eheät ettekä missään puuttuvaiset."

6. Perheen pään tulee antaa hyvä esimerkki muille. Perheen johtaminen perustuu siihen, että aviomies näyttää omalla hyvällä esimerkillä, miten muiden tulee toimia. Jeesus arvosteli fariseuksia siitä, että he kyllä voivat joskus opettaa muita oikein, mutta itse eivät noudata omaa opetustaan (Matt. 23:1-7). Jeesus tuli maailmaan antamaan kertakaikkisen uhrin syntiemme sovitukseksi, mutta antamaan täydellisen esimerkin, miten tulee elää. Kun sanotaan, että Jeesus Kristus on Karitsa, joka ottaa maailman synnin pois, siihen kuuluu myös esimerkin antaminen, jotta ihmiset oppisivat elämään oikein (Joh. 1:29). Joh. 13:13-14: "Te puhuttelette minua opettajaksi ja herraksi, ja oikein teette: sehän minä olen. Jos nyt minä, teidän herranne ja opettajanne, olen pessyt teidän jalkanne, tulee myös teidän pestä toistenne jalat. Minä annoin teille esimerkin, jotta tekisitte saman minkä minä tein teille."1. Joh. 2:6: "Sen, joka sanoo pysyvänsä hänessä, tulee myös elää samalla tavoin kuin hän eli."

7. Perheen pää on vastuussa perheensä opettamisesta. Opettaminen tarkoittaa myös ohjeiden antamista, miten tulee toimia. Se tarkoittaa myös Jumalan Sanan opettamista, koska vanhurskas perhe noudattaa Jumalan Sanaa. Raamattu kieltää naista opettamasta, mikä tarkoittaa aviomiehensä opettamista ja hänen auktoriteettinsa ohittamista (1. Tim. 2:12). Perheen pää tulee opettaa oikein Jumalan Sanaa mitään siihen lisäämättä ja mitään siitä pois ottamatta. Jeesus Kristus antoi täydellisen esimerkin, miten tulee opettaa. Hänen opetuksensa oli oikeaa ja puhdasta. Ps. 12:7: "Herran sanat ovat todet ja puhtaat, kirkkaat kuin seitsemästi puhdistettu hopea, joka hohtavana juoksee sulattimesta."

Oletko menettänyt ensiajan rakkauden? Siitä on tehtävä parannus

Jeesus huomautti Efesoksen alkuseurakuntaa siitä, että moni heistä oli luopunut ensiajan rakkaudesta. Jeesus varoitti, että hän siirtää heidän lamppunsa paikalta, jos he eivät tee parannusta. Kun lamppu siirretään pois paikalta, niin lampun sydän ei saa öljyä astiasta ja lamppu sammuu. Tämä tarkoittaa sitä, että Pyhä Henki poistuu morsiusneidoista ja tyhmiksi tulleet morsiusneidot menettävät taivaspaikkansa. Näin kävi Vanhan testamentin aikana kuningas Saulille ja hänen tilalle Jumala nosti Daavidin. Saul lankesi syntiin ja menetti osansa. Tästä asiasta kertoo lisää artikkeli: 'Profetian mukaan Jumala lupasi Sauli Niinistölle puolison ja presidentin viran'.

Ilm. 2:4-5,7:
Ensirakkaus on voima suuri
"Mutta sitä en sinussa hyväksy, että olet luopunut ensi ajan rakkaudesta. Muista siis, mistä olet langennut, käänny ja palaa tekemään ensi ajan tekoja. Ellet tee parannusta, minä tulen luoksesi ja siirrän lamppusi paikaltaan.. ..Jolla on korvat, se kuulkoon, mitä Henki sanoo seurakunnille. Sen, joka voittaa, minä annan syödä elämän puusta, joka on Jumalan puutarhassa."


Jeesus huomauttaa efesolaisia, että se joka voittaa, saa ikuisen elämän paratiisissa Jumalan luona. Ihmisen vaivalloinen elämä panee koetteelle meidän rakkautemme. Jaksammeko rakastaa Taivaan Isää kaikilla voimilla myös silloin, kun oman ristin kantaminen on raskasta. Jos haluat pitää itsesi hyvässä kilvoittelukunnossa, niin lue säännöllisesti Raamattua ja rukoile joka päivä kaikki asiasi Isällesi Taivaassa, jotta opit tuntemaan Hänet. Taivaspaikan kilvoittelusta kertoo enemmän artikkeli: 'Ilmestyskirjan Aamutähti'.

 Jaak. 1:12: "Autuas se, joka koettelemuksessa kestää. Sen kestettyään hän on saava voitonseppeleeksi elämän. Jumala on sen luvannut niille, jotka häntä rakastavat."

Taivaan Isä haluaa sinun koko sydämesi

Taivaan Isälle ei riitä puolikas sydän, vaan Hän haluaa sen kokonaan. Jeesus Kristus, Yeshua HaMashiach lunasti Golgatalla sinun koko elämäsi. Hän ei lunastanut sinusta  viikonloppua tai muuta osaa, vaan Hän lunasti sinut kokonaan. Hän on Kuninkaiden Kuningas ja perheensä pää. Hän ei rupea kolmanneksi pyöräksi liittoon.

Mark. 12:28-34: "Muuan lainopettaja oli seurannut heidän väittelyään ja huomannut, miten hyvän vastauksen Jeesus saddukeuksille antoi. Hän tuli nyt Jeesuksen luo ja kysyi: "Mikä käsky on kaikkein tärkein?" Jeesus vastasi: "Tärkein on tämä: 'Kuule, Israel: Herra, meidän Jumalamme, on ainoa Herra. Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi ja koko voimallasi.' Toinen on tämä: 'Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.' Näitä suurempaa käskyä ei ole." 

Anna koko sydämesi Jumalalle
Lainopettaja sanoi hänelle: "Oikein, opettaja! Totta puhuit, kun sanoit, että Herra on ainoa Jumala, ei ole muita kuin hän. Ja kun rakastaa häntä koko sydämestään, kaikella ymmärryksellään ja kaikella voimallaan ja rakastaa lähimmäistään niin kuin itseään, se on enemmän kuin polttouhrit ja kaikki muut uhrit." Jeesus näki, että hän vastasi viisaasti, ja sanoi hänelle: "Sinä et ole kaukana Jumalan valtakunnasta."

Tämä Raamatun kohta on kaunis, mutta pysähdy miettimään mitä siinä oikeasti lukee. Sinun tulee kaikilla voimillasi rakastaa Taivaan Isää. Muu ei riitä. Jeesus täsmensi tätä asiaa siten, että joka varjelee omaa elämäänsä maailman mukavuuksilla kadottaa sen. Jos vanhempasi ja lapsesi vaativat sinua rikkomaan Taivaan Isän tahtoa vastaan, niin et saa taipua heidän vaatimuksiin, vaikka se johtaisi heidän menettämiseen. Et kelpaa Jeesukselle, jos joku muu voi viedä uskosi ja rakkautesi Taivaan Isään kohtaan.

Matt. 10:37-39: "Joka rakastaa isäänsä tai äitiänsä enemmän kuin minua, ei kelpaa minulle, eikä se, joka rakastaa poikaansa tai tytärtänsä enemmän kuin minua, kelpaa minulle. Joka ei ota ristiään ja seuraa minua, se ei kelpaa minulle. Joka varjelee elämäänsä, kadottaa sen, mutta joka elämänsä minun tähteni kadottaa, on sen löytävä." 

Matt. 10:22: "Kaikki tulevat vihaamaan teitä minun nimeni tähden, mutta se, joka kestää loppuun asti, pelastuu."

Taivaan Isä on armollinen Jumala. Hän on Kaikkivaltias Jumala ja Hän osaa hyvittää uskovaisen kärsimän vääryyden. Job menetti kaiken omaisuuden ja koko perheensäkin. Job oli Jumalalle uskollinen ja Jumala hyvitti Jobille kaikki menetykset takaisin moninkertaisesti. Jos menetät puolisosi uskosi takia (1. Kor. 7:15), niin Jumala pystyy antamaan sinulle paremman tilalle. Jaakobin poika Joosef kärsi tämän tapaisia vääryyksiä useita peräkkäin, mutta Jumala hyvitti lopulta hänellekin kaiken kärsityn vääryyden. 

Haureellisesti elänyt voi uudestisyntyä ylhäältä puhtaaksi neitsyeksi

Moni voi ajatella, että miten haureellisesti elänyt voi enää tulla neitsyeksi. Yeshua (Jeesus) opetti, ettei kukaan voi pelastua Taivasten Valtakuntaan, ellei synny ylhäältä uudestaan.

Joh. 3:3-4: "Jeesus vastasi hänelle: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa." Nikodemos kysyi: "Miten joku voisi vanhana syntyä? Miten joku voisi mennä takaisin äitinsä kohtuun ja syntyä toisen kerran?"

Israelin kansan johtoon kuulunut kirjanoppinut Nikodemus ihmetteli Yeshuan opetusta. Miten joku voi mennä äitinsä kohtuun takaisin? Ihminen on tehnyt sellaisia syntejä, ettei niitä hän voi enää tehdä niitä tekemättömäksi. Portto on menettänyt neitsyytensä. Voiko porttosta tulla uudestaan neitsyt?

Yeshua HaMashiachin (Jeesuksen Kristuksen) sovintoveri pesee ihmisen puhtaaksi synneistään. Kun Ihminen menee kasteelle, tunnustaa syntinsä Yeshua HaMashiachin nimessä ja tekee parannuksen, hän nousee vedestä uutena ihmisenä. Hän uudestisyntyy ylhäältä. Hän saa elämässään uuden alun, jolloin hän on kuin neitsyt.

Joh. 3:5-7: "Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei pääse Jumalan valtakuntaan. Mikä on syntynyt lihasta, on lihaa, mikä on syntynyt Hengestä, on henkeä. Älä kummeksu sitä, että sanoin sinulle: 'Teidän täytyy syntyä uudesti.'"

Apt. 3:19-20 (1933/38): "Tehkää siis parannus ja kääntykää, että teidän syntinne pyyhittäisiin pois, että virvoituksen ajat tulisivat Herran kasvoista ja hän lähettäisi hänet, joka on teille edeltämäärätty, Kristuksen Jeesuksen."

Apt. 2:38 (1933/38): "Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan."

Jos avioliitossa oleva nainen tekee aviorikoksen, hän tulee saastaiseksi (4. Moos. 5:12-13). Saastaiset eivät pääse Taivaaseen (Ilm. 21:8 1933/38), mutta jos haureellinen nainen tekee parannuksen uskossa Yeshua HaMashiachiin, niin Golgatan sovintoveri pesee hänestä saastan pois uskovien upotuskasteessa (Ilm. 7:14, lisää artikkelissa). Kun portto on pesty puhtaaksi, häntä ei saa enää sanoa saastaiseksi. Paavali mainitsee, että eräät korinttilaiset uskovat olivat olleet ennen aviorikkojia, mutta haureuden lopettamisen jälkeen heidät on pesty puhtaiksi ja pyhitetty vanhurskaiksi Yeshua HaMashiachin (Jeesuksen Kristuksen) nimessä ja Pyhä Hengen voimasta. Jumalan vaimo Israel harjoitti haureutta (Hoos. 1-3), mutta Jumala tulee pesemään Israelin puhtaaksi (Room. 11:25-29) ja rakentaa sen uudelleen, jolloin portto uudestisyntyy ylhäältä ja hänestä tulee puhdas.

Apt. 10:15-16: "Minkä Jumala on puhdistanut, sitä älä sinä sano epäpuhtaaksi." Tämä tapahtui kolmesti..

1. Kor. 6:9-11: "..Älkää eksykö! Jumalan valtakunnan perillisiä eivät ole siveettömyyden harjoittajat eivätkä epäjumalien palvelijat, eivät avionrikkojat, eivät miesten kanssa makaavat miehet, eivät varkaat eivätkä ahneet, eivät juomarit, pilkkaajat eivätkä riistäjät. Tällaisia jotkut teistä olivat ennen, mutta nyt teidät on pesty puhtaiksi ja tehty pyhiksi ja vanhurskaiksi Herran Jeesuksen Kristuksen nimessä ja Jumalamme Hengen voimasta."

Jer. 31:3-4: "Herra ilmestyi minulle, hän tuli kaukaa ja sanoi: -- Minä olen sinua aina rakastanut, Israel, siksi vedän sinua luokseni uskollisesti. Minä rakennan sinut uudelleen,
taas sinä nouset, neitsyt Israel. Jälleen sinä koristaudut juhlaan...
"

Portto Rahab uskoi Israelin Jumalaan. Hän sai syntinsä anteeksi ja pelastui Jerikon tuhon alta. Rahab pääsi naimisiin Israelin armeijan tiedustelusotilaan Salman kanssa. Heille syntyi poika, joka on Yeshuan (Jeesuksen) sukuluettelossa. Tämä esimerkki osoittaa, että Yeshuan sovintoveri puhdistaa kenet tahansa puhtaaksi. (Kukaan ei saa ottaa porttoa vaimoksi, ellei Jumala poikkeuksellisesti niin käske; Hoos. 1:2)

Hepr. 11:30-31: "Uskon voimasta sortuivat Jerikon muurit, kun niiden ympäri oli kuljettu seitsemän päivää. Koska portto Rahab uskoi, hän välttyi kuolemasta yhdessä niskoittelijoiden kanssa, sillä hän oli ottanut tiedustelijat ystävinä vastaan."

Jaak. 2:24-26: "Näette siis, että ihminen osoittautuu vanhurskaaksi tekojen, ei yksistään uskon perusteella. Juuri tekojensa ansiosta portto Rahabkin osoittautui vanhurskaaksi, kun otti sanansaattajat luokseen ja auttoi heidät pois toista tietä. Niin kuin ruumis ilman henkeä on kuollut, niin on uskokin kuollut ilman tekoja."

Sananl. 16:6: "Laupeus ja uskollisuus sovittavat synnin, Herran pelko pitää loitolla pahasta."

Matt. 1:5: "Nahsonille Salma, Salmalle Boas, jonka äiti oli Rahab, Boasille Obed, jonka äiti oli Ruut, Obedille Iisai ja Iisaille Daavid, kuningas."

Jos tämän jälkeen puhdistettu neitsyt tekee huorin, ei ole enää uhria, joka pesee hänet neitsyeksi takaisin. Kun Yeshua pelasti haureellisesti eläneen naisen kivityskuolemalta, Yeshua sanoi hänelle. "Mene, äläkä enää syntiä tee" (Joh. 8:3-11). Jumalan armo ei anna oikeutta palata takaisin tekemään haureutta, muuten voi menettää armon kokonaan.

Room. 6:12-15: "Synti ei siis saa hallita teidän kuolevaista ruumistanne, niin että noudatatte sen himoja. Älkää antako ruumiinne jäseniä synnin käyttöön vääryyden aseiksi! Kun nyt kerran olette siirtyneet kuolemasta elämään, antakaa itsenne Jumalalle ja ruumiinne jäsenet hänelle vanhurskauden aseiksi! Synti ei enää ole teidän herranne, sillä te ette ole lain vaan armon alaisia. Miten siis on? Saammeko tehdä syntiä, koska emme elä lain vaan armon alaisina? Emme toki!"

Hepr. 10:26-27: "Jos me näet teemme syntiä ehdoin tahdoin, senkin jälkeen, kun olemme oppineet tuntemaan totuuden, ei ole enää mitään uhria syntiemme sovitukseksi. Ei ole muuta kuin kauhea tuomion odotus ja ahnas tuli, joka nielee Jumalaa uhmaavat." 

Karitsan hääjuhlassa ei ole Jumalaa vastustavia fariseuksia

Seurakunnat ovat puhdistuksen tarpeessa. Jumala aloittaa seurakuntien puhdistamisen väkevällä voimalla ennen tuhatvuotisen valtakunnan alkua. Tästä asiasta on lisää artikkelissa: 'Pappien synnit paljastuvat - moni ensimmäinen joutuu viimeiseksi'.

Johannes Kastaja tuli puhdistamaan israelilaisten elämää ja valmistamaan tien Messiaan tulolle. Tehtävä ei ollut helppo, koska farisealaiset papit ja seurakunnan aktiivit vastustivat Johannes Kastajaa. Tämä ei estänyt Jumalan suunnitelman toteutumista. Messias tuli, Kuninkaiden Kuningas astui esiin

Yeshua antoi meille esimerkin siitä, miten meidän tulee elää. Papisto ja seurakunnan aktiivit yrittivät taas vastustaa Yeshuaa. He eivät tunteneet Jumalaa ja Jumala salli sen, että he lankesivat Pyhän Hengen pilkkaan. Heidän armoaikansa päättyi hän. Jumala paadutti heidän sydämensä, jotteivät he pääse taivaaseen (Room. 9:18).

Yeshuan opetuslapset menivät Pyhän Hengen käskyjen mukaan niiden ihmisten luo, jotka olivat tehneet Pyhän Hengen pilkkaa ja julistivat heille kiellon saada synnit anteeksi (Joh. 20:22-23). Heistä tehtiin varoittavia esimerkkejä. Suomeen tulee pian myös Pyhän Hengen pilkan tuomioiden aika (Video).

Suomalaisissa seurakunnissa on samanlaista syntiä, mitä Yeshuan ja Hänen opetuslastensa aikana oli. Jopa ihmisten suosiossa olevissa seurakunnissa vastustetaan Taivaan Isän tahdon tekemistä. Seurakunnat luulevat olevansa Jumalan asialla, mutta tosipaikan tullen he vastustavat Jumalaa. Moni seurakuntalainen kuvittelee, että eräissä seurakunnissa olisi kaikki kunnossa, mutta monet niiden johtajista ja papeista ovat langenneet lahkolaisuuden syntiin. Jos seurakuntalaiset lukisivat ahkerasti Raamattua, rukoilisivat ja opettelisivat tottelemaan Taivaan Isän tahtoa, niin he huomaisivat poikkeamat totuudesta.

Lahkolaisuuden synti tarkoittaa sitä, että pappi kuvittelee olevansa aina oikeassa, eikä ota vastaan totuudellista korjaavaa palautetta. Lahkolaisuudessa pappi haluaa kontrolloida lahkonsa jäseniä siten, ettei siedä muita mielipiteitä. Lahkolaisuuteen kuuluu myös se, että se tuomitsee muita siten, ettei tuomiot perustu aina Jumalan Sanaan. Nyt on muodissa opettaa paljon eksytyksestä ja pesuveden mukana menee joskus Taivaan Isän totuudellisia todistajia, mikä eräissä tilanteissa lasketaan Pyhän Hengen pilkaksi. Lahkolaisilla on kova tarve puolustella voimalla omia asemia. Lahkolaisuus johtaa usein siihen, että seurakunnan johto alkaa kaikessa vastustamisessa vastustamaan myös Jumalan toimintaa. Lahkolaisilla menee sekaisin oikea ja väärä.

Lahkolaisuuden synti on vakava synti, koska siitä voi menettää pelastuksensa (Gal. 5:20-21). Jos Jumala antaa Raamatun opettajalle tai seurakunnan aktiiville korjaavaa palautetta, niin sen torjumista ei Jumala ota kevyesti. Jos palautteen saaja vielä osaa suuttua saamastaan palautteesta, niin tämä vain lisää syntivelan määrää ja tuomion ankaruutta.

Palautteen saajalla on usein tarve etsiä sanansaattajasta jokin ulkoinen syy, ettei palautetta tarvitsisi ottaa vastaan. Pahat kielet huutelevat sivusta, jotta palautteen saaja lankeaisi Pyhän Hengen pilkkaan. Jumala edellyttää, että palautteen saaja kuuntelee, mitä Jumala puhuu ja sen jälkeen asiallisesti koettelee kuulemansa. Kuulija kyllä tietää, mitä on tehnyt ja mitä Raamatussa lukee. Kuulijan on parempia hyväksyä totuus ja tehdä parannus.

Jumala tietä, mitä tekee. Taivaan Isä ei anna sanallista palautetta koko ajan eikä kaikille. Jumala varjelee omansa niin, etteivät he vahingossa lankea Pyhän Hengen pilkkaan tai jos he eivät ole valmiita kuulemaan profetiaa. Joskus on nähtävissä se, että palaute annettiin sen takia, että se oli viimeinen mahdollisuus parannuksen tekoon ja riski Pyhän Hengen pilkasta oli ilmeinen. Jumala salli, että he tekevät tämän kuoleman synnin, josta he menettävät pelastuksensa. Silloin ei auta yhtään se, että tuomittu olisi ansioitunut muissa töissä.

Karitsan hääjuhlaan ei pääse ne, jotka haluavat neuvoa Jumalaa siitä, mikä on Hänen lakinsa. Juhliin ei pääse ne, jotka opettavat, että laittomuutta saa tehdä huoletta (Matt: 7:21-23, 1933/38). Juhliin ei pääse ne, jotka yllyttävät seurakuntalaisia tekemään Pyhän Hengen pilkkaa ja samalla yllyttäjät tekevät sitä itsekkin. Taivaan Isä laittaa papit vastuuseen jokaisesta, jotka he ovat johdattaneet pois pelastuksesta (Matt. 18:6-7).

Jaak. 3:1-6: "Veljeni, kovin monien teistä ei pidä ryhtyä opettajiksi, sillä te tiedätte, että meidät opettajat tullaan tuomitsemaan muita ankarammin. Kaikkihan me hairahdumme monin tavoin. Täydellinen on se, joka ei hairahdu puheissaan: hän kykenee hallitsemaan koko ruumiinsa. Jos panemme suitset hevosen suuhun, me saamme sen tottelemaan itseämme ja voimme ohjata koko hevosta. Entä laivat: vaikka ne ovat isoja ja rajut tuulet heittelevät niitä, pienen pieni peräsin ohjaa laivan minne peränpitäjä haluaa. Samoin kieli on pieni jäsen, mutta se voi kerskua suurilla asioilla. Pieni tuli sytyttää palamaan suuren metsän! 

Ja kielikin on tuli; meidän jäsentemme joukossa se on vääryyden maailma. Se saastuttaa koko ruumiin ja sytyttää tuleen elämän pyörän, itse liekehtien helvetin tulta." 

Kihloista hääyöhön

Juutalaiset häät chupan alla
Israelilainen tapa on, että sulhanen lähtee noin vuodeksi pois morsiamensa luota rakentamaan yhteistä kotia ja sitä odottaessaan morsian valmistaa itselleen kauniin hääpuvun. Sen jälkeen yhtäkkiä kuuluu kylän raitilla bestmanin huuto "Ylkä saapuu" ja sulhasen isä on valmistanut parille ja häävieraille hääjuhlat. Vihkiminen tapahtuu chupa-katoksen alla. Sulhanen polkee viinilasin liiton merkiksi (artikkeli). Sulhanen ja morsian viettävät hääyön ja asettuvat yhteiseen kotiinsa vastanaineena avioparina. 

Kun Abraham oli Kaldean Uhrissa, niin Jumala lähetti hänet matkalle Israeliin, jonka Jumala lupasi Abrahamin jälkeläisille. Tämä oli vähän kuin kihlaus, jossa sulhanen ja morsian antavat toisille avioliittolupauksen. Abrahamin pojan pojan perhe joutui muuttamaan Egyptiin, jossa Israelin kansa kasvoi suureksi. Sen jälkeen Jumala pelasti Israelin kansan Egyptin orjuudesta ja toi heidät takaisin luvattuun maahansa, juutalaisten kansakotiin, jolloin Israelin kansan kihlaus kasvoi avioliitoksi.

Jer. 2:2-3 (RK): "Mene ja julista Jerusalemin kuul­len: Näin sanoo Herra : ’Minä muistan sinun nuoruusaikasi uskollisuuden, morsiusaikasi rakkauden. Sinä seurasit minua autiomaassa, maassa, jossa ei mitään voi kylvää.’Israel on Herralle  pyhitetty, hänen satonsa esikoinen. Kaikki, jotka sitä syövät, tulevat syyllisiksi, onnettomuus kohtaa heitä, sanoo Herra."  

Bestman hakee morsiamen Kristukselle

Johannes Kastajaa, joka oli Elia (Matt. 11:14, 17:13), voidaan verrata Abrahamin taloudenhoitajaan, joka oli hänen palvelusväkensä ylin johtaja (Matt. 11:11). Abraham lähetti taloudenhoitajansa hakemaan pojalleen Iisakille vaimon. Taloudenhoitaja otti mukaansa paljon kalleuksia ja Jumala laittoi enkelin kulkemaan hänen edellään. Eliasta ja Johannes Kastajasta kertoo lisää artikkeli: "Kenen juhla joulu on?"

1. Moos. 24:7: "Herra, taivaan Jumala, joka vei minut sukuni parista ja syntymämaastani ja vannoi antavansa minun jälkeläisilleni tämän maan, lähettää enkelinsä sinun edelläsi, niin että onnistut noutamaan sieltä vaimon pojalleni."

Abrahamin pojan Iisakin elämä on ollut vertauskuva Kristukselle, koska Jumala käski Abrahamia uhraamaan ainoan poikansa Moorian vuorella (Golgatalla) ja Abraham uskoi Jumalan pystyvän herättämään Iisakin kuolleista. Tosin Jumalan enkeli viime tingassa kielsi uhraamasta Iisakkia (1. Moos. 22:1-18). 

Samalla tavalla, kun Abrahamin palvelusväen vanhin (ylin johtaja) lähetettiin hakemaan Iisakille vaimoa, niin Jumala lähettää Elian muodostamaan Kristukselle morsiusseurakunnan. 

Mal. 4:5-6: (1933/38): "Katso, minä lähetän teille profeetta Elian, ennenkuin tulee Herran päivä, se suuri ja peljättävä. Ja hän on kääntävä jälleen isien sydämet lasten puoleen ja lasten sydämet heidän isiensä puoleen, etten minä tulisi ja löisi maata, vihkisi sitä tuhon omaksi."

Mal. 3:1-4: "Minä lähetän sanansaattajani raivaamaan edelläni tietä. Ja aivan äkkiä tulee temppeliinsä Valtias, jota te odotatte, ja Liiton enkeli, jota te kaipaatte. Hän saapuu, sanoo Herra Sebaot. Kuka voi kestää sen päivän, jolloin hän tulee, kuka voi seistä horjumatta, kun hän ilmestyy? Sillä hän on kuin ahjon hehku, hän puhdistaa kuin vahvin lipeä. Silloin Herra toimii kuin metallinsulattaja ja hopeankiillottaja. Hän puhdistaa leeviläiset, ja he tulevat puhtaiksi kuin kulta ja hopea, joista kuona on poltettu pois. He uhraavat jälleen Herralle virheettömät uhrit, säädösten mukaan. Juudan ja Jerusalemin uhrilahjat ovat Herralle mieleen, niin kuin ne olivat entisinä aikoina, jo kauan sitten."

Sitten kun morsiusseurakunta on valmis, morsiusseurakunta temmataan taivaaseen Jumalan Pojan, Karitsan hääjuhlaan. Tämän hetken ajankohdan tietää yksin Taivaan Isä. Juutalaisissa häissä on tapana, että sulhasen isä valmistaa kihlaparille hääjuhlat. Kun kihlaparin koti on rakennettu valmiiksi ja sulhasen isä on saanut valmisteltua parille hääjuhlan, niin sulhanen saapuu hakemaan morsianta yllättäen ja silloin sulhasen bestman (paras kaveri) huutaa kylän raitilla: "Ylkä saapuu".

Luuk. 1:17 (2017): "Hän kulkee hänen edellään Eliaan hengessä ja voimassa kääntääkseen isien sydämet lasten puoleen ja tottelemattomat vanhurskasten mielenlaatuun toimittaakseen Herralle valmistetun kansan.

Joh. 3:25-30: "Kerran Johanneksen opetuslapset kiistelivät erään juutalaisen kanssa puhdistautumisesta. Opetuslapset menivät Johanneksen luo ja sanoivat: "Rabbi, nyt on ruvennut kastamaan myös se mies, joka oli kanssasi Jordanin toisella puolen ja josta annoit hyvän todistuksen. Kaikki menevät hänen luokseen."

Johannes vastasi: "Kukaan ei voi ottaa mitään, ellei sitä anneta hänelle taivaasta. Te voitte itse todistaa, että minä sanoin: 'En minä ole Messias. Minut on lähetetty kulkemaan hänen edellään.' Sulhanen on se, jolla on morsian. Mutta sulhasen ystävä seisoo hänen vieressään ja kuuntelee, mitä hän puhuu, ja iloitsee suuresti sulhasta kuunnellessaan. Niin iloitsen minäkin, ja iloni on nyt täydellinen. Hänen on tultava suuremmaksi, minun pienemmäksi."

Joh. 10:27-30: "Minun lampaani kuulevat minun ääneni ja minä tunnen ne, ja ne seuraavat minua. Minä annan heille ikuisen elämän. He eivät koskaan joudu hukkaan, eikä kukaan riistä heitä minulta. Isäni, joka on heidät minulle antanut, on suurempi kuin kukaan muu, eikä kukaan voi riistää heitä Isäni kädestä. Minä ja Isä olemme yhtä."

Filadelfian seurakunta kuvaa Yeshua HaMashiachin morsiusseurakuntaa. Se on Hänelle rakas. Sitä joukkoa on hakemassa Elia, kuten Johannes Kastaja valmisti Yeshua HaMashiachillekin tien saapua maan päälle. Ihmiset temmataan suoraan Taivaaseen Jumalan valtaistuimen eteen. Heidän ruumiinsa vain häviää ja heidät kuljetetaan Taivaaseen. Tempauksen jälkeen alkaa Karitsan hääjuhla. Karitsan hääjuhla on loisteliain juhla, mitä koskaan on pidetty. Eenokin tempaus on esikuvaa tästä tapahtumasta (Hepr. 11:5).

Kirje Filadelfian seurakunnalle koskee myös viimeistä sukupolvea ennen tempausta ja erityisesti Ilmestyskirjan ahdistusten aikoja. Filadelfian seurakunta pelastetaan tempauksessa, jotteivät he joudu antikristuksen käsiin ja inkvisitioon. Jumala ei ole tarkoittanut, että Hänen pyhänsä joutuisivat kärsimään Jumalan maan päälle vuodattamasta vihasta, jolloin maan päällä tapahtuu suuria katastrofeja

Viisaat morsiusneidot pelastetaan turvaan tempauksessa ennen, kuin he joutuisivat antikristuksen käsiin. Heidän ei tarvitse kärsiä antikristuksen vainoa (Dan. 7:25; Ilm. 12:14, 13:5), eikä jäädä kärsimään niistä Jumalan vihan vitsauksista, joilla Jumala lyö antikristuksen hallinnassa olevaa maapalloa. Vielä kun on suhteellisen rauhalliset olot, pellolla voi tehdä työtä ja ihmiset iloiten viettävät hääjuhliaan. Yhtäkkiä häviää rauhassa nukkuvia, pellolla työtä tekeviä ja viljaa jauhavia. Kukaan ei voi aavistaa pelastusoperaation hetkeä. Maan päälle jätetään ne uskovat, jotka eivät eläneet vanhurskaasti.

Matt. 25:5-13: "Kun sulhanen viipyi, heitä kaikkia alkoi väsyttää ja he nukahtivat. Mutta keskellä yötä kuului huuto: 'Ylkä tulee! Menkää häntä vastaan!' Silloin kaikki morsiusneidot heräsivät ja panivat lamppunsa kuntoon. Tyhmät sanoivat viisaille: 'Antakaa meille vähän öljyä, meidän lamppumme sammuvat.' Mutta viisaat vastasivat: 'Emme me voi, ei se riitä meille kaikille. Menkää ostamaan kauppiailta.' Mutta kun he olivat ostamassa öljyä, sulhanen tuli. Ne, jotka olivat valmiit, menivät hänen kanssaan häätaloon, ja ovi suljettiin. Jonkin ajan kuluttua toisetkin saapuivat sinne ja huusivat: 'Herra, Herra, avaa meille!' Mutta hän vastasi: 'Totisesti, minä en tunne teitä.' "Valvokaa siis, sillä te ette tiedä päivää ettekä hetkeä."


Luuk. 12:35-40: "Pitäkää vaatteenne vyötettyinä ja lamppunne palamassa. lkaa niin kuin palvelijat, jotka odottavat isäntäänsä häistä valmiina heti avaamaan oven, kun hän tulee ja kolkuttaa. Autuaita ne palvelijat, jotka heidän herransa palatessaan tapaa valvomasta! Totisesti: hän vyöttäytyy, kutsuu heidät pöytään ja jää itse palvelemaan heitä. Autuaita nuo palvelijat, jos hän tapaa heidät näin valvomasta, tulipa hän ennen sydänyötä tai sen jälkeen! "Ymmärrättehän, että jos talon isäntä tietäisi, minä yön tuntina varas tulee, hän ei antaisi murtautua taloonsa. Olkaa tekin valmiit, sillä Ihmisen Poika tulee hetkellä, jota ette aavista.('sydänyötä tai sen jälkeen' = alkutekstissä "toisen tai kolmannen yövartion aikaan". Juutalaisen käytännön mukaan yö jaettiin kolmeen yövartioon)

Matt. 24:36-44: "Mutta sitä päivää ja hetkeä ei tiedä kukaan, eivät taivaan enkelit eikä edes Poika, sen tietää vain Isä. 

Niin kuin kävi Nooan päivinä, niin on käyvä silloinkin, kun Ihmisen Poika tulee. Vedenpaisumuksen edellä ihmiset söivät ja joivat, menivät naimisiin ja naittivat tyttäriään aina siihen päivään asti, jona Nooa meni arkkiin. Kukaan ei aavistanut mitään, ennen kuin tulva tuli ja vei heidät kaikki mennessään. 

Samoin käy, kun Ihmisen Poika tulee. Kaksi miestä on pellolla: toinen otetaan, toinen jätetään. Kaksi naista on jauhamassa viljaa: toinen otetaan, toinen jätetään. "Valvokaa siis, sillä te ette tiedä, minä päivänä teidän Herranne tulee. Ymmärrättehän, että jos talon isäntä tietäisi, mihin aikaan yöstä varas tulee, hän valvoisi eikä antaisi murtautua taloonsa. Olkaa siis tekin valmiit, sillä Ihmisen Poika tulee hetkellä, jota ette aavista."

1. Kor. 15:51-54: "Nyt ilmoitan teille salaisuuden: Me emme kaikki kuole, mutta kaikki me muutumme, yhtäkkiä, silmänräpäyksessä, viimeisen pasuunan soidessa. Pasuuna soi, ja kuolleet herätetään katoamattomina ja me muut muutumme. Tämän katoavan on näet pukeuduttava katoamattomuuteen ja kuolevaisen kuolemattomuuteen. Mutta kun katoava pukeutuu katoamattomuuteen ja kuolevainen kuolemattomuuteen, silloin toteutuu kirjoitusten sana: -- Kuolema on nielty ja voitto saatu."

Eräät raamatunopettajat väittävät, ettei Raamatussa ole pelastavaa tempausta ennen Jumalan lähettämiä vihan vitsauksia antikristuksen valtakuntaa vastaan vaan vasta ahdistusten aikojen lopulla, mutta se ei ole Raamatun mukaista opetusta. He näkevät Raamatun opettavan vain lopussa tapahtuvasta pyhien kokoontumisesta pilvien päällä palaavaa Yeshua vastaan, mutta eivät huomaa Raamatun opettavan, että tempaus morsianta noutavaa Ylkää vastaan ja edelleen Jumalan valtaistuimen luokse on eri tapahtuma (Joh. 14:2-4, Matt. 25:6), kuin Yeshuan paluu Öljymäelle sotajoukkonsa kanssa. Maan päällä eloon jääneet eivät lennä sotajoukkonsa kanssa alas laskeutuvaa Yeshuaa vastaan, vaan pakenevat Jerusalemiin tulevia sotatoimia kahtia haljenneen Öljymäen välistä (Sak. 14:3-5). Eräiden raamatunopettajien mukaan Jumala varjelee omansa antikristuksen aikana, mutta Raamattu kertoo toisella tavalla, että antikristus saa vallan surmata niitä ahdistusten aikoina uskoon tulleita, jotka oli jätetty maan päälle. Antikristus tulee surmaamaan suuren määrän Jumalan pyhiä ja eloon jää pieni jäännös.

Ilm: 12:17: "Lohikäärmeen raivo yltyi, ja se lähti sotimaan naisen muita lapsia vastaan, niitä, jotka ovat uskollisia Jumalan käskyille ja Jeesuksen todistukselle."

Ilm. 13:7, 10: "Sille annettiin myös lupa käydä taisteluun pyhiä vastaan ja voittaa heidät, ja niin sen valtaan annettiin kaikki heimot, kansat, kielet ja maat...   ..Kenen osana on vankeus, se joutuu vankeuteen, kenen osana on kaatua miekkaan, se kaatuu miekkaan. Nyt kysytään pyhiltä kestävyyttä ja uskoa."

Ilm. 6:10-11: "Ne huusivat kovalla äänellä: "Kuinka kauan kestää, Valtias, sinä Pyhä ja Tosi, ennen kuin lausut tuomiosi ja kostat meidän veremme maan asukkaille?" Silloin niille kullekin annettiin valkea vaate ja niitä kehotettiin odottamaan rauhassa vielä vähän aikaa, kunnes niitä ja niiden veljiä, niiden lailla surmattuja Jumalan palvelijoita, olisi täysi määrä."

Jumala on oikeudenmukainen, eikä anna vanhurskaiden ihmisten kärsiä enempää, mitä on tarpeen ja oikein. Eenok oli vanhurskas mies ja hänet temmattiin Taivaaseen näkemättä kuolemaa, koska hän oli elänyt Jumalan tahdon mukaisesti. Profeetta Elia nousi Taivaaseen tulisilla vaunuilla näkemättä kuolemaa. Vanhurskaasti eläneet eivät joudun kärsimään Jumalan vihan vitsauksista. Jumala myös tempaa kaksi kuolleista herännyttä säkkipukuista profeettaansa antikristuksen aikana, joten siinäkin on esimerkki yhdestä tempauksesta ennen Yeshuan HaMashiachin paluuta.

Hepr. 11:5: "Uskon vuoksi otettiin Henok pois niin, ettei hän kokenut kuolemaa. "Sitten häntä ei enää ollut, sillä Jumala otti hänet luokseen." Ennen kuin hänet otettiin pois, hän näet oli -- niin hänestä todistetaan -- elänyt Jumalan mielen mukaisesti."

Ilm. 11:11-12: "Mutta noiden kolmen ja puolen päivän kuluttua tuli profeettoihin elämän henki, jonka Jumala oli lähettänyt, ja he nousivat jaloilleen. Kauhu valtasi kaikki, jotka sen näkivät. He kuulivat, kuinka taivaasta huudettiin kovalla äänellä: "Nouskaa tänne!", ja vihollistensa nähden profeetat nousivat pilven kannattelemina taivaaseen."

2. Kun. 2:11: "Kun he kulkivat ja puhelivat keskenään, siihen ilmestyi yhtäkkiä tuliset vaunut ja tuliset hevoset. Ne erottivat heidät toisistaan, ja Elia nousi tuulenpyörteessä taivaaseen."

Yeshua (Jeesus) kuvaa tempauksen tapahtuvan suhteellisen rauhaisana aikana, jolloin tehdään kauppoja, rakennetaan taloja, pidetään hääjuhlia, istutetaan viinitarhoja, korjataan satoa pellolta, nukutaan rauhassa ja kukaan ei aavista mitään (Luuk. 17:28). Ahdistusten aikaan maapallolla ei voi enää tehdä työtä pellolla eikä istuttaa viinitarhoja, koska kaikki vihanta on palanut, sadetta ei tule ja iso osa vesistöistä on tullut myrkylliseksi (Ilm. 8,7-11, 11:6, 16:8-9). Profeetta Elian päivät olivat tämän ajan esikuvaa, jolloin kolmen ja puolen vuoden aikana kuoli paljon ihmisiä nälänhätään ja janoon, koska sen aikana ei satanut ollenkaan (Luuk. 4:24-28). Tempaus Jumalan valtaistuimen eteen ei voi tapahtua aikana, jolloin maata ovat piinanneet antikristuksen vainot ja Jumalan vihan vitsaukset. Niinä aikoina ruokaa ei saada pelloilta eikä viinipuita istuteta, joten elossa olevat ihmiset ovat jäljellä olevien ruokavarastojen varassa. Joosefin ajan lihavien vuosien jälkeen tulleet katovuodet ovat esikuva Ilmestyskirjan ahdistusten ajasta, jolloin ei pellolla kynnetä eikä korjata satoa. Tempaus ei voi myöskään tulla ahdistusten aikojen lopulla, koska silloin se ei olisi Raamatun kuvaamalla tavalla täysi yllätys (Matt. 24:36). Ahdistusten aikojen päätymistä ja Yeshuan paluuta edeltää monet Raamatun ilmoittamat ennusmerkit (esim. Matt. 24:29-30, Ap.t 2:20) ja aikamäärät (esim. Ilm. 12-13: 42 kk ja 3,5 vuotta; Dan. 9:27: 3,5 ja 7 vuotta; Dan. 12: 1290 ja 1335 päivää jne.), joten Yeshuan paluun ajankohta ei ole enää täysi yllätys sen jälkeen, kun ennusmerkit ovat toteutuneet ja aikamäärien laskenta on voitu aloittaa.

1. Moos. 45:4-6: "Minä olen Joosef, teidän veljenne, jonka te myitte Egyptiin. Mutta älkää olko murheissanne älkääkä syyttäkö itseänne siitä, että olette myyneet minut tänne, sillä Jumala lähetti minut teidän edellänne pelastamaan ihmishenkiä. Nälkä on nyt jo kaksi vuotta vallinnut kaikkialla, ja edessä on vielä viisi vuotta, joina ei kynnetä peltoa eikä korjata satoa."

Vertaus viisaista ja tyhmistä morsiusneidoista kertoo suhteellisen normaalista arjesta, jota uskovat elävät (Matt. 25:1-13). Yhtäkkiä Ylkä tulee. Vain viisaat morsiusneidot noudetaan ylös ja he pääsevät Karitsan hääjuhlaan. Yeshua hakee morsiusseurakunnan Taivaaseen, jossa on Hänen heille rakentamat omat asunnot. Ylkä on juutalaiseen tapaan mennyt kihlajaisaikana rakentamaan perheelle yhteistä asuntoa. Raamattu vertaa Taivaassa olevaa kaupunkia kauniiseen morsiameen (Ilm. 21:2-3). Vain harvat ja valitut pääsevät Yeshuan luokse Taivaassa olevaan kaupunkiin näkemättä kuolemaa.

Joh. 14:2-3: "Minun Isäni kodissa on monta huonetta – enhän minä muuten sanoisi, että menen valmistamaan teille asuinsijan. Minä menen valmistamaan teille sijaa mutta tulen sitten takaisin ja noudan teidät luokseni, jotta saisitte olla siellä missä minä olen."

Matt. 25:6: "Mutta keskellä yötä kuului huuto: 'Ylkä tulee! Menkää häntä vastaan!"

1. Tess. 4:17: "Meidät, jotka olemme vielä elossa ja täällä jäljellä, temmataan sitten yhdessä heidän kanssaan pilvissä yläilmoihin Herraa vastaan. Näin saamme olla aina Herran kanssa."

Hepr. 11:16: "..he odottivat parempaa, taivaallista isänmaata. Sen tähden ei Jumalakaan häpeä heitä, vaan sallii itseään kutsuttavan heidän Jumalakseen, sillä hän on heitä varten jo rakentanut valmiin kaupungin."

Loput uskovista huomaavat jääneensä maan päälle. Pelottava Herran päivä ja ylösotto Jumalan valtaistuimen eteen tapahtui täytenä yllätyksenä. Kuten Yeshua (Jeesus) opettaa, Lootin ja Nooan päivät ovat esikuvia näille ajoille, koska Jumala pelasti heidän perheensä ennen syntisten tuhoamista. Enkelit hakivat vanhurskaan Lootin perheen pois ja vasta sen jälkeen alkoi sataa tulta ja tulikiveä. Loot kehotti vävyjään lähtemään tuhon alta pois, mutta he eivät uskoneet Lootia. Samoin enkelit noutavat vanhurskaat maan neljältä kulmalta Jumalan valtaistuimen eteen ja sen jälkeen ahdistukset pahenevat. Vanhurskas Nooa sai kävellä perheensä kanssa rauhassa pelastuksen arkkiin ja Jumala sulki arkin oven. Sen jälkeen tulvavedet tuhosivat kaiken maan päältä. Tempaus Jumalan valtaistuimen eteen ei voi tapahtua ahdistusten aikojen lopussa, koska tapahtumajärjestys poikkeaa Raamatussa ilmoitetusta. Raamattu kertoo Jumalan pelastavan viisaat morsiusneidot ennen Jumalan vihan aikaa, joka on käynnissä jo Ilmestyskirjan 6.-luvussa, jolloin antikristus on vallassa (Ilm 6:2, 15-17).

Ilm. 3:10: "Sinä olet tarkoin seurannut sanaani ja kestänyt, ja siksi minä puolestani tarkoin varjelen sinua ja pelastan sinut siitä koetuksen hetkestä, joka kohtaa koko maailman ja panee koetteelle maan asukkaat."

Jes. 61:10: "Minä riemuitsen Herrasta, minä iloitsen Jumalastani! Hän pukee minun ylleni pelastuksen vaatteet, hän kietoo minut vanhurskauden viittaan, niin että olen kuin sulhanen, joka laskee hiuksilleen juhlapäähineen, tai kuin morsian, joka koristautuu kauneimpiinsa."

1. Tess. 5:1-3, 9: "Aikamääristä teille ei tarvitse kirjoittaa, veljet, sillä te tiedätte itse aivan hyvin, että Herran päivä tulee kuin varas yöllä. Juuri kun ihmiset sanovat: "Kaikki on hyvin, ei mitään hätää", tuho kohtaa heidät äkkiarvaamatta niin kuin synnytyspoltot raskaana olevan naisen, eivätkä he pääse pakoon...   ..Jumala ei ole tarkoittanut, että saisimme osaksemme vihan vaan että pelastuisimme Herramme Jeesuksen Kristuksen tullessa." (vert. Ilm. 6:12-17, 7:9-14)

1. Tess. 1:10: "...odottamaan taivaasta hänen Poikaansa, jonka hän herätti kuolleista, Jeesusta, joka pelastaa meidät tulevalta vihalta."

Ilm. 6:15-17: "Maan kuninkaat, ylimykset ja sotajoukkojen johtajat, rikkaat ja mahtavat miehet ja kaikki muut, niin orjat kuin vapaat, piiloutuivat luoliin ja vuorten rotkoihin ja huusivat vuorille ja kallioille: "Kaatukaa päällemme, kätkekää meidät valtaistuimella istuvan katseelta ja Karitsan vihalta! Heidän vihansa suuri päivä on tullut -- kuka voi sen kestää?"

Ilmestyskirja kertoo sen olevan tulevaisuutta ennustava profeetallinen kirja (Ilm. 1:1). Kirja keskittyy erityisesti Jumalan Pojan tulemusta edeltäviin viimeisiin vuosiin. Ilmestyskirjan 12.-luku kertoo Jumalan Pojan elämän, mikä on myös lopun aikojen profeetallinen esikuva. Yeshuan ensimmäisessä tulemuksessa neitsyt Maria synnytti esikoispojan, joka on hallitseva rautaisella sauvalla kansoja. Yeshua vietiin Jerusalemin temppeliin Jumalan valtaistuimen (liitonarkku) eteen mm. esikoipoikalapsen lunastusrituaalia varten, jolloin pappi ottaa pojan haltuunsa ja vanhemmat lunastavat esikoispojan häneltä takaisin, mikä vastaa pojan tempaamista Jumalan valtaistuimen eteen (Luuk. 2:22-24, 2. Moos. 34:19-20). Herodes yritti surmata Hänet määräämällä pienet poikalapset tapettavaksi, mutta Joosef ja Maria veivät Yeshuan Egyptiin piiloon siksi ajaksi, kun Herodes oli itse kuollut. Yeshuan ylösnousemuksen jälkeen Hänet temmattiin Öljymäen päältä Taivaaseen. Ennen Yeshuan toista tulemusta tytär Israel, jolla on kaksitoista tähteä kruununa pään päällä (1. Moos. 37:9-10; vert. Sef. 3:14; Miika 4:9-10; Hes. 16:2,13, 23:2-4), synnyttää tuskien kautta messiaanisia juutalaisia (poikalapsen), jotka viisaina morsiusneitoina temmataan Jumalan valtaistuimen eteen (Ilm. 12:5). Jesajan kirjan 66.-luku kertoo myös Siionin (Jerusalemin Temppelivuori) synnyttämästä poikalapsesta, jota verrataan nopeasti syntyvään ihmisjoukkoon, mikä ajoittuu lopun ajoille ennen Yeshuan paluuta. Yeshua ei pelasta missään vaiheessa yhtäkään lain kieltäjää ja laittomuuden tekijää (Matt. 7:21-23; Room. 2:12-13, 27; Hepr. 10:26-29), mutta pelastaa monta sellaista, joka on tehnyt parannuksen lain rikkomisesta uskossa Yeshua HaMashiachiin (Apt. 3:19-20, 1. Kor. 6:11, Ilm. 14:12). Taivaaseen pelastuneiden viisaiden morsiusneitojen joukossa on messiaanisia kaikista kansoista, millainen oli myös kreikkalainen Timoteus (Matt. 25:1-13, Ilm. 7:9-15).

Ilm. 12:4-9, 13-14, 17: "..Lohikäärme asettui synnyttävän naisen eteen nielaistakseen lapsen heti kun se syntyy. Nainen synnytti lapsensa, pojan, joka on paimentava maailman kansoja rautaisella sauvalla. Tämä lapsi temmattiin Jumalan ja hänen valtaistuimensa luo, ja nainen pakeni autiomaahan. Jumala on sinne valmistanut hänelle turvapaikan, missä hänestä pidetään huolta tuhat kaksisataakuusikymmentä päivää.

Taivaassa syttyi sota. Mikael ja hänen enkelinsä kävivät taisteluun lohikäärmettä vastaan. Lohikäärme enkeleineen teki vastarintaa mutta kärsi tappion, eikä sille ja sen joukolle ollut enää sijaa taivaassa. Tuo suuri lohikäärme, tuo muinaisaikojen käärme, jota kutsutaan paholaiseksi ja saatanaksi, tuo koko ihmiskunnan eksyttäjä, syöstiin maan päälle, ja samoin syöstiin alas sen enkelit...     

..Kun lohikäärme huomasi, että se oli syösty maahan, se lähti ajamaan takaa naista, joka oli pojan synnyttänyt. Mutta naiselle annettiin suuren kotkan siivet, jotta hän lentäisi turvapaikkaansa autiomaahan. Siellä hän on suojassa käärmeeltä, ja hänestä pidetään huolta vuosi, kaksi vuotta ja puoli vuotta...     ..Lohikäärmeen raivo yltyi, ja se lähti sotimaan naisen muita lapsia vastaan, niitä, jotka ovat uskollisia Jumalan käskyille ja Jeesuksen todistukselle."

Jes. 66:6-12: "Kuulkaa hälyä, joka kantautuu kaupungista, melua, joka tulee temppelistä! Kuulkaa: Herra kostaa vihollisilleen. Ennen kuin kivut ovat edes alkaneet, Siion on jo synnyttänyt, ennen kuin tuska on ehtinyt tulla, hän on saattanut maailmaan poikalapsen. Kuka on kuullut, kuka on nähnyt tällaista? Syntyykö maa yhdessä päivässä, syntyykö kansa yhdellä kertaa? Mutta heti kipujen alkaessa Siion synnytti omat lapsensa. -- Minäkö avaisin kohdun suun saattamatta synnytystä päätökseen? kysyy Herra. -- Minä, joka ohjaan synnyttäjää, estäisinkö minä häntä synnyttämästä? kysyy sinun Jumalasi. Iloitkaa Jerusalemin kanssa, riemuitkaa kaupungin tähden, te kaikki, jotka sitä rakastatte! Juhlikaa riemuiten sen kanssa, te kaikki, jotka sitä suritte. Niin te saatte imeä, tulla kylläisiksi lohtua antavista rinnoista, saatte nauttia, juoda yltäkyllin sen voiman ja mahdin nisistä. Näin sanoo Herra: -- Katso, minä ohjaan Siioniin rauhan kuin virran. Kuin uomastaan tulvivan puron minä käännän sen luo kansojen rikkaudet. Sen imeväisiä kannetaan sylissä ja keinutellaan polvien päällä."

Gal. 4:26: "..taivaallinen Jerusalem on vapaa, ja se on meidän äitimme."

Tyhmät morsiusneidot huomaavat, että heidät jätettiinkin maan päälle suuren ahdistuksen keskelle ja pelkäävät, mitä heille tapahtuu. Kaikki oli hyvin, mutta heitä kohtasi tuho, mikä tuli heille yllättäen kuin synnytyspoltot raskaana olevalle naiselle (1. Tess. 5:1-3).

Ilm 2:20-23 (1933/38): "Mutta se minulla on sinua vastaan, että sinä suvaitset tuota naista, Iisebeliä, joka sanoo itseään profeetaksi ja opettaa ja eksyttää minun palvelijoitani harjoittamaan haureutta ja syömään epäjumalille uhrattua. Ja minä olen antanut hänelle aikaa parannuksen tekoon, mutta hän ei tahdo parannusta tehdä eikä luopua haureudestaan. Katso, minä syöksen hänet tautivuoteeseen, ja ne, jotka hänen kanssaan tekevät huorin, minä syöksen suureen ahdistukseen, jos eivät tee parannusta ja luovu hänen teoistansa; ja hänen lapsensa minä tappamalla tapan, ja kaikki seurakunnat saavat tuntea, että minä olen se, joka tutkin munaskuut ja sydämet; ja minä annan teille kullekin tekojenne mukaan."

Ilm. 3:2-3: "..Olen havainnut, että tekosi eivät täytä minun Jumalani vaatimusta. Muista, kuinka kuulit sanan ja otit sen vastaan, tarkkaa sitä ja tee parannus. Ellet ole hereillä, minä tulen kuin varas, yllätän sinut hetkellä, jota et aavista."

Näinä vaikeina aikoina ahdistukset kasvavat. Maan päälle heitetään suuri määrä paholaisen enkeleitä, joista tulee myös antikristuksen virkamiehiä ja sotilaita (esim. 16:13-14; aiheesta lisää artikkelissa: 'Ilmestyskirja'). Pahat henget pakottavat ihmiskunnan kumartamaan heitä, mutta Jumalan omat eivät sitä tee, jolloin monesta heistä tulee marttyyrejä (Ilm. 9:20, 12:11).

Ilm. 9:10-11, 14-16: "Niillä oli pyrstö ja pistin kuin skorpioneilla, ja pyrstöllään ne saivat tehdä ihmisille pahaa viiden kuukauden ajan. Kuninkaanaan niillä oli syvyyden enkeli, hepreankieliseltä nimeltään Abaddon, kreikankieliseltä Apollyon...    ..joka sanoi kuudennelle torveaan soittaneelle enkelille: "Päästä irti ne neljä enkeliä, jotka ovat kahleissa suuren Eufratvirran rannalla." Niin päästettiin irti nämä neljä enkeliä, jotka olivat valmiina tätä tuntia, päivää, kuukautta ja vuotta varten: niiden oli määrä surmata kolmannes ihmiskunnasta. Niillä oli ratsuväkeä kaksikymmentätuhatta kertaa kymmenentuhatta sotilasta; minä kuulin joukkojen lukumäärän.(Hepreankielinen nimi Abaddon merkitsee 'tuho', 'tuonela', kreikankielinen Apollyon 'tuhoaja')

Antikristus etsii maan päälle jätettyjä tyhmiä morsiusneitoja, joista moni tekee parannuksen ja ryhtyy Jumalan käskyille uskollisiksi (Ilm. 12:17). Heillä on mahdollisuus pelastua, jos he tekevät parannuksen eivätkä ota pedon merkkiä. Antikristuksen inkvisitiossa surmataan ne, jotka eivät suostu ottamaan pedon merkkiä (Ilm. 13:10, 7:13-14). Jumala pelastaa ne, jotka huutavat Hänen nimeä Yeshua HaMashiachia avukseen, ja jotka Jumala on pelastukseen kutsunut (Joel. 3:5). On parempi kuolla marttyyrinä, kuin ottaa pedon merkki ja saada ikuinen tuomio tuliseen järveen.

Ilm. 14:11-12, 15: "Tulesta, joka ihmisiä kiduttaa, nousee savu aina ja ikuisesti. Heillä ei ole päivän, ei yön lepoa -- ei niillä, jotka kumartavat petoa ja sen kuvaa, eikä kenelläkään, joka ottaa pedon nimen merkikseen.Tässä kysytään pyhiltä kestävyyttä, niiltä jotka noudattavat Jumalan käskyjä ja uskovat Jeesukseen...    ..Temppelistä tuli toinen enkeli, joka kovalla äänellä huusi pilven päällä istuvalle: "Pane sirppisi työhön ja leikkaa, nyt on sadonkorjuun aika. Maan sato on kypsä korjattavaksi." Ilm. 15:2-3: "Tuon kristallimeren rannalla seisoivat pedosta voiton saaneet, ne, jotka eivät olleet kumartaneet sen kuvaa eivätkä ottaneet merkkiä, jossa on sen nimen luku. Heillä oli käsissään Jumalan harput, ja he lauloivat Mooseksen, Jumalan palvelijan, ja Karitsan laulua..."

Näinä aikoina Israelin kansa kokee kovia koko maailman kanssa. Kaksi kolmasosaa heistä kuolee, kuten Sakarjan kirja 13-14.-luvut kertovat. Silloin kolmannes heistä on kääntynyt kristityiksi ja löytänyt Yeshuasta, Jeesuksesta Messiaansa ja Pelastajansa (Sak. 12:10, 13,8-9). Maan päällä eloon jääneet joutuisivat kaikki tuhon omaksi, ellei Yeshua HaMashiach tee voittoisaa paluutta maan päälle ja tuhoa antikristuksen sotilaat sekä seuraajat pois. Kaikki pedon merkin ottaneet tuhotaan pois.

Matt. 24:21-22: "Ahdinko on oleva niin suuri, ettei sellaista ole ollut maailman alusta tähän päivään asti eikä tule koskaan olemaan. Jos sitä aikaa ei lyhennettäisi, yksikään ihminen ei säästyisi. Mutta valittujen tähden se aika lyhennetään."

Jumala lähettää pyhänsä Taivaasta maan päälle. Tämä tarkoittaa sitä, että he ilmestyvät ihmisen ruumiissa maan päälle. Tämä on ensimmäinen ylösnousemus. He ovat ylivoimaisen vahvoja Taivasten Valtakunnan todistajia ja kuolemalla ei ole heihin valtaa. 

Ilm. 20:5-6: "..Tämä on ensimmäinen ylösnousemus. Autuaita ja pyhiä ovat ne, jotka pääsevät osallisiksi ensimmäisestä ylösnousemuksesta! Heihin ei toisella kuolemalla ole valtaa, vaan he ovat Jumalan ja Kristuksen pappeja ja hallitsevat Kristuksen kanssa tuhat vuotta."

Ilm. 20:4-6: "..Minä näin niiden sielut, jotka oli mestattu Jeesuksen todistuksen ja Jumalan sanan tähden, niiden, jotka eivät olleet kumartaneet petoa eivätkä sen kuvaa eivätkä olleet ottaneet sen merkkiä otsaansa eivätkä käteensä. He heräsivät eloon ja hallitsivat yhdessä Kristuksen kanssa tuhat vuotta. Muut kuolleet eivät heränneet eloon, ennen kuin tuhat vuotta oli täyttynyt. Tämä on ensimmäinen ylösnousemus. Autuaita ja pyhiä ovat ne, jotka pääsevät osallisiksi ensimmäisestä ylösnousemuksesta! Heihin ei toisella kuolemalla ole valtaa, vaan he ovat Jumalan ja Kristuksen pappeja ja hallitsevat Kristuksen kanssa tuhat vuotta."


Ilm. 19:11-16: "Minä näin taivaan avoinna: näin valkoisen hevosen ja sen selässä miehen. Hän on uskollinen ja totuudellinen, hän tuomitsee ja taistelee vanhurskaasti. Hänen silmänsä olivat kuin tulen liekit, hänellä oli päässään monta kruunua, ja häneen oli kirjoitettu nimi, jota ei tunne kukaan muu kuin hän itse. Hänellä oli pukunaan vereen kastettu viitta, ja hänen nimensä on Jumalan Sana.

Hänen jäljessään tulivat taivaan sotajoukot, valkoisilla hevosilla ratsastavat soturit, joiden puku oli hohtavan valkeaa pellavaa. Hänen suustaan lähtee terävä miekka. Sillä miekalla hän lyö kansoja, hän paimentaa niitä rautaisella sauvalla ja polkee viinikuurnassa kaikkivaltiaan Jumalan hehkuvan vihan viinin. Hänen viittaansa on reiden kohdalle kirjoitettu nimi: kuninkaiden Kuningas, herrojen Herra."

Sak. 14:3-4: "Herra itse lähtee sotaan viholliskansoja vastaan, niin kuin hän on lähtenyt ennenkin vihollisen hyökätessä. Hän seisoo sinä päivänä Öljymäellä, joka kohoaa Jerusalemin itäpuolella..."

Kun Herra Yeshua HaMashiach (Jeesus Kristus) on tehnyt paluun, niin Taivasten Valtakunnan armeija tuhoaa ne, jotka eivät ole Yeshuan omia. Raamattu mainitsee esimerkkeinä sianlihan syöjät, jotka tuhoutuvat, koska he eivät noudattaneet lakia. Tuhatvuotisessa valtakunnassa noudatetaan Mooseksen lakia, jolloin kaikki kansat viettävät lain käskemiä Herran juhlia kuten esim. sapattia ja uudenkuunjuhlaa.

2. Tess. 1:7-9 (1933/38): "..kun Herra Jeesus ilmestyy taivaasta voimansa enkelien kanssa tulen liekissä ja kostaa niille, jotka eivät tunne Jumalaa eivätkä ole kuuliaisia meidän Herramme Jeesuksen evankeliumille. Heitä kohtaa silloin rangaistukseksi iankaikkinen kadotus Herran kasvoista ja hänen voimansa kirkkaudesta..." (vert. Room. 2:12-13, 1. Tim. 1:11) 

Jes. 66: 15-18, 23: "Katso, Herra saapuu tulenlieskassa, hänen vaununsa ovat kuin pyörretuuli. Hänen vihansa purkautuu tulenhehkuna, hänen jyrinänsä liekkeinä. Niin Herra toteuttaa oikeutensa tulella, hänen miekkansa lyö ihmissukua, ja monet kaatuvat sen lävistäminä: nuo, jotka puhdistautuvat ja valmistautuvat palvontatarhojen menoihin johtajansa ympärillä, nuo, jotka syövät kaikkea iljettävää, sian lihaa, rottia -- minä tunnen heidän tekonsa ja ajatuksensa, ja he kaikki saavat loppunsa, sanoo Herra. Minä saavun kokoamaan kaikki kansat ja kielet, ja kaikki tulevat ja näkevät kirkkauteni...    ..Ja aina uudenkuun päivänä ja jokaisena sapattina tulee koko ihmissuku, ja kaikki kumartuvat minun eteeni, sanoo Herra."

Kun Yeshua on tehnyt armeijansa kanssa paluun maan päälle, niin enkelit käyvät hakemassa Yeshuan omat ympäri maapalloa. Silloin tapahtuu joukkokokoontuminen Israeliin, jonne Yeshua on tehnyt paluun. Enkelit käyvät hakemasta ympäri maapalloa sen pienen jäännöksen, joka on vielä elossa, ja enkelit tuovat heidät Yeshuan luokse. Tämä tapahtuu lopussa vasta antikristuksen ajan jälkeen. Kyseessä ei ole se tempaus, jossa Yeshua vie omansa Taivaaseen Jumalan valtaistuimen eteen (Ilm 12:5, Joh. 14:2-3, Matt. 25:6) vaan joukkokokoontuminen, jolloin enkelit tuovat Yeshuan omat Israeliin.

2. Tess. 2:1-3: "Otamme nyt puheeksi Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemisen ja sen, että meidät kootaan hänen luokseen. Me pyydämme, veljet, ettette heti menetä malttianne ja säikähdä, jos joku vedoten Hengen ilmoitukseen tai muka meidän puheeseemme tai kirjeeseemme väittää, että Herran päivä on jo käsillä. Älkää antako kenenkään millään tavoin johtaa itseänne harhaan. Ennen tuota päivää näet tapahtuu uskosta luopuminen ja ilmaantuu itse laittomuus ihmishahmossa, kadotuksen ihminen."

Matt. 24:27-31: "Sillä niin kuin salama leimahtaa idässä ja valaisee taivaan länteen asti, niin on oleva Ihmisen Pojan tulo. Missä on raato, sinne kokoontuvat korppikotkat. "Mutta kohta noiden päivien ahdingon jälkeen aurinko pimenee eikä kuu anna valoaan. Tähdet putoavat taivaalta ja taivaiden voimat järkkyvät. Silloin taivaalle ilmestyy Ihmisen Pojan merkki. Kaikki maan sukukunnat puhkeavat valituksiin, kun näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suuressa voimassaan ja kirkkaudessaan. Suuren torven soidessa hän lähettää enkelinsä neljälle ilmansuunnalle kokoamaan kaikkialta, maan kaikista ääristä ne, jotka hän on valinnut."

Profeetan avioliitto on merkki kansalle

Jumala ei kommunikoi pelkästään sanojen kautta, vaan myös toiminnan ja esikuvien kautta. Tällä tavalla viesti välittyy rikkaammalla ja vaikuttavammalla tavalla. Sanotaan, että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Esikuvat toimivat samoin. Jumalan profeettojen avioliitot ovat menneinä aikoina kertoneet Jumalan viestin vertauskuvan kautta koko kansalle ja antaneet opetuksen myös tuleville sukupolville (esim. Hoosea 1:2).
 
Jes. 8:18: "Minä ja nämä lapset, jotka Herra on minulle antanut, me olemme tässä, enteinä ja merkkeinä Israelille, Herran Sebaotin merkkeinä -- hänen, jonka asuinpaikka on Siionin vuori."
 
Profeetta Hesekielin oma henkilökohtainen elämä ja käytös oli ennusmerkki Israelin kansalle. Profeetta Heskielin aikana Israelin kansa oli vajonnut syvälle syntiin. Morsiusseurakunta oli saastunut niin, ettei heillä ollut enää pääsyä Taivaaseen. Oli aika kertoa kansalle, että syntiin langenneet menettävät pelastuksensa. Tämä tarkoitti Hesekielin elämässä, että hänen vaimonsa kuolee ja ettei Hesekiel saanut surra vaimonsa menetystä.

Hes. 24:15-19, 24: "Minulle tuli tämä Herran sana: "Ihminen, minä otan sinulta äkisti silmiesi ilon, mutta älä osoita suruasi, älä itke, älä vuodata kyyneleitä. Vaienna huokauksesi, älä järjestä valittajaisia, kiedo päähine päähäsi ja pane kengät jalkaasi niin kuin muulloinkin, älä peitä kasvojasi äläkä syö suruleipää." Minä puhuin aamulla kansalle, ja illalla vaimoni kuoli. Seuraavana aamuna tein saamani käskyn mukaan, ja ihmiset sanoivat minulle: "Miksi teet noin? Onko se jokin merkki meille?...   ..Hesekiel on teille merkkinä: niin kuin hän tekee, niin teette myös te. Kun se tapahtuu, te tiedätte, että minä olen Herra, Jumala."

Jumalan kohdalla asia tarkoitti samaa. Hänkin menetti morsiamia heidän tekemien syntiensä tähden. Jos morsian lankeaa haureuteen, niin se voi johtaa avioeroon ja pelastuksen menettämiseen. Haureus on vertauskuva kaikenlaisesta uskottomuudesta Jumalalle.

1. Kor. 6:9-10: "Ettekö tiedä, että vääryydentekijät eivät saa omakseen Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö! Jumalan valtakunnan perillisiä eivät ole siveettömyyden harjoittajat eivätkä epäjumalien palvelijat, eivät avionrikkojat, eivät miesten kanssa makaavat miehet, eivät varkaat eivätkä ahneet, eivät juomarit, pilkkaajat eivätkä riistäjät."

Profeetta Hoosea joutui ottamaan vaimokseen haureellisen naisen, joka jätti hänet. Hoosea suostutteli suloisilla puheilla vaimonsa takaisin, joka tulikin, koska vaimon rakastajat eivät elättäneet häntä. Suomalaisilla on sanonta, että routa porsaan kotiaan ajaa. Hoosea antoi vaimolleen anteeksi, mutta vaimo joutui odottamaan pitkän aikaa, ennen kuin pääsi Hoosean vierelle (Hoosean kirja). Näin oli Israel elänyt haureellisesti epäjumalien kanssa. Se ei horjuttanut Jumalan rakkautta kansaansa kohtaan. Jumala jopa suostutteli ystävällisesti syntiin langennutta kansaa takaisin. Kansa tuli takaisin kurituksen jälkeen ja sai oppia uudestaan kuuliaiseksi kärsivällisesti odottaen parempia aikoja. Hoosean avioliiton ennusmerkki esitäyttyi Israelin kansan 70 vuotta kestäneessä pakkosiirtolaisuudessa Babyloniassa. Hoosean avioliiton ennusmerkki on toteutumassa lopullisesti Israelin kansan parhaillaan päättyvässä noin 2000 vuoden hajaannuksessa vieraiden kansojen keskuudessa (Hoos. 3:5-6, 6:2: 2. Piet. 3:8, Room. 11).

Profeetta Jeremia varoitti Israelin kansaa, että heidät viedään Babylonian pakkosiirtolaisiksi heidän tekemien syntiensä tähden, mistä profeetta Hoosean avioliitto oli ennusmerkki. Jeremia ei saanut ottaa vaimoa itselleen, koska niinä aikoina uskottomat israelilaiset oli tuomittu (Jer. 16:2). Tämä ei ollut lopullinen tuomio Israelin kansalle vaan määräaikainen 70 vuotta kestävä rangaistus, jolloin pakkosiirtolaisuudessa syntyvä uusi sukupolvi oppisi uskolliseksi ja tulisi takaisin sulhasensa luokse.

Jer. 16:2-5: "Älä ota itsellesi vaimoa, älä hanki poikia äläkä tyttäriä tässä maassa! Sillä minä, Herra, sanon sinulle, miten käy niiden poikien ja tyttärien, jotka tässä maassa syntyvät, miten heidän äitiensä, jotka ovat heidät synnyttäneet, ja heidän isiensä, jotka ovat heidät siittäneet. He kuolevat tuskallisiin tauteihin! Ei kukaan itke heitä, niin kuin kuolleita itketään, eikä kukaan hautaa heitä, vaan heidän ruumiinsa jäävät hajalleen maatumaan. He kuolevat miekkaan ja nälkään ja joutuvat haaskalintujen ja villieläinten ruoaksi."Herra sanoi minulle vielä: "Älä mene surutaloon, älä valittajaisiin, älä itke kenenkään kohtaloa! Minä otan tältä kansalta pois rauhan, jonka olen sille antanut. Tämä kansa ei enää saa tuntea uskollisuuttani eikä rakkauttani, sanoo Herra."

Mooses otti toiseksi vaimokseen nubialaisen (afrikkalaisen) naisen. Tämä kertoi, että Jumala hyväksyy Israelin kansan jäseniksi myös ulkomaalaiset, jotka uskovat ja tottelevat Israelin Jumalaa (4. Moos. 12:1). Egyptistä pakeni Israelin kansan mukana sekakansoja, jotka liitettiin Jumalan omaisuuskansaan heidän uskonsa tähden. Profeetta Mirjam arvosteli omavaltaisesti veljensä Mooseksen avioliittoa. Jumala suuttui Mirjamille ja hän sai rangaistukseksi ankaran spitaalitaudin sekä karkotuksen leiristä seitsemän päivän ajaksi. Tämä on esimerkki siitä, että jos korkea kirkollinen auktoriteetti häiritsee Jumalan ja hänen lapsensa välistä rakkautta, niin Jumala puuttuu siihen ankaralla kädellä.

4. Moos. 12:10-12: "Kun pilvi oli väistynyt teltan päältä, oli Mirjam spitaalista lumivalkoinen. Kääntyessään Mirjamiin päin Aaron huomasi, mitä oli tapahtunut. Silloin Aaron sanoi Moosekselle: "Anna anteeksi, herrani, älä rankaise meitä synnistä, jonka teimme tyhmyyttämme! Mirjam ei saa jäädä tuon näköiseksi! Hänhän on kuin kuollut sikiö, joka tulee äitinsä kohdusta puoleksi mädäntyneenä!"

Lopun aikoina Jumala puhdistaa synnit pois polttavalla tulella

Lopun aikoina Jumala puhdistaa tulella syntiin langenneita morsiamia. Joku voisi toivoa, että kyse olisi vain sellaisesta Hengen tulesta, että ihmiset tulevat uskoon ilman, että tarvitsisi itse tehdä yhtään mitään. Tämä on turhaa toiveajattelua niiltä, jotka eivät tunne Jumalaa (esim. Tuom. 2:10-23). Kun hopeamalmi puhdistetaan, niin se kuumennetaan tulikuumaksi, jotta malmin joukossa olevat epäpuhtaudet palavat pois (Sak. 13:8-9). Näin hopea puhdistuu kirkkaan väriseksi. Tästä asiasta kertoo lisää artikkeli: "Tuli polttaa epäpuhtaudet pois".

Ps. 12:7: "Herran sanat ovat todet ja puhtaat, kirkkaat kuin seitsemästi puhdistettu hopea, joka hohtavana juoksee sulattimesta."

Sananl. 30:5-6: "Jumalan jokainen sana on tulessa koeteltu, hän on niiden kilpi, jotka häneen turvaavat. Hänen sanoihinsa älä lisää mitään -- hän vaatii sinut tilille, ja petoksesi tulee julki."
 

Sellaisen puhdistuksen koki profeetta Joona, kun hän oli tottelematon Jumalalle ja sen jälkeen kuoli meren pohjaan hukkumalla. Suuri kala nielaisi Joonan ruumiin ja Joona rukoili tuonelan ahdingossa (helvetissä) Jumalalta armoa. Jumala käski suurta kalaa oksentamaan Joonan ruumiin rannalle ja lopuksi herätti Joonan kuolleista (Joon. 2). Näistä asioista kertoo enemmän artikkeli: "Sakkokierros tiellä Taivasten valtakuntaan". 

Joona 2:3, 7-8: "Ahdingossani minä kutsun Herraa avuksi, ja hän vastaa minulle. Tuonelan kohdusta minä huudan apua, ja sinä, Herra, kuulet ääneni...   ..Vuorten pohjiin minä painuin, vajosin syvyyksien maahan, sen salvat sulkeutuivat takanani ainiaaksi. Mutta sinä, Herra, minun Jumalani, nostit minut elävänä ylös haudasta. Kun voimani jo raukenivat, minä yhä kutsuin Herraa, ja rukoukseni tuli sinun luoksesi pyhään temppeliisi."

On suurta armoa, että Jumala kurittaa ankaralla tulella syntistä, jotta syntiä tehnyt oppisi tekemään parannuksen ja voisi puhdistua vääristä taipumuksista. Elämän vaivat hiovat ihmisestä pois ylpeyden ja halun tehdä syntiä huolettomasti, jos ihminen nöyrtyy Jumalan edessä.

Tulen pehmittämää rautaa taotaan

Ps. 66:10-12 (RK): "Totisesti sinä, Jumala, olet ko­etellut meitä, olet puhdistanut meitä, niin kuin hopea puhdistetaan sulatta­malla. Sinä veit meidät verkkoon, panit kuorman lanteillemme. Sinä panit ihmiset ajamaan päämme yli. Me jouduimme tuleen ja veteen, mutta sinä veit meidät yltäkyl­läisyyteen." 

Israelin lopun ajan puhdistuksessa jää eloon vain kolmasosa kansasta, mutta heidät Jumala kuljettaa tulen läpi ja puhdistaa heistä synnin pois (Sak. 13:8-9).

Sak. 13:9: "Tämän kolmanneksen minä vien tuleen, puhdistan sen kuin hopean ja koettelen sitä tulessa niin kuin kulta koetellaan. He huutavat avuksi minun nimeäni, ja minä vastaan heille. Minä sanon: "He ovat minun kansani." He vastaavat: "Herra, meidän Jumalamme."

Johannes Kastaja julisti ihmiskunnalle sellaista, joka kertoo erityisesti lopun aikojen tapahtumista. Autuas on se, kuka ymmärtää tämän:

Matt. 3:11-12: "Minä kastan teidät vedellä parannukseen, mutta minun jälkeeni tulee toinen, joka on minua väkevämpi. Minä en kelpaa edes riisumaan kenkiä hänen jalastaan. Hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä ja tulella. Hänellä on kädessään viskain, ja sillä hän puhdistaa puimatantereensa viljan. Jyvät hän kokoaa aittaansa, mutta ruumenet hän polttaa tulessa, joka ei koskaan sammu."

Jes. 10:17: "Ja Israelin Valosta tulee liekki, Israelin Pyhästä tulenlieska, joka yhdessä päivässä polttaa ja nielee Assyrian orjantappurat ja ohdakkeet,"

Mal. 3:1-4 (1933/38): "Katso, minä lähetän sanansaattajani, ja hän on valmistava tien minun eteeni. Ja äkisti on tuleva temppeliinsä Herra, jota te etsitte, ja liiton enkeli, jota te halajatte. Katso, hän tulee, sanoo Herra Sebaot. Mutta kuka kestää hänen tulemisensa päivän, ja kuka voi pysyä, kun hän ilmestyy? 

Sillä hän on niinkuin kultasepän tuli ja niinkuin pesijäin saippua. Ja hän istuu ja sulattaa ja puhdistaa hopean, hän puhdistaa Leevin pojat, saa ne puhtaiksi kuin kullan ja hopean ja sitten he tuovat Herralle uhrilahjoja vanhurskaudessa. Ja Herralle ovat otollisia Juudan ja Jerusalemin uhrilahjat niinkuin ammoin menneinä päivinä ja muinaisina vuosina."

Lopun aikojen profeetan avioliitto on esikuva matkasta tuhatvuotiseen valtakuntaan

Jesajan kirjan alussa sen toisessa luvussa kerrotaan Tuhatvuotisesta valtakunnasta, jossa Jumalan temppeli seisoo korkeimmalla vuorella ja jonne kaikki kansat tulevat hakemaan oppia siitä, miten tulee elää (Jes. 2:1-5). Sitten kirja palaa takaisin aikaan ennen ajanjakson alkamista. 

Israelin kansa on rikastunut suuresti, mutta hylännyt Jumalansa. Tämä sama kuvaa myös kristittyjä maita, jotka elävät yltäkylläisyydessä ja ovat luopuneet uskostaan (Jes. 2:6-22). Monet seurakunnissa käyvät luulevat olevansa Jumalan omia ja pelastuvansa, mutta elävät kuin tyhmät morsiusneidot.

Kaunis, rikas ja jääräpää
Jesajan kirja antaa palautetta siitä, mikä on Israelin tyttärien tila ennen tuhatvuotisen valtakunnan alkua kertomalla rikastuneista ja ylpistyneistä tyttäristä. Ylpeys on nöyryyden vastakohta. Ylpeyteen liittyy tottelemattomuus ja sellainen oman pään mukainen toiminta, joka on Jumalan tahdon vastaista elämää.

Jes. 3:16-24: "Herra sanoo: -- Koska Siionin tyttäret ovat tulleet niin ylpeiksi, kenokauloina kulkevat silmät vilkkuen, ja keimaillen ja sipsutellen helisyttävät nilkkojensa helyjä, niin Herra peittää rupeen Siionin tyttärien päälaen ja paljastaa heidän häpynsä. Sinä päivänä Herra ottaa pois kaikki korut ja kauniit vaatteet: nilkkahelyt, otsakorut, puolikuuriipukset, korvariipukset, rannerenkaat, hunnut, tukkanauhat, nilkkavitjat, punokset, hajustepullot, taikahelyt, sormukset, nenärenkaat, juhlapuvut, viitat, liinat, kukkarot, harsovaatteet, pellavapaidat, päähineet ja huivit. Tuoksun sijaan tulee löyhkä ja vyön sijalle kahleköysi ja hiuslaitteen sijaan keritty pää ja muotipuvun sijaan säkkivaate. Ja kauneuden sijaan tulee poltinmerkki."

Jumala paljastaa tyttärien synnit karulla tavalla sekä ottaa heiltä pois vaurauden ja kauneuden. Sitten tulee rankka tuomio. Tyttärien miehet kuolevat. Tyttäristä tulee leskiä. Tämä kuvaa myös sitä, että tyttärien epäjumalat tuhotaan (vert. Esra 10:2-3). Taivaan Isä puhdistaa tyttäristään kaiken väärän pois.

Jes. 3:25-26: "Sinun miehesi kaatuvat miekkaan, minun valioväkesi tuhoutuu sodassa. Ja Siionin portit surevat ja valittavat. Siion on paljaaksi ryöstetty, se on vaipunut maahan."

Raamatun aikana oli lapsettoman leskien asema huono. Hänellä ei ollut vanhuuden turvaa eikä aina yhteisön arvostusta. Naimattomaksi jääneet naiset tai lesket olivat valmiita jopa elättämään itsensä, jotta pääsisivät avioliittoon miehen kanssa, vaikka miehen velvollisuus oli pitää vaimoistaan huolta. Niin on niidenkin asema huono, joilla ei ole sulhasena Kristusta, koska silloin uhkaa hylkäys helvettiin. Leskeksi jääneet joutuvat etsimään kaikilla voimillaan aviomiehen, jotta heidän naimattomuutensa häpeä poistuisi (vert. 1. Tim. 2:15). Niin on asianlaita Ylkä Kristuksenkin kanssa. Jos saat liiton Taivasten Valtakunnan Kuninkaiden Kuninkaan kanssa, niin perit iankaikkisen ja yltäkylläisen elämän. Jesajan kirja kertoo seitsemästä naisesta, jotka kosivat yhtä miestä, jotta heidän naimattomuutensa häpeä poistuisi.

Seitsemän morsianta löysivät pelastuksensa
Jes. 4:1: "Sinä päivänä seitsemän naista tarttuu yhteen mieheen, ja he sanovat: -- Me syömme kyllä omaa leipäämme ja pukeudumme omiin vaatteisiimme, kunhan vain saamme käyttää sinun nimeäsi ja pääsemme naimattomuuden häpeästä."

Jer. 31:22: "..Nyt Herra luo täällä aivan uutta: "Nainen miestä piirittää."

Seitsemän morsianta löysi itselleen yhden miehen, joka lunasti heidät, ja he pääsivät hyvään avioliittoon. Näin Kristuksen morsiusseurakunta voi myös iloita siitä, että on löytänyt hyvän sulhasen Yeshua HaMashiachista (Jeesuksesta Kristuksesta). Tuhatvuotisen valtakunnan temppelin yläpuolelle loistaa taas tulipatsas öisin merkkinä, kuten oli Israelin erämaavaelluksen aikana telttamajan pyhäkön yläpuolella.

Jes. 4:2-6: "Sinä päivänä Herra antaa versonsa nousta maasta kauniina ja ylväänä. Rehevänä ja kukoistavana nousee maan hedelmä henkiin jääneille israelilaisille. Ja Siionin jäljelle jääneitä ja Jerusalemissa jäljellä olevia kutsutaan pyhiksi -- kaikkia, jotka on kirjoitettu elävien kirjaan Jerusalemissa. Kun Herra on huuhtonut pois Siionin tyttärien lian ja poistanut Jerusalemista sen verivelat oikeuden hengellä, puhdistavalla hengellä, hän nostaa Siionin vuoren ylle ja sinne kokoontuneiden ylle päiväksi pilven ja yöksi savupatsaan ja tulen loimun. Ja Herran kirkkaus on oleva kattona kaiken yllä. Se on oleva kuin maja, joka varjelee päivän helteeltä ja suojaa sateen ryöppyjä vastaan."

Morsiusseurakunta saa pelastuksen armosta. Taivaaseen pelastuneiden joukko ylistää Jumalaa Hänen hyvyydestä laulamalla Hänelle ylistystä koko sydämestä, kuten tämä valkoisiin vaatteisiin pukeutunut kuoro ylistää Jumalaa Hänen armostaa.

Amazing Grace, My Chains Are Gone - BYU Noteworthy

Amazing grace

oh how sweet the sound
That saved a wretch like me
I once was lost, but now am found
Was blind, but now I see...

..Gods grace has brought me safely here

And grace will lead me home

My chains are gone

I've been set free
My God, my Savior has ransomed me
And like a flood His mercy reigns
Unending love, amazing grace...Ilm. 7:13-17: "Yksi vanhimmista kysyi minulta: "Keitä nämä valkeavaatteiset ovat? Mistä he ovat tulleet?" Minä vastasin: "Herra, sinä sen tiedät." Hän sanoi minulle: 

-- Nämä ovat päässeet suuresta ahdingosta. He ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä. Sen tähden he ovat Jumalan valtaistuimen edessä ja palvelevat häntä hänen pyhäkössään päivin ja öin, ja hän, joka istuu valtaistuimella, on levittänyt telttansa heidän ylleen. Nälkä ei heitä enää vaivaa, ei jano, enää ei heitä polta aurinko eikä paahtava helle. Karitsa, joka on valtaistuimen edessä, kaitsee heitä ja vie heidät elämän veden lähteille, ja Jumala pyyhkii heidän silmistään kaikki kyyneleet."

Morsiamet eivät saa mitään mukaan vanhasta elämästään (maailmasta). He menettivät aivan kaiken. Job menetti jopa lapsensa, mutta kun Jumala lopulta hänet korotti, hän sai monikertaisen hyvityksen ja paljon uusia lapsia. Morsiamet saavat pelastuksen jälkeen yltäkylläisesti kaikkea, mutta eivät mitään aiemmasta elämästään.

Job. 1:21-22: "..Alastomana minä tulin äitini kohdusta, alastomana palaan täältä. Herra antoi, Herra otti, kiitetty olkoon Herran nimi! Kaiken tämän keskellä Job ei kapinoinut Herraa vastaan eikä syyttänyt häntä." 42:12-13: "Niin Herra siunasi Jobin elämän loppuajan vielä runsaammin kuin oli siunannut sen alkuajat. Hänellä oli nyt lampaita ja vuohia neljätoistatuhatta, kuusituhatta kamelia, tuhat kyntöparia härkiä ja tuhat aasintammaa. Hän sai vielä seitsemän poikaa ja kolme tytärtä."

Jumala on luonut lapsensa, jotta Hän saisi rakkautta lapsiltaan ja voisi heitä rakastaa. Tätä rakkautta ei pidä mennä häiritsemään, koska silloin loukkaa syvästi Luojaansa. Jumala poistaa rakkauden esteet tuomitsemalla helvettiin ne, jotka häiritsevät Hänen perheensä rakkautta.

Laul.l. 8:3-6: "Neito: ...Hänen vasen kätensä on pääni alla, hänen oikea kätensä hyväilee minua. Minä vannotan teitä, Jerusalemin tytöt: älkää häiritkö rakkauttamme, älkää häiritkö, ennen kuin itse haluamme herätä! Kuka tuolta tulee?

Muut:  Kuka saapuu autiolta kedolta rakastettuunsa nojaten? 


Neito: Omenapuun alla minä herätin rakkautesi, siellä, missä sinä sait alkusi, siellä, missä äitisi alkoi sinua odottaa. Paina minut sinetiksi sydäntäsi vasten, pane sinetiksi ranteesi nauhaan. Rakkaus on väkevä kuin kuolema, kiivas ja kyltymätön kuin tuonela. Sen hehku on tulen hehkua, sen liekki on Herran liekki."

Laul.l. 2:7: "Minä vannotan teitä, Jerusalemin tytöt, gasellien ja villipeurojen kautta: älkää häiritkö rakkauttamme, älkää häiritkö, ennen kuin itse haluamme herätä!"

Joh. 15:5-6, 9-10: "Minä olen viinipuu, te olette oksat. Se, joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, tuottaa paljon hedelmää. Ilman minua te ette saa aikaan mitään. Joka ei pysy minussa, on kuin irronnut oksa: se heitetään pois, ja se kuivuu. Kuivat oksat kerätään ja viskataan tuleen, ja ne palavat poroksi...

..Niin kuin Isä on rakastanut minua, niin olen minä rakastanut teitä. Pysykää minun rakkaudessani. Jos noudatatte käskyjäni, te pysytte minun rakkaudessani, niin kuin minä olen noudattanut Isäni käskyjä ja pysyn hänen rakkaudessaan."

Taivaan Isän puhe uudelle vuodelle 2016

Taivaan Isä puhuu Suomen kansalle uuden vuoden puheen 2016. Tässä viestissä Taivaan Isä käyttää Mikaelin suuta puhuessaan suomalaisille.
Taivaan Isän kirje 23.12.2016 (julkaistu 15.1.2016)

Words of the LORD:
“No one loves you like I do.”
(Words Received from Our LORD by Susan Davis, December 23, 2015)
Let US begin. 
This Letter MY children is for you and about you. You are MY children who I love. No one loves you like I do. There is no one who can compare with the love I can lavish on the children who come to ME in love and obedience. MY love is an ever-flowing river and it leaves a current of good will. I am the greatest force of love in the world -- there is no other source of true love that can be found anywhere but through ME. 
MY love is available at any point -- night or day. I am available to you at any point.  You can come and make contact with ME at any point. Cry out to ME when you are in trouble -- when you have difficulties -- I am here for you: to bear the weight on MY Great Shoulders. 
Children, I am coming back soon. Sooner than most people think. Those who watch ME not will be greatly saddened. They will miss the greatest rescue mission of all time. I will be available to anyone who has needs: to help them to become more aware of MY goodness and love. Soon the love people want to possess through ME will be found almost nowhere.  
This is the hour of beauty: the hour of getting right with GOD, the hour of repentance and forgiveness. I can turn you toward ME if you ask from a heart that is truly pursuing ME.  The GROOM is coming and the bride is ready -- soon the marriage supper will take place.  Do not believe everyone about your salvation: Seek MY Face and allow ME to show you that this should be a time of grace and love. 
These are MY Words -- I AM that I AM
Coordinating Scripture: 
Psalm 36:8 (KJV): They shall be abundantly satisfied with the fatness of THY house; and THOU shalt make them drink of the river of THY pleasures.

( Sinä ruokit heidät talosi runsain antimin ja annat heidän juoda ilosi virrasta )

Words of the LORD:

“I give you this brief span of time to make your choice.” 

(Words Received from Our LORD by Susan Davis, October 14, 2015) 

This letter is for MY children
Dear Children:

Those I have created. You stand at a great precipice. You may choose life or death. It is in your hands. You may choose for ME or you may choose for MY enemy. You have the key to choose.

You may come with ME into MY Heavens for all eternity or you may leave with MY enemy into destruction, torment, and eternal hell. This is your choice. Some choices are harder than others. I give you the choice of life or death. Most choose death -- eternal spiritual death. They are consigned to spiritual hell where the worm never dies and the fire never goes out. It is their choice. Few choose the NARROW WAY where love is eternal and I, GOD AM eternally in their presence.

This is not the choice very many make. Few lay themselves down and die to themselves giving themselves over to ME completely. Most choose for MY enemy. This is the ending of most when they exit this life -- this temporal world. Few make the correct choice which leads them to eternal life.

All is a choice. So now I give you this choice. Choose now for ME and you can avoid making the hard choice of those left behind and so many will not even be given the choice as they will perish in "sudden destruction" and enter hell. Those left behind after I rapture MY church out will have to choose for ME by way of death and torture at the hand of MY enemy or they will receive eternal punishment for choosing against ME by taking the mark of MY enemy to avoid his punishment.

Dark times are coming. Choose for ME now! I give you this brief span of time to make your choice. The span is decreasing each day. Now is the hour of your redemption. Choose life. Choose for ME.

I AM

LIFE EVERLASTING 

Coordinating Scripture:

Deuteronomy 30:19 (KJV): I call heaven and earth to record this day against you, that I have set before you life and death, blessing and cursing: therefore choose life, that both thou and thy seed may live: 

Matthew 7:13-14 (KJV): 13 Enter ye in at the strait gate: for wide is the gate, and broad is the way, that leadeth to destruction, and many there be which go in thereat: 14 Because strait is the gate, and narrow is the way, which leadeth unto life, and few there be that find it.