maanantai 10. heinäkuuta 2023

Taivasten Valtakunnan armeija puuttuu kolmannen maailmansodan tapahtumiin


*Seitsemän vuoden ahdistusten aikoina on tuhoisa kolmas maailmansota, jolloin riitapukarit Kuolema ja Tuonela surmaavat neljäsosan ihmiskunnasta (Ilm. 6:8) – eloon jääneet käyvät vielä neljännen maailmansodan (Hes. 38-49, Sak. 13:8 - 14:5)
*Sodankäynti on kehittymässä ohjus- ja dronesodaksi – sen lisäksi sotamenestys riippuu satelliittitiedustelusta, tykistöstä, sotateollisuudesta ja ydinaseista
*Suomen liittyminen Natoon ja isäntämaasopimus Yhdysvaltojen kanssa on Venäjän näkökulmasta vakava uhka Kuolan ydinasetukikohdille ja sinne johtavalle kapealle huoltoreitille – Sodan sattuessa Helsinki on todellisessa vaarassa joutua Venäjän ydinaseiskun kohteeksi, koska Venäjän sotaopin mukaan Yhdysvallat ei silloin puolustaisi liittolaisiaan kolmannen maailmansodan välttämiseksi
*Taivasten Valtakunnan armeija osallistuu eräisiin lopun ajan taisteluihin ulkopuolisena toimijana – kenraali Mikael tulee sotilaidensa kanssa suojelemaan Kristuksen morsianta (Dan. 12:1; Ilm. 3:10, 12:14)
*Raamatussa kerrotaan paljon menneistä sodista, missä on myös opetusta sotataidosta – Raamattu on parempi sotataidon klassikkokirja kuin Sun Tzun 'Sodankäynnin taito' ja Machiavellin 'Ruhtinas'
*Raamattu tuntee asevelvollisuuden, joten kristinusko ei ole pasifismia (Room. 13:3-4) – Raamatun mukaan pelkurit eivät peri Taivasten Valtakuntaa (5. Moos. 20:1, Matt. 10:28, Ilm. 21:8)
*Jumalan Poika kulkee pilvessä ratsuinaan kerubit ja nuolinaan murskaavat salamaniskut ja kivisateet (2. Sam. 22:1-15, Hes. 43:1-3, Mal. 3:1-3) – Viimeisessä taistelussa Jumalan Poika ratsastaa valkoisella hevosella ja Hänen valkoinen pukunsa kastuu vihollisten verestä (Jes. 63:1-6, Ilm. 19:11-16)



Jumalan Poika tulee armeijansa kanssa sotimaan, jotta maailmasta saadaan tuhottua pahuus pois

Maailmaan on syntynyt uusia sotia ja kolmannen maailmansodan riski on viime aikoina kasvanut tuntuvasti. Presidentti Sauli Niinistö varoitti politiikan toimittajien tilaisuudessa Ukrainan sodan laajenemisen seurauksista (Yle Uutiset 7.9.2023):
"Se riski, että atomiaseet alkavat puhua, on aivan valtava. Kyllä se merkitsee loppua. Ja kyllä siihen tietysti vakavasti suhtaudutaan.
 
Kansainvälisen kriisinhallinnan asiantuntija, valtiotieteen tohtori Timo Hellenbergin mukaan tasavallan presidentin lausunnolle oli täydet perusteet. Hellenberg käyttää termiä spiraali puhuessaan käynnissä olevasta kehityskulusta. Sillä hän tarkoittaa, että osapuolten vastatoimet tulevat olemaan kerta kerralta pahempia kuin toisen osapuolen suorittamat toimenpiteet. Hellenbergin mukaan Ukrainan sodassa on ajauduttu lähemmäs tilannetta, jossa suurvallat ovat suoranaisia sodan osapuolia. Hän uskoo tämän olleen myös yksi huolenaihe Niinistön viestin taustalla (IL 8.9.2023). Iltalehti kertoi 23.9.2023 lisää aiheesta artikkelissaan: 'Niinistö ei varoitellut turhaan: Kuvat paljastavat suurimpien ydin­ase­val­to­jen aktivoituneen'.
 
New York Times julkaisi 17.9.2023 haastattelun, jossa Sauli Niinistö kertoi seuraavaa (IS 17.9.2023 ja IL 17.9.2023):
"Olemme erittäin herkässä tilanteessa. Pienetkin seikat voivat muuttaa asioita paljon ja valitettavasti huonompaan suuntaan. Se on tällaisen laajamittaisen sodankäynnin riski. Ydinaseiden käytön riski on valtava... ..Tapaamisessamme ennen hyökkäystä helmikuussa 2022 Putin oli keskittynyt, aggressiivinen ja hyvin perillä oleva, jopa pakkomielteinen venäläisestä kulttuurista. Niinistö päätti testata Putinia kysymällä häneltä Mihail Lermontovin runosta Venäjän suurimman runoilijan Puškinin kuolemasta. Putin puhui yli puoli tuntia. "Hän tiesi siitä kaiken - hänelle se on Venäjä, Venäjä kokonaisuudessaan."
 
Vuonna 1837 Aleksandr Puškin kuuli juoruja, että hänen vaimonsa oli aloittanut rakkausseikkailun. Vastauksena mustasukkainen Puškin haastoi vaimonsa väitetyn rakastajan Georges d’Anthèsin kaksintaisteluun. Kaksintaistelu käytiin ja molemmat haavoittuivat. 37-vuotias Puškinin kuoli kahden päivän kuluttua. Kuolinvuoteellaan Puškin antoi anteeksi vaimolleen eikä syyttänyt häntä enää mistään (Wikipedia). 
 
"Runoilijan kuolema on Mihail Lermontovin runo vuodelta 1837 ja kertoo Venäjän merkittävimmän runoilijan Aleksandr Pushkinin kuolemasta... ..Runo kuvasi, että yhteiskunta on omaa etuaan tavoittelevien myrkyllismielisten salaliitto. Lermontov vaati oikeuden toteutuvan hoviaristokratian ahneille, jotka Lermontov tuomitsi vapauden teloittajiksi (”pyövelit tappavat vapauden, nerouden ja kunnian”) ja Pushkinin kuolintragedian todellisiksi syyllisiksi...
 
..Niinistö on puhunut myös muissa yhteyksissä Putinin suhtautumisesta äiti-Venäjään. Niinistö arveli CNN:lle maaliskuussa 2022, että Putinilla on vahva halu äiti-Venäjän maantieteellisten rajojen palauttamisesta. Jopa pakkomielteinen, mikä on tehnyt Putinista Niinistön mukaan katkeran.

– Hän on hyvin katkera, ja viha kasvaa sisältäpäin. Se alkaa äiti-Venäjästä, ja Ukraina oli osa tätä. Hän on tehnyt itselleen tehtävän äiti-Venäjästä, Niinistö sanoi CNN:lle.
 
Ilmestyskirja kertoo kahdesta riitapukarista Kuolemasta ja Tuonelasta (Helvetistä), jotka tuhoavat neljäsosan ihmiskunnasta. Niinä aikoina käydään kolmas maailmansota ydinaseilla. Ihmisiä kuolee yleensä enemmän sodan välillisiin seurauksiin kuin aseiden tuhovaikutukseen, joten ydinsodan jälkeen ihmisiä menehtyy myös nälkään, kulkutauteihin ja myös pelkkään pelkoon. Luonto menee sekaisin ja petoeläimet alkavat syömään ihmisiä.

Ilm. 6:8: "Siinä samassa näin tuhkanharmaan hevosen. Se, joka istui hevosen selässä, oli nimeltään Kuolema, ja sen jäljessä tuli Tuonela. Ratsastajille annettiin valta neljänteen osaan maata, ne saivat tappaa miekalla, nälällä ja rutolla ja jättää loput villipetojen kynsiin."
 
Ydinpommi räjähtää
Job 28:20-22: "Mistä viisaus on lähtöisin? Missä asuu ymmärrys Se on kätkössä, kukaan ei voi sitä nähdä, se on piilossa taivaan linnuiltakin. Kuolema sanoo, tuonela sanoo: "Vain huhu siitä on kulkenut korviimme.(vert. Sananl. 15:11, 27:20)
 
Joel 3:4-5: "Minä annan teidän nähdä merkkejä taivaalla ja maan päällä: verta, tulta ja savupatsaita. Aurinko pimenee, kuu värjäytyy vereen, ennen kuin koittaa Herran päivä, suuri ja pelottava..." 

Luuk. 21:26 (2017): "Ihmisiä menehtyy heidän pelätessään ja odottaessaan sitä, mikä maanpiiriä kohtaa; sillä taivaitten voimat järkkyvät."
 
Ilm. 20:14-15: "Kuolema ja Tuonela heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema: tulinen järvi. Jokainen, jonka nimeä ei löytynyt elämän kirjasta, heitettiin tuohon tuliseen järveen."

Ei pidä tehdä sellaista virhettä, että alkaisi jakamaan suurten valtioiden johtajia hyviin ja pahoihin. Monien kaapista löytyy ruma pedon luuranko. Hitler ja Stalin sotivat toisiaan vastaan, mutta kumpikin olivat hyvin pahoja miehiä. Kommunistit ovat olleet vähintään yhtä pahoja kuin natsit. Toisen maailmansodan alussa Suomi ei tajunnut tai halunnut tajuta, miten pahan miehen kanssa se oli liittoutunut. Tekeekö Suomi taas saman virheen?

Lopun ajoilla kaksi pahaa petoa saavat aikaan paljon tuhoa. Toinen riitapukari voi olla kansallismielinen konservatiivi ja toinen vihervasemmistolainen liberaali. Toinen massamurhaa lapsia aborteilla kuin natsi ja toinen tekee saman pommeilla, koska hän haluaa "denatsifikoida" maailman. Toiselle homoseksuaalisuuden harjoittaminen on hyve ja toiselle se on merkki vastustajan moraalisesta rappiosta, jonka pahuudesta maailma pitää pelastaa. Toinen ajaa Pedolla (the Beast) ja toinen ratsastaa pedolla, mutta kummatkin ovat itsekin petoja. Ääriarvot törmäävät ja sotia syttyy, mutta sodat eivät vielä lopu kolmanteen maailmansotaan.

Kuva: Wikimedia Commons / Reuters
Matt. 24:6-8: "Te kuulette taistelun ääniä ja sanomia sodista, mutta älkää antako sen pelästyttää itseänne. Niin täytyy käydä, mutta vielä ei loppu ole käsillä. Kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, ja joka puolella on nälänhätää ja maanjäristyksiä. Mutta kaikki tämä on vasta synnytystuskien alkua."

Dan. 7:3-5 (2017): "Merestä nousi neljä suurta petoa, kukin erilainen kuin toinen. Ensimmäinen oli kuin leijona, mutta sillä oli kotkan siivet. Sitä katsellessani reväistiin siltä siivet, ja se nostettiin maasta pystyyn ja asetettiin kahdelle jalalle niin kuin ihminen, ja sille annettiin ihmisen sydän. Katso, oli toinen peto, joka oli karhun näköinen. Se nostettiin toiselle kyljelleen, ja sillä oli suussa kolme kylkiluuta hammasten välissä. Sitten sille sanottiin näin: "Nouse ja syö paljon lihaa."

Sak. 11:6, 9: "En minäkään enää säästä maanpiirin asukkaita, sanoo Herra. Minä annan ihmisten käydä toistensa kimppuun ja joutua kuninkaittensa mielivallan alle. Vaikka he hävittäisivät koko maailman, minä en pelasta ketään heidän käsistään…   ..Joka teistä kuolee, kuolkoon, ja joka katoaa, kadotkoon! Ja jäljelle jäävät syökööt toistensa lihaa."

Joku voi kysyä, miksi Jumala sallii sodat ja miksi ihmeessä Hänen omaisuuskansansa Israelin on täytynyt sotia säilyttääkseen itsenäisyytensä ja vapautensa? Jumala on luvannut rauhan sillä edellytyksellä, että ihmiskunta noudattaa Hänen lakiaan. 
 
Israel on palannut takaisin kotimaahansa, mutta se joutuu jatkuvasti sotimaan arabien kanssa, koska maallistunut Israel ei usko Messiasta eikä noudata edes Mooseksen lakia (Tuom. 2:7-23). Jos ihmiset tekevät syntiä, se aiheuttaa sotia ja tarpeen myös puolustaa omaa maataan miekalla. Jos Israel noudattaisi lakia uskossa Yeshua HaMashiachiin (Jeesukseen Kristukseen), sen ei aina tarvitsisi edes sotia vihollisia vastaan, koska Israelin Jumala voi itse tuhota viholliset (Joos. 10:41-42). On hämmästyttävää, ettei Israelissa juurikaan mietitä, miksi juutalaiset joutuvat koko ajan kärsimään palestiinalaisista terroristeista, eikä edes sitä, miksi heidät ajettiin kotimaastaan pois vajaaksi 2000 vuodeksi.
 
5. Moos. 12:29-30: "Kun Herra, teidän Jumalanne, on hävittänyt ne kansat, joiden maan te nyt menette ottamaan haltuunne, ja kun te olette asettuneet asumaan heidän maahansa, varokaa, ettette myöhemminkään joudu heidän pauloihinsa jäljittelemällä heidän tapojaan. Älkää ottako selkoa siinä maassa asuvien kansojen jumalista älkääkä kyselkö, miten nuo kansat palvelivat jumaliaan."

3. Moos. 26:3-7: "Jos te elätte minun säädöksieni mukaan ja noudatatte minun käskyjäni, minä annan teille sateet ajallaan, ja maa tuottaa niin paljon satoa ja puut niin paljon hedelmää, että teillä riittää puitavaa viininkorjuuseen asti ja viininkorjuuta kestää kylvämiseen saakka. Teillä on syötävää yllin kyllin, ja te saatte asua turvallisesti maassanne. Minä annan maahanne rauhan, ja te saatte nukkua yönne minkään häiritsemättä. Minä hävitän maastanne petoeläimet, eivätkä viholliset pääse tuhoamaan maata, vaan te ajatte heidät pakosalle ja kukistatte heidät."

Joos. 10:41-42: "Joosua valloitti koko maan Kades-Barneasta Gazaan sekä koko Gosenin aina Gibeoniin saakka. Hän kukisti yhdellä kertaa kaikki tämän alueen kuninkaat, sillä Herra, Israelin Jumala, soti kansansa puolesta."
 
Länsimaissa on viimeisten vuosikymmenten aikana ollut voimakas halu päästä eroon juutalais-kristillisestä perinteestä ja Jumalan käskyistä. Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen teki päätöksen nostaa syyte kansanedustaja, kirkkovaltuutettu Päivi Räsästä vastaan. Syyte nostettiin mitä ilmeisimmin poliittisilla perusteilla, minkä ilmeinen tarkoitus oli saada Raamatun siteeraaminen kielletyksi eräin osin ja siten koko Raamattu kielletyksi kirjaksi, mikä suututti jopa Yhdysvaltain kongressiedustajia (IL 8.8.2023, FOX 8.8.2023, Yle 31.5.2021)
 
Valtakunnansyyttäjä Anu Mantila
Syyte nostettiin kirkkovaltuutettua vastaan siitä huolimatta, että kirkkolain mukaan Suomen evankelis-luterilainen kirkko tunnustaa Raamattuun perustuvaa uskoa ja perustuslain mukaan sillä on siihen oikeus. Syytettä ajoi valtakunnassyyttäjä Anu Mantila, joka hyökkäsi Räsästä vastaa jopa valheellisilla väitteillä, mistä puolustus huomautti myös hovioikeuden käsittelyssä (IL 31.8.2023). Käräjäoikeuden kolme tuomaria hylkäsivät syytteen yksimielisesti ja totesivat lisäksi syyttäjän antaneen väärää tietoa Räsäsen sanomisista, mistä kertoo lisää artikkeli: 'Suomen tuomion perusteet'.
 
Iltalehti uutisoi 8.8.2023 artikkelissaan: 'Joe Bidenia pyydetään puuttumaan Päivi Räsäsen oikeudenkäyntiin': 
"Kuusitoista Yhdysvaltain kongressin edustajainhuoneen republikaania vaatii Yhdysvaltain hallinnolta toimia ”roistomaista syyttäjää” vastaan... ..Edustajainhuoneen jäsenet väittävät tulikivenkatkuisessa kirjeessä, että syyttäjänlaitos on päättänyt ”aseistaa Suomen oikeuslaitoksen hiljentääkseen kansanedustajan ja luterilaisen piispan, mutta myös miljoonat muut suomalaiset kristityt, jotka uskaltavat harjoittaa luonnollista oikeuttaan uskonnonvapauteen”. 
 
– Historia tulee muistamaan tämän oikeudenkäynnin joko mielipuolisuuden pysäyttämisenä, tai lopun alkuna, kun Länsi julistaa avoimen sodan kristinuskoa vastaan, lukee kirjeessä.
 
Eurooppa on ottanut vastaan suuria määriä epäjumalien palvojia, joiden uskonnon harjoittamista tuetaan avokätisesti. Tämän johdosta Saksa, Ranska ja Ruotsi ovat ajautuneet suurin vaikeuksiin. Suomeen on perustettu monia uusia ruokakauppoja, joissa myydään epäjumalalle uhrattua hallal-lihaa. Jumalan varjeleva käsi lähtee nyt Suomenkin päältä pois, joten uusia sotia on tulossa.
 
Tuom. 5:8: "Kansa oli valinnut uusia jumalia, siksi sota oli porteilla...
 
Hoos. 10:9-10: " -- Israel, sinä olet tehnyt syntiä Gibean päivistä asti, et ole yhtään muuttunut. Saat olla varma, että Gibeassa syttyy sota ja se tuhoaa vääryydentekijät. Minä rankaisen sinua niin kuin katson oikeaksi. Kansat kokoontuvat sinua vastaan, sinut vangitaan kaksinkertaisen rikoksesi vuoksi." 
 
Kestävä rauha tulee vasta sitten, kun Yeshua HaMashiach (Jeesus Kristus) on tehnyt paluun, kukistanut vihollisensa sotimalla ja perustanut tuhatvuotisen rauhanvaltakuntansa. Sitä ennen on paljon sotia ja esivallan on käytettävä miekkaansa, mutta esivaltakaan ei saa käyttää voimaa mielivaltaisesti ja rikkoa Jumalan lakia vastaan.

Room. 13:3-4: "Ei sen, joka tekee oikein, tarvitse pelätä viranomaisia, vaan sen, joka tekee väärin. Jos siis tahdot elää pelkäämättä esivaltaa, tee oikein! Silloin saat siltä kiitosta. Se on Jumalan palvelija ja toimii sinun parhaaksesi. Mutta jos teet väärin, pelkää! Esivalta ei kanna miekkaa turhaan. Se on Jumalan palvelija ja panee täytäntöön väärintekijälle kuuluvan rangaistuksen."

Sakarjan kirja luku 14 kertoo vuorotellen lopun ajan vapaussodasta ja sitä seuraavasta tuhatvuotisesta valtakunnan rauhasta. Kirjan sanat siitä, että ihmisiltä mätänee silmät, kieli suussa ja liha vielä heidän seisoessaan, viitannee ydinpommin polttovaikutukseen, joka polttaa ihmisen pehmytkudokset hetkessä. Silloin Jehovah lähtee itse sotaan vapauttaakseen Jerusalemin ja Hän seisoo omilla jaloillaan Jerusalemin Öljymäellä, mikä tarkoittaa Jehovah Yeshuaa (Herraa Jeesusta). Hänestä tulee koko maailman Kuningas ja Hänen nimensä tulee olemaan Yksi (Sak. 14:9), mistä kertoo lisää artikkeli: 'Johannes Kastaja todisti: Jumalan Poika on Jehovah'.

Joh. 10:30 (2017): "Minä ja Isä olemme yksi."

5. Moos. 6:4: (2017): "Kuule, Israel! Herra, Jumalamme, Herra on yksi."

Sak. 14:3-16 (2017): "Herra lähtee liikkeelle ja sotii näitä pakanoita vastaan, niin kuin sodan käyntinsä päivänä, taistelun päivänä. Hänen jalkansa seisovat sinä päivänä Öljymäellä, joka on Jerusalemin edustalla itää kohti. Öljymäki halkeaa kahtia idästä länteen hyvin suureksi laaksoksi: toinen puoli mäkeä siirtyy pohjoiseen ja toinen puoli etelään. Mutta te pakenette mäkieni väliseen laaksoon, sillä mäkien välinen laakso ulottuu Asaliin asti. Te pakenette, niin kuin pakenitte maanjäristystä Ussian, Juudan kuninkaan, päivinä. Herra, Jumalani, tulee ja kaikki pyhät kanssasi. Tapahtuu, ettei sinä päivänä ole valoa. Pimeys sammuttaa valon. Se on oleva yksi päivä – Herran tuntema. Ei ole päivää eikä yötä, ja ehtoolla on oleva valoisaa. 

Tapahtuu, että sinä päivänä elävät vedet virtaavat Jerusalemista: toiset puolet niistä Idänmerta kohti, toiset puolet Länsimerta kohti. Niin tapahtuu kesällä ja talvella. Herra on oleva koko maan kuningas. Sinä päivänä on Herra oleva yksi ja hänen nimensä yksi. Koko maa muuttuu tasaiseksi kuin Aromaa Gebasta Rimmoniin asti Jerusalemin eteläpuolelle. Tämä on oleva korkea ja asuttu paikallaan Benjaminin portista entisen portin kohdalle asti, Kulmaporttiin ja Hananelin tornilta kuninkaan viinikuurniin asti. He asuvat siellä, eikä sitä enää hävitetä, ja Jerusalem on oleva asuttu ja turvassa. 

Mutta tämä on oleva vitsaus, jolla Herra rankaisee niitä kansoja, jotka sotivat Jerusalemia vastaan: hän mädättää siltä kansalta lihan, kun se vielä seisoo jaloillaan, sen silmät mätänevät kuopissaan, ja sen kieli mätänee sen suussa. Sinä päivänä on tuleva Herralta suuri hämminki heidän keskelleen, niin että he käyvät kiinni toinen toisensa käteen ja toisen käsi kohoaa toisen kättä vastaan. Myös Juuda on sotiva Jerusalemissa, ja kaikkien pakanakansojen rikkaudet kootaan joka taholta: kullat ja hopeat ja hyvin paljon vaatteita. Samoin on vitsaus kohtaava hevosia, muuleja, kameleja, aaseja ja kaikkea karjaa, mitä niissä leireissä on – kaikkia samanlainen vitsaus. 

Mutta tapahtuu, että kaikki niiden pakanakansojen tähteet, jotka ovat hyökänneet Jerusalemia vastaan, nousevat vuosi vuodelta sinne kumartaen rukoilemaan kuningasta, Herraa Sebaotia, ja viettämään lehtimajanjuhlaa."

Taivasten Valtakunnalla on oma armeija

Sotia on aina ollut ja Raamattu kertoo yksityiskohtaisesti monista Israelin armeijan taisteluista. Näissä kertomuksissa on paljon opettavaisia yksityiskohtia, jotka auttavat ymmärtämään lopun aikojen tapahtumia ja profetioita. Tässä artikkelissa perehdytään Raamatussa kerrottuihin sotiin ja myös nykyaikaseen sotataitoon, joita vertaillaan. Sen lisäksi tutkitaan, millainen rooli Taivasten Valtakunnalla on ollut ja tulee olemaan sotien kolmantena osapuolena. 

Jos lukee Raamattua tarkkaan, voi havaita, miten Taivasten Valtakunnan armeija on sotilasvarusteissa puuttunut tapahtumien kulkuun niin, että sen on voinut paikallaolijat havaita omilla silmillä. Tämä on ollut harvinaista, mutta ei kuitenkaan tavatonta. Erityisesti tätä tapahtui silloin, kun Jumala vei oman kansansa Israeliin. Juutalaiset joutuivat puolustamaan maataan viholliskansojaan vastaan, jolloin Taivasten Valtakunnan armeija tarvittaessa auttoi heitä eri tavoin. Vaikka tätä ei ole nyt tapahtunut viimeisen kahden vuosituhannen aikana, niin Raamatussa on monia profetioita, jotka kertovat Taivasten Valtakunnan armeijan tulevan uudelleen maailman näyttämölle. 
 
2. Kun. 6:15-17 (2017): "Kun Jumalan miehen palvelija nousi aamulla varhain ja meni ulos, katso, sotajoukko, hevoset ja sotavaunut piirittivät kaupunkia. Hänen palvelijansa sanoi hänelle: "Voi, herrani, mitä me nyt teemme?" Hän sanoi: "Älä pelkää, sillä niitä, jotka ovat kanssamme, on enemmän kuin niitä, jotka ovat heidän kanssaan." Elisa rukoili ja sanoi: "Herra, avaa hänen silmänsä, että hän näkisi." Herra avasi palvelijan silmät, ja hän näki, ja katso: vuori oli täynnä tulisia hevosia ja tulisia vaunuja Elisan ympärillä."

Kun Jumalan Poika syntyi, niin kedolla olevat paimenet saivat asiasta ilmoituksen enkeliltä. Samalla he näkivät Taivasten Valtakunnan suuren sotilasosaston ylistämässä Jehovaa, joka oli juuri syntynyt ihmiseksi Yeshua-nimisenä poikana (Jeesus). Aramealaisesta Peshitta-käännöksestä tiedämme, että jakeessa Luuk. 2:11 olevat sanat "Kristus, Herra" ovat olleet alun perin heprean kielessä "Messias, Jehovah". Tämä vastaa Messias profetiaa, mikä on Jeremian kirjassa kahdesti (23:5-6, 33:15-16).

Jer. 23:5-6 (2017): "Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin herätän Daavidille vanhurskaan Vesan. Hän on hallitseva kuninkaana ja menestyvä, ja hän on tekevä oikeuden ja vanhurskauden maassa. Hänen päivinään pelastetaan Juuda ja Israel asuu turvassa. Tämä on hänen nimensä, jolla häntä kutsutaan: 'Herra vanhurskautemme.'"

Matt. 1:21: "Hän synnyttää pojan, ja sinun tulee antaa pojalle nimeksi Jeesus, sillä hän pelastaa kansansa sen synneistä."

Luuk. 2:9-14: "Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi paimenet, mutta enkeli sanoi heille: "Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus, Herra. Tämä on merkkinä teille: te löydätte lapsen, joka makaa kapaloituna seimessä." Ja samalla hetkellä oli enkelin ympärillä suuri taivaallinen sotajoukko, joka ylisti Jumalaa sanoen: -- Jumalan on kunnia korkeuksissa, maan päällä rauha ihmisillä, joita hän rakastaa. Kun enkelit olivat menneet takaisin taivaaseen, paimenet sanoivat toisilleen: "Nyt Betlehemiin! Siellä me näemme sen, mitä on tapahtunut, sen, minkä Herra meille ilmoitti."

Luuk. 2:11 (Peshitta tr. English): "For there is born for you today, The Saviour, who is MarYa Meshikha (The Lord Jehovah, The Anointed One), in the city of David."

Israel valtasi luvatun maansa Joosuan johdolla, jolla oli sama nimi Yehoshua (pidempi muoto nimestä Yeshua) kuin Jumalan Pojalla. Kun hän oli tutkimassa Jerikon muurin, hän kohtasi sotilaan, jolla oli miekka kädessä. Joosua otti heti selvää, oliko sotilas juutalaisia vain Jerikossa asuva vihollinen, mutta sotilas sanoi, ettei kuulunut kumpaankaan ryhmään. Sotilas sanoi olevansa Jehovan armeijan komentaja, joka kehotti Joosuaa riisumaan kenkänsä, koska sotilaan ympärillä oleva maa oli pyhää. Joosua ymmärsi, että hän näkin Jehovan (vert. 2. Moos. 3:4-6), joka tässä tapauksessa oli ihmisen hahmossa oleva Yeshua (Jeesus). Jumalan yksi nimistä on Jehovah Sebaot, joka merkitsee sotajoukkoja johtavaa Jehovaa.

2. Moos. 15:3 (Biblia): "Herra on äsken sotamies: Herra on hänen nimensä."

Sak. 9:14-15: " -- Herra ilmestyy omiensa avuksi. Kuin salaman hän sinkoaa nuolensa. Herra Jumala puhaltaa pasuunaan, hän kiitää etelästä polttavassa myrskyssä. Herra Sebaot suojelee omiaan. Hän kaataa linkokivillään viholliset, lyö heidät maahan. Veri vuotaa valtoimenaan kuin viini. Herran soturit ovat yltä päältä vihollisten veressä niin kuin täydet uhrimaljat, niin kuin alttarin kulmat, verellä vihmotut."

Joos. 5:13-15: "Jerikon lähellä ollessaan Joosua näki eräänä päivänä edessään miehen, jolla oli paljastettu miekka kädessään. Joosua meni miehen luo ja kysyi häneltä: "Oletko meikäläisiä vai vihollisiamme?" Mies vastasi: "En kumpaakaan. Olen Herran sotajoukon päällikkö ja olen juuri saapunut tänne." Silloin Joosua lankesi polvilleen, kumartui maahan saakka ja sanoi: "Herrani, mitä tahdot minun tekevän?" Herran sotajoukon päällikkö sanoi Joosualle: "Riisu kengät jalastasi, sillä paikka, jossa seisot, on pyhä." Ja Joosua teki niin."

Huomionarvoista tässä Joosuan kirjan kohdassa on, että Taivasten Valtakunnan armeija on kolmas osapuoli, joka on yleensä tullut auttamaan Israelin maallista armeijaa, mutta se toimii kuitenkin Israelin armeijan komentojärjestyksen ulkopuolella. Taivasten Valtakunnan armeija on puolueeton toimija, joka puuttu tapahtumien kulkuun vain, kun siihen on välttämätön tarve. 

Jumala on joskus lähettänyt jopa vihollisarmeijan rankaisemaan Israelia, jolloin sitä armeijaa on kutsuttu Jumalan tahdon täyttäjäksi. Taivasten Valtakunnan armeija tulee lopun ajoilla tuomaan viholliset Israelin kimppuun (Hes. 38:7-9), sitten se pitää vihollisarmeijan asioissa määrätyn ajan (Dan. 12:1, Ilm. 11:4-6), mutta lopulta Taivasten Valtakunnan armeija tuhoaa vihollisarmeijan lopullisesti (Sak. 14:3-5, Hes. 39:1-21, Ilm. 19:11-21). Näin Jumalan kansaa kuritetaan, jotta se oppisi turvautumaan Israelin Jumalaan ja tulisi kuuliaiseksi Hänen tahdolleen.

Jumala on käskenyt jopa Egyptin faraota lähtemään sotaan Babyloniaa vastaan, minkä Israelin kuningas Josia yritti estää, mutta hän kuoli taistelussa saamiinsa vammoihin (2. Aik. 35:20-24). Tämä ei tarkoita sitä, että pakana-armeija olisi vanhurskas, vaan kyse on siitä, että Jumala käyttää toisen maan armeijaa rankaisemaan muita. Tukholman profetia kertoo, miten Jumala tulee käskemään Venäjän armeijaa, jonka tehtävä on rangaista Suomea, mistä kertoo lisää artikkeli: 'Venäjä miehittää osan Suomea, kertoo Tukholman profetia'.

Jer. 25:7-9: "Mutta te ette kuunnelleet minua, vaan suututitte minut epäjumalankuvillanne ja veditte päällenne onnettomuuden. "Sen tähden Herra Sebaot sanoo näin: Koska te ette ole kuunnelleet minun sanojani, minä kutsun tänne kaikki pohjoisen kansat ja palvelijani Nebukadnessarin, Babylonian kuninkaan. Minä tuon heidät tämän maan, sen asukkaiden ja kaikkien sen naapurikansojen kimppuun…"

Joel 2:11, 25: "Herra itse johtaa sotajoukkoa jylisevällä äänellään. Valtava on hänen sotaväkensä, väkevä hänen käskynsä toteuttaja. Herran päivä on suuri, pelottava ja hirmuinen. Kuka sen kestää?..  ..Minä hyvitän teille ne vuodet, jolloin sadon söivät sirkat ja niiden toukat, vaeltajasirkat ja kalvajasirkat, tuo suuri sotajoukko, jonka lähetin teidän kimppuunne."

2. Aik. 35:21-24: "Neko lähetti sanansaattajia sanomaan Josialle: "Miksi sinä sekaannut minun asioihini, Juudan kuningas? En minä nyt aio sotia sinua vaan Babylonian kuningashuonetta vastaan. Jumala on käskenyt minun kiiruhtaa. Pysy erossa jumalasta, joka on minun kanssani, ettei hän tuhoaisi sinua." Mutta Josia ei väistynyt hänen tieltään, vaan lähti rohkeasti taisteluun. Hän ei kuunnellut Nekon sanoja, jotka olivat Jumalasta lähtöisin, vaan ryhtyi taisteluun Megiddon tasangolla. Jousiampujat osuivat kuningas Josiaan. Hän sanoi palvelijoilleen: "Viekää minut pois, olen haavoittunut pahasti." Kuninkaan miehet siirsivät hänet sotavaunuista toisiin vaunuihin ja veivät Jerusalemiin. Siellä hän kuoli…"

Jehovalla oli Jerikossa kädessään miekka, joka oli sen ajan ase. Nykyään sotilailla on yleensä rynnäkkökivääri aseena. Taivasten Valtakunnan sotilaat on tunnistettavissa sotilaiksi, mutta taistelussa heidän aseensa eivät ole tästä maailmasta, mikä tulee ottaa huomioon, kun arvioi maallisen armeijan sotilaallista suorituskykyä ja taistelutaktiikkaa. Usein Israelin armeija on joutunut taistelemaan maallisilla aseilla ja periksiantamattomalla sisulla, mutta jos se ei ole riittänyt, niin Taivasten Valtakunnan sotilasyksikkö on tuonut taistelukentälle sellaisen uuden kyvykkyyden ja voiman, mitä vihollinen ei ole kestänyt. On hyvin tavallista, että jos Israelin armeija on ollut täysin alivoimainen viholliseen verrattuna, niin Jumalan voimallinen oikea käsi on iskenyt viholliseen niin, että Israelin armeija on voittanut taistelun täysin odottamattomalla tavalla.
 
Matt. 26:53 (Jeesus sanoo): "Luuletko, etten voisi pyytää apua Isältäni? Hän lähettäisi tänne heti kaksitoista legioonaa enkeleitä ja enemmänkin.(legioonassa on noin 6000 sotilasta)

Ilm. 5:11: "Valtaistuimen, olentojen ja vanhinten ympärillä näin suuren joukon enkeleitä ja kuulin heidän äänensä. Heitä oli lukemattomia, kymmenentuhatta kertaa kymmenentuhatta ja tuhat kertaa tuhat," (taivaassa on 100.000 miljardia enkeliä)

Miksei Jumala aina tuhonnut itse vihollisarmeijoita? Jumala on luvannut Israelille pysyvän rauhan, jos se noudattaa Jumalan käskyjä. Kun Israel sai vallattua luvatun maansa, tulevat sukupolvet eivät kuitenkaan noudattaneet Jumalan käskyjä. Tämän takia Jumala antoi viholliskansojen asua Israelin keskuudessa ja ympärillä, jotka hyökkäsivät ja ryöstivät Israelia aika ajoin. Jumala antoi tarvittaessa kansalle pelastukseksi tuomarin ja opetti Israelin kansan sotimaan, mistä on paljon esimerkkejä Tuomarien kirjassa. Esim. tuomari Simsonilla on yliluonnollisia fyysisiä supervoimia, joilla hän tuhosi filistealaisia vihollisia. Sodissa karaistu Israel sai ammattitaitoisen ja hyvin varustetun armeijan, joka takasi paremman turvan viholliskansoja vastaan. Daavidin aikana Israelin armeija on Lähi-idässä täysin voittamaton, joka valtasi maalle historian suurimman alueen, minkä jälkeen Salomon aikana maassa vallitsi lähes 40 vuotta rauha ja yltäkylläisyys. 
 
Tuom. 2:11-23: "Israelilaiset rikkoivat Herraa vastaan ja alkoivat palvella baaleja. He hylkäsivät Herran, isiensä Jumalan, joka oli tuonut heidät pois Egyptistä, ja kääntyivät kumartamaan muita jumalia, joita heidän ympärillään asuvat kansat palvoivat. Näin he herättivät Herran vihan. Koska israelilaiset hylkäsivät Herran ja ryhtyivät palvelemaan baalia ja astartea, Herra vihastui heihin. Hän jätti heidät ryöstelevien rosvojoukkojen armoille ja antoi vihamielisten naapurikansojen alistaa heidät. He eivät enää kyenneet pitämään puoliaan vihollisiaan vastaan, vaan aina kun he ryhtyivät taisteluun, Herran käsi oli heitä vastaan ja hän antoi heidän joutua tappiolle, niin kuin hän oli heille vannonut. Näin israelilaiset joutuivat suureen ahdinkoon. 
 
Silloin Herra kohotti kansan johtajiksi tuomareita, ja he pelastivat kansan rosvojoukkojen käsistä. Mutta israelilaiset eivät totelleet tuomareitakaan, vaan olivat Herralle uskottomia ja kumarsivat muita jumalia. He eivät kauan pysyneet sillä tiellä, jota heidän isänsä olivat Herran käskyjä noudattaen vaeltaneet. He eivät seuranneet isiensä jälkiä. Herra asetti Israelin kansalle tuomareita ja oli aina näiden tukena. Herra suojeli kansaa vihollisilta niin kauan kuin tuomari eli, sillä Herran kävi kansaa sääliksi, kun hän kuuli sen huokailevan sorrettuna ja vaivoissaan. 
 
Mutta heti tuomarin kuoltua israelilaiset lankesivat uudelleen ja vaipuivat vielä syvemmälle turmelukseen kuin esi-isänsä. He eivät luopuneet pahoista teoistaan eivätkä uppiniskaisuudestaan, vaan seurasivat muita jumalia ja palvelivat ja kumarsivat niitä. Sen tähden Herra vihastui Israeliin ja sanoi: "Koska te olette rikkoneet liiton, jonka minä tein teidän isienne kanssa, ettekä ole totelleet minua, en enää hävitä teidän tieltänne ainoatakaan niistä kansoista, jotka Joosuan kuollessa vielä olivat kukistamatta. Minä panen nämä kansat teille koetukseksi nähdäkseni, kuljetteko te isienne lailla minun tietäni minun käskyjäni noudattaen." Siksi Herra ei kiirehtinyt tuhoamaan näitä kansoja, vaan antoi niiden jäädä paikoilleen, ja siksi hän ei ollut myöskään antanut niitä Joosuan käsiin."
 
Tuom. 3:1-2 (1933/38): "Nämä ovat ne kansat, jotka Herra jätti paikoilleen koetellakseen niiden kautta Israelia, kaikkia niitä, jotka eivät olleet kokeneet mitään kaikista Kanaanin sodista - hän jätti ne ainoastaan sitä varten, että israelilaisten sukupolvet saisivat kokea sotaa, hänen opettaessaan heitä sotimaan, kuitenkin ainoastaan niitä, jotka eivät ennen olleet sotaa kokeneet - :"

Lopun ajoilla on seitsemän vuoden ahdistusten ajat, jolloin Israelin kansaa koetellaan rankalla kädellä. Jumala lähettää silloin kenraali Mikaelin armeijansa kanssa suojelemaan Jehovalle pyhitettyä jäännöstä (Dan. 12:1-2). 
 
Niinä aikoina kenraali Mikael myös ajaa lihaan tulleet pahat henget maan päälle vitsauksena ja rangaistuksena muulle maailmalle, sille pahalle Babylonialle, joka ei ole Jumalan käskyjä noudattanut. Taivasten Valtakunnan armeija ei vain hyökkää vihollisia vastaan ja puolusta omaa kansaa, vaan se tekee myös sotilasoperaatioita, joilla tuotetaan jokin vitsaus syntiä tekevien päälle (Ilm. 12:7-10). Jos kaupunkien kaduilla on demoniarmeijan sotilaita, niin sen vastavoimana on myös kenraali Mikaelin armeijan sotilaita. Näin demoniarmeijan sotilaiden toiminta rajataan vain niille alueille, missä heillä on lupa toimia.

Ilm. 12:7-10 (1933/38): "Ja syttyi sota taivaassa: Miikael ja hänen enkelinsä sotivat lohikäärmettä vastaan; ja lohikäärme ja hänen enkelinsä sotivat, mutta eivät voittaneet, eikä heillä enää ollut sijaa taivaassa. Ja suuri lohikäärme, se vanha käärme, jota perkeleeksi ja saatanaksi kutsutaan, koko maanpiirin villitsijä, heitettiin maan päälle, ja hänen enkelinsä heitettiin hänen kanssansa. Ja minä kuulin suuren äänen taivaassa sanovan: "Nyt on tullut pelastus ja voima ja meidän Jumalamme valtakunta ja hänen Voideltunsa valta, sillä meidän veljiemme syyttäjä, joka yöt ja päivät syytti heitä meidän Jumalamme edessä, on heitetty ulos."

Ilm. 6:7-8: "Kun Karitsa avasi neljännen sinetin, kuulin neljännen olennon sanovan: "Tule!" Siinä samassa näin tuhkanharmaan hevosen. Se, joka istui hevosen selässä, oli nimeltään Kuolema, ja sen jäljessä tuli Tuonela. Ratsastajille annettiin valta neljänteen osaan maata, ne saivat tappaa miekalla, nälällä ja rutolla ja jättää loput villipetojen kynsiin."

Dan. 12:1-2: " -- Silloin astuu esiin Mikael, suuri enkeliruhtinas, joka seisoo kansasi suojana. Ja tulee ahdistuksen aika, jonka kaltaista ei ole ollut siitä alkaen, kun kansoja on ollut, aina tuohon aikaan saakka. Mutta sinun kansasi pelastuu, pelastuu jokainen, jonka nimi on kirjoitettu kirjaan. Monet maan tomussa nukkuvista heräävät, toiset ikuiseen elämään, toiset häpeään ja ikuiseen kauhuun."

Kolmas maailmansota lähestyy päivä päivältä, mutta sodat eivät vielä siihen lopu

Albert Einstein (kuva)
Albert Einstein oli hyvin älykäs juutalainen, jota pidetään 1900-luvun tärkeimpänä fyysikkona. Häneltä kysyttiin, millä aseilla kolmas maailmansota käydään? Hän vastasi, ettei ole varma, mutta sanoi neljännen maailmansodan käytävän kepeillä ja kivillä. 
 
Lopun ajoilla käydään kolmas maailmansota ydinaseilla, mikä tuhoaa maailmanlaajuisesti infrastruktuuria ja luontoa. Sääolosuhteet muuttuvat piinaaviksi ja luonnonkatastrofeja esiintyy kaikkialla. Metsiä palaa valtavia määriä. Mustaa tuhkaa on jokapuolella ja teiden varsilla kuolleita eläimiä (IL 24.7.2023). Vesistöjä saastuu juomakelvottomaksi (Ilm. 8:6-12, 16:4-12).

Sodat eivät kuitenkaan siihen lopu, vaan sotiminen jatkuu niillä keinoilla, mitä on käytettävissä. Armeijoiden taistelutapa muuttuu voimakkaasti olosuhteiden pakottamana. Hävittäjät eivät lennä ilman lentokerosiinia. Tutkat eivät valvo ilman sähköä. Tykit eivät ammu ilman ruutia. Kun aseet, ammukset ja energia ovat kuluneet loppuun, sen jälkeen auroja taotaan miekoiksi ja vesurit keihäiksi, kuten Einstein ymmärsi asian (Joel 4:10). Kolmannen maailmansodan jälkeen tulee vielä neljäs maailmansota (Hes. 38-39, Sak. 13:7-14:5, Ilm. 19:11-21), jonka jälkeen sotiminen lakkaa tuhanneksi vuodeksi (Jes. 2:2-4, Ilm. 20:1-6). Tuhatvuotisen rauhavaltakunnan lopussa on vielä viides maailmansota (Ilm. 20:7-9).

Joel 4:9-15: "Kuuluttakaa kansoille näin: -- Varustautukaa pyhään sotaan, hälyttäkää miehet taisteluun! Lähtekää liikkeelle, käykää hyökkäykseen, kaikki soturit! Takokaa auranne miekoiksi ja vesurinne keihäiksi. Arka sanokoon: "Olen urhea soturi." Kiirehtikää, kaikki kansat, tulkaa joka suunnalta, kokoontukaa tänne! Herra, johdata sotureitasi! Kansat lähtevät liikkeelle, rientävät Josafatinlaaksoon. Sinne minä asetan istuimeni ja siellä minä tuomitsen kaikki kansat. Lähettäkää sirppi, elo on jo kypsää. Tulkaa polkemaan viinikuurnaa, se on jo täynnä, altaissa viini kuohuu yli reunojen. Suuri on kansojen pahuus. Väkeä tungeksii tuomion laaksossa, sillä lähellä on Herran päivä. Aurinko ja kuu pimenevät, tähtien loiste sammuu." (Josafatin laakso on Harmadeddon)

Hes. 38:5, 15-16; 39:9: "..kaikilla kilvet ja kypärät…   ..Sinä lähdet kotimaastasi pohjoisen periltä, ja sinun kanssasi lähtee monia kansoja, ratsumiehiä kaikki, suuri joukko, suunnaton armeija. Sinä hyökkäät minun kansaani Israelia vastaan ja peität pilven lailla koko maan…  ..Israelilaiset lähtevät kaupungeistaan, sytyttävät tulen ja heittävät siihen aseet, pyöreät kilvet ja pitkät kilvet, jouset, nuolet, nuijat ja keihäät. Niitä riittää poltettavaksi seitsemän vuotta."

Venäjän armeijasta tulee muukalaislegioona 
 
Väestömäärällä laskettuna noin puolet maailman väestöä edustavista maista ei äänestä Ukrainan puolesta YK:n yleiskokouksen äänestyksissä. Venäjää on tuettu mm. Afrikan maissa, Kiinassa, Pohjois-Koreassa, Iranissa ja muissakin muslimikansoissa. Venäjä on värvännyt palkkasotilaita eri kansallisuuksista ja jopa vankiloista, minkä avulla se on muodostanut muukalaislegioonia, jotka toimivat kuin järjestäytyneet rikollisjärjestöt (IL 29.7.2023).
 
Dmitri Utkin
Venäjän puolella on taistellut palkkasotilasyhtiö Wagner, jonka järjestyksessä toinen johtaja on Dmitri Utkin. Hän on tatuoinut kaulaansa SS-merkit ja oikeaan rintaansa natsien kotkan, koska hän ihannoi natseja. Utkin palveli Venäjän erikoisjoukoissa Spetsnazissa vuosina 1993–2013. Tuona aikana hän osallistui operaatioihin muun muassa Tšetšeniassa. Utkin tosiasiallisesti on johtanut Wagneria sillä välin, kun Jevgeni Prigožin toimi järjestön keulakuvana (IL 24.8.2023).

"Työpaikkailmoitukset ovat saavuttaneet liki 120.000 katselukertaa sosiaalisen median alustoilla viimeisen kymmenen kuukauden aikana. Niissä kerrotaan Wagnerin toiminnoista ja lupaillaan 240.000 ruplan eli 2800 euron kuukausiansioita. Ilmoituksia on julkaistu eri kielillä, esimerkiksi ranskaksi, vietnamiksi ja espanjaksi."

"Denisin mukaan esimerkiksi Venäjän maaseudulla tavallinen kuukausipalkka voi olla 100–200 euroa. Armeijaan liittymällä voi sen sijaan tienata kolme tuhatta euroa kuukaudessa. IS uutisoi yli vuosi sitten toukokuussa, että kadunvarsimainoksissa lupailtiin sotilaille samansuuruista kuukausipalkkaa.

– Rintamalle ei lähdetä vain siksi, että tuetaan sodan syitä, vaan myös rahan takia. Puhutaan maaseudulla asuvien ihmisten näkökulmasta valtavasta summasta.

Sodan lohduton todellisuus ja sinkkiarkuissa kotiinsa palaavat sotilaat ovat hyvin kaukana suurten kaupunkien arjesta, Denis arvioi. Maaseudulla koulutustaso taas on niin alhainen, että hallinnon propaganda pystyy oikeasti vaikuttamaan ihmisten mieliin.

– Jos pienistä kylistä lähtee poikia sotaan ja kuolee siellä, siitä ei puhuta mediassa. Sitä ei haluta esittää ongelmana, vaan ikään kuin osana elämää, jolle ei voi tehdä mitään. Suuri johtaja tietää, mitä meidän täytyy tehdä, Denis kuvailee monien venäläisten ajatusmaailmaa.
"


"Kirgisialainen oikeusistuin on langettanut kymmenen vuoden vankeusrangaistuksen miehelle, joka taisteli Venäjän joukoissa Ukrainassa. Tuomio langetettiin palkkasoturina toimimisesta.

32-vuotias mies kiisti syytteet. Oikeuden mukaan hän oli kuitenkin viettänyt viime vuoden lopulla puoli vuotta Itä-Ukrainassa, mistä hänelle oli maksettu yli 2 000 euron kuukausikorvaus. Lisäksi hän oli saanut Venäjän passin.

Venäjä on pyrkinyt rekrytoimaan Keski-Aasian entisten neuvostotasavaltojen kansalaisia sotajoukkoihinsa muun muassa tarjoamalla heille mahdollisuutta saada Venäjän kansalaisuus. Viime kuukausien aikana kymmeniä keskiaasialaisia on kuollut Ukrainan taisteluissa. Paikallisen median mukaan valtaosa heistä on taistellut palkkasotilasyhtiö Wagnerin riveissä.
"

Goog on Venäjän karhun johtaja, jonka vahvistukseksi tulee suuri joukko sotilaita eri kansoista (Hes. 38:4-6) ja sen jälkeen vielä maan päälle heitetty 200 miljoonan demonin armeija (Ilm. 9:14-19). Lopulta Goog hyökkää Israeliin, jolloin Israelin maallisen armeijan selkäranka katkeaa ja puolustus romahtaa (Hes. 38-39, Sak. 13:8 - 14:2). Taistelut käyvät kiivaina ympäri maailmaa. Kaikille tulee valtavia määriä tappioita ja ruumiita makaa joka puolella (Hes. 39:11-20, Sef. 1:17).

Venäjän sotakarhu hyökkää
Dan. 7:5: "Ja katso, oli toinen eläin, karhun kaltainen, joka seisoi toisella suunnalla, ja sillä oli kolme kylkiluuta suussaan hampaitten välissä. Sille sanottiin: "Nouse, syö paljon lihaa."
 
Sef. 1:15-17: "Se päivä on vihan päivä, hädän ja ahdistuksen päivä, onnettomuuden ja hävityksen päivä, pimeyden ja synkeyden päivä, pilven ja sumun päivä, pasuunan äänen ja sotahuudon päivä. Se vyöryy varustettuja kaupunkeja vastaan, korkeita torneja vastaan. Minä painan ihmiset ahtaalle, he harhailevat kuin sokeat. Minua vastaan he ovat tehneet syntiä, siksi heidän vertaan vuodatetaan, se valuu virtanaan maahan. Heidän ruumiitaan viruu joka puolella kuin lantakasoja."

Joel 2:3-10: "Hävittävä tuli kulkee sen edellä, leimuava liekki sen jäljessä. Maa on sen edessä kuin Eedenin puutarha, sen jäljessä kuin eloton aavikko. Mikään ei säästy tuholta. Hyökkääjät ovat näöltään kuin hevoset, ne juoksevat kuin ratsut. Ne hyppivät vuorten harjanteilla rämisten kuin sotavaunut, rätisten kuin olkia ahmiva liekki. Ne ovat kuin väkevä sotajoukko, taisteluun valmis. Kansat vapisevat niiden edessä, ihmisten kasvot kalpenevat. Ne ryntäävät eteenpäin kuin soturit, kiipeävät muurille kuin sankarit. Kukin kulkee tietään suoraan, yksikään ei poikkea suunnastaan. Ne eivät sysi toinen toistaan, kukin tietää oman tiensä. Ne syöksyvät keihäiden välitse, etenevät hyvässä järjestyksessä. Ne hyökkäävät kaupunkiin, ryntäävät muurille, kiipeävät taloihin, tunkeutuvat ikkunoista sisään kuin varkaat. Maa järisee niiden edessä, taivas vapisee. Aurinko ja kuu pimenevät, tähtien loiste sammuu."

Ilm. 9:14-19, 16:12-16: "Kuudes enkeli puhalsi torveensa. Silloin kuulin, kuinka Jumalan edessä olevan kultaisen alttarin sarvista tuli ääni, joka sanoi kuudennelle torveaan soittaneelle enkelille: "Päästä irti ne neljä enkeliä, jotka ovat kahleissa suuren Eufratvirran rannalla." Niin päästettiin irti nämä neljä enkeliä, jotka olivat valmiina tätä tuntia, päivää, kuukautta ja vuotta varten: niiden oli määrä surmata kolmannes ihmiskunnasta. Niillä oli ratsuväkeä kaksikymmentätuhatta kertaa kymmenentuhatta sotilasta; minä kuulin joukkojen lukumäärän. Tällaisia olivat näyssäni ratsut ja ratsastajat: niillä oli tulipunaiset, savunsiniset ja rikinkeltaiset rintapanssarit, ja hevosilla oli kuin leijonan pää ja niiden suusta suitsi tulta, savua ja rikin katkua. Näihin kolmeen vitsaukseen -- tuleen, savuun ja rikin katkuun, jotka suitsivat hevosten suusta -- kuoli kolmannes ihmiskuntaa. Hevosten voima oli niiden suussa ja hännässä. Häntä oli kuin käärme, ja sillä oli käärmeen pää, jolla se tuotti tuhoa…    

..Kuudes enkeli tyhjensi maljansa suureen Eufratvirtaan. Virran vesi kuivui, ja niin aukeni tie idän kuninkaille. Minä näin, kuinka lohikäärmeen suusta, pedon suusta ja väärän profeetan suusta lähti kolme saastaista henkeä, jotka olivat sammakon näköisiä. Ne ovat pahoja henkiä, jotka tekevät ihmeitä, ja ne lähtivät kokoamaan maanpiirin kaikki kuninkaat taisteluun, joka käydään Jumalan, Kaikkivaltiaan, suurena päivänä. "Minä tulen kuin varas. Autuas se, joka valvoo ja pitää huolen vaatteistaan, ettei joutuisi häpeään, kulkemaan alasti kaikkien nähden." Henget kokosivat kuninkaat paikkaan, jonka nimi on hepreaksi Harmageddon."
 
Ukrainan armeija on saanut sodassa niin suuria tappioita, että sillä alkaa olla pulaa parhaista sotakelpoisista miehistä (IL 27.8.2023). Ongelmana on, että Ukrainan armeija on läpensä korruptoitunut (vert. IS 29.8.2023, IL 3.9.2023, Yle 23.12.2023), minkä takia rikkaiden ei ole tarvinnut lähteä sotaan, koska he ovat voineet lahjoa kutsuntaupseerit tekemään vapautuspäätös jollakin verukkeella (IS 31.8.2023). Ongelma on ollut niin laaja, että kutsunnoista vastaavat alueelliset sotilaskomissaarit erotettiin kaikki. Sen lisäksi erotettiin puolustusministeri ja seitsemästä varapuolustusministeristä erotettiin kuusi (IS 18.9.2023).

Iltalehti kirjoittaa Ukrainan sodan liveseurannassa 11.8.2023:
"Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi ilmoitti Telegram-viestipalvelussa päätöksestään irtisanoa kaikkien alueellisten sotilaskomissariaattien päälliköt. Sotilaskomissariaattien tehtävä on toimia alueellisina värväyskeskuksina ja hallinnoida puolustusvoimien henkilöstöasioita. Zelenskyi kertoo käynnissä olevan parhaillaan 112 aiheeseen liittyvä rikosprosessia... ..Ukrainassa on parhaillaan käynnissä paljon huomiota herättänyt oikeudenkäynti Odessan sotilaskomissariaatin johtajaa vastaan. Mediatietoinen mukaan johtaja olisi hankkinut virassa ollessaan miljoonaomaisuuden ja kiinteistöjä muun muassa Espanjasta.
 
Ukrainan läntiset kumppanit edellyttävät siltä uudistuksia ja korruption kitkemistä länsi-integraation edellytyksenä. Ukrainska Pravda -lehden hallituslähteisiin perustuvien tietojen mukaan Zelenskyi olisi alkanut etsiä korvaajaa myös nykyiselle puolustusministeri Oleksei Reznikoville. Reznikovin erottamista on odotettu jo vuoden 2023 alusta asti, kun Ukraina erotti useita korkea-arvoisia virkamiehiä korruptioskandaalien vuoksi.

Sodankäynti on teknistynyt, mutta monet sodan perusperiaatteet ovat säilyneet vuosituhansia

Raamatusta voi havaita, miten monet nykyäänkin käytössä olevat taistelutaktiikat ovat olleet käytössä jo Israelin muinaisten sotien aikana, joista voidaan mainita esimerkkeinä:

  • Vihollisen johtaminen ansaan harhauttamalla (2. Moos. 14:1-4, . Kun. 22:19-35, 1. Moos. 34:20-27)
  • Murrostaminen (2. Moos. 14:24-28, Tuom. 16:29-30)
  • Linnoittaminen (Neh. 2-4, 2. Aik. 17:12)
  • Vihollisen piirittäminen (Hes. 4:1-8, 2. Aik. 32:9-19)
  • Vihollisen pommittaminen (Joos. 10:11)
  • Vihollisen rintamalinjan taakse tehty väijytys taistelua pakenevia vihollisia vastaan (2. Sam. 5:23-25)
  • Talojen ja viljapeltojen polttaminen (4. Moos. 31:10, Tuom. 15:1-5)
  • Sissisota (1. Sam. 27:8-11)
  • Psykologinen sodankäynti saadakseen vihollinen sekasorron valtaan (Tuom. 7:16-22)
  • Valtionpäämiehen salamurha juuri ennen taistelun alkamista (Tuom. 3:15-30; IL 16.9.2023)
  • Vakoilu (Joos. 2)
  • Salasanan valitseminen niin, ettei vierasmaalainen osaa ääntää sitä oikein (Tuom. 12:4-6, esim. venäläinen ei pysty ääntämään oikein sanaa raparperimarja)

Ennen kuin lähdemme tutkimaan Taivasten Valtakunnan armeijan taistelutapaa, niin sitä ennen pitää käsitellä lyhyesti perusasiat modernista maallisesta sodankäynnistä niin, että kaikki voivat ymmärtää, miten sotia käydään lopun aikoina. Taivasten Valtakunta ei osallistu kaikkeen sotimiseen vaan toimii määrättyinä aikoina, määrätyissä paikoissa. Taivasten Valtakunnan armeija ei aina tuhoa yksin vihollista, vaan antaa riittävän tuen, miten maallinen armeija voi pitää vihollisen aisoissa tai voittaa sen. Tämän vuoksi pitää ymmärtää myös perusasiat maallisesta sodankäynnistä.

Ukrainan sodasta on saatu nyt paljon oppia nykyajan sodankäynnistä, minkä perusteella olemme valinneet lyhyeen käsittelyyn viisi ajankohtaista nostoa, joilla on suuri merkitys armeijoiden sotamenestyksen kannalta. Esitetyt tiedot perustuvat kaikki julkisiin tietolähteisiin mm. YouTubeen ja sotilasaikakauslehtiin, joita voi lukea mm. kirjastoissa.
  1. Tiedustelu, missä keskitymme satelliittitiedusteluun
  2. Ohjukset ja dronet
  3. Epäsuora tuli, missä keskitymme tykistöaseisiin
  4. Sotateollisuuden kapasiteetti ja laatu
  5. Natoon liittymisen vaikutus Suomen turvallisuuteen ja ydinaseet

Sotilastiedustelu antaa perusteet tehdä sotasuunnitelmat

Sotilastiedustelun tehtävänä on selvittää vihollisen joukkojen sijainti, laatu ja aikeet. Kauas kantavia täsmäaseita voidaan käyttää, jos tiedustelu on löytänyt niille maalit rintamalinjojen takaa. 

William Burns (kuva)
Sotilastiedustelun kaikkein tärkein tehtävä on antaa poliittiselle johdolle ennakkovaroitus vihollisen hyökkäyksestä maahan. CIA ja NSA varoittivat ajoissa Yhdysvaltojen poliittista johtoa Venäjän päätöksestä hyökätä Ukrainaan, joten he onnistuivat työssään hyvin. Dokumentaristi Arvo Tuominen on hyvin perehtynyt Venäjään. Hän luennoi 3.1.2023 Kuusankoskitalolla otsikolla: 'Venäjä, Suomi, Ukraina ja Putin', jossa hän kertoi, miten CIA:n johtaja William Burns varoitti Venäjä mahdollisuudesta hyökätä Ukrainaan jo ollessaan Yhdysvaltain Moskovan suurlähettiläänä:
"Sitten Yhdysvaltain Moskovan suurlähettiläs, nykyinen CIA:n pääjohtaja William Burns. Hän totesi 2005 ollessaan Moskovassa Yhdysvaltojen suurlähettiläänä: "Venäjä on liian suuri, liian ylpeä ja liian itsetietoinen omasta historiastaan mahtuakseen yhtenäiseen ja vapaaseen Eurooppaan." Burns varoitti vielä erikseen Georgian ja Ukrainan Nato-jäsenyydestä: "Jos teemme tämän, Venäjän ja Georgian välisen aseellisen selkkauksen mahdollisuus nousee korkeaksi ja se luo hedelmällisen maaperän venäläisten sekaantumiselle Krimiin ja Itä-Ukrainaan." Voidaan siis sanoa jälkiviisaina, että Naton itälaajentuminen oli ehkä virhe."

"Brittiläisen The Guardian -lehden pitkäaikaisen Venäjän-kirjeen­vaihtajan mukaan ranskalaiset ja saksalaiset epäilivät, mutta Suomessa ymmärrettiin heti pelin henki…   ..Hardingin mukaan Yhdysvallat esitteli joulukuussa 2021 salaiseksi luokiteltua tietoa tasavallan presidentille Sauli Niinistölle. Asia tuli esiin Niinistön ja presidentti Joe Bidenin välisessä puhelinkeskustelussa.

Tämä tiedustelutieto osoitti, että Venäjä aikoi hyökätä Ukrainaan. Harding kirjoittaa, että Niinistön kanssa keskustelleiden lähteiden mukaan presidentti oli tyrmistynyt Yhdysvaltain kertomista tiedoista. Helsingissä parhaillaan vieraileva Harding kertoo Ilta-Sanomille, että Niinistö ymmärsi heti, kuinka vakavasta asiasta oli kyse.
"


William Burns puhui Venäjästä 21.7.2023 Aspenin turvallisuusfoorumissa. Burns kertoi:
"Putin is the ultimate apostle of payback" (Putin on äärimmäinen koston apostoli / lähettiläs / enkeli). Venäjän sotatoimien logiikkaa auttaa ymmärtämään tieto, että Putinilla on hillitön tarve kostaa takaisin (YouTube-video).
 
Mika Aaltola sanoi 3.8.2023 Ylen televisiouutisissa, että: "Jos on tietoa ja on taitoa ja on rohkeutta, ja sitä ei muilla tunnu olevan, sitä näkemystä – niin sitten on vähän niin kuin velvollisuus lähteä (presidenttiehdokkaaksi)" (IL 5.8.2023). Nyt näyttää siltä, ettei Aaltolalla ollut tietoa, taitoa eikä näkemystä. Mika Aaltola, Sinikukka Saari ja eversti Petteri Kajanmaa pitivät kaikki Venäjän mahdollista hyökkäystä Ukrainaan epätodennäköisenä vielä pari päivää ennen hyökkäyksen alkamista 24.2.2022. Sotilastiedustelun alalla tätä pidettäisiin pahimpana mahdollisena epäonnistumisena. Tästä syystä Ranskan sotilastiedustelun johtaja Eric Vidaud erotettiin, koska hänen ei katsottu olevan tehtäviensä tasalla (BBC 31.3.2022). Näyttää siltä, etteivät he kyenneet arvioimaan Venäjän motiiveja oikein, mikä on perustavaa laatua oleva puute heidän kyvyssään hallita turvallisuuspolitiikkaa. Mika Aaltola sanoi 23.7.2022, että yliväsynyt Venäjä on vähitellen menettämässä kykynsä käydä sotaa, mikä on osoittautunut täysin vääräksi arvioksi (IL 23.7.2022). 
 
Ilta-Sanomat uutisoi 17.9.2023 Ukrainan sodan live-seurannassa otsikolla: 'Yhdysvaltain ase­voimien komentajan karu arvio: Venäjän joukkojen ajaminen Ukrainasta on todella vaikeaa':
"Yhdysvaltain asevoimien komentaja, kenraali Mark Milley... ..puolusti Yhdysvaltain tarjoamaa tukea Ukrainalle. Hän kuvaili myönnettyä 40 miljardin dollarin aseapua ja sadan miljardin dollarin kokonaisapua anteliaaksi mutta sanoi, että Ukrainan kyvykkyyttä sotatantereella ei voi lisätä millään "taikapölyllä"...
 
- Tulee viemään merkittävän kauan ajaa sotilaallisesti pois kaikki ehkä jopa yli 200.000 Venäjän sotilasta Venäjän miehittämästä Ukrainasta. Rima on todella korkealla. Siinä kestää kauan."  

Näistä epäonnistumisista huolimatta televisio jatkoi näiden suomalaisten asiantuntijoiden haastattelemista täysin kritiikittömästi. Suomen armeija lähetti jopa eversti Kajanmaan Belgiaan Nato-tehtävään suunnittelemaan Suomen puolustuksen Nato-yhteensopivuutta. Poliitikkojen tehdessä virkanimityksiä sopivuus menee pätevyyden edelle. Nato-maissa tehdään kenraalien nimityksiä poliittisin perustein. Yhdysvaltain puolustusministeri Lloyd Austinin esitti laivaston komentajaksi amiraali Samuel Paparoa, mutta presidentti Joe Biden nimitti amiraali Lisa Franchettin, koska hän on nainen, jolloin Paparoa syrjittiin hänen sukupuolensa takia poliittisin perustein (IL 23.7.2023).

Suomalaisten turvallisuuspolitiikan virallisia edustajia haittaa selvästi heidän oma toiveajattelunsa ja ideologiansa. Eversti Kajanmaa arvioi Ylen uutisissa, että Ukrainan ja Venäjän välille syntyy rauhansopimus, kun Venäjä oli juuri saanut vallattua Mariupolin. Sen jälkeen sota on jatkunut kiivaasti. Kajanmaa ei näytä vieläkään ymmärtävän, mitkä Venäjän tavoitteet ovat tälle sodalle. Asiantuntijat tekevät sen karkean virheen, että he kuvittelevat slaavilaisen tunnekuohun vallassa olevien venäläisten tekevät aina rationaalisia päätöksiä. Asiantuntijat luulevat myös, että venäläiset ajattelevat asioista samalla tavalla, kuin he itse, mikä on hyvin suuri virhe.

Nato on kuin karamelli
Monet suomalaisista asiantuntijoista ovat olleet todellisuudessa pelkkiä Naton myyntimiehiä ja turvallisuuden tunteen kauppiaita (Yle 8.7.2023 ja IL 4.8.2023), joita Yhdysvallat on käyttänyt hyväkseen omien turvallisuuspoliittisten etujen ajamiseen. Asiantuntijoilta edellytetään puolueetonta ja objektiivista asian käsittelyä, mihin suomalaiset asiantuntijat ja televisiokanavat eivät ole kyenneet. 

Lehdistö on ilmeisesti ymmärtänyt, ettei turvallisuuspolitiikan alan viralliset edustajat olekaan parhaita asiantuntijoita, minkä takia lehdistö on alkanut kuulla yhä enemmän virallisten tahojen ulkopuolisia maallikoita kuten esim. Emil Kastehelmeä, mikä on parantanut selvästi sodan raportoinnin puolueettomuutta ja laatua. Suomen Maanpuolustuskorkeakoulun kannalta on todella noloa, etteivät he ole kyenneet raportoimaan Ukrainan sodan tapahtumista selkeällä ja analyyttisellä tavalla, mutta reserviläiset ovat siihen pysyneet. Sen sijaan Sky Newsillä Ukrainan sotaa analysoi erittäin laadukkaasti brittiläinen sotilasprofessori Michael Clarke, joka on suoriutunut tehtävästään huomattavasti paremmin kuin suomalaiset kollegansa (esim. YouTube-video).

CIA ja NSA ovat varoittaneet myös, että Venäjän armeija voi käyttää rajoitetusti ydinaseita Ukrainassa, jos se joutuisi tappiolle. Nämä arviot ovat vaikuttaneet presidentti Joe Bideniin, joka on puheissaan usein ilmaissut huolensa Venäjän valmiudesta käyttää ydinasetta Ukrainassa. Asiasta kertoo mm. Iltalehti uutisessaan 7.10.2022: 'Joe Biden: Putin ei vitsaile – ”Harmageddon” lähempänä kuin kertaakaan sitten Kuuban ohjuskriisin'.  
 
Yhdysvaltain ex-ulkoministeri Henry Kissinger on älykäs juutalainen ja ansioitunut diplomaatti. Hän on varoittanut, jos Venäjä käyttää ydinasetta Ukrainassa, Venäjä saattaa sen jälkeen kiristää muita maita ydinaseiskulla. Ranskan presidentti Emmanuel Macron on sanonut, ettei Ranska käyttäisi ydinasetta, jos Venäjä käyttää sitä Ukrainassa, mikä rohkaisee Venäjää (IL 14.10.2022). Toisin kuin yleensä luullaan, Naton 5. artikla ei velvoita jäsenmaita käyttämään ydinasetta toisten jäsenmaiden puolustamiseen.

Aaltola ja Kajanmaa pitävät epätodennäköisenä, että Venäjä käyttäisi ydinaseita. Onko tässä taas kerran sellainen tilanne, että CIA ja NSA ovat oikeassa ja suomalaiset väärässä? Jos näin kävisi, niin Suomen kansan yleistä mielipidettä on muokattu väärillä tiedoilla. Suomen turvallisuuspoliittinen asema on muuttunut Natoon liittymisen myötä huomattavasti, mitä käsitellään jäljempänä lisää.
 
"Neuvotteluiden perusteella yhdysvaltalaislähde toteaa, että Ukrainan mahdollisuus saada Krimin niemimaa takaisin itselleen on ohut.

– Jos Venäjä uskoisi menettävänsä Krimin, se lähes varmasti käyttäisi taktisia ydinaseita.
Neuvotteluiden todellinen jarru on Putin. Venäjän muu eliitti olisi keskusteluhaluisempi, mutta Putin tyrmää kaikki yritykset todellisiin neuvotteluihin. Lähteen mukaan Yhdysvallat ovat ainakin kerran yrittäneet saada suoraa yhteyttä Kremliin, mutta Putin kieltäytyi."
 
"Venäjän turvallisuusneuvoston varapuheenjohtajana nykyisin toimivan Medvedevin mukaan Venäjän olisi pakko turvautua ydinaseisiin, mikäli Ukrainan vastahyökkäys osoittautuu menestyksekkääksi."

Satelliittitiedustelu valvoo lähes reaaliaikaisesti vihollisen joukkoja

Vietnamin sota oli ensimmäinen sota, jota saattoi katsoa kotona televisiosta. Ukrainan sota on ensimmäinen, josta julkaistaan internetissä tarkat tilannekartat ja paljon muutakin tietoa kuvien lisäksi. Tiedon avoimuus on lisääntynyt huomattavasti (esim. ISW). Valtioiden tiedustelupalvelujen kerärämästä tiedosta on 90 % peräisin julkisista tietolähteistä, joten yksityishenkilöillä on mahdollisuus myös tehdä laadukasta analyysiä, vaikkakin tiedustelupalveluilla on siihen paljon suuremmat resurssit (YouTube-video).
 
Pasi Paronen kuuluu Black Bird Group -nimiseen suomalaiseen ryhmään, joka tekee tiedustelua avoimista tietolähteistä (open-source intelligence, OSINT). Hän on satelliittikuvien perusteella määrittänyt Etelä-Ukrainassa olevat Venäjän armeijan puolustusasemat, joukko-osastojen ryhmitykset ja vastuualueiden rajat. Yhdysvaltalainen sotabloggari Preston Stewart kehui Parosen tekemiä analyysejä omilla kanavillaan (TikTok 11.5.2023). Steward on West Pointin kadettikoulun suorittanut Yhdysvaltain armeijan tykistön tulenjohtoupseeri ja Afganistanin sodan veteraani, joka on johtanut myös Himars-pataljoonaa (YouTube-video).

Joku voi ihmetellä, miten suomalainen siviili voi tehdä tiedustelua satelliittikuvilla? Mistä hän saa kuvat? Markkinoilla on paljon kaupallisia yrityksiä, jotka tuottavat satelliittikuvia siviilitarkoituksiinKuvien avulla voidaan seurata mm. viljasatoa, tulvia, laittomia hakkuita sademetsissä ja jäätiköiden sulamista. Satelliittien koko ja laukaisukustannukset ovat pienentyneet huomattavasti, joten yritykset ovat löytäneet kannattavan markkinaraon tehdäkseen kuvilla liiketoimintaa. Koko Maa kuvataan muutamien päivien välein ja kuvia julkaistaan jopa niin, että kuvien historia on myös katsottavissa internetistä. Kuvia julkaisee internetissä mm. Google Earth, Zoom Earth, Sentinel Hub ja World Imagery Wayback (YouTube-video).
 
Kaliningradin sotasatama 13.6.2023
Ilmakuvia on jo pitkään käyttäneet mm. kuntien rakennustarkastajat valvoakseen, ettei rantatontteja laajenneta laittomasti täyttämällä vesijättömaata ilman rakennuslupaa. Tämän ohessa sosiaalisen median kanaville on tullut paljon videoita, joissa esitellään mielenkiintoisia löytöjä satelliittikuvista (TikTok-video). Harrastajat ovat onnistuneet myös sieppaamaan kotikutoisilla laitteilla venäläisten sääsatelliittien ottamia kuvia (YouTube-video). Vieressä on satelliittikuva Kaliningradin sotasatamasta, minkä suojaisimpaan nurkkaan ilmestyi iso huvijahti kesäkuussa 2023 (World Imagery Wayback). Se on Vladimir Putinin luksusjahti entiseltä nimeltä Graceful, joka on hiljakkoin saanut uuden venäläisen nimen Kosatka, joka merkitsee tappajavalasta (IS 10.2.2022 ja IL 29.8.2023 ja Forbes 4.10.2022). 

Severomorskin lentotukikohta Googlessa
Kaupalliset yritykset heikentävät julkaisemiensa satelliittikuvien tarkkuutta, koska muuten ihmisten yksityisyys olisi vaarassa. Tarkkuus riittää silti esim. erottamaan erilaisia ajoneuvoja ja juoksuhautoja. Vieressä on satelliittikuva Severomorskin lentotukikohdasta, missä näkyy Il-38 Dolphin -merivalvontakoneita, joista on yksi purettu mahdollisesti muiden lentokoneiden varaosiksi (Wikipedia). 
 
Sosiaalisessa mediassa on esitelty erästä satelliittiyrityksen ottamaa kuvaa linja-autopysäkistä täydellä kuvan tarkkuudella, mistä saattoi selvästi erottaa ihmisten vaatteet ja lastenrattaat mallin tarkkuudella. Piirtotarkkuus tuntui olevan noin senttimetrin pari. Jos kaupalliset yritykset pystyvät kuvaamaan näin tarkasti maastoa, niin voi vain kuvitella, mihin sotilassatelliitit pystyvät, koska niissä on kuulemma paljon parempi tarkkuus. Palestiinalaiset terroristit tietävät, että Israelin tiedusteludronet kykenevät lukemaa tekstit jopa matkapuhelimen ruudulta.
 
Olenjan lentotukikohta 29.6.2023
Vieressä on satelliittikuva Olenjan lentotukikohdasta Kuolasta 29.6.2023, jossa on 24 kappaletta Tu-22M3 Backfire pommikonetta (valokuva). Ne on sijoitettu vieri viereen ilman suojaa tähystykseltä ja pommeilta, mikä kertoo venäläisten upseerien välinpitämättömyydestä (World Imagery Wayback). Pommikoneet pitäisi vähintään hajasijoittaa ja suojata valleilla, jottei 24:ää pommikonetta voi tuhota muutamalla rypälepommilla (KL 21.6.2023). Olenjan lentotukikohdassa on myös linnoitettuja suojahangaareita, mutta liian vähän näin monelle pommikoneelle (Wikipedia). Venäjän ilmavoimat on kärsinyt suuria tappioita Etelä-Ukrainan lentokentillä, koska se on ryhmittänyt lentokoneet ja helikopterit vieri viereen liian lähelle toisiaan. 
 
Pihkovan sotilaslentokenttä 13.6.2023
Satojen miljoonien eurojen sijoitus sotilaslentokoneisiin voi mennä hukkaan, jos ei hajasijoita koneita ja rakenna niille suojahangaareja. Pihkovan ilmarynnäkködivisioonan sotilaskentällä on Il-76 Candid -kuljetuskoneet hajasijoitettu ja suojattu valleilla, mutta sekään ei kokonaan estä iskuja, koska lentokoneet ovat ulkona ilman katosta (YouTube-video). Vieressä on satelliittikuva Pihkovan sotilaslentokentästä World Imagery Wayback -palvelusta 13.6.2023 (World Imagery Wayback). 
 
Miten ihmeessä suomalainen reserviläinen osaa tehdä analyysiä satelliittikuvien perusteella? Itse asiassa YouTubessa opetetaan satelliittikuvien analysointia. Keith Masback on entinen Yhdysvaltojen armeijan satelliittitiedustelun projektijohtaja, joka opettaa YouTubessa satelliittitiedustelua (YouTube-video). Kuvien analysointi perustuu paljolti samasta alueesta eri aikoina olevien kuvien vertailuun, jolloin johtopäätöksiä tehdään maastossa tapahtuneiden muutosten perusteella.  
 
Monchegorskin lentotukikohta 29.6.2023
Vieressä on satelliittikuva Monchegorskin lentotukikohdasta World Imagery Wayback -palvelusta 29.6.2023, josta saa kätevästi katsottua kuvien historian. Kuvista voi havaita, ettei suojahangaarien ulkopuolella olevat hävittäjät ole lentäneet moneen kuukauteen, koska ne ovat olleet koko ajan täsmälleen samoilla paikoilla (World Imagery Wayback). 
 
Jotta kuvien yksityiskohdista voi tehdä johtopäätöksiä, niitä pitää ensin katsoa isommassa kontekstissa. Venäjän ydinasetukikohtia suojellaan useiden sisäkkäisten suojavyöhykkeiden avulla, mistä tiedämme kyseessä olevan mahdollisesti ydinasetukikohta. Kun henkilökunta menee sukellusvenetukikohtaan, he joutuvat tiellä läpäisemään kaksi tarkastuspistettä. Tukikohdan portilla on vielä kolmas tarkastuspiste. Tukikohdassa he menevät vielä yksi kerrallaan lukittuun huoneeseen, jossa heidän kulkulupansa tarkastetaan panssarilasin takaa neljännen kerran (YouTube-video). 
 
Zapadnaja Litsan sukellusvenetukikohta
Venäjällä on Kuolan niemimaalla merkittäviä ydinsukellusveneiden tukikohtia (IS 16.9.2023). Kolmannen maailmansodan indikaationa pidetään sitä, että Venäjä lähettää satamistaan kaikki ydinsukellusveneet merelle taisteluasemiin. Venäläiset ydinsukellusveneet piileskelevät usein pohjoisnavan jäätikön alla, koska jäätikkö aiheuttaa paljon melua, mikä vaikeuttaa sukellusveneiden havaitsemista. Venäläisten sukellusveneiden on muutenkin vaikea hiipiä huomaamatta Grönlannin, Islannin ja Britannian välisistä kapeikoista läpi, koska Yhdysvallat valvoo niitä merialueita herkeämättä. Ydinsukellusveneet voivat olla merellä noin kolme kuukautta ilman ruokatäydennystä ja huoltoa. Vieressä on satelliittikuva Zapadnaja Litsan sukellusveneiden sotasatamasta (Wikipedia), jonka laitureissa näkyy kolme Oscar II-luokan ydinsukellusvenettä (Google Maps ja World Imagery Wayback ja Wikipedia).
 
Wall Street Journal on raportoinut Venäjän palkka-armeijan Wagnerin tulosta Valko-Venäjälle uuteen sotilasleiriin. Lehden käyttämät analyytikot ovat yhdistäneet satelliittikuvia sosiaalisesta mediasta saatuihin videoihin ja muihin tietoihin. Tämä esimerkki osoittaa hyvin, miten kokonaiskuva muodostetaan käyttämällä useita eri tietolähteitä. Sotilasprofessori Michael Clarke on aiemmin esitellyt satelliittikuvia myös samasta Wagnerin leiristä Sky News -kanavalla. (YouTube-video).
 
 
 
 
Satelliittien kamerat eivät näe pilvien ja maastoverkkojen läpi, joten avaruuteen on lähetetty myös tutkasatelliitteja, jotka näkevät niiden läpi. Tutkakuvien tarkkuus on heikompi kuin valokuvissa, mutta tutkasatelliitit pystyvät erottamaan silti panssarivaunun traktorista (YouTube-video). 
 
Iceye:n tutkasatelliitti (kuva)
Suomalainen yritys Iceye tuottaa hyvin innovatiivisia tutkasatelliitteja, joita sillä on avaruudessa jo 16 kappaletta. Niitä on käytetty aiemmin mm. maatalouden tarpeisiin ja arvioimaan tulvatuhoja (HS 3.2.2022). Ukrainan armeija on ostanut suomalaiselta yritykseltä ainakin yhden tutkasatelliitin sotilaskäyttöön (T&T 30.9.2022). 

Yhdysvalloilla on huomattavan suuret resurssit kuvata koko maapallo lyhyillä aikaväleillä. Geostationaarisella radalla olevat satelliitit voivat valvoa joitain alueita jatkuvasti. Hyperkamerat (laajaa valospektriä mittaavat) kamerat erottavat maastoon naamioidut kohteet luonnollisesta taustasta. Tietokoneohjelmat etsivät kuvista muutoksia verrattuna edellisiin kuviin ja tunnistavat automaattisesti kohteita. Tiedusteluupseerit katsovat valtavasta tietomäärästä vain ne kuvat, jotka ovat mielenkiintoisimmat.

Tutkakuva Aleksandrian satamasta (kuva)
Tämä on johtanut siihen, että sotalaivoilla ja ajoneuvoilla liikkuvat joukot eivät pysy enää piilossa. Jos ajoneuvoja ei ajeta katosten alle tai metsään, ne paljastavat joukot. Mitään ei voi pitää avoimessa maastossa näkyvillä. Joukkoja tulee pyrkiä siirtämään pilvisen sään ja yön aikana, mikä vähentää niiden havaitsemisen todennäköisyyttä. Suurvalloilla on kyky seurata tiedustelusatelliittien lentoratoja, joten kalustoa voidaan siirtää silloin, kun satelliitti on toisella puolella maapalloa. Tämä on johtanut siihen, että satelliiteista on pyritty tekemään entistä pienempiä, ettei niitä pystyttäisi havaitsemaan niin helposti, mikä myös laskee niiden laukaisukustannuksia.

Sotilasajoneuvoja voidaan havaita myös maastotutkilla ja droneilla, joten niistä on tullut helppoja saaliita ohjuksille, droneille ja tykistölle. Tämän takia ukrainalaiset sotilaat ovat alkaneet kulkea niin usein kuin mahdollista jalkaisin metsässä, jotta he eivät paljastuisi venäläisille joukoille. Niin ihmeelliseltä kuin se kuulostaa, hevosilla tai jalkaisin metsässä liikkuvat joukot voivat joskus olla tehokkaampia kuin tiellä peräkanaa ajavat panssarijoukot, koska miinat ja panssarintorjuntaohjukset tuhoavat helposti sellaiset panssarikolonnat, minkä Venäjän armeija on saanut karvaasti oppia Ukrainassa. 
 
Suomessa valmistetaan halvasta muovista ja elektroniikasta uudenlaisia valelaitteita, jotka heijastavat lämpö- ja tutkasäteitä kuten esim. oikeat panssarivaunut ja ohjuslavetit (IL 18.8.2023). Suomen rannikkotykistöllä on ollut jo vuosikymmeniä käytössä tykkiä matkivia valelaitteita. Hinnaltaan halvat valelaitteet antavat viholliselle väärän kuvan joukoista ja vetävät puoleensa kalliit ohjukset. Nykyaikaisia valelaitteita on joskus lähes mahdoton erottaa oikeista. Yleensä valelaitteen paljastaa sen epälooginen sijainti. 

Sodankäynti on muuttumassa ohjus- ja dronesodaksi

Toisen maailmansodan jälkeen ilmavoimista tuli megatrendi, josta tuli sotia ratkaiseva aselaji. Viime vuosina kehitys on mennyt kohti ohjussotaa. 
 
Ukrainan sodassa Venäjä on käyttänyt massiivisesti ohjuksia. Sodan alussa Suomen lehdistön haastattelemat asiantuntijat arvioivat, että Venäjän ohjusvarasto hupenee pian loppuun, koska lännen talouspakotteet estävät heitä valmistamasta ohjuksia (IS 18.11.2022). Tämä on osoittautunut täysin vääräksi arvioksi (YouTube-video). Ukrainan sotilastiedustelu on arvioinut, että talouspakotteista huolimatta Venäjän kykenee valmistamaan vuodessa noin 720 risteilyohjusta, 60 Iskander ballistista ohjusta ja 24 Kinzhal hypersonista ohjusta (Center for Strategic & International Studies, 28.6.2023). Venäjä on kuitenkin nostanut sotateollisuutensa kapasiteettia mm. lisäämällä työvuorojen määrää, joten todellinen valmistuskapasiteetti voi tästä nousta tai on jo noussut.
 
Club-K-järjestelmä
Vieressä on kuva merikontista, johon on asennettu neljä Kalibr-risteilyohjusta. Venäläinen Club-K-järjestelmä tekee mahdolliseksi muuttaa mikä tahansa rekka, juna ja konttilaiva ohjusten laukaisualustaksi (YouTube-video ja Wikipedia). Maailmalla kulkee valtavia määriä konttilaivoja ja rekkoja, joten tämä järjestelmä antaa mahdollisuuden tehdä todella kavala yllätyshyökkäys.
  
Droneilla ja panssarintorjuntaohjuksilla varustetut ukrainalaiset sissiryhmät ovat olleet erityisen tuhoisia Venäjän panssarijoukoille. Venäjä käyttää myös droneja Ukrainan sodassa, joilla on tuhottu mm. länsivalmisteisia panssarivaunuja ja telahaupitseja. Droneista on tullut niin suuri uhka, että ukrainalaiset ovat rakentaneet kevyitä verkkoja tykkien (TikTok-video) ja Challenger 2-panssarivaunujen ympärille (TikTok-video) estämään kevyiden droonien osumat niihin.
 
Pahvidronen kuljetuspakkaus on pieni
Australialainen yritys SYPAQ tuottaa hyvin innovatiivisia ja halpoja droneja, jotka on valmistettu vahatusta pahvista ja kumilenkeistä. Dronet kasataan taistelukentällä kuin pahvilaatikot. Ne näkyvät huonommin tutkassa kuin muovista valmistetut dronet. Pahvidroneihin voidaan asentaa kamera tai pieni räjähdyspanos, joka riittää tuhoamaan isonkin lentokoneen, jos se osuu siivessä olevaan polttoainetankkiin (IS 4.9.2023). Niiden kantama on jopa 120 km (YouTube-video, KL 31.8.2023, HS 31.8.2023).
 
Venäläisiä droneja tullaan käyttämään suuria määriä myös yhtenä parvena, jolloin niiden torjumisesta tulee vaikeaa. Lännen talouspakotteet eivät estä Venäjää valmistamasta suuria määriä droneja, koska Venäjä saa tarvitsemansa teknologian Kiinasta (MTV 22.7.2023 ja IL 24.7.2023). On todennäköistä, että Kiina lisää tuntuvasti aseiden osien toimittamista Venäjälle (Yle 6.4.2024), koska Yhdysvallat alkoi antamaan kiireellistä aseapua myös Taiwanille sen omista varmuusvarastoista (Yle 29. ja 30.7.2023). Kiinan etu on, että Nato kuluttaa loppuun kaikki aseensa ja ammuksensa Ukrainan sodassa.
 
 
 
 

Tällä hetkellä maailman paras kevyt drone on israelilaisten kehittämä Point-Blank, joka pystyy tuhoamaan raskaan passarivaunun 10 km päästä (artikkeli). Drone laukaistaan kädestä. Se pystyy leijumaan korkealla ilmassa 20 minuutin ajan valvomassa maastoa. Jos havaitaan tuhoamisen arvoinen kohde, drone kiihdyttää vauhtiin 80 metriä sekunnissa ja iskee maaliin hyvin tarkasti. Drone on niin hiljainen, ettei sitä voi tuulisena päivänä kuulla ollenkaan. Näin pienikokoista ja nopeasti lentävää dronea on käytännössä mahdoton nähdä silmillä ja se on erittäin vaikea havaita muillakaan keinoilla. Siviilikäyttöön myytäviä droneja voi yrittää ampua alas haulikolla, mutta Point-Blank-drone iskee kuin salama kirkkaalta taivaalta. Jos drone ei löydä maalia, se palaa takaisin ja laskeutuu sotilaan käteen kuin lintu.



Yhdysvallat on viime vuosien aikana iskenyt Lähi-idässä hyvin usein risteilyohjusten parvilla. Yhdysvallat on kehittänyt Rapid Dragon -järjestelmän, joka tekee lähes kaikista kuljetuslentokoneista pommikoneita. C-17 Globemaster kuljetuslentokone kykenee pudottamaan takaovesta viisi kappaletta yhdeksän risteilyohjuksen kasettia, yhteensä 45 risteilyohjusta. C-13 Hercules pudottaa kuuden risteilyohjuksen kasetteja. Kasetin laskuvarjo aukeaa ja risteilyohjukset tippuvat kasetista yksi kerrallaan lentoon
 
Yhdysvalloille tulee kyky laukaista yhdellä kertaa esim. 10.000 risteilyohjusta 1500 km päähän. Yhdysvallat voi tehdä Iranin tapaisen maan asevoimat toimintakyvyttömiksi yhdellä massiivisella ilmaiskulla. Venäjän liittolainen Iran vastaa tähän uhkaan niin, että se on valmistamassa itselleen ydinseita, millä se uhkaa myös Israelia, joka on myös ydinasevaltio. CNN haastatteli 2.8.2023 entistä Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemiestä Nancy Pelosia, joka väitti, että Iran on saanut ydinaseisiin ja -ohjuksiin tarvittavan teknologian Kiinasta (video). Lähi-idässä on ainekset siihen, että kolmas maailmansota syttyy sieltä (IL 7.10.2023).
 
 
  

Tosin 10.000 risteilyohjuksen isku maksaisi 30 miljardia dollaria, koska yhden risteilyohjuksen hinta on 3 miljoonaa dollaria. Yhdysvaltain armeijan vuosibudjetti on 890 miljardia dollaria (TikTok-video), joten isku vastaa 3 %:ia maan puolustusbudjetista, minkä se rahoittaa kokonaan velaksi, koska liittovaltion budjetti on 1400 miljardia dollaria alijäämäinen (tilasto).

Painopiste on siirtymässä ilmavoimista entistä vahvempaan ilmatorjuntaan 

On ilmeistä, että suurvallat alkavat valmistaa massiivisia määriä erilaisia ohjuksia ja droneja. Maat tarvitsevat hyvin vahvan ilmatorjunnan, mikä on opittu Kiovan puolustamisesta Ukrainan sodassa. Kun Suomi teki päätöksen ostaa 10 miljardilla eurolla 64 kappaletta F-35 hävittäjiä, kauppaa kritisoi eversti Ahti Lappi (Yle 24.9.2021). Hän sanoi, että pienempi määrä hävittäjiä olisi riittänyt, koska hävittäjistä on eniten hyötyä rauhan ajan valtakunnanrajan vartioinnissa. Sen sijaan olisi pitänyt panostaa ilmatorjuntaohjuksiin, koska suurin uhka tulee ohjushyökkäyksestä. Eversti Lappi oli aivan oikeassa. 

F-35:n ohjaamossa on kosketusnäytöt
Suomen ostama F-35 Block 4 on erittäin suorituskykyinen hävittäjä, mutta siinä on kaksi erikoista toimintoa: Hävittäjässä ei ole avainta, vaan se käynnistetään valmistajan myöntämällä päivittäin vaihtuvalla salasanalla (TikTok-video). Se on satelliitin kautta reaaliaikaisessa yhteydessä Yhdysvaltain huoltojärjestelmään. Miksi ihmeessä varaosatietoja täytyy vaihtaa reaaliaikaisesti, vai onko kyse kuitenkin siitä, että Yhdysvallat pystyy siten seuraamaan hävittäjän keräämiä tietoja ja tarvittaessa sulkemaan sen järjestelmät, niin ettei sillä voi lentää? Israel asensi hävittäjään omat järjestelmät, mihin Yhdysvallat ei aluksi meinannut suostua, minkä takia sen versiotunnus on F-35i Adir (suom. mahtava).

Israelin armeija on julkaissut videon, jossa sen ilmavoimat tuhoaa Syyriassa venäläisvalmisteisen Pantsir S1-ilmatorjuntajärjestelmän mitä ilmeisimmin hävittäjästä laukaistavalla Deliah-ohjuksella (Facebook-video). Syyriassa tehdyistä ilmaiskuista voi päätellä, että Israelin ilmavoimilla on niin hyvä kyky elektronisesti häiritä jopa nykyaikaisimpia venäläisiä ilmavalvontatutkia, etteivät ne kykene havaitsemaan ilmaiskuja, tai Israel käytti F-35i-hävittäjää, jota on vaikea nähdä tutkalla eteenkin, jos samaan aikaan tutkia häiritään. 
 
Ranska mainostaa omaa Rafael-hävittäjäänsä, että se pystyy häivyttämään tutkasignaalit manipuloimalla niitä tekniikalla, joka on periaatteeltaan sama kuin vastamelukuulokkeissa. Hävittäjän omasuojajärjestelmä pystyy myös tekemään vihollisen tutkaan harhamaaleja. Jos tämä ei jostain syystä tehoaisi, niin uusimmat hävittäjät voivat tutkallaan sokaista vihollisen ilmatorjuntajärjestelmät ja -ohjukset kohdistamalla niihin erittäin voimakkaan häirintäsignaalin. 
 
Saksan elektronisen sodankäynnin vaunu
Yhdysvaltain presidentin autosaattueen kulkiessa ohi saattaa Bluetooth-kuulokkeet ja wifi-verkot lakata toimimasta. Tämä johtuu siitä, että autosaattueen mukana kulkee auto, jonka järjestelmät häiritsevät langatomia verkkoja, jottei dronet voi lentää saattuen lähellä (IL 13.7.2023). 
 
Ukrainalla ei ole käytettävissä juurikaan sotilaskäyttöön suunniteltuja doroneja, joiden ohjausyhteys kestää hyvin elektronista häirintää. Ukrainalaiset ovat joutuneet tyytymään edullisiin siviilidroneihin, joita he modifioivat sotilaskäyttöön (TikTok-video). Ukraina on menettänyt sodan aikana 10.000 dronea kuukaudessa, koska Venäjä osaa häiritä elektronisesti droneja ja GPS-signalia. Droneista on tullut kertakäyttötavaraa, jotka kestävät keskimäärin yhden tai kaksi lentoa Venäjän asemien yläpuolelle (YouTube-video). 

Suomi on juuri ostanut hyvin kehittyneen David’s Sling (Daavidin linko) -ilmatorjuntajärjestelmän Israelista, jonka korkea suorituskyky perustuu siihen, että se tuhoaa kohteen osumalla siihen (hit-to-kill), jolloin se ei tarvitse painavaa räjähdyspanosta. Järjestelmä pystyy torjumaan maaleja jopa 300 km päästä. Järjestelmä on parempi kuin superkallis Patriot-ilmatorjuntajärjestelmä mm. sen takia, että ohjuksessa on tutkan lisäksi optinen sensori, jolla se pystyy erottamaan harhamaalit oikeasta maalista, minkä takia ohjusta on erittäin vaikeaa häiritä. Järjestelmä pystyy torjumaan myös ballistiset ohjukset kuten esim. venäläisen Iskanderin (Wikipedia). Ongelmana on, ettei Suomen rahat välttämättä riitä tarvittavaan määrään ohjuksia (HS 17.4.2023). Sen takia taloissa tarvitaan edelleen pommisuojia. Monet ovat tehneet se virhearvion, ettei nykyaikaisessa sodissa pommiteta enää kaupunkien siviilikohteita, mutta Ukrainan sodassa sitä tehdään jatkuvasti.

Israel on tullut kuuluisaksi Iron Dome (rautakupoli) -ilmatorjuntajärjestelmästä, joka on kyennyt torjumaan lähes kaikki palestiinalaisten Gazasta ampumat raketit, joilla he ovat yrittäneet murhata suuria määriä siviilejä. Nyt Israel on vahvistamassa järjestelmää Iron Beam -lasertykeillä, jotka osuvat kolikkoon 10 km päästä. Tykkien 100 kW:n lasersäde pystyy torjumaan mm. ohjukset, raketit, tykistökranaatit ja dronet 7 km päästä selkeällä säällä. Kaksi laser-tykkiä voi yhtä aikaa keskittää säteensä samaan kohteeseen, jolloin niillä voidaan ampua raskaampiakin kohteita alas. Ammunnan kustannukset ovat vain murto-osa ohjuksiin verrattuna. Laser-tykit pystyvät ampumaan suuria määriä kohteita alas ilman huolta, että ohjukset kuluisivat loppuun (YouTube-video). Järjestelmästä on olemassa myös kevyempi maastoautoon sijoitettava järjestelmä Drone Dome, joka kykenee ampumaan alas droneja (YouTube-video). 
 
Yhdysvaltain laivasto on asentamassa Virginia-luokan sukellusveneiden periskooppeihin suuritehoisen laser-tykin, jolla sukellusvene voi tuhota mm. merivalvontalentokoneita, helikoptereita, laivojen sensoreita ja maakohteita (Forbes 9.2.2020). Suuritehoisilla laser-tykeillä kyetään myös sokaisemaan tiedustelusatelliitteja (YouTube-video).
 
Ohjustentorjuntajärjestelmä C-Music
Olalta laukaistavia ilmatorjuntaohjuksia on nykyään ympäri maailman hyvinkin epämääräisillä armeijoilla. Israel on varustanut kaikki Boeing-matkustajakoneensa Elibit:in C-Music ohjustentorjuntajärjestelmällä. Kun se havaitsee maasta laukaistun lämpöhakuisen ohjuksen, järjestelmä suuntaa lasersäteen ohjuksen optiseen sensoriin, jolloin laser sokaisee sen ja ohjus harhautuu pois. Järjestelmä suojaa tehokkaasti lentokoneita tältä uhalta, mitä on syytä varoa lennettäessä mm. kehitysmaiden lentokentille (artikkeli). 
 
Meritorjuntaohjukset ja miinat estävät laivojen kulun Itämerellä 

Meritorjuntaohjusten kehitys on ajanut sotalaivat todella ahtaalle. Itämeri on liian pieni meri, että sotalaivat pystyisivät kulkemaan keskellä merta, koska niitä pystytään tulittamaan meritorjuntaohjuksilla mantereen suojasta. Sodan aikana laivat joutuvat turvautumaan rannikoiden lähellä kulkeviin meriväyliin ja saariston suojaan.
 
Meritorjuntaohjukset tunkeutuvat sotalaivojen ilmapuolustuksesta läpi kiihdyttämällä lopuksi vauhtia ja tekemällä voimakkaita väistöliikkeitä esim. hyppäämällä ylös (pop-up) ja syöksymällä alas lähelle meren pintaa, jolloin ilmatorjuntaohjus lentää alta ohi (YouTube-video ja Wikipedia).  
 
Oniks-meritorjuntaohjus
Venäläisen Bastion-järjestelmän Oniks-ohjuksessa on ramjet-mootori, minkä takia sen huippunopeus on peräti 3 Mach eli noin 1000 metriä sekunnissa (Wikipedia). Ohjusteknologiassa kehitys on menossa siihen suuntaan, että vanhanaikaiset rakettimoottorit korvataan tehokkaammilla ramjet-moottoreilla, jolloin ohjuksen kantamaa saadaan huomattavasti pidennettyä, koska moottori ottaa polttoaineensa hapettimen ilmasta (Wikipedia). Venäjä on tuonut ramjet-moottoreita myös muihin ohjusmalleihinsa (YouTube-video). 
 
Ukrainan sodassa Venäjä on käyttänyt Oniks-ohjuksia myös maamaaleja vastaan Odessan satamassa. Ohjukset ovat olleet Ukrainan ilmatorjuntajärjestelmille vaikeita torjuttava, koska ohjus on suunniteltu tunkeutumaan ilmatorjunnasta läpi (IS 22.7.2023). Intia on tehnyt venäläisestä Oniks-ohjuksesta oman BrahMos-versionsa, joita Venäjä saattaa ostaa Intialta vaihtokauppana osana suurempia asekauppoja (AT 14.7.2023).
 
Suomi on hankkinut Israelista erittäin suorituskykyisiä Gabriel 5 -meritorjuntaohjuksia. Julkisten lähteiden perusteella ohjus pystyy iskemään myös maamaaleihin ja siinä on datalinkki, jonka avulla ohjusta voidaan ohjata sen lennon aikana (artikkeli). Merivoimien hankinta tuo todellisuudessa myös Suomen maavoimille uuden suorituskyvyn.
 
Itämeren syvyyskartta
Suomenlahdella on paljon matalaa vettä, jossa sukellusveneiden on hankala kulkea, minkä takia sukellusveneet viihtyvät parhaiten Etelä-Itämeren syvänteissä. Suomen merivoimat on ostanut hyvin innovatiivisia Tp47-kevyttorpedoja Ruotsista. Torpedo pystyy kellumaan vedessä paikallaan kuin saalista vaaniva hauki, jolloin se on kaapeliyhteydessä laukaisupaikkaan. Kun sukellusvene tai sotalaiva kulkee ohi, torpedo iskee siihen (IL 28.4.2023 ja Wikipedia). Venäjällä on samanlaisia torpedoja, jotka erottavat omat alukset vihollisen aluksista (YouTube-video).

Suomen merivoimat esittelee messuilla usein erikoista merivalvontaryhmän doppler-tutkaa, joka ei lähetä tutkapulssia olleenkaan, vaan passiivisesti kuuntelee radioaaltoja. Se kykenee mittaamaan laivojen sijainnin niistä heijastuvien muiden radioaaltojen perusteella. Vihollisen on mahdoton ristisuuntia tutkien sijaintia, koska ne ovat täysin hiljaisia tutkia. 
 
Sen lisäksi laivoja voidaan tunnistaa vedenalaisilla hydrofoneilla, jotka kuuntelevat potkurien ääniä. Äänen perusteella voidaan tietää laivan potkurien lukumäärä, mistä voidaan tunnistaa laivan tyyppi (IS 29.4.2015). Venäjän Mustanmeren laivaston Kilo-luokan sukellusveneet ovat osallistuneet myös Syyrian sotaan ampumalla veden alta risteilyohjuksia. Israelilaisten lähteiden mukaan Kilo-luokkaa on vaikea havaita, koska ne ovat hyvin hiljaisia sukellusveneitä (artikkeli). Itämeren laivaston Kilo-luokan sukellusveneessä on kuitenkin vanhanaikaista tekniikkaa. Sen tutka pyörii erittäin hitaasti ja tutkavalvoja istuu pienessä kopissa etsimässä kohteita vanhanaikaisen kuvaputken vihreästä kuvasta (lähde: Russia Today, tosi-tv-sarja merisotilaiden elämästä Kaliningradissa). 

Ruotsalaisilla erikoinen periskooppi
Mereen voidaan laskea helposti miinoja, jotka käytännössä lopettaisivat kaupallisen merenkulun Itämerellä. Kelluvat miinat voivat ajelehtia missä tahansa. Miinojen raivaaminen on työlästä ja hidasta. Suomen ulkomaankaupasta kulkee 90 % kauppalaivoilla. Ruotsin satamakapasiteetti on lähes kokonaan Itämeren rannikolla, joten sotatoimet Itämerellä vähentäisivät sekä Suomen että Ruotsin ulkomaankaupan määrä tuntuvasti, koska junien ja rekkojen vapaa kapasiteetti ei pysty mitenkään korvaamaan valtavaa merikuljetusten kapasiteetin menetystä. Logistiikan kannalta Suomi ja Ruotsi ovat käytännössä saaria Euroopan pohjoisella laidalla. 

Suurin osa Venäjän tankkereilla kulkevasta öljyn viennistä kulkee Itämeren kautta. Sotatoimien leviäminen Itämerelle eskaloisi sotaa tuntuvasti, jolloin EU:n tietoliikenne- ja sähkökaapeleita sekä kaasuputkia menisi todennäköisesti poikki (Yle areena). EU on tällä hetkellä hyvin riippuvainen Pohjois-Norjan kaasukentistä, jotka ovat vaarassa, koska ne ovat lähellä Venäjän merirajaa.

Panssarintorjuntaohjusten kehitys on tehnyt panssarivaunuista dinosauruksia, jotka kuolevat sukupuuttoon 
 
Panssarivaunut ja tarkemmin sanottuna taisteluvaunut alkavat olla jo vanhentuneita aseita. Niiden käyttötarkoitus on ollut tuhota tornikanuunalla vihollisen pesäkkeet oman panssarointinsa suojassa. Kehitys on menossa siihen suuntaan, että pesäkkeet ja panssarivaunut tuhotaan täsmäaseilla (TikTok-video ja YouTube-video). Nykyään on olemassa esim. tykistökranaattien sytyttimien tilalle asennettavia lisälaitteita, jotka kykenevät ohjaamaan kranaatin tarkasti maaliin navigointilaitteensa avustuksella (TikTok-video).
 
Panssarivaunut ovat nykyään hyvin alttiita tuhoutumaan miinoihin, koska älykkäitä miinoja on erittäin vaikea raivata. Venäjällä on käytössä PTKM-1R -panssarimiina, joka havaitsee ohi kulkevan panssarivaunun muun liikenteen seasta ja 50 metrin päästä hyppää kohti panssarivaunua, jonka se tuhoaa ohuen kattopanssarin läpi suunnatulla panoksella. Näitä miinoja on löydetty myös Ukrainasta (TikTok-video ja artikkeli). 

Euro-Spike ER (kuva)
Panssaritorjuntaohjusten kehitys on johtanut siihen, että jalkapartio pystyy tuhoamaan panssarivaunun vajaan kolmen kilometrin päästä mäen takaa, mihin pystyy Suomen armeijan Israelista hankkima Euro-Spike. Suomen merivoimilla on käytössä tästä ohjuksesta 10 km kantava ER-versio. Israelin armeija on käyttänyt tätä versiota tuhotakseen Gazan liikenteen seassa autolla liikkuneita terroristipäälliköitä, koska ohjus on erittäin tarkka. Pieni ohjus kykenee lamauttamaan suurenkin sotalaivan osumalla laivan arkoihin paikkoihin kuten esim. komentosillalle tai konehuoneeseen, mikä voi jopa tuhota laivan esim. sytyttämällä tulipalon tai katkaisemalla potkuriakselin, jolloin konehuone täyttyy vedellä ja laiva uppoaa. 
 
Iltalehti kirjoitti live-seurannassa 27.7.2023, miten Venäjän taisteluhelikopterit ovat kyenneet tuhoamaan mm. Ukrainan armeijan länsivalmisteisia panssarivaunuja taisteluhelikoptereista ammutuilla Lmur-ohjuksilla:
"Britannian puolustusministeriö hehkuttaa harvinaislaatuisesti Venäjän asevoimien kykyä. Tuoreimmassa tiedustelukatsauksessaan puolustusministeriö luonnehtii venäläistä Kamov Ka-52 -taisteluhelikopteria ”yhdeksi kaikkein merkittävimmistä venäläisistä asejärjestelmistä” Venäjän hyökkäysoperaatioissa Zaporižžjan alueella.

Brittitiedustelun mukaan Ka-52-taistelukopterien vuoksi Ukrainan joukot ovat joutuneet maksamaan ”kalliin hinnan”. Kopterien iskukykyä on hiljattain paranneltu Lmur-ohjuksilla, joiden kantama on noin 15 kilometriä. Ka-52-taistelukopterien on aiemminkin kerrottu hankaloittaneen Ukrainan vastahyökkäystä, sillä ne ampuvat ilmasta maahan -ohjuksia sellaisilta etäisyyksiltä, joihin Ukrainan ilmatorjunta ei kykene usein vastaamaan.
 
Panssarivaunut ovat dinosauruksia, jotka ovat kuolemassa sukupuuttoon, kun muut aseet syrjäyttävät ne. Panssarivaunujen paino on kasvanut niin suureksi, ettei niillä tee paljoakaan Pohjois-Suomen pehmeässä ja metsäisessä maastossa eikä edes kaupungeissa. Panssarivaunut pystytään helposti tuhoamaan korkeista kerrostalosta jopa kevyellä kertasingolla ohuen kattopanssarin läpi. Venäläisissä panssarivaunuissa ei ole ilmastointilaitteita, joten miehistö tekee usein sen virheen, että he avaavat kattoluukut. Ukrainalaiset ovat onnistuneet tuhoamaan panssarivaunuja pudottamalla käsikranaatin avoimesta kattoluukusta sisälle (TikTok-video). Nykyaikaisissa länsimaisissa panssarivaunuissa ilma suodatetaan ja jäähdytetään ilmastointilaitteella, jotta kesän kuumimpina päivänä sellaisessa metallipurkissa pystyy olemaan sisällä.
 
Tällä hetkellä maailman paras taisteluvaunu on Israelin armeijan Merkava 5 Barak (salama), jonka tornikanuunassa on moderni 120 mm sileäpintainen putki. Vaunussa on erikoista, että siinä on myös 60 mm kranaatinheitin, miehistön wc ja ovi myös takana (artikkeli). Se on myös varustettu israelilaisella Trophy APS ohjustentorjunta-järjestelmällä, mitä ilman panssarivaunut eivät enää selviä sodassa.

Jos Suomi ei hanki tätä järjestelmää Leopardeihinsa, kuten on Saksa jo tehnyt, niin niistä tulee liian helppoja maaleja viholliselle. Venäjän armeijalla on erilaisia panssarintorjuntaohjuksia ja -sinkoja, joilla on tuhottu Leopardeja niin Ukrainassa kuin Syyriassa. Taisteluvaunujen hankintahinnat ovat nousseet niin korkeiksi, ettei niitä kannata enää hankkia vaan muita asejärjestelmiä niiden tilalle.

Tykistö aiheuttaa eniten tappioita

Monilla on sellainen käsitys, että sodissa kuolee paljon kiväärin luotiin. On ollut sotia, missä on ammuttu satoja tuhansia patruunoita yhtä kaatunutta vihollista kohden. Britanniassa on koulutettu ukrainalaisia sotilaita. Kouluttajat ovat huomanneet, että ukrainalaisilla on ollut tapana ampua rynnäkkökivääreillä sarjatulta kulman taakse summamutikassa. Ukrainalaiset ampuvat Carl-Gustaf-sigolla jopa ilman tähtäimiä (TikTok-video). Tämä on pelkkää ammusten tuhlaamista, koska sillä tavoin harvoin osuu maaliin, joten ei ole mikään ihme, jos ukrainalaiset valittavat jatkuvasti ammuspulaa. Britannian armeijalla on ollut pitkään filosofia, että kaikki kiväärin laukaukset tulee olla tähdättyjä. Sen takia kaikissa brittien kivääreissä ei ole ollut edes sarjatuli-toimintoa, mikä tehostaa ammuntaa huomattavasti. 

Suomi ja Venäjä ovat panostanut paljon tykistöaseisiin. Ukrainalaiset sotilaat ovat kertoneet, että suurin osa heidän tappioista tulee Venäjän tykistökranaateista ja miinoista. Jalkaväkimiinat ovat edullisia ja tehokkaita, mutta Suomen poliitikot päättivät luopua niistä typeristä poliittista syistä, vaikka Venäjä ei ole sitä tehnyt. 
 
Suomalainen raskas kranaatinheitin (kuva)
Sotakorkeakoulussa on joskus laskettu, että kaikkein kustannustehokkain ase on raskas kranaatinheitin. Suomi on lahjoittanut Ukrainaan suomalaisvalmisteisia raskaita kranaatinheittimiä, mitä ukrainalaiset sotilaat pitävät alansa parhaimpina luotettavuuden ja tarkkuuden takia. Ukrainalaiset kertovat, että suomalaiset kranaatit ovat parhaita, joilla osuu jo toisella kranaatilla, kun muiden valmistamia joutuu käyttämään yleensä viisi kappaletta (IS 4.7.2023). Israelin armeijan kranaatinheitinten tekniikka on lisensoitu Suomesta Tampellalta, minkä takia Lähi-idässä kutsuttiin 1970-luvulla  kranaatinheittimiä "tampelloiksi" (Wikipedia).

Tykistöä sanotaan epäsuoraksi tuleksi, koska se ampuu kranaatteja kaarevalla (ballistisella) lentoradalla. Tykkimiehet eivät näe maalia, vaan ampuvat kranaatit ennalta laskettujen ampuma-arvojen mukaan. Ukrainan sodassa on taistellut myös suomalaisia sotilaita, jotka ovat kertoneet, että Ukrainan armeijan tykistön tulenjohto toimii todella huonosti. Saksan armeija on myös havainnut merkittäviä puutteita Ukrainan armeijan upseerien sotataidoissa (IL 26.7.2023). Ukrainan armeija on koko ajan valittanut, ettei se saa länneltä tarpeeksi tykistökranaatteja. Jos tykistön tulenjohto on heikolla tasolla, niin tykeillä ei osu ja ammuksia vain tuhlataan, vaikka länsikalusto on muuten parantanut tykkien osumatarkkuutta. Sama ongelma on ollut myös Venäjän armeijalla, joka on kompensoinut epätarkkuuttaan ampumalla valtavia määriä kranaatteja. 

Suomen armeijan tykistö on jo toisesta maailmansodasta alkaen panostanut huolelliseen ammunnan valmisteluun. Tykit suunnastetaan tarkasti hyrrälaitteistolla, joka määrittää pohjoissuunnan tarkasti maan pyörimisliikkeen perusteella. Varamenetelmänä on tykkien suunnastaminen auringon, kuun ja tähtien perustella. Ammunnassa otetaan huomioon sään vaikutus kranaattien lentorataan. Maalit on osoitettu tarkoilla koordinaateilla. 
 
NEMO-kranaatinheitinajoneuvo (kuva)
Oikea ajoitus ja kranaattityypin valinta sekä tulen tarkka avaus tehostavat tykistöiskun vaikutusta huomattavasti. Hyökkäyksessä juokseva ja asemistaan pakeneva vihollinen ovat erittäin altis tuhoutumaan tykistöiskussa. Tuli-isku on silloin murskaavan tehokas, kun se yllättää vihollisen ennen, kuin he ovat ehtineet kaivautua puolustusasemiin. Suomalaisvalmisteinen AMOS-kranaatinheitinajoneuvo voi toteuttaa tulenavauksen ryöppynä siten, että kuusi kranaattia ammutaan eri lentoradoille ja ne iskeytyvät maaliin samanaikaisesti, näin vihollinen ei ehdi suojautua ja vaikutus on tehokkaampi. Tätä uudempi huippumoderni malli NEMO voi ampua kranaatit myös ajoneuvon liikkuessa.

Suomalaiset reservin tulenjohtajat ovat kokeneita ja taitavia työssään. Tämän blogin toimituskunnassa on yksi reservin tulenjohtoupseeri, joka on upseerikokelaana johtanut tykistön ammuntoja maamaaleihin ja liikkuviin merimaaleihin noin 400 kranaatin verran, joka on huomattavan suuri määrä (40 raskas patteri, 100 kevyt patteri ja 260 mm. Itko-tykki). 
 
Tulenjohtaja mittaa laserkiikarilla (kuva)
Kokenut tulenjohtaja ei hätkähdä sitä, kun 1000 metrin päässä alkaa kranaatteja satamaan ja metsän puut pirstaloituvat. Keskellä valtavaa pauketta tulenjohtoryhmä mittaa kylmän viileästi kranaattien osumat laserkiikareilla ja tulenjohtaja tekee korjaukset niin, että ammunta on tarkkaa ja tehokasta. Ammunnan jälkeen he juoksevat sinne, missä kranaatit paukkuivat ja tulenjohtaja antaa pattereille käskyn ampua tuli-iskun uuteen maaliin.  
 
Kun jalkaväkipataljoona tekee hyökkäyksen vihollisen asemiin, niin tulenjohtoupseeri on se sotilas, jolla on ylivoimaisesti eniten tulivoimaa käsissään. Jos hän tekee työnsä hyvin, vihollinen tuhoutuu ennen jalkaväen tuloa. Tätä voisi verrata vaikka profeetta Eliaan, joka istui vuoren laella katsomassa, kun Jumala löi salamaniskuilla ne kaksi sotilasosastoa kuoliaaksi, jotka yrittivät pidättää Elian. Kolmas osasto antautui ja anoi peloissaan armoa Elialta, minkä he saivatkin (2. Kun. 1:9-15).

Suomella on vielä käytössä Neuvostoliiton aikaisia kuorma-auton päälle asennettuja kevyitä 122 mm raketinheittimiä, joka on aseena sinänsä erittäin tulivoimainen, mutta ammukset ovat jo aikansa eläneitä. Suomi hankki Israelista Elbit Systemsiltä uudet ammukset rakentiheittimiin, mikä lisäsi niiden kantamaa ja suorituskykyä huomattavasti (IL 12.12.2022). 

Tykistön vaarallisuuden takia Suomi on hankkinut Israelista ELTA Systemsiltä erittäin kehittyneitä tykkitutkia, jotka pystyvät havaitsemaan vihollisen ampumat kranaatit ja laskemaan tykkien sijannit sekä valvomaan muutenkin ilmatilaa (LP 11.1.2019). Sen tiedon perusteella voidaan vihollisen tykkejä tulittaa omilla tykeillä heti takaisin ja johtaa oman vastatykistön tulta. Tutkien olemassaolo riittää yksin siihen, ettei vihollinen pysty ampumaan tykeillä kuin muutamia laukauksia, minkä jälkeen tykkien asemaa on pakko vaihtaa. Suomi on hankkinut Israelista myös kenttäradioita ja salaimia.
 
Jos joku on tätä artikkelia lukiessa ihmetellyt, miksi Suomi on viime aikoina ostanut niin paljon aseita ja ammuksia Israelista, siihen on selvä vastaus: Israelilaiset aseet ovat huippuluokkaa ja usein alansa parhaita. Israel pärjää hyvin tarjouskilpailuissa, koska maa osaa tehdä erittäin innovatiivisia aseita kustannustehokkaasti (IL 12.10.2023). 

Pitkässä juoksussa sotateollisuuden koko ja laatu ratkaisee, kuka voittaa laajamittaisen sodan

Länsiliittouma voitti toisen maailmansodan lähinnä sen takia, että Yhdysvalloilla oli ylivoimaisesti vahvin teollisuus, joka kykeni tuottamaan lyhyessä ajassa valtavan paljon laivoja, teknisesti kehittyneitä aseita ja valmistamaan ydinpommin. Sen jälkeen teollisuuden valmistus on hajautunut useille mantereille ja tehtaiden logistiset ketjut ovat täysin riippuvaisia kauppamerenkulun toimivuudesta. Jos Malakansalmi, Panaman ja Suezin kanavat menevät jostain syystä kiinni, maailmantalous halvaantuu.
 
Yhdysvaltain laivaston amiraalit valittavat, että heillä oli ennen 30 telakkaa, mistä tilata sotalaivoja. Nyt niitä on jäljellä enää yhdeksän. Yhdysvaltain lain mukaan jäänmurtajat tulee rakentaa omassa maassa, vaikka heillä ei ole alasta riittävästi osaamista, joten merivartiostolla on vain kaksi ikäloppua jäänmurtajaa (artikkeli).  

Maailmantalouden kehitys on johtanut siihen, ettei Yhdysvallat ole enää omavarainen elektroniikkateollisuuden tarvitsemista harvinaisista maametalleista, akkumetalleista, kaikkein kehittyneimmistä mikropiireistä eikä edes lääkekemikaaleista, joista valtaosa tuodaan Kiinasta ja Taiwanista (artikkeli ja Yle 4.7.2023). Kiina tuottaa mikropiirien valmistamisessa tarvittavasta galliumista 80-95 %, joten jos maa ei sitä myy ulkomaille, mikropiirien valmistus on suurissa vaikeuksissa (Wikipedia). 
 
"Kiina-riippuvuus näkyy jokaisen suomalaisen arjessa. Esimerkiksi lähes kaikki elektroniikka on ainakin joltain osin peräisin Kiinasta. Jos ei kokonaan, niin vähintään raaka-aineiden tasolla...

..Euroopan komissio on määrittänyt 30 kriittistä raaka-ainetta. Kriittiset raaka-aineet ovat erityisen tärkeitä puolustusteollisuudelle sekä vihreässä siirtymässä, jonka ”nopeus on toistaiseksi sidottu Kiinasta saatavien kriittisten raaka-aineiden saatavuuteen”. Näistä 30 kriittisestä raaka-aineesta 19:ää esiintyy huomattavat osuudet ja osaa lähes yksinomaan Kiinassa. Suomi ja EU ovat täydellisen riippuvaisia raskaiden ja kevyiden harvinaisten maametallien tuonnista. Niitä käytetään esimerkiksi akkujen sekä esimerkiksi tuuliturbiineissa tarvittavien kestomagneettien valmistukseen. Kestomagneetit ovat esimerkki tuplariippuvuudesta, jossa Kiinalla on lähes monopoliasema sekä harvinaisten raaka-aineiden että lopputuotteiden tuotannossa."
 
Yhdysvaltain valtiontalous on myös niin alijäämäinen, että se on täysin riippuvainen jatkuvasta lisävelan ottamisesta, missä on ainekset toiselle suurelle kaaokselle. Kongressissa on säännöllisesti kovia poliittisia kiistoja lainakaton nostamisesta, mikä on aika ajoin johtanut jopa Yhdysvaltojen valtion hallinnon sulkemiseen vähäksi aikaa (TikTok-video). Luottoluokituslaitos Fitch on jo rohjennut todeta, että Yhdysvaltain hallinto rappeutuu, mikä käytännössä vihjaa, että se on jo rappiolla, mikä on täysin oikea arvio. Liittovaltio on käytännössä maksukyvytön ilman jatkuvaa keskuspankin setelien painamista valtion menojen kattamiseksi, mikä lopulta johtaa valtion velkakirjojen arvon romahtamiseen, koska demokraattisesti valituilla poliitikoilla ei ole edes aikeita maksaa velkoja pois. Sama tulee tapahtumaan EU-maille samasta syystä. 
 
"Fitchin mukaan päätökseen luottoluokituksen laskemisesta vaikutti Yhdysvaltain "hallinnon rappeutuminen", joka ilmeni väännössä maan velkakatosta.

– Yhdysvaltain luokituksen lasku heijastaa odotettua julkisen talouden heikkenemistä seuraavien kolmen vuoden aikana, korkeaa ja kasvavaa julkisen talouden velkataakkaa, sekä hallinnon rappeutumista, sanoi Fitch tiedotteessa.
 
Liennytyksen aikana useat Euroopan maat tekivät äänestäjiä miellyttävän päätöksen luopua yleisestä asevelvollisuudesta. Maat ottivat tilalle pienen mutta kalliin palkka-armeijan. Armeijat alkoivat kärsiä määrärahojen puutteesta ja pikku hiljaa myös riittämättömistä varmuusvarastoista. Armeijat rapautuivat niin pahasti, etteivät ne kykene enää laajamittaiseen sotaan vaan lähinnä kriisinhallintaoperaatioihin. 
 
Suomen sotilas -lehti kirjoitti artikkelissaan 5/2014, että: 
"Venäjä panostaa asevoimiinsa. Saksa ei. Saksan maa-, ilma- ja merivoimien tarkastajat esittivät Saksan puolustusvaliokunnalle kymmensivuisen raportin, jossa todettiin vakavia puutteita Saksan armeijan kaluston käytettävyydestä. Hävittäjä-, helikopteri- ja kuljetusyksiköt ovat miltei toimintakyvyttömiä. Harvat käytössä olevat lentokoneet ja helikopterit ovat kovassa käytössä. Tilanteeseen ei ole parannusta. Todellisuus on nyt esille tuotuakin synkempi. Saksan asevoimien toimintakyky on heikko - Bundeswehrin Kaputt."
 
Saksan laivasto palautti uuden sotalaivan sen valmistajalla, koska siinä ei juuri mikään toimi, ja laiva ei ole edes merikelpoinen (IL 21.1.2018). Saksan lehdistö myös kertoi, että lähes kaikki Saksan ilmavoimien hävittäjät ovat poissa taisteluvalmiudesta suurten teknisten ongelmien ja materiaalipuutteiden johdosta (IL 2.5.2018). 
 
"Puolustuskomissaari Eva Höglin mukaan Bundeswehrin tila on romahtanut ennennäkemättömän huonolle tasolle. Saksan armeija kärsii nyt suuremmasta ase- ja varustepulasta kuin vielä vuosi sitten, sanoo Saksan puolustuskomissaari Eva Högl...   ..Jo yli vuoden kestäneen Ukrainan sodan aikana Saksa on toimittanut puolustavalle osapuolelle runsaasti aseistusta aina ilmapuolustusjärjestelmistä ohjuksiin. Samalla on alkanut herätä huoli siitä, että Saksan omat asevarastot ovat nyt jäämässä tyhjilleen...   
 
..Tutkija painottaa, että hajanaisia tietoja Saksan armeijan huolestuttavasta tilasta oli olemassa jo ennen Venäjän hyökkäyssodan alkua. Esimerkkejä tästä onkin viime vuosilta runsaasti: esimerkiksi armeijan rynnäkkökiväärit ovat kuumetessaan epätarkkoja, jopa sotilaiden saappaista on pulaa ja kalusto niin maa-, meri- kuin ilmavoimissakin on vanhaa. Lisäksi on esiintynyt tilanteita, joissa Saksan kuudesta sukellusveneestä yksikään ei kyennyt lähtemään satamasta. Myös maavoimien ilmatorjuntakyvyn kerrotaan olevan pahasti laiminlyöty. Heti Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan alettua Saksan maavoimien komentaja Alfons Mains ilmoittikin, ettei armeijalla olisi juurikaan resursseja tukea sotilaallisesti Nato-joukkoja...

..Ongelmia on yllä mainittujen esimerkkien lisäksi havaittu myös miesvahvuudessa. Saksa luopui yleisestä asevelvollisuudesta vuonna 2011 ja ja sen jälkeen uusien joukkojen värväys on osoittautunut haastavaksi. Paljon vakansseja onkin nykyään täyttämättä."

Britannian armeijaa on pidetty Euroopan vahvimpana, mutta nyt sekin on alkanut kärsiä samasta taudista kuin Saksa. Armeija kärsii kalustopuutteista ja riittämättömistä reserveistä. Tämä selittää sen, miksi Euroopan aseapu Ukrainalle on ollut riittämätöntä ja liian hidasta. Aseita ei ole ja päätöksenteko on liian hidasta.
 
Iltalehti kirjoittaa 16.7.2023 artikkelissaan: 'Varoitus Britanniasta: Maan puolustuskyky on ”rikki”':
"Britannian alahuoneen puolustuskomitea on julkaissut kriittisen raportin maan armeijan viimeaikaisista puolustushankinnoista. Selvitys on pahaenteisesti otsikoitu lausahduksella: "Se on rikki – ja on aika korjata se"...    ..Selvityksen mukaan tämä tarkoittaa, että huolimatta Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan, Yhdistyneellä kuningaskunnalla on parhaillaan "äärimmäisen rajallinen reservi taisteluvarusteita, mukaan lukien sota-aluksia, nykyaikaisia ​​panssaroituja ajoneuvoja ja taistelulentokoneita"."

Ukrainan armeijalla on tarve saada länneltä vähintään miljoona tykistökranaattia vuodessa, mikä sekään ei ole vielä riittävä määrä. Ongelmana on, ettei lännen ammustehtaat kykene tuottamaan tätä määrää vuodessa, joten Nato-maat ovat joutuneet antamaan Ukrainalle ammuksia omista varmuusvarastoista, jotka ovat nyt kulumassa loppuun (IL 20.2.2023). 
 
Venäjä väittää, että Yhdysvallat kykenee tuottamaan vain 180.000 ammusta vuodessa, mikä oli totuus sodan alkaessa (IL 16.7.2023). Pentagon sanoo, että se on kaksinkertaistanut ammusten tuotannon 360.000 vuodessa, mikä on edelleen täysin riittämätön määrä. Turvallisuusneuvonantaja Jake Sullivanin mukaan tuotannon nostaminen riittävälle tasolle tulee kestämään vuosia (CNN 18.7.2023). Britannian puolustusministeri Ben Wallace ja Saksan Lontoon suurlähettiläs Miguel Berger ovatkin todenneet heinäkuussa 2023, ettei Nato-mailla ole riittävästi ammuksia varastossa, jotta maat voivat jatkaa ammusten toimittamista Ukrainalle (YouTube-video). 
 
Saksan liittokansleri Olaf Scholz lupasi toukokuussa 2023 Ukrainalle uuden 2,7 miljardin euron apupaketin. Saksan hallitus on 4.8.2023 julkaissut verkkosivuillaan raportin toimitetuista aseista (raportti), mistä Die Welt -lehti uutisoi 6.8.2023 (DW 6.8.2023). Saksa ei ole pystynyt toimittamaan kuin murto-osan lupaamistaan aseista ja nyt näyttää siltä, että se voi jopa joutua peruuttamaan osan lupauksistaan. Saksa lupasi Ukrainalle 26.350 tykistökranaattia, mistä se on kyennyt toimittamaan vain vaivaiset 850, mikä kertoo vakavasta ammuspulasta (Huom: YouTube-video). Neljästä uudesta IRIS-T-ilmatorjuntajärjestelmästä Saksa ei ole kyennyt toimittamaan yhtäkään. 
 
Saksan Ukrainalle toimittamat aseet 3.8.2023 - luvatut keskellä ja toimitetut oikealla
 
 
Ranskassa ilmestyvä Le Monde -sanomalehti kirjoittaa 22.11.2022 artikkelissaan: 'Lännen asevarastot ovat kriittisellä tasolla Ukrainan auttamisen vuoksi' (vert. IL 29.9.2023):
"Asevarastot länsimaissa, mukaan lukien Yhdysvalloissa, ovat saavuttaneet kriittisen alhaisen tason Ukrainan asetoimituksista johtuen, ja niiden täydentäminen osoittautui erittäin vaikeaksi... .."Tämän seurauksena länsimaiden ammusvarastot ovat ehtymässä erittäin nopeasti. Siksi maiden on käytettävä kriittisiä varantojaan, jos ne haluavat tukea Ukrainaa.", Viron puolustusministeriön kansliapäällikkö Kusti Salm varoitti lehdistöhaastattelussa 17. marraskuuta."

Joe Biden myönsi vahingossa 7.7.2023, että Yhdysvallat päätti lähettää Ukrainalle rypälepommeja, koska yleisesti käytetyt muut 155 mm tykistöammukset olivat jo Yhdysvaltain armeijan varastoista käymässä vähiin (YouTube-video ja WSJ 10.7.2023 ja CNN 7.7.2023). Yhdysvalloilla on tiettävästi varastossa suuria määriä vanhoja tykistön kuorma-ammuksia, joissa on rypälepommeja (YouTube-video). Yhdysvaltojen yleisestä ase- ja ammuspulasta kertoo karua kieltä myös 19.7.2023 julkaistu 1,3 miljardin dollarin apupaketti Ukrainalle. Yhdysvallat ei pysty heti toimittamaan lupaamiaan ilma­puolustus­järjestelmiä, panssarin­torjunta­ohjuksia ja droneja. Se ilmoitti, ettei aseita toimiteta varmuusvarasoista, vaan ne tilataan tehtailta tai hankitaan kumppanimailta. Toimitusajasta ei annettu sen enempää tietoa (IS 19.7.2023). 
 
"– Jos Putin voittaa tämän, jokin Nato-maa on seuraavana.

Näin varoittaa Yhdysvaltain senaatin republikaaniryhmän pitkäaikainen johtaja Mitch McConnell...
 
..Hänen kritiikistään saa osansa myös nykyinen presidentti Joe Biden, joka ei ole McConnellin mukaan ”tarpeeksi aggressiivinen”.

– He saattavat ilmoittaa aseiden toimituksesta, ja kun lukee pienen präntin, huomaakin, ettei se ole perillä puoleen vuoteen tai vuoteen. Olen siis pohjimmiltani samaa mieltä hallinnon kanssa, mutta mielestäni presidentti on tehnyt surkeaa työtä aseiden toimituksissa ajoissa ja niiden perustelemisessa amerikkalaisille, McConnell tylyttää.
 
Euroopan maat ovat tehneet sen virhearvion, ettei Eurooppaan tulisi enää laajamittaista sotaa, joten monet maat ajoivat alas räjähdysaine- ja ammustehtaansa. Aseteollisuus on mitoittanut kapasiteettinsa rauhan ajan kulutusta vastaavalle tasolle, eikä yritykset nosta ammusten tuotantokapasiteettia ilman varmuutta ammusten menekistä, mutta poliitikot ovat vetkutelleet tässä asiassa. Kemian tehtaiden rakentaminen kestää useita vuosia, joten länsimaat ovat joutuneet antamaan aseitaan ja ammuksiaan omista sodanajan varmuusvarastoista, jotka uhkaavat nyt tyhjentyä (Yle 21.4.2023). 
 
Iltalehti uutisoi 4.10.2023 Ukrainan sodan liveseurannassa:
"Lännen ammusvarastojen ”pohja näkyy”

Länneltä loppuvat annettavissa olevat ammukset, varoittavat Naton ja Britannian viranomaiset.

– Tynnyrin pohja on nyt näkyvissä, sanoi NATO:n sotilaskomitean puheenjohtaja Rob Bauer tiistaina Varsovan turvallisuusfoorumissa.

CNN:n mukaan Bauer peräänkuulutti puheessaan tuotannon kasvattamista. Puolustusliiton jäsenet ovat kasvattaneet budjettejaan, mutta tuotantokapasiteetti ei ole noussut, mikä johti hintojen nousuun jo ennen hyökkäyssodan alkua.

– Sitä pahensi, että annamme Ukrainalle aseita, mikä on hienoa, ja ammuksia, mutta emme täysistä varastoista. Me aloitimme tuen antamisen puolitäysistä tai jopa tyhjemmistä varastoista Euroopassa.
 
Venäjän sota Ukrainassa alkoi huonosti, mutta armeija on parantanut suoritustaan sodan aikana. Venäjä on käyttänyt Ukrainassa keskimäärin yli 20.000 tykistökranaattia päivässä, joka vastaa 7.300.000 kranaattia vuodessa, mikä on seitsemän kertaa enemmän, mihin Ukraina on pystynyt (IL 15.7.2023). Autoritäärisenä maana Venäjä on voinut ottaa nopeasti käyttöön omavaraisen sotatalouden (IS 11.3.2023). Venäjä on määrännyt tehtaansa tuottamaan aseita ja ammuksia maksimikapasiteetilla jopa kolmessa vuorossa taukoamatta (IL 7.8. ja 30.10.2023). Traktorien tuotantolinjoja on muutettu mm. panssarivaunujen tuotantolinjoiksi. Sen lisäksi Venäjä hankkii aseita sekä ammuksia Iranista ja Pohjois-Koreasta, joilla on suuri aseteollisuus ja isot asevarastot (YouTube-video). Venäjän armeija tulee vahvistumaan suhteellisesti verrattuna EU:hun, koska EU:n asevarastot hupenevat koko ajan liian pienen sotateollisuuden takia (YouTube-video). 
 
"Entinen ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) on huolissaan EU:n Ukraina-tuen jatkumisesta ja Venäjän vahvistumisesta. Haaviston mukaan myös suursodan uhka on ilmassa... 
 
..Haaviston mukaan myös EU:n pakotepolitiikka takkuilee, koska pakotteita kierretään edelleen. Lisäksi Euroopan rauhanrahaston kahdeksas tukipaketti on viivästynyt... ..Nykyisin kun kaikkien EU-maiden pitää löytää päätöksissä yksimielisyys, EU joutuu Haaviston mukaan ”jumittamaan viimeisten vastahakoisten maiden kanssa liian pitkään”...

..Haaviston mukaan EU:n ongelmana on se, että eurooppalainen puolustusvälineteollisuus on suunniteltu rauhan ajan tarpeisiin...
 
–Itse ajattelen, että jos Venäjän annetaan voittaa ja Ukraina häviää sen vuoksi, ettei heillä ole materiaalia puolustukseen, se on huono asia koko Euroopalle..."
 
Venäjän Armeijasta valmistuu joka vuosi noin 150.000 uutta varusmiestä, jotka lähtevät rintamalle. Reservistä voidaan teoriassa kutsua lisäksi kolme miljoonaa sotilasta ja senkin jälkeen maassa on vielä kymmeniä miljoonia aktiivi-iässä olevia miehiä. 
 
Niki Proshin on liikekannallepanoa ulkomaille paennut venäläinen tubettaja, joka on 30.7.2023 kertonut yksityiskohtaisesti, miten Venäjä on kehittänyt liikekannallepanojärjestelmäänsä valmistautuakseen laajamittaiseen sotaan (YouTube-video). Venäjän kansa kritisoi ensimmäistä kaoottista liikekannallepanoa ei itse asian takia vaan huonoista järjestelyistä. Aiemmin liikekannallepanoa oli helppo vältellä ilman suuria seuraamuksia laissa olleiden porsaanreikien takia, mutta nyt Venäjän armeija on parantanut henkilörekistereitään ja duuma on säätänyt uuden lain, joka tiukentaa huomattavasti liikekannallepanoa. 
 
Niki Proshin arvioi, että Venäjä tulee lähitulevaisuudessa tekemään uuden suuren liikekannallepanon. Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Andrey Kartabolov sanoi puheessaan duumalle, että: "Tämä laki on kirjoitettu ison sodan liikekannallepanoa varten ja haisee siltä, että iso sota on jossain lähellä nyt.
 
"– Mobilisaatio käy siellä koko ajan. Ukrainalaiset arvioivat, että Venäjä mobilisoi 20.000 miestä joka kuukausi. Jos tämä pitää paikkansa, se on merkittävä määrä."
 
Iltalehti uutisoi 30.7.2023 artikkelissaan: 'Hurja arvio Putinista: "Suursodan voi jo haistaa"'
"Saksan Berliinissä toimivan Carnegie Russia Eurasia Center -ajatushautomon johtaja Aleksandr Gabujev katsoo, että Venäjän presidentti Vladimir Putin etsii pikemminkin keinoja laajentaa sotaa kuin vetäytyä siitä. Gabujev ottaa asiaan kantaa Financial Timesissa julkaisemassaan kirjoituksessa, jossa hän perustelee johtopäätöstään Venäjän uudella liikekannallepanoa koskevalla lailla. Venäjän duumassa hyväksyttiin äskettäin laki, joka mahdollistaa satojentuhansien venäläisten lähettämisen taistelukentälle...
 
– Asiat näyttävät tyystin toiselta Kremlille, joka uskoo voittavansa sodan pitkällä tähtäimellä, Gabujev sanoo.

Gabujev huomauttaa, että Venäjän talouden on ennustettu kasvavan tänä vuonna. Tämä johtuu ympärivuorokautisesti pyörivästä sotateollisuudesta, joka pyrkii tuottamaan materiaalia Venäjän asevoimien käyttöön. Pakotteista huolimatta Venäjälle vuotaa teollisuudelle tärkeitä komponentteja ainakin Kiinasta, vaikka Kiina asian kiistääkin. Korkeiden energiahintojen vuoksi Venäjän rahakirstu pursuaa edelleen täytenä, eikä tämä ole muuttumassa... 

..Putinin toiveissa on, että Venäjän asevoimien uudelleenrakennus sekä Ukrainan asevoimien ja talouden tuho saavat länsimaat turhautumaan. Gubajev katsoo Putinin luottavan siihen, että tämä johtaa lopulta Ukrainan sotilaallisen tuen vähenemiseen."

Natoon liittymisen vaikutus Suomen turvallisuuteen ja ydinaseet

Paasikivi-Kekkosen ulkopoliittinen linja takasi Suomelle itärajan, jossa vallitsi rauha ja kaikille vaurautta tuottava kaupankäynti. Suomi valitsi hyvin viisaasti sen omaan geopoliittiseen sijantiin sopivan linjan olla suurvaltojen eturistiriitojen ulkopuollella ja pysyä puolueettoman. Siitä huolimatta Suomen suhteet Venäjään olivat poikkeuksellisen hyvät ja ehkä kenties juuri sen takia. Suomella on reserviin perustuva hyvin vahva armeija, mitä vastaan Venäläisillä ei ole ollut mitään halua sotia. Venäjä luotti YYA-sopimuksessa olevaan lausekkeeseen, ettei Suomi salli Saksan tai sen liittolaisen enää käyttää aluettaan hyväksi hyökkäykseen Venäjää vastaan, mikä oli erittäin tärkeää Venäjälle. Suomen itäraja oli silloin rauhan ja kaupankäynnin raja. 

Venäjällä on ollut pitkään turvallisuuspoliittisena tavoitteenaan saada länsirajansa taakse puskurivaltioita, koska siellä ei ole luonnollisia maastoesteita esim. vuoristoja ja meriä estämässä hyökkäystä Venäjälle. Venäläisillä on pitkä muisti ja he tietävät, miten Kustaa II Adolf, Napoleon sekä Hitler hyökkäsivät Venäjälle. Ruotsin kuninkaan marsalkka Jaakko De la Gardie jopa valtasi suomalaisten sotilaiden kanssa Moskovan vuonna 1617, joten venäläiset haluavat turvatakuita. Yhdysvallat lupasi kylmän sodan päättymisen jälkeen, ettei Nato laajene Venäjän rajalle, mutta venäläisten olisi pitänyt ymmärtää, ettei länsimaisiin poliitikkoihin ole luottamista, sillä lännessä vaalilupaukset petetään toistuvasti.

Venäjä alkoi 1960-luvulla tuomaan Kuubaan ydinohjuksia vastavetona sille, että Yhdysvallat oli tuonut niitä Turkkiin, mikä kiristi maiden välejä niin paljon, että kolmas maailmasota oli vuonna 1962 vähällä puhjeta väärinkäsityksestä (TikTok-video). Presidentti John F. Kennedyn veljenpoika Robert F. Kennedy sanoi haastattelussa, että hänen setänsä olisi hyökännyt Moskovaan, jos Venäjä olisi tuonut ydinohjukset Kuubaan (YouTube-video). Kriisi laukesi ja Robert Kennedyn kertoi Venäjän sanoneen Yhdysvalloille, että on vain yksi asia, mitä emme tahdo teidän tekevän, että Nato siirtyisi itään tuumaakaan, joten Yhdysvallat lupasi Venäjälle, ettei se liiku tuumaakaan itään. Robertin mukaan hänen setänsä teki salaisen sopimuksen Venäjän kanssa, että jos otatte ohjukset pois Kuubasta, niin hän ottaa Yhdysvaltain ohjukset pois Turkista. Robert Kennedy kertoi hänen setänsä sanoneen vuonna 1963 yliopistossa pitämässään puheessaan, että saksalaiset surmasivat toisessa maailmansodassa joka seitsemännen venäläisen ja tuhosivat Venäjää alueen, joka on yhtä suuri kuin Yhdysvaltain itärannikolta Chicagoon, joten Venäjällä on laillinen oikeus olla huolissaan Ukrainan liittymisestä Natoon. Jos Venäjä laittaisi ohjuksensa Kanadaan tai Meksikoon, Yhdysvallat hyökkäisivät heti sinne. 

Robert mainitsee Valkoisen talon kansliapäällikkö James Bakerin (1992 - 1993) kuuluisat sanat, ettei tuumaakaan itään. Sen jälkeen Nato on siirtynyt 1000 mailia (1600 km) itään ja ottanut Natoon 14 uutta jäsentä (ja Yhdysvaltain ydinaseet ovat tulleet takaisin Turkkiin). Robertin mukaan Vladimir Putin ei halunnut vallata ollenkaan Ukrainaa, kunhan Yhdysvallat olisi sitoutunut siihen, ettei Ukraina liity Natoon. Robertin mukaan George Cannon on ollut Yhdysvaltain historian merkittävin diplomaatti, joka on sanonut, jos Yhdysvallat menee Ukrainaan, se pakottaa Venäjän väkivaltaisiin vastatoimiin. William Perry, joka oli Bill Clintonin ulkoministeri, sanoi eroavansa, jos Yhdysvallat menee Ukrainaan, koska se pakottaa Venäjän kostamaan väkivaltaisesti. CIA:n nykyinen johtaja William Burns oli silloin Yhdysvaltain suurlähettiläs Moskovassa on sanonut samaa. Jos tämä punainen viiva ylitetään, se pakottaa Venäjän hyökkäämään Ukrainaan.

Yhdysvalloilla on samankaltainen turvallisuuspoliittinen tavoite. Se on koonnut pienet Naton-maat omaksi turvallisuuspuskuriksi sitä varten, jos Venäjän ja Yhdysvaltojen välille tulisi sota, jotta se käytäisiin puskurivaltioiden alueella. Turkin jäsenyys Natossa perustuu lähinnä maan strategisesti hyvin tärkeään sijaintiin, jotta Yhdysvallat voi puolustaa omaa maataan ydinaseilla myös Venäjän eteläpuolelta Turkissa olevista tukikohdistaan käsin. Suomen liittyminen Natoon on ollut presidentti Joe Bidenille suuri poliittinen voitto, koska nyt Yhdysvallat sai sijainniltaan sopivan puskurivaltion uhrattavaksi sen turvallisuusetujen hyväksi (Yle 9.7.2023).
 
Sotilasaikakauslehti 1/2023
Natoon liitytään sellaisella ajatuksella, että joku toinen Nato-maa taistelee heidän puolesta, jolloin kukaan ei pysty taistelemaan kenenkään puolesta. Baltian maissa on väestöä saman verran kuin Suomessa, mutta niillä ei ole Suomen tapaista yleistä asevelvollisuutta eikä yhtään hävittäjälentokonetta. Sen takia Baltian maiden armeijoilla on yhteensä vain 35.200 sotilasta (kesäkuu 2022), jotka eivät riitä alueen puolustamiseen Venäjän armeijaa vastaan, joten muut Nato-maat ovat tuoneet heidän vahvistukseksi 9.900 sotilasta. Koska tämäkään ei riitä, Baltian maat odottavat, että Suomi lähettää reserviläisensä ja hävittäjälentokoneensa puolustamaan heitä. 
 
Nato päätti viime vuonna Madridin huippukokouksessa asettaa 300.000 sotilasta korkeaan valmiuteen. Koska muilla Euroopan mailla ei ole riittävästi sotilaita täyttää tämä tavoite, Nato on päättämässä, että joukko muodostetaan suurimmaksi osaksi Suomen armeijan reserviläisistä (IL 11.7.2023). Sen lisäksi Suomi tulee maksamaan Natolle jäsenmaksua noin 50 miljoonaa euroa vuodessa.
 
Kun Venäjälle alkoi tulla selväksi, että Ukraina aikoo liittyä Natoon ja EU:hun, se lähti sotaan Ukrainaa vastaan. Suomessa pelästyttiin suuresti sodan syttymistä, vaikka Venäjällä ei ollut mitään halua jatkaa hyökkäystä Suomen suuntaan. Se on ymmärrettävää, että Suomi halusi paheksua Venäjän sotatoimia, mutta kaikki muuttui ratkaisevasti, kun Suomi lähti sotimaan Venäjää vastaan antamalla runsaasti aseapua Ukrainalle ja liittymällä hätäisesti Natoon. Suomi on antanut Ukrainalle jo 17 aseapupakettia yhteisarvoltaan 1,2 miljardia euroa (IS 6.7.2023). Viro on antanut kaikki Suomen sille edullisesti toimittamat kenttätykit Ukrainalle ja nyt Virolla ei ole enää yhtään kenttätykkiä. Sellainen sanonta on, että joukossa tyhmyys tiivistyy ja niin on tiivistynyt moni tyhmyys Euroopan Unionissa ja transatlanttisessa yhteistyössä.  

Suomi luopui hyvin toimineesta puolueettomuudesta ja valitsi selvästi puolensa. Pieni Suomi luuli olevansa suurempi kuin on ja sekaantui suurvaltojen välisiin eturistiriitoihin, jolloin Suomi joutui suuriin vaikeuksiin. EU:n aloittama epätoivoinen talouspakote- ja energiasota Venäjää vastaan on tuottanut valtavia vahinkoja Suomen taloudelliselle hyvinvoinnille. Talouspakotteita on jouduttu kiristämään yli kymmenen kertaa ilman tulosta, mistä voimme tehdä johtopäätöksen, etteivät ne toimi.

Tie Pietarista Muurmanskiin
Suomen liittyminen Natoon ja Ukrainalle antama mittava aseapu on Venäläisten silmissä muuttanut sen turvallisuuspoliittista asemaa ratkaisevasti. Pietarista ei ole pitkä matka Suomen rajalle, mikä oli Venäjälle ongelma jo ennen toista maailmansotaa. Iso osa Venäjän ydinaseista on Kuolan niemimaalla. Venäjällä on vain yksi Kuolaan johtava kapea huoltoreitti Itä-Karjalassa, mikä tulee Venäjän näkökulmasta uhatuksi. 

Marsalkka Mannerheim oli vastahakoinen suunnitelmalle, että Suomi ja Saksa katkaisevat yhdessä Muurmannin radan, jonka kautta tuli valtava määrä aseapua Yhdysvalloista. Mannerheim ymmärsi, että radan katkaiseminen eskaloisi sotaa ja johtaisi Suomen ulkopoliittisten suhteiden katkeamiseen Yhdysvaltojen kanssa. Toisaalta, jos rata olisi katkaistu, sota olisi merkittävästi pitkittynyt tai Venäjä olisi jopa voinut hävitä sodan Saksalle. Näyttää siltä, ettei nykyinen Suomen valtionjohto näytä ymmärtävän, mitä haittoja on Suomen osallistumisella Ukrainan sotaan ja liittymisellä Natoon.
 
Viimeisten vuosikymmenten aikana Yhdysvallat on liittolaistensa kanssa käynyt sotaa lähes koko ajan jossain päin maailmaa, mikä ei paranna Naton imagoa Venäjällä. Suomi ei ole osannut ottaa huomioon, miltä sen liittyminen Natoon näyttää Venäjällä. Suomi ajattelee järjestävänsä omaa puolustustaan, mutta Venäjällä ajatellaan Naton olevan hyökkäysliitto, joka on perustettu Venäjää vastaan.
 
Vuonna 2012 Vladimir Putin halusi järjestää jääkiekko-ottelun Sauli Niinistön kanssa nimenomaan luovutetun Karjalan alueella (IS 21.5.2016). Putinilla oli halu sanoa Niinistölle jotain erityistä. Iltalehti uutisoi 20.8.2023 artikkelissaan: 'Niinistö muistelee keskustelua Putinin kanssa: ”Ette te sillä tavalla saa Karjalaa takaisin”': 
"Putin antoi puheissaan ymmärtää, ettei sen rajavaltioilla ole oikeutta päättää itse, mihin liittoihin ne haluavat kuulua...

..Putin kysyi Niinistöltä tuolloin vuonna 2012, miksi Suomi haluaa Natoon, ”ette te saa Karjalaa sillä takaisin”. Presidentti kertoo vastanneensa, ettei Suomi ollut silloin aktiivisesti matkalla Natoon, mutta painotti maan tehostavan yhteistyötä ja maksimoivan oman turvallisuutensa."

Suomen armeijan lippujuhlan päivän paraati oli Jyväskylässä 4.6.2023, mihin osallistui ensimmäistä kertaa vahva osasto hävittäjiä myös Yhdysvalloista, Saksasta, Ranskasta ja Ruotista (LP 4.6.2023). Samaan aikaan Suomi järjesti suuren Arctic Challenge Exercise 23 -lentotoimintaharjoitukseen, johon osallistui 150 ilma-alusta monista Nato-maista ja Ruotsista (Yle 31.5.2023). Harjoituksessa oli mukana mm. Rovaniemen lentotukikohta. 

Lappi sopii harvan asutuksen takia erittäin hyvin hävittäjien harjoitusalueeksi, mutta se näyttää Venäjän näkökulmasta siltä, että Nato harjoittelee Venäjän ydinaseiden tuhoamista yhdellä ilmaiskulla Suomen alueen kautta (IL 6.10.2023). Venäjä tietää, että Yhdysvallat on hankkinut B-2 Spirit ja B-21 Raider stealth-pommikoneet sitä varten, että niillä tuhottaisiin Venäjän mannertenväliset ydinohjukset heti sodan alussa. Venäjän keskimatkan ydinohjukset eivät ole Yhdysvalloille niin suuri huoli, koska ne ylettyvät vain Eurooppaan. Suomi liittyi Natoon ja teki Yhdysvaltojen kanssa isäntämaasopimuksen, jotta Yhdysvallat voi varastoida aseita Suomeen ja käyttää Suomen aluetta, minkä seurauksena Suomesta tuli vakava uhka Venäjän turvallisuudelle (IL 3.10.2022 ja 7.9.2023). 
 
Venäjän näkökulmasta uhan määrää lisää se, että Suomi on neuvottelemassa Yhdysvaltojen kanssa sopimuksesta, että Yhdysvaltojen armeija voi vapaasti käyttää kolmea lentokenttää ja yhtä laivastotukikohtaa. Lehdistössä olevien tietojen mukaan Suomi on antamassa yhdysvaltalaisille sotilaille syytesuojan, mikä on Suomen perustuslain vastaista, koska Suomessa jokainen ihminen on samassa asemassa lakiin nähden (Yle 10.8.2023 ja IL 31.10.2023). Suomen perustuslaista ei tarvitse välittää, jos sopimuksen vahvistamisen yhteydessä eduskunnan perustuslakivaliokunta tekee oikeusvaltioperiaatteen vastaisen poliittisen päätöksen, ettei perustuslakia tarvitse noudattaa toteamalla, että sopimus on perustuslain mukainen, vaikka ei oikeasti ole.
 
"Venäjän puolustusministeri Sergei Šoigu ilmoitti keskiviikkona Venäjän tuovan lisää joukkoja länsirajoilleen. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters. Puolustusministeriön mukaan muutokset koskevat Leningradin ja Moskovan sotilaspiirejä. Näistä ensin mainittu kattaa alueet Suomen rajaa vasten.

Samalla Šoigu kuitenkin sanoi odottavansa, että Suomeen tullaan tuomaan merkittävä määrä Nato-joukkoja ja aseistusta. Hän huomautti samalla, että Suomen ja Ruotsin tuleva Nato-jäsenyys on "vakava epävakauttava tekijä”.

– Kollektiivinen länsi käy sijaissotaa Venäjää vastaan, Šoigu totesi puolustusministeriön mukaan.

– On todennäköistä, että Nato sijoittaa Suomen alueelle sotilasjoukkojaan ja hyökkäysaseitaan, joilla on mahdollista iskeä kriittisiin kohteisiin syvälle Venäjän luoteisosassa.
"

"Venäjän puolustusministeri Sergei Šoigu väitti keskiviikkona Suomen ja Puolan olevan uhkia Venäjän turvallisuudelle, kertoo AFP.

– Uhat Venäjän sotilaalliselle turvallisuudelle ovat monistuneet läntisillä ja luoteisilla suunnilla. Tulemme keskustelemaan tarpeellisista toimista niiden neutralisoimiseksi ja tehdä asianmukaisia päätöksiä, Šoigu sanoi AFP:n mukaan.
"
 
"Venäjän turvallisuusneuvoston sihteeri Nikolai Patrušev syyttää Suomen valtionjohtoa ”tarkoituksellisesta yhteenoton hakemisesta” Venäjän kanssa. Hänen mukaansa Suomen politiikka olisi Yhdysvaltojen ohjailtavissa... ..Patrušev otti vertailukohdakseen historiasta Suomen jatkosodan aikaisen liittolaisuuden natsi-Saksan kanssa. Silloin, kuten nytkin, länsi käytti Patruševin mukaan Suomea taistelussa Venäjää vastaan."

"Suomi on Venäjän vihollinen. Näin asian määrittelee Pekka Toveri. Asema on mahdollisimman virallinen, sillä sen julisti presidentti Putinin ehdoton luottomies...
 
– Suomi pitää saada asemoitua vihollisleiriin, koska me olemme avanneet uuden 1300 kilometrin rajan Naton kanssa Venäjää vastaan...
 
..Kenraalimajuri evp pohtii, että Venäjällä halutaan nyt korostaa Suomen rajaa ja kertoa kansalle, että sota Ukrainassa ei ole Venäjän ja Ukrainan välinen, vaan nyt käydään sotaa koko Natoa ja koko länttä vastaan....
 
– Suomi tuo uhkaa Venäjän rajalle lähellä Pietaria, Toveri tarkentaa.
 
Venäjän mielenmaisemaa kuvaa hyvin maan johdon kommentit Suomesta. Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Marija Zaharova on sanonut, että "Helsinki käyttäytyy vihamielisesti" (HS 15.6.2023). Turvallisuusneuvoston varapuheenjohtajan Dmitri Medvedev kirjoitti hallituksen virallisessa lehdessä Rossiiskaja Gazetassa: (IS 3.7.2023 ja Iltalehti 4.7.2023, s. 2, artikkeli: 'Venäjältä synkkä ennuste tulevasta'):
"Suomi on tätä nykyä Venäjälle vihamielinen maa, jonka Lenin loi harkitsemattomalla tavalla ja joka on nyt liittynyt Natoon."    

"Suomen ja sen kaltaisten maiden (kuten Puolan, Baltian maiden ja tietenkin Britannian) kanssa olisi parasta katkaista väliaikaisesti diplomaattisuhteet tai ainakin laskea niiden tasoa toistaiseksi."
 
Suomi ja Venäjä ovat olleet diplomaattien karkotuskierteessä, mikä on johtanut jo Suomen Pietarin-konsulaatin sulkemiseen. Venäjä on jo aiemmin ilmoittanut Ruotsin Pietarin-konsulaatin sulkemisesta (Yle 6.7.2023). Yleensä diplomaattisuhteiden katkeamista kokonaan pidetään indikaationa sodan syttymisestä. Edellisen kerran konsulaatti suljettiin vuonna 1938. Vuotta myöhemmin Venäjä hyökkäsi Suomeen (IL 7.7.2023).

"Venäjä karkottaa yhdeksän suomalaista diplomaattia Pietarista ja sulkee Suomen Pietarin-pääkonsulaatin, kertoo Venäjän valtionmedia Tass…  ..Venäjän ulkoministeriö kertoo päättävänsä suostumuksensa konsulaatin toiminnalle lokakuun alusta lähtien…   ..Tassin mukaan Venäjän toimet ovat reaktio Suomen Venäjä-vastaiseen politiikkaan. Suomen suurlähettiläälle kerrottiin maan Nato-jäsenyyden uhkaavan Venäjän turvallisuutta ja että Moskova ei jätä vastaamatta Suomen linjaan Kiovan pumppaamiseen länsimaisilla aseilla, Tass kertoo…   

..Presidentti Sauli Niinistön mukaan Venäjän toimet ovat ylimitoitettu vastaus Suomen karkotuspäätöksiin. Suomi karkotti kesäkuun alkupuolella yhdeksän venäläistä tiedustelijaa.

– Venäjän tänään ilmoittamat toimenpiteet ovat kova ja epäsymmetrinen vastaus Suomen karkotuspäätöksiin. Olen keskustellut hallituspuolueiden puheenjohtajien kanssa. Valmistelemme vastaavaa toimenpidettä. Pietarin pääkonsulaatin vastinpari Suomessa on Venäjän Turun pääkonsulaatti, Niinistö twiittasi.
"

Putin pelaa venäläistä rulettia
Venäjä ei edes kuvittele voittavansa tavanomaisilla aseilla teknisesti kehittynyttä Naton armeijaa. Venäjällä on pitkään ollut sotaoppi, että se taistelee Natoa vastaan taktisilla ydinaseilla. Kun Saksat yhdistyivät, Itä-Berliinin arkistoista löytyi yksityiskohtainen Varsovan liiton sotasuunnitelma valloittaa Tanskan salmet ja muut alueet Reinjoelle asti käyttämällä suuria määriä taktisia ydinaseita, mitä se jatkuvasti harjoitteli sotaharjoituksissa. Venäjän sotaopin mukaan, se voi käyttää ydinaseita niitä Nato-maita vastaan, joilla ei ole omia ydinaseita. Venäjä uskoo, ettei Yhdysvallat uskalla puolustaa liittolaisiaan ydinaseilla, koska se johtaisi ydinsodan leviämiseen Yhdysvaltojen alueelle ja sen täystuhoon (YouTube-video ja IL 28.2.2024). Venäjä on maa, joka nurkkaan ajettuna alkaa pelata venäläistä rulettia, mihin uhkapeliin lännen vaaleilla valitut poliitikot eivät uskalla tulla mukaan.

Venäjä on koko ajan panostanut paljon rahaa ydinaseiden kehittämiseen, joita sillä on enemmän kuin Nato-mailla yhteensä. Yhdysvaltojen kansalaisista 127 miljoonaa asuu itä- ja länsirannikon suurkaupunkien alueilla, mikä on 40 % maan väestöstä (artikkeli). Venäjä on kehittänyt Poseidon-ydintorpedon, jossa on erittäin vahva vetypommi, ehkä jopa koboltilla terästettynä, jonka räjähdys aiheuttaa erittäin radioaktiivisen tsunamin, mikä surmaa ihmiset ja saastuttaa sisämaan vesistöt sekä pellot. Syvällä kulkevaa pitkän kantaman torpedoa on lähes mahdoton torjua (IL 3.10.2022). Yhdysvallat on koko ajan ollut hyvin varovainen arvaamattoman Venäjän kanssa, ettei maiden välille syty mitään aseellista konfliktia.
 
Venäjän lisäksi Yhdysvaltoja ahdistaa Kiina, joka on viime vuosien aikana hankkinut paljon uusia ydinaseita. Pohjois-Koreakin alkaa nousta Kiinan teknisellä tuella vakavasti otettavaksi ydinasevaltioksi.
 
"Kiina on lisäämässä merkittävästi ydinaseidensa määrää, arvioi Tukholman kansainvälinen rauhantutkimusinstituutti Sipri... ..Kiinan ydinkärkien määrän arvioidaan kasvaneen selvästi, ja määrän odotetaan kasvavan edelleen. Instituutti arvioi, että Kiinalla saattaa mahdollisesti olla vuosikymmenen loppuun mennessä ainakin yhtä paljon mannertenvälisiä ballistisia ohjuksia kuin joko Yhdysvalloilla tai Venäjällä."
 
Iltalehti kirjoittaa pääkirjoituksessaan 21.8.2023: 'Kolmen rintaman sota on Suomellekin suurin vaara':
"Natoa lähellä oleva tutkimuslaitos Atlantic Council varoittaa raportissaan kahden rintaman sodasta Kiinan ja Pohjois-Korean kanssa. Yksi johtopäätöksistä on se, että kiinalaiset ja pohjoiskorealaiset sotisivat todennäköisesti yhtaikaa Taiwania ja Etelä-Koreaa vastaan. Se hajauttaisi amerikkalaisten joukot.

Vielä ikävämpi johtopäätös on, että Kiinan presidentti Xi Jinping tai Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un saattaisi käyttää ydinasetta, jos jommankumman valta olisi uhattuna.
"
 
Suomen liittyminen Natoon on johtanut siihen, että jos Suomen ja Venäjän välille tulisi kiivaita taisteluita, Venäjä käyttäisi todennäköisesti ydinasetta Helsingin tuhoamiseen tai ainakin uhkaisi sillä. Suomalaiset poliitikot ovat luvanneet ennen Natoon liittymistä, että Suomi saisi Yhdysvalloilta ydinasesateenvarjon, mikä ei pidä paikkansa. Yhdysvallat ei tule pelastamaan Suomea. Siinä tapauksessa Suomi uhrataan Yhdysvaltojen turvallisuuspoliittisten etujen hyväksi, jottei sota leviä Amerikan mantereelle. Yhdysvallat on sijoittanut pienen määrän ydinaseita Euroopan Nato-liittolaisten maaperälle vain sitä varten, että niillä voidaan puolustaa Yhdysvaltoja. 

Suomella on tällä hetkellä vahva armeija, mutta Venäjä pystyy tuhoamaan sen ydinaseella. Suomen poliitikot ovat tehneet päätöksen, ettei Suomi hanki tai salli ydinaseiden tuomista omalle maaperälleen, joten Venäjä voi käyttää ydinasetta Suomea vastaan. Suomen liittyminen Natoon on ensimmäistä kertaa historian aikana muuttanut Suomen turvallisuupoliittista asemaa niin, että Venäjällä on syy vallata Pohjois- ja Itä-Suomi Kuolan ydinaseiden suojelemiseksi, minkä se tarvittaessa tekisi käyttämällä ydinaseita Suomea vastaan. Jos Venäjän ja EU:n välille tulee laajamittainen sota, silloin Helsinki on todellisessa vaarassa joutua ydinaseiskun kohteeksi (vert. IL 12.1.2023 ja 13.2.2024 ja 22.4.2024).

Gotlanti - suurenna kuvaa klikkaamalla
Venäjä ei ole kiinnostunut Ahvenanmaasta, sillä Itämerellä Gotlannin saaren sijainti on strategisesti paljon tärkeämpi. Saari on muutenkin helpompi vallata, koska Ruotsin armeijasta on tullut heikko sen luovuttua yleisestä asevelvollisuudesta. 
 
Ruotsin yhteiskunta on muutenkin ajautumassa kohti sekasortoa väestöryhmien välisistä ristiriidoista johtuen (IL 21.1. ja 10.7.2023 sekä Yle 22.7. ja 3.8.2023 sekä IS 15.8.2023). Iran on jo lietsomassa kansanousua Ruotsia vastaan koraanien polttojen takia (IL 22.3. ja 15.8.2023 sekä Yle 20. ja 22.7.2023). Ruotsissa halutaan "sananvapauden" nimessä polttaa myös Raamattu ja Toora Israelin suurlähetystön edessä, mille luvan antamisesta Ruotsin yhteyskunta tulee saamaan rangaistuksensa Jumalalta, sillä Jumala ei salli itseään pilkattavan (3. Moos. 24:11-16, Gal. 6:7-8; IL 5.7.2023 ja Yle 14.7.2023).
 
2. Aik. 36:16-17: "Mutta ihmiset pilkkasivat hänen lähettiläitään eivätkä välittäneet hänen sanoistaan. He tekivät pilkkaa Herran profeetoista, kunnes Herra vihastui kansaansa niin, ettei se enää voinut pelastua. Herra antoi Babylonian kuninkaan hyökätä Juudan asukkaiden kimppuun. Hän surmasi heidän nuoret miehensä temppelissä, hän ei säästänyt nuorukaisia eikä neitoja, ei vanhoja eikä raihnaita. Kaikki hän antoi Babylonian kuninkaan käsiin.
 
Venäjän kansainvälisten asioiden neuvoston (RIAC) varapuheenjohtaja, kenraaliluutnantti evp. Jevgeni Bužinski esitti Rossija 1-televisiokanavalla, että Yhdysvaltojen tavoite on sulkea Venäjän pääsy Kaliningradiin käyttämällä Suomen aluetta. Bužinski uskoi Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin ja tasavallan presidentti Sauli Niinistön tapaamisen yhteydessä keskustellun mahdollisuudesta sijoittaa Suomen maaperälle pysyvästi amerikkalaisjoukkoja. Häneltä kysyttiin, kuinka Venäjän tulisi vastata siinä tapauksessa, että amerikkalaiset pyrkisivät saartamaan Suomenlahden ja estämään Venäjän pääsyn Kaliningradiin. Tässä skenaariossa Bužinski näkee parhaimpana vaihtoehtona iskun Suomessa olevaan amerikkalaistukikohtaan, jonka jälkeen "heidän on päätettävä, haluavatko he eskaloida ydinaseilla". Tämän todetaan olevan epätodennäköistä (IL 21.7.2023).  

Sanna Marin ja Kamala Harris (kuva)
Tämän onnettomuuden pääarkkitehteina ovat olleet Sauli Niinistö, Sanna Marin, Pekka Haavisto ja Mika Aaltola. Yhdysvaltain demokraattiseen puolueeseen kuuluvat valtionjohtajat järjestivät Sanna Marinille palkinnoksi kunniatohtorin arvonimen, koska hän puhui ympäri Suomen ja Ruotsin vasemmiston Nato-jäsenyyden kannalle (IL 16.5.2023). Sen lisäksi Sanna Marin on otettu yhdysvaltalaisen puhujatoimisto The Harry Walker Agencyn listoille, jonka kautta Marinilla on mahdollisuus saada hyvin korkeita puhujapalkkioita. Välitystoimiston mainoksessa otetaan esille, miten Sanna Marin ajoi Suomen Natoon: "Venäjän hyökättyä Ukrainaan Marin johti maansa Natoon läpi nopeimman jäsenyysprosessin, joka liittouman historiassa on nähty." (IL 13.7.2023)  
 
The Harry Walker Agencyn kautta on varattavissa puhujiksi myös Yhdysvaltain entiset demokraattipuolueeseen kuuluneet presidentit Barack Obama ja Bill Clinton sekä heidän puolisonsa Michelle Obama ja Hillary Clinton (IL 13.7.2023 ja IS 13.7.2023). Ei pidä olla sinisilmäinen ja luulla, että Sanna Marin olisi näin hyvä puhuja. Tämä on hienovarainen keino hoitaa dollareilla yhteiskuntavaikuttamista, minkä takana on Yhdysvaltain demokraatit (IL 3.2.2024). Jutta Urpilaisen toimiessa Suomen Pankin pankkivaltuuston jäsenenä vuonna 2015 hän otti vastaan JP Morgan Chase Bank London:ilta 9.188,08 euron puhujapalkkion (Ilta-Sanomat 2.7.2016, s. 9).

Kaivopuiston diplomaattialueella on todella mukavat kävelyreitit. Joka sillä suunnalla asuu, voi iltakävelyllä sattumalta havaita, miten paljon Mika Aaltola käy Yhdysvaltain suurlähetystössä cocktail-tilaisuuksissa, mikä kertoo tämän "asiantuntijan" puolueettomuudesta. 

Toisaalta venäläiset diplomaatit ovat hoitaneet työnsä todella huonosti aiheuttamalla pahennusta röyhkeydellään. He jättävät autonsa kielletyille parkkipaikoille, jopa jalkakäytävälle suurlähetystönsä vieressä olevan kirkon portaiden eteen sunnuntaimessun aikana, jolloin seurakunta joutuu väistelemään venäläistä autoa portaiden edessä, ja vielä jättävät yleensä pysäköintivirhemaksunsa maksamatta, vaikka heillä ei ole mitään pulaa rahasta. Jos he haluavat hyvää mainetta, heidän kannattaisi kunnioittaa liikennesääntöjä ja maksaa pienet pysäköintivirhemaksut, kuten suomalaisetkin joutuvat tekemään. Yhdystaltain diplomaatit käyttäytyvät paremmin ja maksavat pysäköintivirhemaksunsa säntillisesti (IL 11.4.2022).

Suomelle voi käydä todella huonosti. Oliko Suomen osallistuminen Ukrainan sotaan ja liittyminen Natoon vakava virhe? Sitä on nyt turha pohtia, koska maito on kaatunut jo maahan. Maitoa ei enää maasta saa takaisin kannuun. Jumala on sallinut tämän, jotta maa joutuisi suureen ahdinkoon ja etsisi pelastusta Jumalan Pojasta, Yeshua HaMashiachista (Jeesuksesta Kristuksesta). Samalla jumalattomat suomalaiset saavat viimeisen tuomionsa kaatumalla kaikkiin niihin ahdinkoihin, mitkä kohtaavat tätä maata jumalattomuutensa takia.

Ydinaseuhka on niin suuri, ettei sitä voi torjua kukaan muu kuin Jumala. Tässä tilanteessa ei ole mitään muuta pelastajaa kuin Yeshua HaMashiach (Jeesus Kristus). Hän on Jehovah Sebaot, joka voi pelastaa Suomen (nimestä lisää artikkelissa). Nato ei tule Suomea pelastamaan.
 
Ps. 118:8-15: 
"On parempi turvata Herraan kuin luottaa ihmisten apuun. 
On parempi turvata Herraan kuin luottaa mahtavien apuun. 
 
Viholliset saartoivat minut, mutta Herran nimessä minä nujerran heidät! 
He piirittivät ja saartoivat minut, mutta Herran nimessä minä nujerran heidät! 
He piirittivät minua kuin mehiläisparvi, mutta hetkessä he hävisivät kuin palavat ohdakkeet. Herran nimessä minä nujerran heidät! 
 
He syöksivät minut lähes tuhoon, mutta Herra tuli avukseni. 
Herra on minun väkeni ja voimani. Hän pelasti minut. 
Kuulkaa, miten voitonhuuto kajahtaa, riemu raikuu pelastettujen majoilta: 
Herran käsi on voimallinen!"

Vuonna 1984 Tukholman kaupungissa Suomelle annettu profetia kertoo, että Jumala antaa Suomelle profeetan, joka seisoo myös Venäjää vastaan. Jumalan Suomelle antama tuomari toimii sen hyväksi, että Suomessa oleva morsiusseurakunta pelastuu eikä koko maata menetetä Venäjälle, mistä kertoo artikkeli: 'Venäjä miehittää osan Suomea, kertoo Tukholman profetia'.
 
Tuom. 2:16, 18: "Silloin Herra kohotti kansan johtajiksi tuomareita, ja he pelastivat kansan rosvojoukkojen käsistä... ..Herra asetti Israelin kansalle tuomareita ja oli aina näiden tukena..."

Taivasten Valtakunnassa on periaate, ettei sotia voiteta sotaväen vahvuudella vaan Jumalan voimalla

Taivasten Valtakunnan armeijalla on ollut monia keinoja auttaa Israelin kansaa silloin, kun sen olemassaolo oli vakavasti uhattuna. Jumala on antanut Israelin kansalle ohjeen: "Ei väellä eikä voimalla, vaan Jehovah Sebaotin Hengellä". Tämä tarkoittaa sitä, ettei pidä luottaa omiin fyysisiin voimiin tai sotilaiden lukumäärään, vaan luottaa siihen, että Jumala Hengen voima antaa voiton sodassa, jos Jumala on käskenyt Israelin kansan lähteä sotaan.

Sak. 4:11: "Näin kuuluu Herran sana Serubbabelille: -- Ei väellä eikä voimalla, vaan minun hengelläni, sanoo Herra Sebaot. Mikä luulet olevasi, sinä suuri vuori, Serubbabelin edessä? Tasangoksi sinun täytyy tulla!.."

5. Moos. 20:1: "Kun lähdette sotaan vihollisianne vastaan ja näette teitä suuremman sotajoukon, kaikki sen hevoset ja vaunut, älkää pelätkö. Teidän kanssanne on Herra, teidän Jumalanne, joka toi teidät pois Egyptistä."
 
1. Sam. 17:45: "Mutta Daavid vastasi: "Sinä tulet minua vastaan mukanasi miekka, tappara ja keihäs, mutta minä tulen sinua vastaan Herran Sebaotin nimessä. Hän on sen sotajoukon Jumala, jota sinä olet pilkannut.

Midianilaiset ahdistivat Israelia ankarasti tuomari Gideonin aikana. Jumala lähti pelastamaan Israelia midianilaisten sorron alta ja käski Gideonin lähteä sotaan midianilaisia vastaan. Gideon ihmetteli saamaansa käskyä, koska hän oli Manassen heimon pienimmästä suvusta ja oli itsekin perheensä nuorin mies.

Tuom. 6:4-6: "Silloin Herra katsoi häneen ja sanoi: "Käytä sitä voimaa, joka sinussa on. Mene ja pelasta Israel midianilaisten käsistä. Minä lähetän sinut!" Mutta Gideon vastasi hänelle: "Herrani, kuinka minä voisin pelastaa Israelin? Minähän olen Manassen heimon vähäpätöisintä sukua ja olen perheemme nuorin." Herra sanoi hänelle: "Kun minä olen sinun kanssasi, sinä kukistat midianilaiset, aivan kuin vastassasi olisi yksi ainoa mies.

Jumala kuitenkin auttoi Gideonia niin, että Manassen suku tuli Gideon mukaan sotaan. Sitten tapahtui jotain varsin erikoista. Jumala ilmoitti Gideonille, ettei Hän hyväksy suurta sotajoukkoa, koska muuten sotilaat ottavat kunnian itselleen siitä, että he kukistivat midianilaiset, kuten Jumala oli luvannut Gideonille voiton taistelussa. 
 
Ps. 20:8: "Toiset kerskuvat sotavaunuistaan, toiset hevosistaan, mutta me kutsumme avuksi Herran, Jumalamme, nimeä." 

Mooseksen laissa on säädös, että Israelin miehet ovat asevelvollisia, mutta jos joku pelkää, hänen ei tarvitse lähteä sotaan mukaan, jottei muiden rohkeus pettäisi pelkureiden juostessa pakoon. Samasta syystä Suomessakin voi suorittaa asevelvollisuuden sijasta siviilipalvelun, jos joku pelkää sotimista tai ei sopeudun armeijan kuriin. Gideonilla oli 30.000 sotilasta, mutta kaksi kolmasosaa heistä lähti pelkureina pois, jolloin jäljelle jäi vain 10.000 sotilasta. Suuri pelkureiden määrä voi johtua siitä, että midianilaisten puolella oli kymmenien tuhansien pelottava armeija. 

Tuom. 7:1-3: "Gideon, jota sanottiin myös Jerubbaaliksi, lähti heti seuraavana aamuna liikkeelle koko sotajoukkonsa kanssa ja leiriytyi Harodin lähteelle. Midianilaisten leiri oli sieltä pohjoiseen, laaksossa Moren kukkulan juurella. Herra sanoi Gideonille: "Sinulla on liian paljon väkeä mukanasi. En voi antaa miestesi voittaa midianilaisia. Silloinhan Israel saattaisi ottaa voitosta kaiken kunnian ja sanoa: 'Me saavutimme voiton omin voimin.' Kuuluta joukoillesi: 'Jokainen, joka pelkää, kääntyköön takaisin ja menköön Gileadin vuorille.'" Sotajoukosta kääntyi takaisin kaksikymmentäkaksituhatta miestä, ja jäljelle jäi kymmenentuhatta."

5. Moos. 20:8: "Katselmuksen toimittajien on vielä sanottava kansalle: 'Jos joukossanne on joku, joka on menettänyt rohkeutensa ja pelkää, hänen on palattava kotiinsa, etteivät hänen toverinsakin menettäisi rohkeuttaan.'"

Pelkurit eivät peri Taivasten Valtakuntaa

Asevelvollisuus kuuluu vain miehille, joten naiset eivät palvele armeijassa. Useissa armeijoissa on nykyään poliittisista syistä myös naisia, mutta Raamattu ei tunne sellaista, koska naiset eivät ole asevelvollisia. Mooses käski jopa naisia ja lapsia jäämään kotiin.

4. Moos. 32:25-27: "Gadin ja Ruubenin miehet sanoivat Moosekselle: "Me, sinun palvelijasi, teemme, niin kuin sinä käsket. Vanhuksemme, vaimomme ja lapsemme sekä lampaamme, vuohemme ja muut eläimemme saavat jäädä tänne Gileadin kaupunkeihin, mutta kaikki taistelukelpoiset miehemme lähtevät Herran sotaan joen tuolle puolen, niin kuin sinä käskit."

Joel 4:9, 11: "Kuuluttakaa kansoille näin: -- Varustautukaa pyhään sotaan, hälyttäkää miehet taisteluun! Lähtekää liikkeelle, käykää hyökkäykseen, kaikki soturit!..   ..Herra, johdata sotureitasi!"

Onko oikein, että pelkäävien miesten ei tarvitse vaarantaa henkeään ja he pääsevät sodasta pois kuin koira veräjästä? Jos Jumala käskee Israelin armeijan lähtemään sotaan vihollista vastaan, miksi ihmeessä pelkurien ei tarvitse puolustaa maataan silloin, kun kansan henkeä uhkaa vihollisen armeija? 

Pelkureista ja kuriin sopeutumattomista ei ole rintamalla muuta kuin haittaa ja joskus jopa vaaraa muille. Sen takia heitä ei voi ottaa rintamalle mukaan. He eivät ole oikeutettuja myöskään sotasaaliiseen (palkkaan), mutta sotaan osallistuneet miehet ja huoltoryhmät ovat (1. Sam. 30:24-25). Ilmestyskirja ilmoittaa, ettei pelkurit peri Taivasten Valtakuntaa eli he eivät pelastu. Pelkääminen on kuolemansynti.

Ilm. 21:7-8 (1933/38): "Joka voittaa, on tämän perivä, ja minä olen oleva hänen Jumalansa, ja hän on oleva minun poikani. Mutta pelkurien ja epäuskoisten ja saastaisten ja murhaajien ja huorintekijäin ja velhojen ja epäjumalanpalvelijain ja kaikkien valhettelijain osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja tulikiveä palaa; tämä on toinen kuolema."
 
Jer. 48:10: "Kirottu olkoon jokainen, joka suorittaa veltosti Herran antaman tehtävän! Kirottu olkoon se, joka ei miekallaan vuodata verta!

Raamattu käskee pelkäämään Jumalaa, mutta kieltää pelkäämästä ihmistä, joka voi kyllä tappaa, mutta ei voi heittää sielua helvettiin, kuten Jumala voi. Raamattu siis kieltää pelkäämästä jumalattomia ihmisiä, vaikka he uhkaisivat vanhurskaan henkeä. 

Sananl. 9:10: "Herran pelko on viisauden alku, Pyhän tunteminen on ymmärryksen perusta."

Matt. 10:26-28: "Älkää siis pelätkö ihmisiä. Ei ole kätköä, joka ei paljastuisi, eikä salaisuutta, joka ei tulisi ilmi. Minkä minä sanon teille pimeässä, se julistakaa päivänvalossa, ja mitä kuulette korvaanne kuiskattavan, se kuuluttakaa julki katoilta. Älkää pelätkö niitä, jotka tappavat ruumiin mutta eivät kykene tappamaan sielua. Pelätkää sen sijaan häntä, joka voi sekä sielun että ruumiin hukuttaa helvettiin."

Tarkoittaako pelkurimaisuus myös aseistakieltäytymistä? Raamatussa on nimenomainen käsky sotilaille olla rohkeita ja olla pelkäämättä.

5. Moos. 20:1: "Kun lähdette sotaan vihollisianne vastaan ja näette teitä suuremman sotajoukon, kaikki sen hevoset ja vaunut, älkää pelätkö. Teidän kanssanne on Herra, teidän Jumalanne, joka toi teidät pois Egyptistä."

Joel 4:10-11: "Takokaa auranne miekoiksi ja vesurinne keihäiksi. Arka sanokoon: "Olen urhea soturi." Kiirehtikää, kaikki kansat, tulkaa joka suunnalta, kokoontukaa tänne! Herra, johdata sotureitasi!"

Gideonin sotilaista kaksi kolmasosaa olivat pelkureita. Tällä luvulla on mielenkiintoinen yhteys Sakarjan kirjan lopun ajan profetiaan, joka kertoo kahden kolmasosan juutalaisista joutuvan tuhoon ja yhden kolmasosan pelastuvan, mutta heidät puhdistetaan tulen läpi. Ei liene sattumaa, että pelkurien ja tuhoutuvien osuus on sama. Ei liene sattumaa, että tulessa puhdistettujen osuus on sama kuin rohkeutta osoittaneiden sotilaiden.

Sak. 13:8-9: "Näin sanoo Herra: -- Kaksi kolmasosaa tämän maan asukkaista joutuu tuhoon ja kuolee, vain yksi kolmannes jää jäljelle. Tämän kolmanneksen minä vien tuleen, puhdistan sen kuin hopean ja koettelen sitä tulessa niin kuin kulta koetellaan. He huutavat avuksi minun nimeäni, ja minä vastaan heille. Minä sanon: "He ovat minun kansani." He vastaavat: "Herra, meidän Jumalamme."

Kristinusko ei ole pasifismia

Aseistakieltäytyjiä ja radikaaleja rauhanaktivisteja kutsutaan pasifisteiksi. Heidän ideologiaansa kuuluu, ettei kukaan saa käyttää minkäänlaista voimaa toista vastaan, oli tilanne kuinka paha tahansa. Pasifisteilla on idealistinen ajatus, että raa’at sodatkin tulisi ratkaista väkivallattomasti. Toisaalta joku radikaali pasifistinen ryhmä saattaa makoilla rautateillä, valtateillä ja lukita itsensä virastojen oviin tehdäkseen vahinkoa muille. Osa pasifisteista hyväksyy kansalaistottelemattomuuden, kunhan ihmisiä ei surmata. 

Neuvostoliitossa kutsuttiin länsimaisia pasifisteija höydyllisiksi idiooteiksi (YouTube-video). Neuvostoliitto tuki voimakkaasti vihollismaiden rauhanliikkeitä, jotta pasifistit heikentäisivät lännen sotavoimaa samalla, kun Neuvostoliitto hankki sitä lisää. Laitomat sabotaasit aiheuttavat myös vahinkoa länsimaisille demokratioille, joten Neuvostoliitto tuki radikaaleja pasifisteja. 

Vaikka kristilliseen arvomaailmaan kuuluu ihanne tulevasta rauhanvaltakunnasta, niin maailman pahuus edellyttää joskus esivallan puuttumista pahuuteen tarvittaessa vaikka aseellisesti, minkä Raamattu hyväksyy (Room. 13:1-7). Kristillinen arvomaailma ei hyväksy poliittisten tavoitteiden ajamista laittomalla kansalaistottelemattomuudella.

1. Piet. 2.13-14, 17-18 (2017):  "Olkaa siis alamaisia kaikelle inhimilliselle järjestykselle Herran tähden, sekä kuninkaalle, joka on ylin, että käskynhaltijoille, jotka hän on lähettänyt pahaa tekeville rangaistukseksi, mutta hyvää tekeville kiitokseksi…    ..Kunnioittakaa kaikkia, rakastakaa veljiä, pelätkää Jumalaa, kunnioittakaa kuningasta. 
Palvelijat, olkaa kaikella pelolla isännillenne alamaisia, ei ainoastaan hyville ja lempeille, vaan tylyillekin.

Sananl. 8:15: "Minun avullani kuninkaat hallitsevat, maan mahtavat säätävät oikeat lait."

Yeshua (Jeesus) ei ollut pasifisti (aseistakieltäytyjä). Hän tarttui jopa ruoskaan, jolla Hän ajoi kaupustelijat Jumalan temppelistä pois, koska siellä ei saanut pitää kauppatoria (Sak. 14:21). Lopuksi Yeshua käski opetuslapsiaan ostamaan itselleen miekan, jolla he voisivat puolustautua, jos jokin vaara kohtaisi heitä lähetysmatkoillaan. Silloin ajat olivat vaikeat ja Yeshua käski varautua aseen käyttöön pahantekijöitä vastaan.

Sak. 14:3: "Herra itse lähtee sotaan viholliskansoja vastaan, niin kuin hän on lähtenyt ennenkin vihollisen hyökätessä."

Joh. 2:13-16: "Juutalaisten pääsiäisjuhla oli tulossa, ja Jeesus lähti Jerusalemiin. Hän näki temppelissä kauppiaita, jotka myivät härkiä, lampaita ja kyyhkysiä. Siellä istui myös rahanvaihtajia. Jeesus teki nuoranpätkistä ruoskan ja ajoi heidät kaikki temppelistä lampaineen ja härkineen. Hän paiskasi vaihtajien rahat maahan ja kaatoi heidän pöytänsä. Kyyhkysten myyjille hän sanoi: "Viekää lintunne pois! Älkää tehkö Isäni talosta markkinapaikkaa!"

1. Kor. 4:19-21: "Mutta pian minä tulen, jos Herra suo, ja otan selvää noiden rehentelijöiden voimasta. Heidän puheistaan en välitä, sillä Jumalan valtakunta ei ilmene puheina vaan voimana. Kumpaa tahdotte: tulenko luoksenne piiska kädessä vai rakastavin ja lempein mielin?"

Luuk. 22:35-38: "Jeesus sanoi opetuslapsille: "Kun lähetin teidät matkaan ilman kukkaroa, laukkua ja jalkineita, niin puuttuiko teiltä mitään?" "Ei mitään", he vastasivat. Silloin Jeesus sanoi: "Nyt on toisin. Jolla on kukkaro, ottakoon sen mukaansa, samoin laukun. Jolla ei ole rahaa, myyköön viitan päältään ja ostakoon miekan. Sillä tietäkää, että tämän kirjoituksen täytyy käydä minussa toteen: 'Hänet luettiin rikollisten joukkoon.' Kaikki, mitä minusta on lausuttu, saa nyt täyttymyksensä." Opetuslapset sanoivat: "Herra, tässä on kaksi miekkaa." "Riittää", hän vastasi."

Uudessa testamentissa on useita esimerkkejä uskoon tulleista roomalaisista sotapäälliköistä. Yhdessäkään tapauksessa apostolit eivät kehottaneet heitä luopumaan asepalvelusta, vaan antoivat sotilaista varsin positiivisen kuvan. Kapernaumissa asui roomalainen sotapäällikkö, jolla oli Yeshuan (Jeesuksen) sanojen mukaan suurempi usko, mitä oli ennen keneltäkään israelilaiselta tavannut. Sotilaat kulkivat palveluksensa aikana paljon maista toiseen ja uskoon tulleet sotilaat veivät evankeliumia uusiin maihin. Kun Johannes Kastaja nuhteli roomalaisia sotilaita ja valtion viranomaisia (publikaaneja), hän ei käskenyt heidän lopettamaan ammattiaan, vaan lopettamaan liian suurten maksujen kiskomisen ja tyytymään omaan palkkaansa. 

Luuk. 3:12-14: Myös publikaaneja tuli kastettavaksi, ja he kysyivät Johannekselta: "Opettaja, mitä meidän tulee tehdä?" Hän sanoi heille: "Älkää vaatiko enempää kuin on säädetty." Sotilaatkin kysyivät häneltä: "Entä me, mitä meidän tulee tehdä?" Hän sanoi heille: "Älkää ryöstäkö älkääkä kiristäkö keneltäkään, vaan tyytykää palkkaanne."

Apt. 10:1-2: "Kesareassa oli Cornelius-niminen mies, joka palveli sadanpäällikkönä niin sanotussa Italialaisessa kohortissa. Hän oli hurskas ja jumalaapelkäävä, niin kuin koko hänen perhekuntansakin, hän antoi runsaasti almuja juutalaisille ja rukoili alati Jumalaa."

Luuk. 7:1-10: "Kun Jeesus oli puhunut kaiken tämän heille kansan kuunnellessa, hän lähti Kapernaumiin. Erään sadanpäällikön palvelija oli kuolemansairaana. Sadanpäällikkö piti palvelijaa suuressa arvossa, ja kuultuaan Jeesuksesta hän lähetti juutalaisten vanhimpia pyytämään, että Jeesus tulisi ja pelastaisi palvelijan hengen. He tulivat Jeesuksen luo ja vetosivat häneen sanoen: "Se mies ansaitsee apusi. Hän rakastaa meidän kansaamme, ja meidän synagogammekin on hänen rakennuttamansa." Jeesus lähti heidän mukaansa. Mutta kun hän jo oli lähellä taloa, sadanpäällikkö lähetti ystäviään tuomaan hänelle sanaa: "Herra, älä vaivaa itseäsi. Minä en ole sen arvoinen, että tulisit kattoni alle. En pitänyt itseäni senkään arvoisena, että olisin tullut sinun luoksesi. Käske, niin palvelijani paranee. Minä tottelen itsekin toisten käskyjä ja komennan omia sotilaitani. Kun sanon sotilaalle: 'Mene', niin hän menee, tai toiselle: 'Tule', niin hän tulee, tai palvelijalleni: 'Tee tämä', niin hän tekee." Jeesus hämmästyi näistä sanoista. Hän kääntyi perässään tulevan ihmisjoukon puoleen ja sanoi: "Kuulkaa, mitä sanon: tällaista uskoa en ole tavannut edes Israelin kansan keskuudessa." Kun Jeesusta vastaan lähetetyt miehet palasivat taloon, he tapasivat palvelijan terveenä."

Eräät saarnaavat korvasyyhyyn sellaista pasifismia, ettei uudessa liitossa saisi tarttua miekkaan ollenkaan. He vetoavat Yeshuan (Jeesuksen) sanoihin "joka miekkaan tarttuu, hän siihen hukkuu" ja viittaavat myös Pietarin saamiin nuhteisiin, koska hän käytti miekkaa. Raamattua ei voi soveltaa irti asiayhteydestä. Pietari tarttui miekkaan, koska hän yritti estää Yeshuan kiinniottamisen ennen Hänen ristiinnaulitsemista. Tässä tapauksessa Pietari ei olisi saanut yrittää estää Yeshuan kiinniottamista, koska Jumalan tahto oli, että Yeshua uhraa itsensä maailman syntien sovitukseksi. Tämä esimerkki opettaa, ettei miekkaa saa käyttää ilman laillista syytä. Se ei opeta sitä, etteikö kukaan saa koskaan käyttää miekkaa vaan miekan oikeaa käyttöä, olihan Yeshua itse käskenyt opetuslapsiaan ostamaan miekat. Ei esivaltakaan saa käyttää miekkaa miten tahansa, vaikka sillä on oikeus kantaa lain miekkaa (Room. 13:1-7).

Matt. 26:48-56: "Jeesuksen kavaltaja oli sopinut miesten kanssa merkistä: "Se on se mies, jota minä suutelen. Ottakaa hänet kiinni." Hän meni suoraa päätä Jeesuksen luo, sanoi: "Terve, rabbi!", ja suuteli häntä. Jeesus sanoi hänelle: "Ystävä, tätä varten sinä olet tullut." Silloin miehet astuivat lähemmäs, kävivät käsiksi Jeesukseen ja vangitsivat hänet. Yksi Jeesuksen seuralaisista ryhtyi vastarintaan, veti miekkansa esiin ja iski ylipapin palvelijaa niin että tältä irtosi korva. Silloin Jeesus sanoi hänelle: "Pane miekkasi tuppeen. Joka miekkaan tarttuu, se miekkaan kaatuu. Luuletko, etten voisi pyytää apua Isältäni? Hän lähettäisi tänne heti kaksitoista legioonaa enkeleitä ja enemmänkin. Mutta kuinka silloin kävisivät toteen kirjoitukset, joiden mukaan näin täytyy tapahtua?" Jeesus sanoi sitten miesjoukolle: "Tehän olette lähteneet kuin rosvon kimppuun! Miekat ja seipäät käsissä te tulette minua vangitsemaan. Minä olen joka päivä istunut temppelissä opettamassa, ettekä te ole ottaneet minua kiinni. Mutta kaikki tämä on tapahtunut, jotta profeettojen kirjoitukset kävisivät toteen." Silloin kaikki opetuslapset jättivät hänet ja pakenivat."

Raamattu ilmoittaa, että Jumala vihaa viattoman veren vuodatusta, mikä tarkoittaa surmaamista ilman laillista perustetta. Jos joku tarttuu miekkaan ja vuodattaa viatonta verta, hän hukkuu itse miekkaan. Raamattu ilmoittaa, ettei Jumala antanut anteeksi kuningas Manasselle sitä, että hän oli vuodattanut paljon viatonta verta (2. Kun. 24:4).

Sananl. 6:16-19: "Kuutta asiaa Herra vihaa, seitsemää hän ei edessään siedä: ylpeitä silmiä, petollista kieltä, viattoman veren tahraamia käsiä, sydäntä, joka punoo ilkeitä juonia, jalkoja, jotka rientävät rikoksen teille, väärää todistajaa ja vilpin puhujaa ja ihmistä, joka yllyttää veljen veljeä vastaan."

Ps. 106:38-41: "..He vuodattivat viatonta verta, ja maa saastui. He tahrasivat itsensä teoillaan, kun he olivat uskottomia Herralle. Niin Herran viha syttyi, hän ei enää sietänyt omaa kansaansa. Hän antoi sen vieraiden kansojen käsiin, vihamiesten orjuuteen."

2. Kun. 21:14-16, 24:4: "Oman kansani rippeetkin minä jätän heitteille. Minä annan heidän jäädä vihollistensa käsiin, kaikki heidän vihollisensa saavat ryöstää ja rosvota heitä, koska he ovat tehneet sitä, mikä on väärää minun silmissäni. Heidän tekonsa ovat vihastuttaneet minua siitä päivästä alkaen, jolloin heidän isänsä lähtivät Egyptistä, ja ne vihastuttavat minua tänäkin päivänä.'" Sen lisäksi, että Manasse johdatti Juudan synnintekoon, tekemään sitä, mikä on väärää Herran silmissä, hän syyllistyi myös niin moneen verityöhön, että Jerusalem oli hänen aikanaan ääriään myöten täynnä viatonta verta…   ..Olihan Manasse myös vuodattanut viatonta verta ja täyttänyt sillä koko Jerusalemin. Sitä Herra ei antanut anteeksi."

Pasifistit opettavat, ettei kukaan saa surmata ihmistä missään tilanteessa, koska Mooseksen laissa on käsky 'älä tapa' (2. Moos. 20:13). Toisaalta Mooseksen laissa ja profeettojen kirjoissa on lukuisia kohtia, joissa Jumala käski lähtemään sotaan ja surmaamaan jollakin perusteella (esim. 2. Moos. 17:8-16, Joos. 6:17). Onko Raamatussa ilmeinen ristiriita? Ei ole. Kyse on siitä, että alkukielen mukaan kymmenessä käskyssä ei lue 'älä tapa' vaan 'älä murhaa'. Murhaamisella tarkoitetaan laitonta surmaamista. Käsky ei estä soveltamasta sellaista lain käskyä, jossa on välttämättä surmattava kuten esim. puolustettaessa maata aseellisesti (YouTube-video). Sanottakoon näille lakia vääristeleville pasifisteille, että lihanleikkaajat tarttuvat miekkaan ja tappavat lihakarjaa, mutta eivät he siitä helvettiin joudu.

Taivasten Valtakunnan armeijassa on periaate, että voimaa käytetään vain viimeisenä keinona. Sotiminen ja vihollisen sotakelpoisten miesten surmaaminen ei ole itsetarkoitus. Mooseksen laissa on säädös, että Israelin armeijan tuli aina ensin ehdottaa vihollista antautumaan ja tekemään rauhan Israelin armeijan kanssa. Jos vihollinen ei suostu rauhan ehtoihin, sen jälkeen armeijan oli pakko tuhota jokainen vihollisen sotilas, jotta heistä ei olisi jatkossa uhkaa Israelin kansalle (5. Moos. 20:10-13). 

Yhdysvallat ei pystynyt voittamaan Afganistanin talibaneja ja sen armeija joutui häpeällisesti vetäytymään maasta. Tämä johtui länsimaisista sodan oikeussäännöistä, ettei siviilejä saa surmata. Talibanien sotilaat olivat kylissä siviilivaatteissa, mitä muut siviilit piilottelivat ja tukivat. Sieltä he tekivät koko ajan sissi-iskuja Yhdysvaltain armeijaa vastaan ja vetäytyivät kyliin siviilien sekaan, minkä takia Yhdysvaltain armeija ei voinut heitä löytää eikä heille mitään tehdä. 

Raamatun aikana tämä ei olisi ollut mahdollista, koska Israelin armeija tuhosi vihollisen taistelukyvyn kokonaan, mutta vasta sen jälkeen, jos kansa ei suostunut antautumaan. Nykyisillä länsimaisilla sodan oikeussäännöillä ei voi alistaa valtaansa mitään kansaa, eikä viedä väkisin länsimaista liberaalia ideologiaa eikä poistaa terrorismin uhkaa, joten sotilaiden lähettäminen ulkomaille ei ole ratkaisu ongelmiin. Länsimainen sotiminen on vain luonut Irakin, Syyrian ja Libyan kaltaisia kaoottisia maita, joissa heimot ja uskonlahkot vain sotivat keskenään. 

5. Moos. 20:10-13: "Kun lähdette sotaan ja aiotte vallata jonkin kaupungin, tarjotkaa sille ensin rauhaa ja kehottakaa sitä antautumaan. Jos se suostuu ehdotukseen ja avaa teille porttinsa, velvoittakaa kaikki sen asukkaat tekemään alamaisinanne päivätöitä. Mutta jos kaupunki ei suostu rauhaan vaan ryhtyy taisteluun teitä vastaan, piirittäkää se, ja kun Herra, teidän Jumalanne, antaa sen teidän käsiinne, surmatkaa kaikki sen miehet."
 
Jes. 14:21 (RK): "Pankaa kuntoon teurastuspenkki hänen lapsilleen heidän isiensä pahojen tekojen tähden, etteivät he nousisi ottamaan omakseen maata ja täyttäisi maanpiiriä kaupungeilla."

Israel alkoi erämaavaelluksensa aikana palvomaan baal-peor -nimistä epäjumalaa ja ottivat vaimoikseen epäjumalanpalvelusta harjoittavia naisia vieraista kansoista (4. Moos. 25:1-5). Jehovah vihastui israelilaisiin ja käski julkisesti teloittamaan kaikki epäjumalanpalvelusta harjoittaneet Hänen valtaistuimensa (pyhäkköteltan) edessä. Juutalainen mies vei midianilaisen naisen pyhäkköteltaan makaamaan hänen kanssaan, mutta pappi Pinehas surmasi kummatkin yhdellä keihään iskulla. Tästä hyvästä teosta Jumala teki Pinehasin kanssa liiton, että hänen sukunsa pysyy ikuisesti pappeina. Nämä perusperiaatteet eivät ole mihinkään muuttuneet, koska Jumala ei muutu (Mal. 3:6, Luuk. 19:27).

Luuk. 19:27 (Jeesus sanoo): "Mutta nuo viholliseni, jotka eivät tahtoneet minua kuninkaakseen -- tuokaa heidät tänne ja teloittakaa heidät minun edessäni.'"

4. Moos. 25:6-13: "Itkiessään pyhäkköteltan ovella israelilaiset, Mooses ja koko kansa, saivat nähdä, kuinka muuan mies palasi heimonsa pariin midianilainen nainen mukanaan. Pinehas, joka oli pappi Aaronin pojan Eleasarin poika, astui silloin esiin väkijoukosta. Hän otti käteensä keihään, meni miehen jäljessä teltan perälle ja lävisti keihäällä molemmat, israelilaisen miehen ja midianilaisen naisen, nauliten heidät siihen paikkaan. Silloin israelilaisia ahdistanut vitsaus lakkasi, mutta heitä oli jo kuollut kaksikymmentäneljätuhatta. Herra sanoi Moosekselle: "Pinehas, pappi Aaronin pojan Eleasarin poika, on lauhduttanut minun vihani. Hän on israelilaisten parissa kiivaasti puolustanut minun kunniaani, ja siksi minä en omassa kiivaudessani tyystin hävittänyt israelilaisia. Sano hänelle, että minä teen hänen kanssaan liiton ja annan hänen menestyä. Tämän liiton nojalla hän ja hänen jälkeläisensä saavat ikuisesti olla pappeja, koska hän kiivaili Jumalansa puolesta ja näin sovitti israelilaisten synnin."

Vahva vihollinen kukistuu pienellä voimalla, jos on nerokas sotasuunnitelma

Kun Gideonin armeijan koko oli nyt pienentynyt 10.000 sotilaaseen, Jumala karsi heistä vielä lähes kaikki pois ja armeijaan jäi enää 300 sotilasta, joiden olisi pitänyt voittaa kymmenet tuhannet midianilaiset sotilaat. Ei väellä eikä voimalla, vaan Jehovah Sebaotin Hengellä, kuten Raamattu opettaa. Nyt oltiin sellaisessa tilanteessa, ettei kukaan Gideon voisi ottaa mitään kunniaa itselleen siitä, että hän kukistaisi midianin armeijan. 

Jotta voidaan tehdä toimiva sotasuunnitelma, pitää ensin tiedustella vihollisen joukkoja, jotta voidaan arvioida vihollisen voima ja sen heikkoudet. Raamatussa on kerrotaan Israelin armeijan tekemästä tiedustelusta ennen hyökkäystä. On tunnettua, että CIA:n on helppo värvätä Venäjältä vakoilijoita, koska maa on niin korruptoitunut, että siellä on kaikki kaupan myös salaiset asiakirjat (Yle 1.7.2023).

4. Moos. 21:32: "Mooses lähetti tiedustelijoita vakoilemaan Jaeseria. Sitten israelilaiset valloittivat sitä ympäröivät kylät ja tuhosivat siellä asuvat amorilaiset."

Jumala käski Gidonin mennä ensin vakoilemaan midianilaisia heidän leiriinsä, jossa oli miehiä eri kansoista. Siihen aikaan kaksi aseistamatonta miestä näyttävät vain paikallisilta paimentolaisilta, joten heitä ei epäilty ja heille oli mahdollista mennä juttelemaan vihollisen leiriin. Gideonille selvisi, että eräs mies oli saanut unen, jonka hän tulkitsi sellaiseksi ennusuneksi, että Gideon tulee voittamaan heidät taistelussa. Sotilaat pelkäävät yleensä ennen taistelua, joten heidän keskuudessa leviää erilaiset huhut kuin kulovalkea, varsinkin taikauskoisten pakanoiden keskuudessa. Gideonille selvisi, että minianilaisten armeijassa oli puhkeamassa paniikki ja sotilaat alkoivat olla epävarmoja.

Tuom. 7:9-15: "Sinä yönä Herra sanoi Gideonille: "Hyökkää midianilaisten leiriin. Minä annan heidät sinun käsiisi. Mutta jos sinua pelottaa hyökätä sinne, niin mene itse ensin leiriin palvelijasi Puran kanssa ja kuuntele, mitä siellä puhutaan. Siitä saat rohkeutta käydä leirin kimppuun." Gideon meni palvelijansa Puran kanssa leiriin sen etuvartioille asti. Laaksossa oli midianilaisia, amalekilaisia ja itäisen autiomaan paimentolaisia kuin heinäsirkkoja, ja heillä oli kameleita lukematon määrä, kuin hiekanjyviä meren rannalla. Kun Gideon pääsi lähelle vartiota, muuan mies oli juuri kertomassa toverilleen untaan. Mies sanoi: "Näin unta, että ohraleipä vieri leiriimme ja törmäsi telttaan. Teltta kaatui ja lysähti kasaan." Hänen toverinsa sanoi: "Se ei voi merkitä mitään muuta kuin israelilaisen Gideonin, Joasin pojan, miekkaa. Jumala antaa meidät ja koko sotajoukkomme hänen käsiinsä." Kuultuaan unen ja sen selityksen Gideon kumartui maahan ja rukoili. Sitten hän palasi israelilaisten leiriin ja sanoi: "Ylös kaikki! Nyt Herra antaa teidän lyödä midianilaiset!"

Gidenolla oli nyt arvokas tieto siitä, että midianilaisten armeija oli hermostunut sotilaiden joukossa kiertävien huhujen takia. Gidenonin 300 miestä ryhmittyivät yön pimeimpänä hetkenä midianilaisten leirin ympärille soihtujen kanssa. Siihen aikaan ei ollut taskulamppuja, joten eteenkin pilvisenä yönä maasto on todella pimeä, missä ei oikeasti kunnolla näe. Gideonin 300 sotilasta kävelivät midianilaisten sotaleirin ympärille soihdut piilotettuna ruukkuihin, joten vartiomiehet saattoivat luulla heitä vettä hakeviksi miehiksi. Miehet puhalsivat torviin, rikkoivat soihtujensa saviruukut, jolloin niistä tuli hyökkäykseltä kuulostava pelottava rämisevä ääni ja sytyttivät soihdut tuleen. Kokemattomat sotilaat toimivat usein hätäisesti ja midianilaiset luulivat, että nyt Gideonin 30.000 miehen armeija oli jo tullut heidän leiriinsä, vaikka leirin ympärillä oli vain 300 miestä soihtujen kanssa. 
 
3. Moos. 26:3, 6-8: "Jos te elätte minun säädöksieni mukaan ja noudatatte minun käskyjäni... ..eivätkä viholliset pääse tuhoamaan maata, vaan te ajatte heidät pakosalle ja kukistatte heidät. Viisi teistä ajaa pakoon sata vihollista, sata teistä ajaa pakoon kymmenentuhatta, ja he kaatuvat teidän miekkaanne."  

Midianilaisten armeijassa oli myös amalekilaisia ja sen seudun paimentolaisia, joten paniikkiin menneet kokemattomat sotilaat eivät enää tienneet, kuka on oma ja kuka vihollinen. Siihen aikaan kaikilla armeijoilla ei ollut yhtenäistä univormua, vaan armeija oli yleensä koottu talonpojista ja muista työläisistä, jotka tulivat omilla miekoilla sotimaan. Yön pimeydessä pakokauhuun menneet midianilaiset, amalekilaiset ja paikalliset paimentolaiset luulivat kaikkia vastaan tulijoita Gideonin sotilaiksi ja he alkoivat sotia keskenään, jolloin he tappoivat lopulta toisiaan.

Tuom. 7:16-22: "Hän jakoi kolmesataa miestään kolmeen osastoon, antoi jokaiselle miehelle torven ja ruukun, jonka sisään oli kätketty palava soihtu, ja sanoi: "Kun olen oman joukkoni kanssa ehtinyt leirin laitaan, katsokaa meitä ja tehkää niin kuin me teemme. Kun me puhallamme torviin, puhaltakaa tekin torviinne joka puolella leirin ympärillä ja huutakaa: 'Herran ja Gideonin puolesta!'" Gideon ja hänen oman joukkonsa sata miestä saapuivat leirin reunamille yön keskimmäisen vartiovuoron alkaessa, heti vahdinvaihdon jälkeen. He puhalsivat torviin ja rikkoivat ruukut, jotka heillä oli käsissään. Silloin muutkin osastot puhalsivat torviin, rikkoivat ruukut, ottivat vasempaan käteensä soihdun ja oikeaan torven ja huusivat: "Herran ja Gideonin miekka!" Miehet seisoivat paikoillaan leirin ympärillä, mutta kaikki leirissä olijat joutuivat kauhun valtaan ja ryntäilivät sinne tänne pyrkien pakoon. Kun Gideonin kolmesataa miestä puhalsivat torviinsa, Herra pani midianilaiset käymään ase kädessä toistensa kimppuun. Sotajoukon rippeet pakenivat Bet-Sittaan, Sereran suuntaan, ja aina Tabbatin luona virtaavalle Abel-Meholan purolle saakka."

Sakarjan kirja kertoo, että lopun ajoilla Jumala laittaa kansat suuren sekasorron valtaan, jolloin ne alkavat käymään toistensa kimppuun. Tällöin toteutuu Gideonin taistelun tapahtumat uudelleen. 

Sak. 14:13: "Sinä päivänä Herra saattaa heidät täyteen sekasortoon. He käyvät käsiksi toinen toiseensa, nostavat käden toistaan vastaan."

Jumala pitää huolen myös armeijansa elintarpeista

Gideonin sodan tapahtumat toistuvat osittain, kun Israelin, Juudan ja Edomin kuninkaiden hyökätessä Moabin kuningasta vastaan, joka oli alkanut kapinoimaan Israelia vastaan. Edom on Israelin eteläpuolella, jonka autiomaan kautta kolme kuningasta päätti koukata pohjoiseen Jordanian suuntaan, jossa on Moab.

Kun joukot olivat marssineet viikon, heiltä loppui vesi keskellä Edomin erämaata ja he joutuivat suureen hätään. Heille kävi sama, mitä Israelille erämaavaelluksen aikana, kun vettä ei ollut. Juudan kuningas halusi hädissään kääntyä Israelin Jumalan Jehovan puoleen ja kyseli, onko sotilaiden joukossa yhtään profeettaa, jotta he voisivat kysyä Jehovalta neuvoa. Sotilaiden joukossa oli profeetta Elisa, joka välitti Jehovan käskyn, että maahan tulee kaivaa seitsemän puronuomaa, vaikka silloin ei ollut sadetta eikä tuulta, mikä sillä seudulla merkitsi kuumaa ja kuivaa hellettä. Puronuomat tulivat kuitenkin täyteen vettä ja alkoivat tulvia. Armeija sai ratsujensa kanssa kipeästi tarvitsemaansa vettä, jolloin toistui uudelleen se, miten Israel sai Mooseksen aikana kalliosta vettä. Nämä esimerkit osoittavat, että Jehovah pitää huolen armeijansa elintarpeista myös aikana, jolloin maailmaan tulee ankara nälänhätä ja kuivuus.

2. Kun. 3:8-13, 15-19: "Josafat kysyi vielä: "Mitä kautta me hyökkäämme sinne?" "Edomin autiomaan kautta", vastasi Joram. Israelin ja Juudan kuninkaat lähtivät yhdessä Edomin kuninkaan kanssa liikkeelle. Kun he olivat marssineet seitsemän päivää, vesi oli lopussa. Sitä ei ollut sotilaille sen paremmin kuin joukkojen perässä kulkeville kuormajuhdillekaan. "Voi meitä!" sanoi Israelin kuningas. "Herra on nyt tuonut meidät kaikki kolme kuningasta tänne antaakseen meidät moabilaisten käsiin." Mutta Josafat kysyi: "Eikö meillä ole mukana yhtään Herran profeettaa, joka voisi kysyä neuvoa Herralta?" Eräs Israelin kuninkaan sotilas sanoi silloin: "On täällä Elisa, Safatin poika. Hän on se, joka valoi vettä Elian käsille." "Häneltä me saamme Herran sanan", Josafat sanoi. Hän lähti Elisan luo, ja Israelin ja Edomin kuninkaat lähtivät hänen kanssaan. 

Elisa sanoi Israelin kuninkaalle:..   ..hakekaa tänne soittaja!" Kun soittaja näppäili harppua, Herran käsi tuli Elisan päälle ja hän julisti: "Herra käskee sinun kaivaa tähän puronuomaan vesikuoppia vieri viereen. Sillä näin sanoo Herra: 'Te ette näe tuulta ettekä sadetta, mutta tuo puronuoma tulee täyteen vettä. Siitä te saatte juodaksenne, ja niin myös teidän karjanne ja juhtanne.' Tämä on Herralle vähäinen asia. Hän antaa myös Moabin teidän käsiinne. Te tuhoatte jokaisen linnoituksen ja jokaisen varustetun kaupungin, te kaadatte jokaisen arvokkaan puun ja tukitte kaikki vesilähteet, ja jokaisen hyvän pellon te pilaatte kivillä."

Mooabilaiset olivat kuulleet kolmen kansan sotajoukon tulevan maahansa, joten he tulivat suurella joukolla maansa rajalle ryhmittymään puolustukseen. Auringon paistaessa Edomiin tulvineeseen veteen, se näytti punaiselta. Moabilaiset luulivat, että kolme kuningasta on alkanut sotia keskenään ja jokiin oli tullut paljon verta. Todellisuudessa kyse on aivan muusta. Nimi Edom merkitsee punaista, koska sen maaperä on hyvin punainen. Tulvavedet voivat todellakin värjäytyä punaiseksi, jos veteen on liuennut rautaa (artikkeli), mitä näkee Suomessakin esim. Pielisellä. Edomin vesien punaista efektiä lisäsi punertava auringonnousu (2. Kun. 3:22-23). 

Moabilaiset luulivat nyt tilaisuutensa tulleen ja uskalsivat lähteä ilmeisesti alivoimaisena ryöstämään kolmea armeijaa, jonka he luulivat tulleen heikoksi. Modernissa sodankäynnissä on sellainen peukalosääntö, että hyökkäykseen tarvitaan vähintään kolminkertainen ylivoima ja tykistöaseiden tuki, koska puolustaminen on aina paljon helpompaa kuin hyökkääminen. Moabilaisia oli kuitenkin vastassa yhtenäinen kolmen kuninkaan armeija, joka löi heidät ja sen jälkeen alkoi ajamaan takaa paenneita sotilaita. Moabilaiset lyötiin perin pohjin ja heidän kaupunkinsa tuhottiin.

2. Kun. 3:20-25: "Kun seuraavana aamuna oli ruokauhrin aika, Edomin suunnalta alkoi virrata vettä, ja se peitti tulvana koko tienoon. Kun Moabiin levisi tieto, että kuninkaat olivat lähteneet matkaan hyökätäkseen sinne, kaikki asekuntoiset miehet nuorukaisista alkaen kutsuttiin koolle, ja he asettuivat maan rajalle. Mutta kun moabilaiset aamulla heräsivät, aurinko paistoi veden pintaan ja vesi näytti punaiselta kuin veri. Silloin he sanoivat: "Tuo on verta! Kuninkaat ovat alkaneet taistella keskenään. Viholliset ovat ottaneet toisensa hengiltä! Nyt ryöstämään, Moabin miehet!" Mutta kun he tulivat Israelin leiriin, israelilaiset kävivätkin heidän kimppuunsa ja ahdistivat heitä niin, että heidän oli lähdettävä pakoon. Israelilaiset ajoivat hellittämättä moabilaisia takaa ja löivät heidät perin pohjin. He tekivät kaupungeista raunioita…"

Psykologinen sodankäynti voi olla hyvinkin raakaa

Jumala oli luvannut perinpohjaisen voiton kolmen kuninkaan armeijalle, mutta viimeinen taistelu kuitenkin päättyi toisin. Epäonnistuiko Elisan profetia? Ei epäonnistunut. Kolmen kuninkaan armeija olisi voittanut Moabin viimeiseen mieheen, mutta he itse lähtivät pois sellaisesta syystä, mistä ei olisi pitänyt lähteä. Tämä on hyvin opettavainen tarina, joten se tulee nyt käsitellä.

Kolmen kuninkaan armeija alkoi piirittämään Moabin kuninkaan muurilla linnoitettua kaupunkia. Moab huomasi, ettei hän voi pitää enää puoliaan, joten hän otti seitsemänsataa sotilasta, joiden kanssa hän yritti murtautua saartorenkaan läpi, mutta se epäonnistu. Nyt hänellä ei ollut enää mitään sotavoimaa, jolla hän olisi voinut jäädä eloon. Kolmen kuninkaan armeijalla olisi ollut varsin helppo työ tuhota koko kaupunki ja ottaa profetian lupaama voitto.

Viimeisenä keinona Moabin kuningas turvautui pakanauskonnoissa olleeseen kauhistuttavaan tapaan, että pelastuksen toivossa hän uhrasi oman esikoispoikansa epäjumalalle, joka oli todennäköisesti kanaanilainen molok, minkä hän teki kaupunkinsa muurilla piiritysarmeijan nähden. Tämän vuoksi Abraham myös saattoi suostua uhraamaan Isakin, koska tämä tapa oli käytössä pakanauskonnoissa, mutta Israelin Jumala peruutti käskynsä ja on sen jälkeen opettanut, ettei Hän hyväksy iljettävää ihmisten uhraamista. 

2. Kun. 3:26-27: "Kun Moabin kuningas huomasi, ettei hän enää kyennyt pitämään puoliaan, hän otti mukaansa seitsemänsataa miekkamiestä ja yritti murtautua läpi Edomin kuninkaan joukkojen kohdalta. Se ei kuitenkaan onnistunut. Silloin hän otti esikoispoikansa, josta piti tulla kuningas hänen jälkeensä, ja uhrasi hänet polttouhrina muurilla. Israelilaiset joutuivat niin suuren kauhun valtaan, että he lopettivat piirityksen ja palasivat maahansa."

3. Moos. 18:21, 20:2-3: "Älä uhraa lastasi molokille, sillä jos niin teet, häpäiset oman Jumalasi nimen…   .."Sano israelilaisille: Jos joku israelilainen tai israelilaisten keskuudessa asuva siirtolainen uhraa lapsensa molokille, hänet on surmattava; sen seudun väki kivittäköön hänet hengiltä. Näin minä käännyn häntä vastaan ja poistan hänet kansansa keskuudesta, koska hän on uhrannut lapsensa molokille ja siten saastuttanut minun pyhäkköni ja häpäissyt minun pyhän nimeni."

Jer. 32:35: "He ovat rakentaneet baalille uhrikukkuloita Ben-Hinnomin laaksoon, ja siellä he ovat palvelleet molokia panemalla poikiaan ja tyttäriään kulkemaan tulen läpi. Sitä minä en ole käskenyt heidän tehdä. Kuinka voisi tulla mieleenikään vaatia heitä tekemään sellaisia kauhistuttavia tekoja! Itse he ovat syösseet Juudan syntiin."

Kiinalaisessa Sun Tzun kirjassa 'Sodankäynnin taito' kerrotaan, miten eräs sotapäällikkö määräsi armeijansa leikkaamaan tuomion saaneiden sotilaiden kurkut vihollisarmeijan nähden. Näytelmä pelästytti niin perin pohjin vihollisen, että se lähti pakoon. Samasta syystä Isis-järjestö on kuvannut internetiin videoita, missä leikataan länsimaisilta vangeilta kurkut auki. Moabin kuninkaan oman esikoispoikansa iljettävä uhraaminen muurilla teki saman vaikutuksen kolmen kuninkaan armeijoihin. He pelästyivät niin paljon tätä kauhistuttavaa tekoa, että he lähtivät pakoon. 

Kolmen kuninkaan armeijat tekivät syntiä, koska heidän ei olisi missään nimessä pitänyt pelätä tällaista jumalatonta rituaalia. Heidän olisi pitänyt viedä tehtävänsä loppuun asti, mihin heillä olisi riittänyt voimat (3. Moos. 20:2-3). Laiminlyönnin moitittavuutta lisää se, että nyt moabilaisten usko molokkiin vain kasvoi, kun esikoispojan uhraaminen molokille pelasti heidät varmalta kuolemalta. 

Hyvä sotataito voittaa raa’an voiman

Tässä videossa israelilaiset varusmiehet laulavat Jerusalemin Länsimuurilla juhlatilaisuuden jälkeen koko sydämensä kyllyydestä "Israelin kansa elää".
 
 
 
 
Israelin itsenäisyyssodassa 1948-1949 Israelin armeija oli täysin alivoimainen arabimaiden armeijoihin nähden. Israelin armeija taisteli kotiseudullaan suurella sydämellä ja taistelutahdolla hyvin neuvokkaasti, jolloin he voittivat arabit kuin ihmeen kaupalla.  
 
Arabeille kävin kerran, että heidän tykistönsä aloitti suunnitelmaan nähden myöhässä tule, jolloin heidän etenevät panssarijoukkonsa tuhoutuivat omaan tykkituleen. Suomessa tämä ei ole mahdollista, koska tykistön tulta johdetaan etulinjasta, jolloin tiedetään tarkkaan, millä tasalla omat joukot ovat kulloinkin. Ukrainan sodassa Venäjän joukot ovat paenneet asemistaan paniikissa keskelle omia miinakenttiä, koska heillä ei ollut tietoa niiden sijainnista. 

Arabiarmeijoiden heikkous on yleensä se, että ne koostuvat monien heimojen sotilaista, jota eivät ole lojaaleja kenellekään muulle kuin omalle heimoille. Arabien armeijat ovat riitaisia, yhteistyö toimii huonosti ja taistelumoraali on huono. Heidän aseensa ovat yleensä venäläisvalmisteisia. Tästä poikkeuksena on talibanien armeija Afganistanissa, jolla on huippuluokan varusteet, koska Yhdysvallat tuki miljardeilla dollareilla Afganistanin armeijaa, joka huijasi Yhdysvaltoja ja antoi lopulta kaikki varusteensa talibaneille. Suomen Afganistanin armeijalle lahjoittamat rynnäkkökiväärit menivät myös talibaneille, joille olisi nyt tarvetta Suomen armeijan paikallispuolustusjoukoille (Yle 30.6.2007).

Eräs reserviupseerikerho järjesti yli kymmenen vuotta sitten rannikkoalueen sotaharjoituksen karttaharjoituksena. Sotapeliä tuli johtamaan Suomen armeijan palveluksessa ollut majuri, jossa simuloitiin vihollisen maihinousua. Kolmen neliökilometrin suuruiselle saarelle kuvattiin tehdyn maihinnousun. Linnakkeen päällikkönä toiminut reservinupseeri ei paljoa miettinyt, vaan kiireesti ehdotti tykistöiskua saarelle. Tulenjohtojaoksen johtajana oli nuori vänrikki (vast. aliluutnanttia), joka toppuutteli ja ehdotti, että ensin pitää selvittää, missä se komppania oikein on, koska näin suurta moreenisaarta ei voitu tulittaa umpimähkään kranaatteja tuhlaten. Hän ehdotti, että tehdään tiedustelukysymys ylemmälle johtoportaalle, mihin suostuttiin. Ilmavoimat ilmoitti, että sillä on vapaana muutama Hawk-hävittäjä, jotka kuvaavat saaren. Vähän ajan kuluttua linnake sai tiedon vihollisen tarkasta sijainnista, minkä jälkeen rykmentin tulenjohtokomentaja määräsi linnakkeen tuhoamaan vihollisen joukot tykistötulella. Tätä voisi verrata vaikka siihen, miten ukrainalaiset tulittivat Ranskasta saaduilla tykeillä Käärmesaarelle tulleita venäläläisiä joukkoja niin, että eloon jääneet jouduttiin evakuoimaan saarelta pois. 

Harjoitusta johtanut majuri (vast. komentajakapteenia) oli niin tyytyväinen tulenjohtojaoksen johtajan harkintakykyyn, että hän sai pian kutsun kertausharjoituksiin ylempään tehtävään ja lopulta yleni sodanajan tehtäviensä ansioista merivoimien kapteeniluutnantiksi (vast. kapteenia). Ko. yksikön esikunta toimi poikkeuksellisen hyvin, koska tärkeimmät reserviläiset oli valittu sotapelissä menestymisen perusteella.

Sotaharjoitukset ovat hyvin järjestettyinä erittäin hyödyllisiä. Nuoret ja kokemattomat varusmiehet ja reserviläiset tekevät aluksi aina samat virheet. Yöllä nähdään paljon maaliryhmän ryömintää ja hyökkäyksiä, vaikka metsässä ei ole ketään. Kokematomia vartiosotilaita jännittää niin paljon, että vääriä hälytyksiä tulee. Rusakkojen juoksut ja linnut puissa eivät ole vihollisen sotilaita. Kokenut sotilas tietää, että hyökkäävän vihollisen liikkeen näkee selvästi, ja hän vielä varmistaa, ettei siellä ole omaa sotilasta. Maltti on siis valttia. Kun harjoitusta on mennyt viikko, niin väsyneet sotilaat ovat niin turhautuneita vääristä hälytyksistä, ettei vartiopaikalla enää kiinnitetä edes siihen huomiota, jos kesäisenä yönä rannalla kävelee kantahenkilökuntaan kuuluva upseeri valkoinen lumipuku päällä, jota kukaan ei heti edes huomaa ja sitten kun lopulta joku huomaa, niin kiire on kova. Pataljoonan esikuntaan tulee vartiopaikoilta paljon havaintoja vihollisen liikkeistä, vaikka metsässä tai rannalla ei ole ketään. Kokeneet esikuntaupseerit varmistavat havainnot. 

Kun esikuntaan tulee esim. viestimies muusta joukko-osastosta, hänen tulee tietää, missä paikassa hän pysähtyy ilman eri käskyä ja sanoo tunnussanan ensimmäisen osan esim. "raparperi" ja piilossa oleva vartiosotilas vastaa takaisin toisella osalla "marja". Silloin kummatkin tietävät olevansa Suomen armeijan sotilaita. Jos hän kulkee pysähtymispaikan ohi, hänet pidätetään voimalla ja jos hän tekee vastarintaa, vartiomies ampuu varoituslaukauksen, minkä jälkeen hän ampuu kohti. Vartiopaikan takana on vielä toinen sotilas piilossa, joka varmistaa, ettei pidätystä vastustanut henkilö pääse läpi tarkastuspisteestä. Näin saadaan itämieliset dosentit ja desantit kiinni itse teosta.

Tuom. 12:4-6: "Sitten Jefta kokosi kaikki Gileadin miehet, kävi taisteluun efraimilaisia vastaan ja löi heidät. Efraimilaiset olivat sanoneet: "Te gileadilaiset olette Efraimista karanneita, teidän maannehan on Efraimin ja Manassen välissä." Gileadilaiset valtasivat Jordanin kahlaamot ja jäivät odottamaan efraimilaisia. Kun joelle saapui pakenevia miehiä, jotka pyysivät päästä yli, gileadilaiset kysyivät jokaiselta: "Oletko efraimilainen?" Jos mies vastasi kieltävästi, he käskivät hänen sanoa " ibbolet". Jos hän sanoi "sibbolet", kun ei osannut ääntää oikein, he ottivat hänet kiinni ja tappoivat. Jordanin kahlaamoilla kaatui silloin neljäkymmentäkaksituhatta efraimilaista."

Suomen armeija opettaa varusmiehille käyttää esim. juoksuhautoja vyöryttäessä taisteluhuutoa. Tämän tarkoitus on pelottaa vihollista, mutta myös ilmoittaa kulman takana taisteleville omille sotilaille, että siellä on omia sotilaita. Taisteluhuutona käytetään sellaista suomalaista sanaa, jota vierasmaalaiset eivät pysty ääntämään kuten esim. "Örö" (linnakesaari Kemiössä). 

Juutalaisille on ominaista, että miesten keskikoko on varsin pieni. Kun Israel valtasi luvatun maansa, siellä asui hyvin kookkaita miehiä. Sen ajan miekkataisteluissa sekä paineissa fyysisellä koolla ja voimalla on merkitystä. 

4. Moos. 13:32-33: "..Maa, jota kävimme tutkimassa, vie hengen niiltä, jotka sinne asettuvat. Kaikki ihmiset, jotka siellä näimme, olivat hyvin kookkaita. Näimme siellä myös jättiläisiä, jättikokoisia anakilaisia. Me tunsimme itsemme heidän edessään pieniksi kuin heinäsirkat, ja sellaisilta me varmaan näytimmekin heidän silmissään."

Toisaalta Jumala on siunannut omaa kansaansa Israelia maailman korkeimmalla keskimääräisellä älykkyysosamäärällä, mikä näkyy mm. valtavassa menestyksessä Nobel-palkintojen, patenttien ja shakkimestaruuksien kohdalla, mitä on tutkinut mm. professori Tatu Vanhanen. Juutalaisten jälkeen korkein osamäärä on kaakoisaasialaisilla. Israelin ympärillä olevilla kansoilla se on keskimääräistä alempi.

1. Kun. 5:10, 10:3-4, 10:6-7: "Salomon viisaus oli suurempi kuin kaikkien idän miesten viisaus ja koko Egyptinkin viisautta suurempi…   ..Salomo antoi vastauksen kaikkiin hänen kysymyksiinsä. Yksikään kysymys ei ollut kuninkaalle liian vaikea, hän kykeni vastaamaan kaikkiin. Saban kuningatar sai nähdä, miten viisas Salomo oli…   ..Hän sanoi kuninkaalle: "Totta se oli, mitä minä maassani kuulin sinusta ja viisaudestasi. Minä en uskonut niitä puheita ennen kuin nyt tulin ja näin kaiken omin silmin. Eihän minulle ole kerrottu tästä puoliakaan. Sinulla on viisautta ja kaikkea hyvää paljon enemmän kuin olin kuullut."

Heikompi armeija pystyy voittamaan sodan, jos se löytää jonkun Akilleen kantapään viholliselta. Jos vihollisella on joku heikkous, minkä tuhoaminen johtaa koko armeijan tappioon. Tämän takia taitavat armeijat pyrkivät esim. salamurhaamaan vihollisen johtajat, tuhoamaan heidän johtamiskeskukset, polttoaine- ja ammusvarastot. Lentokoneet ja panssarivaunut eivät liiku eikä ammu ilman polttoainetta ja ammuksia. 

Toisessa maailmansodassa suomalaiset sotilaat tiesivät, ettei venäläisestä panssarivaunusta näe kunnolla ulos, joten yhden sotilaan oli ihan mahdollista juosta pimeästä kulmasta panssarivaunun luokse ja heittää Molotovin cocktaili eli polttopullo vaunun moottorin ilmanottoaukkoon, jolloin panssarivaunun polttoaine syttyi tuleen ja panssarivaunu tuhoutui kokonaan. Venäläisissä panssarivaunuissa on edelleen se heikkous, että ammuksia varastoidaan samassa tilassa miehistön kanssa eikä erillisessä panssaroidussa tilassa, joten yksi osuma ammuksiin tuhoaa koko vaunun ja miehistön. Länsimaisissa vaunuissa ammusvarasto räjähtää katon läpi, mutta panssarilevyn takana oleva miehistö ei vahingoitu.

Sodankäynti on kuin shakkipeliä, jossa vihollinen pyritään voittamaan juonikkailla siirroilla. Niccolò Machiavellin vuonna 1513 kirjoittama kirja 'Ruhtinas', opettaa hallitsijoille juonimisen taitoa. Sotakorkeakuolussa opiskellaan Sun Tzun 500 eKr. kirjoittamaa kirjaa 'Sodankäynnin taito', joka opettaa kenraaleja juonimaan taistelussa. Raamattu kertoo antikristuksesta, joka tulee olemaan hyvin taitava juonimaan.

Dan. 8:23-25: " -- Ja kun niiden valta on lopullaan, kun jumalattomuuden määrä on täysi, on nouseva häikäilemätön kuningas, juoniin perehtynyt. Hänellä on valtava voima, hän tuottaa tavatonta tuhoa, menestyy kaikessa mitä tekee ja tuhoaa maan mahtavia ja pyhien kansaa. Viekkaan älynsä vuoksi hän menestyy petollisissa toimissaan ja kasvaa sydämeltään ylpeäksi ja tuhoaa monia rauhankin aikana. Myös ruhtinaiden ruhtinasta vastaan hän nousee, mutta käden koskematta hänet murskataan."

Kun Britannian armeija valtasi ensimmäisessä maailmansodassa Israelin ottomaaneilta, Jerusalemin valtaus tapahtui 9.12.1917 ihmeellisellä tavalla ilman taisteluita. Kenraali Allemby käski lentokoneen tiputtaa ensin lentolehtisiä Jerusalemiin, joissa kehotettiin ottomaanien sotilaita lähtemään Jerusalemista pois. Sen ajan muslimit eivät lentokoneista mitään tienneet, joten he luulivat taivaasta tippuneissa lapuissa olevan Allambyn allekirjoituksen tarkoittavan allahia, joten muslimit lähtivät kaupungista heti pois.

Daavidin shokeeraava täsmäisku kaatoi suuren Goljatin

Kuningas Saulin aikana filistealaisten (palestiinalaisten) armeija uhkasi Israelin armeijaa. Siihen aikaan ei kuitenkaan haluttu heti alkaa sotimaan, koska silloin kuolisi omiakin sotilaita, joten filitealaiset tarjosivat ratkaisuksi kaksintaistelua. Filitealaisilla oli hyvin kookas ja vahva kaksintaistelija Goljat, jota vastaan yksikään israelilainen mies ei uskaltanut taistella. 

Teini-ikäinen Daavid oli tuonut aikuisille veljilleen ruokaa Israelin armeijan luokse. Hän kuuli, kun Goljat pilkkasi Jehovah Sebaotin armeijaa, jolloin Daavid suuttui. Daavid ajatteli, että hän kykenee tappamaan Goljatin, koska hän oli joutunut paimentaessaan lampaitaan tappamaan miekalla leijonan ja karhunkin, joten hän tarjoutui taistelemaan Goljatia vastaan. Daavid oli niin pienikokoinen, ettei hän jaksanut kantaa edes haarniskaa päällään, joten miekkataistelu olisi todennäköisesti loppunut Goljatin muutamaan murskaavaan iskuun ja Daavidin nopeaan kuolemaan. Israelilaiset paimenet olivat tottuneet käyttämään linkoa puolustaessaan lampaitaan, joten Daavid valitsi toisen taktiikan. Hän linkosi kiven Goljatin otsaan, mitä kypärä ei suojannut, jolloin Goljat meni tajuttomaksi. Daavid otti Goljatin miekan, millä hän löi Goljatin pään poikki (1. Sam. 17). Linko on tarkka ja tuhoisa ase, jolla harjaantunut käyttäjä voi todellakin osua silmien väliin (YouTube-video).

Goljatin kuolema aiheutti niin suuren yllätyksen, että filistealaiset sotajoukot joutuvat pakokauhun valtaan. He kuvittelivat israelilaisten olevan paljon voimakkaampia, mitä he todellisuudessa olivat, ja lähtivät pakoon. Israelin armeija alkoi ajamaan takaa ja tuhoamaan filistealaisia miehiä. 

1. Sam. 17:48-53: "Kun filistealainen lähti tulemaan Daavidia kohti, Daavid ryntäsi juosten häntä vastaan, pisti kätensä laukkuun ja otti sieltä kiven. Hän linkosi sen ja osui filistealaista otsaan. Kivi puhkaisi otsan, ja filistealainen kaatui suulleen maahan. Näin Daavid voitti filistealaisen ilman miekkaa pelkällä lingolla ja kivellä, kaatoi hänet maahan ja otti hänet hengiltä. Daavid juoksi filistealaisen luo, tarttui hänen miekkaansa ja veti sen tupesta, iski hänet kuoliaaksi ja hakkasi häneltä miekalla pään poikki. Nähdessään sankarinsa kuolleen filistealaiset lähtivät pakoon. Silloin Israelin ja Juudan miehet kohottivat riemuhuudon ja lähtivät takaa- ajoon. He seurasivat filistealaisia aina Gatiin ja Ekronin porteille asti, ja ruumiita virui pitkin Saaraimin tietä Gatiin ja Ekroniin saakka. Sitten israelilaiset lopettivat rajun takaa-ajonsa ja palasivat ryöstämään filistealaisten leiriä."
 
Psykologisilla seikoilla on suuri merkitys sodassa. Jos joukot kärsivät 20 % tappiot lyhyessä ajassa, se yleensä johtaa pakokauhuun ja joukkojen taistelukyvyn menetykseen. Ihmiset eivät yleensä kestä rajattomasti kuolemanpelkoa. Tiukassa tilanteessa kokenut pataljoonan komentaja tuo tilalle reservit ja ottaa tappiota kärsineen joukon syömään sekä lepäämään.
 
Apt. 27:20-22, 33-36: "Moneen päivään emme nähneet aurinkoa emmekä tähtiä, ja kun myrsky yhä raivosi ankarana, menetimme lopulta kaiken toivon selvitä hengissä. Mutta silloin, kun emme pitkään aikaan olleet saaneet syödyksikään mitään, Paavali nousi toisten keskeltä ja sanoi: "Miehet! Teidän olisi pitänyt uskoa minua eikä lähteä Kreetasta. Silloin olisitte välttäneet nämä vastukset ja vahingot. Mutta nyt kehotan teitä pysymään rohkealla mielin. Yksikään teistä ei menetä henkeään, ainoastaan laiva tuhoutuu... ..Vielä ennen päivän koittoa Paavali kehotti kaikkia syömään. Hän sanoi: "Jo neljättätoista päivää te olette eläneet jännityksen vallassa ettekä ole syöneet ruoan murenta. Siksi kehotan teitä nyt syömään jotakin. Se on välttämätöntä, jos mieli pelastua. Yksikään teistä ei menetä hiuskarvaakaan päästään." Tämän sanottuaan hän otti leivän ja kaikkien nähden kiitti Jumalaa, mursi leivän ja alkoi syödä. Toisetkin saivat tästä rohkeutta ja rupesivat ruokailemaan." 

Muurilla linnoitetun kaupungin piiritys

Menneinä aikoin kaupunkien ympäri rakennettiin muurit, joiden taakse  pakenivat kaupungin ympärillä asuneet maanviljelijät, jos vihollinen uhkasi heitä. Muurit olivat niin tehokas suoja kaupungin asukkaille, ettei vihollisarmeija yleensä pystynyt hyökkäämään kaupunkiin, joten se tyytyi piirittämään kaupunkia niin pitkään, että kaupungista loppui ruoka ja vesi. Jos joku sen sotilaista kuoli ruttoon, ruumis heitettiin kaupunkiin, jotta rutto leviäisi sen asukkaisiin, mikä oli sen ajan biologinen ase. Kun kaupungin asukkaat alkoivat olla heikkoja ruuan puutteen takia, niin sen jälkeen vihollinen pyrki rakentamaan valtausluiskan muurin yli, jotta sen sotilaat pääsisivät kaupunkiin valtaamaan sen.

Jerusalemin piiritys vuonna 70 jKr oli niin ankara, että kaupungissa ihmiset alkoivat syömään toisiaan, kun eivät mistään ruokaa saaneet. Lopulta Rooman armeija murtautui kaupunkiin, ryösti sen rikkaudet, otti eloon jääneistä orjia ja tuhosi sen temppelin (Wikipedia). Hesekielin kirjassa on profetia, miten Jumalan Pojan ristiinnaulitsemisen jälkeen Juuda tulee kantamaan syntiään ja lopulta kaupunkia alkaa vihollinen piirittämään, mikä johtaa sen tuhoon (Hes. 4:1-8). Hesekielin kertoi edeltä juutalaisille, minkä rangaistuksen he saavat, koska he tulisivat ristiinnaulitsemaan Messiaansa. 

Hes. 4:1-8: "Ihminen, ota savitiili, aseta se eteesi ja piirrä siihen kaupunki, Jerusalem. Pane se saarroksiin, rakenna sen ympärille piiritysvalli ja luo valtausluiska sen muureja vastaan, sijoita joka puolelle sotaleirejä ja pane muurinmurtajia yltympäri sitä uhkaamaan. Ota sitten rautainen leivinlevy ja pane se rautamuuriksi itsesi ja kaupungin väliin ja katso sen takaa saarrettuun kaupunkiin, niin että olet kuin yksi piirittäjistä. Tämä on merkki Israelin kansalle. "Asetu sitten vasemmalle kyljellesi ja ota päällesi Israelin kansan synnit. Niin kauan kuin sillä kyljellä makaat, niin kauan sovitat heidän syntejään. Minä annan sinun kantaa niitä yhtä monta päivää kuin on Israelin synninteon vuosia: kolmesataayhdeksänkymmentä päivää. Kun olet sen tehnyt, käy vielä oikealle kyljellesi. Sinun tulee kantaa myös Juudan kansan synnit, ja minä panen sinut kantamaan niitä päivän vuotta kohden, neljäkymmentä päivää. "Pidä katseesi piiritetyssä Jerusalemissa ja paljas käsivartesi ojennettuna sitä kohti ja ennusta Jerusalemia vastaan. Minä panen sinut köysiin, niin ettet voi kääntyä kyljeltä toiselle ennen kuin olet piirittänyt kaupunkia täyden ajan."

Yeshua (Jeesus) varoitti opetuslapsiaan tulevasta piirityksestä viittaamalla Danielin kirjan profetiaan. Kun he näkevät kaupunkia piirittävän hävityksen kauhistuksen, heidän ei pidä menne muurien taakse suojaan, kuten yleensä tehdään, koska kaupunki tullaan valtaamaan. Sen sijaan heidän pitää paeta vuorille kovalla kiireellä. 

Jerusalemin kristityt muistivat Yeshuan sanat silloin, kun Rooman armeija tuli vuonna 70 jKr. ja he pakenivat vuorille, jolloin kristityt pelastuivat. Yeshua ei tosin varoittanut vain tästä piirityksestä, vaan Hän viittasi antikristuksen ajan piiritykseen, mistä Daniel puhui (Dan. 9:27). Sulttaani Suleiman Suuri rakensi Jerusalemin nykyiset muurit vuosina 1538-1542, joten kaupungissa on varsin komeat suojamuurit lopun ajan tapahtumia varten. Näistä asioista kerotaan yksityiskohtaisemmin artikkelissa: 'Jerusalem on suuri ennusmerkki Messiaan Valtakunnan tulosta'.  

Dan. 9:27 (2017): "Hän vahvistaa liiton monille yhden vuosiviikon ajaksi, ja puoleksi vuosiviikoksi hän lakkauttaa teurasuhrin ja ruokauhrin. Silloin hävittäjä tulee kauhistuksen siivillä. Tämä loppuu vasta, kun säädetty tuomio vuodatetaan hävittäjän yli."

Matt. 24:15-21 (2017): "Kun siis näette hävityksen kauhistuksen, josta on puhuttu profeetta Danielin kautta, seisovan pyhässä paikassa – joka tämän lukee, se ymmärtäköön – silloin ne, jotka Juudeassa ovat, paetkoot vuorille; joka on katolla, älköön astuko alas noutamaan, mitä hänen huoneessaan on, ja joka on pellolla, älköön palatko takaisin noutamaan viittaansa. Voi raskaana olevia ja imettäviä niinä päivinä! Mutta rukoilkaa, ettei teidän pakonne tapahtuisi talvella eikä sapattina. Sillä silloin on oleva suuri ahdistus, jonka kaltaista ei ole ollut maailman alusta hamaan tähän asti eikä milloinkaan tule."

Dan. 12:1-2: " -- Silloin astuu esiin Mikael, suuri enkeliruhtinas, joka seisoo kansasi suojana. Ja tulee ahdistuksen aika, jonka kaltaista ei ole ollut siitä alkaen, kun kansoja on ollut, aina tuohon aikaan saakka. Mutta sinun kansasi pelastuu, pelastuu jokainen, jonka nimi on kirjoitettu kirjaan. Monet maan tomussa nukkuvista heräävät, toiset ikuiseen elämään, toiset häpeään ja ikuiseen kauhuun."

Jerikoa peloteltiin seitsemän päivää marssimalla sen muurien ympäri, minkä jälkeen se tuhottiin murskaavalla voimalla

Kun Israelin kansa saapui luvattuun maahansa, ensimmäiseksi tuli vastaan muurilla linnoitettu Jerikon kaupunki. Israelin armeija lähetti kaksi tiedustelijaa vakoilemaan kaupunkiin. Kaupungissa asui portto Rahab, joka oli kuullut, miten Israelin armeija oli Jumalansa avulla voittanut muiden kansojen armeijat yksi toisensa perään. Rahab uskoi sen takia Israelin Jumalaan ja auttoi kätkemään israelilaiset tiedustelijat. 

Tämä kertoo siitä, että kaupungissa osattiin jo pelätä Israelin armeijaa. Kun armeija vihdoin tuli Jerikon luokse, se alkoi marssia ympäri kaupunkia seitsemän päivää peräkkäin kierroksen päivässä. Marssikulkueen edessä kulki liiton arkku, joka oli Jumalan valtaistuin. Voi vain kuvitella, miten kauhu levisi Jerikon asukkaiden keskuudessa ja monilla oli unettomia öitä. 

Seitsemäntenä päivänä Israel marssi ihan hiljaa seitsemän kierrosta, minkä jälkeen papit puhalsivat torviinsa, miehet huusivat sotahuudon ja Jerikon muurit luhistuivat, minkä on voinut aiheuttaa esim. maanjäristys. Kun kaupunkia puolustavat sotilaat tippuivat muurien päältä ja Israelin armeija alkoi huutaen juosta kohti kaupunkia, sen asukkaat joutuivat arvatenkin pakokauhun valtaan, jolloin Israelin armeija pystyi helposti lyömään kaikki kaupungin asukkaat kuoliaaksi. Näin Jumala antoi varoituksen muille kansoille, että Israel on saanut omakseen luvatun maan ja se tulee ottamaan sen, joten on parempi, ettette vastusta.

Joos. 6:20-21: "Kansa kohotti sotahuudon, kun papit puhalsivat torviinsa. Heti torvien äänen kuultuaan kansa kohotti sotahuudon. Silloin Jerikon muurit sortuivat, ja joukot hyökkäsivät kaupunkiin, joka mies siitä paikasta missä seisoi. Näin israelilaiset valtasivat kaupungin. He olivat julistaneet Herralle kuuluvaksi uhriksi kaiken, mitä kaupungissa oli, ja niin he surmasivat miehet ja naiset, nuoret ja vanhat, härät, lampaat, vuohet ja aasit."

Jerikon piiritys toistui toisin päin Juudan kuningas Hiskian aikana. Assyrian kuningas Sanherib käski lähettiläiden mennä Jerusalemiin pelottelemaan kaupungin asukkaita ja taivuttelemaan heitä antautumaan. Koska se ei tuottanut tulosta Sanherib tuli armeijansa kanssa piirittämään kaupunkia ja assyrialaiset yrittivät vielä pelotella Jerusalemin muurille nousseita kaupungin asukkaita lukemalla heille heprean kielellä propagandakirjeen, jossa pilkattiin Israelin Jumalaa. Tämän jälkeen Israelin Jumala lähetti Enkelinsä, joka tarkoittaa Jehovaa itseään (lisää artikkelissa), tuhoamaan Jerusalemia piirittäneet assyrialaiset sotilaat. Jehova tuhosi yksin 185.000 assyrialaista sotilasta yöllä.

2. Aik. 32:9-19: "Kun Assyrian kuningas Sanherib oli vielä sotajoukkoineen piirittämässä Lakisia, hän lähetti Jerusalemiin miehiä, jotka puhuivat Juudan kuninkaalle Hiskialle ja juutalaisille tällä tavoin: "Näin sanoo Assyrian kuningas Sanherib: 'Mihin te oikein luotatte, kun aiotte jäädä Jerusalemiin piiritettäviksi? Hiskia johtaa teidät harhaan ja antaa teidän kuolla nälkään ja janoon, kun hän sanoo, että Herra, teidän jumalanne, pelastaa teidät Assyrian kuninkaan käsistä. Eikö juuri Hiskia tuhonnut teidän jumalanne kukkulapyhäköt ja alttarit ja sanonut teille Juudan ja Jerusalemin asukkaille, että te saatte vain yhden alttarin ääressä palvella jumalaa ja polttaa uhreja? Ettekö tiedä, mitä minä ja isäni olemme tehneet kaikille kansoille? Ovatko minkään kansan jumalat pystyneet pelastamaan maataan minun vallastani? Ajatelkaa kaikkia minun isieni hävittämiä kansoja: onko yksikään niiden jumalista kyennyt pelastamaan kansaansa minun käsistäni? Voisiko nyt teidän jumalanne pelastaa teidät joutumasta minun valtaani? Älkää antako Hiskian pettää itseänne ja johtaa teitä harhaan. Älkää uskoko häntä! Ei minkään kansan tai valtakunnan jumala ole voinut pelastaa kansaansa minun tai isieni käsistä. Vielä vähemmän voi teidän jumalanne pelastaa teidät minun käsistäni.'" Vielä muutakin Sanheribin lähettiläät puhuivat Herraa, Jumalaa, ja hänen palvelijaansa Hiskiaa vastaan. Sanherib oli myös kirjoittanut kirjeen, jossa hän Herraa, Israelin Jumalaa, pilkaten sanoi: "Niin kuin eivät muidenkaan kansojen jumalat ole voineet pelastaa kansaansa minun käsistäni, niin ei myöskään Hiskian jumala siihen pysty." Lähettiläät huusivat tämän kovalla äänellä hepreaksi säikyttääkseen muurille nousseet Jerusalemin asukkaat ja saadakseen heidät pelon valtaan, jotta voisivat helpommin valloittaa kaupungin. He puhuivat Jerusalemin Jumalasta samalla tavoin kuin muiden maiden jumalista, jotka ovat pelkkiä ihmiskäsin tehtyjä kuvia."

2. Kun. 19:35: "Niin Herran enkeli lähti yöllä liikkeelle ja löi assyrialaisten leirissä kuoliaaksi satakahdeksankymmentäviisituhatta miestä. Kun eloon jääneet heräsivät aamulla, kaikkialla lojui ruumiita."

2. Aik. 32:21-22: "Ja Herra lähetti enkelin, joka surmasi Assyrian kuninkaan leiristä jokaisen soturin, ruhtinaan ja päällikön. Kuningas palasi nöyryytettynä omaan maahansa. Kun hän sitten kerran meni jumalansa temppeliin, hänen omat poikansa pistivät hänet siellä miekalla kuoliaaksi. Näin Herra pelasti Hiskian ja kaikki Jerusalemin asukkaat Assyrian kuninkaan Sanheribin ja kaikkien muidenkin vihollisten vallasta ja antoi heidän elää rauhassa."

Jumalan Poika kulkee pilvessä ratsuinaan kerubit ja nuolinaan murskaavat salamaniskut sekä kivisateet

Joosuan kirjan luku 10 kertoo siitä, miten Israelissa asuneet pakanakansat alkoivat todenteolla pelätä Israelin armeijaa, koska se oli kukistanut vahvoja linnoitettuja kaupunkeja ja tuhonnut ne kokonaan. He liittoutuivat keskenään ja kokoontuivat taistellakseen Israelia vastaan. Israelin Jumala Jehovah käski Joosua lähtemään armeijansa kanssa taisteluun pakanoita vastaan. Israelin armeija otti pakanoiden kanssa yhteen, jolloin pakanoiden armeijoihin tuli sekasorto ja he lähtivät juoksemaan pakoon.

Tulta ja tulikiviä
Nyt Jehovah tuli Israelin armeijan avuksi. Hän antoi sataa taivaasta raskaita kiviä pakenevien sotilaiden päälle, jolloin he kuolivat. Tämä esimerkki osoittaa, että Taivasten Valtakunnan armeija käyttää myös tykistötuleen verratavaa pommitusta vihollisen päälle. Tässä tapauksessa se oli raskaat kivet. Sodoma ja Gomorra tuhottiin tulella ja tulikivellä, mikä tarkoitti palavia rikkikiviä, joita löytyy vieläkin sen alueen kallion seinämistä. Nykyajan panssarivaunut eivät kestä kymmenien kilojen kivien sadetta eikä tietenkään niin voimallisia salamaniskuja, jotka sulattavat paksut panssarit.

Joos. 10:10-11 (2017): "Herra saattoi heidät hämminkiin israelilaisten edessä, niin että nämä tuottivat heille suuren tappion Gibeonissa ja ajoivat heitä takaa Beet-Hooronin solatietä surmaten heitä aina Asekaan ja Makkedaan asti. Kun he paetessaan Israelia olivat Beet-Hooronin rinteessä, Herra heitti taivaasta heidän päälleen isoja kiviä, koko matkan Asekaan asti, niin että he kuolivat. Niitä, jotka kuolivat raekivistä, oli useampia kuin niitä, jotka israelilaiset surmasivat miekalla."

1. Moos. 19:24-25: "Herra antoi sataa taivaasta tulta ja tulikiveä Sodoman ja Gomorran päälle. Hän tuhosi nämä kaupungit ja koko tasangon sekä kaupunkien kaikki asukkaat ja maan kasvitkin."

Sotilaat ovat yleensä kaikkein heikoimmillaan paetessaan. He ovat poissa linnoitetuista asemistaan, pakokauhun vallassa, ilman ammusvarastoja eikä heillä ole koordinoitua taistelua vihollista vastaan.  On tavallista, että taistelukentällä tilannekuva on usein sekava ja tappiolle jääneet sotilaat eivät enää pysty toimimaan hyvässä järjestyksessä. Sen takia pakenevia sotilasosastoja vastaan kannattaa iskeä koko voimalla, koska silloin viholliselle tulee kaikkein suurimmat tappiot.

Venäjä yritti katkaista Suomen kahtia ja lähetti Ukrainasta kootun armeijan soitellen sotaa. Raatteentietä marssineella armeijalla oli mukana torvisoittokunta ja paraatipuvut, koska he ajattelivat järjestävänsä kunniamarssin Oulussa. Suomi oli ovela. Se ei halunnut käydä suoraa rintamataistelua vihollisen vahvuuksia vastaan vaan torjui alivoimaisena Venäjän armeijan motittamalla heidät useaan ryhmään (saartamalla heidät). Sen jälkeen suomalaiset tuhosivat vihollisen motti kerrallaan, koska voimat eivät riittäneet kaikkien venäläisten tuhoamiseen kerralla. Ukrainalaisista sotilaista vain puolet pääsi elossa pakenemaan takaisin Venäjälle. Afganistanissa palvelleet Australian armeijan panssarijoukot ovat kertoneet, että heidän sotakoulussa opetetaan Raatteentien taistelua ihmeellisenä voittona.

Daavid oli juuri voideltu Israelin kuninkaaksi. Filistealaiset lähtivät heti hyökkäämään Daavidia vastaan, minkä Israelin armeija onnistui torjumaan. Pian filistealaiset palasivat ja he olivat ilmeisesti koonneet paljon suuremman armeijan ja Israelin armeijan voitto ei ollutkaan enää niin varma. Jumala antoi Daavidille neuvon, ettei hänen pidä hyökätä filistelaisia vastaan suoraan edestä, vaan kiertää ne ja piiloutua filistealaisten taakse balsamimetsään. 

Yleensä toimiva taktiikka on iskeä puolustuslinjan sivustaan tai läpi murtautuneen joukon sivustaan reservin vastahyökkäyksellä, koska vihollisen ryhmitys on sivustoilla heikoimmillaan. Tällä kertaa Jumala viritti filistealaisille ansan siirtämällä Daavidin armeijan vaivihkaan joukkojen taakse. Nyt Taivasten Valtakunnan armeija auttoi Daavidia niin, että Jehova lähti itse iskemään filistealaisten sotaleiriin, jotta sinne tulisi pakokauhu ja Daavid armeija voisi yllättää filistealaiset puolustuslinjan takaa.

2. Sam. 5:22-25: "Mutta filistealaiset tulivat uudelleen ja levittäytyivät Refaiminlaaksoon. Daavid kysyi Herralta neuvoa, ja Herra vastasi: "Älä mene heitä vastaan, vaan kierrä heidän taakseen ja hyökkää heidän kimppuunsa balsamipuiden kohdalta. Kun kuulet puiden latvoista kuin askelten kahinaa, lähde silloin hyökkäykseen. Se on merkkinä siitä, että Herra on lähtenyt edelläsi tuhoamaan filistealaisten leirin." Daavid teki niin kuin Herra oli käskenyt, ja hän löi filistealaiset ja ajoi heitä takaa Gebasta Geserin liepeille asti."

Raamattu ilmoittaa, että Jehovah lähti ensin itse filistealaisten kimppuun. Millaisella sotavarustuksella Jehovah taisteli? Yleensä Jehovah ajaa neljän kerubin kantamalla vaunulla pilven sisällä näkymättömissä. Hän sinkoaa pilvestä salamat, suuret rakeet, kivet tai tulikivet. Heti kuninkuuntensa alussa Daavid sai sotilaittensa kanssa nähdä tämän vaikuttavan näyn ja sai vielä lyödä paniikissa pakenevat filistealaiset kuoliaaksi, mikä on arvatenkin vahvistanut tuntuvasti Daavidin kuninkuutta ja israelilaisten uskoa Jehovaan. Daavid näki saman, mitä Hesekiel näki Kebarjoella mutta tällä kertaa sotimassa, mistä Daavid teki laulun (Hes. 1 ja 43; 2. Sam. 22:1-15; Ps. 18:1-15).

2. Sam. 22:1-3, 8-15: "Kun Herra oli pelastanut Daavidin kaikkien hänen vihollistensa ja Saulin käsistä, Daavid lauloi Herralle tämän laulun: -- Herra, sinä päästit minut turvaan, sinä olet vuorilinnani. Jumalani, sinuun minä turvaudun, sinä olet kallio, olet kilpeni, pelastukseni sarvi, olet vuori ja turvapaikka. Sinä olet pelastajani, sinä autat minut turvaan vainoojilta…    ..Maa tärisi ja järkkyi, taivaan pilarit vavahtelivat, hänen vihansa sai ne horjumaan. Hänen sieraimistaan nousi savu ja kaikennielevä liekki hänen suustaan, se suitsusi hiilten hehkua. Hän kallisti taivaan ja laskeutui alas pimeä pilvi jalkojensa alla, hän lensi kerubi ratsunaan ja kiiti tuulen siivin. Hän teki majakseen pimeyden, sateiden lähteen, raskaat pilvet. Hänen loistonsa sytytti liekkiin hehkuvat hiilet. Herra jylisi taivaasta, Korkein antoi äänensä kaikua, hän ampui nuoliaan ja hajotti viholliset, hän sinkosi salamansa ja sai heidät kauhun valtaan."

Ps. 77:18-20: "Pilvet syöksivät vettä, ylhäällä jylisi ukkonen, tulinuolesi halkoivat taivasta. Sinun vaunujesi pyörät ryskyivät, salamat valaisivat maanpiirin, maa vapisi ja järkkyi. Meren halki kävi sinun tiesi, suurten vetten poikki sinun polkusi -- jalanjälkiäsi ei kukaan nähnyt."

Kun Jumala vapautti Israelin kansan Egyptin orjuudesta, Jehovah kulki kansan edessä pilven sisällä vaunuillaan. Yöllä kansa näki tulisen pilven, mikä on voinut tarkoittaa, että pilvi loisti valoa, sitä kirkkautta, mikä tuli Jehovasta (Joh. 8:12, Hepr. 1:3, Ilm. 21:23-24). Samalla tavalla Elian lentävät tuliset vaunut saattoivat olla valoa säteilevät vaunut (2. Kun. 2:11). Pilvessä kulki Jumalan Poika, jonka yksi nimistä on Jehovah (2. Moos. 23:20-21, Joh. 17:11-12, 1. Kor. 10:1-4), mistä kertoo lisää artikkeli: 'Jumalan Poika ja Mooses tapasivat kasvotusten telttamajassa'.

Joh. 8:12: "Jeesus puhui taas kansalle ja sanoi: "Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo."

2. Moos. 13:21-22: "Herra kulki päiväsaikaan pilvipatsaassa heidän edellään näyttäen heille tietä ja yöllä tulipatsaassa valaisten heidän tietään, niin että he saattoivat kulkea sekä päivällä että yöllä. Pilvipatsas oli jatkuvasti kansan edellä päivällä ja tulipatsas yöllä."

1. Kor. 10:1-4: "Veljet, haluan teidän tietävän, että isämme vaelsivat kaikki pilven johdattamina ja kulkivat meren poikki. Kaikki he saivat pilvessä ja meressä kasteen Mooseksen seuraajiksi. Kaikki he söivät samaa hengellistä ruokaa ja joivat samaa hengellistä juomaa. Hehän joivat siitä hengellisestä kalliosta, joka kulki heidän mukanaan; tämä kallio oli Kristus."

Taivasten Valtakunnan armeija pukeutuu valkoiseen

Sotilaat käyttävät yleensä maastopukua, jottei heitä erota maastosta. Jos hän pysyy liikkumatta, häntä on erittäin vaikea erottaa maastosta. Yleensä liike paljastaa, joten sotilaat usein liikkuvat metsissä suojassa tähystykseltä.

Taivasten Valtakunnan armeijan sotilaat voivat käyttää maastopukua ja sotilasunivormua, mutta lopun ajan hurjimmissa taisteluissa, heillä on erikoinen täysin valkoinen univormu ja päähine, mikä on ollut myös leeviläisten pappien pyhäkössä käyttämä pukukoodi. Valkoinen näkyy helposti, mutta lopun aikojen taisteluissa siitä ei ole haittaa. Pikemminkin kaikki tunnistavat siitä, että he ovat Taivasten Valtakunnan sotajoukko. 

Vihollinen ei pysty tekemään heille mitään vastarintaa, koska he ovat murskaavan ylivoimaisia. He käyttävät myös käsiaseita mm. rautaista sauvaa ja miekkaa, joilla he murskaavat viholliset niin, että heidän viittansa kastuu kokonaan verestä. Tällä kertaa Yeshua HaMashiach (Jeesus Kristus) ratsastaa valkoisella hevosella Jordanian Petrasta (Bosrasta) Jerusalemiin ja sieltä Harmageddoniin, mistä kertoo lisää artikkeli: 'Harmageddon on ratkaisutaistelu'.

4. Moos. 24:17-19: "Minä näen tämän, mutta se ei tapahdu vielä, minä katselen tätä, mutta se ei vielä ole lähellä. Tähti nousee Jaakobin keskeltä, valtiaan sauva Israelista. Se murskaa Moabin ohimot, kaikkien Setin jälkeläisten kallot. Edom joutuu voittajan omaksi, Seir vihollisten käsiin. Israel tekee voimallisia tekoja, Jaakobista polveutuu hallitsija, joka tuhoaa vihollisensa, vaikka he suojautuvat kaupunkeihin."

Sak. 9:15, 14:3, 14:5: "Herra Sebaot suojelee omiaan. Hän kaataa linkokivillään viholliset, lyö heidät maahan. Veri vuotaa valtoimenaan kuin viini. Herran soturit ovat yltä päältä vihollisten veressä niin kuin täydet uhrimaljat, niin kuin alttarin kulmat, verellä vihmotut…   ..Herra itse lähtee sotaan viholliskansoja vastaan, niin kuin hän on lähtenyt ennenkin vihollisen hyökätessä…  ..Sitten Herra, teidän Jumalanne, tulee Jerusalemiin, ja kaikki pyhät ovat hänen mukanaan.

Ilm. 19:11-16: "Minä näin taivaan avoinna: näin valkoisen hevosen ja sen selässä miehen. Hän on uskollinen ja totuudellinen, hän tuomitsee ja taistelee vanhurskaasti. Hänen silmänsä olivat kuin tulen liekit, hänellä oli päässään monta kruunua, ja häneen oli kirjoitettu nimi, jota ei tunne kukaan muu kuin hän itse. Hänellä oli pukunaan vereen kastettu viitta, ja hänen nimensä on Jumalan Sana. Hänen jäljessään tulivat taivaan sotajoukot, valkoisilla hevosilla ratsastavat soturit, joiden puku oli hohtavan valkeaa pellavaa. Hänen suustaan lähtee terävä miekka. Sillä miekalla hän lyö kansoja, hän paimentaa niitä rautaisella sauvalla ja polkee viinikuurnassa kaikkivaltiaan Jumalan hehkuvan vihan viinin. Hänen viittaansa on reiden kohdalle kirjoitettu nimi: kuninkaiden Kuningas, herrojen Herra."

Jes. 63:1-6: " -- Kuka on tuo, joka tulee Edomista, joka tulee Bosrasta, kirkkaanpunaisessa puvussa, tuo, joka astuu tietään voimaa uhkuen komeassa asussaan? -- Minä se olen, oikeuden julistaja, suuri pelastaja. -- Miksi on pukusi punainen, vaatteesi kuin viinikuurnan polkijan? -- Minä poljin kuurnallisen rypäleitä, poljin yksin, kansojen joukosta ei ketään tullut avukseni. Ja niin minä vihassani poljin ne kaikki ja kiivaudessani tallasin ne, niin että niiden mehu roiskui puvulleni ja tahri kaikki vaatteeni. Sillä koston päivää vaati minun sydämeni, kansani lunastamisen vuosi oli tullut. Minä katselin ympärilleni, mutta ei ollut yhtään auttajaa. Minä ihmettelin, ettei ketään tullut tuekseni. Vain oman käsivarteni voima minua auttoi, vain oma kiivauteni minua vahvisti. Niin minä poljin kansat vihassani, murskasin ne kiivaudessani ja annoin mehun valua maahan."

Raamattu kertoo, minkä näköinen on Jumalan Poika Yeshua HaMashiach. Hänellä ei ole pitkiä tummia hiuksia. Hänellä on lyhyeksi leikatut puhtaan valkoiset hiukset ja parta, kuten miehillä kuuluukin olla lyhyet hiukset (avopäin, Hes. 44:20; 1. Kor. 11:7-11). Hänen silmänsä ja jalkansa säteilevät valoa. Hänellä on hohtavan valkoinen puku, jossa on kultainen vyö. 

Dan. 7:9: "Kun minä sitä katselin, istuimet asetettiin paikoilleen, ja Ikiaikainen istuutui. Hänen pukunsa oli valkea kuin lumi ja hänen hiuksensa ja partansa kuin puhdas villa. Hänen valtaistuimensa oli tulen liekkejä, ja sen pyörät olivat palavaa tulta.

Ilm. 1:13-15: "ja lamppujen keskellä hahmon, joka oli ihmisen kaltainen. Hänellä oli yllään pitkä viitta ja rinnan ympärillä kultainen vyö. Hänen päänsä ja hiuksensa hohtivat valkoisina kuin valkoinen villa, kuin lumi, ja hänen silmänsä olivat kuin tulen liekit. Hänen jalkansa välkehtivät kuin sulatusuunissa hehkuva pronssi, ja hänen äänensä oli kuin suurten vesien pauhu."

Miten Taivasten Valtakunnan armeijassa merkitään sotilasarvot  pukuun. Mooseksella ja ylipappi Aaronilla oli valtikkana puinen sauva, joista Aaronin sauvaan tuli jopa kukkia ja kypsiä manteleita (4. Moos. 17:23). Yeshua HaMashiachilla (Jeesuksella Kristuksella) on monta kruunua ja valtikkana rautainen sauva, aamutähti. Tuhatvuotisen rauhanvaltakunnan ruhtinaalla on valtikkana myös aamutähti.

Ps. 2:6-9: "Minä itse olen asettanut kuninkaani Siioniin, pyhälle vuorelleni!" Nyt kerron, mitä Herra on säätänyt. Hän sanoi minulle: "Sinä olet minun poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin. Pyydä minulta, niin saat kansat perinnöksesi, ja maan ääriin ulottuu sinun valtasi. Sinä alistat kansat rautaisella valtikalla, murrat ne kuin saviastiat."

Ilm. 19:12: "Hänen silmänsä olivat kuin tulen liekit, hänellä oli päässään monta kruunua…"

Ilm. 2:26-28: "Sille, joka voittaa, sille, joka loppuun asti noudattaa minun tahtoani, minä annan vallan hallita kansoja. Hän paimentaa niitä rautaisella sauvalla, lyö pirstoiksi kuin saviastioita. Hän saa saman vallan, jonka minä olen Isältäni saanut; minä annan hänelle aamutähden."

Taivasten Valtakunnan armeijalla on käytössä aseita, jotka eivät ole tästä maailmasta

Taivasten Valtakunnalla on käytettävissä aseita, jotka eivät ole tästä maailmasta. Yksi sellainen on iskeä vihollista rutolla. Mikään armeija ei kestä ennalta tuntematonta tappavaan kulkutautia. Nykytermeillä sanottuna, Taivasten Valtakunnalla on siis biologisia aseita.

2. Moos. 9:1-3: "Herra sanoi Moosekselle: "Mene faraon luo ja sano hänelle: Näin sanoo Herra, heprealaisten Jumala: 'Päästä minun kansani palvelemaan minua. Ellet suostu päästämään, vaan vieläkin estät heitä, minun käteni iskee sinun karjaasi ja juhtiisi. Hevosiin, aaseihin, kameleihin, lehmiin ja lampaisiin tulee ankara rutto."

2. Sam. 17:14-15, 18: "Mutta koska olet tällä teolla rikkonut pahasti Herraa vastaan, niin sinulle syntynyt poika kuolee." Sitten Natan meni kotiinsa. Ja Herra löi lasta, jonka Urian vaimo oli synnyttänyt Daavidille, ja lapsi sairastui pahoin…   ..Seitsemäntenä päivänä lapsi kuoli…"

Aseiden arsenaalissa on myös voima tehdä vihollinen sokeaksi ja jopa mielisairaaksi, jolloin sotilaat alkavat tappamaan toisiaan ja lopulta myös itsensä. Lopun ajoilla myös porttokirkkoa lyödään mielisairaudella (saastaisilla hengillä). Kuten Yeshua (Jeesus) ajoi riivaajahenget sikalaumaan, joka surmasi itsensä juoksemalla mereen, niin porttokirkkoon ajetaan riivaajahenkiä, jotka tuhoavat porttokirkon (Matt. 8:28-32, Ilm. 18:2-5).

Apt. 13:11: "Nyt Herra nostaa kätensä sinua vastaan. Sinä tulet sokeaksi etkä näe aurinkoa ennen kuin määrä on." Siinä samassa noidan ylle laskeutui synkkä pimeys, ja hän asteli haparoiden sinne tänne ja etsi taluttajaa."

5. Moos. 28:28: "Herra lyö sinua hulluudella, sokeudella ja mielisairaudella."

Ilm. 18:2: "Hän huusi kovalla äänellä: "Kukistunut, kukistunut on suuri Babylon! Siitä on tullut pahojen henkien tyyssija ja kaikkien saastaisten henkien ja kaikkien saastaisten ja inhottavien lintujen pesäpaikka."

Matt. 8:31-32: "Pahat henget pyysivät Jeesukselta: "Jos ajat meidät pois, niin lähetä meidät sikalaumaan." "Menkää!" Jeesus sanoi. Silloin henget lähtivät miehistä ja menivät sikoihin, ja koko lauma syöksyi jyrkännettä alas järveen ja hukkui."

Vihollisen taisteluvoimaa heikentää tuntuvasti, jos sen kimppuun alkaa käymään suuri määrä metsän petoeläimiä, rottia, kyykäärmeitä, haaskalintuja ja ampiaisia. Ihminen voi kuolla kymmeniin ampiaisten pistoihin. Tähän pystyy Taivasten Valtakunnan armeija.

2. Moos. 8:17-20: "Ellet päästä minun kansaani, minä lähetän sinun hoviväkesi ja kansasi kimppuun paarmoja, niin että Egyptin talot ja maat tulevat niitä täyteen. Ja minä varjelen sinä päivänä Gosenin maakunnan, missä minun kansani asuu, niin ettei sinne tule paarmoja. Niin sinä näet, että minä, Herra, toimin tässä maassa. Minä teen eron oman kansani ja sinun kansasi välillä. Huomenna tämä ihme tapahtuu.'" Herra teki niin: faraon palatsiin, hänen hoviväkensä taloihin ja koko Egyptiin tuli sankat parvet paarmoja, ja paarmat vaivasivat hirmuisesti koko maata."

2. Kun. 2:24 "Hän kääntyi katsomaan pilkkaajiaan ja kirosi heidät Herran nimeen. Heti tuli metsästä kaksi karhua, ja ne raatelivat neljäkymmentäkaksi poikaa kuoliaaksi."

Ilm. 6:8: "..Ratsastajille annettiin valta neljänteen osaan maata, ne saivat tappaa miekalla, nälällä ja rutolla ja jättää loput villipetojen kynsiin."

Mikään armeija ei pysy hengissä, jos sen vesihuolto ei toimi. Armeijat hankkivat yleensä vetensä puhtaista pintavesistä kuten esim. joista ja järvistä, jota ne tarvittaessa puhdistavat kevyillä suodattimilla. Taivasten Valtakunnalla on voima myrkyttää vedet muuttamalla ne esim. vereksi, jolloin ne tulevet pysyvästi juomakelvottomiksi.

Jer. 8:14: "..Herra, meidän Jumalamme, tuhoaa meidät, juottaa meille myrkyllistä vettä, koska olemme tehneet syntiä Herraa vastaan."

2. Moos. 7:20-21, 24: "Mooses ja Aaron tekivät niin kuin Herra oli käskenyt. Mooses kohotti sauvansa ja löi Niilin vettä faraon ja hänen hovimiestensä nähden, ja kaikki vesi muuttui vereksi. Niilin kalat kuolivat ja virta alkoi haista niin etteivät egyptiläiset voineet juoda sen vettä, ja verta oli Egyptissä kaikkialla…  ..Mutta egyptiläiset joutuivat kaivamaan Niilin rantamilta vettä juotavakseen, sillä Niilin vettä he eivät voineet juoda."

Lopun ajoilla toimii kaksi säkkipukuista profeetta, jotka surmaavat jokaisen heitä uhkaavan syöksemällä suustaan tulta. Heistä ja lopun ajan vitsauksista kerrotaan lisää artikkelissa: 'Kaksi säkkipukuista profeettaa astuvat esille'.

Ilm. 11:5-6: "Jos joku aikoo tehdä heille pahaa, heidän suustaan lähtee tuli, joka nielee heidän vihollisensa. Näin on kuoleva jokainen, joka aikoo heille pahaa. Heillä on valta sulkea taivas, niin ettei tule sadetta koko sinä aikana, jona he sanaa julistavat. Heillä on myös valta muuttaa vedet vereksi ja piinata maata kaikenlaisilla vitsauksilla niin usein kuin haluavat."

Taivasten Valtakunnalla on myös erikoisjoukot, jotka tulevat paikan päälle ja lukevat jollekin kuolemantuomion. Silloin tuomion saanut menettää henkensä käsin koskematta. Mikään ase ei tuomittuihin koske, vaan heidän elinvoimansa vain sammuu Jumalan Sanan voimalla.

1. Sam. 25:37-38: "..Abigail kertoi miehelleen kaiken. Silloin Nabalin sydän jähmettyi ja hän muuttui kuin kiveksi. Noin kymmenen päivää myöhemmin Herra iski Nabalia niin että tämä kuoli."

Apt. 5:3-11: "Silloin Pietari sanoi: "Ananias, miksi olet antanut sydämesi saatanan valtaan? Miksi yritit pettää Pyhää Henkeä ja jättää maatilan hinnasta osan itsellesi? Tilahan oli sinun, kun et vielä ollut myynyt sitä, ja sinun olivat myös rahat, kun sen myit. Kuinka saatoit ryhtyä tällaiseen tekoon? Et sinä ole valehdellut ihmisille, vaan Jumalalle." Nämä sanat kuullessaan Ananias lyyhistyi kuolleena maahan, ja kaikki, jotka olivat tätä kuulemassa, joutuivat kauhun valtaan. Nuoret miehet kietoivat Ananiaan ruumiin vaatteeseen, kantoivat hänet ulos ja hautasivat hänet. Kolmisen tuntia myöhemmin tuli Ananiaan vaimo sisään, tapahtuneesta mitään tietämättä. Pietari kysyi häneltä: "Sano minulle, tähänkö hintaan te maatilan myitte?" "Niin, juuri siihen hintaan", vastasi nainen. Silloin Pietari sanoi: "Kuinka te yksissä tuumin ryhdyitte koettelemaan Herran Henkeä? Kuuletko askelia oven takaa? Ne, jotka hautasivat miehesi, kantavat täältä myös sinut." Siinä samassa nainen kaatui kuolleena Pietarin jalkoihin. Nuoret miehet tulivat sisään ja näkivät naisen kuolleen. He veivät hänet pois ja hautasivat hänet miehensä viereen. Kauhu valtasi koko seurakunnan ja kaikki jotka tästä kuulivat."

Maaherra Herodes tuli kuninkaallisessa asussa ottamaan vastaan kansan palvontaa, mistä kostoksi Jehovan Enkeli löi Herodesta niin, että madot söivät hänet kuoliaaksi. Tämä on ennakkokuva siitä, miten tulisessa järvessä madot syövät sinne tuomittujen ihmisten lihaa ikuisesti.

Apt. 12:20-23: "Herodes oli vihoissaan Tyroksen ja Sidonin kaupungeille. Nämä lähettivät yhteiset edustajansa hänen luokseen anomaan rauhaa, sillä ne joutuivat tuomaan elintarvikkeensa hänen valtakuntansa alueelta. Lähetystö sai puolelleen Blastoksen, kuninkaan kamariherran, ja niin Herodes sovittuna päivänä sonnustautui kuninkaalliseen asuunsa, asettui istuimelleen ja piti lähetystölle julkisen puheen. Kansa huusi siihen: "Jumalan ääni, ei ihmisen!" Samassa Herran enkeli löi Herodesta, koska hän ei antanut kunniaa Jumalalle. Madot söivät hänet, ja niin hän heitti henkensä."

Jes. 14:11: "Tuonelaan on syösty sinun loistosi ja mahtisi, sinun harppujesi helkytys. Sinun allasi ovat vuoteena madot, sinun ylläsi peitteenä toukat."

Jes. 66:24: "Ja kun he lähtevät ulos, he näkevät niiden ruumiit, jotka ovat minusta luopuneet. Mato, joka niitä kalvaa, ei kuole, liekki, joka niitä nuolee, ei sammu."