tiistai 10. maaliskuuta 2020

Kaksi säkkipukuista profeettaa astuvat esille


*Kaksi säkkipukuista profeettaa toimeenpanevat Jumalan määräämät vitsaukset antikristuksen valtakuntaa vastaan
*Ennen säkkipukuisia profeettoja astuu esille muitakin lopun aikojen profeettoja, jotka julistavat evankeliumia kaikille kansoille ja varoittavat Jumalan tuomiosta
*Jumala lähettää profeetta Elian tekemään uskonpuhdistuksen ja valmistaakseen Kristukselle tien palata takaisin
*Tukholman profetia ennustaa Suomeen tulevasta profeetasta, jota Kristuksen morsian kuulee
*Nälänhädän ja kulkutautien lisäksi profeetat voivat määrätä vitsauksia, jotka lamaannuttavat sähköverkkoja ja tietojärjestelmiä
*Demoniarmeija tulee piinaamaan ihmisiä, jonka kuningas on nimeltään apollon, mikä merkitsee 'hävittäjä' (Dan. 9:27).
*Arkkienkeli Mikael tulee Taivasten Valtakunnan armeijan kanssa suojelemaan elämänkirjaan merkittyjä israelilaisia Kaksi säkkipukuista profeettaa toimeenpanee Jumalan määräämät tuomiot

Säkkiin pukeutunut mies
Ilmestyskirja kertoo kahdesta säkkipukuisesta profeetasta, jotka saavat tehtäväksi profetoida ja lyödä maata erilaisilla vitsauksilla 1260 päivää, mikä vastaa noin 3,5 vuotta. He astuvat esille viimeisellä vuosiviikolla, joka on viimeiset seitsemän vuotta ennen tuhatvuotisen rauhanvaltakunnan alkamista, jota johtaa maan päälle paluun tehnyt Herra Yeshua HaMashiach (Jeesus Kristus), mistä kertoo lisää artikkeli: 'Viimeinen vuosiviikko'.

Kahden säkkipukuisen profeetan työn esikuvana on profeetta Elia, jonka aikana Israelia rangaistiin sen synneistä niin, ettei maa saanut sadetta 3,5 vuoden aikana, mikä aiheutti nälänhätää ja janoa. Elia luki myös erilaisia tuomioita syntiä tehneille kuninkaille. Elian työn lopulla käytiin Karmelvuorella kilpailu, jossa Elia haastoi satoja väärien uskontojen profeettoja voimien mittelöön, mutta Elia voitti heidät (1. Kun. 8). Nimi Elia (hepr. Elijahu) merkitsee 'Jumalan voima' tai 'Jumalani on Jehovah', mitkä kumpikin sopivat luonnehtimaan profeetta Eliaa. 

Jaak. 5:17-18: "Elia oli samanlainen ihminen kuin me. Hän rukoili hellittämättä, ettei sataisi, eikä maa saanut sadetta kolmeen ja puoleen vuoteen. Ja kun hän taas rukoili, taivas antoi sateen ja maa tuotti jälleen hedelmää."

Elialla (Johannes Kastaja) oli päällään kamelinkarvainen vaate, mikä oli vaatimaton asu (2. Kun. 1:8, Mark. 1:6). Kaksi profeettaa pukeutuvat säkkipukuihin, koska Raamatun aikana kaduttiin, paastottiin sekä surtiin pukeutumalla säkkipukuihin ja tuhkaan. Säkkipukuisten profeettojen aikana maailma kärsii monista synnytystuskista ja vitsauksista, joilla maailmasta otetaan synnin tekeminen pois, jotta Herra Yeshua HaMashiach voi palata hallitsemaan tuhatvuotista rauhavaltakuntaansa, mistä kertoo lisää artikkeli: 'Kunnian Kuningas saapuu'.

Joona 3:8-9: "Kaikkien, niin ihmisten kuin eläintenkin, on kuljettava säkkivaatteeseen puettuina, kaikkien on huudettava Jumalaa täysin voimin. Jokainen kääntyköön pahoilta teiltään ja hylätköön väärät tekonsa. Ehkä Jumala silloin luopuu aikomuksestaan, leppyy ja antaa hehkuvan vihansa laantua, ja me pelastumme."

Elia tulisissa vaunuissa
Profetoimisensa lopussa Elian haki taivaaseen kuitenkin tulisten vaunujen saattue kuin nykyään limousine-autojen letka hakisi arvovieraan. Kaksi säkkipukuista profeettaa päättävät työnsä nousemalla Taivaaseen pilven kannattelemana, mikä on hyvin kunniakas päätös heidän raskaalle työlleen.

2. Kun. 2:11-12: "Kun he niin kulkivat ja puhelivat, niin katso, äkkiä ilmestyivät tuliset vaunut ja tuliset hevoset, ja ne erottivat heidät toisistansa, ja Elia nousi tuulispäässä taivaaseen. Kun Elisa sen näki, huusi hän: "Isäni, isäni! Israelin sotavaunut ja ratsumiehet!" Sitten hän ei enää nähnyt häntä. Ja hän tarttui vaatteisiinsa ja repäisi ne kahdeksi kappaleeksi."

Miksi Jumala käyttää profeettojaan lukemaan kansalle tuomiota ja määräämään ankaria vitsauksia? Jumalalla on tapana ensin varoittaa, jotta kansa voisi tehdä parannuksen ja välttyä tuomiolta. Valitettavasti vain pieni osa tekee parannuksen, mutta he saavat profeetoilta ohjeet siitä, miten voivat paeta turvaan tulevaa tuhoa. Lopun ajoilla vitsauksia tulee useina alati kasvavina aaltoina, joten ihmiset alkavat kyllä oppia pelkäämään Jumalaa, mikä saa osan heistä tekemään parannuksen, mikä onkin Jumalan rankaisutoimien tarkoitus. 

Ps. 25:12-13: "Se, joka Herraa pelkää, oppii valitsemaan oikean tien. Hän saa onnen ja rauhan, ja hänen jälkeläisensä perivät maan."

Luuk. 1:49-52: "..Hänen nimensä on Pyhä, polvesta polveen hän osoittaa laupeutensa niille, jotka häntä pelkäävät. Hänen kätensä on tehnyt mahtavia tekoja, hän on lyönyt hajalle ne, joilla on ylpeät ajatukset sydämessään. Hän on syössyt vallanpitäjät istuimiltaan ja korottanut alhaiset."

Profeetta on Jumalan suu, joka kertoo kansalle, miksi Jumala on tyytymätön ihmisiin, miten heidän tulee tehdä parannus ja jos eivät tee, niin millainen rangaistus siitä tulee. Sen takia profeetan asema voi olla valtiopäämiehen ja kirkon johdon yläpuolella, koska hänellä on valta nuhdella jopa kansan johtajia, jos Jumala sellaiset sanat hänelle antaa. Tukholman profetia on annettu erityisesti Suomen kansalle, joka kertoo niistä syistä, miksi Jumala rankaisee Suomen kansaa ja miten silloin Suomessa toimii myös Jumalan profeetta (lisää artikkelissa).

Aam. 3:6-8: "Törähtääkö merkkitorvi kaupungissa ihmisten säikähtämättä? Tapahtuuko kaupungissa onnettomuutta Herran sitä aiheuttamatta? Ei Herra Jumala tee mitään ilmoittamatta suunnitelmiaan palvelijoilleen, profeetoille. Leijona ärjyy, kuka ei pelkäisi? Herra Jumala puhuu, kuka ei julistaisi?"

Jer. 23:29: "Eikö minun sanani ole kuin tuli, kuin moukari, joka murskaa kallion?"

Hes. 2:3-5: "Hän sanoi: "Ihminen, minä lähetän sinut israelilaisten luo, noiden kapinallisten pariin, jotka ovat nousseet minua vastaan. Alusta alkaen he ja heidän isänsä ovat olleet minulle uskottomia. Minä lähetän sinut ihmisten luo, joilla on kovat kasvot ja taipumaton sydän. Sinun tulee sanoa heille: 'Näin sanoo Herra Jumala.' Kuulkoot tai olkoot kuulematta -- he ovat uppiniskaista kansaa -- he tulevat kuitenkin tietämään, että heidän keskellään on ollut profeetta."

Hes. 33:27: "Sano heille näin: Näin sanoo Herra Jumala: Niin totta kuin elän, ne, jotka asuvat raunioissa, saavat surmansa sotilaan kädestä, ne, jotka piileksivät metsissä ja niityillä, joutuvat petojen ruoaksi, ja ne, jotka ovat etsineet suojaa vuorilta ja luolista, kuolevat ruttoon."

Jer. 1:8-10: "Älä pelkää ketään, sillä minä, Herra, olen sinun kanssasi ja suojelen sinua. Sitten Herra ojensi kätensä, kosketti suutani ja sanoi minulle: -- Minä annan sanani sinun suuhusi. Minä asetan sinut tänä päivänä kansojen ja valtakuntien yläpuolelle. Sinun tulee repiä ja särkeä, tuhota ja hävittää, rakentaa ja istuttaa."

Tuomio alkaa Jumalan huoneesta
Joku voi kysyä, miksi profeetat yleensä nuhtelevat ankarasti niitä uskovia, jotka sanovat uskovansa Jeesukseen ja jopa ylistävät säännöllisesti Jeesusta seurakunnan sunnuntaikokouksissa? Jumala haluaa ennemmin uskollisuutta kuin uhria (1. Sam. 15:22-23). Raamatussa on ilmoitettu tuomion alkavan Jumalan huoneesta (Hes. 9:4-10, 1. Piet. 4:17). Jumalan käskyjä rikkoneet uskovat saavat kovemmat tuomiot kuin ne, jotka eivät koskaan ole kuulleet Jumalan Sanaa. On siis vakavampi synti rikkoa Jumalan käskyjä tieten tahtoen kuin tietämättä. Yeshuan (Jeesuksen) opetuslapsi Juudas Iskariot tulee saamaan kovemman tuomion kuin Rooman maaherra Pontius Pilatus, joka antoi lopullisen käskyn ristiinnaulita Yeshua HaMashiach (Joh. 19:11-16). Ankarimmat tuomiot saavat ne raamatunopettajat, jotka opettivat seurakuntaa tekemään laittomuutta käyttämällä väärin Jeesuksen armoa (Matt. 5:19-20, 7:21-23; 2. Piet. 2:18-22; lisää artikkelissa). Yeshua HaMashiachin armo ei ole tarkoitettu synnin tekemistä varten vaan parannuksen tekoa varten, jotta ihminen voisi saada uuden alun elämälleen uudestisyntyneenä uskovana.

Matt. 10:14-15: "Jos teitä jossakin talossa tai kaupungissa ei oteta vastaan eikä teidän sanojanne kuunnella, lähtekää sieltä ja pudistakaa pöly jaloistanne. Totisesti: Sodoman ja Gomorran maa pääsee tuomiopäivänä vähemmällä kuin se kaupunki."

Matt. 11:20-24: "Sitten Jeesus alkoi soimata niitä kaupunkeja, joissa hän oli useimmat voimatekonsa tehnyt, siitä etteivät ne olleet tehneet parannusta: "Voi sinua, Korasin! Voi sinua, Betsaida! Jos teidän kaduillanne tehdyt voimateot olisi tehty Tyroksessa tai Sidonissa, niiden asukkaat olisivat jo aikoja sitten verhoutuneet säkkiin ja tuhkaan ja kääntyneet. Minä sanon teille: Tyros ja Sidon pääsevät tuomiopäivänä vähemmällä kuin te. "Entä sinä, Kapernaum, korotetaanko sinut muka taivaaseen? Alas sinut syöstään, alas tuonelaan saakka! Jos sinun kaduillasi tehdyt voimateot olisi tehty Sodomassa, se olisi pystyssä vielä tänäkin päivänä. Minä sanon: Sodoman maa pääsee tuomiopäivänä vähemmällä kuin sinä."

Jaak. 3:1, 5-6 "Veljeni, kovin monien teistä ei pidä ryhtyä opettajiksi, sillä te tiedätte, että meidät opettajat tullaan tuomitsemaan muita ankarammin...   ..Samoin kieli on pieni jäsen, mutta se voi kerskua suurilla asioilla. Pieni tuli sytyttää palamaan suuren metsän! Ja kielikin on tuli; meidän jäsentemme joukossa se on vääryyden maailma. Se saastuttaa koko ruumiin ja sytyttää tuleen elämän pyörän, itse liekehtien helvetin tulta."

1. Piet. 4:17: "On tullut tuomion aika, ja tuomio alkaa Jumalan huoneesta. Mutta jos se alkaa meistä, mikä onkaan niiden loppu, jotka eivät taivu uskomaan Jumalan evankeliumia?"

Miksi ei kaikki Jeesukseen uskovat pelastu?

Mikael kertoo tällä videolla ne syyt, miksi ei kaikki Jeesukseen uskonsa tunnustaneet pelastu ja miksi vain harva uskova pelastuu. Tämän opetusvideon käsikirjoituksen voi lukea myös PDF-dokumentista.

Apt. 17:30-31: "Tällaista tietämättömyyttä Jumala on pitkään sietänyt, mutta nyt sen aika on ohi: hän vaatii kaikkia ihmisiä kaikkialla tekemään parannuksen. Hän on näet määrännyt päivän, jona hän oikeudenmukaisesti tuomitsee koko maailman, ja tuomarina on oleva mies, jonka hän on siihen tehtävään asettanut. Siitä hän on antanut kaikille takeet herättämällä hänet kuolleista.
Säkkipukuiset profeetat määräävät vitsauksia antikristuksen valtakunnalle

Säkkipukuiset profeetat toimivat Jerusalemissa aikana, jolloin antikristus on astunut esille. Antikristus ei heti pääse tulemaan Jerusalemiin, vaan hän asettaa ensin 10 kuninkaan liiton ja viimeisen vuosiviikon puolessa välissä valtaa voimalla Jerusalemin (Dan. 7:20-27, 9:27; 2. Tess. 2:1-12; Ilm. 13:1-5). 

Dan. 9:27 (2017): "Hän vahvistaa liiton monille yhden vuosiviikon ajaksi, ja puoleksi vuosiviikoksi hän lakkauttaa teurasuhrin ja ruokauhrin. Silloin hävittäjä tulee kauhistuksen siivillä. Tämä loppuu vasta, kun säädetty tuomio vuodatetaan hävittäjän yli."

Dan. 7:23-25: "Ja minulle vastattiin: -- Neljäs eläin tarkoittaa neljättä valtakuntaa, joka on syntyvä maailmaan. Se valtakunta on erilainen kuin muut valtakunnat, ja se syö koko maailman ja tallaa ja murskaa sen. Ne kymmenen sarvea ovat kymmenen kuningasta, jotka tulevat hallitsemaan sitä valtakuntaa. Heidän jälkeensä nousee vielä yksi. Hän on erilainen kuin edelliset ja kukistaa kolme kuningasta. Uhmaten hän puhuu Korkeinta vastaan, tuhoaa Korkeimman pyhiä ja pyrkii muuttamaan juhla-ajat ja lain. Korkeimman pyhät annetaan hänen armoilleen ajaksi, kahdeksi ajaksi ja puoleksi ajaksi."

Egyptiläinen muumion arkku

Profeetat kutsuvat Jerusalemia Sodomaksi ja Egyptiksi, koska niinä aikoina antikristus tulee Jerusalemiin ja saastuttaa sekä kaupungin että temppelin epäjumalanpalveluksella ja väkivallalla. Egyptin faarao on ollut esikuva antikristuksesta, joka yritti tuhota Israelin kansan, mutta Jumala tuhosi hänet armeijoineen Kaislameren pohjaan. Sodoma oli kaupunki, joka oli niin täynnä pahuutta, että Jumala lopulta poltti sen maan tasalle tulella ja tulikivellä. Säkkipukuiset profeetat ovat Jumalan lähettämiä tuomareita antikristukselle ja hänen seuraajilleen.

Dan. 9:26: "..Uusi hallitsija lähettää väkensä ja saastuttaa kaupungin ja pyhäkön, mutta tulva tekee hänestä lopun. -- Ja tuho on säädetty, ja se kestää sodan loppuun asti."

Ilm. 11:8: "Heidän ruumiinsa lojuvat sen suuren kaupungin kadulla, jota profeettojen puheissa kutsutaan Sodomaksi ja Egyptiksi ja jossa heidän Herransa ristiinnaulittiin."

Säkkipukuiset profeetat saavat lyödä maata ankarilla vitsauksilla. He ottavat sateen pois, jolloin maailmaan tulee nälänhätä. Ruoka ei riittäisi kaikille ihmisille, mutta vitsaukset verottavat ihmiskuntaa niin, että väestöstä kuolee useina aaltoina aina neljäsosia tai kolmasosia yksi toisten jälkeen, jolloin ihmiskunnan koko pienenee murto-osaan ennen tuhatvuotisen rauhanvaltakunnan alkua.

Ilm. 11:6: "Heillä on valta sulkea taivas, niin ettei tule sadetta koko sinä aikana, jona he sanaa julistavat. Heillä on myös valta muuttaa vedet vereksi ja piinata maata kaikenlaisilla vitsauksilla niin usein kuin haluavat."

Ilm. 6:8: "Siinä samassa näin tuhkanharmaan hevosen. Se, joka istui hevosen selässä, oli nimeltään Kuolema, ja sen jäljessä tuli Tuonela. Ratsastajille annettiin valta neljänteen osaan maata, ne saivat tappaa miekalla, nälällä ja rutolla ja jättää loput villipetojen kynsiin."

Ilm. 9:18: "Näihin kolmeen vitsaukseen -- tuleen, savuun ja rikin katkuun, jotka suitsivat hevosten suusta -- kuoli kolmannes ihmiskuntaa."

Sak. 13:8 (Israelin kansasta): "Näin sanoo Herra: -- Kaksi kolmasosaa tämän maan asukkaista joutuu tuhoon ja kuolee, vain yksi kolmannes jää jäljelle."

Jyrki Kataisen hallitus päätti vuonna 2013 säästää Suomen huoltovarmuudesta ja puolitti viljavarastojen määrän. Ennen viljavarastoissa oli vuoden kulutuksen verran viljaa, niin nyt sitä on enää vain noin puolen vuoden tarpeiksi. Samalla öljyn varmuusvarstoja päätettiin pienentää (KS 11.1.2017). Tämän takia Suomi kestää paljon huonommin katovuosia ja muita ruokahuoltoon vaikuttavia kriisejä.

Profeetoilla on valta myös muuttaa vesiä vereksi, jolloin vettä ei voi juoda ja kalat kuolevat. Ihmisten on käytettävä pohjavesikaivoja, jotka eivät riitä jokaisen ihmisen juomavedeksi kaikkialla maailmassa. Ilmastonmuutos on aiheuttanut muutenkin vakavan pulan juomavedestä eräillä alueilla (Yle 17.1.2018).

2. Moos. 7:20-21, 24: "Mooses ja Aaron tekivät niin kuin Herra oli käskenyt. Mooses kohotti sauvansa ja löi Niilin vettä faraon ja hänen hovimiestensä nähden, ja kaikki vesi muuttui vereksi. Niilin kalat kuolivat ja virta alkoi haista niin etteivät egyptiläiset voineet juoda sen vettä, ja verta oli Egyptissä kaikkialla...   ..Mutta egyptiläiset joutuivat kaivamaan Niilin rantamilta vettä juotavakseen, sillä Niilin vettä he eivät voineet juoda." 

Hoos. 4:1-3: "Kuulkaa, israelilaiset, mitä Herra sanoo! Herra käy oikeutta teidän kanssanne, sillä tässä maassa ei ole rehellisyyttä eikä uskollisuutta, kukaan ei tunne Jumalaa. Väärät valat ja valheet, murhat, varkaudet ja aviorikokset rehottavat kaikkialla, veriteko seuraa veritekoa. Sen tähden maa muuttuu aavikoksi, kaikki sen asukkaat nääntyvät. Villieläimet ja taivaan linnut kuolevat, meren kalat katoavat."

Kauppalaivat eivät voi kulkea veressä. Tällaisia vitsauksia oli myös Mooseksen aikana, jolloin Niilijoen vesi muuttui vereksi (2. Moos. 7:14-24). Kauppamerenkulkua voi vähentää merkittävästi myös yksittäiset kriisit merireittien solmukohdissa. Mereen lasketut miinat tai muu vakava sotatoimien uhka saattavat nostaa laivojen vakuutusmaksut niin korkeiksi, ettei kauppalaivat tule niille alueille.

Suezin kanava puolittaa matkan

Iso osa Euroopan öljyn tuonnista ja muista Aasian tuontitavaroista tulee Suezin kanavan kautta. Maailmassa on noin 4000 öljytankkeria ja niiden määrä on sopeutunut Suezin kanavan kautta kulkevaan lyhyeen kuljetusreittiin. Laajojen sotien aikana kanavat ja salmet kauppamerenkulun reiteillä ovat hyvin haavoittuvia. Tärkeitä salmia ovat mm. Iso-Beltin (Tanska), Gibralttarin (Espanja), Hormuzin (Iran), Bab el Mandebin (Djibouti) ja Malakansalmi (Indonesia). Mikäli salmet pitää kiertää, niin pidempi reitti vähentää kauppalaivaston kuljetuskapasiteettia, jolloin tuontihyödykkeistä tulee pula ja hinnat voivat nousta merkittävästi (Yle 26.7.2018). Mikäli Suezin salmi menisi kiinni, niin tankkerien määrä ei riittäisi toimittamaan kaikkea öljyä Persianlahdelta Afrikan sarvi kiertäen. Jopa hiekkamyrsky ja navigointivirhe voivat aiheuttaa sellaisen meriliikenneonnettomuuden, joka sulkee Suezin kanavalta liikenteen kokonaan (Yle 25.3. ja 31.3.2021). Itämerestä on tullut uusi Persianlahti, koska Venäjä on yhtä suuri öljyntuottaja kuin Saudi Arabia ja puolet Venäjän viennistä kulkee Itämeren kautta. Jos Tanskan salmet menisivät kiinni, sillä olisi vakavia vaikutuksia Venäjän vientituloihin.

Ilm. 8:8-11: "Toinen enkeli puhalsi torveensa. Silloin syöksyi mereen jokin, mikä oli suuri kuin vuori ja liekehti tulta. Kolmannes merestä muuttui vereksi, kolmannes meressä elävistä eläimistä kuoli ja kolmannes laivoista tuhoutui. Kolmas enkeli puhalsi torveensa. Silloin putosi taivaalta suuri, soihtuna palava tähti, ja maahan pudotessaan se täytti kolmanneksen virroista ja vesien lähteistä. Tähden nimi oli Koiruoho. Kolmannes vesistä muuttui karvaaksi kuin koiruoho, ja monet ihmiset kuolivat vedestä, koska se oli tullut myrkylliseksi."

Maailmassa on seitsemän supertulivuorta ja yksi niistä on Yellowstonessa Yhdysvalloissa, jonka jättimäiset mitat ovat 55 x 80 km. Tutkijoiden mukaan on vain ajan kysymys, milloin tulivuori purkautuu. Jos se purkautuisi koko voimalla, ilmakehään purkautuvat kaasut ja tuhka aiheuttaisivat monien lajien sukupuuton ja miljoonien ihmisten kuoleman. Auringosta tuleva säteily ei kykenisi läpäisemään tätä peittoa, jolloin moni manner voi pimetä ja maapallon lämpötilat laskisivat äkillisesti. Yksi tulivuori voi pysäyttää lentoliikenteen hyvin laajalla alueella. Jos tulivuoresta purkautuvaa laavaa sekoittuu veteen, se muodostaa hyvin hienojakoista tuhkaa, joka voi vaurioittaa lentokoneiden suihkumoottorit. Vuonna 2010 Islannissa purkautui tulivuori, jonka laava sulatti jäätikköä ja sai aikaan valtavan tuhkapilven, missä lentokoneet eivät voineet lentää (Tiedelehti 12.7.2010). 

Ilm. 9:1-2: "Viides enkeli puhalsi torveensa. Silloin minä näin, että taivaasta oli pudonnut maahan tähti. Sille annettiin syvyyden kuilun avain, ja se avasi tuon syvyyteen vievän kuilun. Kuilusta nousi savua kuin suuresta uunista, ja savu pimensi auringon ja ilman."

Egyptin kymmenen vitsausta olivat hyvin monipuolinen kokoelma keinoja, joilla Jumala otti egyptiläisiltä pois elämisen edellytykset. Ruoka, vesi ja auringonvalokin loppui. Ihmisiä vaivasi pistävät hyönteiset, taudit  ruoka, raekuurot, esikoisten kuolema jne. Ilmestyskirjan kirjoittamisen aikana ihmiset eivät voineet ymmärtää, millainen on yhteiskunta niinä aikoina, jolloin kaksi säkkipukuista profeettaa toimivat. Sen takia ilmestyskirja kertoo, että profeetoilla on valta piinata maata erilaisilla vitsauksilla, niitä sen enempää määrittelemättä. Vitsaukset voivat olla hyvinkin nykyaikaisia (Ilm. 11:6). Viimeisen vuosiviikon vitsauksista kertoo lisää artikkeli: 'Pelottava Herran päivä'. 

Tällä hetkellä pelkästään koronavirus-pandemia on aiheuttanut suuria ongelmia laivanvarustajille ja lentoyhtiöille, jotka ovat joutuneet peruuttamaan suuren määrän lennoistaan ja risteilyaluksiakin on laitettu karanteeniin (IL 13.3.2020). Vakavat kulkutaudit verottavat erityisesti eläkeläisiä, jotka ovat iso osa valtameriristeilijöiden asiakkaista. CNN kertoi 12.3.2020 televisiouutisissa, että puolet asiakaista oli peruuttanut Yhdysvalloista lähtevän risteilymatkansa. Suomen telakoiden suurasiakas Carnival Princess keskeytti kaikki risteilyt kahdeksi kuukaudeksi (tiedote). On täysin mahdollista, että suuria risteilyalusvarustamoja menee konkurssiin, jos alukset jäävät satamaan pitkiksi ajoiksi erilaisten kriisien takia. Suomen valtiolla on EU-maista suurimmat takaukset teollisuuden vientiasiakkaille suhteessa bruttokansantuotteeseen, mistä suurin osa on annettu telakkateollisuuden asiakkaille 13,8 miljardia euroa (HS 1.2.2020). Suomen noin 4 miljardin takaukset Kreikalle ovat pieni tappio verrattuna siihen (Yle 18.6.2018), jos valtio joutuu korvaamaan kaikki antamansa vientitakuut yhteensä 25,5 miljardia euroa (Finnveran tilinpäätös 2019).

Jumala rankaisee hulluudella niitä, jotka pilkkaavat Jumalan profeettoja hulluiksi

Joillakin ylpeillä ihmisillä on röyhkeyttä pilkata Jumalan profeettoja hulluiksi (vert. Matt. 11:16-19; Luuk. 7:33; Joh. 8:48-52, 10:20). Yeshua sanoi, että sellaisesta pilkkaamisesta ansaitsee helvetin tulen (Mark. 3:29-30, Matt. 5:22).

Hoos. 9:7-8: "Rangaistuksen päivä tulee, tilinteon hetki on ovella, Israel sen vielä kipeästi tuntee. "Profeetta on menettänyt järkensä, hengenmies on mieltä vailla!" -- Näin te väitätte. Te vihaatte minua omien rikostenne vuoksi. Minä, profeetta, olen Jumalani asialla, minä olen Efraimin vartiomies. Mutta kaikille minun teilleni on viritetty ansa, Jumalani huoneessakin vihamielisyys kohtaa minut."

Säkkipukuisilla profeetoilla on valta määrätä Jumalan profeettoja pilkkaavat henkilöt riivaajahenkien kuritettavaksi (1. Kor. 5:5; vert. Luuk. 10:17). Tämä tarkoittaa sitä, että Jumala lähettää riivaajahengen ihmiseen, minkä jälkeen riivattu alkaa tekemään hyvin häpeällisiä tekoja ja voi jopa tuhota itsensä. Joka on pilkannut Jumalan profeettaa hulluksi voi saada rangaistukseksi sen, että hänestä itsestä tulee hullu.

5. Moos. 28:15, 28 (1933/38): "Mutta jos sinä et kuule Herran, sinun Jumalasi, ääntä etkä tarkoin pidä kaikkia hänen käskyjänsä ja säädöksiänsä, jotka minä tänä päivänä sinulle annan, niin kaikki nämä kiroukset tulevat sinun päällesi ja saavuttavat sinut...   ..Herra lyö sinua hulluudella, sokeudella ja mielisairaudella."

1. Kor. 5:5, 13: "tuo mies on luovutettava saatanalle ja niin annettava hänen ruumiinsa tuhoutua...    .."Poistakaa keskuudestanne se, joka on paha."

1. Sam. 16:14-15: "Herran Henki siirtyi pois Saulista, ja Herran lähettämä paha henki alkoi ahdistaa häntä. Saulin palvelijat sanoivat hänelle: "Huomaathan, että Jumalan lähettämä paha henki ahdistaa sinua."

Kuningas Saulista oli Pyhä Henki poistunut, jonka tilalle Sauliin oli tullut paha henki vaivaamaan häntä. Tämän jälkeen hän yritti vanginta Daavidin, mutta Jumala pelasti Daavidin laittamalla Saulin tekemään häpeällisiä tekoja hurmoksessa profeetta Samuelin edessä (1. Sam. 19:18-24).

1. Sam. 19:24: "Hänkin riisui vaatteensa ja riehui hurmoksissa Samuelin edessä kunnes kaatui maahan, ja siinä hän makasi alastomana koko sen päivän ja yön..."

Jumala kuritti kuningas Nebukadnessaria seitsemän vuoden hulluudella, koska Nebukadnessarista oli tullut ylpeä.

Dan. 4:31-33: "Sana oli vielä kuninkaan huulilla, kun taivaasta kuului ääni: "Tämä sana on sinulle, kuningas Nebukadnessar: Olet menettänyt valtakuntasi! Ihmisten joukosta sinut ajetaan pois, sinä olet asuva eläinten parissa, saat syödä ruohoa kuin härät, ja seitsemän vuotta on vierivä ylitsesi, kunnes opit tietämään, että Korkein on hallitsija ihmisten valtakunnassa ja että hän antaa sen kuninkuuden kenelle tahtoo." Se sana kävi heti toteen: Nebukadnessar ajettiin pois ihmisten joukosta, ja hän söi ruohoa kuin härät ja hänen ruumiinsa kastui yökasteesta. Hänen partansa ja hiuksensa kasvoivat tuuheiksi ja pitkiksi kuin kotkan sulat ja hänen kyntensä pitkiksi kuin lintujen kynnet."

Kun tuomari Gideonin sotilaat puhalsivat torveen, Jumala lähetti vihollisen sotaleiriin suuren sekaannuksen ja viholliset alkoivat tappamaan toisiaan. 

Tuom. 7:22: "Kun Gideonin kolmesataa miestä puhalsivat torviinsa, Herra pani midianilaiset käymään ase kädessä toistensa kimppuun..."

Sak. 14:12-13: "Mutta Herra lyö vitsauksella kaikkia niitä kansoja, jotka sotivat Jerusalemia vastaan. Ihmisiltä mätänee ruumis heidän vielä seisoessaan, silmät mätänevät kuopissaan, ja kieli mätänee heidän suuhunsa. Sinä päivänä Herra saattaa heidät täyteen sekasortoon. He käyvät käsiksi toinen toiseensa, nostavat käden toistaan vastaan."

On syytä huomioida hyvin vakavasti, että Raamattu ennustaa Jumalalle uskottomasta porttokirkosta tulevan riivaajahenkien tyyssija. Porttokirkon tunnistaa siitä huonosta hedelmästä, mitä seurakunta tekee, mistä kertoo lisää artikkeli: 'Hedelmistä puu tunnetaan'. Jos joku kristittyjen seurakunta tulee hulluksi ja riivatuksi, silloin pitää ensiksi kysyä, mitä pahaa tässä seurakunnassa on tehty, kun Jumala on lähettänyt sinne tällaisen vitsauksen (Ilm. 18:2). Harhaoppinen hengellisyys, saastaisuus ja muu laittomuus avaavat riivaajahengille oven tulla seurakuntaan. Ilmestyskirja kertoo, miten saatana ja hänen enkelinsä heitetään maan päälle. Se on ankara vitsaus, millä on vakavia seurauksia porttokirkolle ja laittomuudessa elävälle maailmalle. 

Ilm. 12:9 (1933/38): "Ja suuri lohikäärme, se vanha käärme, jota perkeleeksi ja saatanaksi kutsutaan, koko maanpiirin villitsijä, heitettiin maan päälle, ja hänen enkelinsä heitettiin hänen kanssansa."

Ilm. 18:2-6: "Hän huusi kovalla äänellä: "Kukistunut, kukistunut on suuri Babylon! Siitä on tullut pahojen henkien tyyssija ja kaikkien saastaisten henkien ja kaikkien saastaisten ja inhottavien lintujen pesäpaikka. Sen porton viiniä, vihan viiniä, ovat kaikki kansat juoneet, kaikki maailman kuninkaat ovat irstailleet hänen kanssaan, ja kaikki maailman kauppamiehet ovat rikastuneet hänen vauraudestaan ja ylellisestä elämästään." Minä kuulin taivaasta toisenkin äänen, joka sanoi: "Lähtekää pois, jättäkää hänet, te, jotka olette minun kansaani, ettette joutuisi ottamaan osaa hänen synteihinsä ettekä jäisi alttiiksi niille vitsauksille, joilla häntä lyödään. "Hänen syntiensä röykkiö ulottuu jo taivaaseen asti, eikä Jumala unohda hänen pahoja tekojaan. Tehkää hänelle niin kuin hän on tehnyt muille, maksakaa kaksin verroin hänen teoistaan. Siihen maljaan, johon hän on toisille juomansa sekoittanut, sekoittakaa häntä itseään varten kahta katkerampi juoma."

Monissa äärikarismaattisissa ja harhaoppisissa seurakunnissa ei seurata Kristusta vaan laittomuuden ihmistä antikristusta. Väärät profeetat villitsevät seurakuntaa ihmeillä, jotka eivät ole Jumalasta, mistä kertoo lisää artikkeli: 'Sillä maailmassa on monta väärää profeettaa' (Matt. 7:15-23, 24:24; Ilm. 13:13-14). Jos joku on rakastanut laittomuuden ihmistä antikristusta, hän ansaitsee saastaisen hengen itseensä. Antikristuksen johtamista seurakunnista ja valtakunnasta tulee saastaisten henkien tyyssija, minkä takia jokaisen Kristusta seuraavan on lähdettävä pois harhaoppisista seurakunnista, etteivät he joutuisi kärsimään niistä vitsauksista, joilla laittomuutta tekeviä seurakuntia rangaistaan.

Riivaajahenget turmelevat ihmisen sisältäpäin, mutta Raamattu mainitsee erityisen kirouksen, joka tuhoaa myös heidän talonsa. Jotka ovat varastaneet ja puhuneet väärin Jeesuksen nimessä, heidän koteihinsa ja kirkkorakennuksiinsa tulee kirous, joka turmelee talot asuinkelvottomaksi. Vesivahingot ja home tuhoavat puutaloja, kuten tekevät eräissä maissa termiitit, rotat ja muut tuholaiset (Yle 17.9.2014). Home turmelee ennen pitkään myös talojen betonirakenteet. Raamatun mainitsema kirous tuhoaa myös kivitaloja. Kivet rapautuvat ja taloista tulee asuinkelvottomia. Maan syvyyksistä on löytynyt mikrobeja, jotka syövät ja hengittävät kiveä omilla kemikaaleillaan (Tiede 10.4.2012).

Sak. 5:3-4: "Hän sanoi minulle: "Se sisältää kirouksen, joka koskee koko maata. Ties kuinka kauan ovat varkaat jääneet rankaisematta, ja pitkään ovat jääneet rankaisematta myös ne, jotka vannovat väärin." -- Minä lähetän liikkeelle kirouksen, sanoo Herra Sebaot. Se menee varkaan taloon ja sen taloon, joka on vannonut väärin minun nimeeni. Kirous jää sinne asumaan ja tuhoaa koko talon, niin hirret kuin kivetkin."

Sähkön loppuminen pysäyttää yhteiskunnan ydintoiminnot

Nykyään pitkään kestävä sähkökatko on ankara vitsaus, minkä voi aiheuttaa pelkästään muutaman tärkeän keskusmuuntamon vikaantuminen yhtä aikaa. Sähkö katkeaminen lopettaa pian myös juomaveden saannin ja estää viemärien toiminnan, jolloin kaupunkialueilla ei käymälät toimi ja riski kulkutautien leviämiseen kasvaa. Kaukolämpöverkko ja talojen öljylämmitysjärjestelmät eivät toimi ilman sähköä. Pitkään kestävä sähkökatko keskellä talvipakkasia johtaa vesiputkien jäätymiseen, jolloin putkia alkaa halkeamaan.

Sähkökatko pysäyttää nopeasti myös tietojärjestelmät ja matkapuhelinverkot, joten pankkipalvelut eivät toimi. Bensa-asemien pumput eivät toimi, vaikka säiliöissä olisi polttoainetta. Kauppojen sekä keskusvarastojen pakastimet sulavat ja kylmässä säilytettävät ruuat alkavat pilaantumaan. Vaikka keskusvarasoissa olisi ruokaa, niin sen keräileminen käsin on käytännössä mahdotonta suurellakaan työvoimalla, koska automatisoiduista keskusvarastoista ei löydä tavaroita ilman tietoa hyllypaikasta. Ei ole mitään syytä edes luulla, etteikö profeetat käyttäisi keinoa lamauttaa sähköjärjestelmät.

Näistä kauhuista saatiin esimakua helmikuussa 2021 Teksasissa, Yhdysvalloissa, kun lämpötila laski 30 astetta normaalia alemmas jopa 18 asteeseen pakkasta ja maahan tuli lumipeite. Osavaltiossa ei ole varauduttu jäätymiseen, koska talvet ovat siellä lämpimiä. Tästä seurasi vakavien tapahtumien ketju. Taloja alettiin lämmittämään sähkölämmittimillä, mitä sähköverkko ei kestänyt, kuten ei kestänyt jäätymistäkään. Hiilivoimaloita oli korvattu poliittisista syistä aurinko- ja tuulivoimalla, jotka eivät kyenneet tuottamaan tällä säällä juuri yhtään sähköä, mikä pahensi sähköpulaa tuntuvasti. Moni kotitalouksista oli tehnyt pörssisähkön hintaan sidotun sähkösopimuksen ja he saivat jopa yli 15.000 dollarin (12.400 euron) sähkölaskuja, koska sähkön hinta oli noussut pakkasten aikana pilviin. Osavaltioon tuli useita vuorokausia kestäviä laajoja sähkökatkoja ja sähkön saantia jouduttiin säännöstelemään antamalla sähköä muutama tunti vuorokaudessa niille alueille, missä verkko toimi. Kun sähköä ei ollut, taloja lämmitettiin puutarhagrilleillä, jotka aiheuttivat häkämyrkytyksiä ja kuolemia. Kylmästä kärsiville perustettiin evakuointikeskuksia, missä he altistuivat koronatartunnoille. Vesiputket jäätyivät ja putkien haljettua huoneistojen katot alkoivat sataa vettä, kattoja romahti rakenteisiin imeytyneiden vesimassojen johdosta ja rakennuksiin tuli mittavia vesivahinkoja. Kaupoista loppui vesipullot ja sitten myös kaikki ruoka, koska tavarakuljetukset häiriintyivät pahoin. Huoltamoilta loppui polttoaine. Ihmiset lämmittelivät ja valmistivat ruokaa sytyttämällä pihoille nuotioita, joihin puut otettiin pihojen aidoista ja kotien huonekaluista. Tämä sytytti tulipaloja. Niissä kodeissa, jossa oli lämmintä, vettä yritettiin saada sulattamalla lunta roskakoreissa ja kylpyammeissa. Koska vesivessat eivät toimineet, se aiheutti taajamissa hygieniaongelmia. Ihmiset latasivat someen videoita, joissa he valittivat hätääntyneinä menettäneensä kotinsa vesivahingoissa, eikä kukaan auta heitä. Paniikki levisi jopa televisiokanavien uutisankkureihin, jotka ääntä korottaen vaativat syyllisiä vastuuseen. Vesivahinkojen laajuus on niin mittava, että korjaukset kestävät pitkään ja osa kastuneista rakennuksista ehtii tulla asuinkelvottomiksi homevaurioiden johdosta. Vakuutusyhtiöiden alustavien arvioiden mukaan vahingot ovat yhtä suuret, mitä oli hurrikaani Harveyssä vuonna 2017 arviolta noin 125 miljardia dollaria (noin 103 miljardia euroa; Yle 15. ja 20. ja 22.2.2021 sekä IL 20.2.2021).

Aurinkomyrsky voi pimentää sähköverkot
Auringon uloimmassa kerroksessa koronassa on aika ajoin voimakkaita myrskyjä, jotka sinkoavat roihupurkauksen avaruuteen. Jos massapurkaus tulee suoraan kohti maata, niin säteily läpäisee maata suojaavan magneettikentän ja ilmakehän, mikä voi aiheuttaa sähköjärjestelmien vaurioitumisen useilla mantereilla (Yle 2.10.2021, IL 1.3.2015). Vuonna 1859 aurinkomyrsky vaurioitti viestintälaitteita ympäri maailmaa ja revontulet näkyivät kaikkialla mm. Karibialla (TM 10.10.2019). Ihmiskunnalla ei ole sen enempää kokemusta laajasta aurinkomyrskystä, koska yhteiskunnan toiminnot ovat olleet elektronisten laitteiden varassa vasta viimeisten vuosikymmenten aikana. Vakavan aurinkomyrskyn todennäköisyys on noin kerran 100-150 vuodessa (Yle 2.10.2021, TM 19.1.2017). 

On havaittu myös, että korkealla ilmassa räjähtävä ydinpommi aiheuttaa voimakkaan elektromagneettisen pulssin, joka vaurioittaa elektronisia laitteita jopa satojen kilometrien säteellä, mikä voi aiheuttaa enemmän vahinkoa välillisten vaikutusten kautta kuin räjähtäessään maan pinnalla. On arvioitu, että se aiheuttaisi vuoden katkon sähkön saantiin ja ruuantuotantoon (VU 20.5.2018). Asiantuntijoiden mukaan Pohjois-Korealla saattaa olla tällä hetkellä valmius lähettää ydinpommi korkealle maata kiertävälle radalle, mutta ei liene vielä valmiutta ohjata ydinkärkeä laskeutumaan toisen mantereen pinnalle.

Ilmestyskirja kertoo miten aikana, jolloin aurinko paahtaa kuumasti ja joet alkavat kuivumaan. Lopulta antikristuksen valtakuntaan tulee pimeys. Tämä voi tarkoittaa auringon valon pimentymisen lisäksi sähkön loppumista tai sähkölaitteiden vikaantumista. Viime vuosina on ollut vanhuksille vaarallisia ennätyshelteitä, mutta yhteiskunnalla on ollut vielä mahdollisuus tarjota heille koneellisesti jäähdytettyjä tiloja (Yle 26.7.2019). Kun ilmastointilaitteet eivät toimi, niin on tuskallisen kuuma. Työn tekemistä ei voi siirtää yön viileyteen, koska sähkölamput eivät toimi.


Ilm. 16:8-12: "Neljäs enkeli tyhjensi maljansa aurinkoon, ja aurinko sai vallan korventaa ihmisiä tulellaan. Ihmiset paahtuivat kovassa helteessä mutta herjasivat Jumalaa, jonka vallassa nämä vitsaukset olivat. He eivät kääntyneet, eivät antaneet kunniaa Jumalalle. Viides enkeli tyhjensi maljansa pedon valtaistuimelle, ja pedon valtakunta pimeni. Ihmiset purivat tuskissaan kielensä verille mutta herjasivat taivaan Jumalaa tuskansa ja haavojensa tähden. He eivät kääntyneet, eivät luopuneet pahoista teoistaan. Kuudes enkeli tyhjensi maljansa suureen Eufratvirtaan. Virran vesi kuivui, ja niin aukeni tie idän kuninkaille."

Joh. 9:4: "Nyt, kun vielä on päivä, meidän on tehtävä niitä tekoja, joita lähettäjäni meiltä odottaa. Tulee yö, eikä silloin kukaan kykene tekemään työtä.

Jumala kykenee auttamaan omiaan niin, etteivät he kärsi vitsaukista muiden lailla. Vaikkei vesi- ja sähköverkot toimi, niin Jumala voi auttaa omiaan antamalla sähköä, ruokaa ja vettä, kuten Israelin kansa sai erämaassa vettä kalliosta sekä mannaa ja viiriäisiä. Jumala voi viedä omansa myös muualle turvaan, minne vitsaukset eivät enää ylety, kuten Jumala vei Lootin perheineen pois Sodomasta ja Gomorrasta ennen, kun Jumala tuhosi kaupungit tulella ja tulikivellä.

Sananl. 11:4: "Rikkaus ei vihan päivänä auta, mutta oikeamielisyys pelastaa kuolemasta."

Jer. 17:7-8: "Siunattu on se mies, joka luottaa Herraan ja panee turvansa häneen! Hän on kuin puron partaalle istutettu puu, joka kurottaa juurensa veteen. Ei se pelkää helteen tuloa, sen lehvät pysyvät aina vihreinä. Vaikka tulee kuiva vuosi, ei sillä ole mitään hätää, silloinkin se kantaa hedelmää."

Yksi lopun aikojen vitsaus on kulkutaudit. Tällä hetkellä maailmaa piinaa koronavirus ja kiinassa sikoja kuolee sikaruttoon suuria määriä (IL 15.3.2020, Yle 30.9.2019). Profeetoilla on valta määrätä kulkutauteja vaivaamaan ihmisiä ja karjaa. Nykyään tuhoja tekevät myös tietokonevirukset. Tietojärjestelmät ovat hyvin monimutkaisia kokonaisuuksia, joiden rakentamisessa on monissa paikoissa oltu huolimattomia. Tämä on aiheuttanut paljon tietoturva-aukkoja käyttöjärjestelmiin ja teknisiin laitteisiin, joita eri tahot käyttävät hyväksi koko ajan.

Nykyään moni uusi automalli on yhteydessä koko ajan internetiin. Tunnettu automerkki korjasi sähköautomallinsa huonoa jarrutehoa päivittämällä kaikkien autojen ohjelmistot etänä, joten ei ole mitenkään mahdoton ajatus, että joku hakkeri löytää keinon ohjata etänä jotain autoa. Niin kävi, että hakkerit onnistuivat murtautumaan autoon, avaaman ovet ilman avainta ja ohjaamaan auton jarruja etänä (HS 21.6.2016). Autotoimittaja Antti Liinpää koeajoi tunnettua sähköautoa, mutta kun hän painoi jarrua, auto vain kiihdytti nopeutta (Video-A ja video-B). Boeing MAX 737 lentokoneet ovat tällä hetkellä kaikki maassa, koska niiden ohjausjärjestelmässä ollut suunnitteluvika johti kahteen vakavaan lento-onnettomuuteen (Yle 24.10.2019). Nykyaikaiset lentokoneet ovat täysin tietokone-ohjattuja, joten nekin voivat tippua minne vain, jos joku kykenee sabotoimaan niiden tietojärjestelmiä. Ei ole sekään mahdoton ajatus, etteikö säkkipukuiset profeetat antaisi suullaan käskyn ilmassa lentäville lentokoneille sammuttaa kaikki sähköjärjestelmät, jolloin ne putoisivat alas kuin kivi.

Mikropiireissä on Troijan hevosia

Troijan linnoituskaupunki valloitettiin houkuttelemalla troijalaiset tuomaan muurien sisäpuolelle suuri puuhevonen, jonka sisälle oli piiloutunut sotilaita. 5G-matkapuhelinverkkojen kohdalla on ollut perusteltu epäilys, että erään maan valmistamien tukiasemien, verkkolaitteiden sekä matkapuhelinten mikropiireissä olisi valmiiksi rakennettu takaportti vakoilua ja lamauttamista varten (IS 30.4.2019, Yle 12.2.2020). Joskus ohjelmistoihin tehdään tätä tarkoitusta varten tahallaan tietoturva-aukko. Entä jos joku ulkopuolinen taho pystyy löytämään tämän takaportin, niin silloin sitä voi muutkin käyttää hyväksi. Noin 15 vuotta sitten erään suuren kansainvälisen suuryrityksen tietotekniikkaosasto löysi ihan sattumalta eräästä käyttöjärjestelmästä takaportin, jonka kautta löytyi valmiiksi ohjelmoidut vakoilutoiminnot, joilla pystyttiin etäohjaamaan ja seuraamaan kaikkea sitä, mitä tietokoneella tehtiin. Tämän vuoksi eräät suurvallat ovat valmistaneet omat käyttöjärjestelmänsä suomalaisen Linux-käyttöjärjestelmän pohjalta, eivätkä anna ulkomaalaisten yritysten toimittaa omaa käyttöjärjestelmäänsä tietokoneisiinsa. On käsittämätöntä, ettei Suomi ole ajoissa tehnyt samaa, koska sillä olisi siihen mahdollisuus. Jopa matkapuhelimille tehty Android pohjautuu Linuxiin.

Entä miten toimivat säkkipukuiset profeetat? He eivät tarvitse mitään osaamista tietoturva-aukoista eikä tekniikasta, koska heillä on valta lähettää suun käskyllä vitsauksen, joka tuhoaa yksittäisten organisaatioiden tietovarastoja ja lamauttavat tietojärjestelmiä niin, ettei niitä voi edes varmuuskopioista palauttaa, ellei profeetta peruuta vitsausta. Tämä voi lamauttaa suurten pankkien ja kauppaketjujen toiminnan niin pahoin, että ne menevät konkurssiin, jos eivät vapaudu vitsauksesta nopeasti.

Raamatun aikana maksuvälineenä käytettiin kultaa ja hopeaa, joista valmistettiin myös kolikoita, mistä kertoo lisää artikkeli: 'Sormi kirjoitti: "Laskettu, laskettu, punnittu, puoliksi jaettu'. Nykyään maksuvälineenä käytetään keskuspankkien liikkeelle laskemaa rahaa, jota kaupalliset pankit lainaavat keskuspankilta enimmäkseen sähköisessä muodossa (Yle 6.6.2020).  

Kreikkalaiset vaativat Saksalta rahaa

Kansainvälinen pankkijärjestelmä on jo nyt natissut Etelä-Euroopan maiden pankkikriiseissä ja kansainvälisissä talouspakotesodissa (HS 5.11.2018). Monet valuutat ovat romahtaneet yleensä silloin, kun keskuspankki on alkanut rahoittamaan valtion menoja painamalla lisää seteleitä suuria määriä, mitä on tapahtunut jo jonkin aikaa sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa (KL 25.1.2017, Yle 19.3.2020, HS 21.6.2020). Euroopan keskuspankki (EKP) on viime vuosien aikana rahoittanut euro-maiden valtioiden taloutta peräti 6600 miljardin euron setelirahoituksella, eikä ole mitään toivoa, että maat joskus maksaisivat velkansa takaisin (Yle 27.10.2022). EKP:n säännöt kieltävät valtioiden setelirahoituksen, mutta sääntöä yritetään kiertää kyseenalaisin keinoin pukemalla se toiseen muotoon, joka ei vastaa asian varsinaista tarkoitusta eikä luonnetta.

EY-sopimuksen artikla 123: "Tilitysoikeudet ja muut sellaiset luottojärjestelyt Euroopan keskuspankissa tai jäsenvaltioiden keskuspankeissa...  ..jäsenvaltioiden...  ..hyväksi ovat kiellettyjä samoin kuin se, että Euroopan keskuspankki tai kansalliset keskuspankit hankkivat suoraan niiltä velkasitoumuksia." (MOT 12.10.2020)

Saksan perustuslakituomioistuin on todennut setelirahoituksen lain vastaiseksi (Yle 5.5.2020, IS 5.5.2020). Presidentti Sauli Niinistö on siviiliammatiltaan hovioikeudenneuvos ja hän on lausunut, että EU on unohtanut perussopimukset ja pitää unionia pystyssä velkarahalla vastoin alkuperäistä sopimusta (IS 25.8.2020, IL 25.8.2020). Niinistö kyseenalaistaa järjestelyn legimiteetin eli laillisuuden: "Euroalueen vakaus- ja kasvusopimuksen piti asettaa rajat velkaantumiselle ja budjettivajeille. No bail out -periaatteen piti olla yksiselitteinen. Euroopan keskuspankin ei ajateltu ryhtyvän jäsenmaiden velkapapereiden haltijaksi. EU:n budjettia ei pitänyt rahoittaa lainarahalla. Kävikö niin? Säännöt perussopimuksissa ovat kyllä ennallaan, mutta tosiasiallinen tilanne näyttää hyvin toiselta. Nuo taloudenpidon keskeiset periaatteet ovat vuosi vuodelta liudentuneet, osin kokonaan kadonneet." (IS 25.8.2020)

3. Moos. 19:35-36: "Älkää pettäkö jakaessanne oikeutta, älkää myöskään mitatessanne pituutta, painoa tai tilavuutta. Teillä tulee olla virheetön vaaka, ja punnusten, eefa-mitan ja hin-mitan on oltava oikeat. Minä olen Herra, teidän Jumalanne, joka toin teidät pois Egyptistä."

5. Moos. 25:13-16: "Älkää pitäkö kukkarossanne eripainoisia punnuksia. Älkää pitäkö talossanne kahta erikokoista eefa-mittaa. Teillä tulee olla oikean painoiset punnukset ja oikean kokoiset eefa- mitat, että saisitte elää vanhoiksi siinä maassa, jonka Herra, teidän Jumalanne, antaa teille. Jokainen väärien punnusten ja väärien mittojen käyttäjä on Herralle iljetys."

Jos pankkijärjestelmä alkaa kärsiä näiden kriisien lisäksi pitkistä käyttökatkoista tai tietojen täydellisestä häviämisestä, on todennäköistä, että eräät valuutat romahtavat ja tulevat arvottomiksi. Pelkästään Italian valtion ja pankkien toteaminen maksukyvyttömäksi voi romahduttaa euro-valuutan ja ajaa EU-valtiot suuriin keskinäisiin riitoihin, mikä voi tapahtua koska tahansa (Yle TV1, 11.11.2019: MOT: Euro repeää etelästä).

Lohduton Punavuori 19.3.2020

Hes. 7:19: "He viskaavat hopeansa kadulle, heidän kullastaan tulee arvotonta rojua. Ei heitä pelasta kulta, ei hopea Herran vihan päivänä. Ei niistä ole tyydyttämään heidän nälkäänsä, ei täyttämään heidän vatsaansa. Juuri niiden tähden he ovat langenneet."

Sananl. 20:17: "Makeaa on petoksella saatu leipä, mutta pian on suussa pelkkiä kiviä."

Jaak. 5:1-3: "Kuulkaa, te rikkaat! Itkekää ja valittakaa kurjuutta, joka tulee osaksenne. Teidän rikkautenne on lahonnut ja teidän vaatteenne ovat koin syömiä. Teidän kultanne ja hopeanne on ruosteessa. Niiden ruoste on todistava teitä vastaan, ja se syö lihaanne kuin tuli..."

1. Tim. 6:10: "Rahanhimo on kaiken pahan alkujuuri. Rahaa havitellessaan monet ovat eksyneet pois uskosta ja tuottaneet itselleen monenlaista kärsimystä."

Tällaisille kriiseille on tyypillistä, että koko yhteiskunnan omaisuus jaetaan uudelleen, kuten kävi Neuvostoliiton romahtaessa ja siirtomaissa, kun eurooppalaiset ottivat paikallisten asukkaiden maat ja luonnonvarat itselleen. Kriisit antavat vahvoille ja röyhkeille tilaisuuden riistää muilta heidän koko omaisuutensa.

Hab. 1:6-7, 9-10: "Minä kutsun kaldealaiset, rajun ja pelottavan kansan, joka kulkee maan ääriin ja ottaa haltuunsa toisten asuinsijat. Se on julma ja armoton kansa. Itse se päättää, mikä on oikein ja mitä se saa tehdä...   .. niin kaldealaiset rientävät ryöstämään. Heidän joukkonsa vyöryvät suoraan eteenpäin, heillä on vankeja kuin meressä hiekkaa. Kuninkaita he pitävät pilkkanaan..."

Valuuttojen romahdus antaa tilaisuuden antikristukselle korvata rahajärjestelmä pedon merkillä, mitä ilman kukaan ei voi ostaa tai myydä, joka otetaan oikeaan käteen tai otsaan. Maksukorttien lukijapäätteet ovat jo yhteensopivia lähietäluettavien mikrosirujen kanssa, joihin on kirjoitettu elektronisesti luottokortin numero tai elektronista valuuttaa (tv-mainos ja KL 22.7.2017). Euroopan keskuspankki kehittää digitaalista euroa. Tulevaisuudessa pankista voisi nostaa setelien ja kolikoiden sijaan euroja digitaaliseen laitteeseen. Ruotsin keskuspankki ja Kiinakin ovat kehittämässä omaa kryptovaluuttaa (HS 27.11.2019, SP 2.10.2020 ja HS 13.10.2020). Pedon merkkiä ei kuitenkaan pidä ottaa, koska sen ottamisesta saa varman tuomion tuliseen järveen. Antikristuksen aikana Jumalan pyhiltä kysytään kestävyyttä aina marttyyrikuolemaan asti.

Ilm. 13:16-18: "Se pakottaa kaikki, pienet ja suuret, rikkaat ja köyhät, vapaat ja orjat, ottamaan oikeaan käteensä tai otsaansa merkin. Kenenkään ei ole lupa ostaa eikä myydä mitään, ellei hänellä ole tätä merkkiä, joka on pedon nimi tai sen nimen luku. Tässä vaaditaan viisautta. Se, jolla on ymmärrystä, laskekoon pedon nimen lukuarvon: se on erään ihmisen luku, ja se luku on kuusisataakuusikymmentäkuusi."

Ilm. 14:9-13: "Näiden kahden jäljessä tuli vielä kolmas enkeli, joka kuulutti kovalla äänellä: "Se, joka kumartaa petoa ja sen kuvaa ja ottaa otsaansa tai käteensä sen merkin,  joutuu yhtä lailla juomaan Jumalan vihan viiniä, joka laimentamattomana on kaadettu Jumalan vihan maljaan. Häntä kidutetaan tulessa ja rikin katkussa pyhien enkelien ja Karitsan edessä. Tulesta, joka ihmisiä kiduttaa, nousee savu aina ja ikuisesti. Heillä ei ole päivän, ei yön lepoa -- ei niillä, jotka kumartavat petoa ja sen kuvaa, eikä kenelläkään, joka ottaa pedon nimen merkikseen. Tässä kysytään pyhiltä kestävyyttä, niiltä jotka noudattavat Jumalan käskyjä ja uskovat Jeesukseen." Minä kuulin taivaasta äänen, joka sanoi: "Kirjoita: Autuaita ne, jotka tästä lähtien kuolevat Herran omina. He ovat autuaita, sanoo Henki. He saavat levätä vaivoistaan, sillä heidän tekonsa seuraavat heitä."

Jumalan profeetat toimivat lopun ajoilla kuin rohkeat sotilaat

Kun tällaista alkaa tapahtua, niin kansat alkavat pelkäämään säkkipukuisia profeettoja hyvin paljon. Se johtaa siihen, että monet pyrkivät surmaamaan heidät, koska profeettojen määräämät vitsaukset aiheuttavat mittavaa tuhoa ympäri maailman. Profeetat puolustautuvat 1260 päivän aikana suunsa kautta tulevalla tulen liekillä, joka polttaa kuoliaaksi kaikki ne, jotka yrittävät tehdä heille pahaa. Kun yksikään murhayritys ei onnistu, niin kansat alkavat entistä enemmän pelkäämään säkkipukuisia profeettoja.

Ilm. 11:5: "Jos joku aikoo tehdä heille pahaa, heidän suustaan lähtee tuli, joka nielee heidän vihollisensa. Näin on kuoleva jokainen, joka aikoo heille pahaa."

Jer. 23:29: "Eikö minun sanani ole kuin tuli, kuin moukari, joka murskaa kallion?"

Jumala oli myös Joosuan kanssa, kun hän sai Herralta tehtävän vallata Israelin maa. Jumala kehotti Joosuaa olemaan rohkea ja luja. Joosuan hepreankielinen nimi Yehoshua on sama nimi, mutta pidemmässä muodossa, mitä on Yeshua HaMahiachilla.

Joos. 1:5-9: "Koko elinaikanasi ei kukaan voi sinua vastustaa. Minä olen sinun kanssasi, niin kuin olin Mooseksen kanssa. Minä en jätä enkä hylkää sinua. Ole rohkea ja luja. Sinä saat jakaa israelilaisille tuon maan: minä olen luvannut sen heidän omakseen valalla, jonka vannoin heidän esi- isilleen. Ole vain rohkea ja ole luja. Noudata tarkoin sitä lakia, jonka palvelijani Mooses sinulle antoi. Älä poikkea siitä oikealle äläkä vasemmalle. Silloin menestyt kaikessa mihin ryhdyt. Pidä tämän lainkirjan sanat aina huulillasi. Tutki lakia päivin ja öin, niin pystyt tarkoin noudattamaan kaikkea, mitä siihen on kirjoitettu. Silloin sinä menestyt ja onnistut kaikissa toimissasi. "Muista, että olen sanonut sinulle: 'Ole rohkea ja luja, älä pelkää äläkä lannistu. Herra, sinun Jumalasi, on sinun kanssasi kaikilla teilläsi.'"

7 salamaa lyö lähelle kirkkoa
Kuningas Ahasja halusi vangita profeetta Elian ja kuningas lähetti 50 sotilaspoliisia tuomaan Elian puheilleen, joka istui vuoren huipulla. Kun sotilaspoliisien osasto tuli paikalle, Elia rukoili Jumalaa ja salamat surmasivat kaikki sotilaspoliisit. Sen jälkeen kuningas lähetti toiset 50 sotilaspoliisia, joille kävi samoin. Kun kolmannella kerralla paikalle tuli 50 uutta sotilaspoliisia, niin he pelkäsivät niin paljon Eliaa, että anoivat häneltä armoa. Sen jälkeen Elia lähti sotilaspoliisien kanssa kuninkaan puheille, koska sotilaspoliisit pelkäsivät Eliaa kuollakseen, niin etteivät olisi uskaltaneet koskea Eliaan. Profeetta Elia ilmoitti sen jälkeen kuninkaalle Jumalan määräämästä kuolemantuomiosta hänen syntiensä vuoksi (2. Kun. 1:16-18).

2. Kun. 1:11-15: "Kuningas lähetti Elian luo toisen viidenkymmenenpäällikön miehineen. Päällikkö tuli hänen luokseen ja sanoi: "Jumalan mies! Kuningas käskee sinun tulla heti kaupunkiin." Mutta Elia vastasi heille: "Jos minä olen Jumalan mies, tulkoon tuli alas taivaasta ja polttakoon sinut ja kaikki viisikymmentä miestäsi." Taas löi Jumalan tuli alas taivaasta ja poltti päällikön kaikkine miehineen. Kuningas lähetti vielä kolmannenkin viidenkymmenenpäällikön joukkonsa kanssa. Kun tämä kolmas päällikkö tuli paikalle, hän polvistui Elian eteen ja pyysi häneltä armoa sanoen: "Jumalan mies! Säästä minun henkeni ja näiden viidenkymmenen palvelijasi henki! Taivaasta on lyönyt alas tuli, ja se on polttanut kaksi edellistä päällikköä miehineen, mutta säästä minun henkeni!" Herran enkeli sanoi silloin Elialle: "Lähde hänen kanssaan, älä pelkää häntä." Niin Elia lähti ja meni päällikön kanssa kuninkaan luo."

Olkaa lujat ja rohkeat

Kun Jumala käyttää näin vaativissa tehtävissä profeettojaan, niin Jumala varustaa heidät myös tehtävän edellyttämällä tavalla. Profeetat eivät voi omilla voimilla mitään tehdä eivätkä edes teekään. Kyse on Jumalan määräämien tuomioiden ilmoittamisesta omalla suullaan, jotka Jumala itse toimeenpanee. Kun Ananias ja Safira valehtelivat apostoli Pietarille, niin riitti Pietarin suun kautta lukema kuolemantuomio, jolloin Ananias ja Safira kuolivat ilman, että Pietari edes koski heihin. Tämä aiheutti seurakunnassa kauhua. Kun lopun ajoilla profeettojen puheet toteutuvat erilaisina onnettomuuksina, niin se aiheuttaa suurta pelkoa yleisössä. Kuten Raamatussa lukee, Jumalan pelko on viisauden alku.

Apt. 5:8-11: "Pietari kysyi häneltä: "Sano minulle, tähänkö hintaan te maatilan myitte?" "Niin, juuri siihen hintaan", vastasi nainen. Silloin Pietari sanoi: "Kuinka te yksissä tuumin ryhdyitte koettelemaan Herran Henkeä? Kuuletko askelia oven takaa? Ne, jotka hautasivat miehesi, kantavat täältä myös sinut." Siinä samassa nainen kaatui kuolleena Pietarin jalkoihin. Nuoret miehet tulivat sisään ja näkivät naisen kuolleen. He veivät hänet pois ja hautasivat hänet miehensä viereen. Kauhu valtasi koko seurakunnan ja kaikki jotka tästä kuulivat."

Sananl. 9:10: "Herran pelko on viisauden alku, Pyhän tunteminen on ymmärryksen perusta."

Ps. 111:10: "Herran pelko on viisauden alku, viisas se, joka hänen tahtonsa täyttää..."

Jumala on kertonut monista lopun aikojen profeetoistaan, mutta ei aina nimeltä mainiten

Monet raamatunopettajat ovat arvuutelleet, ketkä kaksi säkkipukuista profeettaa ovat. He ovat ajatelleet, että kyseessä saattaisi olla Henok (Eenok) tai Elia, koska he nousivat Taivaaseen näkemättä kuolemaa (Hepr. 11:5). Elia tosin tuli takaisin Johannes Kastajana, mutta hän kuoli lopulta marttyyrinä (Mal. 4:5-6; Matt. 11:14, 14:9-10, 17:12). Eräät ovat ajatelleet, että toinen heistä olisi Mooses, koska hänen hautaansa ei ole löydetty, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö Mooses olisi kuollut (5. Moos. 34:5-6). Raamatussa kerrotaan, miten Mooses ja Elia, joka oli myös Johannes Kastaja, tulivat Taivaasta alas kirkastusvuorelle tapaamaan Yeshuaa ja hänen kolmea opetuslasta. Mooses ja Elia (Johannes Kastaja) olivat eläneet tavallisen ihmisen elämän ja kuolleet, minkä jälkeen he saivat toimia tärkeässä tehtävässä sanasaattajana. Tämä ei ole tavanomaista, vaan kyse oli harvinaisesta poikkeuksesta. Jumala tahtoi käyttää Moosesta ja Eliaa (Johannes Kastajaa) sanansaattajinaan kolmen opetuslapsen nähden.

Matt. 17:1-3: "Kuuden päivän kuluttua Jeesus otti mukaansa Pietarin sekä Jaakobin ja tämän veljen Johanneksen ja vei heidät korkealle vuorelle yksinäisyyteen. Siellä hänen ulkomuotonsa muuttui heidän nähtensä: hänen kasvonsa loistivat kuin aurinko ja hänen vaatteensa tulivat valkeiksi kuin valo. Samassa heille ilmestyivät Mooses ja Elia, jotka keskustelivat Jeesuksen kanssa."

Raamatussa ei ole mainittu kahta säkkipukuista profeettaa nimeltä, joten emme voi tietää heidän henkilöllisyyttään. Vaikka kaksi säkkipukuista profeettaa tekevät samanlaisia tekoja Elian ja Mooseksen kanssa, niin se ei välttämättä tarkoita sitä, että kyseessä olisivat samat henkilöt. Raamattu kuitenkin kertoo, että kaksi profeettaa ovat hyvin korkeassa asemassa Taivasten Valtakunnassa. Heidät kuvataan kahtena oliivipuuna (öljypuuna), jotka seisovat Jumalan valtaistuimen edessä (Ilm. 11:14). Eräät raamatunopettajat tulkitsevat Sakarjan kirjan jaetta 4:14 (1933/38) niin, että kyseessä olisivat ylipappi Joosua ja Israelin maaherra Serubbabel, jotka ovat keskeisesti esillä Sakarjan kirjan luvuissa 3-4 ja 6 (vert. Sak. 3:7, Hagg. 2:23), mutta teksti ei kuitenkaan tee suoraan sellaista yhteyttä. Temppelin pyhäkön ulko-oven vieressä oli kaksi viheriöiväksi puuksi koristeltua pronssista pylvästä, joiden nimet ovat Jakin (hän lujittaa) ja Boas (hänessä on voima). Nämä ovat kaksi puuta, jotka vartioivat tietä pyhäkköön, jossa on alituisesti palava seitsenhaarainen öljylamppu, kuten kaksi kerubia vartoivat Paratiisiin johtavaa tietä leimuavan miekan vieressä (1. Moos. 3:24, 1. Kun. 7:15-21).

Ilm. 11:3-4: "Minä annan kahdelle todistajalleni tehtäväksi julistaa sanaani säkkivaatteeseen pukeutuneina tuhat kaksisataakuusikymmentä päivää." Nämä todistajat ovat ne kaksi oliivipuuta ja kaksi lampunjalkaa, jotka seisovat maan Herran edessä."

Sak. 4:2-3, 11-14 (1933/38): "Ja hän sanoi minulle: "Mitä sinä näet?" Minä vastasin: "Minä näen, katso: lampunjalka, kokonansa kultaa, ja sen yläpuolella sen öljyastia, ja lampunjalassa sen seitsemän lamppua, ja seitsemän öljyputkea lamppuihin, jotka ovat siinä ylimpänä. Ja kaksi öljypuuta sen ääressä, toinen öljyastian oikealla, toinen vasemmalla puolella."...    ..Ja minä lausuin ja sanoin hänelle: "Mitä ovat nämä kaksi öljypuuta lampunjalan oikealla ja vasemmalla puolella?" Sitten minä toistamiseen lausuin ja sanoin hänelle: "Mitä ovat nuo kaksi öljypuun terttua kahden kultaisen putken kohdalla, jotka vuodattavat sisästänsä öljynkultaa?" Niin hän sanoi minulle näin: "Etkö tiedä, mitä ne ovat?" Minä vastasin: "En, Herra". Hän sanoi: "Nämä ovat ne molemmat öljyllä voidellut, jotka seisovat kaiken maan Herran edessä."

1. Kun. 7:15-21: "Hän teki pronssista kaksi pylvästä. Kumpikin pylväs oli kahdeksantoista kyynärän korkuinen, ja mittanuoran oli oltava kahdentoista kyynärän pituinen yltääkseen pylvään ympäri. Niiden huippuun hän valoi pronssista kaksi pylväänpäätä, molemmat viiden kyynärän korkuisia. Pylväänpäihin hän teki köynnösten ja punosten kaltaisia koristeita, seitsemän kumpaankin. Molempiin pylväänpäihin hän teki kunkin köynnöksen yläpuolelle kaksi riviä granaattiomenakoristeita niiden pintaa peittämään. Eteishallin muut pylväänpäät olivat neljän kyynärän korkuisia ja liljankukan muotoisia, mutta näiden kahden pylvään yläosat liittyivät suoraan pylvään huippuun, joka oli köynnöskoristelun yläpuolella. Kumpaakin pylväänpäätä kiersi kaksisataa granaattiomenaa. Salomo sijoitti pylväät temppelisalin eteishalliin. Sille, jonka hän pystytti oikealle puolelle, hän antoi nimeksi Jakin, ja vasemmanpuoleiselle hän antoi nimen Boas."

Sak. 6:1, 5: "Kohottaessani jälleen katseeni näin neljät vaunut, jotka tulivat kahden vuoren välistä. Ne vuoret olivat vaskivuoria...   ..Enkeli vastasi: "Ne ovat taivaan neljä tuulta, jotka lähtevät liikkeelle koko maailman valtiaan edestä."

1. Moos. 3:24: "Hän karkotti ihmisen ja asetti Eedenin puutarhan itäpuolelle kerubit ja salamoivan, leimuavan miekan vartioimaan elämän puulle vievää tietä.

Vertaus kukoistavaan puuhun tarkoittaa, että he tekevät hyvää hedelmää (Ps. 1). Vaikka he antavat ankaria tuomiota, lyövät maata erilaisilla vitsauksilla ja varmasti pahoittavat monen kristityn mielen, niin he tekevät vanhurskasta hedelmää siivoamalla syntiä pois maailmasta. Heidän sanotaan olevan kaksi voideltua, jotka tuottavat kultaista öljyä valtaistuinsalin öljylamppuun, mikä kertoo hyvin korkeasta asemasta. Raamatussa öljy on Pyhän Hengen vertauskuva. Kyseessä on kuitenkin kahdesta tavallista ihmisestä, jotka lopulta kuolevat marttyyreinä ja heräävät kuolleista 3,5 päivä päästä (Ilm. 11:7-12). Taivasten Valtakunnan ylin johto on lunastettu ihmisten joukosta (Ilm. 14:3).

Ilm. 14:3: "Valtaistuimen edessä ja neljän olennon ja vanhinten edessä laulettiin uutta laulua, jota ei voinut oppia kukaan muu kuin nuo sataneljäkymmentäneljätuhatta, jotka on ostettu maan päältä.

Tukholman profetia
Eräät tahot ovat arvuutelleet, että Tukholman profetiassa mainittu Suomen profeetta olisi toinen säkkipukuisista profeetoista, koska hänen kuvataan tekevät lopussa hyvin voimallisia tekoja ja poistuvan Taivaaseen, mikä tarkoittanee hänen nousevan Taivaaseen Elian tapaan. Tukholman profetia mainitsee ikään kuin ohimennen, että Israelissakin toimii profeetta niinä aikoina. Tämän on tulkittu tarkoittavan, että Suomen profeetta menisi lopuksi Israeliin, mikä voi todellakin pitää paikkansa, mutta mitään sellaista informaatiota ei ole, että Suomen profeetta olisi välttämättä toinen säkkipukuisista profeetoista. Tukholman profetiasta kertoo lisää artikkeli: 'Venäjä miehittää osan Suomea, kertoo Tukholman profetia'.

Profetia kehottaa tekemään parannuksen ja kertoo myös, miten Kristuksen morsian kuulee profeetan ääntä. Tämä viittaa siihen, että profeetta olisi edelläkävijä ja uskonpuhdistaja, joka ei ole vielä antikristuksen valtakuntaa vastaan sotiva säkkipukuinen profeetta, vaikka hän voi myös olla Jumalan tuomioitten julistaja, mitä yleensä Jumalan profeetat muutenkin ovat. Profetian käyttämät termit (mm. sapatti ja Jehvoa Jireh) ja sen antaneen Yrjö Säkkisen muu opetus viittaa vahvasti siihen, että profeetta olisi messiaaninen juutalainen, kuten ovat myös lopun ajalla Jumalan Pojasta todistavat 144000 esikoista (Hepr. 12:22-23; Ilm. 7:3-8, 14:1-5). Jotta tämän asian voi ymmärtää, niin pitää tietää, että kristinusko on ollut alkuseurakunnan aikana messiaanista juutalaisuutta sekä pakanuskovien että kristityiksi kääntyvien juutalaisten keskuudessa: 'Messiaaninen juutalaisuus on alkuperäinen kristinusko'.

1. Kor. 7:19: "On yhdentekevää, onko ihminen ympärileikattu vai ei; tärkeää on Jumalan käskyjen noudattaminen."

Apt. 10:34-35: "Pietari rupesi puhumaan. Hän sanoi: "Nyt minä todella käsitän, ettei Jumala erottele ihmisiä. Hän hyväksyy jokaisen, joka pelkää häntä ja noudattaa hänen tahtoaan, kuului tämä mihin kansaan tahansa."

Room. 2:27: "Ulkonaisesti ympärileikkaamaton, joka noudattaa lain käskyjä, on tuomitseva sinut, joka lain kirjaimesta ja ympärileikkauksesta huolimatta rikot lakia."

Jaak. 2:24: "Näette siis, että ihminen osoittautuu vanhurskaaksi tekojen, ei yksistään uskon perusteella.

On syytä ottaa myös huomioon, että evankeliumit ja Ilmestyskirja kertovat useista henkilöistä, joilla on merkittävä tehtävä viimeisellä vuosiviikolla. Kaksi säkkipukuista profeettaa ovat heidän joukossa, mutta myös muista henkilöistä kerrotaan, joilla on erilaiset tehtävät.

Elia astuu esille ensin ja sitten hänen jälkeensä säkkipukuiset profeetat

Seitsemän kaunista morsianta
Yeshua ja Malakian kirja kertoivat, että hieman ennen uuden liiton lähettilään Herran Yeshua HaMashiachin tuloa Jumala lähettää profeetta Elian (Johannes Kastajan) avaamaan tietä Herralle ja tekemään uskonpuhdistuksen, jottei koko maata tarvitse vihkiä tuhon omaksi. Yeshua sanoi Johannes Kastajan kuoleman jälkeen tulevassa aikamuodossa (futuurissa), että Elia tulee vielä laittamaan kaiken kohdalleen (Matt. 17:11). Elian (Johannes Kastajan) yksi tehtävistä on silloin koota ja valmistaa Kristuksen morsian sekä saattaa se Kristuksen luokse Karitsan häihin. Kuten Abraham lähetti palvelusväkensä taloudenhoitajan (johtajan) hakemaa Iisakille morsiamen, niin samalla tavalla Elia (Johannes Kastaja) iloitsee Jumalan Pojan vieressä seisten, kun Jumalan Poika saa oman morsiamensa (1. Moos. 24). Tästä aiheesta kertoo lisää artikkeli: 'Viisas morsiusneito pääsee tanssimaan - tyhmän edestä ovi suljetaan'.

Luuk. 1:17 (2017): "Hän kulkee hänen edellään Eliaan hengessä ja voimassa kääntääkseen isien sydämet lasten puoleen ja tottelemattomat vanhurskasten mielenlaatuun toimittaakseen Herralle valmistetun kansan.

Joh. 3:26-29: "Opetuslapset menivät Johanneksen luo ja sanoivat: "Rabbi, nyt on ruvennut kastamaan myös se mies, joka oli kanssasi Jordanin toisella puolen ja josta annoit hyvän todistuksen. Kaikki menevät hänen luokseen." Johannes vastasi: "Kukaan ei voi ottaa mitään, ellei sitä anneta hänelle taivaasta. Te voitte itse todistaa, että minä sanoin: 'En minä ole Messias. Minut on lähetetty kulkemaan hänen edellään.' Sulhanen on se, jolla on morsian. Mutta sulhasen ystävä seisoo hänen vieressään ja kuuntelee, mitä hän puhuu, ja iloitsee suuresti sulhasta kuunnellessaan. Niin iloitsen minäkin, ja iloni on nyt täydellinen."

Joh. 1:29: "Seuraavana päivänä Johannes näki, että Jeesus oli tulossa hänen luokseen. Johannes sanoi: "Katsokaa: Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin!"

Matt. 25:6-7: "Mutta keskellä yötä kuului huuto: 'Ylkä tulee! Menkää häntä vastaan!' Silloin kaikki morsiusneidot heräsivät ja panivat lamppunsa kuntoon."

Tämän vuoksi Elia tekee ensin uskonpuhdistuksen, mistä kertoo toinen artikkeli lisää: 'Elia korjaa rikkinäisen puhelimen ja asettaa sanat oikeille paikoillensa'.

Matt. 17:11 (aikamuoto futuuri): "Elia kyllä tulee", hän vastasi, "ja panee kaiken taas kohdalleen."

Biblia 1776 kääntää aikamuodon oikein futuuriksi, myös Matt 11.-luvussa jakeessa 14: "Ja jos te tahdotte ottaa vastaan: hän on se Elias, joka tuleva on."


Mal. 3:22-24 (1933/38): "Muistakaa minun palvelijani Mooseksen laki, jonka minä Hoorebilla hänelle säädin koko Israelia varten käskyiksi ja oikeuksiksi. Katso, minä lähetän teille profeetta Elian, ennenkuin tulee Herran päivä, se suuri ja peljättävä. Ja hän on kääntävä jälleen isien sydämet lasten puoleen ja lasten sydämet heidän isiensä puoleen, etten minä tulisi ja löisi maata, vihkisi sitä tuhon omaksi."

Mal. 3:1-3: " -- Minä lähetän sanansaattajani raivaamaan edelläni tietä. Ja aivan äkkiä tulee temppeliinsä Valtias, jota te odotatte, ja Liiton enkeli, jota te kaipaatte. Hän saapuu, sanoo Herra Sebaot. Kuka voi kestää sen päivän, jolloin hän tulee, kuka voi seistä horjumatta, kun hän ilmestyy? Sillä hän on kuin ahjon hehku, hän puhdistaa kuin vahvin lipeä. Silloin Herra toimii kuin metallinsulattaja ja hopeankiillottaja..."

Ilmestyskirjan luku 14 mainitsee kolme korkealla lentävää enkeliä (aggelos = enkeli, sanansaattaja, lähettiläs), jotka julistavat erilaiset sanomat yksi toisensa perään. Ensimmäisen tehtävä on julistaa iankaikkinen evankeliumi kaikille kansoille ja kielille sekä kehottaa ihmiskuntaa kumartamaan Herraa Yeshua HaMashiachia ja pelkäämään Jumalaa. Hänen tehtävänsä vaikuttaa samalta, mitä on Elialla (Johannes Kastajalla). Tämän jälkeen tulee toinen enkeli, joka julistaa, miten Babylon on tuomittu. Hänen jälkeensä tulee vielä kolmas enkeli, joka varoittaa ottamasta pedon merkkiä samalla muistuttaen, että nyt vaaditaan Jumalan pyhiltä kestävyyttä. Enkelin puheen mukaan Jumalan pyhiä ovat ne, jotka uskovat Jumalan Poikaan Yeshua HaMasiachiin ja noudattavat lakia (Ilm. 14:12; kreikkalainen sana 'entole' = käskyt, Mooseksen laki; vert. Jaak. 2:24). Toisen ja kolmannen sanansaattajan tehtävät kuulostavat samalta, mitä on mm. säkkipukuisilla profeetoilla.

Ilm. 14:6-12: "Minä näin taas uuden enkelin, joka lensi korkealla taivaan laella. Hänen tehtävänään oli julistaa ikuinen evankeliumi maan asukkaille, kaikille kansoille, heimoille, kielille ja maille. Hän kuulutti kovalla äänellä: "Pelätkää Jumalaa ja antakaa hänelle kunnia - - hänen tuomionsa aika on tullut! Kumartakaa häntä, joka on luonut taivaan, maan ja meren ja vesien lähteet." Hänen jäljessään tuli toinen enkeli, joka kuulutti: "Kukistunut, kukistunut on suuri Babylon, tuo portto, joka iljetyksillään on vietellyt kaikki kansat juomaan vihan viiniä." Näiden kahden jäljessä tuli vielä kolmas enkeli, joka kuulutti kovalla äänellä: "Se, joka kumartaa petoa ja sen kuvaa ja ottaa otsaansa tai käteensä sen merkin, joutuu yhtä lailla juomaan Jumalan vihan viiniä, joka laimentamattomana on kaadettu Jumalan vihan maljaan. Häntä kidutetaan tulessa ja rikin katkussa pyhien enkelien ja Karitsan edessä." Tulesta, joka ihmisiä kiduttaa, nousee savu aina ja ikuisesti. Heillä ei ole päivän, ei yön lepoa -- ei niillä, jotka kumartavat petoa ja sen kuvaa, eikä kenelläkään, joka ottaa pedon nimen merkikseen. Tässä kysytään pyhiltä kestävyyttä, niiltä jotka noudattavat Jumalan käskyjä ja uskovat Jeesukseen."

Kotka lentää korkealla
Myöhemmin Ilmestyskirja kertoo luvussa 8 korkealla lentävästä kotkasta, joka kuuluttaa entistä ankarammista vitsauksista, jolla lyödään niitä, jotka ovat ottaneet pedon merkin ja kumartavat antikristusta. Tämä tapahtuu sen jälkeen, kun kolmasosa tähdistä on sammunut. Lohikäärme (saatana) on pyrstöllään singonnut tähdet maan päälle, mikä tarkoittaa sitä, että demoneita tulee ihmisten keskuuteen piinaamaan niitä, jotka ovat kumartaneet antikristusta, mistä kertoo Ilmestyskirjan luku 9. Arkkienkeli Mikael on armeijansa kanssa heittänyt saatanan ja hänen enkelinsä maanpäälle (Ilm. 12:7-9). 

Ilm. 8:12-13: "Neljäs enkeli puhalsi torveensa. Silloin kolmannes auringosta, kolmannes kuusta ja kolmannes tähdistä sammui, niin että ne pimenivät kolmanneksen. Päivä menetti kolmanneksen valostaan, ja samoin synkkeni yö. Silloin näin kotkan, joka lensi korkealla taivaan laella ja huusi kovalla äänellä: "Voi! Voi! Voi niitä, jotka asuvat maan päällä! Vielä tulevat torvet soimaan, vielä puhaltaa torveensa kolme enkeliä."

Ilm. 12:3-9: "Toinenkin tunnusmerkki näkyi taivaalla: suuri tulipunainen lohikäärme, jolla oli seitsemän päätä ja kymmenen sarvea ja kruunu kaikissa seitsemässä päässä. Pyrstöllään se pyyhkäisi pois kolmanneksen taivaan tähdistä ja sinkosi ne maahan. Lohikäärme asettui synnyttävän naisen eteen nielaistakseen lapsen heti kun se syntyy. Nainen synnytti lapsensa, pojan, joka on paimentava maailman kansoja rautaisella sauvalla. Tämä lapsi temmattiin Jumalan ja hänen valtaistuimensa luo, ja nainen pakeni autiomaahan. Jumala on sinne valmistanut hänelle turvapaikan, missä hänestä pidetään huolta tuhat kaksisataakuusikymmentä päivää. Taivaassa syttyi sota. Mikael ja hänen enkelinsä kävivät taisteluun lohikäärmettä vastaan. Lohikäärme enkeleineen teki vastarintaa mutta kärsi tappion, eikä sille ja sen joukolle ollut enää sijaa taivaassa. Tuo suuri lohikäärme, tuo muinaisaikojen käärme, jota kutsutaan paholaiseksi ja saatanaksi, tuo koko ihmiskunnan eksyttäjä, syöstiin maan päälle, ja samoin syöstiin alas sen enkelit."

Demonien kuninkaan yksi nimistä on apollon

Heinäsirkoilta näyttävien demonien kuninkaan nimi on apollon (abaddon, apollyon), mikä merkitsee hävittäjää, tuhoojaa, tuonelaa (Ilm. 9), joka on yksi saatanan nimistä. Danielin kirja varoittaa, että viimeisen vuosiviikon puolessa välissä temppeliin tulee kauhistuksen siivillä hävittäjä, joka on antikristus (Dan. 9:27). Yeshua varoitti myös tästä hävittäjästä, joka tulee sen jälkeen, kun ensimmäinen enkeli on julistanut evankeliumin kaikille kansoille ja kielille, mistä kertoo lisää artikkeli: 'Viimeinen vuosiviikko'. Ensin demonit kiusaavat ihmisiä pistämällä heitä kivuliaasti kuin skorpionit viiden kuukauden ajan ja sen jälkeen alkaa surmaaminen.

Rukoilijasirkka on raaka peto
Joel 1:2-4: "Kuulkaa tämä, te vanhimmat, kuulkaa, maan asukkaat! Onko tällaista tapahtunut teidän päivinänne tai teidän isienne päivinä? Kertokaa siitä lapsillenne, kertokoot he omille lapsilleen ja lastenlapset seuraavalle sukupolvelle: mitä heinäsirkoilta jäi jäljelle, sen söivät niiden toukat, mitä toukilta jäi syömättä, sen ahmivat vaeltajasirkat, mitä vaeltajasirkoilta jäi, sen söivät kalvajasirkat."

Ilm. 9:7-11: "Heinäsirkat olivat näöltään kuin taisteluun varustettuja hevosia. Niillä oli päässään kullalta kimaltavat seppeleet, niiden kasvot olivat kuin ihmisen kasvot, ja niillä oli naisen tukan kaltainen tukka. Niiden hampaat olivat kuin leijonan hampaat, ja niillä oli rintapanssarit, jotka olivat kuin rautaa. Niiden siivistä lähti samanlainen jyminä kuin sotavaunuista, joita monet hevoset täyttä laukkaa vetävät taisteluun. Niillä oli pyrstö ja pistin kuin skorpioneilla, ja pyrstöllään ne saivat tehdä ihmisille pahaa viiden kuukauden ajan. Kuninkaanaan niillä oli syvyyden enkeli, hepreankieliseltä nimeltään Abaddon, kreikankieliseltä Apollyon." (Hepreankielinen nimi abaddon merkitsee 'tuho', 'tuonela'; kreikankielinen apollyon 'hävittäjä', 'tuhoaja')

Dan. 9:27 (2017): "Hän vahvistaa liiton monille yhden vuosiviikon ajaksi, ja puoleksi vuosiviikoksi hän lakkauttaa teurasuhrin ja ruokauhrin. Silloin hävittäjä tulee kauhistuksen siivillä. Tämä loppuu vasta, kun säädetty tuomio vuodatetaan hävittäjän yli.


Matt. 24:14-21 (1933/38): "Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu. Kun te siis näette hävityksen kauhistuksen, josta on puhuttu profeetta Danielin kautta, seisovan pyhässä paikassa - joka tämän lukee, se tarkatkoon - silloin ne, jotka Juudeassa ovat, paetkoot vuorille; joka on katolla, älköön astuko alas noutamaan, mitä hänen huoneessansa on, ja joka on pellolla, älköön palatko takaisin noutamaan vaippaansa. Voi raskaita ja imettäväisiä niinä päivinä! Mutta rukoilkaa, ettei teidän pakonne tapahtuisi talvella eikä sapattina. Sillä silloin on oleva suuri ahdistus, jonka kaltaista ei ole ollut maailman alusta hamaan tähän asti eikä milloinkaan tule."

Sen jälkeen esille tulee toisen näköinen demoniarmeija, jonka 200 miljoonaa ratsusotilasta surmaavat kolmasosan ihmiskunnasta (Ilm. 9:16-18). Näinä aikoina Israelin kansan jäännöstä suojelee arkkienkeli Mikael. Tämä mies on silloin paikan päällä Taivasten Valtakunnan armeijan kanssa pitämässä huolta, että elämän kirjaan merkityt israelilaiset selviävät tuhatvuotiseen rauhavaltakuntaan elossa. Silloin menestyvät ne raamatunopettajat, jotka ovat opettaneet Jumalan Sanaa vanhurskaasti (oikein).

Ilm. 9:12-20: "Ensimmäinen voi-huuto on ohi. Mutta sen jälkeen tulee vielä kaksi huutoa. Kuudes enkeli puhalsi torveensa. Silloin kuulin, kuinka Jumalan edessä olevan kultaisen alttarin sarvista tuli ääni, joka sanoi kuudennelle torveaan soittaneelle enkelille: "Päästä irti ne neljä enkeliä, jotka ovat kahleissa suuren Eufratvirran rannalla." Niin päästettiin irti nämä neljä enkeliä, jotka olivat valmiina tätä tuntia, päivää, kuukautta ja vuotta varten: niiden oli määrä surmata kolmannes ihmiskunnasta. Niillä oli ratsuväkeä kaksikymmentätuhatta kertaa kymmenentuhatta sotilasta; minä kuulin joukkojen lukumäärän. Tällaisia olivat näyssäni ratsut ja ratsastajat: niillä oli tulipunaiset, savunsiniset ja rikinkeltaiset rintapanssarit, ja hevosilla oli kuin leijonan pää ja niiden suusta suitsi tulta, savua ja rikin katkua. Näihin kolmeen vitsaukseen -- tuleen, savuun ja rikin katkuun, jotka suitsivat hevosten suusta -- kuoli kolmannes ihmiskuntaa. Hevosten voima oli niiden suussa ja hännässä. Häntä oli kuin käärme, ja sillä oli käärmeen pää, jolla se tuotti tuhoa."

Dan. 12:1-3: " -- Silloin astuu esiin Mikael, suuri enkeliruhtinas, joka seisoo kansasi suojana. Ja tulee ahdistuksen aika, jonka kaltaista ei ole ollut siitä alkaen, kun kansoja on ollut, aina tuohon aikaan saakka. Mutta sinun kansasi pelastuu, pelastuu jokainen, jonka nimi on kirjoitettu kirjaan. Monet maan tomussa nukkuvista heräävät, toiset ikuiseen elämään, toiset häpeään ja ikuiseen kauhuun. Oikeat opettajat loistavat niin kuin säteilevä taivaankansi, ja ne, jotka ovat opastaneet monia vanhurskauteen, loistavat kuin tähdet, aina ja ikuisesti."

Ilm. 12:6, 13-14: "ja nainen pakeni autiomaahan. Jumala on sinne valmistanut hänelle turvapaikan, missä hänestä pidetään huolta tuhat kaksisataakuusikymmentä päivää... ..Kun lohikäärme huomasi, että se oli syösty maahan, se lähti ajamaan takaa naista, joka oli pojan synnyttänyt. Mutta naiselle annettiin suuren kotkan siivet, jotta hän lentäisi turvapaikkaansa autiomaahan. Siellä hän on suojassa käärmeeltä, ja hänestä pidetään huolta vuosi, kaksi vuotta ja puoli vuotta."

Nykyään televisiosta tulee paljon Hollywoodissa tehtyjä kauhuelokuvia, joita ihmiset katselevat kotisohvillaan. Kauhuelokuvissa on maailmojen sotaa, alieneja, julmia örkkejä, demoneja, riivattuja ihmisiä, ihmisten päälle hyökkääviä petoja, ruumiita jne. Elokuvat on tehnyt hyvin taitavasti ja ne aiheuttavat voimakasta pelon tunnetta katsojissa. Viimeisellä vuosiviikolla kauhuelokuvista tulee totta. Kaikki se, mitä ihmiset ovat elokuvissa nähneet, siitä tulee todellisuutta, kun maan päälle heitetyt saatanan enkelit alkavat piinaamaan ihmisiä eri tavoilla. Ihmiset juoksevat kirkuen pakoon heitä takaa ajavia rikollisia ja demoneita. Kuolleiden ruumiita näkyy kaikkialla, eikä niitä kukaan ehdi korjata pois. Monta päivää nälkää kärsineet ihmiset alkavat syömään toisiaan.

Hes. 5:9-12: "Minä rankaisen sinua iljettävien tekojesi takia ja teen sen niin, etten niin ole koskaan tehnyt enkä koskaan enää ole tekevä. Isät syövät vielä lapsiaan muuriesi sisällä, ja lapset joutuvat syömään isänsä. Minä panen tuomioni täytäntöön, ja mitä sinusta jää, sen minä hajotan maailman tuuliin. "Tämän vuoksi sanoo Herra Jumala: Niin totta kuin elän, näin minä teen. Koska olet saastuttanut minun temppelini kaikin iljetyksin ja kauhistavin menoin, minä puolestani ajan pääsi paljaaksi. Sen teen, en sääli enkä säästä. Kolmannes väestäsi kuolee kaduillasi ruttoon ja nääntyy nälkään, kolmannes kaatuu miekkaan muuriesi edessä, ja kolmanneksen minä hajotan maailman tuuliin, ja minä panen miekan ajamaan sitä takaa."

Sef. 1:15-18: "Se päivä on vihan päivä, hädän ja ahdistuksen päivä, onnettomuuden ja hävityksen päivä, pimeyden ja synkeyden päivä, pilven ja sumun päivä, pasuunan äänen ja sotahuudon päivä. Se vyöryy varustettuja kaupunkeja vastaan, korkeita torneja vastaan. Minä painan ihmiset ahtaalle, he harhailevat kuin sokeat. Minua vastaan he ovat tehneet syntiä, siksi heidän vertaan vuodatetaan, se valuu virtanaan maahan. Heidän ruumiitaan viruu joka puolella kuin lantakasoja. Heidän hopeansa ja kultansa eivät voi heitä pelastaa Herran vihan päivänä. Hänen vihansa tuli tuhoaa koko maan, sillä lopun, kauhistuttavan lopun, hän tekee kaikista maan asukkaista."

Ihmiset ovat ennen saaneet elää rauhassa ja yhteiskunta on turvannut heidän sairaiden, vanhusten, työttömien ja lasten tarvitseman hoidon ja sosiaalituen. Viimeisellä vuosiviikolla kaikki lopulta romahtaa. Yhteiskunta ei enää kykene tarjoamaan välttämättömiä palveluja niitä tarvitseville, vaan antikristuksen palveluksessa olevat ihmiset ja demonit vaativat antikristuksen palvontaa kuolemantuomion uhalla. Monen ihmisen perusturvallisuuden tunne romahtaa, jolloin eräät yrittävät jopa päättää oman elämänsä. Osa heistä kuolee lopulta pelkästään suureen pelkoonsa (shokki, sydänkohtaus). Maailmaan on tullut niin suuret ahdistukset, mitä aiemmin ei ole ollut, eikä sen jälkeen enää tule.

Matt. 24:21: "Ahdinko on oleva niin suuri, ettei sellaista ole ollut maailman alusta tähän päivään asti eikä tule koskaan olemaan."

Dan. 12:1: "..Ja tulee ahdistuksen aika, jonka kaltaista ei ole ollut siitä alkaen, kun kansoja on ollut, aina tuohon aikaan saakka. Mutta sinun kansasi pelastuu, pelastuu jokainen, jonka nimi on kirjoitettu kirjaan."

Ilm. 9:3-6: "Savusta levisi maan päälle heinäsirkkoja, ja niille annettiin sama valta kuin on skorpioneilla maan päällä. Niille sanottiin, etteivät ne saa vahingoittaa kedon ruohoa eivätkä mitään muutakaan vihantaa eivätkä yhtään puuta, vaan ainoastaan niitä ihmisiä, joilla ei ole otsassaan Jumalan sinettiä. Heitäkään ne eivät saaneet tappaa, ainoastaan piinata viiden kuukauden ajan. Tuska, jonka ne ihmiselle tuottavat, on samanlainen kuin skorpionin piston tuottama. Sinä aikana ihmiset etsivät kuolemaa mutta eivät löydä, he haluavat kuolla, mutta kuolema pakenee heitä."

Luuk. 21:26 (1933/38): "Ja ihmiset menehtyvät peljätessään ja odottaessaan sitä, mikä maanpiiriä kohtaa; sillä taivaitten voimat järkkyvät.

Antikristus on Jumalan lähettämä eksytys niille, jotka rakastavat valhetta ja vääryyttä

Kun antikristus, joka on kauhistuksen siivillä saapuva hävittäjä, menee Jerusalemin temppeliin, niin siitä alkaa hyvin vaikea 3,5 vuoden ajanjakso maailmassa. Monet raamatunopettajat ovat arvuutelleet, millainen epäjumalanpalvelus tulee temppeliin. Eräät väittävät, että antikristuksen aikana temppelissä saa harjoittaa kaikkia eri uskontoja ja kaikkia erilaisia epäjumalia. Raamattu ei tue tällaista selitystä temppelistä, että se olisi kaikkien eri uskontojen epäjumalien palvontapaikka. Antikristus julistautuu itse jumalaksi ja vaatii kaikkia kumartamaan häntä jumalana. Silloin ei voi temppelissä palvoa erilaisia epäjumalia, koska antikristus uhittelee kaikkia jumalia vastaan ja vaatii palvomaan itseään.

2. Tess. 2:3-4 (1933/38): "Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi, tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala."

Dan. 11:36-38 (1933/38): "Ja kuningas tekee, mitä hän tahtoo, ja korottaa itsensä ja uhittelee jokaista jumalaa, itse jumalien Jumalaa vastaan hän puhuu kauheita. Ja hän menestyy, kunnes vihan aika on lopussa; sillä mikä on säädetty, se tapahtuu. Hän ei välitä isäinsä jumalista, ei naisten lempijumalasta, eikä hän välitä mistään muustakaan jumalasta, sillä hän uhittelee niitä kaikkia. Mutta sen sijaan hän kunnioittaa linnoitusten jumalaa. Sitä jumalaa, jota hänen isänsä eivät tunteneet, hän kunnioittaa kullalla ja hopealla, kalliilla kivillä ja muilla kalleuksilla."

Katolista pyhimysten palvontaa
Antikristuksesta valmistetaan kuva, mikä tarkoittanee ainakin hänen patsasta, jolla on kyky alkaa puhumaan niille, jotka kuvaa kumartavat. Näistä ihmisistä tulee väärien profetioiden orjia, jotka hakevat neuvoja kuvalta, joka osaa puhua. Tapahtuu suuria ihmeitä, väärä profeetta saa salamat iskemään taivaasta ja antikristusta seuraavat ihmiset erehtyvät luulemaan häntä jumalaksi. Jos joku ei kumarra antikristuksen kuvaa, niin hän voi joutua kidutetuksi (inkvisitio palaa takaisin) tai saada lopulta kuolemantuomion.

Ilm. 13:10-15: " -- Kenen osana on vankeus, se joutuu vankeuteen, kenen osana on kaatua miekkaan, se kaatuu miekkaan. Nyt kysytään pyhiltä kestävyyttä ja uskoa. Sitten näin, kuinka toinen peto nousi maan uumenista. Sillä oli kaksi sarvea, kuin karitsan sarvet, mutta se puhui kuin lohikäärme. Se tekee suuria tunnustekoja ja saa tulen lyömään taivaasta maahan ihmisten nähden. Niillä tunnusteoilla, joita sillä on valta tehdä ensimmäisen pedon nimissä, se johtaa harhaan kaikki maan asukkaat, niin että saa heidät tekemään patsaan sen pedon kunniaksi, jota on isketty miekalla mutta joka on vironnut henkiin. Se on saanut vallan antaa pedon kuvalle hengen, niin että kuva jopa kykenee puhumaan, ja se on myös saanut vallan tappaa kaikki, jotka eivät kumarra pedon kuvaa.

Dan. 7:25: "Uhmaten hän puhuu Korkeinta vastaan, tuhoaa Korkeimman pyhiä ja pyrkii muuttamaan juhla-ajat ja lain. Korkeimman pyhät annetaan hänen armoilleen ajaksi, kahdeksi ajaksi ja puoleksi ajaksi."

Antikristus on Jumalan lähettämä kelvoton paimen ja eksytys niille, jotka eivät kuunnelleet Jumalan profeettaa ja kumartaneet Herraa Yeshua HaMashiachia, vaan rakastivat valhetta ja vääryyttä. Eksytys on testi ja koetus ihmisille, kumpaa he rakastavat eksytystä vai vanhurskasta Jumalan Sanaa. Jumala paaduttaa niiden sydämet, jotka eivät rakasta totuutta, jotta he saavat tuomion tuliseen järveen.

2. Tess. 2:9-12: "Vääryyden ihminen tulee saatanan vaikutuksesta suurella voimalla, tehden petollisia tunnustekoja ja ihmeitä. Hänen vääryytensä pettää ne, jotka joutuvat kadotukseen, koska he eivät ole rakastaneet totuutta, joka olisi pelastanut heidät. Siksi Jumala lähettää rajun eksytyksen, jotta he uskoisivat valheeseen, ja niin saavat tuomionsa kaikki ne, jotka eivät ole uskoneet totuuteen vaan ovat valinneet vääryyden."

1. Kun. 22:20-23: "Ja Herra sanoi: 'Kuka eksyttäisi Ahabin, niin että hän lähtee sotaretkelle ja kaatuu Ramot-Gileadissa?' Yksi vastasi yhtä, toinen toista, kunnes esiin tuli muuan henki. Se asettui Herran eteen ja sanoi: 'Minä eksytän hänet.' 'Millä tavoin?' kysyi Herra. Henki vastasi: 'Minä lähden sinne ja menen valheen henkenä jokaisen hänen profeettansa suuhun.' Silloin Herra sanoi: 'Eksytä sinä hänet, sinä pystyt siihen. Mene ja tee niin.' Ja niin on käynyt, Herra on lähettänyt valheen hengen kaikkien näiden profeettojesi suuhun. Onnettomuuden hän on sinun osallesi määrännyt!"

2. Sam. 22:26-27: "Herra, sinä olet uskollinen uskolliselle, vilpitöntä kohtaan olet vilpitön, puhtaat ovat tekosi puhdasta kohtaan, mutta kieron sinä johdat harhaan."

Room. 9:18: "Jumala siis armahtaa kenet tahtoo ja paaduttaa kenet tahtoo."

Paholainen ei pysty herättämään ketään kuolleista, mutta Jumala on elämän ja kuoleman Herra, joka pystyy sen tekemään (5. Moos. 32:39, Ilm. 1:18). Sen takia Jumala käskee oman palvelijansa kutsumaan antikristuksen esiin, minkä tekee ensimmäiseksi mainittu kuusisiipinen olento. Hän on kuusisiipinen leijona, jos Ilmestyskirjan luku 6 noudattaa sitä järjestystä, missä kuusisiipiset ovat mainittu (Ilm. 4:7, 6:1-2). Tämä voi tarkoittaa sitä, että kuusisiipinen leijona herättää antikristuksen kuolleista, mikä on vastaus niille raamatuntutkijoille, jotka ovat arvuutelleet, kuka herättää antikristuksen kuolleista. Kuten profeetta Elia herätti Sarpatin lesken pojan kuolleista ja lopuksi nousi Taivaaseen tulisilla vaunuilla, niin kuusisiipinen leijona voi tehdä myös saman (1. Kun. 17:17-24, 2. Kun. 2:11-12). Eräät raamatunopettajat ovat Ilmestyskirjan kommentaarikirjoissaan väittäneet, että neljä kuusisiipistä olentoa olisivat Matteus, Markus, Luukas ja Johannes. Tämä tulkinta on ristiriidassa Raamatun ilmoituksen kanssa, koska Yeshua sanoi nimenomaan Sebedeuksen pojille Johannekselle ja Jaakobille, etteivät he saa istua Yeshua vieressä valtaistuimilla vasemmalla ja oikealla puolella, koska ne paikat on annettu muille (Mark. 10:35-41). Taivasten Valtakunnan arvoasteikossa heidän yläpuolella on mm. Johannes Kastaja (Elia), koska Yeshua sanoi hänen olevan suurin äidistä syntyneistä siis suurempi kuin Mooses ja apostolit (Matt. 11:7-11, Luuk. 1:15). Apostolit Johannes ja Jaakob saavat kuitenkin johtaa kukin yhtä Israelin sukukuntaa ja syödä Herran Yeshuan kanssa samassa ruokapöydässä tuhatvuotisessa rauhavaltakunnassa sukukunnan ruhtinaana, joten he saavat kuitenkin korkea aseman (Matt. 19:27-28).

Ilm. 6:1-2: "Minä näin, kuinka Karitsa avasi ensimmäisen seitsemästä sinetistä, ja kuulin yhden neljästä olennosta sanovan ukkosen tavoin jylisevällä äänellä: "Tule!" Ja siinä samassa näin valkoisen hevosen, ja sillä, joka istui hevosen selässä, oli jousi. Hänelle annettiin seppele, ja seppelöitynä voittajana hän lähti uusia voittoja kohti."

Ilm. 13:12: "Se käyttää ensimmäisen pedon puolesta tämän koko valtaa ja panee maan ja sen asukkaat kumartamaan ensimmäistä petoa, sitä, jonka kuolinhaava oli parantunut."

Sak. 11:15-17: "Herra sanoi minulle: "Ota vielä itsellesi paimenen varusteet. Nyt sinun tulee esiintyä kelvottomana paimenena. Minä näet annan tähän maahan tulla sellaisen paimenen, joka ei pidä huolta nääntyneistä, ei etsi kadonneita, ei hoida loukkaantuneita eikä hanki uupuneille ruokaa. Se paimen halkaisee lampailta sorkat, etteivät ne pääsisi karkuun, ja syö itse lihavimmat lampaat." -- Voi kelvotonta paimenta, joka hylkää lauman! Miekka viiltäköön hänen käsivartensa ja hänen oikean silmänsä! Kuivettukoon se käsivarsi, ja tulkoon se silmä sokeaksi!"

Demoniarmeijan kuninkaan nimi on apollon (apollyon, abaddon; Ilm. 9:11). Raamattu kertoo nimen poikkeuksellisesti sekä hepreaksi että kreikaksi. Tämä johtuu siitä, että nimi apollon tulee kreikkalaisesta mytologiasta, missä apollon oli jousiammunnan epäjumala. Raamattu vertaa antikristusta myös ratsastusjousiampujaan, joka lähtee valloittamaan (Ilm. 6:1-2). Kreikassa oli merkittävässä asemassa Delfoin oraakkeli, joka toimi apollon temppelissä. Oraakkeli oli naispapitar, joka puhui kielillä, minkä muut papit tulkitsivat epäselviksi ja monitulkintaisiksi ennustuksiksi. 

Lyydian kuningas Kroisos kävi kysymässä neuvoa oraakkelilta 500-luvulla eKr, että kannattaako hänen hyökätä itäisen naapurimaan Persian kimppuun. Oraakkeli vastasi, että hyökkäys raunioittaisi suuren valtakunnan. Kroisos tulkitsi ennustuksen suotuisaksi ja hyökkäsi Persiaan, mutta kärsikin valtavat tappiot. Kun Kroisos valitti Delfoin papeille väärin menneestä ennustuksesta, niin papit vastasivat Kroisokselle, että ennustus toteutui täsmälleen oikein, koska Kroisoksen oma valtakunta Lyydia raunioitui. Papistolta löytyi aina ovela tekosyy selittää epäonnistuneita profetioita.

Delfoin temppelin rauniot
Monitulkintaisista ennustuksista huolimatta monet kuninkaat kävivät hakemassa neuvoja Delfoin naispapittarelta, minkä uskoivat olevan kaikkitietävän apollon edustaja maan päällä. Joskus ennustukset sattumalta osuivat oikeaan, joten Delfoin oraakkeli sai paljon mainetta ja sen takia hänen luokseen tulivat monet kuninkaat sekä armeijoiden päälliköt kalliilla lahjoilla kuuntelemaan papittaren neuvoja. Delfoin papiston oikein osunut ennustus sotamenestyksestä perustui usein hyvin maallisiin keinoihin. Papistolla oli paljon tarkkaa tietoa valtioiden sisäisistä asioista, mitä he saivat kuulla siltä suurelta joukolta ihmisiä, jotka matkustivat pitkienkin matkojen päästä Delfoihin kuulemaan oraakkelin neuvoja. Samalla tavalla roomalaiskatolinen kirkkokin on hyvin tietoinen maailman asioista, koska sen toimipisteiden verkosto on maailmanlaajuinen ja papisto käy paljon yksityisiä keskusteluja seurakunnan jäsenten kanssa.

5. Moos. 13:1-5: "Teidän keskuuteenne saattaa ilmestyä profeetta tai unennäkijä, joka lupaa tehdä ihmeen tai tunnusteon ja joka näin koettaa taivuttaa teidät palvelemaan vieraita ja teille outoja jumalia. Älkää kuunnelko sellaisen profeetan tai unennäkijän sanoja, vaikka hänen lupaamansa ihme tapahtuisikin. Herra, teidän Jumalanne, koettelee teitä näin saadakseen tietää, rakastatteko häntä koko sydämestänne ja koko sielustanne. Teidän tulee seurata vain Herraa, Jumalaanne, pelätä häntä, noudattaa hänen käskyjään, totella häntä ja pysyä hänen uskollisina palvelijoinaan. Mutta teitä yllyttänyt profeetta tai unennäkijä on surmattava, koska hän houkutteli teitä luopumaan Herrasta, Jumalastanne, joka on tuonut teidät pois Egyptistä ja lunastanut teidät vapaiksi tuosta orjuuden maasta; se mies viekoitteli teitä kääntymään pois siltä tieltä, jota Herra on käskenyt teidän kulkea. Hävittäkää paha keskuudestanne."

Musta käärme
Delfoin oraakkelia kutsuttiin virkanimelle pyhthia (pythein = mädäntyä), joka viittasi tarun mukaan temppelin paikalla mätänevää python käärmeeseen, jonka apollon surmasi nuolella vallatakseen temppelin paikan itselleen. Delfoin naispapittaret joutuvat usein alttiiksi huumaavista aineista ja hurmostiloista, minkä takia he saattoivat kuolla työssään. Plutarkos kirjoittaa erään pythian kohtalosta näin: "Hän oli kuin väkevän riivaajan vallassa ja vaappui kuin laiva myrskyssä. Sitten hän menetti järkensä ja juoksi kauhusta kirkuen temppelistä ulos ja heittäytyi kalliolta alas. Kysymyksen esittäjät jäivät vaille vastausta, ja temppelin papit, joiden oli pitänyt tulkita oraakkelin ennustus, pakenivat. Vuorenrinteellä sijaitsevasta temppelistä alas hypännyt oraakkeli tuotiin temppeliin. Hän oli vielä tajuissaan ja eli pari päivää." (Historia 15.9.2017)

Ilm. 17:6-9: "Minä näin, että nainen oli juopunut pyhien verestä ja Jeesuksen todistajien verestä, ja hämmästyin suuresti hänet nähdessäni. Enkeli sanoi minulle: "Miksi ihmettelet? Minä paljastan sinulle naisen salaisuuden ja häntä kantavan pedon salaisuuden, tuon, jolla on seitsemän päätä ja kymmenen sarvea. "Peto, jonka näit, on ollut, mutta nyt sitä ei ole. Se tulee vielä nousemaan syvyydestä, mutta lopulta se joutuu tuhon omaksi. Ne maan asukkaat, joiden nimi ei maailman luomisesta alkaen ole ollut kirjoitettuna elämän kirjaan, hämmästyvät pedon nähdessään, sillä vaikka se on ollut ja mennyt, se on vielä tuleva. "Tässä tarvitaan ymmärrystä ja viisautta. Seitsemän päätä tarkoittaa seitsemää vuorta, joilla nainen istuu..."

Babylonian huoran ylellinen elämä
Ilmestyskirja kertoo Babylonian huorasta, joka ratsastaa pedon selän päällä, ja joka tulee juopumaan teloittamiensa Jumalan pyhien verestä, mitä se juo uskonnollisena rituaalina. Eräissä epäjumalanpalvelukulteissa juodaan nykyäänkin eläimistä otettua verta, kuten on tapana eräillä salaseuroilla juoda verta omissa rituaaleissaan.
 
Ilm. 16:6: "He ovat vuodattaneet pyhien ja profeettojen verta, ja verta sinä panit heidät juomaan. He saavat ansionsa mukaan."
 
Roomassa palvottiin dionysos epäjumalaa, minkä kulttiin kuului raa'an härän lihan syöminen ja veren juominen. Roomalaiskatolinen kirkko yhdisti kirkon kristittyjen ehtoollisen ja dionysos epäjumalan uhrirituaalit toisiinsa siten, että siitä tehtiin kirkollinen rituaali, missä roomalaiskatoliset uskovat ehtoollisleivän ja -viinin muuttuvan oikeasti vereksi ja lihaksi. Aiemmin ehtoollinen oli ollut kristittyjen yhteinen ateria kodeissa, mutta roomalaiskatolinen kirkko teki siitä rituaalin messuun. Kristus ei tarkoittanut tätä asettaessaan ehtoollista vaan sitä, että kristittyjen yhteisellä aterialla syötävä leipä ja ruokajuomaksi juotava viini ovat yhteys Kristuksen ruumiiseen ja vereen. Kristuksen veren juominen tapahtuu viinin kautta ja ruumiin syöminen leivän kautta samalla kuin syödään ruokaa muutenkin. Jumala on ankarasti kieltänyt veren juomisen ja sellaisen lihan syömisen, josta ei ole päästetty verta pois (vertaa Joh. 6:48-58 ja Apt. 15:20; 1. Kor. 10:16-18, 11:23-26).

Apt. 15:20: "Meidän on kuitenkin lähetettävä heille kirje ja kehotettava heitä karttamaan sellaista, minkä epäjumalanpalvelus on saastuttanut, sekä haureutta, verta ja lihaa, josta verta ei ole laskettu."

1. Moos. 9:4 (1933/38): "Älkää vain syökö lihaa, jossa sen sielu, sen veri, vielä on."

3. Moos. 7:26-27 (1933/38): "Älkää myöskään, missä asuttekin, syökö mitään verta, ei lintujen eikä karjaeläinten. Jokainen, joka syö verta, minkälaista hyvänsä, hävitettäköön kansastansa."

Luuk. 16:17: "Mutta laista ei häviä piirtoakaan, ennemmin katoavat taivas ja maa."

Babylonian huora asuu aluksi vesien keskellä, mikä tarkoittaa Rooman kaupunkia, joka on Välimeren keskellä ja joka tunnetaan seitsemän kukkulan kaupunkina. Sieltä Antikristus lähtee Jerusalemiin viimeisen vuosiviikon puolessa välissä (Dan. 9:27). Ilmestyskirja kertoo myös väärästä profeetasta Iisebelistä, joka vietteli seurakuntaa harjoittamaan haureutta ja rikkomaan Jumalan käskyjä vastaan.

Tällainen on porttokirkko
Ilm. 2:20-23 (1933/38): "Mutta se minulla on sinua vastaan, että sinä suvaitset tuota naista, Iisebeliä, joka sanoo itseään profeetaksi ja opettaa ja eksyttää minun palvelijoitani harjoittamaan haureutta ja syömään epäjumalille uhrattua. Ja minä olen antanut hänelle aikaa parannuksen tekoon, mutta hän ei tahdo parannusta tehdä eikä luopua haureudestaan. Katso, minä syöksen hänet tautivuoteeseen, ja ne, jotka hänen kanssaan tekevät huorin, minä syöksen suureen ahdistukseen, jos eivät tee parannusta ja luovu hänen teoistansa; ja hänen lapsensa minä tappamalla tapan, ja kaikki seurakunnat saavat tuntea, että minä olen se, joka tutkin munaskuut ja sydämet; ja minä annan teille kullekin tekojenne mukaan."

Ilm. 17:1-5: "Yksi niistä seitsemästä enkelistä, joilla oli seitsemän maljaa, tuli luokseni ja sanoi: "Tule, minä näytän sinulle, millainen tuomio annetaan sille suurelle portolle, joka asuu suurten vesien äärellä, sille, jonka kanssa maailman kuninkaat ovat irstailleet ja jonka iljettävästä viinistä maan asukkaat ovat juopuneet." Henki valtasi minut, ja enkeli vei minut autiomaahan. Minä näin naisen, joka istui helakanpunaisen pedon selässä. Peto oli yltympäri täynnä siihen kirjoitettuja herjaavia nimiä, ja sillä oli seitsemän päätä ja kymmenen sarvea. Naisen puku hohti purppuraisena ja helakanpunaisena, hänen yllään kimalsivat kulta, jalokivet ja helmet, ja kädessään hän piti kultaista maljaa, joka oli täynnä hänen haureutensa iljetystä ja saastaa. Hänen otsassaan oli nimi, jolla on salainen merkitys: "Suuri Babylon, maailman porttojen ja iljetysten äiti."

Ilm. 18:1-4: "Tämän jälkeen näin taas yhden enkelin tulevan alas taivaasta. Hänellä oli suuri valta, ja hänen kirkkautensa valaisi koko maan. Hän huusi kovalla äänellä: "Kukistunut, kukistunut on suuri Babylon! Siitä on tullut pahojen henkien tyyssija ja kaikkien saastaisten henkien ja kaikkien saastaisten ja inhottavien lintujen pesäpaikka. Sen porton viiniä, vihan viiniä, ovat kaikki kansat juoneet, kaikki maailman kuninkaat ovat irstailleet hänen kanssaan, ja kaikki maailman kauppamiehet ovat rikastuneet hänen vauraudestaan ja ylellisestä elämästään." Minä kuulin taivaasta toisenkin äänen, joka sanoi: "Lähtekää pois, jättäkää hänet, te, jotka olette minun kansaani, ettette joutuisi ottamaan osaa hänen synteihinsä ettekä jäisi alttiiksi niille vitsauksille, joilla häntä lyödään."

Jousiampuja
Apollo oli kreikkalaisessa mytologiassa pääepäjumala zeuksen poika, joten häntä kutsuttiin myös jumalan pojaksi. Tyatirassa oli myös apollonin temppeli (vert. Ilm. 2:18). Hän oli luonteeltaan shamaaninen ja hänen alaansa oli jousiammunta, parannustaito, ennustus ja runollinen innostus. Tässä on paljon aineksia, mitä väärässä profeetassa on, josta kertoo artikkeli: 'Sillä maailmassa on monta väärää profeettaa'. Tämä viittaa siihen, että antikristuksen aikana temppelin väärä palvelu perustetaan ainakin osittain apollon kulttiin, joka on valhejäljitelmä Jumalan Pojasta. Antikristus lakkauttaa Raamatun lain mukaisen temppelipalveluksen ja uhraamisen sekä asettaa sen tilalle jumalattoman väärän palvelun. Antikristuksen valtakunnasta tulee kaikkien saastaisten henkien asuinpaikka.

Ilm. 9:11: "Kuninkaanaan niillä oli syvyyden enkeli, hepreankieliseltä nimeltään Abaddon, kreikankieliseltä Apollyon." (Hepreankielinen nimi abaddon merkitsee 'tuho', 'tuonela'; kreikankielinen apollyon 'hävittäjä', 'tuhoaja')

Dan. 9:27 (2017): "Hän vahvistaa liiton monille yhden vuosiviikon ajaksi, ja puoleksi vuosiviikoksi hän lakkauttaa teurasuhrin ja ruokauhrin..."

Dan. 8:10-13: "Se kasvoi aina taivaan joukkojen tasalle, ja se pudotti maahan taivaan joukkoja ja tähtiä ja tallasi ne jalkoihinsa. Se kasvoi ja uhmasi jo taivaan joukon valtiasta, ja valtiaalta otettiin pois päivittäinen uhri ja hänen temppelinsä turmeltiin perustuksia myöten. Päivittäisen uhrin sijaan pantiin jumalaton ja väärä palvelus, ja totuus sortui maahan. Ja sarvi menestyi yhä kaikissa toimissaan. Sitten minä kuulin pyhien enkelien puhuvan, ja yksi heistä kysyi toiselta: "Kuinka kauan meidän täytyy katsella tätä? Päivittäinen uhri on poissa, jumalattomuus levittää tuhoa, ja pyhäkkö ja palvelus on tallattu maahan!"

Danielin kirjan luku 11 kertoo laittomuuden ihmisestä, joka ei uhraa Mooseksen lain mukaisia uhreja temppelissä, vaan palvoo aiemmin tuntematonta vuorilinnojen (voiman) epäjumalaa, jolle hän antaa lahjaksi kultaa, hopeaa ja jalokiviä. Jae Dan. 11:37 on monissa käännöksissä, ettei hän välitä naisten lempijumalasta, mutta alkukielessä ei ole sanaa jumala, vaan se kertoo, ettei hänellä ole halua naisiin. King James Version -käännös kääntää jakeen paremmin "nor the desire of women" (ei halua naisiin). Tämä voi tarkoittaa sitä, että hän elää selibaatissa kuin ikääntynyt paavi tai hän on homoseksuaali.

Dan. 11:36-38: "Ja kuningas tekee mitä tahtoo, pyrkii korkealle ja ylvästelee jokaista jumalaa vastaan, puhuu ennenkuulumattomia jumalien Jumalaa vastaan ja menestyy, kunnes vihan aika päättyy, sillä se tapahtuu, mikä on päätetty. Hän ei välitä isiensä jumalista, ei naisten lempijumalasta eikä muistakaan jumalista, vaan ylvästelee kaikkia vastaan. Sen sijaan hän kunnioittaa vuorilinnojen jumalaa; tuota jumalaa, jota hänen isänsä eivät ole tunteneet, hän kunnioittaa kullalla ja hopealla, kalliilla kivillä ja ihanilla lahjoilla."

Dan. 11:37 (King James Version): "Neither shall he regard the God of his fathers, nor the desire of women, nor regard any god: for he shall magnify himself above all."

Dan. 11:37 (Biblia, 1776): "Isäinsä Jumalaa ei hän tottele, eikä vaimoin rakkautta. Eli ei yhdestäkään Jumalasta lukua pidä, sillä kaikkia vastaan hän itsensä korottaa."

Ilm. 13:5-6: "Pedolle annettiin suu, joka herjaa ja puhuu suuria sanoja, ja se sai tämän vallan neljänkymmenenkahden kuukauden ajaksi. Niin se avasi suunsa ja alkoi herjata Jumalaa. Se herjasi hänen nimeään ja hänen asuinsijaansa ja niitä, jotka asuvat taivaassa."

Viimeinen vuosiviikko on suuri hengellinen sota, jolloin maailmasta poistetaan synti

Raamattu kertoo, ettei demoneilla ole valtaa koskea niihin 144000 messiaaniseen juutalaiseen, jotka on merkitty sinetillä. Demonit eivät uskalla tulla heidän lähelle. Niinä aikoina 144000 messiaanista juutalaista palvelevat Herraa Yeshua HaMaschiahia, kumartavat Häntä ja todistavat evankeliumista muille ihmisille. Kun he ovat saattaneet päätökseen työnsä, niin Herra Yeshua HaMashiach hakee heidät Karitsa hääjuhlaan Isän luokse Taivaaseen (Joh. 14:2-4, Ilm. 12:4-5, Jes. 66:7-9, Ilm. 14:1-5, Hepr. 12:22-23). Kun Herran kunnia on poistunut temppelistä, niin silloin on poistunut se pidättävä tekijä, joka on estänyt antikristusta tulla temppeliin (2. Tess. 2:7-8).

Luuk. 10:17-20: "Ne seitsemänkymmentäkaksi opetuslasta palasivat iloisina ja sanoivat: "Herra, pahat hengetkin tottelevat meitä, kun käskemme niitä sinun nimessäsi. Jeesus sanoi heille: "Minä näin, kuinka saatana sinkoutui taivaasta kuin salama. Niin, minä olen antanut teille vallan: te voitte polkea käärmeitä ja skorpioneja ja kaikkea vihollisen voimaa, eikä se vahingoita teitä. Mutta älkää siitä iloitko, että henget teitä tottelevat. Iloitkaa siitä, että teidän nimenne on merkitty taivaan kirjaan."

Ilm. 11:1-2: "Sitten minulle annettiin mittakeppi, joka oli kuin sauva, ja minulle sanottiin: "Mene mittaamaan Jumalan temppeli ja alttari ja laske ne, jotka siellä rukoilevat. Temppelin ulompaa esipihaa älä kuitenkaan lue mukaan, jätä se mittaamatta, sillä se on annettu vieraiden kansojen haltuun. Ne polkevat pyhää kaupunkia neljänkymmenenkahden kuukauden ajan."

Ilm. 7:2-4: "Ja vielä näin yhden enkelin, joka nousi idästä kantaen elävän Jumalan sinettiä. Hän huusi kovalla äänellä noille neljälle enkelille, joille oli annettu valta hävittää maata ja merta: "Älkää hävittäkö maata, älkää merta älkääkä puita, ennen kuin olemme painaneet sinetin meidän Jumalamme palvelijoiden otsaan." Minä kuulin myös sinetillä merkittävien määrän. Sinetin sai sataneljäkymmentäneljätuhatta, ja heitä oli kaikista Israelin heimoista:"

Hes. 9:4-6: "ja sanoi hänelle: "Kulje Jerusalemin halki, koko kaupungin läpi laidasta laitaan, ja tee merkki kaikkien niiden otsaan, jotka huokaavat ja valittavat kaupungissa tehtävien iljettävyyksien tähden." Sitten kuulin hänen sanovan toisille miehille: "Kulkekaa hänen perässään kaupungin halki ja tappakaa säälittä, ketään säästämättä. Tappakaa vanhukset ja nuoret miehet, neidot, naiset ja lapset, tappakaa heidät viimeistä myöten, mutta älkää kajotko kehenkään, jolla on merkki. Aloittakaa minun temppelistäni." Niin he aloittivat kansan vanhimmista, jotka olivat temppelin edustalla."

Kaksi säkkipukuista profeettaa kuitenkin jatkaa työtään vaikeina aikoina. Syvyydestä noussut peto lopulta voittaa heidät ja he makaavat kuolleina Jerusalemissa. Televisiokanavat näyttävät heidän ruumittaan ja maailman ihmiset iloitsevat heidän kuolemasta, koska he olivat piinanneet maailmaa ankarilla vitsauksilla. Kuten Golgatan tapahtumat osoittivat, niin Jumalan Pojan surmaaminen ristillä ei pysäyttänyt Häntä. Kolmen päivän perästä Jumalan Poika Yeshua HaMashaich nousi kuolleista. Samalla tavalla kaksi säkkipukuista profeettaa nousevat 3,5 päivän perästä kuolleista ja käskyhuudon kuuluessa nousevat pilven kannattelemana Taivaaseen. Tämä on Jumalalta voiman näyttö, joka saa ihmiset entistä enemmän pelkäämään Jumalaa ja antamaan Hänelle kunniaa.

Ilm. 11:7-13 (1933/38): "Ja kun he ovat lopettaneet todistamisensa, on peto, se, joka nousee syvyydestä, käyvä sotaa heitä vastaan ja voittava heidät ja tappava heidät. Ja heidän ruumiinsa viruvat sen suuren kaupungin kadulla, jota hengellisesti puhuen kutsutaan Sodomaksi ja Egyptiksi ja jossa myös heidän Herransa ristiinnaulittiin. Ja ihmiset eri kansoista ja sukukunnista ja kielistä ja kansanheimoista näkevät heidän ruumiinsa kolme ja puoli päivää, eivätkä salli, että heidän ruumiinsa pannaan hautaan. Ja ne, jotka maan päällä asuvat, iloitsevat heidän kohtalostaan ja riemuitsevat ja lähettävät lahjoja toisilleen; sillä nämä kaksi profeettaa olivat vaivanneet niitä, jotka maan päällä asuvat. Ja niiden kolmen ja puolen päivän kuluttua meni heihin Jumalasta elämän henki, ja he nousivat jaloilleen, ja suuri pelko valtasi ne, jotka näkivät heidät. Ja he kuulivat suuren äänen taivaasta sanovan heille: "Nouskaa tänne!" Niin he nousivat taivaaseen pilvessä, ja heidän vihollisensa näkivät heidät. Ja sillä hetkellä tapahtui suuri maanjäristys, ja kymmenes osa kaupunkia kukistui, ja maanjäristyksessä sai surmansa seitsemäntuhatta henkeä, ja muut peljästyivät ja antoivat taivaan Jumalalle kunnian."

Tämä kaikki päättyy siihen, että Herra Yeshua HaMashiach saapuu armeijansa kanssa Jerusalemiin pelastamaan sen eloon jääneen jäännöksen, joka on Hänen omansa. Harmageddonin kentälle kokoontuu antikristusta tukevat demonit ja ihmiset, jotka tuhoutuvat sinne kaikki (Ilm. 16:16). Tästä kertoo lisää artikkeli: 'Kunnian Kuningas saapuu'. Jumala puhdistaa ja jälleenrakentaa maapallon paratiisiksi, jonka jälkeen tuhatvuotinen rauhavaltakunta voi alkaa Herra Yeshua HaMashiachin johtaessa sitä Jerusalemin temppelissä olevalta valtaistuimeltaan, mistä kertoo lisää artikkeli: 'Hesekielin temppeli on uuden liiton temppeli'.

Matt. 23:39: "Sillä minä sanon teille, että te ette minua tästedes näe ennen kuin sanotte: 'Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimessä!'"

Sak. 12:9-14: "Sinä päivänä minä hävitän kaikki kansat, jotka hyökkäävät Jerusalemia vastaan. Mutta Daavidin sukuun ja Jerusalemin asukkaisiin minä vuodatan armon ja rukouksen nöyrän hengen. Ja he kohottavat katseensa minuun, kohottavat katseensa häneen, jonka ovat lävistäneet. He surevat häntä, niin kuin surraan ainoaa poikaa, ja valittavat häntä katkerasti, niin kuin esikoista valitetaan. Silloin Jerusalemissa itketään yhtä äänekkäästi kuin itkettiin Hadad-Rimmonia Megiddon laaksossa. Koko maa on täynnä valitusta. Kukin suku valittaa erikseen, ja erikseen niiden miehet ja naiset: Daavidin suku, Natanin suku, Leevin suku, Simein suku ja kaikki muutkin suvut, jokainen niistä erikseen ja erikseen niiden miehet ja naiset."

Jes. 2:2-4 (1933/38): "Aikojen lopussa on Herran temppelin vuori seisova vahvana, ylimmäisenä vuorista, kukkuloista korkeimpana, ja kaikki pakanakansat virtaavat sinne. Monet kansat lähtevät liikkeelle sanoen: "Tulkaa, nouskaamme Herran vuorelle, Jaakobin Jumalan temppeliin, että hän opettaisi meille teitänsä ja me vaeltaisimme hänen polkujansa; sillä Siionista lähtee laki, Jerusalemista Herran sana". Ja hän tuomitsee pakanakansojen kesken, säätää oikeutta monille kansoille. Niin he takovat miekkansa vantaiksi ja keihäänsä vesureiksi; kansa ei nosta miekkaa kansaa vastaan, eivätkä he enää opettele sotimaan."

Jes. 66:23: "Ja aina uudenkuun päivänä ja jokaisena sapattina tulee koko ihmissuku, ja kaikki kumartuvat minun eteeni, sanoo Herra."

Sak. 14:16: "Kaikki jäljellä olevat niistä kansoista, jotka ovat hyökänneet Jerusalemia vastaan, tulevat nyt sinne vuosi vuodelta kumartaen rukoilemaan Kuningasta, Herraa Sebaotia, ja viettämään lehtimajanjuhlaa."

Jumala on elämän ja kuoleman Herra

5. Moos. 32:39: "Näettehän nyt: minä olen ainoa, ei ole muuta jumalaa minun rinnallani. Minä lähetän kuoleman, minä annan elämän, minä lyön ja minä parannan, minun vallassani on kaikki."

Ilm. 1:8, 18: "Minä olen A ja O, alku ja loppu", sanoo Herra Jumala, hän, joka on, joka oli ja joka on tuleva, Kaikkivaltias...   ..minä elän, elän aina ja ikuisesti. Minulla on kuoleman ja tuonelan avaimet."

Laul.l. 8:6: "Paina minut sinetiksi sydäntäsi vasten, pane sinetiksi ranteesi nauhaan. Rakkaus on väkevä kuin kuolema, kiivas ja kyltymätön kuin tuonela. Sen hehku on tulen hehkua, sen liekki on Herran liekki."

Gladys Knight - Licence to Kill

 ..Got a licence to kill
Anyone who tries to tear us apart

Say that somebody tries to make a move on you
In the blink of an eye, I'll be there too
And they'd better know why I'm gonna make them pay
Till their dying day...