maanantai 29. heinäkuuta 2024

Kun auringon valo sammuu, idästä nousee kirkas Aamutähti

  – Jumalan Poika laskeutuu Maahan valtavalla voimalla ja hyvin pelottavalla tavalla





  • Kun auringon valo sammuu, tulevat valtavat maanjäristykset ja Jumalan Poika laskeutuu Maahan pilven sisällä kerubien kantaman kantotuolin päällä (Hes. 43:2-4, Apt. 1:9-11, Matt. 24:29-30) – Ilmestyskirjan mukaan tämä tapahtuu sen jälkeen, kun kuudes sinetti on avattu (Jes. 24:23, Ilm. 6:12)
  • Jumalan Pojan laskeutuminen Maahan aiheuttaa pakokauhun koko maailmassa, jolloin ihmiset pakenevat kallioluoliin ja ihmisiä kuolee pelkkään pelkoonsa (Luuk. 21:26)
  • Jumalan Poika ei laskeudu Maahan ratsastamalla valkoisella hevosella pilvien päällä, mutta ratsastaa myöhemmin Petrasta Harmageddoniin sotimaan (Ilm. 19:11-15, Jes. 63:1-5) – Uuden testamentin kirjoista Ilmestyskirja viittaa eniten Vanhaan testamenttiin, mitä ei pysty ymmärtämään oikein, jos ei osaa yhdistää Ilmestyskirjan ja Vanhaan testamentin profetioita toisiinsa (esim. Jes. 63:2-6 ja Ilm. 14:18-20, 19:15)
  • Ihmisen Pojan merkki on tähti, joka nousee pimeän aikana taivaanrannalle (4. Moos. 24:17, Matt. 24:29-30) – Jumalan Poika on kirkas Aamutähti, joka merkitsee idästä nousevaa aamuaurinkoa (Ps. 84:12, Ilm. 1:16) – Jumalan Poika tulee Jerusalemin temppeliin itäisen portin kautta, johon kokoontuu 144000 messiaanista juutalaista (Jes. 24:23; Hes. 43:1-7; Ilm. 11:1-2, 14:1-5)
  • Lucifer on vakiintunut saatanan nimi, joka tulee katolisen kirkon latinankielisestä raamatunkäännöksestä (Jes. 14:12), koska saatana yrittää tekeytyä Valon Enkeliksi, Jeesukseksi (2. Kor. 11:13-15) – Raamatun alkukieli ei kutsu saatanaa luciferiksi eikä kirkkaaksi aamutähdeksi, mutta kutsuu Aamunkoiton pojaksi (Jes. 14:12, Job 1:6)
  • Ilmestyskirja kertoo, että aurinko pimenee kokonaan kaksi kertaa, minkä profetoi myös Joelin kirja (2:10, 3:14, 4:15) – jälkimmäinen pimeys on viidennen vihan maljan kohdalla, joka kestää noin viisi kuukautta ja mikä loppuu Harmageddonin taistelun jälkeen (Ilm. 16:10-16)
  • Ilmestyskirja on alun perin kirjoitettu hepreaksi, mutta käännetty kreikaksi erityisen huonolla laadulla – Cochinin synagogasta Intiasta on löytynyt hepreankielinen Ilmestyskirja, joka ei ole käännös kreikasta vaan polveutuu mitä ilmeisimmin alkuperäisestä tekstistä – Heprealainen Ilmestyskirja on auttanut ratkaisemaan kreikkalaisessa tekstissä olevia ilmeisiä käännös- ja kopiovirheitä





Auringon valon sammuminen ja maanjäristykset aiheuttavat pakokauhun koko ihmiskunnassa


Joku on peloissaan. Toinen kuolee pelkoonsa. Jumalan Pojan paluu Maahan on huomattavasti pelottavampi tapahtuma, mitä yleisesti opetetaan seurakunnissa. 


Aamutähti (kuva)

Kyse ei ole kolmannesta maailmansodasta eikä Harmageddonin taistelusta, vaan jostain vieläkin pelottavammasta. Kyse on siitä päivästä, kun Jumalan Poika laskeutuu Taivaasta alas Maahan. Sitä kutsutaan suureksi ja pelottavaksi Yehovan päiväksi, joka on käännetty suomalaiseen Raamattuun Herran päiväksi (Yehovan nimestä on lisää artikkelissa). 


Joel 3:4: "Aurinko muuttuu pimeydeksi ja kuu vereksi, ennen kuin Herran päivä tulee, se suuri ja pelottava."


Joel 2:31 (3:4; Green’s Literal): "The sun shall be turned to darkness and the moon to blood, before the coming of the great and awesome day of Jehovah."


Aam. 5:18-20: "Voi teitä, jotka hartaasti odotatte Herran päivää! Mitä iloa teille on Herran päivästä? Se tuo pimeyden, ei valoa. Käy kuin miehen, joka pakeni leijonaa mutta kohtasi karhun -- kun hän pääsi kotiin ja nojasi kädellä seinään, käteen puri käärme. Eikö Herran päivä siis ole pimeä eikä valoisa, pilkkopimeä, ilman valon häivää?"


Jumalan Pojan paluu on noin kolme päivää kestävä eri tapahtumien prosessi, joka huipentuu Jumalan Pojan laskeutumiseen alas, mitä tässä artikkelissa käsitellään yksityiskohtaisesti. Käymme läpi tähän aiheeseen liittyvät kohdat Raamatusta jae jakeelta, mutta niiden johdantona katsomme ensin yleiskuvan, miten Raamattu profetoi pelottavasta Yehovan (Herran) päivästä.


Koko maailma joutuu pakokauhun valtaan. Tunnelmaa voisi verrata siihen, kun sukellusvene on uponnut meren pohjaan ja merimiehet tietävät, että happi riittää kolme vuorokautta, eikä kukaan pääse pelastamaan heitä. Vanhuksia, sairaita ja heikkoja ihmisiä kuolee pelkkään pelon aiheuttamaan shokkiin, sydänkohtauksiin yms.


Mistä tämä ennennäkemätön pakokauhu johtuu? Se johtuu siitä, että auringon valo on sammunut ja tähtiä hävinnyt taivaalta. Valtavat maanjäristykset alkavat ravistamaan koko Maata, jolloin vuoria ja saaria siirtyy paikoiltaan, mikä aiheuttaa valtavia tsunameja. Tulivuoria voi myös purkautua. Niistä vaarallisimmat ovat Yellowstonen supertulivuori, joka voi täydellä voimalla purkautuessaan tuhota neljäsosan Yhdysvalloista. Toinen vaarallinen tulivuori on Campi Flegrei, joka voi purkautuessaan tuhota koko Napolin ja aiheuttaa Euroopan laajuisen ilmastokriisin (IS 29.9.2023). Raamattu kertoo, että ihmiset pakenevat kallioluoliin, missä kaikki perhekunnat itkevät ja osa ihmisistä kuolee pelkoonsa. 


Matt. 24:29-30 (RK): "Mutta heti noiden päivien ahdistuksen jälkeen aurinko pimenee eikä kuu anna valoaan. Tähdet putoavat taivaalta, ja taivaiden voimat järkkyvät. Silloin taivaalla näkyy Ihmisen Pojan merkki ja kaikki maan sukukunnat vaikeroivat, kun näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suuressa voimassaan ja kirkkaudessaan."


Luuk. 21:25-27 (RK): "Auringossa, kuussa ja tähdissä on merkkejä, ja maan päällä on kansoilla ahdistus ja epätoivo, kun meri ja aallot pauhaavat. Ihmiset menehtyvät pelätessään ja odottaessaan sitä, mikä kohtaa maanpiiriä, sillä taivaiden voimat järkkyvät. Silloin he näkevät Ihmisen Pojan tulevan pilvessä suuressa voimassaan ja kirkkaudessaan."


Ilm. 6:14: "Taivas hävisi näkyvistä kuin kirja, joka kääritään kokoon, ja kaikki vuoret ja saaret siirtyivät paikaltaan."


Raamattu ei yksiselitteisesti kerro, miten kauan auringon pimentyminen kestää. Se voi olla hetkellinen pimentyminen, jonka aikana on valtavia maanjäristyksiä, mikä sinänsä on hyvin pelottava kokemus (Matt. 27:55). Yeshua ristiinnaulittiin kuudeksi tunniksi. Viimeisten kolmen tunnin ajaksi aurinko pimeni ja lopuksi tuli suuri maanjäristys, jolloin roomalaiset sotilaat pelästyivät suunniltaan (Mark. 15:25-33). 


Egyptissä aurinko pimeni kolmeksi vuorokaudeksi. Egyptin kymmenen vitsausta olivat ennakkokuvia Ilmestyskirjan vitsauksista, mikä viittaisi siihen, että Jumalan Pojan tuloa edeltävä pimeys voisi kestää myös kolme vuorokautta, jolloin kaikilla aikavyöhykkeillä voidaan havaita, ettei aurinko nouse ajallaan. Pimeyden lopussa Jumalan Poika laskeutuu alas Jerusalemiin, jolloin Hänestä säteilee voimakas valo, joka valaisee Maan kuin aamuaurinko (aamutähti).


Mark. 15:25, 33: "Oli kolmas tunti, kun he ristiinnaulitsivat hänet…   ..Keskipäivällä, kuudennen tunnin aikaan, tuli pimeys koko maan ylle, ja sitä kesti yhdeksänteen tuntiin saakka."


Matt. 27:50-51, 55: "Mutta Jeesus huusi taas kovalla äänellä ja antoi henkensä. Sillä hetkellä temppelin väliverho repesi kahtia, ylhäältä alas asti. Maa vavahteli, kalliot halkeilivat…   ..Kun sadanpäällikkö ja miehet, jotka hänen kanssaan vartioivat Jeesusta, näkivät maan vavahtelun ja kaiken, mitä tapahtui, he pelästyivät suunniltaan ja sanoivat: "Tämä oli todella Jumalan Poika!"


2. Moos. 10:22-23: "Mooses ojensi kätensä kohti taivasta, ja Egyptiin tuli synkeä pimeys kolmeksi päiväksi. Ihmiset eivät nähneet toisiaan eikä kukaan voinut kolmeen päivään mennä minnekään, mutta israelilaisten asuinsijoilla oli valoisaa."


Matt. 12:40: "Niin kuin profeetta Joona oli meripedon vatsassa kolme päivää ja kolme yötä, niin on Ihmisen Poika oleva maan povessa kolme päivää ja kolme yötä."


Ei ole harvinaista, että Raamatun profetiat toteutuvat kaksi kertaa. Opetuslapset ymmärsivät, että Yeshua (Jeesus) sanoi nousevansa kuolleista kolmen päivän päästä kuolemastaan (Joh. 2:19-22), mutta samat sanat soveltuvat myös kolmannen temppelin rakentamiseen, mikä liittyy Jumalan Pojan paluuseen:


Joh. 2:19: "Jeesus vastasi: "Hajottakaa tämä temppeli, niin minä saan sen nousemaan kolmessa päivässä."


Mark. 14:58: "Me olemme kuulleet hänen sanovan: 'Minä hajotan tämän ihmiskäsin tehdyn temppelin ja rakennan kolmessa päivässä uuden, joka ei ole ihmisten tekemä.'"


Sak. 6:11-13 (RK): "Ota vastaan hopea ja kulta, tee kruunu ja pane se ylipappi Joosuan, Jehootsadakin pojan, päähän ja sano hänelle: Näin sanoo Herra Sebaot: Katso, mies nimeltä Vesa! Hän versoo omalta pohjaltaan, ja hän on rakentava Herran temppelin. Hän rakentaa Herran temppelin. Hän kantaa valtasuuruutta. Hän istuu ja hallitsee valtaistuimellaan. Hän istuu myös pappina valtaistuimellaan, ja rauhaisa yhteisymmärrys vallitsee molempien tehtävien välillä."


Ihmiset pakenevat maanalaisiin väestönsuojiin ja kallioluoliin


Pimennyksen aikana television uutislähetyksissä haastatellaan tutkijoita, jotka eivät pysty käsittämään, mihin aurinko ja tähdet ovat hävinneet. Tutkijat voivat vain havaita, että joku voima tuhoaa tähtiä. On täysin mahdollista, että he tekevät johtopäätökseen, että aurinko on räjähtänyt, mikä on aiheuttanut myös valtavat maanjäristykset. 


Kaikki voivat vain kuvitella seuraukset. Maa ei saa auringon lämpösäteilyä eikä valoa, joten elämä Maassa tuhoutuisi joidenkin päivien kuluttua. Vaikka auringon valo olisi ehtinyt palaamaan takaisin, ihmiset ympäri maapalloa pakenevat maanalaisiin väestönsuojiin ja luoliin, sillä he pelkäävät, mitä tästä seuraa. Pieni joukko uskovia ei pelkää, koska he tietävät Jumalan Pojan paluusta etukäteen.


Ilm. 6:15-17: "Maan kuninkaat, ylimykset ja sotajoukkojen johtajat, rikkaat ja mahtavat miehet ja kaikki muut, niin orjat kuin vapaat, piiloutuivat luoliin ja vuorten rotkoihin ja huusivat vuorille ja kallioille: "Kaatukaa päällemme, kätkekää meidät valtaistuimella istuvan katseelta ja Karitsan vihalta! Heidän vihansa suuri päivä on tullut -- kuka voi sen kestää?"


Luuk. 21:28: "Kun nuo tapahtumat alkavat, nostakaa rohkeasti päänne pystyyn, sillä teidän vapautuksenne on lähellä."


2. Tim. 4:8: "Minua odottaa nyt vanhurskauden seppele, jonka Herra, oikeudenmukainen tuomari, on antava minulle tulemisensa päivänä, eikä vain minulle vaan kaikille, jotka hartaasti odottavat hänen ilmestymistään."


Suurvallat ovat rakentaneet ydinsodan varalta maanalaisia kaupunkeja valituille "selviytyjille". Kylmän sodan ajoista alkaen on Yhdysvalloissa ollut miljonääreillä muodissa hankkia perheelleen maanalainen luksusbunkkerin pahan päivän varalta, joita on rakennettu suuria määriä (IS 7.11.2017). Niissä on mm. elokuvasalit, kuntosalit, uima-altaat, ampumaradat, kasvihuoneet ja jopa koirien ulkoiluhuoneet. Luksusbunkkerin voi löytää mm. Las Vegasista omakotitalon alta (YouTube-video) ja Kansasista armeijan käytöstä poistamasta ydinohjussiilosta (IS 25.12.2019).

 

Zuckerberg ja hänen vaimonsa (kuva)

Lehdistö kertoo, että Facebookin omistaja Mark Zuckerberg on rakentamassa Havaijille sata miljoonaa maksavan luksusbunkerin talonsa alle, mikä on kiinteistöalalla uusin trendi (CBC 9.3.2024). Lehdistön mukaan Microsoftin omistajalla Bill Gatesilla arvellaan olevan bunkkeri jokaisessa asunnossaan (CNN 7.8.2019). Kansainväliset uutiskanavat ovat esittäneet kysymyksen, tietävätkö miljardöörit jotain, mitä tavallinen kansa ei tiedä? (YouTube-video) Hyvä kysymys, koska nämä henkilöt saavat tietoa, mitä ei ole julkisesti saatavilla.

 

Luksusbunkkerit

 

(Voit ottaa soittimen ohjaimista tekstityksen käyttöön ja asetuksista automaattisen käännöksen suomeksi) 

 



 

Suomessa on toisen maailmansodan jälkeen rakennettu paljon kallioluolia erilaisiin tarkoituksiin. Kalliorakentaminen voi parhaimmillaan olla jopa kolme kertaa edullisempaa kuin talon rakentaminen maan päälle, koska kalliosta saadaan tilojen runko. Kallion lämpötila on ympäri vuoden noin 8 astetta lämmin, mistä on apua lämmityksessä ja jäähdytyksessä. 

 

Kunnat ovat tehneet kallioluoliin urheilutiloja, koska samalla on saatu tehtyä vaaditut väestönsuojat. Turun Varissuolla on 40 metriä maan alla väestönsuojaksi rakennettu kallioluola, jossa on jäähalli ja kahvio, missä on harjoitellut nuoruudessaan mm. NHL-tähti Artturi Lehkonen (Yle 26.9.2023). Helsingin Itäkeskuksessa on maan alla väestösuoja, jossa on uimahalli (Yle 30.11.2022). 


Pääskyvuoren torni (kuva)

Teleoperaattorit ovat tehneet luolia puhelinvaihteita varten, mutta viestiliikenteen digitalisoituminen on tehnyt monista tarpeettomia. Turun Pääskyvuoressa on linkkitorni, jonka kautta meni 1960-1980 -luvuilla lähes kaikki Suomen ulkomaille menevä teleliikenne ja sen kautta meni myös Yhdysvaltojen Valkoisen talon ja Venäjän Kremlin välinen kuuma linja (Wikipedia). Euroviisut välitettiin Suomeen myös Pääskyvuoren linkkitornin kautta. 

 

Pääskyvuoressa oli armeijan viestikomppania ja hyvin tärkeä luolasto, jossa oli armeijan asevarasto ja tilan perällä puhelinvaihde. Paikalliset asukkaat saattoivat joskus nähdä, kun tuntemattomat pienlentokoneet tekivät matalalla lentokorkeudella voimakkaita kaartoliikkeitä ottaakseen alueesta ilmakuvia ilmeisesti ilman lupaa. Pääskyvuoren toiminnot on myöhemmin lakkautettu ja tilat ovat olleet myynnissä linkkitornia myöden (Yle 6.10.2023).


Mäkiluodon tykkiasema (kuva)

Suomen merivoimilla on kallion sisälle rakennettuja rannikkotykistölinnakkeita ja varastoja. Monet varsinaissuomalaiset ovat suorittaneet varusmiespalveluksensa Gyltön linnakkeella Korppoossa (nykyään Paraisilla), jonka varusmiestuvat ja ruokala ovat kallion sisällä. Eräästä merivoimien luolasta löytyy myös sauna. Luolien suunnittelussa on otettu huomioon jopa ydinpommien räjähdykset ja kemialliset aseet.

 

Usko tai älä, mutta Sveitsissä on rannikkotykistöä vastaava aselaji, joka ei tosin ammu merelle vaan läpikulkusoliin vuorten sisällä olevista tykistölinnakkeista. Sveitsissä on satoja tuhansia bunkkereita, mutta armeija on poistanut monia käytöstä ja myynyt niitä yksityishenkilöille, jotka ovat tehneet luolista mm. koteja, hotelleja, museoita, varastoja juustojen kypsyttämistä ja sienien kasvattamista varten (YouTube-video). 


Venäjän Helsingin suurlähetystö on valtavan suuri laitos. Venäjä on louhinut lähetystönsä alle luolaston muutama kymmenen vuotta sitten. Rakentaminen paljastui, koska naapurit heräsivät öisin maan tärähtelyyn, mikä johtui kallion louhimisesta dynamiitilla. Lähetystön vieressä on erään seurakunnan tilat, jonka henkilökunta tiesi, että louhittu kiviaines poistettiin rakennuksesta kukkamultaan sekoitettuna.


Vuonna 2014 suurlähetystön tontille valmistui 80 asunnon kerrostalo, jonka alle olevaan kallioon louhittiin tilat uimahallille, kuntosalille, saunoille ja 600 neliömetrin kokoiselle palloiluhallille (Yle 16.12.2014). Lähetystön tontti on Ullanlinnassa huippupaikalla Kaivopuiston vieressä. Kiinteistö on vähintään satojen miljoonien eurojen arvoinen. Lähetystö on tarpeettoman suuri, mutta se on rakennettu siltä varalta, että Venäjä liittäisi Suomen maakunnakseen, jolloin Venäjä tarvitsee Helsinkiin suuret hallintotilat. Suomi on täysin naiivi, kun se sallii Venäjälle näin suuren suurlähetystön Helsinkiin.


Jumalan pelko on viisauden alku


Jotta kansat ymmärtäisivät vitsausten johtuvan Jumalan rangaistuksista, heille tulee antaa ennakkovaroitus. Jumalalla on tapana lähettää profeettansa ilmoittamaan niistä, joita harvoin uskotaan, mutta tuhon jälkeen osa kuulijoista uskoo.

 

Aam. 3:7-8: "Ei Herra Jumala tee mitään ilmoittamatta suunnitelmiaan palvelijoilleen, profeetoille. Leijona ärjyy, kuka ei pelkäisi? Herra Jumala puhuu, kuka ei julistaisi?"


Ilmestyskirja mainitsee mm. korkealla lentävän sanansaattajan ja kaksi säkkipukuista profeettaa, joiden tehtävänä on ilmoittaa tuomioista (Ilm. 11:3-6, 14:6-7). Yeshua sanoi, että Jumalan palvelija voi käskeä jopa vuorta paiskautumaan mereen. Tämä toteutuu mitä ilmeisimmin lopun aikojen vitsauksissa. Ilmestyskirja kertoo hyvin rajuista maanjäristyksistä, jolloin vuoristot luhistuvat alas ja saaria uppoaa mereen. Jerusalemin temppelivuoresta tulee silloin maailman korkein vuori (Jes. 2:2).


Joh. 14:12: "Totisesti, totisesti: joka uskoo minuun, on tekevä sellaisia tekoja kuin minä teen, ja vielä suurempiakin"


Matt. 21:21: "Jeesus vastasi: "Totisesti: jos teillä olisi uskoa ettekä epäilisi, te ette ainoastaan tekisi tätä viikunapuulle, vaan te voisitte sanoa tälle vuorellekin: 'Nouse paikaltasi ja paiskaudu mereen', ja niin tapahtuisi."


Ilm. 16:17, 19-20: "Seitsemäs enkeli tyhjensi maljansa ilmaan…   ..Suuri kaupunki hajosi kolmeen osaan, ja joka maassa kaupungit sortuivat. Jumala ei ollut unohtanut suurta Babylonia, vaan se joutui juomaan täyden maljan hänen vihansa ja vimmansa viiniä. Kaikki saaret katosivat, eikä vuoria näkynyt enää."


Miksi Jumalan Pojan paluu täytyy olla näin raju ja pelottava? Kyse on siitä, että Jumalan Poika tulee ottamaan kaiken vallan maailmassa. Eikö Luojalla ole oikeus saada kaikilta kunnioitusta, koska ihmiset ovat Hänen lapsiaan? Eikö Luoja saa päättää, mitä tehdään Maassa, jonka Hän omistaa?

 

2. Moos. 19:5: "..Koko maailma on minun,"

 

Ps. 24:1: "..Herran on maa ja kaikki mitä siinä on, maanpiiri ja ne jotka siinä asuvat."

 

Mal. 1:6: " -- Poika kunnioittaa isäänsä ja palvelija isäntäänsä. Minä olen teidän isänne, miksi ette kunnioita minua? Minä olen teidän isäntänne, miksi ette palvele minua? Tätä minä, Herra Sebaot, kysyn teiltä, te papit, jotka pidätte minua pilkkananne."

 

Ps. 50:9-15: "En vaadi härkää talostasi, en vuohia tarhoistasi, sillä minun ovat kaikki metsän eläimet, kaikki eläimet tuhansilla vuorilla. Minun ovat kaikki vuorten linnut ja laaksojen moninaiset eläimet. Jos minun olisi nälkä, en sanoisi sitä sinulle, sillä minun on koko maanpiiri, kaikki mitä on. Söisinkö härkien lihaa, joisinko vuohien verta? Anna Jumalalle uhriksi kiitos, täytä lupauksesi Korkeimmalle. Huuda minua avuksi hädän päivänä! Minä pelastan sinut, ja sinä kunnioitat minua."

 

Demokraattisesti valituilta johtajilta ja kolmansien maiden diktaattoreilta siirretään kaikki valta Jumalan Pojalle Jerusalemiin. Miljardöörit menettävät omaisuutensa ja vaikutusvaltansa. Kelvottomat klassisen kristinuskon papit erotetaan viroistaan (TikTok-video) ja heidät korvaa Jumalan Pojan vanhurskas kuninkaallinen papisto. Tämä ei ole helppo prosessi, mikä ottaa oman aikansa.

 

Sak. 14:9: "Sinä päivänä Herra on oleva koko maanpiirin kuningas. Hän on oleva yksi ja ainoa Jumala ja hänen nimensä ainoa, jota avuksi huudetaan."


Mal. 3:19, 23 (2017): "Sillä katso: tulee päivä, joka palaa kuin pätsi. Kaikki julkeat ja kaikki, jotka tekevät sitä, mikä on jumalatonta, ovat oljenkorsia. Heidät polttaa se päivä, joka tulee, sanoo Herra Sebaot, niin ettei se jätä heistä juurta eikä oksaa…   ..Katso, minä lähetän teille profeetta Elian, ennen kuin tulee Herran päivä, se suuri ja pelottava."


Nykyään ei juuri kenelläkään poliitikolla ole Jumalan pelkoa eikä Jumalan Pojan kunnioitusta. Valtionkirkot eivät myöskään noudata Jumalan käskyjä, koska niilläkään ei ole mitään Jumalan pelkoa. 

 

Kirkolliskokous teki tahallaan väärennöksen Raamattuun jakeeseen Luuk. 21:26, koska he eivät halunneet seurakunnan kuulevan, että Jumalan Pojan paluun aikana ihmisiä kuolee pelkoonsa. Arkkipiispa, vapaamuurari John Vikströmin johdolla luterilainen kirkko muutti tekstiä 1992-käännökseen niin, että kuoleminen pelkoon vaihdettiin ihmisten lamaantumiseen. Vikströmin johdolla luterilainen kirkko hyväksyi myös naispappeuden. Vikströmin vapaamuurariudesta kertoo lisää artikkeli: 'Käärme hyökkää, mutta lyö päänsä kiveen ja myrkkyhampaat katkeavat'.


Luuk. 21:26 (1933/38): "Ja ihmiset menehtyvät peljätessään…"


Luuk. 21:26 (1992): "Kaikki lamaantuvat pelosta…"

Piispa Teemu Laajasalo (kuva)
Antikristuksen tunnistaa mm. siitä, että se pilkkaa Jumalaa (Dan. 7:25, Ilm. 13:5-6). Piispa Teemu Laajasalon mukaan Jumalaa saa pilkata, mikä todistaa, että Laajasalo on antikristuksen palveluksessa (Yle Areena 29.10.2021).

1. Joh. 2:18-19: "Lapseni, viimeinen aika on käsillä. Te olette kuulleet, että on tulossa antikristus, ja niin onkin nyt monia antikristuksia ilmaantunut. Tästä me tiedämme, että viimeinen aika on käsillä. He ovat lähtöisin meidän joukostamme, mutta he eivät olleet meidän joukkoamme. Jos he olisivat kuuluneet meihin, he olisivat pysyneet keskuudessamme. Mutta täytyihän käydä ilmi, etteivät kaikki kuulu meihin."

 

Ilm. 13:5-6 (2017): "Sille annettiin suu puhua suuria sanoja ja pilkkapuheita, ja sille annettiin valta tehdä sitä neljäkymmentä kaksi kuukautta. Se avasi suunsa pilkkaamaan Jumalaa pilkatakseen hänen nimeään ja hänen majaansa, niitä, jotka taivaassa asuvat." 

 

Dan. 7:25 (2017): "Hän puhuu sanoja Korkeinta vastaan ja hävittää Korkeimman pyhiä. Hän pyrkii muuttamaan ajat ja lain, ja ne annetaan hänen käteensä ajaksi ja kahdeksi ajaksi ja puoleksi ajaksi."

 

Pappi Petja Kopperoinen (video)
Piispa Teemu Laajasalo ei ole puuttunut Paavalin seurakunnan virallisella TikTok-kanavalla julkaistuihin jumalattomiin videoihin. Yhdessä videossa kysyttiin sateenkaaripappi Petja Kopperoiselta (vihreä puolue, Yle 3.5.2019), miksi hänestä tuli pappi? Hän vastasi kirkon alttarilla krusifiksin alla: "Because it's iconic and I love to do iconic shit." Jos tämä ei ole Jumalan pilkkaamista, niin mikä sitten on? (TikTok-video, MTV 21.4.2024, HS 10.4.2024)

Mal. 2:1-3, 7-8: "Te papit, teitä koskee tämä sana: ellette kuuntele minua ettekä vilpittömin sydämin kunnioita minun nimeäni, minä annan kirouksen kohdata teitä, minä muutan saamanne siunauksen kiroukseksi", sanoo Herra Sebaot. "Minä lähetän siunauksen tilalle kirouksen, koska ette vilpittömin sydämin kunnioita minua." -- Minä teen teidän sukunne kelvottomaksi papin tehtävään. Minä paiskaan uhrieläintenne suolet sontineen teidän silmillenne, viskaan juhlienne jätteet kasvoillenne, ja teidät itsennekin heitetään tuohon samaan tunkioon...  ..Papin suun tulee jakaa tietoa, hänen huuliltaan odotetaan opetusta. Hän on Herran Sebaotin sanansaattaja. -- Mutta te olette poikenneet tieltä, teidän opetuksenne on saanut monet lankeamaan..."


Monet ovat todenneet, että kristinusko on eniten pilkattu uskonto maailmassa (raportti 7.3.2022). Kaikki on lähtenyt siitä, että Jumalan Poika tuomittiin rikollisena kuolemaan mutta väärillä perusteilla ja surmattiin viattomana uhrina Golgatan ristillä (Jes. 53:4-5). Jumalan Poika nousi kuolleista ja kristinusko alkoi leviämään ympäri maailman. Kristinusko on alun perin ollut juutalaisuutta, joka uskoo Yeshuan (Jeesuksen) olevan Messias ja Jumalan Poika, mistä kertoo lisää artikkeli: 'Kristinusko ei ole sitä, mitä olet luullut sen olevan'.

 

Luuk. 23:10-11, 13-15, 23-24: "Ylipapit ja lainopettajat, jotka olivat paikalla, syyttivät Jeesusta kiivaasti. Herodes ja hänen sotilaansa alkoivat nyt kohdella Jeesusta halveksuvasti. Herodes teki Jeesuksesta pilkkaa puettamalla hänet komeaan pukuun, ja sitten hän lähetti Jeesuksen takaisin Pilatuksen luo... ..Pilatus kutsui koolle ylipapit, hallitusmiehet ja kansan ja sanoi heille: "Te toitte tämän miehen minun eteeni väittäen häntä kansan villitsijäksi. Olen nyt teidän läsnä ollessanne kuulustellut häntä, mutta en ole havainnut hänen syyllistyneen mihinkään, mistä te häntä syytätte. Ei liioin Herodes, sillä hän lähetti miehen takaisin meidän eteemme. Ei hän ole tehnyt mitään, mistä seuraisi kuolemantuomio... ..Mutta he eivät antaneet periksi vaan huusivat yhä kovemmin ja vaativat, että Jeesus oli ristiinnaulittava. Huutonsa voimalla he saivat tahtonsa läpi. Pilatus päätti lopulta suostua heidän vaatimukseensa."

 

Matt. 27:18, 24-26, 39-40: "Hän näet tiesi, että Jeesus oli pelkästä kateudesta jätetty hänen käsiinsä... ..Kun Pilatus näki, ettei mitään ollut tehtävissä, ja kun meteli yhä paheni, hän otti vettä, pesi kätensä väkijoukon nähden ja sanoi: "Minä olen syytön tämän miehen vereen. Tämä on teidän asianne." Kaikki huusivat yhteen ääneen: "Hänen verensä saa tulla meidän ja meidän lastemme päälle!" Silloin Pilatus antoi heille myöten ja vapautti Barabbaksen, mutta Jeesuksen hän ruoskitti ja luovutti ristiinnaulittavaksi... ..Ohikulkijat pilkkasivat häntä. Päätään nyökyttäen he sanoivat: "Sinähän pystyt hajottamaan temppelin ja rakentamaan sen uudelleen kolmessa päivässä. Pelasta nyt itsesi, jos kerran olet Jumalan Poika. Tule alas ristiltä!"

 


Erikoista on, että kristinuskon pilkkaaminen on hyvin voimakasta niissä maissa, jotka ovat perinteisesti olleet kristittyjä. Tästä saimme Pariisin olympialaisten avajaisissa surullisen esimerkin. Avajaisissa tehtiin kristinuskon pyhistä arvoista parodiaa. Ohjelmassa oli niin paljon demonista symboliikkaa ja seksuaalista irstailua, ettei sellaista ole ennen nähty. Kyse ei ollut mistään sattumasta. Avajaiset olivat taitavasti suunniteltua ja tahallaan tehtyä kristinuskon sekä Jumalan pilkkaamista televisio-ohjelmassa, jolla lienee eniten katsojia koko maailmassa (IL 27.7.2024). Samaan suuntaan on mennyt myös Euroviisut, mistä on tullut Pride-karnevaalit ja satanistinen juhla (esim. Irlanti 2024: YouTube-video).

 

Gal. 6:7-8: "Älkää pettäkö itseänne! Jumala ei salli itseään pilkattavan. Mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää. Joka kylvää siemenen itsekkyyden peltoon, korjaa siitä satona tuhon, mutta se, joka kylvää Hengen peltoon, korjaa siitä satona ikuisen elämän." 


Kuningatar Marie Antoinette

Avajaisissa olympiatulta kuljetettiin maanalaisten hautakäytävien (katakombien) kautta, missä näkyi pääkalloja (Wikipedia). Talon ikkunasta huusi kuningatar Marie Antoinette, joka piti kädessään giljotiinin irrottamaa päätään samalla, kun hevirock yhtye soitti taustalla demonista musiikkia (YouTube-video). 

 

Näin otettiin esille antikristillinen Ranskan vallankumous (1789), joka yritti tuhota kristinuskon ja korvata sen uudella pakanauskonnolla, mikä palvoi järjen jumalatarta (Wikipedia). Järjen palvonnassa neitsyt Marian korvasi vapauden jumalatar libertas, jota kuvaa mm. Ranskan Yhdysvalloille lahjoittama vapaudenpatsas (Wikipedia). 

 

Pariisin olympialaisten maskottina on punainen jakobiinimyssy, joka oli Ranskan vallankumouksen tunnus (valokuva). Vallankumouksen aikana Notre-Damen katedraalin tornin huipulle ripustettiin jakobiinimyssy ja kirkkoa alettiin kutsua "järjen temppeliksi". Kirkon papit teloitettiin giljotiinilla (artikkeli).

Olympialaisten jakobiinimyssy
Myssyn nimi tulee äärivasemmistolaisista jakobiineista, jotka johtivat vallankumousta vuosina 1793-1794. Ranskan vallankumous oli käytännössä kommunistinen proletariaatin diktatuuri, joka teki mittavan kansanmurhan. Satoja tuhansia ranskalaisia pidätettiin ja kymmeniä tuhansia teloitettiin mielivaltaisilla perusteilla (Wikipedia). Pariisissa kansa kokoontui suurin joukoin Place de la Concorden aukiolle katsomaan, kun ihmisiä teloitettiin giljotiinilla (Wikipedia). Nämä veriset näytelmät olivat suurta kansan huvia, jotka kiihottivat kansaa entistä suurempaan uhmaan (kuva). Tämä kaikki on kuin ennakkokuva tulevasta antikristuksen ajasta.

Ilm. 17:5-6: "Hänen otsassaan oli nimi, jolla on salainen merkitys: "Suuri Babylon, maailman porttojen ja iljetysten äiti." Minä näin, että nainen oli juopunut pyhien verestä ja Jeesuksen todistajien verestä, ja hämmästyin suuresti hänet nähdessäni."

 

Avajaisten punaisella matolla esiintyivät drag queen -artistit. Parrakas ja pitkätukkainen mies oli pukeutunut seksikkääseen naisen asuun, missä hän tanssi viettelevästi kuin huora. 

 

5. Moos. 22:5: "Nainen ei saa pitää yllään mitään miehen asuun kuuluvaa, eikä mies saa pukeutua naisen vaatteisiin. Jokainen, joka niin tekee, on iljetys Herralle, teidän Jumalallenne. 


Esityksessä oli ohjelmanumero, jossa tehtiin parodiaa Jeesuksen viimeisestä ateriasta, josta Leonardo da Vinci on maalannut kuuluisan taulun 'Pyhä ehtoollinen' toiselta nimeltä 'Viimeinen ateria' (Wikipedia). Jeesuksen paikalla oli LGBTQ-aktivisti Barbara Butch, jolla oli valorengas päänsä ympärillä. Tämä ei kuvannut Jeesusta vaan luciferia. Hänen ympärillä oli opetuslapsina transsukupuoliset drag queenit (France24 27.7.2024). Esityksen kohtaus jäljitteli tarkasti da Vincin maalauksen asetelmaa, mikä ei ollut sattumaa, vaan se tehtiin tarkoituksella. Barbara Butch kertoi sosiaalisen median kanavallaan, että heidän esitys oli "the new gay testament" (YouTube-video).

 

1. Kor. 6:9: "Ettekö tiedä, että vääryydentekijät eivät saa omakseen Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö! Jumalan valtakunnan perillisiä eivät ole siveettömyyden harjoittajat eivätkä epäjumalien palvelijat, eivät avionrikkojat, eivät miesten kanssa makaavat miehet,

 

 

Parodia jäljitteli Leonardo da Vincin maalausta viimeisestä ateriasta (Wikipedia)

Parodiassa aterialle kokoontuneiden eteen ei katettu karitsaa, vaan tarjoilukuvun alta paljastui hedelmätarjottimella maannut puolialaston mies, joka esitti dionysos-jumalaa. Dionysos on kreikkalaisessa mytologiassa viinin, näyttämötaiteen, päihtyneen hurmion ja hedelmällisyyden jumala. Hedelmällisyyden kulttiin liittyy usein myös seksuaalinen irstailu ja temppeliportot (5. Moos. 23:18, Hoos. 4:14). Dionysoksen kultissa on ehtoollinen, missä uhrataan härkä, jonka liha syödään raakana ja veri juodaan uskoen niiden olevan jumalan ruumis ja veri.


Ps. 16:4 (2017): "Monta tuskaa on niillä, jotka ottavat vieraan jumalan. Minä en uhraa niille verta juomauhriksi enkä päästä huulilleni niiden nimiä."

 


5. Moos. 32:15-17: "..Se hylkäsi Jumalan, joka oli sen luonut, alkoi halveksia turvakalliotaan. Israel sai hänet kiivastumaan vierailla jumalillaan, vihastutti hänet iljettävillä menoillaan. Se uhrasi pahoille hengille, epäjumalille, joista ei ennen tiennyt, uusille, äsken löytämilleen jumalille, joita isät eivät tunteneet."

 


1. Kor. 10:20-22: "Tarkoitan sitä, että epäjumalien palvelijat uhraavat pahoille hengille eivätkä Jumalalle, enkä halua teidän joutuvan yhteyteen pahojen henkien kanssa. Te ette voi juoda sekä Herran maljasta että pahojen henkien maljasta, ette voi olla osallisina sekä Herran pöytään että pahojen henkien pöytään. Emme kai halua herättää Herran kiivautta? Olemmeko muka häntä vahvempia?"

 


Parodian aterialla ei tarjottu karitsaa vaan dionysos-jumalan liha ja veri


Roomalaiskatoliset uskovat myös syövänsä kirjaimellisesti Jeesuksen veristä lihaa ja juovansa verta, koska he ovat saaneet vaikutteita tästä roomalaisesta pakanauskonnosta ja epäjumalanpalveluksesta. Kristinuskossa leipä ja viini eivät muutu veriseksi lihaksi eikä vereksi, mutta ne ovat yhteys Kristuksen ruumiiseen ja vereen (1. Kor. 10:16-18). Ehtoollisesta kertoo lisää artikkeli: 'Jotta voit pelastua, sinun tulee syödä Jumalan Sanaa'

 

1. Kor. 10:16-17: "Eikö malja, jonka me siunaamme, ole yhteys Kristuksen vereen? Ja eikö leipä, jonka me murramme, ole yhteys Kristuksen ruumiiseen? Leipä on yksi, ja niin mekin olemme yksi ruumis, vaikka meitä on monta, sillä tulemme kaikki osallisiksi tuosta yhdestä leivästä." (heprean sana 'lechem' voi merkitä leipää, lihaa tai ruumista; vert. Sef. 1:17, 3. Moos. 21:6)


1. Kor. 5:7: "Puhdistakaa siis talonne hapantaikinasta, niin että teistä tulee uusi taikina. Happamattomiahan te olettekin, sillä meidän pääsiäislampaamme, Kristus, on jo teurastettu."


Kari Kanala "kirkkokaljalla" pubissa

Yle TV1:n ohjelma 8 minuuttia (Yle Areena 30.7.2024) haastatteli kirkkoherra Kari Kanalaa olympialaisten avajaisten aiheuttaman kohun takia. Kanalan valinta haastateltavaksi ei yllättänyt, koska hän on maallistunut pappi, joka edustaa vihreää puoluetta (kuntavaalit 2012).

Somalialainen toimittaja Wali Hashi kysyi huonolla suomen kielellä Kari Kanalalta, oliko olympialaisten avajaisissa jumalanpilkkaa? Kanala vastasi, ettei olympialaisten avajaisissa esitetty asetelma vastannut Leonardo da Vincin taulua 'Viimeinen ehtoollinen', vaan se olisi ollut kuva taulusta 'jumalten pidot' (Jan van Bijlert: Le Festin des Dieux). Tämä on hätävalhe, koska avajaisten esitys ei vastaa 'jumalten pidot' -taulun asetelmaa, jossa tanssii sorkkajalkainen olento pöydän edessä, mies istuu maassa syömässä viinirypäleitä riikinkukon vieressä, ilmassa lentää enkelilapsia ja pöydässä pidetään kädessä atraintakin (kuva taulusta). Sen sijaan avajaisten esitys vastaa da Vincin taulun asetelmaa

 

Lippu nostettiin salkoon väärin päin
Kanalan mukaan avajaisten esityksessä ei ole mitään anteeksipyydettävää, joten Kanala osallistui samaan syntiin, mitä tehtiin avajaisissa. Kanala myös sanoi, ettei Jumalaa voi edes pilkata, mikä on täysin käsittämätöntä puhetta papilta. Miksi Jumala on sitten kieltänyt Hänen pilkkaamisen, jos Häntä ei voi edes pilkata? (3. Moos. 24:16, Gal. 6:7-8) Kanalan tosiasiallinen tarkoitus oli vain puolustella avajaisissa tehtyä törkeää jumalanpilkkaa ja epäjumalanpalvelusta. 


Ilm. 2:20-23 (1933/38): "Mutta se minulla on sinua vastaan, että sinä suvaitset tuota naista, Iisebeliä, joka sanoo itseään profeetaksi ja opettaa ja eksyttää minun palvelijoitani harjoittamaan haureutta ja syömään epäjumalille uhrattua. Ja minä olen antanut hänelle aikaa parannuksen tekoon, mutta hän ei tahdo parannusta tehdä eikä luopua haureudestaan. Katso, minä syöksen hänet tautivuoteeseen, ja ne, jotka hänen kanssaan tekevät huorin, minä syöksen suureen ahdistukseen, jos eivät tee parannusta ja luovu hänen teoistansa; ja hänen lapsensa minä tappamalla tapan, ja kaikki seurakunnat saavat tuntea, että minä olen se, joka tutkin munaskuut ja sydämet; ja minä annan teille kullekin tekojenne mukaan."



Auringon laskettua teräksinen hevonen laukkasi ratsastaja selässään Seine-jokea pitkin kovaa vauhtia. Avajaisten lopussa alkoi paljastua, mistä ratsusta oli kyse. Päänsä peittänyt mystinen ritari ratsasti valkoisella hevosella olympiatulen sytytyspaikalle, jonka perässä seurasi kaikkien maiden liput. Hänellä oli olympialippu viittanaan, jonka ranskalaiset sotilaat nostivat salkoon väärin päin (Yahoo News 27.7.2024). 

 

Monet ovat huomanneet, että avajaisten symboliikka viittaa Ilmestyskirjan jakeeseen 6:2, joka kertoo valkoisella hevosella ratsastavasta ja sotivasta antikristuksesta. Danielin kirja kertoo, että antikristus tule kauhistuksen siivillä ja ratsu tulikin siivet levällään (Dan. 9:27).

 


Ilm. 6:2 (2017): "Näin, ja katso: valkoinen hevonen, ja sen selässä istuvalla oli jousi, ja hänelle annettiin seppele, ja hän lähti voittajana ja voittamaan."

 

Dan. 9:27 (2017): "Hän vahvistaa liiton monille yhden vuosiviikon ajaksi, ja puoleksi vuosiviikoksi hän lakkauttaa teurasuhrin ja ruokauhrin. Silloin hävittäjä tulee kauhistuksen siivillä. Tämä loppuu vasta, kun säädetty tuomio vuodatetaan hävittäjän yli.

 

Dan. 7:7: "Ja vielä minä näin yöllisessä näyssäni, että oli neljäs eläin, pelottava, kauhistuttava ja hyvin väkevä. Sillä oli suuret rautaiset hampaat, ja se söi ja ruhjoi kaiken ja tallasi tähteet jalkoihinsa..."

 

Kultainen sonnipatsas on yksi kuuluisimmista epäjumalista (2. Moos. 32:4). Sekin täytyi saada olympialaisten avajaisiin, koska olympialaisissa haluttiin kapinoida kristinuskon Jumalaa vastaan.

 

Kultainen sonnipatsas

2. Moos. 32:4-8: "Aaron otti korut vastaan, valmisti muotin ja valoi kullasta sonnin. Kansa sanoi: "Israel, tämä on sinun jumalasi, joka toi sinut pois Egyptistä!" Silloin Aaron rakensi alttarin sonnin eteen ja julisti: "Huomenna vietetään Herralle pyhitettyä juhlaa." Seuraavana aamuna ihmiset uhrasivat polttouhreja ja yhteysuhreja, söivät ja joivat ja ryhtyivät viettämään hillitöntä juhlaa. illoin Herra sanoi Moosekselle: "Lähde heti alas, sillä sinun kansasi, jonka toit pois Egyptistä, on syössyt itsensä turmioon. Näin pian he ovat kääntyneet pois siltä tieltä, jota käskin heidän kulkea. He ovat valaneet itselleen sonnipatsaan, ja nyt he kumartavat sitä, teurastavat sille uhreja ja sanovat: 'Israel, tämä on sinun jumalasi, joka toi sinut pois Egyptistä.'"

 

Papitar sytyttää tulen (kuva)


Olympialaiset ovat alun perin järjestetty zeus-jumalan kunniaksi, jonka valtaistuimen uskottiin olevan Olympos vuoren huipulla. Nykyajan olympialaisissa noudatetaan samoja uskonnollisia rituaaleja. Tuli sytytetään auringon avulla Olympian lehdossa Kreikassa sijaitsevalla hera-jumalattaren alttarilla ja se kuljetetaan soihtuviestinä kisapaikalle. Luciferin ja pyhimys Lucia-neidon nimet viittaavat valontuojaan, millä on yhteys tähän pakanalliseen epäjumalanpalvelukseen. Pariisin olympialaisten mitalien kääntöpuolella on kuva, jossa on mm. voiton jumalatar ja Parthenonin temppeli (TikTok-video).

 

2. Kor. 11:14: "Eikä ihme, tekeytyyhän itse saatanakin valon enkeliksi."

 

Europe-jumalattaren kuva setelissä

Zeuksen rakastajatar on europe-jumalatar. Euroopan Unioni on Babylon, joka yksi lopun aikojen pedoista, mihin Ranskakin kuuluu. Jos analysoidaan tarkkaan EU:n uskonnollisuutta, sen uskonto ei ole kristinusko. EU:n todellinen uskonto on antikristillisyys, woke (Wikipedia) ja ilmastouskonto, joka on uusi versio äiti maa uskonnosta. Olympialaisten avajaiset eivät olleet mikään show vaan poliittista propagandaa ja uskonnollinen rituaali, jossa palvottiin luciferia.

 

Hes. 7:20: "Prameat korut ovat olleet heidän ylpeytensä, kullasta ja hopeasta he ovat tehneet iljettävät patsaansa. Sen tähden minä muutan heidän kalleutensa rojuksi.

 

Jes. 31:6-7: "Palatkaa hänen luokseen, Israelin lapset, hänen, jonka luota olette kulkeneet niin kauas! Sinä päivänä te jokainen hylkäätte hopeiset ja kultaiset epäjumalanne, jotka te teitte syntisillä käsillänne."


Kullattu demoni


Olympialaisten päättäjäisissä oli esitys, jossa stadionin katolta laskeutui kullattu demoni, mikä tosiasiallisesti symboloi, miten saatana heitettiin taivaasta alas kuin salama (YouTube-video; Luuk. 10:18). Saatanan viereen nousi maan alta suuri päätön enkeli, joka kuvasi taidemuseo Louvressa esillä olevaa voiton jumalatarta (valokuva). Maan alta ryömi esiin harmaita demonihahmoja ja katolta laskeutui niitä lisää, jotka rakensivat saatanan johdolla viisi olympiarengasta (valokuva; Ilm. 12:9)

 

Luuk. 10:18: "Jeesus sanoi heille: "Minä näin, kuinka saatana sinkoutui taivaasta kuin salama."

Ilm. 12:9 (2017): "Suuri lohikäärme, se vanha käärme, jota perkeleeksi ja saatanaksi kutsutaan, koko maanpiirin villitsijä, heitettiin maan päälle, ja hänen enkelinsä heitettiin hänen kanssaan."

Ilmaan nousi pianisti, joka roikkui flyygelin alla. Hän soitti kappaletta 'Hymni Apollolle' (Yahoo News 11.8.2024). Oopperalaulaja lauloi pianon säestyksellä ylistyslaulua apollolle, joka laulun sanojen mukaan sädehtii valoa ja jolla on kultaiset kasvot. Kreikkalaisessa mytologiassa apollo on zeuksen poika. Ilmestyskirja kertoo, että maahan heitettyjen demonien kuninkaan nimi on apollo, joka merkitsee hävittäjää, tuhoajaa.

Hymni Apollolle

Hymni Apollolle alkaa näillä sanoilla (sanoitus):

"God of the golden face and fiery forehead!
Lord of the Lion’s house of strength, exalted
In the Ram’s horns! O ruler of the vaulted
Heavenly hollow!
Send out thy rays majestic, and the torrid
Light of thy song! thy countenance most splendid
Bend to the suppliant on his face extended!
Hear me, Apollo!..
"

 

Ilm. 9:11: "Kuninkaanaan niillä oli syvyyden enkeli, hepreankieliseltä nimeltään Abaddon, kreikankieliseltä Apollyon."

 

Dan. 9:27 (2017): "..Silloin hävittäjä tulee kauhistuksen siivillä. Tämä loppuu vasta, kun säädetty tuomio vuodatetaan hävittäjän yli." 


Matt. 24:15-16 (2017): "Kun siis näette hävityksen kauhistuksen, josta on puhuttu profeetta Danielin kautta, seisovan pyhässä paikassa – joka tämän lukee, se ymmärtäköön – silloin ne, jotka Juudeassa ovat, paetkoot vuorille;"

 

Performanssin tosiasiallinen tarkoitus oli kertoa, että saatana on tullut Maahan ja tuhansien vuosien tauon jälkeen elvyttänyt olympialaiset uudelleen käyntiin. Olympialaisten päättäjäiset loppuivat niin osuvasti lauluun My way, jossa sanotaan: "And now, the end is near. And so I face the final curtain... ..I did it my way".

 

Viisaus alkaa Jumalan pelosta ja Pyhän Jumalan tuntemisesta, joten nämä kaksi asiaa täytyy palauttaa luomakuntaan, jotta elämä olisi Luojan kanssa mahdollista. Jumalan Pojan paluu on valtava voimannäyttö. Se on varoitus, mitä käy niille Harmageddonin kentällä, jotka eivät ota Häntä vastaan Kuninkaanaan.


Sananl. 9:10: "Herran pelko on viisauden alku, Pyhän tunteminen on ymmärryksen perusta."


Job 28:28: "Ihmiselle hän sanoi: "Viisautta on Herran pelko, ymmärrystä se, että karttaa pahaa."


Ps. 25:12: "Se, joka Herraa pelkää, oppii valitsemaan oikean tien."

 

Ps. 2:11-12 (2017): "Palvelkaa Herraa pelolla ja iloitkaa vavisten. Tervehtikää Poikaa suudelmalla, ettei hän vihastuisi ettekä te hukkuisi tiellänne. Sillä lyhyen ajan jälkeen hänen vihansa syttyy. Autuaat ovat kaikki, jotka häneen turvaavat." 


1. Moos. 28:16-17, 22: "Jaakob heräsi unestaan ja sanoi: "Herra on totisesti tässä paikassa, enkä minä tiennyt sitä." Pelko valtasi hänet, ja hän sanoi: "Kuinka pelottavan pyhä tämä paikka onkaan! Tämä on varmaan Jumalan asuinsija ja itse taivaan portti…    ..Tästä paikasta, johon minä kiven pystytin, on tuleva Jumalan pyhäkkö. Kaikesta, mitä sinä annat minulle, minä tuon sinulle kymmenykset."


Ilmestyskirja perustuu Vanhan testamentin profetioihin lopun ajoista


Uuden testamentin kirjoista Ilmestyskirja lainaa eniten Vanhaa testamenttia. Kirjaa ei voi ymmärtää, jos ei tarkasti seuraa, mitä kohtaa Vanhasta testamentista Ilmestyskirja kulloinkin lainaa ja selittää. Se ei juurikaan tuo mitään uutta tietoa lopun ajoista ja Jumalan Pojan paluusta, vaan jäsentää Vanhan testamentin profetioita lopun ajoista aikajärjestykseen ja selittää niitä. Esim. kun Ilmestyskirja profetoi auringon pimentymisestä, se löytyy myös Joelin kirjasta. Kirjat tulee ottaa huomioon yhtä aikaa, jotta saa oikean kuvan tulevista tapahtumista.


Joel 2:30-32, 3:14-17: "Minä annan teidän nähdä merkkejä taivaalla ja maan päällä: verta, tulta ja savupatsaita. Aurinko pimenee, kuu värjäytyy vereen, ennen kuin koittaa Herran päivä, suuri ja pelottava. Mutta jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu. Siionin vuori ja Jerusalem on turvapaikka, niin Herra on luvannut. Ne, jotka Herra kutsuu, ne pelastuvat…    ..Väkeä tungeksii tuomion laaksossa, sillä lähellä on Herran päivä. Aurinko ja kuu pimenevät, tähtien loiste sammuu. Herra ärjyy Siionista, antaa äänensä kaikua Jerusalemista. Silloin taivas ja maa vapisevat. Mutta Herra on kansansa turva, Israelin vuorilinna. -- Silloin te tiedätte, että minä, Herra, olen teidän Jumalanne ja asun Siionissa, pyhällä vuorellani. Jerusalem on oleva pyhä, muukalaiset eivät enää koskaan tunkeudu sinne."


Helluntailaiset saarnaajat lukevat joskus Ilmestyskirjasta tulevasta sadonkorjuusta, minkä tulosta he kertovat suurella riemulla. Kyse ei ole mistään iloisesta sadonkorjuujuhlasta vaan synkästä kielikuvasta: viinirypäleet leikataan puusta ja murskataan viinikuurnassa, mikä tarkoittaa katkottuja päitä ja suurta veren vuodatusta.


Kun Yeshua (Jeesus) ratsastaa valkoisella hevosella Harmageddoniin, Hänen pukunsa on kastunut verestä. Ilmestyskirja lainaa Jesajan kirjassa olevaa kielikuvaa viinikuurnan polkijasta, jonka vaatteet kastuvat hänen polkiessa viinirypäleitä. Näin valmistetaan Jumalan vihan viiniä.


Vihan viinin malja

Ilm. 14:18-20, 19:13-15: "Myös alttarista tuli enkeli, se jolla on tuli vallassaan, ja hän huusi kovalla äänellä sille enkelille, jolla oli terävä sirppi: "Pane terävä sirppisi työhön ja korjaa tertut maan viinitarhasta. Rypäleet ovat kypsyneet." Silloin enkeli heitti sirppinsä maan päälle, korjasi sadon maan viinitarhasta ja heitti rypäletertut suureen altaaseen, Jumalan vihan viinikuurnaan. Rypäleet poljettiin altaassa kaupungin ulkopuolella, ja verta pursui niin, että veri vielä tuhannen kuudensadan stadionmitan päässä ulottui hevosen kuolaimiin asti…   ..Hänellä oli pukunaan vereen kastettu viitta, ja hänen nimensä on Jumalan Sana. Hänen jäljessään tulivat taivaan sotajoukot, valkoisilla hevosilla ratsastavat soturit, joiden puku oli hohtavan valkeaa pellavaa. Hänen suustaan lähtee terävä miekka. Sillä miekalla hän lyö kansoja, hän paimentaa niitä rautaisella sauvalla ja polkee viinikuurnassa kaikkivaltiaan Jumalan hehkuvan vihan viinin."


Jes. 63:2-6: " -- Miksi on pukusi punainen, vaatteesi kuin viinikuurnan polkijan? -- Minä poljin kuurnallisen rypäleitä, poljin yksin, kansojen joukosta ei ketään tullut avukseni. Ja niin minä vihassani poljin ne kaikki ja kiivaudessani tallasin ne, niin että niiden mehu roiskui puvulleni ja tahri kaikki vaatteeni. Sillä koston päivää vaati minun sydämeni, kansani lunastamisen vuosi oli tullut. Minä katselin ympärilleni, mutta ei ollut yhtään auttajaa. Minä ihmettelin, ettei ketään tullut tuekseni. Vain oman käsivarteni voima minua auttoi, vain oma kiivauteni minua vahvisti. Niin minä poljin kansat vihassani, murskasin ne kiivaudessani ja annoin mehun valua maahan."


Ilmestyskirjassa kiinnittää huomioita luvun 7 toistuminen jatkuvasti tekstissä. Kirjassa on seitsemän silmää, sarvea, seurakuntaa, tähteä, menoraa, sinettiä, pasuunaa, vihan maljaa, enkeliä, vuorta jne. Maanjäristyksessä kuolee 7000 ihmistä (Ilm. 11:13). Kirja kertoo myös Jumalan seitsemästä Hengestä ja seitsemästä Ukkosenjylinästä. 


Lukua 7 löytyy myös Vanhasta testamentista, joka alkaa jo siitä, että Jumala loi maailman kuudessa päivässä ja pyhitti seitsemännen päivän sapatin lepopäiväksi. Brian Scott Williams on luetteloinut viidestä Mooseksen kirjasta 160 kohtaa, josta löytyy vastaavalla tavalla luku 7 (14+21+63+48+14=160; YouTube-video)


1. Moos. 4:24, 5:31 (2017): "Sillä Kain kostetaan seitsenkertaisesti, mutta Lemek seitsemänkymmentä seitsemän kertaa."..   ..Lemekin koko elinaika oli seitsemänsataa seitsemänkymmentä seitsemän vuotta, ja hän kuoli."


1. Moos. 41:26-27, 29-30: "Nuo seitsemän kaunista lehmää tarkoittavat seitsemää vuotta, ja ne seitsemän kaunista tähkää tarkoittavat samoin seitsemää vuotta. Molempien unien merkitys on sama. Ne seitsemän laihaa ja rumaa lehmää, jotka nousivat niiden kauniiden jälkeen, merkitsevät seitsemää vuotta, ja samoin ne seitsemän tyhjää ja itätuulen polttamaa tähkää merkitsevät seitsemää nälkävuotta…     ..Seuraavat seitsemän vuotta ovat suuren yltäkylläisyyden aikaa koko Egyptin maassa, mutta niitä seuraa seitsemän niin kovaa nälkävuotta…"


Ilmestyskirja tuo esille selvästi, miten Yehovah on laittanut lopun ajan tapahtumiin oman sormenjälkensä ryhmittelemällä asioita luvun seitsemän mukaan. Jumalan nimessä Yehovah on siinäkin seitsemän kirjainta, kun nimi merkitään vokaaleilla. Tästä teemasta kertoo lisää artikkeli: 'Luku seitsemän kertoo Jumalasta'.


2. Moos. 31:18: "Kun hän oli lakannut puhumasta Mooseksen kanssa Siinain vuorella, hän antoi hänelle kaksi todistuksen taulua, joiden kirjoitus oli Jumalan sormella kirjoitettu."


Ilmestyskirja on kirjoitettu alun perin hepreaksi ja käännetty huonosti kreikaksi


Ilmestyskirjan ongelmana on ollut pitkään, että meillä on ollut käytettävissä vain kreikan kielestä suomeksi käännetty kirja. Ilmestyskirja on alun perin kirjoitettu hepreaksi ja siitä todennäköisestä aramean kautta käännetty kreikaksi. Tämä on aiheuttanut virheitä mm. Vanhan testamentin lainauksiin ja kreikan kieli on kieliopillisesti erittäin huonolaatuista, mikä kertoo kääntäjän huonosta kielitaidosta (YouTube-video ja Wikipedia). 


Intia on niitä harvoja maita maailmassa, joissa ei ole vainottu juutalaisia. Juutalaiset pakenivat vainoja Intiaan ja ovat asuneet siellä rauhassa omissa yhteisöissään jo 2000 vuotta (YouTube-video). Intialaisesta Cochinin synagogasta on vuonna 1806 löydetty hepreankielinen Ilmestyskirja, joka ei ole käännös kreikan kielestä vaan polveutuu mitä ilmeisimmin alkuperäisestä hepreankielisestä Ilmestyskirjasta. Sitä on kopioitu useita kertoja peräkkäin uudelle papyrukselle, koska papyrus lahoaa noin 100 vuodessa. Intiasta löydetty Ilmestyskirja lainaa paljon tarkemmin vanhaa testamenttia ja se on monissa suhteissa varteenotettava teksti. Heprealaisesta teksistä on tehty kaksi käännöstä englanniksi tällä vuosikymmenellä, mistä kertoo lisää artikkeli: 'Jotta voit pelastua, sinun tulee syödä Jumalan Sanaa'


Tässä artikkelissa verrataan heprealaista ja kreikkalaista Ilmestyskirjaa toisiinsa, koska heprealaisessa Ilmestyskirjassa on useita kreikkalaisesta tekstistä eroavia yksityiskohtia, jotka ovat uskottavia ja antavat tärkeää uutta tietoa käsiteltäessä pelottavaa Yehovan (Herran) päivää. Monet eroista ovat tarkistettavissa muualta Raamatusta, joten tiedämme, kumpi versio on oikea. Ennen kuin käsittelemme Jumalan Pojan paluuta yksityiskohtaisesti, on hyvä katsoa muutamien esimerkkien kautta teksteissä olevia eroja.


Sakarjan kirjan luku 6 kertoo neljästä erivärisestä hevosesta, jotka lähetetään neljään ilmansuuntaan. Kreikkalaisen Ilmestyskirjan luku 6 kertoo myös neljästä erivärisestä hevosta, jotka lähetetään ensimmäisinä vitsauksina maailmaan neljän ensimmäisen sinetin aikana. Ongelmana on, että kreikkalaisessa Ilmestyskirjassa mainittu viimeinen väri tuhkanharmaa (hallava) ei täsmää Sakarjan kirjassa mainitun kirjavan (pilkullisen) värisen hevosen kanssa (Ilm. 6:8). Hepreankielisessä Ilmestyskirjassa värit täsmäävät, joten tiedämme, että Ilmestyskirja ja Sakarjan kirja puhuvat samoista hevosista ja täydentävät toistensa ilmoitusta. 


Sak. 6:1-7: "Kohottaessani jälleen katseeni näin neljät vaunut, jotka tulivat kahden vuoren välistä. Ne vuoret olivat vaskivuoria. Ensimmäisiä vaunuja vetivät punaruskeat hevoset ja toisia vaunuja mustat hevoset. Sitten tulivat kolmannet vaunut, valkoisten hevosten vetäminä, ja lopuksi neljännet, edessään kirjavat hevoset. Kaikki ne olivat vahvoja hevosia. Minä kysyin enkeliltä, joka puhui kanssani: "Mitä nämä tarkoittavat?" Enkeli vastasi: "Ne ovat taivaan neljä tuulta, jotka lähtevät liikkeelle koko maailman valtiaan edestä. Mustien hevosten vetämät vaunut ovat lähdössä kohti pohjoista maata, valkoisten vetämät länttä kohti ja kirjavien hevosten vetämät vaunut etelään päin." Kaikki nämä vahvat hevoset odottivat innokkaina käskyä lähteäkseen liikkeelle. Herra sanoi: "Menkää kiertelemään maata!" Niin ne lähtivät kaikkiin suuntiin."


Ilm. 6:8: "Siinä samassa näin tuhkanharmaan hevosen…"


Ilm. 6:8 (Hebrew tr. English, Baca): "Then I saw a strong mottled horse…"


Ilm. 7:1-3: "Tämän jälkeen näin neljä enkeliä, jotka seisoivat maan neljällä kulmalla ja pidättelivät maan neljää tuulta, ettei mikään niistä puhaltaisi yli maan ja meren eikä vasten ainoatakaan puuta. Ja vielä näin yhden enkelin, joka nousi idästä kantaen elävän Jumalan sinettiä. Hän huusi kovalla äänellä noille neljälle enkelille, joille oli annettu valta hävittää maata ja merta: "Älkää hävittäkö maata, älkää merta älkääkä puita, ennen kuin olemme painaneet sinetin meidän Jumalamme palvelijoiden otsaan."


Antikristus ratsastaa valkosella hevosella, joka Sakarjan kirjan mukaan löytyisi lännestä (alkuteksi epäselvä), missä Jerusalemista katsoen on mm. Vatikaani. Valkoinen hevonen ei voi mitenkään olla Kristus, koska Hän avaa Taivaassa ensimmäisen sinetin, kun antikristus lähetetään maailmaan. Neljä hevosta ovat kaikki Jumalan maailmaan lähettämiä vitsauksia, joten yksikään niistä ei voi olla Kristus.


Kreikkalainen Ilmestyskirja kertoo, että antikristuksella oli jousi. Heprealainen Ilmestyskirja kertoo tarkemmin jousen olevan hänen kädessään, mikä on selkeämpi kuvaus sotivasta ratsastusjousiampujasta. Apollo-epäjumalan tuntomerkit ovat seppele päässä ja jousi kädessä (Ilm. 9:11, Wikipedia). Heprean sana 'qesheth' merkitsee jousta, mutta voi merkitä myös sateenkaarta (Biblehub), joka kuusivärisenä versiona on myös Pride-liikkeen tunnus. Ratsastusjousiampujat olivat aikanaan armeijan valiosotilaita ja nopeutensa takia tehokkain hyökkäysvoima. Mongolit kykenivät valloittamaan laajoja alueita Aasiasta ja Euroopasta, koska he olivat taitavia ratsastusjousiampujia (Wikipedia).


Ratsastusjousiampuja

Ilm. 6:1-2 (2017): "Sitten näin, kuinka Karitsa avasi yhden sineteistä, ja kuulin yhden neljästä olennosta sanovan kuin ukkosen äänellä: "Tule ja katso!" Näin, ja katso: valkoinen hevonen, ja sen selässä istuvalla oli jousi, ja hänelle annettiin seppele, ja hän lähti voittajana ja voittamaan."


Ilm. 6:2 (Hebrew tr. English, Baca): "Then I saw a white horse, and he who sat upon him had a bow in his hand, and a crown given to him. And he proceeded to prevail and be victorious."


Kreikkalaisessa Ilmestyskirjassa on kuuluisa kohta alfasta ja omegasta (A ja O), jotka ovat kreikan kielen ensimmäinen ja viimeinen kirjain, minkä takia monissa yhteyksissä Jeesusta kutsutaan Alfaksi ja Omegaksi. Hepreankielisestä Ilmestyskirja lainaa tässä kohtaa Jesajan kirjan jakeita 44:6 ja 48:12, joissa ei ole mitään kreikkan eikä heprean aakkosia (alef ja tav) vaan ainoastaan tieto, että Yehovah on ensimmäinen ja viimeinen, alku ja loppu. Kielenkääntäjä on tulkinnut sanat kreikan kirjaimiksi A ja O, mikä ei vastaa Jesajan kirjan tekstiä (artikkeli).


Ilm. 1:8 (Hebrew tr. English, Baca): "I am He who is the First and the Last, the beginning and the end, says the Almighty, the one who is, and who was, and who will be."


Ilm. 1:8 (2017): "Minä olen A ja O", alku ja loppu, sanoo Herra Jumala, joka on ja joka oli ja joka tuleva on, Kaikkivaltias."


Jes. 44:6 (2017): "Näin sanoo Herra, Israelin kuningas, ja sen lunastaja, Herra Sebaot: Minä olen ensimmäinen, ja minä olen viimeinen, eikä ole muuta Jumalaa kuin minä."


Jes. 48:12 (2017): "Kuule minua, Jaakob, ja sinä, Israel, jonka olen kutsunut: Minä olen aina sama, minä olen ensimmäinen, minä olen myös viimeinen."


Heprealaisessa Ilmestyskirjassa käytetään sanaa pyhää merkitsevää sanaa 'qadosh' (Biblehub). Kreikkalaisen Ilmestyskirjan kautta käännettynä sana muuttuu muotoon autuas tai siunattu, joka ei tarkalleen ottaen vastaa alkukielen alkuperäistä tarkoitusta. Ilmestyskirja ei ole vain ennustus tulevasta, vaan se kehottaa kirjan lukijoita pyhittymään, koska Jumala pelastaa ahdistuksista ne, jotka ovat ajoissa pyhittäneet elämänsä. Mitä myöhemmäksi viivyttää pyhittymistä ahdistuksen aikoina, sitä enemmän voi joutua kärsimään. 


Ilm. 1:3 (Hebrew tr. English, Baca): "Holy are the reader and the hearers of these prophecies and those establishing what is written."


Ilm. 1:3 (1933/38): "Autuas se, joka lukee, ja autuaat ne, jotka kuulevat tämän profetian sanat ja ottavat vaarin siitä, mitä siihen kirjoitettu on; sillä aika on lähellä!"


Ilm. 22:7: (Hebrew tr. English, Baca): "See, I come in haste! Holy is he who believes in the words of the prophecy, what is written in this scroll.


Ilm. 22:7: (1933/38): "Ja katso, minä tulen pian. Autuas se, joka ottaa tämän kirjan ennustuksen sanoista vaarin!"


Ilm. 14:12 (Hebrew tr. English, Baca): "In this there is hope for the holy ones, those who do the commandments of Yehovah and believe in Yeshua."


Ilm. 14:12 (1933/38): "Tässä on pyhien kärsivällisyys, niiden, jotka pitävät Jumalan käskyt ja Jeesuksen uskon."


Jotta voi olla siunattu ja autuas, pitää olla ensin pyhä, joka on hyvin juutalainen termi. Vanhassa testamentissa on lukuisissa kohdissa määritelty, millainen ihminen on pyhä (esim. 3. Moos. 19:2-3, 37), mihin monet Uuden testamentin kirjoitukset myös perustuvat.


Hepr. 12:14: "..pyrkikää pyhitykseen, sillä ilman sitä ei kukaan ole näkevä Herraa."


1. Piet. 1:14-16: "Olkaa kuuliaisia lapsia älkääkä taipuko noudattamaan himoja, joiden vallassa ennen, tietämättömyytenne aikana, elitte. Niin kuin hän, joka teidät on kutsunut, on pyhä, niin tulkaa tekin pyhiksi kaikessa mitä teette. Onhan kirjoitettu: "Olkaa pyhät, sillä minä olen pyhä."


3. Moos. 19:2-3, 37: "Sano Israelin kansalle: Olkaa pyhät, sillä minä, Herra, teidän Jumalanne, olen pyhä. "Jokainen teistä kunnioittakoon äitiään ja isäänsä. Pitäkää kunniassa sapatti ja määräykset, jotka olen siitä antanut. Minä olen Herra, teidän Jumalanne…   ..Sen tähden noudattakaa kaikkia minun lakejani ja käskyjäni ja täyttäkää ne. Minä olen Herra."

Kreikkalainen Ilmestyskirja kertoo, että seurakuntaan tuli valehtelijoita saatanan synagogasta (Ilm. 2:9, 3:9). Tästä voi saada sellaisen väärinkäsityksen, että kirja syyttäisi juutalaisia saatanan synagogaksi, mikä ei tietenkään pidä paikkansa. Hepreankielinen Ilmestyskirja ei sano mitään synagogasta, mutta sanoo valehtelijoiden olleen saatanan poikia (1. Moos. 3:15, Joh. 8:44), saatanan seurakunnasta.

Ilm. 2:9: "Minä tiedän tekosi, ahdistuksesi ja köyhyytesi – sinä olet kuitenkin rikas – ja tiedän kärsimäsi pilkan niiltä, jotka sanovat olevansa juutalaisia, eivätkä ole, vaan ovat saatanan synagoga."

Ilm. 2:9: (Hebrew tr. English, Baca): "I know your works and sorrows, and the blasphemy of those who say they are Jews but are not. They are the sons of Satan."

Ilm. 3:9 (2017): " Katso, annan sinulle saatanan synagogasta niitä, jotka sanovat olevansa juutalaisia, eivätkä ole, vaan valehtelevat..."

Ilm. 3:9: (Hebrew tr. English, Baca): "See, I will give these of the fellowship of Satan saying they are Jews, but are not  ̶  they are only liars..."

Joskus koko lauseen tarkoitus voi olennaisesti muuttua, jos kreikkalaisen lauseeseen tulee vain muutaman kirjaimen kopiointivirhe. Ilmestyskirjan jakeessa 22:14 on alun perin asetettu pelastuksen ehdoksi Jumalan käskyjen pitäminen, mikä vastaa myös samaa ilmoitusta jakeessa Matt. 7:21, Joh. 12:50 ja Ilm 14:12. Myöhemmin teksti on muuttunut jakeessa Ilm. 22:14 niin, ettei käskyjen pitämistä enää mainita vaan vaatteiden peseminen Karitsan veressä, mihin tarvitaan vain muutaman kirjaimen kirjoitusvirhe. On mahdollista, että tekstiä kopioitaessa joku on erehtynyt muutamasta kirjaimesta varsinkin, jos hän on ottanut mallia jakeesta Ilm. 7:14.


Bysantin tekstilaitos ja Textus Receptus: 

μακαριοι οι ποιουντες τας εντολας αυτου = autuaita ne, jotka pitävät hänen käskynsä


Nestle, Wescott ja Hort: 

μακαριοι οι πλυνοντες τας στολας αυτων = autuaita ne, jotka pesevät omat vaatteensa


Ilm. 22:14-15 (Hebrew tr. English, Baca): "Holy are they who do His commandments so that they will have a part in the tree of life. Pure, he will walk to the city. For outside stands the dog, the sorcerers, the harlots, the murderers, and the deceivers."


Ilm. 22:14-15 (1933/38): "Autuaat ne, jotka pesevät vaatteensa, että heillä olisi valta syödä elämän puusta ja he pääsisivät porteista sisälle kaupunkiin! Ulkopuolella ovat koirat ja velhot ja huorintekijät ja murhaajat ja epäjumalanpalvelijat ja kaikki, jotka valhetta rakastavat ja tekevät."


Ilm. 22:14 (2017): "Autuaat ne, jotka pitävät hänen käskynsä, että heillä olisi valta elämän puuhun ja valta käydä porteista sisälle kaupunkiin!"


Ilm. 22:14 (Biblia, 1776): "Autuaat ovat ne, jotka hänen käskynsä pitävät, että heidän voimansa elämän puussa olis ja he porteista kaupunkiin sisälle menisivät."


Ilm. 22:14 (Peshitta, tr. English): "Blessed are they who do his commandments, that they may have a right to the tree of life, and may enter through the gates into the city."


Kreikkalainen Ilmestyskirja ilmoittaa kuudennen pasuunan kohdalla, miten vitsauksista eloon jääneet ihmiset eivät tehneet parannusta pahoista teoistaan kurituksesta huolimatta. Heprealaisessa tekstissä on olennainen ero, koska se kertoo ihmisistä, jotka eivät kuolleet kulkutauteihin, koska he tekivät pahoista teoistaan parannuksen. Tämä tarkoittaa sitä, että he pyhittivät elämänsä uskossa Yeshua HaMashiachiin (Jeesukseen Kristukseen). Tappavista kulkutaudeista voi parantua, jos nöyrtyy ja tekee parannuksen. Heprealainen teksti tosin mainitsee, että oli niitäkin, jotka eivät parannusta tehneet, mikä tarkoittaa sitä, että he lopulta kuolevat lopun aikojen vastauksiin.


Ilm. 9:20-21 (2017): "Jäljelle jääneet ihmiset, ne, joita ei tapettu näillä vitsauksilla, eivät tehneet parannusta kättensä teoista, niin että olisivat lakanneet kumartamasta riivaajia sekä kultaisia, hopeaisia, vaskisia, kivisiä ja puisia epäjumalankuvia, jotka eivät voi nähdä, kuulla eivätkä kävellä. He eivät tehneet parannusta murhistaan, taioistaan, haureudestaan eivätkä varkauksistaan."


Ilm. 9:20-21 (Hebrew tr. English, Baca): "However, there were many children of mankind who will not be put to death by these plagues, because they repented of their evil works. They did not pray to Satan nor to idols of clay, stone, wood, silver, or gold - which are not able to walk or speak or hear. And there were those who did not repent for their fornications, nor for their thefts."


Kreikkalainen Ilmestyskirja väittää, että elämän puu kasvaisi elämänvirran kummallakin rannalla, mikä ei ole johdonmukaista. Heprealainen Ilmestyskirja sanoo, että elämän veden virran kummallakin rannalla kasvoi erilaisia puita, jotka olivat elämän puita antaen kansoille ravintoa ja parantumista. 


Heprealainen teksti sanoo, että puita olisi 12 eri lajia. Hesekielin kirja kertoo puista, että ne tuottavat joka kuukausi tuoreet hedelmät, joista heprealaisen Ilmestyskirjan mukaan saisi 12 eri lajia. Laskutoimitus 12 x 12 on muuten 144, mikä viittaa 144000 messiaaniseen juutalaiseen, jotka ovat Jumalan saama ensihedelmä (Ilm. 7:4, 14:1-5).


Ilm. 22:2 (1933/38): "Keskellä sen katua ja virran molemmilla puolilla oli elämän puu, joka kantoi kahdettoista hedelmät, antaen joka kuukausi hedelmänsä, ja puun lehdet ovat kansojen tervehtymiseksi."


Ilm. 22:2 (Hebrew tr. English, Van Rensburg): "And among the plains, even beside the stream, there grew up on both sides of its banks, all kinds of fruit trees, namely, the trees of life. And on them were twelve kinds of fruit, and their fruit was for food, and their foliage for healing."


Hes. 47:12 (2017): "Mutta virran varrella, sen molemmilla rannoilla, kasvaa kaikenlaisia hedelmäpuita. Niistä eivät lehdet lakastu eivätkä hedelmät lopu. Joka kuukausi ne kantavat tuoreet hedelmät, sillä niiden vedet juoksevat pyhäköstä, ja niiden hedelmät ovat ravitsevia ja niiden lehdet parantavia."


Ilm. 14:3-4 (2017): "He veisasivat uutta virttä valtaistuimen edessä ja neljän olennon ja vanhinten edessä, eikä kukaan voinut oppia sitä virttä, paitsi kaikki ne sata neljäkymmentä neljä tuhatta, jotka ovat ostetut maasta. Nämä ovat ne, jotka eivät ole saastuttaneet itseään naisten kanssa, sillä he ovat neitsyitä. Nämä ovat ne, jotka seuraavat Karitsaa, mihin ikinä hän menee. Nämä ovat ostetut ihmisistä ensi hedelmänä Jumalalle ja Karitsalle,"


Jumalan Poika laskeutuu alas pilven sisällä kerubien kantamalla valtaistuimella 


Seurakunnissa opetetaan yleisesti, että Jumalan Poika palaa takaisin ratsastamalla valkoisella hevosella pilvien päällä, mikä ei ole erityisen pelottavaa. Ilmestyskirjan loppupuolella jakeissa 19:11-21 kerrotaan, miten Jumalan Poika ratsastaa valkoisella hevosella vaatteet verestä kastuneena, minkä eräät raamatunopettajat tulkitsevat tarkoittavan Jumalan Pojan paluuta, mutta se ei pidä paikkansa.


Erehdys johtuu siitä, etteivät raamatunopettajat huomioi Ilmestyskirjan lainaavan Jesajan, Sarjan ja Hesekielin kirjan profetioita, joiden mukaan Messias ratsastaa valkoisella hevosella Jordanian Petrasta (Bosrasta) Jerusalemin kautta Harmageddoniin käymään sotaa (Jes. 63:1-6, Sak. Sak. 14:3-5, Hes. 39:17-21). Jumalan Poika ei ratsasta pilvien päällä valkoisella hevosella vaan armeijansa kanssa maata pitkin taistelusta toiseen, mistä kertoo lisää artikkeli: 'Harmageddon on ratkaisutaistelu'.


Jos Jumalan Pojan paluu ei ole kuvattu Ilmestyskirjan luvussa 19, niin missä se sitten on profetoitu? Paluu kerrotaan heti kirjan alussa jakeessa 1:7. Verrattuna kreikkalaiseen tekstiin hepreankielinen teksti tarkentaa sitä ja tekee ilmoituksen yhdenmukaiseksi muun Raamatun ilmoituksen kanssa. Jae kertoo, miten koko maailma itkee ja sitten he näkevät Jumalan Pojan saapuvan Maahan. Kreikkalainen teksti puhuu siitä, miten Jumalan Poika lentää pilvien päällä, mutta heprealainen teksti kertoo, että Jumalan Poika tulee yhdessä määrätyssä pilvessä, mikä on ihan eri asia. Hepreankielinen teksti on ilman vokaalimerkkejä kirjoitettu, mutta se voidaan vokalisoidan joko niin, että pilvi on määräisessä tai epämääräisessä muodossa, mutta todennäköisempi alkuperäinen tarkoitus on ollut puhua määräisessä muodossa, jolloin se tarkoittaa jotain erityistä pilveä (the cloud; YouTube-video).


Ilm. 1:7 (Hebrew tr. English, Baca): "See, He will come in a cloud and those who pierced him will see Him. And all the tribes of the earth will weep. Yes, Amen!"


Ilm. 1:7: " -- Katso, hän tulee pilvissä! Kaikki ihmiset näkevät hänet, nekin, jotka hänet lävistivät, ja hänen tullessaan vaikeroivat maailman kaikki kansat. Näin on käyvä. Aamen."


Jumalan Pojan vaunut (Hes. 1)

Apostolien teot kertovat, että Yeshua HaMashiach (Jeesus Kristus) nousi taivaaseen pilven kannattamana. Hän ei seisonut minkään pilvenhattaran päällä, vaan nousi istumaan kuninkaalliseen kantotuoliin, jota kannattelee neljä kerubia ja joka lentää pilven sisällä. Tämän saman pilven sisällä Hän kulki erämaassa Israelin kansan edellä. Hän tuli samalla tavalla Persiaan Kebar-joelle tapaamaan profeetta Hesekieliä, joka kuvasi kerubien kuljettamat vaunut kirjansa ensimmäiseen lukuun.


Apt. 1:9-12: "Kun hän oli sanonut tämän, he näkivät, kuinka hänet otettiin ylös, ja pilvi vei hänet heidän näkyvistään. Ja kun he Jeesuksen etääntyessä vielä tähysivät taivaalle, heidän vieressään seisoi yhtäkkiä kaksi valkopukuista miestä. Nämä sanoivat: "Galilean miehet, mitä te siinä seisotte katselemassa taivaalle? Tämä Jeesus, joka otettiin teidän luotanne taivaaseen, tulee kerran takaisin, samalla tavoin kuin näitte hänen taivaaseen menevän." Silloin he lähtivät tuolta vuorelta, jota kutsutaan Öljymäeksi…"


Dan. 7:13 (1933/38): "Minä näin yöllisessä näyssä, ja katso, taivaan pilvissä tuli Ihmisen Pojan kaltainen; ja hän saapui Vanhaikäisen tykö, ja hänet saatettiin tämän eteen"


Hes. 1:1, 4, 26-28 (2017): "..kun minä olin karkotettujen joukossa Kebar-joen varrella, tapahtui…   ..Näin, ja katso: myrskytuuli tuli pohjoisesta, suuri pilvi ja leimahteleva tuli, ja pilveä ympäröi hohde, ja tulen keskeltä näkyi ikään kuin hehkuvaa malmia, keskeltä tulta…    ..Valtaistuimen muotoisella istui hahmo, ihmisen näköinen, kohoten korkealle. Näin ikään kuin hehkuvaa malmia, tulen näköistä, jota ympäröi kehä ylöspäin siitä, mikä näytti hänen lanteiltaan. Taas alaspäin siitä, mikä näytti hänen lanteiltaan, näin kuin tulen näköistä, ja sitä ympäröi hohde. Kuin kaari, joka on pilvessä sadepäivänä, niin oli näöltään sitä ympäröivä hohde. Sellainen oli katsoa Herran kirkkauden hahmo…"


Jumalan Pojan kuninkaallisista vaunuista on ennakkokuva Laulujen laulussa. Kuningas Salomo tuli autiomaan läpi hakemaan morsiantaan loisteliaalla kantotuolillaan, jota saattoi 60 valiosotilasta. Saattuen nosti taivaanrannalle savupatsaan. 


Laul.l. 3:6-11: "Mikä tuolta tulee? Mikä saapuu autiomaasta? Se kohoaa kuin savupatsas, se tuoksuu mirhalta ja suitsukkeelta, outojen maiden ihojauheilta. Katsokaa! Se on Salomon kantotuoli! Sitä saattaa kuusikymmentä soturia, Israelin sotajoukon parhaimmisto, miekkamiehiä kaikki, sotimaan tottuneita. Jokaisella on kupeellaan miekka yön kauhuja vastaan. Libanonin puista on tehty kuningas Salomon kantotuoli. Sen pylväät ovat hopeaa, sen selkänoja on kultaa ja patja purppuraa, sen seiniä kaunistaa rakkaus. Tulkaa ulos, Jerusalemin tytöt! Katsokaa, Siionin tyttäret: tässä on kuningas Salomo! Hän kantaa kruunua, jonka äidiltään sai tänään, hääpäivänään, suurena ilonpäivänään!"


DeLorean lentää (Back to the Future II)

Profeetta Elia astui myös tulisiin vaunuihin ja nousi tuulenpyörteessä Taivaaseen. Tämä ei tarkoita välttämättä sitä, että hevosten vetämät vaunut olisivat palaneet tulta vaan säteilivät kirkasta valoa. Siihen aikaan ei ollut sähkölamppuja, joten ainoa ihmisten tietämä valonlähde oli tuli. Nykyään Elian kulkuneuvo voisi olla lentävä auto, joka säteilee valoa.


2. Kun. 2:11-12 (2017): "Kun he niin kulkivat ja puhelivat, katso, äkkiä ilmestyivät tuliset vaunut ja tuliset hevoset, ja ne erottivat heidät toisistaan, ja Elia nousi tuulispäässä taivaaseen. Kun Elisa sen näki, hän huusi: "Isäni, isäni! Israelin sotavaunut ja ratsumiehet!"


2. Kun. 6:17 (2017): "Elisa rukoili ja sanoi: "Herra, avaa hänen silmänsä, että hän näkisi." Herra avasi palvelijan silmät, ja hän näki, ja katso: vuori oli täynnä tulisia hevosia ja tulisia vaunuja Elisan ympärillä."


Vangelis - Chariots of Fire


(Tämä sävellys voitti Oscarin vuonna 1982 parhaana elokuvamusiikkina)




Kun auringon valo on sammunut ja ollut määrätyn ajan sammuneena, Jumalan Poika saapuu Jerusalemin temppeliin idästä kirkkaana valona, joka valaisee Maan. Hän on kuin idästä nouseva aamuaurinko (aamutähti). Neljä kerubia kannattelevat Hänen valtaistuintansa ja Hän lentää temppeliin itäisestä portista sisälle.

 

2. Moos. 16:7, 10 (RK): "ja aamulla te näette Herran kirkkauden... ..Aaronin puhuessa koko Israelin seurakunnalle kaikki kääntyivät autiomaahan päin. Silloin Herran kirkkaus ilmestyi pilvessä.


Ps. 80:2 (2017):  "Kuuntele, Israelin paimen. Sinä, joka johdat Joosefia kuin lammaslaumaa, sinä, jonka valtaistuinta kerubit kannattavat, ilmesty kirkkaudessasi."


Ps. 18:10-12: "Hän kallisti taivaan ja laskeutui alas pimeä pilvi jalkojensa alla. Hän lensi kerubi ratsunaan ja kiiti tuulen siivin. Hän otti verhokseen pimeyden, majakseen synkät vedet, raskaat pilvet."


Jerusalemin temppelistä tulee Jumalan Pojan valtaistuinsali ja asunto lukuun ottamatta 3,5 vuoden määräaikaa, jolloin temppelissä on antikristus. Tästä aiheesta kertoo lisää artikkeli: 'Hesekielin temppeli on uuden liiton temppeli'.


Jes. 24:23 (2017): "Silloin kuu punastuu, ja aurinko häpeää, sillä Herra Sebaot on kuningas Siionin vuorella ja Jerusalemissa, ja hänen vanhintensa edessä loistaa kirkkaus."


Hes. 43:1-7: "Mies vei minut sitten portille, sille portille, joka aukeaa itään. Ja minä näin: Idästä saapui Israelin Jumalan kirkkaus. Sen ääni oli kuin suurten vesien pauhu, ja Herran kirkkaus sai maan hohtamaan. Näky, jonka minä näin, oli samanlainen kuin se, minkä olin aikaisemmin nähnyt, se oli niin kuin se, minkä näin, kun Herra tuli hävittämään kaupunkia, niin kuin se, minkä olin Kebarjoen rannalla nähnyt. Minä heittäydyin maahan kasvoilleni. Herran kirkkaus meni temppeliin portista, joka on itää kohti. Henki nosti minut maasta ja vei minut sisempään esipihaan, ja minä näin, että Herran kirkkaus täytti temppelin. Joku puhutteli minua, ja minä kuulin sen äänen tulevan temppelistä -- mies seisoi yhä minun vieressäni. Ääni sanoi minulle: "Ihminen, tämä on minun valtaistuimeni sija ja koroke minun jalkojeni alla. Täällä minä olen asuva Israelin kansan keskellä ikuisesti"


Kun Babylonian armeija ryösti ja tuhosi Salomon rakentaman Jerusalemin temppelin, liitonarkku katosi. Internetissä on paljon erilaisia teorioita, mihin mahdollisesti profeetta Jeremia olisi kätkenyt sen. Eräät ajattelevat, että arkki olisi joutunut babylonialaisten käsiin, jotka olisivat tuhonneet se ottaakseen siitä kaiken kullan. Jeremian kirja ilmoittaa, ettei myöhempään temppeliin rakenneta uutta liitonarkkua, joten Serubbabelin rakentama toinen temppeli oli ilman liitonarkkua, mikä ei ollut hyvä asia. 


Jer. 3:16: "Kun te tämän jälkeen lisäännytte ja täytätte maan, ei kukaan kysy: 'Missä on Herran liitonarkku?' Se ei tule enää kenenkään mieleen, sitä ei muisteta eikä kaivata eikä uutta enää tehdä."


Mooseksen rakennuttama liitonarkku on huomattavan pyhä ja arvokas esine, koska se on Jumalan valtaistui. Missä se voisi olla? Kreikkalainen Ilmestyskirja kertoo jakeessa 15:5, että Taivaassa avattiin temppeli. Hepreankielinen Ilmestyskirja kertoo toisella tavalla, että liitonarkku avattiin. Teksti ei kerro, onko se sama arkku, minkä Mooses teki, mutta Jumalan Poika tuonee sen mukanaan, kun Hän tulee Jerusalemin temppeliin.


Ilm. 15:5 (2017): "Sen jälkeen minä näin: todistuksen majan temppeli avattiin taivaassa."


Ilm. 15:5 (Hebrew tr. English, Baca): "And after this, I saw that the Ark of the Covenant in the heavens opened."

 

Kreikkalainen Ilmestyskirja kertoo, että "(joka voittaa) teen pylvääksi Jumalani temppeliin, eikä hän koskaan enää lähde sieltä ulos" (Ilm. 3:12). Pylväs kannattelee temppelin kattoa, joten tämä teksti väittäisi, että ihmistä tulee vertauskuvallisesti temppeliä kantava rakenne. Tämä lause puuttuu kokonaan hepreankielisestä Ilmestyskirjasta. Jos lause on myöhemmin lisätty kreikkalaiseen tekstiin, se voi johtua siitä, että kääntäjä on yrittänyt selittää tekstiä, mikä on tekstiä kopioitaessa uudelle papyrukselle jäänyt tekstin joukkoon.

 

Ilm. 3:11-12 (2017): "Katso, tulen pian. Pidä kiinni siitä, mitä sinulla on, ettei kukaan ottaisi kruunuasi. Sen, joka voittaa, teen pylvääksi Jumalani temppeliin, eikä hän koskaan enää lähde sieltä ulos, ja kirjoitan häneen Jumalani nimen ja Jumalani kaupungin nimen, sen uuden Jerusalemin, joka laskeutuu alas taivaasta Jumalani luota, ja uuden nimeni."

 

Ilm. 3:11-12 (Hebrew tr. English, Baca): "See, I will come quickly. Guard what you have, so that no one will take your crown. Whoever that prevails, I will write on him the name of my Eloah, and the name of the new Jerusalem, which is the city of my Eloah, which will come from the heavens to the earth, and also My new Name."


Raamattu kertoo, että auringon valo ja tähdet sammuvat kuudennen sinetin avaamisen jälkeen


Jobin kirjaa sanotaan yleisesti vanhimmaksi Raamatun kirjaksi, joka kertoo ihmisen kärsimyksestä. Job kertoi pitkän ajan päästä tulevasta pelottavasta Yehovan päivästä, jolloin Yehovah sammuttaa auringon ja tähtien valon sekä aiheuttaa valtavat maanjäristykset ja -mullistukset. 


Job 9:4-7 (2017): "Hän on viisas mieleltään ja väkevä voimaltaan. Kuka on onnistunut nousemaan häntä vastaan? Hän siirtää vuoret äkkiarvaamatta ja kukistaa ne vihassaan. Hän järkyttää maan paikaltaan, ja sen perustukset vapisevat. Hän kieltää aurinkoa, eikä se nouse, ja hän lukitsee tähdet sinetillään."


Jakeessa Job 9:7 on mielenkiintoista, että se mainitsee, miten Yehovah lukitsee tähdet sinetillään. Ilmestyskirjan mainitsee auringon ja tähtien pimentymisen kuudennen sinetin kohdalla. Ilmestyskirja kertoo saman kuin Joelin kirja jakeessa 3:4 (2:31). Oikean kokonaiskuvan saamiseksi pitää Ilmestyskirjan lisäksi ottaa huomioon myös se, mitä Joelin kirja kertoo lopun ajoista.


Ilm. 6:12-13: "Minä näin, kuinka Karitsa avasi kuudennen sinetin. Maa järkkyi ja vavahteli, aurinko pimeni mustaksi kuin suruvaate, ja kuu muuttui kauttaaltaan verenpunaiseksi. Taivaan tähdet putosivat maahan…"


Joel 3:4: "Aurinko pimenee, kuu värjäytyy vereen, ennen kuin koittaa Herran päivä, suuri ja pelottava."


Kreikkalainen Ilmestyskirja kertoo, että silloin tähdet putoavat maahan kuin viikunat puusta myrskyn ravistaessa puita (Ilm. 6:13-16). Kielikuva on sikäli erikoinen, että putoavatko kaukaiset tähdet todellakin maahan vai onko tässä yritetty kuvat esim. asteroidien putoamista maahan? Hepreankielinen Ilmestyskirja kertoo tämä asian toisin sanoin. Kuten viini- ja viikunapuusta putoaa kuihtuneet lehdet maahan, siten häviävät tähden taivaalta. Tämä kielikuva viittaa enemmän siihen, että tähtiä häviää yksi toisensa perään taivaalta, mikä on johdonmukainen kertomus.


Ilm. 6:13-16: "Taivaan tähdet putosivat maahan, niin kuin viikunat varisevat puusta myrskyn sitä ravistellessa. Taivas hävisi näkyvistä kuin kirja, joka kääritään kokoon, ja kaikki vuoret ja saaret siirtyivät paikaltaan. Maan kuninkaat, ylimykset ja sotajoukkojen johtajat, rikkaat ja mahtavat miehet ja kaikki muut, niin orjat kuin vapaat, piiloutuivat luoliin ja vuorten rotkoihin ja huusivat vuorille ja kallioille: "Kaatukaa päällemme, kätkekää meidät valtaistuimella istuvan katseelta ja Karitsan vihalta!"


Ilm. 6:12-16 (Hebrew tr. English, Baca): "Then I saw that He opened the sixth then there were tremblings of the earth, and the sun became dark, and the moon was red as blood. All their armies drop as a withering leaf from the vine, so like a withering fig tree. Then all the mountains and hills he moved to and fro, and they were shaken from their places. And the kings of the earth, the rulers, the wealthy, the officers, the servants, and the freemen hid themselves in rocks and in caves, and in the burrows of the earth saying to the mountains and to the rocks, “Fall on us, and hide us from before the sight of Him sitting upon the throne1 who sits upon the throne, and from the wrath of the Lamb."


Ilmestyskirja lainaa tässäkin kohtaa Vanhaa testamenttia. Jesajan kirja kertoo tulevasta ajasta, jolloin Yehovah ottaa vallan koko maailmassa ja ihmiset pakenevat vuorten luoliin Hänen kauhistuttavan voiman ja kirkkaan valon takia. Jesajan kirja siis kertoo pelottavasta Yehovan päivästä, jolloin on myös suuria maanjäristyksiä.


Jes. 2:17-19: "..Sinä päivänä Herra yksin on ylhäinen ja epäjumalat väistyvät, joka ikinen. Paetkaa vuorten luoliin, maan onkaloihin Herran kauhistuttavan voiman tieltä, hänen ylhäisen kirkkautensa tieltä, kun hän nousee järisyttämään maata!"


Ihmisen Pojan merkki on kirkas Aamutähti


Taivaalla ilmestyy Ihmisen Pojan merkki, minkä jälkeen Jumalan Poika lasketuu alas. Tämä merkki on kirkas Aamutähti (Aamuaurinko), joka on myös yksi valoa säteilevä Jumalan Poika.


Mooseksen laki kertoo, että Messiaan merkistä profetoi aikanaan jo Bileam, joka on kirkas tähti taivaalla (4. Moos. 24:17). Itämaantietäjät osasivat sen perusteella seurata yliluonnollista valoilmiötä, joka kulki heidän edellä vastasyntyneen Yeshua-lapsen luokse. Kyse ei ollut mistään luonnollisesta tähdestä eikä planeettojen konjunktiosta vaan taivaalla liikkuvasta kirkkaasta Messiaan tähdestä.


Matt. 2:2, 9-11: "He kysyivät: "Missä se juutalaisten kuningas on, joka nyt on syntynyt? Me näimme hänen tähtensä nousevan taivaalle ja tulimme osoittamaan hänelle kunnioitustamme."..    ..tietäjät lähtivät matkaan, ja tähti, jonka he olivat nähneet nousevan taivaalle, kulki heidän edellään. Kun tähti tuli sen paikan yläpuolelle, missä lapsi oli, se pysähtyi siihen. Miehet näkivät tähden, ja heidät valtasi suuri ilo. He menivät taloon ja näkivät lapsen ja hänen äitinsä Marian. Silloin he maahan heittäytyen kumarsivat lasta, avasivat arkkunsa ja antoivat hänelle kalliita lahjoja: kultaa, suitsuketta ja mirhaa."


Bileamin profetia tähdestä on erittäin tärkeä Messias profetia. Valitettavasti se on käännetty huonosti (4. Moos. 24:17). Monissa käännöksissä aikamuodot ja sanavalinnat ovat väärät (Biblehub). 


Kun profetiaa tutkitaan sanatarkasti alkukielestä, se kertoo runollisesti tähdestä. Runollisuuden tunnistaminen on tärkeää, koska asia toistetaan kahteen kertaan (parallelismi), mikä täsmentää ilmaisua. Bileam kertoi menneessä aikamuodossa, mitä oli nähnyt: "Minä näin Hänet, en kuitenkaan nyt, minä katselin Häntä, en kuitenkaan läheltä." 


4. Moos. 24:17 (1933/38): "Minä näen hänet, en kuitenkaan nyt, minä katselen häntä, en kuitenkaan läheltä. Tähti nousee Jaakobista, ja valtikka kohoaa Israelista. Se ruhjoo Mooabilta ohimot, päälaen kaikilta Seetin pojilta."


Bileam kertoo sen jälkeen, mitä hän oli nähnyt tulevaisuudesta: "Tähti on marssinut esiin Jaakobista, ja valtikka on kohonnut Israelista" (Biblehub kohta 1.). Profetia käyttää tällaista aikamuotoa (futuurin perfekti), koska se korostaa, että ennustus toteutuu varmasti, se on ikään kuin jo tapahtunut tulevaisuudessa. 


Profetia liittää Jaakobin nimen runollisesti Israelin nimeen, koska Israel on Jaakobin myöhemmin saama uusi nimi, jonka kantaväestö polveutuu Jaakobista. Samalla tavalla tehdään yhteys tähden ja valtikan välille. Kuninkaiden valtikoiden päässä on usein kookas timantti. Taivaalle ilmestyvä kirkas tähti on timanttiakin vakuuttavampi muodollisen arvovallan tunnusmerkki. Israelin Kuningas marssii esille ja kohoaa. Hän on Messias, joka tulee suurella voimalla valloittamaan Israelin ja koko maailman. Hän marssii Harmageddonin taisteluun kirkasta valoa säteilevänä hallitsijana.


Mooseksen laissa kerrotaan, mitä Jaakob profetoi pojastaan Juudasta. Messias syntyy Juudan suvusta. Profetia kertoo runollisesti, ettei valtikka siirry pois Juudan polvien välistä, mutta alkukielessä se on 'regel' jalkojen välistä (Biblehub), mikä viittaa Juudan jälkeläisiin. Heprean sana 'bar' merkitsee runollisesti poikaa (Ps. 2:12, Sananl. 31:2). Sana 'barak' merkitsee polvistua (Biblehub) ja 'berek' polvea (Biblehub)


1. Moos. 49:10: "Ei siirry valtikka pois Juudalta, ei käskijän sauva hänen suvultaan. Hänen heimostaan on tuleva se, jolla on valta, häntä kansat tottelevat."


1. Moos. 49:10 (1933/38): "Ei siirry valtikka pois Juudalta eikä hallitsijansauva hänen polviensa välistä, kunnes tulee hän, jonka se on ja jota kansat tottelevat."


Ps. 2:6-9: "Minä itse olen asettanut kuninkaani Siioniin, pyhälle vuorelleni!" Nyt kerron, mitä Herra on säätänyt. Hän sanoi minulle: "Sinä olet minun poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin. Pyydä minulta, niin saat kansat perinnöksesi, ja maan ääriin ulottuu sinun valtasi. Sinä alistat kansat rautaisella valtikalla, murrat ne kuin saviastiat."


Ps. 110:2, 5-6: "Herra, Siionin valtias, ojentaa sinulle hallitsijan sauvan. Ulottukoon sinun mahtisi myös vihollistesi yli!..   ..Herra on sinun oikealla puolellasi. Kun hän vihastuu, hän murskaa kuninkaat. Hän tuomitsee kansat: kaikkialla on ruumiita, joka puolella on katkottuja päitä."


Ilm. 2:26-28: "Sille, joka voittaa, sille, joka loppuun asti noudattaa minun tahtoani, minä annan vallan hallita kansoja. Hän paimentaa niitä rautaisella sauvalla, lyö pirstoiksi kuin saviastioita. Hän saa saman vallan, jonka minä olen Isältäni saanut; minä annan hänelle aamutähden."


Tähti marssii esiin ja murskaa rautaisella sauvallaan vihollisten päät. Paluunsa viimeisessä vaiheessa Jumalan Poika ratsastaa Harmageddoniin suureen taisteluun. Hänestä säteilevä kirkas valo sokaisee pimeässä Harmageddonin laaksossa olevat viholliset. Paavali lainasi Jesajan kirjaa kohdasta, joka kertoo tästä taistelusta (2. Tess. 1:7-9).


2. Tess. 1:7-9: "mutta ahdistetut -- niin teidät kuin meidätkin -- hän päästää siitä, kun Herra Jeesus väkevien enkeleittensä kanssa ilmestyy taivaasta tulenlieskojen keskellä ja rankaisee niitä, jotka eivät tunne Jumalaa eivätkä suostu olemaan kuuliaisia Herramme Jeesuksen evankeliumille. Heidän rangaistuksenaan on ikuinen kadotus, ero Herrasta ja hänen voimansa kirkkaudesta,"


Ilm. 19:20-21: "Loput saivat surmansa miekasta, joka lähti ratsastajan suusta, ja kaikki linnut söivät heidän lihastaan itsensä kylläisiksi."


Jes. 66:15-18: "Katso, Herra saapuu tulenlieskassa, hänen vaununsa ovat kuin pyörretuuli. Hänen vihansa purkautuu tulenhehkuna, hänen jyrinänsä liekkeinä. Niin Herra toteuttaa oikeutensa tulella, hänen miekkansa lyö ihmissukua, ja monet kaatuvat sen lävistäminä: nuo, jotka puhdistautuvat ja valmistautuvat palvontatarhojen menoihin johtajansa ympärillä, nuo, jotka syövät kaikkea iljettävää, sian lihaa, rottia -- minä tunnen heidän tekonsa ja ajatuksensa, ja he kaikki saavat loppunsa, sanoo Herra. Minä saavun kokoamaan kaikki kansat ja kielet, ja kaikki tulevat ja näkevät kirkkauteni."


Keisari Konstantinus Suuri palvoi roomalaista voittamattoman auringon jumalaa (sol invictus). Konstantinus kääntyi kristityksi, mutta ei koskaan luopunut sol invictuksen palvomisesta. Hän hyväksyi uskontonsa rinnalle kristinuskon, koska hän kuvitteli Jeesuksen olevan sama auringonjumala kuin sol invictus, mikä ei tietenkään pidä paikkansa. Roomalaiskatolinen kirkko siirsi kristinuskon lepopäivän sapatin auringonpalvonnan juhlapäivälle sunnuntaille (sun-day), jotta roomalaiset saattoivat harjoittaa vanhaa auringon uskontoaan kristinuskon yhteydessä, mikä tietenkin rikkoo Jumalan käskyjä (Matt. 5:17-20).


Raamattu vertaa Yehovasta (Herrasta) säteilevää kirkkautta aurinkoon. Vaikka Raamattu kertoo, että Yehovah on aurinko, se ei tarkoita, että taivaalla olevaa aurinkoa pitäisi palvoa jumalana. Yehovah on luonut auringon, kuun ja tähdet, joiden palvomisen Hän on kieltänyt, mitä käskyä Konstantinus rikkoi.


Ps. 84:11: "Sillä Herra Jumala on aurinko…"


5. Moos. 4:19: "Kun kohotatte katseenne taivasta kohden ja näette auringon, kuun ja tähdet, taivaan kaikki joukot, älkää langetko niiden lumoihin, älkää kumartako älkääkä palvoko niitä…"


Kun Israelista nousee tähti, se on kirkas kuin aamuaurinko. Yeshua HaMashiach (Jeesus Kristus) on ihmiseksi syntynyt Yehovah, joka on maailman valo. Taivasten Valtakunnassa valo tulee Jumalasta ja lamppuna on Jumalan Poika (Ilm. 21:23-24). Tästä asiasta kertoo lisää artikkeli: 'Johannes Kastaja todisti: Jumalan Poika on Jehovah'.


Joh. 8:12: "Jeesus puhui taas kansalle ja sanoi: "Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo."


Ps. 18:13: "Hänen edellään kulki häikäisevä valo, siitä sinkosi rakeita ja tulisia hiiliä."


Ilm. 21:23-24: "Kaupunki ei myöskään tarvitse valokseen aurinkoa eikä kuuta, sillä Jumalan kirkkaus valaisee sen, ja sen lamppuna on Karitsa. Kansat kulkevat sen valossa, ja maailman kuninkaat tuovat sinne mahtinsa kaiken loiston."


Jumalan Pojan hahmo säteilee valoa päästä jalkoihin asti, mutta erityisen kirkas valo tulee Hänen kasvoistaan. Sen takia Yehovan (Herran) siunauksessa pyydetään Yehovaa kääntämään meihin Hänen kasvojensa valon.


Matt. 17:2: "Hänen muotonsa muuttui heidän edessään, ja hänen kasvonsa loistivat kuin aurinko, ja hänen vaatteensa tulivat valkoisiksi kuin valo."


Ilm. 1:16: "..hänen kasvonsa olivat kuin loistava keskipäivän aurinko."


Ps. 4:7: "..Herra, käännä meihin kasvojesi valo."


Jumalan Pojan valo siirtyy myös vanhurskaisiin ihmisiin niin, että heidän kirkkaus tulee vanhurskaudesta ja pyhyydestä. Jumalan pyhiä verrataan taivaan tähtiin ja kutsutaan myös maailman valoiksi, koska muut ihmiset voivat haivaita heidän vanhurskautensa.


Matt. 13:43: "Silloin vanhurskaat loistavat Isänsä valtakunnassa kuin aurinko…"


Dan. 12:3: "Oikeat opettajat loistavat niin kuin säteilevä taivaankansi, ja ne, jotka ovat opastaneet monia vanhurskauteen, loistavat kuin tähdet, aina ja ikuisesti."


Matt. 5:14-16: "Te olette maailman valo. Ei kaupunki voi pysyä kätkössä, jos se on ylhäällä vuorella. Eikä lamppua, kun se sytytetään, panna vakan alle, vaan lampunjalkaan. Siitä sen valo loistaa kaikille huoneessa oleville. Näin loistakoon teidänkin valonne ihmisille, jotta he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät Isäänne, joka on taivaissa."


Koska Mooses oli ennakkokuva tulevasta Messiaasta (5. Moos. 18:18-19), hänen kasvoista säteili kirkasta valoa aina, kun Hän oli käynyt keskustelemassa kasvotusten Jumalan Pojan kanssa. Tämä oli kansalle merkki siitä, että Mooses välitti Jumalan Sanaa kansalle. Tästä aiheesta kertoo lisää artikkeli: 'Jumalan Poika ja Mooses tapasivat kasvotusten telttamajassa'.


2. Moos. 34:29-30: "Kun Mooses laskeutui Siinainvuorelta molemmat liitontaulut käsissään, hänen kasvonsa säteilivät, koska hän oli puhunut Herran kanssa. Itse hän ei sitä tiennyt, mutta kun Aaron ja israelilaiset näkivät Mooseksen kasvojen säteilevän, he pelkäsivät mennä häntä vastaan."


Kreikkalaisessa Ilmestyskirjassa sanotaan, että Jeesus on Kirkas Aamutähti, mutta se lause puuttuu heprealaisesta Ilmestyskirjasta. Tämän takia teologien keskuudessa on ollut keskustelua siitä, onko mahdollisesti kyseinen lause lisätty myöhemmin Ilmestyskirjaan esim. siitä syystä, että keisari Konstantinus Suuri hyväksyisi kristinuskon. Ovatko sanat olleet alkuperäisessä Ilmestyskirjassa tai ei, niin se ei muuta itse asiaa, koska Raamattu kertoo muualla, että Yeshua HaMashiach (Jeesus Kristus) on Aamutähti, mikä merkitsee idästä nousevaa kirkasta Aamuaurinkoa.


Ilm. 22:16: "Minä, Jeesus, olen lähettänyt enkelin luoksenne, jotta seurakunnat saisivat tämän todistuksen. Minä olen Daavidin juuriverso ja suku, kirkas aamutähti."


Ilm. 22:16 (Hebrew tr. English, Baca): "I, Yeshua, I sent messengers to show the congregation. I am the root of the tribes of David."


Luukkaan evankeliumi kertoo, miten korkeudesta katsoo aamunkoitto siis Aamuaurinko, joka loistaa meille, jotka istumme pimeydessä, johdattaen meidät rauhan tielle. Malakian kirja kertoo, että Jumalaa pelkääville tulee pelastukseksi vanhurskauden aurinko. Kun Yeshua palaa takaisin, hän ottaa käyttöön uuden nimen Yehovah Tsidkeinu, joka merkitsee 'Hän, joka On Vanhurskautemme', mistä kertoo lisää artikkeli: 'Paavalin opetus vanhurskaudesta perustuu Mooseksen lakiin ja profeettoihin – Jumalan Poika ottaa uuden nimen, joka merkitsee 'Hän, joka On Vanhurskautemme'.


Luuk. 1:78-79 (2017): "Jumalamme sydämellisen laupeuden tähden, jonka kautta puoleemme katsoo aamun koitto korkeudesta, loistaen meille, jotka istumme pimeydessä ja kuoleman varjossa, ja ohjaten jalkamme rauhan tielle."


Luuk. 1:78-79 (Green's Literal): "through the tender bowels of mercy of our God, in which the Dayspring from on high will visit us, to appear to those sitting in darkness and in shadow of death, to direct our feet into the way of peace."


Jes. 60:1-3: "Nouse, loista kirkkaana, Jerusalem, sillä sinun valosi saapuu ja Herran kirkkaus koittaa sinun yllesi. Katso, pimeys peittää maan, yön synkkyys kansat. Mutta sinun taivaallesi kohoaa aamunkoi, Herran kirkkaus hohtaa sinun ylläsi. Niin kansat tulevat sinun valosi luo ja kuninkaat sinun aamunkoittoosi."


Jes. 9:2: "Kansa, joka pimeydessä vaeltaa, näkee suuren valon. Niille, jotka asuvat kuoleman varjon maassa, loistaa kirkkaus."


Sananl. 16:15: "Kuninkaan kasvojen valo on elämäksi, ja hänen suosionsa on kuin keväinen sadepilvi."


Mal. 3:19-24 (2017): "Sillä katso: tulee päivä, joka palaa kuin pätsi. Kaikki julkeat ja kaikki, jotka tekevät sitä, mikä on jumalatonta, ovat oljenkorsia. Heidät polttaa se päivä, joka tulee, sanoo Herra Sebaot, niin ettei se jätä heistä juurta eikä oksaa. Mutta teille, jotka nimeäni pelkäätte, koittaa vanhurskauden aurinko ja parantuminen sen siipien alla, ja käytte ulos ja hypitte kuin navetan syöttövasikat ja tallaatte jumalattomat. He näet tulevat tomuksi jalkapohjienne alle sinä päivänä, jonka minä teen, sanoo Herra Sebaot. Muistakaa palvelijani Mooseksen laki, jonka säädin Hoorebilla hänelle koko Israelia varten käskyiksi ja oikeuksiksi. Katso, minä lähetän teille profeetta Elian, ennen kuin tulee Herran päivä, se suuri ja pelottava. Hän kääntää jälleen isien sydämet lasten puoleen ja lasten sydämet heidän isiensä puoleen, etten tulisi ja löisi maata kirouksella."


Pietari myös kirjoittaa aamun sarastuksesta, kun kointähti (aamunkoitontähti) eli Aamuaurinko syttyy teidän sydämessänne. Jumalan Sana on lamppu, joka valaisee askeleemme polulla. Paavali kirjoittaa myös, että Kristuksen kasvojen valo levittää sydämiimme Jumalan kirkkauden tuntemista.


2. Piet. 1:19: "Siksi me voimme entistä lujemmin luottaa profeetalliseen sanaan. Ja hyvin teette tekin, jos kiinnitätte katseenne siihen kuin pimeässä loistavaan lamppuun, kunnes päivä sarastaa ja kointähti syttyy teidän sydämessänne."


Ps. 119:105: "Sinun sanasi on lamppu, joka valaisee askeleeni, se on valo minun matkallani."


2. Kor. 4:6: "Sillä Jumala, joka käski valon loistaa pimeydestä, on se, joka loisti sydämiimme, että Jumalan kirkkauden tunteminen, sen kirkkauden, joka loistaa Kristuksen kasvoissa, levittäisi valoaan."


Saatana yrittää tekeytyä Valkeuden Enkeliksi


Kun puhutaan Jumalan ja Jumalan Pojan arvonimestä Kirkas Aamutähti, sekaannusta aiheuttaa se, että arvonimi yhdistetään virheellisesti saatanaan. Raamattu ei missään sano, että saatana olisi kirkas aamutähti. Paavali kuitenkin varoitti, että saatana tekeytyy Valon Enkeliksi, mutta se saatana ei ole. Saatana yrittää valehdella, että hän on Jeesus, valon enkeli, mitä hän ei tietenkää ole. 


2. Kor. 11:13-15: "Semmoiset ovat vääriä apostoleja, petollisia työntekijöitä, he vain tekeytyvät Kristuksen apostoleiksi. Eikä ihme, tekeytyyhän itse saatanakin valon enkeliksi. Ei siis ole mitenkään merkillistä, että hänen palvelijansa esiintyvät Jumalan asian palvelijoina. He saavat tekojensa mukaisen lopun."


On vakiintunut käytäntö, että saatanaa kutsutaan luciferiksi, mikä on mm. vapaamuurarien käyttämä nimi siitä jumalasta, jota he palvovat. Heille saatana on valontuoja, lucifer. Vapaamuurarit ovat siis saatananpalvojia, mutta he eivät sitä julkisesti tunnusta, minkä takia vapaamuurarien veljeskunta on salaseura.


Luciferin nimi tulee katolisesta latinankielisestä raamatunkäännöksestä Vulgatasta. Jesajan kirjan luku 14 kertoo Babylonian kuninkaasta, joka on kuva saatanasta. Jakeessa 14:12 sanotaan saatanasta alkukielen kautta käännettynä "kirkas, poika aamunkoiton". 


Heprean sana 'helel' merkitsee kirkasta (tai kaunista), joka on Vulgatassa käännetty "lucifer" (sanakirja). Saatana oli ennen syntiinlankeemustaan kaunis kerubi Jumalan vuorella, jonka vaatteissa oli kirkkaasti välkehtiviä jalokiviä (Hes. 28:12-19). Kun saatana teki syntiä, Jumala muutti hänet maassa mahallaan ryömiväksi rumaksi käärmeeksi ja lopulta heitti hänet Taivaasta ulos. Saatana on menettänyt kauneutensa ja loistonsa.


Jes. 14:11-15 (2017): "Alas helvettiin on vaipunut komeutesi ja harppujesi helinä. Allasi ovat vuoteena madot. Toukat ovat peittonasi. Kuinka olet taivaalta pudonnut, sinä kointähti, aamuruskon poika! Kuinka olet maahan syösty, sinä kansojen kukistaja! Sinä sanoit sydämessäsi: 'Nousen taivaaseen, korkeammalle Jumalan tähtiä korotan istuimeni ja istun kokoontumisvuorelle pohjoisen puolelle. Nousen pilvien kukkuloille, teen itseni Korkeimman vertaiseksi.' Mutta alas helvettiin sinä joudut, syvimpään kuiluun."


Jes. 14:12 (Biblia): "Kuinka sinä kaunis kointähti olet pudonnut taivaasta?.."


Jes. 14:12 (Vulgata): "quomodo cecidisti de caelo lucifer qui mane oriebaris corruisti in terram qui vulnerabas gentes…"


Jes. 14:12 (King James Version): "How art thou fallen from heaven, O Lucifer, son of the morning!.."


Jes. 14:12 (Green’s Literal): "Oh shining star, son of the morning, how you have fallen from the heavens!.."


Hes. 28:12-17: "..Sinä olit täydellisistä täydellisin, täynnä viisautta, itse kauneus. Olit Eedenissä, Jumalan puutarhassa, ja sinua koristivat kalliit kivet, karneolit, topaasit ja kalsedonit, krysoliitit, onyksit, jaspikset, safiirit, turkoosit ja smaragdit. Pukusi oli kullalla kirjailtu. Jo syntyessäsi oli kaikki valmiina. Kerubiksi minä sinut tein, sädehtiväksi vartijaenkeliksi, sinä olit pyhällä vuorella, käyskentelit välkehtivien kivien keskellä. Moitteen sijaa ei sinussa ollut siitä päivästä, jona sinut loin, siihen päivään, jolloin lankesit pahaan. Kun kävit kauppaa kaikkialla, sinä tulit yhä röyhkeämmäksi ja sorruit syntiin. Niin minä suistin sinut pyhältä vuorelta, syöksin sinut, vartijakerubini, välkehtivien kivien keskeltä. Kauneutesi houkutti sinut korskeuteen, loistosi sokaisemana haaskasit viisautesi. Nyt olen syössyt sinut alas"


Luuk. 10:18: "Jeesus sanoi heille: "Minä näin, kuinka saatana sinkoutui taivaasta kuin salama."


Heprean sana 'shachar' merkitsee aamunkoittoa, mistä tulee myös sana aamunkoi ja kointähti (Biblehub). Sanaa käytetään Raamatussa kuvaamaan, miten aamuaurinko nousee idästä ja tuo valon pimeään Maahan.


Saatanan sanotaan olevan Aamunkoiton poika. Saatana ei siis itse ole Aamunkoitto eikä Aamutähti. Jobin kirja kutsuu kaikkia enkeleitä, myös saatanaa Jumalan pojiksi, koska he ovat Jumalan luomia enkeleitä. Samalla tavalla Mooseksen laki kutsuu kaikkia israelilaisia miehiä Jumalan pojiksi (5. Moos. 14:1). Ilmestyskirja kertoo vertauskuvallisesti enkelien (seurakunnan johtajien) olevan tähtiä (Ilm. 1:20), joten heidän voidaan sanoa olevan kirkkaimman tähden, Aamutähden poikia.


Job 1:6: "Eräänä päivänä Jumalan pojat tulivat koolle ja asettuivat Herran eteen. Myös saatana oli heidän joukossaan.


5. Moos. 14:1, 2: "Te olette Herran, Jumalanne, lapsia…   ..sillä sinä olet Herralle, Jumalallesi, pyhitetty kansa, ja Herra on valinnut sinut omaisuuskansakseen ennen kaikkia muita kansoja, mitä maan päällä on."


5. Moos. 14:1, 2 (Green's Literal): "You are sons to Jehovah your God…   ..For you are a holy people to Jehovah your God; and Jehovah has chosen you to be a people to Him…"


5. Moos. 32:19: "Kun Herra näki Israelin teot, hän vihastui poikiinsa ja tyttäriinsä…"


Jumalan Poika laskeutuu alas sen jälkeen, kun kuudes sinetti on avattu


Yeshua sanoi, ettei kukaan muu tiedä Hänen paluunsa hetkeä kuin Isä Taivaassa. Hänen paluunsa tulee tälle maailmalle yllätyksenä. Tähän Paavali lisäsi, ettei seurakunta ole kuitenkaan pimeyden vaan valon lapsia, joten Jumalan Pojan paluu ei pääse heitä yllättämään (1. Tess. 5:4-5). Daniel kirjoitti myös, että lopun aikojen profetiat ovat lukittuja, mutta tieto lisääntyy ja viisaat tulevat ne lopulta ymmärtämään (Dan. 12:4-10). Jumalan Pojan paluusta emme tiedä tarkkaa päivämäärää eikä kellonlyömää, mutta Raamatussa on ilmoitettu monia asiaan liittyviä ennusmerkkejä ja lopun aikojen tapahtumien kestoja jopa päivän tarkkuudella (esim. Dan. 12:11-12, Ilm. 11:3). Vanhurskaat ja viisaat tulevat tietämään niistä, missä ajassa kulloinkin olemme.

 

1. Tess. 1:5: "Aikamääristä teille ei tarvitse kirjoittaa, veljet, sillä te tiedätte itse aivan hyvin, että Herran päivä tulee kuin varas yöllä."


Matt. 24:36, 25:13: "Mutta sitä päivää ja hetkeä ei tiedä kukaan, eivät taivaan enkelit eikä edes Poika, sen tietää vain Isä...  ..Valvokaa siis, sillä te ette tiedä päivää ettekä hetkeä."

 

1. Tess. 5:4-5: "Mutta te, ystävät, ette elä pimeydessä, eikä tuo päivä pääse yllättämään teitä kuin varas. Te kaikki olette valon ja päivän lapsia. Me emme kuulu yölle emmekä pimeydelle."

 

Dan. 12:4, 9-12: "Mutta sinä, Daniel, pidä nämä asiat salassa ja sulje tämä kirja sinetillä lopun aikaan saakka. Monet harhailevat, mutta tieto lisääntyy."..   ..Hän sanoi: "Mene, Daniel. Totisesti, nämä asiat ovat salatut ja sinetöidyt lopun hetkeen saakka. Monet seulotaan, sulatetaan ja puhdistetaan, mutta jumalattomat elävät jumalattomina, eikä kukaan jumalattomista ole tätä ymmärtävä. Mutta viisaat ymmärtävät. Siitä ajasta, jolloin päivittäinen uhri lakkautetaan ja turmion iljetys pystytetään, on kuluva tuhatkaksisataayhdeksänkymmentä päivää. Onnellinen se, joka jaksaa odottaa ja kestää tuhatkolmesataakolmekymmentäviisi päivää!"

 

Yeshuan sanojen mukaan Hän palaa takaisin, kun aurinko on ensin pimentynyt ja kuu muuttunut verenpunaiseksi (Matt. 24:29-30, Luuk. 21:25-28). Ilmestyskirja mainitsee ensimmäisen kerran tämän tapahtuvan kuudennen sinetin avaamisen jälkeen, mistä tiedämme, että Yeshua laskeutuu Maahan sen jälkeen (Ilm. 6:12-14).


Paavali kirjoitti, että ylienkeli huutaa käskyn, jolloin vanhurskaat ihmiset temmataan ilmaan Yeshuaa vastaan, mikä on suuri ihme. Enkeli ei tässä kohdassa tarkoita välttämättä mitään yliluonnollista olentoa. Kreikan sana 'aggelos' voi merkitä myös lähettilästä, sanansaattajaa, profeettaa tai seurakunnan johtajaa (esim. Ilm. 2:1, Biblehub). Ylienkeli tarkoittanee Taivasten Valtakunnan arvojärjestyksessä Yeshuan jälkeen korkeinta ihmistä, joka on Johannes Kastaja toiselta nimeltään Elia (Matt. 11:11, Luuk. 7:28). Tämä viittaa siihen, että ylisanansaattaja on Yeshuan häiden "bestman", joka kuuluttaa viisaille morsiamille Ylkän saapumisesta: "Ylkä tulee! Menkää häntä vastaan!". Kuulutus tapahtuu keskellä yötä siis silloin kun auringon valo on sammunut (Matt. 25:6).


Joh. 3:27-28-29: "Johannes vastasi…   ..Sulhanen on se, jolla on morsian. Mutta sulhasen ystävä seisoo hänen vieressään ja kuuntelee, mitä hän puhuu, ja iloitsee suuresti sulhasta kuunnellessaan. Niin iloitsen minäkin, ja iloni on nyt täydellinen. Hänen on tultava suuremmaksi, minun pienemmäksi."


Matt. 25:6: "Mutta keskellä yötä kuului huuto: 'Ylkä tulee! Menkää häntä vastaan!'"


1. Tess. 4:16-18: "Itse Herra laskeutuu taivaasta ylienkelin käskyhuudon kuuluessa ja Jumalan pasuunan kaikuessa, ja ensin nousevat ylös ne, jotka ovat kuolleet Kristukseen uskovina. Meidät, jotka olemme vielä elossa ja täällä jäljellä, temmataan sitten yhdessä heidän kanssaan pilvissä yläilmoihin Herraa vastaan. Näin saamme olla aina Herran kanssa."


Ilmaan temmatut vanhurskaat ihmiset lentävät Yeshuan kanssa Jerusalemin temppeliin. Yeshua käytti tästä tempauksesta vertausta, että korppikotkat laskeutuvat raadolle siis syömään juhla-ateriaa temppeliin. Jos niinä aikoina on kaupallinen lentoliikenne pysähdyksissä ja valtioiden rajat suljettu, niin se ei estä seurakuntaa kokoontumasta, koska he lentävät Yehovan (Herran) voimalla Jerusalemiin. Ketkä temmataan Yeshuaa vastaan? Vain ne viisaat neitsyet (vanhurskaat ihmiset), joilla on valmiina puhdas hääpuku, mistä kertoo lisää artikkeli: 'On aika pukeutua Karitsan hääjuhlaa varten'.


Korppikotkat kokoontuvat
Matt. 24:27-28: "Sillä niin kuin salama leimahtaa idässä ja valaisee taivaan länteen asti, niin on oleva Ihmisen Pojan tulo. Missä on raato, sinne kokoontuvat korppikotkat."

Jes. 40:31: "mutta kaikki, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohoavat siivilleen kuin kotkat. He juoksevat eivätkä uuvu, he vaeltavat eivätkä väsy." (kotka on alkukielessä 'nesher', joka merkitsee korppikotkaa; sanakirja)

 

2. Moos. 19:3-4: "Mooses lähti Jumalan luo vuorelle, ja Herra huusi hänelle: "Näin sinun tulee sanoa israelilaisille, Jaakobin jälkeläisille: 'Te olette itse nähneet, mitä minä tein egyptiläisille ja kuinka olen kotkan siivin kantanut teitä ja tuonut teidät tänne luokseni."

 

Sef. 1:7-8: "Hiljaa Herran Jumalan edessä! Lähellä on Herran päivä, hän on valmistanut teurasuhrinsa, pyhittänyt kutsuvieraansa. Uhriateriani päivänä minä, Herra, rankaisen hallitusmiehiä ja kuninkaallisia ja kaikkia, jotka pukeutuvat vierasmaalaisten tavoin.


Auringon valo palaa takaisin ja temppeliin tulleet 144000 messiaanista juutalaista merkitään sinetillä otsaan, joka suojaa heitä tulevilta vitsauksilta (Ilm. 7). Tämä tarkoittaa sitä, että Ilmestyskirjan pasuunoiden soiton aikana Jerusalemissa on temppeli, mutta antikristus ei ole vielä tullut sinne (Ilm. 14:1-7). Kun antikristus tulee temppeliin, silloin Maahan kaadetaan seitsemän Jumalan vihan maljaa (Ilm. 15).


Can You Feel It - Kunnian Kuningas tulee temppeliinsä Jerusalemiin


Can you feel it?

Can you feel it?

Can you feel it?


If you look around

The whole world is comin' together now, baby…


..But the stars do shine

In promising salvation, is near this time…

 



Joel 3:5 (2017): "Tapahtuu, että jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu. Sillä Siionin vuorella ja Jerusalemissa ovat pelastuneet, kuten Herra on sanonut, ja pakoon päässeiden joukossa ovat ne, jotka Herra kutsuu."

 

Joel 3:5 (2:32, American Standard): "And it shall come to pass, that whosoever shall call on the name of Jehovah shall be delivered; for in mount Zion and in Jerusalem there shall be those that escape, as Jehovah hath said, and among the remnant those whom Jehovah doth call."

 

Eräät raamatunopettajat saarnaavat, että tempaus tapahtuu vasta ahdistusten aikojen lopussa, jolloin he vetoavat Paavalin kirjoittamiin jakeisiin 2. Tess. 2:1-3, vaikka jakeet eivät liity tempaukseen ollenkaan. Ne viittaavat Jesajan kirjan jakeisiin 66:18-20, joiden mukaan vitsauksista eloon jääneet uskovat kootaan yhteen Jerusalemiin hakemalla heidät erilaisilla kulkuneuvoilla eikä tempaamalla, jonka ajankohta voidaan määrittää melkein päivän tarkkuudella Danielin ja Ilmestyskirjan tietojen perusteella (Dan. 12:11-12, Ilm. 13:5). 


Paavali tarkoittaa, että tuhatvuotinen rauhanvaltakunta alkaa vasta sen jälkeen, kun antikristus on ollut temppelissä 3,5 vuotta. Jumalan Pojan kuninkuus alkaa kaikissa kansoissa vasta sen jälkeen. Se on sitten ihan eri asia, millä aikataululla Hän laskeutuu alas, rakentaa temppelin ja milloin antikristukselle luovutettu temppeli palautuu takaisin Jumalan Pojan seurakunnalle. Tempaus tapahtuu yllättävällä hetkellä ennen antikristuksen tuloa temppeliin ja vihan maljojen aikaa (1. Tess. 1:10, 1. Tess. 5:9).


2. Tess. 2:1-3 (1933/38): "Mutta mitä tulee meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen ja meidän kokoontumiseemme hänen tykönsä, niin me pyydämme teitä, veljet, ettette anna minkään hengen ettekä sanan ettekä minkään muka meidän lähettämämme kirjeen heti järkyttää itseänne, niin että menetätte mielenne maltin, ettekä anna niiden itseänne peljästyttää, ikäänkuin Herran päivä jo olisi käsissä. Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi,"


Jes. 66:18-20: "Minä saavun kokoamaan kaikki kansat ja kielet, ja kaikki tulevat ja näkevät kirkkauteni. Ja heidän keskellään minä teen ihmeen ja heidän joukostaan lähetän eloon jääneitä vieraiden kansojen luo Tarsisiin, Putiin, Ludiin, Mesekiin, Tubaliin ja Javaniin, kaukaisille saarille ja rannikoille, jotka eivät ole kuulleet minusta puhuttavan eivätkä nähneet minun kirkkauttani. Nuo, jotka lähtevät, kertovat vieraiden kansojen keskuudessa minun kirkkaudestani. He tuovat kaikki veljenne kaikkien kansojen keskeltä, lahjaksi Herralle, he tuovat heidät hevosilla ja avovaunuilla ja katetuilla vankkureilla ja muuleilla ja ratsukameleilla Jerusalemiin, minun pyhälle vuorelleni -- sanoo Herra -- samalla tavoin kuin israelilaiset tuovat uhrilahjana ruokaa puhtaissa astioissa Herran huoneeseen."


Neljännen pasuunansoiton jälkeen auringon valo hämärtyy


Neljännen pasuuna aikana kolmasosa auringon, kuun ja tähtien valosta poistui. Maahan tulee hämärä ja himmeä valo (Ilm. 8:12). Ilmestyskirjan luvussa 12 on tiivistelmä lopun aikojen aikataulusta, joka kertoo ennen antikristuksen 3,5 vuoden hallitusajan alkamista, että lohikäärmeen häntä pudotti taivaalta kolmasosan tähdistä, joka yhdistää nämä jakeet toisiinsa:


Ilm. 8:12: "Neljäs enkeli puhalsi torveensa. Silloin kolmannes auringosta, kolmannes kuusta ja kolmannes tähdistä sammui, niin että ne pimenivät kolmanneksen. Päivä menetti kolmanneksen valostaan, ja samoin synkkeni yö."


Ilm. 12:3-4: "Toinenkin tunnusmerkki näkyi taivaalla: suuri tulipunainen lohikäärme, jolla oli seitsemän päätä ja kymmenen sarvea ja kruunu kaikissa seitsemässä päässä. Pyrstöllään se pyyhkäisi pois kolmanneksen taivaan tähdistä ja sinkosi ne maahan. Lohikäärme asettui synnyttävän naisen eteen nielaistakseen lapsen heti kun se syntyy."


Valon hämärtymisen jälkeen maahan ilmestyy antikristuksen tueksi ja maailman vitsaukseksi demoniarmeija. On ilmeistä, että demonien silmät ovat arat kirkkaalle valolle, sillä demonit tulevat pimeästä, minkä takia auringon valoa tulee hämärtää. Raamattu kertoo, että osa heistä ovat sammakon näköisiä esim. pienikokoisia mutta suurisilmäisiä harmaita humanoideja. Tässä toistuu Egyptin sammakkovitsaus, mutta toisella tavalla.


Ilm. 16:13-14: "Minä näin, kuinka lohikäärmeen suusta, pedon suusta ja väärän profeetan suusta lähti kolme saastaista henkeä, jotka olivat sammakon näköisiä. Ne ovat pahoja henkiä, jotka tekevät ihmeitä, ja ne lähtivät kokoamaan maanpiirin kaikki kuninkaat taisteluun, joka käydään Jumalan, Kaikkivaltiaan, suurena päivänä."


Kreikkalaisessa Ilmestyskirjassa kerrotaan, että demonisia ratsusotilaita olisi 200 miljoonaa, mutta hepreankielinen Ilmestyskirja ilmoittaa 20 miljoonaa. Käännettäessä tekstiä kreikaksi on tullut laskuvirhe, jos hepreankielinen teksti vastaa alkuperäistä tietoa.


Ilm. 9:15-16: "Niin päästettiin irti nämä neljä enkeliä, jotka olivat valmiina tätä tuntia, päivää, kuukautta ja vuotta varten: niiden oli määrä surmata kolmannes ihmiskunnasta. Niillä oli ratsuväkeä kaksikymmentätuhatta kertaa kymmenentuhatta sotilasta; minä kuulin joukkojen lukumäärän."


Ilm. 9:16 (Hebrew tr. English, Van Rensburg): "And the number of their chariots was twenty million, and I heard their number."


Viidennen vihan maljan jälkeen aurinko ja tähdet pimenevät noin viideksi kuukaudeksi


Ilmestyskirjassa ja Joelin kirjassa on kaksi auringon pimentymistä, joista jälkimmäisessä pimenee myös kaikki tähdet. Maa ei saa ollenkaan luonnonvaloa. Tämä ajoittuu antikristuksen hallituskaudelle ja viidennen vihan maljan kohdalle. Pimeys kestää aina Harmageddonin taisteluun saakka, jonka jälkeen luonnonvalo palaa takaisin tuhatvuotista rauhanvaltakuntaa varten.


Orionin tähdistö (Kalevan miekka)

Ilm. 16:10: "Viides enkeli tyhjensi maljansa pedon valtaistuimelle, ja pedon valtakunta pimeni"


Joel 2:10: "Maa järisee niiden edessä, taivas vapisee. Aurinko ja kuu pimenevät, tähtien loiste sammuu."


Joel 4:15: "Aurinko ja kuu pimenevät, tähtien loiste sammuu."


Jes. 13:9-10 (2017): "Katso, Herran päivä tulee, tulee armottomana, tulee kiivaus ja vihan hehku, tekemään autioksi maan ja hävittämään siitä syntiset. Sillä taivaan tähdet ja Orionin tähdet eivät loista valollaan, aurinko on pimeä noustessaan, kuu ei kajasta kirkkaana." (Orionin tähdistöä sanotaan myös Kalevan miekaksi)


Miten kauan tämä jälkimmäinen pimeys kestää? Sitäkään tietoa ei ole annettu suoraan Raamatussa, mutta se on pääteltävissä Danielin kirjasta, että pimeys kestää noin 5 kuukautta.


Antikristus saa vallan 42 kuukaudeksi, mikä tarkoittaa noin 1240 päivää, koska Raamatun kalenteri perustuu kuun kiertoon, mikä on keskimäärin 29,53 päivää. Kun Hävittäjä, antikristus tulee kauhistuksen siivillä temppeliin ja lakkauttaa uhraamisen, siitä kuluu 2300 ilta- ja aamu-uhria on kulunut temppeli nousee takaisin kunniaan. Sen verran antikristus jättää lain säätämiä polttouhreja toimittamatta. 


Temppelissä on lain mukaan joka ilta auringon laskun aikana ja aamuna auringon noustessa jokapäiväiset uhrit, jolloin 2300 uhria vastaa 1150 vuorokautta. Danielin kirjan mukaan temppeli palautuu Messiaalle 1290 päivän päästä, joten mistä tulee 140 päivän (1290-1150=140) eli vajaan 5 kuukauden ero? Se tulee siitä, että 1150 päivän päästä antikristuksen valtakuntaan tulee pimeys. Aurinko, kuu ja tähdet sammuvat kaikki, jolloin ei voi pellolla tehdä työtä. Silloin ei enää olisi ilta- ja aamu-uhreja, koska vuorokausi ei vaihdu juutalaisen lain mukaan auringon lasku- ja nousuaikojen mukana. Temppelin vapautuksesta kuluu vielä 45 päivää, kun elossa oleva jäännös saadaan haettua Jerusalemiin, kuten Jesajan kirjassa kerrotaan jakeissa 66:18-24.


Joh. 9:4: "Nyt, kun vielä on päivä, meidän on tehtävä niitä tekoja, joita lähettäjäni meiltä odottaa. Tulee yö, eikä silloin kukaan kykene tekemään työtä."


Dan. 8:9-14, 12:8-13: "Yhdestä niistä puhkesi esiin pieni sarvi, joka kasvoi kasvamistaan etelää, itää ja Ihanaa maata päin. Se kasvoi aina taivaan joukkojen tasalle, ja se pudotti maahan taivaan joukkoja ja tähtiä ja tallasi ne jalkoihinsa. Se kasvoi ja uhmasi jo taivaan joukon valtiasta, ja valtiaalta otettiin pois päivittäinen uhri ja hänen temppelinsä turmeltiin perustuksia myöten. Päivittäisen uhrin sijaan pantiin jumalaton ja väärä palvelus, ja totuus sortui maahan. Ja sarvi menestyi yhä kaikissa toimissaan. Sitten minä kuulin pyhien enkelien puhuvan, ja yksi heistä kysyi toiselta: "Kuinka kauan meidän täytyy katsella tätä? Päivittäinen uhri on poissa, jumalattomuus levittää tuhoa, ja pyhäkkö ja palvelus on tallattu maahan!" Toinen vastasi: "Niin kauan, että kaksituhatta kolmesataa iltaa ja aamua on kulunut; sitten nousee pyhäkkö taas kunniaan…    ..Minä kuulin, mutta en ymmärtänyt. Ja minä sanoin: "Herrani, miten tämä kaikki päättyy?" Hän sanoi: "Mene, Daniel. Totisesti, nämä asiat ovat salatut ja sinetöidyt lopun hetkeen saakka. Monet seulotaan, sulatetaan ja puhdistetaan, mutta jumalattomat elävät jumalattomina, eikä kukaan jumalattomista ole tätä ymmärtävä. Mutta viisaat ymmärtävät. Siitä ajasta, jolloin päivittäinen uhri lakkautetaan ja turmion iljetys pystytetään, on kuluva tuhatkaksisataayhdeksänkymmentä päivää. Onnellinen se, joka jaksaa odottaa ja kestää tuhatkolmesataakolmekymmentäviisi päivää! Mutta mene sinä siksi kunnes loppu tulee, lepää ja nouse saamaan osasi aikojen lopussa."