torstai 19. tammikuuta 2017

Maailman suosituin kirja on Raamattu*Raamattua on painettu yli 5 miljardia kappaletta, mille ei ole vertaa
*Jumala antoi Raamatun Israelin kansan kautta, joka on maailman älykkäin ja menestynein kansa
*Jumalaa ei voi kuvata patsaalla tai taululla vaan Sanalla
*Yeshua, Jeesus määräsi, että uuden liiton aikana on voimassa sekä Vanha että Uusi testamentti
*Käärme pyrkii valheen avulla muutamaan Jumalan lain ja juhlapyhät
*Raamattu on koko totuus ja valhe vastustaa Jumalaa

*Ovelia valheita paratiisissa ja kirkoissa - valhetta tekevät ja valhetta rakastavat eivät pääse TaivaaseenRaamattu on Jumalan Pyhä Kirja, joka on vertaansa vailla

Joh. 17:17: "Pyhitä heidät totuudellasi. Sinun sanasi on totuus."

Joh. 8:31-32: "Niille juutalaisille, jotka nyt uskoivat häneen, Jeesus sanoi: "Jos te pysytte uskollisina minun sanalleni, te olette todella opetuslapsiani. Te opitte tuntemaan totuuden, ja totuus tekee teistä vapaita."

Wikipedia kertoo, että Raamattu on maailman levinnein kirja. Pelkästään Gideons International -järjestö on jakanut Raamattua tai sen osaa yli 2 miljardia kappaletta. Se on käännetty kokonaisuudessaan 474 kielelle. Lisäksi Vanha tai Uusi testamentti on luettavissa 1231 kielellä ja vähintään yksi Raamatun kirja on käännetty 2527 kielelle. On arvioitu, että sitä jaetaan 100 miljoonaa kopiota vuodessa. Quinnessin ennätysten kirja kertoo, että Raamattua olisi painettu vuoden 1815 jälkeen ainakin 5 miljardia kappaletta.

Jos Raamatun Jumala on olemassa, niin olisi johdonmukaista, että Hän olisi nostanut oman Pyhän Kirjansa menekkilistojen kärkeen. Niin on tapahtunut ja se todistaa, että Raamatun Jumala on se oikea Jumala. 

Jumala on antanut Pyhän Kirjansa maailmaan Israelin kansan kautta, joka on Jumalan valittu kansa. Älykkyystutkimuksissa on havaittu, että juutalaiskansalla on keskimäärin maailman korkein älykkyysosamäärä, joka selvästi ylittää seuraavaksi tulevat koillisaasialaiset kansat. Nobel-palkinnoilla ja taloudellisella menestyksellä mitattuna Jumalan valittu kansa on maailman menestynein kansa. Kaikkivaltias Maailman Luoja on antanut parhaat lahjat valitulle kansalle. Tästä asiasta on lisää artikkelissa: "Mitä viisaus on?". 

Listojen kärkeen ei mahdu useita Jumalia. Sinne mahtuu vain yksi Jumala ja muita jumalia ei ole.

Sak. 14:9: (1933/38): "Herra on oleva koko maan kuningas. Sinä päivänä on Herra oleva yksi ja hänen nimensä yksi.

Mark. 12:29, 32 1933/38: "Jeesus vastasi: "Ensimmäinen on tämä: 'Kuule, Israel: Herra, meidän Jumalamme, Herra on yksi ainoa...    ..Niin kirjanoppinut sanoi hänelle: "Oikein sanoit, opettaja, totuuden mukaan, että yksi hän on, ja ettei ketään muuta ole, paitsi hän." 

Raamatussa on paljon viisasta opetusta ja mielenkiintoisia tarinoita. Ne kertovat opettavaisia esimerkkejä ihmisten tekemistä virheistä, hädästä, siitä kun Jumala pelasti, Jumalan käyttämästä voimasta, viisaista neuvoista, kauniista rakkaustarinoista, runoista, lauluista jne. Kirjassa on kehittynyt lakijärjestelmä, joka on syntynyt jo paljon ennen roomalaista oikeutta. Raamatussa on monien mielenkiintoisten ihmisten elämänkertoja, jotka ovat erityisen opettavaisia tarinoita. Erityisen tärkeä kertomus on siitä, kun Jumala tuli ihmiseksi maan päälle. David Pawson on upeasti oivaltanut, että Raamattu on kertomus siitä, kun Isä etsii Pojalleen morsianta (Ef. 5:21-33). Raamatun lopussa kerrotaan Pojan morsiamesta.

Ilm. 21:2-5: "Näin, kuinka pyhä kaupunki, uusi Jerusalem, laskeutui taivaasta Jumalan luota juhla-asuisena, niin kuin morsian, joka on kaunistettu sulhasta varten. Ja minä kuulin valtaistuimen luota voimakkaan äänen, joka sanoi: "Katso, Jumalan asuinsija ihmisten keskellä! Hän asuu heidän luonaan, ja heistä tulee hänen kansansa. Jumala itse on heidän luonaan, ja hän pyyhkii heidän silmistään joka ainoan kyyneleen. Kuolemaa ei enää ole, ei murhetta, valitusta eikä vaivaa, sillä kaikki entinen on kadonnut." Valtaistuimella istuva lausui: "Uudeksi minä teen kaiken."

Israelin Jumala antoi kuningas Salomolle ylivertaisen viisauden

Jumala ei ole antanut Israelin kansalle vain maailman korkeinta älyä. Hän on antanut heidän maistaa myös maallista menestystä ja rauhaa. Kun Israel on tehnyt syntiä, niin he ovat vastaavasti saaneet sen mukaiset rangaistukset. Kuningas Daavid oli Jumalalle mieleen. Daavid menestyi valloitussodissa ja Israelin alue laajeni. 

Daavidin poika Salomo sai laajalle alueelle laajenneen ja vauraan Israelin valtion hallitavakseen. Salomo sai hyvän perinnön isältään. Salomo pääsi rakentamaan suurin ja loisteliaan temppelin Herralle sekä kuninkaallisen palatsin Israelin kuninkaille. Temppelin rakennusmateriaalit olivat kalleinta laatua ja kultaakaan ei säästelty. 

1. Kun. 6:21-22, 28-30, 35: "Salomo silasi koko temppelin sisältä puhtaalla kullalla, ja kun hän oli kullannut sisäkammion, hän eristi sen kultaketjuin. Hän kultasi kauttaaltaan temppelin sisäpinnat, ja myös sisäkammion eteen sijoitetun alttarin hän päällysti kullalla...   ..Hän päällysti kerubitkin kullalla. Kaikki pyhäkön seinät niin temppelisalissa kuin eteishallissa Salomo koristi kerubeja, palmunlehviä ja kukkia esittävin leikkauksin ja kaiverruksin. Lattian hän päällysti kullalla sekä temppelisalissa että eteishallissa...   ..Hän leikkautti niihin kerubeja, palmunlehviä ja kukkia, ja kuviot päällystettiin kullalla."  

1. Kun. 7:48-50: "Salomo teetti myös kaikki muut Herran temppeliin kuuluvat esineet: kultaisen alttarin ja kullasta tehdyn pöydän, jolla uhrileipiä pidettiin, viisi puhtaasta kullasta valmistettua lampunjalkaa oikealle ja viisi vasemmalle puolelle sisäkammion eteen, kukkakoristeet, lamput ja lamppupihdit, kaikki kullasta, sekä vadit, veitset, vihmontamaljat, kupit ja tuliastiat, nämäkin puhdasta kultaa. Myös se ovi, joka johti temppelin sisäkammioon, kaikkeinpyhimpään, ja sen ovenpuoliskot sekä temppelisalin ovet päällystettiin kullalla."

Malli Jerusalemin II temppelistä Jeesuksen ajalta
Historioitsija Josefus (37-100 jKr) eli Jerusalemin toisen temppelin aikana ja hän kirjoittaa näkemästään temppelistä seuraavaa:

"Kaikki pylväskäytävät olivat kaksirivisiä. Niiden katto lepäsi 25 kyynärää (n. 13 metriä) korkeiden pyväiden päällä. Jokainen niistä oli tehty yhdestä ainoasta hohtavan valkoisesta marmorikivilohkareesta. Sisäkatot olivat paneloitu seetripuulla. Näiden pylväiden luonnollinen loistokkuus, kiiltävyys ja sopusuhtaisuus tarjosivat suuremoisen nähtävyyden, vaikka pylväshalleja ei koristeltukaan lisää maalauksin eikä veistoksin. Ne olivat 30 kyynärää leveät (n. 15 metriä)...   ..Pylväshallien porttien välissä muuri sisäpuolella olivat aarrekammion edessä, ja niiden kattoa kannattivat erittäin kauniit ja suuret pylväät...   

..Porteista yhdeksän oli kokonaan päällystetty kullalla, samoin pihtipielet ja kynnykset. Yksi niistä, nimittäin temppelin ulkosivulla oleva, oli korittilaista pronssia ja ylitti arvossa ne, jotka oli päällystetty hopealla ja kullalla...   ..Temppelirakennuksen ensimmäinen portti oli seitsemäkymmentä kyynärää (n. 35 metriä) korkea ja 25 kyynärää (n. 13 metriä) leveä, eikä siinä olut ovia. Se antoi vaikutelman, että vaikka taivas on näkymätön, se ei kuitenkaan ole suljettu. Sen etuosa oli kokonaan kullattu. Oviaukon läpi voi ulkopuolelta nähdä ensimmäisen huoneen valtavan suuruuden. Myös sisempää porttia reunustava kulta kimmelsi katsoja silmiin kaikessa loistossaan...

..Temppelin ulkoisessa olemuksessa ei puuttunut mitään katsojan sielun ja silmin ihastuttamiseksi. Rakennus oli nimittäin päällystetty joka puolelta massiivisilla kultalevyillä. Auringon noustessa ne sädehtivät tulenhehkuista loistetta niin, että katsojan oli pakko kääntyä poispäin aivan kuin auringon säteiltä silmiään suojaten. Kaupunkiin saapuvista vieraista se näytti kaukaa katsottuna lumen peittämältä vuorenhuipulta, sillä siellä, missä sitä ei ollut kullattu, se oli hohtavan valkoinen." (Josefus, Juutalaisota - Jeesus ja Temppeli, toim. Tom Holmén ja Petri Merenlahti, 2002, s.122-123).

Jumala antoi Salomolle niin suuren viisauden, että se huomattiin ulkomaillakin. Jumala antoi hänelle paljon vaimoja ja lapsia. Nimi Salomo tarkoittaa rauhaa. Valtakunta eli yltäkylläisyydessä, kansalaiset elivät onnellisena ja maassa vallitsi rauha. Salomo teki kuitenkin virheen ottamalla ei-uskovia vaimoja ulkomailta, jotka houkuttelivat hänet palvomaan jonkin aikaa heidän epäjumaliaan, mitä hän ei olisi saanut tehdä (1. Kun. 11:1-13). Salomo lopulta teki parannuksen (Saarn. 7:27-29). Salomon sai hallita Israelia 40 vuotta, mikä oli hyvin suuren loiston aikaa.

1. Kun. 10:18-24: "Kuningas teetti myös suuren norsunluisen valtaistuimen, joka päällystettiin parhaalla kullalla. Valtaistuimessa oli kuusi porrasta, ja sen selustassa oli häränpää. Istuimessa oli molemmin puolin käsinojat, ja kummankin käsinojan vieressä seisoi leijona. Myös jokaisen portaan kummallakin puolella oli leijona, kaksitoista kaikkiaan. Sen kaltaista ei ollut missään valtakunnassa tehty.

Kaikki kuningas Salomon juoma-astiat olivat kultaa, ja puhdasta kultaa olivat myös kaikki Setripalatsin esineet. Hopeaesineitä ei ollut, sillä hopeaa ei Salomon aikaan pidetty minkään arvoisena. Kuninkaalla ja Hiramilla oli näet merillä Tarsisin-laivasto, ja joka kolmas vuosi nämä laivat toivat kultaa ja hopeaa, norsunluuta, apinoita ja riikinkukkoja. Kuningas Salomo voitti rikkaudessa ja viisaudessa kaikki maailman kuninkaat. Joka puolelta maailmaa pyrittiin Salomon luo kuulemaan viisautta, jonka Jumala oli antanut hänen sydämeensä."

Miksi Jumala antoi Daavidin pojalle Salomolle näin paljon viisautta ja vaurautta? Vaikuttiko Salomon isän Daavidin suosio Jumalan silmissä myös Daavidin poikaan? Raamattu kertoo, että Salomo ei etsinyt maallista menestystä ja vaurautta, vaan etsi viisautta, jotta voisi johtaa suureksi kasvanutta Israelin kansaa. Hän ikään kuin ensin etsi Taivasten Valtakuntaa ja siksi Salomolle kaikki annettiin (Matt. 6:33).

1. Kun. 3:4-6, 9-14: "Gibeonissa Herra ilmestyi Salomolle yöllä unessa. Jumala sanoi: "Pyydä, mitä haluat, niin annan sen sinulle." Salomo vastasi: " ...Anna siksi minulle ymmärtäväinen sydän, jotta osaisin hallita ja tuomita kansaasi ja erottaisin hyvän pahasta. Muutoin en voi oikeamielisesti hallita tätä suurta kansaa."

Tämä pyyntö oli Herralle mieleen, ja hän sanoi Salomolle: "Koska esitit tällaisen pyynnön, koska et halunnut pitkää ikää, et rikkautta etkä vihollistesi kuolemaa, vaan pyysit ymmärrystä osataksesi hallita oikein, minä teen niin kuin pyysit. Minä annan sinulle niin viisaan ja ymmärtäväisen sydämen, ettei kaltaistasi ole ennen ollut eikä ole jälkeesikään tuleva. Mutta minä annan sinulle myös sellaista, mitä et pyytänyt: annan rikkautta ja kunniaa, niin ettei kuninkaiden joukossa koko elinaikanasi ole sinulle vertaa. Ja jos vaellat minun teitäni säädösteni ja määräysteni mukaisesti, niin kuin isäsi Daavid vaelsi, minä annan sinulle pitkän iän." 

Egyptin suurvallan mahtava kuningatar vakuuttui, kun kuuli Raamatullista viisautta ja näki Israelin valtakunnan loiston

Kuin etelän kuningatar
Raamatussa on mielenkiintoinen kertomus Etelän (Saban) kuningattaresta, joka tuli tapaamaan Salomoa (Matt. 12:42, 1. Kun. 10:1-13). Danielin kirjan 11.-luvussa on mainittu Etelän kuningas, jonka tiedämme tarkoittavat Egyptin faaraota. Vanhassa testamentti kutsuu häntä Saban kuningattareksi (1. Kun. 10:1). Siihen aikaan Israelilla ja Egyptillä oli erittäin hyvät suhteet ja faarao antoi tyttärensä Salomolle vaimoksi.

1. Kun. 3:1: "Salomo sai faraon tyttären vaimokseen; näin hänestä tuli Egyptin kuninkaan vävy. Hän toi vaimonsa Daavidin kaupunkiin siksi aikaa, että sai valmiiksi palatsinsa, Herran temppelin ja Jerusalemin ympärysmuurin."

1. Kun. 9:16: "Farao, Egyptin kuningas, oli valloittanut Geserin. Hän oli polttanut sen, surmannut siellä asuvat kanaanilaiset ja antanut sitten kaupungin myötäjäisiksi tyttärelleen, Salomon vaimolle."

Etelän valtakunta Shaba (englanniksi Sheba = Egyptin kaupunki Theba) valtakunta oli erittäin vauras suurvalta, joka ulottui Egyptistä Etiopiaan saakka (Jes. 43:3). Etiopia on kreikkalainen nimi maalle. Egyptiläiset kutsuivat sitä Kusiksi, millä nimellä Raamattu kutsuu Etiopiaa. Raamatussa kutsutaan Etiopiaa myös Nubiaksi, jonka nimessä oleva sana "nub" merkitsee muinaisella egyptin kielellä kultaa. Egyptiläiset hankkivat kultaa Kusista, jossa sitä oli paljon. Raamatussa on Kusin sukuluettelo ja hänen jälkeläisiään olivat Seba ja Saba. Egyptiä ja Kusia ovat hallinneet myös kusilaiset tummaihoiset faaraot, joista voi mainita esimerkiksi Sebitku ja Sabaka. Ei ole mahdoton ajatus, että Saban kuningatar oli tummaihoisen faaraon vaimo tai leski. Historiankirjoittaja Josefuksen mukaan Etelän kuningatar oli Egyptin ja Etiopian maan hallitsija. Egyptin historian aikana lähes kaikki faaraot olivat miehiä, mutta pääsäännöstä poiketen muutama nainen saavutti hallitsijan aseman, kuten teki mm. Kleopatra.

1. Moos. 10:7: "Kusin pojat olivat Seba, Havila, Sabta, Raema ja Sabteka. Raeman pojat olivat Saba ja Dedan."

Kuningatar tuli loisteliaalla saattueella tapaamaan Salomoa. Hän toi Salomolle tuliaiseksi hyvin kalliita lahjoja kuten esim. noin 3,5 tonnia kultaa, joka on nykyrahassa noin 120 miljoonaa euroa (36.300 euroa/kg 19.1.2017). Arkeologit ovat löytäneet Pohjois-Etiopiasta sen aikaiset kultakaivokset, jotka selittävät Saban kuningattaren rikkauden (TietK Historia 6.6.2012). Salomo muisti kalliilla vastalahjoilla naapurivaltion kuningatarta.

Niilinjoen vuotuiset tulvat antavat sen varrella oleville pelloille ravinteita ja vettä tehden maasta erittäin hedelmällisiä, mikä on myös lisännyt Egyptin suurta vaurautta. Israelin kansa asuessaan Egyptissä sai Jaakobin pojan Joosefin tähden asua Goosenin maakunnassa Niilin suistossa, joka on parasta maata Egyptissä.

1. Moos. 45:16-20: "Kun tieto Joosefin veljien saapumisesta tuli faraon hoviin, se oli mieleen faraolle ja hänen hovimiehilleen. Farao sanoi Joosefille: "Sano veljillesi näin: 'Kuormatkaa juhtanne ja lähtekää Kanaaninmaahan. Tuokaa sieltä isänne ja perheenne ja tulkaa minun luokseni, niin minä annan teille parasta, mitä Egyptistä löytyy, ja te saatte yllin kyllin nauttia maan antimista.' Saat myös sanoa heille näin: 'Ottakaa Egyptistä vaunuja mukaanne vaimojanne ja lapsianne varten, käykää hakemassa isänne ja palatkaa tänne. Älkää olko huolissanne tavaroista, sillä teille kuuluu kaikki, mikä Egyptissä on parasta.'"

Etelän kuningatar oli kuullut siitä, miten Israelin Jumala oli antanut Salomolle kunniaa. Hän kiinnostui Israelin menestyksestä niin, että lähti tapaamaan Israelin kuningas Salomoa. Jerusalemin temppelikin oli komea. Kuningatar halusi ottaa selvää Salomon valtakunnasta ja Israelin Jumalasta, joka oli niin paljon Salomoa siunannut. 

Kuningatar näki kaiken Israelin menestyksen ja ällistyi näkemästään. Jopa Egyptin suurvallan kuningatar oli ihmeissään. Hän huomasi, miten viisas Salomo oli ja miten hyvin asiat hän oli järjestänyt asiat Israelissa. Kuningatar kiinnitti huomiota myös siihen, että Israelissa vallitsi myös oikeus ja vanhurskaus. Se kertoo myös siitä, että pohjimmiltaan kuningattarella oli hyvä sydän.

1. Kun. 10:4-9 (RK): "Saban kuningatar näki kaiken Sa­lomon viisauden, palatsin, jonka hän oli rakentanut, ruuat hänen pöydällään ja hänen palvelijoidensa asunnot, sen, miten he palvelivat ja olivat pukeutuneet, hänen juomanlaskijansa ja polttouhrit, jotka hän uhrasi Herran temppelissä. 

Silloin kuningatar meni miltei hengettömäksi ja sanoi kuninkaalle: ”Totta oli puhe, jonka kuulin maassani sinusta ja sinun viisaudestasi. Minä en kuitenkaan uskonut niitä puheita ennen kuin tulin ja sain omin silmin nähdä. Todellakin, ei puoltakaan ollut minulle kerrottu! Sinulla on viisautta ja kaikkea hyvää enemmän kuin olen kuullut puhuttavan. Onnellisia ovat sinun miehesi, on­nellisia nämä palvelijasi, jotka seisovat aina edessäsi ja kuulevat viisauttasi! Siunattu olkoon Herra , sinun Ju­malasi, joka on mieltynyt sinuun, niin että on asettanut sinut Israelin valta­istuimelle. Koska Herra rakastaa ikuisesti Israelia, hän on asettanut sinut kuninkaaksi tekemään sitä, mitä oikeus ja vanhurskaus vaatii.” 

Arvoisa kuningatar, tervetuloa Israeliin
Kuningas Salomo julisti viisaasti sanomaa Israelin Jumalasta ja näytti oman maansa hyvinvoinnilla kaiken toteen. Egyptiläinen kuningatar uskoi ja lopuksi ylisti Israelin Jumalaa. Hän luopui oman maansa jumalista, alkoi uskomaan Israelin Jumalaan ja pelastui Taivaaseen. 

Jos näin mahtavan faaraon saa luopumaan egyptiläisistä epäjumalista ja ottamaan Israelin Jumalan omaksi, niin se vasta jotain on. Yeshua (Jeesus) kertoo miten, Jumala Sana taivutti Niiniven (nyk. Mosul) kaupungin tekemään parannuksen, vaikka profeetta Joona puhui ankaralla kielellä heille (Joonan kirja). Etelän kuningatar taas ymmärsi Israelin loiston ja Salomon viisauden todistukseksi siitä, että Israelin Jumala on ainoa ja oikea Jumala.

Matt. 12:39-42: "Mutta Jeesus vastasi heille: "Tämä paha ja uskoton sukupolvi vaatii merkkiä, mutta ainoa merkki, joka sille annetaan, on Joonan merkki. Niin kuin profeetta Joona oli meripedon vatsassa kolme päivää ja kolme yötä, niin on Ihmisen Poika oleva maan povessa kolme päivää ja kolme yötä. Niniven asukkaat nousevat tuomiolle yhdessä tämän sukupolven kanssa ja langettavat sille tuomion. He kääntyivät, kun Joona saarnasi heille, ja tässä teillä on enemmän kuin Joona! Etelän kuningatar herää tuomiolle yhdessä tämän sukupolven kanssa ja langettaa sille tuomion. Hän tuli maan ääristä saakka kuulemaan Salomon viisautta, ja tässä teillä on enemmän kuin Salomo!"

Uusi testamentti kertoo, että apostolien aikana Etiopiaa (= Kus) hallitsi kuningatar, jonka virkanimike oli kandake. Nimike merkitsee suurta naista. Hänen koko omaisuuttaan hoiti eunukkiorja, jonka asema ei ollut kuitenkaan alhainen. Eunukki oli hoviherra, jonka asemaa voi verrata pääministeriin tai valtiovarainministeriin. Hoviherra uskoi Israelin Jumalaan ja oli tullut Jerusalemiin pyhiinvaellusmatkalle, mikä kertoo, että Saban kuningattaren valtakuntaansa tuoma usko oli pitkään jatkunut hovissa ja kansan keskuudessa. Jumala oli eunukille armollinen ja lähetti apostoli Filippuksen hänen luokseen kertomaan evankeliumista. Hoviherra uskoi Filippusta ja otti häneltä kasteen. Nykyään Pohjois-Etiopiassa asuu tummaihoisia falasoja, jotka harjoittavat juutalaisten uskontoa. Viime vuosina iso osa falasoista on muuttanut Israeliin.

Apt. 8:27-39: "Filippos lähti sinne. Juuri silloin sitä tietä tuli mahtava etiopialainen hoviherra, eunukki, joka hoiti Etiopian kuningattaren eli kandaken koko omaisuutta. Hän oli käynyt Jerusalemissa pyhiinvaellusmatkalla ja oli nyt palaamassa kotiin, istui vaunuissaan ja luki profeetta Jesajan kirjaa. Henki sanoi Filippokselle: "Mene lähemmäs ja pysyttele vaunujen vieressä." Filippos juoksi vaunujen luo, ja kuullessaan miehen lukevan profeetta Jesajaa hän sanoi: "Sinä kyllä luet, mutta mahdatko ymmärtää?" Mies vastasi: "Kuinka ymmärtäisin, kun kukaan ei minua neuvo." Hän pyysi Filipposta nousemaan vaunuihin ja istumaan vierellään. Kohta, jota hän kirjasta luki, oli tämä: – Niin kuin lammas hänet vietiin teuraaksi, niin kuin karitsa, joka on ääneti keritsijänsä edessä, ei hänkään suutansa avannut. Kun hänet alennettiin, hänen tuomionsa otettiin pois. Kuka voi laskea hänen jälkeläistensä määrän? Hänen elämänsä otetaan pois maan päältä. Hoviherra sanoi Filippokselle: »Voisitko sanoa, kenestä profeetta puhuu, itsestäänkö vai jostakin toisesta?" Filippos rupesi puhumaan, aloitti tuosta kirjoitusten kohdasta ja julisti miehelle evankeliumia Jeesuksesta. Matkan jatkuessa he tulivat paikkaan, jossa oli vettä. Silloin hoviherra sanoi: "Tässä on vettä. Estääkö mikään kastamasta minua?" Filippos sanoi hänelle: "Jos koko sydämestäsi uskot, se on mahdollista." Hoviherra vastasi: "Minä uskon, että Jeesus Kristus on Jumalan Poika." Hän käski pysäyttää vaunut, ja he molemmat, Filippos ja hoviherra, astuivat veteen, ja Filippos kastoi hänet. Kun he olivat nousseet vedestä, Herran Henki tempasi Filippoksen pois. Hoviherra ei enää nähnyt häntä mutta jatkoi iloisena matkaansa."

Raamatun kirja ja Israelin kansan ylivertainen menestys todistavat Jumalasta, minkä viisas ihminen uskoo todeksi. 

Raamatun Jumala kuvataan Sanalla

Raamatun Jumala eroaa vääristä jumalaista monilla tavoilla. Epäjumalilla on usein jokin näköispatsas tai kuva, joka on tehty metsän eläimestä, puusta, kukkulasta tai joskus eläneestä ihmisestä. Joku kasvoista tunnistettava lihava mies istuu tietyssä asennossa ja siitä on valmistettu kultainen patsas, jonka edessä kumarretaan ja jalkojen juurelle lasketaan uhrilahjoina, jotta epäjumala leppyisi ja taipuisi ihmisten tahtoon.

Raamatun Jumala on kieltänyt valmistamasta itsestään näköiskuvaa. Tämä johtuu siitä, ettei Häntä voi kuvata patsaalla tai kuvalla. Jottei häntä kuvattaisi kuvalla, niin Jumala on salannut tarkan ulkonäkönsä.  

5. Moos. 4:12, 15-20: "Herra puhui teille tulen keskeltä. Sanat te kuulitte, mutta hänen hahmoaan te ette voineet nähdä; kuulitte vain hänen äänensä...

..Sinä päivänä, jona Herra puhui teille Horebilla tulen keskeltä, te ette nähneet minkäänlaista hahmoa. Pitäkää sen tähden tarkoin huoli siitä, ettette lankea tekemään minkäänlaista patsasta tai muuta jumalankuvaa, jolla olisi miehen tai naisen hahmo tai maan päällä elävän eläimen tai taivaalla lentävän linnun hahmo tai maassa ryömivän matelijan tai alhaalla vesissä elävän kalan hahmo. 

Kun kohotatte katseenne taivasta kohden ja näette auringon, kuun ja tähdet, taivaan kaikki joukot, älkää langetko niiden lumoihin, älkää kumartako älkääkä palvoko niitä. Ne on Herra, teidän Jumalanne, jättänyt muille kansoille. Mutta teidät Herra toi pois Egyptin sulatusuunista, että teistä tulisi hänen oma kansansa, kuten te tänä päivänä olettekin."

Raamatun Jumala kuvataan Sanoilla ja hänen yksi nimensäkin on Jumalan Sana.

Ilm. 19:13: "Hänellä oli pukunaan vereen kastettu viitta, ja hänen nimensä on Jumalan Sana."

Jumalan Poika tarkoittaa sitä, että Jumala tuli ihmiseksi maan päälle. Jumalan Pojan alkuperäinen nimi on Yeshua HaMashiach (Jeesus Kristus). Vaikka hän oli ihminen, niin hänestä ei ole sellaista maalausta, jossa olisi hänen todellinen kasvokuvansa. Kuvien sijaan Jumala on antanut ihmisille Raamatun, jossa kerrotaan, millainen Jumala meillä on.

2. Moos. 33:20: "Herra sanoi vielä: "Sinä et voi nähdä minun kasvojani, sillä yksikään ihminen, joka näkee minut, ei jää eloon." 

Mooses ei erämaataipaleen alussa saanut katsoa Jumalan kasvoja. Mooseksessa tapahtui myöhemmin sellainen muutos, että hän sai keskustella Jumalan kanssa kasvoista kasvoihin (2. Moos. 33:11). Tämä oli harvinainen poikkeus, joka on annettu harvoille Jumalan valitsemille johtajille tai profeetoille. Kuka osaa Raamattua hyvin, niin löytää muualta kirjasta perusteet tähän. 

Raamattu kertoo Yeshuan (Jeesuksen) ulkonäöstä sen verran, ettei hän ollut ulkonäöltään komea eikä kaunis, johon ihmiset olisivat mieltyneet. Hänellä ei ollut puoleensa vetävää ulkonäköä vaan pikemminkin päinvastoin. Yeshua (Jeesus) ei tullut tekemään ulkonäkönsä kautta vaikutusta naisiin tai muihin ihmisiin, vaan tuli nöyränä Jumalana näyttämään esimerkkiä lapsilleen, miten tulee elää.

Jes. 53:1-3: "Kuka uskoo meidän sanomamme? Kuka ymmärtää Herran käsivarren voiman? Hän kasvoi Herran edessä kuin vähäinen verso, kuin vesa kuivasta maasta. Ei hänellä ollut vartta, ei kauneutta, jota olisimme ihaillen katselleet, ei hahmoa, johon olisimme mieltyneet. Hyljeksitty hän oli, ihmisten torjuma, kipujen mies, sairauden tuttava, josta kaikki käänsivät katseensa pois. Halveksittu hän oli, me emme häntä minään pitäneet."

Raamattu kehottaa etsimään Jumalan kasvoja, mikä tarkoittaa oppia tuntemaan Taivaan Isän persoona ja tavoitetta päästä Taivaaseen, jossa Jumalan kasvot viimein näkee.

Ps. 27:7-9, 13-14: "Herra, kuule, kun huudan sinua! Ole minulle armollinen, vastaa pyyntööni. Sydämeni muistaa sinun sanasi: "Etsikää minun kasvojani." Herra, minä tahdon etsiä sinua, älä kätke minulta kasvojasi! Älä vihastu, älä torju palvelijaasi, sinä olet aina ollut minun apuni. Älä nytkään jätä minua, älä hylkää, sinä Jumalani, sinä auttajani! Vaikka isä ja äiti minut hylkäisivät, Herra pitää minusta huolen...   ..Minä uskon, että saan yhä kokea Herran hyvyyttä elävien maassa. Luota Herraan! Ole luja, pysy rohkeana. Luota Herraan!"

Laintaulut

Kun Mooses tuli lain taulut eli kymmenen käskyä mukanaan vuorelta, niin Israelilaiset olivat valmistaneet kultaisen vasikan. Herra tarjosi israelilaisille sanoilla kirjoitettua lakia, mutta Israel oli alkanut palvomaan kultaista vasikkaa, jota he kutsuivat vielä Herran nimillä (Elohim ja Jahve/Jehovah, 2. Moos. 32:4-5). 

Jumala vihastui tähän. Mooses järkyttyi synnistä niin paljon, että laintaulut rikkoontuivat maahan. Sen jälkeen 3000 vasikan näköistä patsasta palvonutta surmattiin ja Jumala antoi Moosekselle uuden laintaulut. Jumalan Sana voitti jumalankuvan.

Jumala ei ole kiinnostunut siitä, miten komean kirkon tai patsaan ihmiset valmistavat Hänelle. Jumala iloitsee siitä, että Hänen lapsensa elävät sovussa keskenään ja pysyvät yhteydessä Luojaansa. Laintaulut olivat käytännönläheisiä ohjeita, joiden noudattaminen takaa rauhan ihmisten kesken ja myös suhteessa Luojaansa.

Tässä viiden minuutin opetusvideossa kerrotaan, mistä lakiin kuuluvassa kymmenessä käskyssä on oikein kysymys ja miksi ne olivat niin edistyksellisiä verrattuna muihin uskontoihin. Video esittelee samalla ensimmäisen käskyn ja video on tekstitetty suomeksi (valitse tarvittaessa tekstitys videosoittimen tekstitysvalikosta).
Jumala kirjoittaa lakinsa ihmisten sydämiin 

Raamatussa on paljon liittoja. Laki ei saanut ihmisiä noudattamaan lakia, vaikka sen rikkomisesta oli rangaistusseuraamus. Jumala näki, miten pahaksi ihmisten elämä oli mennyt. Profeetta Jeremian aika oli erityisen synkkää. Kansan pahuus sai aikaan, että Jumala oli viemässä Israelin kansan pakkosiirtolaisiksi Babyloniaan. Jerusalemin kaupunki ja temppeli tuhoutuisivat. Jopa liitonarkku tuhoutuisi niin, ettei sitä koskaan enää rakenneta uudelleen (Jer. 3:16).

Jeremia väitti kansalle lohduttavan ennustuksen uudesta liitosta, joka eheyttäisi kansan ja Jumalan välit. Kansa alkaisi noudattaa laki paremmin. Yeshuan (Jeesuksen) sovitustyö ristillä oli suuri rakkauden osoitus, joka saa ihmiset rakastumaan Luojaansa ja noudattamaan vapaaehtoisesti lakia. Orjasta kohoaa perheessä Isän lapsen asemaan, joka saa perintöosan Taivasten Valtakunnasta. Jumala kirjoittaisi oman lakinsa ihmisten sydämiin niin, että he osaisivat noudattaa sitä ilman, että joku pappi neuvoo. Uusi liitto ei hylännyt lakia, vaan kannusti toisella tavalla lain noudattamiseen.

Jer. 31:31-34: "Tulee aika", sanoo Herra, "jolloin minä teen uuden liiton Israelin kansan ja Juudan kansan kanssa.  Tämä liitto ei ole samanlainen kuin se, jonka tein heidän isiensä kanssa silloin kun tartuin heidän käteensä ja vein heidät pois Egyptin maasta. Sen liiton he rikkoivat, vaikka minä olin ottanut heidät omakseni, sanoo Herra.

"Tämän liiton minä teen Israelin kansan kanssa tulevina päivinä, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän sisimpäänsä, kirjoitan sen heidän sydämeensä. Minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani. Silloin ei kukaan enää opeta toista, veli ei opeta veljeään sanoen: 'Oppikaa tuntemaan Herra!' Sillä kaikki, pienimmästä suurimpaan, tuntevat minut, sanoo Herra. Minä annan anteeksi heidän rikoksensa enkä enää muista heidän syntejään." 

Raamatun aikana ei ollut kodeissa Raamattuja. Pyhät Kirjoitukset oli käsin kirjoitettu kääröihin, joita luettiin synagogassa sapattina. Sen lisäksi lainopettaja opettivat lukutaidotonta kansaa. 1400-luvulla painokone toi edullisia Raamattuja myyntiin. Jumala Sana on tullut lähelle jokaista. Se on yhtä lähellä kuin kirjahylly, tietokone tai älykännykkä. Raamattu on monille tarjolla jopa ilmaiseksi. Ei ole enää tarvetta käydä kuuntelemassa lain opetusta vain sen takia, että saisi kuulla lain sisällön. Nyt jokainen voi opiskella Raamattua itse ja osallistua Raamattupiireihin kainalossa oma Raamattu. Raamatun lukeminen läpi kestää noin 80-100 tuntia, mikä ei ole mahdoton tehtävä. Mutta Raamatun oppiminen kestää vuosikausia läpi koko elämämme.

Monella on sellainen itsekäs luulo, että Jumala olisi automaattisesti kirjoittanut lakinsa kaikkien uskovien sydämeen. He luulevat, että heidän omat mielipiteensä ovat Jumala kirjoittama laki. Jos ihminen toimii eri tavalla, mitä Raamatussa opetetaan, hänen sydämessä ei ole uuden liiton lakia. Yeshua (Jeesus) käski lähetyskäskyssään tekemään kaikista kansoista opetuslapsiaan (Matt. 28:18-20). Jokaisen uskovan velvollisuus on opiskella Raamattu kokonaan ja jatkaa sen tutkimista läpi koko elämänsä. Silloin Jumala kirjoittaa lakinsa ihmisen sydämeen. Ihmisen tulee avata sydämensä Jumalan Sanalla ja lähteä noudattamaan Sanaa, jolloin Pyhä Henki vaikuttaa ihmisessä hänen tekemiseen ja tahtomiseen, jotta Jumalan hyvä tahto toteutuu.

Ps. 50:7-9: "Teurasuhria ja ruokauhria sinä et halua, polttouhria ja syntiuhria sinä et pyydä, mutta sinä teit minulle kuulevat korvat. Siksi minä sanoin: "Nyt olen tullut, Herra. Kirjaan on kirjoitettu, mitä minun pitää tehdä. Jumalani, minä täytän mielelläni tahtosi, sinun lakisi on minun sydämessäni."

Hyvää Jumalan tuntemista on vain harvoilla uskovilla. Taivasten Valtakunta on niiden keskuudessa, jotka seuraavat Kuninkaiden Kuningasta Yeshuaa HaMashiachia koko sydämestään. Uusi liitto toteutuu parhaimmillaan vasta tuhatvuotisessa valtakunnassa, jonka siemen on puhdistettu synnistä ja valtakunnan kasvua johtaa messiaaniset juutalaiset (Ilm. 14:1-3).

Jes. 11:9-10: "Kukaan ei tee pahaa, ei tuota turmiota minun pyhällä vuorellani, sillä maa on täynnä Herran tuntemusta niin kuin meri on vettä tulvillaan. Sinä päivänä Iisain juurivesa kohoaa merkkiviirinä kansoille. Hänen luokseen pyrkivät kaikki kansat, hänen asuinsijaansa ympäröi kunnian hohde."

Jumalan Poika antoi täydellisen esimerkin, miten meidän tulee elää

Jumalan Pojan käytös ja Sanat olivat totuudenmukaiset. Hän ei tehnyt syntiä. Hän antoi täydellisen esimerkin siitä, miten tulee elää. Jumala haluaa, että me kiinnitämme huomiota siihen, mitä esimerkkiä Hän on näyttänyt ja mitä Hän on opettanut, kuin siihen minkä näköistä patsasta katsella ja palvoa.

Joh. 13:13-15: "Te puhuttelette minua opettajaksi ja herraksi, ja oikein teette: sehän minä olen. Jos nyt minä, teidän herranne ja opettajanne, olen pessyt teidän jalkanne, tulee myös teidän pestä toistenne jalat. Minä annoin teille esimerkin, jotta tekisitte saman minkä minä tein teille."

Kristinuskon tunnuksena on risti, joka kertoo, miten Golgatan sovitustyö tehtiin. Krusifiksia ei ole tarkoitettu Jeesuksen tarkaksi näköiskuvaksi, vaan se kertoo, miten ristiinnaulitseminen tapahtui Golgatalla. 

Krusifiksi vesivärityönä
Jerusalemin temppelin esiriippu repesi kahtia, kun Yeshua kuoli ristillä. Tämä tarkoittaa sitä, että uhrin jälkeen voimme lähestyä suoraan Taivaan Isän rukouksessa ilman leeviläisen papin välitystä (Matt. 6). Meidän ei tarvitse mennä krusifiksin luokse tai edes kirkkoon rukoilemaan, jotta saisimme yhteyden Taivaan Isää. Hän kuulee kaikki rukouksemme koko ajan. Meidän ruumiimme on Pyhän Hengen temppeli. 

1. Kor. 6:19-20: "Ettekö tiedä, että teidän ruumiinne on Pyhän Hengen temppeli? Tämän Hengen on Jumala antanut asumaan teissä. Te ette itse omista itseänne, sillä Jumala on ostanut teidät täydestä hinnasta. Tuottakaa siis ruumiillanne Jumalalle kunniaa!"

Jos joku vaatii menemään krusifiksin luokse rukoilemaan, jotta rukouksemme kuultaisiin, niin se on väärin. Sellainen tapa alkaisi lähestymään jo kuvien palvonnan syntiä, mikä täyttyy silloin, jos neitsyt Marian patsasta kumarretaan, vaikka hänen sylissä olisi Jeesus vauva. Taulun kankaalla, maalauksen muodolla tai patsaan kivimateriaalilla ei ole Jumalan Henkeä. Ne vain esittävät jotakin hahmoa ja niissä ei ole mitään enempää.

Raamatussa on noin 1500 sivua kertomassa, kuka Jumala on ja mikä on Hänen tahtonsa. Jumala on ilmoittanut itsestään Sanansa kautta. Apostoli Johannes aloittaa evankeliumin tutuilla sanoilla, jossa hän kertoo, että: "Sana oli Jumala". Kreikan kielioppi sallii kääntämään tämän virkkeen myös "Jumala oli Sana". Se korostaa enemmän, että Jumala sekä Sana ovat yksi ja sama Jumala, eikä muita Jumalia ole.

Joh. 1:1-3, 14: "Alussa oli Sana. Sana oli Jumalan luona, ja Sana oli Jumala. Jo alussa Sana oli Jumalan luona. Kaikki syntyi Sanan voimalla. Mikään, mikä on syntynyt, ei ole syntynyt ilman häntä...    ..Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme. Me saimme katsella hänen kirkkauttaan, kirkkautta, jonka Isä ainoalle Pojalle antaa. Hän oli täynnä armoa ja totuutta."

Jos joku sanoo Herra Jeesus Kristus, mutta ei hyväksy kaikkea Raamatusta, niin hänellä ei ole samaa uskontoa, mitä Raamattu tarkoittaa. Hän ei tunne Jeesusta eikä osaa tehdä Taivaan Isän tahtoa. Kyse on siitä, ettei jokainen joka sanoo Herra Jeesus Kristus pääse Taivaaseen, vaan ainoastaan ne, jotka osaavat noudattaa Raamattua (Matt. 7:21-23). Yeshua HaMashiach (Jeesus Kristus) ei ole mikä tahansa, jota kutsutaan Herraksi Jeesukseksi Kristukseksi, vaan Hän on Jumalan Sana. Sinun on tunnustettava, että Herra Yeshua HaMashiachiksi (Jeesukseksi Kristukseksi) on se Jumala Sana, joka on ilmoitettu Raamatun kaikilla sivuilla. Jos tunnustat vain osan jakeista, niin sinulla ei ole Raamatun tarkoittamaa Kristusta. Kristus ei ole puolitotuus, vaan Hän on koko totuus.

Eräs mies joutui univaikeuksiin ja suuressa hädässä turvautui Jeesukseen Kristukseen. Hän sai apua Herralta ja uniongelmat paranivat. Hän ilahtui saamastaan avusta, tuli uskoon ja meni kasteelle. Kun uniongelmat jäivät taakse, niin hän ei enää viitsinyt opiskella Raamattua. Hän oli menettänyt ensirakkauden. Ylistäminen ja rukoilu kyllä käyvät, mutta Sanan opiskelu ei maistunut. Oli kulunut noin puolitoista vuotta kasteesta, kun hän tarvitsi tietoa Raamatusta. Hän lähetti tekstiviestillä eräälle Jumalan todistajalle kysymyksen, että oliko kaislakorissa Mooses vai Jeesus (joka pelastettiin joesta)? Hänellä oli hukassa kaikki perusasiat Raamatusta, vaikka hänellä olisi ollut runsaasti aikaa opiskella perusasiat Raamatusta. Toinen Jumalan todistaja sai sanan, että tämä mies on menossa kadotukseen, ellei hän tee parannusta. Hän jää tyhmäksi morsiusneidoksi, jolta öljylamppu on jo sammunut (Matt. 25:1-13). Öljylamppu sammuu, jos Kristus siirtää lampun pois öljyastian päältä.

Ilm. 2:4-5: "Mutta sitä en sinussa hyväksy, että olet luopunut ensi ajan rakkaudesta. Muista siis, mistä olet langennut, käänny ja palaa tekemään ensi ajan tekoja. Ellet tee parannusta, minä tulen luoksesi ja siirrän lamppusi paikaltaan."

Raamattu on kokonaisuus, jonka jokainen Sana on pätevä ja edelleen voimassa 

Otin kerran käteeni hotellihuoneessa olevan Raamatun. Itse asiassa se ei ole edes koko Raamattu vaan Gideon järjestön lahjoittama Uusi testamentti ja Psalmit. Siitä puuttui suurin on Vanhasta testamentista. Kun avasin kirjan, sen alusta oli revitty sivuja pois. Tämä muistutti minulle, miten kirkot myös käsittelevät Raamattua. Ne ottavat ne sivut pois Raamatusta, jotka eivät heitä miellytä. He perustavat oppinsa sellaiseen kirjaan, joissa ei ole kaikkia sivuja ja jakeita mukana. Sen päälle he ovat keksineet omia ihmisoppeja täyttämään revittyjen sivujen sanomaa. Silloin kyseessä ei ole se Jumalan Sana, Jeesus Kristus, Yeshua HaMashiach, josta Jumala on maailmalle ilmoittanut. Se on kuin Jehovan todistajien Jeesus, jolla ei ole mitään tekemistä sillä Yeshua HaMashiachilla (Jeesukselle Kristuksella), joka on Jumala Poika, tie, totuus ja elämä.

Roomalaiskatolinen kirkko on käytännössä repinyt Raamatusta koko Vanhan testamentin, sen lain ja juutalaisuuden pois omilla harhaopeillaan, jotka se on julkaissut katekismuksessaan ja muissa tunnustuskirjoissaan. Martti Luther arvosteli Jaakobin kirjettä, Juudaksen kirjettä, Heprealaiskirjettä ja Ilmestyskirjaa, jotka hän sijoitti oman Raamatunkäännöksensä loppuun, koska hän ei hyväksynyt niitä ja jopa ehdotti niiden poistamista Raamatusta. Jos toimii näin, seurakunta menee auttamatta harhaan, mikä vaarantaa seurakuntalaisten pelastuksen. Näistä asioista kertoo lisää artikkeli: 'Elia korjaa rikkinäisen puhelimen ja asettaa sanat oikeille paikallensa'. 

Raamattu on syntynyt Pyhän Hengen innoituksesta. Jumala on hyödyntänyt useiden ihmisten persoonaa ja todistusta tekstin tuottamisessa. Pyhä Henki on kuitenkin valvonut tarkkaan jokaisen Sanan. Vaikka tekstissä on astian makua, niin astiakin on Jumalan valmistama. Raamattu on Jumalan Sanaa, vaikka Sana on välitetty ihmiskunnalle todistajien kautta

Paavali opettaa, että joka ikinen Raamatun Sana on pätevä. Mikään kohta Raamatusta ei voi kumota toista kohtaa. Jokainen Sana on pätevä ja kaikki lauseet tulee ottaa huomioon muiden rinnalla.

2. Tim. 3:16: "Jokainen pyhä, Jumalan Hengestä syntynyt kirjoitus on hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi ja kasvatukseksi Jumalan tahdon mukaiseen elämään." 

Gal. 3:17, 21: "Tarkoitan sitä, että neljäsataakolmekymmentä vuotta myöhempi laki ei voi kumota Jumalan aikoinaan vahvistamaa testamenttia ja tehdä hänen lupaustaan tyhjäksi...    ..Onko laki siis ristiriidassa Jumalan lupausten kanssa? Ei toki!..."

Raamatussa on eri asioihin pääsääntöjä, joita vahvistaa toisissa kohdin esitetyt lisämääreet ja poikkeukset. Jos Jumala uhkaa rangaistuksella, niin Hän on Sanassaan ilmoittanut armahtavansa sitä, joka uhan edessä katuu ja lopettaa synnin tekemisen. Niiniven kaupunki katui, mutta moni muu ei ole katunut ja sen takia he ovat saaneet päälleen edeltä ilmoitetun rangaistuksen. Jos jonkun osan jättää pois, niin oppi heti vääristyy.  

Luuk. 16:17: "Mutta laista ei häviä piirtoakaan, ennemmin katoavat taivas ja maa."

Oikeudessa todistajaa vannotetaan kertomaan koko totuus, mitään siihen lisäämättä tai mitään siitä pois ottamatta. Sama pätee Raamatun opettamiseen. Raamatun Sanaa ei voi tehdä tyhjäksi vaikenemalla siitä, mitä muualla Raamatussa lukee. Jumala Sana on muuttumaton kokoelma elämän ohjeita, jotka kaikki tulee ottaa huomioon. Yeshua HaMashiach (Jeesus Kristus) on itse sanonut, ettei Jumalan Sanaa voi tehdä tyhjäksi.

Joh. 10:35: "...eikä pyhiä kirjoituksia voi tehdä tyhjäksi."

Jumala ei kadu sanojaa. Hän ei ole sellainen, että säätää jotakin asian ja sitten sadan vuoden päästä katuu Sanojaan. Kun Jumala on luonut maailman, niin Hän on nähnyt ennalta, miten kaikki päättyy ja mitä Hänen Pyhässä Kirjassaan lukee. Jumala on antanut Raamatun kirja kerrallaan ja omalla ajallaan, mutta koko ajan tietäen, mitä edessä on.

1. Sam. 15:29: "Herra, Israelin kunnia, ei tyhjää puhu eikä sanojaan peruuta. Ei hän ole ihminen, ei hän sanojaan kadu."

Esivallan tulee noudattaa Jumalan Sanaa

Jumala on asettanut esivallan, joiden ohjeita tulee tulee noudattaa (Room. 13:1-7). Esivalta ei ole korkein auktoriteetti maan päällä. Esivallan tulee noudattaa myös Jumalan tahtoa. Raamatussa on monia esimerkkejä siitä, kun syntiin langenneet kuninkaat on syösty pois vallasta. Poliisipäällikkö Jari Aarnion tapaus osoittaa, että esivaltakin voi langeta raskaisiin synteihin (IL 20.5.2015 ja 29.12.2016).

Apt. 4:18-21: "He kutsuivat apostolit sisään ja kielsivät heitä enää puhumasta tai opettamasta yhtään mitään Jeesuksen nimessä. Mutta Pietari ja Johannes vastasivat heille: "Onko Jumalan edessä oikein totella ennemmin teitä kuin Jumalaa? Ratkaiskaa itse. Me emme voi olla puhumatta siitä, mitä olemme nähneet ja kuulleet." Silloin neuvoston jäsenet uhkailivat heitä entistä ankarammin, mutta päästivät heidät sitten vapaaksi kansan tähden. He katsoivat mahdottomaksi rangaista miehiä, sillä kaikki ylistivät Jumalaa sen johdosta, mitä oli tapahtunut."

Jumala voi korottaa oman profeettansa kansojen ja niiden kuninkaiden yläpuolelle. Jumala käyttää profeetan suuta ja edellyttää, että kuninkaat uskovat, mitä profeetta puhuu. Jeremia oli nuori ja arka, mutta Jumala teki hänestä vahvan ja nosti hänet esivallan yläpuolelle.

Jer. 1:9-10: "Sitten Herra ojensi kätensä, kosketti suutani ja sanoi minulle: -- Minä annan sanani sinun suuhusi. Minä asetan sinut tänä päivänä kansojen ja valtakuntien yläpuolelle. Sinun tulee repiä ja särkeä, tuhota ja hävittää, rakentaa ja istuttaa."

Egyptin ja Babylonian suurvaltojen aikana Jumala toimi niin, että hän nosti profeettansa kansan johtajaksi. Jumala asetti Joosefin Egyptin pääministeriksi ja teki saman Danielille Babyloniassa. Jumalan profeetasta tuli kansalle myös esivalta, jota kaikki totelkoon.

Opettavainen kertomus Raamatun alkulehdiltä siitä, mistä synti alkoi

Raamattu on viisauden aarrearkku. Alkukertomus kertoo hämmästyttävän hyvin ihmiselämän ydinasiat. Siitä riittää moneksi vuodeksi ammennettavaa, kun opiskelee Jumalan tahdon mukaista elämää.

Alkukertomus nostaa heti pöydälle ihmisen ja Jumalan välisen suhteen ydinongelman.  Samalla se kertoo myös syntiin langenneitten enkelten motiivit ja teot. Adamin, Eevan ja saatanan lankeemukset otetaan heti käsittelyyn. Kyse on siitä teemmekö oman tahtomme mukaan vai Jumalan tahtoa noudattaen. Pysymmekö totuudessa vai nielaisemmeko houkuttelevan valheen.

Yeshua HaMashiach (Jeesus Kristus) on tie, totuus ja elämä. Tie tarkoittaa oikeaa esimerkkiä siitä, miten tulee elää. Yeshua antoi esimerkki noudattamalla tarkasti myös lakia (Matt. 5:17-19). Se näyttää tien Taivaan Isän luokse. Jumalan Sana on ainoa totuus ja muuta totuutta ei voi edes olla. Oikea elämäntapa on pyhää elämää, joka perustuu siihen, että erottaa totuuden valheesta. Jos ei osaa erottaa totuutta ja valhetta, niin ei pysty tekemään Jumalan tahtoa, koska ei ole oppinut tuntemaan Taivaan Isää. Kun ihminen on elämän koetteluissa havaittu kestäväksi ja Hän on pysynyt totuudessa, niin se tie vie silloin iankaikkiseen elämään.

Joh. 14:6-7: "Jeesus vastasi: "Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani. Jos te tunnette minut, opitte tuntemaan myös minun Isäni. Te tunnette hänet jo nyt, olettehan nähneet hänet." 

2. Moos. 18:20: "Neuvo kansalle tarkoin säännökset ja lait, opeta sille tie, jota sen tulee kulkea, ja kaikki, mitä sen tulee tehdä."

Room. 2:18: "Laista sinä opit tuntemaan hänen tahtonsa ja erottamaan sen, mikä on tärkeää."


Käärme koki johtavan aseman uhatuksi ja alkoi juonimaan

Saatana on enkeli, jolla on ollut korkea asema maailman (maapallon) ruhtinaana. Hänen vastuullaan on ollut maapallon hallitseminen, mikä on vastuullinen tehtävä, koska Jumala oli perustanut sinne paratiisin ja luonut ihmisen osaksi Hänen perhettään. Nimi saatana tarkoittaa 'syyttäjää' merkityksessä kuten syyttäjä käräjäoikeudessa. Niin kauan kuin hänellä oli pääsy Jumalan valtaistuimen eteen, hän syytti ihmisiä heidän teoistaan. Saatana oli työssään kavala eikä hän noudattanut Jumalan tahtoa, joten hänet revittiin irti elävien maasta juuriaan myöden. Jumala heitti saatanan ja hänen enkelinsä taivaasta ulos. Yeshua (Jeesus) on Herra ja Jumala, joka katsoi vierestä, kun saatana joukkoineen paiskattiin Taivaasta alas voimalla ja nopeudella, kuin salama jyrähtää.

Luuk. 10:18: "Jeesus sanoi heille: "Minä näin, kuinka saatana sinkoutui taivaasta kuin salama."

Ilm. 12:9-12: "Tuo suuri lohikäärme, tuo muinaisaikojen käärme, jota kutsutaan paholaiseksi ja saatanaksi, tuo koko ihmiskunnan eksyttäjä, syöstiin maan päälle, ja samoin syöstiin alas sen enkelit. Minä kuulin, kuinka taivaassa sanottiin kovalla äänellä: 

-- Nyt on pelastus tullut, meidän Jumalallamme on kuninkuus ja mahti ja hänen Voidellullaan valta. Nyt on syyttäjä syösty alas, tuo, joka meidän Jumalamme edessä syytti veljiämme päivin ja öin. He voittivat hänet, Karitsan veri ja heidän todistuksensa toivat heille voiton. He eivät säästäneet henkeään vaan olivat valmiit kuolemaankin. Iloitkaa siis, taivaat ja te taivaiden asukkaat! Mutta voi maata ja merta -- saatana on laskeutunut teidän luoksenne! Se on raivon vallassa, sillä se tietää, että sen aika on lyhyt."

Ps. 52:4-7 (RK): "Sinun kielesi punoo turmiota, se on kuin terävä partaveitsi, sinä petturi. Sinä rakastat pahaa enemmän kuin hyvää, valhetta enemmän kuin totuuden puhumista. Sela. Sinä rakastat kaikkia tuhoisia sanoja, sinä kavala kieli. Sen vuoksi Jumala murskaa sinut ainiaaksi, hän tarttuu sinuun ja raastaa sinut teltastasi, repii sinun juuresi elä­vien maasta." (Edomilainen Dooeg oli saatanan esikuva)

Saatana-nimellä on myös toinen merkitys 'vastustaja'. Nimi sen kertoi, että Jumalan apuna olevasta syyttäjästä tulikin itse Jumalan vastustaja. Saatana sai muitakin nimiä, joita on mm. paholainen, lusifer, käärme ja lohikäärme. Hän oli Taivaassa kaunis ja täynnä viisautta. Hän oli kerubi, vartijaenkeli, joka pääsi kulkemaan maan päällä myös Eedenin puutarhassa. Hänen sydämensä kuitenkin ylpistyi kauneudestaan.

Job 1:6-11: "Eräänä päivänä Jumalan pojat tulivat koolle ja asettuivat Herran eteen. Myös saatana oli heidän joukossaan. Herra kysyi saatanalta: "Mistä sinä tulet?" Saatana vastasi: "Olen kuljeksinut pitkin ja poikin maita mantereita." Herra kysyi: "Oletko pannut merkille palvelijani Jobin? Ei ole maan päällä toista hänen kaltaistaan, niin vilpitöntä ja nuhteetonta ja jumalaapelkäävää, ei ketään, joka niin karttaisi kaikkea pahaa." Saatana vastasi Herralle: "Miksi ei Job olisi jumalaapelkäävä? Sinähän olet sulkenut hänet suojelukseesi, hänet ja hänen perheensä ja omaisuutensa. Olet siunannut kaiken mihin hän ryhtyy, ja hänen karjansa leviää yli maan. Mutta ojennapa kätesi ja tartu siihen mitä hänellä on. Saat nähdä, että hän kiroaa sinua vasten kasvoja!"

Hes. 28:12-15: "Ihminen, viritä valitusvirsi Tyroksen kuninkaasta, sano hänelle: Näin sanoo Herra Jumala: -- Sinä olit täydellisistä täydellisin, täynnä viisautta, itse kauneus. Olit Eedenissä, Jumalan puutarhassa, ja sinua koristivat kalliit kivet, karneolit, topaasit ja kalsedonit, krysoliitit, onyksit, jaspikset, safiirit, turkoosit ja smaragdit. Pukusi oli kullalla kirjailtu. Jo syntyessäsi oli kaikki valmiina. Kerubiksi minä sinut tein, sädehtiväksi vartijaenkeliksi, sinä olit pyhällä vuorella, käyskentelit välkehtivien kivien keskellä. Moitteen sijaa ei sinussa ollut siitä päivästä, jona sinut loin, siihen päivään, jolloin lankesit pahaan." 

Jumala loi Aadamin Hänen kuvakseen ja antoi hänelle tehtäväksi viljellä sekä varjella puutarhaansa. Jumala antoi vallan hallita maan eläimiä. Jumala antoi Aadamin nimetä eläimet, mikä myös symboloi Aadamille annettua valtaa hallita niitä. Saatana ei ollut enää ylin maanpallon johtaja, vaan Adam nousi hänen ohi.

1. Moos. 1:26-28: "Jumala sanoi: "Tehkäämme ihminen, tehkäämme hänet kuvaksemme, kaltaiseksemme, ja hallitkoon hän meren kaloja, taivaan lintuja, karjaeläimiä, maata ja kaikkia pikkueläimiä, joita maan päällä liikkuu." Ja Jumala loi ihmisen kuvakseen, Jumalan kuvaksi hän hänet loi, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät. Jumala siunasi heidät ja sanoi heille: "Olkaa hedelmälliset, lisääntykää ja täyttäkää maa ja ottakaa se valtaanne. Vallitkaa meren kaloja, taivaan lintuja ja kaikkea, mikä maan päällä elää ja liikkuu." 

Saatanaa kutsuttiin nimellä käärme. Se on hepreaksi 'nahas', joka on lähellä sanaa 'nefes', joka tarkoittaa ihmisen sielua. Vaikka saatanaa kutsuttiin nimellä käärme (nahas), hän pystyi puhumaan Eevalle. Synnin tekemisen jälkeen saatana alennettiin hahmoksi, joka liikkuu maassa vatsallaan ryömien. Elämä on ankeaa maassa maaten ja ryömien, kun ulkonäkökin on iljettävä. Maan eläimet ja muut elävät olennot oli tarkoitettu Aadamin avuksi ja käärmeen piti myös auttaa Aadamia. Ylpeällä saatanalla oli paljon nielemistä uudessa järjestyksessä. Saatana koki, että Jumala rakasti enemmän Aadamia, mikä katkeroitti kateellisen käärmeen. Sanotaan, että valta turmelee, mutta vallan puute turmelee vielä enemmän.

2. Moos. 2:19-20 (1933/38): "Ja Herra Jumala teki maasta kaikki metsän eläimet ja kaikki taivaan linnut ja toi ne ihmisen eteen nähdäkseen, kuinka hän ne nimittäisi; ja niinkuin ihminen nimitti kunkin elävän olennon, niin oli sen nimi oleva. Ja ihminen antoi nimet kaikille karjaeläimille ja taivaan linnuille ja kaikille metsän eläimille. Mutta Aadamille ei löytynyt apua, joka olisi hänelle sopinut."

Saatana ei pitänyt esimiehestään Jumalasta ja halusi itse Hänen paikalle. Saatanan sydämessä nousi kateus Jumala kohtaan. Hän halusi Jumalan vertaiseksi ja jopa ylemmäksi. Ymmärsikö saatana, että Jumala pystyy näkemään, mitä enkeli tai ihminen ajattelee sydämessään?

Jes. 14:11-15: "Tuonelaan on syösty sinun loistosi ja mahtisi, sinun harppujesi helkytys. Sinun allasi ovat vuoteena madot, sinun ylläsi peitteenä toukat. Voi, sinä putosit taivaalta, sinä Kointähti, sarastuksen poika! Alas maahan sinut survaistiin, sinä kansojen kukistaja."

Etkö juuri sinä sydämessäsi sanonut: "Minä tahdon nousta taivaisiin! Minä pystytän valtaistuimeni Jumalan tähtiä korkeammalle, minä tahdon istua jumalten vuorella kaukana pohjoisessa, minä nousen pilviä ylemmäksi, olen korottava itseni Korkeimman vertaiseksi." Mutta tuonelaan sinut on syösty, sen pohjimmaiseen kuiluun."

Tässä on yksi esimerkki siitä, mitä tapahtuu sille, joka kuvittelee voivansa muuttua Jumalaksi. Hänet tuomitaan helvettiin ikuisiksi ajoiksi.

Ps. 82:6-7: "Kuulkaa! Vaikka olette jumalia, kaikki tyynni Korkeimman poikia, te kuolette niin kuin ihminen kuolee, sorrutte kuin vallasta syösty ruhtinas!" (Jumalan poika tässä asiayhteydessä tarkoittaa tuomaria [voi tarkoitta myös enkeliä], mistä lisää artikkelissa)

Jumalalla oli myös suunnitelma lähettää lisää enkeleitä (Jumalan poikia) ihmiskunnan avuksi (1. Moos. 5:1-7) ja heidän johtava asema tuli myös kyseenalaiseksi. Enkelten kapina alkoi kytemään. Nyt koeteltiin luomakunnan uskollisuutta Luojaansa kohtaan. Olivatko he alttiita vastustamaan Jumalaa asettamaa järjestystä ja vastustamaan itse Jumalaa?

Aadam ja Eeva saivat aluksi paljon vastuuta

Jumala kielsi Adamia syömästä hyvä ja pahan tiedon puusta, muuten ihminen kuolisi. Kielletyn hedelmän syöminen oli verrattavissa niihin anteeksiantamattomiin kuolemansynteihin, joista saa varman tuomion helvettiin, mitä voi verrata paratiisista karkottamiseen tai Taivaasta pois heittämiseen. Sellaisia kuolemansyntejä ovat mm. Pyhän Hengen pilkka (Mark. 3:22-30), Jumalan nimen käyttö petokseen (opetusvideo), pedon merkin ottaminen (Ilm. 19:20) ja Ilmestyskirjan väärentäminen (Ilm. 22:18-19). Aadam piti käskyn niin kauan, kun oli vailla vaimoa.

Aadam tarvitsi apulaisen tehtäväänsä varten. Jumala loin kaikenlaisia eläimiä ja toi ne Aadamin nähtäväksi. Hevosista ja häristä olisi apua pellon auraamisessa. Eläimistä ei ollut kuitenkaan sellaista apua, että Aadam olisi ollut onnellinen. Joukossa oli myös yksi käärme, josta ei ollut apua. Oliko niin, että käärme kuvitteli olevansa johtaja ja nyt eläimiä tarjottiin Aadamille avuksi.

Jumala päätti tehdä Aadamille vaimon hänen avuksi ja seuraksi. Aadam ja Eeva voisi antaa toisille myös romanttista rakkautta. Jumala vaivutti Aadamin uneen ja otti hänestä puolikkaan, täytti sen lihalla ja loi puolikkaasta Eevan (1. Moos. 2:21-22). Raamattujen käännöksissä on pitkään ollut sana 'kylkiluu', mutta hepreankielisessä käsikirjoituksessa on sana 'tsela' mikä tarkoittaa puolikasta tai sivua. Tiede on vasta viime vuosina voinut selvittää, että miehellä on X ja Y -kromosomit. Naisella on X ja X. Tällä tasolla tarkasteltuna nainen on luotu miehen kromosomien puolikkaasta, mikä vastaisi täsmälleen sitä, mitä Raamattu kertoo.

Jumala oli näki, miten Aadam ja Eeva tekivät työnsä. Kaikki oli vielä hyvin. Luoja antoi heille koko maapallon hallittavaksi ja käski lisääntyä niin, että maapallo täyttyisi heidän jälkeläisistään. Aadam oli silloin vielä kuolematon ja hänestä tuli ihmiskunnan kantaisä.

1. Moos. 1:27-28: "Ja Jumala loi ihmisen kuvakseen, Jumalan kuvaksi hän hänet loi, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät. Jumala siunasi heidät ja sanoi heille: "Olkaa hedelmälliset, lisääntykää ja täyttäkää maa ja ottakaa se valtaanne. Vallitkaa meren kaloja, taivaan lintuja ja kaikkea, mikä maan päällä elää ja liikkuu."

Sarja ovelia valheita ja valheiden rakastamista

Käärme lähti pelaamaan likaista peliä. Hän pyrki syrjäyttämään Aadamin vallasta. Syyttäjänä hän oli harjaantunut tietämään vanhurskaudesta ja synneistä. Hän päätti virittää ansan Aadamille, jotta hän lankeaisi sellaiseen syntiin, että Aadam poistettaisiin paratiisista. Aadam oli ollut kuuliainen Jumalalle eikä syönyt väärästä puusta hedelmää. Käärme ei uskonut voivansa eksyttää Aadamia syömään kielletystä puusta hedelmää.

Aadamin rakastama vaimo oli hänen heikko kohtansa. Vaikka Aadamin tehtävä oli olla perheen pää ja Eevan tehtävä auttaa miestään, niin Aadamin rakkaus Eevaan kohtaa teki hänet myös heikoksi Eevan väärälle vaikutusvallalle. Oliko huomattu, että Aadam ei osannut ottaa johtavaa roolia, kun hän niin paljon piti Eevasta. Käärme laati juonen iskeä Eevan kautta Aadamiin. Käärme saattoi olla havainnut, että Eevaa kiinnostaa herkullisen näköinen puu ja sen hedelmä, joka voisi tehdä Eevan Jumalan kaltaiseksi.

Käärme otti Eevan kanssa puheeksi kielletyn hedelmän. Käärme ei esittänyt suoraa valhetta Eevalle, vaan pyrki ensin horjuttamaan Eevan ymmärrystä Jumalan käskystä ja saada Eevan epäröimään Jumalan käskyä.

1. Moos. 3:1-6: "Käärme oli kavalin kaikista eläimistä, jotka Herra Jumala oli luonut. Se sanoi naiselle: "Onko Jumala todella sanonut: 'Te ette saa syödä mistään puutarhan puusta'?" Nainen vastasi käärmeelle: "Kyllä me saamme syödä puutarhan puiden hedelmiä. Vain siitä puusta, joka on keskellä paratiisia, Jumala on sanonut: 'Älkää syökö sen hedelmiä, älkää edes koskeko niihin, ettette kuolisi.'"  

Silloin käärme sanoi naiselle: "Ei, ette te kuole. Mutta Jumala tietää, että niin pian kuin te syötte siitä, teidän silmänne avautuvat ja teistä tulee Jumalan kaltaisia, niin että tiedätte kaiken, sekä hyvän että pahan." Nainen näki nyt, että puun hedelmät olivat hyviä syödä ja että se oli kaunis katsella ja houkutteleva, koska se antoi ymmärrystä. Hän otti siitä hedelmän ja söi ja antoi myös miehelleen, joka oli hänen kanssaan, ja mieskin söi."

Käärme sai Eevan epäröimään. Hän sai Eevan suorantaan haluamaan käskyn rikkomista, kun kertoi, että hedelmä tekee heidät Jumalan kaltaiseksi. Entuudestaankin kauniin näköinen puu tuli vielä houkuttelevammaksi. Voisiko Eevasta tulla itsenäinen Jumala, jottei Herraa ei tarvitse totella? 

Saatana, käärme oli historian ensimmäinen teologi ja lainopettaja, joka alkoi selittämään ihmiselle, miten tulee Jumalan käskyt ymmärtää. Hän oli korkeassa asemassa Taivasten Valtakunnassa. Teologin opetuksesta ei ollut apua, vaan pelkkää tuhoa. Teologi ryhtyi omavaltaisesti ottamaan Jumalalle kuuluvaa valtaa, koska opetti Jumalan Sanaa tavalla, minkä oli itse keksinyt.

Sitten käärme iski lisää. Hän sanoi suoran valheen, etteivät he kuolisi syötyään hedelmän.  Teologi kumosi ja niin opetti, ettei Jumala laki ole voimassa enää (Matt. 5:17-20). Tämä oli se hetki, jolloin Eeva oli heikoimmillaan. Hän epäröi Jumalan käskyä ja puu näytti entistä houkuttelevammalta. Eevan ei pelkästään nielaissut hedelmää vaan nielaisi käärmeen valheen.

Ps. 36:1-3: "Synti kuiskii väärintekijän sydämessä niin ettei hän enää pelkää Jumalaa. Synti kiehtoo hänen silmänsä niin ettei hän näe eikä vihaa vikojaan. Hänen sanansa ovat pahat ja petolliset, hän hylkää viisauden ja toimii väärin."

Kun Eeva oli tehnyt syntiä, niin hän houkutteli perheen pään Aadamin tekemään saman synnin. Aadam ei tohtinut estämään rakasta vaimoaan eikä edes pystynyt kieltäytymään vaimonsa tarjoamasta hedelmästä. Aadam rakasti enemmän vaimoaan kuin Herraa ja Hänen käskyjään.

Matt. 10:37-39: "Joka rakastaa isäänsä tai äitiänsä enemmän kuin minua, ei kelpaa minulle, eikä se, joka rakastaa poikaansa tai tytärtänsä enemmän kuin minua, kelpaa minulle. Joka ei ota ristiään ja seuraa minua, se ei kelpaa minulle. Joka varjelee elämäänsä, kadottaa sen, mutta joka elämänsä minun tähteni kadottaa, on sen löytävä."

Luuk. 14:26: "Jos joku tulee minun luokseni mutta ei ole valmis luopumaan isästään ja äidistään, vaimostaan ja lapsistaan, veljistään ja sisaristaan, vieläpä omasta elämästään, hän ei voi olla minun opetuslapseni." 

Kun Aadam soi hedelmän, niin Jumalan syyttäjä saatana oli päässyt tavoitteeseen. Hän oli onnistunut kumoamaa ihmisen kunnioituksen Jumala lakia kohtaan ja onnistunut yllyttämään ihmisen tekemään kuolemansyntiä.

Aadam ja Eeva saivat ymmärryksen hyvästä ja pahasta. He huomasivat olevansa alasti ja häpesivät alastomuutta. Tämä kertoo, mitä synti tekee. Omatunto alkaa soimaan ja sitä alkaa häpeämään itseään. Pariskunta peitti alastomuutensa siten, että he pakenivat piiloon puiden lehtien sekaan.

Valheen rakastaminen ja oman syyllisyyden kiistäminen johti syntiä tehneiden karkottamiseen paratiisista

Nyt alkoi jälkipyykki. Herra käveli paikalle. Herra tiesi, mitä oli tapahtunut ja missä pariskunta lymyää. Mutta Herra koetteli heitä ja kutsui heitä huutamalla. Herra kysyi, onko Aadam mennyt syömään kielletystä puusta. Herra odotti, että Aadam katuu, tunnustaa syntinsä ja pyytää anteeksi. Niin ei käynyt. Aadam syytti Herraa siitä, että Hän oli antanut sellaisen vaimon, joka yllyttänyt heti tekemään syntiä. Aadamin rike ei ollut hänen omaa syytään, vaan Aadam syytti Herraa siitä, että oli antanut hänelle huonon vaimon. Adam yritti paeta omaa syyllisyyttään. Herra kysyi Eevalta samaa asiaa. Eeva toimi samalla tavalla. Hän ei tunnustanut syntiään ja syytti käärmettä synnistä.

1. Moos. 3:8-13: "Kun iltapäivä viileni, he kuulivat Jumalan kävelevän puutarhassa. Silloin mies ja nainen menivät Jumalaa piiloon puutarhan puiden sekaan. Herra Jumala huusi miestä ja kysyi: "Missä sinä olet?" Mies vastasi: "Minä kuulin sinun askeleesi puutarhassa. Minua pelotti, koska olen alasti, ja siksi piilouduin." Herra Jumala kysyi: "Kuka sinulle kertoi, että olet alasti? Oletko syönyt siitä puusta, josta minä kielsin sinua syömästä?" Mies vastasi: "Nainen, jonka sinä annoit minulle kumppaniksi, antoi minulle sen puun hedelmän, ja minä söin." Silloin Herra Jumala sanoi naiselle: "Mitä oletkaan tehnyt!" Nainen vastasi: "Käärme minut petti, ja minä söin."

He toimivat kuin pienet koululaiset pahanteossa. Joku uskalias käy ensin omenavarkaissa ja kaverit tulevat perässä. Kun välituntivalvoja ottaa heidät kiinni, he sanovat: "Kaveri käski ottamaan omenan". He rikkoivat sääntöjä, koska kaveruus ja omenan nälkä oli heille ylitti sääntöjen noudattamisen.

Synnin tekemiseen tarvittiin Aadamin tahdon heikkoutta, joka rakasti Eevaa enemmän kuin Jumalaa. Siihen tarvittiin vallan ja maallisen hedelmän himoa, joka yltyi kun ovela sarja käärmeen eksytystä syötti epäilyä ja valheita. Todellisuudessa Eeva osallistui käärmeen syntiin. Eeva meni itsekkäistä lähtökohdistaan uskomaan valheen. Käärme hyödynsi Eevan ja Aadamin heikkouksia suunnitellessaan juonensa.

Itse olen ajatellut, että olisiko Aadamin ja Eevan vielä pelastanut se, jos he olisivat heti itse tulleet Herran luokse ja tunnustaneet syntinsä anteeksi pyytäen. Ihminen on erehtyväinen ja Daavidin pelasti syntien rehellinen katuminen. Nyt Aadam ja Eeva pahensivat tilannetta pakenemalla omaa syyllisyyttään ja vielä syyttämällä muita tekemästään synnistä.

Aadam, Eeva ja Käärme uskoivat Herran olevan Jumala. Se ei kuitenkaan pelastanut heidän paikkaansa paratiisissa. Paholaisen enkelitkin uskovat, että Yeshua HaMashiach (Jeesus Kristus) on Jumalan poika (Mark. 5:6-10, Jaak. 2:19). Adam ja Eeva lankesivat Käärmeen valheisiin ja heidät kaikki karkotettiin paratiisista. 

Raamatussa on myös esimerkki profeetasta joka tuli Juudasta Beteliin. Jumala oli kieltänyt profeettaa syömästä ja juomasta Betelissä. Kun profeetta palasi takaisin, niin hänen luokse tuoli toinen profeetta, joka valehteli, että hänelle oli enkeli sanonut, että Juudasta tullut profeetta voi tulla hänen taloonsa syömään ja juomaan. Juudalaisella profeetalla oli nälkä ja jano, joten houkutus oli niin kova, että mies halusi uskoa väärää profetiaa, ja mies meni syömää ja juomaan. Aterioiduttuaan hän ratsasti aasilla takaisin kotiinsa, niin tiellä tuli vastaan leijona, joka ei raadellut kuoliaaksi aasia vaan profeetan. Jumala oli laittanut leijona surmaamaan profeetan, koska hän oli langennut valheeseen, mikä oli saanut hänet rikkomaan Jumalan käskyä vastaan (1. Kun. 13:11-32).

Saatana alennettiin iljettävään käärmeen hahmoon ja Jumala antoi hänelle uuden ruman nimen saatana

saatana, ruma käärme
Saatana heitettiin ulos Taivaasta. Hänet oli alennettu kaikkein alhaisimmaksi olennoksi ryömimään vatsallaan käärmeenä. Tällöin käärme sai käärme-eläimen hahmon. Kauniista jakokivien väreissä välkkyvästä kerubista tuli ruma iljettävän näköinen maata pitkin mahallaan ryömivä myrkkyhampainen käärme, joka on peto. Käärme oli häpäisty ja nöyryytetty.

1. Moos. 3:14: "Herra Jumala sanoi käärmeelle: -- Koska tämän teit, olet kirottu. Toisin kuin muut eläimet, karja ja pedot, sinun on madeltava vatsallasi ja syötävä maan tomua niin kauan kuin elät."

Ilm. 20:10: "saatana, noiden kansojen eksyttäjä, heitetään samaan rikinkatkuiseen, tuliseen järveen kuin peto ja väärä profeetta, ja siellä niitä kidutetaan yötä päivää, aina ja ikuisesti."

Saatanasta tuli Jumalan vastustaja. Hän on saanut peruuttamattoman tuomion tuliseen järveen. Kuten Yeshua (Jeesus) on sanonut, ei kaikki ne, jotka sanovat Herra, Herra pääse Taivasten Valtakuntaan, vaan ainoastaan ne, jotka tekevät Taivaan Isän tahdon.

Matt. 7:21: "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra', pääse taivasten valtakuntaan. Sinne pääsee se, joka tekee taivaallisen Isäni tahdon." 

Jaak. 2:18-20, 26: "Ehkä joku nyt sanoo: "Sinulla on usko, minulla teot." Näytä sinä minulle uskosi ilman tekoja, minä kyllä näytän sinulle uskon teoillani. Sinä uskot, että Jumala on yksi ainoa. Oikein teet -- pahat hengetkin uskovat sen ja vapisevat. Mutta etkö sinä tyhjänpäiväinen ihminen tahdo tietää, että ilman tekoja usko on hyödytön?..   ..Niin kuin ruumis ilman henkeä on kuollut, niin on uskokin kuollut ilman tekoja." 

Miksi näin korkeassa asemassa oleva enkeli meni tekemään niin typerää? Ehkä hänellä oli siinä asiassa väärinkäsitys, että kuvitteli, ettei Herra näe kaikkea, kun kyseli Aadamilta ja Eevalta sellaista, minkä Herra jo tiesi, tai kun kyseli saatanalta, että missä olet ollut, vaikka tiesi tarkalleen, mitä saatana oli ollut tekemässä (1. Moos. 3:8-13, Job 1:7). Saatana ehkä kuvitteli, että hän voi tehdä sellaista jäämättä kiinni tai saamatta siitä rangaistusta. Tämä luulo johti lopulta siihen, että Yeshuan (Jeesuksen) tultua maan päälle, tuli samalla maailman ruhtinaan tuomion päivä. Yeshua kertoi, miten saatana lensi Taivaasta ulos.

Joh. 12:31: "Nyt tämä maailma on tuomiolla, nyt tämän maailman ruhtinas syöstään vallasta."

Joh. 14:30: "Paljon en kanssanne enää puhu, sillä tämän maailman ruhtinas on jo tulossa. Mitään valtaa ei hänellä minuun ole,"

Luuk. 10:17-20: "Ne seitsemänkymmentäkaksi opetuslasta palasivat iloisina ja sanoivat: "Herra, pahat hengetkin tottelevat meitä, kun käskemme niitä sinun nimessäsi." Jeesus sanoi heille: "Minä näin, kuinka saatana sinkoutui taivaasta kuin salama. Niin, minä olen antanut teille vallan: te voitte polkea käärmeitä ja skorpioneja ja kaikkea vihollisen voimaa, eikä se vahingoita teitä. Mutta älkää siitä iloitko, että henget teitä tottelevat. Iloitkaa siitä, että teidän nimenne on merkitty taivaan kirjaan."

Helppo elämä muutettiin vaivalloiseksi elämäksi, jotta Jumala voisi pelastaa uskolliset ja nöyrät lapsensa

Jumala pettyi ihmiseen. Hän huomasi ihmisen ja myös enkelten olevan altis rikkomaan Hänen tahtoaan vastaan. Ihmisellä on vapaa oma tahto, joka antaa ihmisen itse päättää tekemisistään. Ihminen on Jumalan kuva ja vapaa oma tahto sekä rakkaus ovat niitä ominaisuuksia, mitä Jumalallakin on. Ilman vapaata omaa tahtoa, ei voisi olla vapaaehtoista rakkautta.  Mutta vapaa oma tahto voi valita itsekkäästi ja tehdä jopa pahaa toiselle, jotta ihminen saisi väärää etua toisen kustannuksella.

Jumala teki päätöksen muuttaa ihmiskunnan vaellusta siten, että heistä tulee kuolevaisia. Ihmisen eliniänodote lyhennettiin ensin 1000 vuoteen, sitten 120 vuoteen ja lopuksi noin 70-80 vuoteen (1. Moos. 6:3, Ps. 90:10). He eivät enää saaneet helppoa elämää paratiisin puutarhassa, joka antoi heille herkullista ruokaa puista pienellä vaivalla. Miehen tulee tehdä raskasta työtä orjantappuroiden keskellä elättääkseen itsensä ja perheensä. Tämä mittaa, kuka osaa ottaa vastuuta, kuka oppii ahkeraksi ja nöyräksi. Nainen sai kivuliaan synnytyksen ja asetettiin miehen hallittavaksi. Tämä mittaa naisesta, kestääkö hän kärsiä vaivoja ja oppiiko nöyräksi vai ryhtyykö hän kapinaan Jumalan järjestystä vastaan.

1. Moos. 3:16-19: "Naiselle hän sanoi: -- Minä teen suuriksi sinun raskautesi vaivat, ja kivulla sinä olet synnyttävä lapsesi. Kuitenkin tunnet halua mieheesi, ja hän pitää sinua vallassaan. Ja miehelle hän sanoi: -- Koska teit niin kuin vaimosi sanoi ja söit puusta, josta minä kielsin sinua syömästä, niin olkoon maa sinun takiasi kirottu. Kovalla työllä sinun on hankittava siitä elantosi niin kauan kuin elät. Maa kasvaa sinulle orjantappuraa ja ohdaketta, mutta sen kasveista joudut ottamaan ravintosi. Otsa hiessä sinun on hankittava leipäsi, kunnes tulet maaksi jälleen, sillä siitä sinut on otettu. Maan tomua sinä olet, maan tomuun sinä palaat."

1. Tim. 2:12-14: "Sitä en salli, että nainen opettaa, enkä sitä, että hän hallitsee miestä; hänen on elettävä hiljaisesti. Ensinhän luotiin Aadam ja sitten Eeva, eikä petetyksi joutunut Aadam, vaan nainen antoi pettää itsensä ja rikkoi käskyn. Lasten synnyttäjänä hän on kuitenkin pelastuva, jos vain pysyy uskossa ja rakkaudessa ja viettää hillittyä, Jumalalle pyhitettyä elämää."

Valheen rakastaminen on synti, josta menettää pelastuksensa

Mikä on Aadamin ja Eevan syntiinlankeemuksen ydinsanoma? Ihmisen itsekkyys ja maailman himo johtaa siihen, että ihminen etsii sellaisia valheita, jotka tyydyttävät hänen tarpeensa saada sellainen tekosyy, jotta voisi rikkoa Jumalan käskyjä vastaan. Kyse ei ole pelkästään siitä, että ihminen lankeaa valehtelemaan vaan myös lankeaa rakastamaan valheita. Taivaaseen ei pääse ne, jotka uskovat ja rakastavat valheita. Sen opettaa alkukertomus ja Raamatun viimeinen sivu Ilmestyskirjasta.

Ilm. 22:14-15 (Biblia): "Autuaat ovat ne, jotka hänen käskynsä pitävät, että heidän voimansa elämän puussa olis ja he porteista kaupunkiin sisälle menisivät. Mutta ulkona ovat koirat ja velhot, ja huorintekiät ja murhaajat, ja epäjumalan palveliat, ja kaikki ne, jotka valhetta rakastavat ja tekevät." 

On ylpeyden huippu tavoitella muuttumista Jumalaksi Luojan yläpuolelle. Sama synti vaikuttaa myös ihmisen halussa itse määrätä, miten elää. Silloin hänelle tulee tarve määrittää Jumala oman mielensä mukaisella tavalla, mikä poikkeaa siitä, mitä Jumala on.

Monet kirkonmiehet ja -naiset ovat historian saatossa halunneet muuttaa Jumalan käskyjä. Raamattua on vaikea suoraan väärentää, joten he ovat ryhtyneet kirjoittamaan tulkintoja, joilla muutetaan Jumalan käskyjä. Silloin he astuvat Jumalan asemaan, koska käyttävät Jumalan nimen auktoriteettia opettaessaan oppeja, jotka eivät ole Raamatun mukaisia. Raamatunopettaja kertoo, mitä Jumala tahtoo, vaikka se on aivan toisella tavalla.

1. Tim. 1:5-8: "Mutta käskyn päämäärä on rakkaus, joka tulee puhtaasta sydämestä ja hyvästä omastatunnosta ja vilpittömästä uskosta. Muutamat ovat hairahtuneet niistä pois ja poikenneet turhiin jaarituksiin, tahtoen olla lainopettajia, vaikka eivät ymmärrä, mitä puhuvat ja minkä varmaksi väittävät. Mutta me tiedämme, että laki on hyvä, kun sitä lain mukaisesti käytetään..."

Ihmisellä on kova himo pitää oman tahtonsa kaikissa asioissa. On jotenkin vaikeaa taipua Jumalan tahtoon, mikä on pelastuksen edellytys (Matt. 7:21-23). Jotta ihminen voi yhtä aikaa elää synnissä ja harjoittaa uskontoa, niin hän tarvitsee tekosyitä kiertää Jumalan käskyt. Silloin hän etsii sellaista ihmismielen mukaista tulkintaa Raamatusta, jonka avulla hän voisi kiertää Jumalan tahdon siten, ettei omatunto ala kolkuttaa. Siihen tarvitaan valhetta, jonka avulla tehdään ihmisen mielen mukainen tulkinta Raamatusta. Sellaisen saa tehtyä ottamalla yksittäisen virkkeen irti koko kirjan asiayhteydestä ja antamalla sellainen uusi selitys, joka ei vastaa tekstin alkuperäistä tarkoitusta. Väärän opin saa myös tehtyä siten, että valikoi vain osan Raamatun teksteistä ja selittää niiden kautta ihmisen mielen mukaisen opin. Kun Raamatusta valikoidaan vain kuulijalle mieleiset kohdat, niin silloin opetetaan korvasyyhyyn, mistä Raamattu varoittaa. Puolitotuudet eivät ole koko totuus. Ne voivat antaa niin väärän kuvan asiasta, että sitä voi kutsua harhauttamiseksi. 

2. Tim. 4:3-4 (1933/38): "Sillä aika tulee, jolloin he eivät kärsi tervettä oppia, vaan omien himojensa mukaan korvasyyhyynsä haalivat itselleen opettajia ja kääntävät korvansa pois totuudesta ja kääntyvät taruihin."

Monet kirkon jäsenet eivät hyväksy Jumalan lakia. Tarvitaan valhe lain kumoutumisesta, ettei lakia tarvitsisi noudattaa. Raamattu kertoo, että lain muuttaa antikristus, joita on maan päällä ollut jo useita (Dan. 7:25-27). Lain muuttaminen on sama asia, kuin kumoaa sen ja asettaa omavaltaisesti uuden säännöt tilalle. Kun Raamatusta lainataan vain osaa teksteistä ja ne selitetään vastoin alkuperäistä tarkoitusta yleisön mielen mukaisella tavalla, niin saadaan tehtyä harhaoppi. Moni ei myöskään hyväksy sitä, että syntiin langenneet uskovat tuomitaan ikuisiksi ajoiksi helvettiin. Sellainen ajatus on vastenmielinen ja estäisi vapaasti rikkomasta lakia vastaan. Sellaisista harhaopeista on papit kirjoittaneet kokonaisia kirjoja, joita yleisö ostaa ja säätiöt palkitsevat. Moni ei hyväksy Jumalan asettamaa järjestystä miehen ja naisen välillä, eikä sitä, että Jumala on kieltänyt homoparisuhteet. Jumalan määräykset on muutettu harhaoppien avulla. Mainituista asioista on lisää artikkelissa: "Likainen porttokirkko".

Tätä vääristelyä kutsutaan myös valehteluksi. Se on käärmeen puhetta. Monet seurakuntalaiset etsivät sellaisia opettajia, jotka vahvistavat heidän omia mielipiteitä siitä, millainen Jumalan pitäisi olla. Se tekee heidät alttiiksi uskoa käärmeen valheita. Tätä syntiä kutsutaan valheiden rakastamiseksi. Ja kun käärmeen oppeja noudattaa, niin silloin myös tekee valhetta. Valehtelu, valheen uskominen ja valheen tekeminen ovat kaikki pahoja syntejä, josta voi menettää pelastuksensa.

Harhaopit vievät seurakuntalaiset valheiden maailmaan. Mitä pidempää he tekevät valhetta, sitä vaikeampaa siitä on tehdä parannusta. Ihmisiin on juurtunut pinttyneitä vääriä käsityksiä, koska heillä ei ole nöyryyttä tutkia Raamattua ja hyväksyä Raamatun säädökset. He luulevat palvelevansa Jumalaa, mutta heidän jumalanpalveluksensa ei kelpaa Jumalalle. 

Jaak. 1:26: "Jos joku luulee olevansa Jumalan palvelija mutta ei pysty hillitsemään kieltään, hän pettää itsensä ja hänen jumalanpalveluksensa on turha."

Raamattu antaa yksiselitteisen vastauksen sille, muuttiko Jeesus lain. Stefanos opetti kansaa täynnä Pyhää Henkeä. Vallassa olleet kirkon johtaja alkoivat vastustaa Stefanosta. He juonivat väärän syytteen siitä, että Stefanos olisi opettanut Jeesuksen muuttaneen lain. Raamattu toteaa, että todistajat oli vääriksi todistajiksi värvättyä. Johtopäätös tästä Raamatun kohdasta on se, että alkuseurakunta opetti niin, että Jeesus ei muuttanut lakia vaan edellytti lain noudattamista.

Apt. 6:10-15: "Mutta Hengen voimalla hän puhui viisaasti, eivätkä he kyenneet pitämään puoliaan. Silloin he värväsivät joitakin miehiä sanomaan: "Olemme kuulleet hänen puhuvan herjaavia sanoja Mooseksesta ja Jumalasta." He yllyttivät kansaa, kansan vanhimpia ja lainopettajia, ja sitten he kävivät käsiksi Stefanokseen ja veivät hänet Suuren neuvoston eteen. Siellä he toivat kuultavaksi vääriä todistajia, jotka sanoivat: "Tämä mies puhuu lakkaamatta tätä pyhää paikkaa ja lakia vastaan. Me olemme kuulleet hänen sanovan, että Jeesus, se Nasaretilainen, hajottaa tämän paikan ja muuttaa säädökset, jotka Mooses on meille antanut." Kaikki, jotka istuivat neuvostossa, kiinnittivät katseensa Stefanokseen, ja hänen kasvonsa olivat heistä niin kuin enkelin kasvot." 

Käärme on kirkossa, joka rakastaa valhetta

Tämä on varoitus siitä, että uskoon tulleet eivät saa rakastua harhaoppeihin. Ne ovat käärmeen valheita, joiden tarkoitus on eksyttää uskovat eroon Jumalasta. Käärme oli Taivasten Valtakunnassa korkeassa asemassa ja silti lankesi. Kirkon ylin johtaja ylipappi Kaifas vaati Jeesukselle kuolemantuomiota ristillä. Yeshua (Jeesus) ja Johannes Kastaja varoittivat paljon Raamatun opettajista ja farisealaisista papeista, jotka hyvin ovelilla valheilla eksyttävät ihmisiä helvettiin (Matt. 3:7-13; 23:2-7, 13). 

Eräs nainen oli tyytymätön avioliittonsa. Häntä ei enää huvittanut olla naimisissa aviomiehensä kanssa. Hän halusi kuulla profetian Jumalalta, voisiko hän ottaa avioeron. Kysymys oli vähän outo, koska Raamatussa on säädetty ne perusteet, joilla voi ottaa laillisen avioeron. Ei sellaisesta tarvitse mitää kysyä. Naisella oli kova halu päästä aviomiehestään eroon. Hän meni erään helluntailaisen evankelistapariskunnan kokouksessa rukouspalveluun naisevankelistan luokse. Evankelista profetoi naiselle, että Pyhä Henki sanoo, että sinä ansaitset paremman rakkauden. Tämä sanoma herättää heti huomion ja se tulee koetella, kuten kaikki muutkin profetiat. 

Sanoma antoi luvan ottaa avioeron sellaisella perusteella, joka ei ole Raamatussa mainittu laillinen syy ottaa avioero. Profetia yllytti vaimoa rikkomaan aviomiestään ja Jumalan käskyjä vastaan. Sanoman välittänyt naisevankelista on myös vaihtanut miestään, koska halusi uuden aviomiehen, mikä vähentää sanoman uskottavuutta. Sanomaan on saatu sellainen tieto Herralta, ettei Hän ole sitä naisevankelistalle antanut. Naisevankelista eräät profetiat ovat viime vuosien aikana muutenkin toteutuneet väärin, jolloin Raamattu kieltää kuuntelemasta väärää profeettaa.

5. Moos. 18:21-22: "Jos alatte kysellä mielessänne, mistä tiedätte, mikä sana ei ole lähtöisin Herralta, muistakaa tämä: Jos se, mitä profeetta puhuu Herran nimissä, ei toteudu, se ei ole Herran sanaa vaan väärän profeetan röyhkeää puhetta. Älkää kuulko häntä."

On selvää, ettei naisevankelistalle puhuva henki ollut Pyhä Henki. Itsekkyydestä lähteneet mielihalut avasivat kanavan valkeuden enkelille tekeytyä Jumalaksi ja kuiskata käärmeen valheen hyväuskoiselle kuulijalle.

2. Kor. 11:13-15 (1933/38): "Sillä semmoiset ovat valheapostoleja, petollisia työntekijöitä, jotka tekeytyvät Kristuksen apostoleiksi. Eikä ihme; sillä itse saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi. Ei ole siis paljon, jos hänen palvelijansakin tekeytyvät vanhurskauden palvelijoiksi, mutta heidän loppunsa on oleva heidän tekojensa mukainen."

Jehovan todistajat käyttävät Raamattua, mutta heidän väärä uskontonsa on rakennettu käärmeen valheilla. He ovat ottaneet muutaman yksittäisen Raamatun kohdan irti niiden alkuperäisestä tarkoituksesta ja laatineen sellaisen valheet, ettei Jeesus ole Herra ja Jumala. Tämä valhe on juurtunut heidän oppeihinsa siitä huolimatta, että apostoli Tuomas sanoi Yeshuaa (Jeesusta) Herraksi ja Jumalaksi (Joh. 20:28). Jehovan todistajien valheet ovat niin vakavia, että niiden uskominen johtaa pelastuksen menettämiseen (Fil. 2:10-11).

Mormonit tekevät saman synnin, mitä teki Eeva paratiisissa ja mitä tekee vapaamuurarit. He ovat ottaneet muutaman Raamatun kohdan irti alkuperäisestä tarkoituksesta ja väittävät, että kuka tahansa ihminen voi kehittyä Jumalaksi, joka saa oman maailmansa. Tämä valhe törmää lukuisiin Raamatun kohtiin, joissa kerrotaan, ettei ole kuin yksi Jumala, yksi Luoja ja sekin kerrotaan, että paratiisista lentää ulos, jos uskoo sellaiseen valheeseen.

Fleetwood Mac - Little Lies

Tell me, tell me, tell me lies, tell me lies
Tell me sweet little lies

Oh, no, no you can't disguise..

..Close your, close your, close your eyes..


 

Antikristus vastustaa Jumalan lakia

Raamattu kertoo, mikä taho edustaa antikristusta. Sana antikristus tarkoittaa suomeksi sekä Kristuksen sijaista että Kristuksen vastustajaa. Se on taho, joka opettaa, ettei Jumalan laki ole enää voimassa ja sen tilalle on asetettu toinen laki esim. roomalaiset käytännöt tai Martti Lutherin sola fide -oppi vapaudesta olla noudattamatta lakia. 

Dan. 7:25-27: "Uhmaten hän puhuu Korkeinta vastaan, tuhoaa Korkeimman pyhiä ja pyrkii muuttamaan juhla-ajat ja lain. Korkeimman pyhät annetaan hänen armoilleen ajaksi, kahdeksi ajaksi ja puoleksi ajaksi. Mutta oikeus on istuva tuomitsemaan, ja hänen valtansa otetaan häneltä pois, se tuhotaan ja hävitetään lopullisesti. Kuninkuus ja valta ja valtakuntien mahti kaiken taivaan alla annetaan Korkeimman pyhien kansalle. Sen kansan valtakunta on ikuinen valtakunta, ja kaikki vallat palvelevat ja tottelevat sitä."

Vanhan testamentin kalenterin on korvannut paavi Gregorius XIII määräämä ja hänen mukaan nimetty Gregoriaaninen kalenteri, jota nykyään noudatetaan monissa maissa (Yle 27.12.2002). Roomalaiskatolinen kirkko on muuttanut kaikki kristittyjen alkuseurakunnan noudattamat juhlapyhät roomalaisten pakanuskontojen perinteitten mukaisiksi kirkollisiksi juhliksi, minkä luterilaiset ja helluntailaiset ovat omaksuneet myös omiin oppeihinsa. Muutkin kristilliset kirkkokunnat ovat omaksuneet paljon rituaaleja ja oppeja muista pakanauskonnoista. Apostolien johtama alkuseurakunta toimi Yeshuan (Jeesuksen) opetuksen ja esimerkin mukaisesti, mutta ensimmäisillä vuosisadoilla roomalaisen kulttuurin vaikutus alkoi muuttaa kristinuskon oppeja ja tapoja. Asiasta kertoo lisää artikkeli: 'Kenen juhla joulu on?'  Paavali varoitti, ettei kristityt saa noudattaa pakanuskontojen tapoja millään tavalla.

Ef. 4.17-18: "Minä varoitan teitä vakavasti Herran nimeen: älkää enää eläkö niin kuin pakanat! Heidän ajatuksensa ovat turhanpäiväisiä, heidän ymmärryksensä on hämärtynyt, ja se elämä, jonka Jumala antaa, on heille vieras, sillä he ovat tietämättömiä ja sydämeltään paatuneita."

Antikristusta edustaa ne kirkot, jotka ovat laatineet sellaisia tunnustuskirjoja ja katekismuksia, joilla on kumottu Jumalan käskyt ja opetettu ihmiset olemaan välittämättä niistä. Antikristus on kironnut Jumalan lain. Se on käärmeen valhe, joka uppoaa niihin, joita miellyttää vapaus päättää itse kaikista asioista Jumalan tahdosta välittämättä.

Mark. 7:7-9: "Turhaan he minua palvelevat, kun opettavat oppejaan, ihmisten tekemiä käskyjä. Te olette hylänneet Jumalan käskyn ja noudatatte ihmisten perinnäissääntöjä. Ja hän jatkoi: "Taitavasti te teette tyhjäksi Jumalan käskyn, jotta voisitte noudattaa omia sääntöjänne."

Pietari varoitti Paavalin kirjeiden ja muiden Pyhien kirjoitusten vääristelemisestä, mikä johtaa pelastuksen menettämiseen. Pietari vahvisti, että Paavalin kirjeet ovat Pyhiä kirjoituksia, mutta varoitti niiden olevan vaikeatajuisia.

2. Piet. 3:15-16: "Näinhän myös rakas veljemme Paavali on hänelle annetun viisauden mukaisesti teille kirjoittanut. Samaa hän sanoo kaikissa kirjeissään, joissa puhuu näistä asioista. Niissä tosin on yhtä ja toista vaikeatajuista, mitä tietämättömät ja haihattelevat ihmiset omaksi tuhokseen vääristelevät niin kuin kaikkia muitakin pyhiä kirjoituksia."

Galattalaiskirjettä ja muitakin Paavalin kirjeitä vääristellään tekemällä niistä ihmisoppeja Jumalan Sanaa vastaan. Sitä helpottaa kirjeiden syvällinen hengellisyys, jota on lukijan joskus vaikea ymmärtää. Paavalin kirjeistä tehdään usein sellainen väärä johtopäätös, että usko olisi kumonnut lain. Galattalaiskirje eikä edes roomalaiskirje kumoa lakia. Paavali itse asiassa mainitsee roomalaiskirjeessä, ettei usko kumoa lakia. Paavali kertoi itse noudattaneensa kaikkia lain käskyjä (Apt. 25:7-8, 28:17-21). Tämän pitäisi lopettaa sellaiset väärät opetukset, että laki olisi muka kumottu uuden liiton aikana

Room. 3:31: "Kumoammeko me siis lain vetoamalla uskoon? Emme suinkaan, me päinvastoin vahvistamme sen mitä laki sanoo."

Room. 7:12: "Laki itse on silti pyhä, ja käsky on pyhä, oikea ja hyvä."

Room. 8:6-7: "Lihan pyrkimykset tuottavat kuoleman, Hengen pyrkimykset elämän ja rauhan. Lihan pyrkimykset sotivat Jumalaa vastaan, sillä ne eivät alistu Jumalan lakiin eivätkä voikaan alistua."

Apt. 24:14 (1933/38) Paavali sanoi: "Mutta sen minä sinulle tunnustan, että minä sitä tietä vaeltaen, jota he lahkoksi sanovat, niin palvelen isieni Jumalaa, että minä uskon kaiken, mitä on kirjoitettuna laissa ja profeetoissa..."

Paavali kamppailee kirjeissään usein uskosta luopumista vastaan. Galattalaiskirje kertoo, että seurakuntaan on tullut eksyttäjiä, jotka ovat houkutelleet kristityksi kääntyneitä juutalaisia takaisin sellaisiksi juutalaisiksi, jotka kieltävät Yeshua HaMashiachin, Jeesuksen Kristuksen. Tätä sanomaa käytetään väärin perustelemaan, ettei lakia tarvitsi noudattaa, koska Paavali arvostelee pelastuksen etsimistä yksin laista. Pelastus vaatii uskoa Messiaaseen, mitä ei voi korvata sillä, että vain noudattaa lakia. Paavali myös varoittaa, että Messiaaseen uskova voi menettää pelastuksensa, jos ei noudata lakia (Room. 2:13, 27). Pelastus vaatii sekä uskoa että lain noudattamista (Matt. 5:17-20, 7:21, Jaak. 2:14-26).

Matt. 19:16-19: "Eräs mies tuli kysymään Jeesukselta: "Opettaja, mitä hyvää minun pitää tehdä, jotta saisin iankaikkisen elämän?" Jeesus vastasi hänelle: "Miksi sinä minulta hyvästä kyselet? On vain yksi, joka on hyvä. Jos haluat päästä sisälle elämään, noudata käskyjä."  "Mitä käskyjä?" mies kysyi. "Näitä", vastasi Jeesus, "älä tapa, älä tee aviorikosta, älä varasta, älä todista valheellisesti, kunnioita isääsi ja äitiäsi, ja rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi."

Yeshua HaMashiach, Jeesus Kristus puhui tämän asian selvillä Sanoilla. Hän ei tullut kumoamaan Vanhaa testamenttia, vaan ilmoitti tulleensa tottelemaan (toteuttamaan) sitä. Vanhan testamentin käskyt ovat voimassa myös uuden liiton aikana niin kauan, kuin taivas ja maa ovat olemassa. 

Matt. 5:17-18: "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan, vaan toteuttamaan. Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat, ennen kuin kaikki on tapahtunut. 

Jeesuksen opetuslapsista tuli ensimmäisiä kristittyjä. Jeesus kehotti heitä noudattamaan Mooseksen lakia ja lähetyskäskyssään menemään kaikkien kansojen luokse opettamaan heille sama asia (Matt. 28:18-19).

Matt. 23:1-3: "Sitten Jeesus puhui väkijoukolle ja opetuslapsilleen: "Mooseksen istuin on nyt lainopettajien ja fariseusten hallussa. Tehkää siis niin kuin he sanovat ja noudattakaa heidän opetustaan. Älkää kuitenkaan ottako oppia heidän teoistaan, sillä he puhuvat yhtä ja tekevät toista."

Jeesuksen sanat ovat ankarat. Jos joku uskaltaa kumota Vanhasta testamentista yhdenkin kohdan ja niin opettaa, hän tippuu heti pienimmäksi. Joka taas uuden liiton aikana pitää Vanhan testamentin käskyt, niin hän nousee suureksi. Tämä tarkoittaa korkeaa asemaa tuhatvuotisessa valtakunnassa, jota johtaa messiaaniset juutalaiset yhdessä Kuninkaiden Kuninkaan Yeshua HaMashiachin (Jeesuksen Kristuksen) kanssa, josta kertoo lisää artikkeli tuhatvuotisesta valtakunnasta. Jos muut eivät noudata raamatunopettajia paremmin Jumalan tahtoa, niin hekään eivät pääse Taivaaseen. Tämä on ankara varoitus, jota sovelletaan viimeisellä tuomiolla. Raamatun vääristely on vakava synti ja Raamatun opettaja tuomitaan muita ankarammin (Jaak. 3:1, Matt. 23:13).

Matt. 5: 19-20: "Sitä, joka jättää laista pois yhdenkin käskyn, vaikkapa kaikkein vähäisimmän, ja siten opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa vähäisimmäksi. Mutta sitä, joka noudattaa lakia ja niin opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa suureksi. Minä sanon teille: ellette te noudata Jumalan tahtoa paljon paremmin kuin lainopettajat ja fariseukset, te ette pääse taivasten valtakuntaan."

Roomalaiskirjeen 10:4 jae on käännetty suomalaiseen 1992 Raamattuun sanoin: "Kristus on näet lain loppu, ja niin tulee vanhurskaaksi jokainen, joka uskoo". Kreikankielinen sana 'telos' on käännetty sanalla loppu, vaikka se tarkoittaa myös lopputulos, tarkoitus tai päämäärä, jotka ovat oikeampia käännöksiä tässä asiayhteydessä. Esim. jakeessa 1. Piet. 1:9 uskon päämäärä (telos) on sielujen pelastus. Ei kai Pietari tarkoita, että sielujen pelastus olisi uskon loppu. Paavali ei kehottanut jakeessa 1. Tim. 1:5 lopettamaan rakastamista, vaan kehotuksen päämäärä (telos) on rakkaus. Jakeessa Room. 6:22 (1933/38) ei tarkoiteta, että iankaikkisen elämän alkaessa Jumalan palveleminen ja elämän pyhitys loppuu, vaan Jumalan palvelemisen ja elämän pyhityksen päämäärä tai lopputulos (telos) on iankaikkinen elämä. Tämä tarkoittaa, että Yeshua oli Vanhan testamentin laissa olevien Messias profetioiden täyttymys, lain Messias profetoiden päämäärä ja lopputulos. "Lain loppu" ei voi olla muutenkaan oikea tulkinta, koska Yeshua HaMashiach (Jeesus Kristus) kertoi lain ja profeettojen kirjojen (Vanha testamentti) olevan voimassa uuden liiton aikana (Matt. 5:17-20, Luuk. 16:17). Sen takia Mooseksen lakia kutsutaan uuden liiton aikana myös Kristuksen laiksi (1. Kor. 9:21), koska Yeshua Jeesus) oli Mooseksen lain Messias profetioiden täyttymys ja Yeshua sanoi Mooseksen lain olevan Hänen lakinsa (Matt. 5:17-19, 23:1-3).

Joh. 1:45, 49: "Filippus tapasi Natanaelin ja sanoi hänelle: "Me olemme löytäneet sen, josta Mooseksen laki ja profeettojen kirjat todistavat! Hän on Jeesus, Joosefin poika Nasaretista..." (Natanael sanoo Jeesukselle) "..Natanael sanoi: "Rabbi, sinä olet Jumalan Poika, sinä olet Israelin kuningas!"

Room. 10:4 (Aapeli Saarisalo): "Sillä Kristus on lain päämäärä vanhurskaudeksi jokaiselle uskovalle."

Raamattu kertoo, että laki ja profeetat olivat Johannes Kastajan aikaan asti ennustusta Messiaasta, mutta sen jälkeen lain Messias profetiat ovat olleet täyttyneenä. Yeshua (Jeesus) sanoi, ettei Messias profetioiden täyttyminen lopettanut lakia.

Matt. 11:12-13: "Johannes Kastajan päivistä asti taivasten valtakunta on ollut murtautumassa esiin...    ..Kaikki profeetat ja laki ovat Johannekseen asti olleet ennustusta..."

Luuk. 16:16-17: "Lain ja profeettojen aika kesti Johannekseen asti. Siitä lähtien on julistettu hyvää sanomaa Jumalan valtakunnasta...    ..Mutta laista ei häviä piirtoakaan, ennemmin katoavat taivas ja maa."

Kymmenen käskyn laissa on kielto käyttää väärin Jumalan nimeä. Suomenkielinen Raamattu on kääntänyt tämän 2. Moos. 20:7 -jakeen toisella tavalla, mitä se on hepreankielellä käsikirjoituksessa. Raamatun 1992 käännöksen alaviitteeseen on kirjattu jakeen sananmukainen käännös: "Älä käytä Herran, Jumalasi, nimeä petokseen, sillä Herra ei jätä rankaisematta sitä, joka käyttää hänen nimeään petokseen." Petoksen voi tehdä evankelista puhumalla tahallaan ja omaksi edukseen sellaisia harhaoppeja, jolla eksyttää hyväuskoisen seurakuntalaisen helvettiin. Jumala silmissä synti on vakava, jos Hänen nimeään käytettään väärin petollisessa tarkoituksessa. Petos on anteeksiantamaton synti, koska jae kertoo, ettei Jumala jätä syntiä rankaisematta (opetusvideo).

Erityisen selvillä sanoilla on varoitettu Ilmestyskirjan väärentämisestä. Sanojen lisäämisestä (muuttamisesta) ja pois ottamisesta saa tuomion helvettiin.

Ilm. 22:18-19: "Jokaiselle, joka kuulee tämän kirjan ennussanat, minä vakuutan: Jos joku panee niihin jotakin lisää, panee Jumala hänen kärsittävikseen ne vitsaukset, joista tässä kirjassa on kerrottu. Jos joku ottaa pois jotakin tämän ennustusten kirjan sanoista, ottaa Jumala pois hänen osallisuutensa elämän puuhun ja pyhään kaupunkiin, joista tässä kirjassa on kerrottu."

Kun tiedämme, miten Raamattu opetetaan seurakunnissa ja kristillisissä joukkotiedotusvälineissä, niin huomaa, etteivät opettajat noudata näitä käskyjä. Tie Taivaaseen on kapea ja vain harva sinne pääsee. Tämä koskee myös pappeja. He eivät ole erityisiä malliuskovia, vaan samanlaisia, mitä papit olivat Jeesuksen aikana (Matt. 23:13). Tästä asiasta kertoo enemmän artikkeli: " Pappien synnit paljastuvat - moni ensimmäinen joutuu viimeiseksi".

Ihmiselle on annettu luotettavaksi ilmoitukseksi Raamattu, joka on Jumala Sana. Ei ole muuta vaihtoehtoa, kuin itse lukea Raamattua. On myös hyödyllistä olla yhteydessä muihin uskoviin ja opiskella Raamattupiireissä heidän kanssa Sanaa, mutta silloin tulee itse selvittää mihin kommenttiin uskoa ja mitä pitää sivuuttaa. Pitäkää se, mikä on hyvää.

1. Tess. 5:21: "Koetelkaa kaikkea ja pitäkää se mikä on hyvää."

Väärinkäsitykset laista johtuvat kirkkojen väärästä opetuksesta

Uusi testamentti siteeraa paljon Vanhaa testamenttia. On tavallista, että moni opiskelee lähinnä Uutta testamenttia ja eikä sen takia tunne riittävän hyvin Vanhaa testamenttia. Tämä johtaa usein siihen, ettei Uuttakaan testamenttia pysty ymmärtämään oikein.

Syntien anteeksisaaminen perustuu parannuksen tekoon uskossa Yeshua HaMashiachiin (Jeesukseen Kristukseen, Matt. 7:21, Apt. 2:38) ja Golgatan sovitustyöhön, mitä ei voi korvataan mikään muu uhri. Kristityillä on kuitenkin väärinkäsityksiä Vanhan testamentin uhrijärjestelmästä. 

Tavallisin väärinkäsitys on se, että Golgatan sovitustyö lopetti heti kristittyjen eläinuhrit temppelissä. Raamattu kertoo mm., että Paavali kävi uhraamassa temppelissä uuden liiton aikana nasiirilupauksen mukaiset eläinuhrit (eräänlainen pappeus). Joku on väittänyt, että uhri pilkkasi Jeesuksen Golgatan sovitustyötä, mutta tämä on kaukaa haettu väärä argumentti, joka ei edes liity syntien anteeksisaamiseen. Paavali oli täynnä Pyhää Henkeä ja toimi oikein kaikissa asioissa, kuten Raamattu toteaa (Apt. 25:7-8, 28:17-21).

Apt. 21:20-26: "Sen kuultuaan vanhimmat ylistivät Jumalaa, mutta sitten he sanoivat Paavalille: "Sinä tiedät, veli, että juutalaisia on tuhansittain tullut uskoon, ja he kaikki vaativat kiivaasti lain noudattamista. Heille on sinusta kerrottu, että sinä opetat muiden kansojen keskuudessa eläviä juutalaisia hylkäämään Mooseksen lain ja kiellät heitä ympärileikkaamasta lapsiaan ja elämästä kansamme tapojen mukaisesti. Mitä siis tehdä? Varmastikin he saavat kuulla, että olet täällä. 

"Tee neuvomme mukaan: Täällä on neljä miestä, jotka ovat antaneet uhrilupauksen. Ota heidät mukaasi, puhdistaudu yhdessä heidän kanssaan ja maksa heidän puolestaan, että he voivat leikkauttaa tukkansa. Siitä kaikki ymmärtävät, että sinusta levitetyissä puheissa ei ole mitään perää vaan sinäkin pidät kiinni laista ja elät sen mukaisesti. Uskoon tulleiden pakanoiden asian me jo olemme ratkaisseet. Me olemme kirjeitse ilmoittaneet heille, että heidän tulee karttaa epäjumalille uhrattua lihaa, samoin verta ja myös lihaa, josta ei ole verta laskettu, sekä haureutta." Paavali otti miehet mukaansa ja puhdistautui seuraavana päivänä heidän kanssaan. Sitten hän meni temppeliin ja ilmoitti, milloin heidän puhdistumisaikansa päättyisi ja kunkin puolesta suoritettaisiin uhri."

Yeshua HaMashiachin (Jeesuksen Kristuksen) sovitustyö pysäytti heti vain Suuren sovitustenpäivän uhrit, koska ne saa uhrata vain ylipappi. Tämä juhla on juutalaisten kalenterissa koko vuoden pyhin juhla, jolloin uhrattiin lopullinen syntien sovitus edellisen vuoden synneistä. Yeshuasta tuli ikuinen ylipappi, jolloin kukaan ihminen ei voi enää toimia ylipappina, eikä kukaan ihminen saa enää toimittaa uhria. Yeshua HaMashiach antoi oman ruumiinsa ja verensä kertakaikkiseksi syntien sovitusuhriksi, jolloin eläinsyntiuhrit menettivät merkityksensä, koska syntien sovitus perustuu Golgatan uhriin,  jonka muistoksi vietetään ehtoollisateriaa.

Hepr. 7:27-28: "Toisin kuin muiden ylipappien, hänen ei tarvitse päivittäin uhrata ensin omien syntiensä ja sitten kansan syntien sovittamiseksi. Hän on antanut kertakaikkisen uhrin uhratessaan itsensä. Laki tekee ylipappeja ihmisistä, jotka ovat heikkoja, mutta lakia myöhemmin vannottu vala nostaa ylipapiksi Jumalan Pojan, joka on saavuttanut ikuisen täydellisyyden."

Hesekielin kirjan jakeet 40-48 kertovat tuhatvuotisesta valtakunnasta. Ne eivät mainitse ollenkaan ylipapin virkaa ihmiselle, koska Yeshua HaMashiach on silloin sekä Kuninkaiden Kuningas että ylipappi. Joku voisi kysyä, että kumottiinko Vanhaa testamenttia, kun ylipappeus päättyi Leevin suvulta ja siirtyi Daavidin sukuun yhdelle miehelle ikuisiksi ajoiksi, kuten Heprealaiskirje opettaa jakeissa 7:11-18. Eihän Vanhaa testamenttia voinut kumota. Ei sitä kumottukaan, koska ylipappeuden siirtymisen osaksi kuninkaan tehtävään ennusti Sakarjan kirja esikuvan kautta mainiten jopa Messiaan nimen Yeshua (Joosua = Yeshua, Sak. 6:11-14 1933/38).

Jeesus ei kuitenkaan käskenyt lopettamaan uhreja, ei edes vihjannut siitä, että uhraaminen tulisi lopettaa (paitsi ennustamalla temppelin tuhon). Yeshua (Jeesus) paransi sairaan ja käski parantuneen mennä uhraamaan säädetty uhri, joka ei ollut syntien sovitusuhri vaan liittyi parantumiseen. Jos Jeesus olisi tullut kumoamaan Mooseksen lain, niin Jeesus olisi tässä kohtaa toiminut toisin, koska Hänen tarkoitus oli tulla antamaan täydellinen esimerkki muille, miten tulee elää. Jumala oli kuitenkin tietoinen tulevasta, että temppeliuhrit loppuvat, kun Jumala salli Jerusalemin temppelin tuhoutuvan maan tasalle.

Mark. 1:40-43: "Jeesuksen luo tuli spitaalinen, joka lankesi polvilleen, pyysi häneltä apua ja sanoi: "Jos vain tahdot, sinä voit puhdistaa minut." Jeesuksen kävi häntä sääliksi. Hän ojensi kätensä, kosketti miestä ja sanoi: "Minä tahdon. Tule puhtaaksi." Tauti lähti miehestä heti, ja hän tuli puhtaaksi. Jeesus lähetti hänet pois ja varoitti häntä ankarasti: "Katso, ettet puhu tästä kenellekään mitään. Mene vain näyttämään itsesi papille ja anna puhdistumisestasi se uhri, jonka Mooses on määrännyt, todisteeksi heille." 

Kaikki kristittyjen toimittamat polttouhrit Jerusalemin temppelissä loppuvat, kun temppeli tuhoutui vuonna 70 jKr. Tämä johtuu siitä syystä, että Vanha testamentti kieltää uhraamasta temppeliuhreja muualla, kuin Jerusalemin temppelissä (3. Moos. 17:2-5, 5. Moos. 12:5, Joos. 22:16-19). Ei ole enää edes leeviläisiä pappeja toimittamaan uhreja. Näiden eläinuhrien toimittaminen on mahdotonta ja se on ollut myös tarkoitus. Kunkin uskovan omasta ruumiista on tullut Pyhän Hengen temppeli. Uuden liiton aikana Golgatan sovitustyön uhri sovittaa meidän synnit.

Joh. 1:29: "Seuraavana päivänä Johannes näki, että Jeesus oli tulossa hänen luokseen. Johannes sanoi: "Katsokaa: Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin!"

Sekin on harhakäsitys, ettei kristityt tällä hetkellä toimita uhreja ollenkaan. Tämä johtuu siitä, ettei yleisöllä ole oikeaa käsitystä siitä, mitä uhraamisella tarkoitetaan. Ehtoollinen on myös uhriateria. Sitä ei polteta alttarilla, vaan se syödään, kuten syötiin monia muitakin uhreja Vanhan testamentin aikana, vaikka oli myös polttouhrejakin. Ehtoollinen ei ole Jumalan ruokkimista tai lepyttämistä, kuten väärien uskontojen uhreissa on kyse. Ehtoollisella nautitaan Yeshua HaMashiachin (Jeesuksen Kristuksen) ruumis ja veri mutta kuitenkin leivän ja viinin muodossa, jotka edustavat aterialla aiemmin Golgatalla annettua uhria. Kyseessä on Vanhan testamentin esikuvan mukainen ruoka- ja juomauhri, joka nautitaan ruokapöydässä muusta ateriasta erotettuna. Se tehdään Golgatan sovitustyön muistoksi. Raamattu kutsuu ehtoollista myös rakkauden ateriaksi (Juud. 1:12). Syntien anteeksisaaminen perustuu Yeshua HaMashiachin sovitustyöhön Goltatalla, jonka saamme hyväksemme uskomalla Häneen ja uskomalla Häntä.

Lähi-idässä leipä on yhtä tärkeä osa ateriaa kuin suomalaisille on peruna. Viini on yhtä tavallinen ruokajuoma kuin suomalaisille maito. Alkuseurakunta söi ehtoollisella runsaan leivän ja joi viiniä ruokajuomaksi, mikä täytti vatsaa. Kyseessä ei ollut pieni leipäkeksi, joka kastetaan tippaan viiniä kirkkorituaalissa, vaan pääateriasta erotettu osa syömistä.

Apt. 2:46: "Joka päivä he uskollisesti kokoontuivat temppeliin, ja kodeissaan he yhdessä mursivat leipää ja aterioivat riemullisin ja vilpittömin mielin."

Joh. 6:33-35: "Jumalan leipä on se, joka tulee taivaasta ja antaa maailmalle elämän." He sanoivat: "Anna meille aina sitä leipää." Jeesus sanoi: "Minä olen elämän leipä. Joka tulee minun luokseni, ei koskaan ole nälissään, ja joka uskoo minuun, ei enää koskaan ole janoissaan."

1. Kor. 11:16-19 (1933/38): "Sillä niin usein kuin te syötte tätä leipää ja juotte tämän maljan, te julistatte Herran kuolemaa, siihen asti kuin hän tulee. Sentähden, joka kelvottomasti syö tätä leipää tai juo Herran maljan, hän on oleva vikapää Herran ruumiiseen ja vereen. Koetelkoon siis ihminen itseänsä, ja niin syököön tätä leipää ja juokoon tästä maljasta; sillä joka syö ja juo erottamatta Herran ruumista muusta, syö ja juo tuomioksensa."

Mooseksen laista on liikkeellä myös kaikenlaisia muitakin legendoja. Ne johtuva usein siitä, että laki liitetään Raamatun ulkopuolisiin perinnäissääntöihin, jotka on juutalaiset lainopettajat keksineet itse. Raamattu ei kiellä juomasta maitoa lihan kanssa, vaan tekemästä pakanallista rituaalia, jossa keitetään vohlaa emänsä maidossa. Raamattu ei kiellä syömästä pesemättömillä käsillä ruokaa, minkä kirjanoppineiden säännöt kieltävät. Polyesterin ja villan kuiduista saa valmistaa sekoitekankaan. Yeshua (Jeesus) sanoi, ettei ruoka saastu pesemättömien käsien kautta, mutta sydän saastuu sen mukaan, mitä pahaa suu puhuu (Mark. 7:1-13). Sapattina saa pelastaa ihmishenkiä, sateenvarjoa saa käyttää sateen suojana ja hissin nappeja saa painaa jne.

Juutalaiset kirjanoppineet ovat laatineen niin mahdottomia kieltolistoja, ettei niiden kanssa pysty enää elämään. Sapattina ei muka saisi kävellä kengillä, jossa on rautanauloilla kiinnitetyt korot, ettei kenkien korot aiheuta edes vahingossa pientä kipinää tehdäkseen tulta. Tämä sääntö ei vastaan Raamatun alkuperäistä tarkoitusta. Kaiken tekopyhyyden huippu on, että lainopettajat kehottavat juutalaisia hankkimaan ystäväkseen sellaisen pakanan (ei-juutalaisen), joka voisi tehdä välttämättömät toimet sapattina, kun juutalainen ei voi. Juutalaisen apuna oleva sapattipakanan tulisi ajaa autoa sapattina lyhyen matkan, kun juutalainen ei saa silloin koskea edes rattiin.

perinnäissäännöt on koottu Talmud-nimiseen kirjaa, jota voi verrata kristillisten kirkkojen katekismuksiin ja muihin tunnustuskirjoihin. Ne pyrkivät antamaan selventäviä tulkintoja Raamatusta, mutta todellisuudessa sisältävät Raamatun vastaisia ohjeita ja Sanan vääristelyä. Yeshua (Jeesus) oikaisi monia kirjanoppineiden ohjeita opettamalla siitä, mitä Raamattu on tarkoittanut sapatin viettämisestä ja ruuan syömisestä käsillä. Yeshua (Jeesus) kumosi juutalaisten kirjanoppineiden perinnäissäännöt ja asetti niiden tilalle Raamatun säädökset. 

Matt. 15:6-9: “...Näin te olette perinnäissäännöllänne tehneet tyhjäksi Jumalan sanan. Te tekopyhät! Oikein Jesaja teistä ennusti, kun hän sanoi: -- Tämä kansa kunnioittaa minua huulillaan, mutta sen sydän on kaukana minusta. Turhaan he minua palvelevat, kun opettavat oppejaan, ihmisten tekemiä käskyjä." 

Perinnäissääntöjen laatijat eivät viitsi itse niitä noudattaa - he ovat kiinnostuneet rahasta

Yhdysvalloissa on synagogia, jotka myyvät rahaa vastaan pääsylippuja juhlapyhien tilaisuuksiin. Rahalla saa myös nimetyn istuimen hyvältä paikalta samalla tavalla, mitä myy jalkapallojoukkueet stadioneilta Vip istuimia. Jeesus arvosteli eturivin pyrkyreitä. He vaativat seurakunnan jäseniä noudattamaan itse laatimia turhia ja raskaita sääntöjä, joita he eivät itse edes viitsi noudata.

Matt. 23:4-7: "He köyttävät kokoon raskaita ja hankalia taakkoja ja sälyttävät ne ihmisten kannettaviksi, mutta itse he eivät halua niitä sormellaankaan liikauttaa. Kaiken minkä tekevät he tekevät vain siksi, että heidät huomattaisiin. He käyttävät leveitä raamatunlausekoteloita ja panevat viittaansa isot tupsut, he istuvat pidoissa mielellään kunniapaikalla ja synagogassa etumaisilla istuimilla ja ovat hyvillään, kun ihmiset toreilla tervehtivät heitä ja kutsuvat heitä rabbiksi."

Tätä samaa tapahtuu myös Suomessa torontolaisissa eksytyskokouksissa. Missiomaailma myi Heidi Bakerin tilaisuuteen Vantaan Areenalle normaalia pääsylippua kalliimpaa Vip lippua, mikä mm. oikeutti pääsemään Backstage -alueelle. Eräille seurakunnan aktiiveille tarjottiin lippua ilmaiseksi sillä ehdolla, että he suostuvat puhumaan estradilla järjestäjien puolesta. Tästä asiasta minulle kertoi eräs nuori helluntaiseurakunnan aktiivi, joka oli saanut tarjouksen. Häntä kovasti houkutti tarjous. Minä varoitin häntä painavilla perusteilla olla ottamatta vastaan Vip lippua ja olla menemättä tilaisuuteen. Vertasin asiaa paholaisen tarjoukseen Jeesukselle korkealla vuorella, jonka Jeesus torjui Raamatun Sanaan vedoten.

Room. 16:18 (1933/38): "Sillä sellaiset eivät palvele meidän Herraamme Kristusta, vaan omaa vatsaansa, ja he pettävät suloisilla sanoilla ja kauniilla puheilla vilpittömien sydämet."

Laki on hyvä, jos sitä sovelletaan, kuten se on alunperin tarkoitettu

Lakia tulee soveltaa, kuten se on alun perin tarkoitettu, eikä kuten kirjanoppineet ja papit ovat antaneet tulkintaohjeita. Paavali totesi, että laki on hyvä, jos sitä noudatetaan oikein. Talmudit, katkismukset ja väärät tunnustuskirjat tulee poistaa käytöstä. Kukin opiskelkoon Jumalan tahdon suoraan Raamatusta.

1. Tim. 1:8: "Me tiedämme, että laki on hyvä, jos sitä käytetään lain tarkoituksen mukaisesti."

Jumala on antanut ihmiskunnalle lain. Se on sama Jumala, kuka käveli ihmisten keskellä Israelissa. Se on sama Jumala joka elää ja vaikuttaa tänään sekä huomenna. Jumala on Sanansa kautta ilmoittanut, ettei Hän ole muuttunut eikä tule muuttumaan (Mal. 3:6). Hän sama Jumala ikuisesti. Tässä on psalmi, joka korottaa Jumalan antamaa lakia, jota Yeshua HaMashiach (Jeesus Kristus) ja Paavali noudattivat tarkasti myös uuden liiton aikana (Apt. 25:7-8, 28:17-21).

Ps. 19:8-15: "Herra on antanut täydellisen lain, se virvoittaa mielen. Herran ohjeet ovat luotettavat, ne neuvovat taitamatonta. Herran käskyt ovat oikeat, ne ilahduttavat sydämen. Herran määräykset ovat kirkkaat, ne avaavat silmäni näkemään. Herran sana on puhdas ja aito, se pysyy iäti. Herran säädökset ovat lujat, ne ovat oikeita kaikki. Ne ovat kalliimmat kuin puhdas kulta, kalliimmat kuin kullan paljous, makeammat kuin mesi, maistuvammat mehiläisen hunajaa. Ne opastavat minua, palvelijaasi, niiden noudattamisesta saa suuren palkan.

Mutta kuka huomaa kaikki erehdyksensä? Puhdista minut rikkomuksistani, niistäkin, joita en itse näe. Varjele minut myös eksyttäjiltä, etten joutuisi heidän valtaansa. Silloin olen viaton ja puhdas, monesta synnistä vapaa. Ota sanani suopeasti vastaan, sanani ja sydämeni ajatukset, Herra, turvani ja lunastajani."

Herran kirje 

Herran kirje kertoo, että Jumala pystyy kirjoittamaan Hänen lakinsa ihmisen sydämeen. Se lakia ei ole ihmisen oma laki, ei vapaus rikkoa lakia vastaa vaan Jumalan laki. Kun ihmisen sydämeen on kirjoitettu Jumalan laki, niin ihminen toteuttaa sitä vapaaehtoisesti, koska hän rakastaa Luojaansa. Uskollisuus Jumalan laille takaa sen, että morsiusseurakunnan ja ylkä Kristuksen välillä on rauha, harmonia ja yhteinen onni.

Hepr. 8:10: "...Minä panen lakini heidän sisimpäänsä, kirjoitan sen heidän sydämeensä. Minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani."

Ef. 5:22-27: "Vaimot, suostukaa miehenne tahtoon niin kuin Herran tahtoon, sillä mies on vaimonsa pää, niin kuin Kristus on seurakunnan pää; onhan hän seurakunnan, oman ruumiinsa, pelastaja. Niin kuin seurakunta alistuu Kristuksen tahtoon, niin myös vaimon tulee kaikessa alistua miehensä tahtoon. Miehet, rakastakaa vaimoanne niin kuin Kristuskin rakasti seurakuntaa ja antoi henkensä sen puolesta pyhittääkseen sen. Hän pesi sen puhtaaksi vedellä ja sanalla voidakseen asettaa sen eteensä kirkkaana, pyhänä ja moitteettomana, vailla tahraa, ryppyä tai virhettä."

Words of the LORD: 

“I can renew your mind, write MY Laws on your heart.”
(Words Received from Our LORD by Susan Davis, January 28, 2016)

Children this is your GOD:

I AM High and Lifted Up. I am above all the world and the firmament of Heaven. I look down on all. I see MY bride, she is beautiful. She has walked away from a fallen world, She pursues ME in truth, and in exchange, I give her great tranquility and peace of mind.

MY bride chases after no other – She is content with her MASTER and the LOVER of her soul. She has no other LOVER before ME. She places no one else on the throne of her heart. She is above all else focused on ME. Her reward is great and I am coming with it soon, sooner than most people think...

Many will be surprised when I come for MY bride to whisk her out of the way of destruction: the sudden destruction that will follow her removal. MY heart beats for her -- she is delightful in all her ways: MY loyal church; MY one true love, who pursues ME like no other; who desires ME and all MY truth--to be made in MY Image.

She is altogether lovely – she has dove eyes she sees through of purity, holiness, gentleness, kindness, and long suffering. MY bride is surrendered to MY Will and has laid herself down for ME. She has given ME her all and worships no other and in exchange, I have filled her with MY SPIRIT, with MY Love, with MY Light, with tender words of comfort and support.

I sing over her and soon she will hear for herself beautiful melodies, love songs for all eternity. Songs that only I create and perform for her. Her life in MY Heavens will be as a rhapsody of colors… scents… tastes… sights. I will never exhaust the range of joy and pleasure I have prepared for her for eternity. Every day will be new: moment by moment she will be wrapped in love.

Come to ME, O' lost world. Come find your ONE TRUE LOVE. Let ME show you MY Great Love. Turn to ME now, before it is too late. Don't resist MY Drawing. Time is short, shorter every day. Each day is one day less you have to get right with your GOD, your MAKER.

Come, choose for ME. I can renew your mind, write MY Laws on your heart. WE can live in peace and harmony. Let ME sing over you for all eternity. I long to show you what I have prepared for you, what I have prepared for those who love ME. Come away, let ME show you I am worthy of your love and devotion.

This is your SAVIOR,
CHRIST WHO is Risen
Your CHAMPION

Coordinating Scriptures:


Isaiah 6:1 (KJV): In the year that king Uzziah died I saw also the LORD sitting upon a throne, high and lifted up, and HIS train filled the temple.

Genesis 1:6-8 (KJV): 6 And GOD said, Let there be a firmament in the midst of the waters, and let it divide the waters from the waters. 7 And GOD made the firmament, and divided the waters which were under the firmament from the waters which were above the firmament: and it was so. 8 And GOD called the firmament Heaven. And the evening and the morning were the second day.

Jeremiah 31:33 (KJV): I will put MY Law within them, and on their heart I will write it.

2 Corinthians 3:3 (KJV): It is what the apostle Paul refers to when he says that believers are letters written by "the SPIRIT of the Living GOD, not on tablets of stone, but on tablets of human hearts.


1 Thessalonians 5:3 (KJV): For when they shall say, Peace and safety; then sudden destruction cometh upon them, as travail upon a woman with child; and they shall not escape. 

Zephaniah 3:17 (KJV): The LORD thy GOD in the midst of thee is mighty; HE will save, HE will rejoice over thee with joy; HE will rest in his love, HE will joy over thee with singing.