keskiviikko 11. elokuuta 2021

Synnytystuskat alkavat - kansanryhmät nousevat toisiaan vastaan


*Israel itsenäistyi vuonna 1948, mitä arabit eivät koskaan hyväksyneet
*Koska arabit eivät voittaneet aloittamiaan sotiaan, palestiinalaiset aloittivat itsemurhahyökkäykset juutalaisia siviilejä vastaan
*Gazasta tulleet terroristit pakottivat Israelin rakentamaan alueen ympärille aidan, mikä lopetti terrorismin, mutta aloitti rakettihyökkäykset
*Perjantaina moskeijaan, sitten mellakkaan ja lauantaina haudataan mellakassa kuolleet, mikä toistuu joka viikko Gazassa
*Kirkon Ulkomaanapu ja eräät kansaedustajat ovat palestiinalaisten asiamiehiä
*Iranilainen maahanmuuttaja Danny Kavosifar vastustaa maahanmuuttoa ja varoittaa islamista
*Suomen seurakunnissa on jo viitteitä vakoilusta ja radikaaliryhmien uhastaPalestiinan ja Israelin konfliktin juurisyy on, ettei palestiinalaiset hyväksy juutalaisvaltiota

Toisen maailmansodan holokaustin pelästyttämänä suuri määrä juutalaisia muutti Israeliin jälleenrakentamaan maataan. Monilla mailla oli myötätuntoa juutalaisia kohtaan ja Israel sai kansainvälisesti tunnustetun itsenäisyyden vuonna 1948. 
 
Hes. 36:23-24 (1933/38): "Minä pyhitän suuren nimeni, joka on häväisty pakanakansain seassa, jonka te olette häväisseet heidän keskellänsä. Ja pakanakansat tulevat tietämään, että minä olen Herra, sanoo Herra, Herra, kun minä osoitan teissä pyhyyteni heidän silmäinsä edessä. Minä otan teidät pois pakanakansoista ja kokoan teidät kaikista maista ja tuon teidät omaan maahanne."
 
Arabit torjuivat Kansainliiton (YK:n) ehdotuksen kahden valtion mallista palestiinalaisten kanssa, koska arabit eivät halunneet tunnustaa itsenäistä Israelia niillä alueilla, jotka juutalaiset olivat hankkineet itselleen. Tästä alkoi vuosikymmeniä kestävä arabien ja erityisesti palestiinalaisten sota Israelia vastaan. Aluksi näytti siltä, että lukumäärältään ylivoimaiset arabit voittavat sodan helposti, mutta Israel kuitenkin voitti sodan, mistä aiheutui palestiinalaisten pakolaiskriisi. Arabit ja palestiinalaiset ovat aina aloittaneet sodan ja aina hävinneet sotansa Israelia vastaan. Kuuden päivän sotakin alkoi vasta sen jälkeen, kun arabit olivat ensin julistaneet sodan Israelia vastaan. Näissä sodissa arabit ja palestiinalaiset menettivät hallussaan olevaa maata Israelille.

Ps. 83:2-8: "Sinun vihollisesi riehuvat, nostavat uhitellen päätään. He punovat juonia omaa kansaasi vastaan, vehkeilevät sinun suojattiesi pään menoksi. He sanovat: "Me tuhoamme heidät! Tehdään loppu koko kansasta, niin että Israelin nimikin unohtuu!" He ovat yksissä tuumin tehneet liiton, kaikki he ovat sinua vastaan: Edomin telttakunnat ja ismaelilaiset, Moab ja hagarilaiset, Gebal, Ammon ja Amalek, Filistea ja Tyroksen asukkaat. Assyriakin on liittynyt heihin, tullut avuksi Lootin jälkeläisille." (Ps. 83:ssa maintut maat on selitetty dokumentissa)

Sak. 12:2-4 (1933/38): "Katso, minä teen Jerusalemin juovuttavaksi maljaksi kaikille kansoille yltympäri, ja myös Juudan kohdalle se on tuleva Jerusalemia piiritettäessä. Ja sinä päivänä minä teen Jerusalemin väkikiveksi kaikille kansoille: kaikki, jotka sitä nostavat, repivät pahoin itsensä; ja kaikki maan kansakunnat kokoontuvat sitä vastaan. Sinä päivänä, sanoo Herra, minä lyön kaikki hevoset vauhkoudella ja niiden ratsastajat hulluudella. Mutta Juudan heimoa kohti minä avaan silmäni, ja kaikki kansojen hevoset minä lyön sokeudella."

Palestiinalaiset huomasivat, ettei arabeilla ole voimaa kukistaa sodan kautta Israelia. Israelin armeija kehitty yhdeksi maailman nykyaikaisimmista ja suurimmista armeijoista, joka hankki itselleen myös ydinaseet. Palestiinan vapausrintama PLO valitsi epätoivoisen terrorin tien. 
 
Palestiinan vapautusjärjestö (PLO) kaappasi neljä matkustajalentokonetta Jordaniaan 6.-9.9.1970. Kaapatut lentokoneet olivat TWA:n, Pan Amin, Swissairin ja British Overseas Airways Corporationin. Koneet lennätettiin PLO:n hallussa olleeseen jordanialaiseen Zarqan kaupunkiin ja Egyptiin. Terroristit räjäyttivät tyhjät matkustajakoneet 12. syyskuuta. Kaappaukset oli suunnattu Israelia ja Israelia tukeneita länsimaita vastaan. Terroristit ottivat satoja panttivankeja, muun muassa runsaasti israelilaisia ja euroopan- ja amerikanjuutalaisia. 
 
PLO hyökkäsi vuonna 1972 Munchenin olympialaisissa israelilaisten urheilijoiden kimppuun vangiten heistä 12, joista lopulta kuoli 11 urheilijaa. Palestiinalaiset alkoivat iskeä juutalaisia siviilejä vastaan räjäyttämällä pommeja linja-autoissa, ravintoloissa ja kauppakeskuksissa. 
 
Palestiinan terrorisodasta tuli entistä epätoivoisempaa. Jihadistiset itsemurhapommittajat alkoivat iskeä juutalaisten päälle. 1990-luvulla itsemurhapommittajat iskivät yhteensä 22 kertaa. Seuraavalla vuosikymmenellä tahti kiihtyi ja itsemurhaiskuja tehtiin yhteensä 147 kertaa (Wikipedia). Maailmalle jaettiin kuvia siitä, miten itsemurhapommittajien sotilasostot marssivat räjäytysnapit ja koraanit kädessään, millä he yrittivät pelotella Israelia. Jopa pienille lapsille puettiin päälle pommivyöt (IaS 25.2.2016). Moni heistä antoi haastatteluja toimittajille, miten he odottavat käskyä suorittaa itsemurhaisku. Palestiinalaiset eivät piitanneet enää edes omasta hengestään vaan halusivat tuhota Israelin keinolla millä hyvänsä. Israelilla oli kaikki syy huoleen.

Aseellinen sota Israelia vastaan johti muurin rakentamiseen Gazan ympäri

Itsemurhaterroristien torjuminen tavallisella poliisityöllä tuli mahdottomaksi, koska he eivät edes aikoneet jäädä henkiin ja hyökkäsivät myös tarkastuspisteitä vastaan. Gazasta tuli jatkuvasti pommihyökkäyksiä juutalaisia vastaan.
 
Raamatussa käytetään Gazasta nimeä Filistean maa. Filistealaiset ovat olleet jo alusta lähtien Israelin vihollisia. Mm. Goljat oli filistealainen valiosotilas, jonka Daavid kukisti (1. Sam. 17). Roomalaiset vaihtoivat Israelin provinssin nimen latinankieliseksi Palestiinaksi, joka tulee sanasta Filistea. Näin Palestiinan nimi laajeni tarkoittamaan koko Israelin maata, vaikka Filistea on alun perin tarkoittanut vain Gazaa. Maan uudelleen nimeämisen tarkoitus oli hävittää Israelin nimi niin, ettei sitä enää edes muisteta (Ps. 83:4).
 
1. Moos. 26:14-15: "Koska hänelle oli karttunut lampaita, vuohia ja nautakarjaa sekä paljon palvelusväkeä, filistealaiset alkoivat kadehtia häntä. Niin filistealaiset tukkivat ja täyttivät hiekalla kaikki ne kaivot, jotka hänen isänsä Abrahamin palvelijat olivat aikoinaan kaivaneet."
 
Ps. 83:4: "He sanovat: "Me tuhoamme heidät! Tehdään loppu koko kansasta, niin että Israelin nimikin unohtuu!"

1. Sam. 17:1, 26, 48-51:  "Filistealaiset kokosivat taas joukkonsa ryhtyäkseen sotaan...  ..Daavid sanoi silloin lähellä seisoville miehille: "Mitä se siis saa, joka tappaa tuon filistealaisen ja pelastaa Israelin häpeästä? Mikä tuo ympärileikkaamaton filistealainen oikein on, kun hän uskaltaa pilkata elävän Jumalan taistelurivejä?"..   ...Kun filistealainen lähti tulemaan Daavidia kohti, Daavid ryntäsi juosten häntä vastaan, pisti kätensä laukkuun ja otti sieltä kiven. Hän linkosi sen ja osui filistealaista otsaan. Kivi puhkaisi otsan, ja filistealainen kaatui suulleen maahan. Näin Daavid voitti filistealaisen ilman miekkaa pelkällä lingolla ja kivellä, kaatoi hänet maahan ja otti hänet hengiltä. Daavid juoksi filistealaisen luo, tarttui hänen miekkaansa ja veti sen tupesta, iski hänet kuoliaaksi ja hakkasi häneltä miekalla pään poikki. Nähdessään sankarinsa kuolleen filistealaiset lähtivät pakoon."

Israelilla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin eristää Gaza aidalla. Israelilla on ollut suunnitelma rakentaa 65 km pitkän ja 6 metriä korkean muuri Gazan ympärille. Muurin valmiista osasta on tullut menestys, sillä terroristiset iskut loppuivat kokonaan. Terroristit eivät päässeet enää Gazasta livahtamaan Israeliin, mutta samalla Gazan asukkaiden elämästä tuli entistä vaikeampaa eristyksen takia. Israelin päätös rakentaa aita on ollut kuitenkin hyvin humaani ja pidättyväinen verrattuna muihin valtioihin menneiden vuosisatojen aikoina. Silloin vastaavassa tilanteessa muut valtiot eivät rakentaneet mitään aitoja vaan hävittivät koko kansan, ettei se enää tekisi toiselle pahaa. Nykyajan länsimaisille demokratioille on tyypillistä pidättäytyä voimankäytöstä, mistä usein seuraa, että kriisi jää kytemään loputtomiksi ajoiksi, koska vihollisen sotilaita ylläpitäviä resursseja ei tuhota lopullisesti. Gazalaisten arki pyörii koko ajan sen asian ympärillä, miten Israel saataisiin tuhottua lopullisesti, mikä ei lopu niin kauan, kun nykyiset olosuhteet ovat olemassa.

Palestiinalaiset eivät saavuttaneet terrorilla mitään, vaan joutuivat itse kärsimään entistä enemmän. Gazan työvoimasta tällä hetkellä lähes 60 % on työttömiä ja asukkaista 80 % elää köyhyysrajan alapuolella. Palestiinan kansan aseellinen taistelu Israelia vastaan on vienyt kansan täydelliseen eristykseen ja kansainvälisen ruoka-avun varaan. Keskosia kuolee sairaaloihin, koska lääkkeet ovat usein loppu ja sähkökatkojakin on koko ajan. Palestiinan epätoivoinen ja järjetön sota Israelia vastaan on tuhonnut talouden sekä aineellisen hyvinvoinnin. Palestiinalaiset ovat "ampuneet itseään jalkaan".

Jos palestiinalaiset olisivat valinneet rauhan tien, he olisivat tänä päivänä suurin joukoin töissä Israelin puolella eri yrityksissä ja eläisivät vaurasta länsimaista elämää kodeissaan matkustaen vapaasti ulkomaille lomamatkoille. Israel on Lähi-idässä ainoa demokratia ja oikeusvaltio. Sen takia monet Israelin kansalaisuuden saaneet arabit eivät enää tue palestiinalaisten aseellista taistelua eivätkä edes äänestä arabipuolueita vaan juutalaisten puolueita. He eivät enää halua elää Hamasin ja Fatahin korruptoituneiden hallintojen alaisuudessa. Israelissa on hyvät olosuhteet kaikkien kansalaisten rakentaa maata ja asua siellä, minkä monet arabit hiljaisesti ymmärtävät. Miksei Israel sitten liitä esim. koko Länsirantaa itselleen, jos monet arabit todellisuudessa sitä haluaisivat? Kyse on politiikasta. Arabien joukossa on kuitenkin monia, jotka äänestäisivät arabipuolueita. Israel on alun perin perustettu juutalaisvaltioksi, eikä se halua islamilaistaa itseään, vaikkakin monia muslimeja elääkin Israelissa maan kansalaisina.

Hamas ampuu aika ajoin tykistöraketteja umpimähkään Israelin siviiliväestön päälle. Israel on joutunut rakentamaan seudun bussipysäkeille pommisuojat, joihin tulee lähteä välittömästi kun varoitussireeni soi. Israel on kehittänyt erittäin tehokkaan Iron Dome -ilmatorjuntajärjestelmän, jonka tarkat tutkat havaitsevat jokaisen raketin ja laskevat niiden todennäköisen osumakohdan. Jos raketti on menossa kohti ihmisasutusta, se ammutaan alas torjuntaohjuksella. Järjestelmä on ollut niin tehokas, että palestiinalaisten rakettisota on aiheuttanut vahinkoa vain satunnaisesti, mikä on turhauttanut suuresti palestiinalaisia. Sen takia Hamas on muuttanut taktiikkaansa ja pyrkii ampumaan yhdellä kertaa suuren määrän raketteja, jotta edes joku raketti läpäisisi ilmatorjuntajärjestelmän ja surmaisi israelilaisen siviilin. Etelä-Israelin taivaalla nähdäänkin usein kummallisia näytöksiä, missä ilmatorjuntaohjuksia lentää rakettien perässä ja raketteja räjähtää torjuntaohjuksien osuessa niihin.
 
Palestiinalaiset sotilaat ampuvat rakettinsa keskeltä ihmisasumusta ja sen jälkeen pakenevat siviilien sekaan, mikä on sotarikos. Sellaista vastaan on yleensä hyvin vaikea toimia, koska sotilaat eivät käytä edes sotilaspukuja. Israel on juuri ottanut käyttöön uuden vastatoimen tällaista terrorismia vastaan. Israel lähettää suuren määrän itsenäisesti toimivia droneja etsimään Hamasin terroristeja. Dronet ovat pienikokoisia ja hiipivät hiljaa Gazassa tekoälyn etsiessä maaleja. Dronet toimivat yhtenä parvena ja vaihtavat keskenään tietoja. Kun drone tunnistaa Hamasin sotilaan, se hyökkää automaattisesti sotilaan päälle ja räjähtää tuhoten samalla itsensä (Sun 5.7.2021). Ennen Israelin armeijalla oli tapana lähettää lauma sotakoiria taloon piiloutuneita terroristeja vastaan. Nykyään rappukäytävässä voi tulla vastaan hiljaa lentävä drone, joka osaa navigoida itsenäisesti käytävillä ja tunnistaa asetta kantavan terroristin (YouTube-video). Länsimailla on käytössä kämmentäkin pienempiä 18 grammaa painavia tiedusteludroneja, joita ei tutka eikä aina edes silmä eikä korva kykene havaitsemaan (Wikipedia ja YouTube-video). Palestiinalaiset eivät voi mitenkään tietää, että 30 metriä heidän yläpuolellaan saattaa leijua drone, joka näkee, mitä he lukevat ja kirjoittavat matkapuhelimeensa. Suurempi drone saattaa leijua 200 metrin korkeudella, jossa on automaattikivääri. Kun palestiinalainen terroristi on tunnistettu, drone ampuu yhden tarkan laukauksen, kuin olisi salama iskenyt kirkkaalta taivaalta, ja terroristi kaatuu maahan (IR 14.8.2017).
 
Ilm. 12:1-2 (1933/38): "Ja näkyi suuri merkki taivaassa: vaimo, vaatetettu auringolla, ja kuu hänen jalkojensa alla, ja hänen päässään seppeleenä kaksitoista tähteä. Hän oli raskaana ja huusi synnytyskivuissaan, ja hänen oli vaikea synnyttää." (Vaimo symboloi Israelia, vert. 1. Moos. 37:9-11)
 
Matt. 24:6-13: "Te kuulette taistelun ääniä ja sanomia sodista, mutta älkää antako sen pelästyttää itseänne. Niin täytyy käydä, mutta vielä ei loppu ole käsillä. Kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, ja joka puolella on nälänhätää ja maanjäristyksiä. Mutta kaikki tämä on vasta synnytystuskien alkua. "Silloin teidät pannaan ahtaalle, monia teistä surmataan ja kaikki kansat vihaavat teitä minun nimeni tähden. Monet silloin luopuvat, he kavaltavat toisensa ja vihaavat toinen toistaan. Monta väärää profeettaa ilmaantuu, ja he johtavat useita harhaan. Ja kun laittomuus lisääntyy, monien rakkaus kylmenee. Mutta joka kestää loppuun asti, pelastuu."

Perjantaina moskeijaan, sitten mellakkaan ja lauantaina on hautajaiset

Gazan pohjois-rajalla on jatkuvasti yhteenottoja palestiinalaisten mellakoijien ja Israelin sotilaiden välillä. Yle uutisoi 22.8.2018 taas yhdestä väkivaltaisesta mellakasta, jossa palestiinalaisia yritti kiivetä raja-aidan yli ja varastaa israelilaiselta sotilaalta kiväärin:
"Israelilaiset turvallisuusjoukot ja joukko palestiinalaisia mielenosoittajia ottivat lauantaina yhteen Gazan rajan tuntumassa. Viranomaisten mukaan yhteenotossa loukkaantui useita kymmeniä ihmisiä. Vakavasti loukkaantuneiden joukossa on ainakin israelilainen poliisi ja kaksi palestiinalaista mielenosoittajaa. Toinen heistä on 13-vuotias poika, joka oli saanut ampumahaavan päähän. Yhteenotossa joukko palestiinalaisia mielenosoittajia heitti palopommeja ja yritti kiivetä Gazan alueen raja-aidan yli, johon israelilaiset turvallisuusjoukot vastasivat ampumalla tuliaseilla sekä käyttämällä kyynelkaasua. Palestiinalaisten viranomaislähteiden mukaan ainakin 41 siviiliä loukkaantui yhteenotossa. Mielenosoituksen järjestäneen äärijärjestö Hamasin mukaan protestiin osallistui tuhansia ihmisiä. Israelin asevoimat kertoi, että satoja mellakoivia mielenosoittajia oli yrittänyt kiivetä Gazan kaistan pohjoisen raja-aidan yli. Mellakoitsijat olivat myös yrittäneet viedä israelilaiselta sotilaalta kiväärin. Asevoimien mukaan rajan yli oli myös ammuttu tuliaseella, jonka seurauksena rajaa vartioiva israelilainen poliisi haavoittui vakavasti. Israel vastasi ilmaiskuilla Hamasin kohteisiin."
Australialainen toimittaja Todd Samson on tehnyt televisiodokumentin 'Body Hack: Gaza', joka kertoo palestiinalaisten viikottaisesta taistelusta Israelia vastaan. Dokumentissa on karua kuvaa taistelutantereelta, kun väkijoukot ryntäävät luotisateessa raja-aitaa kohti, jolloin uhreja tulee. Dokumentin esittelytekstissä lukee: 
"Viikoittaisessa protestissa palestiinalaiset ärsyttävät Israelin armeijan sotilaita. Provosoijia hillitään kyynelkaasulla ja luodeilla. Iso osa mielenosoittajista on vielä lapsia. Sampson haluaa ymmärtää, miten näin väkivaltaiseen ympäristöön voi sopeutua...
Palestiinalaiset käyvät ensin rukoilemassa moskeijassa ja sen jälkeen Hamasin bussit vievät suuren määrän palestiinalaisia aukiolle, jonka takana on kevyt verkkoaita ja Israelin armeijan vartiosotilaita panssaroiduissa partioautoissa. Paikalle tuodaan nuoria miehiä, koululaisia, naisia ja jopa alle kouluikäisiä lapsia. Tätä on tapahtunut joka perjantai 30.3.2018 alkaen, jolloin väkivaltaiset Gazan protestit alkoivat.
 
Kiviä heitetään sotilaiden päälle
Dokumentti alkaa uhkarohkeasti kuvatulla osalla, jossa Samson lähtee yhden kameramiehen kanssa seuraamaan palestiinalaisten joka viikko perjantaina toistuvaa hyökkäystä Israelin rajaa vastaan. Luodit viuhuvat ilmassa ja mellakoijat riehuvat heiluttaen Palestiinan lippua. Palestiinalaiset ovat sytyttäneet autonrenkaita tuleen, jotka tekevät heidän suojaksi savuverhon, mikä on kuitenkin myrkyllistä hengittää (Yle 6.4.2018). Silloin tällöin rajan yli lennätetään leijoja, joihin on kiinnitetty polttopulloja tai palavia riepuja tarkoituksena sytyttää tulipaloja Israelin puolella (Yle 20.4.2018).
 
Koululaiset laittavat linkoihinsa nyrkin kokoisia kiviä. He juoksevat kohti Israelin sotilaita ja yrittävät osua heihin kivillä. Ison kiven osuma päähän on aina hengenvaarallinen. Palestiinalaiset yrittävät yllyttää poikia hyökkäämään Israelin sotilaiden päälle provosoidakseen sotilaat ampumaan palestiinalaisia. Jos palestiinalaiset isät toimisivat vastuullisesti, he kieltäisivät poikiaan kivittämästä Israelin armeijan sotilaita.

Kahleet kidnappausta varten
Miehet ripustavat kaulaansa teräsketjuja sen varalta, että he saisivat kidnapattua jonkun israelilaisen sotilaan. Ellei toisten uskontojen harjoittajat käänny muslimeiksi ja ala maksaa heille veroa, koraani kehottaa säkeessä 9:5 toimimaan näin: "Kun pyhitetyt kuukaudet ovat kuluneet, tappakaa monien jumalien palvojat, mistä tahansa heidät löydättekin. Ottakaa heidät kiinni, vangitkaa heidät ja istukaa odottamassa heitä jokaisessa väijytyspaikassa." Miehet etenevät suurella joukolla maastokuoppien suojassa kohti aitaa. Joskus sotilaan kidnappaaminen onkin onnistunut ja sotavangille on käynyt sen jälkeen huonosti. Sen takia Israel on kieltänyt palestiinalaisia tulemasta lähelle aitaa, mutta palestiinalaiset rynnäköivät suurella miesylivoimalla kohti aitaa. Israelin sotilaat yrittävät hillitä joukkoa heittämällä ensin heidän päälleen kyynelkaasua. Jos siitä huolimatta joku etenee kohti aitaa, sotilaille on annettu käsky ampua hyökkääjää jalkaan. Tämä johtuu siitä, että Israelin armeijalla on periaate käyttää mahdollisimman vähän voimaa, jottei hyökkääjät kuole. 

Ambulanssit hakevat loukkaantuneet
Keskimäärin 130 palestiinalaista saa osuman luodista joka viikko perjantaisissa mellakoissa. Palestiinalaisia vammautuu noin 7000 joka vuosi näissä järjettömissä yhteenotoissa. Toimittaja Samsonin dokumentissa näytetään kuvia kävelykepeillä linkuttavista palestiinalaisista nuorista miehistä, jotka ovat vammautuneet jalkaan. Taistelukentän laidalla on ensiaputeltta, johon on tuotu jalkaan osuman saanut mies. Ensiaputeltassa on pieni alle kouluikäinen lapsi, koska hän sai päälleen kyynelkaasua. Sairaalaan tuotiin mies, jonka jalkaan oli tullut kuolio luodin osumasta ja jalka jouduttiin amputoimaan. Palestiinalaiset maksavat kovaa hintaa oman ylpeyden osoittamisesta, mutta raajarikkoiseksi vammautuneilla ei ole enää keinoa osoittaa omaa ylpeyttään. He joutuvat nöyrtymään.

Jes. 14:5-6, 11: "Herra taittoi jumalattomilta sauvan, hallitsijoilta ruoskan, joka raivon vallassa löi kansoja, löi ja löi, joka vallitsi kansoja vihansa voimalla ja ahdisti niitä säästelemättä…   ..Tuonelaan on syösty sinun loistosi ja mahtisi, sinun harppujesi helkytys. Sinun allasi ovat vuoteena madot, sinun ylläsi peitteenä toukat."
 
Ps. 66:3: "Sanokaa Jumalalle: Kuinka pelottavia ovatkaan sinun tekosi! Viholliset nöyrtyvät sinun edessäsi suuren voimasi tähden."

Suomalaiset miehet ovat saaneet varusmieskoulutuksen ja tietävät, miten vaikeaa on osua läheltäkään kohti juoksevaa miestä jalkaan. Aina luoti ei osu jalkaan vaan tässäkin dokumentissa eräs nuori perheen isä saa osuman rintaan ja kuolee. Hänen vaimonsa oli raskaana, mutta mies halusi lähteä rajalle tappelemaan. Toimittaja Samson kysyy surevalta äidiltä, mitä hän haluaisi sanoa sille israelilaiselle sotilaalle, joka ampui hänen poikansa? Ikuinen äiti vastaa, että: "Miksi sinun piti surmata poikani, joka osallistui rauhanomaiseen mielenosoitukseen?" Vastaus on tekopyhä ja valheellinen. Hänen poikansa ei osallistunut rauhanomaiseen mielenosoitukseen vaan väkivaltaiseen mellakkaan tarkoituksena hyökätä israelilaisten sotilaiden päälle. Palestiinassa kaava menee niin, että perjantaina ensin mennään moskeijaan kuuntelemaan imaamien puheita, sitten Hamasin bussit vievät joukot rajalle tappelemaan ja lauantaina haudataan "marttyyreinä" kuolleet palestiinalaiset. Tämä toistuu viikosta toiseen.
 
Mikä järki on juosta kivet ja teräsketjut aseinaan israelilaisia sotilaista kohti? Ei mikään. Miksi he sellaista tekevät? Irakin ja Iranin sota oli sunni- ja shiiamuslimien välinen sota, jolloin iranilaiset vanhat naiset juoksivat "taivaan avaimet" kädessään polkemassa miinoja sotilaiden tieltä. Monet heistä saattoivat olla leskiä, joiden asema Lähi-idän yhteiskunnissa on huono. Nämä vanhat naiset etsivät marttyyrikuolemaa ratkaisuna moniin ongelmiinsa. Samalla tavalla palestiinalaiset nuoret miehet juoksevat luotisateeseen, koska ainakin osa heistä etsii marttyyrikuolemaa. Palestiinalaishallinnon Marttyyrien Rahasto maksaa marttyyrien perheille palkintorahat, jotka Hamas rahoittaa mm. EU:n antamista tukirahoista palestiinalle. Palkintorahat saattavat olla perheelle ratkaisu toimeentuloon (IPF 2.4.2021). Israelin vastaveto on ollut tuhota terroritekoihin syyllistyneen palestiinalaisen kodin riippumatta ketä muita siinä asuu, koska Israelin täytyi yksinkertaisesti tuhota Hamasin ja palestiinalaisten kyky käydä sotaa Israelin rajojen sisäpuolella.

Hautajaisissa ammutaan ilmaan
Hautajaissaattoihin kokoontuu suuri määrä palestiinalaisia. Kulkueessa on useita miehiä kiihkon vallassa, jotka ampuvat venäläisillä Kalasnikov rynnäkkökivääreillä ilmaan. Aseen käsittely on täysin vastuutonta. Ampujat huitovat ladatulla aseella keskellä hautajaiskulkuetta eikä varmistinkaan ole päällä. Ote aseesta on ammattitaidoton ja suorastaan huolimaton. Väki ei ole suojannut kuuloaan mitenkään ja toimittaja Samson pitelee korviaan. Kulkueen vierellä räjähtää käsikranaatti ja ilmaan nousee hiekkapölyä. Käsikranaatti on räjäytetty ilmeisesti kuopassa vain sen takia, että saadaan aikaan pauketta, mikä on täysin edesvastuutonta räjähteiden käsittelyä.


Sananl. 29:8, 11: "Kiihottajat villitsevät kaupungin, mutta viisaat tyynnyttävät vihan…   ..Tyhmä päästää vihansa valloilleen, viisas malttaa ja hillitsee vihansa."
 
Talibanit juhlivat Kabulin kaupungissa ennenaikaisesti Panjshirin laakson valtausta ampumalla useita tunteja ilmaan sillä seurauksella, että 20 ihmistä kuoli ja kymmeniä haavoittui (Yle TV1:n uutiset 4.9.2021 ja Yle 4.9.2021).

Palestiinalaiset käyttävät sotatoimissaan omia lapsiaan ihmiskilpinä

Maailman terveysjärjestön (WHO) mukaan ensimmäisenä vuonna Gazan protestien alkamisesta mellakoissa kuoli 49 lasta. Yli 6000 lasta on saanut vammoja ja 2980 lasta on saanut sairaalahoitoa (PL 28.3.2019).
 
On täysin edesvastuutonta tuoda sotarintamalle lapsia ja vieläpä alle kouluikäisiä lapsia. Tämän järjettömyyden ilmeinen tarkoitus on käyttää pieniä lapsia ihmiskilpinä, jotta Israelia voitaisiin syyttää lasten surmaamisesta. Eloon jääneet lapset ovat ilmeisessä vaarassa saada kuulovaurioita aseiden paukkeesta ja yliäänen nopeudella lentävien luotien pamahduksista. Monet lapset traumatisoituvat näkemästään. On moraalitonta uhrata omia lapsia poliittisten tarkoitusperien saavuttamiseksi. Asetehtaiden ja ammusvarastojen sijoittaminen sairaaloihin ja lasten koulujen yhteyteen on sotarikos. Kansainvälisten sotalakien mukaan lasten kuolemista ovat vastuussa nimenomaan palestiinalaiset, koska he käyttävät lapsia ihmiskilpinä. 

5. Moos. 18:9-10: "Kun tulette siihen maahan, jonka Herra, teidän Jumalanne, antaa teille, älkää ruvetko noudattamaan siellä asuvien kansojen iljettäviä tapoja. Keskuudessanne ei saa olla ketään, joka panee poikansa tai tyttärensä kulkemaan tulen läpi…"

3. Moos. 18:21: "Älä uhraa lastasi molokille, sillä jos niin teet, häpäiset oman Jumalasi nimen." (Molok oli kanaanilaisten kansojen palvoma jumala, jolle saatettiin uhrata lapsi) 

Jer. 32:35: "He ovat rakentaneet Baalille uhrikukkuloita Ben-Hinnomin laaksoon, ja siellä he ovat palvelleet Molokia panemalla poikiaan ja tyttäriään kulkemaan tulen läpi. Sitä minä en ole käskenyt heidän tehdä. Kuinka voisi tulla mieleenikään vaatia heitä tekemään sellaisia kauhistuttavia tekoja! Itse he ovat syösseet Juudan syntiin."

Viimeksi kohua herätti, kun Israel pommitti sellaista rakennusta, jossa oli ulkomaisten uutistoimistojen Al Jazeeran ja Associated Pressin toimitilat Gazassa. Palestiinalaiset olivat virittäneet toimittajille ansan. He olivat antaneet toimittajille toimitilat sellaisesta talosta, jossa oli heidän omaa sotilaallista toimintaa (Yle 15.5.2021). Israel tosin pyrkii tekemään kaikkensa, jottei siviiliuhreja tule. Israelilla on tapana soittaa rakennuksen asukkaille hieman ennen pommitusta, jotta siviilit saadaan evakuoitua turvaan ennen kuin pommi osuu rakennukseen. Israelin tavoite ei ole surmata siviilejä vaan tuhota sotilaita, aseita ja ammusvarastoja. Toimitukset saivat varoituksen tunti ennen iskua ja he pyysivät 10 minuuttia lisäaikaa voidakseen pelastaa välineistöään. Lisäaikaa ei kuitenkaan herunut. Tunnissa ehtii ihmiset pakenemaan paikalta, mutta raskasta kalustoa ei ehdi kantamaan mukanaan.

Palestiinalaisten rakettien tulitusta voi rinnastaa ankaraan tykistökeskitykseen siviiliasutuksen päälle. Rakettien tarkoitus on nimenomaan surmata israelilaisia siviilejä lähellä Gazan rajaa ampumalla umpimähkään raketteja rajan yli. Palestiinalaisten toiminta on täysin kaikkien sotalakien vastaista. Siitä huolimatta eräät suomalaiset televisiojuontajat ovat ajankohtaisohjelmissa pitäneet hyvin epäreiluna, että rakettisodissa kuolee paljon enemmän palestiinalaisia kuin israelilaisia, mikä on täysin moraaliton kommentti. Toimittajat eivät edes noteeraa sitä, että palestiinalaiset ovat aloittaneet rakettisodat ja ne ajoittuvat usein heidän uskonnollisesti merkityksellisille ajankohdille kuten esim. ramadan-kuukauden viimeiseen päivään. Julkisuudessa kuitenkin esitetään joku muu veruke rakettisodan aloittamiseen, mutta todelliset syyt löytyvät palestiinalaisten sisäpolitiikasta. 

Israelin armeija on kyennyt suojelemaan kansaansa tehokkaasti ilmatorjuntaohjuksilla, mutta palestiinalaisten armeija ei näytä piittaavan omista tappioistaan. Palestiinalaiset kohdistavat tulituksensa siviilien päälle, kun Israel tekee kaikkensa, ettei siviilejä kuolisi. Jos palestiinalaiset käyttävät lapsia ja heidän huijaamiaan ulkomaisia toimittajia ihmiskilpinä, niin palestiinalaiset ovat itse vastuussa sivullisten kuolemista. Tätä asiaa ei suomalaiset televisiotoimittajat juuri koskaan tuo esille. Uutisten kirjeenvaihtajat näyttävät menevän aina niiden puolelle, joiden kärsimyksestä saadaan koskettavimmat uutiskuvat illan televisiolähetykseen. Objektiivinen uutisointi ei perustu huomioarvoon vaan tosiasioihin.
 
Palestiinalaiset eivät hyväksy kahden valtion mallia, vaan taistelevat vain yhden suvereenin Palestiinan puolesta

Toimittaja Samson lähtee haastattelemaan Gazassa toimivia jihadistisia sotilaita, jotka ovat todellisuudessa Iranin johdossa oleva aseellinen organisaatio. Samson kysyy, keneltä te olette saaneet tuon singon. Sotilaat vastaavat, että heitä tukee eräät ulkovallat ja mainitsevat esimerkkinä Iranin. Israel on pitkään syyttänyt Irania aseiden ja ammusten toimittamisesta Hamasille, mihin dokumentti antaa vahvistuksen. Quds on arabien käyttämä nimi Jerusalemin kaupungista. Iranin armeijan eliittijoukot on nimetty Jerusalemin arabialaisen nimen mukaan. Quds-erikoisjoukot on koulutettu valtaamaan Jerusalemin vanhan kaupungin kadut. Joukoissa on marttyyrikuolemaa ihannoiva kulttuuri.
 
Miksi Iranin eliittijoukoilla on lopullisena päämääränä vallata Jerusalem? Erityisesti shiiamuslimeilla on oppi muslimien messiaasta mahdista, joka menee Jerusalemiin, mistä käsin hän valtaa koko maailman ja perustaa maailmanlaajuisen islamilaisen kalifaatin, jota johdetaan Jerusalemin Temppelivuorelta käsin. Jotta islamista voisi tulla ainoa uskonto koko maailmassa, muslimien on vallattava Jerusalem itselleen. Sunnimuslimien Isiksellä oli myös vastaavanlainen tavoite perustaa maailmanlaajuinen islamilainen kalifaatti. Tässä ajattelussa ei ole tilaa muille uskonnoille, joten muslimien olisi lopulta päästävä eroon juutalaisuudesta ja kristinuskosta, mikä ei tule onnistumaan. Monet raamatuntutkijat ovat kiinnittäneet huomiota, että muslimien opilla mahdista on paljon yhtymäkohtia Raamatun kertomukseen antikristuksesta, hävittäjästä, joka saa 3,5 vuodeksi vallan hallita kaikkia kansoja, minkä jälkeen antikristus itse tuhoutuu.
 
Ilm. 13:5-7: "Pedolle annettiin suu, joka herjaa ja puhuu suuria sanoja, ja se sai tämän vallan neljänkymmenenkahden kuukauden ajaksi. Niin se avasi suunsa ja alkoi herjata Jumalaa. Se herjasi hänen nimeään ja hänen asuinsijaansa ja niitä, jotka asuvat taivaassa. Sille annettiin myös lupa käydä taisteluun pyhiä vastaan ja voittaa heidät, ja niin sen valtaan annettiin kaikki heimot, kansat, kielet ja maat.
 
Dan. 7:19, 25: "Sitten minä halusin saada selvän tiedon neljännestä eläimestä, joka oli erilainen kuin kaikki muut, hyvin pelottava, jonka hampaat olivat rautaa ja kynnet pronssia, joka söi ja ruhjoi kaiken ja tallasi tähteet jalkoihinsa...   ..Uhmaten hän puhuu Korkeinta vastaan, tuhoaa Korkeimman pyhiä ja pyrkii muuttamaan juhla-ajat ja lain. Korkeimman pyhät annetaan hänen armoilleen ajaksi, kahdeksi ajaksi ja puoleksi ajaksi.
 
Dan. 9:27 (2017): "Hän vahvistaa liiton monille yhden vuosiviikon ajaksi, ja puoleksi vuosiviikoksi hän lakkauttaa teurasuhrin ja ruokauhrin. Silloin hävittäjä tulee kauhistuksen siivillä. Tämä loppuu vasta, kun säädetty tuomio vuodatetaan hävittäjän yli." (Vuosiviikko on 7 vuotta)

Samson kysyy jihadistilaisilta sotilailta, ovatko he valmiita tekemään rauhan Israelin kanssa? He vastaavat, etteivät koskaan tule tekemään rauhaa Israelin kanssa ja heidän tavoitteena on vallata koko Israel itselleen ja "vapauttaa" Jerusalem. Tämä ei ole mitenkään yllättävää, koska Gazaa hallitsevan Hamasin perustamiskirjassa on järjestön tavoitteeksi määritelty Israelin tuhoaminen. Hamasille ei kelpaa kahden valtion malli vaan ainoastaan yksi suvereeni Palestiina, jossa ei ole juutalaisia ollenkaan. Monet länsimaat ovat asettaneet Hamasin terroristijärjestöjen listalle.

Samson kysyi palestiinalaisilta koulupojilta leikkisittekö israelilaisten lasten kanssa? Pojat vastasivat, etteivät he leikkisi vaan tappaisivat juutalaiset. Pojat sanoivat juutalaisten olevan heidän vihollisia, joiden kanssa he eivät voi koskaan asua. Pojat kertoivat, että jos juutalaiset kääntyvät muslimeiksi, silloin he voivat asua heidän kanssa. Samson toteaa, että tämä viha on opittua. EU tukee palestiinalaisten koulukirjojen painamista siitä huolimatta, että kirjoissa on paljon vihaan yllyttävää opetusta. Lapset kasvatetaan pienestä pitäen vihaamaan Israelia. Samaa julistusta tulee myös arabien televisiokanavilta. Vaikka EU:ta on kritisoitu Palestiinan hallinnon ja koulukirjojen rahoittamisesta, komissio ei ole suostunut lopettamaan palestiinalaisten rahoittamista. EU:n rahoitus palestiinalaisille tosiasiassa tukee heidän aseellista sotaa Israelia vastaan.

Samson tekee dokumentissa oman johtopäätöksensä. Hamasin valtaantulo on aiheuttanut Gazan palestiinalaisille enemmän vahinkoa kuin israelilaisille. Lopuksi Samson kysyy, onko rauha mahdollinen? Hän vastaa, että on, mutta kysyessään itseltään, onko rauhasta toivoa, hän puistattaa päätään. Samsonin mielestä vihollisuuksille ei  ole näköpiirissä mitään loppua. 

Obadjan kirjassa on profetia lopun ajoista, mikä ei ole vielä toteutunut:

Ob: 1:16-21: " -- Niin kuin teidän, Juudan asukkaitten, täytyi pyhällä vuorellani juoda minun vihani maljasta, niin joutuvat muut kansat yhä uudelleen juomaan siitä. Niiden täytyy juoda se pohjaan saakka. Ne häviävät jäljettömiin, ikään kuin niitä ei olisi koskaan ollut. Mutta Siionin vuori on turvapaikka, se on oleva pyhä vuori. Jaakobin heimo ottaa jälleen haltuunsa siltä riistetyt maat. Jaakobin heimo on oleva tuli ja Joosefin heimo on liekki, mutta Esaun heimo kuin oljet, jotka tuli ahmii ja tuhoaa. Ketään ei jää jäljelle Esaun suvusta. Näin on Herra puhunut. Ne Juudan asukkaat, jotka asuvat Negevissä, ottavat haltuunsa Esaun vuoret, ja ne, jotka asuvat läntisillä kukkuloilla, ottavat Filistean. Muut Juudan asukkaat valloittavat Efraimin ja Samarian vuoriston, ja Benjaminin heimo ottaa Gileadin. Israelista pakkosiirtolaisuuteen viedyt ottavat haltuunsa kanaanilaisten maat Sarpatiin asti, ja Jerusalemista Sefaradiin viedyt ottavat Negevin kaupungit. Kaikki pelastuneet nousevat Siionin vuorelle ja hallitsevat myös Edomin vuoristoa. Kuninkuus on oleva Herran."
 
Salakuljettajat toimittavat aseita palestiinalaisille

Ehkä hämmästyttävin televisiodokumentti moniin vuosiin on tanskainen 'Myyränä Pohjois-Koreassa'. Dokumentti pääsee sisälle Pohjois-Korean salaisiin asekauppoihin ja tässä tapauksessa hankkeeseen toimittaa aseita palestiinalaisille eri välikäsien kautta.

Dokumentin tekijä Mads Brügger värvää työttömän tanskalaiskokin Ulrich Larsenin liittymään Tanskan ja Pohjois-Korean ystävyysseuraan vakoillaakseen, mitä Pohjois-Korea tekee kulissien takana länsimaissa. Hiljalleen Larsen nousee seuran johtoon ja voittaa kansainvälisen KFA-järjestön puheenjohtajan, espanjalaisen Alejandro Cao de Benósin luottamuksen. Benós antaa lopulta Larsenille tehtäväksi etsiä liikemiehiä, jotka ovat valmiit sijoittamaan Pohjois-Koreaan. Niinpä Mads Brügger palkkaa entisen muukalaislegioonalaisen ja huumediilerin näyttelemään öljymiljardööriä, joka on kiinnostunut pohjoiskorealaisista aseista ja huumeista. Heille selviää, että kyse on asiakkaiden etsimisestä Pohjois-Korean huume ja asekauppoihin. 

Dokumetin agentit käyttävät peitetarinaa, että öljymiljardööri haluaa ideologisista syistä vahingoittaa USA:ta Israelin kautta myymällä aseita palestiinalaisille. Tästä Benós ja Pohjois-Korea innostuvat toden teolla. Pohjoiskorealaisilla on kaunoja Israelia vastaan monista syistä. He rakensivat aikanaan ydinvoimalaa Syyriaan, mutta Israel pommitti sen hajalle. Syyrian kemiallisten aseiden valmistus perustui myös pohjoiskorealaiseen teknologiaan. Tunnettua on, että Iran on merkittävät aseiden ostaja Pohjois-Koreasta ja sen liittolainen, joka sekä rahoittaa palestiinalaisten aseellista taistelua ja toimittaa palestiinalaisille aseita. Pohjoiskorealaiset valittelivat, että Isisin kukistuminen oli johtanut siihen, ettei heillä ollut enää suurta asiakasta alueella, joten he panivat toivonsa tanskalaisiin agentteihin, jotta he saisivat palestiinalaiset ostamaan lisää aseita heiltä. 

Benós paljastaa, miten Pohjois-Korea kiertää talouspakotteita Kiinassa olevien peiteyritysten kautta ja miten he toimittavat aseiden osia ja insinöörejä ulkomaille, jotta aseet voidaan valmistaa salassa ulkomailla. Dokumentin agentit otetaan vastaan Pohjois-Koreassa kuin valtiovieraat, joita kestitetään kaksi päivää. Sen jälkeen he allekirjoittavat aseiden toimitussopimuksen, jonka liitteenä on aseiden hinnasto. Esim. Scud-ohjus maksaa 15 miljoonaa dollaria. Pohjois-Korealaiset suosittelevat salaisen tehtaan rakentamista joko Namibiaan tai Ugandaan, koska Pohjois-Korealla on siellä liittolaisia. Larsen saa kuvata tapaamiset, koska pohjoiskorealaiset ilmeisesti luulivat, että Larsen on täysin luotettava, joka tekee tästä heille myönteisiä propagandavideoita sosiaaliseen mediaan. Sen jälkeen he matkustavat Ugandaan, minne on tarkoitus rakentaa salainen maanalainen asetehdas hotellin alle, jonne salakuljetettaisiin aseiden osat käyttämällä verukkeena humanitaarisia avustuskuljetuksia. Asetehtaan piirustukset toimitetaan agenteille Pohjois-Korean Ruotsin suurlähetystön kautta.

Kesken projektin Benós ehdottaa heille kolmikantakauppaa jordanialaisen liikemiehen Al Dasoukin kautta, minkä tarkoitus on hävittää maksujen jäljet. Suunnitelmiin kuului mm. vaihtaa Pohjois-Koreassa käyneen kauppalaivan nimi heti satamasta lähdettyään ja siirtää tavarat rahtilaivalta toiselle keskellä merta. Televisiodokumentin tekijät onnistuvat selvittämään Pohjois-Korean asekauppojen saloja, salaisten tehtaiden sijainteja, peitefirmoja, aseiden vientihintoja ja kuvaamaan kaiken. Iso-Britannian tiedustelupalvelussa MI5:ssa työskennellyt nainen kertoi dokumentin lopussa, että tämä on ollut kaikkein menestyksekkäin yksityishenkilöiden tekemä tiedusteluoperaatio.
 
Erilaiset järjestöt ovat lähteneet keräämään Suomessa rahaa mitä erilaisimpiin projekteihin ulkomaille. Rahankeräämisestä on tullut kerääjien omaa liiketoimintaa. On syytä olla varuillaan, mihin rahansa laittaa. Jos joku ajattelee, että Syyriaan voisi lähettää rahaa koulujen rakentamiseen, niin Raamattu ennustaa, että Damaskos ja sen hallinnassa olevat kaupungit tulevat tuhoutumaan maan tasalle. Jesajan kirjan ennustus tarkoittaa lopun aikoja. Syyrian sota on jo tuhonnut paljon kaupunkialueita ja loppua sodalle ei näy (video).

Jes. 17:1-3: "Näin käy: Damaskos ei enää ole kaupunki, siitä on tullut rauniokasa. Kaupungit, joita se hallitsi, jäävät hylätyiksi, ne jäävät karjalaumoille, jotka makailevat siellä kenenkään häiritsemättä. Efraim menettää suojamuurinsa, Damaskos kadottaa kuninkuuden, ja Syyrian jäännöksen valta sortuu..."

Helsingin Sanomat kirjoitti 21.10.2016:
"Aleppon lelusalakuljettaja" Rami Adham on saanut maineen suurena hyväntekijänä. HS:n selvityksen mukaan Adham on kuitenkin johtanut ihmisiä harhaan. Myös orpolasten tukihankkeessa on useita epäselvyyksiä...    ..Ja noin vain Suomi rakentaa minulle patsaan Helsinkiin, ja kaikki itkevät”, Adham kirjoitti...   ..Yhdessä ääniviestissä Adham lupaa hankkia Meshaalille väärennetyn henkilöllisyystodistuksen. Meshaal kysyy, pitäisikö hänen mennä lakimiehen luokse oikeiden asiakirjojen hankkimiseksi.”Voimme väärentää sen, jos haluat. Miksi ei? Väärensin tänään yhden itselleni”, Adham sanoo. ”Suomalaiset tulevat nielemään sen. Jos eivät, työnnetään se heille peräpuikolla.”...  

..HS puhui tätä juttua varten myös useiden muiden Suomessa asuvien syyrialaisten kanssa. Monet heistä sanovat halunneensa pitää etäisyyttä Rami Adhamin toimintaan, koska eivät luota hänen tekemisiinsä. Syyrialaiset puhuivat nimettöminä, koska pelkäävät Adhamia. Hänellä on tilillään pahoinpitely- ja dopingrikostuomioita...   ..On epäselvää, mihin kaikki Adhamin keräämät rahat ovat tarkkaan ottaen menneet...    ..Silläkään ei näyttänyt olevan paljoa merkitystä, että useiden kymmenien kilojen lelukuljetusten raahaaminen välillä Suomesta saakka sotaa käyvään Syyriaan on taloudellisesti järjetöntä..." (myös Yle 24.10.2016, IL 17.10.2016, HS 21.10.2016)
Ihmiset ovat uskoneet luulemansa hyväntekijään ja lahjoittaneet Syyriaan jopa viikkorahojaan Adhamin rahankeräyksiin. Keräysrahoista iso osa siirrettiin käteisenä hämärälle tilille ulkomaille ja lisäksi rahoilla ostettiin puutarhamökki (Yle 8.9.2017). Käräjäoikeus on antanut hänelle tuomion rahankeräysrikoksesta, kirjanpitorikoksesta, rekisterimerkintärikoksesta ja useista väärennyksistä (Yle 21.11.2018). Kupla on nyt puhjennut.
 
Kirkon Ulkomaanapu ja eräät kansaedustajat toimivat palestiinalaisten asiamiehinä

Evankelis-luterilainen kirkko ottaa aktiivisesti kantaa poliittisiin kysymyksiin, koska sitä johtaa vaaleilla valitut päättäjät. Evankelis-luterilainen kirkko kuuluu Genevessä toimivaan Kirkkojen maailmanneuvostoon, joka on vaatinut Israelin asettamista kauppasaartoon. Tämä on johtanut eräissä poliittisesti johdetuissa osuuskaupoissa mm. siihen, ettei kaupassa myydä israelilaisia Jaffa-appelsiineja. Suomen evankelis-luterilainen kirkko tukee Kirkkojen maailmanneuvoston Israel-vastaista poliittista linjaa, vaikka kirkon pitäisi tietää, että sellaisesta synnistä saa Jumalan kirouksen päälleen (Sk 14.6.2020, TS 26.6.2021; huom. Joel 3:1-2; 1. Moos. 12:3, 15:18-21). 
 
1. Moos. 12:1, 3: "Herra sanoi Abramille: "Lähde maastasi, asuinsijoiltasi ja isäsi kodista siihen maahan, jonka minä sinulle osoitan...   ..Minä siunaan niitä, jotka siunaavat sinua, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat, ja sinun saamasi siunaus tulee siunaukseksi kaikille maailman kansoille." (Abraham on Israelin kansan kantaisä)
 
1. Moos. 17:7-9: "Minä pidän voimassa liiton sinun ja myös sinun jälkeläistesi kanssa, ikuisen liiton sukupolvesta toiseen, ja minä olen oleva sinun Jumalasi ja sinun jälkeläistesi Jumala. Minä annan sinulle ja jälkeläisillesi pysyväksi perintömaaksi koko Kanaaninmaan, jossa nyt asut muukalaisena, ja minä olen myös sinun jälkeläistesi Jumala." Jumala puhui edelleen Abrahamille: "Pysykää uskollisesti tässä liitossa, sinä ja sinun jälkeläisesi sukupolvesta toiseen."
 
Sotilaita seuraillaan kamera kädessä
Suomen evankelisluterilaisen kirkon papit ovat lähteneet puolustamaan
myös palestiinalaisten sotaa. Kirkon ulkomaanapu lähettää pappeja rintamalinjoille raportoimaan israelilaisten toimista. Kirkon Ulkomaanavun EAPPI-ohjelma kuuluu Kirkkojen maailmanneuvoston operaatioon Israelia vastaan. Pappien toimintaa voi verrata agentteihin, joiden tarkoitus on kerätä mm. videokuvaa ja ihmisten todistuksia toisen osapuolen hyväksi. Kirkon ulkomaanapu kertoo EAPPI-toiminnan motiiveista (Kk 28.5.2014): "Israel toteuttaa parhaillaan yhtä pisimpään kestäneistä miehityksistä maailmassa. EAPPIen tehtävä on raportoida miehitykseen liittyvistä ihmisoikeusloukkauksista. He tukevat ja suojelevat miehitystilanteen alla eläviä tavallisia ihmisiä sekä kuuntelevat ja raportoivat heidän kokemuksistaan." Kirkon Ulkomaanapu vaikenee palestiinalaisten pitkään jatkuneesta terroristisesta toiminnasta Israelia vastaan ja myös Jumalan lupauksesta antaa Israel juutalaisille (1. Moos. 17:8, 26:3-5).
Israelin toimet eivät ole myöskään mikään ihmisoikeusloukkaus vaan välttämätöntä suojautumista palestiinalaisten tekemiä ihmisoikeusloukkauksia vastaan. Miehitys-sanan käyttö on myös yliampuvaa, koska Israel on käytännössä sallinut palestiinalaisille itsehallinnon, joka on tosin vailla vaaleilla valittua johtoa ja korruptoitunut, mistä johtuu suurin osa palestiinalaisten ongelmista. Kirkon toiminta on läpinäkyvän politisoitunutta, puolueellista ja Israel-vastaista (Km 31.5.2014, Kk 26.4.2014). Kirkon Ulkomaanavun toiminta ei ole tässä asiassa mitään kehitysapua vaan poliittista osallistumista konfliktiin ja myös Raamatun vastaista toimintaa.
 
Joel 3:1-5: " -- Katsokaa, mitä tulee tapahtumaan! Tuohon aikaan minä käännän Juudan ja Jerusalemin kohtalon. Minä kokoan kaikki kansat Josafatinlaaksoon ja käyn siellä oikeutta niitä vastaan oman maani ja kansani Israelin tähden. Ne hajottivat Israelin muiden kansojen sekaan ja jakoivat minun maani. Minun kansani ne arpoivat saaliikseen, nuorukaisen ne antoivat portolle palkaksi, myivät tytön viinistä, jonka joivat. Ja nyt, mitä teillä on mielessänne, Tyros ja Sidon, mitä sinulla, Filistean maa? Minulleko yritätte kostaa? Jos yritätte, käännän tekonne teitä itseänne vastaan, hetkessä minä sen teen. Te olette ottaneet hopeani ja kultani ja vieneet palatseihinne kalliit aarteeni." (Nimi Josafat merkitsee 'Herra tuomitsee')

Anna Kontula on vasemmistoliiton kansaedustaja, joka on sanonut olevansa kommunisti (KU 26.10.2019). Hän on pro gradussaan tutkinut taistolaisuutta ja 1970-luvun opiskelijaliikettä. Kontula on tehnyt väitöskirjan 'Punainen eksodus - Tutkimus seksityöstä Suomessa'. Kontula pidätettiin Israelissa 13.1.2020. Hän oli osa salaista aktivistiryhmää, joka oli lähtenyt kohti Gazan rajaa mukana aidan leikkaamiseen tarkoitetut työkalut tarkoituksena tunkeutua laittomasti Gazan puolelle aidan läpi (HS 14.1.2021, MTV3 25.2.2021). Todellisuudessa reiän tekeminen aitaan olisi antanut tilaisuuden palestiinalaisille sotilaille livahtaa aidan toiselle puolelle kidnappaamaan israelilainen sotilas. Voi vain kuvitella, mitä Kontulalle olisi käynyt, jos hän olisi jäänyt kiinni vasta aitaa leikatessaan varsinkin, jos toisella puolella olisi ollut palestiinalaisia valmiina livahtamaan reiästä toiselle puolelle. Kontulan toiminta oli osa organisoitua salaista operaatiota Israelia vastaan, jossa aktivistiryhmä viestitteli kuukausien ajan salakirjoitetuilla viesteillä. Kontula käytti peitetarinana Israeliin pääsemiseksi sellaista, että hän tekee pyhiinvaellusmatkan Uuden testamentin tapahtumapaikoille. Kuka sellaista uskoisi jumalattomasta naisesta? Kontula pidätettiin ennen, kun hän ehti leikkaamaan aitaa. Suomen kansalle on suuri häpeä, että meillä on kansanedustajia, jotka ryhtyvät laittomiin salaisiin operaatioihin Israelia vastaan.
 
Konfliktinratkaisujärjestön henkilökunta saa tietoonsa arkaluontoisia ja salaisia tietoja niistä osapuolista, minkä konflikteja he sovittelevat. Hussein al-Taee hakeutui Martti Ahtisaaren perustaman järjestön Crisis Management Initiativen (CMI) työntekijäksi ja sai paljon julkisuutta esiintymällä hyvin sujuvasanaisena "rauhantekijänä" (Yle 29.4.2019). Sitten hän hakeutui kansanedustajaksi SDP:n listoilta ja tuli valituksi. Eräät al-Taeen maanmiehet kertoivat julkisuudessa syitä, miksi hän on joutunut pakenemaan Irakista, mikä sai hälytyskellot soimaan ja epäilemään hänen motiivejaan. Al-Taeen perhe kuuluu merkittävään shiialaiseen sukuun Etelä-Irakista. Hussein al-Taeen Assad-isä on tunnettu poliitikko islamistisessa, Iran-mielisessä Sciri-puolueessa. Yle selvitti, että myös Hussein al-Taee on aiemmin osallistunut isänsä edustaman puolueen tilaisuuksiin Suomessa asuessaan (Yle 13.8.2019). Iran käytännössä miehittää Etelä-Irakia Hizbollah-järjestön kautta, joka on mm. kovaotteisesti surmannut ja häätänyt sunnimuslimeja kodeistaan Kerbalan seudulla (Yle TV1, 26.8.2021: 'Soleimani, Iranin strategi').
 
Sitten kupla puhkesi. Paljastui, että Hussein al-Taeen oli kirjoittanut vihakirjoituksia sosiaaliseen mediaan mm. pilkkaamalla juutalaisia. Hän vihjaili Egyptin presidentin hirttämisestä sekä kertoi Israelin ja Yhdysvaltojen kouluttaneen Isis-terroristeja. Al-Taee arvosteli yleensä sunneja mutta ei juuri koskaan shiioja. Ennen vaaleja, jo syksystä 2018 alkaen Hussein al-Taee oli kertonut medialle ja työnantajalleen CMI:lle, ettei hän ole kirjoittanut vihakommentteja, vaan ne on tehty hänen mustamaalaamisekseen. Kun todisteet olivat kuitenkin kiistattomat, hän joutui tunnustamaa tekonsa, ja vaihtoi taktiikka alkamalla katua julkisesti. Hän selitti tekojaan: "Haluan pyytää anteeksi sitä, että olen rinnastanut Israelin ja Isisin, koska se kommentti on yksiselitteisesti typerä eikä millään tavalla edusta omaa ajatteluani tai arvomaailmaani" (Yle 18. ja 29.4.2019). Vai ei hänen kirjoittelunsa edusta millään tavalla hänen ajattelua ja arvomaailmaa? Eikö hän ihan itse kirjoittanut vihakirjoituksensa, minkä vieläpä yritti salata? Hussein al-Taee tarina romahti ja hän oli monta kuukautta pois eduskuntatyöstä. Johtuiko se siitä, että hän muka katui vihakirjoituksia juutalaisia vastaan vai siitä, että pelkäsi hänestä paljastuvan vieläkin raskauttavampaa? Hussein al-Taee väittää muuttuneensa, mutta onko se uskottavaa, koska hänen maanmiestensä todistus hänestä on jotain muuta? CMI ei luottanut enää häneen ja poisti hänet rauhanvälittäjien listalta (Yle 29.4.2019).
 
Islamissa on taqiyya-niminen oppi, joka tarkoittaa muslimin velvollisuutta valehdella islamia koskevista asioista, jos katsoo siitä olevan hyötyä. Valehtelu on luvallista tai jopa pakollista islamissa tietyissä tilanteissa. Sharia-laki toteaa, että jos muslimi on pakotettu kieltämään uskonsa, hän voi tehdä niin, jos usko hänen sydämessään säilyy ennallaan. Saadakseen turvapaikan muslimi voi käydä ottamassa kirkossa kristittyjen kasteen ja jatkaa islamin harjoittamista salassa. Hän voi tekeytyä rauhantekijäksi tai kristityksi, jotta hän voi vakoilla ei-muslimeja. Sääntönä on, että valehtelu on luvallista, jos se tuottaa parempia tuloksia kuin totuus. Luvan valehdella uskosta katsotaan löytyvän koraanin säkeestä 3:28: "Uskovat älkööt ottako uskottomia suojelijoikseen toisten uskovien sijasta. Joka näin tekee, on sanoutunut irti jumalasta, paitsi jos pelkäätte heitä." Islamilaisen fatwan mukaan "ei ole luvallista kutsua juutalaisia tai kristittyjä veljiksemme. Sen sijaan heitä on vihattava jumalan asian takia". Toinen fatwa kieltää muslimeita ystävystymästä ei-muslimin kanssa. Tämä johdosta ei-muslimeille saa valehdella, jos se on islamin edun mukaista, ja heidän kanssa tehdyt sopimukset eivät ole sitovia islamin opin näkökulmasta. Tämän takia on turha odottaa, että Iranin kanssa solmittu ydinsopimus pitäisi, eikä se olekaan pitänyt (HS 6.11.2019, MTV3 8.5. ja 7.9.2019).

Ilm. 2:9: "..Minä tiedän, miten sinua herjaavat nuo, jotka sanovat itseään juutalaisiksi vaikka eivät ole -- saatanan synagogaa he ovat!"
 
Ilm. 3:9: "Niinpä minä annan sinulle väkeä saatanan synagogasta, niitä valehtelijoita, jotka sanovat itseään juutalaisiksi vaikka eivät ole. Minä panen heidät tulemaan luoksesi ja kumartumaan maahan jalkojesi edessä, ja he ymmärtävät silloin, että sinä olet minun valittuni."

Kirjailijat kritisoivat islamia saatanallisiksi säkeiksi
 
Kairon lähellä vuonna 1972 syntynyt Hamed Abdel-Samad oli aikoinaan islamisti, mutta nykyään hän vastustaa islamia. Hän on saksalaisen kielialueen tunnetuimpia islamilaisia intellektuelleja. Islamin tutkija Hamed Abdel-Samad on työskennellyt UNESCO:n palveluksessa, Erfurtin yliopistossa ja Münchenin yliopiston juutalaisen historian ja kulttuurin instituutissa. Hänen menestyskirjansa 'Islamilainen fasismi' ('Der islamische Faschismus', 2014) ilmestymisen vuoksi muslimien johto antoi hänelle fatwan, jossa hänelle annettiin kuolemantuomio.
 
Abdel-Samad pyrkii kirjassaan 'Mohamed - Tilinteko' ('Mohamed - Eine Abrechnung', 2015) valottamaan, mikä on islamin uskon ja Muhammedin opetusten suhde islamistisiin äärijärjestöihin, kuten Isis-terroristijärjestöön. Iltalehti uutisoi 25.1.2016 otsikolla: "Isis on Koraanin laillinen lapsi":
"Isis-järjestö soveltaa omasta mielestään tarkalleen sitä, mitä profeetta Muhammed on määrännyt Koraanissa...   ..radikaalit tahot ja terroristit tukeutuvat Koraanin myöhemmin syntyneihin suuriin, joiden kirjoittamisen aikaan Muhammed eli Medinassa. Näissä Koraanin suurissa vääräuskoisia halveksitaan sekä ihannoidaan heitä vastaan käytävää sotaa. Myös taistelu juutalaisia vastaan on Medinassa julkaistujen suurien keskeinen osa. Koraanin viimeisimmät 206 suuraa, jotka korostavat taistelua, väkivaltaisuutta ja moraalisesti tiukkuutta ja joissa puhutaan totaalisesta sodasta vääräuskoisia vastaan, voidaan Abdel-Samadin mielestä kutsua Koraanin manifestiksi. Aikaisemmat säkeet, joissa saarnataan moninaisuuden, suvaitsevaisuuden, uskonnonvapauden ja rauhanomaisen rinnakkainelon puolesta, kumotaan Medinan ajalla kirjoitetuissa suurissa pätemättöminä...

  ..Medinassa hän perusti ensimmäisen muslimivaltion. Sodassa Mekkaa vastaan, hänestä tuli esiin toinen puoli: häikäilemättömästi poliittisia tavoitteitaan ajava, väkivaltaa harjoittava Muhammed. Vasta tartuttuaan miekkaan Muhammed koki Abdel-Samadin mukaan läpimurron ja sai tunnustusta, jota hän oli aina tavoitellut. Abdel-Samadin mukaan Medinassa Koraanista tuli tavallaan "profeetan sotapöytäkirja"...  

..Abdel-Samadin mielestä on ongelmallisena, että monet muslimit pitävät Muhammedia ja hänen toimintaansa juuri Medinassa esikuvanaan vielä tänäkin päivänä. Tapa, jolla hän johti yhteisöään, mielletään ihanteellisena vieläkin. Sitä pidetään Allahia miellyttävänä mallina...   ..Hamed Abdel-Samad ei usko, että Isis ja muut terroriryhmät käyttävät väärin Koraania tekstejä väkivaltansa oikeutukseen. Ne käyttävät Koraania ja profeetta Muhammedin antamia historiallisia esikuvia perustellessaan oikeutustaan toimiinsa. Abdel-Samadin mielestä Isis on Koraanin laillinen lapsi...  

..Abdel-Samadin mielestä muslimipakolaisten integrointia ei edistä, että lisätään islamilaisten järjestöjen poliittista arvovaltaa tai annetaan islamin uskonnolliselle yhdyskunnalle samanlainen virallinen asema kuin mitä kristillisillä kirkoilla on."   
Islam on herättänyt arvostelua myös kirjailijoiden taholta. Ahmed Salman Rushdie on brittiläistynyt intialaissyntyinen kirjailija, joka syntyi keskiluokkaiseen kašmirilaiseen muslimiperheeseen Bombayssa. Rushdien tunnetuin teos on 1988 ilmestynyt 'Saatanalliset säkeet' (The Satanic Verses). Kirja julkaistiin WSOYn kustantamana ja Arto Häilän suomentamana vuonna 1989 ja se sai uusintapainoksen vuonna 2010. Britanniassa muslimijärjestöt yrittivät kieltää 'Saatanallisia säkeitä' jumalanpilkkalain perusteella. Britannian hallituksen kielteinen kanta kirjan julkaisukiellosta oli se, että Britannian jumalanpilkkalait koskevat vain kristillisiä julkaisuja, eivät islamilaisia.
 
Boltonissa, Englannissa 7000 muslimiaktivistia marssivat ja polttivat  'Saatanallisten säkeiden' kopion 2.12.1988. Tuhatpäiset muslimiaktivistit polttivat 14.1.1989 kirjan kopion Bradfordin kaupungintalon edessä. Torontossa poltettiin 29.1.1989 kaksi Toronton yliopiston omistamaa kirjakauppaa. 
 
Iranin hengellinen johtaja Ajatollah Khomeini julisti 14.2.1989 Rushdielle fatwan, jonka perusteella hänet tuomitaan kuolemaan profeetta Muhammedin pilkkaamisesta: "Ilmoitan maailman ylpeälle muslimikansakunnalle, että islamin, profeetan ja koraanin vastaisen kirjan 'The Satanic Verses' tekijä ja kaikki, jotka tuntien sen sisällön ovat mukana sen julkaisemisessa, on tuomittu kuolemaan. Kehotan kaikkia muslimeja teloittaman heidät, missä tahansa heidät löydetään." 1-3 miljoonan dollarin palkkiota tarjottiin sille, joka onnistuu surmaamaan Rushdien. Länsimaissa tapaus herätti vastalausemyrskyn ja mm. EU:n jäsenmaat kutsuivat suurlähettiläänsä kotiin Iranista. Suomen silloinen ulkoministeri Pertti Paasio esitti Iranin Helsingin-suurlähettiläälle Suomen virallisen vastalauseen Rushdielle langetetun tuomion johdosta.
 
Khomeinin seuraaja Ali Khamenei uudisti Rushdien kuolemantuomion helmikuussa 1990. Iranilainen Khordad 15 -säätiö nosti 12.2.1997 Rushdien tapporahan 2,5 miljoonaan dollariin. Säätiö ilmoitti myös, että se maksaa palkkion kenelle tahansa joka surmaa Rushdien, oli hän sitten muslimi tai ei. Kolme vanhempaa uskonoppinutta Iranissa ilmoitti 28.9.1998 julkisesti, että fatwa on peruuttamaton ja että kaikkien muslimien velvollisuus on noudattaa sitä. Syyskuussa 2012 ilmoitettiin, että iranilainen ääri-islamilainen järjestö oli uudistanut Rushdielle langetetun kuolemantuomion ja korottanut hänen tappamisestaan maksettavan palkkion 3,3 miljoonaan dollariin. Hieman aiemmin Internetissä oli alkanut levitä yhdysvaltalaista alkuperää ollut ja islamilaisissa maissa vakavia levottomuuksia nostattanut elokuva 'Muslimien viattomuus' (Innocence of Muslims), jonka katsottiin yleisesti häpäisevän islamia ja profeetta Muhammedia.
 
Useat kirjailijat julkaisivat 1.3.2006 allekirjoittamansa vetoomuksen, jossa he tuomitsivat islamilaisen totalitarismin. Allekirjoittajien joukossa ooli mm. Salman Rushdie, Ayaan Hirsi Ali, Taslima Nasrin, Bernard-Henri Lévy, Irshad Manji ja Ibn Warraq. Kuningatar Elisabeth II aateloi 15.7.2007 Salman Rushdien sir-arvonimellä. Muslimit ympäri maailmana protestoivat Rushdien aatelisarvoa vastaan (Wikipedia: 'Saatanalliset säkeet' ja 'Salman Rushdie').
 
Maahanmuuttaja joka kritisoi maahanmuuttoa
 
Tämä blogi ei edusta mitään poliittista puoluetta, ei perussuomalaisia eikä muutakaan puoluetta, mutta käsittelemme joskus poliittisia ilmiöitä laidasta laitaan, jos siihen on erityinen syy. Tämä blogi edustaa ainoastaan ja vain Taivasten Valtakuntaa ja sen arvoja, mitä ei voida luokitella mihinkään poliittiseen puolueeseen.
 
Perussuomalaisilla oli vuoden 2021 kuntavaaleissa tavanomaisesta poikkeava ehdokas pyrkimässä Helsingin kaupunginvaltuustoon. Daryoush "Danny" Kavosifar on 57-vuotias ravintolanpitäjä, joka on muuttanut Iranista Suomeen. Hän ei ole kuitenkaan perinyt kotimaansa islaminuskoa, vaan kertoo olevansa ateisti. Perussuomalaiset tunnetaan yleisesti maahanmuuttokriittisenä puolueena, mutta nyt heidän listoillaan on iranilainen, joka on enemmän maahanmuuttokriittinen kuin monet muut kantasuomalaiset puoluetoverinsa. Tämä voi selittää sen, miksi hän sai vain 72 ääntä, kun valtuustoon valituksi tuleminen olisi edellyttänyt perussuomalaiselta ehdokkaalta 436 ääntä (tulospalvelu).
 
Kuntavaalit 2021, suurenna klikkaamalla
Kavosifar jakoi vaalimainostaan Helsingissä. Hän osoittaa sormellaan yläpuolellaan olevaa Suomen lippua, mikä on Lähi-idän kulttuurissa suuri arvonannon osoitus. Suomen lipussa on vieläpä kristinuskon symboli risti. Kuvan viereltä alkaa teksti: "Islamismi on uhka Suomelle." Kavosifar kertoo pitkään, miksei hän halua sanoa, että islam on uhka, vaan islamismi on uha. Hän yrittää sanoa, ettei kyse ole ihmisistä vaan vaarallisesta aatteesta. Onhan sekin totta, ettei kaikki arabit ole muslimeja eikä kaikki muslimit ole mitenkään radikalisoituneita. Islam on jakautunut useisiin lahkoihin, joista osa on maltillisia. Nykyään on myös maallistuneita muslimeja, jotka voidaan laskea liberaaleiksi tapamuslimeiksi, jotka eivät varsinaisesti tunnusta enää uskoaan, vaikka noudattavat joitain uskonnollisia tapoja.

Kavosifarin vaalimainoksessa herättää erityistä huomiota kuva isosta porsaasta. Hän kertoo sen olevan hänen ravintolassa, ettei hartaat muslimit tulisi hänen ravintolaan, koska hän pelkää muslimeja. Porsaan patsaan takia on hänestä tehty rikosilmoitus kiihottamisesta kansaryhmää vastaan, mutta poliisi ei lähtenyt sitä tutkimaan, koska ravintolassa oleva porsaan kuva ei ole Suomen lain mukaan rikos. Tämä oli aikana, jolloin poliisiministeri ei ollut vielä vihreästä puolueesta. On eri asia syödä possua kuin katsella porsaan valokuvaa jostain luontokirjasta. Kavosifar kertoo, että hänen ravintolassa käykin syömässä eräs tunnettu juutalainen poliitikko, jonka kanssa hän on hyvä ystävä, mutta possua juutalaiset eivät syö.
 
5. Moos. 14:8: "Saastainen on myös sika, jolla tosin on kaksijakoiset sorkat mutta joka ei märehdi. Näiden eläinten lihaa älkää syökö älkääkä koskeko niiden raatoihin."
 
Matt. 5:17-18: "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan, vaan toteuttamaan. Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat, ennen kuin kaikki on tapahtunut."
 
Mark. 5:11-14, 16-17: "Lähistöllä oli vuoren rinteellä suuri sikalauma laitumella. Pahat henget pyysivät Jeesukselta: "Päästä meidät sikalaumaan, anna meidän mennä sikoihin." Hän antoi niille luvan. Silloin saastaiset henget lähtivät miehestä ja menivät sikoihin, ja lauma syöksyi jyrkännettä alas järveen. Sikoja oli noin kaksituhatta, ja ne hukkuivat kaikki. Sikopaimenet lähtivät pakoon ja kertoivat kaikesta tästä kaupungissa ja kylissä...    ..Paikalla olleet kertoivat heille, mitä pahojen henkien vaivaamalle oli tapahtunut ja kuinka sikojen oli käynyt. Silloin kaikki alkoivat pyytää, että Jeesus poistuisi siltä seudulta.

Muslimit eivät muutenkaan käy suomalaisten ruokakaupoissa eikä ravintoloissa, koska siellä ei myydä islamilaisten uskonnollisten rituaalien mukaan uhrattua halal-lihaa. Halal-teurastuksessa eläimen pää käännetään teurastuksen ajaksi kohti Mekkaa, mainitaan epäjumalan nimi ja siunataan profeettaa. Mekkassa on maahan pudonnut musta meteoriitti, jota muslimit suutelevat ja kumartavat. Halal-teurastuksessa on pakollista leikata vain eläimen henkitorvi ja ruokatorvi muttei kaulavaltimoita, joten lihaan voi jäädä verta (Yle 19.1.2021). Sen takia lähiöihin on noussut Bagdad, Babylon jne. -nimisiä liikkeitä, jotka tuovat ruuan ulkomailta ja joista muslimit ostavat ruokansa. Näin suomalaisten avustusrahat valuvat ulkomaille. Eräs mies kävi kymmen vuotta sitten kebab-pitseriassa ja maksoi ostoksensa Visalla. Hän ihmetteli laskun tiedoista, että maksu meni Turkkiin, vaikka ravintola on Suomessa. Miten oli veron maksun laita? Suomessa myydään kebab-pitserioissa yhä enemmän epäjumalille uhrattua halal-lihaa. Jos kristitty saa tietää ruokalistaa lukiessaan, että ravintolassa myydään halal-lihaa tai ruuan olevan muuten uhrattu epäjumalille, niin sellaista ruokaa ei saa syödä (1. Kor. 10:28). Kuten Paavali opetti korinttolaisille pakanauskoville, älkää koskeko mihinkään saastaiseen, mikä tarkoittaa mm. sianlihaa, äyriäisiä ja kaikkea epäjumalapalveluksen saastuttamaa ruokaa.

Apt. 15:20-21: "Meidän on kuitenkin lähetettävä heille kirje ja kehotettava heitä karttamaan sellaista, minkä epäjumalanpalvelus on saastuttanut, sekä haureutta, verta ja lihaa, josta verta ei ole laskettu. Onhan Mooseksen laki jo ikimuistoisista ajoista tullut tunnetuksi joka kaupungissa, kun sitä luetaan synagogissa jokaisena sapattina."
 
1. Kor. 10:20-22: "..epäjumalien palvelijat uhraavat pahoille hengille eivätkä Jumalalle, enkä halua teidän joutuvan yhteyteen pahojen henkien kanssa. Te ette voi juoda sekä Herran maljasta että pahojen henkien maljasta, ette voi olla osallisina sekä Herran pöytään että pahojen henkien pöytään. Emme kai halua herättää Herran kiivautta? Olemmeko muka häntä vahvempia?"

2. Kor. 6:17-7:1: "Siksi Herra sanoo: -- Lähtekää pois heidän joukostaan ja erotkaa heistä älkääkä koskeko mihinkään saastaiseen, niin otan teidät vastaan ja olen oleva teidän Isänne, ja te olette minun poikiani ja tyttäriäni. Näin sanoo Herra, Kaikkivaltias. Rakkaat ystävät! Kun kerran olemme saaneet tällaiset lupaukset, meidän tulee puhdistautua kaikesta ruumiin ja hengen saastaisuudesta ja Jumalaa peläten pyhittää elämämme kokonaan hänelle."

Ilm. 2:20-23 (1933/38): "Mutta se minulla on sinua vastaan, että sinä suvaitset tuota naista, Iisebeliä, joka sanoo itseään profeetaksi ja opettaa ja eksyttää minun palvelijoitani harjoittamaan haureutta ja syömään epäjumalille uhrattua. Ja minä olen antanut hänelle aikaa parannuksen tekoon, mutta hän ei tahdo parannusta tehdä eikä luopua haureudestaan. Katso, minä syöksen hänet tautivuoteeseen, ja ne, jotka hänen kanssaan tekevät huorin, minä syöksen suureen ahdistukseen, jos eivät tee parannusta ja luovu hänen teoistansa; ja hänen lapsensa minä tappamalla tapan, ja kaikki seurakunnat saavat tuntea, että minä olen se, joka tutkin munaskuut ja sydämet; ja minä annan teille kullekin tekojenne mukaan."
 
Piispa Mari Leppänen ehdottaa muslimien uskonnollisia tunnuksia poliisien virkapukuihin

Kavosifarin vaalimainoksen teksti jatkuu: "Poliisin tehtäviä ei saa politisoida. Raiskaajat, sotarikolliset ja kunniamurhaajat on karkotettava maasta. Alaikäisten tyttöjen avioliittoihin on puututtava tiukasti jo lastensuojelun näkökulmasta." Kavisofar kiinnittää heti huomion siihen, ettei poliisin tehtäviä saa politisoida. 
 
Nykyään poliisia johtaa vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo. Perussuomalaiset pitävät vihreitä poliittisena vastustajanaan, joka on ainoa puolue, minkä kanssa he eivät voi olla samassa hallituksessa. Kun hallituspuoluetta edustanut maahanmuuttajataustainen kunnallispoliitikko Abdirahim "Husu" Hussein Mohamed (sd.) sanoi kaikkien perussuomalaisten ja heitä äänestävien olevan rasisteja, niin Helsingin poliisilaitos ei tutkinut siitä tehtyä rikosilmoitusta, koska sen mielestä puolueen äänestäjät eivät muodosta ryhmää, joka nauttisi kiihottamisrikossäännöksen tarjoamaa suojaa (Yle 6.8.2019). Lain mukaan ketään ei saa valheellisella väitteellä panetella poliittisen vakaumuksen tai siihen rinnastettavalla muulla perustella, joten poliisin tulkinta laista oli mielivaltainen ja ilmiselvästi poliittinen.
 
Kansaedustaja Päivi Räsänen (kd.) on saanut syytteen, koska hän sanoi homoseksuaalisuuden harjoittamista synniksi ja häpeäksi perustelemalla kantaansa lainaamillaan Raamatun teksteillä (lisää artikkelissa). Varatuomari Esko Nurminen on tehnyt tästä asiasta kantelun oikeuskanslerille valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisesta, valtionsyyttäjä Anu Mantilasta ja aluesyyttäjä Maija Päivisestä. Nurminen kysyy kantelussaan, ovatko syyttäjät noudattaneet Räsäsen tapauksessa yhdenvertaisuutta lain edessä vai ovatko he syyllistyneet syrjintään viranomaisina. Varatuomari Esko Nurmisen mielestä ei ole laillista ottaa Päivi Räsästä varoittavaksi ennakkotapaukseksi ja jättää muut tapaukset poliisitutkinnan ja syytteiden ulkopuolelle. Nurminen nostaa kantelussaan esiin Ylen Ajankohtaisen Kakkosen islam-illan 29. lokakuuta 2013. Siinä nousi esiin islamin suhtautuminen homoseksuaalisuuteen. Ohjelmassa Helsingissä imaamina toimiva Abbas Bahmanpour totesi, että islam suhtautuu homoseksuaalisuuteen moraalisena paheena ja rangaistus siitä on kuolemantuomio (video). Bahmanpourin lausunnon laillisuutta on selvitelty Helsingin poliisilaitoksella vielä Räsäseen kohdistetun esitutkinnankin aikana. Poliisi antoi marraskuussa 2019 päätöksensä erään kansalaisen tekemän tutkintapyynnön johdosta: Tässä asiassa ei ole syytä epäillä kiihottamisrikosta eikä mitään muutakaan rikosta. Poliisi päätti olla suorittamatta esitutkintaa asiassa. Valtakunnansyyttäjän taholta on marraskuussa 2020 ilmoitettu, ettei hänellä ole syytä arvioida edellä kuvattua poliisin tekemää päätöstä toisin. Herää kysymys, kohdellaanko Räsästä yhdenvertaisesti. Laillista ei ole ottaa yhtä henkilöä mallitapaukseksi – varoittavaksi ennakkotapaukseksi tai koettelemaan lain tulkintaa – ja tietoisena muista tapauksista jättää ne saattamatta poliisitutkintaan ja syytteeseen, varatuomari Nurminen toteaa (IL 21.8.2021).
 
Muslimipoliisilla on pamppu kädessä
Iso-Britanniassa on tullut mahdolliseksi, että muslimipoliisit voivat niin halutessaan käyttää päähineenään huivia tai turbaania uskonnollisista syistä. Poliisien ja armeijan kulttuurin ydinarvoihin kuuluu yhteneväiset virka-asut, mikä korostaa joukon yhteneväisyyttä, yhteisiä arvoja, joukkuehenkeä ja puolueettomuutta. Tästä kulttuurista poikkeaminen uskonnollisista syistä rikkoo perinteistä virkajärjestystä vastaan. Jos jollekin ei kelpaa työnantajan virkapuku, on syytä kysyä, onko hän oikeassa ammatissa? On havaittu, ettei kaikki uskonnollista päähinettä käyttäneet poliisit olleetkaan puolueettomia ja luotettavia. Lehdistössä nousi kohu huivia käyttävästä naispoliisista Ruby Begumista, jonka ensin ajateltiin olevan hyvä roolimalli muslimipoliiseille. Sitten paljastui, että hän oli kirjoittanut sosiaaliseen mediaan vihakirjoituksia juutalaisista ja pitänyt yhteyttä Syyriassa asuvaan jihadistiin (DM 8.4.2021).

Poliisiministeri Maria Ohisalo (vihr.) näyttää haluavan islamin uskonnolliset symbolit myös suomalaisten poliisien virkapukuihin. Myös Turun piispa Mari Leppänen (kesk.) puolustaa muslimien oikeutta käyttää huivia ja turbaania heidän palvellessaan poliiseina ja armeijan upseereina. Piispa Mari Leppänen ajaa Ohisalon kanssa voimakkaasti islaminuskonnon etua Suomessa. Uskonnonvapauteen ja ihmisoikeuksiin vetoaminen on piispalle vain tekosyy ajaa muslimien etua. Piispa Leppänen tekee sen asiavirheen, ettei uskonnollisten symbolien kantaminen työvaatteissa ole ihmisoikeus. EU:n tuomioistuin on tehnyt päätöksen, että työnantaja saa kieltää uskonnolliset symbolit työvaatteissa mukaan lukien huivit (DM 15.7.2021). Hankkeesta paistaa läpi ilmeinen väkivallan pelko. Ajatus saattaa olla, ettei poliiseja vastaan tehtäisi terroristisia iskuja, jos osa heistä pitäisi islamilaista turbaania tai huivia päässään. Poliisilla on Lounais-Suomessa seurannassa noin 40 terrorismintorjunnan kohdehenkilöä ja noin 100 muuta erityistä huolta aiheuttavaa henkilöä (TS 20.8.2021). Luterilainen piispa näyttää pelkäävän enemmän muslimeja kuin Raamatun Jumalaa. Leppäsen kirjoitukset ovat jyrkästi ristiriidassa Jumalan käskyjen kanssa.

Piispa Mari Leppänen on kirjoittanut Turun Sanomien kolumnissa 24.7.2021 (s. 2) otsikolla: 'Onko huivi ongelma?':
"Sisäministeriössä on jo hyvän aikaa selvitetty, voiko uskonnollisia päähineitä käyttää osana poliisin virkapukua. Esimerkiksi Ruotsissa poliisi on saanut käyttää uskonnollisia symboleita jo vuosia. Säädösten mukaan uskonnollista pukeutumista voidaan työpaikoilla rajoittaa, jos siihen on todellinen syy. Käytännöt eivät kuitenkaan saa asettaa jotakin ihmisryhmää epäedulliseen asemaan. Eri uskontoja ja katsomuksia sekä niiden edustajia tulee kohdella tasavertaisesti ja oikeudenmukaisesti. Suomi on monikulttuurinen ja -uskontoinen maa. Kun uskonnollinen kenttä on monimuotoistunut, uskonto on uudella tavalla myös näkyvä osa julkista tilaa. Uskonnon harjoittaminen on ihmisoikeus, ja siihen kuuluu oikeus uskonnollisten symbolien esillä pitämiseen."
5. Moos. 12:30-31: "varokaa, ettette myöhemminkään joudu heidän pauloihinsa jäljittelemällä heidän tapojaan. Älkää ottako selkoa siinä maassa asuvien kansojen jumalista älkääkä kyselkö, miten nuo kansat palvelivat jumaliaan. Te ette saa Herraa, Jumalaanne, palvellessanne noudattaa näiden kansojen tapoja, sillä kaikki se, mitä ne ovat tehneet palvoessaan jumaliaan, on Herralle iljetystä, jota hän vihaa. Ne kansat ovat uhranneet jumalilleen polttouhreina jopa poikiaan ja tyttäriään."

Ef. 4:17-18, 22: "Minä varoitan teitä vakavasti Herran nimeen: älkää enää eläkö niin kuin pakanat! Heidän ajatuksensa ovat turhanpäiväisiä, heidän ymmärryksensä on hämärtynyt, ja se elämä, jonka Jumala antaa, on heille vieras, sillä he ovat tietämättömiä ja sydämeltään paatuneita…   ..Sen opetuksen mukaan teidän tulee hylätä entinen elämäntapanne ja vanha minänne, joka on petollisten himojensa vuoksi tuhon oma."

Toimiessaan perustuslakivaliokunnan puheenjohtajana Kimmo Sasi (kok.) ehdotti, että Suomessa voitaisiin ottaa käyttöön osittain muslimien sharia-laki. Näin vakiinnutettaisiin Suomeen muslimien keskuudessa toimivat sharia-tuomioistuimet. Sasin mielestä sharia-lakia voitaisiin soveltaa muslimien välisten siviiliriitojen sovittelussa niiltä osin, kun se ei ole ristiriidassa Suomen lakien kanssa (IL 26.11.2010). 

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko on ehdottanut, että Suomen tulisi tukea imaamien koulutusta (IS 6.11.2010, HS 9.11.2010). Saarikon mielestään tulisi selvittää, miten imaamien opetusta voitaisiin kehittää osana korkeakoulutusta. Saarikon mukaan selkeästi ohjattu koulutus hälventäisi epäluuloisuutta.
 
2. Kor. 6:14-18: "Älkää ryhtykö epäuskoisten aisapariksi. Mitä tekemistä on keskenään oikeudella ja vääryydellä, mitä yhteistä on valolla ja pimeydellä? Voivatko Kristus ja beliar olla yhtä mieltä? Mikä voi liittää uskovan sellaiseen, joka ei usko? Miten jumalien kuvat soveltuvat Jumalan temppeliin? Mehän olemme elävän Jumalan temppeli, niin kuin Jumala on sanonut: -- Minä asetun heidän keskelleen ja vaellan heidän mukanaan. Minä olen oleva heidän Jumalansa ja he minun kansani. Siksi Herra sanoo: -- Lähtekää pois heidän joukostaan ja erotkaa heistä älkääkä koskeko mihinkään saastaiseen, niin otan teidät vastaan ja olen oleva teidän Isänne, ja te olette minun poikiani ja tyttäriäni. Näin sanoo Herra, Kaikkivaltias." (Beliar on yksi saatanan nimistä)

Suomi houkuttaa maahanmuuttajia sosiaalisten etujen ja lievien rikosrangaistusten takia, kertoo maahanmuuttaja

Kavisofar näyttää olevan hyvin perillä islamistien tavoista, mistä hän kertoi pitkään hänen kanssa jutteleville. Hän kertoi, miten maahanmuuttajat ovat hyvin tietoisia jo lähtömaassaan, miten Euroopan maat maksavat sosiaalitukia ja myös miten paljon eri maissa saa tuomiota raiskauksista. Suomen vankiloista he tietävät, että olot ovat kuin hotellissa ja tuomioista ei tarvitse kärsiä kuin puolet. Kukin maahanmuuttaja valitsee sitten sen Euroopan maan, johon haluaa lähteä onkimaan onnea. 

Eräissä Lähi-idän lahkoissa on oppi, ettei omaa uskontoaan tunnustavaa naista saa missään nimessä raiskata, mutta vääräuskoisen naisen raiskaamisesta ei seuraa käytännössä mitään. Suomalaisen naisen raiskaus ei aiheuta tämän lahkon edustajien keskuudessa paheksuntaa, mutta omaa uskontoa tunnustavan naisen raiskaus on vakava rikos. Uskonto ja papisto ylläpitävät virallisesti tiukkaa moraalia, seksi avioliiton ulkopuolella on kielletty, mutta kyse on kaksinaismoraalista. Lähi-idässä eräät imaamit välittävät sotaleskiä ja 12-vuotiaita tyttöjä seksuaaliseen kanssakäyntiin, koska eräiden lahkojen opin mukaan jo 12-vuotias tyttö voi mennä naimisiin ja avioliiton voi solmia määräajaksi vaikka yhdeksi yöksi, mitä tapahtuukin. BBC:n televisiodokumentti 'Seksikauppaa Irakissa' kertoo kääntöpuolen islamin avioliittosäännöistä ja -käytännöstä. Afganistanilaiset maahanmuuttajat kertovat myös, että talibanit menevät ihmisten koteihin ja vievät yli 12-vuotiaat tytöt ja naiset pakkoavioliittoihin jihad-muslimiksi (Yle 21.8.2021, IL 25.8.2021).

Kun lehdistö ja eräät kansanedustajat ovat kysyneet Suomen poliisilta tilastotietoja eri kansalaisuuksien raiskausmääristä, poliisi on ollut hyvin vaivautunut ja vaitonainen. Lopulta poliisi on kuitenkin kertonut totuuden, koska tilastokeskuksestakin saa vastaavat tiedot. 

Länsiväylä kertoo 17.4.2019
"Raiskausten ja lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikosten määrät ovat kasvaneet merkittävästi alkuvuonna, kertoo Tilastokeskus. Poliisin tietoon tulleiden raiskausten määrä lisääntyi tammi–maaliskuussa 27,6 prosenttia edellisvuodesta. Lasten seksuaalisten hyväksikäyttöjen määrä kasvoi 28,7 prosenttia. Tilastokeskus kertoi keskiviikkona, että raiskauksia ilmoitettiinpoliisille alkuvuonna 379. Se on kappalemääräisesti 82 tapausta enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna."
Suomen Kuvalehti uutisoi 26.11.2015
"Näin Suomessa raiskataan - Maahanmuuttajien osuus on lähes viisinkertainen suomalaisepäiltyihin verrattuna."
Iltalehti kertoo 14.12.2018
"IL selvitti: Irakilaisten osuus peräti 12 prosenttia Suomessa vuonna 2017 tehdyistä raiskauksista - Poliisin ja Tilastokeskuksen tilastot kertovat, että tietoon tulleista raiskauksista peräti 30 prosenttia on ulkomaalaisten tekemiä. Irakin lisäksi maana korostuu Afganistan."
Pääministeri Juha Sipilä tuli tunnetuksi Lähi-idän tiedotusvälineissä, kun hän tarjosi omaa Kempeleessä olevaa kotiaan maahanmuuttajille. Sipilä käytännössä avasi Suomen ovet Lähi-idän maahanmuutolle ja houkutteli heitä vaeltamaan Suomeen asti. Juha Sipilän tekemän politiikan seuraus oli se, että Suomen raiskausmäärät alkoivat kasvamaan eräiden väestönryhmien osalta.

Sipilän kotikunnassa aiheutti kohua tämä MTV3:n uutisoima tapaus (MTV3 24.11.2015, myös Yle 24.11.2015): 
"MTV Uutisten tietojen mukaan 14-vuotiaan tytön raiskauksesta epäillyt kaksi ulkomaalaistaustaista nuorta ovat Afganistanista tulleita turvapaikanhakijoita. Poliisi otti 15–17-vuotiaat epäillyt kiinni Kempeleen vastaanottokeskuksessa myöhään maanantai-iltana. Rikos tapahtui puoli yhdentoista aikaan illalla, kun kaksi ulkomaalaistaustaista poikaa oli käynyt kempeleläiseen 14-vuotiaaseen tyttöön käsiksi Kempeleen Asemantiellä. Poliisin mukaan ainakin toinen heistä oli myös raiskannut tytön."
Ulkoministeri Haavisto ajaa muslimien asiaa, vaikka heidän joukossa olisi radikalisoituneita ryhmiä

Tätä samaa Juha Sipilän linjoilla olevaa politiikkaa on jatkanut ulkoministeri Pekka Haavisto näkemällä suuren määrän aikaa ja vaivaa tuodakseen Isis-taistelijoiden vaimoja Suomeen Irakin vankileireiltä, minkä tekosyynä hän käyttää lasten oikeuksia. Stacey Dooleyn televisiodokumentti 'Syyrian ISIS-vaimot' kertoo karulla tavalla, millaisia naisia Haavisto halusi tuoda Suomeen. Kyse ei ole vain huonosta harkintakyvystä, vaan harkitusta ja hyvin kalliista poliittisesta operaatiosta, mistä hän on joutunut monien viranomaisten tutkittavaksi. Yle uutisoi 9.12.2020:
"Perustuslakivaliokunnan mukaan Pekka Haavisto on toiminut lainvastaisesti, mutta syytekynnys ei ylity – vihreät jättää vastalauseen.
Sen lisäksi ulkoministeri Haavisto osoitti huonoa ammattitaitoa puhumalla uiguurimuslimien puolesta Kiinan ulkoministeri Wang Yille (Yle 26.7.2021). Oli asia oikein tai väärin, niin Haaviston puheet eivät muuta Kiinan sisäpolitiikkaa, mutta huonontavat Suomen ja Kiinan välisiä suhteita. Haavisto ei kykene vaikuttamaan uiguurimuslimien asiaan millään tavalla, koska hänellä ei ole mitään sananvaltaa Kiinassa. Kiina on tukahduttanut uiguurit kovilla otteilla, koska se pitää islamia todellisena uhkana. Uiguurien lihatoreilla on veitset kiinnitetty rautaketjuilla pöytiin, ettei niillä voi ketään puukottaa (Yle 4.9.2021). Moskeijoiden ulkopuolella lukee isoilla kirjaimilla, ettei uskonnollisiin rituaaleihin saa osallistua alaikäiset, opiskelijat, valtiolle työskentelevät eikä kommunistisen puolueen jäsenet (Yle TV1:n uutiset 3.9.2021). Samoilla perusteilla Myanmar on ajanut rohingyamuslimit maanpakoon Bangladeshiin (Yle 21.11.2017). Venäjä on vaientanut kovilla otteilla Krimin tataarimuslimit epäiltyinä separatismista (Yle 4.9.2021).
 
Talibanit valtasivat presidentinpalatsin
Afganistan on Kiinan rajanaapuri, joka on ajautunut kaaokseen Yhdysvaltojen joukkojen vetäydyttyä maasta. Pakistanilaiset ovat pitkään suojelleet ja rahoittaneet talibaneja, jotka ovat valtaamassa menettämänsä asemat takaisin hyvin väkivaltaisilla otteilla (Yle 11. ja 13.8.2021). Talibanit noudattavat tiukasti islamin sharia-lakia. Talibanin johtajat tulevat Afganistanin köyhimmistä, konservatiivisimmista pataani-enemmistöisistä maakunnista, joissa lukutaito oli heikolla tolalla (Yle 24.8.2021). Talibanit vieroksuvat modernia elämää, minkä takia jopa matkapuhelinkin on joillekin vastenmielinen esine (IL 19.8.2021). Suomeen äskettäin evakuoitu afgaani Romal kertoo, millaisia talibanit olivat (IL 25.8.2021)
"Joukko talibansotilaita ohitti minut Kabulin kadulla. He haisivat järkyttävältä, ihan kuin he eivät olisi käyneet suihkussa viikkoihin tai kuukausiin. Nämä ihmiset eivät ole normaaleja, he ovat täysin tietämättömiä. Kuinka he voivat hallita 38 miljoonan ihmisen maata? He eivät kerta kaikkiaan kykene siihen...   ..Ei ole lakia, ei ole poliisia. He keksivät lait ja he teeskentelevät poliisia. Kukaan ei voi pysäyttää heitä...  ..Talibanit ottivat hänen puhelimensa, rikkoivat sen sekä pahoinpitelivät tämän äärimmäistä väkivaltaa käyttäen. He eivät halua todisteita omasta käytöksestään."
Afganistanista, Iranista ja ydinaseita omistavasta Pakistanista on tullut alue, joka on hyvin vaarallinen koko maailmalle. Terroristijärjestö al-Qaida on lähtöisin Afganistanista, jota talibanit ovat tukeneet ja suojelleet. Syyriassa ja Irakissa toiminut jihjadistijärjestö Isis on lähtöisin alun perin al-Qaidasta (Yle 13.8.2021). Kiina pyrkii täyttämään valtatyhjiön liittoutumalla talibanien kanssa, millä Kiina pyrkii varmistamaan, ettei talibanit tule Kiinan puolelle, vaan pikemminkin auttavat kiinalaisia pitämään maan sisällä asuvat muslimit kurissa (Yle 29.7. ja 17.8.2021). Samanlainen liitto on myös Venäjällä ja Iranilla. Iran saa Venäjältä poliittista sekä aseellista tukea ja vastalahjana pitää Venäjällä asuvat muslimit hiljaisena.

Aziza Hossaini toimii dari-kielen oikeustulkkina Suomessa. Hän kuuluu Afganistanin hazara-vähemmistöön. Hossaini varoittaa, että Suomessakin on sellaisia maahanmuuttajia, jotka kannattavat radikaaleja talibaneja. Hossaini kertoo (TS 22.8.2021):
"Täällä Suomessakin on afganistanilaistaustaisia ja muista maista tulevia ihmisiä, jotka kannattavat talebanien ideologiaa. Senkin takia minä haluan puhua näistä asioista. Vaarana ei ole ainoastaan se, että Suomeen tulee tuhansia pakolaisia, vaan voi käydä myös niin, että ääriryhmät rohkaistuvat levittämään täällä talebanien ideologiaa. Sitä että Suomi on turvassa ääriajattelulta, ei saa missään nimessä pitää itsestään selvänä."
Vastaanottokeskuksissa olevat maahanmuuttajat eivät aina ymmärrä, että jotkut suomalaiset osaavat Lähi-idässä puhuttavia kieliä. Eräät maahanmuuttajat soittavat pitkiä puheluita Lähi-itään uskonnolliselle johtajalle, joiden kanssa he käyvät hyvin radikaaleja keskusteluja, antavat tietoa Suomesta ja ottavat johtajiltaan vastaan käskyjä. Suomalaiset kuulevat tahtomattaankin puhelut ja kauhistuvat. Tutkijat ja myös muut maahanmuuttajat ovat havainneet, että ääriliikkeet rekrytoivat aktiivisesti Suomeen muuttaneita nuoria maahanmuuttajia. Erityisen alttiita liittymään radikaaleihin liikkeisiin ovat ne syrjäytyneet nuoret, jotka etsivät elämäänsä sisältöä radikaaleista islamistisista aatteista (TS 8.9.2021).  
 
Graffiti yllyttää tappamaan pakkopalauttajat
Varissuo on Turussa olevan ongelmalähiö, jossa asuu maahanmuuttajia yli 60 kansallisuudesta ja kantasuomalaiset ovat jo vähemmistönä lähiössä (Seura 11.8.2020). Radikalisoituminen näkyy myös Varissuolla. Ostoskeskuksen kävelysillan alla on graffiti (kuva vasemmalla), jossa lukee: "Estäkää pakkopalautukset. Kuolema suomalaiselle imperialismille! On oikein kapinoida!" Graffiti yllyttää kapinoimaan laillista yhteiskuntajärjestystä vastaan. Teksti panettelee pakkopalautuksia kannattavia suomalaisia imperialisteiksi ja yllyttää tappamaan heidät. Graffitin alalaidassa on kaksi kuvaa vasarasta ja sirpistä, jotka symboloivat kommunismin aatetta. Graffitin tekijää on inspiroinut aate, että väkivaltaa käyttäen voisi Suomeen saada kommunistisen proletariaatin diktatuurin, joka jakaa suomalaisten rahaa maahanmuuttajille.
 
Suojelupoliisi on ilmoittanut, että se seuraa noin 400 terrorismintorjunnan kohdehenkilöä. Kaikki maahanmuuttajat eivät ole radikalisoituneita, mutta eräät ovat ja osa radikalisoituneista on myös kantasuomalaisia uusnatseja. 

Iltalehti kirjoittaa 8.9.2017
"Suomen vankiloissa on havaittu kymmeniä henkilöitä, jotka ovat osoittaneet eriasteista kiinnostusta väkivaltaiseen ääriliikehdintään ja radikalisoitumiseen. Suomen vankiloissa on muun muassa juhlittu ääri-islamiin liitettyjä terrori-iskuja, jotka ovat kohdistuneet länsimaiden ihmisiin. Iloitsemisesta on tehty havaintoja eri puolilta Suomea lähes aina iskun tapahduttua. Lisäksi muslimitaustaiset vangit ovat tehneet pahoinpitelyjä, joilla epäillään olleen uskonnollinen peruste. Vankiloissa myös tapahtuu paljon islamin uskoon käännyttämistä, jonka tavoite ei ole maltillinen, ja pidetään väkivaltaan kiihottavia, terrorismia ihannoivia puheita. Tiedot käyvät ilmi Etelä-Suomen rikosseuraamusalueen väkivaltaisen ekstremismin ja radikalisoitumisen tunnistamisprojektin väliraportista."
Iltalehti kirjoittaa 29.7.2021
"Jihadismi Suomen vankiloissa - Suomen vankiloissa on havaittu väkivaltaisia rukouspiirejä ja radikaalia puhetta. Ilmiö on pieni, mutta olemassa. Muuttunut ulkonäkö: parran kasvattaminen, housujen lyhyt lahkeet, pitkät paidat. Muuttunut käytös: aggressiivisuus maltillisia muslimeja kohtaan, vankilahenkilökunnan haastaminen, uskonnon erityinen korostaminen."
Terrorismintorjunnan kohdehenkilöiden lisäksi poliisi seuraa muita erityistä huolta aiheuttavia henkilöitä. Lounais-Suomen poliisipäällikkö Risto Lammi kertoo: "Näillä henkilöillä on hyvinkin väkivaltaisia ajatuksia ja aika ajoin ilmenee, että heillä on konkreettisia suunnitelmia erilaisten väkivaltaisten tekojen suorittamiseksi." Uusi ilmiö on, että poliisit ovat joutuneet tukaliin tilanteisiin, kun uhkaavasti käyttäytynyt nuorisojoukko on alkanut piirittää poliisipartiota, jolloin tilanteen hallintaan saattaminen on edellyttänyt kaiken liikenevän poliisiresurssin käyttämistä poliisipartion avuksi (TS 20.8.2021).  
 
Turussa ja muuallakin Suomessa on ollut myös useita joukkotappeluita mm. ravintoloissa, joissa on ollut osallisena maahanmuuttajat, mistä poliisi on huolissaan (Yle 26.8.2021, IL 10.7. ja 12.7.2021). Kuuvuoren Laakin ja FC Komarin jalkapallo-ottelu jouduttiin keskeyttämään Turussa. FC Komarin pelaaja sai punaisen kortin, mistä joukkueen kannattajat aiheuttivat sellaisen selkkauksen, että paikalle jouduttiin kutsumaan poliisit ja yksi vietiin ambulanssilla sairaalaan. FC Komar on irakilaisten maahanmuuttajien joukkue. Kuuvuoren Laakin joukkue ja tuomarit joutuivat poistumaan kentältä usean poliisipartion turvaamina (TS 12.9.2021; IS 12.9. ja 13.9.2021).
 
FT Olli Ruohomäki - Lähi-idän ajankohtainen geopoliittinen tilanne 
 
Ulkoministeriön neuvonantajana filosofian tohtori Olli Ruohomäki on palvellut Suomen suurlähetystöissä Lähi-idässä. Tässä videossa hän kertoo mm. alueella toimivista radikaaleista sotilaallisista järjestöistä.
 

 
 
Kaikilla kristityiksi kääntyneillä maahanmuuttajilla ei ole vilpittömät aikeet

Jotkut maahanmuuttajat keplottelevat itselleen turvapaikan ja kansalaisuuden vetoamalla hengenvaaraan kotimaassaan, vaikka heillä on ollut jokin muu motiivi muuttaa Suomeen. Kun he ovat saaneet turvapaikan ja kansalaisuuden, eräät heistä alkavat säännöllisesti matkustaa takaisin kotimaahansa sukuloimaan (IL 21.8.2021, Yle 21.8.2021). Ruotsissa on kateissa noin 10.000 lasta, joille valtio maksaa lapsilisiä. He eivät tule kutsuttuna aikana hammastarkastuksiin eivätkä kouluun. Yleinen syy poissaoloon on, että perhe on muuttanut takaisin kotimaahansa ja nostaa salaa lapsilisiä valtiolta (Ex 1.9.2021). On täysin selvä asia, ettei heillä ole ollut todellista hätää. Jos heiltä peruutetaan turvapaikka ja kansalaisuus, siinä ei ole mitään väärää. Eräissä muissa länsimaissa niin voi käydäkin. Keskustapuolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Juha Pylväs on todennut, että: "Suomi tarvitsee ulkomailta osaajia, mutta sosiaaliturvalla loisivia elintasosurffareita sen sijaan emme tarvitse", mistä tehtiin rikosilmoitus. Poliisi kuitenkin lopetti tutkinnan, koska se totesi, ettei lausunto ole lain vastainen (Yle 16.9.2021).
 
Helsingissä on viime vuosina ollut muutama helluntailainen seurakunta, jotka ovat tehneet runsaasti lähetystyötä maahanmuuttajien piirissä. Monet muslimit ovatkin kääntyneet kristityiksi. Suuri osa heistä on kääntynyt pelkästään turvapaikan saamisen toivossa, mistä eräät toiset islamista kristityiksi kääntyneet maahanmuuttajat varoittavat suomalaisia silloin tällöin. Eräs maahanmuuttaja tuli heti hakemaan helluntaiseurakunnasta kastetta, kun hän oli saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen. Kasteen jälkeen hän kyseli, voisiko joku seurakunnan jäsen ottaa hänet kotiinsa, koska hänen pitäisi lähteä Suomesta muuten pois. Hänen kanssa keskusteltaessa kävi hyvin ilmeiseksi, ettei hän ollut uskossa ollenkaan eikä hänen tulkkinsakaan uskonut hänen olevan uskossa. Kyse oli vain keinosta saada jokin veruke kielteisen turvapaikkapäätöksen muuttamiseksi. Lopulta hyväuskoiset seurakuntalaiset piilottivat hänet yhteen raamattuopistoon.
 
Raamattu tarkoittaa muukalaisella henkilöä, jolla ei ole omistus- tai perintöoikeutta maahan, joka antaisi hänelle toimeentulon (1. Moos. 15:13). Huolimatta maan omistusoikeudesta ja kansalaisuudesta Jumala hyväksyy kaikki kansat omakseen, jos he noudattavat Hänen käskyjään (Apt. 10:34-35). Kristittyjen tulee auttaa hätää kärsivää muukalaista, mutta jos muukalainen suhtautuu vihamielisesti kristinuskoon, kristityllä ei ole Raamatun mukaan velvollisuutta auttaa häntä (5. Moos. 23:3-6, Matt. 7:6; vert. 1. Tim. 5:9-10). 

Matt. 7:6 (Jeesus sanoo): "Älkää antako koirille sitä, mikä on pyhää, älkääkä heittäkö helmiänne sikojen eteen, etteivät ne tallaa niitä jalkoihinsa ja käy teidän kimppuunne ja raatele teitä."

5. Moos. 23:3-6: "Ketään ammonilaista tai moabilaista ei saa lukea Herran kansaan kuuluvaksi. Kukaan heidän jälkeläisistäänkään, edes kymmenennestä sukupolvesta, ei pääse Herran kansan joukkoon. He eivät antaneet teille ruokaa eivätkä juomaa, kun te olitte tulossa Egyptistä, vaan palkkasivat Bileamin, Beorin pojan Mesopotamian Petorista, kiroamaan teidät. Mutta Herra, teidän Jumalanne, ei suostunut kuulemaan Bileamia, vaan muutti kirouksen siunaukseksi, koska hän rakastaa teitä. Älkää milloinkaan koko elinaikananne tehkö mitään, mikä edistää heidän menestystään ja hyvinvointiaan."

Jes. 56:6-7 (1933/38): "Ja muukalaiset, jotka ovat liittyneet Herraan, palvellakseen häntä ja rakastaakseen Herran nimeä, ollakseen hänen palvelijoitansa, kaikki, jotka pitävät sapatin eivätkä sitä riko ja pysyvät minun liitossani, ne minä tuon pyhälle vuorelleni ja ilahutan heitä rukoushuoneessani, ja heidän polttouhrinsa ja teurasuhrinsa ovat otolliset minun alttarillani, sillä minun huoneeni on kutsuttava kaikkien kansojen rukoushuoneeksi."
 
Apt. 10:34-35: "Pietari rupesi puhumaan. Hän sanoi: "Nyt minä todella käsitän, ettei Jumala erottele ihmisiä. Hän hyväksyy jokaisen, joka pelkää häntä ja noudattaa hänen tahtoaan, kuului tämä mihin kansaan tahansa."

Viranomaiset tekevät parhaansa selvittääkseen, tarviiko maahanmuuttaja oikeasti suojelua. Jos maahanmuuttajat saavat karkotuspäätöksen, siihen on kaikkien tyytyminen (Room. 13:1, 1. Piet. 2:13-14). Asevelvollisuuttaan pakeneva nuori mies ei ole oikeutettu turvapaikkaan ja hän on velvollinen palaamaan kotimaahansa tekemään työtä oman maan vapauden puolesta, vaikka hänen henkensä joutuisi alttiiksi. Yhdysvaltain presidentti Joe Biden kertoi juuri maan joukkojen vetämisestä pois Afganistanista: Yhdysvallat on menettänyt tuhansia sotilaita sodassa. Nyt afganistanilaiset saavat taistella oman vapautensa ihan itse, sanoi Biden (YuoTube 11.8.2021).

Kristityiksi kääntyneiden joukossa on kuitenkin joitain harvoja, jotka ovat oikeasti alkaneet opiskelemaan Raamattua aidon kääntymyksensä tähden, mikä on suututtanut heidän entiset uskonveljensä. Erääseen helsinkiläiseen seurakuntaan ryntäsi sisään maahanmuuttaja, joka otti nopeasti valokuvan muslimeille lähetystyötä tekevästä saarnaajasta ja pakeni saman tien pois. Valokuva ilmestyi Lähi-idässä olevalle sivustolle, jossa annettiin Suomessa oleville muslimeille käsky tappaa suomalainen saarnaaja. Suomen viranomaiset yrittivät saada valokuvan poistetuksi sivustolta mutta ilman tulosta. Tähän päivään mennessä kukaan ei ole kuitenkaan lähtenyt toteuttamaan tappokäskyä ja ao. henkilö puhuu tästä asiasta ihan avoimesti eri tilaisuuksissa.
 
Turussa kävi kuitenkin toisin. Isisiä ihannoinut Abderrahman Bouanane kuvasi Turun tuomiokirkon portailla manifestin ja julkaisi sen internetissä (Yle 15.6.2018, Ilta-Sanomat 8.9.2017, s. 9). Sen jälkeen hän lähti puukottamaan kymmentä ihmistä Turun torin alueelle, joista kaksi kuoli. Kuolleista yksi oli uskontoaan kadulla mainostanut Jehovan todistaja ja toinen oli muu turkulainen (Yle 19.5.2017, IS 15.6.2018, MTV: 'Missä olit, kun terrori iski Turkuun?').

Apt. 20:1, 3: "Mellakan laannuttua Paavali kutsui opetuslapset koolle ja puhui heille rohkaisevasti. Sitten hän hyvästeli heidät ja lähti kohti Makedoniaa…   ...Kun hän oli aikeissa jatkaa matkaansa meritse Syyriaan, hän sai kuulla juutalaisten salahankkeesta ja päättikin kiertää Makedonian kautta.

Helsingissä toimii kristillisellä pohjalla järjestöjä, jotka tekevät paljon yhteistyötä Israelin kanssa. Heidän kokouksissa puhuu juutalaiset ja muut Israeliin myönteisesti suhtautuvat suomalaiset. Kerran erääseen kokoukseen tuli hermostuneen näköinen arabi, joka istuutui katselemaan väkeä. Suomalainen mies huomasi hänet, koska yleensä heidän kokouksissa ei käy muslimit. Mies meni juttelemaan arabin kanssa kysyen, kiva kun sinuakin kiinnostaa Israel-asiat. Arabi selitti hermostuneen näköisenä, ettei hän ole ollenkaan uskonnollinen ja halusi tulla paikalle seuraamaan tilaisuutta. Keskustelun lomassa kävi kuitenkin ilmi, että tämä mies onkin hyvin uskonnollinen, jolla oli eräistä yksittäisistä asioista varsin konservatiivisia ja jyrkkiä mielipiteitä. Sitten tämä suomalainen mies sanoi arabille, tiedätkös muuten, että Israelin viholliset lähettävät näihin kokouksiin vakoilijoita urkkimaan tietoja Israelin ystävistä. Mies pelästyi, eikä osannut vastata  mitään vaan lähti hermostuneen näköisenä pois paikalta. Suomalaiset poliisiautot eivät päivystä turhaan Helsingin synagogan edessä Salomonkadulla juutalaisten kokousten aikana. Välillä synagogia onkin töhritty myös Turussa, mitä ovat kuitenkin tehneet uusnatsit.

Joh. 6:64: "Teidän joukossanne on kuitenkin muutamia, jotka eivät usko." Jeesus tiesi näet alusta alkaen, ketkä eivät uskoneet ja kuka hänet kavaltaisi."

Apt. 23:30-32: "Koska tietooni on tullut, että tätä miestä vastaan on vireillä salahanke, lähetän hänet nyt viipymättä sinun luoksesi. Niille, jotka häntä syyttävät, olen myös tehnyt tiettäväksi, että heidän on esitettävä syytteensä sinun edessäsi." Sotilaat tekivät niin kuin oli käsketty, ottivat Paavalin mukaansa ja veivät hänet yötä myöten Antipatrikseen. Seuraavana päivänä lähtivät ratsumiehet edelleen saattamaan Paavalia, kun taas muut palasivat varuskuntaansa."

Seurakunnissa on urkkimista ja järjestelmällistä vakoiluakin

Jos joku luulee, ettei seurakunnissa ole vakoilijoita, niin hän on hyväuskoinen naiivi. Niitä on aina ollut ja Raamattukin varoittaa heistä. Eräs suurvalta jäi kiinni siitä, että he vakoilivat Suomalaista seurakuntaa saadakseen tietää kuolleeksi rekisteröidyt, joiden henkilötietojen perusteella valmistettiin väärennettyjä passeja salaisille agenteille.

Luuk. 20:20: "Lainopettajat ja ylipapit pitivät Jeesusta silmällä ja lähettivät hänen luokseen hurskaiksi tekeytyviä urkkijoita. He pyrkivät saamaan hänet sanoistaan kiinni, jotta voisivat luovuttaa hänet virkavallan käsiin, maaherran tuomittavaksi."

Sekin on tunnettua, että eräät suurvallat vakoilevat oman maansa ulkomailla asuvia kansalaisia heidän valtiokirkkonsa papiston kautta. Pariisiin on rakennettu venäläisten rahoilla hyvin komea ortodoksinen kirkko. Katolisten rippikoppi on ollut aikojen saatossa yksi maailman tehokkaimmista vakoiluvälineistä varsinkin pimeällä keskiajalla. Kaikki katoliset papit eivät alennu juoruamaan rippisalaisuuksia, mutta autoritäärisissä valtioissa ja menneinä aikoina sellaista on tapahtunut.

Matt. 10:16-23: "Minä lähetän teidät kuin lampaat susien keskelle. Olkaa siis viisaita kuin käärmeet ja viattomia kuin kyyhkyset. "Pitäkää varanne, sillä ihmiset vievät teidät oikeuden eteen ja ruoskivat teitä synagogissaan. Maaherrojen ja kuninkaidenkin eteen teitä tullaan viemään minun takiani, todistukseksi heille ja kansoille. Mutta kun teidät luovutetaan viranomaisten käsiin, älkää olko huolissanne siitä, miten tai mitä puhuisitte, sillä teille annetaan tuona hetkenä sanat, jotka teidän tulee puhua. Te ette puhu itse, teissä puhuu Isänne Henki. "Veli antaa veljensä surmattavaksi, isä lapsensa, ja lapset nousevat vanhempiaan vastaan ja tuottavat heille kuoleman. Kaikki tulevat vihaamaan teitä minun nimeni tähden, mutta se, joka kestää loppuun asti, pelastuu. "Kun teitä yhdessä kaupungissa vainotaan, paetkaa toiseen. Totisesti: te ette ehdi käydä kaikissa Israelin kaupungeissa ennen kuin Ihmisen Poika tulee."

Eräät puolalaiset katoliset papit ovat puhelinkuuntelusta niin tietoisia, etteivät he uskalla puhua mitään henkilökohtaisia asioita puhelimessa edes Suomessa. He varoittavat seurakuntalaisiaan, että kaikkia puheluita vakoillaan, kuten on saattanut ollakin heidän kotimaassaan Neuvostoliiton aikana. Nämä ajat ovat kuitenkin palanneet takaisin ympäri maailman. Suurvallat ja heidän avulla myös pienetkin länsimaat kuuntelevat suurta määrää puheluita puheentunnistusjärjestelmien avulla ja tekoäly poimii puhelinliikenteestä tiedusteluviranomaisia kiinnostavat puhelut. Yksi puhelinjärjestelmien myyntivaltti on, miten hyvin niillä voidaan vakoilla puheluita, mitä monet maat arvostavat ja sen mukaan järjestelmänsä ostavat. Suomen kielen harvinaisuus ei ole enää esteenä puhelinkuuntelulle, koska konekääntäminen on kehittynyt viime vuosina huomattavasti. Käytää katsomassa, miten suuria ikkunattomia "teknologiakeskuksia" tai muita uudisrakennuksia on rakennettu Helsingin Kaivopuiston diplomaattialueelle. Mitä ihmeen tehtaita tarvitaan Helsingin suurlähetyssä passien myöntämiseen ja omien kansalaisten sosiaalisten asioiden hoitamista varten? 
 
Gal. 2:4: "Tosin joukkoomme oli tullut eräitä valeveljiä urkkimaan, millaista on se vapaus, jonka me olemme Kristukselta Jeesukselta saaneet. Heidän tarkoituksenaan oli saattaa meidät lain orjuuteen."

Monilla ihmisillä on henkilökohtaisia asioista, missä ei ole mitään lain vastaista, mutta niiden jakaminen puhelimella, sähköpostilla tai puhumalla jonkun internettiin yhteydessä olevan mikrofonin vieressä voi hyvinkin johtaa tietojen välittymiseen viranomaisille, joiden tiedot jokin kolmas taho varastaa ja käyttää epäasialliseen tarkoitukseen. Sen takia kaikki tietokoneissa oleva data on vaarassa. Yhdysvaltojen viranomaiset huomasivat, että Kiina salakuuntelee Washingtonissa olevien poliitikkojen puheluita, koska matkapuhelinverkko on haavoittuvainen salakuuntelulle. Jotain oli tehtävä nopeasti. Viranomaiset suosittelivat poliitikkoja asentamaan älypuhelimiinsa Signal Private Messengerin, jonka tietoturva on vahva ja sitä käytetään yleisesti. Sen saa ladattu mm. Google Play-kaupasta ilmaiseksi. Monet ovat muutenkin vaihtaneet Facebookin WhatsApp -sovelluksen Singaliin, koska on tullut esille syitä epäillä yksityisyyden säilymistä Facebookin palvelussa. Mm. teknologiajohtaja Elon Musk on ohjeistanut ihmisiä siirtymään Whatsappista Signal-viestisovellukseen, kuten ovat monet sanomalehdetkin neuvoneet (IL 8.1. ja 18.1.2021).
 
Ps. 56:6-7 (1933/38): "Joka päivä he vääntelevät minun sanojani, kaikki heidän ajatuksensa tarkoittavat minulle pahaa. He ahdistavat, he väijyvät minua, he vakoilevat minun askeleitani, sillä he tavoittavat minun henkeäni."

Kansanryhmät kääntyvät toisiaan vastaan ja kavaltajia on liikkeellä

Kuten Raamattu monissa kohdin ennustaa, lopun ajoilla kansat ja erilaiset kansanryhmät kääntyvät toisiaan vastaan. Sotia on aina ollut ja urkkimistakin. Tämä kaikki on saanut vain uudet muodot teknologian kehittymisen ja poliittisten olosuhteiden muuttumisen johdosta. Ei pidä olla liian hyväuskoinen ja sinisilmäinen. Kristityt uskovat ja varsinkin juutalaiset eivät ole enää maailman suosiossa. Sen takia on syytä miettiä huolella, minne menee, kenen kanssa on tekemisissä ja mitä kenenkin kanssa puhuu. On viisasta, ettei uskoudu uusille tuttavuuksille vaan vain niille, jotka on voitu havaita uskollisiksi vierellä kulkijoiksi silloin, kun heidän ystävänsä on ollut avun tarpeessa.

Joh. 2:24-25: "Jeesus sitä vastoin ei uskoutunut heille, koska hän tunsi heidät kaikki. Hän ei tarvinnut kenenkään todistusta ihmisestä, sillä hän tiesi itse, mitä ihmisessä on."

Luuk. 8:10: "Hän sanoi: "Te olette saaneet oppia tuntemaan Jumalan valtakunnan salaisuudet, mutta muille ne esitetään vertauksina, jotta he nähdessäänkään eivät näkisi eivätkä kuullessaankaan ymmärtäisi."

Yksittäinen ihminen ei voi parantaa maailmaa parantaa, mutta Herra Yeshua tekee paluun ja perustaa tuhatvuotisen rauhanvaltakunnan tähän maahan. Sitä edeltää kuitenkin ankarat synnytystuskat, joiden alkaminen on ihan oven takana. Ilmastonmuutos on voimistunut ja maailmaa vaivaa koronapandemiakin, joka tuntuu pahenevan variantti variantilta. Lopuksi voisi sanoa kuvainnollisesti, että kiinnittäkää turvavyöt ja valvokaa, sillä kohta alkaa koko maailman kattavat koettelemukset, mitä ei ole ennen nähty. Ne jotka osaavat Raamatun, tietävät, missä ajassa elämme.

Ilm. 6:3-4, 8: "Kun Karitsa avasi toisen sinetin, kuulin toisen olennon sanovan: "Tule!" Nyt tuli esiin toinen, tulipunainen hevonen. Sille, joka istui hevosen selässä, annettiin valta riistää rauha maan päältä ja panna ihmiset tappamaan toisiaan. Hänelle annettiin iso miekka…    ..Siinä samassa näin tuhkanharmaan hevosen. Se, joka istui hevosen selässä, oli nimeltään Kuolema, ja sen jäljessä tuli Tuonela. Ratsastajille annettiin valta neljänteen osaan maata, ne saivat tappaa miekalla, nälällä ja rutolla ja jättää loput villipetojen kynsiin."

Dan. 12:1-2: " -- Silloin astuu esiin Mikael, suuri enkeliruhtinas, joka seisoo kansasi suojana. Ja tulee ahdistuksen aika, jonka kaltaista ei ole ollut siitä alkaen, kun kansoja on ollut, aina tuohon aikaan saakka. Mutta sinun kansasi pelastuu, pelastuu jokainen, jonka nimi on kirjoitettu kirjaan. Monet maan tomussa nukkuvista heräävät, toiset ikuiseen elämään, toiset häpeään ja ikuiseen kauhuun."

Luuk. 21:10-32 (2017): "Hän sanoi heille: "Kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, ja tulee paikoin suuria maanjäristyksiä, ruttoa ja nälänhätää, ja on oleva pelottavia näkyjä ja taivaalta tulevia suuria merkkejä. Mutta ennen tätä kaikkea he käyvät teihin käsiksi, vainoavat teitä, luovuttavat teitä synagogiin ja vankiloihin ja vievät teitä kuningasten ja hallitsijoiden eteen minun nimeni tähden. Mutta näin te joudutte todistamaan. Pankaa siis sydämellenne, ettette edeltäpäin huolehdi, miten vastaatte puolestanne. Sillä minä annan teille suun ja viisauden, jota vastaan ei yksikään teidän vastustajistanne kykene asettumaan tai väittämään. Myös vanhemmat, veljet, sukulaiset ja ystävät antavat teitä alttiiksi, muutamia teistä tapetaan, ja olette kaikkien vihaamia minun nimeni tähden. Mutta hiuskarvakaan ei katoa päästänne. Kestäväisyydellänne saatte omaksenne elämän. Mutta kun näette Jerusalemin sotajoukkojen ympäröimänä, silloin tietäkää, että sen hävitys on lähellä. Silloin ne, jotka Juudeassa ovat, paetkoot vuorille, ne, jotka ovat kaupungissa, lähtekööt sieltä pois, ja ne, jotka ovat maalla, älkööt menkö kaupunkiin. Sillä ne ovat koston päiviä, että kaikki täyttyisi, mikä on kirjoitettu. Voi raskaita ja imettäväisiä niinä päivinä! Sillä suuri hätä on oleva maan päällä ja viha tätä kansaa kohtaan. Heitä kaatuu miekan terään, heitä viedään vangeiksi kaikkien kansojen sekaan, ja Jerusalem on oleva pakanoiden tallattavana, kunnes pakanain ajat täyttyvät. On oleva merkkejä auringossa, kuussa ja tähdissä, ja ahdistus kansoilla maan päällä ja epätoivo meren aaltoillessa. Ihmisiä menehtyy heidän pelätessään ja odottaessaan sitä, mikä maanpiiriä kohtaa; sillä taivaitten voimat järkkyvät. Silloin he näkevät Ihmisen Pojan tulevan pilvessä suuressa voimassa ja kirkkaudessa. Mutta kun nämä alkavat tapahtua, nouskaa pystyyn ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä." Hän puhui heille vertauksen: "Katsokaa viikunapuuta ja kaikkia puita. Kun ne jo puhkeavat lehteen, siitä näette ja itsestänne ymmärrätte, että kesä on jo lähellä. Samoin myös, kun näette tämän tapahtuvan, tietäkää, että Jumalan valtakunta on lähellä. Totisesti sanon teille: tämä sukukunta ei katoa, ennen kuin kaikki tapahtuu."

Ef. 6:11-17: "Pukekaa yllenne Jumalan taisteluvarustus, jotta voisitte pitää puolianne paholaisen juonia vastaan. Emmehän me taistele ihmisiä vastaan vaan henkivaltoja ja voimia vastaan, tämän pimeyden maailman hallitsijoita ja avaruuden pahoja henkiä vastaan. Ottakaa siis yllenne Jumalan taisteluvarustus, niin että kykenette pahan päivän tullen tekemään vastarintaa ja selviytymään taistelusta pystyssä pysyen. Seiskää lujina! Kiinnittäkää vyöksenne totuus, pukeutukaa vanhurskauden haarniskaan ja sitokaa jalkineiksenne alttius julistaa rauhan evankeliumia. Ottakaa kaikessa suojaksenne uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa pahan palavat nuolet. Ottakaa myös pelastuksen kypärä, ottakaa Hengen miekka, Jumalan sana."