maanantai 29. heinäkuuta 2013

Pyhimysten palvonta, epäjumalanpalvelus ja väärät uskonnot


* Neitsyt Marian palvonta on tullut katoliseen kirkkoon roomalaisesta vesta-neitsyeen ja Ateenan neitsyeen (parthenon) epäjumalien palvonnasta
* Ihminen tekee itselleen epäjumalan siitä, jolta pyytää esirukousta tai jonka patsaan tai pyhäinjäännöksen edessä polvistuu

* Pyhäinjäännöksistä, rukousliinoista ja vihkivesistä on tehty taikakaluja katolisissa kirkoissa ja myös protestanttisissa suunnissa
* Väärät uskonnot tai osattomuus uskosta eivät ole tie taivaaseen vaan tie helvettiin
* Jumala vihaa vääristä uskonnoista lainattuja tapoja (5. Moos. 12:31)

* Jeesus varoitti, että tulee paljon vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja, jotka tekevät suuria voimatekoja ja eksyttävät valitutkin kadotukseen
* Ihminen on itsekkäästi halunnut itse valmistaa mieleisensä jumalat ja eksynyt LuojastaanJos pitää Yeshuan, Jeesuksen rinnalla toista jumalaa, niin menettää taivaspaikkansa

Kristukseen uskova menettää taivaspaikan, jos palvelee samaan aikaan toista jumalaa eli harjoittaa epäjumalanpalvelusta (1. Kor. 6:9-11). Kymmenessä käskyssä määrätään selvästi, että älä pidä toista Jumala, älä valmista patsaita tai kuvia (esim. pyhimysten ikonit) jne.

2. Moos. 20:2-3 (1933/38): "Minä olen Herra, sinun Jumalasi, joka vein sinut pois Egyptin maasta, orjuuden pesästä. Älä pidä muita jumalia minun rinnallani."

Vain Luoja voi kuulla rukoukset, vain Jumala voi auttaa, vain Yeshua HaMashiach, Juudan Leijona, Jeesus Kristus voi pelastaa, vain Taivaan Isä voi auttaa. Luodulta ihmiseltä ei saa pyytää esirukousta (3. Moos. 19:31, 20:6-7) eikä luodun ihmisen patsaalla tai pyhäinjäännöksen edessä saa polvistua. Vain Yeshua eli Jeesus voi pelastaa. Muiden uskontojen kautta ei pelastu.

Pyhimysten palvominen on epäjumalanpalvelusta

Kreikkalaiskatolisessa (ortodoksisessa) kirkossa on paljon ikoneita, jotka esittävät kuolleita ihmisiä, jotka kirkko on nimennyt pyhimyksiksi. Kreikkalaiskatoliset uskovat ikonin olevan ikkuna taivaaseen, jonka edessä rukoillaan ja kumarretaan. He kuvittelevat, että kuvassa esiintyvä kuollut ihminen on tullut Kristuksen kaltaiseksi ja luulee hänessä olevan itse Kristus. Tämä väärä usko tekee pyhimyksestä epäjumalan. Kreikkalaiskatolisessa kirkossa on aina yksi ikoni, joka on kuolleita sukulaisia varten. Rukoilivat laittavat ikonin viereen uhrilahjana kalliitta sormuksia uhrilahjoina vainajahengille.  

Roomalaiskatolisessa kirkossa on samanlaisia tapoja, mutta ikonien tilalla on yleensä patsaita ja pyhimyksen luita reliikkirasioissa. Katoliset kumartavat kuvaa ja patsasta sekä rukoilevat sille. Roomalaisilla oli tapana rukoilla kuolleita esi-isiä, koska he eivät luottaneet muihin kuin sukulaisiinsa. Tästä tavasta syntyi kodin pikkuepäjumalat ja epäjumalanpalvelus levisi roomalaiskatoliseen kirkkoon pyhimysten palvonnaksi. Kreikkalais- ja roomalaiskatoliset luulevat, että kuolleet kuulevat heidän rukouksia ja kiikuttavat niitä eteenpäin Jumalalle (Yle 1.11.2016).

Parthenonin temppelin rauniot
Roomassa palvottiin vesta-neitsyt -nimistä epäjumalaa. Sen temppelissä palveli selibaattilupauksen tehneitä papittaria. Monet roomalaisista epäjumalista oli kopioitu Kreikan kulttuurista. Akropolis-kukkulalla on Parthenonin (neitsyeen) temppeli, joka oli omistettu athene-jumalattarelle. Siellä oli 'Ateenan neitsyeen' (athene parthenos) patsas, joka oli 11,5 metriä korkea ja päällystetty kullalla sekä norsunluulla. 500-luvulla katolinen kirkko muutti temppelin pyhän neitsyeen kirkoksi, joka muutettiin moskeijaksi vuonna 1456, kun osmaanit valtasivat Ateenan. Roomalaiskatolinen kirkko ujutti vesta-neitsyeen ja Ateenan neitsyeen kulttia kristinuskoon käyttämällä väärin neitsyt Mariaa. 

Roomalaiskatolisessa kirkossa neitsyt Marian rooli nousi keskiajalla olennaiseen asemaan. Kirkko pyrki luomaan Jeesuksesta kuvaa kiukkuisena tuomarina, mikä antaa väärän kuvan Jumalan Pojasta. Jeesuksen lepyttämiseksi tarvittiin Hänen äitiään ja äitinsä rintamaitoa, joka saisi Jumalan Pojan leppymään. Seurakunta opetettiin rukoilemaan neitsyt Mariaa, että hän esirukouksillaan lepyttäisi synnyttämänsä Jumalan Pojan. Tällöin kirkko alkoi käyttämään neitsyt Mariasta nimitystä co-redemptrix, kanssa-vapahtaja. 

Katolisessa kirkon patsaissa Jeesus on usein Marian sylissä oleva vauva. Monissa roomalaiskatolisissa kirkoissa on reliikkeinä rintamaitoa, jonka he väittävät olevan peräisin neitsyt Marialta, mutta jokainen järkevä ihminen ymmärtää, ettei tämä voi mitenkään pitää paikkansa. Entinen katolinen munkki Martti Luther kirjoitti sarkastisesti, että Euroopan kirkoissa on säilöttynä neitsyt Marian rintamaitoa niin paljon, että sillä ruokkisi kaikki Saksan vauvat (Olli-Pekka Vainio, Luther, 2016, s. 187-188). 

Marian palvonta juontaa Egyptiin
Roomalaiset ovat saaneet paljon vaikutteita egyptiläisestä kulttuurista ja mytologiasta. Jo ennen Jeesuksen aikaa Egyptissä palvottiin isis epäjumalatarta, joka kuvattiin anteliaaksi äidiksi, joka imetti sylissä olevaa horus-poikaa, joka oli auringon epäjumala. Tutkijat ovat tulleet siihen johtopäätökseen, että kuvat isiksen imettämässä horus-poikaa, ovat vaikuttaneet roomalaiskatolisen kirkkoon ja sen taiteilijoihin, jotka kuvasivat neitsyt Mariaa ja Jeesus-lasta.

Ennen roomalaiskatolisen kirkon messua tai sen jälkeen moni seurakuntalainen kokoontuu kirkkoon ruusukkoon, missä hokemalla hoetaan vuoroin terve Maria -rukousta neitsyt Marialle ja Isä Meidän -rukousta taukoamatta esimerkiksi puoli tuntia. Monet hypistelevät samalla rukousnauhaa, mitä ei tarvita rukoilemiseen ollenkaan. Se on pikemminkin muista uskonnoista omaksuttu rituaali.

Matt. 6:7-8: "Rukoillessanne älkää hokeko tyhjää niin kuin pakanat, jotka kuvittelevat tulevansa kuulluiksi, kun vain latelevat sanoja. Älkää ruvetko heidän kaltaisikseen..."

Neitsyt Maria eikä kukaan pappikaan voi toimia välittäjänä ihmisen ja Jumalan välillä, koska Raamatun mukaan vain Yeshua HaMashaich, Jeesus Kristus on välittäjänä ihmisen ja Jumalan välillä. Netsyt Maria ei tietenkään voi olla mikään kanssa-vapahtaja Jeesuksen rinnalla, koska Raamatun opetuksen mukaan ei ole muuta nimeä joka pelastaa Yeshua HaMashiach (Jeesus Kristus).

1. Tim. 2:5: "Jumala on yksi, ja yksi on välittäjä Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus." 

Apt. 4:10-12: "..se tapahtui Jeesuksen Kristuksen, Nasaretilaisen, nimessä. Hänet te ristiinnaulitsitte, mutta Jumala herätti hänet kuolleista. Hänen voimastaan tämä mies seisoo terveenä teidän edessänne. Hän on se kivi, joka ei teille rakentajille kelvannut mutta josta on tullut kulmakivi. Ei kukaan muu voi pelastaa kuin hän. Mitään muuta nimeä, joka meidät pelastaisi, ei ole ihmisille annettu koko taivaankannen alla."

Katolinen rukoilee kuuroa Marian patsasta

Älkää menkö siihen harhaan, että terve Maria eli ave Maria rukous olisi vain Jeesuksen äidin kunnioittamista. Tällainen rukoilu on epäjumalanpalvelusta. Rukoilija uskoo, että luotu ja kuollut ihminen voi kuulla tuhansia rukouksia yhtä aikaa ja rukoilla edelleen - mitä typeryyttä. Jeesus Nasaretilaisen kirje katolisille ja ortodokseille selvittää tätä asiaa lisää.  Jos polvistumme pyhimyksen patsaan tai ikonikuvan edessä, niin käännymme kuolleen ihmisen tai enkelin puoleen, jolloin teemme niistä itsellemme jumalolennon, mikä on epäjumalanpalvelusta. Neitsyt Marian patsaan edessä ei saa polvistua vaikka Marian sylissä olisi Jeesus lapsi.

3. Moos. 19:31: "Älkää kääntykö vainajahenkien puoleen älkääkä kysykö neuvoa tietäjiltä, ettette saastuttaisi itseänne. Minä olen Herra, teidän Jumalanne."

3. Moos. 20:6-7 (1933/38): "Ja jos joku kääntyy vainaja- tai tietäjähenkien puoleen, lähtien haureudessa kulkemaan heidän jäljessänsä, sitä ihmistä vastaan minä käännän kasvoni ja hävitän hänet hänen kansastansa. Pyhittäkää siis itsenne ja olkaa pyhät; sillä minä olen Herra, teidän Jumalanne." 

Enkeleidenkään puoleen ei saa koskaan kääntyä. Jumala ohjaa suoraan enkeleitä, eikä enkelit armahda ketään omalla päätöksellään. Raamattu kertoo enkeleistä, mutta he ovat vain Jumalan palvelijoita. Me emme saa polvistumalla tai kumartamalla palvoa enkeliä, neitsyt Mariaa tai muutakaan pyhimystäMeidän tulee palvoa sekä kumartaa ainoastaan ja vain Raamatun Jumalaa. Roomalaiskatolista kirkkoa vaivaa pedofiliaskandaalit (mm. IL 14.8.2018). Paavi syyttää ongelmasta saatanaa, vaikka kirkon edustajat ovat ihan itse käyttäneet lapsia hyväkseen. Paavin ratkaisu on kehottaa kaikkia rukoilemaan apua arkkienkeli Mikaelilta, mikä ei todellakaan auta ongelmaan (IL 9.10.2018). Paavi yrittää saada epäjumalanpalveluksella seurakunnan huomion ihan muualle kuin siihen, että kirkossa on vakavia sisäisiä ongelmia (mm. Yle 6.2.2017).

Ilm. 22:9-10 (RK): "Minä, Johannes, kuulin ja näin tämän kaiken. Kun olin sen kuullut ja nähnyt, minä heittäydyin maahan kumartuakseni sen enkelin jalkojen juureen, joka oli tämän minulle näyt­tänyt. Mutta hän sanoi: ”Varo, ettet tee sitä! Minä olen sinun ja veljiesi, pro­feettojen, palvelustoveri, sekä niiden, jotka ottavat varteen tämän kirjan sa­nat. Jumalaa sinun tulee kumartaen palvoa!

Yeshua eli Jeesus opetti rukoilemaan Isää Taivaassa. Yeshua rukoili itse aina Isää Taivaassa, eikä koskaan mitään muuta. Neitsyt Marian tai muiden pyhimysten rukoilu on selvästi Yeshuan antaman esimerkin sekä Hänen opetuksen vastaista.

Matt. 6:6-9: "Kun sinä rukoilet, mene sisälle huoneeseesi, sulje ovi ja rukoile sitten Isääsi, joka on salassa. Isäsi, joka näkee myös sen, mikä on salassa, palkitsee sinut. "Rukoillessanne älkää hokeko tyhjää niin kuin pakanat, jotka kuvittelevat tulevansa kuulluiksi, kun vain latelevat sanoja. Älkää ruvetko heidän kaltaisikseen. Teidän Isänne kyllä tietää mitä te tarvitsette, jo ennen kuin olette häneltä pyytäneetkään. Rukoilkaa te siis näin: -- Isä meidän, joka olet taivaissa!... (Isä meidän -rukous jatkuu tästä)" 

Napolissa oli lääkäri Giuseppe Moscati (1880-1927), joka auttoi köyhiä potilaita ilmaiseksi. Hänen kuolemansa jälkeen moni italialainen alkoi rukoilemaan Moscatilta apua sairauksiinsa ja paavi Johannes Paavali II julisti hänet pyhimykseksi. Gesù Nuovo -kirkossa on Moscatin patsas hänen hautansa vieressä. Roomalaiskatoliset käyvät koskemassa patsaan kättä saadakseen apua Moscatilta. Kirkon yhteydessä on museo, jossa on paljon ihmisten todistuksia, miten he ovat parantuneet pyhimys Moscacille osoittamiensa rukousten vuoksi (video). Tämä ei todista, että olisi Jumalan tahdon mukaista rakentaa patsas pyhimyksen palvomista varten ja rukoilla kuollutta ihmistä (vainajahenkeä) eikä edes sitä, että Moscati olisi edes pelastunut Taivasten Valtakuntaan (Matt. 7:21-23; 3. Moos. 19:31; 5. Moos. 4:15-16, 13:1-6). Ovatko ihmeet Jumalasta ja onko profeetta oikea vai väärä, sen kertoo heidän tekemä hedelmä, mitä käsitellään yksityiskohtaisesti artikkelissa: 'Sillä maailmassa on monta väärää profeettaa'. 

5. Moos. 13:1-4: "Teidän keskuuteenne saattaa ilmestyä profeetta tai unennäkijä, joka lupaa tehdä ihmeen tai tunnusteon ja joka näin koettaa taivuttaa teidät palvelemaan vieraita ja teille outoja jumalia. Älkää kuunnelko sellaisen profeetan tai unennäkijän sanoja, vaikka hänen lupaamansa ihme tapahtuisikin. Herra, teidän Jumalanne, koettelee teitä näin saadakseen tietää, rakastatteko häntä koko sydämestänne ja koko sielustanne. Teidän tulee seurata vain Herraa, Jumalaanne, pelätä häntä, noudattaa hänen käskyjään, totella häntä ja pysyä hänen uskollisina palvelijoinaan."

Matt. 24:24: "Sillä vääriä messiaita ja vääriä profeettoja ilmaantuu, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että he johtavat, jos mahdollista, valitutkin harhaan."

Room. 2:18: "Laista sinä opit tuntemaan hänen tahtonsa ja erottamaan sen, mikä on tärkeää."

Matt. 7:21-23 (1933/38): "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?' Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'."

Matt. 5:19-20 (1933/38): "Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa. Sillä minä sanon teille: ellei teidän vanhurskautenne ole paljoa suurempi kuin kirjanoppineiden ja fariseusten, niin te ette pääse taivasten valtakuntaan."

Room. 2:13: "Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia."

Kerran eräs katolinen pariskunta kertoi, että heidän koiralla oli karvanhtötauti. He menivät katolisen papin luokse, joka rukoili neitsyt Marialta, että karvat tulisivat takaisin. Vuoden päästä koiran karvanlähtötauti parani, mutta epäselväksi on jäänyt, onko parantuminen ollut luonnollinen vai väärillä voimilla tapahtunut. Tämä pariskunta usko väärää profeetta ja nyt uskoo entistä enemmän harhaoppiin neitsyt Marian voimista.

Juudaassa oli joillakin israelilaisilla tapana, että he rukoilivat Raamatun Jumalaa Herraa ja sen lisäksi rukoilivat taivaan tähtiä ja vannoivat milkom-epäjumalan (tai molokin) nimeen. Jumala ilmoittaa Sefanjan kirjassa, ettei siinä tapauksessa israelilaisia pelasta Herran palveleminen, koska he ovat samalla olleet rukousyhteydessä toisiin tahoihin. Jos rukoilee Taivaan Isää ja sen lisäksi muuta tahtoa, menettää pelastuksensa. Taivaan Isä kuulee kaikki rukouksemme, joten pyhimyksiä tai muita epäjumalia ei tarvita ollenkaan palveltaessa Raamatun Jumalaa.

Jer. 19:13: "Jerusalemin taloista ja Juudan kuninkaiden taloista tulee yhtä saastaisia kuin Tofet -- kaikista näistä taloista, joiden katoilla on poltettu suitsuketta taivaan tähdille ja vuodatettu juomauhreja vieraille jumalille."

Sef. 1:5: "Minä hävitän ne, jotka kumartavat katoilla taivaan joukoille, ne, jotka kumartavat Herraa mutta vannovat Milkomin nimeen..."

Filistealaiset uskoivat myös Israelin Jumalaan ja jopa pelkäsivät Häntä. He eivät kuitenkaan pelastuneet taivaaseen, koska he uskoivat omiin epäjumaliinsa ja taistelivat Israelia vastaan.

1. Sam. 4:6-9: "Saatuaan tietää, että Herran arkku oli tullut leiriin, filistealaiset pelästyivät, sillä he uskoivat, että leiriin oli tullut jumalia. He huusivat: "Voi meitä! Tällaista ei ole ikinä ennen sattunut. Voi meitä! Kuka pelastaa meidät noiden mahtavien jumalien käsistä? Nehän ovat samoja jumalia, jotka löivät egyptiläisiä autiomaassa niin monilla onnettomuuksilla! Filistealaiset, pysykää nyt lujina ja olkaa miehiä! Muuten te saatte palvella orjina heprealaisia samoin kuin he ovat palvelleet teitä. Olkaa miehiä ja taistelkaa!"

1. Sam. 5:1-2, 6-7: "Filistealaiset ottivat haltuunsa Jumalan arkun ja veivät sen Eben-Eseristä Asdodiin. Siellä he panivat sen dagonin temppeliin dagonin patsaan viereen...     ..Herran käsi painoi raskaana asdodilaisia, ja hän saattoi heidät kauhun valtaan iskemällä paiseita sekä heihin että ympäristön asukkaisiin. Kun asdodilaiset näkivät, mitä tapahtui, he sanoivat: "Israelin Jumalan arkku ei saa jäädä tänne luoksemme, sillä hänen kätensä ahdistaa meitä ja jumalaamme dagonia."

Jaak. 2:19-20: "Sinä uskot, että Jumala on yksi ainoa. Oikein teet -- pahat hengetkin uskovat sen ja vapisevat. Mutta etkö sinä tyhjänpäiväinen ihminen tahdo tietää, että ilman tekoja usko on hyödytön?"

Jeesus kielsi kutsumasta pappia isäksi, koska tämä arvonimi kuuluu yksin Jumalalle. Tästä huolimatta katolisia pappeja kutsutaan isäksi, joka on Jumalan tahdon vastainen virkanimike. Jos joku pappi käyttää arvonimeä isä tai paavi (papa = isä), hän asettuu Jumalan rinnalle, mikä on suurta syntiä. Roomalaiskatolinen kirkko on ottanut laittomasti virkanimikkeen käyttöön, koska kirkko palvelee antikristusta, joka on laittomuuden mies (2. Tess. 2:3).

Tuom. 17:4-10 (1933/38): "..Ja hänen äitinsä otti kaksisataa hopeasekeliä ja antoi ne kultasepälle, joka niistä teki veistetyn ja valetun jumalankuvan. Se oli sitten Miikan talossa. Sillä miehellä, Miikalla, oli siis jumalanhuone, ja hän teetti kasukan ja kotijumalien kuvia ja asetti yhden pojistaan itsellensä papiksi. Siihen aikaan ei ollut kuningasta Israelissa, ja jokainen teki sitä, mikä hänen omasta mielestään oli oikein. Juudan Beetlehemissä oli nuori mies, Juudan sukukuntaa; hän oli leeviläinen ja asui siellä muukalaisena. Tämä mies lähti siitä kaupungista, Juudan Beetlehemistä, asuaksensa muukalaisena, missä vain sopisi; ja vaeltaessaan tietänsä hän tuli Efraimin vuoristoon, Miikan talolle asti. Miika kysyi häneltä: "Mistä sinä tulet?" Hän vastasi: "Minä olen leeviläinen Juudan Beetlehemistä ja vaellan asuakseni muukalaisena, missä vain sopii". Miika sanoi hänelle: "Asetu minun luokseni ja tule minun isäkseni ja papikseni, niin minä annan sinulle vuosittain kymmenen hopeasekeliä ja vaatetuksen ja elatuksesi". Niin leeviläinen tuli." 

Matt. 23:9: "Älkää myöskään kutsuko isäksi ketään, joka on maan päällä, sillä vain yksi on teille isä, hän, joka on taivaissa."

Joh. 8:54: "..Mutta minun kunniani kirkastaa Isä, hän, jota te sanotte omaksi Jumalaksenne."

Jes. 9:5: "Sillä lapsi on syntynyt meille, poika on annettu meille. Hän kantaa valtaa harteillaan, hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas."

Mal. 1:6: "Poika kunnioittaa isäänsä ja palvelija isäntäänsä. Minä olen teidän isänne, miksi ette kunnioita minua? Minä olen teidän isäntänne, miksi ette palvele minua? Tätä minä, Herra Sebaot, kysyn teiltä, te papit, jotka pidätte minua pilkkananne..."

Kun minä puhuttelen katolista pappia, mainitsen vain hänen erisnimensä ja jätän pois sanan isä, koska kirkollisessa asiayhteydessä arvonimi tarkoittaa Jumalaa. Monet katoliset vähän hämmästelevät tätä, mutta eivät ole siitä vielä minulle sen enempää sanoneet. Pappeja ja muita seurakunnan jäseniä voi kutsua veljiksi tai sisariksi (1. Kor. 5:11).

Katolinen kirkko on tehnyt neitsyt Mariasta epäjumalan 

Tallinnan kreikkalaisroomalaisessa kirkossa on 300 kuvaa neitsyt Mariasta ja epäjumalanpalvelus haisee siellä kuin löyhkä. Kirkko takoo harhaoppiaan seurakuntalaisille käyttämällä usein neitsyt Mariasta nimeä Jumalan synnyttäjä. Vaikka Jeesuksen synnyttäminen oli suuri kunnia, niin Mariasta ei tullut rukousten väittäjää eikä Jumalaa.  

Roomalaiskatolisen kirkon messussa seurakunta tunnustaa ensin syntisyytensä rintaansa lyöden ja sen jälkeen rukoilee neitsyt Mariaa näillä vuorosanoilla: "..Sen tähden pyydän autuasta Mariaa, ainaista neitsyttä, kaikkia enkeleitä ja pyhiä ja teitä kaikkia rukoilemaan puolestani Herraa Jumalaamme.."

Katolinen kirkko väittää, että Maria olisi jäänyt ikuiseksi (ainaiseksi) neitsyeksi. Raamattu kertoo, että Joosef yhtyi Mariaan ensimmäisen kerran Jeesuksen syntymän jälkeen (Matt. 1:25). Joosef ja Maria saivat yhteisiä lapsia sen jälkeen. Raamattu kertoo Jeesuksen veljistä ja sisarista (Mark. 6:3, Matt. 13:55, Apt. 1:14).

Matt. 1:24-25 (1933/38): "Herättyään unesta Joosef teki, niin kuin Herran enkeli oli käskenyt hänen tehdä, ja otti vaimonsa tykönsä eikä yhtynyt häneen, ennen kuin hän oli synnyttänyt pojan. Ja hän antoi hänelle nimen Jeesus."

Matt. 13:53-56: "Kaikki nämä vertaukset kerrottuaan Jeesus lähti siltä seudulta ja meni kotikaupunkiinsa. Hän opetti ihmisiä heidän synagogassaan, ja hämmästyksissään he kysyivät: "Mistä hänellä on tämä viisaus, mistä voima tehdä ihmeitä? Eikö hän ole se rakennusmiehen poika? Eikö hänen äitinsä nimi ole Maria, ja ovathan Jaakob, Joosef, Simon ja Juudas hänen veljiään? Hänen sisarensakin asuvat kaikki täällä missä mekin. Mistä hän on voinut saada tämän kaiken?"

Kysyin kerran tästä asiasta Taivaan Isältä, jotta saisin syvempää ymmärrystä asiasta. Isällä oli aika yksinkertainen vastaus. Hän sanoi, että on luonut miehen ja naisen toisiaan varten, joten miksi Marian olisi pitänyt luopua aviollisesta elämästä sen jälkeen, kun Maria oli synnyttänyt Jeesuksen. Aivan roomalaiskatolinen kirkko miksi ihmeessä? 

Roomalaiskatolinen kirkko on yrittänyt väittää, että apostoli Pietari olisi ollut naimaton, mutta Raamattu paljastaa tämänkin valheeksi, koska Pietarilla oli anoppi. 

Matt. 8:14: "Jeesus meni Pietarin kotiin ja näki, että tämän anoppi makasi kovassa kuumeessa."

Apt. 1:13-14 (1933/38): "Ja kun he olivat tulleet kaupunkiin, menivät he siihen yläsaliin, jossa he tavallisesti oleskelivat: Pietari ja Johannes ja Jaakob ja Andreas, Filippus ja Tuomas, Bartolomeus ja Matteus, Jaakob Alfeuksen poika ja Simon, kiivailija, ja Juudas Jaakobin poika. Nämä kaikki pysyivät yksimielisesti rukouksessa vaimojen kanssa ja Marian, Jeesuksen äidin, kanssa ja Jeesuksen veljien kanssa."

Marian patsas Munchenissä
Katolinen kirkko on mestari valehtelemaan. Koko Maria-kultti on yritetty perustella katolisen kirkon katekismuksessa Ilmestyskirjan 12:1 jakeen tekstillä. Kirkko väittää, että siinä sanottaisiin Marian olevan kuningatar taivaassa. Ei siinä sillä tavalla lue. Siinä lukee se tähtiasetelma, joka kertoo täsmällisen päivämäärän, jolloin Jeesus on syntynyt. Raamattua pitää lukea kuten siinä lukee eikä, yrittää keksiä vertauskuvallisuutta silloin, kun sitä ei siellä ole. Tästä asiasta on lisää tämän artikkelin loppupuolella.
Baijerin keisarin talvipalatsin seinässä on Marian patsas.

Suomen katolinen kirkko julisti vuonna 2012 Suomen pyhitetyksi neitsyt Marialle. Pyhitysmessussa rukoiltiin mm., että Maria olisi apostolien esimies. Niin ei todellakaan ole. Rukous väittää Marian olleen synnitön (ovelasti tahraton). Vain Yeshua eli Jeesus on ollut synnitön. Maria oli tavallinen ihminen. Vain Yeshua eli Jeesus pelastaa (Apt. 4:12) eikä Maria ole taivaan portti eikä Marian eteen pidä kantaa omaa pelastustaan. Tässä on katkelma rukouksesta Marialle, joka on katolisessa kirkossa ensimmäistä kertaa luettu 8.12.2005 ja jota Maria ei ole koskaan kuullut, kun ei pysty kuulemaan rukouksia:

"...Tahraton neitsyt Maria ... taivaan portti ... apostolien kuningatar, tunnustajien kuningatar, rauhan kuningatar... Pyhin Äiti, sinun tahrattoman sydämesi haltuun annamme sydämemme ja mielemme. Sinun eteesi kannamme uskonelämämme ja pelastuksemme... Äiti, sinun tahrattomaan sydämeesi me kannamme  rukouksemme:  puhdista Poikasi  luokse  johtava  tiemme  kaikesta  pahasta  ja  synnistä..."

Messukirjassa rukouksen muotoon puettu valhe on ristiriidassa räikeässä Raamatun opetuksen kanssa. Raamattu määrää, ettei nainen voi hallita miestä. Sen takia on laitonta lisätä sellaista harhaoppia kristinuskoon, että neitsyt Marialla olisi johtajan asema.

1. Tim. 2:12-13: "Sitä en salli, että nainen opettaa, enkä sitä, että hän hallitsee miestä; hänen on elettävä hiljaisesti. Ensinhän luotiin Aadam ja sitten Eeva..."

2. Joh.9: "Jokainen, joka ei pysy Kristuksen opetuksessa vaan tuo siihen jotakin lisää, on vailla Jumalaa. Jokaisella, joka tässä opetuksessa pysyy, on sekä Isä että Poika."

Yeshua, Jeesus kertoi Johannes Kastajan olleen suurin koskaan äidistä syntynyt (Matt. 11:11). Tämä tarkoittaa sitä, että Johannes Kastaja oli suurempi kuin mm. neitsyt Maria, pyhä Pietari ja jokainen Jerusalemin temppelin ylipappi. Samassa yhteydessä Yeshua, Jeesus varoitti, että jotkut yrittävät väkivalloin varastaa taivasten valtakuntaa itselleen. Marian palvonta on yksi yritys syrjäyttää Jumalan säätämä järjestys ja varastaa pala Taivasten valtakuntaa.

Matt. 11:9-14 (1933/38): "Vai mitä te lähditte? Profeettaako katsomaan? Totisesti, minä sanon teille: hän on enemmän kuin profeetta. Tämä on se, josta on kirjoitettu: 'Katso, minä lähetän enkelini sinun edelläsi, ja hän on valmistava tiesi sinun eteesi'.

Totisesti minä sanon teille: ei ole vaimoista syntyneitten joukosta noussut suurempaa kuin Johannes Kastaja; mutta vähäisin taivasten valtakunnassa on suurempi kuin hän. Mutta Johannes Kastajan päivistä tähän asti hyökätään taivasten valtakuntaa vastaan, ja hyökkääjät tempaavat sen itselleen. Sillä kaikki profeetat ja laki ovat ennustaneet Johannekseen asti; ja jos tahdotte ottaa vastaan: hän on Elias, joka oli tuleva." 

Roomalainen messukirja Helsingin katolista hiippakuntaa varten v. 1999 on Vatikaanissa hyväksytty roomalaiskatolisen kirkon messujen virallinen ohjekirja. Se sisältää sivulla 677 rukouksen, jossa ylistetään neitsyt Mariaa kuningattareksi ja luomakunnan äidiksi, joka seisoo kultaisissa vaatteissa Taivaan Isän oikealla puolella: "Kuningatar seisoo oikealla puolellasi, hänen vaatteensa ovat kullalla kirjaillut. Jumala, kaikkivaltias Isä, sinä halusit Poikasi Äidin olevan meidän äitimme ja kuningattaremme. Hänen esirukoustensa tähden suo meidän päästä sinun taivaallisessa valtakunnassasi osallisiksi lastesi kirkkaudesta..."

Taivaan Isän oikealla puolella ei seiso mitään kuningatarta, vaan Hänen Poikansa Yeshua HaMashiach. Kirkon pappien ja seurakuntalaisten pitäisi jo ymmärtää, että oppi neitsyt Mariasta Taivaan kuningattarena on pelkää valhetta ja epäjumalanpalvelusta.

Kol. 3:1: "Jos siis teidät on yhdessä Kristuksen kanssa herätetty kuolleista, niin tavoitelkaa sitä mikä on ylhäällä, missä Kristus istuu Jumalan oikealla puolella."

Jer. 7:17-20: "Etkö näe, mitä Juudan kaupungeissa ja Jerusalemin kaduilla tehdään? Lapset keräävät puita, miehet sytyttävät tulen, ja naiset alustavat taikinan valmistaakseen uhrikakkuja Taivaan kuningattarelle. He vuodattavat viiniä uhriksi muille jumalille ja loukkaavat näin minua. Mutta minä, Herra, kysyn: Minuako he muka loukkaavat, eivätkö pikemminkin itseään? Itsensä he häpäisevät! Kuulkaa, mitä minä, Herra Jumala, olen päättänyt: Minä vuodatan hehkuvan vihani tämän paikan päälle. Minun vihani palaa kuin sammumaton tuli, ja sen alle joutuvat ihmiset..."

Apt. 17: 29-31 (1933/38): "Koska me siis olemme Jumalan sukua, emme saa luulla, että jumaluus on samankaltainen kuin kulta tai hopea tai kivi, sellainen kuin inhimillisen taiteen ja ajatuksen kuvailema.

Noita tietämättömyyden aikoja Jumala on kärsinyt, mutta nyt hän tekee tiettäväksi, että kaikkien ihmisten kaikkialla on tehtävä parannus. Sillä hän on säätänyt päivän, jona hän on tuomitseva maanpiirin vanhurskaudessa sen miehen kautta, jonka hän siihen on määrännyt; ja hän on antanut kaikille siitä vakuuden, herättämällä hänet kuolleista."

Yeshuan toisessa tulemuksessa valhetta rakastavat heitetään helvettiin ja Yeshua ottaa maapallolla kaiken vallan.

Ilm. 22:12-15 (Biblia 1776): "Ja katso, minä tulen pian, ja minun palkkani on minun kanssani, antamaan kullekin niin kuin hänen työnsä on. Minä olen A ja O, alku ja loppu, ensimäinen ja viimeinen. Autuaat ovat ne, jotka hänen käskynsä pitävät, että heidän voimansa elämän puussa olis ja he porteista kaupunkiin sisälle menisivät. Mutta ulkona ovat koirat ja velhot, ja huorintekiät ja murhaajat, ja epäjumalan palveliat, ja kaikki ne, jotka valhetta rakastavat ja tekevät."

Katolinen kirkko hakee pelastusta neitsyt Marian nimestä, mitä siinä ei ole

Roomalaiskatolinen kirkko väittää, että neitsyt Maria oli syntyessään perisynnitön ja eli täysin synnittömän (tahrattoman) elämän. Kirkon messukäsikirjassa on rukous, jossa pyydetään Jumalaa armahtamaan meidät neitsyt Marian puollon tähden. Sanat ovat ovelat, mutta ne tarkoittavat sitä, että voisimme pelastua, jos neitsyt Maria pyytää pelastusta Jumalalta, mikä on valhe.

Roomalaiskatolisen kirkon messukirja sisältää s. 749 rukouksen, joka alkaa näin: "Kaikkivaltias iankaikkinen Jumala, pyhän Neitsyt Marian perisynnittömän sikiämisen kautta sinä valmistit hänessä Pojallesi arvollisen asunnon, kun Poikasi kuoleman edeltä nähden varjelit Neitsyen kaikelta synnin tahralta. Me rukoilemme sinua: salli meidänkin hänen puoltonsa tähden päästä puhtaina luoksesi... ..Isä Jumala, ota vastaan nämä pelastuksemme uhrilahjat, jotka autaan Neitsyt Marian perisynnittömän sikiämisen juhlana sinulle kannamme, ja vapahda meidät kaikesta syyllisyydestä hänen puoltonsa kautta, joka ennalta suodun armosi vaikutuksesta jäi vapaaksi kaikesta synnin tahrasta." Messukirja sivulla 1065 rukous alkaa näin: "Autuas Neitsyt Maria, laupeuden äiti, minä arvoton syntinen turvaudun koko sydämestäni sinuun ja rukoilen laupeuttasi...

Nämä sanat ovat räikeästi ristiriidassa Raamatun kanssa. Raamattu kertoo, että vain Yeshua (Jeesus) eli synnittömän elämän ja jokainen muu ihminen, myös neitsyt Maria on tehnyt syntiä, eikä voi pelastua ilman Yeshuan Golgatan sovitustyötä.

Room. 3:22-24:
"Tämä Jumalan vanhurskaus tulee uskosta Jeesukseen Kristukseen, ja sen saavat omakseen kaikki, jotka uskovat. Kaikki ovat samassa asemassa, sillä kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat vailla Jumalan kirkkautta, mutta saavat hänen armostaan lahjaksi vanhurskauden, koska Kristus Jeesus on lunastanut heidät vapaiksi."

Raamattu kertoo, että Jeesuksen äiti Maria ja Jeesuksen veljet tekivät syntiä. Maria yritti yhdessä Jeesuksen veljien kanssa estää Jeesusta opettamasta yleisölle hakemalla Hänet pois, koska Jeesuksen omaiset luulivat Hänen olevan poissa tolaltaan (Mark. 3:21-35). Näin ei olisi saanut tehdä. Maria ei ollutkaan tahraton, mutta on saanut tämän synnin anteeksi.

Roomalaiskatolinen kirkko opettaa, että Jeesuksen synnittömyys joutuu siitä, että Maria oli synnitön, jolta Jeesus peri geenejä. Tämä on täysin väärä johtopäätös. Kenenkään ihmisen geenit eikä alkuperä tee hänestä synnitöntä tai syntistä. Ihminen tekee syntiä, kun hän toimii Jumalan tahdon vastaisesti. Syntisyyden ratkaisee ihmisen oma toiminta eikä hänen geeninsä. Yeshua (Jeesus) toimi aina Jumalan tahdon mukaisesti, koska Hänessä oli Jumalan Henki. Raamattu sanoo, että Yeshua (Jeesus) sai alkunsa Pyhästä Hengestä. Yeshua kasvoi Marian kohdussa alkusolusta vauvaksi ja Maria synnytti Yeshuan ajallaan. Maria geenit eivät tehneet Yeshuasta (Jeesuksesta) synnitöntä, vaan sen teki Pyhä Henki.

Luuk. 1:34-35: "Maria kysyi enkeliltä: "Miten se on mahdollista? Minähän olen koskematon." Enkeli vastasi: "Pyhä Henki tulee sinun yllesi, Korkeimman voima peittää sinut varjollaan. Siksi myös lapsi, joka syntyy, on pyhä, ja häntä kutsutaan Jumalan Pojaksi."

Matt. 1:20-21: "Kun Joosef ajatteli tätä, hänelle ilmestyi yöllä unessa Herran enkeli, joka sanoi: "Joosef, Daavidin poika, älä pelkää ottaa Mariaa vaimoksesi. Se, mikä hänessä on siinnyt, on lähtöisin Pyhästä Hengestä. Hän synnyttää pojan, ja sinun tulee antaa pojalle nimeksi Jeesus, sillä hän pelastaa kansansa sen synneistä." (Enkeli puhui Joosefille hänen äidinkielellään ja käski antaa nimeksi Yeshua, joka on Raamatunkäännöksissä muutettu muotoon Jeesus.)

Roomalaiskatolinen risti Barcelonassa
Espanjassa näkee roomalaiskatolisia ristejä, joiden keskelle on asetettu neitsyt Maria Jeesus vauva sylissään. Jos nuori pari haluaa Espanjassa kirkossa häät, niin roomalaiskatolinen kirkko voi laskuttaa kirkollisesta vihkimisestä 3000 euroa, kun maistraatissa häät saa ilmaiseksi. Kirkko on tehnyt rituaaleista törkeän rahastuksen (Yle 14.2.2017). 

Roomalaiskatolisen kirkon Ristin tien messussa Marian osallisuus pelastukseen ilmoitetaan näillä vuorosanoilla: "..Meidän Herramme antoi äidilleen osuuden kärsimyksestään, jotta hän voisi saada osallisuuden myös Poikansa voitosta ja kunniasta..." Nämä vuorosanat rikkovat räikeästi Jumalan Sanaa vastaan, joka sanoo, ettei Jumala anna osuutta kunniastaan kenellekään muulle:

Jes. 42:8: "Minä, Herra, se on minun nimeni, minä en anna kunniaani toiselle enkä ylistystäni epäjumalille." 

Raamattu on yksiselitteinen sen asian suhteen, ettei ole ketään muuta pelastajaa kuin Yeshua HaMashiach (Jeesus Kristus). Roomalaiskatolinen kirkko ovat ihan itse keksinyt valheen, että neitsyt Marialla olisi osallisuus Yeshuan sovitustyöhön. 

Apt. 4:8-12: "Silloin Pietari, Pyhää Henkeä täynnä, sanoi heille: "Kansan hallitusmiehet ja vanhimmat! Jos meidät nyt pannaan vastaamaan sairaalle tekemästämme hyvästä teosta ja ilmoittamaan, kenen nimessä hänet on parannettu, niin tietäkää tämä, te kaikki ja koko Israelin kansa: se tapahtui Jeesuksen Kristuksen, Nasaretilaisen, nimessä. Hänet te ristiinnaulitsitte, mutta Jumala herätti hänet kuolleista. Hänen voimastaan tämä mies seisoo terveenä teidän edessänne. Hän on se kivi, joka ei teille rakentajille kelvannut mutta josta on tullut kulmakivi. Ei kukaan muu voi pelastaa kuin hän. Mitään muuta nimeä, joka meidät pelastaisi, ei ole ihmisille annettu koko taivaankannen alla."

Roomalaiskatolinen kirkko pilasi eukaristian (ehtoollisen)

Keskiajalla Turun tuomiokirkko oli roomalaiskatolinen kirkko, jossa oli 42 pyhimysten alttaria ja kirkossa työskenteli 80 pappia. Jokaisella alttarilla oli myös omat ehtoollisvälineet. Pyhimykset oli omistettu eri vaivoihin ja ihminen hakeutui vaivansa mukaan oikealle alttarille papin sielunhoitoon. Kirkon ulkopuolella portaiden vieressä oli lisäksi yksi alttari matkamiehiä varten. Syntien anteeksianto edellytti ripittäytymistä ja anemaksun maksamista kirkolle. Kaikkein rikkaimmat turkulaiset lahjoittivat kirkolle ylimääräistä rahaa ja jopa testamenttasivat maitaan kirkolle. Turun seurakuntayhtymälle on periytynyt menneiltä ajoita valtavan laajoja maa-alueita, joita se on pikkuhiljaa myynyt menojensa katteeksi.

Sukujen vaakunoita ehtoollismaljassa
Jos kirkolle maksoi paljon rahaa, niin silloin sai mahdollisuuden myös lahjoittaa ehtoollismaljojen ja -lautasten hopeat. Lahjoittajan nimi ja hänen sukunsa vaakuna merkittiin ehtoollismaljaan ja -lautaseen. Keskiajalla kansan lukutaito oli huono ja rikkailla suvuilla ei ollut juurikaan keinoa mainostaa vaurauttaan ja mahtavuuttaan missään lehdessä tai jääkiekkojoukkueen kypärän mainospaikalla. Ehtoollismalja oli esine, jota kaikki turkulaiset katsoivat. Aina kun tavallinen turkulainen maistoi viiniä ja otti leivän lautaselta, niin hän näki niiden nimet tai sukujen vaakunat, jotka olivat lahjoittaneet hopeat astiaan (HS 6.7.2015, Yle 18.6.2015). Kaikkein rikkaimmat ja ylhäisimmät saivat varata kirkosta myös oman hautapaikkansa. Turun Koroistenniemellä on ollut pappila, jonka raunioista on löytynyt 1300-luvulle ajoitettu hopeasta valmistettu vaatehakanen, jonka pinta oli kullattu.

Roomalaiskatolisen kirkon toimintaa voisi verrata liikeyritykseen, joka myy tuotettaan rahaa vastaan. Muut kirkkokunnat tekevät samaa, mutta eri liikeidealla. Taivasten valtakunta ei ole tällainen. Synnit saa anteeksi armosta, kun niitä katuu ja tekee parannuksen. Se ei maksa mitään, koska Yesahua HaMashiach (Jeesus Kristus) on maksanut syntiuhrin omalla ruumiillaan ja verellään meidän puolestamme. On Golgatan sovitustyön halventamista, että laittaa ehtoollismaljaan sen hopeat lahjoittaneen nimi ja suvun vaakuna.

Matt. 6:1-2: "Varokaa tuomasta hurskaita tekojanne ihmisten katseltavaksi, muuten ette saa palkkaa taivaalliselta Isältänne. "Kun siis autat köyhiä, älä toitota siitä niin kuin tekopyhät tekevät synagogissa ja kujilla, jotta ihmiset kiittelisivät heitä. Totisesti: he ovat jo palkkansa saaneet.

Monissa roomalaiskatolisissa kirkoissa eukaristia eli ehtoollinen nautitaan pelkän leivän kanssa ilman viiniä, mutta papit juovat aina itse myös viinin. Käytäntö vaihtelee seurakunnittain, annetaanko seurakunnalle viiniä tai kuinka usein ehtoollisella jaetaan myös viini. Helsingissä Pyhän Henrikin seurakunnassa annetaan maljassa myös viini niin kauan kuin se riittää ja loput tyytyvät vain leipään. Helsingin Pyhän Marian seurakunnassa yleensä annetaan vain leipä ja harvoina juhlapyhinä he saavat myös viiniä niin kauan kuin maljassa sitä riittää.

Matt. 23:13: "Voi teitä, lainopettajat ja fariseukset! Te teeskentelijät! Te suljette taivasten valtakunnan ovet ihmisten edestä. Itse te ette mene sisälle ettekä päästä niitäkään, jotka menisivät."

Paavit ovat keksineet sellaista, ettei viiniä tarvitse nauttia, koska eukaristiassa leipä muuttuu lihaksi, jossa on verta. Paavien mukaan Jeesuksen läsnäolo on kuulemma täydellinen pelkän leivän kanssa. Tämä on ovela valhe ja poikkeaa Jeesuksen eukaristian eli ehtoollisen asetussanoista, joissa Jeesus käskee syöleipä ja juoda viini.

1. Kor. 11:23-26: "Olen saanut Herralta tiedoksi tämän, minkä olen myös opettanut teille: Herra Jeesus sinä yönä, jona hänet kavallettiin, otti leivän, kiitti Jumalaa, mursi leivän ja sanoi: "Tämä on minun ruumiini, joka annetaan teidän puolestanne. Tehkää tämä minun muistokseni." Samoin hän otti aterian jälkeen maljan ja sanoi: "Tämä malja on uusi liitto minun veressäni. Niin usein kuin siitä juotte, tehkää se minun muistokseni." Niin usein kuin te syötte tätä leipää ja juotte tästä maljasta, te siis julistatte Herran kuolemaa, siihen asti kun hän tulee."

Juudas Iskariot nautti viimeisellä aterialla pelkän leivän ja ennen viiniä hän lähti pettämään Jeesuksen (Joh. 13:30). Jeesus nautti ehtoollisen viinin ja leivän kanssa. Meidän tulee noudattaa Jeesuksen esimerkkiä ja ehtoollisen asettamiskäskyä. Jos nautimme ehtoollisella pelkän leivän, niin teemme Juudas Iskariotin esimerkin mukaisesti. On valhe väittää, että ehtoollinen nautitaan oikein pelkän leivän kanssa. Paavali varoitti, että jos nautitte ehtoollisen arvottomalla (kelvottomalla) tavalla, niin teette syntiä Herran ruumista ja verta vastaan. Paavali varoitti myös siitä, että Herran aterian nauttiminen väärällä tavalla johtaa tuomioon. Ehtoollisen nauttiminen pelkän leivän kanssa on arvotonta ehtoollisen viettoa ja syntiä. Se on Juudas Iskariotin seuraamista. Tätä asiaa käsittelee Yeshuan eli Jeesuksen kirje ehtoollisen vietosta. Seurakuntalaisen velvollisuus on kietäytyä osallistumasta ehdolliselle, jossa jaetaan vain leipä.

1. Kor. 11:27-29 (1933/38): "Sen tähden, joka kelvottomasti syö tätä leipää tai juo Herran maljan, hän on oleva vikapää Herran ruumiiseen ja vereen. Koetelkoon siis ihminen itseänsä, ja niin syököön tätä leipää ja juokoon tästä maljasta; sillä joka syö ja juo erottamatta Herran ruumista muusta, syö ja juo tuomioksensa."

Roomalaiskatolinen kirkko väittää, että eukaristian aikana leipä muuttuu veriseksi lihaksi ja viini vereksi. Kun eukaristian nauttii, niin leipä maistuu ja tuntuu suussa vehnäöylätiltä (leipäkeksiltä) ja viini maistuu selvästi viinirypäleistä valmistetulta viiniltä. Mikään aine ei ole muuttunut toiseksi. Eukaristian aikana leipä ei muutu lihanpalaksi eikä viini muutu vereksi, vaan leipä on yhteys Kristuksen ruumiiseen ja viini on yhteys Kristuksen vereen. Eukaristia on uhriateria, jossa syömme leivän ja viini Kristuksen Golgatan sovitustyön muistoksi, jolloin Kristus uhrasi oman ruumiinsa ja verensä meidän syntiemme sovitukseksi. Yeshua, Jeesus sanoi, että: "Minä Olen elämän leipä". Eukaristialla eli ehtoollisella syömme leivän, joka on Kristuksen ruumis, ja juomme viinin, joka on Kristuksen veri.

1. Kor. 10:16: "Eikö malja, jonka me siunaamme, ole yhteys Kristuksen vereen? Ja eikö leipä, jonka me murramme, ole yhteys Kristuksen ruumiiseen?"

Joh. 6:32-35: "Tähän Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti: ei Mooses teille antanut taivaasta leipää, vaan todellista taivaan leipää teille antaa minun Isäni. Jumalan leipä on se, joka tulee taivaasta ja antaa maailmalle elämän." He sanoivat: "Anna meille aina sitä leipää." Jeesus sanoi: "Minä olen elämän leipä. Joka tulee minun luokseni, ei koskaan ole nälissään, ja joka uskoo minuun, ei enää koskaan ole janoissaan."

Roomalaiset palvoivat dionysos-epäjumalaa, jonka palvontarituaalissa syötiin raakaa härän lihaa ja juotiin sen verta. Kristittyjen alkuseurakunnassa syötiin aterian aluksi uhriateriana leipä ja viini Golgatan sovitustyön muistoksi. Roomalaiskatolinen kirkko halusi ujuttaa kristinuskoon dionysos-epäjumalan palvontarituaalin kristinuskoon siten, että kristittyjen uhriateria vietiin kodeista kirkkoon ja pappi asetettiin taikuriksi loihtimaan leivästä sekä viinistä raakaa lihaa ja verta, mitä loihtimisessa ei kuitenkaan tapahdu. Roomalaisten oli helpompi liittyä valtiokirkon jäseniksi, kun kirkossa uskoteltiin syötävän raakaa lihaa ja juotavan verta. Roomalaiskatolisen kirkon eukaristia on kaukana siitä, mitä Jeesus, Yeshua tarkoitti ehtoollisella ja miten Hän sen asetti nautittavaksi aterian aluksi.

Ps. 16:4 (RK): "Niiden murheet lisääntyvät, jotka kiiruhtavat muiden jumalien luo. Minä en vuodata niille verta juomauhriksi enkä ota huulilleni niiden nimiä."

Katolinen kirkko on tehnyt petoksen Jeesuksen nimeä väärin käyttäen, kun se katekismuksensa kautta ujuttaa roomalaisten pakanauskontojen oppeja kristinuskoon. Jehovan todistajat käyttävät samalla tavalla myös väärin Jeesuksen nimeä. He sekoittavat omia ihmisoppeja ja asiayhteydestä irroitettuja Raamatun jakeita laatiakseen evankeliumin, mitä ei ole koskaan ollut olemassa. He valehtelevat sen olevan oikea, mutta se on väärennös. Raamattu varoittaa sellaisista kirkoista, jotka esiintyvät Jeesuksen palvelijoina, mutta heidän evankeliuminsa ei ole täsmälleen sitä, mitä Raamatussa opetetaan.

Gal. 1:6-10: "Olen hämmästynyt, kun te näin pian olette luopumassa hänestä, joka on armossaan kutsunut teidät, ja olette siirtymässä toisenlaiseen evankeliumiin. Mitään toista evankeliumia ei kuitenkaan ole. Jotkut vain hämmentävät teidän ajatuksianne ja koettavat vääristää Kristuksen evankeliumia. Julistipa kuka tahansa teille evankeliumia, joka on vastoin meidän julistamaamme -- vaikkapa me itse tai vaikka taivaan enkeli -- hän olkoon kirottu. Toistan sen, minkä olen ennenkin sanonut: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä minkä olette saaneet, hän olkoon kirottu. Yritänkö minä tässä vaikuttaa ihmisiin? Tai kukaties Jumalaan? Pyrinkö olemaan ihmisille mieliksi? Jos vielä pyrkisin miellyttämään ihmisiä, en olisi Kristuksen palvelija."

Jumala inhoaa väärien uskontojen tapoja

Raamattu opettaa, että Jumala on ollut aina samanlainen eikä Hän muutu (Mal. 3:6, Jaak. 1:17). Roomalaiskatolisen kirkon papisto ei ole oppinut tuntemaan Jumalaa, vaikka he ovat vuositolkulla opiskelleet Raamattua. Kirkon pappien koulu ja pappien mieltymys valheisiin ovat sokaisseet papit siten, etteivät he ole oppineet tuntemaan Jumalaa. Papit ovat kasvaneet valheiden maailmassa siten, että he sietävät kaikenlaisia ristiriitoja ja jopa ilmeisiä valheita opissa. He eivät mitenkään pysty ymmärtämään, että Jumala on hyvin selväsanainen se asian kohdalla, ettei hän siedä vääriä uskontoja eikä niiden tapoja. Jumala ei hyväksy muita jumalia, ei halua niistä edes kuulla. Jumala sanoo selvästi, ettei niitä edes ole olemassa ja ne ovat kaikki paholaisesta (2. Kor. 6:14-18).

1. Kor. 10:20-22: "Tarkoitan sitä, että epäjumalien palvelijat uhraavat pahoille hengille eivätkä Jumalalle, enkä halua teidän joutuvan yhteyteen pahojen henkien kanssa. Te ette voi juoda sekä Herran maljasta että pahojen henkien maljasta, ette voi olla osallisina sekä Herran pöytään että pahojen henkien pöytään. Emme kai halua herättää Herran kiivautta? Olemmeko muka häntä vahvempia?"

Jumala ei hyväksy mitään kuvia (tauluja, ikoneja, freskoja yms.) tai patsaita, joissa esitetään jotain sellaista, jonka edessä rukoillaan tai sitä kumarretaan. Häntä loukkaa sellaiset symbolit, joita käytetään väärien jumalien palvonnassa. Jumala on mustasukkainen ja kiivas. Hän on ennenkin rankaisut ankaralla kädellä tällaisesta epäjumalanpalveluksesta. Kun kumartaa Marian patsasta ja pyytää häneltä esirukousta, niin tekee Mariasta jumalan, mitä Maria ei ole ja siitä Jumala ei pidä ollenkaan. Jeesus opetti, että meidän tulee mennä omaan huoneeseen ja rukoilla siellä Isäämme Taivaassa, joka kuulee rukouksemme (Matt. 6:6). Siinä ei tarvita mitään rukousnauhoja, -liinoja, patsaita eikä kuvia.

2. Moos.20:4-6: "Älä tee itsellesi patsasta äläkä muutakaan jumalankuvaa, älä siitä, mikä on ylhäällä taivaalla, älä siitä, mikä on alhaalla maan päällä, äläkä siitä, mikä on vesissä maan alla. Älä kumarra äläkä palvele niitä, sillä minä, Herra, sinun Jumalasi, olen kiivas Jumala. Aina kolmanteen ja neljänteen polveen minä panen lapset vastaamaan isiensä pahoista teoista, vaadin tilille ne, jotka vihaavat minua. Mutta polvesta polveen minä osoitan armoni niille tuhansille, jotka rakastavat minua ja noudattavat minun käskyjäni."

Mitä tarkoittaa se, ettei saa valmistaa kuvia tai patsaita? Jumalahan käski valmistaa telttamajaan kerubin patsaita (2. Moos. 25:17-22) ja Moosesta tekemään pronssisen käärmeen kuvan tangon päähän (muistutti ristiä, 4. Moos. 21:8). Hesekielin kirjan temppelissä on laudoituksessa kerubien kuvia (Hes. 41:16-21). Kirkkojen seinillä on myös krusifiksejä. Raamattu täsmentää, ettei kukaan saa valmistaa mistään epäjumalasta mitään kuvaa tai patsasta. Väärissä uskonnoissa on tapana polvistua, kumartaa ja rukoilla patsaiden sekä kuvien edessä, mitä Jumala ei hyväksy ollenkaan.

3. Moos. 26:1: "Teillä ei saa olla epäjumalia. Älkää pystyttäkö jumalien kuvia tai patsaita. Älkää veistäkö maassanne kuvia kiviin älkääkä palvoko niitä, sillä minä olen Herra, teidän Jumalanne."

Jes. 42:17 (1933/38): "Mutta ne peräytyvät ja joutuvat häpeään, jotka turvaavat veistettyyn kuvaan, jotka sanovat valetuille kuville: "Te olette meidän jumalamme."

Jos valmistamme kuvan tai patsaan pyhimysmiehestä tai -naisesta ja kunnioitamme häntä polvistumalla hänen hahmonsa edessä sekä pyydämme pyhimykseltä esirukouksia, niin syyllistymme epäjumalanpalveluksen syntiin.

5. Moos. 4:12, 15-20: "Herra puhui teille tulen keskeltä. Sanat te kuulitte, mutta hänen hahmoaan te ette voineet nähdä; kuulitte vain hänen äänensä...    ..Sinä päivänä, jona Herra puhui teille Horebilla tulen keskeltä, te ette nähneet minkäänlaista hahmoa. Pitäkää sen tähden tarkoin huoli siitä, ettette lankea tekemään minkäänlaista patsasta tai muuta jumalankuvaa, jolla olisi miehen tai naisen hahmo tai maan päällä elävän eläimen tai taivaalla lentävän linnun hahmo tai maassa ryömivän matelijan tai alhaalla vesissä elävän kalan hahmo. 

Kun kohotatte katseenne taivasta kohden ja näette auringon, kuun ja tähdet, taivaan kaikki joukot, älkää langetko niiden lumoihin, älkää kumartako älkääkä palvoko niitä. Ne on Herra, teidän Jumalanne, jättänyt muille kansoille. Mutta teidät Herra toi pois Egyptin sulatusuunista, että teistä tulisi hänen oma kansansa, kuten te tänä päivänä olettekin."

Jumala kieltää, jopa tutkimasta väärien uskontojen oppeja. Raamattu kertoo varoittavina esimerkkeinä jonkin verran vääristä uskonnoista, mutta niitä ei saa enempää opiskella eikä opettaa. Jumala on opettanut Raamatussa ne tavat, mitä meidän tulee noudattaa ja muiden kansojen tavat meidän tulee heti hylätä. Jumala vihaa väärien uskontojen tapoja.

5. Moos. 12:29-31: "Kun Herra, teidän Jumalanne, on hävittänyt ne kansat, joiden maan te nyt menette ottamaan haltuunne, ja kun te olette asettuneet asumaan heidän maahansa, varokaa, ettette myöhemminkään joudu heidän pauloihinsa jäljittelemällä heidän tapojaan. Älkää ottako selkoa siinä maassa asuvien kansojen jumalista älkääkä kyselkö, miten nuo kansat palvelivat jumaliaan. Te ette saa Herraa, Jumalaanne, palvellessanne noudattaa näiden kansojen tapoja, sillä kaikki se, mitä ne ovat tehneet palvoessaan jumaliaan, on Herralle iljetystä, jota hän vihaa. Ne kansat ovat uhranneet jumalilleen polttouhreina jopa poikiaan ja tyttäriään."

Jumala on kieltänyt noudattamasta roomalaisia tapoja. Jumalalle kelpaa vain sellainen elämä, minkä Hän on opettanut Raamatussa, mistä Yeshua HaMashiach eli Jeesus Kristus antoi omalla elämällään esimerkin. Jeesus ei noudattanut mitään roomalaisia eikä kreikkalaisia tapoja, vaan noudatti Raamatun opetusta.

Jer. 10:2-3, 8: "Näin sanoo Herra: -- Älkää omaksuko vieraiden kansojen tapoja, älkää peläten tuijottako taivaan merkkejä, niin kuin nuo pakanat tekevät. Heidän uskomuksensa ovat typeriä kuvitelmia...      ..Tyhmiä ja mielettömiä ovat vieraat kansat, tyhjiä ovat niiden jumalien opit."

3. Moos. 18:3-5: "Älkää noudattako entisen asuinmaanne Egyptin tapoja älkääkä ruvetko seuraamaan niitä tapoja, joita noudatetaan Kanaaninmaassa, minne minä teidät vien. Älkää eläkö vieraiden kansojen tapojen mukaan. Noudattakaa minun lakejani, pitäkää minun käskyni ja eläkää niiden mukaan. Minä olen Herra, teidän Jumalanne. Pitäkää minun lakini ja käskyni. Jokaiselle, joka niitä noudattaa, ne antavat elämän. Minä olen Herra."

Joh. 12:48-50 (Jeesus sanoo): "Jos joku torjuu minut eikä ota sanojani vastaan, hänellä on kyllä tuomarinsa: se sana, jonka olen puhunut, tuomitsee hänet viimeisenä päivänä. En minä ole puhunut omissa nimissäni. Isä, joka on minut lähettänyt, on määrännyt, mitä minun tulee puhua ja julistaa, ja minä tiedän, että hänen käskynsä antaa ikuisen elämän."

Tämän opetuksen toistaa myös Paavali. Hän kieltää meitä elämästä kuin pakanat. Se tarkoittaa myös kieltoa noudattaa mitään vääristä uskonnoista periytyviä tapoja. Roomalaiskatolisessa kirkossa on lähes kaikki rituaalit kopioitu ulkoiselta muodoltaan ja osittain myös sisällöltään roomalaisista vääristä uskonnosta. Näitä tapoja ei saa noudattaa. Paavali noudatti uuden liiton aikana itse joka ikistä Vanhan testamentin käskyä ja tämä totuus on kaikkien otettava huomioon. Paavali opetti, että pakanoiden tavat ovat syntiä (Gal. 2:15). Pietari vaati pakanoita noudattamaan juutalaisten lakia, mutta myöhemmin lankesi siihen syntiin, ettei uskaltanut syödä pakanoiden kanssa, koska pelkäsi muita juutalaisia (Gal. 2:11-14).

Ef 4:17-24: "Minä varoitan teitä vakavasti Herran nimeen: älkää enää eläkö niin kuin pakanat! Heidän ajatuksensa ovat turhanpäiväisiä, heidän ymmärryksensä on hämärtynyt, ja se elämä, jonka Jumala antaa, on heille vieras, sillä he ovat tietämättömiä ja sydämeltään paatuneita. Heidän tuntonsa on turtunut, ja he ovat heittäytyneet irstailuihin sekä kaikenlaiseen saastaisuuteen ja ahneuteen. Mutta ei teille ole Kristuksesta tällaista opetettu, jos todella olette hänestä kuulleet, jos teille on opetettu se totuus, joka Jeesuksessa on. Sen opetuksen mukaan teidän tulee hylätä entinen elämäntapanne ja vanha minänne, joka on petollisten himojensa vuoksi tuhon oma. Teidän tulee uudistua mieleltänne ja hengeltänne ja pukea yllenne uusi ihminen, joka on luotu sellaiseksi kuin Jumala tahtoo, elämään oikeuden ja totuuden mukaista, pyhää elämää."

Apt. 25:7-8 (1933/38): "Ja kun hän oli saapunut, asettuivat ne juutalaiset, jotka olivat tulleet Jerusalemista, hänen ympärilleen ja tekivät useita ja raskaita syytöksiä, joita he eivät kuitenkaan kyenneet näyttämään toteen; sillä Paavali torjui syytökset ja sanoi: "Minä en ole mitään rikkonut juutalaisten lakia enkä pyhäkköä enkä keisaria vastaan".

Jumala varoittaa kansaansa jopa siitä, että luvattu maa oksentaisi heidät ulos, jos he eivät noudata Jumalan opetusta. Vieraiden kansojen tapojen noudattamisesta aiheutuisi määräaikainen maastakarkotus. Jumala ilmoittaa, että Hän inhoaa muiden kansojen uskontojen tapoja. Tämä pitäisi nyt olla niin selvästi sanottu, että meidän pitää varoa kaikkea sellaisia tapoja, jotka ovat saaneet vaikutteita vääristä uskonnoista, ettei meitä oksennettaisi suusta ulos.

3. Moos. 20:22-23: "Pitäkää kaikki minun käskyni ja lakini ja noudattakaa niitä, ettei se maa, johon minä teidät vien, oksentaisi teitä ulos. Älkää omaksuko niiden kansojen tapoja, jotka minä ajan pois teidän tieltänne. Ne kansat ovat tehneet kaikkia näitä tekoja ja herättäneet minun inhoni."

Ilmestyskirjan kirje Laodikealle tarkoitta myös kirkkohistorian viimeisintä seurakunta-aikaa ennen tuhatvuotisen valtakunnan alkua. Jeesus, Yeshua varoittaa, että se tulee oksentamaan ulos suustaan ne uskovat, jotka eivät ole kylmiä eikä kuumia. Tämä tarkoittaa sellaista uskonnollisuutta, joka on niin välinpitämätöntä, että se tekee koko ajan omaksi edukseen kompromisseja Jumalan Sanan kohdalla ja ei suostu noudattamaan kaikkia Raamatun käskyjä. Laodikean kehuu olevansa myös hengellisesti rikas, mutta se on köyhä ja alaston. Kylmä ja kuuma vesi pysyvät puhtaita. Haaleassa vedessä alkaa bakteerit kasvamaan ja siitä tulee juomakelvotonta, jonka ihminen oksentaa suustaan ulos.

Ilm. 3: 15-17: "Minä tiedän sinun tekosi: sinä et ole kylmä etkä kuuma. Kunpa olisitkin joko kylmä tai kuuma! Mutta sinä olet haalea, et kuuma etkä kylmä, ja siksi minä oksennan sinut suustani. "Sinä kerskut, että olet rikas, entistäkin varakkaampi, etkä tarvitse enää mitään. Et tajua, mikä todella olet: surkea ja säälittävä, köyhä, sokea ja alaston."

Roomalaiskatoliset kirkot ovat täynnä epäjumalanpalvelusta

Palasin juuri matkalta Munchenistä. Siellä kävin monissa katolisissa kirkoissa. Niin moni meistä käy kirkoissa ja ohimennen vain ihastelee rakennusten kauneutta. Taivaan Isä pyysi, että katsele ympärilleni tarkasti. Kun kunnolla katsoo, niin huomaa järkyttävän määrän epäjumalanpalvelusta. Tässä muutama esimerkki.

Maria on pääosissa katolisessa kirkossa
Pyhän Pietarin kirkon seinällä Munchenissä on krusifiksin alla Marian patsas, jossa miekka on lävistänyt Marian sydämen. Patsas on sijoitettu sellaiseen paikkaan, että ikkunavalo valaisee tämän kullatun Marian patsaan kirkkaasti ja jättää Yeshuan eli Jeesuksen harmaapintaisen ristin varjoon. Jeesuksen kaulasta roikkuu oudosti sydänkoru, joka peittaa kylkeen lävistetyn miekanreiän. Näin Marian sydämen lävistänyt miekka korostuu. 

Katolilaisilla on tapana polvistua kirkkoon tullessaan alttarille, siihen taabernakkelliin, jossa säilytetään ehtoollisleipää. Tiesin, että Asham-kirkon alttarilla, krusifiksin alapuolella on lasiarkussa pyhimyksen pyhäinjäännökset. Kysyin Taivaan Isältä, että pitääkö polvistua alttarin suuntaan, koska siellä on myös krusifiksi. Isä sanoi, ettei saa polvistua, koska Hän vihaa Asham kirkon alttaria tämän lasiarkussa olevan pyhäinjäännöksen takia. Lasiarkussa makaa pyhimys Nepomukin ruumiin pyhäinjäännös. Paholainen on ollut niin ovela, että sijoittaa jonkun ristin epäjumalankuvan, -patsaan tai pyhäinjäännöksen viereen, jotta ihminen polvistuisi näiden edessä.

Ilm. 21:8: "Mutta pelkurit, luopiot ja iljetysten kumartajat, murhamiehet ja irstailijat, noidat, epäjumalien palvelijat ja kaikki valheen orjat saavat tämän palkan: he joutuvat tuliseen järveen rikinkatkuisten lieskojen keskelle. Tämä on toinen kuolema."

En nähnyt pyhän Pietarin kirkon alttarille asti ja kysyin, että voinko täällä polvistua. Taivaan Isä sanoi, etten voi täälläkään. Menin lähemmäs alttarille ja siellä oli alttarilla pieni krusifiksi ja sen yläpuolella suuri pyhän Pietarin patsas, jolla oli vielä tiera eli paavin kruunu päässä.


Pienen krusifiksin yläpuolella iso Pietarin patsas tiera päässään

Pääkalloja porttokirkossa

Katolinen Asham kirkko on muutenkin aikamoinen porttokirkko. Kirkon ovella on rippituoli, jossa voi kaksi henkilöä ripittäytyä papille samaan aikaa kummaltakin puolelta. Ripittäytyjien yläpuolella on pääkallonkuva ja käärme. Kuten tiedämme, niin pappi ei saa pyytää hyvitystekoa eli anetta ripin jälkeen. Se pilkkaa Kristuksen sovitustyötä. Synnit saa anteeksi pelkästä armosta, jos aidosti katuu ja lopettaa synnin tekemisen. Katolisen Asham kirkon papin tuolin ovessa on pääkallon kuva.

Asham kirkon rippituoli, jossa kaksi voi ripittäytyä yhtä aikaa

Asham kirkko on täynnä kultaa, mestarifreskoja ja marmoria. Taivaan Isä ei pyydä tällaista huonetta. Hänellä on kaikki kaikessa läheinen suhde lapsiinsa. 

Pääkalloja sen kuin riittää. Katolisessa pyhän Pietari kirkossa oli pyhän Munditian krypta, jossa oli pyhäinjäännöksenä aito luuranko lasiarkuissa ja sen yläpuolella pyhimys Erasmuksen pääkallo. Tämä krypta oli järkyttävän näköinen. Taivaan Isä ei hyväksy mitään pyhäinjäännöksiä, eikä niitä saa olla missään.


Pääkalloja ja luurankoja katolisessa kirkossa Munchenissä

Kun ihminen kuolee, niin hänen koko ruumiinsa tulee haudata. Ruumiista ei saa ottaa talteen luita tai muuta kuollutta ruumiinosaa esille pantavaksi ja muiden ihmisten katseltavaksi. Sellainen on ruumiin häpäisyä. Jumala ei tarvitse kenenkään kuolleen ihmisen ruumiinosaa, jotta ihminen voi olla yhteydessä Taivaan Isään. Luiden käyttäminen on aina taikuutta ja väärän uskonnon tapojen matkimista, mikä tulee heti lopettaa. On hämmästyttävää, miten ajattelemattomia ovat roomalaiskatoliset, kun menevät tekemään jotain näin järkyttävää.

Paavin kotimaassa Italiassa palvotaan ruumiita

Napolilaiset pelkäävät koko ajan, purkautuuko tulivuori Vesuvius tai Campe Flegrein. Kolme miljoonaa napolilaista elää vain 12 km päässä Vesuviuksen kraattereista ja Campe Flegreinin välittömässä läheisyydessä asuu 0,5 miljoonaa napolilaista. Tulivuoret voivat helposti tuhota Napolin suurkaupungin, jos jompikumpi purkautuu täydellä voimalla (Yle 23.6.2016 ja 6.1.2017).

Diego Maradona 2017
Napolilaiset ovat hyvin uskonnollisia, mutta he eivät ole turvautuneet yksin Jumalaan tässäkään asiassa, vaan kaupungissa rehottaa roomalaiskatoliseen tapaan pyhimysten palvonta ja taikausko. Lähes jokaisessa kadun kulmassa on jonkun pyhimyksen alttari, jonka edessä ohikulkijat rukoilevat suojelusta sekä antavat pyhimykselle uhrilahjoiksi koruja ja rahaa. Jopa jalkapallotähti Diego Maradonalle on asetettu rukousalttari kadulle osoitteeseen Via San Biagio Dei Librai nro 29, johon ihmiset kiinnittävät seteleitä uhrilahjaksi (kuva). Eräs napolilainen ravintoloitsija matkusti sattumalta samalla lennolla Maradonan kanssa. Kun matkustajat poistuivat koneesta määränpäässä, niin ravintoloitsija otti istuimeen tarttuneita Maradonan hiuksia talteen ja asetti ne reliikeiksi alttariin, jonka hän rakensi Maradonalle omaan ravintolaansa. Maradona teki jalkapallon MM-kisoissa Meksikossa 1986 kädellään maalin ja selitteli väärin hyväksyttyä maalia "Jumalan käden" tekemäksi, mutta myöhemmin myönsi tehneensä sen omalla kädellään (IL 16.6.2018). Nykyään italialaiset rukoilevat Maradonalta siunauksia hänen rukousalttariensa edessä. Italialaisia ei haittaa edes se, ettei hänen elintapansa ole mitenkään pyhiä (Yle 9.3.2019).

Napolissa riehui 1500-luvulla rutto. Fontanellan joukkohautausmaalle on haudattu 8 miljoonaa ruttoon kuollutta napolilaista. Joukkohautausmaa on pimeässä luolassa, jossa säilyneitä pääkalloja on järjestetty suuria määriä näytille hautausmaalla vieraileville. Napolilaiset voivat olla varmoja siitä, että jos tällainen epäjumalanpalvelus jatkuu, Napolin vieressä oleva tulivuori purkautuu.

Pyhimys Donna Concettan alttari
Napolilaiset köyhät turvautuvat pääkalloihin ja käyvät niitä palvomassa. Hautausmaalla on pyhimys Donna Concettan pääkallo, joka on laitettu pyhimyskaappiin. Concetta on omistettu naisten hedelmällisyydelle. Ihmiset tuovat alttarille kirjeitä, kynttilöitä ja uhrilahjaksi koruja. He luulevat, että heidän toive toteutuu, jos Consettan pääkallo alkaa hikoilemaan. Pääkallot eivät hikoile, mutta ilman kosteus ja muut sääolot voivat saada aikaan jotain sellaista viileässä luolassa.

Ilm. 2:20-23 (RK): "Mutta se minulla on sinua vas­taan, että suvaitset tuota naista, Iisebeliä, joka sanoo itseään profeetaksi ja opettaa ja eksyttää palvelijoitani harjoittamaan haureutta ja syömään epä jumalille uhrattua. Olen antanut hänelle aikaa kääntyä, mutta hän ei tahdo tehdä paran­nusta haureudestaan. 

Minä heitän hänet sairasvuotee­seen, ja ne jotka tekevät huorin hänen kanssaan, minä suistan suureen ahdistukseen, jos eivät tee parannusta ja luovu hänen teoistaan. Hänen lapsensa minä tappamal­la tapan, ja kaikki seurakunnat saavat tuntea, että minä tutkin mielet ja sydä­met ja annan teille kullekin tekojenne mukaan."

Muumioituja munkkeja kirkossa
Italian katolisissa kirkoissa on tapana muumioidaan munkkien ruumiit, pukea niiden päälle kirkolliset vaatteet ja ripustaa ne kirkon seinän vierelle. On rukoushuoneita, joissa on alttarin viereisellä seinällä rivi seisovia muumioituja munkkeja ikään kuin he olisivat läsnä messussa. Gangin kaupungissa Sisiliassa on katolinen kirkko, jonka kryptassa seisoo noin sata muumioitua munkkia kunniapaikalla. Kunkin muumion yläpuolella on taulu, jossa kerrotaan kuolleesta munkista. Roomalaiskatoliset uskovat, että näin toimien munkkien asema sekä kunnia säilyvät ja elossa olevat voivat olla heihin yhteydessä. Pyhä Pietarin kirkon sivualttarilla on lasiarkussa Paavi Johannes Paavali II:n muumioitu ruumis, jota roomalaiskatoliset käyvät rukoilemassa. Roomassa asuva paavi ei ole puuttunut millään tavalla muumioituihin ruumiisiin. Italian kansa on täynnä roomalaiskatolilaista epäjumalanpalvelusta. Italia on tunnettu myös valtion talouden rappiosta, korruptiosta ja mafiasta.  

Paavi Johannes Paavali II:n muumioitu ruumis Pyhän Pietarin kirkon sivualttarilla

Raamattu puhuu ruumiin hautaamisesta eikä ripustamisesta näkyville (1. Moos. 23:6, 11, 5. Moos. 21:23; 2. Sam. 2:5). Kuolleesta ihmisestä ei saa ottaa luita esille. Ruumista ei saa muumioida ihmisten katseltavaksi. Jos on Raamatun käskyn vastaisesti yhteydessä vainajahenkiin ruumiin jäännösten kautta, kyseessä on epäjumalanpalveluksen synti (3. Moos. 19:31).

Luissa sekä muissa pyhäinjäännöksissä ei ole voimia ja niiden käyttäminen on epäjumalanpalvelusta

Katolisessa kirkossa palvotaan reliikkejä eli pyhäinjäännöksiä ja luullaan, että niitä koskemalla, suutelemalla tai niiden edessä polvistumalla voisi parantua tai saada siunauksia. Kuolleiden ihmisten luita laitetaan arvokkaisiin reliikkirasioihin. Erilaisia puun kappaleita yms. säilytetään lasisissa rasioissa. Monet reliikit ovat myös väärennöksiä. Esim. Johannes Kastajan pääkalloja on useita kappaleita eri kirkoissa. Kaikki tämä on epäjumalanpalvelusta. 

Protestanttisissa kirkossa tehdään samaa kun siunataan rukousliinoja, vaatteita sekä vihkivesiä ja luullaan, että niihin esineisiin tarttuu voimia. Jotkut hakevat jopa afrikkalaisilta eksyttäjäpastoreilta vihkivesiä ja vaatteita, joissa uskotaan olevan parantavia vaikutuksia. Eräät pastorit käyvät kuuluisien evankelistojen haudoilla hakemassa ylimääräisiä "voiteluita", voimia ja siunauksia. Raamattu kieltää yksiselitteisesti kääntymästä vainajahenkien puoleen (3. Moos. 19:31, 5. Moos. 18:10-11, 2. Kor. 6:15-18). Samanlaista taikuutta esiintyy luontaistuotteiden kaupassa ja homeopatiassa.

Tämä reliikkien palvonta perustuu Raamatun jakeiden väärinkäyttämiseen siten, että jakeelle annetaan alkuperäisen tarkoituksen vastainen merkitys. Katolinen kirkko ja monet meidän ajan protestanttiset eksyttäjäpastorit vetoavat näin tehdessään Raamatun kohtaan, kun ruumis heräsi eloon koskettaessaan profeetta Elisan luita. He ovat tehneet doktriinin siitä, että pyhimyksen tai profeetan luissa voisi olla voimia. Jos pyhimysten luissa olisi voimia, niin silloin kaikki parantuisivat ja heräisivät kuolleista, mutta sellaista ei ole tapahtunut.

Nyt tulee lukea hyvin tarkasti, mitä Raamattu opettaa siitä, kun profeetta Elisan luiden koskeminen johti kuolleen heräämiseen eloon. Meidän tulee ottaa huomioon Raamatun luvun asiayhteys ja se, mitä Raamattu pyrkii kertomaan tapahtuneesta. 

Profeetta Elisa oli kuolinvuoteellaan ja profetoi Israelin kuninkaalle Jooakselle, että Jumala tulee pelastamaan Israelin vihollisarmeijan käsistä kolmasti, mutta ei tuhoa vihollisarmeijaa kokonaan. Sitten Elisa kuoli ja haudattiin. Israelia alkoi vaivaamaan vihollisarmeijan partiot, jotka tekivät tihutöitä. Kun kerran ruumista oltiin hautaamassa, niin vihollisarmeijan partio tuli paikalle. Hautaajat heittivät kiireessä ruumiin Elisan hautaan. Kun ruumis koski Elisan luita, niin se heräsi eloon (2. Kun. 13:14-21).

Ensinnäkin tulee kiinnittää huomiota siihen, ettei ruumista hautaamassa olleet kääntyneet profeetta Elisan puoleen, vaan he olivat vain hautaamassa toveriaan. Miehet eivät edes hakeneet ruumiin herättämistä kuolleista, vaan paetessaan vieraan maan sotilaista he joutuivat kiireesti heittämään ruumiin samaan hautaan Elisan kanssa. Jumala päätti herättää ruumiin kuolleista, kun se koski Elisan luita, ja se asia oli yksin Jumalan päätös ja teko. Tämän teon tarkoituksena oli vahvistaa israelilaisille se, että profeetta Elisa oli puhunut kuningas Jooakselle totta siitä, että Jumala pelastaa Israelin vieraan maan kolmelta hyökkäykseltä ja niin myös kävi (2. Kun. 3:22-25). Kun profetiaa tutkintaan sen alkukielellä hepreaksi, niin siitä löytyy yhteys myös Hesekielin kirjan profetiaan, miten Israelin kuolleet luut heräävät eloon (Hes. 37:1-14). Israel ei tuhoudukaan, vaan Jumala pelasta sen, vaikka se olisi joutunut suureen ahdinkoon kuoleman laaksoon (opetusvideo).

Jumala on elämän ja kuoleman Herra. Kukaan muu ei pysty herättämään kuollutta kuin Raamatun tarkoittama Jumala
(5. Moos. 32:39, Ilm. 1:18). Suuria voimatekoja tekevä väärä profeetta ei pysty herättämään yhtään kuollutta (Matt. 24:23-25), vaan tekemään ainoastaan taikatemppuja, kuten Simon teki (Apt. 8:9-24). Kun torontolainen väärä profeetta huutaa, niin joku voi leijua ilmassa, kultapölyä voi leijalla maahan, yksittäinen särkytila voi vähäksi aikaa hävitä, joku voi kieriä, täristä, juopuneen näköisenä hoippua (video) ja sekavasti hirnua kuin hevonen ja kävellä kuin kana (video), mutta yksikään kuollut ei herää eloon. Tämä johtuu siitä, että torontolaisen väärän profeetan taikatemput eivät ole Jumalasta, vaikka väärä profeetta käyttäisi Jumalan nimeä (Apt. 8:9-24, 16:16-18).

Kun kuollut herää, niin se on aina Raamatun tarkoittaman Jumalan teko. Jos profeetta rukoilee ruumiin äärellä ja se herää kuolleista, niin tämä profeetta on aina Jumalan tosi profeetta (1. Kun. 17:24). 

Jumala vahvisti sen, että Paavali ja Pietari puhuivat totta voimateoilla. Kun Paavalin pääliinoja vietiin sairaiden päälle, niin he paranivat (Apt. 19:11-12).  Kun Pietari varjo koski sairasta, niin hän parani (Apt. 5:12-16). 

2. Kor. 12:12: "Olenhan teidän keskuudessanne todistanut olevani oikea apostoli, kun olen tehnyt tunnustekoja, ihmeitä ja voimatöitä yhden toisensa jälkeen."

Kyse ei ole siitä, että vaatteessa tai varjossa voisi olla voimia vaan siitä, että Jumala vahvisti näin, että Paavali ja Pietari puhuvat totta. Meidän aikana moni evankelista haluaa saada samanlaisia voimia, mutta he eivät ole saaneet, koska he eivät puhut totta ja Jumala ei ole armosta sellaista heille muutenkaan antanut, kuten oli asianlaita Simonin kanssa, vaikka hän kykeni tekemään taikatemppuja (Apt. 8:9-24, Matt. 7:21-23). 

Monenlaisia liinoja ja vihkivesiä käytetään ja tulokset ovat vaihtelevia. Ihmiset pettyvät, kun he eivät parane. Jos joku paranee särkytilasta, niin se voi olla vain samanlainen psykologinen ilmiö, mitä on plasebo- eli lumelääkkeellä. Tutkimusten mukaan tahallaan tehottomaksi valmistettu lumelääke toimii parhaiten kiputilojen hoidossa, jolloin vajaa 40 % saa apua (HS 5.11.2014, Puustinen R, Louhiala P: Onko Placebo lumetta? Duodecim 118: 729-732, 2002.). 

Raamattu opettaa, että jos joku on sairas, niin sairas voidaan voidella öljyllä ja hänen parantumista rukoilla (Jaak. 5:13-18). Tämä ei tarkoita sitä, että öljynesteessä olisi voimia ja ihmisen parantuminen olisi öljyämisestä kiinni. Kyse on tavasta, jossa pyydetään rukouksessa armoa Jumalalta ja Jumala kuulee vanhurskaan rukousta. Jumala yksin päättää, parantaako Hän sairaan ja milloin parantaa vai ei ollenkaan (1. Kor. 12:11). Yksikään ihminen ei voi koskaan käskeä Pyhää Henkeä. Ihminen ei voi rukoillessa ottaa valtaa Pyhästä Hengestä. Jumala on Kaikkivaltias ja ihmisellä ei ole muuta mahdollisuutta, kuin alistua Jumalan tahtoon (Matt. 7:21-23).

Luuk. 12:4-7 "Minä sanon teille, ystävilleni: Älkää pelätkö niitä, jotka tappavat ruumiin mutta joiden valta ei ulotu sen pitemmälle. Kuulkaa, ketä teidän tulee pelätä. Pelätkää häntä, jolla on valta sekä tappaa ihminen että syöstä hänet helvettiin. Niin, sanon teille: häntä teidän on pelättävä. Varpusia saa kahdella kolikolla viisi, eikö niin? Silti Jumala ei unohda yhtäkään niistä. Teidän jokainen hiuskarvannekin on laskettu. Älkää siis pelätkö. Olettehan te arvokkaampia kuin kaikki varpuset."

Taivaan Isä on kiinnostunut lapsistaan, kun kirkkoa kiinnosti enemmän mammona ja valta

Pyhän Markuksen luterilainen kirkko
Munchenissä on myös luterilaisia kirkkoja. Pyhän Markuksen kirkko oli sisältä aika vaatimaton, lähinnä risti seinällä. Taivaan Isä on kiinnostunut enemmän lapsistaan, joten kirkon koristelulla ei tässä asiassa merkitystä. Pyhän Markuksen tunnus on kuusisiipinen leijona, joka juontaa katolisesta perinteestä. Baijerin tunnus on leijona ja sen takia Munchenissä on paljon leijonan patsaita, Löwe nimisiä hotelleja, Loewenbräu olutmerkkikin jne. Munchen on Baijerin osavaltion pääkaupunki, jonka on perustanut Henry the Lion eli Henri Leijona.

Katolinen kirkko pitää Johanneksen ilmestyksen 4-luvussa mainittuja neljää ylintä luotua ihmisjohtajaa (kuusisiipiset leijona, nuori härkä, ihmiskasvot ja lentävä kotka) Markuksena, Matteuksena, Luukkaana ja Johanneksena. Kuten taas kerran, niin tämäkin on Raamatun sanan vastaista. Raamatussa kerrotaan, että 12 apostolia eli myös Johannes ja Matteus, johtavat Israelin 12 sukukuntaa taivaassa (Matteus 19:28). Näin ollen Matteus ja Johannes eikä Markus eikä Luukaskaan kuulu neljän ylimmän luodun ihmisjohtajan joukkoon. Jeesus sanoi apostoli Johannekselle ja apostoli Jaakobille nimenomaan, etteivät he seiso Hänen valtaistuimen vieressä, vaan paikat on varattu muille (Mark. 10:40).

Pyhän Mikaelin kirkossa kuusisiipinen leijona
Katolisessa pyhän Mikaelin kirkossa on patsaat näistä neljästä johtajasta. Tässä on kuusisiipisen leijonan patsas, mutta tämän leijona ei ole Markus eikä edes oikean kuusisiipisen leijonan näköinen. 

Katolisen kirkon monet paavit ovat käyttäneet arvonimeä "Jumalan Pojan sijainen" tai "Kristuksen sijainen", mitä he eivät ole.

Matt. 24:23-25: "Jos joku silloin sanoo teille: 'Täällä on Messias', tai: 'Messias on tuolla', älkää uskoko. Sillä vääriä messiaita ja vääriä profeettoja ilmaantuu, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että he johtavat, jos mahdollista, valitutkin harhaan. Tämän minä olen teille nyt ennalta ilmoittanut.

Roomalaiskatolinen kirkko väittää paavin olevan erehtymätön moraalikysymyksissä, mutta tuon valheen avulla pidetään vain papit ja seurakuntalaiset kurissa. Raamattuakaan ei saisi maallikko lukea, kun ei kuulemma ymmärrä kirjaa ja pappi kuulemma hoitaa seurakuntalaiset taivaaseen sakramenteilla.

Tieteen Kuvalehden on julkaissut vuonna 2005 artikkelin paavien rappiosta keskiajalla, josta saa hyvä kuva siitä, millainen on ollut se kirkko, jonka määrittelemät opit ovat levinneet muihinkin kristillisiin kirkkokuntiin (artikkeli). Yle kertoo, että paavi Benedictuksen veljen johtamassa poikakuorossa on ollut hyvin laajaa poikien hyväksikäyttöä, mikä on yksi esimerkki niistä valtavista ongelmista, mitä kirkossa on (Yle 8.1.2016).

Tieteen Kuvalehti: Historia kertoi (16/2019) paavi Aleksanteri VI:stä (1492-1503) artikkelissaan "Paavi toimi kuin mafiapomo", mikä on oiva esimerkki siitä, millä pohjalla roomalaiskatolinen kirkko on ollut pitkään:

"Rodrigo Borgian nousu katolisen kirkon hierarkiassa alkoi 1400-luvun puolivälissä hänen enonsa Alfonson ollessa paavina. Kunnianhimoisesta Rodrigosta tuli ensin kardinaali ja sitten varakansleri, joka on yksi paavin hovin vaikutusvaltaisimmista viroista. Varakanslerina hän haali mahtavan omaisuuden ottamalla lahjuksia erilaisista palveluksista. Paavinvaalissa vuonna 1492 Rodrigon sai ostettua riittävästi ääniä, joilla hän nousi paaviksi nimellä Aleksanteri VI. Paavina hän suosi lapsiaan, joiden äiti oli kurtisaani (prostituoitu) Vannozza dei Cattanei. Hän nimitti poikansa Juanin (Giovannin) Kirkkovaltion armeijan päälliköksi ja teki 18-vuotiaasta Cesere-pojastaan kardinaalin. Tyttärensä Lucrezian hän naitti kolmesti valtapoliittisin perustein. Paavi tunnettiin korruptoituneisuudestaan ja orgioistaan ja poika Cesare seurasi hänen jalanjäljissään. Giovannin kuoltua hämärissä olosuhteissa Cesaresta tuli Kirkkovaltion armeijan päällikkö. Liittoutumalla ranskalaisten kanssa 1400-luvun lopulla hän sai näiden tuen valloituksilleen ja perusti oman valtion Keski-Italiaan."

Miksi kirkkoihin on tullut eksytystä ja valhetta

Ihminen on itsekäs ja haluaa itse päättää millaista jumalaa palvoo. Silloin houkuttaa ajatus, että ehkä pitäisi enemmän äidistä, kun hän on vähemmän ankara. Siihen paholainen on aina iskenyt ja luonut tällaisen äiti-kultin, kuten on neitsyt Maria ja kuten oli Egyptissä aikanaan isis-epäjumalatar.

Keisari Konstantinus Suuri kääntyi kristityksi ja teki kristinuskosta Rooman valtiouskonnon. Keisari Konstantinus kääntymys oli vain muodollinen, koska hän jatkoi auringon-epäjumalan palvomista salaisesti. Hän yhdisti niin baabelin uskontoa kuin myös italialaisten paikallisten pikkujumalten palvomista kristinuskoon, jotta roomalaiset ottaisivat helpommin vastaan uuden valtiouskonnon, koska moni ei halunnut kääntyä hengellisesti kristityiksi. Neitsyt Mariasta tehtiin jumalolento matkimalla egyptiläistä väärää isis-jumaläitiä, roomalaisten epäjumalaa vesta-neitsyttä ja sen temppelissä olleita neitsyitä papittaria sekä Ateenan neitsyt -epäjumalatarta. Semiramis-Tammus-kultin tilalle tehtiin uusi äiti-lapsi-asetelma, neitsyt Maria-Jeesuslapsi-kultti. Keisari Konstantinus piti huolta vesta-neitsyeen papittarista ja maksoi heille palkan. Tämä kertoo siitä, ettei Konstantinus Suuren kääntymys kristityksi ollut aito vaan poliittinen. Papittaret saivat vielä 43 vuotta Konstantinus Suuren kuoleman jälkeen Rooman keisarilta palkkaa.

Vuonna 1079 jKr paavi Bonifatius VII määräsi papeille myös selibaatin. Sääntö tuli kovin myöhään, kuten esim. moniavioisuuden kielto vasta 1200-luvulla. Pappien pakkoselibaattia ei ole määrätty Raamatussa ja apostoli Pietarillakin oli vaimo (Matt. 8:14). Vanhan liiton aikana leeviläisillä papeilla oli perheet, joiden pojille ammatti periytyi. Pappien selibaatin tarkoituksena oli ottaa pappissukujen saamat varat kirkolle ja orjuuttaa köyhyyslupauksen tehneet papit (kuten eunukkiorjat) kirkon kuriin. Pakkoselibaatti aiheuttaa vain tarpeetonta taakkaa papeille. Raamattu varoittaa, että lopun ajoilla tulee pahojen henkien opetusta noudattavia, jotka opettavat, ettei saa mennä naimisiin. Tämä viittaa myös roomalaiskatolisen ja ortodoksisen kirkon sääntöihin, ettei papit saa mennä naimisiin.

1. Tim. 4:1-3: "Pyhä Henki sanoo selvästi, että viimeisinä aikoina jotkut luopuvat uskosta ja alkavat seurata eksyttäviä henkiä ja pahojen henkien opetuksia. He luottavat tekopyhiin valehtelijoihin, joiden omassatunnossa on polttomerkki. Nämä kieltävät menemästä naimisiin..."

Katolinen kirkko muutti arkkienkeli Gabrielin Marialle ilmoittaman nimen Yeshuan toiseksi eli Jeesukseksi. Nimi Jeesus poimittiin Vanhan testamentin kreikankielisestä Septuaginta käännöksestä. Kirkko raivasi kirkon opeista poikenneet kristityt pois tieltä väkivaltaisesti polttamalla messiaanisia juutalaisia sekä muita kristittyjä roviolla. Myöhemmällä keskiajalla väkivaltainen valtataistelu jatkui inkvisitiolaitoksen kautta, jolloin kirkko kidutti ja surmasi kirkon opeista poikenneita kristittyjä.

Jumalan määräämät juhlapyhät siirrettiin roomalaisten pakananuskontojen juhlien kohdalle

Kirkkohistorioitsijoiden mukaan ensimmäisillä vuosisadoilla kaikki kristilliset seurakunnat viettivät sapattia lepopäivänään. 300-luvun alussa alkoi Rooman seurakunnasta muotoutua valtionkirkko, joka sai loppuhuipennuksensa 500-luvun alussa. Näiden muutosten lomassa kirkko muokkautui osittain silloisen yhteiskunnan mukaisesti. Yksi muutos oli se, että kirkko lopetti sapatin vieton ja siirtyi viettämään lepopäivänään ja jumalanpalveluspäivänään Rooman valtakunnan virallista lepopäivää sunnuntaita. Monet tutkijat kuten myös roomalaiskatolinen kirkko sijoittavat tämän lepopäivämuutoksen vuoteen 364 jKr, jolloin katolisessa (ei ekumeenisessa) Laodikean konsiilissa paavi Liberiuksen johdolla kehotettiin kirkon jäseniä sapatin sijasta alkamaan kunnioittaa sunnuntaita.

Juutalaisperinteen ja Vanhan testamentin mukaiset juhlapyhät siirrettiin pakanauskontojen, mm. saturnaali-epäjumalan juhlan paikalle. Sapatti siirrettiin lauantaista sunnuntaille myös sen takia, että sunnuntaina (sun-day) roomalaiset palvoivat auringonepäjumalaa, mistä he eivät halunneet luopua. Näin Raamatun käskyt korvattiin roomalaisilla tavoilla. Tästä asiasta on lisää artikkeleissa: 'Kenen juhla joulu on?' ja 'Jumalalla on eri pääsiäinen kuin kirkolla'.

2. Aik. 36:14 (RK): "Myös kaikki pappien johtomie­het ja kansa harjoittivat yhä enemmän uskottomuutta jäljittelemällä kaikkia muiden kansojen iljettävyyksiä. Näin he saastuttivat Herran temppelin, jonka hän oli pyhittänyt Jerusalemissa."

Sapatin siirto sunnuntaihin oli huomattava muutos, koska sapatti on Vanhassa testamentissa asetettu pyhäpäivä ja sen viettäminen on keskeinen kuuliaisuuden osoitus Jumalalle. Raamatun mukainen vuorokausi alkaa auringonlaskusta. Sapatti tarkalleen ottaen alkaa perjantai-illalla ja päättyy lauantai-illalla. Paavi Gregorius XIII:n mukaan nimetyssä nykyaikaisessa gregoriaanisessa ajanlaskussa vuorokaudet vaihtuvat keskiyöllä. Sunnuntaipäivä on viikon ensimmäinen päivä ja sunnuntai-illalla alkaa jo viikon toinen päivä. Sapatti on asetettu ihmisen omaa lepoa ja pyhittäytymistä varten, mutta sen viettäminen viikon viimeisenä eli seitsemäntenä päivänä liittyy Raamatun Jumalan omaan esimerkkiin levätä luomistyönsä viimeisenä päivänä ja Hänen käskyynsä pyhittää viikon seitsemäs päivä (1. Moos. 2:2-3, 2. Moos. 20:10-11, Hes. 20:12, Jes. 56:2-7).

Muutokseen tarvittiin jokin tekosyy. Se saatiin siitä väitteestä, että Raamattu kertoisi kristittyjen viettäneen sapatin sijasta pyhäpäivää viikon ensimmäisenä päivänä eli sunnuntaina. Tämä tieto on väärä. Raamatussa ei ole yhtään kohtaa, joka kertoisi siitä, että kristityt viettivät pyhäpäivää sunnuntaina sapatin sijassa. Raamattu kertoo, että kristityt kokoontuivat Jerusalemin temppeliin ja koteihin syömään ehtoollista joka päivä eikä vain jonakin erityisenä päivänä (Apt. 2:46). Raamattu kertoo, että Paavali tapansa mukaisesti vietti sapattia ja kävi synagogassa lauantaisin (Apt. 13:14, 16:13, 17:2, 18:4).

Sunnuntain puolesta puhujat vetoavat siihen, että Raamattu kertoo kun kristityt olivat kokoontuneet viikon ensimmäisenä päivä myöhään illalla syömässä ehtoollista eli eukaristiaa (Apt. 20:8-9). Kyseessä ei ollut kuitenkaan jumalanpalvelus vaan Paavalin läksiäisjuhla. Kyseessä ei ole muutenkaan sunnuntai, koska viikon ensimmäisen päivän myöhäinen ilta on aina lauantain ilta ja sunnuntain ilta on jo viikon toisena päivänä. Paavali lähti matkaan sunnuntaiaamuna. Toinen tekosyy on viitata siihen, että kristityt olivat kokoontuneet helluntaina, joka on aina sunnuntaina (Apt. 2:1). Helluntai eli Shavuot on Vanhan testamentin määräämä erityinen juhlapyhä, jonka takia kristityt olivat koolla kuten muutkin israelilaiset.

Yeshuan syntymä, kuolin, ylösnousemus jne. päivämäärät noudattivat tarkkaan juutalaisten juhlapyhiä. Hän itse vietti Vanhassa testamentissa mainittuja juhlapyhiä ja kehotti lähetyskäskyssään opettamaan samat asiat pakanakansoille (Matt. 28:18-20). Raamattu ei salli juhlapyhien muuttamista (Matt. 5:17-20). Paavali kirjeessään roomalaisille kertoo, ettei usko kumoa lakia ja laki on edelleen voimassa. Apostolien kirjassa kerrotaan, että Paavali totteli jokaista juutalaisten lain käskyä uuden liiton aikana:

Room. 3:31: "Kumoammeko me siis lain vetoamalla uskoon? Emme suinkaan, me päinvastoin vahvistamme sen mitä laki sanoo."

Apt. 25:7-8: (1933/38): "Ja kun hän oli saapunut, asettuivat ne juutalaiset, jotka olivat tulleet Jerusalemista, hänen ympärilleen ja tekivät useita ja raskaita syytöksiä, joita he eivät kuitenkaan kyenneet näyttämään toteen; sillä Paavali torjui syytökset ja sanoi: "Minä en ole mitään rikkonut juutalaisten lakia enkä pyhäkköä enkä keisaria vastaan."

Paavali asui lopun elämästään Roomassa ja sielläkin hän noudatti Israelin kansan traditiota ja elämäntapaa.

Apt. 28:17, 21: "Kolmen päivän kuluttua Paavali kutsui juutalaisten johtomiehet luokseen. Kun nämä olivat saapuneet, hän sanoi: "Veljet! Minut luovutettiin Jerusalemissa roomalaisten käsiin, vaikka en ole millään tavoin rikkonut kansaamme enkä isiltä perimiämme säädöksiä vastaan...  ..Juutalaiset vastasivat: "Emme ole saaneet Juudeasta mitään kirjettä, jossa kerrottaisiin sinusta, eikä kukaan veljistä ole täällä käydessään puhunut sinusta pahaa, ei julkisesti eikä yksityisesti."

Kristinuskoon ei kuulu roomalaiset tavat. Paavali varoitti vakavasti, että kristittyjen tulee hylätä pakanoiden tavat (Ef. 4:17-22). Roomalaiskatolinen kirkko kumosi omavaltaisesti Jumalan lain ja asetti sen tilalle kirkon katekismuksen, joka on saanut vaikutteita roomalaisten pakanauskonnoista. Kirkko teki päinvastoin, mitä Jeesus ja Paavali olivat opettaneet. Danielin kirja ennustaa, että tulee aika, jolloin porttokirkko tulee tekemään raskasta syntiä muuttamalla lain ja juhla-ajat.

Dan. 7:25-27: "Uhmaten hän puhuu Korkeinta vastaan, tuhoaa Korkeimman pyhiä ja pyrkii muuttamaan juhla-ajat ja lain. Korkeimman pyhät annetaan hänen armoilleen ajaksi, kahdeksi ajaksi ja puoleksi ajaksi. Mutta oikeus on istuva tuomitsemaan, ja hänen valtansa otetaan häneltä pois, se tuhotaan ja hävitetään lopullisesti. Kuninkuus ja valta ja valtakuntien mahti kaiken taivaan alla annetaan Korkeimman pyhien kansalle. Sen kansan valtakunta on ikuinen valtakunta, ja kaikki vallat palvelevat ja tottelevat sitä." 

Yeshua, Jeesus huomautti hyvin ankarilla sanoilla, ettei Hän tullut muuttamaan vaan tottelemaan (toteuttamaan) lakia. Jos joku muuttaa laista pienimmänkin kohdan ja niin opettaa, se voi helposti johtaa pelastuksen menettämiseen. Jeesuksen varoituksen koko ankaruus tulee roomalaiskatolisen kirkon pappien päälle. He ovat syyllistyneet laajasti tähän syntiin ja siitä seuraa täsmälleen se rangaistus, mistä Yeshua, Jeesus varoittaa.

Matt. 5:17-20: "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan, vaan toteuttamaan. Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat, ennen kuin kaikki on tapahtunut. Sitä, joka jättää laista pois yhdenkin käskyn, vaikkapa kaikkein vähäisimmän, ja siten opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa vähäisimmäksi. Mutta sitä, joka noudattaa lakia ja niin opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa suureksi. Minä sanon teille: ellette te noudata Jumalan tahtoa paljon paremmin kuin lainopettajat ja fariseukset, te ette pääse taivasten valtakuntaan."

4. Moos. 15:23 (RK): "Se voi olla mikä hyvänsä käskyistä, jotka Herra on Mooseksen kautta teille antanut, siitä päivästä lähtien, jona Herra antoi käskynsä. Nehän ovat voimassa myös kaikkien tulevien sukupolvien aikana."

5. Moos. 4:2: "Älkää lisätkö mitään näihin käskyihin älkääkä poistako niistä mitään. Pitäkää Herran, Jumalanne, käskyt, jotka minä teille annan."

Joh. 10:35: "..eikä pyhiä kirjoituksia voi tehdä tyhjäksi."

Suomenkieliset Raamatut kääntävät Psalmi 89:34 jakeen epätarkasti. King James Version -käännös kääntää tarkemmin, mikä kertoo, ettei Jumala riko liittoaan eikä muuta niitä sanojaan, mitä Hän on puhunut.

Ps. 89:34 (KJV): "My covenant will I not break, nor alter the thing that is gone out of my lips."

Matt. 23:13: "Voi teitä, lainopettajat ja fariseukset! Te teeskentelijät! Te suljette taivasten valtakunnan ovet ihmisten edestä. Itse te ette mene sisälle ettekä päästä niitäkään, jotka menisivät."

Anekauppa ei ole kirkossa vieläkään loppunut

Vatikaania on ravistellut monenlaiset skandaalit väärinkäytöksistä, kun asiakirjoja on vuotanut julkisuuteen tai valvontaviranomaiset ovat puuttuneet niihin. Katolisella kirkolla on ollut tapana ottaa rahaa vastaan vastineeksi monista hengellisistä toimenpiteistä. Nyt on paljastunut, että pyhimysten nimittämisessä on tarvittu lahjusrahaa. Vatikaani on ryhtynyt kurinpitotoimenpiteisiin niitä pappeja vastaan, jotka ovat julkistaneet kirkon synnit. Ylen uutinen (4.11.2015) kertoo pyhimyksiin liittyvistä lahjuksista seuraavaa:

"Yksi räikeimmistä paljastuksista Nuzzin Via Crucis -kirjassa (suom. Kärsimysten tie) kertoo tavasta, jolla seurakunnat lahjovat kirkkoa sen nimittäessä pyhimyksiä. Nuzzin mukaan pyhimykseksi pääsee keskimäärin puolella miljoonalla eurolla, mutta joskus hinnat ovat tätäkin korkeampia. Ilman merkittäviä lahjuksia tulevat pyhimysehdotukset jäävät Nuzzin mukaan usein huomioimatta.

Kun tieto asiakirjojen vuotamisesta tuli julkisuuteen, vahvisti Vatikaani pidättäneensä molemmat tietovuotoihin syyllistyneet työntekijänsä. Tiukkasanaisessa tiedotteessaan Vatikaani uhkasi asiakirjat käsiinsä saaneita kustantamoja oikeustoimilla ja kertoi niiden pettäneen paavin luottamuksen. Kirkko ei kuitenkaan suoralta kädeltä kiistänyt salaisten asiakirjojen sisältämiä paljastuksia, mikä olisikin hankalaa, ovathan ne kirkon omia, virallisia dokumentteja."

Fleetwood Mac - Little Lies

..Tell me, tell me, tell me lies
Tell me lies
Tell me sweet little lies

Oh, no, no you can't disguise
..Close your, close your, close your eyes..Jumala ei ole äiti eivain äidin sylissä oleva avuton vauva, vaan Isä ja vahva ristillä synnit sovittanut Kristus

Neitsyt Marian palvonta taivaan kuningattarena on johtanut siihen, että monet katoliset papit opettavat Jumalan olevan sekä isä että äiti. Niin ei ole. Kaikkivaltias Jumala on rakastava, mutta ei ole äitihahmo. Hän on Isä. Ja sen takia Raamattu kieltää kutsumasta pappeja isäksi (Matteus 23:9). Katolinen kirkko tekee syntiä, koska se käyttää pappien arvoniminä sanaa isä. Taivaan Isällä ei ole naista puolisonaan, vaikka katolinen kirkko yrittää tehdä Mariasta sellaista. 

Jes. 9:5: "Sillä lapsi on syntynyt meille, poika on annettu meille. Hän kantaa valtaa harteillaan, hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas."

Taivaan Isä ei halua olla jokin vain pieni avuton vauva Marian sylissä. Taivaan Isä, Jumala itse haluaa esiintyä Kristuksena, joka ihmisenä sovitti synnit kivuliaasti ristillä. Taivaan Isä on Vanhan testamentin ankara Jumala, mutta myös Uuden testamentin armollinen, rakastava ja nöyrä Jumala sekä Ilmestyskirjan valkoisella hevosella ratsastava Kuninkaiden Kuningas, Juudan Leijona ja Voittaja.

Vain usko Yeshuaan eli Jeesukseen pelastaa, muut uskonnot ovat vääriä

Nyt on muodissa ajatus, että rauhan takia voisimme hyväksyä kaikki uskonnot. Tällaisia rauhan nimessä rakennettuja moniuskonnollisia tiloja rakennettaan kaikkialle ja sellainen myös YK:n päämajassa. 

Meillä ei ole sellaista supermarkettia, josta voi ostaa sellainen pelastus, joka tuntuu mukavimmalta. Muut uskonnot eivät vie taivaaseen. Jumala ei salli luodun ihmisen muuttaa Jumalan Sanaa sellaiseksi, kun sen haluaisi itsekäs ihminen olevan. Meidän on hyväksyttävä Luojamme sellaisena kuin, Hän on.

Matt. 10:32-39: "Joka tunnustautuu minun omakseni ihmisten edessä, sen minäkin tunnustan omakseni Isäni edessä taivaissa. Mutta joka ihmisten edessä kieltää minut, sen minäkin kiellän Isäni edessä taivaissa.

"Älkää luulko, että minä olen tullut tuomaan maan päälle rauhaa. En minä ole tullut tuomaan rauhaa, vaan miekan. Minä olen tullut nostamaan pojan isäänsä, tyttären äitiään ja miniän anoppiaan vastaan. Viholliset ovat oman talon väkeä.

"Joka rakastaa isäänsä tai äitiänsä enemmän kuin minua, ei kelpaa minulle, eikä se, joka rakastaa poikaansa tai tytärtänsä enemmän kuin minua, kelpaa minulle. Joka ei ota ristiään ja seuraa minua, se ei kelpaa minulle. Joka varjelee elämäänsä, kadottaa sen, mutta joka elämänsä minun tähteni kadottaa, on sen löytävä." 

Luuk. 14:25-26: "Jeesuksen mukana kulki suuri joukko ihmisiä. Hän kääntyi ja sanoi heille: "Jos joku tulee minun luokseni mutta ei ole valmis luopumaan isästään ja äidistään, vaimostaan ja lapsistaan, veljistään ja sisaristaan, vieläpä omasta elämästään, hän ei voi olla minun opetuslapseni." 

Katolisella kirkolla on oppi, että lemmikkieläimillä on myös ylösnousemus. Kirkko perustelee tätä harhaoppia sillä, että lemmikkieläin pelastuu taivaaseen, koska se ei ole ymmärtänyt, mitä on tehnyt, ja sen takia se on synnitön. Oppi on räikeästi ristiriidassa jopa kirkon omien harhaoppiensa kanssa. Kirkolla on oppi perisynnistä, joka poistuu vauvakasteessa. Jos viaton vauva kuolee, niin se pelastuu taivaaseen, jos vauva on kastettu. Kastamaton vauva tuomittaisiin helvettiin. Kastamaton lemmikkieläin pelastuisi taivaaseen. Tämä kaikki on läpinäkyvää valhetta, mitä ei pidä missään nimessä mennä uskomaan. Elämillä ei ole ylösnousemusta. Koirat eivät pääse taivaaseen (Ilm. 22:15).

Pyhimysten palvonta on kiusaus ja eksytys

Taivaan Isä lähetti minut Muncheniin. Sain ohjeeksi varata paluulennolle paikan riviltä seitsemän. Katselin hotellin tietokoneelta, ettei rivillä seitsemän ollut vapaata enää. En varannut siis paikkaa. Menin lentokentälle ja selvitin automaatilla lähdön koneeseen, joka oli tupaten täynnä. Mutta silloin olikin niin, että riville 7 oli tullut yksi vapaa paikka ja nappasin sen heti.

Viereeni istuikin vanhempi nainen, joka luki pappi Jaakko Heinimäen kirjaa 'Pyhiä naisia ja muita pyhimysesseitä'. Hän oli uskossa ja kantoi ristiä kaulassa. Mutta huomasin, että vaikka hän niin kovasti vakuutti lukevansa kirjaa vain sen takia, että Heinimäki kertoo niin hauskasti pyhimyksistä niin, hän oli selvästi kiinnostunut naispyhimyksistä. Taivaan Isä kertoi minulle, että tämä nainen oli etsimässä sieltä jotain muuta kuin, mitä Jumala on. 

Minä kohteliaasti kerroinkin, että katolisen ja ortodoksisen kirkon pyhimykset ovat se Raamatussa tarkoitettu Isebelin synti (Ilm. 2:20), jota on ollut myös 800-luvulla eKr. kuningatar Isebelin aikana Israelissa. Näin Jumala istutti tämän naisen viereen profeetan opastamaan naista parilla tärkeällä lauseella, vaikka nainen ei ymmärtänyt, kuka hänen vieressä istui. Nämä lauseet laittoivat tämän naisen selvästi pohtimaan asiaa uudestaan.

Epäjumalanpalvelus esineissä

Kun käymme ulkomailla, niin meillä on kiusaus ostaa matkamuistoksi esim. budhan patsaita. Sellaisia myös myytiin Munchenin lentokentällä. Niitä ei saa olla meidän kotona. 'Salatut elämät' -televisiosarjassa muuten yhdessä osassa tehtiin lasten kanssa kipsivalusta budhan patsaita ja maalattiin niitä. Mikä synti tämäkin oli sarjan käsikirjoittajalta. 

Olen nähnyt eräässä kodissa kultaisen lehmän patsaan keskeisellä paikalla, jossa on teksti "Bless Our Home" teksti. Tämä on samanlainen kultainen vasikka, joka oli israelilaisilla erämaavaelluksen aikana. Tällaisiakaan ei saa olla.

Kirkoissa ei saa pitää patsaita, ikoneja eikä pyhäinjäännöksiä. Pyhäinjäännökset ovat itse asiassa pelkkää taikuutta. Jumala ei niitä tarvitse mihinkään vaan, niiden käyttö pikemminkin osoittaa, että ihminen etsii jumalaa taas muualta.

Huomasin, että paholainen oli onnistunut myös siinä, että Munchenissä olutkolpakoissa on Daavidin tähti. Se ei retkioppaan mukaan liittynyt mitenkään juutalaisiin tai natseihin, vaan symboloi kuutta asiaa oluesta. Oktoberfesteilla on oma liiton arkku ja katolisessa kirkossa siunataan kerran vuodessa tämä arkku. On selvää ettei oluella eikä sen valmistamisella ole mitään tekemistä kristinuskon kanssa, mutta alueen väestölle olut tuo paljon rahaa.

Valitettavasti väärät uskonnot eivät ole vielä poistuneet maailmasta. Kristityt ovat rauhaa rakastavia. Mutta kristityt eivät saa harjoittaa yhteistyötä muiden uskontojen harjoittamiseen liittyvissä asioissa. Tämä tarkoittaa sitä, että voihan meillä on työkavereina muiden uskontojen harjoittajia ja ateisteja, mutta emme saa harjoittaa ekumeniaa muiden uskontojen kanssa. Kristityt papit eivät saa tavata muiden uskontojen edustajia työkokouksen merkeissä.

Uni vuonna 2012

Eräs henkilö näki unen vuonna 2012, joka oli hyvin kirkas ja selkeä. Herättyään hän muisti unen hyvin. Hän näki, kun katolisen kirkon pappi oli kutsunut seurakuntalaisia rantasaunalle. Seurueessa oli yhteensä 12 henkilöä. Yhtäkkiä hänelle selvisi, ettei hän mahtunut mukaan saunaan ja rannalle jäi myös yksi hänen ystävänsä. Näillä kahdella oli yhteistä se, etteivät he koskaan rukoilleet terve Maria -rukousta (ave Maria eli rukous neitsyt Marialle) ja eivät polvistuneet neitsyt Marian patsaan edessä (vaikka sylissä oli Jeesus-lapsi).

Hän näkin, kun pappi vei nämä kymmenen saunarakennukseen. Saunaan meni ne, jotka palvoivat ja rukoilivat Mariaa. Hän näki, kun saunan seinistä tuli läpinäkyvät. Pappi itse meni löylyhuoneeseen kiukaan viereen, lähimmäs kiuasta. Löylyhuoneeseen tuli papin lisäksi kolme muuta. Loput kuusi jäivät riisuutumaan pukuhuoneeseen odottamaan pääsyä löylyyn.

Katolisen kirkon papit johdattavat seurakuntalaisia helvettiin, koska opettavat heitä rukoilemaan neitsyt Mariaa ja kantamaan pelastuksensa Marian patsaan eteen. Pappi johdattaa seurakuntalaiset riisuutumaan alastomaksi.

Ilm. 3:17-19: "Sinä kerskut, että olet rikas, entistäkin varakkaampi, etkä tarvitse enää mitään. Et tajua, mikä todella olet: surkea ja säälittävä, köyhä, sokea ja alaston. Annan sinulle neuvon: osta minulta tulessa puhdistettua kultaa, niin tulet rikkaaksi, osta valkoiset vaatteet ja pue ne yllesi, niin häpeällinen alastomuutesi peittyy, osta silmävoidetta ja voitele silmäsi, niin näet. Jokaista, jota rakastan, minä nuhtelen ja kuritan. Tee siis parannus, luovu penseydestäsi!"

Itse pappi menee kuumimpaan paikkaan, koska on käyttänyt Jumalan nimeä eksyttämään seurakuntalaisia helvettiin (Matt. 9:42, 23:13). Israelin 12:sta tiedustelijasta oli vain kaksi uskollista ja loput 10 pettivät Jumalan luottamuksen. Israelin 12:sta sukukunnasta 10 erosi Jumalan Israelille määräämästä Daavidin kuningassuvusta, joka hallitsi Jerusalemista käsin. Niin tässäkin unessa uskollisia oli vain kaksi ja loput kymmenen menivät kuumuuteen häpeällisen alastomana. Raamattu kertoo, ettei Taivaaseen pääse ne, jotka rakastavat valhetta (Matt. 7:21-23, 25:1-12):

Ilm. 22:14-15 (Biblia): "Autuaat ovat ne, jotka hänen käskynsä pitävät, että heidän voimansa elämän puussa olis ja he porteista kaupunkiin sisälle menisivät. Mutta ulkona ovat koirat ja velhot, ja huorintekiät ja murhaajat, ja epäjumalan palveliat, ja kaikki ne, jotka valhetta rakastavat ja tekevät."

Roomalaiskatolisen kirkon eksytyksestä kertoo lisää artikkeli 'Kenen juhla joulu on?'.

Rooman valtion ja kulttuurin tuhoutuminen

Jumala nosti profeetta Danielin Babylonian suurvallan pääministeriksi. Hän teki uskonpuhdistuksen Babyloniassa ja koko valtion alkoi palvomaan Israelin Jumalaa. Danielin jälkeen Israelin kansa pääsi pakkosiirtolaisuudesta vapaaksi ja osa kansasta palasi takaisin luvattuun maahan sekä jälleenrakensi temppelin ja Jerusalemin muurit.

Nebukadnessar näki unessa kuvapatsaan kuvapatsas, jolle profeetta Daniel antoi selityksen. Patsaan pää on kultaa ja se edustaa Babylonian valtiota. Vielä Danielin aikana kaikki oli Babyloniassa hyvin.

Danielin jälkeen Babyloniaan tuli takaisin epäjumalanpalvelus. Profetia kuvapatsaasta kertoo, että Babylonia jälkeen nousee vähemmän arvokas suurvalta Babylonian mahdin tilalle ja sen oli Persia, joka valloitti Babylonian. Tämä kuvataan hopeisena rintana ja käsivarsina. Persian kuningas Kyyros päästi israelilaiset palaamaan luvattuun maahansa ja rahoitti temppelin jälleenrakentamisen.

Tämä jälkeen Persian tilalle tulee Aleksanteri Suuren perustama Makedonian suurvalta, joka pronssisena vatsana ja reisinä. Pronssi ei ole erityksen arvokkaasta metallia. Makedonia (helleenit) häpäisi vähän aikaa Jerusalemin temppeliä. Tästä seurasi se, että valtakunta hajosi ja sen alue joutui Rooman suurvallalle. Rooman suurvalta tuhosi Jerusalemin temppelin. Roomalaiskatolinen kirkko tuhosi kristinuskosta pois sekä Jeesuksen että Paavalin opit Vanhan testamentin käskyjen noudattamisesta korvaten ne roomalaisten epäjumalien käskyllä. Roomalaiset keisarit toivat henkilöpalvonnan Rooman valtion tapoihin samalla tavalla, mitä Nebukadesar yritti tehdä Babyloniassa.

Nebukadnessarin kuvapatsas
Dan. 2:31-35: "Sinä katselit, kuningas, ja edessäsi oli suuri kuvapatsas. Patsas oli korkea, ja sen loisto oli suunnaton. Se oli sinun edessäsi, ja sen muoto oli kauhistava. Se patsas oli tällainen: pää puhdasta kultaa, rinta ja käsivarret hopeaa, vatsa ja reidet pronssia, sääret rautaa, jalat osaksi rautaa, osaksi savea.

Sitä katsellessasi lähti käden koskematta vierimään kivi. Se osui patsaan jalkoihin, jotka olivat rautaa ja savea, ja murskasi ne. Niin murtuivat yhtä lailla rauta, savi, pronssi, hopea ja kulta, ja niistä tuli kuin ruumenia kesäisellä puimatantereella, ja tuuli kantoi ne pois, eikä niitä löytynyt mistään. Ja kivestä, joka oli osunut patsaaseen, tuli suuri vuori, ja se täytti koko maailman."

Rooman suurvallan tuhoutuminen kuvataan siten, että se rautaiset sääret kahdella jalalla,  joiden jalkaterien metallin seassa on savea. Rooman valtakunta hajosi Länsi- ja Itä-Rooman valtioihin. Rauta kertoo julmasta ja mädännäisestä yhteiskunnasta, mitä se todellakin oli. Jalkateriin oli raudan sekaan tullut savea, mikä kertoo hauraan heikosta metalista. Musta savi kuvaa yhteiskuntaan sekoittuneita muita kansoja. Roomaan alkoi virtaamaan maahanmuuttajia lukuisista eri kansakunnista, jotka perustivat erilaisia yhteisöjä Rooman sisälle (mm. vandaali ja gootit), mikä entistä enemmän heikensi suurvallan yhtenäisyyttä. Valtakunta hajosi vuonna 476 jKr lopullisesti pieniksi valtioiksi, kuvapatsaan pieniksi varpaiksi. Keisari Romulus Augustulusta ei edes viitsitty murhata, vaan hänet vain laitettiin tarpeettomana sivuun. Rooman valtion tuhoutumisesta kertoo tietokirjailija Maijastiina Kahlos Yle Areenan ohjelmassa 'Rooman viimeiset päivät'. 

Rooman hajoamisen jälkeen sen mätä kulttuuri jatkoi elämistä roomalaiskatolisen kirkon harhaopeissa, josta luterilainen kirkko ja helluntailaisuus on saanut edelleen paljon vaikutteita. Protestanttisten kirkkojen uskonpuhdistus ei ollut läheskään täydellinen (Ilm. 3:1-3).

Kuvapatsas saa lopulta iskun jalkaa Jumalan heittämästä kivestä, joka murskaa patsaan palasiksi ja palaset häviävät kokonaan pois. Patsaan tuhonnut kivi on se kulmakivi ja huippukivi, jonka rakentajat hylkäsivät, mutta joka murskaa ne, jotka jäävät sen alle (Luuk. 20:17-18). Tästä kivestä tulee koko maapallon peittämä suuri vuori, joka kertoo tuhatvuotisesta valtakunnasta, jossa Kuninkaiden Kuningas Yeshua HaMashiach (Jeesus Kristus) hallitsee koko maapalloa. Roomalaiset tavat on puhdistettu kokonaan pois ja paavi syrjäytetty lopullisesti vallasta.