maanantai 14. joulukuuta 2015

Jumala puhdistaa huoneensa


*Yeshua HaMashiach (Jeesus Kristus) on Maailman Valo
*Yeshua HaMashiach puhdisti temppelin alueen ruoskimalla kaupustelijat pois
*Elia puhdisti epäjumalanpalveluksen Israelista nälällä ja Karmel-vuoren kamppailulla

*Helleenit häpäisivät Jumalan huoneen, mutta israelilaiset valtasivat Jerusalemin temppelin takaisin ja puhdistivat sen
*Katolinen kirkko likasi Jumalan huoneen roomalaisten väärien uskontojen opeilla

*Martti Luther ei onnistunut uskonpuhdistuksessa eikä edes helluntaikirkkokaan
*Jumala tulee puhdistamaan huoneensa ennen tuhatvuotista rauhanvaltakuntaaJerusalemin temppeliä on puhdistettu useita kertoja

Jerusalemin temppelin menora-kynttelikkö
Raamattu kertoo, kun Yeshua, Jeesus oli Jerusalemin temppelissä, kun siellä vietettiin temppelin vihkimisen juhlaa hanukkaa. Hanukan aikana muistellaan, kun seleukidit valloittivat ja häpäisivät Jerusalemin temppelin. Israelilaiset valtasivat temppelin takaisin ja puhdistivat sen uudelleen käyttöön. Näistä tapahtumista kertoo yksityiskohtaisemmin artikkeli: 'Makkabilaiset kukistivat Jumalan lain vastustajan, joka oli antikristuksen esikuva'.

Tätä juhlaa vietetään talvella marras-tammikuussa, yleensä joulukuussa. Pohjoisella pallonpuoliskolla talvi on pimeää aikaa. Jeesus, Yeshua sanoi hanukka-juhlan tienoilla: "Minä Olen maailman valo", sekä sen, että Hän on Jumalan Poika (Joh. 10:22-38).

Joh. 8:12: "..Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo."

Jes. 9:2: "Kansa, joka pimeydessä vaeltaa, näkee suuren valon. Niille, jotka asuvat kuoleman varjon maassa, loistaa kirkkaus."

Miika 7:8: "Vaikka olen kaatunut, minä nousen vielä, vaikka olen keskellä pimeyttä, Herra on minun valoni."

Ps. 27:1 (RK): "Herra on minun valoni ja pelastajani..."

Hanukan aikana muistellaan tapahtumia vuodelta 165 eKr, jotka tapahtuivat Vanhan testamentin kirjoittamisen jälkeen. Hanukka-juhla ei ole mukana Vanhan testamentin säätämissä juhlissa. Valitettavasti juutalaisilla on juhlan aikana sellaisia rituaaleja, joita ei ole Raamatussa käsketty, mitä ei pidä noudattaa.

Jumalan huone häpäistiin ja sen jälkeen vallattiin takaisin

Antiokhos IV Epifanes (esikuva sanalle antikristus) hallitsi seleukideja, jotka olivat kreikkalais-syyrialaisia. He valtasivat Israelin ja ottivat Jerusalemin järjestyksessä toisen temppelin epäjumalanpalveluspaikaksi. Temppelin alttarin viereen pystytettiin zeukselle patsas. Alttarilla aloitettiin uhraamaan zeukselle sikoja. Vanha testamentti säätää sian saastaiseksi eläimeksi, joten sikojen uhraaminen häpäisi erityisesti pyhäkköä (3. Moos. 11:7-8). Antiokhos IV Epifanes määräsi kaikki Raamatut tuhottavaksi, kielsivät sapatin ja Jumalan määräämien juhlapäivien vieton, kielsivät israelilaisia kokoontumasta hengellisiin tilaisuuksiin sekä uhraamasta Israelin Jumalalle. Määräysten rikkomisesta seurasi kuolemantuomio.

Epäjumalanpalvelus on synti, joka on hengellisesti verrannollinen haureuden syntiin. Jumalan huoneen häpäisemistä epäjumalanpalveluksella voidaan verrata raiskaukseen. Nämä synnit loukkaavat elävää Jumala saman veroisella kivulla, kuin omin silmin nähty aviorikos tai itse koettu raiskaus.

2. Moos. 20:3-6 (1933/38): "Älä pidä muita jumalia minun rinnallani. Älä tee itsellesi jumalankuvaa äläkä mitään kuvaa, älä niistä, jotka ovat ylhäällä taivaassa, älä niistä, jotka ovat alhaalla maan päällä, äläkä niistä, jotka ovat vesissä maan alla. Älä kumarra niitä äläkä palvele niitä. Sillä minä, Herra, sinun Jumalasi, olen kiivas Jumala, joka kostan isien pahat teot lapsille kolmanteen ja neljänteen polveen, niille, jotka minua vihaavat; mutta teen laupeuden tuhansille, jotka minua rakastavat ja pitävät minun käskyni."

Israelilaiset lähtivät kapinaan pappi Mattiaksen ja hänen poikansa Juudas (Jehuda) Makkabilaisen johdolla, vaikka heillä oli selvä miesalivoima. Makkabilaiset taistelivat ovelasti sissitaktiikalla ja saivat vallattua temppelin takaisin. Lopulta Israelin miehittäjäjoukot lyötiin ja Israel sai itsenäisyyden takaisin. Daniel ennusti temppelin häpäisyn. Tämän profetian tarkoitus oli vahvistaa israelilaisia tiedolla, että temppeli saadaan vallattua takaisin Kreikan valtakunnalta ja puhdistettua käyttöön 2300 illan ja aamun  jälkeen (Dan. 8:14).

Dan. 8:11-14: "Se kasvoi ja uhmasi jo taivaan joukon valtiasta, ja valtiaalta otettiin pois päivittäinen uhri ja hänen temppelinsä turmeltiin perustuksia myöten. Päivittäisen uhrin sijaan pantiin jumalaton ja väärä palvelus, ja totuus sortui maahan. Ja sarvi menestyi yhä kaikissa toimissaan. Sitten minä kuulin pyhien enkelien puhuvan, ja yksi heistä kysyi toiselta: "Kuinka kauan meidän täytyy katsella tätä? Päivittäinen uhri on poissa, jumalattomuus levittää tuhoa, ja pyhäkkö ja palvelus on tallattu maahan!" Toinen vastasi: "Niin kauan, että kaksituhatta kolmesataa iltaa ja aamua on kulunut; sitten nousee pyhäkkö taas kunniaan." 

Kun juutalaiset olivat saaneet temppelin takaisin ja he siivosivat sen. Epäjumalien patsaat poistettiin. Sianveren saastuttama alttari purettiin ja sen paikalle rakennettiin uusi alttari.

Seleukidit eivät onnistuneet mitätöimään Jumalan käskyjä, mutta Jerusalemin temppelin papisto lankesi itse syntiin

Seleukidit (kreikkalais-syyrialaiset) eivät onnistuneet lopettamaan Israelin Jumalan käskyjen noudattamista. Israelin papisto onnistui kuitenkin lankeamaan korruptioon ja moniin muihin synteihin Jeesuksen päiviin mennessä. He eivät edes tunnistaneet Messiasta. Pääsiäisen aikaan temppelin alueella pidettiin suuret pääsiäismarkkinat, josta papisto myös hyötyi taloudellisesti. Jeesus ei hyväksynyt, että Jumalan Pyhässä huoneessa tehtiin liiketoimintaa (Yle 19.9.2017). Jeesus ruoski kaupustelijat temppelialueelta ulos:

Kaupustelua Vanhankirkon esipihalla Ruttopuistossa
Mark. 11:15-17: "He tulivat Jerusalemiin, ja Jeesus meni temppeliin ja alkoi ajaa myyjiä ja ostajia sieltä ulos. Hän kaatoi rahanvaihtajien pöydät ja kyyhkysenmyyjien jakkarat eikä antanut kenenkään kulkea tavaraa kantaen temppelialueen kautta. Hän opetti ihmisiä näin: "Eikö ole kirjoitettu: 'Minun huoneeni on oleva kaikille kansoille rukouksen huone'? Mutta te olette tehneet siitä rosvojen luolan."

Jeremian kirjassa Jumala moittii ankarasti Israelin kansaa siitä, että he luulevat olevansa Jumalan mielisuosiossa, kun he palvovat Häntä temppelissä, vaikka he varastavat, valehtelevat, tekevät aviorikoksia, palvovat vääriä jumalia yms. Näin he ovat tehneet temppelistä rosvojen luolan, joka on Herralle omistettu huone.

Jer. 7:9-11: "Tällaisia ovat teidän tekonne: te varastatte, murhaatte, teette aviorikoksia, vannotte väärin, uhraatte baalille ja juoksette muiden jumalien perässä, joita ette edes tunne! Sitten te tulette tähän pyhäkköön, joka on minun nimelleni omistettu, ja sanotte minun edessäni: 'Me olemme turvassa!' Kuitenkaan ette luovu kauhistuttavista teoistanne. Rosvojen luolanako te pidätte tätä temppeliä, joka on minulle omistettu? Siltä se minustakin näyttää, sanoo Herra."

Sakarjan kirjan viimeiset jakeet kertovat tuhatvuotisesta valtakunnasta. Sen alkuun mennessä Jumala on poistanut maapallolta synnin pois ja Jerusalemiin on rakennettu kolmas temppeli Herralle (Hes. 40-44). Silloin ei Herran temppelissä kukaan enää käy kauppaa. Temppeli on kokonaan Herralle pyhitetty alue, jossa ei myydä mitään tavaroita tai palveluja rahaa vastaan.

Sak. 14:21: "Silloin ei kukaan enää käy kauppaa Herran Sebaotin temppelissä."

Alkuseurakunnassa noudatettiin Jeesuksen esimerkkiä ja noudatettiin Vanhan testamentin käskyjä (Matt. 5:17-20). Jeesuksen opetuslapset ja Paavali noudattivat Uuden liiton aikana kaikkia Vanhan testamentin käskyjä (Apt. 5:17, 23:9, 25:8, 28:17, 21).

Paavalikin oli vähällä ottaa piiskan käteensä, kun Korinttin seurakunnassa oli henkilöitä, jotka eivät viitsineet enää tehdä Paavalin opettamalla tavalla ja alkoivat rehentelemään Paavalia vastaan. 

1. Kor. 4:16-24: "Kehotan teitä siis noudattamaan omaa esimerkkiäni. Olen sitä varten lähettänyt luoksenne Timoteuksen, joka on minun hengellinen lapseni, rakas ja uskollinen poikani. Hän palauttaa teidän mieleenne, miten minä Kristuksen omana elän ja mitä minä kaikkialla eri seurakunnissa opetan. Jotkut teistä ovat ruvenneet rehentelemään siinä luulossa, että minä en tulisikaan luoksenne. Mutta pian minä tulen, jos Herra suo, ja otan selvää noiden rehentelijöiden voimasta. Heidän puheistaan en välitä, sillä Jumalan valtakunta ei ilmene puheina vaan voimana. Kumpaa tahdotte: tulenko luoksenne piiska kädessä vai rakastavin ja lempein mielin?"  

Eräs Korintin seurakunnan jäsen oli ryhtynyt epäsiveelliseen parisuhteeseen jopa äitipuolensa kanssa ja eräillä muillakin oli vakavia syntejä (1. Kor. 5). Paavali määräsi, ettei heidän kanssaan saa olla missään tekemisissä ja heidät on erotettava seurakunnasta.

1. Kor. 5:9-11, 13: "Sanoin kirjeessäni teille, että teidän ei pidä olla tekemisissä siveettömästi elävien kanssa. En tarkoittanut tämän maailman siveettömiä enkä ahneita, riistäjiä tai epäjumalanpalvelijoita, sillä silloinhan teidän pitäisi lähteä kokonaan pois maailmasta. Nyt täsmennän vielä: jos jotakuta sanotaan veljeksi, mutta hän on siveetön tai ahne, epäjumalanpalvelija, pilkkaaja, juomari tai riistäjä, älkää olko tekemisissä hänen kanssaan. Älkää edes aterioiko tällaisen kanssa.. .."Poistakaa keskuudestanne se, joka on paha."

Hepr. 12:16-17: "Katsokaa, ettei joukossanne ole ketään siveettömästi elävää tai maailmallista, sellaista kuin Esau, joka yhdestä keitosta myi esikoisuutensa. Tehän tiedätte, että kun hän myöhemmin halusi siunauksen itselleen, hänet hylättiin. Hän ei saanut tilaisuutta parannukseen, vaikka hän sitä itkien anoi."

Roomalaiskatolinen kirkko likasi Jumalan huoneen roomalaisten väärien uskontojen opeilla

Roomalaiskatolinen kirkko vääristeli 300-luvulta alkaen Raamattua siten, että seurakunnissa lopetettiin Vanhan testamentin käskyjen noudattaminen. Keisari Konstantinus määräsi kristinuskon valtiouskonnoksi. Tässä yhteydessä sapatti siirrettiin lauantailta sunnuntaiksi, joka oli auringon epäjumalan palvontapäivä (sunday) ja roomalaisten vapaapäivä. Vanhan testamentin juhlat siirrettiin roomalaisten epäjumalien juhlien paikalle. Roomalaisilla oli tapana rukoilla kuolleita esi-isiä, joista tehtiin pyhimyksiä ja samalla syntyi myös nimipäiväkalenteri. Raamatun säätämä ajanlasku muutettiin juliaaniseksi kalenteriksi. Roomassa palvottiin vesta-neitsyttä, jonka kultti siirrettiin neitsyt Marian palvontaan. Tästä teemasta kertoo enemmän artikkeli: 'Uskonpuhdistuksessa usko joutuu koetteelle'.

Roomalaiskatolinen kirkko toimi kuten helleenit makkabilaiskapinan aikaan. Katolinen kirkko opettaa, ettei maallikoiden pidä lukea Raamattua. He eivät kuulemma pysty mitään Raamatusta ymmärtämään. On kuulemma parempi, että pappi selittää heille asiat ja toimittaa sakramentteja heidän hyväksi. Keskiajalla paavit olivat erityisen pahasti rappiolla ja siitä huolimatta kirkko väitti olevansa erehtymätön. Katolinen kirkko opettaa lukemaan katekismusta, jossa vääristellään Raamatun sanaa ovelilla valheilla. Vääristelyn pohjana on paljon Paavalin kirjeiden alkuperäisen tarkoituksen vääristelyä yms. Keskiajalla katolisen kirkon inkvisitiolaitos jopa kidutti niitä, jotka eivät hyväksyneet kirkon valheita.

Roomalaiskatolisen kirkon synneistä seurasi, että keskiajan lopulla vuosina 1346-1353 Eurooppaa kuritettiin seitsemän vuoden ajan 'musta surma' -rutolla. Tiedemiesten mukaan Euroopan väestöstä kuoli arviolta 30-60 % ja joillakin paikkakunnilla 90 %, mikä vastasi noin 25-50 miljoonaa kuollutta ihmistä (Ilm. 2:23). 1500-luvulta alkaen katolista kirkkoa kuritettiin lisää, kun uskonpuhdistus valtasi alaa eteenkin Pohjois-Euroopassa. Tästä seurasi monia sotia, kuten 30-vuotinen sota vuosina 1618-1648. Tässä sodassa Saksan väestöstä menehtyi 25-40 % ja Württembergin kaupungissa jopa kaksi kolmasosaa.

Ilm. 2:20-23 (RK): "Mutta se minulla on sinua vas­taan, että suvaitset tuota naista, Iisebeliä, joka sanoo itseään profeetaksi ja opettaa ja eksyttää palvelijoitani harjoittamaan haureutta ja syömään epä jumalille uhrattua. Olen antanut hänelle aikaa kääntyä, mutta hän ei tahdo tehdä paran­nusta haureudestaan. Minä heitän hänet sairasvuotee­seen, ja ne jotka tekevät huorin hänen kanssaan, minä suistan suureen ahdistukseen, jos eivät tee parannusta ja luovu hänen teoistaan. Hänen lapsensa minä tappamal­la tapan, ja kaikki seurakunnat saavat tuntea, että minä tutkin mielet ja sydä­met ja annan teille kullekin tekojenne mukaan."

Martti Luther ei onnistunut puhdistamaan katolista oppia

Martti Luther piti roomalaiskatolisen kirkon paavia pahana miehenä ja Luther ei tunnustanut paavin auktoriteettia, mutta tunnusti maallisen esivallan auktoriteetin myös kirkon johdossa. Tämä antoi tilaisuuden Ruotsin kuninkaalle kääntyä protestantiksi ja ottaa katolisen kirkon omaisuuden itselleen. Kuningas tarvitsi erityisesti kirkkojen kelloissa olevaa arvokasta metallia valmistaakseen niistä tykkejä ja kirkkohopeista valmistettiin kolikoita sotilaiden palkanmaksua varten. Näin protestanttinen oppi levisi myös Suomeen.

Luther puhdisti katolilaisesta opista lähinnä pyhimysten palvonnan, anekaupan ja pappien selibaatin. Huomattava uudistus oli latinan kielen vaihtaminen messussa kansan kieleksi, jolloin seurakunta ymmärsi kuulemansa. Uskonpuhdistus ei ulottunut kaikkiin roomalaiskatolisen kirkon harhaoppeihin ja luterilaisuus on tänä päivän lähempänä katolilaisuutta kuin Paavalin ajan alkuseurakunnan noudattamia oppeja ja tapoja. Monien muiden vapaiden suuntien kuten esim. helluntailaisuudessa ja vapaakirkkojen opeissa on edelleen paljon jäljellä roomalaisten pakanauskontojen oppia sekä Paavalin kirjeiden vääristelyä (2. Piet. 3:15-16). Viime vuosikymmeninä protestanttisten kirkkojen opetus on ottanut takapakkia. Tästä asiasta kertoo lisää artikkeli: 'Pappien synnit paljastuvat - moni ensimmäinen joutuu viimeiseksi'.

Ilm. 3:1-3: "..Minä tiedän sinun tekosi. Sinä olet elävien kirjoissa, mutta sinä olet kuollut. Herää ja vahvista sitä, mikä vielä on jäljellä, sitä, mikä jo oli kuolemaisillaan. Olen havainnut, että tekosi eivät täytä minun Jumalani vaatimusta. Muista, kuinka kuulit sanan ja otit sen vastaan, tarkkaa sitä ja tee parannus. Ellet ole hereillä, minä tulen kuin varas, yllätän sinut hetkellä, jota et aavista.."

Martti Luther kirjoitti paljon julkaisuja, joissa on säilynyt hyvin hänen oppinsa (esim. kirjasarja Luther Works). Lutherilla oli oppi 'yksin uskosta' (sola fide), joka opettaa, ettei ihmisen omilla teoilla ole mitään merkitystä pelastuksen kannalta. Lutheri kirjoittaa: ”Siispä usko yksin vanhurskauttaa, kun se tarttuu kiinni [Kristukseen].. ..suostumme mielihyvin siihen, että vastustajamme kutsuvat meitä solafideisteiksi [lat. sola fide = yksin uskosta]” (LW 26, 138).

Lutherin oppi korostaa, että pelastumiseen riittää suun tunnustus Jeesuksen olemassa olosta ja omilla teoilla ei ole merkitystä. Lutherin oppi oli vastareaktio siihen, että katolinen kirkko myi syntien anteeksiantoa rahaa vastaan. Lutheri oppi armosta ja pelastuksesta menee toiseen ääripäähän ja yli sen, mitä Raamattu opettaa.

Martti Luther pilkkasi Jaakobin kirjettä ja yritti poistaa kirjoja Raamatusta

Jotkut kristityt, mm. Martti Luther ovat nähneet ristiriidan Paavalin ja Jaakobin kirjoituksissa. Jaakob korosti, että pelastumiseen vaikuttaa myös ihmisen teot. Paavali korosti sitä, mihin ihmiset uskoivat. Ilmeinen ristiriita syntyy mielessä, jos ei tunne Raamatun kirjoitusten alkuperäistä tarkoitusta ja niitä olosuhteita, mitä varten kirjeet oli kirjoitettu. Jaakob nuhteli niitä, jotka ajattelivat, että kunhan vain uskoi Jeesukseen, ei ollut väliä miten eli. Paavali nuhteli niitä, jotka ajattelivat, että jos noudatti Mooseksen lakia, oli aivan sama mihin uskoi. 

Room. 9:31-33 (RK): "Sitä vastoin Israel, joka tavoitteli vanhurskautta lakia noudattamalla, ei sitä saavuttanut. Miksi ei? Siksi, että se ei perustu­nut uskoon vaan tekoihin. Israelilaiset näet loukkaantuivat kompastuski­veen, niin kuin on kirjoitettu: "Minä panen Siioniin kompastuskiven ja loukkauskallion, mutta joka uskoo häneen, ei joudu häpeään." (kompastuskivi, kulmakivi ja huippukivi tarkoittavat Jeesusta Kristusta; 1. Piet. 2:4-10, Jes. 8:13-15, 28:16)

Jes. 8:13-14 (1933/38): "Herra Sebaot pitäkää pyhänä, häntä te peljätkää ja kauhistukaa. Ja hän on oleva pyhäkkö, hän loukkauskivi ja kompastuksen kallio molemmille Israelin huonekunnille, paula ja ansa Jerusalemin asukkaille."

Jaak. 2:20, 24, 26: "Mutta etkö sinä tyhjänpäiväinen ihminen tahdo tietää, että ilman tekoja usko on hyödytön?..   ..Näette siis, että ihminen osoittautuu vanhurskaaksi tekojen, ei yksistään uskon perusteella..   ..Niin kuin ruumis ilman henkeä on kuollut, niin on uskokin kuollut ilman tekoja."

Paavalin ja Jaakobin kirjoitukset eivät ole ristiriidassa toistensa kanssa, vaan täydentävät toisiaan. Jos ottaa vain toisen näkökulman ja yleistää sen koskemaan niitäkin tilanteita, mitä Raamattu ei tarkoita, syntyy puolitotuus, joka on iso valhe.

Martti Luther epäonnistui opissaan
Lutherin 'yksin armosta, yksin uskosta' -oppi ei ole koko totuus ja se törmää Uuden testamentin Jaakobin kirjeeseen, joka opettaa, että usko tulee osoittaa teoilla. Jaakobin kirje on syntynyt Pyhän Hengen innoituksesta ja se on Jumalan Sanaa, mutta Luther halusi poistaa sen Uudesta testamentista. Jaakobin kirjeen opetus on samassa linjassa sen kanssa, mitä Jeesus ja Paavali opettivat kristityn velvollisuudesta tehdä Jumalan tahto (esim. Matt. 7:21-23, Apt. 25:7-8, Hepr. 5:7-9, Room. 2:27, 3:31).

Jaak. 2:14-26: "Veljet, mitä hyötyä siitä on, jos joku sanoo uskovansa mutta häneltä puuttuvat teot? Ei kai usko silloin voi pelastaa häntä? Jos veljenne tai sisarenne ovat vailla vaatteita ja jokapäiväistä ravintoa, niin turha teidän on sanoa: "Menkää rauhassa, pitäkää itsenne lämpimänä ja syökää hyvin", jos ette anna heille mitä he elääkseen tarvitsevat. Näin on uskonkin laita. Yksinään, ilman tekoja, se on kuollut.

Ehkä joku nyt sanoo: "Sinulla on usko, minulla teot." Näytä sinä minulle uskosi ilman tekoja, minä kyllä näytän sinulle uskon teoillani. Sinä uskot, että Jumala on yksi ainoa. Oikein teet -- pahat hengetkin uskovat sen ja vapisevat. Mutta etkö sinä tyhjänpäiväinen ihminen tahdo tietää, että ilman tekoja usko on hyödytön? Eikö meidän isämme Abraham osoittautunut vanhurskaaksi tekojensa perusteella, kun hän vei poikansa Iisakin uhrialttarille? Huomaat, että usko vaikutti yhdessä hänen tekojensa kanssa, teoissa usko tuli todeksi. Ja niin täyttyi Raamatun sana: "Abraham uskoi Jumalan lupaukseen, ja Jumala katsoi hänet vanhurskaaksi", ja hän sai nimen Jumalan ystävä. Näette siis, että ihminen osoittautuu vanhurskaaksi tekojen, ei yksistään uskon perusteella. Juuri tekojensa ansiosta portto Rahabkin osoittautui vanhurskaaksi, kun otti sanansaattajat luokseen ja auttoi heidät pois toista tietä. Niin kuin ruumis ilman henkeä on kuollut, niin on uskokin kuollut ilman tekoja."

Lutherin Jaakobin kirjeen arvostelu on epäasialista. Luther kirjoitti, että Raamatussa oleva Jaakobin kirje voidaan heittää ulos pappien koulusta ja polttaa kamiinassa. Luther otti Jaakobin kirjeeltä pois Jumalan Sanan auktoriteetin ja teki suurta syntiä. Lutherilla ei ollut Jumalan pelkoa, koska hän rohkeni kumoamaan Raamattua omien mielipiteittensä tueksi (2. Piet. 3:15-16). Luther ei ainoastaan mitätöinyt Raamatun tekstiä, vaan myös pilkkasi Jumalan Sanaa.

Tässä on lainauksia Martti Lutherin kirjoituksista:

Jaakobin kirje vaivaa meitä suuresti, koska paavilaiset syleilevät ainoastaan sitä ja jättävät ulos kaiken muun...   ..Siispä, jos he eivät myönny tulkintoihini, teen siitä silppua. Haluaisin melkein heittää Jaakon kamiinaan, kuten pappi Kalenbergissä teki.” (LW 34, 317)  ”Siksi Jaakob väärin päättelee, että nyt lopulta Abraham vanhurskautettiin tuon kuuliaisuuden jälkeen; sillä usko ja vanhurskaus tunnetaan teoista kuin hedelmistä. Ei kuitenkaan seuraa, kuten Jaakob hourailee: ’Siispä hedelmät vanhurskauttavat’, samoin kuin ei seuraa: ’Tunnen puun hedelmistä; siksi puu tulee hyväksi hedelmiensä vaikutuksesta. Jättäkööt siis vastustajamme sikseen Jaakobin, jonka he heittävät eteemme niin usein…” (LW 4, 26) ”Meidän tulisi heittää Jaakobin kirje ulos tästä koulusta [Wittenbergistä], sillä siitä ei ole paljon mihinkään. Siinä ei ole tavuakaan Kristuksesta. Se ei kertaakaan mainitse Kristusta, paitsi alussa. Uskon, että sen kirjoitti joku juutalainen, joka todennäköisesti kuuli kristityistä mutta ei koskaan tavannut yhtään. Kun hän kuuli, että kristityt painottavat suuresti uskoa Kristukseen, hän ajatteli: ’Hetki pieni! Vastustan heitä ja kehotan pelkkiin tekoihin.’ Näin hän teki...   ..Hän esittää vertauksen: ’Niin kuin ruumis ilman henkeä on kuollut, niin on uskokin kuollut ilman tekoja.’ Voi Maria, Jumalan äiti! Mikä kauhea vertaus!” (LW 54, 424-425) 

Luther on kääntänyt Raamatun saksan kielelle. Hän yritti poistaa Jaakobin kirjeen kääntämästään Raamatusta, mutta hänen kannattajien vastustuksesta johtuen Luther joutui siirtämään sen Raamatun liitteisiin. Luther kirjoittaa:

Lyhyesti sanottuna, Jaakob halusi varoittaa niistä, jotka luottivat uskoon ilman tekoja, mutta hän ei ollut tehtävän veroinen...   ..Siksi en voi sisällyttää häntä pääkirjojen joukkoon…” (LW 35, 397) Pyhän Jaakobin kirje on tosiasiassa todella vähäarvoinen kirje...   ..sillä siinä ei ole mitään evankeliumin luontoista…” (LW 35, 362) Raamatunkohdat eivät liikuta minua lainkaan, vaikka esittäisitte kuusi sataa tekovanhurskauden puolesta ja uskonvanhurskautta vastaan, ja vaikka kiljuisitte, että Raamattu on itsensä kanssa ristiriidassa.” (LW 26, 294-) 

Luther kirjoituksessaan 'Ilmestyskirjan esipuhe (v. 1522)' kirjoittaa, ettei usko Ilmestyskirjan olevan apostolinen eikä profeetallinen. Hänen mielestä apostolit eivät ole tekemisissä ilmestysten kanssa, mikä on ilmiselvästi väärä kommentti, koska mm. apostoli Pietari näki ilmestyksessä kankaan laskeutuvat taivaasta (Apt. 10:9-16) ja apostoli Paavali näki ilmestyksessä Yeshuan (Jeesuksen) Damaskoksen tiellä (Apt. 9:3-9). Luther myös kirjoitti, ettei hänen henkensä voi yhtyä Ilmestyskirjaan. Luther yritti poistaa Uudesta testamentista myös Ilmestyskirjan, Heprealaiskirjeen ja Juudaksen kirjeen, mutta Lutherin kannattajat eivät hyväksyneet tätäkään. Luther siirsi nämä kirjat saksankielelle kääntämässä Raamatussa järjestyksessä viimeisiksi ikään kuin Raamatun liitteeksi. Luther kieltäessään Ilmestyskirjan teki kadotukseen vievää syntiä, koska tekstin poistaminen Ilmestyskirjasta tai siihen muun tekstin lisääminen ovat kuoleman syntejä, mistä menettää pelastuksensa (Ilm. 22:18-19). Samanlainen kuoleman synti on vääristellä tai kumota Raamattua (2. Piet. 3:15-16, Matt. 5:17-20). 

Ilmestyskirjassa opetetaan, että Taivaaseen pääse ne, jotka noudattavat Jumalan käskyjä. Tämä on ollut monille 'yksin armosta, yksin uskosta' -teologeille vaikea kohta hyväksyä, kuten Martti Lutherille. Ilmestyskirjan 22:14 jaetta on muutettu olennaisella tavalla parin viimeisen vuosisadan aikana, jotta se kuulostaisi Jumalan käskyjä vastustavien korviin paremmalta. Suomenkielinen Raamattu vuodelta 1776 noudattaa vanhempia kreikankielisiä tekstejä, kuten tekee esim. King James Version, Lutherin saksankielinen Raamattu ja vanhat arameankieliset käännökset.

Ilm. 22:14 (1776): "Autuaat ovat ne, jotka hänen käskynsä pitävät, että heidän voimansa elämän puussa olis ja he porteista kaupunkiin sisälle menisivät. 

King James Version (1611): "Blessed are they that do his commandments, that they may have right to the tree of life, and may enter in through the gates into the city."

Martti Lutherin kääntämässä Raamatussa (1575) on sama asia: "Selig sind, die seine Gebote halten, auf daß sie Macht haben an dem Holz des Lebens und zu den Toren eingehen in die Stadt."

Suomalaisessa 1992 Raamatussa käännös perustuu myöhemmin syntyneisiin kreikankielisiin teksteihin, joissa jakeen sisältöä on jostain syystä muutettu lievemmäksi. Muuttunut teksti kuuluu näin: Ilm. 22:14 (1992): "Autuaita ne, jotka pesevät vaatteensa: he pääsevät syömään elämän puusta ja saavat mennä porteista sisälle kaupunkiin." Jakeesta on poistettu vaatimus totella Jumalan käskyjä ja se on korvattu pelkällä armolla eli vaatteiden pesemisellä (vert. Ilm. 7:13). Tätä muutosta ei olisi saanut tehdä (Ilm. 22:18-19).

Lutherin harhaoppisuus ja suoranainen pahuus tulee selvästi esille hänen kirjeessä Melanchthonille, jossa hän kirjoittaa: "Jumala ei pelasta ihmisiä, jotka vain kuvittelevat olevansa syntisiä. Ole syntinen ja tee rohkeasti syntiä...   ..Mutta mikään synti ei erota meitä Karitsasta, ei vaikka tekisimme aviorikoksen ja murhan tuhannesti päivässä." (Letter to Philipp Melanchthon, August 1, 1521, LW 48:282) Tee rohkeasti syntiä, on täysin Raamatun vastainen opetus (1. Joh. 3:9-10). Raamattu opettaa selvästi, ettei ole uhria syntiemme sovitukseksi, jos teemme tahallaan vakavia syntejä uskossa Yeshua HaMashiachiin (Jeesukseen Kristukseen). Se on Yeshuan Golgatan sovintoveren halventamista (1. Joh. 3:4, 1 Piet. 1:14-19, 1. Kor. 6:9-10).

1. Joh. 3:9-10: "Yksikään Jumalasta syntynyt ei tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä. Hän ei voi tehdä syntiä, koska on syntynyt Jumalasta. Tästä käy ilmi, ketkä ovat Jumalan, ketkä paholaisen lapsia: se, joka ei tee Jumalan tahtoa, ei ole Jumalasta, ei siis myöskään se, joka ei rakasta veljeään."

Monet luterilaiset papit opettavat vieläkin, ettei pelastuksen edellytyksenä ole tehdä parannusta synnin tekemisestä, mihin vaikuttaa Lutherin harhaopit. Penseät saarnat jopa vaativat, että pysy vain synnissä, ettet olisi muita parempi. On käsittämätöntä, miten kritiikittömästi papisto uskoo Lutheriin ja vielä lainaavat hänen kirjoituksiaan saarnatessaan seurakunnalle. Pappi ei siedä kuulla totuutta Jumalan Sanasta, mutta sen sijaan mielellään hyväksyy Lutherin kirjoitukset, joita mm. natsi-Saksa käytti hyväkseen holokaustissa. Tällainen opetus ei ole, mitä Yeshua opetti. Yeshua ei kuollut Golgatalla, jotta sinulla olisi vapaus jatkaa synnin tekemistä. Yeshua kuoli Golgatalla sen takia, että ihminen saisi anteeksi synnit, kun hän tekee parannuksen, ja sen jälkeen saisi mahdollisuuden uuteen alkuun elämässään, jolloin hän ei enää tee syntiä, vaan elää Jumalan tahdon mukaista elämää. Pienet erehdykset saa katuva aina anteeksi, mutta jos uskoon tullut ei edes halua noudattaa kaikkia Jumalan käskyjä niin, hän ei pelastu.

Apostoli Johannes jatkaa samalla linjalla kuin Jaakob. Johannes opettaa, että se rakastaa Jumalaa, joka pitää Hänen käskynsä. Johannes korostaa, ettei rakkautta pidä osoittaa suun puheilla vaan teoilla.

1. Joh. 5:2-3: "Siitä me tiedämme rakastavamme Jumalan lapsia, että rakastamme Jumalaa ja noudatamme hänen käskyjään. Sitähän Jumalan rakastaminen on, että pidämme hänen käskynsä, eivätkä ne ole raskaita noudattaa." 

1. Joh. 3:18 (RK): "Lapset, älkäämme osoittako rakkautta sanoin ja kielellä vaan teoin ja totuudessa."

1. Joh. 3:7, 10: "Lapseni, älkää antako kenenkään johtaa itseänne harhaan. Joka tekee Jumalan tahdon, on vanhurskas, niin kuin Kristus on vanhurskas.. ..Tästä käy ilmi, ketkä ovat Jumalan, ketkä paholaisen lapsia: se, joka ei tee Jumalan tahtoa, ei ole Jumalasta, ei siis myöskään se, joka ei rakasta veljeään."

Tämä kaikki edellä mainittu todistaa, ettei Lutherin oppi 'yksin armosta, yksin uskosta' anna riittävää ja oikeaa kuvaa, mitä Raamattu opettaa pelastuksen edellytyksistä. Käsittelen pelastuksen edellytyksiä tarkemmin artikkelissa: 'Armon saa se, joka tekee parannuksen'.

Luterilaisen kirkkoherran kaapissa on luuranko

Pääkaupunkiseudun luterilaisten seurakuntien verkkomedia Valomerkki.fi kirjoitti, että kirkkoherra Kari Kanalan kanssa voi lähteä jumalanpalveluksen jälkeen pubiin "kirkkokaljoille" tai jos haluaa väkevää viinaa niin "kirkkoginille". Siinä voi lipsahtaa valomerkkiin asti. Kirkko hakee oikeutusta humalahakuiseen toimintaansa siitä, että Martti Luther myös joi, riiteli ja remusi kaljakaveriensa kanssa (Yle 31.8.2016). Valomerkki.fi kirjoittaa 29.4.2016 artikkelissa 'Kirkkoherra Kari Kanalan kanssa voi lähteä kirkkokaljoille':

Kari Kanala "kirkkokaljalla" pubissa
"Kari Kanala keksi, että merkkivuodelle voisi järjestää etkot.. ..”Syksyllä aloitamme Paavalin seurakunnan lähipubissa tuon iloisen kaljaveikon Lutherin hengessä Pöytäpuheet. Eli silloin, kun minulla on Paavalissa saarnavuoro, lähdemme kirkkokaljoille tai kirkkoginille. Siellä meillä on mielenkiintoisia vieraita alustamassa ja kertomassa tarinoita arkisista asioista”, kertoo Kari Kanala suunnitelmistaan..

..Reformaattori Lutherhan tunnetaan niin sanotuista pöytäpuheistaan. Lutherin joskus melkoisen riehakkaaseen ja olutpitoiseen pöytäseurueeseen kuului muun muassa opiskelijoita, opettajia, aatelisia, pappeja ja tavallisia ohikulkijoita, joiden kanssa uskonpuhdistaja keskusteli, väitteli ja riiteli. Lutheria pidettiin loistavana seuramiehenä, joka soitti, lauloi ja saattoi jopa remutakin seurueensa kanssa." 

Raamattu kieltää liiallisen eli humalahakuisen alkoholin käytön, koska silloin alkaa rietas meno. Riippuvuus alkoholista eli alkoholismi on kuolemansynti, josta uskovainenkin voi  menettää pelastuksensa (1. Kor. 6:9-10). Siitä huolimatta Kallion seurakunta on lähtenyt tekemään liiketoimintaa tuomalla markkinoille oman olutmerkin (IS 23.1.2017).

Jes. 5:11-14: "Voi niitä, jotka jo ani varhain lähtevät etsimään päihdyttävää juomaa, niitä, jotka viinistä hehkuvina valvovat yömyöhään! Heidän ilonaan ovat harput ja lyyrat, rummut ja huilut, viini virtaa heidän pidoissaan. Herran tekoja he eivät huomaa, eivät näe hänen kättensä töitä. Sen tähden minun kansani viedään pois maastaan, ennen kuin kukaan arvaakaan. Sen ylhäiset kuolevat nälkään ja köyhä kansa nääntyy janoon. Ja niin tuoni on levittänyt kitansa ja avannut kurkkunsa ammolleen. Sinne uppoavat niin ylhäiset kuin alhaiset, remuava joukko ja juhlien humu."

Kari Kanala kävi TV2:n ohjelmassa kaljalla myös Jumalan kieltäjän kanssa (A-Studio 20.12.2017). Kanala pohti syntyjä syviä ja väitti televisiohaastattelussa, että Raamatussa kehotetaan olemaan kavalia kuin käärme. Tämä ei pidä paikkansa. Raamattu kehottaa toimimaan älykkäästi, mutta ei kavalasti kuin käärme. Juudas Iskariot oli kavala kuin käärme. Tämä kertoo, minkä suu on Kari Kanala. Kanalan yhdestä peruuttamattomasta synnistä on lisää artikkelissa: 'Onko viisasta pelätä Taivaan Isää?'

Pyhä Henki on raitis, terveen harkinnan henki

Pyhän Hengen hedelmä on mm. itsehillintä (Gal. 5:22). Lihan ja paholaisen aikaansaannokset ovat mm. juopottelu, riidat, irstaus ja remuaminen (Gal. 5:19-21, Luuk. 12:45-46). Pyhällä hengellä täyttynyt ei mene hengessä juopumuksen tilaan. Pyhä Henki on terveen harkinnan Henki. Terve harkinta (käsikirjoituksessa sōphronismou) tarkoittaa myös itsensä hillitsemistä ja itsekuria.

2. Tim. 1:7: "Eihän Jumala ole antanut meille pelkuruuden henkeä, vaan voiman, rakkauden ja terveen harkinnan hengen." (1933/38: "Sillä Jumala ei ole antanut meille pelkuruuden henkeä, vaan voiman ja rakkauden ja raittiuden hengen")

1. Piet. 4:7 (1933/38): "..Sentähden olkaa maltilliset ja raittiit rukoilemaan."

Raamattu ei vertaa missään Pyhällä Hengellä täyttynyttä juopuneeksi. Helluntaina eräät saivat Pyhän Hengen voimalla kyvyn saarnata vieraiden kansojen kielillä ja he puhuivat niitä sanoja, mitä Pyhä Henki heille antoi. Raamattu kertoo, että vastustajat eivät keksineet muuta vastaväitettä asialle, kuin pilkkasivat asiaa makean viinin aiheuttamaksi (Apt. 2:1-13), mikä tarkoittaa sitä, etteivät vieraita kieliä puhuneet oikeasti olleet juopuneen näköisiä. Efesolaiskirjeessä kielletään juopumasta viinistä, mutta kehotetaan täyttyä Pyhästä Hengestä, joka ei tarkoita juopumista Pyhästä Hengestä vaan Jumalan kiittämistä laulamalla ja raittiina (1. Piet. 4:7).

Ef. 5:18-20 (1933/38): "Älkääkä juopuko viinistä, sillä siitä tulee irstas meno, vaan täyttykää Hengellä, puhuen keskenänne psalmeilla ja kiitosvirsillä ja hengellisillä lauluilla, veisaten ja laulaen sydämessänne Herralle, kiittäen aina Jumalaa ja Isää kaikesta meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä.

3. Moos. 10:8-11: "Herra sanoi Aaronille: "Kun aiotte mennä pyhäkkötelttaan, te ette saa juoda viiniä ettekä muita juovuttavia juomia, et sinä eivätkä poikasi. Muuten te kuolette. Tätä määräystä teidän on aina noudatettava sukupolvesta toiseen. Teidän tulee tehdä ero pyhän ja maallisen, saastaisen ja puhtaan välillä, ja teidän tulee opettaa israelilaisille kaikki ne säädökset, jotka Herra on antanut Moosekselle."

1. Tess. 5:5-8: "Te kaikki olette valon ja päivän lapsia. Me emme kuulu yölle emmekä pimeydelle. Emme siis saa nukkua niin kuin muut, vaan meidän on valvottava ja pysyttävä raittiina. Ne, jotka nukkuvat, nukkuvat yöllä; ne, jotka juovat, ovat juovuksissa yöllä. Mutta meidän, jotka kuulumme päivälle, on pysyttävä raittiina: meidän on pukeuduttava uskon ja rakkauden haarniskaan ja otettava kypäräksemme pelastuksen toivo."

Torontolainen harhaoppi saa aikaa mm. hengellistä juopumusta (video), eläinten matkimista esim. kuin typerät kanat (video) ja hillitöntä naurua (video), mikä ei ole Jumalasta. Kun kuningas Saul yritti surmata Daavidin Raman Najotissa, niin Jumala esti rikoksen ja kuningas Saul sai rangaistukseksi sellaisen häpäisyn, että hän meni hurmoksiin, riisui vaatteensa, alkoi riehumaan alasti ja lopulta kaatui maahan makaamaan vuorokauden ajaksi (1. Sam. 19:23-24).

San. 20:1: "Viinissä on rehentely, oluessa rettelö, päihtyneenä hoippuva on älyä vailla." 

Jes. 28:7-10: "Nuokin ovat viinistä humaltuneita, horjahtelevat väkevien juomien huumaamina: pappi ja profeetta juovat ja horjuvat, viini on vienyt heidät mukaansa. He horjuvat juopuneina, hoippuvat näkyjä nähdessään ja kompastuvat oikeutta jakaessaan. Kaikki pöydät ovat täynnä oksennusta, kaikkialla saastaa, ei missään puhdasta paikkaa. Ja Jumalan profeetasta he sanovat: "Kenelle hän luulee järkeä opettavansa, keille jankuttaa sanomaansa? Varmaan sylilapsille, vastikään äitinsä rinnoilta vieroitetuille! Muista aina, muista aina, mieleen paina, mieleen paina hiukan sitä, hiukan tätä!"

Jesaja kertoi, että väärien profeettojen pöydät on täynnä yrjöä. Helsingin Saalem seurakunnan johtaja Mika Yrjölä saarnasi Eskilstunan suomalaisen helluntaikirkon kevätkonferenssissa 31.5.2014 otsikolla "Juopukaa Pyhästä Hengestä". Hän eritteli alkoholin vaikutuksia ihmiseen ja sen jälkeen kohta kohdalta vertasi niitä Pyhän Hengen vaikutukseen ihmisessä hyvin harhaoppisella tavalla. Yrjölä vertasi Pyhällä Hengellä täyttymistä niin voimakkaaseen humalatilaan, että monen miehen on kannettava hänet pois, kun jalat ei kanna. Mika Yrjölä kertoi, että alkoholi vaikuttaa puhekeskukseen siten, että puhuminen muuttuu, kuin kielillä puhuisi. Juopuneen silmissä ruma muuttuu kauniiksi. Humalaisesta tulee välinpitämätön, joka tekee juoposta papille anteliaan. Juopot eivät koskaan halua juoda yksi ja he haluavat, että kaikilla olisi kivaa - pastori ota huikka. Jos sinulla on surua elämässä - ota huikka. Juopuneella ihmisellä häviää tunteet, mikä kuulemma saa aikaan, ettei ole ylpeyttä eikä loukkaannu toiseen. Helvettiin olet menossa - joo. Humalaiset eivät pelkää joutua tappeluun eikä antaa nyrkkiä. Humalaiset ovat valmiita tekemään, mitä tahansa saadakseen vielä yhden pullon. Mika Yrjölä yritti löytää juopumisesta aina jonkin mukavan puolen ja teki siitä aasinsillan Pyhään Henkeen.

Yrjölä opetti väärin, millainen on Pyhä Henki. Hän pyrki väärällä tavalla tekemään saastaisesta pyhää. Yrjölän puhe oli räikeää eksytystä. Kaiken lisäksi Yrjölän puhe pilkkasi Pyhää Henkeä. Mika Yrjölä ei saa syntejään anteeksi (Joh. 20:21-23). Saalem seurakunnan epäselvyyksistä kolehtirahojen keräämisessä on kerrottu lisää artikkelissa: 'Onko parempi antaa vai ottaa?'

Jes. 22:14: "Niin minä sain kuulla Herran Sebaotin sanat: -- Tietäkää: tämä synti jää sovittamatta aina kuolemaanne saakka. Näin sanoo Jumala, Herra Sebaot."

Jes. 29:9-16: "Ihmetelkää ja typertykää, sokaistukaa ja jääkää sokeuteenne! Juopukaa -- muusta kuin viinistä, hoippukaa -- muusta kuin väkevistä juomista! 

Sillä Herra on vaivuttanut teidät raskaaseen horrokseen ja sokaissut teidän silmänne, profeettanne, ja verhonnut teidän päänne, näkijänne. Jokainen profeetan näky on teille kuin sinetöity kirjakäärö. Jos se ojennetaan lukutaitoiselle ja sanotaan: "Lue tämä", hän vastaa: "En voi, kun se on suljettu ja sinetöity." Jos taas käärö annetaan lukutaidottomalle ja sanotaan hänelle: "Lue tämä", hän vastaa: "Enhän minä osaa lukea." 

Herra sanoi: -- Koska tämä kansa lähestyy minua vain suullaan ja kunnioittaa minua vain huulillaan, koska sen sydän on vetäytynyt minusta kauas ja koska sen kuuliaisuus minua kohtaan on vain opittujen ihmiskäskyjen noudattamista, niin minä teen uudelleen tälle kansalle ihmeellisiä, hämmästyttäviä ihmetekoja, ja sen viisaiden viisaus häviää ja sen ymmärtäväisten ymmärrys katoaa. Voi niitä, jotka kätkeytyvät Herralta salatakseen suunnitelmansa, niitä, joiden teot piilevät pimeydessä ja jotka sanovat: "Kukapa meidät näkisi, kukapa meidät tuntisi!" Voi teidän kieroutuneita ajatuksianne!.."

Kirkon voi liittää toisella tavalla alkoholiin. Jalkapallon Mestareitten liigassa pelaa Steaua Bukarest. Joukkueen tähtipelaaja juhli kavereittensa kanssa niin, ettei hän pystynyt osallistumaan seuraavana päivänä joukkueen harjoituksiin. Valmentaja laittoi pelaajan heti hyllylle. Joukkueen omistaja teki sellaisen päätöksen, että tähtipelaaja saa palata takaisin joukkueeseen, jos hän lopettaa alkoholin juomisen ja käy kerran viikossa kirkossa. 


Finlaysonin kirkon alttari
Toinen neuvokas tapa puuttua ryyppäämiseen oli Finlaysonin tehtaan omistajalla Carl Nottbeckilla 1800-luvulla. Tehtaan työntekijät kävivät sunnuntaisin ryyppäämässä keskeisessä paikassa olevalla kedolla, jossa arkipäivinä kuivattiin tehtaan puuvillakankaita. Tehtaan omistaja ja hänen vaimonsa halusivat lopettaa ryyppäämisen rakentamalla tälle paikalle tehtaan kirkon. Pariskunta oli uskossa ja he velvoittivat myös työntekijänsä käymään sunnuntaina kirkossa. Omistajan rouva kyseli palvelusväeltä, kuka oli viimeksi saarnannut kirkossa. Jos työntekijä ei osannut vastata oikein, niin siitä sai kovat nuhteet. Tehdas oli hyvin haluttu työpaikka. Tehtaalla oli kirkon lisäksi oma sairaala, koulu, päiväkoti, palokunta ja jopa oma poliisiasemakin. Kirkon alttarin holvikaaressa on teksti Bibliasta: "Pyhyys on sinun huonees kaunistus, Herra ijankaikkisesti Ps. 93:5".

Neh. 13:16-19: "Eräät Jerusalemissa asuvat tyroslaiset toivat kalaa ja kaikenlaista kauppatavaraa ja myivät sitä sapattina juutalaisille. Minä moitin Juudan ylimyksiä ja sanoin: "Kuinka uskallatte tehdä tällaista syntiä, että häpäisette sapatinpäivän? Niin tekivät teidän isännekin, ja siksi Jumala on antanut meille ja meidän kaupungillemme kaikki nämä onnettomuudet. Hänen vihansa kohtaa Israelia entistä ankarampana, kun te ette pidä sapatinpäivää pyhänä." Kun Jerusalemin porteilla alkoi sapatin aattona hämärtää, käskin sulkea portit ja kielsin avaamasta niitä ennen kuin sapatti oli päättynyt. Asetin omia palvelijoitani porteille valvomaan, ettei mitään tavaroita tuotaisi sapattina kaupunkiin."

Finlaysonin nykyiset omistajat eivät ole enää hurskaita. He ovat tuoneet markkinoille Tom of Finland -pussilakanat ja sen jälkeen Jesus-pussilakanat, jotka väitetään olevan samankaltaisia Jeesuksen kääriliinojen kanssa (TE 16.3.2017). On hyvin vastenmielistä ajatella, että joku nukkuisi Jeesuksen ruumiin kääriliinoissa. Herramme Jeesuksen Kristuksen nimi on Pyhä, jonka käyttäminen tuotteen tavaramerkkinä pilkkaa Jumalaa.

Martti Luther vihasi juutalaisia

Martti Luther kirjoitti vihamielisiä kirjoituksia juutalaisista mm. kirjassaan 'Juutalaisista ja heidän valheistaan' (Von den Jüden und ihren Lügen, v. 1543). Luther perusti vihamielisen käsityksensä juutalaisista mm. juutalaisista levitettyihin huhuihin, mihin hän kritiikittömästi uskoi. Luther kirjoittaa. "Minä olen juutalaisista kuullut ja lukenut paljon kertomuksia, jotka ovat tämän Kristuksen tuomion kanssa yhtäpitäviä: nimittäin miten he ovat kaivoja myrkyttäneet, tehneet salamurhia, lapsia varastaneet, kuten edellä on sanottu; samoin, että eräs juutalainen on lähettänyt eräälle toiselle juutalaiselle maanäärestä toiseen tuopillisen kristitystä vuodatettua verta; samoin eräälle kristitylle tynnyrillisen viiniä, ja kun viini oli juotu, tynnyristä löydettiin kuollut juutalainen, ja paljon samantapaista; ja lastenvarkautta he ovat usein (kuten edellä on sanottu) harjoittaneet, polttaneet ja peloitelleet heitä kuoliaiksi." Epäilys kaivojen myrkyttämisestä perustui sellaiseen salaliittoteoriaan, että juutalaiset olisivat aiheuttaneet musta surma -ruton myrkyttämällä kristittyjen kaivoja, koska juutalaiset eivät itse sairastuneet ruttoon. Juomavedellä ei ollut mitään tekemistä taudin kanssa, koska sitä levitti mustarotat, joita syötiin Euroopassa yleisesti. Juutalaiset eivät sairastuneet tautiin, koska he noudattivat Mooseksen lakia, joka kieltää koskemasta saastaisiin rottiin, ja heillä oli muutenkin tapana pestä käsiä.

Luther sanoo kirjassaan juutalaisten olevan kirottuja ja kehotti maallisia tuomareita kohtelemaan juutalaisia säälimättömästi. Luther käski hävittämään juutalaisten koteja ja synagogia, takavarikoimaan heidän omaisuutensa sekä kieltämään heiltä liiketoiminnan harjoittamisen. Luther kehotti surmaamaan ne, jotka noudattivat juutalaisia tapoja juutalaisten lainopettajien antamien ohjeiden mukaan. Luther käytännössä kielsi noudattamasta Yeshua HaMashiachin (Jeesuksen Kristuksen) antamaa esimerkkiä sekä opetusta, ja siten tuki roomalaiskatolisen kirkon oppeja. Luther kirjoittaa kiihkon vallassa juutalaisia vastaan näin: "Toiseksi, että heidän talonsakin samalla tavalla rikkirevittäköön ja hävitettäköön, sillä niissäkin he harjoittavat samaa, mitä he kouluissaan harjoittavat. Sen sijaan heidän annettakoon asua ulkosuojissa ja talleissa, kuten mustalaisten, jotta he tietäisivät, etteivät he ole herroja maassamme, kuten he kerskailevat, vaan ainoastaan vankeja maanpaossa, kuten he lakkaamatta Jumalan edessä meistä parkumalla huutavat ja valittavat...    ..Sitä se on, mitä minä edellä olen sanonut, ettei kristityllä paitsi perkelettä ole mitään myrkyllisempää, katkerampaa vihollista kuin juutalainen, emmekä me kuitenkaan tee kenellekään niin paljon hyvää emmekä kenenkään taholta siedä niin paljon pahaa kuin juuri näiden ilkeiden perkeleen lapsien ja kyykäärmeensikiöiden taholta."

Juutalaisten vainoajat ovat yleensä antaneet tekosyyksi vainoille sen, että juutalaiset surmasivat Jeesuksen. Sen takia lain Vanhan testamentin käskyjen noudattaminen olisi muka syntiä. Tämä ei oikeuta mitätöimään Yeshuan (Jeesuksen) opetusta, koska Yeshua kehotti kaikkia noudattamaan Vanhaa testamenttia (Matt. 23:1-3, 28:18-20). Paavali opetti roomalaisille pakanoille, ettei lain noudattaminen ole syntiä.

Room. 7:7: "Mitä meidän on siis sanottava? Onko laki syntiä? Ei toki."

Room. 3:31: "Kumoammeko me siis lain vetoamalla uskoon? Emme suinkaan, me päinvastoin vahvistamme sen mitä laki sanoo."

Room. 2:13: "Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia."

Saksalaiset käyttivät holokaustin aikana Lutherin vihakirjoituksia juutalaisvastaisen propagandan välineenä. Lutherin kirjan 'Juutalaisista ja heidän valheistaan' käänsi suomeksi  jääkärikapteeni Toivo Tuomas Karanko helmikuussa vuonna 1939, joka kirjoitti kirjan esipuheeseen seuraavasti: 

"Sillä Adolf Hitlerin valtava kansallinen herätystyö ja kansallissosialistisen Saksan voimakas nousu teki vihdoinkin lopun juutalaisuuden ja juutalaisen hengen vaikutuksesta ei ainoastaan Saksassa, vaan koko Keski- ja Kaakkois-Euroopassa. Ja sanottakoon uuden Saksan juutalaisvastaisuudesta ja sen käyttämistä menettelytavoista mitä hyvänsä, niin se kuitenkin on ilmeistä, niin siellä on verrattain sananmukaisesti seurattu ja noudatettu suuren saksalaisen Martti Lutherin, hänen juuri tässä kirjassa esittämiä toimenpiteitä ja menettelytapoja juutalaisvaaran torjumiseksi ja poistamiseksi kansakunnan terveen elämänkehityksen tieltä, niin ajallisessa, maallisessa kuin hengellisessä ja uskonnollisessakin mielessä...    ..Voimme siis täydellä luottamuksella tutustua siihen tuomioon, mitä suuri uskonpuhdistajamme ja oppi-isämme Luther juutalaisista ja juutalaisuudesta langettaa, ja samalla voimme olla vakuutetut siitä, että tämä tuomio on oikeudenmukainen ja kaikkialla toteuttamisen arvoinen."

Monet saksan luterilaisen kirkonmiehet tukivat natsi-Saksan juutalaisvainoja. Suomen luterilaisella kirkolla oli tiiviit yhteydet Saksan kirkkoon. Yliopistojen teologisista tiedekunnista löytyi tutkijoita, jotka lähtivät mukaan juutalaisvastaiseen propagandaan. Ylen toimittaja Olli Ainola kirjoittaa (MOT 27.9.1999): 

"MOT valottaa Suomen kirkon suhteita kansallissosialistiseen Saksaan kaksiosaisessa ohjelmassa. Maanantaina 27. syyskuuta esitettävässä ohjelman ensimmäisessä osassa osoitetaan, että johtavat suomalaiset teologit omaksuivat oppeja, joita käytettiin ja kehitettiin Hitlerin Saksassa ja joiden tarkoituksena oli tukea kansallissosialismia ja juutalaisvainoja...    

..Arjalaisen raamatunselityksen tärkein tavoite oli kieltää kristinuskon juutalainen alkuperä...    ..Kristinuskon arjalaistamiseen kuului myös juutalaisvaikutuksen kitkeminen uskonnosta. Esimerkiksi ”amen” piti kieltää, koska se oli hepreaa. Uusi testamentti pyrittiin todistamaan alkuperältään kreikkalaiseksi. Ja kun evankeliumissa oli aiemmin sanottu suoraan ja kursailematta, että Jeesus oli ”juutalainen”, kansallissosialistisessa raamatunkäännöksessä Jeesuksesta sanottiin, että hän oli ”kotoisin Juudeasta”. Vanha testamentti haluttiin juutalaisena kirjana kieltää kokonaan tai se todistettiin epäkristilliseksi sepitelmäksi. 

Kaiken taustalla oli kansallissosialistinen politiikka ja ideologia, joka tarvitsi propagandansa tueksi myös uskonnollisia perusteluja juutalaisvainoille. Lukuisat kristityt kirkonmiehet osallistuivat vapaaehtoisesti ja jopa halukkaasti näiden perustelujen keksimiseen; olihan juutalaisvastaisuudella luterilaisuudessa myös vuosisataiset perinteet. Monet myös yksinkertaisesti halusivat edetä urallaan, päteä kansallissosialistisessa valtiossa tai vain pelastaa nahkansa...

..Keskeisiä saksalaisvaikutuksen kanavia Suomeen olivat Åbo Akademin ja Helsingin yliopistojen teologisten tiedekuntien eksegetiikan eli raamatunselityksen professorit. Heillä oli vilkasta yhteistyötä saksalaisten tutkijoiden kanssa...     ..Ehkä pisimmälle meni maineikas turkulainen professori, joka julisti arjalaisen teologian tapaan, että vanha testamentti ei ole Jumalan sanaa. Hän myös yritti yhdessä ruotsalaisen natsiteologin ja Åbo Akademin entisen rehtorin kanssa ulottaa Suomeen Hitlerin kirkon pahamaineista arjalaistamislaitosta, jonka virallinen nimi oli Tutkimuslaitos juutalaisvaikutuksen torjumiseksi kirkossa”."  

Luther-ankkoja kirkon ovella
Juutalaisten vainoaminen on aina rikos, johon Martti Luther yllytti. Valitettavasti tämä kaikki osoittaa, ettei Luther ollutkaan Jumalan mies. Lutherin kirjoitukset ovat olleet uutisankkoja (väärää informaatiota) ja ne eivät kelpaa Raamatun tulkintaohjeeksi.

Vaikka juutalaiset eivät vielä usko oikeaan Messiaaseen Yeshuaan (Jeesukseen) ja siksi ovat pelastuksen ulkopuolella niin, he ovat edelleen Jumalan omaisuuskansa, jota Jumala ei ole unohtanut. Jumala on antanut Israelin maan omistusoikeuden ikuisiksi ajoiksi juutalaisille ja Jumala ei peruuta lupaustaan. 

Room. 11:1-2: "Kysyn siis: ei kai Jumala ole hylännyt omaa kansaansa? Ei toki! Olenhan minäkin israelilainen, Abrahamin jälkeläinen, Benjaminin heimoa. Ei Jumala ole hylännyt kansaansa, jonka hän edeltäkäsin on valinnut.."

1. Moos. 12:1-3: "Herra sanoi Abramille: "Lähde maastasi, asuinsijoiltasi ja isäsi kodista siihen maahan, jonka minä sinulle osoitan. Minä teen sinusta suuren kansan ja siunaan sinua, ja sinun nimesi on oleva suuri ja siinä on oleva siunaus. Minä siunaan niitä, jotka siunaavat sinua, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat, ja sinun saamasi siunaus tulee siunaukseksi kaikille maailman kansoille." 

Martti Luther vainosi kasteenuusijoita

Martti Luther ei hyväksynyt uskovien kastetta. Hän piti kasteenuusijoita kapinallisena paholaisen lahkona ja vaati heille kuolemanrangaistuksia kivittämällä heidät. Meidän aikana tämä tarkoittaisi mm. baptisteja, helluntailaisia, messiaanisia juutalaisia, eräitä vapaakirkkolaisia ja metodisteja. Luther kirjoittaa Psalmi 82:n selityksessään vuonna 1530:

"... kasteenuusijat häntä pitävät, näitä ei pidä suvaita vaan heitä tulee rangaista julkisina kapinallisina. Sillä he eivät ole pelkästään kerettiläisiä vaan julkisia kapinallisia...  Mooses säätää laissaan sellaiset pilkkaajat – niin, kaikki väärät opettajat – kivitettäviksi. Eli eihän tässäkään pidä kuulla paljon vastaväitteitä vaan myös kuulematta ja vastaamatta tuomita sellaiset julkiset pilkkaajat...  

Luther yritti kieltää evankeliumin julistamisen kodeissa ja uskovien kasteen. Luther jatkoi katolisen kirkon perinnettä, että vain vihitty pappi saisi opettaa Raamattua, mikä on selvästi Raamatun vastainen ohje (Matt. 28:19-20, Ef. 6:15):

"...Millään tällä ei pakoteta ketään uskoon vaan seurakunnalle luodaan rauha uppiniskaisten päiden edessä ja torjutaan nurkkakuntasaarnaajien ilkityöt, jotka virattomina ja kenenkään lähettämättä hiiviskelevät taloissa edestakaisin ennen kuin kirkkoherra tai esivalta saavat tietää siitä. Nämä ovat varkaita ja murhaajia, mistä Kristus Johannes 10:ssä sanoo, että he puuttuvat vieraan seurakunnan asioihin ja tarttuvat kiinni (toisen) vieraaseen ammattiin, mihin heitä ei ole käsketty vaan se on heiltä kielletty..."

Luther kirjoittaa 'Että maallinen esivalta on velvollinen rankaisemaan kasteenuusijoita ruumiillisella rangaistuksella' vuonna 1536.

"...Toiseksi kasteenuusijat ovat alkaneet käsitellä hengellisiä asioita kuten lapsikastetta, perisyntiä, kirkastumista (valaistumista) yli ja vastaan Jumalan sanan. Eräät kuten münsteriläiset ovat väittäneet, ettei Kristus saanut ruumistaan Marian ruumiista. Samaten, ettei kuoleman synnistä ollut mitään anteeksiantamusta jne..."

Luther oli selvästi harhaoppinen väittäessään, ettei ole kuoleman syntiä (esim. Pyhän Hengen pilkka), jota ei saa anteeksi (Mark. 3:29). Perisynti on myös katolisen kirkon harhaoppi, jossa väitetään, että jos pieni vauva kuolee, niin vain kastettu vauva pääsee taivaaseen ja kastamaton vauva tuomitaan helvettiin. Raamattu opettaa, ettei vauva joudu vastuuseen vanhempien synneistä, joten vauva ei ole perinyt vanhemmiltaan mitään syntiä (5. Moos. 24:16; Hes. 18:1-4, 20-21; Jer. 31:29-30). Vauva ei peri syyllisyyttä vanhempiensa synneistä, mutta perii taipumuksen tehdä syntiä, koska ihmisen vapaa oma tahto antaa mahdollisuuden tehdä myös syntiä. Vauva ei pelastu taivaaseen sen perusteella onko joku toinen henkilö kastanut vauvan vai ei. Luther jatkaa katolisen kirkon harhaoppia siitä, että neitsyt Maria oli synnitön ja Jeesus peri Marialta synnittömyyden. Kasteenuusijat ilmeisesti korostivat Jeesuksen sikiämistä Pyhästä Hengestä ja syntymistä neitsyt Mariasta, jolloin Marialla ei ole osuutta Jeesuksen synnittömyyteen. Luther kirjoittaa lisää: 

"...Niin kuin aikoinaan donatolaiset saivat aikaan kasteenuusimisen ja hajaannuksen ja ilman syytä, yksin sen tähden, että toisessa kirkossa oli pappeja ja ihmisiä, jotka eivät olleet hurskaita, niin he halusivat perustaa kirkon, mikä olisi täysin puhdas. Olemme kuulleet sellaista myös erinäisistä kasteenuusijoista. Miksi he hajottavat myös sellaisia kirkkoja, missä he eivät voi rangaista opista ja jumalanpalveluksesta? He sanoivat, että me elämme pahuudessa ja olemme ilkeitä jne. He halusivat kuitenkin perustaa puhtaan kirkon.

Tätä tapausta varten (Rooman keisarit) Honorius ja Theodosius ovat säätäneet lain, jossa sanotaan, että kasteenuusijat tulee tappaa. Sillä eroaminen ja uusien seurakuntien perustaminen on jo yksistään muiden pahojen tapojen ohella vastoin Jumalaa. Ja koska se vihastuttaa ja antaa ikuiselle riidalle aihetta, pitää maallisen esivallan vastustaa sellaista ja rangaista siitä ankarasti...

..Koska on toki nähtävissä ja ymmärrettävissä, että kasteenuusijoiden lahkossa on karkeita vääriä uskonkappaleita, niin me päätämme, että tässä tapauksessa jääräpäiset tulee myös tappaa." 

Lutherin aikana Jumala teki voimatekoja (ihmeparantumisia) eräiden saarnamiesten kautta. Luther ei hyväksynyt sitä, että voimatekoja tehneet saarnamiehet eivät olleet samaa mieltä hänen kanssaan eivätkä olleet kirkon vihkimiä pappeja. He olivat niitä, jotka puhuivat totuutta kaduilla, toreilla ja kodeissa. Luther lausui itsensä kannalta jotain hyvin kohtalokasta näistä voimatekoja tekevistä Jumalan palvelijoista:

"Vahvistettua oppia vastaan ei pidä hyväksyä mitään ihmettä tai merkkiä, olivatpa nämä miten suuria tai tapahtuivatpa ne miten usein tahansa." (Matteuksen evankeliumin 7. luku tri Martti Lutherin saarnaamana ja selittämänä, vuodelta 1532, Tomos 5, s.482).

Luther lähti vastustamaan Jumalan tekemiä voimatekoja. Kuolleista herääminen on aina Pyhän Hengen teko ja se on varma vahvistus sille, että sitä rukoillut profeetta on Jumalan todistaja (1. Kun. 17:29, Ilm. 1:18). Luther vastusti Pyhää Henkeä. Hän jopa pilkkasi uudelleenkastajia paholaisen lähettiläiksi, kuten pilkkasivat fariseukset Yeshuaa (Jeesusta), kun Hän oli tehnyt voimatekoja Sanojensa vahvistukseksi (Mark. 3:22-30, Matt. 12:22-32). Luther kirjoittaa (Kirjasesta Justi Menii koskien kasteenuusijoiden oppia ja salaisuutta vuodelta 1530, Kolmesta tri M.L.:n esipuheesta 1530 (Tomos 5, S.263ff):


"Ensiksi on varma paholaisen merkki, että he hiiviskelevät taloissa sillä tavalla ja juoksevat maita pitkin eivätkä astu esiin julkisesti niin kuin apostolit tekivät ja kunnialliset saarnaajat joka päivä tekevät. Sen sijaan he ovat pelkkiä salasaarnaajia, tullen myös vieraisiin taloihin ja vieraille paikkakunnille, minne heitä ei ole kukaan kutsunut eikä kukaan ole heitä lähettänyt, eivätkä he voi esittää sellaiselle hiiviskelylle ja juoksentelulle mitään uskottavaa syytä tahi ennusmerkkiä. (Saarnaajat toimivat Lutherin säätämän kuolemanrangaistuksen uhan alla, joten heidän oli pakko toimia salaisesti, jottei heitä olisi heti surmattu.) Tässä kohdassa ei voida erehtyä ja on varmaa, että he tulevat paholaisen luota, kuten Kristus sanoo, Joh. 10:8 "Kaikki, jotka ovat tulleet ennen minua, ovat varkaita ja ryöväreitä." Niinpä olen jo aiemmin kehottanut Psalmissa 82 esivaltaa ja alamaisia, heitä molempia, että sellaisia hiiviskelijöitä, salamurhaajia ja nurkkakuntasaarnaajia ei pidä lainkaan suvaita. Sillä heidän kanssaan ei ole Jumala vaan varmasti itse paholainen, loistakoon vain miten paljon tahansa." 

Tiedän, että monet luterilaisen kirkon jäsenet ja myös eräät luterilaiset papit ovat ymmärtäneet, ettei vauvakaste ole Raamatun tarkoittama kaste ja he ovat ottaneet vauvakasteensa lisäksi uskovien kasteen (Apt. 2:38, 8:12). Minä olen itsekin kastanut sellaisia luterilaisen kirkon aktiiveja, jotka on vauvana kastettu. Tiedän jopa katolisen kirkon jäseniä, jotka ovat käyneet ottamassa uskovien kasteen muualta, vaikka katolinen pappi on neuvoillaan vastustellut.  

Oulun katolinen kirkko on uusi rakennus. Neukatekumenaalista suuntausta edustanut kirkkoherra rakennutti kirkkoon upotuskastealtaan vastoin piispan lupaa, minkä piispa lopulta vastahakoisesti hyväksyi ja suostui lopulta vihkimään kirkon käyttöön. Muutosta tapahtuu ortodoksisen kirkon kreikkalaisessa osassa, jossa eräät seurakunnat ovat alkaneet kastamaan uudelleen kastetta pyytäneitä nuoria ja aikuisia. Suomen ortodoksinen kirkko ei kasta vielä uudelleen kastetta pyytäviä, mutta Tapiolan uuteen ortodoksiseen kirkkoon on rakennettu upotuskasteallas.

Luterilainen pappi on kastanut minut vauvana. Olen käynyt luterilaisen rippikoulun, mutta en voinut enää hyväksyä niitä oppeja, joita kuulin luterilaisella rippileirillä, koska en löytänyt niitä Raamatusta. Katekismukset ovat meidän ajan perinnäissääntöjä, joilla kumotaan Jumalan Sanaa. Minä tein päätöksen pyytää kastetta ja menin uskovien kasteelle. En ole päivääkään katunut tätä päätöstäni.

Tapani Suonnon johtama One Way Mission seurakunta ei ole turvallinen valinta

Maailmanlaajuinen One Way Mission liike opettaa oikein ottamaan uskovien kasteen. Helsingissä toimivan House seurakunnan perinteet ovat maailmanlaajuisesta One Way Mission -liikkees, mutta House seurakunnalla on ollut vaikeuksia hyväksyä tämä Raamatun mukainen oppi kokonaan ja se on laatinut oman versionsa kasteopista. Tapani Suonnon johtama One Way Mission House seurakunta on oma lahkonsa ja se korostaa 'yksin risti riittää' oppiaan, joka on samanlainen oppi kuin Martti Lutherin oppi 'yksin armosta, yksin uskosta' (sola fide). Jopa Martti Lutter itse huomasi, ettei hänen oppinsa ollut Raamatun mukainen. Se ei antanut riittävää ja oikeaa kuvaa siitä, mitä Raamattu opettaa pelastuksesta.

One Way Mission House seurakunta opettaa harhaoppisesti mm., ettei ole mitään väliä, miten sinut on kastettu, koska pelkkä järjellinen uskominen Jeesukseen muka riittäisi aina pelastukseen. Oppi 'Yksin risti riittää' muka antaisi oikeuden laiminlyödä Jumalan keskeistä käskyä? Yeshua mainitsee kasteen ottamisen siinä yhteydessä, kun Hän puhuu pelastuksesta. Ei ole yhdentekevää, oletko itse pyytänyt kastetta vai et.

Mark. 16:16: "Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen." 

Matt. 3:16-17: "Silloin Jeesus tuli Galileasta Jordanille Johanneksen kastettavaksi. Johannes esteli ja sanoi: "Sinäkö tulet minun luokseni? Minunhan pitäisi saada sinulta kaste!" Mutta Jeesus vastasi hänelle: "Älä nyt vastustele. Näin meidän on tehtävä, jotta täyttäisimme Jumalan vanhurskaan tahdon." Silloin Johannes suostui hänen pyyntöönsä." 

Matt. 19:16-17: "Eräs mies tuli kysymään Jeesukselta: "Opettaja, mitä hyvää minun pitää tehdä, jotta saisin iankaikkisen elämän?" Jeesus vastasi hänelle: "Miksi sinä minulta hyvästä kyselet? On vain yksi, joka on hyvä. Jos haluat päästä sisälle elämään, noudata käskyjä."

Raamattu kehottaa itse pyytämään kastetta, jotta synnit annettaisiin anteeksi. Vauva ei osaa pyytää mitään eikä ymmärrä kasteesta mitään. Koulua käyvät lapset voivat jo ymmärtää kasteesta riittävästi, että osaavat pyytää kastetta vapaasta omasta tahdosta.

Apt. 2:38: "Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen."

Kol. 2:12-13: "Kasteessa teidät yhdessä hänen kanssaan haudattiin ja herätettiin eloon, kun uskoitte Jumalaan, joka voimallaan herätti Kristuksen kuolleista. Te olitte kuolleita rikkomustenne ja ympärileikkaamattomuutenne vuoksi, mutta Jumala teki teidät eläviksi yhdessä Kristuksen kanssa. Hän antoi meille kaikki rikkomuksemme anteeksi..."

Joh. 3:3, 5-7: "Jeesus vastasi hänelle: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa...    ..Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei pääse Jumalan valtakuntaan. Mikä on syntynyt lihasta, on lihaa, mikä on syntynyt Hengestä, on henkeä. Älä kummeksu sitä, että sanoin sinulle: 'Teidän täytyy syntyä uudesti.'"

Kaste on tarkoitettu otettavaksi sen jälkeen, kun on tullut uskoon ja haluaa tehdä parannuksen synneistä.

Apt. 8:12: "Mutta kun ihmiset kääntyivät uskomaan Filipposta, joka julisti hyvää sanomaa Jumalan valtakunnasta ja Jeesuksesta Kristuksesta, he ottivat kasteen, sekä miehet että naiset."

Raamattu myös kieltää kastamasta niitä, jotka eivät pysty tunnustamaan Yeshua HaMashiachia (Jeesusta Kristusta) Jumalan Pojaksi (Apt. 8:36-38), mitä vauva ei osaa tehdä. Vauvakaste ei ole edes Raamatun tarkoittama kaste, koska vauva ei ole itse pyytänyt kastettaan vapaasta omasta tahdosta syntejään katuen ja uskonsa tunnustaen. Vauvakasteella ei ole mitään tekemistä kasteen alkuperäisen tarkoituksen kanssa.

Apt. 8:36-38: “Matkan jatkuessa he tulivat paikkaan, jossa oli vettä. Silloin hoviherra sanoi: "Tässä on vettä. Estääkö mikään kastamasta minua?" Filippos sanoi hänelle: "Jos koko sydämestäsi uskot, se on mahdollista." Hoviherra vastasi: "Minä uskon, että Jeesus Kristus on Jumalan Poika." Hän käski pysäyttää vaunut, ja he molemmat, Filippos ja hoviherra, astuivat veteen, ja Filippos kastoi hänet.“

One Way Missionin House seurakunta jopa pelottelee vakavilla ongelmilla niitä, jotka ottavat uskovien kasteen. Seurakunta liioittelee ongelmia sekä antaa tahallaan väärän syy-seuraussuhteen uskovien kasteen ja ongelmien välille. House seurakunta tosiasiallisesti eksyttää ihmiset pysymään vauvakasteessa ja käyttää keinona pelottelua sekä tekopyhää suvaitsevaisuutta. Seurakunnan nettisivuilla kirjoitetaan (8.7.2016):

"..Eräs seurakunta hajosi kahtia, kun ei päästy yksimielisyyteen siitä, kastetaanko ihminen kastealtaassa eteenpäin vai taaksepäin. Vaikka kaste on tarkoitettu siunaukseksi, perkele on tehnyt siitä aseen omaan käyttöönsä ja tuonut näin valtavasti ahdistusta ihmisten elämään. Jotkut ovat lähes menettäneet mielenterveytensä tämän kysymyksen äärellä. Moni on tullut omaistensa hylkäämäksi siksi, että on käynyt baptistisella kasteella uskoon tultuaan. Toiset ovat taas kokeneet paljon halveksuntaa siksi, että ovat uskoneet lapsena saamansa kasteen riittävän. House-seurakunta on paikka, missä ihmisellä on vapaus olla rehellinen itselleen ja Jumalalleen pelkäämättä tulevansa hylätyksi tai halveksituksi. Me emme usko, että kastekäytäntö itsessään on pelastuskysymys – taivaaseen pääsevät niin lapsikasteeseen uskovat luterilaiset kuin baptistiseen kasteeseen uskovat helluntailaisetkin turvaamalla Jeesuksen sovitustyöhön Golgatalla. Koska tulemme viettämään koko ikuisuuden yhdessä erilaisista kastekäytännöistä huolimatta, miksi emme voisi elää yhdessä jo täällä ajassa. Siksi House-seurakuntaan voivat liittyä kaikki, jotka ovat kastetut kristillisellä kasteella ja uskovat Jeesukseen Kristukseen sielunsa pelastajana.."

House seurakunnan kasteopissa jopa demonisoidaan uskovien kaste, koska kirjoitus viittaa paholaisen toimintaan. Esille otetaan myös vaara tulla hulluksi. En tunnista tällaisesta kielenkäytöstä Jumalaa. Sen kirjoittaja ei tunne Jumalaa eikä tämä kirjoitus ole Jumalasta. Tästä kirjoituksesta kantaa vastuun seurakunnan johtaja Tapani Suonto.

Matt. 5:22: ".. jokainen, joka sanoo veljelleen: 'Senkin hölmö', on ansainnut Suuren neuvoston tuomion, ja se, joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen."

Luuk. 7:29-31: "Kaikki, jotka kuulivat Johannesta, publikaanitkin, taipuivat tunnustamaan, että Jumalan vaatimus oli oikea, ja ottivat Johannekselta kasteen. Mutta fariseukset ja lainopettajat asettuivat Jumalan tahtoa vastaan eivätkä ottaneet Johannekselta kastetta."

Matt. 21:31-32: ".. Jeesus sanoi:"Totisesti: portot ja publikaanit menevät Jumalan valtakuntaan ennemmin kuin te. Johannes avasi teille vanhurskauden tien, mutta te ette uskoneet häntä. Portot ja publikaanit sen sijaan uskoivat, ja vaikka te sen näitte, te ette jälkeenpäinkään tulleet katumukseen ettekä uskoneet häntä."

Tapani Suonto opettaa kahden eri kasteopin kelpaavan. Onkohan evankeliumin vääristelyn motiivina se, että tällä harhaopilla lahko voi kasvaa suuremmaksi, saada enemmän kannattajia ja rahaa? Raamattu opettaa, ettei ole kahta Jumalaa, ei ole kahta tapaa uskoa eikä kahta tapaa ottaa kaste. On vain yksi Jumala, yksi usko ja yksi oppi kasteesta.

Ef. 4:4-6: "On vain yksi ruumis ja yksi Henki, niin kuin myös se toivo, johon teidät on kutsuttu, on yksi. Yksi on Herra, yksi usko, yksi kaste! Yksi on Jumala, kaikkien Isä! Hän hallitsee kaikkea, vaikuttaa kaikessa ja on kaikessa."

Usein kuulee ovelasti laaditut sanat, ettei vesi pelasta vaan veri, millä yritetään vakuuttaa, ettei kasteen ottaminen ole pelastuskysymys. Tämä on eksyttämistä. Uuden liiton tunnusmerkkejä ovat uskoon tulon jälkeen otettu upotuskaste Herramme Yeshua HaMashiachin (Jeesuksen Kristuksen) nimeen, ehtoollisen nauttiminen Golgatan uhriveren muistoksi ja Jumalan tahdon mukainen elämä Pyhässä Hengessä. Nämä kolme todistavat yhdessä. Jos joku ottaa pois veden, hän kieltää myös veren (lisää artikkelissa: 'Mitä Raamattu opettaa uudesta liitosta'). Kaste otetaan sen takia, että täytämme Jumalan vanhurskaan tahdon uskossa Yeshua HaMashiachiin, jotta voisimme pelastua (Mark. 16:15-16, Matt. 3:14-15, 7:21).

1. Joh 5:6-8: "Hän, Jeesus Kristus, on tullut veden ja veren kautta -- ei ainoastaan veden, vaan veden ja veren. Ja Henki on todistaja, sillä Henki on totuus. Todistajia on näin kolme: Henki, vesi ja veri, ja nämä kolme todistavat yhtäpitävästi."


Taivaan Isä puhe kasteesta 3.2.2017

Mikael lukee aluksi Matt. 3:1-6, 10-17 ja Apt 2:38. Tämä jälkeen Taivaan Isä puhuu Mikaelin suun kautta siitä, miten tulee käydä kasteella. Kastetta käsittelee lähemmin artikkeli: 'Pappi ei tunnustanut syntejään, mutta maallikko tunnusti ja sai ne anteeksi'.One Way Missionin House seurakunnan kahvilassa istuu päivittäin isäntä. Kerran yksi heistä paheksui Jaakobin kirjettä pöytäseurueelleen, koska hän ei hyväksynyt mitään vaatimuksia uskovan teoille. Kun isännälle huomautettiin, että Jaakobin kirje on varteenotettavaa Jumalan Sanaa, niin hän vain puistatti päätään. House seurakunnan oppi 'yksin risti riittää' on ilmeisesti vaikuttanut siihen, ettei seurakunnan kahvilan vuorossa oleva vastaava pystynyt hyväksymään edes Raamatussa olevaa kirjaa. Tämä osoittaa, ettei seurakunnan sananjulistus tee hyvää hedelmää. House seurakunnan toiminta ei ole hengellisesti turvallista.

Yeshua HaMashiach (Jeesus Kristus) sovitti Golgatalla vain niiden synnit, jotka haluavat kuunnella Häntä ja tottelevat Hänen käskyjään. Ihmisen tulee lopettaa synnin tekeminen ja tehdä Jumalan tahto. Ihmisen toiminnalla ja tekemisellä on merkitystä.

Matt. 7:21-23 (1933/38): "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?' Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'."

Hepr. 5:8-9: "Vaikka hän oli Poika, hän joutui kärsimyksistä oppimaan, mitä on kuuliaisuus. Kun hän oli saavuttanut täydellisyyden, hänestä tuli iankaikkisen pelastuksen tuoja, kaikkien niiden pelastaja, jotka ovat hänelle kuuliaisia." 

One Way Missionin kahvilan kristillisessä kirjakaupassa Kaisaniemessä on ollut myös käytettyjen kirjojen osasto. Kirjojen joukossa on ollut hyvin harhaoppisia ja eksyttäviä kirjoja. Seurakunta ei noudattanut annettua palautetta, että sen tulisi lopettaa eksytyskirjojen myyminen ja lopettaa kokonaan käytettyjen kirjojen myynti. Seurakunnan johtaja Tapani Suonto on yksi kirjoittajista 'Koetelkaa kaikki' kirjassa, joka paljastaa epäterveitä oppeja. Jos haluaa opiskella epäterveitä oppeja, niin sinun tulee maksaa kirjasta 45,- euroa, joka on hyvin korkea hinta verrattuna alan yleiseen hintatasoon.

Jeesus, Yeshua sanoi kirjanoppineista fariseuksista: Matt. 23:3: "..Älkää kuitenkaan ottako oppia heidän teoistaan, sillä he puhuvat yhtä ja tekevät toista."

One Way Missionilla on lähetystyötä mm. Intiassa, mikä on hyvä asia. Vaikka pastoreilla olisi kuinka paljon hyviä tekoja, niin syntien ja laiminlyöntien tekeminen sekä harhaoppien levittäminen ratkaisee sen, pääseekö uskonsa tunnustanut pastori taivaaseen vai tuomitaanko hänet kadotukseen (Matt. 5:17-20, 7:21-23, 25:1-13, Jaak. 3:1-6). Hyvillä teoilla ei voi poistaa syntejä. Yleisön suosio ja toiminnan laajuus ei kerro siitä, miten monet pastorin seuraajista kasvavat viisaiksi morsiusneidoiksi ja pelastuvat taivaaseen. Ne harvat, jotka pääsevät Taivaaseen, tulevat yllättymään, kuka Taivaassa on ja kuka siellä ei ole (Matt. 7:14).

Papit väärensivät Raamattua epärehellisesti

Juutalaisilla kirjanoppineilla on ollut tapana, ettei Raamattua saa siteerata ulkomuistista, ettei vahingossakaan tule yhtään virhettä siteeraukseen. Lakimiehillä on sama periaate, ettei pidä luottaa ulkomuistiin, vaan tarkistaa säädökset lakikirjasta. Jumala on hyvin tarkka sen asian suhteen, ettei Hänen Sanaansa muutella (5. Moos. 12:32, Matt. 5:17-20, Ilm. 22:18-19).

Turun helluntaiseurakunnan pastori Antti Hirviniemi kirjoitti Turun Sanomien Päivän sana -palstalle 3.4.2019. Tapana on, että ensin siteerataan jotain lukukappaletta Raamatusta ja sitten kirjoittaja kommentoi sitä omin sanoin. Antti Hirvinimeni siteerasi jakeita 1. Sam. 13:7-15, mutta ne eivät kuulostaneet ollenkaan tutuilta. Kyse oli siitä, ettei Raamatun paikkatiedosta huolimatta Hirvinimeni siteerannut Raamattua, vaan hän oli kirjoittanut jakeet oman mielensä mukaisesti uusiksi. Jos ei osaa Raamattua hyvin, niin tällainen huijaus voi mennä läpi kuin väärä raha. Kommentissa hän puhui manipuloidusta rahapelistä, mutta hän oli itse manipuloinut Raamatun tekstiä.

Selkoraamattu on kirja, joka on uudelleen kirjoitettu ja voimakkaasti lyhennetty versio Raamatusta. Kirjasta ei ole kenellekään apua, koska se antaa väärän kuvan Jumalan Sanasta. Luterilaisessa kirkossa on alettu käyttämään Selkoraamattua yhä enemmän jopa aikuisten opetuksessa. Helsingin seurakuntien papit ovat pitäneet lukumaratonin, jossa he lukivat koko Raamatun kannesta kanteen, mutta käyttivät Selkoraamattua. Marian kirkkoherra Katri Rinne kirjoitti viikolla 14/2017 päivittäin Turun Sanomiin Päivän sana -palstalle, jolloin hän siteerasi Raamatunkohdat Selkoraamatusta. Lehden lukijat voivat helposti erehtyä luulemaan, että Selkoraamattu olisi jokin virallinen käännös Raamatusta, kun kirjoittajakin on luterilaisen kirkon kirkkoherra. Hän ei olisi saanut missään tapauksessa käyttää Selkoraamattua. Katri Rinne teki erittäin vakavaa syntiä, mikä lasketaan Raamatun tahalliseksi vääristelemiseksi (2. Piet. 3:15-16, Joh. 20:22-23).

Rovasti Lassi Rajamäki kirjoitti Turun Sanomien Päivän sana -palstalle 28.9.2018. Hän siteerasi Raamatusta jaetta Matt. 23:2, jonka hän oli omin luvin muuttanut muotoon: "Sosiaalinen media on nyt lainopettajien ja fariseusten hallussa", kun Raamatussa jae on: "Mooseksen istuin on nyt lainopettajien ja fariseusten hallussa." Rajamäki tosin kirjoitti seuraavaksi, että: "Jeesus viittasi Mooseksen istuimeen, mutta siitä ei kukaan enää tiedä mitään". Ei näyttänyt tietävän edes kirjanoppinut teologi, mitä Jeesus tarkoitti, kun Raamattua lähti muuttamaan. Pappia harmitti, että sosiaalisessa mediassa on sellaista opetusta, joka näytti häntä vaivaavan. Hän syytti sosiaalisessa mediassa Raamattua opettavia siitä, että heidän motiivinsa olisi vain oman huomion kerääminen. On suuri virhe lähteä sormeilemaan pyhää ja vanhurskasta Jumalan Sanaa, jotta voi hakea tukea omille maallistuneille mielipiteilleen (Room. 7:12). Tämä on Jumalan Sanan vääristelemistä.

Helluntailaisten konferenssissa esiteltiin kirkon maahanmuuttajatyötä. Erään kristillisen järjestön muslimityötä johtaa Suomeen useita vuosia sitten muuttanut arabi, joka on kääntynyt kristinuskoon. Hän sanoi puheensa alussa, että nyt hän lukee Matteuksen evankeliumissa olevan lähetyskäskyn (Matt. 28:19-20). Tarkat kuulijat huomasivat, että osa siitä oli muutettu toiseksi, mitä Raamatussa on. Lähetyskäskyssä Jeesus, Yeshua sanoo (Matt. 28:19): "Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni..", mutta pappi luki tämän kohdan omavaltaisesti väärentämillä sanoillaan: "Jääkään odottamaa, että kaikki kansat tulevat teidän luokseen.." Puheen lopussa pappi palasi lukemaansa Raamatun kohtaan ja hän sanoi, että hän oli tahallaan muuttanut tämän kohdan lähetyskäskystä, koska näin tämä kohta kuulostaa paremmalta.

Hänen lukemansa muuteltu Raamatunjae suosi paremmin maahanmuuttajien sosiaalisia oikeuksia ja oli omiaan estelemään kristittyjä lähtemästä muiden kansojen luokse lähetystyöhön. Paikalla oli tilaisuuden puheenjohtajana helluntailaisessa liikkeessä johtavassa asemassa oleva suomalainen pappi, mutta hän ei puuttunut Raamatun vääristelyyn ollenkaan, joten hän osallistui samaan syntiin kuin hänen arabivirkaveljensä. Näillä henkilöillä ei näyttänyt olevan mitään Jumalan pelkoa, koska he rohkenivat muutella Jumalan Sanaa.

Helluntainen evankelista ei ole ainoa, joka on omavaltaisesti muuttanut Matteuksen evankeliumin lähetyskäskyä sen jälkeen, kun se on kirjoitettu ensimmäisen kerran. Roomalaiskatolinen kirkko on muuttanut ja lisännyt sanoja Matteuksen evankeliumin lähetyskäskyn jakeeseen 28:19 viimeistään 300-luvun alussa, jolloin lähetyskäskyn sisältö on olennaisesti muuttunut (vertaa IS 8.12.2017). Kirkkohistorioitsija Eusebios on varhaisissa kirjoituksissaan lainannut useita kertoja lähetyskäskyä, jossa Jeesus ei käskenyt kastamaan Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen vaan "Minun nimeeni" (vert. Joh. 16:23-24, Kol. 3:17). Rooman keisari Diolectius määräsi vuonna 303 jKr. kristittyjen kirjoja poltettavaksi, jolloin hävisi iso osa varhaisimmista Raamatun käsikirjoituksista. Tämä hävitti muuttamisen jäljet kreikankielisistä käsikirjoituksista, koska vanhimmat Matteuksen evankeliumin käsikirjoitukset ovat myöhemmältä ajalta. Tästä asiasta kertoo lisää nämä tutkielmat.

Luterilainen kirkko otti vuonna 1992 käyttöön uuden käännöksen Raamatusta, josta on poistettu jakeet 4. Moos. 15:22-23 ilman mitään selitystä alaviitteessä. Jakeissa sanotaan, että kaikki Jumalan Mooseksen kautta antamat säädökset ovat voimassa jokaisen tulevan sukupolven aikana. Nämä jakeet löytyvät monista muista käännöksistä esim. 1933/38, Raamattu Kansalle ja King James Version. Kun ottaa huomioon jakeiden sisällön, niin on ilmeistä, että luterilainen kirkko on tahallaan sensuroinut Raamattua, mikä on vakavaa syntiä. Voi niitä, jotka ovat osallistuneet tämän synnin tekemiseen.

4. Moos. 15:22-23 (RK): "Te voitte kuitenkin vahingossa jättää täyttämättä jonkin näistä käs­kyistä, jotka Herra on Moosekselle antanut. Se voi olla mikä hyvänsä käskyistä, jotka Herra on Mooseksen kautta teille antanut, siitä päivästä lähtien, jona Herra antoi käskynsä. Nehän ovat voimassa myös kaikkien tulevien sukupolvien aikana."

Kymmenenkäskyn kolmas käsky on vuoden 1992 Raamatun suomenkielisessä käännöksessä eri tavalla, mitä on käskyn sanatarkka merkitys. Raamatun alaviitteessä on mainittu käskyn sanatarkka käännös, joten on kummallista, ettei sitä ole otettu käännökseen mukaan. Käsky ei kiellä Jumalan nimen käyttämistä turhaan, vaan kieltää käyttämästä Jumalan nimeä petokseen. Tästä synnistä voi menettää pelastuksen (video):

2. Moos. 20:7: "Älä käytä Herran, Jumalasi, nimeä petokseen, sillä Herra ei jätä rankaisematta sitä, joka käyttää hänen nimeään petokseen."

Taivaan Isä on erittäin tarkka sen suhteen, ettei pidä vääristellä Hänen Sanaansa. Siitä on Raamatussa säädetty selvä seuraamus, joka voi helposti tarkoittaa pelastuksen menettämistä. Mainittuun arabievankelistaan ja tilaisuudessa puhetta johtaneeseen helluntailaisten pappiin sovelletaan Raamatun kohtia, jotka kertovat, että Raamatun vääristelystä seuraa pelastuksen menettäminen (7:21-23; Joh. 20:22-23):

2. Piet. 3:15-16: "..Näinhän myös rakas veljemme Paavali on hänelle annetun viisauden mukaisesti teille kirjoittanut. Samaa hän sanoo kaikissa kirjeissään, joissa puhuu näistä asioista. Niissä tosin on yhtä ja toista vaikeatajuista, mitä tietämättömät ja haihattelevat ihmiset omaksi tuhokseen vääristelevät niin kuin kaikkia muitakin pyhiä kirjoituksia."

Matt 5:18-19, 20: "Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat, ennen kuin kaikki on tapahtunut. Sitä, joka jättää laista pois yhdenkin käskyn, vaikkapa kaikkein vähäisimmän, ja siten opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa vähäisimmäksi...
..Minä sanon teille: ellette te noudata Jumalan tahtoa paljon paremmin kuin lainopettajat ja fariseukset, te ette pääse taivasten valtakuntaan."

Ilmestyskirja kertoo, että Taivaaseen pääsee vain ne, jotka tottelevat Jumalan käskyjä. Vuoden 1933/38 ja sen jälkeen tehdyissä Luterilaisen kirkon käännöksissä on käytetty muuteltua kreikankielistä käsikirjoitusta ja jakeen 22:14 sanoma on olennaisesti muuttunut. Vuoden 1776 Biblia-käännöksessä on käytetty varhaisempaa Ilmestyskirjan kreikankielistä käsikirjoitusta, mikä kertoo oikein sen, että Taivaaseen pääsee vain ne, jotka tottelevat Jumalan tahtoa.

Ilm. 22:14-15 (Biblia): "Autuaat ovat ne, jotka hänen käskynsä pitävät, että heidän voimansa elämän puussa olis ja he porteista kaupunkiin sisälle menisivät. Mutta ulkona ovat koirat ja velhot, ja huorintekiät ja murhaajat, ja epäjumalan palveliat, ja kaikki ne, jotka valhetta rakastavat ja tekevät."

Ilmestyskirjan sisällön muuttamisesta on säädetty kadotustuomio, mutta Raamatun muidenkin kirjojen vääristelystä on sama seuraamus (Matt. 5:17-20, 2. Piet. 3:15-16).

Ilm. 22:18-19: "Jokaiselle, joka kuulee tämän kirjan ennussanat, minä vakuutan: Jos joku panee niihin jotakin lisää, panee Jumala hänen kärsittävikseen ne vitsaukset, joista tässä kirjassa on kerrottu. Jos joku ottaa pois jotakin tämän ennustusten kirjan sanoista, ottaa Jumala pois hänen osallisuutensa elämän puuhun ja pyhään kaupunkiin, joista tässä kirjassa on kerrottu."

Raamatun vääristelyä on myös se, että kirjoittaa sellaisen selitysteoksen, tunnustuskirjan, katekismuksen tai muuten opettaa niin, että mitätöi tai muuttelee Raamatun opetetusta. Asiasta on lisää artikkelissa 'Pappien synnit paljastuvat - moni ensimmäinen joutuu viimeiseksi'. Taivaaseen ei pääse ne, jotka rakastavat valhetta (uskovat valhetta) ja tekevät valhetta.

Jer. 8:8-9: "Kuinka te voitte väittää: "Me olemme viisaita, meillä on Herran laki." Totisesti, lainopettajien kynä on väärentänyt Herran lain! Onnettomasti käy noille viisaille, he joutuvat ymmälle ja heidät vangitaan. He ovat hylänneet Herran sanan -- mitä viisautta heillä muka olisi!"

Ilm. 21:27: "Mitään epäpuhdasta ei sinne päästetä, ei ainoatakaan iljettävän valheen palvelijaa, vaan ainoastaan ne, joiden nimet on kirjoitettu Karitsan elämänkirjaan." (vert. Apt. 5:1-11)

Ilm. 21:8: (1933/38): "Mutta pelkurien ja epäuskoisten ja saastaisten ja murhaajien ja huorintekijäin ja velhojen ja epäjumalanpalvelijain ja kaikkien valhettelijain osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja tulikiveä palaa; tämä on toinen kuolema."

Synteihin langenneilta kirkoilta otetaan rahat pois ja monen väärän papin sydän paatuu yhä syvemmälle

Jumala rankaisee saastuneita kirkkoja siten, että niiltä otetaan rahaa pois suuria määriä. Kirkkojen tulot ovat jo vähentyneet jäsenmäärien laskiessa. Monien seurakuntien tulot laskevat vuonna 2016, kun niiden saamat yhteisöverotulot korvataan valtionosuusjärjestelmällä (HS 20.12.2015). Monet synteihin langenneet kristilliset lähetysjärjestöt ovat menettäneet tuntuvasti ulkopuolista rahoitusta. Tämä kehitys tulee jatkumaan ja tulot tulevat putoamaan huomattavasti. Moni kirkko tulee menettämään kykynsä maksaa pappien palkkoja. Tästä asiasta on lisää artikkelissa: 'Likainen porttokirkko'.

Jeesus kertoi vertauksen epärehellisestä taloudenhoitajasta. Hänen syntinsä paljastuivat ja isäntä erotti hänet. Erotettu palvelija ei katunut tekojaan, vaan yritti pelastaa nahkansa tekemällä isompia syntejä. Tätä samaa tapahtuu meidän ajan kirkoissa, jotka yrittävät haalia uutta rahaa vääristelemällä Jumalan Sanaa entistä enemmän. Jeesus kertoi vertauksen opettavan, että kun hankkii ystäviä väärällä rikkaudella, niin nämä ystävät eivät vie ketään taivaaseen. Lopussa on oikeudenmukainen tuomio, väärä rikkaus otetaan pois ja epärehellinen sananjulistaja joutuu tuliseen järveen ikuisiksi ajoiksi.

Luuk. 16:1-14: "Jeesus puhui sitten opetuslapsilleen: "Oli rikas mies, jolla oli taloudenhoitaja. Hänelle kanneltiin, että taloudenhoitaja tuhlasi hänen omaisuuttaan. Hän kutsui tämän luokseen ja sanoi: 'Mitä minä sinusta kuulen! Tee tili toimistasi, minun talouttani sinä et enää hoida.' Mies mietti: 'Mitä minä nyt teen? Isäntä panee minut pois taloudenhoitajan toimesta. Kaivaa en jaksa, kerjätä en kehtaa. -- Nytpä tiedän! Järjestän niin, että toiset ottavat minut taloonsa, kun joudun lähtemään työpaikastani.' Hän kutsui isäntänsä velalliset vuoron perään luokseen. 'Paljonko olet velkaa isännälleni?' hän kysyi ensimmäiseltä. 'Sata astiaa öljyä', tämä vastasi. Taloudenhoitaja sanoi: 'Tässä on velkakirjasi, istu ja merkitse äkkiä viisikymmentä.' Sitten hän kysyi toiselta: 'Entä sinä, paljonko sinä olet velkaa?' Tämä vastasi: 'Sata tynnyriä vehnää.' Taloudenhoitaja sanoi: 'Tässä on velkakirjasi, merkitse kahdeksankymmentä.'"

Ja Herra kehui epärehellisen taloudenhoitajan viisautta. Hän sanoi: "Tämän maailman lapset menettelevät toisiaan kohtaan viisaammin kuin valon lapset. Minä sanonkin teille: hankkikaa väärällä rikkaudella ystäviä, jotka ottavat teidät iäisiin asuntoihin, kun tuota rikkautta ei enää ole.

"Joka on vähimmässä luotettava, se on luotettava paljossakin, ja joka on vähimmässä vilpillinen, se on vilpillinen myös paljossa. Jos te ette luotettavasti hoida väärää rikkautta, kuka uskoo teille todellista? Ja jos te ette luotettavasti hoida toisen omaisuutta, kuka teille kerran antaa sen, mikä on teidän omaanne? Yksikään palvelija ei voi palvella kahta herraa. Jos hän toista rakastaa, hän vihaa toista; jos hän on liittynyt toiseen, hän halveksii toista. Te ette voi palvella sekä Jumalaa että mammonaa." 


Fariseukset kuulivat kaiken tämän. He olivat rahanahneita, ja niinpä he ivailivat Jeesusta."

Star Wars ja Blues Brothers -messut ovat varoittavia esimerkkejä siitä, miten ei pidä haalia kolehdinmaksajia kirkkoon. Näissä messuissa rahaa keräävät mustat miehet, jotka ovat pimeällä puolella.


Jumala on hanukan aikana valloittanut ja puhdistanut

Jumala puhdistaa
Jerusalemin toisen temppelin rakennustyöt aloitettiin myös hanukan aikana (noin vuonna 353 eKr). Tämän temppeli vihittiin udelleen käyttöön samaan vuoden aikaan, mutta vajaan kaksisataa vuotta myöhemmin. Sinä päivänä kun Jerusalemin toisen temppelin perustukset oli laskettu (Hagg. 2:1,18), niin profeetta Haggai sai Jumalalta sanan, että Herra Sebaot tulee järisyttämään taivaat ja maan, saattamaan kansat kauhun valtaan ja täyttämään temppelinsä loistolla, johon tuodaan muiden kansojen aarteet (viittaa myös uuteen Jerusalemiin tuhatvuotisen valtakunnan aikana, Hagg. 2:6-9). Seuraavana päivänä aloitettiin temppelin rakentaminen ja hanukan aika alkoi (Hagg. 2:15-18).

Ottomaanit olivat hallinneet 400 vuotta Israelia ja Jerusalemia 1600-luvulta alkaen. Ensimmäisessä maailmansodassa brittiarmeija valtasi muslimeilta Israelin. Hanukkajuhlan ensimmäisenä päivänä 9.12.1917 brittiarmeija sai vallattua Jerusalemin itselleen. Brittiarmeijaa komentanut kenraali Alleby käveli kahden päivän päästä kaupungin keskustassa. Jerusalem puhdistettiin muslimivallan alta. Tämän tapahtuman jälkeen juutalaiset pääsivät muuttamaan Jerusalemiin ja muualle Israeliin. Kansainliitto julisti vuonna 1922 Israelien juutalaisten kansan kodiksi. 

Taivasten valtakunnan kuninkaallinen papisto valtaa ja puhdistaa Jumalan huoneen

Kuningas Ahabin ja kuningatar Isebelin aikana Israelissa (Pohjois-Israel) temppeliin tuotiin epäjumalanpalvelusta. Rauhan nimessä temppelissä palvottiin epäjumalia Israelin Jumalan rinnalla. Jumala lähetti profeetta Elian nuhtelemaan israelilaisia. Lopputulos oli se, että Jumala sulki taivaat niin, ettei Israelissa satanut kolmeen ja puoleen vuoteen. Tämä aiheutti suuren nälänhädän ja monia israelilaisia kuoli nälkään sekä janoon. Kamppailu päättyi Karmel-vuorelle, jossa Jumala otti profeetta Elian kautta voiton 850 väärästä profeetasta. Nämä ajat tulevat myös Suomeen, josta on lisää artikkelissa: 'Elian päivät tulevat nyt Suomeen'.

Samanlainen käänne tulee olemaan Ilmestyskirjan ahdistusten ajat, jolloin Jumala kerää maapallolta satoa ja puhdistaa maapallon pahuudesta, minkä esikuva oli Elian kolmen ja puolen vuoden ajat. Kaikki väärät uskonnot poistetaan maapallolta. Ilmestyskirja kertoo suurista vitsauksista, joilla Jumala lyö syntiin langennutta maapalloa. Nooan ja Lootin ajat tulevat takaisin. Pako Egyptistä luvattuun maahan toistuu.

Sef. 2:11: "Pelottava on Herran voima, hän on hävittävä kaikki jumalat maan päältä. Koko maanpiiri kumartaa häntä, kaukaiset rannat ja saaretkin."

Mal. 3:1-4 (1933/38): "Katso, minä lähetän sanansaattajani, ja hän on valmistava tien minun eteeni. Ja äkisti on tuleva temppeliinsä Herra, jota te etsitte, ja liiton enkeli, jota te halajatte. Katso, hän tulee, sanoo Herra Sebaot. Mutta kuka kestää hänen tulemisensa päivän, ja kuka voi pysyä, kun hän ilmestyy? Sillä hän on niinkuin kultasepän tuli ja niinkuin pesijäin saippua. Ja hän istuu ja sulattaa ja puhdistaa hopean, hän puhdistaa Leevin pojat, saa ne puhtaiksi kuin kullan ja hopean ja sitten he tuovat Herralle uhrilahjoja vanhurskaudessa. Ja Herralle ovat otollisia Juudan ja Jerusalemin uhrilahjat niinkuin ammoin menneinä päivinä ja muinaisina vuosina."

Jumalan huone puhdistetaan saastasta. Rankaiseminen aloitetaan Jumalan huoneesta (1. Piet. 4:17). Jumala puhdistaa huoneensa ylösnousemuksen voimalla, jolla Hän pystyy alistamaan kaiken valtaansa (Fil. 3:10, 20-21). Asiasta kertoo lisää: 'Jeesus Nasaretilaisen kirje Suomen seurakunnille pyhyydestä'.

Joh. 2:18-19: "Juutalaiset sanoivat Jeesukselle: "Mikä oikeus sinulla on tehdä noin? Millä tunnusteolla todistat meille oikeutesi?" Jeesus vastasi: "Hajottakaa tämä temppeli, niin minä saan sen nousemaan kolmessa päivässä."

Jumala on joutunut lähettämään useita kertoja uskonpuhdistajia Israelin kansan luokse, koska Israel on toistuvasti eksynyt harhaoppeihin ja väärien jumalien palvontaan. Usein uskonpuhdistajat ovat olleet vaatimattomia profeettoja kuten Elia ja Johannes Kastaja. Joukkoon mahtuu kuitenkin kuninkaitakin. Juudaata (Etelä-Israelia) hallitsi kuningas Josia. Hänen hallintokautensa puolessa välissä Jerusalemin temppelistä löytyi sattumalta lakikirja, joka luettiin kuningas Josialle. Hän huomasi, ettei Israelissa oltu pitkään aikaan noudatettu kaikkia lain käskyjä. Josia oli Israelin Jumalalle uskollinen ja hän huolestui asiasta (2. Kun. 22:13). Hän päätti puhdistaa temppelin assyrialaista epäjumalista ja muutenkin jumalanpalveluselämän. Hän tuhosi kaikki epäjumalan kuvat, temppelit ja niiden palvelijat. Tätä kutsutaan "Josian puhdistukseksi". Sen lisäksi Joosia nousi kapinaan Assyyriaa vastaan ja vapautti Juudan assyyrialaisten vallasta (2. Kun. 23:1-28).

2. Kun. 23:25: "Koskaan ennen ei ole ollut Josian vertaista kuningasta. Koko sydämestään, koko sielustaan ja voimastaan hän alkoi palvella Herraa juuri niin kuin Mooseksen laki määrää. Hänen vertaistaan ei ole tullut hänen jälkeensäkään."

Tuhatvuotisen valtakunnan alkuun mennessä Jumalan huone on puhdistettu harhaopeista ja synnistä. Tuhatvuotinen valtakunta aloittaa puhtaalta pöydältä. Syntinen papisto vaihdetaan Jumalan kouluttamiin kuninkaallisiin pappeihin, mistä kertoo lisää: 'Profetia parannuksen teosta ja Herran todistajista'.

Sef. 3:9: "Vielä minä, Herra, annan kansoille uuden mielen, ja niin ne puhuvat puhtain huulin, huutavat avuksi minun nimeäni, kaikki ne palvelevat minua."

Jumala palauttaa kristinuskoon sen opin, mistä Yeshua (Jeesus) ja Paavali antoivat esimerkkiä omalla elämällään. Paavali noudatti tarkasti Yeshuan antamaa esimerkkiä (Apt. 25:7-8, 28:17-21) ja opetti pakanoita elämään samalla tavalla. Paavali oli messiaaninen juutalainen.

Tämän sadonkorjuun aikoihin astuu esiin 144.000 messiaanista juutalaista, 12.000 kustakin Israelin 12 sukukunnasta. Danin sukukuntaa ei enää ole luettelossa mukana ja sen tilalle on tullut Joosefin sukukunta jakaantuneena Joosefin poikien Efraimin (Joosef) ja Manassen sukukuntiin.

Ilm. 7:3-8: "Älkää hävittäkö maata, älkää merta älkääkä puita, ennen kuin olemme painaneet sinetin meidän Jumalamme palvelijoiden otsaan."Minä kuulin myös sinetillä merkittävien määrän. Sinetin sai sataneljäkymmentäneljätuhatta, ja heitä oli kaikista Israelin heimoista: Juudan heimosta sai sinetin kaksitoistatuhatta, Ruubenin heimosta kaksitoistatuhatta, Gadin heimosta kaksitoistatuhatta, Asserin heimosta kaksitoistatuhatta, Naftalin heimosta kaksitoistatuhatta, Manassen heimosta kaksitoistatuhatta, Simeonin heimosta kaksitoistatuhatta, Leevin heimosta kaksitoistatuhatta, Isaskarin heimosta kaksitoistatuhatta, Sebulonin heimosta kaksitoistatuhatta, Joosefin heimosta kaksitoistatuhatta ja Benjaminin heimosta kaksitoistatuhatta."

Mainitut 144.000 ovat lunastettu maasta esikoisiksi Jumalalle. Tämä tarkoittaa hyvin korkeaa asemaa Taivasten valtakunnassa. He ovat Taivasten valtakunnan kuninkaallisia todistajia. Jumala on itse opettanut ja varustanut heidät tehtäväänsä (Joel 3:1-2, Apt. 2:1-18). He kutsuvat Jeesusta Hänen alkuperäisellä nimellään Yeshua ja noudattavat niitä tapoja, joita noudatti Yeshua ja Paavali (Matt. 5:17-20). He kastavat Yeshua HaMashiachin nimeen ne, jotka tunnustavat uskonsa, syntinsä ja pyytävät kastetta syntiensä anteeksi saamiseksi (uskovien kaste, Apt. 2:38; 8:12, 36-38).

Ilm. 14:1-5: "Sitten näin tämän: Karitsa seisoi Siionin vuorella, ja hänen kanssaan oli sataneljäkymmentäneljätuhatta ihmistä, joiden otsaan oli kirjoitettu hänen nimensä ja hänen Isänsä nimi. Minä kuulin taivaasta äänen, joka oli kuin suurten vesien pauhu tai kuin ukkosen jylinä. Ääni, jonka kuulin, oli myös kuin harppujen helinää ja harpunsoittajien laulua. Valtaistuimen edessä ja neljän olennon ja vanhinten edessä laulettiin uutta laulua, jota ei voinut oppia kukaan muu kuin nuo sataneljäkymmentäneljätuhatta, jotka on ostettu maan päältä. He eivät ole tahranneet itseään naisten kanssa vaan ovat pysyneet puhtaina kuin neitsyet, ja he seuraavat Karitsaa, minne hän meneekin. Heidät on ostettu ihmisten joukosta esikoislahjaksi Jumalalle ja Karitsalle. Valhetta ei heidän suustaan ole kuultu, he ovat puhtaita ja virheettömiä."

5. Moos. 28:1-3: "Jos kaikessa tottelette Herraa, Jumalaanne, ja tarkoin noudatatte hänen käskyjään, jotka minä teille annan, niin Herra asettaa teidät maan kaikkien kansojen yläpuolelle. Nämä siunaukset tulevat teidän osaksenne, kun vain tottelette Herraa, Jumalaanne. "Herra siunaa teitä kaikkialla, missä olettekin."   

Kristityt joutuvat valinnan eteen. Rakastammeko enemmän kirkon perinteitä vai niitä tapoja, joista Herramme Yeshua HaMashiach ja Paavali antoivat esimerkkiä? Rakastammeko enemmän harhaoppisia uskonsisaria vai Taivaan Isää? Olemmeko valmiita tekemään parannuksen roomalaisista pakanatavoista ja kääntymään seuraamaan Yeshua HaMashiachin opetusta?

Osa kristityistä tekee parannuksen ja uskoo Jumalan kutsua. Voi niitä kirjanoppineita palkkapappeja, jotka eivät taivu tekemään parannusta. Portot ja syntiset virkamiehetkin menevät ennemmin Taivaaseen, koska monet heistä tekevät parannuksen ja pyytävät kastetta Yeshua HaMashiachin nimeen (Apt. 2:38, Matt. 21:31-32, Luuk. 7:29-30).

Puhdistettu jäännös saa uuden alun

Taivaan Isä heittää helvetin ikuiseen tuleen ne, jotka eivät tee Hänen tahtoaan (Matt. 7:21-23). Helvetti on kaatopaikka, jonne tuomitaan ne, jotka eivät tee hyvää hedelmää. Hyvää satoa antaa ne, jotka tekevät Taivaan Isän tahdon. Yeshuan Golgatalla vuodattama veri puhdistaa heidät mennen elämän synneistä ja he syntyvät ylhäältä uusiksi luomuksiksi. Tästä teemasta on lisää artikkelissa 'Kaikkivaltias Maailman Luoja'.

Joh. 15:1-6 (1933/38): "Minä olen totinen viinipuu, ja minun Isäni on viinitarhuri. Jokaisen oksan minussa, joka ei kanna hedelmää, hän karsii pois; ja jokaisen, joka kantaa hedelmää, hän puhdistaa, että se kantaisi runsaamman hedelmän. Te olette jo puhtaat sen sanan tähden, jonka minä olen teille puhunut. Pysykää minussa, niin minä pysyn teissä. Niinkuin oksa ei voi kantaa hedelmää itsestään, ellei se pysy viinipuussa, niin ette tekään, ellette pysy minussa. Minä olen viinipuu, te olette oksat. Joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, se kantaa paljon hedelmää; sillä ilman minua te ette voi mitään tehdä. Jos joku ei pysy minussa, niin hänet heitetään pois niinkuin oksa, ja hän kuivettuu; ja ne kootaan yhteen ja heitetään tuleen, ja ne palavat."

Kun Jumala on puhdistanut, niin jäljelle jäänyt jäännös saa uuden paremman alun. Jopa portot voivat saada kaiken anteeksi, jos lopettavat synnin teon. Yehuan veri on puhdistanut heidän hääpukunsa tarhattoman puhtaaksi. Älköön kukaan sen jälkeen enää syntiä tehkö. 

Matt. 21:23, 31: "Kun Jeesus oli mennyt temppeliin ja opetti siellä, sinne tuli ylipappeja ja kansan vanhimpia. He kysyivät: "Millä valtuuksilla sinä tällaista teet? Kuka sinut on tähän valtuuttanut?".. ..Jeesus sanoi: "Totisesti: portot ja publikaanit menevät Jumalan valtakuntaan ennemmin kuin te. Johannes avasi teille vanhurskauden tien, mutta te ette uskoneet häntä. Portot ja publikaanit sen sijaan uskoivat, ja vaikka te sen näitte, te ette jälkeenpäinkään tulleet katumukseen ettekä uskoneet häntä." 

Apt. 10:15-16, 34-35: "Silloin ääni puhui uudelleen: "Minkä Jumala on puhdistanut, sitä älä sinä sano epäpuhtaaksi. Tämä tapahtui kolmesti.. 

..Pietari rupesi puhumaan. Hän sanoi: "Nyt minä todella käsitän, ettei Jumala erottele ihmisiä. Hän hyväksyy jokaisen, joka pelkää häntä ja noudattaa hänen tahtoaan, kuului tämä mihin kansaan tahansa." 

2. Kor. 11:2: "Vartioin teitä intohimoisesti Jumalan puolesta. Olenhan kihlannut teidät yhdelle ainoalle miehelle, Kristukselle, ja tahdon tuoda teidät hänen eteensä kuin puhtaan neitsyen."

Taivaan Isän puhe pyhittäytymisestä 15.12.2015

Tässä videossa Taivaan Isä käyttää Mikaelin suuta ja puhuu suomalaisille pyhittäytymisestä sekä puhdistautumisesta.

  

Jumala luo uudelleen maan ja taivaan - Jumalan kirkkaus laskeutuu maan päälle

Kun Jumalan luomistyö tulee päätökseen, Jumala luo uuden taivaan ja maan. Maapallolle laskeutuu Uusi Jerusalem, josta tulee maapallon pääkaupunki. Se on loistelias kaupunki ja sen valona on Karitsa, Yeshua HaMashiach, Kuninkaiden Kuningas. Raamattu kertoo Uudesta Jerusalemista seuraavaa:

Ilm. 21:21-27: "Porttitorneina oli kaksitoista helmeä -- kukin kahdestatoista tornista oli tehty yhdestä helmestä. Kaupungin valtakatu oli kultaa, puhdasta kuin läpinäkyvä lasi. Temppeliä en kaupungissa nähnyt, sillä sen temppelinä on Herra Jumala, Kaikkivaltias, hän ja Karitsa. Kaupunki ei myöskään tarvitse valokseen aurinkoa eikä kuuta, sillä Jumalan kirkkaus valaisee sen, ja sen lamppuna on Karitsa. Kansat kulkevat sen valossa, ja maailman kuninkaat tuovat sinne mahtinsa kaiken loiston. Sen portteja ei suljeta päiväsaikaan, ja yötä siellä ei olekaan. Kaikki kansojen kalleudet ja ihanuudet tuodaan sinne. Mitään epäpuhdasta ei sinne päästetä, ei ainoatakaan iljettävän valheen palvelijaa, vaan ainoastaan ne, joiden nimet on kirjoitettu Karitsan elämänkirjaan." 

Herran kaksi kirjettä 

Words of the LORD:

“Those who know ME will spend eternity with ME as MY eternal companion.

(Words Received from Our LORD by Susan Davis, December 7, 2014) 

Children, I am your GOD. I have a message that I want you to hear.

Darkness is looming. It is covering the whole earth. I am the only LIGHT. MY Light is the only SAFE ROUTE all other lights are from the angel of death. He is the one who orchestrates evil. He leads all those who work for him against ME, the SAVIOR of the world.

You must gather under MY Arms. Come and run to get underneath. There is a great storm coming—a storm of great evil and the only place of safety is under MY Arms. This is the Only Safe RETREAT.

If you follow any other path, you will be lost—lost forever, never to be found again. MY sheep know MY Voice. Listen for MY Voice. Read MY Word, MY Book. Pray to be filled with MY SPIRIT by making a full surrender of your life over to ME. Even the plans you have so recklessly made without consulting ME.

If you go one step further toward the path MY enemy has forged for you—you just may fall into his trap and be lost forever. Many fall for his traps and are lost every day: both well-known and unknown people all over the world. It doesn’t matter what you have done in this life and who you think you are: if you don’t know ME in an intimate way, MY FATHER will cast you away, when you come before HIM.

Many have been cast away because THEY KNOW ME NOT. Those who know ME will spend eternity with ME as MY eternal companion—all others will be destroyed in the Lake of Fire, the second death. This is their legacy if they refuse to appease MY FATHER with a FULL SURRENDER to ME as LORD and MASTER and to receive MY Blood Covering and an acquittal for all their sins—a lifetime of sinful living, willfully operating under the leadership of MY enemy, born into sin.

Come and let ME rescue you and take you with ME to the home I have prepared for you: mansions in the Heavenlies where we will live together. MY Plans for your life will please you, but you must decide: do you want ME or do you want eternal separation from GOD? 

Will you step towards ME or will your next step be to stay on the path of destruction that you are on if you choose against ME.

This IS CHRIST, SAVIOR of mankind


Coordinating Scripture:

2 Corinthians 11:14 (KJV): And no marvel; for Satan himself is transformed into an angel of light.

Matthew 7:21-23 (KJV): Not every one that saith unto ME, LORD, LORD, shall enter into the Kingdom of Heaven; but he that doeth the Will of MY FATHER which is in Heaven. 22 Many will say to ME in that day, LORD, LORD, have we not prophesied in THY Name? And in THY Name have cast out devils? And in THY Name done many wonderful works? 23 And then will I profess unto them, I never knew you: depart from ME, ye that work iniquity.

John 14:2 (KJV): In MY FATHER’S House are many mansions: if it were not so, I would have told you. I go to prepare a place for you.

Jeremiah 29:11 (KJV):
For I know the thoughts that I think toward you, saith the LORD, thoughts of peace, and not of evil, to give you an expected end.Words of the LORD:


“Come out O’ little church. Set yourself apart from all that is not of ME.”
(Words Received from Our LORD by Susan Davis, February 22, 2015)


Susan, I am ready to give you Words:

MY children: you must assemble yourselves at MY Feet. You must come to ME in PURE SURRENDER: pure desire of the heart and with all your strength, soul, mind. Pursue ME with all you have, as I am your ONLY HOPE in a world that has become hopelessly lost pursuing all that is “anti-GOD.”

The world knows no limit to depravity — it’s depths of darkness run long, wide, and deep. There is only light in the few who really pursue their GOD, who want MY Ways, MY Truth, MY Light, MY Will.

There are extremely few who pursue ME at all cost. These are the few who come after ME with reckless abandon. These are the ones I will remove to safety when I come for MY church to keep them safe from the darkness that is now surrounding them and closing in around them. Their light shines forth into the great darkness gathering all around them. Their light pierces the great growing darkness of those who have rejected ME, their GOD for this bleak, dismal life focused on all that I stand against.

Come out O’ little church. Set yourself apart from all that is not of ME. Read MY Book… spend time in its pages. Learn of ME. Come to know ME. Spend time with ME. Come and know of ME in the quiet secret prayer place where I can counsel you in your prayer time. This is what I long for — time alone with you apart from all the worldly distractions: all that the devil has put before you to lead you off of MY Narrow Path — the only Way to safety, love, sound mind, wholeness, deliverance, and eternal salvation.

You decide. Set yourself apart from a dark, evil world run by MY enemy, set yourself apart with ME, your MAKER — the LOVER of your soul — FOUNTAIN of ETERNAL LOVE.

Soon, I will come for those who choose ME. These are the ones who will come. I will know them by their light, their lamps. Come fill your lamp. This is the LAMP LIGHTER. Come be filled with MY SPIRIT. Walk in MY SPIRIT, deny the flesh. Repent of your evil. Lay down your life. Take up your cross.

Join ME: PATH LIGHTER of the Narrow Way


Coordinating Scripture:

Matthew 7:13-14 (KJV): 13 Enter ye in at the strait gate: for wide is the gate, and broad is the way, that leadeth to destruction, and many there be which go in thereat: 14 Because strait is the gate, and narrow is the way, which leadeth unto life, and few there be that find it.

Luke 12:32 (KJV): Fear not, little flock; for it is your FATHER's good pleasure to give you the Kingdom.


Psalm 91 (KJV): He that dwelleth in the secret place of the MOST HIGH shall abide under the shadow of the ALMIGHTY. 2 I will say of the LORD, HE is my REFUGE and my FORTRESS: my GOD; in HIM will I trust. 3 Surely HE shall deliver thee from the snare of the fowler, and from the noisome pestilence.