sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Tuli polttaa epäpuhtaudet pois


*Pyhän Jumalan sanat ovat todet ja puhtaat kuin seitsemästi puhdistettu hopea
*Haureuden synti tulee lopettaa, muuten et voi pelastua
*Jos hyväksyt muut jumalat, et pääse Taivaaseen
*Salaseurat ovat väärä uskonto, mikä on pimeyden ytimessä
*Hollywoodin syntiset tähdet voivat tehdä parannuksen ja pelastua
*Jumala lähettää Elian, ettei koko maailmaan tarvitse tuomita tuhon omaksi
*Jumalan kuluttava tuli puhdistaa syntisiä - kivisydän vaihdetaan lihasydämeksi


Jumalan Pyhyys loistaa kirkkaasti kuin puhdas hopea

Puhdistettua hopeaa
Ps. 12:7: "Herran sanat ovat todet ja puhtaat, kirkkaat kuin seitsemästi puhdistettu hopea, joka hohtavana juoksee sulattimesta."

Sananl. 30:5-6: "Jumalan jokainen sana on tulessa koeteltu, hän on niiden kilpi, jotka häneen turvaavat. Hänen sanoihinsa älä lisää mitään -- hän vaatii sinut tilille, ja petoksesi tulee julki."

Jer. 23:28-29: "..Mutta se, jolle minä olen puhunut, julistakoon minun sanani totuudenmukaisesti! -- Mitä tekemistä akanoilla on jyvien seassa? sanoo Herra. Eikö minun sanani ole kuin tuli, kuin moukari, joka murskaa kallion?"

Hopea valmistetaan hopeamalmista siten, että malmi kuumennetaan nestemäiseksi metalliksi noin 1000 asteen kuumuudessa. Kuumuus polttaa malmissa olevat epäpuhtaudet pois ja erottaa puhtaan hopean kuonasta. Puhdistunut hopea kaadetaan sulattimesta toiseen astiaan. Kun sulatusta on tehty seitsemän kertaa, niin hopea on puhdistunut hohtavan puhtaaksi metalliksi, jossa ei ole enää epäpuhtauksia.

Hopea on kiiltävän valkoisen värinen jalometalli. Peilit heijastavat valoa kirkkaasti, koska peilin lasin takana on ohut hopeinen pinta. Menneinä vuosisatoina peilit olivat hyvin kalliita esineitä ja vain varakkailla perheillä oli niihin varaa. Kuninkaiden palatseissa on ollut loisteliaita peilihuoneita. Juhlaillallisilla katetaan pöytään hopeiset aterimet ja muuta pöytähopeaa.

Sananl. 10:20: "Hurskaan puhe on puhtainta hopeaa, jumalattoman ajatus ei paljoa paina."

Nykyaikaisten jääkaappien seinien pintoihin on lisätty hyvin ohut kerros hopeaa, mikä estää bakteerien kasvun lähes kokonaan ja ruoka säilyy jääkaapissa paremmin. Hopealla on puhtaana pitävä sekä desinfioiva vaikutus ja sen takia hopeaa on pieniä määriä myös haavasiteissä.

Jumalan Sana on kirkas kuin puhdas hopea. Se puhdistaa ihmistä, kun hän taipuu noudattamaan sitä. Ihmisen usko koetellaan myös tulessa. Elämän vaivat koettelevat kunkin uskoa ja opettavat pysymään erossa synnin tekemisestä. Tulessa koeteltua uskoa ei horjuta synnin kiusaus.

Jes. 4:4 (Biblia): "Silloin Herra pesee Zionin tytärten saastaisuuden, ja viruttaa Jerusalemin verenviat hänestä pois, tuomitsevan ja polttavan Hengen kautta."

Ps. 66:10-12 (RK): "Totisesti sinä, Jumala, olet ko­etellut meitä, olet puhdistanut meitä, niin kuin hopea puhdistetaan sulatta­malla. Sinä veit meidät verkkoon, panit kuorman lanteillemme. Sinä panit ihmiset ajamaan päämme yli. Me jouduimme tuleen ja veteen, mutta sinä veit meidät yltäkyl­läisyyteen."

1. Piet. 1:7: "Kultakin koetellaan tulessa, ja onhan teidän uskonne paljon arvokkaampaa kuin katoava kulta. Koettelemuksissa teidän uskonne todetaan aidoksi, ja siitä koituu Jeesuksen Kristuksen ilmestyessä ylistystä, kirkkautta ja kunniaa."

Historian alussa hopeaa pidettiin jopa kultaa arvokkaampana, koska se esiintyy puhtaassa metallisessa muodossa kultaa harvemmin. Joosef ollessaan Egyptin pääministeri hänellä kaikki oli parasta, mitä faaraolla oli (1. Moos. 45:16-20). Joosef ei juonut kultaisesta maljasta vaan hopeisesta, mikä kertoo hopean arvosta (1. Moos. 44:2, 8). Jaakobin perhe oli hyvin rikas, mutta he joutuivat katovuosien takia ostamaan viljaa Egyptistä, jonka Jaakobin pojat eivät maksaneet kullalla vaan hopealla (1. Moos. 30:43, 43:12).  

Viimeisinä vuosisatoina hopeamalmilöydökset etenkin Amerikan mantereilla ovat tuoneet markkinoilla suuria määriä hopeaa, mikä on pudottanut hopean arvon kultaa paljon alemmaksi. Hopea on ollut varhaisista ajoista alkaen maksuväline ja siitä on valmistettu kolikoita. Hopea on ollut monien maiden rahajärjestelmän perustana aina 1800-luvulle asti, jolloin hopeakanta vaihtui aluksi kultakannaksi, mutta nykyään monista valuutoista on poistettu kultatakuu (rahan sai vaihtaa saman arvoiseksi kullaksi, esim. Bretton Woodsin järjestelmä).

Hopeaharkkoja
Hopearaha esiintyy Raamatussa useissa kohdissa. Yeshua (Jeesus) opetti vertauksen siitä, miten paljon koko Taivas iloitsee, kun yksikin kadotukseen kulkeva tekee parannuksen ja pelastuu. Tässä vertauksessa Yeshua (Jeesus) vertaa lapsiaan hopearahoiksi, millä Hän kuvaa Raamatun ajan israelilaisille sitä, että jokainen ihminen on hyvin arvokas Taivaan Isälle:

Luuk. 15:1-3, 8-10: "Publikaanit ja muut syntiset tulivat Jeesuksen luo kuullakseen häntä. Fariseukset ja lainopettajat sanoivat paheksuen: "Tuo mies hyväksyy syntiset seuraansa ja syö heidän kanssaan." Silloin Jeesus esitti heille vertauksen:.. 

..Tai jos naisella on kymmenen hopearahaa ja hän kadottaa niistä yhden, niin totta kai hän sytyttää lampun, lakaisee huoneen ja etsii tarkoin, kunnes löytää sen. Ja rahan löydettyään hän kutsuu ystävättärensä ja naapurin naiset ja sanoo: 'Iloitkaa kanssani! Minä löysin rahan, jonka olin kadottanut.' Yhtä lailla, sen sanon teille, iloitsevat Jumalan enkelit yhdestäkin syntisestä, joka tekee parannuksen."  

Suola on puhtauden symboli ja liiton merkki - jokainen suolataan tulella

Suola on väriltään valkoista, mikä on puhtauden väri. Suola on antibakteerinen aine, joka desinfioi. Suola auttaa lihaa säilymään tuoreena. Suola symboloi puhtautta, pyhyyttä ja pysyvyyttä.

2. Moos. 30:35: "Tee niistä hyväntuoksuinen suitsukeseos, niin kuin ammattinsa taitaja sen tekee, suolalla jalostettu, puhdas, pyhä."

Elämä on riippuvainen siitä, että kehon suolatasapaino on oikea. Ihminen ei voi juoda vettä, ellei siinä ole vähän suolaa. Suola maistuu hyvältä ja maustaa mauttoman lihan maukkaaksi. Paavali vertasi viisaita puheita suolalla maustetuksi. Kun ihminen lisää puheeseen kohteliaita ilmaisuja, puhe on kuin maustettu suolalla maukkaaksi kuulijan korvalle. Suolaa symboloi myös viisautta ja vanhurskautta.

Kol. 4:5-6 (1933/38): "Vaelluksessanne olkaa viisaat ulkopuolella olevia kohtaan, ja ottakaa vaari oikeasta hetkestä. Olkoon puheenne aina suloista, suolalla höystettyä, ja tietäkää, kuinka teidän tulee itsekullekin vastata."

Vertauskuvan mukaan suola antaa ihmiselle viisautta ja vanhurskautta, mikä tarkoittaa Jumalalle mieleisiä tekoja (vert. Room. 2:12-13, Jaak. 2:14-26). Kuten Raamatussa sanotaan, antakaa koko oma elämänne pyhäksi uhriksi palvelemaan Herraa (Hepr. 12:1-2). Jos ette anna kaikkea, uhrinne on halpa uhri, eikä uhrissa ole enää arvokasta suolaa. Jumalan Poika Yeshua antoi kalliin uhrin teidän edestä. Eikö silloin teidänkin tule palvella Herraa kaikilla voimillanne?

Luuk. 14:33-34: "Tietäkää siis: yksikään teistä ei voi olla minun opetuslapseni, ellei hän luovu kaikesta, mitä hänellä on. "Suola on tarpeellista. Mutta jos suolakin menettää makunsa, millä se saadaan taas suolaiseksi? Ei sillä ole käyttöä, ei pellossa eikä tunkiossa. Pois se heitetään..."

Raamattu puhuu maan suolasta, joka on pellon lannoite (kaliumkarbonaatti). Jos lannoite menettää suolaisuutensa, se ei kasvata pellon satoa. Suolaisuutensa menettänyt lannoite heitetään pois.

Matt. 5:13-16: "Te olette maan suola. Mutta jos suola menettää makunsa, millä se saadaan suolaiseksi? Ei se kelpaa enää mihinkään: se heitetään menemään, ja ihmiset tallaavat sen jalkoihinsa. "Te olette maailman valo. Ei kaupunki voi pysyä kätkössä, jos se on ylhäällä vuorella. Eikä lamppua, kun se sytytetään, panna vakan alle, vaan lampunjalkaan. Siitä sen valo loistaa kaikille huoneessa oleville. Näin loistakoon teidänkin valonne ihmisille, jotta he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät Isäänne, joka on taivaissa."

Nykyään suola on edullinen mauste, mutta 1800-luvun lopulle asti suola oli erittäin kallista ostaa, jonka jälkeen suolan hinta laski edulliselle tasolle jalostuksen kehittymisestä johtuen. Sitä ennen suolaa käytettiin maksuvälineenä, koska se oli painoonsa ja tilavuuteensa nähden hyvin arvokasta. Marco Polo huomasi matkoillaan Tiibetissä, että pienet suolakakut oli sinetöity kaanin kuvilla ja niitä käytettiin maksuvälineinä. Roomalaislegioonissa osa palkasta maksettiin suolana, jota kutsuttiin nimellä ”Salarium argentum” eli suolaraha. Tästä juontaa myös englanninkielinen termi ”salary” joka tarkoittaa palkkaa. Sanonta "suolainen hinta" tarkoittaa kallista. Suola pantiin verolle ensimmäisenä Kiinassa, noin 2200 e.a.a. Tämän uskotaan olevan yksi ihmiskunnan ensimmäisistä verotettavista kohteista. Baijerin ruhtinaan valtava vauraus perustui siihen, että Baijerin kautta kulki kauppateitä, joita pitkin kuljetetusta suolasta ruhtinas sai tullimaksuja. Salzburgin (suomeksi suolakaupunki) suolakaivoksista louhittua suolaa kuljetettiin länteen ja Isarjoki ylitettiin Munchenin kohdalla siltaa pitkin, jossa oli Baijerin ruhtinaan tulli.

Vanhan liiton aikana kaikki uhriliha ja uhrileivät piti maustaa suolalla, koska suola on liiton merkki. Jumalan uhrit tuli olla virheettömiä ja arvokkaalla, puhtautta ja pyhyyttä symboloivalla suolalla maustettuja. Jumala antoi Daavidin suvulle Israelin kuninkuuden ikuisiksi ajoiksi, mikä oli suolalla vahvistettu liitto. Kuninkuus toteutui Daavidin Juuriverson Yeshua HaMashaichin (Jeesuksen Kristuksen) kohdalla.

3. Moos. 2:13: "Mausta suolalla jokainen ruokauhrilahjasi. Älä jätä suolaa pois, sillä suola on Jumalan liiton merkki. Uhraa siis suolaa kaikkien uhrilahjojesi mukana."

2. Aik. 13:4-5: "..Kuulkaa minua, Jerobeam ja koko Israel! Te tiedätte, että Herra, Israelin Jumala, on antanut Israelin kuninkuuden ikuisiksi ajoiksi Daavidille ja hänen jälkeläisilleen ja tehnyt hänen kanssaan suolalla vahvistetun liiton."

Ehtoollinen on uhriateria Golgatan sovitustyön muistoksi, jossa leipä edustaa Yeshua HaMashiachin (Jeesuksen Kristuksen) ruumista ja viini edustaa verta. Leipä ja viini olivat tavanomaisia elintarvikkeita heidän ruokaillessaan. Leipää ei maustettu suomalaiseen tapaan voilla vaan leipä kastettiin suolavatiin. Viimeisellä aterialla Yeshua ei kastanut leipää viiniin vaan nimenomaan suolaan juutalaiseen tapaan. Viimeisellä aterialla uusi liitto vahvistettiin suolalla, kun Yeshua ja Hänen 12 opetuslasta kastoivat leipänsä suolavatiin. Yeshua antama esimerkki opettaa, että ehtoollisleivässä tulee olla suolaa, mikä tekee myös leivän maukkaaksi. Leivän päälle voi ripotella suolaa, kuten tehdään monissa tasokkaissa ravintoloissa muutenkin.

1. Kor. 10:16: "Eikö malja, jonka me siunaamme, ole yhteys Kristuksen vereen? Ja eikö leipä, jonka me murramme, ole yhteys Kristuksen ruumiiseen?"

Mark. 14:16, 20, 22 (1933/38): "Niin opetuslapset lähtivät ja tulivat kaupunkiin ja havaitsivat niin olevan, kuin Jeesus oli heille sanonut, ja valmistivat pääsiäislampaan...      ..Hän sanoi heille: "Yksi teistä kahdestatoista, se, joka kastaa vatiin minun kanssani...     ..Ja heidän syödessään Jeesus otti leivän, siunasi, mursi ja antoi heille ja sanoi: "Ottakaa, tämä on minun ruumiini."

Luterilaisen kirkon ehtoollisella syödään vehnäjauhoista ja vedestä paistettua öylättiä (Yle 28.3.2013), mikä ei kelpaa Jumalalle, koska ehtoollisleipää ei ole Jumalan käskyn ja Yeshua (Jeesuksen) antaman esimerkin mukaan maustettu suolalla. Eräissä muissakin kirkkokunnissa syödään ehtoollisella suolatonta keksiä, jolloin ehtoollinen ei kelpaa Jumalalle, koska suolattoman leivän syöminen halventaa Yeshuan HaMashiachin (Jeesuksen Kristuksen) ruumista. Suolattoman leivän syöminen tekee ehtoollisesta epäpyhän (2. Moos. 30:35, 3. Moos. 2:13, 3. Moos. 19, Hepr. 12:14). Golgatan sovitustyöstä kertoo lisää artikkeli: 'Miksi Jumalan Pojan piti antaa itsensä uhriksi, jotta me pelastuisimme?'.

Mal. 1:6-7 (1933/38): ".. sanoo Herra Sebaot teille, te papit, jotka pidätte halpana minun nimeni. Mutta te sanotte: "Miten me olemme pitäneet halpana sinun nimesi?" Siten, että tuotte minun alttarilleni saastutettua leipää. Mutta te sanotte: "Miten me olemme sinut saastuttaneet?" Siten, että sanotte: "Herran pöytä on halpana pidettävä."

1. Kor. 11:27: "Niinpä se, joka arvottomalla tavalla syö tätä leipää ja juo Herran maljasta, tekee syntiä Herran ruumista ja verta vastaan."

Jos ihmisessä on syntiä, se tulee suolata pois. Onhan suola desinfioiva aine. Tuli polttaa synnin pois, joten jokainen vanhurskaaksi pyrkivä ihminen suolataan tulella. Profeetta Elisa käytti suolaa ilmaisemaan, että Herra puhdistaa Jerikon veden juomakelpoiseksi.

Mark. 9:49-50: "Jokainen tullaan suolaamaan tulella. Suola on tarpeellista. Mutta jos se menettää suolaisuutensa, millä te sen suolaatte? Olkoon teissä suola itsessänne ja eläkää sovussa toinen toisenne kanssa.

2. Kun. 2:19-22: "Jerikon miehet sanoivat Elisalle: "Niin kuin sinä, herramme, itse voit huomata, tämä kaupunki sijaitsee hyvässä paikassa, mutta vesi on huonoa, ja siksi ihmiset ja karja kärsivät hedelmättömyydestä." Elisa sanoi silloin: "Tuokaa minulle uusi vati ja pankaa siihen suolaa." Vati tuotiin hänelle. Hän meni kaupungista lähteelle, josta seudun vedet saivat alkunsa, heitti suolan lähteeseen ja sanoi: "Näin sanoo Herra: 'Minä teen terveeksi tämän veden. Enää se ei tuota kuolemaa eikä hedelmättömyyttä.'" Ja kävi niin kuin Elisa sanoi. Vesi puhdistui, ja puhtaana se on pysynyt tähän päivään asti."

Lipeää (natriumhydroksididia) valmistetaan suolasta. Lipeä on erittäin voimakas puhdistusaine. Raamattu kertoo, miten Herramme Yeshua HaMashaich (Jeesus Kristus) tulee pyhiensä kanssa puhdistamaan maan tulella ja lipeällä palatessaan maan päälle Kuninkaiden Kuninkaana. Tuli ja lipeä kuvaavat lopun aikojen vitsauksia, joilla hävitetään synti pois maan päältä.

Mal. 3:1-3: "Minä lähetän sanansaattajani raivaamaan edelläni tietä. Ja aivan äkkiä tulee temppeliinsä Valtias, jota te odotatte, ja Liiton enkeli, jota te kaipaatte. Hän saapuu, sanoo Herra Sebaot. Kuka voi kestää sen päivän, jolloin hän tulee, kuka voi seistä horjumatta, kun hän ilmestyy? Sillä hän on kuin ahjon hehku, hän puhdistaa kuin vahvin lipeä. Silloin Herra toimii kuin metallinsulattaja ja hopeankiillottaja. Hän puhdistaa leeviläiset, ja he tulevat puhtaiksi kuin kulta ja hopea, joista kuona on poltettu pois."

Jes. 1:25-26: "Minä tartun sinuun jälleen, minä puhdistan sinut niin kuin hopea puhdistetaan, kuin lipeällä minä irrotan sinusta kaiken kuonan. Minä teen tuomarisi sellaisiksi kuin he alkuaan olivat ja neuvosmiehesi sellaisiksi kuin he olivat muinoin. Ja niin sinua taas kutsutaan vanhurskauden linnaksi, uskollisuuden kaupungiksi."

Hepr. 12:28-29: "..kiittäkäämme Jumalaa ja palvelkaamme häntä hänen tahtonsa mukaisesti, kunnioituksen ja pyhän pelon tuntein, sillä meidän Jumalamme on tuhkaksi polttava tuli."

Jes. 10:17 (1933/38): "Israelin valkeus on tuleva tuleksi ja hänen Pyhänsä liekiksi, joka polttaa ja kuluttaa hänen ohdakkeensa ja orjantappuransa yhtenä päivänä"

Mikään epäpyhä ei pääse Taivaan Isän luokse

Jumala on kuluttava tuli, joka polttaa tuhkaksi. Hän on pyhistä Pyhin, mikä tarkoittaa sitä, että Jumala on täydellinen. Pyhyys on sitä, mitä Jumala on. 

Ilm. 4:8: "..Pyhä, pyhä, pyhä on Herra Jumala, Kaikkivaltias! Hän oli, hän on ja hän on tuleva."

Jumalan luokse ei voi tulla mitään epäpyhää.

Ilm. 21:22-27: "Temppeliä en kaupungissa nähnyt, sillä sen temppelinä on Herra Jumala, Kaikkivaltias, hän ja Karitsa. Kaupunki ei myöskään tarvitse valokseen aurinkoa eikä kuuta, sillä Jumalan kirkkaus valaisee sen, ja sen lamppuna on Karitsa. Kansat kulkevat sen valossa, ja maailman kuninkaat tuovat sinne mahtinsa kaiken loiston. Sen portteja ei suljeta päiväsaikaan, ja yötä siellä ei olekaan. Kaikki kansojen kalleudet ja ihanuudet tuodaan sinne. Mitään epäpuhdasta ei sinne päästetä, ei ainoatakaan iljettävän valheen palvelijaa, vaan ainoastaan ne, joiden nimet on kirjoitettu Karitsan elämänkirjaan."

Miss Universum 2013 kruunaus
Jumalan pyhään rakkauteen kuuluu armo. Epäpuhdas ihminen voi saada anteeksi tekemänsä synnit. Golgatan sovintoveri puhdistaa likaantuneen hääpuvun hohtavan valkoiseksi niiltä, jotka uskovat Yeshuaa ja lopettavat synnin tekemisen. Kun Jumala on armahtanut porton, häntä ei saa sanoa enää saastaiseksi. Jumalan armo tekee hänestä tahrattoman neitsyen, jos hän lopettaa synnin tekemisen.

Apt. 10:15-16: "Minkä Jumala on puhdistanut, sitä älä sinä sano epäpuhtaaksi." Tämä tapahtui kolmesti.." 

Kukaan ei voi hyvittää pahoja tekoja tekemällä hyviä tekoja. Omat ansiot eivät anna oikeutta tehdä syntiä eikä ne anna kenellekään pelastusta. Ainoastaan usko Jeesukseen Kristukseen, Yeshua HaMashiachiin pesee kaikki liat ja tahrat sinun menneisyydestä pois. Pelastava usko tarkoitta sitä, että lopetat synnin tekemisen ja seuraat Yeshuan antamaa esimerkkiä siitä, miten tulee elää (Jaak. 2:14-26). Jos jatkaa välinpitämättömästi synnin tekemistä sen jälkeen, kun on tullut uskoon, niin sellainen on tyhmä morsiusneito, joka ei saa syntejään anteeksi. Kukaan ihminen ei pysty täydelliseen suoritukseen, mutta Taivaan Isälle riittää se, että et tee tahallaan syntiä ja yrität tosissasi välttää synnin tekemistä. Liian moni uskova ei edes yritä elää näin.

Joh. 3:35-36: "Isä rakastaa Poikaa ja on antanut kaiken hänen valtaansa. Sillä, joka uskoo Poikaan, on ikuinen elämä, mutta joka ei tottele Poikaa, se ei pääse näkemään elämää, vaan Jumalan viha pysyy hänen yllään."

Raamattu ennustaa, että lopun ajoilla on paljon ihmisiä, jotka eivät usko. Ihmiset eivät seuraa Yeshuaa, vaan kulkevat omia teitään. He eivät ole kapealla tiellä taivaaseen, vaan omalla leveällä tiellä kadotukseen. Tämä näkyy Suomessa siten, että hyvin harva enää käy seurakunnan kokouksissa ja suuri osa heistäkin eivät elä Taivaan Isän tahdon mukaista elämää. Tämä sama ilmiö näkyy Etelä-Euroopan katolisissa maissa ja Pohjois-Amerikassa. Monet kirkot eivät enää edusta Taivasten valtakuntaa, koska ne ovat poikenneet Raamatun opetuksesta ja niistä on tullut likaisia porttokirkkoja.

Luuk. 18:8: "Mutta kun Ihmisen Poika tulee, löytääkö hän uskoa maan päältä?" 

Epäjumalanpalvelus ja haureus ovat synneistä pahimpia

Kun Yeshua oli noussut ylös taivaaseen, niin apostolit ja Paavali perustivat alkuseurakuntia. He ja heidän johtamansa alkuseurakunnat noudattivat Vanhan testamentin käskyjä. Pakanoiden (ei-juutalaisten) joukosta tuli moni uskoon. He ottivat kasteen Yeshua HaMashiachin (Jeesuksen Kristuksen) nimeen ja liittyivät alkuseurakuntien jäseniksi. 

Apt. 10:44-48: "Pietarin vielä puhuessa laskeutui Pyhä Henki kaikkiin, jotka olivat hänen sanojaan kuulemassa. Kaikki Pietarin mukana tulleet juutalaiset uskonveljet ihmettelivät sitä, että Pyhän Hengen lahja vuodatettiin myös pakanoihin; he kuulivat, kuinka nämä puhuivat kielillä ja ylistivät Jumalan suuruutta. Silloin Pietari sanoi: "Kuka voi estää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen niin kuin mekin?" Hän käski kastaa heidät Jeesuksen Kristuksen nimeen.."

Uskoon tulleet pakanat eivät olleet aiemmin kuulleet paljoakaan Yeshuasta ja Vanhasta testamentista. Apostolit pohtivat tätä asiaa yhdessä Paavalin kanssa Jerusalemin kokouksessa. Uusilta pakanajäseniltä ei vaadittu ympärileikkausta seurakuntaan liittymisen ehdoksi, koska lain mukaan ympärileikkaus on pakollinen vain Abrahamin jälkeläisille (juutalaisille, 1. Moos 17:9-10) ja pakanoille se on vapaaehtoinen. Laissa ja profeetoissa on jopa määräys, että jopa ulkomaiset eunukit, joilla ei ole enää mitään ympärileikattavaa, voivat pelastua, jos he noudattavat sapattia ja muita Jumalan käskyjä (Jes. 56:3-6). Sen sijaan apostolit korostivat pakanoille, että heidän tulee noudattaa neljää lain käskyjä. Apostolit luottivat, että pakanat opiskelevat lakia säännöllisesti sapattina synagogassa, joten heidän lain opiskelua ei haluttu enempää häiritä.

Apt. 15:19-21 (Biblia): "Sentähden minä päätän, ettemme niitä häiritsisi, jotka pakanoista Jumalan tykö kääntyvät; Vaan kirjoittaisimme heille, että he välttäisivät epäjumalain saastaisuutta, ja salavuoteutta, ja läkähtynyttä ja verta.Sillä Moseksella on muinaiselta jokaisessa kaupungissa niitä, jotka häntä saarnaavat, koska se joka sabbatina synagogassa luetaan."

Tämä sääntö tarkoitti sitä, että kristityiksi kääntyneiltä pakanoilta vaadittiin sitä, että he lopettavat epäjumalanpalveluksen, haureuden ja eivät enää nautti verta. Nyt Suomessa on samankaltainen tilanne, kun maahanmuuttajia tulee seurakuntiin ja he kääntyvät kristityiksi. Monet heistä eivät tiedä juuri mitään Jeesuksesta tai Raamatusta. Heiltä tulee samalla tavalla ensiksi vaatia, että he lopettavat väärän uskonnon harjoittamisen, eivät tee haureuden syntiä ja eivät nauti verta. Jos he eivät halua elää näiden Taivaan Isän käskyjen mukaan, niin heidät tulee erottaa seurakunnan jäsenyydestä (1. Kor. 5:1-13).

Monet papit opettavat, että Apostolien tekojen 15.-luku tarkoittaisi sitä, että Vanha testamentti olisi kumottu. Silloinhan se tarkoittaisi sitä, että saat valehdella, varastaa ja murhata mielin määrin, kunhan et syö verta. Silloin ei tarvitsisi edes noudattaa lakin käskyä, ettei saa uskoa muuhun kuin Raamatun Jumalaan. Tämä Raamatun kohta ei tarkoita tätä vaan sitä, mitä seurakunnan tulee vaatia uusilta tulokkailta. Yeshua (Jeesus) vahvisti sen, ettei Vanhasta testamentista ole kumottu yhtään kohtaa (Matt. 5:17-20) ja Paavalikin noudatti kaikkia Vanhan testamentin käskyjä (Apt. 25:8). Tämä Raamatun kohta nostaa esille ne synnit, jotka ovat kaikkein pahimpia ja joista tulee ensimmäisenä tehdä parannus.

Avioliiton säännöt ovat viisaat ja hyvä elämän perusta

Miehen ja naisen välinen avioliitto syntyy, kun he antavat toisilleen avioliittolupauksen ja mies yhtyy morsiameensa. Avioliiton yksi tunnusmerkki on myös se, että aviopari muuttaa yhteiseen kotiin (5. Moos. 21:12). 

5. Moos. 21:13: "..Sitten mies voi maata hänen kanssaan ja ottaa hänet omakseen; näin naisesta tulee hänen vaimonsa."

Kirkon papilla ei ole mitään yksinoikeutta vahvistaa raamatullista avioliittoa. Mies ja nainen sopivat keskenään avioliitosta ja pappia ei tarvita avioliiton vahvistajana tai välimiehenä. Jos mies ottaa vaimon ja he muuttavat yhteen sekä ilmoittavat muille olevansa naimisissa, niin Iso-Britanniassa ja eräissä USA:n osavaltioissa heidät katsotaan olevan virallisesti avioliitossa, vaikka he eivät ole suorittaneet mitään vihkirituaalia. Eräissä kirkkokunnissa esim. katolilaisuudessa avioliiton sakramentin toimittaa aviopari toisilleen. Pappi on sakramentin välittäjä, mitä Raamattu ei tosin määrää papin tehtäväksi. Katolinen kirkko otti kirkollisen vihkimisen käyttöön vasta 1500-luvun lopulla Trenton kirkolliskokouksen jälkeen, koska kirkko halusi tiukentaa avioliittojen kontrollointia. Paavin vahvistama Rituale Romanum vuodelta 1614 sisältää avioliiton kirkollisen vihkikaavan. Siitä lähtien avioliitot on solmittu papin edessä, mikä ei perustu Raamatun käskyyn. Sitä ennen avioliiton solmi mies ja nainen keskenään.

Hääjuhla ja sen jälkeen yhteinen asuminen kertoivat muille, kuka on avioliitossa keskenään. Esivalta haluaa avioliiton merkittäväksi väestörekisteriin, mikä on kohtuullinen vaatimus, koska avioliittolupaus on julkinen tieto kaikille. Tämän takia on hyvä käydä rekisteröimässä avioliitto väestörekisteriin vaikka niin, että käy hakemassa kirkollisen vihkimisen. On hyvä tapa käyttää sormusta avioliiton merkiksi, vaikka Raamattu ei sellaista erityisesti edellytä, koska sormusten kantamisesta on tullut vakiintunut tapa kertoa muille avioliitostaan. Raamatullinen avioliitto tulee joka tapauksessa julkistaa muille, jotta ulkopuoliset tietävät, kuka on keskenään avioliitossa.

Haureus ja aviorikokset ovat sellaisia syntejä, joita tekemällä uskovakin menettää pelastuksensa Taivaaseen (1. Kor. 6:9). Mies ei saa hylätä vaimoaan muulla perusteella, kuin haureuden (Matt. 5:32) tai sen takia. Jos vaimo eroaa miehestä, koska hän ei hyväksy miehensä uskoa, mies on vapaa avioliitosta (1. Kor. 7:15). Mies ei saa ottaa vaimoksi toisen miehen hylkäämää vaimoa, joka on hylätty esim. aviorikoksen takia (Matt 5:32). Tämä tarkoittaa sitä, ettei naimisissa oleva mies ja toisessa avioliitossa oleva nainen voi mennä keskenään naimisiin, jos heidän entiset puolisot ovat hylänneet heidät aviorikoksen takia. 

Jos naisella on ollut laillinen peruste eroon niin, hän voi muuttaa miehensä luota pois (esim. 2. Moos. 21:10-11). Leski saa ottaa aina uuden puolison itselleen.

Nuorilla on hyvin voimakas vietti rikkoa Raamatun avioliittosääntöjä vastaan. He haluavat kokeilla erilaisia kumppaneita ennen, kun aikovat vakiintua avioliittoon. Tämä on haureutta. Tässä mitataan se, onko uskova nuori kestävä pitämään Taivaan Isän käskyt. Olen ilokseni voinut tavata nuoria pareja, jotka ovat aloittaneet aviollisen elämän vasta sen jälkeen, kun ovat antaneet toisilleen avioliittolupauksen eli menneet naimisiin.

Nykyään on muodissa elää avoliitossa ja moni jopa tekee lapsia avoliitossa. Tilastoissa avioliittojen määrä on laskenut samalla, kun avoliittojen määrä on kasvanut. Valitettavasti avioerojen määrät ovat myös kasvussa. Kun otetaan huomioon se, että avioliittojen määrä laskee, niin avioerojen suhdeluku avioliittoihin kasvaa nopeammin kuin itse avioerot.

Janni Hussi sanoo "no ring"
Janni Hussi kertoo Fitnesspäiväkirjassa 9.6.2016, ettei pidä ollenkaan sanasta lätkävaimo. Hän sanoo videoviestissään: "Ettei tässä ensinnäkään kenenkään vaimoja olla, no ring...  ..On tässä niin kun huonot puolensakki että. Tässä maailmassa ei ole mikään varmaa, koska itsensä mistäkin löytää huomenna." Janni kertoi myös, ettei tiedä huomisesta missä on. Sanottakoon tähän, ettei hän mahda sille mitään, että hänellä on tie, jonka hän itse kertoi. (Ja niinhän siinä kävi IS 12.1.2017)

1. Kor. 3:10-15: "Jumalalta saamani armon mukaan olen taitavan rakentajan tavoin laskenut perustuksen, jolle joku toinen rakentaa. Mutta kukin katsokoon, miten rakentaa. Perustus on jo laskettu, ja se on Jeesus Kristus. Muuta perustusta ei kukaan voi laskea. 

Rakennetaanpa tälle perustukselle kullasta, hopeasta, jalokivistä, puusta, heinistä tai oljista, aikanaan tulee ilmi, mitä kukin on saanut aikaan. Tuomiopäivä sen paljastaa: se päivä ilmestyy tulenliekeissä, ja tuli koettelee, millainen itse kunkin aikaansaannos on. Se, jonka rakennus kestää, saa palkan. Se taas, jonka rakennus palaa, kärsii vahingon. Itse hän tosin pelastuu, mutta kuin tulen läpi."

Miehen ja naisen välinen avioliitto syntyy, kun he antavat toisilleen ensin avioliittolupauksen eli menevät kihloihin ja kun sulhanen sen jälkeen yhtyy morsiameensa, jolloin avioliitto saa täyttymyksensä. Avioliiton yksi tunnusmerkki on myös se, että aviopari muuttaa yhteiseen kotiin (5. Moos. 21:12). Jos pari asuu avoliitossa ilman molemminpuolista pysyväksi tarkoitettua avioliittolupausta, niin kyseessä ei ole avioliitto. Tällaisen avoliittoon voi korjata menemällä naimisiin, kuten Raamattu velvoittaa tekemää. Eräiden maiden lainsäädännössä yhdessä asuminen lasketaan avioliitoksi, vaikka pari ei olisi millään tavalla virallistanut avioliittoaan. Miksi jatkaa elämistä avoliitossa, koska Raamattu velvoittaa menemään naimisiin eikä puolisoa saa hylätä, sillä yhdessä asuminen on Raamatun säädösten näkökulmasta sitova avioliitto? Raamattu velvoittaa myös sellaista paria menemään naimisiin, jotka yksissä tuumin ovat harjoittaneet avioliiton ulkopuolista yhdyselämää (5. Moos. 22:28-29 Biblia).

5. Moos. 22:28-29 (Biblia): "Jos joku löytää neitseen, joka ei ole kihlattu, ja ottaa hänen kiinni, ja makaa hänen, ja he löydetään; Niin se joka hänen makasi, antakaan piian isälle viisikymmentä hopiasikliä, ja ottakaan piian emännäksensä, että hän on alentanut hänen: ei hän saa hyljätä häntä kaikkena elinaikanansa."

Avoliitot ovat liian helppoja päättää. Muistan erään jääkiekkopuolustajan, joka lopetti uransa NHL:ssä 30 vuotta sitten. Palattuaan Suomeen hänen avoliittonsa myös päättyi. Hänen kaunis suomalainen avovaimonsa oli viettänyt lukuisia yksinäisiä päiviä kotona pitäen hyvää huolta avomiehestään ja heidän kodistaan ilman palkkaa. Kun pelaajan elämä muuttui, niin heti piti vaihtaa avovaimo toiseen. Sellaista se on, kun mikään ei riitä.

Matt. 7:26-27: "Jokainen, joka kuulee nämä sanani mutta ei tee niiden mukaan, on kuin tyhmä mies, joka rakensi talonsa hiekalle. Alkoi sataa, tulvavesi virtasi ja myrskytuuli pieksi taloa, ja se sortui, maan tasalle saakka."

Pidä sormus sormessa ja elä niin
Työelämän eri tilaisuuksissa näkee koko ajan, miten tavallista on se, että moni avioliitossa oleva pettää kumppaniaan toisen naimissa olevan kanssa. Romanttinen suudelma yökerhon tanssilavalla riittää aviorikokseksi. Tällaiset syrjähypyt johtavat joskus siihen, että pettäjät eroavat aviopuolisoistaan ja menevät keskenään naimisiin. Tällä tavalla hylättyä vaimoa ei saa ottaa aviopuolisoksi. Jos vaimo on pettänyt miestään ja mies jättää vaimon haureuden takia, niin vaimo ei saa jatkaa haureutta menemällä pettäjäkumppaninsa kanssa naimisiin (Matt 5:32). Näitä syntejä ovat tehneet myös eräät papit ja näin he ovat antavat väärää esimerkkiä muille seurakuntalaisille (IS 15.2.2005).

Meidän ajan ihmisille on kasvanut sellainen itsekkyys, että he pitävät oikeutenaan vaihtaa puolisoa milloin mieli tekee. Jumala on tarkoittanut avioliiton pyhäksi ja ikuiseksi liitoksi, jossa tehdään lapsia. Mies ja nainen hylkäävät vanhempansa ja muuttavat yhteiseen kotiin. Jos ihminen pysty noudattamaan avioliittosääntöjä, niin miten hän pystyy pitämään liittonsa Yeshua MaHashiachiin, Jeesuksen Kristukseen.

Matt. 19:5-6: "Ja hän jatkoi: "Sen tähden mies jättää isänsä ja äitinsä ja liittyy vaimoonsa, niin että nämä kaksi tulevat yhdeksi lihaksi. He eivät siis enää ole kaksi, he ovat yksi. Ja minkä Jumala on yhdistänyt, sitä älköön ihminen erottako."

Jumala on säätänyt, että väärin perustein otettu avioero on yhtä suuri synti kuin murha. Haureutta tai aviorikkomuksia tekevät uskova on tyhmä morsiusneito, joka ei pelastu Taivaaseen (1. Kor. 6:9).

Mal. 2:16: "Minä vihaan eroa, sanoo Herra, Israelin Jumala. Joka eroaa, tekee yhtä väärin kuin se, joka tahraa kätensä veriteolla, sanoo Herra Sebaot. Varokaa hylkäämästä vaimoanne!"

Blues talousahdingossa 2016
Jääkiekkoseura Blues on ajautunut suuriin talousvaikeuksiin kevään 2016 aikana. Seuran toiminnan jatko on vaakalaudalla. Kun joukkue pelasi viimeisiä otteluja maksukyvyttömyyden partaalla, joukkueen kannattajat vannoivat ikuista uskollisuutta kuolemaansa asti idoleilleen suurella banderollilla, jossa luki: "Kunnes kuolema meidät erottaa". On ironista, että uskollisuutta vannottiin joukkueelle, muttei omille vaimoilleen tai Taivaan Isälle. Eräs HIFK:n fani on tehnyt vessastaan joukkueen palvontapaikan ja toivoo, että hän kuolisi HIFK:n matsissa (30.5.2019). Saksalainen jalkapallojoukkue FC Schalke:lla on oma hautausmaa kannattajiaan varten, josta saa hautapaikan hintaan alkaen 5000 euroa. Hautausmaa on jalkapallostadionin muotoinen ja sen keskellä on muistomerkkinä jalkapallomaalit (Spiegel 31.7.2012). Tämä kertoo, mikä on fanien epäjumala sekä minkä puolesta he haluavat elää ja kuolla.

Raamattu kieltää käymässä huorissa. Valitettavasti monet suomalaiset miehet matkustavat Aasian maihin käydäkseen ilotaloissa. Huoran kanssa makaaminen on sellaista epäsiveellistä käytöstä, mistä uskova menettää pelastuksensa (1. Kor. 6:9).

Herätä vieraan vuoteessa
kuin laiva 
karilla.
Seireenit, Odysseuksen
on täytynyt olla
hullu tai huijari,
eivät mitään lauluja laula.
Nehän kuorsaavat kuin kermassa uitettu kissa.

Tommy Tabermann, runoteoksessa 'Tähtiä kämmenellä'

Portto Rahab tanssi miesten edessä ja sen jälkeen vietti yön heidän kanssaan

Raamatun aikana oli hyvin tavallista, että miehet kävivät huorien luona. Majataloissa oli tavallisesti ilotalon palvelut. Kun matkamiehet tulivat kaupunkiin, niin he mielellään majoittuivat yöksi ilotaloon.

Ilotaloissa portot tanssivat itämaisia tansseja miesten edessä. Miehet valitsivat mieleisensä naisen ja ostivat hänet yöksi. Jerikossa tätä ammattia harjoitti Rahab. Hänkin tanssi miesten edessä. 

Ennen kuin Israelin armeija hyökkäsi Jerikoon, kaupunkiin oli tullut vaivihkaa kaksi vakoojaa. He majoittuivat Rahabin luokse, kuten muutkin matkamiehet olisivat tehneet. Rahab ei kuitenkaan ilmiantanut vakoojia, vaan piilotti heidät. Rahab oli kuullut hänen luokse tulleilta matkamiehiltä, miten Jumala oli tehnyt suuria ihmeitä Israelin kansan erämaavaelluksen aikana. Rahab uskoi, että Israelin Jumala on Taivaan ja Maan Valtias, eikä hän uskalla vastustaa Jumalaa. Paavali mainitsee Rahabin yhdeksi suurimmista uskon sankareista (Hepr. 11:31). Ei-juutalainen Rahab oli uskollinen Israelin Jumalalle, vaikka hän joutui siitä hengenvaaraan.

Joos. 2.11-12: "Kun me kuulimme siitä, meidän rohkeutemme petti, eikä kukaan meistä uskalla asettua vastustamaan teitä, sillä Herra, teidän Jumalanne, on sekä taivaan että maan valtias. Minä en kavaltanut teitä vaan pelastin henkenne.."

Lopputulos oli se, että tämä uskollisuus Israelin Jumalalle johti siihen, että Israelin armeija pelasti Rahabin ja hänen perheensä ennen hyökkäystä kaupunkiin. Rahabin luona käynyt tiedustelusotilas Salma otti Rahabin vaimoksi, vaikka hän ei ollut israelilainen (Matt. 1:5). Rahab sai Israelin kansalaisuuden uskonsa takia. Rahab teki parannuksen ja pelastui. Tämän jälkeen Rahab tanssi itämaisia tansseja ainoastaan aviomiehelleen ja heille syntyi Booas-niminen poika. 

Rahabista tuli kuningas Daavidin ja Jeesuksen suvun kantaäiti (Matt. 1:5). Tämä tapahtuma on esikuvaa siitä, että Yeshuan sovintoveri puhdistaa syntisenkin naisen putipuhtaaksi ja usko pelastaa Jumalan luoman ihmisen, oli hän mistä kansasta tahansa. Tällainen rakkaus on Pyhää rakkautta, joka antaa anteeksi eikä muistelee menneitä.

Tästä aiheesta on lisää artikkelissa: 'Minä Olen Pelastaja vastaa 'kyllä', kun kosit Häntä'.

Maailman suosituin tanssija

Yksi maailman suosituimmista laulajatanssijoista on Jennifer Lopez. Lehdistö on useita kertoja valinnut hänet maailman kauneimmaksi naiseksi. Nuorena hän opiskeli tanssia ja elätti itsensä tanssijana Manhattanin yökerhoissa. Lopulta hän pääsi Janet Jacksonin taustatanssijaksi. 

Jennifer Lopez
Jennifer Lopezin ura kehittyi 1990-luvulla laulajaksi. Musiikkivideot olivat yleistyneet ja sen takia hänen tanssitaitonsa sekä kaunis ulkonäkönsä toivat hänelle valtavan suosion. Tämän lisäksi Jennifer Lopez menestynyt mallina ja saanut lukuisia elokuvarooleja. Viime vuosina hän on toiminut myös musiikkikilpailujen tuomarina.

Jennifer Lopez on rikastunut hyvin varakkaaksi. Tämä ei ole tuonut kestävää onnea hänen elämäänsä. nellä on lukuisia kariutuneita seurustelusuhteita, avioeroja ja yksi avioliitto peruuntui vain neljä päivää ennen häitä. Jennifer Lopez on lausunut lehdistölle, että avioerot ovat johtuneet mm. pariskunnan jatkuvasta riitelystä. Lehdistö on luonnehtinut Lopezia diivaksi, joka haluaa vaatia ja päättää.

Taivaan Isä on luonut ihmisen mieheksi ja naiseksi sekä säätänyt avioliittoon järjestyksen, jotta avioliitossa olisi rauha ja onni kukoistaisi. Miehen velvollisuus on rakastaa vaimoaan uhrautuvasti ja vaimon velvollisuus on kunnioittaa aviomiestään, joka on perheen pää (Ef. 5:21-33). Taivaan Isä on ollut tosissaan, kun on säätänyt tämän järjestyksen. Tätä ei kannata kyseenalaistaa, jos haluaa päästä Taivaan porteista sisään. Jumalalla on kaikki valta Taivaassa ja siellä noudatetaan Hänen tahtoaan. Yksikään ihminen ei voi määräillä Jumalaa ja sellaisia määräilijöitä ei ole Taivaassa yhtäkään (Matt. 5:19-20, 7:23 1933/38).

Jes. 45:9, 11: "Voi ihmistä, joka riitelee luojaansa vastaan, voi ruukunsirpaletta sirpaleitten joukossa! Sanooko savi muovaajalleen: "Mitä sinä pystyt tekemään?" Sanooko teos tekijälleen: "Ei sinulla ole taitajan kättä... ..Näin sanoo Herra, Israelin Pyhä, hän, joka on Israelin luonut: -- Tekö vaatisitte minut tilille lapsistani, tekö antaisitte minulle neuvoja ja ohjeita omien kätteni töistä?

Jos jompikumpi aviopuolisoista ei pidä osaansa, niin siitä tulee riitoja. Riidat eivät ole sellainen syy, että Taivaan Isä olisi antanut luvan sen perusteella hylätä puolisonsa, vaan silloin tulee pyrkiä ratkaisemaan riidat pois.

Taivaan Isän Pyhä rakkaus on kärsivällistä. Amerikkalaiset viihdeartistitkin voivat pelastua, jos he katuvat ja kääntyvät pois synnin tekemisestä. Tämä tarkoittaa yleensä täydellistä elämäntavan muutosta. Sen jälkeen ei saa enää tehdä syntiä. 

Apt. 2:37-38: "Kuullessaan tämän kaikki tunsivat piston sydämessään, ja he sanoivat Pietarille ja muille apostoleille: "Veljet, mitä meidän pitää tehdä?" Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen."

Armoa aviorikkojille

Hoosean kirja opettaa sen, että haureellisesti elänyt voi saada armoa. Jumalan pyhän rakkaus kutsuu haureellisia tekemään parannuksen. Hoosean haureellinen vaimo pääsi takaisin, mutta joutui lopettamaan haureuden ja sen lisäksi odottamaan pitkään sitä, että pääsee Hoosean kanssa samaan aviovuoteeseen. Yeshua (Jeesus) tapasi kaivolla samarialaisen naisen ja puhui hänelle, vaikka juutalaiset eivät saaneet olla tekemisissä toisten kansojen kanssa. Kyse oli siitä, että Yeshua (Jeesus) halusi muistuttaa naista haureuden synnistä. Yeshua (Jeesus) tiesi, että naisella oli ollut viisi miestä ja nykyinen mies ei ollut hänen omansa. Nainen vakuuttui siitä, että Messias puhui hänelle (Joh. 4:1-42). 

Toinen nainen oli tuomittu aviorikoksesta ja häntä oltiin kivittämässä. Fariseukset yrittivät saada Jeesuksen ansaan ja kysyivät Jeesukselta, että voiko naisen kivittää. Yeshua (Jeesus) vastasi viisaasti, että se heistä, joka ei ole tehnyt aviorikosta, voisi heittää ensimmäisen kiven. Lopputulos oli se, ettei yhtään kiveä lentänyt. Yeshua (Jeesus) armahti naista, mutta muistutti, ettei nainen saanut enää tehdä syntiä (Joh. 8:1-11). Kuningas Daavid teki aviorikoksen, mutta hän katui tekoaan Jumalan edessä. Jumala armahti Daavidia, eikä Daavidia tuomittu kuolemaan. Daavid ei saanut jäädä nauttimaan haureuden hedelmästä ja Jumala otti haureuden seurauksena syntyneeltä pojalta hengen, kun lapsi oli 7 päivää vanha (2. Sam. 12:1-19). Lapsi kuoli päivää ennen, kuin poika olisi ympärileikattu.

Aviorikoksen tehneelle tulee antaa anteeksi, jos hän tosissaan katuu ja lopettaa synnin tekemisen, jolloin hän välttää Raamatun tarkoittamasta rangaistuksesta. Aviorikos on kuitenkin peruste ottaa avioero vaimosta.

Epäjumalanpalvelus tulee lopettaa

Monikulttuurisuus on nykyään muodissa. Se on tuonut Eurooppaan paljon uusia uskontoja. Raamatun Jumala on kertonut, että Hän on ainoa Jumala ja muita jumalia ei ole olemassa: 

Mark. 12:28-32: ".."Mikä käsky on kaikkein tärkein?" Jeesus vastasi: "Tärkein on tämä: 'Kuule, Israel: Herra, meidän Jumalamme, on ainoa Herra. Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi ja koko voimallasi.' Toinen on tämä: 'Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.' Näitä suurempaa käskyä ei ole." Lainopettaja sanoi hänelle: "Oikein, opettaja! Totta puhuit, kun sanoit, että Herra on ainoa Jumala, ei ole muita kuin hän." 

Ps. 96:5: "Eivät ole jumalia toisten kansojen jumalat, mutta Herra on taivaitten luoja."

2. Moos. 20:2-5 (1933/38): "Minä olen Herra, sinun Jumalasi, joka vein sinut pois Egyptin maasta, orjuuden pesästä. Älä pidä muita jumalia minun rinnallani. Älä tee itsellesi jumalankuvaa äläkä mitään kuvaa, älä niistä, jotka ovat ylhäällä taivaassa, älä niistä, jotka ovat alhaalla maan päällä, äläkä niistä, jotka ovat vesissä maan alla. Älä kumarra niitä äläkä palvele niitä. Sillä minä, Herra, sinun Jumalasi, olen kiivas Jumala, joka kostan isien pahat teot lapsille kolmanteen ja neljänteen polveen, niille, jotka minua vihaavat;"

1. Kor. 10:20-22: "Tarkoitan sitä, että epäjumalien palvelijat uhraavat pahoille hengille eivätkä Jumalalle, enkä halua teidän joutuvan yhteyteen pahojen henkien kanssa. Te ette voi juoda sekä Herran maljasta että pahojen henkien maljasta, ette voi olla osallisina sekä Herran pöytään että pahojen henkien pöytään. Emme kai halua herättää Herran kiivautta? Olemmeko muka häntä vahvempia?"

5. Moos. 12:29-30: "..Älkää ottako selkoa siinä maassa asuvien kansojen jumalista älkääkä kyselkö, miten nuo kansat palvelivat jumaliaan. Te ette saa Herraa, Jumalaanne, palvellessanne noudattaa näiden kansojen tapoja, sillä kaikki se, mitä ne ovat tehneet palvoessaan jumaliaan, on Herralle iljetystä, jota hän vihaa.."

Raamatun Jumala on ainoa olemassa oleva Jumala, joka on yksin luonut kaiken. Häntä ei voi kuvata patsaalla eikä kuvalla. Hän on Isä, Poika ja Pyhä Henki, joka on yksi ja sama Jumala. Hän on ilmoittanut itsensä Sanansa kautta Raamatussa. Raamattua opiskelemalla ja sen mukaan elämällä ihminen oppii tuntemaan Taivaan Isän ja Hänen tahtonsa. Jumala on määrännyt, mitä Raamatussa lukee. Kristinuskossa synnit saa anteeksi yksin Jumalan armosta, kun tekee parannuksen synneistä. Pelastuneet antavat kiitoksen ja kunnian Kuninkaiden Kuninkaalle, Yeshualle.

Väärissä uskonnoissa on tarjolla useita epäjumalia, joista ihminen on valmistanut jonkin patsaan tai kuvan. Ihmiset voivat shoppailla väärien uskontojen hyllyllä ja valita mieleisen kuolleen patsaan. Väärät uskonnot korostavat ihmisen tekoja ja väittävät, että hyvillä teoilla voisi hyvittää pahat teot pois. Väärien uskontojen pyhinä pitämät kirjat ovat ihmisen itse keksimiä. Kirjojen tarkoitus on vain viihdyttää kaunokirjallisuuden lailla ja tuoda sellaista väärää hengellisyyttä, ettei ihminen löytäisi todellista Luojaansa.

Jes. 44:9-12, 19 (1933/38): "Jumalankuvien tekijät ovat turhia kaikki tyynni, eivätkä nuo heidän rakkaansa mitään auta; niiden todistajat eivät näe eivätkä tiedä mitään, ja niin he joutuvat häpeään. Kuka hyvänsä muovatkoon jumalan ja valakoon kuvan, ei se mitään auta. Katso, kaikki sen seuraajat joutuvat häpeään, ja sen sepittäjät ovat vain ihmisiä. Tulkoot kokoon kaikki ja astukoot esiin: vaviskoot ja hävetkööt!

Rautaseppä ottaa työaseen ja työskentelee hiilten hehkussa, muodostelee kuvaa vasaralla ja takoo sitä käsivartensa väellä; hänen tulee nälkä, ja voima menee, hän ei saa vettä juodaksensa, ja hän nääntyy..
..Ei tule heidän mieleensä, ei ole heillä järkeä eikä ymmärrystä, että sanoisivat: "Osan siitä olen polttanut tulessa, olen paistanut sen hiilillä leipää, paistanut lihaa ja syönyt; tekisinkö tähteestä kauhistuksen, lankeaisinko maahan puupölkyn eteen!"

Lopputulos on se, että Jumala hävittää kaikki väärät uskonnot maapallolta ennen tuhatvuotisen valtakunnan alkua. Silloin koko maapallo kumartaa vain Israelin Jumalaa, Yeshua HaMashiachia, Kuninkaiden Kuningasta. 

Sef. 2:11: "Pelottava on Herran voima, hän on hävittävä kaikki jumalat maan päältä. Koko maanpiiri kumartaa häntä, kaukaiset rannat ja saaretkin."

Sef. 3:9: "Vielä minä, Herra, annan kansoille uuden mielen, ja niin ne puhuvat puhtain huulin, huutavat avuksi minun nimeäni, kaikki ne palvelevat minua."

Jos pappi suhtautuu hyväksyvästi vääriin uskontoihin, niin hän menettää pelastuksensa (Matt. 5:17-20, 7:21-23 1933/38, 1. Kor. 6:9). Uskontojen välinen dialogi tekee tätä. Mikäli kristitty ihminen palvoon samaan aikaan toista jumalaa, niin hän menettää pelastuksensa. Epäjumalanpalvelus on synti, jota voidaan verrata hengelliseen haureuteen. Tästä tulee sana porttokirkko, joka tarkoittaa kirkkoa, joka ei ole uskollinen Jumalan Sanalle. Meidän tulee seistä selkä suorana Raamatun Jumalan vieressä ja kieltää muut jumalat. Jos et pysty meidän ajan yleisen mielipiteen paineissa tähän, niin et pelastu Taivaaseen.

Vapaamuurarius ja Odd Fellows ovat vääriä uskontoja

Ihmisen menestymisen himo johtaa usein siihen, että sitä taloudellista menestystä ja vaikutusvaltaa haetaan keinolla millä hyvänsä.

Salaisuus, joka ei päivänvaloa kestä
Vapaamuurarit ja Odd Fellows järjestöt ovat salaseuroja, jotka eivät paljasta kaikkia rituaalejaan yleisölle. Tämä johtuu siitä, että silloin paljastuisi se, järjestöt ovat paholaisen kirkkoja. Salaseurojen rituaaleissa tehdään niin häpeällisiä asioita, etteivät he edes halua kertoa niistä muille. Siinä ei "hyväksi mieheksi" väitetty parane, vaan vajoaa syvemmälle pimeyteen. Rituaaleissa nautitaan mm. verta ehtoollismaljasta, joka on painavasti kielletty Raamatussa. Salaseuralaiset palvovat erilaisia epäjumalia, joilla on salanimiä, koska ne tosiasiallisesti tarkoittavat paholaista. Salaseuran loosin lattialla on mustavalkoiset ruudut, seinän vierellä komeat istuimet kohti vastapäistä tuoliriviä ja katossa kaareva tähtitaivas tai muu koristeellinen katto esim. sinitaivas (IL 21.11.2020). Näiden järjestöjen jäsenet ovat vailla pelastusta.

Väärissä uskonnoissa on tavallista, että niissä tehdään rituaaleja, joilla yritetään määrätä Jumalaa tai vaikuttaa toisiin ihmisiin. Tätä kutsutaan taikuudeksi tai magiaksi. Jumala on Kaikkivaltias ja tietää kaikkein parhaiten, mitä kulloinkin tehdä. Ihmisellä ei ole valtaa Jumalaan, eikä ihminen voi kesyttää Jumalaa

Väärät uskonnot unelmoivat sellaista, että ihminen voisi kehittyä Jumalaksi. Jumala ei annan jumaluutta kenellekään ihmiselle eikä Jumalan luoma ihminen etene koskaan Jumalaksi. Eeva himoitsi jumaluutta paratiisissa. Synnin seurauksena Jumala heitti Adamin ja Eevan ulos paratiisista sekä teki ihmisestä kuolevaisen (1. Moos. 2:5-25).

Jes. 47:11-15: "Mutta nyt sinä saat pahuutesi palkan, sitä et osaa manata pois. Onnettomuus kaatuu sinun päällesi, etkä pysty torjumaan sitä. Ja äkkiarvaamatta vyöryy ylitsesi perikato, jota et osannut odottaa. 

Astu toki esiin loitsuinesi ja runsaine taikoinesi! Niiden parissahan olet puuhaillut nuoruudestasi saakka -- ehkäpä voit saada avun, ehkä pelotat pahan pois! Olethan uuvuksiin asti harjoittanut taikojasi. Astukoot siis esiin sinua puolustamaan nuo taivaan jaottelijat ja tähtien tähyäjät, jotka aina uuden kuun tullen ilmoittavat, mikä sinua odottaa!

Katso, he ovat kuin olkia, tuli polttaa heidät, he eivät voi pelastaa edes itseään sen liekistä. Ei se ole hiillos, jonka luona lämmitellään, ei valkea, jonka äärellä istuskellaan. Noin käy kumppaniesi, joiden kanssa olet ahkeroinut hamasta nuoruudestasi saakka. He hoipertelevat kuka minnekin -- kukaan ei sinua pelasta." 

Kaikesta huolimatta monet seurakunnat sallivat sen, että tunnettuja salaseuralaisia kutsutaan puhumaan jumalanpalvelukseen. Heitä ei saisi edes pitää seurakunnan jäseninä (1. Kor. 5). Monet haluavat salaseuralaisilta rahaa ja hyötyä heidän ystävyydestään. Rahan vastaanottaminen heiltä tarkoittaa samaa kuin se, että hyväksyy salaseuran synnit. Salaseuralaisten kanssa toimiminen ja rahan vastaanottaminen heiltä tarkoittaa sitä, että siinä menettää pelastuksensa (Matt. 7:21-23 1933/38; 1. Kor. 5, 6:9-10, 10:20-22, Gal. 5:20-21).

Sherlock Holmes selvitti salaseuran metkut, mutta Hollywood jatkaa pimeydessä

Vuonna 2009 tuli ensi-iltaan elokuva Sherlock Holmes. Sherlock Holmes selvitti 'Temple of the Four Orders':in salamurhat ja maailmanvalloitushankkeen Dr Watsonin ja Irenen kanssa, jotka estivät katastrofin täpärästi. Sherlock pelasti Irenen hengen pahan kynsistä. Paha sääntökunta hävisi kamppailun ja tuhoutui. "Hyvä" voitti paha, vaikka elokuvan "hyvä" ei ollut ollenkaan viaton.

Rachel McAdams
Elokuvaa on kuvattu Lontoossa vapaamuurarien päätemppelissä. Elokuvan paha sääntökunta tekee rituaaleja, jotka matkivat vapaamuurarien rituaaleja. Elokuvan käsikirjoittavat lienevät selvittäneen rituaalit mm. alan kirjallisuudesta. Elokuva ei kutsu sääntökuntaa vapaamuurareiksi, mutta katsoja saa sellaisen käsityksen, että elokuva matkii tätä salaseuraa. Elokuva esittää sääntökunnan vallanhimoiseksi ja keinoja kaihtelemattomaksi kerhoksi, jonka jäsenet ovat korkeassa yhteiskunnallisessa asemassa ja harjoittavat taikuutta sekä häpeällisiä rituaaleja. Vapaamuurareista kertoo lisää artikkeli: 'Käärme hyökkää, mutta lyö päänsä kiveen ja myrkkyhampaat katkeavat'.

Sherlock Holmesin apulaisena Irenen roolissa näyttelee kanadalainen näyttelijä Rachel McAdams. Wikipedian tietojen mukaan hän harrastaa päivittäin kundaliinijoogaa, mikä on epäjumalanpalvelusta. Vaikka koko elokuva yrittää olla vain jännittävää viihdettä, elokuva ja sen näyttelijöiden henkilökohtainen elämä esittelee malleja harjoittaa epäjumalanpalvelusta.

Television ja elokuvaprojektorin keksimisen jälkeen Hollywoodin on syntynyt valtavan suuri viihdeteollisuus. Hollywoodin viihde sisältää paljon väkivaltaa, kauhua ja magiaa.  Jotkut elokuvat ovat hyvin epäsiveellisiä. Elokuvat ja televisiosarjat tarjoavat katsojille arvomaailman, missä rahallinen menestys ja muilta ihmisiltä saatava suosio nousee elämän ylimmäksi päämääräksi. Hollywood antaa väärää esimerkkiä syrjähypyistä, satunnaisista suhteista, tuhlailevasta elämäntyylistä (Yle 1.2.2017). Hollywoodia voisi pitää yhtenä suurimmista pimeyden pesäkkeistä. Huono tarjonta ei rajoitu pelkästään aikuisille, vaan lapsille tarkoitettujen sarjakuvien hahmot ovat usein hyvin väkivaltaisia. Kalifornia on muutenkin hyvin huonossa jamassa jengiväkivallan ja huumerikollisuuden takia.

Hollywoodin elokuvat ja televisiosarjat pitävät ihmisiä koukussa. Suomalaiset katsovat televisiota yli kolme tuntia päivässä. He saavat paljon vaikutteita viihdetarjonnasta. Tämä näkyy siinä, että monet katsojat ovat alkaneet palavasti fanittamaan eri näyttelijöitä, elokuvasarjoja ja urheilutähtiä. Tästä fanittamisesta on tullut monelle uskonto. Kun ihminen hylkää kokonaan Jumalan ja alkaa etsimään onneaan kaikesta edellä esitetystä maallisesta tarjonnasta, niin silloin tästä maallisesta tarjonnasta tulee ihmisille epäjumalanpalvelusta. Luojaa loukkaa syvästi se, ettei Hänen lapsensa ole kiinnostuneet läheisestä suhteesta Isäänsä Taivaassa.

Lauren Graham
Hollywoodin elokuvateollisuus tekee elokuvia myös Raamatun aiheista. Mitä uudempi elokuva niin sitä komeammat erikoistehosteet ovat, mutta juoni on entistä kauempana siitä, mitä Raamatussa lukee. Hollywood on ottanut vapauden dramatisoida ja muuttaa alkuperäisiä Raamatun kertomuksia, jotta elokuvat myisivät paremmin. Kun nykyajan ihmiset eivät viitsi lukea Raamattua niin, he saavat paljon vääriä tietoja siitä, mitä Raamattu opettaa sellaisista aiheista kuten Jeesuksen elämä, Mooses, Israelin vapautuminen Egyptin orjuudesta, vedenpaisumus jne. 

Lauren Graham tunnetaan roolistaan televisiosarjassa Gilmoren tytöt. Lauren on katolinen ja käy silloin tällöin kirkossakin. Lauren Graham on näytellyt myös elokuvissa kuten esim. 'Evan taivaanlahja', joka kertoo Nooan arkin rakentamisesta ja vedenpaisumuksesta juonella, joka on hyvin kaukana Raamatun oikeasta kertomuksesta. Elokuva on komedia, joka ei kunnioita Jumalan pyhyyttä ollenkaan. Lauren on hyvin lahjakas ja monesti palkittu näyttelijä, mutta menestyksekäs näyttelijän ura ja oma tuotantoyhtiö ovat vieneet häntä niin paljon, ettei hän ole 49 vuoden ikään mennessä ehtinyt kertaakaan naimisiin.

Eva Loringa
Yksi USA:n ja samalla maailman suosituimmista televisiosarjoista on ollut 'Täydelliset naiset'. Hollywood-sarjan nimi on vapaasti käännetty ja suoraan suomennettuna sarjan nimi on 'Epätoivoiset kotirouvat' (Desperate Housewives). Sarja esittää päähenkilöiden elämän päälisin puolin täydellisenä, mutta päähenkilöiden elämät ja ihmissuhteet ovat enemmän tai vähemmän suurissa ongelmissa. Tätä on Hollywood. Täydellinen onkin epätoivoista. 

Yhtä sarjan päähenkilöä Gebriellea näyttelee Eva Loringa. Hänen yksityiselämänsä on ollut samalla tavalla ongelmissa. Eva Loringa löysi aviomiehensä kännykästä satoja viestejä vieraan naisen kanssa ja Eva Loringa otti eron miehestään. Kuten niin monella Hollywood-näyttelijällä, mikään ei näytä olevan kestävää.

Viihteen tai taiteen tekeminen ei oikeuta pitämään Jumalaa halpana

Yhteiskunta on nykyään paljon sallivampi suoranaiselle Jumalanpilkalle. Televisiossa on viime vuosina yleistynyt entistä suurempi uskallus pilkata Jumalaa ja uskovia. Komiikka-ohjelmissa pidetään pilkkana kristinuskon pyhimpiä arvojaYritykset saavat tehdä rahaa myymällä Jumalaa pilkkaavia pilapiirroksia ja sarjakuvia. Taidemuseot saavat myydä pääsylippuja taidenäyttelyihin, joissa loukataan Jumalan pyhyyttä. Uskonrauhasta säädetty laki on menettänyt lähes kokonaan merkityksensä. Jumala on armossaan kärsivällinen, mutta yhden asian Hän on kertonut selvästi:

Gal. 6:7-8: "Älkää pettäkö itseänne! Jumala ei salli itseään pilkattavan. Mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää. Joka kylvää siemenen itsekkyyden peltoon, korjaa siitä satona tuhon, mutta se, joka kylvää Hengen peltoon, korjaa siitä satona ikuisen elämän." 

Yeshuan veri voi puhdistaa likaisimmankin syntisen

Etelä-Israelin eli Juudan kuninkaana oli Manasse. Hän oli aluksi hyvin paha kuningas. Manasse toi Jerusalemin temppeliin epäjumalien patsaita ja Manasse alkoi kansan kanssa palvomaan vääriä jumalia. Manasse jopa harjoitti noituutta ja surmasi Jumalan profeettoja.

Israelin Jumala rankaisi Manassea siten, että Assyyrian armeija otti Manassen vangiksi. Manasselle laitettiin nenärengas ja kahleet. Manasse talutettiin nenärenkaasta Babyloniaan asti vankilaan. Juudan kansaa rangaistiin siten, että Assyyrian armeija sai ryöstää ja rosvota heitä.

Manasse nöyrtyi Jumalan edessä. Hän tunnusti Jumalalle syntinsä ja rukoili armoa. Jumala armahti Manassea ja hän pääsi takaisin Juudan kuninkaaksi. 

2. Aik. 33:12-13: "Ahdingossaan Manasse koetti lepyttää Herraa, Jumalaansa, ja nöyrtyi isiensä Jumalan edessä. Kun Manasse rukoili Jumalaa, Jumala myöntyi hänen pyyntöönsä. Hän kuuli Manassen rukouksen ja johdatti hänet takaisin valtaistuimelle Jerusalemiin. Silloin Manasse ymmärsi, että Herra on Jumala."

Tämän kurituksen jälkeen Manasse oli tehnyt parannuksen raskaista synneistä. Hän siivosi temppelistä pois väärien jumalien patsaat ja hävitti ne. Manasse sai lopetettua väärien jumalien palvonnan myös kansan keskuudessa. Manasse alkoi nöyrästi palvelemaan Israelin Jumalaa kiittäen ja ylistäen.

2. Aik. 33:14-17: "Myöhemmin Manasse rakensi Daavidin kaupunkiin hyvin korkean ulomman muurin, joka kulki Gihonista länteen, jatkui laakson rinnettä Kalaportille asti ja kiersi Ofelin. Kaikkiin Juudan varustettuihin kaupunkeihin hän asetti sotapäälliköitä. 

Hän poisti Herran temppelistä epäjumalat ja sinne teettämänsä patsaan sekä hävitti kaikki alttarit, jotka oli pystyttänyt temppelivuorelle ja muualle Jerusalemiin, ja heitätti ne kaupungin ulkopuolelle. Hän kunnosti Herran alttarin, uhrasi sillä yhteysuhreja ja kiitosuhreja ja käski Juudan kansan palvella Herraa, Israelin Jumalaa. Mutta kansa uhrasi yhä kukkulapyhäköissä, nyt kuitenkin vain Herralle, omalle Jumalalleen."  

Kuningas Manasse on esimerkki siitä, että hyvinkin paheellinen ihmisen voi saada syntinsä anteeksi, jos nöyrtyy Yeshuan (Jeesuksen) edessä ja lopettaa synnin tekemisen.

Dan. 10:12: "Monet seulotaan, sulatetaan ja puhdistetaan, mutta jumalattomat elävät jumalattomina, eikä kukaan jumalattomista ole tätä ymmärtävä. Mutta viisaat ymmärtävät."

Jumala lähettää Elian tapaan toimivia palvelijoita, ettei kaikkia ihmisiä tarvitse tuomita helvettiin

Taivaan Isän on armollinen Jumala. Hän ei halua, että Hänen lapsensa joutuisivat ikuisiksi ajoiksi helvetin tuleen. Jumalan toimintatapa on se, että Hän lähettää Elian tapaan toimivia palvelijoitaan ohjaamaan ihmisiä elämänmuutokseen, jottei Jumalan tarvitse tuomita koko maapalloa helvetin tuleen. Elian tapaan toimivat palvelijat nuhtelevat, mutta myös puhuvat Jumalan armosta niille, jotka lopettavat synnin tekemisen. Ihmisen täytyy uudistua ja kääntyä pois omilta teiltään. Heidän on alettava seuraamaan Yeshuaa.

Joh. 3:3: "Jeesus vastasi hänelle: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa." 

Johannes Kastaja oli profeetta Elia (Matt. 11:14, 17:12-13). Hän nuhteli sekä vaati kovasanaisestikin parannuksen tekoa ja onnistui siinä. Vaikka hän ei tehnyt voimatekoja, niin kansa uskoi Johannes Kastajan olevan Jumalan profeetta (Luuk. 20:6). Raamattu opettaa, että Jumala lähettää vielä kerran profeetta Elian tekemään uskonpuhdistusta ennen, kuin tulee suuri ja pelottava Herran päivä (Matt. 17:11, Mal. 3:22-23). 

Jerusalem on monta kertaa langennut synteihin, mutta Jumala on myös sitä puhdistanut eri tavoin, myös tuleen verrattavilla rangaistuksilla. Raamattu kertoo, että Jerusalemiin rakennetaan vielä kolmas temppeli, jonka polttouhrialttarin toinen nimi on Ariel (Hes. 43:15 Biblia). Se tarkoittaa Jumalan Leijonaa. Temppelin keskellä oleva polttouhrialttari kertoo, että Juudan Leijona vihaa syntiä. Jumalan vihan tarkoitus on, että ihmiset tekisivät parannuksen, ettei kaikkia heistä tarvitse tuhota helvetin tulessa vaan, että he tekisivät parannuksen ja ottaisivat vastaan Jumalan armon. Vaikka Jerusalem on ollut monta kertaa uskoton Jumalalle, niin lopuksi Yeshua HaMashiachiin uskova jäännös puhdistetaan Hänen armollisella verellään. Raamattu kutsuu Jerusalemia myös nimellä Ariel, mikä viittaa Juudan Leijonan temppelissä olevaan Ariel-nimiseen uhrialttariin, jossa synti poltetaan tuhkaksi.

Jes. 29:1-3: "Voi Ariel, Ariel, voi sinua, kaupunki jonka luo Daavid leiriytyi! Lisätkää vuoteen vielä vuosi, kiertäkööt juhlat kiertonsa, sitten minä panen ahtaalle sinut, Ariel, ja sinä voihkit ja valitat. Niin sinusta todella tulee minun uhrialttarini. Kuten Daavid minä leiriydyn sinua piirittämään, saarran sinut vallein ja pystytän piirityslaitteet sinun ympärillesi..."

Publikaanit ja portot uskoivat Johannesta, lopettivat synnin tekemisen ja ottivat Johannekselta kasteen. Papisto sekä Raamatun opettajat eivät uskoneet Johannesta ja he menettivät pelastuksensa. Papistolla on usein väärää itseluottamusta sen suhteen, elävätkö he pelastuneena tai eivät. Tästä asiasta kertoo lisää artikkeli: 'Pappien synnit paljastuvat - moni ensimmäinen joutuu viimeiseksi'.
 
Luuk. 7:29-30: "Kaikki, jotka kuulivat Johannesta, publikaanitkin, taipuivat tunnustamaan, että Jumalan vaatimus oli oikea, ja ottivat Johannekselta kasteen. Mutta fariseukset ja lainopettajat asettuivat Jumalan tahtoa vastaan eivätkä ottaneet Johannekselta kastetta." 

Matt. 21:31-32: "Jeesus sanoi: "Totisesti: portot ja publikaanit menevät Jumalan valtakuntaan ennemmin kuin te. Johannes avasi teille vanhurskauden tien, mutta te ette uskoneet häntä. Portot ja publikaanit sen sijaan uskoivat, ja vaikka te sen näitte, te ette jälkeenpäinkään tulleet katumukseen ettekä uskoneet häntä." 

Papit luulivat, että he pelastuvat joka tapauksessa, koska he ovat israelilaisia. Johannes Kastaja muistutti, ettei papit pelastu, jos he eivät lopeta synnin tekemistä. Samalla tavalla nykyiset kirkot opettavat väärin, että pelastumiseen riittäisi pelkkä uskontunnustuksen lausuminen, vaikka tekisit kuinka paljon syntiä. Tämä ei pidä paikkansa.

Matt. 3:7-9: "Mutta kun Johannes näki, että hänen kasteelleen oli tulossa myös monia fariseuksia ja saddukeuksia, hän sanoi heille: "Te käärmeen sikiöt! Kuka teille on sanonut, että te voitte välttää tulevan vihan? Tehkää hedelmää, jossa kääntymyksenne näkyy! Älkää luulko, että voitte ajatella: 'Olemmehan me Abrahamin lapsia.' Minä sanon teille: Jumala pystyy herättämään Abrahamille lapsia vaikka näistä kivistä. Kirves on jo pantu puun juurelle. Jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, kaadetaan ja heitetään tuleen."

Raamattu säätää, että se voidaan tuomita mm. menettämään koko omaisuutensa, joka ei noudata Jumalan lakia (Esra 7:26). Publikaanit olivat epärehellisiä ja korruptoituneita veronkerääjiä, jotka laittoivat osan veroista omaan taskuunsa. Sellainen oli Sakkeuskin. Hän kuitenkin uskoi Yeshuaa (Jeesusta), teki parannuksen ja palautti varastamansa rahat. Sakkeus pelastui Taivaaseen. Sakkeus ymmärsi sen, että hän oli rikastunut vääryydellä. Hänen katumuksensa johti siihen, että hän palautti likaa kiskomansa rahat takaisin lisättynä lain säätämällä korotuksella (2. Moos. 21:37, 3. Moos. 5:20-26, 4. Moos. 5:5-8). Sakkeuksen puheesta näkyy myös se, ettei hän halunnut jäädä hyötymään vääryydellä ansaitusta omaisuudesta ja hän lisäksi antoi puolet omaisuudestaan köyhille.

Luuk. 19:5-17: "Mutta tultuaan sille kohtaa Jeesus katsoi ylös ja sanoi: "Sakkeus, tule kiireesti alas. Tänään minun on määrä olla vieraana sinun kodissasi."Sakkeus tuli kiireesti alas ja otti iloiten Jeesuksen vieraakseen. Kun ihmiset näkivät tämän, he sanoivat paheksuen: "Syntisen miehen talon hän otti majapaikakseen." Mutta Sakkeus sanoi Herralle kaikkien kuullen: "Herra, näin minä teen: puolet omaisuudestani annan köyhille, ja keneltä olen liikaa kiskonut, sille maksan nelinkertaisesti takaisin." Sen kuultuaan Jeesus sanoi häneen viitaten: "Tänään on pelastus tullut tämän perheen osaksi. Onhan hänkin Abrahamin poika. Juuri sitä, mikä on kadonnut, Ihmisen Poika on tullut etsimään ja pelastamaan."

Papisto paheksui tekopyhästi sitä, että Yeshua (Jeesus) meni syntisen ihmisen luokse. Jumalan pyhyyteen kuuluu myös se, että Hän haluaa pelastaa. Jumala tuli Yeshua-nimisenä ihmisenä maan päälle, jotta syntiset voisivat tehdä parannuksen ja pelastua. Jumalan nimi Yeshua (Jeesus) tarkoittaa 'Minä Olen Pelastaja'.


Jumala pelastaa ljelle jääneen jäännöksen

Taivaan Isä ei jää toimettomaksi, jos hänen lapsensa joukolla marssivat ikuiseen helvetin tuleen. Jumala voi kärsivällisesti odottaa parannuksen tekemistä yli sukupolvien. Jumala voi odottaa jopa satoja vuosia ja sitten vasta alkaa toimimaan. Kun Jumala alkaa puhdistamaan, niin Hän varoittaa ensin tulevasta ojentamisesta palvelijoittensa kautta:

Aamos 3:7-8: "Ei Herra Jumala tee mitään ilmoittamatta suunnitelmiaan palvelijoilleen, profeetoille. Leijona ärjyy, kuka ei pelkäisi? Herra Jumala puhuu, kuka ei julistaisi?"

Valitettavan usein käy niin, että profeetoille vain nauretaan ja sitten se tuho yllättää syntiset housut kintuissa. On hyvin tavallista, että Jumala käyttää rankaisemisessa vieraan maan armeijaa, nälänhätää, kulkutauteja ja luonnonkatastrofeja. Vasta nämä asiat saavat ihmiset heräämään.

1900-luvun alussa Los Angelesissa syntyi hyvin pieni seurakunta Azusa-kadulle. Eräät sen jäsenistä alkoivat puhumaan kielillä. Valitettavasti mukana oli epätervettä torontolaisuutta, jossa matkitaan eläinten ääniä ja mennään transsiin (koirat, kojootit, kanat jne, kuten esim. videoissa A ja B), mikä ei ole Jumalasta.

2. Piet. 2:1, 12-13: "Israelin kansan keskuudessa esiintyi kuitenkin myös vääriä profeettoja, ja samoin on teidänkin joukkoonne ilmestyvä vääriä opettajia. He salakuljettavat teidän keskuuteenne tuhoisia harhaoppeja...      ..Siinä he ovat kuin järjettömät eläimet, jotka luonto on tarkoittanut pyydystettäviksi ja tapettaviksi, ja eläinten lailla he myös tuhoutuvat, saavat vääryyksistään väärintekijän palkan..." 

Paikalliset lehdet alkoivat kirjoittamaan pilkallisesti seurakunnasta, jossa puhuttiin kummallisia kieliä. Koko Los Angeles alkoi nauramaan ja pilkkaamaan seurakuntaa. Sitten San Franciscossa tapahtui suuri maanjäristys vuonna 1906. Puutalovaltainen kaupunki syttyi palamaan ja tuhoutui maan tasalle. 3000 kaupunkilaista kuoli ja 250.000 joutui kodittomaksi. Tämän jälkeen Los Angelesissa tapahtui muutama pienempi jälkijäristys. Los Angelesin asukkaat ajattelivat tapahtuman olleen Jumalan rangaistus ja pelästyivät suuresti. Azusa-kadun seurakunnan pilkasta oli tullut hyvä mainos, joka on jättänyt seurakunnan kaikkien mieleen. Nyt koko kaupunki ryntäsi seurakunnan kokouksiin. Jumalanpalveluksia pidettiin ympäri vuorokauden kahden tunnin välein ja osa väestä seurasi kokouksia kadulta asti, kun sisälle ei kaikki mahtuneet. Maailmanlaajuinen herätys sai tästä pontta. Helluntailaisuudessa on ollut koko ajan lieveilmiönä väärä hurmahenkisyys (mm. torontolaisuus), joka korostaa harhaoppisesti yliluonnollisia temppuja yli Jumalan Sanan (Apt. 8:9-24).

Israelin kansa oppi 40 vuotta kestäneen kovan erämaataipaleensa aikana kuuliaisuuden. Kun Joosua johti tulessa puhdistetun uuden sukupolven luvattuun Israelin maahan, niin tämä sukupolvi valloitti rohkeasti maan ja eli Jumalan tahdon mukaista elämää. Mutta kun uusi sukupolvi kasvoi Israelin maan hedelmällisyydessä ja hyvinvoinnissa, niin israelilaisista tuli taas kerran itsekkäitä ja he halusivat vaihtaa Jumalansa naapurikansojen epäjumaliin. Mitä Jumala on silloin tehnyt? Hän on lähettänyt vieraan maan armeijan kurittamaan syntiin langennutta kansaansa:

Tuom. 2:10-16: "Kun Joosuan sukupolvi oli otettu isiensä luo ja tilalle oli noussut toinen sukupolvi, israelilaiset eivät enää totelleet Herraa eivätkä pitäneet mielessään niitä tekoja, jotka Herra oli heidän hyväkseen tehnyt. Israelilaiset rikkoivat Herraa vastaan ja alkoivat palvella baaleja. He hylkäsivät Herran, isiensä Jumalan, joka oli tuonut heidät pois Egyptistä, ja kääntyivät kumartamaan muita jumalia, joita heidän ympärillään asuvat kansat palvoivat. Näin he herättivät Herran vihan. 

Koska israelilaiset hylkäsivät Herran ja ryhtyivät palvelemaan baalia ja sstartea, Herra vihastui heihin. Hän jätti heidät ryöstelevien rosvojoukkojen armoille ja antoi vihamielisten naapurikansojen alistaa heidät. He eivät enää kyenneet pitämään puoliaan vihollisiaan vastaan, vaan aina kun he ryhtyivät taisteluun, Herran käsi oli heitä vastaan ja hän antoi heidän joutua tappiolle, niin kuin hän oli heille vannonut. Näin israelilaiset joutuivat suureen ahdinkoon. Silloin Herra kohotti kansan johtajiksi tuomareita, ja he pelastivat kansan rosvojoukkojen käsistä.."

Tässä tarinassa on vähän samaa, mitä oli Suomessa toisen maailmansodan aikana, jolloin isovanhempamme rukoilivat ja turvautuivat Jumalaan. Nyt uudet sukupolvet ovat nauttineet kasvaneesta maallisesta hyvinvoinnista ja luopuneet Jumalasta. 

Ne jotka jäivät henkiin vieraan maan armeijan alta, saivat uuden alun elämälle. Tämä tulessa puhdistettu joukko oli oppinut kuuliaisuuden Jumalalle. Jumala on lähettänyt Eurooppaan jo kaldealaisten sotajoukkoja pakolaisvyöryn mukana. Tästä on lisää artikkelissa: 'Sakkokierros tiellä Taivasten valtakuntaan'. Tämän lisäksi Suomea tulee kurittamaan Venäjän armeija ja siitä seuraava vakava ruokapula. Tästä asiasta on lisää artikkelissa: 'Elian päivät tulevat nyt Suomeen'.

Jumala tulee vielä kerran tekemään rankan puhdistuksen omaisuuskansassaan Israelissa. Tuli puhdistaa kullasta epäpuhtaudet pois. Silloin hekin oppivat löytämään totuuden ja kuuliaisuuden Jumalalleen.

Sak. 13:8-9: "Näin sanoo Herra: -- Kaksi kolmasosaa tämän maan asukkaista joutuu tuhoon ja kuolee, vain yksi kolmannes jää jäljelle. Tämän kolmanneksen minä vien tuleen, puhdistan sen kuin hopean ja koettelen sitä tulessa niin kuin kulta koetellaan. He huutavat avuksi minun nimeäni, ja minä vastaan heille. Minä sanon: "He ovat minun kansani." He vastaavat: "Herra, meidän Jumalamme." 

Jumalan armoa on se, että Hän puhdistaa ja pelastaa - ihmisen kivisydän virkoaa eläväksi lihasydämeksi

Jumala haluaa pelastaa. Jumalaa suojelee niitä, jotka tekevät parannuksen synneistään. Hän kutsuu rakkaudella lapsiaan, mutta jos he eivät halua ottaa kutsua vastaan, niin Jumalan armoa on se, että seuraavaksi kansakuntia kuritetaan vaivoilla. Maanjäristykset, tornadot ja muut elämän vaivat ovat Taivaan Isän keinoja herätellä niitä, jotka eivät etsi häntä. Kun ihminen menettää kaiken, niin silloin ei jää muuta kuin avunhuuto Jumalan puoleen. 

Room. 9:18: "Jumala siis armahtaa kenet tahtoo ja paaduttaa kenet tahtoo."

Juud. 1:23: "Pelastakaa ne, jotka voitte, temmatkaa heidät tulesta!.."

Jumala pystyy saamaan jopa televisiotähtiä ja Hollywoodin näyttelijöitäkin tekemään parannuksen. Yeshuan Golgatan sovintoveri on voimallinen puhdistamaan heidät kaikista synneistä. Paavali kertoo, että Jumala on pessyt puhtaaksi nekin, jotka olivat ennen haureellisia ja epäjumalanpalvelijoita. He olivat lopettaneet synnin tekemisen ja saivat armon. Golgatan sovintoveri teki heistä vanhurskaita ja pyhiä. Tämä Raamatun kohta ei tarkoita sitä, että armon varassa saisi jatkaa synnin tekemistä. Jos niin tekee, menettää pelastuksensa.

1. Kor. 6:11:  "Tällaisia jotkut teistä olivat ennen, mutta nyt teidät on pesty puhtaiksi ja tehty pyhiksi ja vanhurskaiksi Herran Jeesuksen Kristuksen nimessä ja Jumalamme Hengen voimasta."

Kivisydän muuttuu lihasydämeksi
Kun ihmisen sydän on kovettunut, niin Jumalan rakkautta ja armoa on se, että Jumala virvoittaa paatuneenkin sydämen. Silloin kivisydän muuttuu lihasydämeksi. Rahanhimo, itsekkyys, diivailu ja jumalaton elämä muuttuu. Ihmisestä tulee nöyrä, hän tottelee Taivaan Isän käskyjä, rakastaa Taivaan Isää ja alkaa elämään pyhää elämää. Ihminen syntyy ylhäältä uudestaan (Joh. 3:3). Jumala Sana tekee ihmisen uudeksi. Ruma kivisydän alkaa sykkimään kauniina lihasydämenä.

Hes. 18:31-32: "Heittäkää pois kaikki rikkomuksenne, kaikki se millä olette syntiä tehneet, ja ottakaa rintaanne uusi sydän ja uusi henki. Miksi te kuolisitte, israelilaiset? En minä tahdo kenenkään kuolemaa -- näin sanoo Herra Jumala. Kääntykää, niin saatte elää!"

Hes. 36:26-27"Minä annan teille uuden sydämen ja teidän sisimpäänne uuden hengen. Minä otan teidän rinnastanne kivisydämen pois ja annan tilalle elävän sydämen. Minä annan henkeni teidän sisimpäänne ja ohjaan teidät seuraamaan säädöksiäni, ottamaan varteen minun käskyni ja elämään niiden mukaan."

Ylhäältä uudesti syntymistä, kivisydämen vaihtamista lihasydämeksi voisi verrata vaikka talon peruskorjaukseen, mitä tehdään televisio-ohjelmassa Hurja remontti (Extreme makeover). Talon asukkaat ovat usein vähäosaisia tai kärsivät sairauksista. Heidän kotinsa on huonossa kunnossa. 

Toukka muuttuu kauniiksi perhoseksi
Sitten aamulla paikalle saapuu hurja remonttiryhmä, joka vie perheen seitsemäksi päiväksi lomalla. Remonttiryhmä tekee sillä aikaa täydellisen peruskorjauksen taloon. Kaikki vanha puretaan pois ja toimitetaan jätteenpolttolaitokselle hävitettäväksi. Talolle tehdään kunnon perustukset ja tontille tuodaan uutta ja puhdasta. Kun perhe saapuu lomalta viikon päästä, niin silmät kyynelissä he ihastelevat uutta upeaa kotia, mitä ei enää vanhasta tunnista. Talo näyttää kuin se olisi kaunistettu morsian.
 
Viikon seitsemäntenä päivänä Jumala lepäsi ja antanut seitsemännen päiviä lapsilleen myös lepopäiväksi. Tuhatvuotinen valtakunta on seitsemännes tuhannes vuosi luomisesta lukien ja se on rauhan valtakunta, sillä Jumalalle tuhat vuotta on kuin yksi päivä (Ps. 90:4, 2. Piet. 3:8). Silloin Jumalan Henki myös lepää.

Hepr. 4:4, 7-11: "Kirjoituksissahan on seitsemännestä päivästä sanottu: "Seitsemäntenä päivänä Jumala lepäsi kaikesta työstään."...

.. Jumala on asettanut uuden määräpäivän, "tämän päivän". Hänhän on paljon myöhemmin Daavidin suulla lausunut edellä mainitut sanat: -- Jos te tänä päivänä kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydäntänne.

Jos jo Joosua olisi vienyt kansan levon maahan, ei Jumala puhuisi toisesta, myöhemmin tulevasta päivästä. Jumalan kansalla on siis yhä sapattijuhla edessään. Se, joka pääsee levon maahan, saa levätä kaikkien töidensä jälkeen niin kuin Jumalakin työnsä tehtyään. Pyrkikäämme siis kaikin voimin tuohon lepoon, ettei yksikään lankeaisi seuraamaan noiden niskoittelijoiden esimerkkiä ja sen vuoksi jäisi taipaleelle."


Taivaan Isän kirje 11.12.2015 (julkaistu 15.1.2016)

Words of the LORD:
“I am coming for a ready church.”
(Words Received from Our LORD by Susan Davis, December 11, 2015)
Children it is I, your LORD. I come to you with a heavy heart. I am saddened. The time is drawing nearer for the removal of MY bride and at that point many will be caught in sudden destruction who will not escape, just as it is written in MY Book so many years before.
All is coming to pass as I have outlined in MY Book. This generation has become filthy in MY Eyes. I cannot look upon the gross sinfulness of these evil children I created with my own hands and by MY Own Breath, the Breath of GOD. O' lost world turn back to your GOD.  Seek ME while I can still be found.
Those who turn against ME will be sorrowful for all eternity, regretful, tormented, and forever in darkness apart from their Great GOD of love and everlasting peace. What an hour of darkness that faces the earth and all those inhabitants of the earth: those left behind to face MY wrath poured out and the punishment of MY enemy. It will be a time like no other, complete darkness will settle over the earth, and it will seem like time is standing still because the anguish of great evil will paralyze those caught in it. It will seem to never end and many will cry out for the rocks to fall on them or to die to be relieved of the  horror of the hour they live in. This is what is coming for my rebellious children, those who will not submit to ME now, those who choose not to allow ME to enter into their hearts. The love of the world is too great for them now and so they will be punished for their rejection of GOD if they do not soon seek ME for their deliverance.  
I am coming for a ready church, a church looking, waiting, and anticipating my arrival. This is MY watchful church, those who take MY Word and line it up to the times and see that MY coming is nigh. They see the urgency of filling their oil lamps and they will be ready and waiting when I come, and their reward will be great.  Look up my children, look up your redemption draws nigh.  I am coming to pull you free and carry you home with ME to everlasting glory.
Look up O' church,
LOVE is coming
Coordinating Scripture:
1 Thessalonians 5:3 (KJV): For when they shall say, Peace and safety; then sudden destruction cometh upon them, as travail upon a woman with child; and they shall not escape.
Job 25:5 (KJV): Behold even to the moon, and it shineth not; yea, the stars are not pure in HIS sight.
Matthew 25:30 (KJV): And cast ye the unprofitable servant into outer darkness: there shall be weeping and gnashing of teeth.
Revelation 6:16 (KJV): And said to the mountains and rocks, Fall on us, and hide us from the Face of HIM that sitteth on the throne, and from the wrath of the LAMB:
1 John 2:15 (KJV): Love not the world, neither the things that are in the world. If any man love the world, the love of the FATHER is not in him.