lauantai 24. lokakuuta 2015

Eläköön elämä - Taivasten Valtakunta on Kuningaskunta


*Elämä on ikuinen kansalaisuus Taivasten Valtakunnassa
*Kuolema on ikuisesti kestävää kärsimystä tulisessa järvessä
*Taivasten Valtakunta on kuningaskunta, jonka kansalaiset noudattavat Kuninkaansa antamia ohjeita ja esimerkkiä
*Kuningasten Kuningas Yeshua HaMashiach (Jeesus Kristus) ottaa kaiken vallan maan päällä ylösnousemuksen voimalla ja hallitsee sitä Israelista käsin

*Jerusalemiin rakennetaan Hesekielin kirjassa kuvattu temppeli, josta tulee Yeshuan valtaistuimen sija
*Kansalaiset rakastavat Kuningastaan ja Valtakunnassa kaikki ovat onnellisia
*Polttava tuli puhdistaa Jumalan huoneen


Elämä on enemmän kuin maallinen vaellus

Kun Yeshua HaMashiachin (Jeesuksen Kristuksen) puhui elämästä, niin Hän tarkoittaa enemmän kuin maallinen vaelluksemme. Hän puhuu iankaikkisesta elämästä, joka on elämisen arvoista elämää. Taivasten valtakunnan kansalaiset saavat sellaisen elämän.

Joh. 11:25-26:
Taivasten Valtakunta on Kuningaskunta
"Jeesus sanoi: "Minä olen ylösnousemus ja elämä. Joka uskoo minuun, saa elää, vaikka kuoleekin, eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole."


Fil. 3:20-21: "Mutta me olemme taivaan kansalaisia, ja taivaasta me odotamme pelastajaksi Herraa Jeesusta Kristusta. Hän muuttaa meidän ruumiimme tästä alennustilasta oman kirkastuneen ruumiinsa kaltaiseksi voimallaan, jolla hän kykenee alistamaan valtaansa kaiken."  

Taivasten Valtakunnan kansalaisuutta kannattaa hakea. Sen eteen kannattaa kilvoitella. Elämä Taivasten Valtakunnassa on ikuista rauhaa, onnea ja rakkautta. Eläköön elämä!

Ef. 2:11-14 (1933/38): "Muistakaa sentähden, että te ennen, te lihanne puolesta pakanat, jotka olette saaneet ympärileikkaamattomien nimen niiltä, joita, lihaan käsillä tehdyn ympärileikkauksen mukaisesti, sanotaan ympärileikatuiksi- että te siihen aikaan olitte ilman Kristusta, olitte vailla Israelin kansalaisoikeutta ja vieraat lupauksen liitoille, ilman toivoa ja ilman Jumalaa maailmassa; mutta nyt, kun olette Kristuksessa Jeesuksessa, olette te, jotka ennen olitte kaukana, päässeet lähelle Kristuksen veressä. Sillä hän on meidän rauhamme, hän, joka teki molemmat yhdeksi ja purki erottavan väliseinän, nimittäin vihollisuuden," 

Taivasten Valtakunnassa jokainen harrastaa, viihtyy ja lomailee. Kansalaiset seurustelevat sopuisasti muitten kanssa. Taivasten valtakunnan kansalainen saa nähdä Taivaan Isän kasvot (Ilm. 22:4). Kansalainen pääsee juttelemaan ja aterioimaan Yeshua HaMashiachin (Jeesuksen Kristuksen) kanssa kasvotusten.

Eläköön ihana elämä
Ilm. 21:2-8: "Näin, kuinka pyhä kaupunki, uusi Jerusalem, laskeutui taivaasta Jumalan luota juhla-asuisena, niin kuin morsian, joka on kaunistettu sulhasta varten. Ja minä kuulin valtaistuimen luota voimakkaan äänen, joka sanoi: "Katso, Jumalan asuinsija ihmisten keskellä! Hän asuu heidän luonaan, ja heistä tulee hänen kansansa. Jumala itse on heidän luonaan, ja hän pyyhkii heidän silmistään joka ainoan kyyneleen. Kuolemaa ei enää ole, ei murhetta, valitusta eikä vaivaa, sillä kaikki entinen on kadonnut." 

Valtaistuimella istuva lausui: "Uudeksi minä teen kaiken." Hän sanoi: "Kirjoita nämä sanat muistiin. Ne ovat luotettavat ja todet." Vielä hän sanoi minulle: "Nyt ne ovat käyneet toteen. Minä olen A ja O, alku ja loppu. Sille, jolla on jano, minä annan lahjaksi vettä elämän veden lähteestä. Tämä on voittajan palkinto. Minä olen hänen Jumalansa, ja hän on minun poikani.

Mutta pelkurit, luopiot ja iljetysten kumartajat, murhamiehet ja irstailijat, noidat, epäjumalien palvelijat ja kaikki valheen orjat saavat tämän palkan: he joutuvat tuliseen järveen rikinkatkuisten lieskojen keskelle. Tämä on toinen kuolema." 

Taivasten Valtakunta on kuningaskunta. Sen Kuningas on paras mahdollinen hallitsija, maailman Luoja itse. Hän on Hyvä Paimen, joka pitää kansalaisistaan huolta ja antaa heille onnellisen elämän.

Ilm. 1:4-6 (RK): "Armo teille ja rauha häneltä, joka on, joka oli ja joka on tuleva, ja niiltä seitsemältä hengeltä, jotka ovat hänen valtaistuimensa edes­sä, ja Jeesukselta Kristukselta, uskol­liselta todistajalta, joka on esikoisena noussut kuolleista ja on maan kunin­kaiden hallitsija! Hänelle, joka rakastaa meitä ja on verellään päästänyt meidät synneistämme ja tehnyt meidät kuningaskunnak­si, papeiksi Jumalalleen ja Isälleen, hänelle kunnia ja valta aina ja iankaik­kisesti! Aamen."

Jumalan käskyt antaa elämän

Kun Yeshualta (Jeesukselta) kysyttiin, miten voi saada iankaikkisen elämän, niin Hän vastasi, että noudata Jumalan käskyjä. Samalla Hän siteerasi Mooseksen laista eräitä tärkeitä käskyjä esimerkinomaisesti. Taivasten Valtakunnan kansalaiset noudattavat Kuninkaansa käskyjä, joten niiden noudattaminen antaa heille myös elämän.

Matt. 19:16-21: "Eräs mies tuli kysymään Jeesukselta: "Opettaja, mitä hyvää minun pitää tehdä, jotta saisin iankaikkisen elämän?" Jeesus vastasi hänelle: "Miksi sinä minulta hyvästä kyselet? On vain yksi, joka on hyvä. Jos haluat päästä sisälle elämään, noudata käskyjä." Mitä käskyjä?" mies kysyi. "Näitä", vastasi Jeesus, "älä tapa, älä tee aviorikosta, älä varasta, älä todista valheellisesti, kunnioita isääsi ja äitiäsi, ja rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi." "Kaikkia niitä olen noudattanut", sanoi nuorukainen, "mitä vielä puuttuu?" Jeesus sanoi hänelle: "Jos tahdot olla täydellinen, niin mene ja myy kaikki, mitä sinulla on, ja anna rahat köyhille. Silloin sinulla on aarre taivaissa. Tule sitten ja seuraa minua."

Yeshua sanoi tietävänsä, että Jumalan käskyt antaa elämän. Silloin Hän siteerasi vastaavaa käskyä Mooseksen laista.

Joh. 12:50: "minä tiedän, että hänen käskynsä antaa ikuisen elämän. Kun puhun, puhun siis niin kuin Isä on minun käskenyt puhua."

3. Moos. 18:5: "Pitäkää minun lakini ja käskyni. Jokaiselle, joka niitä noudattaa, ne antavat elämän. Minä olen Herra."

Mooseksen laissa on käsky uskoa Messiasta (Ps. 2:6-12, 1. Moos. 49:8-10, 4. Moos. 24:17, 5. Moos. 18:18-19). Jos joku ei usko Jumalan Poikaa Yeshua HaMashiachia (Jeesusta Kristusta), hän ei noudata Mooseksen lakia. Yeshua sanoi, että jos te uskoisitte Moosesta, niin te uskoisitte Yeshuaa, koska Mooses on Hänestä kirjoittanut. Mooses sanoi, että jos joku ei usko Messiasta, niin Jumala laittaa hänet tilille. Sen takia usko Jumalan Poikaan on elämäksi ja tottelemattomuus kuolemaksi.

Luuk. 24:25-27: "Silloin Jeesus sanoi heille: "Voi teitä ymmärtämättömiä! Noinko hitaita te olette uskomaan kaikkea sitä, mitä profeetat ovat puhuneet? Juuri niinhän Messiaan piti kärsiä ja sitten mennä kirkkauteensa." Ja hän selitti heille Mooseksesta ja kaikista profeetoista alkaen, mitä hänestä oli kaikissa kirjoituksissa sanottu."

Joh. 5:46 (Jeesus sanoo): "Jos te uskoisitte Moosesta, uskoisitte myös minua -- juuri minusta hän on kirjoittanut."

Apt. 3:22-23: "Mooses on sanonut: 'Herra, teidän Jumalanne, on veljienne joukosta nostava esiin profeetan, minun kaltaiseni. Kuulkaa häntä, tehkää kaikessa niin kuin hän teille sanoo. Jokainen, joka ei tätä profeettaa kuule, poistetaan kansansa parista ja tuhotaan."

5. Moos. 18:15-19: "Herra, teidän Jumalanne, antaa veljienne joukosta nousta profeetan, joka on minun kaltaiseni. Häntä teidän tulee kuunnella. Tätähän te pyysitte Herralta, Jumalaltanne, kun Horebin juurelle kokoontuneina sanoitte: 'Me emme enää kestä kuulla Herran, Jumalamme, ääntä emmekä nähdä tuota suurta tulta, sillä pelkäämme, että kuolemme.' Herra sanoi silloin minulle: 'Se, mitä he sanoivat, on oikein. Siksi minä annan heidän omien jälkeläistensä joukosta nousta profeetan, joka on sinun kaltaisesi; minä panen sanani hänen suuhunsa, ja profeetta puhuu kaiken, minkä minä hänen puhuttavakseen annan. Jos joku ei kuuntele niitä sanoja, jotka hän minun nimissäni puhuu, minä itse vaadin tilille sen miehen."

4. Moos. 24:17: "Minä näen tämän, mutta se ei tapahdu vielä, minä katselen tätä, mutta se ei vielä ole lähellä. Tähti nousee Jaakobin keskeltä, valtiaan sauva Israelista..."

Ilm. 22:16: "Minä, Jeesus, olen lähettänyt enkelin luoksenne, jotta seurakunnat saisivat tämän todistuksen. Minä olen Daavidin juuriverso ja suku, kirkas aamutähti."

Tehkää tie tasaiseksi, Taivasten Valtakunnan Kuningas saapuu

Enkeli ilmoitti neitsyt Marialle, että hän on synnyttävä pojan, josta tulee Israelin kuningas ikuisiksi ajoiksi. Enkeli ilmoitti, että Jumalan Pojalle tulee antaa nimeksi Yeshua (Raamatussa kreikan kielinen muoto Jeesus).

Luuk. 1:31-35: "Sinä tulet raskaaksi ja synnytät pojan, ja sinä annat hänelle nimeksi Jeesus. Hän on oleva suuri, häntä kutsutaan Korkeimman Pojaksi, ja Herra Jumala antaa hänelle hänen isänsä Daavidin valtaistuimen. Hän hallitsee Jaakobin sukua ikuisesti, hänen kuninkuudellaan ei ole loppua. Maria kysyi enkeliltä: "Miten se on mahdollista? Minähän olen koskematon." Enkeli vastasi: "Pyhä Henki tulee sinun yllesi, Korkeimman voima peittää sinut varjollaan. Siksi myös lapsi, joka syntyy, on pyhä, ja häntä kutsutaan Jumalan Pojaksi."

Johannes Kastaja keräsi suuria väkijoukkoja ja kuulutti heille Taivasten Valtakunnan tulosta. Tehkää parannus synneistänne. Taivasten Valtakunta on tullut lähelle. Tehkää tie tasaiseksi. Kuningas saapuu.

Matt. 3:1-3 (1933/38): "Niinä päivinä tuli Johannes Kastaja ja saarnasi Juudean erämaassa ja sanoi: "Tehkää parannus, sillä taivasten valtakunta on tullut lähelle". Sillä hän on se, josta profeetta Esaias puhuu sanoen: "Huutavan ääni kuuluu erämaassa: 'Valmistakaa Herralle tie, tehkää polut hänelle tasaisiksi'." 

Daavidin sukuun kuuluvasta Jumalan Pojasta Yeshua HaMashiachista profetoi myös Johannes Kastajan isä Sakarias.

Luuk. 1:68-70: "Ylistetty olkoon Herra, Israelin Jumala! Armossaan hän on katsonut kansansa puoleen ja valmistanut sille lunastuksen. Väkevän pelastajan hän on nostanut meille palvelijansa Daavidin suvusta, niin kuin hän ikiajoista asti on luvannut pyhien profeettojensa suulla...     ..Näin meidän Jumalamme hyvyydessään armahtaa meitä: Korkeudesta saapuu luoksemme aamun koitto. Se loistaa pimeydessä ja kuoleman varjossa eläville, se ohjaa jalkamme rauhan tielle."

Kuningasten Kuningas Yeshua HaMashiach, Juudan Leijona, Kirkas Aamutähti saapuu. Hän on hallitsija, joka ottaa kaiken vallan maan päällä.

Kuninkaiden Kuningas saapuu
Ilm. 5:5: "..Juudan heimon leijona, Daavidin juuriverso, on saanut voiton!.."

Ilm. 22:12-16:  "Minä tulen pian, ja tullessani minä tuon jokaiselle palkan, maksan kullekin hänen tekojensa mukaan. Minä olen A ja O, ensimmäinen ja viimeinen, alku ja loppu. "Autuaita ne, jotka pesevät vaatteensa: he pääsevät syömään elämän puusta ja saavat mennä porteista sisälle kaupunkiin. Ulkopuolelle jäävät koirat ja noidat, irstailijat, murhaajat ja epäjumalien palvelijat ja kaikki, jotka rakastavat valhetta ja noudattavat sitä

"Minä, Jeesus, olen lähettänyt enkelin luoksenne, jotta seurakunnat saisivat tämän todistuksen. Minä olen Daavidin juuriverso ja suku, kirkas aamutähti." 

Kun Yeshua HaMashiachin (Jeesuksen Kristuksen) tuli maan päälle ensimmäistä kertaa, Hän ei tullut pelkästään opettamaan evankeliumia. Hän tuli tuomaan maan päälle uuden valtakunnan. Se valtakunta ei ole jokin tietty hallintoalue, jota hallitaan maantieteellisten rajojen mukaan. Taivasten Valtakunta on sisäisesti niissä ihmisissä, jotka ottavat vastaan Jumalan Sanan sydämeensä ja noudattavat sitä. Jumalan Sana, Yeshua HaMashiach on heidän Kuninkaansa

Luuk. 17:21-22 (1933/38): "Ja kun fariseukset kysyivät häneltä, milloin Jumalan valtakunta oli tuleva, vastasi hän heille ja sanoi: "Ei Jumalan valtakunta tule nähtävällä tavalla, eikä voida sanoa: 'Katso, täällä se on', tahi: 'Tuolla'; sillä katso, Jumalan valtakunta on sisällisesti teissä."

Ihmiset noudattavat maallisten valtioiden lakeja rangaistuksen pelosta. Ihmisten itsekkäät halut yllyttävät heitä tekemään jatkuvasti syntiä, mikä tekee heistä synnin orjia. Rakkaus Jumalaan vapauttaa ihmiset orjuudesta ja tekee heistä vapaita lapsia, jotka noudattavat Jumalan tahtoa vapaaehtoisesti.

Room. 14:17-18: "Jumalan valtakunta ei ole syömistä eikä juomista, vaan vanhurskautta, rauhaa ja iloa, jotka Pyhä Henki antaa. Joka tällä tavoin palvelee Kristusta, on Jumalalle mieleen ja saa ihmistenkin arvonannon."

Jumalan Poika osoitti Golgatalla suurinta rakkautta Taivasten Valtakunnan kansalaisia kohtaan. Jumalan hyvyys saa heidät tekemään parannuksen.

Room. 2:4 (1933/38): "Vai halveksitko hänen hyvyytensä ja kärsivällisyytensä ja pitkämielisyytensä runsautta, etkä tiedä, että Jumalan hyvyys vetää sinua parannukseen?"

Apostolien aikana ihmiset saivat kuulla Taivasten valtakunnasta. Opetukseen kuului myös se, että heille kerrottiin mitä Jumalan nimet tarkoittavat. Kun kuulijat tulivat uskoon ja katuivat syntejään, niin sen jälkeen heidät kastettiin Yeshua HaMashiachin nimeen, jotta he saisivat syntinsä anteeksi (Apt. 2:38, alkuseurakunnassa ei vielä käytetty kreikankielistä johdettua nimeä Jeesus Kristus). Kastetta itse pyytäneet otettiin Taivasten Valtakunnan kansalaisiksi.

Apt. 8:12 (1933/38): "Mutta kun he nyt uskoivat Filippusta, joka julisti evankeliumia Jumalan valtakunnasta ja Jeesuksen Kristuksen nimestä, niin he ottivat kasteen, sekä miehet että naiset."

Jumala on aina ollut ja tulee aina olemaan. Olemista on aina ollut ja tulee aina olemaan. Minä Olen (Jehovah) on yksi Kaikkivaltiaan Maailman Luojan nimistä. Jumalalla on myös muitakin nimiä ja yksi niistä on Yeshua (Jeesus), joka tarkoittaa Minä Olen Pelastaja tai Minä Olen Pelastus. Me ihmiset olemme Luojamme lapsia. Ihmisellä on henki, joka ei häviä ruumiin kuolemassa mihinkään, koska Luoja on sen meille antanut.

1. Kor. 15:40-42: "On taivaallisia ja maallisia ruumiita, mutta taivaallisten loisto on aivan toisenlainen kuin maanpäällisten. Auringolla on oma loistonsa, kuulla omansa ja tähdillä omansa, ja toinen tähti loistaa toista kirkkaammin. Samoin tapahtuu kuolleiden ylösnousemuksessa. Se, mikä kylvetään katoavana, nousee katoamattomana." 

Matt. 22:30: "..Ylösnousseet ovat kuin enkelit taivaassa." 

Paul Wilbur - Crowned with many Crowns 

You are crowned with many crowns
Yeshua Ha Maschia
Every heart will bow
To the King of Israel...

..O the glory of the Lord is here
(Holy, holy)
For the Lion of the tribe is near
(Holy is the Lord)..

Taivasten Valtakunnassa on Kuningas

Taivasten Valtakunnassa on Kuningas. Hän on Kuninkaiden Kuningas Yeshua HaMashiach. Kuningasten Kuningas tarkoittaa ylintä kuningasta. Taivasten Valtakunnan Kuningas on hyvä ja oikeamielinen hallitsija. Häneen voimme luottaa. Hän on meidän Jumalamme, joka palavasti rakastaa lapsiaan. 

Joh. 1:45, 49: "Filippus tapasi Natanaelin ja sanoi hänelle: "Me olemme löytäneet sen, josta Mooseksen laki ja profeettojen kirjat todistavat! Hän on Jeesus, Joosefin poika Nasaretista..." (Natanael sanoo Jeesukselle) "..Rabbi, sinä olet Jumalan Poika, sinä olet Israelin kuningas!"

Ps. 93:1: "Herra on kuningas! Mahti on hänen viittanaan, hän on vyöttäytynyt, kietonut vyötäisilleen voiman!.."

Ps. 72:11, 17-18: "Kaikki kuninkaat kumartakoot häntä, ja palvelkoot häntä kaikki kansat...   ..Pysyköön hänen nimensä ikuisesti, muistettakoon se aina auringon alla. Tuokoon se kaikille siunausta, ja kansat ylistäkööt hänen onneaan. Ylistetty on Herra, Israelin Jumala, ihmeelliset ovat hänen tekonsa, ei ole hänelle vertaa!"

Hepr. 12:28-29: "Me saamme valtakunnan, joka ei järky. Olkaamme sen vuoksi kiitollisia, kiittäkäämme Jumalaa ja palvelkaamme häntä hänen tahtonsa mukaisesti, kunnioituksen ja pyhän pelon tuntein, sillä meidän Jumalamme on tuhkaksi polttava tuli." 

Jes. 10:17 (1933/38): "Israelin valkeus on tuleva tuleksi ja hänen Pyhänsä liekiksi, joka polttaa ja kuluttaa hänen ohdakkeensa ja orjantappuransa yhtenä päivänä"

Länsimaisissa valtioissa on erotettu toisistaan lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovalta (vallan kolmijako-oppi). Taivasten Valtakunta poikkeaa maallisista valtioista siinä suhteessa, että Taivasten Valtakunnassa on annettu kaikki valta Herralle Yeshua HaMashiachille, joka on ylin tuomari, lainsäätäjä ja toimeenpanija.

Jes. 33:22 (Biblia): "Sillä Herra on meidän tuomarimme, Herra on meidän opettajamme; Herra on meidän kuninkaamme, hän auttaa meitä." (hepreankielinen sana 'toora' tarkoittaa sekä lakia että opetusta)

Jes. 33:22 (King James Version): "For the Lord is our judge, the Lord is our lawgiver, the Lord is our king; he will save us."

Matt. 28:18: "Jeesus tuli heidän luokseen ja puhui heille näin: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä."

Taivasten Valtakunnan Kuninkaiden Kuningas on myös Valtakunnan ylipappi. Lakia ja profeettoja (Vanhaa testamenttia) ei tarvinnut muuttaa sen johdosta, että kuninkaan ja ylipapin tehtävät annettiin Daavidin Juurivesalle Yeshualle (Yehoshua = Joosua, Ilm. 5:5), koska muutoksen ennusti Sakarjan kirja.

Sak. 6:11-13 (RK): "Ota vastaan hopea ja kulta, tee kruunu ja pane se ylipappi Joosuan, Jehootsadakin pojan, päähän ja sano hänelle: Näin sanoo Herra Sebaot: Katso, mies nimeltä Vesa! Hän versoo omalta pohjaltaan, ja hän on rakentava Herran temppelin. Hän rakentaa Herran temppelin. Hän kantaa valtasuuruutta. Hän istuu ja hallitsee valtaistuimellaan. Hän istuu myös pappina valtaistuimellaan, ja rauhaisa yhteisymmärrys vallitsee molempien tehtävien välillä."

Taivasten Valtakunnan kansalaiset seuraavat ja tottelevat Kuninkaiden Kuningasta Yeshuaa. Taivasten Valtakunnan kansalaiset tunnustavat Yeshua HaMashiachin (Jeesuksen Kristuksen) Herraksi ja Jumalaksi (Joh. 20:28). Taivasten Valtakunnassa on järjestys. Jokainen Taivasten Valtakunnan kansalainen hyväksyy sen järjestyksen, jonka Taivaan Isä on asettanut. Kansalaiset noudattavat valtakunnan lakeja ja sääntöjä. Kansalaiset alistuvat Kuninkaansa hallintavaltaan. He tekevät sen vapaaehtoisesti, koska he rakastavat Kuningastaan.

Ef. 5:23-24: "..Kristus on seurakunnan pää; onhan hän seurakunnan, oman ruumiinsa, pelastaja. Niin kuin seurakunta alistuu Kristuksen tahtoon..."

1. Joh. 2:3-5: "Siitä me tiedämme tuntevamme hänet, että pidämme hänen käskynsä. Joka sanoo tuntevansa hänet mutta ei pidä hänen käskyjään, on valehtelija, eikä totuus ole hänessä. Mutta joka noudattaa hänen sanaansa, hänessä Jumalan rakkaus on todella saavuttanut päämääränsä. Tästä me tiedämme olevamme hänen yhteydessään."

Kuninkaiden Kuninkaan valtaistuimen sija tulee olemaan Jerusalemin Temppelivuorella

Ne, jotka ovat opiskelleet tarkkaan Jumalan Sanaa Raamatusta, ovat huomanneet Hesekielin kirjan kertovan yksityiskohtaisesti Jerusalemiin rakennettavasta temppelistä, joka tulee olemaan Kuninkaiden Kuninkaan Yeshua HaMashiachin valtaistuimen sija, kun Hän on saapunut maan päälle johtamaan tuhatvuotista valtakuntaansa. 

Hes. 43:4-7, 10-12: "Herran kirkkaus meni temppeliin portista, joka on itää kohti. Henki nosti minut maasta ja vei minut sisempään esipihaan, ja minä näin, että Herran kirkkaus täytti temppelin. Joku puhutteli minua, ja minä kuulin sen äänen tulevan temppelistä -- mies seisoi yhä minun vieressäni. Ääni sanoi minulle: "Ihminen, tämä on minun valtaistuimeni sija ja koroke minun jalkojeni alla. Täällä minä olen asuva Israelin kansan keskellä ikuisesti.

"Enää eivät israelilaiset tahraa minun pyhää nimeäni, eivät he eivätkä heidän kuninkaansa, ei heidän uskoton elämänsä eivätkä kuninkaiden kuolleet ruumiit...    .."Ihminen, kerro israelilaisille tästä temppelistä, jotta he häpeäisivät rikkomuksiaan. Kun he saavat tietää, miltä se näyttää ja miten suuri se on, he häpeävät kaikkea mitä ovat tehneet. Selitä heille temppelin rakenne ja sen eri osat, uloskäynnit ja sisäänkäynnit, kaikki tilat sekä niitä koskevat säädökset ja ohjeet. Piirrä ne heidän nähtäväkseen, että he ottaisivat varteen kaikki selitykset ja kaikki säädökset ja toimisivat niiden mukaan. Tämä on temppelin perussääntö: koko sen alue ylhäällä vuorella on kauttaaltaan pyhä. Tämä on temppelin perussääntö."

Hesekiel sai nähdä kaiken tämän, kun Babylonian kuningas Nebukadnesar oli tuhonnut Jerusalemin ensimmäisen temppelin, jota kutsutaan myös Salomon temppeliksi. Temppelin kultaiset astiat ja muut kalleudet oli ryöstetty Babyloniaan samalla, kun Israelin kansa oli viety pakkosiirtolaiseksi Babyloniaan (Esra 1:7-11). Pakkosiirtolaisuuden hädässä profeetta Hesekiel sai nähdä tulevan temppelin, joka poikkesi rakenteeltaan paljon Jerusalemin ensimmäisestä temppelistä.

Israelin kansan päästyä vapaaksi pakkosiirtolaisuudesta he eivät rakentaneet vielä Hesekielin kirjassa kuvattua temppeliä, eivätkä ottaneet käyttöön siinä olevaa temppelilakia, vaan rakensivat tuhoutuneen temppelin tilalle samalle paikalle uuden temppelin ja jatkoivat Mooseksen lain mukaista temppelipalvelua. Yksi keskeinen ero Mooseksen lain ja Hesekielin kirjan temppelilain välillä on se, että Mooseksen lain aikana on ylipappi suorittamassa mm. suuren sovitustenpäivän (jom kippur) uhria. Hesekielin kirjan laissa ei ole ollenkaan ylipappia, koska Yeshua HaMashiach (Jeesus Kristus) on nyt ikuinen ylipappi, eikä virkaa voi antaa kenellekään ihmiselle (Hepr. 7:17, Sak. 6:9-13 1933/38). Suuren sovitustenpäivän uhria ei saa toimittaa kukaan muu kuin ylipappi. Ylipappi Yeshua HaMashiach on suorittanut suuren sovitustenpäivän uhrin omalla ruumiillaan ja verellään. Vaikka Yeshua HaMashiach on antanut kertakaikkisen sovituksen ihmiskunnan synneistä Golgatalla, Hän saapuu vielä kerran maan päälle pelastamaan ja johtamaan Valtakuntaansa.

Hepr. 9:12-14, 27-28: "Hän ei ole tuonut uhrina pukkien eikä sonnien verta, hän on uhrannut oman verensä. Näin hän on kertakaikkisesti täyttänyt tehtävänsä, astunut sisään kaikkeinpyhimpään ja hankkinut meille ikiajoiksi lunastuksen. Hän ei ole tuonut uhrina pukkien eikä sonnien verta, hän on uhrannut oman verensä. Näin hän on kertakaikkisesti täyttänyt tehtävänsä, astunut sisään kaikkeinpyhimpään ja hankkinut meille ikiajoiksi lunastuksen. Jos jo pukkien ja härkien veri ja saastuneiden päälle vihmottava hiehon tuhka puhdistaa ihmisen ulkonaisiin menoihin kelvolliseksi, kuinka paljon paremmin puhdistaakaan Kristuksen veri! Ikuisen henkensä voimalla hän on antanut itsensä virheettömänä uhrina Jumalalle, ja hänen verensä puhdistaa meidän omantuntomme kuoleman teoista, niin että voimme palvella elävää Jumalaa...     ..Jokaisen ihmisen osana on kerran kuolla ja sitten joutua tuomiolle. Samoin on Kristus kerran uhrattu, jotta hän ottaisi pois kaikkien synnit, ja hän ilmestyy vielä kerran, mutta ei enää synnin tähden vaan pelastaakseen ne, jotka häntä odottavat."

Hesekielin kirjassa temppelipalvelusta johtaa Kuninkaiden Kuninkaan ja Ylipappi Yeshua HaMashiachin alaisuudessa ruhtinas, jolla on omia biologisia lapsia ja joka tarvitsee muiden ihmisten tavoin syntiensä sovitusta (Hes. 45:22, 46:16-17, Ilm. 14:3). Tästä aiheesta on lisää artikkelissa: 'Tuhatvuotisen valtakunnan hallintojärjestelmästä'.

Joku voi ajatella, miten Jerusalemiin rakennetaan temppeli, koska Temppelivuorella on väärän uskonnon epäjumalanpalveluspaikka ja monet palestiinalaiset ja muut arabit kiivaasti puolustavat omaa rukoushuonettaan? Jumalalle on kaikki mahdollista, eikä Hänen suunnitelmaansa estä edes kaikkien kansojen liittoutuminen Israelia vastaan. Hesekielin kirja kertoo suuresta sodasta, jossa Goog johtaa useita kansoja hyökkäämään Israeliin, mitä kutsutaan Googin sodaksi. Jumala auttaa Israelia, joka voittaa sodan ja saa haltuunsa Obadjanin kirjassa mainitut alueet (Ob. 1:19-21). Se on ainoa Raamatun mainitsema Israelin aluetta koskeva profetia, joka ei ole vielä toteutunut. Israel saa haltuunsa Gazan (Sef. 2:4-7), Länsirannan, Siinain, Jordanian (Sef. 2:8-11), Etelä-Libanonin ja Etelä-Syyrian (Sef. 2:13). Kun Goog häviää sotansa, sen sotilaita haudataan Israelin valloittamille uusille alueille Kuolleenmeren itäpuolelle, joka on nykyisen Jordanian alueella (Hes. 39:11).

Kun Jerusalemin Temppelivuorelta on poistettu kaikki väärät rakennukset, tontilla aletaan rakentaa Hesekielin kirjassa kuvattua temppeliä. Kun temppeli on valmistunut, on tuhatvuotisen valtakunnan alkaminen lähellä. Temppeli vihitään käyttöön, kun sen viimeinen osa on valmistunut (Hes. 43:18-27). Tämä osoittaa, että temppeli rakennetaan eikä se ilmesty sinne tyhjästä. Danielin kirjan profetiasta kerrotaan (Dan. 9:27), että viimeisen seitsemän vuoden puolessa välissä temppelin toiminta kuitenkin loppuu. Antikristus valtaa temppelin ja julistaa olevansa jumala. Paavalin 2. kirje tessalonikalaisille osoittaa, että Hesekielin temppeli tullaan vielä rakentamaan Jerusalemin Temppelivuorelle.

2. Tess. 2:1-8: "Otamme nyt puheeksi Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemisen ja sen, että meidät kootaan hänen luokseen. Me pyydämme, veljet, ettette heti menetä malttianne ja säikähdä, jos joku vedoten Hengen ilmoitukseen tai muka meidän puheeseemme tai kirjeeseemme väittää, että Herran päivä on jo käsillä. Älkää antako kenenkään millään tavoin johtaa itseänne harhaan. Ennen tuota päivää näet tapahtuu uskosta luopuminen ja ilmaantuu itse laittomuus ihmishahmossa, kadotuksen ihminen. Hän, Vastustaja, korottaa itsensä kaiken jumalana pidetyn yläpuolelle, asettuu itse istumaan Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala. Muistattehan, että puhuin teille tästä jo silloin kun olin luonanne. Te tiedätte, mikä häntä vielä pidättää, niin että hän ilmestyy vasta kun hänen hetkensä koittaa. Vääryyden salainen vaikutus on jo olemassa. Sen, joka sitä on vielä pidättämässä, on vain ensin poistuttava tieltä; silloin ilmestyy tuo vääryyden ihminen, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemisensa kirkkaudella."

Matt. 24:15-18: "Kun siis näette pyhään paikkaan pystytettynä turmion iljetyksen, josta profeetta Daniel on puhunut -- huomatkoon lukija tämän! -- silloin on kaikkien Juudeassa asuvien paettava vuorille. Sen, joka on katolla, ei pidä mennä hakemaan mitään tavaroita talostaan, eikä sen, joka on pellolla, pidä palata noutamaan viittaansa." (Dan. 9:27)

Tästä seuraa, että Juudan Leijona, Kuninkaiden Kuningas Yeshua HaMashiach lähtee sotaan antikristusta vastaan ja tekee pyhiensä kanssa paluun Jerusalemiin sekä valtaa temppelin takaisin. Antikristus ja hänen sotaväkensä tuhoutuvat tässä taistelussa.

Sak. 14:2-5: "Minä kokoan kaikki kansat taistelemaan Jerusalemia vastaan. Kaupunki valloitetaan, talot ryöstetään, naiset raiskataan, puolet kaupungin asukkaista viedään vieraaseen maahan. Mutta jäljelle jääneitä ei tuhota. Herra itse lähtee sotaan viholliskansoja vastaan, niin kuin hän on lähtenyt ennenkin vihollisen hyökätessä. Hän seisoo sinä päivänä Öljymäellä, joka kohoaa Jerusalemin itäpuolella. Ja Öljymäki halkeaa kahtia idästä länteen, toinen puoli vuoresta väistyy pohjoiseen, toinen puoli etelään, ja välille syntyy valtaisa laakso. Te pakenette vuorten välissä olevaa laaksoa pitkin, ja se ulottuu Asaliin asti. Te pakenette, niin kuin paettiin maanjäristystä Juudan kuninkaan Ussian aikana. Sitten Herra, teidän Jumalanne, tulee Jerusalemiin, ja kaikki pyhät ovat hänen mukanaan."

Ilm. 19:11-16: "Minä näin taivaan avoinna: näin valkoisen hevosen ja sen selässä miehen. Hän on uskollinen ja totuudellinen, hän tuomitsee ja taistelee vanhurskaasti. Hänen silmänsä olivat kuin tulen liekit, hänellä oli päässään monta kruunua, ja häneen oli kirjoitettu nimi, jota ei tunne kukaan muu kuin hän itse. Hänellä oli pukunaan vereen kastettu viitta, ja hänen nimensä on Jumalan Sana. Hänen jäljessään tulivat taivaan sotajoukot, valkoisilla hevosilla ratsastavat soturit, joiden puku oli hohtavan valkeaa pellavaa. Hänen suustaan lähtee terävä miekka. Sillä miekalla hän lyö kansoja, hän paimentaa niitä rautaisella sauvalla ja polkee viinikuurnassa kaikkivaltiaan Jumalan hehkuvan vihan viinin. Hänen viittaansa on reiden kohdalle kirjoitettu nimi: kuninkaiden Kuningas, herrojen Herra."

Ensimmäisessä tulemuksessa Yeshua HaMashiach (Jeesus Kristus) ei vielä ollut Jerusalemin temppelin hallinnollinen ylipappi ja Valtias, koska temppeli ei hyväksynyt Häntä Messiaaksi, vaan vaati Hänet ristiinnaulittavaksi. Toisessa tulemuksessaan Yeshua ottaa vallan ja astuu Valtiaana Jerusalemin uudessa temppelissä olevalle valtaistuimelleen. Liiton enkelin (sanansaattajan) saavuttua alkaa uusi liitto toimimaan, kuten Raamattu on sen alun perin tarkoittanut, koska maapallolta puhdistetaan harhaopit ja muut synnit pois. Malakian kirjan profetiat Eliasta ja Yeshuasta toteutuivat ensimmäisellä kerralla vasta esitäyttymyksenä, mutta ne toteutuvat lopullisesti Yeshuan toisessa tulemuksessa. Tämä profetia saa lopullisen täyttymyksen vasta Yeshuan toisessa tulemuksessaan (vert. Mal 3:1-5, Sak. 14, Jes. 66:15-24):

Mal. 3:1-3: "Minä lähetän sanansaattajani raivaamaan edelläni tietä. Ja aivan äkkiä tulee temppeliinsä Valtias, jota te odotatte, ja Liiton enkeli, jota te kaipaatte. Hän saapuu, sanoo Herra Sebaot. Kuka voi kestää sen päivän, jolloin hän tulee, kuka voi seistä horjumatta, kun hän ilmestyy? Sillä hän on kuin ahjon hehku, hän puhdistaa kuin vahvin lipeä. Silloin Herra toimii kuin metallinsulattaja ja hopeankiillottaja. Hän puhdistaa leeviläiset, ja he tulevat puhtaiksi kuin kulta ja hopea, joista kuona on poltettu pois."

Miika 4:1-3 (1933/38): "Aikojen lopussa on Herran temppelin vuori seisova vahvana,
ylimmäisenä vuorista, ja se on oleva korkein kukkuloista, ja sinne virtaavat kansat. Monet pakanakansat lähtevät liikkeelle sanoen: "Tulkaa, nouskaamme Herran vuorelle, Jaakobin Jumalan temppeliin, että hän opettaisi meille teitänsä ja me vaeltaisimme hänen polkujansa; sillä Siionista lähtee laki, Jerusalemista Herran sana." Ja hän tuomitsee monien kansojen kesken, säätää oikeutta väkeville pakanakansoille, kaukaisiin maihin saakka.
Niin he takovat miekkansa vantaiksi ja keihäänsä vesureiksi; kansa ei nosta miekkaa kansaa vastaan, eivätkä he enää opettele sotimaan."

Jerusalemin kolmas temppeli, joka rakennetaan ennen tuhatvuotista valtakuntaa

Ihmiskunta tulee kokoontumaan Jerusalemin kolmannen temppelin äärelle viettämään vuotuisia Herran juhlia, jolloin syödään hyvin ja iloitaan Herran kanssa. Asiasta kertoo lisää artikkeli: 'Tule mukaan iloitsemaan'.
Jumala käytti Persian kuninkaita jälleenrakentamaan Jerusalemia

Palataksemme Israelin pakkosiirtolaisuuteen Babyloniassa 500-luvulla eKr. Israelin kansa oli heikko ja rahaton. Näytti toivottomalta saada temppeli takaisin sekä jälleenrakentaa Jerusalemin kaupungin talot ja muurit. Babylonia oli Roomaan verrattavissa oleva suurvalta, jonka hallussa on lisäksi Jerusalemin temppelin aarteet. 

Persian valtakunta. Klikkaa kuva suuremmaksi
Jumala näytti silloin voimansa. Hän voiteli persialaisen Kyyroksen (Kooreksen) valtiaaksi sekä antoi hän valloittaa Babylonian pääkaupungin ja ottaa käytännössä koko sen ajan tunnettu maailma haltuunsa. Kyyros oli viisas poliitikko, minkä merkkinä pidetään sitä, että hän onnistui valloittamaan Vähä-Aasian kreikkalaisten kaupungit ja Babylonian. Persian kuningas Kyyros Suuri sai haltuunsa maat Libyasta Intiaan asti mukaan lukien Israelin. Näin Jumala voiteli ja asetti Israelin valtiaaksi persialaisen eikä tällä kertaa israelilaista Juudan sukukunnasta.

Jes. 45:1, 31: "Näin sanoo Herra Kyyrokselle, jonka hän on voidellut kuninkaaksi, jonka oikeaan käteen Herra on tarttunut alistaakseen kansat hänen eteensä, temmatakseen vyön kuninkaiden kupeilta, avatakseen hänelle portit ja ovet niin ettei niitä kukaan sulje...     ..Minä herätin tuon miehen toteuttamaan oikeutta. Minä tasoitan hänen tiensä, ja hän rakentaa minun kaupunkini. Vankeuteen viedyn kansani hän päästää rauhassa lähtemään maksua tai lahjuksia vaatimatta. Näin sanoo Herra Sebaot."   

Jumala käyttää samoja sanoja voidellessaan Kyyrosta, mitä Hän puhui Filadelfian seurakunnan enkelille Ilmestyskirjassa. Jumala antaa avaimet ja avaa oven, mitä ei kukaan muu voi sulkea. Se tarkoittaa Jumalan antamaa valtaa, jota ei kukaan muu voi ottaa pois eikä kiistää. Raamatun aikana vain rikkailla oli avaimet, koska heillä oli omaisuutta, jonka takia tuli lukita asuntonsa ovet. Monet ylhäiset kantoivat avainta näkyvästi harteillaan asemansa mekriksi. Köyhillä ei ollut ovissa lukkoja, koska siellä ei ollut mitään arvokasta. Daavidin huoneen avaimet tarkoittavat valtaa, koska avaimia ei anneta muille kuin voidelluille.

Jes. 20:20-23: "Sinä päivänä minä kutsun palvelijani Eljakimin, Hilkian pojan, ja hänen ylleen minä puen sinun pukusi, hänen vyötäisilleen sidon sinun vyösi, hänen käteensä annan sinun valtasi, ja hänestä tulee isä Jerusalemin asukkaille ja koko Juudan sukukunnalle. Hänen olalleen minä ripustan Daavidin huoneen avaimen. Hän avaa, eikä kukaan sulje, hän sulkee, eikä kukaan avaa. Minä isken hänet vahvaksi naulaksi lujaan paikkaan, hänen korkea arvonsa tuottaa kunniaa koko suvulle."

Kuten Filadelfian seurakunta on pienikokoinen ja heikko, niin Kyyros oli aluksi Babylonian alainen pieni vasalliruhtinas, mutta Jumala nosti hänet koko sen ajan maailman valtiaaksi. Jumala käski Persian kuningasta Kyyros Suurta vapauttamaan Israelin kansan pakkosiirtolaisuudesta ja rahoittaa temppelin jälleenrakentaminen Jerusalemiin. 

Ilm. 3:7-8: "Filadelfian seurakunnan enkelille kirjoita: "Näin sanoo Pyhä ja Tosi, Daavidin avaimen haltija, hän, jonka avaamaa ovea ei kukaan sulje, hän, jonka sulkemaa ovea ei kukaan avaa: "Minä tiedän sinun tekosi. Edessäsi on nyt avoin ovi, minä olen sen avannut, eikä kukaan voi sitä sulkea..."

Esra 1:2-4: "Näin sanoo Kyyros, Persian kuningas: Herra, taivaan Jumala, on antanut minulle kaikki maan valtakunnat. Hän on nyt käskenyt minun rakentaa itselleen temppelin Juudan Jerusalemiin. Kaikkien teidän, jotka kuulutte hänen kansaansa, tulee lähteä Juudan Jerusalemiin rakentamaan Herran, Israelin Jumalan, temppeliä. Olkoon teidän Jumalanne teidän kanssanne! Herra on Jumala, jonka asuinsija on Jerusalem. Kaikkialla, missä tämän kansan jäseniä yhä elää muukalaisina, tulee paikkakunnan asukkaiden antaa heille mukaan hopeaa ja kultaa ja tavaraa ja karjaa sekä muita lahjoja Jerusalemiin rakennettavaa Herran temppeliä varten."

Persian valtio asetti Juudan provinssin käskyhaltijaksi (maaherraksi) juutalaisen Serubbabelin, Sealtelin pojan Juudan sukukunnasta, joka otti temppelin jälleenrakentamisen vastuulleen. Hänen nimensä tarkoittaa 'syntynyt Babyloniassa'. Serubbabel on mainittu Yeshuan sukuluettelossa (Matt. 1:12). Jumala antoi Serubbabelille sinettisormuksen sen merkiksi, että hän sai johtaa Israelin kansaa sinä aikana, vaikka Israelin maat olivat Persian hallintavallassa (Hag. 2:23). Jumala näytti voimansa myös niin, että Kyyros Suuren jälkeen Persian kuninkaana toiminut Dareios myös puolusti Jerusalemin temppelin rakentamista ja myönsi lisää varoja rakennustyöhön sekä määräsi asunnon tuhoamisen rangaistuksen niille, jotka eivät tottele kuninkaan käskyä (Esra 6:6-12).

Kun Jerusalemin toinen temppeli oli rakennettu, se tarvitsi suojakseen muurit. Persian kuninkaan Artakserksellä oli juomanlaskijana juutalainen Nehemia, joka on hovimestarin virka ja hyvin läheinen henkilö kuninkaalle. Jumala käytti taas Persian kuningasta, joka suostui päästämään Nehemian rakentamaan muureja Jerusalemiin ja rahoittamaan muurien rakentamisen. Kuningas Artakserksen käskynantopäivä muurien rakentamisesta ja Jerusalemin kaupungin jälleenrakentamisesta on kirjattu Raamattuun (Neh. 2:1), josta alkoi juokemaan Danielin kirjan 9.-luvussa mainittu profetia 70:stä vuosiviikosta, joka toteutui täsmällisesti, mutta se oli vasta profetian esitäyttymys, koska profetia saa lopullisen täyttymyksen Yeshuan (Jeesuksen) toisessa tulemuksessa.

Neh. 2:7-9: "Sanoin kuninkaalle vielä: "Jos sinä, kuningas, näet hyväksi, anna mukaani Eufratin länsipuolisen maakunnan maaherroille osoitetut käskykirjeet, jotta he sallisivat minun kulkea alueidensa läpi Juudaan. Samoin pyydän kirjettä kuninkaan metsien vartijalle Asafille, että hän toimittaisi minulle puuta temppelin portteja ja kaupungin muureja varten ja sitä taloa varten, johon asetun asumaan." Kuningas antoi minulle tällaiset kirjeet, sillä Jumalan suojaava käsi oli ylläni. Saavuttuani Eufratin länsipuolisen maakunnan maaherrojen luo annoin heille kuninkaan kirjeet. Kuningas oli lähettänyt kanssani matkaan myös ratsumiehiä päällikköineen."

Persian ja Meedian kuninkaan Kserksen (hepreaksi Ahasveros) aikana Haman niminen pääministeri yritti tuhota ovelalla juonella koko Israelin kansan. Lopulta kävi niin, että Hamanin rikokset paljastuivat ja hänet hirtettiin siihen hirsipuuhun, jonka hän oli valmistanut juutalaista Mordokaita varten. Mordokai nousi sen jälkeen Suur-Persian valtakunnan pääministeriksi. Kuninkaan lempivaimoksi oli päässyt juutalainen Ester. Juutalaiset käytännössä johtivat omaa Israelin maataan pääministeri Mordokain ja kuningatar Esterin kautta. Esterin kirjan tapahtumista on lisää artikkelissa: 'Tule mukaan iloitsemaan'.

Mordokai ei ollut Juudan heimosta vaan Benjamin sukukunnasta. Kun Israelia on hallittu vieraan valtion kautta israelilaisen alijohtajan toimesta, he eivät ole aina olleet Juudan sukukunnasta. Israelin Kuninkaaksi ja Ylipapiksi on noussut ikuisiksi ajoiksi Yeshua HaMashiach (Jeesus Kristus). Hänen yksi nimistä on Juudan Leijona, koska Hän on Juudan sukukunnasta (Ilm. 5:5). Yeshua HaMashiachin alaisena ruhtinaana voi toimia mies mistä sukukunnasta tahansa, koska ylin kuninkuus on Juudan sukukunnalla.

Est. 2:5-6: "Susan kaupungissa asui juutalainen mies, jonka nimi oli Mordokai. Hän oli Benjaminin heimoa, ja hänen isänsä oli Jair, Kisin pojan Simein poika. Mordokai oli tuotu sinne Jerusalemista niiden juutalaisten joukossa, jotka Babylonian kuningas Nebukadnessar oli vienyt pakkosiirtolaisuuteen samanaikaisesti Juudan kuninkaan Jekonjan kanssa."

Est. 10:3: "Juutalainen Mordokai oli arvossa seuraava heti kuningas Kserkseen jälkeen. Hän oli suuresti arvostettu juutalaisten keskuudessa ja lukuisien heimoveljiensä rakastama, sillä hän toimi aina kansansa parhaaksi ja pyrki kaikin tavoin huolehtimaan heimolaistensa hyvinvoinnista."

Taivaan Isä hallitsee maailmaa Israelin kautta

Israel on Jumalan silmäterä. Se tarkoittaa, ettei missään nimessä pidä mennä koskemaan siihen. Tuhatvuotisen valtakunnan aikana Israelin keskellä on pyhä kaupunki, jonka nimi on 'Herra On Täällä', hepreaksi Jehovah Sammah (Hes. 48:38, lisää artikkelissa). Jumala ennallistaa maapallolle sen elämäntavan, josta Yeshua antoi esimerkin. Jumala palauttaa käskynsä siihen arvoon, johon ne kuuluvat. Tuhatvuotisen valtakunnan jälkeen Jumala luo uuden taivaan ja maan, jolloin Uusi Jerusalem laskeutuu taivaasta maan päälle ja Taivasten valtakunnan kansalaiset elävät Jumalansa kanssa ikuisesti paratiisissa. Jumalan valtaistuin on oleva silloinkin Uudessa Jerusalemissa (Ilm. 21).

5. Moos. 32:9-13: "Herran osuus on hänen kansansa Israel, ja Jaakob hänen perintömaansa. Hän löysi sen autiosta maasta, karulta seudulta, joka huusi tyhjyyttään. Hän otti sen hoiviinsa ja huolehti siitä, hän varjeli sitä kuin silmäteräänsä. Niin kuin kotka suojelee pesäänsä ja liitelee poikastensa yllä, niin kuin se kantaa niitä siivillään, niin Herrakin kuljetti kansaansa. Herra yksin johdatti omiaan, ei hänellä ollut muuta jumalaa rinnallaan. Hän nosti heidät vuorten valtiaiksi, ja he saivat syödä pellon antimia, kerätä hunajaa kallionkoloista ja oliivisatoa kivikkoisilta mailta." 

Abraham, Iisak ja Jaakob ovat Israelin kansan kantaisät. Jumala lupasi Jaakobille saman, mitä Hän lupasi Jaakobin isoisälle Abrahamille, että Jaakob saa paljon jälkeläisiä, joille Jumala antaa Israelin maan. Ollessaan Israelissa Jaakob näki Herran, joka sanoi Jaakobille, että hänen jälkeläiset tulevat olemaan siunaukseksi maailman kaikille kansoille:

1. Moos. 28:13-15: "Sitten hän näki, että Herra seisoi hänen vieressään ja sanoi: "Minä olen Herra, isäsi Abrahamin Jumala ja Iisakin Jumala. Tämän maan, jolla sinä makaat, minä annan sinulle ja sinun jälkeläisillesi. Sinun jälkeläisesi tulevat lukuisiksi kuin maan tomuhiukkaset, ja sinun sukusi levittäytyy länteen ja itään, pohjoiseen ja etelään. Sinun ja sinun jälkeläistesi saama siunaus tulee siunaukseksi kaikille maailman kansoille. Minä olen sinun kanssasi ja varjelen sinua, minne ikinä menetkin, ja tuon sinut takaisin tähän maahan. Minä en hylkää sinua, vaan täytän sen, minkä nyt olen sinulle luvannut."

Sen jälkeen Jaakob lähti kohti itää enonsa Labanin luokse. Jaakob halusi Labanin tyttären Raakelin vaimokseen ja ryhtyi Labanin orjaksi seitsemäksi vuodeksi maksuksi vaimostaan. Hän vapautui orjuudesta palveltuaan säädetyt vuodet, jolloin hänellä oli kaksi Labanin tytärtä vaimona. Jaakob oli rikastunut huomattavasti ja hänellä oli orjia hoitamassa omistamaansa suurta karjaa. Jaakob oli saanut Jumalan avustuksella appiukkonsa koko omaisuuden, mikä harmitti Labania ja hänen poikiaan. Tämä jälkeen Jumala käski Jaakobia lähtemään luvattuun maahansa.

1. Moos. 30:43: "Jaakob rikastui suuresti, ja hänelle kertyi runsaasti lampaita ja vuohia, orjattaria ja orjia sekä kameleita ja aaseja."

1. Moos. 31:3: "Silloin Herra sanoi Jaakobille: "Palaa isiesi maahan ja synnyinseudullesi. Minä olen sinun kanssasi."

Jaakob arkaili ja pelkäsi, ettei Laban päästä tyttäriään hänen mukaansa, joten Jakob lähti vaimojensa ja väkensä kanssa salaa. Laban lähti ajamaan takaa Jaakobia oman väkensä kanssa, mutta Jumala kielsi Labania puuttumasta asiaan. Kohdatessaan Jaakob ja Laban tekivät sovinnon.

Kun Jaakob lähestyi perheensä kanssa Israelin rajaa, hän kuuli veljensä Esau tulevan heitä vastaan 400 miehen kanssa. Jaakob pelästyi kovasti eikä syyttä, koska se kertoi pahoista aikeista. Olihan Jaakob viekkaudessa hankkinut vanhemmalta veljeltään sukunsa esikoisoikeuden itselleen (1. Moos. 27). Jaakob päätti yrittää lepyttää Eesauta lähettämällä edeltä palvelijansa Eesauta vastaan arvokkaiden lahjojen kanssa, jotta Eesau leppyisi lahjoista. Kun Jaakob saapui Israelin rajalle Jabbok-joen kohdalta (Jordanjoen idän suunnasta laskeva sivujoki) hän vei perheensä ja omaisuutensa joen yli. Jaakob jäi itse vastarannalle. Jäämälle taakse, hän osoitti arkailevansa Israeliin menemistä ja pelkäävänsä veljeään. Jaakob tiesi Jumalan lupauksen ja hänen ei olisi pitänyt pelätä mitään. Tullessaan seudulle hän näki myös Jumalan enkeleitä, joiden hän ymmärsi olevan Jumalan etuvartio, mutta sekään ei poistanut Jaakobin pelkoa (1. Moos. 32:2-3).

Jättäydyttyään taakse vastarannalle, Jaakobia luokse tuli mies, jonka Jaakob ymmärsi olevan voimakas jumalolento (1. Moos 32:31, vert. Tuom. 13:6). He alkoivat painimaan, mikä kesti koko yön. Jumala laittoi Jaakobin miehuuskokeeseen. Mies löi Jaakobia nivustaipeeseen niin, että Jaakobin jalka vammautui. Siitä huolimatta Jaakob pääsi painissa kuitenkin voitolle.

Kuka tämä Jaakobin kanssa kamppaillut mies oli? Eräät raamatunopettajat sanovat että Jumala itse ja toiset sanovat, että enkeli. Tässä asiassa hankaluutena on, että Jaakob kutsui miestä heprean kielellä 'Elohim':iksi, joka asiayhteydestä riippuen voi tarkoittaa Jumalaa, enkeliä tai vaikutusvaltaista miestä kuten esim. tuomaria. Samalla tavalla suomalainen sana 'herra' voi tarkoittaa joko Jumalaa, hallitsijaa, miestä, herrasmiestä tai esim. armeijan upseeria (artikkelissa lisää). Heprean kielellä sana 'malak' yleensä tarkoittaa enkeliä (tai sanansaattajaa), mutta voi tarkoittaa asiayhteydestä riippuen myös Jumalaa tai yleisesti ottaen jumalolentoa (esim. 2. Moos. 3:2). Hoosean kirja kertoo, että Jaakob paini enkelin, mitä tarkoittaa hepreankielinen sana 'malak', mutta se voi tarkoittaa myös sanansaattajaa.

Hoos.12:4-5: "Jo äidinkohdussa Jaakob petti veljensä, miehuutensa päivinä hän kamppaili Jumalan kanssa. Hän paini enkelin kanssa ja voitti, hän itki ja anoi armoa."

Paikkakunnalla ollut yksi enkeli tuli painimaan Jaakobin kanssa, koska Jaakob jättäytymällä perheensä hännille oli arkaillut toteuttaa Jumalan käskyä. Jaakob joutui tahtomattaan painimaan henkensä edestä, mikä oli hänen miehuuskokeensa. Jaakob onnistui voittamaan hänet, mitä Jaakob itsekin hämmästeli (1. Moos. 32:31).

Jaakob nimitti paikan Penuel, joka tarkoittaa 'Jumalan kasvot'. Penuel nimestä ei voi tehdä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä, kun ottaa huomioon edellä esitetyn. Raamattu ei kerro oliko se edes miehen nimi. Raamattu mainitsee arkkienkeli Gabrielin nimen, joka tarkoittaa 'Jumalan voima', ja arkkienkeli Mikaelin tarkoittaen 'sitä, joka on Jumalan kaltainen' tai 'kuka on niin kuin Jumala'. Mikaelin nimessä on retorinen kysymys ja vastaus, joka korostaa Jumalan pyhyyttä ja kunniaa.

Jaakob vaati painissa itsensä siunaamista. Heprean kielen siunaamista tarkoittava sana 'barak' tarkoittaa myös mennä polvilleen (mm. toisen edessä) tai lahjojen antamista, mikä viittaa myös nöyryyteen. Sana 'bar' tarkoittaa poikaa ja 'berek' tarkoittaa polvea, jotka ovat lähellä siunaamista tarkoittavaa 'barak'-sanaa. Raamattu tarkoittaa siunatuksi tulemisella usein sitä, että Jumala antaa paljon lapsia. Vanhemmat saavat suuresta perheestä paljon työkykyä, sen johdosta vaurautta ja hyvän vanhuuden turvan. Lapsia on pidetty Jumalan lahjana, koska ne ovat menneinä aikoina olleet monille vanhemmille ainoa vanhuuden turva.

Ps. 107:38: "Herra siunaa heitä, ja kansa kasvaa, hän pitää huolen heidän karjansa runsaudesta."

Ps. 115:12-15: "Herra muistaa meitä ja siunaa meitä, hän siunaa Israelin sukua, hän siunaa Aaronin sukua. Herra siunaa niitä, jotka häntä palvelevat, niin pieniä kuin suuria. Lisätköön Herra kansaansa, teitä ja lapsianne, polvesta polveen. Siunatkoon teitä Herra, hän, joka on tehnyt taivaan ja maan."

Hepr. 6:13-15: "Antaessaan Abrahamille lupauksensa Jumala vannoi omaan nimeensä, koska ei ollut ketään suurempaa, jonka nimeen hän olisi vannonut. Hän lupasi: "Minä siunaan sinua runsain määrin ja annan sinulle runsaasti jälkeläisiä", ja kärsivällisesti odotettuaan Abraham sai, mitä hänelle oli luvattu."

1. Moos. 24:60: "He siunasivat Rebekan ja sanoivat hänelle: -- Tulkoon sinulle, sisaremme, tuhat kertaa kymmenentuhatta jälkeläistä, ja jälkeläisesi ottakoot omakseen vihollistensa kaupungit."

Ps. 128:3-5: "Vaimosi, sinun talosi emäntä, kukoistaa kuin viiniköynnös, lapsia on pöytäsi ympärillä kuin oliivipuun juurella vesoja. Tällaisen siunauksen ja onnen saa mies, joka pelkää Herraa. Siionin Herra siunatkoon sinua!.."

Jumala on ilmoittanut siunaavansa niitä, jotka siunaavat Israelia. Jumala kiroaa ne, jotka kiroavat Israelin. Suhtautuminen Israeliin kertoo paljon, onko uskovalla Jumalan tahdon mukaiset teot, mikä on pelastumisen edellytys (Matt. 5:17-20, 7:21-23; Room. 2:12-13, 27; Jaak. 2:14-26, Ilm. 22:15).

1. Moos. 12:1-3: "Herra sanoi Abramille: "Lähde maastasi, asuinsijoiltasi ja isäsi kodista siihen maahan, jonka minä sinulle osoitan. Minä teen sinusta suuren kansan ja siunaan sinua, ja sinun nimesi on oleva suuri ja siinä on oleva siunaus. Minä siunaan niitä, jotka siunaavat sinua, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat, ja sinun saamasi siunaus tulee siunaukseksi kaikille maailman kansoille." 

Siunaaminen tarkoittaa polvistumista Israelin edessä ja lahjojen antamista sille. Näin teki itämaantietäjät, kun he tulivat Bethlehemiin kunnioittamaan Yeshua-lasta (Jeesus-lasta) ja tuomaan Hänelle kalliita lahjoja. Näin he siunasivat Israelin Kuningasta Yeshuaa ja Hänen perhettään. Samalla tavalla ulkomaiset alkuseurakunnat siunasivat Israelia, kun he avustivat ahdinkoon joutuneita Jerusalemin seurakunnan köyhiä. Joka Israelia siunaa, sitä Jumala siunaa.

Matt. 2:1-2, 10-11: "Kun Jeesus oli syntynyt Juudean Betlehemissä kuningas Herodeksen aikana, Jerusalemiin tuli idästä tietäjiä. He kysyivät: "Missä se juutalaisten kuningas on, joka nyt on syntynyt? Me näimme hänen tähtensä nousevan taivaalle ja tulimme osoittamaan hänelle kunnioitustamme...     .. Miehet näkivät tähden, ja heidät valtasi suuri ilo. He menivät taloon ja näkivät lapsen ja hänen äitinsä Marian. Silloin he maahan heittäytyen kumarsivat lasta, avasivat arkkunsa ja antoivat hänelle kalliita lahjoja: kultaa, suitsuketta ja mirhaa."

Fil. 4:18-19: "..Minulla on kaikkea yllin kyllin nyt, kun olen saanut Epafroditokselta teidän lähettämänne lahjan, joka on hyvältä tuoksuva, otollinen, Jumalan mielen mukainen uhri. Minun Jumalani on Kristuksen Jeesuksen tähden antava teille taivaallisen kunniansa rikkaudesta kaiken, mitä tarvitsette." (viittaa hyvältä tuoksuvaan suitsukealttarin savuun, mistä lisää artikkelissa)

Room. 15:25-27: "Nyt olen kuitenkin lähdössä Jerusalemiin viemään avustusta pyhille. Makedonian ja Akhaian seurakunnat ovat näet päättäneet antaa yhteisen lahjan Jerusalemin seurakunnan köyhille. Näin ne siis ovat päättäneet, ja ne ovatkin tämän heille velkaa. Jos kerran pakanuudesta kääntyneet ovat päässeet osallisiksi Jerusalemin pyhien hengellisistä aarteista, heillä on puolestaan velvollisuus auttaa näitä aineellisesti."

Painin lopuksi enkeli siunasi Jaakobia ja ilmoitti hänelle, että Jumala on antanut Jaakobille uuden nimen Israel. Suomalaisessa Raamatussa on jae 1. Moos. 32:29 käännetty epätarkasti. Se väittäisi, että nimen tarkoitus viittaa painiin. Kun tutkimme tarkasti alkukieltä, niin jakeen käännös ei ole tarkka. King James Version -käännös on lähempänä sitä, mitä jae tarkoittaa:

1. Moos. 32:29 (KJV): "And he said, Thy name shall be called no more Jacob, but Israel: for as a prince hast thou power with God and with men, and hast prevailed."

Sana kamppailla on hepreaksi 'sarah'. Sana 'sar' tarkoittaa ruhtinasta tai päällikköä, mitä heprealainen Raamattu käyttää myös sanan 'Rauhan Ruhtinas' kohdalla (Jes. 9:5). Sarah voi tarkoittaa kamppailemisen sijasta myös Jumalan ruhtinasta (Kuninkaasta seuraava). Nimi Israel on suomeksi 'Jumalan taistelija' tai 'Jumalan ruhtinas'. Jumala on asettanut Israelin kansan hallitsemaan kaikkia maailman kansoja. Israel on joutunut kamppailemaan muiden kansojen kanssa, mutta on voittanut ne. Hallitseminen on vaativa tehtävä, joka joskus edellyttää kamppailemistakin.

Dan. 7:27: "Kuninkuus ja valta ja valtakuntien mahti kaiken taivaan alla annetaan Korkeimman pyhien kansalle. Sen kansan valtakunta on ikuinen valtakunta, ja kaikki vallat palvelevat ja tottelevat sitä."

5. Moos. 15:6: "..Te saatte hallita monia kansoja, mutta ne eivät hallitse teitä."

2. Moos. 19:3-6: "Mooses lähti Jumalan luo vuorelle, ja Herra huusi hänelle: "Näin sinun tulee sanoa israelilaisille, Jaakobin jälkeläisille: 'Te olette itse nähneet, mitä minä tein egyptiläisille ja kuinka olen kotkan siivin kantanut teitä ja tuonut teidät tänne luokseni. Jos te nyt kuuntelette minua ja pidätte minun liittoni, niin te tulette olemaan kansojen joukossa minun oma kansani. Koko maailma on minun, mutta teistä tulee minun pappisvaltakuntani ja pyhä kansani.' Tämä sinun tulee sanoa israelilaisille."

1. Piet. 2:9-10: "Mutta te olette valittu suku, kuninkaallinen papisto, pyhä heimo, Jumalan oma kansa, määrätty julistamaan hänen suuria tekojaan, joka teidät on pimeydestä kutsunut ihmeelliseen valoonsa."

Jaakobin isoisä oli Abraham, joka on samalla Israelin kansan kantaisä. Raamattu kutsuu Abrahamia Jumalan ruhtinaaksi.

1. Moos. 23:5-6: "Heettiläiset vastasivat Abrahamille: "Herra, sinä Jumalan ruhtinas meidän keskuudessamme!.."

Purppurasametilla kruunu ja valtikka
Koska Israel on koko ihmiskunnan hallitsija, sen takia kaikki kansat tulevat siunatuksi Israelin kautta (1. Moos. 28:14). Yeshua HaMashiach (Jeesus Kristus) on myös juutalainen, jolla on Juudan sukukunnalle kuuluva kuningas Daavidin valtaistuin. Kuninkaiden Kuninkaalla, Juudan Leijonalla, Yeshua HaMashiachilla tulee olemaan tuhatvuotisessa valtakunnassa valtaistui Jerusalemin temppelissä, josta käsin Hän hallitsee koko ihmiskuntaa.

Johannes sai nähdä Yeshua HaMashiachin seisovan Siionin vuorella (Temppelivuorella) tuhatvuotisen valtakunnan johtamiseen osallistuvien kanssa. Nämä alijohtajat ovat kaikki messiaanisia juutalaisia. He ovat neljä kuusisiipistä johtajaa, vanhimmat ja 144000 messiaanista juutalaista Israelin 12 sukukunnasta. Opetuslapset saavat hallita Israelin 12 sukkukuntaa. Heidän joukossa Mattias on korvannut Juudas Iskariotin (Apt. 1:26). Kaikki mainitut alijohtajat on ostettu ihmisten joukosta esikoislahjaksi Kaikkivaltiaalle Luojalle (Ilm. 14:3). Yksi heistä on tuhatvuotisen valtakunnan ruhtinas, hänkin messiaaninen juutalainen.

Ilm. 14:1-4: "Sitten näin tämän: Karitsa seisoi Siionin vuorella, ja hänen kanssaan oli sataneljäkymmentäneljätuhatta ihmistä, joiden otsaan oli kirjoitettu hänen nimensä ja hänen Isänsä nimi. Minä kuulin taivaasta äänen, joka oli kuin suurten vesien pauhu tai kuin ukkosen jylinä. Ääni, jonka kuulin, oli myös kuin harppujen helinää ja harpunsoittajien laulua. Valtaistuimen edessä ja neljän olennon ja vanhinten edessä laulettiin uutta laulua, jota ei voinut oppia kukaan muu kuin nuo sataneljäkymmentäneljätuhatta, jotka on ostettu maan päältä. He eivät ole tahranneet itseään naisten kanssa vaan ovat pysyneet puhtaina kuin neitsyet, ja he seuraavat Karitsaa, minne hän meneekin. Heidät on ostettu ihmisten joukosta esikoislahjaksi Jumalalle ja Karitsalle." (144000 ovat messiaanisia juutalaisia Israelin 12 sukukunnasta: Ilm 2:26-28 ja 7:4-8)

Matt. 19:27-28: "Entä me?" kysyi silloin Pietari. "Me olemme luopuneet kaikesta ja seuranneet sinua. Mitä me siitä saamme?" Jeesus sanoi heille: "Totisesti: kun Ihmisen Poika uuden maailman syntyessä istuutuu kirkkautensa valtaistuimelle, silloin tekin, jotka olette seuranneet minua, saatte istua kahdellatoista valtaistuimella ja hallita Israelin kahtatoista heimoa."

Ilm. 2:26-28: "Joka voittaa ja loppuun asti ot­taa vaarin minun teoistani, sille minä annan vallan hallita pakanoita. Hän on paimentava heitä rautaisella sauvalla, hän särkee heidät kuin saviastiat. Sen vallan minäkin olen saanut Isältäni. Ja minä annan hänelle aamu­tähden."  

Ilm. 4:4-8: "Tämän valtaistuimen ympärillä oli kaksikymmentäneljä valtaistuinta, ja niillä istui kaksikymmentäneljä vanhinta, joilla oli yllään valkeat vaatteet ja päässään kultaseppele. Valtaistuimesta lähti salamoita ja kuin ukkosen jyly. Sen edessä oli seitsemän soihtua, Jumalan seitsemän henkeä, ja sen edessä oli myös ikään kuin lasinen, kristallin tavoin kimmeltävä meri.
Laakeriseppele, voitonkruunu

Valtaistuimen edessä ja ympärillä oli neljä olentoa, jotka sekä edestä että takaa olivat täynnä välkehtiviä silmiä. Yksi muistutti leijonaa, toinen nuorta härkää, kolmannella oli kuin ihmiskasvot, ja neljäs näytti lentävältä kotkalta. Näillä neljällä olennolla oli kullakin kuusi siipeä, jotka olivat molemmilta puolin täynnä välkehtiviä silmiä. Taukoamatta, päivin öin, nuo olennot lausuvat: -- Pyhä, pyhä, pyhä on Herra Jumala, Kaikkivaltias! Hän oli, hän on ja hän on tuleva." 

Heittäytyminen maahan ylimmän hallitsijan eteen on itämainen tapa osoittaa kunnioitusta hallitsijalle. Kun alamaiset riisuvat sen lisäksi päästään voiton seppeleensä sekä kruununsa ja asettavat ne maahan ylimmän hallitsijan eteen, he osoittavat alistuvansa täydellisesti ja ilman ennakkoehtoja hallitsijan hallintavaltaan. Myös Taivaassa 24 vanhinta kunnioittavat Jumalaa samalla tavalla:

Ilm. 4:9-11: "Aina kun olennot ylistävät, kunnioittavat ja kiittävät häntä, joka istuu valtaistuimellaan ja joka elää aina ja ikuisesti, nuo kaksikymmentäneljä vanhinta heittäytyvät maahan hänen valtaistuimensa eteen ja osoittavat hänelle kunnioitustaan -- hänelle, joka elää aina ja ikuisesti. He asettavat seppeleensä valtaistuimen eteen ja lausuvat: -- Herra, meidän Jumalamme! Sinä olet arvollinen saamaan ylistyksen, kunnian ja vallan, sillä sinä olet luonut kaiken. Kaikki, mikä on olemassa, on sinun tahdostasi luotu."

Israelin Jumala laittaa kaikki kansat ja jopa saaret sekä merenrannat kumartamaan Häntä

Jumala on käynyt omaa kamppailua ihmiskuntansa kanssa, joka on ollut vastahakoinen Jumalan käskyille ja kutsulle. Hieman ennen Yeshua HaMashacihin (Jeesuksen Kristuksen) saapumista maan päälle, Jumala puhdistaa maan synnistä tulella ja voimalla. Yksi vitsauksista on se, että suurissa maanjäristyksissä ja tsunameissa merten saaret liikkuvat paikoiltaan ja niitä uppoaa mereen. Mannerten rannikoita uppoaa myös mereen. Jumala laittaa tällä tavalla jopa merten saaret ja mannerten rannikot kumartamaan Israelin Jumalaa.

Jes. 40:3-5: "Ääni huutaa: -- Raivatkaa autiomaahan Herralle tie! Tasoittakaa yli aron valtatie meidän Jumalallemme! Täyttykööt notkot, alentukoot huiput, mäet madaltukoot, vuorten louhikot tasoittukoot! Herran kunnia ilmestyy, kaikki saavat sen nähdä. Näin on Herra puhunut."

Sef. 2:10-11: "Sen tähden sanoo Herra Sebaot, Israelin Jumala...      ..Näin käy noiden kansojen ylpeyden tähden, sillä ne ovat herjanneet Herran Sebaotin kansaa ja ylvästelleet röyhkeästi. Pelottava on Herran voima, hän on hävittävä kaikki jumalat maan päältä. Koko maanpiiri kumartaa häntä, kaukaiset rannat ja saaretkin."

Ilm. 16:18-20: "Seitsemäs enkeli tyhjensi maljansa ilmaan. Silloin kuului temppelin valtaistuimelta mahtava ääni, joka sanoi: "Hetki on tullut." Salamat leimusivat, ukkonen jylisi, ja tuli ankara maanjäristys, niin ankara järistys, ettei sellaista ole ollut koko sinä aikana, jonka ihminen on ollut maan päällä. Suuri kaupunki hajosi kolmeen osaan, ja joka maassa kaupungit sortuivat. Jumala ei ollut unohtanut suurta Babylonia, vaan se joutui juomaan täyden maljan hänen vihansa ja vimmansa viiniä. Kaikki saaret katosivat, eikä vuoria näkynyt enää."

Ilm. 3:8-10 (Jeesuksen sanat Filadelfian seurakunnalle): "Minä tiedän sinun tekosi. Edessäsi on nyt avoin ovi, minä olen sen avannut, eikä kukaan voi sitä sulkea. Sinun voimasi ovat vähäiset, mutta sinä olet ottanut sanani varteen etkä ole kieltänyt nimeäni. Niinpä minä annan sinulle väkeä saatanan synagogasta, niitä valehtelijoita, jotka sanovat itseään juutalaisiksi vaikka eivät ole. Minä panen heidät tulemaan luoksesi ja kumartumaan maahan jalkojesi edessä, ja he ymmärtävät silloin, että sinä olet minun valittuni. Sinä olet tarkoin seurannut sanaani ja kestänyt, ja siksi minä puolestani tarkoin varjelen sinua ja pelastan sinut siitä koetuksen hetkestä, joka kohtaa koko maailman ja panee koetteelle maan asukkaat."

Jerusalemin toisen temppelin ja Juudan kuninkaan Josafatin aikana suuri ulkomainen sotajoukko tuli sotimaan Jerusalemia vastaan. Josafat meni Jerusalemin asukkaiden kanssa Herran eteen temppeliin, koska se on Jumalan nimen asuinsija. Jumala kuuli Josafatin rukouksen ja laittoi hyökkäävän armeijan tuhoamaan toinen toisensa niin, ettei Israelin armeijan tarvinnut tehdä muuta, kuin kerätä talteen suuri sotasaalis.

2. Aik. 20:5-9, 27-29: "Josafat astui Juudan ja Jerusalemin asukkaiden eteen, jotka olivat kokoontuneet Herran temppelin uudelle esipihalle, ja sanoi: "Herra, meidän isiemme Jumala! Sinä olet Jumala, joka asut taivaassa ja hallitset kaikkia maan valtakuntia. Sinun on kaikki voima ja valta, kukaan ei voi sinua vastustaa. Sinä, meidän Jumalamme, olet hävittänyt tämän maan asukkaat kansasi Israelin tieltä ja antanut maan ikiajoiksi ystäväsi Abrahamin jälkeläisille. He ovat asuneet tässä maassa ja rakentaneet tänne sinulle omistetun temppelin, ja he ovat sanoneet: 'Jos meitä kohtaa onnettomuus, sota tai tulva, rutto tai nälkä, me astumme tämän temppelin eteen, sinun eteesi, sillä tämä temppeli on sinun nimesi asuinsija...

..Juudan ja Jerusalemin miehet palasivat Josafatin johtamina Jerusalemiin iloiten ja riemuiten, koska Herra oli lyönyt heidän vihollisensa. He saapuivat Jerusalemiin harppujen, lyyrain ja torvien soidessa ja menivät Herran temppeliin. Ja kaikki valtakunnat joutuivat kauhun valtaan, kun ne saivat kuulla, miten Herra oli sotinut Israelin vihollisia vastaan." 

Nimi Josafat tarkoittaa 'Herra tuomitsee'. Jerusalemin kolmannen temppeli aikana Jumala tulee tuomitsemaan Josafatinlaaksossa ne kansat, jotka ovat jakaneet ilman lupaa Israelin maata muille kansoille. Yeshua HaMashiachin (Jeesuksen Kristuksen) viitta kastuu vihan viinikuuran rypäleiden viinistä. Siitä tulee vereen kastettu viitta. Silloin koko Israel tulee jäämään Jumalan omaisuuskansan haltuun ja Israelin vastustajat tuhoutuvat.

Joel 4:1-2, 12-16: "Katsokaa, mitä tulee tapahtumaan! Tuohon aikaan minä käännän Juudan ja Jerusalemin kohtalon. Minä kokoan kaikki kansat Josafatinlaaksoon ja käyn siellä oikeutta niitä vastaan oman maani ja kansani Israelin tähden. Ne hajottivat Israelin muiden kansojen sekaan ja jakoivat minun maani...     ..Kansat lähtevät liikkeelle, rientävät Josafatinlaaksoon. Sinne minä asetan istuimeni ja siellä minä tuomitsen kaikki kansat. Lähettäkää sirppi, elo on jo kypsää. Tulkaa polkemaan viinikuurnaa, se on jo täynnä, altaissa viini kuohuu yli reunojen. Suuri on kansojen pahuus. Väkeä tungeksii tuomion laaksossa, sillä lähellä on Herran päivä. Aurinko ja kuu pimenevät, tähtien loiste sammuu. Herra ärjyy Siionista, antaa äänensä kaikua Jerusalemista. Silloin taivas ja maa vapisevat. Mutta Herra on kansansa turva, Israelin vuorilinna."

Ilm. 14:19-20: "Silloin enkeli heitti sirppinsä maan päälle, korjasi sadon maan viinitarhasta ja heitti rypäletertut suureen altaaseen, Jumalan vihan viinikuurnaan. Rypäleet poljettiin altaassa kaupungin ulkopuolella, ja verta pursui niin, että veri vielä tuhannen kuudensadan stadionmitan päässä ulottui hevosen kuolaimiin asti."

Jes. 63:1-4: "..-- Minä se olen, oikeuden julistaja, suuri pelastaja. -- Miksi on pukusi punainen, vaatteesi kuin viinikuurnan polkijan? -- Minä poljin kuurnallisen rypäleitä, poljin yksin, kansojen joukosta ei ketään tullut avukseni. Ja niin minä vihassani poljin ne kaikki
ja kiivaudessani tallasin ne, niin että niiden mehu roiskui puvulleni ja tahri kaikki vaatteeni. Sillä koston päivää vaati minun sydämeni, kansani lunastamisen vuosi oli tullut.
"

Ilm. 19:13: "Hänellä oli pukunaan vereen kastettu viitta, ja hänen nimensä on Jumalan Sana."

Kuningasten Kuningas pystyy alistamaan kaiken valtaansa ylösnousemuksen voimalla. Ylösnousemuksen voimaa ei ole kenelläkään muulla, kuin Raamatun tarkoittamalla Jumalalla. Ainoastaan Pyhä Henki pystyy herättämään kuolleita. Yeshua HaMashiachilla on Pyhän Hengen voimat.

Fil. 3:10, 20-21: "Minä tahdon tuntea Kristuksen ja hänen ylösnousemisensa voiman ja tulla hänen kaltaisekseen osallistumalla hänen kärsimyksiinsä ja kuolemaansa.. ..Mutta me olemme taivaan kansalaisia, ja taivaasta me odotamme pelastajaksi Herraa Jeesusta Kristusta. Hän muuttaa meidän ruumiimme tästä alennustilasta oman kirkastuneen ruumiinsa kaltaiseksi voimallaan, jolla hän kykenee alistamaan valtaansa kaiken." 

Kuningasten Kuningas Yeshua on niin elävien kuin kuolleitten Herra. Jokainen ihminen tulee tunnustamaan Yeshuan Herraksi. Toiset iloitsevat, kun näkevät vihdoin Herransa ja pääsevät Hänen kanssaan Taivasten Valtakuntaan. Toisille se on sitten liian myöhäistä, kun viimeisellä tuomiolla heidät laitetaan polvilleen ja heidän on pakko tunnustaa Yeshua Herraksi ennen tuomiotaan ikuiseksi ajoiksi tuliseen järveen.

Fil. 2:10-11: "Jeesuksen nimeä kunnioittaen on kaikkien polvistuttava, kaikkien niin taivaassa kuin maan päällä ja maan alla, ja jokaisen kielen on tunnustettava Isän Jumalan kunniaksi: "Jeesus Kristus on Herra."

2. Tim. 4:1: "Minä vannotan sinua Jumalan ja Kristuksen Jeesuksen nimessä, hänen, joka on tuomitseva elävät ja kuolleet, ja hänen ilmestymisensä ja hänen valtakuntansa kautta:" 

Maallinen valta vastustaa Jumalaa

Suomi on ollut pitkään hurskas kristitty kansa. Nyt viime vuosina maallistuminen ja valtakirkkojen politisoituminen on johtanut siihen, että maallinen lainsäädäntö ei ole enää joka asiassa Jumalan tahdon mukaista. Onneksi tilanteet ovat hyvin harvinaisia, mutta ne ovat lisääntyneet viime vuosina. Jumalan pilkka ei enää ole rangaistava teko. Homoavioliitot hyväksytään maallisessa lainsäädännössä. Lääkärillä on eräissä tilanteissa velvollisuus suorittaa abortti.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja ja sisäministeri Päivi Räsänen on ottanut kantaa siihen, että Jumalan sana menee maallisen lain yläpuolelle (IL 10.7.2013). Hän täsmensi asiaa siten, että jos esim. lääkäriltä vaaditaan abortin suorittamista eli lapsen surmaamista, niin lääkärin on erottava virasta, jottei syntistä ohjetta tarvitse noudattaa. Ihan samalla tavalla poliisimieskään ei saa vangita uskovaa vain sen takia, että harjoittaa kristinuskoa, vaan tiukan paikan tullen poliisin on erottava virasta, ettei tarvitse osallistua kristittyjen vainoamiseen, jos sellaista tapahtuisi. Ministeri Räsäsen puheesta tehtiin 41 kantelua eduskunnan oikeusasiamiehelle, joka kuitenkin totesi, että Räsäsellä on uskonnon- ja sananvapauden mukainen oikeus ilmaista uskonnollinen miepiteensä asiasta, joten Räsäsen puhe ei anna aihetta jatkotoimenpiteisiin (Yle 2.11.2013).

Päivi Räsäsen puhe 6.7.2013 Kansalähetyspäivillä:


...Kaikilla meillä on varmasti tullut eteen tilanteita, joissa joudumme miettimään, rohkenemmeko toimia vastoin yleistä mielipidettä tai normia, porukan painetta tai joskus jopa lakia, jos nämä ovat Jumalan sanan vastaisia. Apostolien teoissa kerrotaan tilanne, jossa viranomaiset kielsivät apostoleja saarnaamasta Jeesuksesta. Silloin apostoli Pietari ja muut apostolit sanoivat:


"Enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmisiä." (Apt. 5:29). He jatkoivat työtään kielloista huolimatta.


Martti Luther selitti huonepostillassa Jeesuksen opetusta siitä, että keisarille tulee antaa se mikä keisarin on ja Jumalalle se, mikä Jumalan on: ”Keisari ja maallinen esivalta on tosin meidän hallitsijamme, mutta se ei ole ainoa herramme; meillä on toinenkin Herra, joka on suurempi, nimittäin Herra Jumalamme taivaissa. Jos siis jompikumpi näistä herroista on vihoitettava, jos on oltava tottelematon joko Jumalalle taikka keisarille, niin on parempi, että keisari vihastuu tottelemattomuuteemme, kuin että Jumala meihin vihastuu. Keisarilla en tässä tarkoita erikoista henkilöä, vaan yleensä kaikkea esivaltaa.” Näin siis Luther.


Sananlaskujen kirjassa sanotaan: ”Osta totuutta, älä myy!”. Tämä kertoo siitä, että totuudella on yleensä hinta. Totuuden seuraamisesta, totuuden tunnustamisesta ja puhumisesta joutuu usein maksamaan. Sen sijaan ihmisellä on kiusaus myydä totuutta, hankkia jotakin etua itselle sillä, että taipuu suosittuun harhaan tai vääristelee totuutta. Mutta Raamattu kehottaa: ”Osta totuutta, älä myy!”...


Päivi Räsänen, MTV3:n Kymmenen uutisissa 15.7.2013:


”...Ihminen voi tehdä aika paljon pahaa vaikka noudattaisi kirjaimellisesti lakia, jos tekee lähimmäisilleen vahinkoa. Ja sen takia mielestäni on tärkeää, että näitä kysymyksiä pohditaan. Itse nostin esille sen keskeisen, ihan tunnustuskirjojenkin opetuksen, että esivaltaa ja lakia on toteltava ja noudatettava, elleivät ne kehota tekemään syntiä...”


Tukholman profetia, Jumala sanoo:"..Suomen johtavat henkilöt, älkää kuvitelko, että te olette omalla taidollanne nousseet siihen asemaan, mikä teillä on. Ei kukaan voi mitään tehdä ilman minun tahtoani ja sallimustani.."

Päivi Räsäsen, Yle TV1 A-Studio 13.8.2018:

"Kun olin sisäministeri vuonna 2013, pidin puheen Kansanlähetyspäivillä, jossa totesin, että Jumalaa on toteltava enemmän kuin ihmistä. Ja nostin esiin nimenomaan esimerkin siitä, jos lääkärinä itselleni kuuluisi virkavelvollisuuksiin abortin tekeminen, niin en sitä kuitenkaan suorittaisi, koska näen sen ihmisen elämän lopettamisena."

Jumala voi nostaa oman profeettansa kuninkaiden ja valtioiden yläpuolelle. Sellaisen aseman sai profeetta Jeremia, jolla oli valta ojentaa esivaltaa.

Jer. 1:6-10: "Mutta minä vastasin: "Voi, Herra, Jumalani, en minä osaa puhua, minä olen niin nuori!" Silloin Herra sanoi: -- Älä sano, että olet nuori, vaan mene, minne ikinä sinut lähetän, ja puhu, mitä minä käsken sinun puhua. Älä pelkää ketään, sillä minä, Herra, olen sinun kanssasi ja suojelen sinua. 

Sitten Herra ojensi kätensä, kosketti suutani ja sanoi minulle: -- Minä annan sanani sinun suuhusi. Minä asetan sinut tänä päivänä kansojen ja valtakuntien yläpuolelle. Sinun tulee repiä ja särkeä, tuhota ja hävittää, rakentaa ja istuttaa."

Johannes Kastaja oli sama mies kuin Elia, mutta tällä kertaa Elia tuli maan päälle eri nimellä. Jumala on korottanut Johannes Kastajan suurimmaksi koskaan äidistä syntyneeksi, mikä tarkoittaa sitä, että hän on Jeremiaa, muita profeettoja ja kaikkea esivaltaa korkeammassa asemassa (Luuk. 1:15, Matt. 11:11-14 1933/38, Mal. 3:23, Matt. 17:11). Elian vallasta kertoo se, että Israelin kuninkaan sotilaspoliisitkin antautuivat Elialle (2. Kun. 1:13-15). Elia myös herätti kuolleen Jumalan nimessä. Ylösnousemus on niin suuri voimateko, ettei kukaan pysty sitä vastustamaan. Se henkilö edustaa Taivasten Valtakuntaa, jonka kautta Jumala herättää ylös kuolleen. Hänen sanansa ovat totta. 

1. Kun. 17:21-24: "Hän ojentautui kolmesti pojan ylle ja rukoili: "Herra, minun Jumalani! Anna hengen palata tähän poikaan!" Herra kuuli Elian pyynnön. Henki palasi poikaan, ja hän virkosi eloon. Elia nosti pojan vuoteelta ja vei hänet kattohuoneesta alas taloon. Hän antoi pojan tämän äidille ja sanoi: "Katso, poikasi elää." Nainen sanoi Elialle: "Nyt minä tiedän, että sinä olet Jumalan mies. Se, mitä sinä puhut, on todella Herran sanaa." 

Taivasten Valtakunnan alue

Missä on sellainen valtio, sen paikka tai rajat, jossa sijaitsee Taivasten Valtakunta. Taivasten Valtakunta on ne ihmiset, jotka ovat sen kansalaisia. He seuraavat kuningastaan ja elävät valtakunnan sääntöjen mukaan. Luoja omistaa koko luomakuntansa. Hän antaa ja ottaa, miten tahtoo. 

Luuk. 17:20: "Kun fariseukset kysyivät Jeesukselta, milloin Jumalan valtakunta tulee, hän vastasi: "Ei Jumalan valtakunta tule niin, että sen tulemista voidaan tarkkailla. Eikä voida sanoa: 'Se on täällä', tai: 'Se on tuolla.' Katsokaa: Jumalan valtakunta on teidän keskellänne."

Paavali opetti, että Jumala on tehnyt juutalaiset ja pakanat yhdeksi kansaksi. Villistä oliivipuusta irrotettu oksa liitetään Israelin jaloon öljypuuhun. Uusi liitto on tarjolla myös pakanoille, kun he oksastavat itsensä Israelin jaloon öljypuuhun. Villistä öljypuusta leikattu pakanaoksa ei hallitse jaloa öljypuuta, vaan Daavidin valtaistuimella istuu Kuninkaiden Kuningas Yeshua HaMashiach, joka hallitsee jaloa öljypuuta kannattelemalla puunsa oksia ja antaa sen oksille juurinesteen (elämän). Daavid on yksi Jumalan valtaistuimen vieressä seisovista viheriöivistä öljypuista.

Ps. 52:1, 10 (RK): "..Daavidin mietepsalmi...  ..Mutta minä olen kuin viheriöivä
öljypuu Jumalan huoneessa
, minä turvaan Jumalan armoon aina ja iankaikkisesti."

Room. 11:17-18: "Jos jalosta oliivipuusta on katkaistu oksia ja jos sinut, joka olet peräisin villistä oliivipuusta, on oksastettu oikeiden oksien joukkoon niin että olet päässyt osalliseksi puun juurinesteestä, älä ylvästele alkuperäisten oksien rinnalla! Mutta jos ylvästelet, muista, ettet sinä kannata juurta vaan juuri kannattaa sinua."

Saatana oli aiemmin korkeassa asemassa Taivaassa. Hän ei noudattanut Jumalan tahtoa, joten hänet revittiin irti elävien maasta juuriaan myöden. Hänet heitettiin enkeliensä kanssa ulos Taivaasta. Jumala poisti Valtakunnastaan synnin ja tilalle tuli pysyvä vanhurskaus. Edomilainen Dooeg oli saatanan esikuva, mistä kertoo Psalmi 52.

Ps. 52:4-7 (RK): "Sinun kielesi punoo turmiota, se on kuin terävä partaveitsi, sinä petturi. Sinä rakastat pahaa enemmän kuin hyvää, valhetta enemmän kuin totuuden puhumista. Sela. Sinä rakastat kaikkia tuhoisia sanoja, sinä kavala kieli. Sen vuoksi Jumala murskaa sinut ainiaaksi, hän tarttuu sinuun ja raastaa sinut teltastasi, repii sinun juuresi elä­vien maasta."

Ilm. 12:7-10: "Taivaassa syttyi sota. Mikael ja hänen enkelinsä kävivät taisteluun lohikäärmettä vastaan. Lohikäärme enkeleineen teki vastarintaa mutta kärsi tappion, eikä sille ja sen joukolle ollut enää sijaa taivaassa. Tuo suuri lohikäärme, tuo muinaisaikojen käärme, jota kutsutaan paholaiseksi ja saatanaksi, tuo koko ihmiskunnan eksyttäjä, syöstiin maan päälle, ja samoin syöstiin alas sen enkelit. Minä kuulin, kuinka taivaassa sanottiin kovalla äänellä: -- Nyt on pelastus tullut, meidän Jumalallamme on kuninkuus ja mahti ja hänen Voidellullaan valta. Nyt on Syyttäjä syösty alas, tuo, joka meidän Jumalamme edessä syytti veljiämme päivin ja öin."

Mikä on se tie, joka johdattaa meidät Taivasten Valtakuntaan? Se tie on seurata Yeshuaa. Tämä tarkoittaa sitä, että tunnustat Yeshuan kuninkaaksesi ja osoitat kuuliaisuutesi Kuninkaallesi siten, että elät sen esimerkin mukaisesti, miten Yeshua eli ja opetti.

Joh. 14:1-7: "Älköön sydämenne olko levoton. Uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun. Minun Isäni kodissa on monta huonetta -- enhän minä muuten sanoisi, että menen valmistamaan teille asuinsijan. Minä menen valmistamaan teille sijaa mutta tulen sitten takaisin ja noudan teidät luokseni, jotta saisitte olla siellä missä minä olen. Te tiedätte kyllä tien sinne minne minä menen."

Tuomas sanoi hänelle: "Herra, emme me tiedä, minne sinä menet. Kuinka voisimme tuntea tien?" Jeesus vastasi: "Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani. Jos te tunnette minut, opitte tuntemaan myös minun Isäni. Te tunnette hänet jo nyt, olettehan nähneet hänet."
 


Abraham pelastui Taivaaseen, koska hän noudatti Jumalan käskyjä, lakia ja opetusta. Tämä sääntö ei ole muuttunut uuden liiton aikana. Jumalan Poika on Kuningas, joka vihaa lain rikkomista ja rakastaa vanhurskautta. Paavali opetti, että lain noudattaminen tekee vanhurskaaksi (Room. 2:12-13, 3:31, 6:15; Jaak. 2:14-26). Taivasten valtakunnassa kansalaiset tottelevat Kuninkaiden Kuningasta ja noudattava sen takia lakia (Matt. 7:21-23).

Matt. 22:31-33: "Mutta ylösnousemuksesta puheen ollen -- ettekö ole lukeneet, mitä Jumala on teille sanonut: 'Minä olen Abrahamin Jumala, Iisakin Jumala ja Jaakobin Jumala'? Ei hän ole kuolleiden Jumala, vaan elävien." Kun väkijoukko kuuli tämän, se oli ihmeissään hänen opetuksestaan."

1. Moos. 26:4-5 (RK): "Ja sinun siemenessäsi tulevat siunatuiksi kaikki maailman kansat, koska Abraham kuunteli minun ääntäni ja noudatti säätämiäni käskyjä, lakeja ja opetuksia."

Hepr. 1:8-9 (1933/38): "..mutta Pojasta: "Jumala, sinun valtaistuimesi pysyy aina ja iankaikkisesti, ja sinun valtakuntasi valtikka on oikeuden valtikka. Sinä rakastit vanhurskautta ja vihasit laittomuutta..."

Sinun tulee tunnustaa myös, että Yeshua on Jumalan Poika, joka kuoli Golgatan ristillä sinun syntiesi sovitukseksi ja nousi ylös kuolleista kolmen päivän perästä (Mark. 8:31, 9:31, 10:34). Sinun tulee suullasi tunnustaa, että Yeshua HaMashiach on Herra ja Jumala. (sana Herra tarkoittaa myös Jumalaa).

Joh. 20:26-28: "Viikon kuluttua Jeesuksen opetuslapset olivat taas koolla, ja Tuomas oli toisten joukossa. Ovet olivat lukossa, mutta yhtäkkiä Jeesus seisoi heidän keskellään ja sanoi: "Rauha teille!" Sitten hän sanoi Tuomaalle: "Ojenna sormesi: tässä ovat käteni. Ojenna kätesi ja pistä se kylkeeni. Älä ole epäuskoinen, vaan usko!" Silloin Tuomas sanoi: "Minun Herrani ja Jumalani!"

Tie Taivasten Valtakuntaan on kapea ja perillä portti on ahdas

Muinainen tie Rooman museossa
Raamatun aikaan roomalaiset olivat rakentaneet leveitä, suoria ja eräiltä kohdin jopa kivillä päällystettyjä teitä. Näitä teitä oli helppo ja nopea kulkea. Rooma rakensi näitä teitä, jotta se kykeni siirtämään nopeasti sotajoukkoja eri puolille valtiota. Israelissa oli teiden ulkopuolella kapeita polkuja, joita oli hidas ja vaikea kulkea.

Jeesus sanoi, että tie taivaaseen on kapea ja portti on ahdas. Vain harvat pääsevät taivaaseen (Matt. 22:14). Tämä tarkoittaa sitä, että meidän tulee kilvoitella kruunusta taivaaseen. Meidän tulee kantaa oma ristimme. Meidän tulee kestää elämän vaivat ja osoittaa niissä uskollisuutemme Taivasten valtakunnan kuninkaalle sekä Hänen Sanalleen. Leveä tie on se, joka houkuttelee tavoittelemaan rahaa, menestystä, muiden ihmisten suosiota ja valheellista elämää. Se tie viettelee elämään jumalatonta elämää omassa voimassa.

Kapea tie vie Taivasten Valtakuntaan
Matt. 7:13-14: "Menkää sisään ahtaasta portista. Monet menevät avarasta portista ja laveaa tietä, mutta se vie kadotukseen. Miten ahdas onkaan se portti ja kapea se tie, joka vie elämään, ja vain harvat löytävät sen! "

Mark. 10:23-24: "Jeesus kääntyi, katsoi opetuslapsiinsa ja sanoi: "Kuinka vaikea onkaan niiden, jotka paljon omistavat, päästä Jumalan valtakuntaan!" Opetuslapset hämmästelivät hänen sanojaan, mutta Jeesus jatkoi: "Lapseni, Jumalan valtakuntaan on todella vaikea päästä."

Apt. 14:22: "..rohkaisivat opetuslapsia ja kehottivat heitä pysymään uskossa. He sanoivat: "Jumalan valtakuntaan meidän on mentävä monen ahdingon kautta."

Mikä estää sen, ettei taival kapeaa tietä pitkin pääty perille? Siihen antaa vastauksen Jeesuksen opettama kylväjävertaus (Matt. 13:1-23). Matkan varrella tulee vastaan kaikenlaisia ansoja ja houkutuksia tien varrella. Ihminen saattaa ottaa vastaan iloiten Jumalan Sanaa, mutta jos se ei juurru häneen, niin hän luopuu Sanasta, kun ensimmäiset vaivat ja vainot tulevat vastaan. Kun vastaan tulee tien vierellä laulavia seireenejä, niin ihminen juoksee maailman rikkauksien perään, eikä pysy Jumalan tahdon mukaisessa elämässä. Kun tiellä tulee vastaan valkeuden enkeliksi tekeytynyt eksyttäjä, niin ihminen menee uskomaan tätä väärää evankeliumia ja eksyy tieltä pois. Ihmisen oma itsekkyys ja menestymisen halu viettelee ihmisen uskomaan paholaisen antamia yliluonnollisia kokemuksia. Tähän ilmiöön kuuluu sekä torontolaisuus että menestysteologia

Jaak. 1:12: "Autuas se, joka koettelemuksessa kestää. Sen kestettyään hän on saava voitonseppeleeksi elämän. Jumala on sen luvannut niille, jotka häntä rakastavat."

Taivaaseen pääsee se kilvoittelija, joka pysyy kuninkaalleen uskollisena ja kulkee kapeaa tietä perille asti. Moni ihminen ymmärtää jo luonnostaan sen, ettei elämältä tulekkaan odottaa pelkkää tanssia ruusuilla. Moni on oppinut jo sen, että kun selviää elämän vastoinkäymisistä, niin se kasvattaa vahvemmaksi.

Apt.  14:21-22: "Paavali ja Barnabas julistivat Derbessä evankeliumia ja saivat monet kääntymään opetuslapsiksi. Sitten he palasivat Lystraan, Ikonioniin ja Antiokiaan, rohkaisivat opetuslapsia ja kehottivat heitä pysymään uskossa. He sanoivat: "Jumalan valtakuntaan meidän on mentävä monen ahdingon kautta."

1. Tim. 6:11-12: "..Pyri nuhteettomaan elämään, hurskauteen ja uskoon, pyri rakkauteen, kestävyyteen ja lempeyteen. Käy uskon jalo kilpailu ja voita omaksesi ikuinen elämä, johon sinut on kutsuttu ja jonka olet tunnustanut päämääräksesi, kun monien todistajien läsnä ollessa lausuit hyvän tunnustuksen." 

Fil. 3:13-14: "..Vain tämän voin sanoa: jättäen mielestäni sen, mikä on takanapäin, ponnistelen sitä kohti, mikä on edessä. Juoksen kohti maalia saavuttaakseni voittajan palkinnon, pääsyn taivaaseen. Sinne Jumala kutsuu Kristuksen Jeesuksen omat."

Jumalan on luonut Taivasten Valtakuntaan paljon kaunista

Kuninkaiden Kuninkaalla, Kaikkivaltiaalla Luojalla on suuri intohimo luoda kaunista ja Hänellä valtava luomisvoima. Hänen taitonsa näkyy kaikessa siinä kauniissa, mitä on luomakunnassa. 


Room. 1:19-20: "Sen, mitä Jumalasta voidaan tietää, he kyllä voivat nähdä. Onhan Jumala ilmaissut sen heille. Hänen näkymättömät ominaisuutensa, hänen ikuinen voimansa ja jumaluutensa, ovat maailman luomisesta asti olleet nähtävissä ja havaittavissa hänen teoissaan."

Raamattu ylistää monessa paikassa Jumalan luomia kauniita kasveja, kukkia, hienoja maisemia, tähtitaivasta jne. 

1. Moos. 2:8-9: "Herra Jumala istutti puutarhan itään, Eedeniin, ja sinne hän asetti ihmisen, jonka oli tehnyt. Herra Jumala kasvatti maasta esiin kaikenlaisia puita, jotka olivat kauniita katsella ja joiden hedelmät olivat hyviä syödä, ja paratiisin keskelle hän kasvatti elämän puun sekä hyvän- ja pahantiedon puun."

Ps. 33:6-8 "Herra on sanallaan luonut taivaat, suunsa henkäyksellä tähtien joukot. Kuin leiliin hän on koonnut merien vedet ja varastoihinsa syvyyden virrat. Vaviskoon Herran edessä kaikki maa, koko maanpiiri pelätköön häntä."

Tuhatvuotisessa valtakunnassa Israelin maa loistaa kauniina. Hänen omaisuuskansansa Israelin kansalaiset ovat silloin vanhurskaita ja uskollisia Jumalalleen. Jumala rakastaa palavasti Jerusalemia.

Israelin maa loistaa kuin timantti
Sak. 9:16-17: "Tuona päivänä Herra Jumala pelastaa kansansa, kokoaa omansa yhteen kuin lammaslauman. He loistavat hänen maassaan kuin kruunussa sädehtivät jalokivet. Kuinka kauniiksi tulee maa, kuinka ihanaksi! Maa tuottaa viljan ja viinin, nuorukaiset ja neidot kukoistavat."

Sak. 8:2-3: "Näin sanoo Herra Sebaot: -- Minä rakastan palavasti Siionia ja pidän lujasti oman kaupunkini puolta. Näin sanoo Herra: -- Minä palaan takaisin Siioniin ja asun Jerusalemissa. Silloin Jerusalemin nimenä on Uskollinen kaupunki ja Herran Sebaotin vuoren nimenä Pyhä vuori." 

Kun tuhatvuotinen valtakunta on päättynyt, Jumala luo maan ja taivaan uudelleen. Silloin Uusi Jerusalem laskeutuu maan päälle täynnä loistoa ja kauneutta, kuten on morsian kaunis sulhaselleen (Ilm. 21-22).

Ilm. 21:1-2: "Minä näin uuden taivaan ja uuden maan. Ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa olivat kadonneet, eikä merta ollut enää. Näin, kuinka pyhä kaupunki, uusi Jerusalem, laskeutui taivaasta Jumalan luota juhla-asuisena, niin kuin morsian, joka on kaunistettu sulhasta varten."

Luoja on ikään kuin mestaripiirtäjä, joka viihtyy taulukankaan edessä ja silloin syntyy paljon ihastuttavan kaunista sekä hyvin toimivaa. Kaikki luomukset ovat tarkoituksenmukaisia. Jumala on yhtä aikaa sekä järjestyksen että kauniin luomisen Jumala. Jumala ei ole boheemi, vaan järjestelmällinen ja kärsivällinen Luoja. 

Taivaan Isä on luonut myös naiskauneuden tyttärilleen. Vuonna 1952 valittiin maailman kauneimmaksi neidoksi Armi Kuusela. Suomalainen voitti ensimmäistä kertaa Miss Universe -kilpailun. Hän sai loisteliaan vastaanoton, kun hän saapui takaisin Suomeen. Töölön pallokentällä kymmenet tuhannet ihmiset juhlivat Armin kanssa voittoa. Mestaripiirtäjä on luonut Armi Kuuselankin

Laul.l. 1:15: "Miten kaunis oletkaan, kalleimpani! Miten kaunis on katseesi, kyyhkysilmä!"

Eräille ihmisille Luoja on antanut lahjaksi luovuutta. Armi Kuuselan tyttärentytär Katarina Grey on jatkanut työtään kauneuden parissa ja hänestä on tullut menestynyt muotisuunnittelija. Muotialan asiantuntijat ovat kiittäneet Katarinan luovuutta.


Katarina luonnostelee pukua
Katarina kertoo ensin ottavansa paljon kankaita pöydälle, joista hän valitsee kankaat uutta pukua varten. Sitten hän aloittaa piirtämään muotoja ja tekee noin 500 erilaista luonnosta, jolloin hänelle tulvii paljon uusia ideoita. Lopuksi hän valitsee parhaiten onnistuneen luonnoksen, josta hän suunnittelee ja valmistaa puvun. Tämä muistuttaa meitä siitä, että tie taivaaseen on myös kapea, vain harva voittaa juoksukilpailun ja pääsee Taivasten Valtakuntaan.

1. Kor. 9:24-25: "
Tiedättehän, että vaikka juoksukilpailussa kaikki juoksevat, vain yksi saa palkinnon. Juoskaa siis niin, että voitatte sen! Jokainen kilpailija noudattaa lujaa itsekuria, juoksijat saavuttaakseen katoavan seppeleen, me saadaksemme katoamattoman."

Luuk. 13:24: "Kilvoitelkaa päästäksenne sisään ahtaasta ovesta. Minä sanon teille: monet yrittävät mennä sisään mutta eivät siihen kykene." 

Mark. 10:24: "Opetuslapset hämmästelivät hänen sanojaan, mutta Jeesus jatkoi: "Lapseni, Jumalan valtakuntaan on todella vaikea päästä."

Israelissa oli profeetta Elian aikana noin 1,1-2 miljoonaa asekuntoista miestä (päätellen 1. Aik. 21:4). Kansa harjoitti epäjumalanpalvelusta, mutta Jumala oli säästänyt 7000 miestä, jotka olivat olleet Jumalalle uskollisia (Room. 11:4). Israelin kansasta pelastui vain noin 0,5 %. Samalla tavalla vain harva kristitty elää Jumalan tahdon mukaista elämää ja pelastuu Taivasten Valtakuntaan (Matt. 7:21-23).

Room. 9:27: "..Vaikka Israelin kansa olisi lukuisa kuin merenrannan hiekka, siitä pelastuu vain rippeet."

Matt. 7:13-14: "Menkää sisään ahtaasta portista. Monet menevät avarasta portista ja laveaa tietä, mutta se vie kadotukseen. Miten ahdas onkaan se portti ja kapea se tie, joka vie elämään, ja vain harvat löytävät sen!"

Jumalalla etsii kaikkein kauneimpia morsiusseurakuntaansa. Hän on luonut maailman, jotta Hän saisi itselleen kauniin morsiamen. Taivaan Isä ei katso lapsensa ulkoiseen kauneuteen vaan sydämen kauneuteen (Sam. 16:6-7). Yeshuan morsian on ne miehet ja naiset, joilla on kuuliainen ja nöyrä sydän (Ilm. 21:1-4). Luojalle kuuliaisuus ja nöyryys on sitä kauneutta, josta Luoja pitää.

Sam. 16:6-7: "Kun he tulivat ja Samuel näki Eliabin, hän ajatteli: "Hän se on! Nyt on Herran edessä hänen voideltunsa." Mutta Herra sanoi Samuelille: "Älä katso hänen kokoaan ja komeuttaan, sillä minä en hänestä välitä. Herra ei katso kuten ihminen. Ihminen katsoo ulkokuorta, mutta Herra näkee sydämeen."

Armi Kuuselan Miss Universe kruunu
Usko Yeshua HaMashiachiin (Jeesukseen Kristukseen) kaunistaa morsiamen. Rakkaus on heidän kruununsa. Vanhurskaat teot ovat heidän juhlapukunsa. Nöyryys on heidän viittansa. Kuuliaisuus on heidän korunsa. He ovat puhtaita ja heidän suunsa ei valehtele (Ilm. 14:5). Kaikki tämä on sydämen kauneutta, joka hurmaa. 

Kol. 3:14: "Mutta kaiken kruunuksi tulkoon rakkaus, sillä se tekee kaiken täydelliseksi."

Joh. 14:15 (Jeesus sanoo): "Jos te rakastatte minua, te noudatatte minun käskyjäni."

Room. 2:13: "Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia."

Ilm. 19:7-8: "..Hänen morsiamensa on valmiina, hänen ylleen on puettu hääpuku, hohtavan valkea pellavapuku. Se pellavapuku tarkoittaa pyhien vanhurskaita tekoja."

Katariinan Greyn suunnittelema hääpuku
Yeshuan morsiamet, miehet ja naiset ovat kaunistaneet itsensä vanhurskaudella. He ovat pesseet hääpukunsa Yeshua HaMashiachin verellä. Heistä on tullut viisaita neitsyitä, joilla oli Pyhän Hengen öljyä lampussaan elämänsä loppuun asti. He loistavat pyhän elämän kirkkautta kaikille kuin tähdet taivaalla.

Jes. 61:10: "Minä riemuitsen Herrasta, minä iloitsen Jumalastani! Hän pukee minun ylleni pelastuksen vaatteet, hän kietoo minut vanhurskauden viittaan, niin että olen kuin sulhanen, joka laskee hiuksilleen juhlapäähineen, tai kuin morsian, joka koristautuu kauneimpiinsa."

Luojalle kelpaava sydämen kauneus on harvinaista, jota Luoja joutuu suurella vaivalla vielä muokkaamaan entistä kauniimmaksi. Raamatussa on vertaus savenvalajasta (Jer. 18:1-17). Luoja on savenvalaja, joka haluaa tehdä savesta kauniita astioita. Jos savi taipuu valajankäsissä notkeasti, niin astiasta pystyy valmistamaan korkean kauniin astian. Joskus savenvalaja käyttää suuria käsivoimia vastahakoisen saven muotoilemiseen ja ylösnousemuksen voimalla savi notkistetaan kauniiksi astiaksi (esim. profeetta Joona ja apostoli Paavali). Jos savi kovettaa itsensä niin, ettei se taivu savenvalajan tahtoon, niin savenvalaja hylkää saven ja heitetään sen Gehenan kaatopaikalle eli helvettiin.

2. Tim. 2:20-21: "Suuressa taloudessa ei ole vain kultaisia ja hopeisia astioita, vaan myös puusta ja savesta tehtyjä. Toiset on tarkoitettu arvokkaaseen, toiset arkiseen käyttöön. Siitä, joka puhdistaa itsensä kaikesta tuollaisesta, tulee arvokkaaseen käyttöön sopiva astia, pyhitetty, isännälleen hyödyllinen ja kaikkiin hyviin tarkoituksiin käyttökelpoinen."

Anna Puu - Mestaripiirros

Sinä päivänä kun Luoja teki sinut
Hän ei muuta tehnytkään
Heräs aikaisin, otti kynän käteen
Rupes siinä piirtämään

Päivä kului, mut hetkenkään lepoa
Piirtäjä ei kaivannut
Aivan niin kuin olis hurmoksessa ollut
Mestari valmisti sut

Se kuva oli kaunis
Oi ,ihme suorastaan
Muodon jumalaisen sai
Kuvan viereen hän merkkas ettei suhun
Päde kuolevaisten lait

Niille jotka yhä epäilevät Luojaa
Sanon vastaukseksi vaan
Että jos ne edes kerran näkis sinut
Kaikki rupeis uskomaanHäälaulu kuninkaalle

Miehen ja naisen avioliitto on esikuva sille, mikä on Yeshuan suhde Taivaaseen pääsevien lastensa, miesten ja naisten kanssa (Ef. 5:21-33). Yeshua ja Hänen lapsensa elävät Taivaassa kuninkaallista ja loisteliasta elämää. Psalmi 45, häälaulu kuninkaalle kertoo hyvin stä kuninkaallisesta elämästä Taivasten valtakunnassa:

Häälaulu, Laulujen laulu
Ps. 45:2, 6, 9-16: "Kuningas, olet kaunein ihmisten joukossa, sinun huulesi puhuvat suloisia sanoja. Siunatkoon Jumala sinua iäti!..   ..Sinun valtaistuimesi on niin kuin Jumalan, se pysyy ikuisesti, sinun valtikkasi on oikeuden valtikka..

..Hovisi kaunistuksena on kuninkaiden tyttäriä, kuningatar seisoo oikealla puolellasi yllään Ofirin kultaa. Kuule, tyttäreni, kuuntele neuvoani. Unohda kansasi, unohda isäsi suku. Sytyttäköön kauneutesi kuninkaan! Hän on sinun herrasi. Kumarru hänen eteensä, sinä Tyroksen prinsessa. 

Maan rikkaat pyrkivät lahjoillaan sinun suosioosi. Kuninkaan tytär saapuu palatsiin kaikessa loistossaan, hänen vaatteensa ovat kullalla kirjotut. Juhlapuvussa hänet viedään kuninkaan eteen. Neidot, ystävättäret, seuraavat häntä. Heitä viedään riemusaatossa, he astuvat kuninkaan palatsiin. Nouskoot sinun poikasi, kuningas, isiesi sijaan, saat asettaa heidät ruhtinaiksi maahasi." 

Taivasten valtakunnan Kuningas haluaa lapsiltaan rakkautta. Hän ei tarvitse kultaa eikä hopeaa. Hän haluaa lapsiltaan kuuliaisuutta ja arvonantoa. Hän ei katso ulkoiseen kauneuteen, vaan sydämen kauneuteen. Nöyrä lapsi on Hänen silmissään kaunis astia, joka alistui taipumaan savenvalajan käsissä (Mark. 10:42-44). Lapsi alistui Isänsä hallintavaltaan. Isä meidän -rukous alkaa näin:

Matt. 6:9-10:  "Rukoilkaa te siis näin: -- Isä meidän, joka olet taivaissa! Pyhitetty olkoon sinun nimesi. Tulkoon sinun valtakuntasi. Tapahtukoon sinun tahtosi, myös maan päällä niin kuin taivaassa.."

Pelastuneen morsiamen riemu on rajaton
Taivasten Valtakunnan kansalaiset ovat kuin Kuninkaan morsiamet, kuin kauniit kuningattaret. Heidän tehtävänä on sytyttää Kuninkaassaan rakkaus. Sen takia Kuningas on heidät luonut. Kuningattaret heittäytyvät polvilleen kuninkaansa eteen, nöyrinä ja kuuliaisina. 

Kuningattaret saavat vastavuoroisesti kuninkaallista arvonantoa ja kalliitta lahjoja. "Heidän pojista tulee ruhtinaita" kuvaa Taivasten valtakunnassa sitä, että sen kansalaiset ovat Pyhä perhe (vertaa Iisakin ja Rebekan avioituminen 1. Moos. 24). Kuningas haluaa itselleen paljon rakkautta ja sen takia hyvin suuren perheen. Taivaan Isä toivoo, että kaikki ihmiset voisivat pelastua (Matt. 18:14).

Matt. 13:31-32: "Jeesus esitti heille myös tällaisen vertauksen: "Taivasten valtakunta on kuin sinapinsiemen, jonka mies kylvi maahansa. Se on pienin kaikista siemenistä, mutta kun sen taimi kasvaa täyteen mittaansa, se on puutarhan kasveista suurin. Lopulta se on kuin puu, niin että taivaan linnut tulevat ja pesivät sen oksille."

Joh. 14:2-3: "Minun Isäni kodissa on monta huonetta -- enhän minä muuten sanoisi, että menen valmistamaan teille asuinsijan. Minä menen valmistamaan teille sijaa mutta tulen sitten takaisin ja noudan teidät luokseni, jotta saisitte olla siellä missä minä olen."

Motiivisi seurata Kuningasten Kuningasta ovat väärät, jos haluat rikastua ja suuret saappaat. Ne jotka etsivät Jumalan tuntemista, eivätkä tavoittele rikkauksia, heidät Kuningasten Kuningas voi korottaa. Kun nöyränä etsimme taivaallisia emmekä maallisia, niin kaikki meille annetaan viimeistään Taivaassa.

Room. 14:17-18: "Jumalan valtakunta ei ole syömistä eikä juomista, vaan vanhurskautta, rauhaa ja iloa, jotka Pyhä Henki antaa. Joka tällä tavoin palvelee Kristusta, on Jumalalle mieleen ja saa ihmistenkin arvonannon.

Matt. 6:31-33: "Älkää siis murehtiko: 'Mitä me nyt syömme?' tai 'Mitä me juomme?' tai 'Mistä me saamme vaatteet?' Tätä kaikkea pakanat tavoittelevat. Teidän taivaallinen Isänne tietää kyllä, että te tarvitsette kaikkea tätä. Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan, niin teille annetaan kaikki tämäkin." 

Maa jaetaan arvalla, mikä ei ole sattumaa, vaan Jumalan määräämä lopputulos 

Joku voi kysyä, miten tuhatvuotisessa valtakunnassa jaetaan tontit sen asukkaille? Kun Israelin kansa pääsi luvattuun maahansa, heillä oli edessä myös maan jakaminen Israelin 12 sukukunnalle. Jumala oli Mooseksen kautta käskenyt jakaa maa heille arvalla (Joos. 14.2). Nämä sukukunnat saivat oman alueensa sen perusteella, miten heille kävi arvonnassa (Joos. 15-21). 

Tämä on yksi Jumalan tapa toimia. Arvonnassa ei ihminen voi vaikuttaa lopputulokseen, mutta Jumala voi. Jumala näyttää voimansa, että Hän pystyy hallitsemaan kaikkia olosuhteita. Samalla tavalla valittiin Juudas Iskariotin tilalle uusi apostoli 12 apostolin joukkoon. Arpa ratkaisi, että Mattias on uusi apostoli. Arpa ei langennut Mattiakselle sattumalta, sillä Jumala antoi Mattiaksen voittaa.

Sananl. 16:33: "Helmassa arpaa ravistellaan, tuloksen ratkaisee Herra."

Apt. 1:26: "Sen jälkeen he heittivät miehistä arpaa, ja arpa lankesi Mattiakselle. Näin hänet valittiin ja liitettiin kahdentenatoista apostolien joukkoon."

Suuret arpajaiset eivät ole päättyneet vieläkään. 60 juutalaista perhettä ostivat yhdessä suuren määrän maata Tel Avivin alueelta vuonna 1909. Maa jaettiin perheiden kesken arpomalla ja näin perustettiin Tel Avivin kaupunki. Tuhatvuotisessa valtakunnassa maa tullaan jakamaan sen yksittäisille asukkaille arpomalla (Hes. 47:21-22). Pakanat (muukalaiset) ovat oksastettu Israelin kansaan siten, että he ovat samanarvoisia israelilaisten kanssa. Ruhtinaan, leeviläisten ja Israelin 12 sukukunnan maa-alueet on jo määrätty valmiiksi Raamatussa (Hes. 48). Arpomisessa on sellaista viisautta, että näin maan jaosta ei synnyt jälkipuhteita, kun rehti arvonta on jakanut tontit.

Hes. 47:21-22: "Tämä maa teidän tulee jakaa keskenänne, Israelin heimojen kesken. Jakakaa arpomalla perintöosat itsellenne ja muukalaisille, jotka asuvat teidän keskellänne ja synnyttävät lapsia keskuudessanne. Olkoot he teille samanarvoisia kuin syntyperäiset israelilaiset ja saakoot samoin kuin te arvalla perintöosansa Israelin heimojen keskuudesta."

Jes. 34:17: "Hän on arvalla jakanut niille maan, mittanuoralla määrännyt kullekin osuuden. Ajasta aikaan ne saavat pitää sen perintönään, polvesta polveen ne saavat siellä asua."

Ps. 16:5-8: "Herra, sinä olet minun perintöosani, sinulta saan ruokani ja juomani, sinun kädessäsi on minun arpani. Ihana maa on tullut osakseni, kaunis perintö on minulle annettu. Minä kiitän Herraa, hän neuvoo minua, yölläkin kuulen sisimmässäni hänen äänensä. Minä pysyn aina lähellä Herraa. Kun hän on oikealla puolellani, minä en horju"

Jumala on suvereeni ja Kaikkivaltias olosuhteiden ohjaaja. Hän määrä miten pilven kulkevat, missä aurinko paistaa, missä maaperä järisee, missä ihmiset kokoontuvat, minne kansat vaeltavat, mitkä ovat valtioiden rajat ja määräajat (Apt. 17:26). Jumala laittaa ihmisiin hyvän tahtonsa mukaisesti mielihaluja ja varjelee onnettomuuksilta.

Job 38:1, 31-35: "Silloin Herra vastasi Jobille. Myrskyn keskeltä hän puhui... 

..Osaatko sinä solmia yhteen Seulasten tähdet tai avata Orionin siteet? Osaatko tuoda ajallaan esiin eläinradan tähdet, sinäkö talutat Leijonaa ja sen pentuja? Sinäkö tunnet taivaan säännöt, määräätkö sinä, miten ne vaikuttavat maan päällä? Kantaako äänesi pilviin asti, kutsutko rankkasateen virtaamaan ylitsesi? Sinkoatko sinä salamoita, sanovatko ne sinulle: "Tässä olen, käske"?"

Job 42:1-2: "Silloin Job sanoi Herralle: -- Nyt minä ymmärrän, että kaikki on sinun vallassasi eikä mikään suunnitelmasi ole mahdoton sinun toteuttaa."

Fil. 2:13 (1933/38): "..sillä Jumala on se, joka teissä vaikuttaa sekä tahtomisen että tekemisen, että hänen hyvä tahtonsa tapahtuisi." 

Raamattu kertoo vierailuista Taivaassa

Onko mahdollista, että meidän ajassa joku henkilö olisi käynyt vierailemassa Taivaassa ennen kuolemaansa? Paavali kertoo Raamatussa, että ihmisiä on käynyt vierailemassa Taivaassa. Paavali ei pysynyt ymmärtämään, miten tämä tapahtui. Hänen pohdinnastaan käy ilmi, että Paavali olisi saattanut ajatella, että ihmisen hengellinen ruumis olisi irronnut maallisesta ruumiista ja käynyt Taivaassa palaten takaisin maalliseen ruumiiseen.

2. Kor. 12:2-4: "Tunnen erään Kristuksen oman, joka neljätoista vuotta sitten temmattiin kolmanteen taivaaseen. Oliko hän silloin ruumiissaan vai poissa siitä, en tiedä, sen tietää Jumala. Ja tästä miehestä tiedän, että hänet temmattiin paratiisiin ja hän kuuli sanoja, joita ihminen ei voi eikä saa lausua. Oliko hän ruumiissaan vai poissa siitä, en tiedä, sen tietää Jumala."

Johannes-niminen mies sai hengessä samankaltaisen vierailun Taivaassa. Johannes kuuli torven (pasuunan) soiton kahdella eri kerralla. Viimeisen torven soiton aikana Taivaat aukenivat ja hän nousi Jumalan valtaistuinsaliin (Ilm. 1:10, 4:1-2). Mitä Johannes näki ja kuuli Taivaassa? Hän näki Taivaan loistoa (esim. Ilm. 4 ja 21) ja erilaisia tapahtumia. Hän sai koulutusta Taivasten valtakunnan asioista ja palattuaan takaisin maan päälle, Johannes kirjoitti Ilmestyskirjan näkemänsä perusteella. Tämä koulutus ei ollut peräisin ihmisiltä vaan suoraan Jumalalta. Tällainen kokemus vahvistaa Taivaassa vierailleen uskoa hyvin voimakkaalla tavalla. Sen jälkeen uskova kestää paljon paremmin maallista vaivaa, kun tietää, miten loisteliaaseen paikkaan tulee pääsemään kuolemansa jälkeen.

Raamattu kertoo, että monet Vanhan testamentin profeetat saivat myös nähdä Taivasta kuten esim. Jesaja, joka vieraili siellä. Tämä on ollut Jumalan tapa kutsua profeetat tehtävään ja vahvistaa heidän uskoa raskasta tehtävää varten. 

Jes. 6:1-8: "Kuningas Ussian kuolinvuonna minä näin Herran: hän istui korkealla ja ylhäisellä istuimella, ja hänen vaatteensa liepeet täyttivät temppelin. Hänen yläpuolellaan seisoivat serafit, joilla oli kuusi siipeä kullakin: kahdella he peittivät kasvonsa, kahdella verhosivat ruumiinsa ja kahdella lensivät. He huusivat toinen toiselleen: -- Pyhä, pyhä, pyhä on Herra Sebaot! Hänen kirkkautensa täyttää kaiken maan. Ovenpielet vapisivat äänten voimasta, ja huone tuli täyteen savua.

Ja minä sanoin: -- Voi minua, minä hukun! Minulla on saastaiset huulet, ja saastaiset huulet on kansalla, jonka keskellä elän, ja nyt minun silmäni ovat nähneet Kuninkaan, Herran Sebaotin. Silloin yksi serafeista lensi luokseni kädessään hehkuva hiili, jonka hän oli ottanut pihdeillä uhrialttarilta. Hän kosketti sillä minun huuliani ja sanoi: -- Katso, tämä on koskenut huuliasi, sinun syyllisyytesi on poissa ja syntisi sovitettu. Minä kuulin Herran äänen sanovan: -- Kenet minä lähetän? Kuka lähtee sananviejäksi? Niin minä vastasin: -- Tässä olen, lähetä minut!"

Samalla tavalla on mahdollista, että joku voisi käydä katsomassa millainen on helvetti, koska jo Yeshuan (Jeesuksen) aikana rikas mies oli helvetissä samalla, kun Abraham oli tuonelan paratiisissa ja näki sieltä kauas kuilun takana olevaan tuleen, jossa rikas mies oli (Luuk. 16:19-31). Profeetta Joona vietti kolme päivää helvetin ahdingossa ja sen jälkeen Jumala nosti hänet elävänä ylös haudasta (Joona 2:3,7).

Eräät voivat kiinnittää huomiota niihin Yeshuan sanoihin, jossa Hän kertoo yleisölle, ettei kukaan muu kuin Ihmisen Poika ole noussut Taivaaseen (Joh. 3:13). Luvun asiayhteys on, että Yeshua todistaa Taivasten Valtakunnasta kuulijoilleen, joista kukaan ei ollut käynyt Taivaassa, joten he eivät voi tietää, mitä on Taivasten Valtakunnassa. Sen tähden Jumala Poika voi todistaa heille siitä. Kun Yeshua sanoo, että Hän yksin on noussut Taivaaseen, Hän viittaa Sananlaskuihin, jotka kertovat Jumalan Pojasta maailman Luojana. Yeshua näin kertoo olevansa Jumalan Poika.

Joh. 3:12-13: "Jos te ette usko, kun puhun teille tämän maailman asioista, kuinka voisitte uskoa, kun puhun taivaallisista! Kukaan ei ole noussut taivaaseen, paitsi hän, joka on taivaasta tänne tullut: Ihmisen Poika."

Sananl. 30:4: "Kuka on noussut taivaaseen ja palannut sieltä? Kuka on koonnut käsiinsä tuulen? Kuka viittansa sisään kietonut vedet? Kuka pannut paikoilleen maan ääret? Mikä on hänen nimensä, mikä hänen poikansa nimi? Sinä tiedät kyllä."

Me kyllä tiedämme, mikä on Messiasta tarkoittavan Ihmisen Pojan nimi (Ps. 8:5, Jes. 9:5). Se nimi on Jumalan Pojan nimi Yeshua HaMashiach (Jeesus Kristus).

Elia (Johannes Kastaja) ja Mooses tulivat Taivaasta alas kirkastusvuorelle


Kirkastusvuori on Hermon, jossa on aina lumipeite
Mooses ja Elia tulivat Taivaasta alas maan päälle korkealle vuorelle keskustelemaan Yeshuan, Jeesuksen kanssa. Yeshuan ulkomuoto muuttui, että Hänen kasvoista paistoi valo kuin auringosta ja vaatteensa muuttui valohohtavan kirkkaan valkeaksi. Sen lisäksi loistava pilvi peitti heidät. Näin Jumala osoitti, että Yeshua on Jumalan Poika, jota tulee kuulla. Tapahtuman näki apostolit Pietari, Jaakob ja Johannes. Keskustelun jälkeen Mooses ja Elia palasivat takaisin Taivaaseen (Matt. 17:1-8, Luuk. 9:28-36). 

Monet luulevat, että kirkastusvuori olisi ollut Tabor, mutta se ei sovi Raamatun kertomuksiin. Tabor ei ole korkea, kuten Raamattu kuvaa vuorta. Sen huipulla on ollut kylä ja Rooman armeijan linnoitus, joten se ei sovellu tapahtumapaikaksi. Kirkastusvuori oli Hermon, joka on sen alueen korkein vuori, jonka huiput kohoavat pilvirajan yläpuolelle (korkein kohta 2814 m) ja ne ovat nykyään ympäri vuoden valkoisen lumen peittämät. Vuoren etelärinteellä on nykyään laskettelukeskus. 

Galilea Yeshuan aikana
Kuusi päivää ennen kirkastumista Yeshua oli opetuslastensa kanssa Filippoksen Kesareassa, joka on Hermonin juurella, eikä mikään viittaa siihen, että he olisivat matkustaneet Taborille. Jakeista Matt. 17:22-24 voidaan tehdä sellainen johtopäätös, ettei kirkastusvuori ollut Galileassa. Filippoksen Kesarea ja Hermon eivät ole Galileassa vaan sen pohjoispuolella. Yeshuan kerrotaan palanneen kirkastusvuorelta takaisin ensin Galileaan ja sitten sen aikaiseen Yeshuan kotikylään Kapernaumiin (Matt. 4:12-15, 17:22-24). Koska Tabor on lähellä Nasaretin kylää Galileassa, se ei voi tulla kyseeseen ja se on muutenkin ihan eri suunnalla, mitä on tie Filippoksen Kesareasta Kapernaumiin.

Matt. 17:22, 24: "Kun he taas yhdessä kulkivat Galileassa...    ..Kun he saapuivat Kapernaumiin..."

Hermon nimi on muodostettu heprean kielessä pyhää tarkoittavasta sanasta. Arabian kielellä vuoren nimi on Jabal ash-Shaykh, joka‎ merkitsee sheikin eli hallitsijan vuorta. Sen juurella olevan kaupungin nimi Kesarea merkitsee myös hallitsijaa. Kirkastusvuori oli paikka, jossa Jumalan Pojan kirkkaus ja valtasuuruus tuli opetuslasten tietoon vaikuttavalla tavalla.

Hermon on kuin esikuva Taivaasta. Lumen sulamisvedet kerääntyvät vuoren sisälle ja puhdistuvat kristallin kirkkaaksi lähdevedeksi. Filippoksen Kesareassa, Baniaksen kylässä oli Hermon vuoren luola, jonka sisällä olevasta lähteestä tulee vesi Jordanjokeen, kuten elämän virta kumpuaa Jumalan valtaistuimesta Taivaassa. Jordanjoki on merkittävä makean veden lähde Israelissa kuin maan elämän veden virta. Tämä on kuin ne kalliot, josta tuli vettä Israelin kansalle erämaataipaleen aikana.  

Baniaksen lähde Hermonilla
Ilm. 22:1: "Enkeli näytti minulle elämän veden virran, joka kristallinkirkkaana kumpuaa Jumalan ja Karitsan valtaistuimesta."

2. Moos. 17:5-6: "Herra sanoi: "Lähde kulkemaan muiden edellä ja ota mukaasi muutamia Israelin vanhimmista. Ja kun lähdet, ota sauvasi, jolla löit Niilin vettä. Minä olen sinua vastassa kalliolla Horebin luona. Lyö kallioon, niin siitä alkaa juosta vettä ja kansa saa juodakseen." Mooses teki niin Israelin vanhimpien nähden.

Joh. 4:13-14: "Jeesus vastasi hänelle: "Joka juo tätä vettä, sen tulee uudelleen jano, mutta joka juo minun antamaani vettä, ei enää koskaan ole janoissaan. Siitä vedestä, jota minä annan, tulee hänessä lähde, joka kumpuaa ikuisen elämän vettä."

Filippoksen Kesareassa Pietari (kreikaksi Petros, joka tarkoittaa kiveä) sanoi Yeshualle: "Sinä olet Messias, elävän Jumalan Poika" (Matt. 16:16). Yeshua sanoi, että tälle kalliolle (kreikaksi petra) Hän rakentaa kirkkonsa. Se tarkoittaa Pietarin horjumatonta uskoa, että Yeshua on Messias (2. Piet. 1:12). Vieressä näkyi myös Hermon vuori, jonka kallio on esikuva Jumalan vuoresta ja Valtakunnasta. Pietari oli pieni kivenlohkare (petros), mutta kallio (petra) on vertauskuva Yeshuasta itsestään (Matt. 16:18, Biblehub). Hermonvuoren juurella Yeshua antoi Pietarille myös Taivasten valtakunnan avaimet (Matt. 16:19). Kuuden päivän päästä Yeshua oli Pietarin, Jaakobin ja Johanneksen kanssa Hermon vuoren huipulla, missä he näkivät Elian (sama mies kuin Johannes kastaja Matt. 17:12-13) ja Mooseksen. Sitten he kuulivat valoa loistavasta pilvestä äänen (Matt. 17:5)"Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mieltynyt. Kuulkaa häntä!" Tämä kokemus teki Pietariin niin suuren vaikutuksen, ettei hän enää pelännyt edes kuolemaa (2. Piet. 1:13-14).

2. Piet. 1:12, 16-19: "Tämän vuoksi haluan alati muistuttaa teitä näistä asioista, vaikka te ne tunnettekin ja pysytte horjumatta siinä totuudessa, joka teille on annettu...     

..Emmehän me, silloin kun saatoimme teidän tietoonne Herramme Jeesuksen Kristuksen voiman ja tulemisen, olleet lähteneet seuraamaan mitään ovelasti sepitettyjä taruja, vaan olimme omin silmin saaneet nähdä hänen jumalallisen suuruutensa. Hän sai Jumalalta, Isältä, kunnian ja kirkkauden, kun hänelle kantautui Ylhäisimmän Kirkkauden ääni: "Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mieltynyt." Tämän äänen me itse kuulimme tulevan taivaasta, kun olimme hänen kanssaan pyhällä vuorella. 

Siksi me voimme entistä lujemmin luottaa profeetalliseen sanaan. Ja hyvin teette tekin, jos kiinnitätte katseenne siihen kuin pimeässä loistavaan lamppuun, kunnes päivä sarastaa ja kointähti syttyy teidän sydämessänne." (kointähti = aamunkoittotähti, aamutähti)

Yeshuan viimeisenä päivänä aukeni hautoja ja monet pyhät nousivat kuolleista

Yeshua, Jeesus puhui niistä kuolleista ihmisistä, jotka näkivät Hänet ja uskovat Häneen. Heitä kutsutaan pyhiksi, koska heidän uskonsa oli pelastanut heidät. Yeshua sanoi, että Taivaan Isän tahto on, että viimeisenä päivänä heidät herätetään kuolleista.

Joh. 6:40: "Minun Isäni tahtoo, että jokaisella, joka näkee Pojan ja uskoo häneen, on ikuinen elämä. Viimeisenä päivänä minä herätän hänet."  

Hautoja Jerusalemissa
Kun Yeshua antoi henkensä ristillä ja siten sovitti syntimme, niin samalla hetkellä tapahtui maanjäristys ja monet haudat aukenivat. Moni poisnukkunut pyhä nousi kuolleista ja heille tapahtui ruumiin ylösnousemus (vertaa 1. Tess. 4:15). Yeshuan ylösnousemuksen jälkeen he menivät Jerusalemin kaduille todistamaan Taivasten valtakunnasta.

Matt. 27:51-54: "Sillä hetkellä temppelin väliverho repesi kahtia, ylhäältä alas asti. Maa vavahteli, kalliot halkeilivat, haudat aukenivat, ja monien poisnukkuneiden pyhien ruumiit nousivat ylös. He lähtivät haudoistaan, ja Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeen he tulivat pyhään kaupunkiin ja näyttäytyivät siellä monille.

Kun sadanpäällikkö ja miehet, jotka hänen kanssaan vartioivat Jeesusta, näkivät maan vavahtelun ja kaiken, mitä tapahtui, he pelästyivät suunniltaan ja sanoivat: "Tämä oli todella Jumalan Poika!" 

Tapahtumat olivat niin voimallisia, että jopa Yeshuaa vartioineet sotilaat ja korkeat upseerit tunnustivat Yeshuan Jumalan Pojaksi. Toista uskontoa harjoittavan ja kovakouraisen miehittäjävaltion sotilaan voisi ajatella olevan viimeinen, joka tunnustaa ruoskimansa ja surmaamansa vangin Jumalan Pojaksi ja katuu tekoaan (lisää artikkelissa).

Saddukeukset eivät uskoneet ylösnousemukseen ja kysyivät asiaa Yeshualta, Jeesukselta. Jeesus vastasi niin, että Hän kertoi edesmenneiden Abraham, Iisak ja Jaakob oleen ylösnousseena jo Mooseksen aikana.

Matt. 22:31-33: "Mutta ylösnousemuksesta puheen ollen -- ettekö ole lukeneet, mitä Jumala on teille sanonut: 'Minä olen Abrahamin Jumala, Iisakin Jumala ja Jaakobin Jumala'? Ei hän ole kuolleiden Jumala, vaan elävien." Kun väkijoukko kuuli tämän, se oli ihmeissään hänen opetuksestaan."

2. Moos. 3:6: "Herra sanoi vielä: "Minä olen sinun isäsi Jumala, Abrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumala." Silloin Mooses peitti kasvonsa, sillä hän pelkäsi katsoa Jumalaa." 

Yeshuan, Jeesuksen vierellä Golgatalla oli rikollinen, joka ristillä tunnusti syntinsä ja uskonsa Jeesukseen, Yeshuaan. Rikollinen pyysi Jeesusta muistamaan häntä, kun Jeesus menee Valtakuntaansa. Jeesus sanoi ristillä, että vielä tänään tämä rikollinen pääsee Taivaaseen.

Luuk: 23:42-43: "Ja hän sanoi: "Jeesus, muista minua, kun tulet valtakuntaasi." Jeesus vastasi: "Totisesti: jo tänään olet minun kanssani paratiisissa."

Tämä tarkoittaa, että vielä kuolinvuoteella voi katua ja ottaa Yeshuan (Jeesuksen) pelastajakseen. Pelastunut pääsee jo kuolinpäivänä taivaaseen, kuten Jeesus kertoi.

Kun Jeesus opetti tuonelasta, niin silloin Abraham ja köyhä Lasarus olivat jo ylösnousseena tuonelan paratiisissa ja rikas mies oli tuonelan helvetissä. Jeesus ei maininnut, että Hän olisi kertonut vertauksen, kuten Hän teki silloin, kun esitti vertauksia. Kertomuksesta muutenkin näkee, ettei kyseessä ole vertaus. Jeesus kertoi, mitä on tapahtunut.

Luuk. 16:22-24: "Sitten köyhä kuoli, ja enkelit veivät hänet Abrahamin huomaan. Rikaskin kuoli, ja hänet haudattiin. Kun hän tuonelan tuskissa kohotti katseensa, hän näki kaukana Abrahamin ja Lasaruksen hänen rintaansa vasten. Silloin hän huusi: 'Isä Abraham, armahda minua! Lähetä Lasarus tänne, että hän kastaisi sormenpäänsä veteen ja vilvoittaisi kieltäni. Näissä liekeissä on kauhea olla." 

Raamattu kertoo kahdesta henkilöstä, jotka otettiin Jumalan luo jo Vanhan testamentin aikana. Eenok ja profeetta Elia pääsivät Taivaaseen ilman, että heidän täytyi nähdä kuolemaa.

Hepr. 11:5: "Uskon vuoksi otettiin Henok pois niin, ettei hän kokenut kuolemaa. "Sitten häntä ei enää ollut, sillä Jumala otti hänet luokseen." Ennen kuin hänet otettiin pois, hän näet oli -- niin hänestä todistetaan -- elänyt Jumalan mielen mukaisesti."

2. Kun. 2:11: "Kun he kulkivat ja puhelivat keskenään, siihen ilmestyi yhtäkkiä tuliset vaunut ja tuliset hevoset. Ne erottivat heidät toisistaan, ja Elia nousi tuulenpyörteessä taivaaseen."

Ilmestyskirja kertoo seitsemän vuoden ahdistusten ajoilta hetken, jolloin suuri joukko marttyyrejä on taivaassa Jumalan valtaistuimen edessä samaan aikaan, kuin maan päällä on vielä sellaisia ihmisiä, jotka tulevat myöhemmin kuolemaan myös marttyyreinä. Tämä kertoo siitä, että vanhurskas uskovainen menee kuolemansa jälkeen suoraan taivaaseen.

Ilm. 6:9-11: "Kun Karitsa avasi viidennen sinetin, näin alttarin alla niiden sielut, jotka oli tapettu Jumalan sanan ja oman todistuksensa tähden. Ne huusivat kovalla äänellä: "Kuinka kauan kestää, Valtias, sinä Pyhä ja Tosi, ennen kuin lausut tuomiosi ja kostat meidän veremme maan asukkaille?" Silloin niille kullekin annettiin valkea vaate ja niitä kehotettiin odottamaan rauhassa vielä vähän aikaa, kunnes niitä ja niiden veljiä, niiden lailla surmattuja Jumalan palvelijoita, olisi täysi määrä."

Resurrection Sunday Dance

That day will be remembered as the greatest day in history
The fate of the world changed in one glorious moment
When Life triumphed on Resurrection Sunday..

..When nothing is as you want it to be

Look up to heaven
Freedom was paid for on Calvary
The chain is broken
Making the way right to destiny
Borders are open
And Jesus has granted the victory
That Sunday morning..

..Shining, calling to all mankind
Let’s celebrate eternal life
A light dawned that Sunday Morning
It broke through the boundaries of time
Hearts start shining, calling to all mankind
Let’s celebrate
Let’s celebrate
Let’s celebrate eternal lifeYlösnousemus on Jumalan Pyhä voimateko - varo pilkkaamasta Pyhää Henkeä

Jos joku erehtyy pilkkaamaan ylösnousemusta pahojen henkien teoksi, niin he tekevät Pyhän Hengen pilkkaa ja menettävät pelastuksensa. Silloin ei auta mikään hyvä teko tai papin pitkä ura pelastamaan häntä tästä synnistä. Raamattu kutsuu niitä uskovia tyhmiksi neitsyiksi, jotka eivät pääse taivaaseen. He tekivät syntiä ja eräät jopa pettivät uskonsisarensa. Jos ei tee Taivaan Isän tahtoa, niin ei pääse Taivaaseen (Matt. 7:21).  

Taivasten valtakunnan järjestykseen kuuluu, että ne uskovat, jotka tekeytyivät uskoviksi ja pettivät uskonsisarensa, joutuvat Yeshuan tuomion lisäksi polville niiden eteen, jotka pääsevät Taivaaseen. Tämä on katkera paikka Juudas Iskarioteille, koska he joutuvat tekojensa mukaisesti nöyryytetyiksi.

Ilm. 3:9: "Niinpä minä annan sinulle väkeä Saatanan synagogasta, niitä valehtelijoita, jotka sanovat itseään juutalaisiksi vaikka eivät ole. Minä panen heidät tulemaan luoksesi ja kumartumaan maahan jalkojesi edessä, ja he ymmärtävät silloin, että sinä olet minun valittuni."   

Taivaaseen päässeet ihmiset tuomitsevat ne, jotka eivät päässeet sinne, vaan joutuivat helvettiin. Tuomareina ovat silloin mm. Niinivessä parannuksen tehneet ihmiset, jotka uskoivat profeetta Joonan saarnaa, sekä Etelän kuningatar, joka alkoi uskomaan Israelin Jumalaan, kun tuli kuuntelemaan kuningas Salomon viisautta.

Matt. 12:39-42: "Mutta Jeesus vastasi heille: "Tämä paha ja uskoton sukupolvi vaatii merkkiä, mutta ainoa merkki, joka sille annetaan, on Joonan merkki. Niin kuin profeetta Joona oli meripedon vatsassa kolme päivää ja kolme yötä, niin on Ihmisen Poika oleva maan povessa kolme päivää ja kolme yötä. Niniven asukkaat nousevat tuomiolle yhdessä tämän sukupolven kanssa ja langettavat sille tuomion. He kääntyivät, kun Joona saarnasi heille, ja tässä teillä on enemmän kuin Joona! Etelän kuningatar herää tuomiolle yhdessä tämän sukupolven kanssa ja langettaa sille tuomion. Hän tuli maan ääristä saakka kuulemaan Salomon viisautta, ja tässä teillä on enemmän kuin Salomo!"


Kuningas vaatii kansalaisilta tilitystä

Jeesus kertoi vertauksen palvelijasta, joka ei pystynyt tilittämään vanhurskautta kuninkaalle (Matt. 18:21-35). Kuningas antoi velalliselle suuren lainan anteeksi, mutta velallinen ei ollut antanut anteeksi huomattavasti pienempää lainaa lähimmäiselleen. Kuningas suuttui velalliselleen ja laittoi hänet ankaraan vankeuteen. Jos haluamme itse saada, mutta emme ole itse valmiita antamaan, niin silloin Kuninkaan sijoitus meihin ei ole tuottanut tulosta. 

Kuningasten Kuningas Yeshua on antanut omalla elämällään esimerkin siitä, miten meidän tulee elää. Hän antaa anteeksi niille syntisille, jotka katuvat tekojaan ja tekevät parannuksen synnin tekemisestä. Hän antaa ylhäältä uudesti syntyneille kansalaisille ikuisen elämän valtakunnassaan (Joh. 3:3). Samalla tavalla meidänkin tulee antaa anteeksi niille, jotka tosissaan katuvat ja pyytävät anteeksi (Matt. 18:21-22). Jos emme anna katuvalle anteeksi, niin emme mekään saa anteeksi (Matt. 18:35).  

Matt. 18:23: "Taivasten valtakunta on kuin kuningas, joka vaati palvelijoiltaan tilitykset."

Toisessa Jeesuksen kertomassa vertauksessa Isäntä oli antanut eri määriä rahaa kolmelle palvelijalleen sen mukaan, mikä oli heidän kykynsä tehdä työtä ja odotti tuottoa omaisuudelleen (Matt. 25:14-30). Pitkän ajan kuluttua Isäntä tuli palvelijoidensa luo ja vaati tilitystä. Kaksi palvelijaa olivat olleet toimeliaita ja saaneet tuottoa Isännän rahoille. Yksi palvelijoista oli ollut laiska ja kaivanut maahan rahan, jolloin raha ei antanut tuottoa. Isäntä suuttui laiskalle palvelijalle ja antoi laiskalle palvelijalleen antaman pääoman sille, joka oli saanut eniten tuottoa rahoille. Kyse ei ollut mistään tasajaosta, vaan Isäntä suosi sitä, joka oli saanut eniten tuloja. Tämä vertaus opettaa sen, että Taivasten valtakunnan Kuningas palkitsee kansalaiset sen mukaan, miten paljon he antavat satoa Kuninkaalle. Ja ne, jotka eivät palvele Kuningasta, heidät heitetään talosta ulos pimeyteen, kadotukseen. Isäntä sanoi laiskalle palvelijalle näin:

Matt. 25:28-30: "Ottakaa pois hänen talenttinsa ja antakaa se sille, jolla on kymmenen talenttia. Jokaiselle, jolla on, annetaan, ja hän on saava yltäkyllin, mutta jolla ei ole, siltä otetaan pois sekin mitä hänellä on. Heittäkää tuo kelvoton palvelija ulos pimeyteen. Siellä itketään ja kiristellään hampaita."

Matt. 13:47-50: "..taivasten valtakunta on kuin nuotta, joka laskettiin mereen ja joka keräsi kaikenlaisia kaloja. Kun se tuli täyteen, kalastajat vetivät sen rantaan, istuutuivat ja lajittelivat hyvät kalat koreihin mutta viskasivat huonot pois. Samoin käy maailman lopussa: enkelit tulevat, erottavat pahat vanhurskaista ja heittävät heidät tuliseen pätsiin. Siellä itketään ja kiristellään hampaita."

Jeesus kertoo puutarhurivertauksen, jonka sanoma on samankaltainen. Ne tyhmät neitsyet, jotka eivät tee Taivaan Isän tahtoa, leikataan viinipuusta pois, jotta viisaat neitsyet, jotka tekevät paljon hedelmää saisivat vielä suuremman sadon. Ne, jotka eivät pysy Herran sanassa kiinni, kuten ei-uskovat tippuvat viinipustasta pois. Puusta irronneet oksat kuivuvat ja heitetään palamaan ikuiseen tuleen.


Puutarhuri korjaa satoa ja puhdistaa kuivat lehdet pois
Joh. 15:1-6: "Minä olen tosi viinipuu, ja Isäni on viinitarhuri. Hän leikkaa minusta pois jokaisen oksan, joka ei tuota hedelmää, mutta jokaisen hedelmää tuottavan oksan hän puhdistaa liioista versoista, jotta se tuottaisi hedelmää entistä enemmän.

Te olette jo puhtaat, sillä se sana, jonka olen teille puhunut, on puhdistanut teidät. Pysykää minussa, niin minä pysyn teissä. Eihän oksa pysty tuottamaan hedelmää, ellei se pysy puussa, ja samoin ette pysty tekään, ellette pysy minussa. 

"Minä olen viinipuu, te olette oksat. Se, joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, tuottaa paljon hedelmää. Ilman minua te ette saa aikaan mitään. Joka ei pysy minussa, on kuin irronnut oksa: se heitetään pois, ja se kuivuu. Kuivat oksat kerätään ja viskataan tuleen, ja ne palavat poroksi."

Ihmisen oleminen ei koskaan pääty

Ruumiin kuolema ei päätä meidän olemistamme. Meillä on henki, joka on luotu Jumalasta.

1. Kor. 15:44: "Kylvetään ajallinen ruumis, nousee hengellinen ruumis. Jos kerran on olemassa ajallinen ruumis, on myös hengellinen."

Kun Yeshua, Jeesus puhui kuolemasta, niin Hän ei ainoastaan tarkoittanut ruumiin kuolemista. Eläminen erossa Taivaan Isästä on jo kuollutta elämää ja johtaa ruumiin kuoleman jälkeen ikuiseen kärsimykseen ensin helvetissä sekä lopuksi tulisessa järvessä. Kuolema on olemista, joka ei ole elämisen arvoista. Kuolema on tietoista olemista pelkässä kärsimyksessä, joka kestää ikuisesti.

Luuk. 9:59-62: "Eräälle toiselle Jeesus sanoi: "Seuraa minua!" Tämä vastasi: "Herra, anna minun ensin käydä hautaamassa isäni." Mutta Jeesus sanoi hänelle: "Anna kuolleiden haudata kuolleensa. Lähde sinä julistamaan Jumalan valtakuntaa." Vielä eräs toinen sanoi: "Herra, minä seuraan sinua, mutta anna minun ensin käydä hyvästelemässä kotiväkeni." Hänelle Jeesus vastasi: "Joka tarttuu auraan ja katsoo taakseen, ei ole sopiva Jumalan valtakuntaan."

Ihminen ei voi paeta elämää eikä kuolemaa. Kuolemassa ihminen joutuu tuleen, jossa itketään ja kiristellään hampaita. Kuolema ei lopeta ihmisen kärsimystä. Ihminen menettää ruumiinsa, mutta henki siirtyy helvettiin. Tästä tuomiosta sinut voi pelastaa Yeshua.

Ilm. 20:10-15: "Saatana, noiden kansojen eksyttäjä, heitetään samaan rikinkatkuiseen, tuliseen järveen kuin peto ja väärä profeetta, ja siellä niitä kidutetaan yötä päivää, aina ja ikuisesti. Minä näin suuren valkean valtaistuimen ja sen, joka sillä istuu. Hänen kasvojensa edestä pakenivat maa ja taivas, eikä niistä jäänyt jälkeäkään. Näin myös kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä. Kirjat avattiin, avattiin myös elämän kirja, ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli merkitty, kukin tekojensa mukaan. Meri antoi kuolleensa, Kuolema ja Tuonela antoivat kuolleensa, ja kaikki heidät tuomittiin tekojensa mukaan. Kuolema ja Tuonela heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema: tulinen järvi. Jokainen, jonka nimeä ei löytynyt elämän kirjasta, heitettiin tuohon tuliseen järveen."

Sinun tulee valita elämä tai kuolema. Elämän saa lahjaksi. Juudan Leijona Yeshua HaMashiach, Jeesus Kristus on voittanut kuoleman. Lähde seuraamaan Häntä, niin sinun nimesi on silloin elämän kirjassa ja saat lahjaksi iankaikkisen elämän Taivasten Valtakunnassa.

Ilm. 3:5: "Se, joka voittaa, saa ylleen valkeat vaatteet, enkä minä pyyhi hänen nimeään elämän kirjasta, vaan tunnustan hänet omakseni Isäni ja hänen enkeliensä edessä." 

Ilm. 5:1-5: "Minä näin, että valtaistuimella istuvan oikeassa kädessä oli kirjakäärö. Se oli kirjoitettu täyteen molemmin puolin ja sinetöity seitsemällä sinetillä. Ja minä näin mahtavan enkelin, joka kuulutti kovalla äänellä: "Kuka on arvollinen avaamaan kirjan ja murtamaan sen sinetit?" Mutta ei ollut ketään, ei taivaassa, ei maan päällä eikä maan alla, joka olisi kyennyt avaamaan kirjan tai edes katsomaan siihen. Minä itkin katkerasti, kun ei löytynyt ketään, joka olisi ollut arvollinen avaamaan kirjan tai katsomaan siihen. Mutta yksi vanhimmista sanoi minulle: "Älä itke. Juudan heimon leijona, Daavidin juuriverso, on saanut voiton! Hän avaa kirjan ja murtaa kaikki seitsemän sinettiä."

Valitse elämä tai kuolema

Tunnen erään miehen, joka on aiemmin elänyt hyvin paheellista elämää alamaailmassa. Hänen elämänsä meni 15 vuotta sitten niin huonoksi, että hän meni kerrostalon parvekkeelle ja oli hyppäämässä kuolemaan. Hieman ennen hyppyä hän kuuli mielessään äänen: "Valitse elämä tai kuolema". Hän ymmärsi, että tuo ääni oli Jumalan ääni, vaikka hän ei ollut lukenut Raamattua ennen tätä. Hän tunnisti Hyvän Paimenensa äänen, joka kutsui tätä eksynyttä lammasta. Hän havahtui eikä hypännyt. Hänen elämänsä muuttui kertaheitolla. Hän tuli uskoon ja otti Yeshua HaMashiachin, Jeesuksen Kristuksen omaksi pelastajakseen.  

Vuoden 2017 alussa hän luki ystävänsä kanssa Raamattua ja löysi Jeremian kirjasta ne sanat, mitkä hän sitten kuuli parvekkeella 15 vuotta. Nyt hän ymmärsi, että Herra oli antanut hänelle tehtävän julistaa ihmisille samaa sanomaa, koska ihmiset ovat luopuneet Jumalasta ja heiltä edellytetään parannuksen tekoa.

Jer. 21:8: "Julista tälle kansalle nämä minun sanani: Kuunnelkaa! Minä, Herra, annan teidän valita joko elämän tai kuoleman."

Ystäväni lopetti paheellisen elämän kokonaan ja muuttui ihmisenä huomattavasti. Hän lopetti yrityksensä toiminnan sekä alkoi palvelemaan Herraa koko sydämestään, kaikilla voimillaan ja kaikella, mitä hänellä on. Hän todella syntyi ylhäältä uudestaan. Yeshuan sovitusveri puhdisti tämän mustan lampaan hohtavan valkoiseksi lampaaksi. Hänen häävaatteensa puhdistui kaikista tahroista ja rypyistä eikä Yeshua niitä enää muista.

Apt. 10:15-16: "Silloin ääni puhui uudelleen: "Minkä Jumala on puhdistanut, sitä älä sinä sano epäpuhtaaksi."Tämä tapahtui kolmesti.."

2. Kor. 11:2: "Vartioin teitä intohimoisesti Jumalan puolesta. Olenhan kihlannut teidät yhdelle ainoalle miehelle, Kristukselle, ja tahdon tuoda teidät hänen eteensä kuin puhtaan neitsyen."

Nykyään hän opiskelee Raamattua, viettää sapattia ja paastoaa säännöllisesti. Itselleni tulee joskus vähän huono omatunto siitä, kun nautin lounaan ja ystäväni istuu vastapäätä paastoten, eikä häntä ollenkaan haittaa se, että syön. Ystäväni auttaa heikossa asemassa olevia, vaikka ei hänellä itselläkään ole juuri mitään antaa. Hänen käyttäytymisestä näkyy aito ilo ja vilpitön rakkaus Taivaan Isää kohtaan. 

Hän on Taivaan Isälle hyvin kuuliainen ja nöyrä. Hän on ollut minullekin uskollinen ystävä ja ollut puolellani silloinkin, kun olemme saaneet päällemme myrskyä ja tuiverrusta. Näen kuinka pyhää elämää hän elää. Minä olen oppinut paljon siitä hyvästä esimerkistä, jota hän näyttää kaikille lähimmäisilleen joka päivä.

Väärä merkkituli johdattaa laivan karille ja eksyttäjä joutuu käräjille Kuninkaiden Kuninkaan Yeshuan eteen

Suomen saaristomeri on sokkeloinen ja karikkoinen purjehtia. Kuningas Kustaa Vaasa käski 1550-luvulla viitoittaa meriväylät Ruotsista Helsinkiin ja Turkuun, jotta kauppalaivoilla olisi turvallista purjehtia. Kivikasoilla, merkkitulilla ja valomajakoilla osoitettiin väylien suut ja luotsien paikat. 

Jurmon saari oli keskeisellä paikalla meriväylien varrella, mutta saaren asukkaat olivat erityisen pahoja rannikkomerirosvoja. Jurmolaiset siirsivät merimerkkejä ja merkkitulia, jolloin kauppalaivat eksyivät karille. Sen jälkeen jurmolaiset kävivät ryöstämässä haaksirikkoutuneet hylyt. Merirosvous oli mittavan vahingollista, koska merimiehiä hukkui ja kauppalaivat lasteineen olivat hyvin arvokkaita.

Mitä kuningas tekee silloin, kun merirosvoja ei saada kuriin ja Suomen merikuljetuksia harhautetaan toistuvasti karille? Kuningas ätti lopulta lähettää sotilaat surmaamaan kaikki Jurmon saaren asukkaat ja polttamaan saaren metsät pois. Sen jälkeen kuningas määräsi, että Pohjanmaalta tulee siirtä kaksi hyvämaineista perhettä Jurmoon. Nämä nuhteettomat perheet antoivat saaren elämälle uuden ja paremman alun.

Näin toimii myös Taivaan Isä. Jos joku eksyttää Hänen lapsiaan harhaan, niin eksyttäjä saa siitä nuhteita. Taivaan Isä on joskus armossaan hyvinkin rsivällinen ja voi odottaa pitkäänkin parannuksen tekoa. Kun armoaika loppuu, niin Taivaan Isä ottaa syntiä tekevän viimeiselle tuomiolle. 

2. Kor. 11:13-15: "Semmoiset ovat vääriä apostoleja, petollisia työntekijöitä, he vain tekeytyvät Kristuksen apostoleiksi. Eikä ihme, tekeytyyhän itse saatanakin valon enkeliksi. Ei siis ole mitenkään merkillistä, että hänen palvelijansa esiintyvät Jumalan asian palvelijoina. He saavat tekojensa mukaisen lopun." 

Matt. 18:6: "Mutta jos joku johdattaa lankeemukseen yhdenkin näistä vähäisistä, jotka uskovat minuun, hänelle olisi parempi, että hänen kaulaansa pantaisiin myllynkivi ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen."

Käräjät Kuninkaiden Kuninkaan Yeshuan edessä tulevat jokaiselle ihmiselle aina yllättäen. Kukaan ihminen ei voi tietää elinpäiviensä määrää etukäteen. Kukaan ihminen ei tiedä edes seuraavasta päivästä mitään varmaa. Kuka olisi arvannut, että tsunami tekee tuhoa Thaimaan rannoilla tapaninpäivänä 26.12.2014? Kuka olisi arvannut, että loistelias valtameriristeilijä Titanic törmää jäävuoreen ja uppoaa neitsytmatkallaan 15.4.1912?


Suomenlinnan kirkko ja majakka
Jaak. 4:13-15: "Kuulkaa nyt, te jotka sanotte: "Tänään tai huomenna me lähdemme siihen ja siihen kaupunkiin, viivymme siellä vuoden, teemme kauppoja ja keräämme hyvät voitot." Ettehän te tiedä, mitä huomispäivä tuo teidän elämäänne! Savua te olette, joka hetken näkyy ja sitten haihtuu. Näin teidän tulisi sanoa: "Jos Herra tahtoo, niin me elämme ja teemme sitä ja sitä." 

Suomenlinnan kirkon tornin huipulla on majakkavalo. Kirkon torni on samalla Suomenlinnan majakka. 1970-luvulle asti suomalaiset kirkot julistivat evankeliumia Raamatusta. Mikä on tilanne nyt? Saarnataanko Suomen kirkoissa sitä evankeliumia, joka lukee Raamatussa? Onko Suomenlinnan majakasta tullut valo, joka johtaa väylälle vai valo, joka eksyttää karille Ison Mustasaaren ja Susisaarensa vesillä? Haluaako tämä H-kirjaimella kutsuva vilkkuvalo sinulta vain kirkollisverorahat? 

Asiaa on käsitelty lähemmin arikkelissa: 'Pappien synnit paljastuvat - moni ensimmäinen joutuu viimeiseksi'.