perjantai 2. lokakuuta 2015

Onko parempi antaa vai ottaa?


*On autuaampi antaa kuin ottaa
*On arvokasta antaa myös omaa aikaansa ja antaa anteeksi
*Antakaa almunne salassa, muuten ette saa palkkaa Taivaan Isältä
*Harkitse tarkkaan kenelle annat, sillä väärinkäytöksiä tapahtuu paljon
*Älkää pyytäkö enempää kuin välttämättä tarvitsette
*Etsikään ensin Taivasten valtakuntaa ja sen jälkeen voitte odottaa saavanne muuta
*Anna Taivaan Isälle uhriksi koko elämäsi, niin saat palkaksi aarteita taivaaseen


Mi on sydämen oikea asenne 

Se on rakkaus, joka ei pyydä vastapalvelua
Antaako vai ottaako, siinäpä kysymys. 

Paavali kertoi, mitä Yeshua (Jeesus) antoi vastaukseksi tähän kysymykseen:

Apt. 20:33-36: "Hopeaa tai kultaa tai vaatteita en ole keneltäkään halunnut. Te tiedätte itse, että minä näillä käsilläni olen hankkinut itselleni ja tovereilleni sen, mitä olemme tarvinneet. Kaikin tavoin olen teille osoittanut, että näin, työtä tehden, tulee huolehtia vähäosaisista muistaen Herran Jeesuksen omat sanat: 'Autuaampi on antaa kuin ottaa.'" Näin puhuttuaan Paavali polvistui ja rukoili yhdessä toisten kanssa." 

Kun ihminen ymmärtää miten suuren armo hän on saanut Yeshualta (Jeesukselta) saadakseen kaikki synnit anteeksi, hän tekee pelastuksen ilosta hyviä tekoja. Kun annat hädässä olevalle, et pelkästään tee hyvää tekoa, vaan sinä osoitat Taivaan Isälle, että rakastat Taivaan Isää ja et ole kiinni maallisissa omaisuudessa. Sinulla on sellainen sydän, joka etsii taivaallisia, minkä takia voit helposti luopua maallisista. Epäitsekäs ihminen etsii ensin Taivasten valtakuntaa ja luottaa siihen, että Taivaan Isä pitää huolen uskovan aineellisista tarpeista.

2. Kor. 8:1-2 (1933/38): "Mutta me saatamme teidän tietoonne, veljet, mitä Jumalan armo on vaikuttanut Makedonian seurakunnissa: että, vaikka he olivatkin monessa ahdistuksen koetuksessa, niin oli heidän ilonsa heidän suuressa köyhyydessäänkin niin ylenpalttinen, että he alttiisti antoivat runsaita lahjoja."

1. Joh. 3:17: "Jos joku, jonka toimeentulo on turvattu, näkee veljensä kärsivän puutetta mutta sulkee häneltä sydämensä, kuinka Jumalan rakkaus voisi pysyä hänessä?"

Itsekkäät ihmiset pitävät kiinni mallisesta omaisuudestaan, vaikutusvallasta ja ihmisten suosiosta. Heillä on niin kova tarve rikastua, että alkavat varastamaan, tekemään verovilppejä ja lahjomaan poliitikkoja saadakseen etuja muiden kustannuksella. Itsekkäitä ihmisiä kirpaisee pyyteetön antaminen. He antavat silloin, kun odottavat saavansa siitä jotain henkilökohtaista etua. Itsekäs ihminen ostaa hyvää omaatuntoa antamalla sitä toiselle.

Ef 4:28: "Varas älköön enää varastako, vaan tehköön työtä ja ansaitkoon rehellisesti toimeentulonsa, niin että voi myös antaa tarpeessa olevalle."

1. Tim. 6:17-19: "Varoita niitä, jotka tässä maailmassa ovat rikkaita, etteivät he ylpeilisi eivätkä panisi toivoaan epävarmaan rikkauteen, vaan Jumalaan, joka antaa kaikkea runsain mitoin nautittavaksemme. Kehota heitä tekemään hyvää, keräämään rikkaudekseen hyviä tekoja ja jakamaan anteliaasti omastaan muille. Näin he kokoavat itselleen aarteen, hyvän perustuksen tulevaisuutta varten, niin että voittavat omakseen todellisen elämän."

Vanhurskaassa antamisessa on kyse oikeasta sydämen asenteesta. Annat, koska rakastat lähimmäistäsi, etkä sen takia odota vastalahjaa toiselta. Sellaisesta rakkaudesta Taivaan Isä maksaa sinulle palkan.

Joh. 15:12-13: "Minun käskyni on tämä: rakastakaa toisianne, niin kuin minä olen rakastanut teitä. Suurempaa rakkautta ei kukaan voi osoittaa, kuin että antaa henkensä ystäviensä puolesta."

Kukin antaa sen mukaan, miten paljon heillä on

Taivaan Isä ei katso sitä, miten suuren rahasumman lahjoitat. Toisilla ihmisillä on paljon omaisuutta, josta maksaa ja toisilla vähän. Kyse on siitä, miten paljon sinulla on varaa maksaa.

Mark. 12:41-44: " Jeesus istuutui vastapäätä uhriarkkua ja katseli, kuinka ihmiset panivat siihen rahaa. Monet rikkaat antoivat paljon. Sitten tuli köyhä leskivaimo ja pani arkkuun kaksi pientä lanttia, yhteensä kuparikolikon verran. Jeesus kutsui opetuslapset luokseen ja sanoi heille: "Totisesti: tämä köyhä leski pani uhriarkkuun enemmän kuin yksikään toinen. Kaikki muut antoivat liiastaan, mutta hän antoi vähästään, kaiken mitä hänellä oli, kaiken mitä hän elääkseen tarvitsi." 

5. Moos. 16:16: "Kolmesti vuodessa, happamattoman leivän juhlan, viikkojuhlan ja lehtimajanjuhlan aikana, kaikkien miesten on kokoonnuttava Herran, Jumalanne, kasvojen eteen siihen paikkaan, jonka hän valitsee. Kukaan ei saa tulla Herran eteen tyhjin käsin, vaan jokainen tuokoon lahjan sen mukaan, miten hänellä on varoja ja miten Herra, teidän Jumalanne, on häntä siunannut." 

Lampaat haluavat, että niitä rapsutetaan
Antamisessa ei ole kyse pelkästään rahasta. Kun annat toiselle ihmiselle aikaasi, niin se on arvokasta. Kun vietät yksinäisyydessä aikaa Taivaan Isän kanssa rukoillen ja Raamattua opiskelleen, niin annat arvokasta aikaasi Taivaan Isän iloksi. Kun talutat vanhusta tien yli, niin palvelet Taivaan Isää. Kun pidät seuraa sairaalassa toipuvalle, niin annat hänellä arvokasta apua yksinäisyyteen. Kun teet seurakunnassa vapaaehtoisena työtä, niin annan arvokasta apua muiden hyväksi.

Room. 12:1-2: "Jumalan armahtavaan laupeuteen vedoten kehotan teitä, veljet: Antakaa koko elämänne pyhäksi ja eläväksi, Jumalalle mieluisaksi uhriksi. Näin te palvelette Jumalaa järjellisellä tavalla. Älkää mukautuko tämän maailman menoon, vaan muuttukaa, uudistukaa mieleltänne, niin että osaatte arvioida, mikä on Jumalan tahto, mikä on hyvää, hänen mielensä mukaista ja täydellistä."

Anna anteeksi, niin saat itsekin anteeksi


Antamista on sekin, että annat anteeksi sille, joka katuu tekemäänsä pahaa. Yeshua (Jeesus) on antanut paljon meidän syntejä anteeksi, joten meilläkin on velvollisuus antaa anteeksi niille, jotka katuvat ja pyytävät anteeksi.

Matt. 6:14-15: "Jos te annatte toisille ihmisille anteeksi heidän rikkomuksensa, antaa myös taivaallinen Isänne teille anteeksi. Mutta jos te ette anna anteeksi toisille, ei Isännekään anna anteeksi teidän rikkomuksianne."

Minulla oli kerran suuri kunnia tavata erään liikemiehen ja hänen vaimonsa, jotka olivat kokeneet kovia ja tarvitsivat kuuntelijaa sekä esirukoilijaa. He kutsuivat minut luokseen suite-tasoiseen hotellihuoneeseen ja kertoivat minulle elämänsä tarinan

Liikemies kertoi nuoruutensa virheistä ja  myöhemmin solmimansa avioliittonsa alkuvuosista. Hänen vaimollaan oli ollut toinen mies ja vaimo tuli raskaaksi. Vaimo ei tiennyt kummalle miehelle hän oli raskaana. Liikemies rakasti vaimoaan niin paljon, että päätti antaa vaimolleen anteeksi. Liikemies ei halunnut teettää mitään isyystutkimuksia, vaan päätti hyväksyä lapsen omaksi oli sen kumman lapsi tahansa. Vaimo synnytti lapsen ja he kasvattivat lapsen aikuiseksi. Myöhemmin tämä pariskunta tuli uskoon. 

Tarina oli hyvin liikuttava. Ihailin tämän miehen rakkautta vaimoaan kohtaan. Pariskunta näytti minulle kuvaa tästä esikoisestaan. Minua huojensi se, että tämän lapsen kasvot olivat kovasti liikemiehen näköiset.

1. Kor. 13:4-7: "Rakkaus on kärsivällinen, rakkaus on lempeä. Rakkaus ei kadehdi, ei kersku, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaa etuaan, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee totuuden voittaessa. Kaiken se kestää, kaikessa uskoo, kaikessa toivoo, kaiken se kärsii."

Liikemiehen elämä ei ole ollut muutenkaan helppo. Hän oli joutunut kantamaan monta kertaa ristiään. Poliisi oli pidättänyt hänet niin pitkäksi aikaa, että hän oli tutkintavankeuden aikana ennättänyt lukemaan Raamatun melkein kokonaan läpi. Sen jälkeen hän sai syytteitä. Liikemies kertoi minulle, että häntä syytetään perusteettomien rikosilmoitusten johdosta. Puoli vuotta tämän tapaamisen jälkeen luin uutisen, että käräjäoikeus oli vapauttanut tämän liikemiehen kaikista syytteistä. Hänelle tuli elämässä eteen hetki, että pitää pystyä taas antamaan anteeksi vääryyttä, joka on häntä syvästi haavoittanut. Rukoiltaessa Herra rohkaisi pariskuntaa ja antoi heille viisaita sanoja, jotka silmin nähden virkistivät kumpaakin.

Matt. 18:21-22: "Silloin Pietari tuli Jeesuksen luo ja sanoi: "Herra, jos veljeni yhä uudestaan tekee väärin minua kohtaan, niin kuinka monta kertaa minun on annettava hänelle anteeksi? Peräti seitsemän kertaako?" "Ei seitsemän, vaan seitsemänkymmentäseitsemän kertaa", vastasi Jeesus." 

Olisitko itse valmis antamaan anteeksi näin suuria loukkauksia? Yeshua on antanut tätäkin enemmän meidän rikkomuksia anteeksi. Tästä on koskettava esikuva profeetta Hoosean elämässä. Se kannattaa opiskella Raamatusta. Koska Yeshua on antanut meille anteeksi, niin meidänkin tulee antaa anteeksi. 

Ihmiselle on joskus vaikeaa päästä eroon muistoista, joissa olemme kokeneet vääryyttä. Mutta Jumala pystyy antamaan ihmiselle voimaa unohtaa, kunhan pyydät rukouksessa sitä voimaa Taivaan Isältä. Jaakobin poika Joosef kärsi hyvin paljon vääryyttä ja lopulta Egyptin pääministerin tehtävä, onnellinen avioliitto ja Manasse-niminen (tarkoittaa 'hän saa unohtamaan') esikoispoika antoivat Joosefille sellaista hyvää, joka auttoi häntä unohtamaan kärsimänsä vääryyden.

Laupias samarialainen teki paremmin kuin leeviläinen pappi

Raamatussa on kuuluisa kertomus laupiasta samarialaisesta. Samarialaiset olivat juutalaisuuden omaksunut lahko, joka oli muuttanut Israelin alueelle Assyyrian laita-alueilta. Raamatun aikana Israelin kansa ja eteenkin fariseukset eivät halunneet olla tekemisissä samarialaisten kanssa.

Jeesus opetti, ettei ihmisen vanhurskautta ratkaise se, jos onko henkilö pappi tai jopa leeviläiseen pappissukuun kuuluva henkilö. Pappi ja leeviläinen eivät auttaneet hätään joutunutta matkamiestä. Mutta israelilaisten vieroksuma samarialainen auttoi hätään joutunutta. Syntyperäinen israelilainen ei automaattisesti pelastu, vaan usko ja tottelevaisuus Taivaan Isän tahdolle pelastaa meidät (Matt. 7:21). Usko oksastaa pakanankin (ei-juutalaisen) Israelin kansan jäseneksi (Roo. 11:17). Laupeutta Taivaan Isä haluaa meiltä (Hoos. 6:6 1933/38).

Luuk. 10: 30-37: "Jeesus vastasi hänelle näin: "Eräs mies oli matkalla Jerusalemista Jerikoon, kun rosvojoukko yllätti hänet. Rosvot veivät häneltä vaatteetkin päältä ja pieksivät hänet verille. Sitten he lähtivät tiehensä ja jättivät hänet henkihieveriin. Samaa tietä sattui tulemaan pappi, mutta miehen nähdessään hän väisti ja meni ohi. Samoin teki paikalle osunut leeviläinen: kun hän näki miehen, hänkin väisti ja meni ohi.

"Mutta sitten tuli samaa tietä muuan samarialainen. Kun hän saapui paikalle ja näki miehen, hänen tuli tätä sääli. Hän meni miehen luo, valeli tämän haavoihin öljyä ja viiniä ja sitoi ne. Sitten hän nosti miehen juhtansa selkään, vei hänet majataloon ja piti hänestä huolta. Seuraavana aamuna hän otti kukkarostaan kaksi denaaria, antoi ne majatalon isännälle ja sanoi: 'Hoida häntä. Jos sinulle koituu enemmän kuluja, minä korvaan ne, kun tulen takaisin.'

Kuka näistä kolmesta sinun mielestäsi oli ryöstetyn miehen lähimmäinen?" Lainopettaja vastasi: "Se, joka osoitti hänelle laupeutta." Jeesus sanoi: "Mene ja tee sinä samoin." 

Diandra - Pidä Huolta

Pidä huolta itsestäs ja niistä, jotka kärsii.
Anna almu sille, joka elääkseen sen tarvii.
Muista siellä rakentaa, missä koti maahan sortuu.
Koeta niita rohkaista, jotka päätöksissään horjuu.


Sillä jokainen, joka apua saa,
sitä joskus tajuu myös antaa,
tajuu myos antaa, tajuu myös antaa,

antaa, antaa, antaa.

Pidä huolta luonnosta, se susta huolen pitää.
Pidä kii päätöksistä, niistä voima itää.
Muista, vanhukset ei kuulu vanhainkotiin.
Toimi niin, ettei nuorukaiset joudu uusiin sotiin.
Matt. 5:14-16: "Te olette maailman valo. Ei kaupunki voi pysyä kätkössä, jos se on ylhäällä vuorella. Eikä lamppua, kun se sytytetään, panna vakan alle, vaan lampunjalkaan. Siitä sen valo loistaa kaikille huoneessa oleville. Näin loistakoon teidänkin valonne ihmisille, jotta he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät Isäänne, joka on taivaissa."

Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa

Taivaan Isä johdattaa usein laupiaan uskovan apua tarvitsevan luokse. Näin Taivaan Isä haluaa osoittaa laupeutta ja rakkautta sille, joka apua tarvitsee. Kun autat toista, niin annat kunniaa Taivaan Isälle. Näin julistat Taivasten valtakuntaa avun saaneelle. Hän ymmärtää silloin, että kaikki hyvä tulee Taivaan Isältä.

Room. 12:8: "..Joka antaa omastaan, antakoon pyyteettömästi; joka johtaa, johtakoon tarmokkaasti; joka auttaa köyhiä, auttakoon iloisin mielin." 

2. Kor. 9:7: "Kukin antakoon sen mukaan kuin on mielessään päättänyt, ei vastahakoisesti eikä pakosta, sillä iloista antajaa Jumala rakastaa."

Taivaan Isä on antanut valitsemilleen henkilöille armolahjoja. Eräillä on kyky profetoida, toisien käsien alla Pyhä Henki parantaa sairaita. Armolahjat on saatu sitä varten, että niillä palvellaan muita.

1. Kor. 12:4-11: "Armolahjoja on monenlaisia, mutta Henki on sama. Myös palvelutehtäviä on monenlaisia, mutta Herra on sama. Jumalan voiman vaikutuksia on monenlaisia, mutta hän, joka meissä kaikissa kaiken vaikuttaa, on sama. Hän antaa Hengen ilmetä itse kussakin erityisellä tavalla, yhteiseksi hyödyksi

Yhden ja saman Hengen voimasta toinen saa kyvyn jakaa viisautta, toinen kyvyn jakaa tietoa, toiselle sama Henki suo uskon voiman, toiselle parantamisen lahjan, joku saa voiman tehdä ihmeitä, joku profetoimisen lahjan, joku kyvyn erottaa eri henget toisistaan, joku kielillä puhumisen lahjan, joku taas kyvyn tulkita tällaista puhetta. Kaiken tämän saa aikaan yksi ja sama Henki, joka jakaa kullekin omat lahjansa niin kuin tahtoo. "

Pyhä Henki antaa aina lahjansa niin, kuin Hän tahtoo. Kukaan ihminen ei voi kesyttää eikä käskeä Pyhää Henkeä. Jumala on Kaikkivaltias ja ihmisellä ei ole muuta mahdollisuutta, kuin alistua Jumalan hyvään tahtoon. Armolahjoja ei saa käyttää oman edun tavoitteluun, muuten siitä ei hyvää seuraa palvelijalle. Armolahjan saa yksin armosta ja ne on tarkoitettu muiden ihmisten palvelemiseksi.

Matt. 10:6-8: "Sen sijaan menkää Israelin kansan eksyneiden lampaiden luo ja julistakaa: 'Taivasten valtakunta on tullut lähelle.' Parantakaa sairaita, herättäkää kuolleita, puhdistakaa spitaalisia ja ajakaa pois pahoja henkiä. Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa."

Kun Taivaan Isän palvelija tulee kotiseudullesi, niin silloin kannattaa olla vieraanvarainen. Kun kutsut Jumalan palvelijan kotiisi vaikka aterialle tai lehtimajanjuhlaan, niin teet laupiaan työn, josta Taivaan Isä palkitsee hyvin. Toisten osa on palvella saamillaan armolahjoillaan ja toisten osa on majoittaa sekä ruokkia Jumalan palvelijoita. He kumpikin tulevat kuitenkin saamaan saman palkan Taivaan Isältä.

Matt. 10:40-42: "Joka ottaa vastaan teidät, ottaa vastaan minut, ja joka ottaa minut vastaan, ottaa vastaan sen, joka on minut lähettänyt. Joka ottaa profeetan vastaan siksi, että tämä on profeetta, saa profeetan palkan, ja joka ottaa vanhurskaan vastaan siksi, että tämä on vanhurskas, saa vanhurskaalle kuuluvan palkan. Ja joka antaa yhdellekin näistä vähäisistä maljallisen raikasta vettä vain siksi, että tämä on opetuslapsi -- totisesti: hän ei jää palkkaansa vaille."  

Schumacher ajoi Mersulla 2010-2012
Michael Schumacher on kaikkien aikojen menestynein ja rikkain formula 1-ajaja. Hänellä on monia ennätyksiä, joista mainittakoon mm. 7 maailmanmestaruutta ja 77 nopeinta kilpailun kierrosta. Lehdistö on arvioinut hänen omaisuutensa olevan noin 700 miljoonan euron omaisuudellaan (artikkeli 17.3.2015).

Schumacherin elämä muuttui täydellisesti 29.12.2013, kun hän joutui lasketteluonnettomuuteen Ranskan Alpeilla. Kaaduttuaan hän löi päänsä kiveen ja sai vakavia aivoverenvuotoja sekä vammoja selkärankaansa. Schumacher vaipui koomaan useaksi kuukaudeksi ja huhtikuussa 2014 hän alkoi osoittamaan merkkejä tietoisuuden palaamisesta. Lehdistö on uutisoinut, että Michael Schumacher on halvaantunut ja pyörätuolissa. Hänellä on muistiongelmia ja hän ei kykene puhumaan. Tämä tarkoittaa sitä, että Michael Schumacher on menettänyt paljon lihasmassastaan, vammautunut vakavasti eikä pysty kävelemään omin voimin (IL 6.5.2017). Michael ei ole esiintynyt ollenkaan julkisuudessa. Tämän ymmärtää, koska Michaelin ulkonäkö on merkittävästi huonontunut niistä ajoista, jolloin hän esiintyi lehdistön valokuvissa elämänvoimaisena kilpa-ajajana.

Michael Schumacherin elämä on erittäin raskasta. Hän ei voi itse liikkua eikä kommunikoida. Tätä on kestänyt jo useita vuosia. Neurokirurgian osaston ylilääkäri Mika Niemelä on todennut, ettei Schumacher voi toipua enää normaaliin elämään (IL 9.9.2014). Formula-ajajan työ on vaarallista, mutta kukaan tuskin olisi ajatellut, että kun hän lopettaa kilpailemisen, niin  hän menettää kaiken vapaa-ajan onnettomuudessa

Minulla lainassa retropyörä 77
Schumacherin perhe on tehnyt parhaansa Michaelin toipumisen eteen ja häntä hoitaa 15 lääkäriä ja hoitajaa. Lehdistö kertoo, että Michaelin vaimo Corinna on viettänyt jopa kymmenen tuntia aviomiehensä sairasvuoteen vierellä rukoilemassa Michaelin paranemista (DM 16.6.2014) ennen, kuin on palannut takaisin kotiinsa. Tämä kertoo todellisesta rakkaudesta. Tämä on heidän ainoa toivonsa, koska vain Kaikkivaltiaalla Maailman Luojalla on voimaa parantaa Michael terveeksi ja antaa hänen elämälleen uusi alku. 

Jumala voi lähettää todistajansa Michael Schumacherin luokse, joka rukoilee Michaelin vieressä ja Pyhä Henki parantaa Michael Schumacherin terveeksi. Jos näin kävisi, niin on selvää, että sen jälkeen Schumacherin perhe tulisi antamaan koko sydämensä pelastajalleen Yeshua HaMashiachille (Jeesukselle Kristukselle).

Matt. 8:14-17: "Jeesus meni Pietarin kotiin ja näki, että tämän anoppi makasi kovassa kuumeessa. Jeesus kosketti hänen kättään, ja kuume lähti hänestä. Nainen nousi vuoteesta ja alkoi palvella Jeesusta. Ja kun ilta tuli, Jeesuksen luo tuotiin monia pahojen henkien vaivaamia. Hän ajoi sanallaan henget ulos ja paransi kaikki sairaat, jotta kävisi toteen, mitä on sanottu profeetta Jesajan kirjassa: -- Hän kantoi meidän tautimme, otti taakakseen meidän sairautemme."

Taivaan Isä palkitsee antamisesta, kun et vaadi etukäteen vastalahjaa

Eräs eläkkeellä oleva turkulainen nainen tuli Turun Stockmannin kahvilassa kahden miehen luo ja pyysi heitä auttamaan kävelykeppinsä pituuden säätämisessä. Keppi saatiin säädettyä ja nainen ilahtui kovasti. Hän halusi tarjota näille kahdelle miehelle pullakahvit. Miehet ottivat kohteliaasti vastaan yhdet pullakahvit, koska lahja oli kohtuullisen pieni. He eivät olisi ottaneet vastaan kalliimpaa, eivätkä koskaan pyydä rahaa keneltäkään. Tämä summa oli kuitenkin naiselle paljon. Naisen eläke oli pieni, koska hän on ollut koko ikänsä kotiäitinä. Miehet tarjoutuivat rukoilemaan naisen puolesta. Hän ilahtui, koska oli uskossa. Taivaan Isä alkoi puhua naiselle toisen profeetan suun kautta ja nainen uskoi. Lopuksi hän halasi pitkään toista miestä kiitollisena kaikesta siitä, mitä hän oli saanut kuulla ja kävi ostamassa lupaamansa pullakahvit.

Eläkeläinen löysi 40 euroa käytävältä
Tämä nainen otti uskossa vastaan profeetat. Hän oli heille vieraanvarainen, eikä odottanut mitään vastalahjaa heiltä. Taivaan Isä maksoi tälle pientä eläkettä saavalle naiselle profeetan palkan, koska hän maksoi pullakahvit lopulta tietäen, että he olivat profeettoja. Vähän ajan päästä tämä nainen löysi käytävältä 40 euroa rahaa, jonka omistajasta kukaan ei tiennyt, joten nainen sai pitää rahat. Taivaan Isä maksoi naiselle noin kymmenkertaisesti takaisin pullakahvien hinnan, koska nainen tarjosi rakkaudesta profeetoille pullakahvit, eikä odottanut saavansa mitään vastalahjaa. Jos joku lahjoittaa papille rahaa siinä toivossa, että tulisi rikkaaksi, niin sellaisesta ei palkkaa makseta.

Luuk. 6:38: "Antakaa, niin teille annetaan. Runsas mitta, tiiviiksi paineltu, ravisteltu ja kukkurainen, annetaan teidän syliinne. Niin kuin te mittaatte, niin teille mitataan."

Hepr. 13:1-2: "Pysyköön veljesrakkautenne elävänä. Älkää unohtako osoittaa vieraanvaraisuutta, sillä jotkut ovat yösijan antaessaan tulleet majoittaneeksi enkeleitä."

Sananl. 3: 9-10: "Siitä, mitä omistat, anna Herran kunniaksi uhrit, kaikesta sadostasi paras osa. Silloin varastosi täyttyvät viljasta ja viini pursuaa puserrusaltaistasi."

Anna apua välttämättömään tarpeeseen

Suomi on tällä hetkellä maailman vauraimpia maita ja hyvinvointiyhteiskunta. Suomen valtio pitää huolta kaikista ihmisistä. Valtio takaa kaikkien kansalaisten välttämättömät tarpeet ruuan, vaatetuksen, asumisen ja myös terveydenhuollon suhteen. Näin ollen Suomessa ei pitäisi olla yhtään kansalaista, jota jonkin yksittäisen henkilön tarvitsisi auttaa näissä asioissa. Ihmiset saattavat tarvita muuta apua, jolloin lähimmäisen velvollisuus on auttaa häntä mahdollisuuksiensa mukaan. Jos sinulla on jotain sellaista, mitä sinä et välttämättä tarvitse, niin voit antaa sen sille, joka sitä välttämättä tarvitsee.

Luuk. 3:11: "Hän vastasi heille: "Jolla on kaksi paitaa, antakoon toisen sille, jolla ei ole yhtään. Jolla on ruokaa, tehköön samoin."

Suomessa tulee kuitenkin aika, jolloin valtio ei enää kykene tarjoamaan heikossa asemassa oleville ihmisille edes välttämättömiä tavaroita ja palveluja. Tästä asiasta kertoo enemmän artikkeli 'Venäjä miehittää osan Suomea, kertoo Tukholman profetia'. Silloin lähimmäisen tulee auttaa kykyjensä mukaisesti hätään joutuneita.

Jeesuksen aikaan Israelissa tilanne oli myös sellainen, ettei ihmisten vähimmäistarpeet olleet taattuja. Rooman armeija miehitti Israelia ja kansa joutui maksamaan veroja Roomalle. Elämä oli köyhää ja eräiden väestöryhmien toimeentulo oli todella tiukkaa. Tehokkaita lääkkeitä ei ollut ollenkaan.

Ihmisten tärkein sosiaaliturva tuli perheeltä ja suvulta. Valtio ei maksanut eläkkeitä koko väestölle. Jos naisella ei ollut lapsia ja hän jäi leskeksi, niin tällöin häneltä putosi toimeentulon ja hoivan ulkopuolelle. Leskien, sairaiden, työkyvyttömien ja orpolasten asema oli erittäin heikko. Tämän takia Jeesus, Yeshua vetosi meihin, että pitäisimme huolta kaikista niistä, joilla ei ole edellytyksiä pitää itsestään huolta:

 Matt. 25:31, 32, 37-43:  "Kun Ihmisen Poika tulee kirkkaudessaan kaikkien enkeliensä kanssa, hän istuutuu kirkkautensa valtaistuimelle. Kaikki kansat kootaan hänen eteensä, ja hän erottaa ihmiset toisistaan, niin kuin paimen erottaa lampaat vuohista..

.."Silloin vanhurskaat vastaavat hänelle: 'Herra, milloin me näimme sinut nälissäsi ja annoimme sinulle ruokaa, tai janoissasi ja annoimme sinulle juotavaa? Milloin me näimme sinut kodittomana ja otimme sinut luoksemme, tai alasti ja vaatetimme sinut? Milloin me näimme sinut sairaana tai vankilassa ja kävimme sinun luonasi?' Kuningas vastaa heille: 'Totisesti: kaiken, minkä te olette tehneet yhdelle näistä vähäisimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle.'

"Sitten hän sanoo vasemmalla puolellaan oleville: 'Menkää pois minun luotani, te kirotut, ikuiseen tuleen, joka on varattu saatanalle ja hänen enkeleilleen. Minun oli nälkä, mutta te ette antaneet minulle ruokaa. Minun oli jano, mutta te ette antaneet minulle juotavaa. Minä olin koditon, mutta te ette ottaneet minua luoksenne. Minä olin alasti, mutta te ette vaatettaneet minua. Minä olin sairas ja vankilassa, mutta te ette käyneet minua katsomassa.'" 

Matt. 7:12: "Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille. Tässä on laki ja profeetat."

Eräät ihmisen matkustivat Egyptiin ja myivät itsensä orjiksi, koska Egypti oli vaurasta aluetta ja siellä maataloustyötä tekevät orjat saivat paremman toimeentulon, kuin köyhemmissä maissa asuvilla talonpoikaisperheillä oli. Israelin kansalaisille vapaaehtoinen muutto Egyptiin rahan perässä oli syntiä, koska Jumala oli antanut Israelin maan heille omaksi maaksi. 

Jaakobin poika Joosef myytiin vasten tahtoaan orjaksi Egyptiin. Hän joutui orjaksi hyvin rikkaaseen Potifarin perheeseen, mutta yleni perheen palvelusväen johtajaksi ja lopulta Egyptin valtion pääministeriksi. Jaakobin suku kasvoi Egyptin vauraudessa yli kahden miljoonan ihmisen kansaksi 430 vuodessa. Tämän ajanjakson lopulla faarao alkoi sortamaan kansaa ja Jumala pelasti Israelin kansan pois Egyptistä luvattuun maahansa.

Vastoin yleistä käsitystä niin orjuus Raamatun aikaan ei ollut sellaista alistamista, mistä Hollywood-elokuvat yksipuolisesti kertovat. Orjat olivat yleensä palvelusväkeä, josta isännällä oli velvollisuus pitää hyvää huolta. Esim. mamelukkien valtakunnassa eräät orjat ylenivät korkeiksi virkamiehiksi ja upseereiksi. Heistä tuli tuli vauraita ja vaikutusvaltaisia. 

Israelissa oli sääntö, että orja (eräissä Raamatun käännöksissä palvelija) pääsi vapaaksi seitsemäntenä palvelusvuotena ja isännän velvollisuus oli antaa runsaasti omaisuutta vapautuvalle palvelijalle auttamaan häntä oman elämän alkuun. Usein kävi niin, että palvelusväki kiintyi isäntäperheeseen ja vapautuvat palvelijat eivät halunneet lähteä perheestä pois, koska heillä oli perheessä hyvä olla. Eräät palvelijattaret synnyttivät isännälle lapsia, jolloin heistä tuli käytännössä isännän vaimoja. Jaakobin palvelijattaret Bilha ja Silpa synnyttivät neljä poikaa Jaakobin 12 pojasta. Raamatun aikaan naisille oli hyvin tärkeää saada lapsia, jotta heidän vanhuuden hoiva olisi turvattu ja suku jatkuisi (mm. oikeus maaomaisuuden palautukseen riemuvuotena).

5. Moos. 15:12-18: "Jos heimolaisesi, heprealainen mies tai nainen, on joutunut myymään itsensä sinulle orjaksi, ja hän on palvellut sinua kuusi vuotta, sinun on seitsemäntenä vuotena vapautettava hänet. Kun päästät hänet vapaaksi, älä anna hänen lähteä tyhjin käsin, vaan lahjoita hänelle runsaasti kaikkea, mitä Herra, sinun Jumalasi, on sinulle suonut: lampaita ja vuohia sekä pellon ja viinitarhan antimia. Muista, että itse olit orjana Egyptissä ja että Herra, sinun Jumalasi, lunasti sinut vapaaksi. Sen tähden minä annan sinulle nyt tämän käskyn.

"Jos kuitenkin orjasi sanoo sinulle, ettei hän halua lähteä luotasi, koska hän rakastaa sinua ja perhettäsi ja hänen on hyvä olla luonasi, ota naskali ja lävistä sillä hänen korvalehtensä ovea vasten. Näin hänestä tulee elinikäinen orjasi. Sama koskee myös orjatartasi. Älä murehdi sitä, että joudut vapauttamaan orjasi. Hän on palvellut sinua kuusi vuotta ja tullut maksamaan sinulle paljon vähemmän kuin päivätyöläinen. Jos toimit Herran, Jumalasi, käskyn mukaan, Herra siunaa sinua kaikissa toimissasi."

Emme saa pyytää enempää, mitä välttämättä tarvitsemme

Raamattu kehottaa meitä tyytymään siihen, mitä meillä on. Emme saa vaatia rikkaammalta sellaisia lahjoituksia, jonka tarkoitus on vain parantaa meidän elintasoamme silloin, kun meillä on vähimmäistoimeentulo.

1. Tim 6:8-9 (RK): "Kun meillä on ruoka ja vaatteet, tyytykäämme niihin. Ne taas, jotka tahtovat rikastua, lankeavat kiusaukseen, ansaan ja mo­niin mielettömiin ja vahingollisiin himoihin, jotka syöksevät ihmiset turmioon ja kadotukseen." 

Matalapalkkaiset eivät saa vaatia rikkailta tulojensiirtoja vain elintason nostamiseksi ja rikkaat eivät saa riistää köyhiä eikä käyttää heidän hädänalaista asemaansa väärin.

Hepr. 13:5: "Älkää juosko rahan perässä, vaan tyytykää siihen, mitä teillä on. Jumala on itse sanonut: -- Minä en sinua jätä, en koskaan sinua hylkää."

Sananl. 17:5: "Joka köyhää pilkkaa, herjaa hänen Luojaansa, vahingonilo ei jää rankaisematta." 

Raamatun aikana virkamiehet (publikaanit) ottivat lahjuksia vastaan. He myös keräsivät enemmän maksuja ja veroja, mitä oli säädetty, ja varastivat ylimääräisen osan itselleen. Johannes Kastaja nuhteli korruptoituneita virkamiehiä ja muistutti, että heidän tulee tyytyä säädettyyn palkkaa, eikä muilta saa ottaa enempää, mitä on säädetty.

Luuk. 3:12-14: "Myös publikaaneja tuli kastettavaksi, ja he kysyivät Johannekselta: "Opettaja, mitä meidän tulee tehdä?" Hän sanoi heille: "Älkää vaatiko enempää kuin on säädetty." Sotilaatkin kysyivät häneltä: "Entä me, mitä meidän tulee tehdä?" Hän sanoi heille: "Älkää ryöstäkö älkääkä kiristäkö keneltäkään, vaan tyytykää palkkaanne."

Paavali oli Herran palvelija ja hänellä oli oikeus saada seurakunnalta kohtuullinen elatus. Paavali kertoo, ettei hän kuitenkaan ottanut rahaa toisilta, vaikka teki työtä apostolina. Paavali elätti itsensä omalla työllään. Tämä kertoo siitä, että Paavali teki työtään Jumalalle rakkaudesta. Hän ei tavoitellut rikastuvansa apostolin työssään. Paavali kertoi jopa antaneensa toimeentuloa hänen työtovereilleen. On parempi antaa kuin ottaa.

Sananl. 21:26: "Ahne on aina ottamassa, vanhurskas antaa, ei kitsastele."

Kaikilla ei ole mahdollisuutta saada tuloja toisesta ammatista tai muusta. Silloin meillä kaikilla on velvollisuus kykyjemme mukaan pitää huolta Taivaan Isän työntekijän kohtullisesta elannosta.

Luuk. 10:2-12: "Hän sanoi heille: "Satoa on paljon, mutta sadonkorjaajia vähän. Pyytäkää siis herraa, jolle sato kuuluu, lähettämään väkeä elonkorjuuseen. "Menkää, minä lähetän teidät kuin lampaat susien keskelle. Älkää ottako mukaanne rahakukkaroa, älkää laukkua älkääkä jalkineita. Älkää matkan varrella pysähtykö tervehtimään ketään. Ja kun tulette johonkin taloon, sanokaa ensiksi: 'Rauha tälle kodille.' Jos siellä on joku, joka on rauhan arvoinen, hän saa teidän toivottamanne rauhan. Ellei ole, toivotuksenne palaa teille. Jääkää siihen taloon ja syökää ja juokaa mitä teille tarjotaan, sillä työmies on palkkansa ansainnut. Älkää siirtykö talosta toiseen.

"Kun tulette kaupunkiin ja teidät otetaan siellä vastaan, syökää mitä teille tarjotaan, parantakaa kaupungin sairaat ja kertokaa kaikille: 'Jumalan valtakunta on tullut teitä lähelle.' Mutta jos teitä johonkin kaupunkiin tultuanne ei oteta vastaan, menkää sen kaduille ja julistakaa: 'Me pyyhimme pois pölynkin, joka teidän kaupungistanne on jalkoihimme tarttunut -- pitäkää hyvänänne! Mutta tietäkää, että Jumalan valtakunta on tullut lähelle!' Minä sanon teille: Sodomakin pääsee tuomiopäivänä vähemmällä kuin sellainen kaupunki."

Papin ei pidä kuitenkaan ryhtyä ahneeksi. Taivaan Isä on erittäin tarkka sen asian suhteen, ettei seurakunnan kolehtituloista oteta kohtuutonta palkkaa. Ahneet uskovat eivät pelastu taivaaseen (1. Kor. 6:10). Monen papin tosiasiallinen työmäärä seurakunnassa jää alle 15 tunnin viikossa. Silloin papin on hyvä hankkia toinen osa-aikainen työ, jotta hän omilla käsillään ansaitsee loput elannostaan.

2 Tess. 3:7-12: "Tiedätte itse, miten teidän tulee seurata meidän esimerkkiämme. Kun olimme luonanne, emme pakoilleet velvollisuuksiamme. Me emme syöneet ilmaiseksi kenenkään leipää, vaan teimme työtä ja uurastimme yötä päivää, jotta emme olisi olleet teidän vaivoinanne. Olisihan meillä tosin siihen ollut oikeus, mutta halusimme olla teille esimerkkinä. Kun olimme luonanne, me määräsimme, että jos joku ei suostu tekemään työtä, hänen ei pidä myöskään syödä. Olemme nimittäin kuulleet, että jotkut teidän joukostanne elävät kurittomasti eivätkä tee työtä vaan touhuavat joutavia. Sellaisia me käskemme ja kehotamme Herran Jeesuksen Kristuksen nimessä rauhoittumaan ja ansaitsemaan itse leipänsä."

Makedonian seurakunta oli köyhä, mutta he antoivat silti paljon apua Jerusalemin uskoville (2. Kor. 8:1-7). Paavali korosti avun antamisessa ja saamisessa vastavuoroisuutta sekä kohtuullisuutta. Se auttakoon, kuka pystyy ja jos toisen tilanne helpottuu, auttakoon hän vastavuoroisesti apua tarvitsevaa.

2. Kor. 8:12-14: "Jos antajalla on hyvää tahtoa, hänen lahjaansa pidetään arvossa sen mukaan, mitä hänellä on, eikä vaadita sellaista, mitä hänellä ei ole. Tarkoitus ei toki ole, että muiden tilanteen helpottuessa te joutuisitte tiukalle. Kysymys on vastavuoroisesta jakamisesta. Nyt on teillä yllin kyllin ja voitte lievittää heidän puutettaan, sitten voivat taas he yltäkylläisyydestään lievittää teidän puutettanne, ja näin toteutuu oikeus ja kohtuus. "

Meidän kaikkien uskovien tulee osata luottaa siihen, että Taivaan Isä pitää huolta meidän tarpeistaan. Meidän ei pidä kerätä maallisia rikkauksia sen asian turvaksi, että tulevaisuus on turvattu. Jos olet hädänalaisessa asemassa, niin sinun ei pidä pyytää apua enempää kuin, mitä välttämättä tarvitset.

Matt. 6: 19-21: "Älkää kootko itsellenne aarteita maan päälle. Täällä tekevät koi ja ruoste tuhojaan ja varkaat murtautuvat sisään ja varastavat. Kootkaa itsellenne aarteita taivaaseen. Siellä ei koi eikä ruoste tee tuhojaan eivätkä varkaat murtaudu sisään ja varasta. Missä on aarteesi, siellä on myös sydämesi."

Matt. 6: 25-34: "Sen tähden minä sanon teille: älkää huolehtiko hengestänne, siitä mitä söisitte tai joisitte, älkää ruumiistanne, siitä millä sen vaatettaisitte. Eikö henki ole enemmän kuin ruoka ja ruumis enemmän kuin vaatteet? Katsokaa taivaan lintuja: eivät ne kylvä, eivät ne leikkaa eivätkä kokoa varastoon, ja silti teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne. Ja olettehan te paljon enemmän arvoisia kuin linnut! Kuka teistä voi murehtimalla lisätä elämänsä pituutta kyynäränkään vertaa?

"Mitä te vaatetuksesta huolehditte! Katsokaa kedon kukkia, kuinka ne nousevat maasta: eivät ne näe vaivaa eivätkä kehrää. Minä sanon teille: edes Salomo kaikessa loistossaan ei ollut niin vaatetettu kuin mikä tahansa niistä. Kun Jumala näin pukee kedon ruohon, joka tänään kasvaa ja huomenna joutuu uuniin, niin tottahan hän teistä huolehtii, te vähäuskoiset!

"Älkää siis murehtiko: 'Mitä me nyt syömme?' tai 'Mitä me juomme?' tai 'Mistä me saamme vaatteet?' Tätä kaikkea pakanat tavoittelevat. Teidän taivaallinen Isänne tietää kyllä, että te tarvitsette kaikkea tätä. Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan, niin teille annetaan kaikki tämäkin. Älkää siis huolehtiko huomispäivästä, se pitää kyllä itsestään huolen. Kullekin päivälle riittävät sen omat murheet."

Harkitse tarkkaan kenelle lahjoitat

Köyhä, jolle ei pidä antaa rahaa

Uskovan tulee tiedostaa se, että monet tekeytyvät hädänalaiseen asemaan, jotta lahjoittaisit heille almunsa. Jotkut ihmiset välttelevät työntekoa ja yrittävät selvitä kaikesta muiden kustannuksella. Ota tarkkaan selvää, kuka oikeasti on hädänalaisessa asemassa ja kuka etsii vain helppoa rahaa sinulta. Sinun ei tarvitse heti antaa kaikille niille, jotka pyytävät. Sinun ei tarvitse antaa kolehtiin joka kerta. Kasva siihen, että joskus täytyy osata sanoa "EI".

Helsingin keskustassa on jäänyt kiinni kerjäläisiä, jotka myös myyvät lehtiä ja kukkakimppuja peittääkseen sen, että myyvät huumepillereitä järjestäytyneen rikollisuuden lukuun (IL 15.6.2017, Yle 27.6.2017). Helsingin rautatieasemalla liikkuu hädänalaiseen asemaan tekeytyneitä, jotka pyytävät avustusta junalippuun Ouluun asti. Heillä voi olla mukana tyhjä (kevyt) vetolaukku, joka on vain näön vuoksi peittämässä sitä valhetta, että he käyttävät saamansa rahat seuraavaan huumeannokseen. Kenenkään ei pidä mennä uskomaan valheita eikä rahoittamaan huumeiden käyttöä.

Seurakunnissa pyörii isoa ristiä kaulassaan kantavia henkilöitä, jotka pyytävä avustusta lähteäkseen samana iltana kotimaahansa Liettuaan, jonne he oman ilmoituksen mukaan menevät tekemään lähetystyötä. Kun he ovat saaneet joltakin matkalipun hinnan, he tulevat seuraavaan kokoukseen pyytämään uudestaan rahaa samalla peitetarinalla. 

Lahden ortodoksinen seurakunta avusti libanonilaista miestä 120.000 eurolla ja kirkkoherra antoi sen lisäksi omia varoja 30.000 euroa. Mies oli kertomansa mukaan joutunut odottamattomiin vaikeuksiin kriisialueilla olevien sukulaisten kuolemien takia. Mies oli seurakunnan jäsen ja hän purki hätäänsä seurakunnan kirkkoherralle. Lopulta selvisi, että mies oli sepittänyt huijaritarinoita saadakseen rahat, jotka mies käytti pääosin uhkapeleihin matkustellessaan lavoilla Ruotsiin ja Viroon (IL 12.12.2017).

Pirkko Jalovaara keräsi varoja hädänalaisessa asemassa oleville. Viranomaistutkinnassa on havaittu, että hän nosti suurimman osan varoista itselleen kohtuuttoman korkeana palkkana, maksaakseen äidin vuokran, vaalitukea omalle pojalleen ja New Yorkin matkaan (IL 31.7.2014, 2.2.2015 ja 16.2.2017).

Helluntaispiireissä tunnettu kirkkoarkkitehti Veikko Armas Gröhn tuomittiin kolmen vuoden vankeuteen seitsemästä törkeästä petoksesta ja tuomittiin maksamaa uhreille 830.000 euroa huijaamiansa rahoja takaisin. Gröhn käytti törkeästi hyväkseen uskonsisartensa hyväntahtoisuutta ja hyväuskoisuutta ja sai nämä uskomaan, että rahat päätyisivät "Herran työhön". Aiempaan rikokseensa liittyvässä konkurssissa rahansa menettänyt Gröhn koukutti uhrinsa pyytämällä aluksi pikku vippejä ruokaa varten. Vähitellen lainantarve lisääntyi. Lopulta hän kertoi, että hänellä oli yli miljoona euroa sulkutilillä Luxemburgissa, ja nyt tarvittaisiin rahaa sen vapauttamiseen. Palkaksi hän lupasi isot tuotot. Miljoonasijoituksella puolestaan piti rahoittaa erilaisia kristillisiä projekteja (IL 11.12.2017).

Mark. 12:37-40: "..Suuri kansanjoukko kuunteli Jeesusta halukkaasti. Opettaessaan hän sanoi näin: "Varokaa lainopettajia! He kulkevat mielellään pitkissä viitoissa ja odottavat, että heitä tervehditään toreilla, he ottavat synagogassa etumaiset istuimet ja pidoissa kunniapaikat, mutta vievät leskiltä talot ja latelevat pitkiä rukouksiaan vain näön vuoksi. Sitä ankarampi tulee olemaan heidän tuomionsa."

Mieti tarkkaan, onko sellainen toiseen maahan muuttanut mies ollut hengenvaarassa, joka on jättänyt vaimonsa ja lapsensa kotimaahansa. Jos koko perhe on ollut hengenvaarassa, niin miksi perheen isä ei ole kuljettanut koko perhettään turvaan? Mieti sitä, miten olisi Suomen käynyt toisessa maailmansodassa, jos kaikki isoisämme olisivat paenneet asevelvollisuutta, muuttaneet Ruotsiin ja jättäneet isoäitimme Neuvostoliiton armeijan armoille.

Tiedän erään iranilaisen miehen, joka on kristitty ja joutui Irakin puolella vankilaan mielipiteittensä takia. Hänen kihlattuaan morsianta uhattiin kuolemalla, ellei hän kääntyisi kristinuskosta väärän uskonnon harjoittajaksi. Morsian pääsi vanhempiensa kanssa pakenemaan Suomeen. Tällaiset kristityt pakolaiset toivotan tervetulleeksi Suomeen ja meillä on velvollisuus auttaa heitä kykyjemme mukaisesti.

Sulhanen jäi muutamaksi vuodeksi vankilaan Irakiin ja vapautui. Kihlapari ei koskaan ehtinyt viettää hääjuhlaa. Morsian on kantanut useita vuosia kihlasormusta toivoen, että mies tulisi hänen luokseen Suomeen. Nyt hänen kihlatullaan ei ole haluja muuttaa morsiamensa luokse suomeen ja ottaa häntä vaimoksi. Mies on käytännössä hylännyt kihlattunsa, josta ei koskaan tullut hänen vaimoaan. Kun pysyy uskollisena Taivaan Isälle, niin Jumala voi antaa hänelle parempaa tilalle.

Erilaiset järjestöt ovat lähteneet keräämään kaduilla ihmisiltä rahaa mitä erilaisimpiin projekteihin ulkomaille. Rahankeräämisestä on tullut kerääjien omaa liiketoimintaa. On syytä olla varuillaan, mihin rahansa laittaa. Jos joku ajattelee, että Syyriaan voisi lähettää rahaa koulujen rakentamiseen, niin Raamattu ennustaa, että Damaskos ja sen hallinnassa olevat kaupungit (Syyria) tulevat tuhoutumaan maan tasalle. Tämä Jesajan kirjan ennustus tarkoittaa meidän päiviä (Damaskos ei ole ennen tuhoutunut). Syyrian sota on jo tuhonnut paljon kaupunkialueita ja loppua sodalle ei näy (video).

Jes. 17:1-3: "Näin käy: Damaskos ei enää ole kaupunki, siitä on tullut rauniokasa. Kaupungit, joita se hallitsi, jäävät hylätyiksi, ne jäävät karjalaumoille, jotka makailevat siellä kenenkään häiritsemättä. Efraim menettää suojamuurinsa, Damaskos kadottaa kuninkuuden, ja Syyrian jäännöksen valta sortuu..."

Helsingin Sanomat kirjoitti 21.10.2016 että: "Aleppon lelusalakuljettaja” Rami Adham on saanut maineen suurena hyväntekijänä. HS:n selvityksen mukaan Adham on kuitenkin johtanut ihmisiä harhaan. Myös orpolasten tukihankkeessa on useita epäselvyyksiä... (myös Yle 24.10.2016) Ja noin vain Suomi rakentaa minulle patsaan Helsinkiin, ja kaikki itkevät”, Adham kirjoitti... Yhdessä ääniviestissä Adham lupaa hankkia Meshaalille väärennetyn henkilöllisyystodistuksen. Meshaal kysyy, pitäisikö hänen mennä lakimiehen luokse oikeiden asiakirjojen hankkimiseksi.”Voimme väärentää sen, jos haluat. Miksi ei? Väärensin tänään yhden itselleni”, Adham sanoo. ”Suomalaiset tulevat nielemään sen. Jos eivät, työnnetään se heille peräpuikolla.”...  

..HS puhui tätä juttua varten myös useiden muiden Suomessa asuvien syyrialaisten kanssa. Monet heistä sanovat halunneensa pitää etäisyyttä Rami Adhamin toimintaan, koska eivät luota hänen tekemisiinsä. Syyrialaiset puhuivat nimettöminä, koska pelkäävät Adhamia. Hänellä on tilillään pahoinpitely- ja dopingrikostuomioita...  (myös IL 17.10.2016) On epäselvää, mihin kaikki Adhamin keräämät rahat ovat tarkkaan ottaen menneet... Silläkään ei näyttänyt olevan paljoa merkitystä, että useiden kymmenien kilojen lelukuljetusten raahaaminen välillä Suomesta saakka sotaa käyvään Syyriaan on taloudellisesti järjetöntä... (myös HS 21.10.2016)" 

Ihmiset ovat uskoneet luulemansa hyväntekijään ja lahjoittaneet Syyriaan jopa viikkorahojaan Adhamin rahankeräyksiin. Keräysrahoista iso osa siirrettiin käteisenä hämärälle tilille ulkomaille ja lisäksi rahoilla ostettiin puutarhamökki (Yle 8.9.2017). Käräjäoikeus on antanut hänelle tuomion rahankeräysrikoksesta, kirjanpitorikoksesta, rekisterimerkintärikoksesta ja useista väärennyksistä (Yle 21.11.2018). Kupla on nyt puhjennut.

Avun saajalta saa edellyttää Jumalan tahdon mukaista elämää

Alkuseurakunta huolehti yksinäisistä leskistä, jotka eivät ikänsä takia pystyneet elättämään itseään ja heillä ei ollut lapsia hoitamaan heitä. Paavali ottikin kantaa siihen, ettei seurakuntaa pidä vaivata niiden leskien hoitamisella, joilla on lapsia. Lasten velvollisuus on hoitaa vanhempansa, mitä tarkoittaa myös kymmenen käskyn viides käsky 'kunnioita isääsi ja äitiäsi' (video). Sen lisäksi Paavali vaati leskiltä, että he ovat eläneet Jumalan tahdon mukaista elämää ja ovat olleet uskollisia aviomiehelleen. Aviomiehen laiton vaihto voi johtaa siihen, ettei hänellä ele enää lapsia hoitamaan häntä vanhana. Leski on vastuusta silloin huono-osaisuudestaan eikä seurakunnalla ollut velvollisuutta hoitaa heitä.

1. Tim. 5:3-10: "Kunnioita ja tue leskivaimoja, jotka todella ovat vailla huoltajaa. Mutta jos leskellä on lapsia tai lastenlapsia, on ensi sijassa näiden opittava täyttämään velvollisuutensa perheenjäseniään kohtaan ja korvattava vanhempiensa vaivat, sillä se on Jumalan mielen mukaista.

Aivan yksin jäänyt leskivaimo panee toivonsa Jumalaan ja rukoilee hellittämättä yötä päivää. Nautinnonhaluinen taas on jo eläessään kuollut. Muistuta leskiä tästäkin, jotta he eläisivät nuhteettomasti. Mutta se, joka ei huolehdi omaisistaan ja kaikkein lähimmistään, on kieltänyt uskonsa ja on epäuskoista pahempi. 

Leskien luetteloon kelpaa vain sellainen, joka on kuusikymmentä vuotta täyttänyt ja joka on ollut vain yhden miehen vaimo. Hänen on oltava tunnettu hyvistä teoista, siitä että hän on kasvattanut lapsia, majoittanut kotiinsa matkalaisia, pessyt uskovien vieraidensa jalat, auttanut vaikeuksissa olevia ja kaikin tavoin harrastanut hyvää." 

Paavalin opetus auttaa ymmärtämään myös sen, ettei meillä ole velvollisuutta auttaa rahallisesti sellaista henkilöä, joka ei halua elää Jumalan tahdon mukaista elämää (5. Moos. 23:3-7). Jos Lähi-idästä muuttaa Suomeen henkilö sen takia, että täällä voi elää homoparisuhteessa vapaasti, niin Raamattu ei velvoita antamaan hänelle mitään sosiaaliturvaa eikä oleskelulupaa. Sama soveltuu niihin maahanmuuttajiin, jotka haluavat jatkaa väärien jumalien palvomista. Raamattu opetti Israelin kansalle, ettei muukalaisia saa sortaa, mutta muukalaiset olivat velvollisia noudattamaan Mooseksen lakia (3. Moos. 19:33-34, 4. Moos.15:15-16, 29-30). Moni muukalainen onneksi hylkäsi oman kansansa tavat, otti Israelin Jumalan omaksi ja sai Israelin kansalaisuuden (Ruut 1:16). Israel ei antanut niiden muukalaisten olla maassa, jotka halusivat jatkaa väärien jumalien palvomista.

4. Moos. 15:15-16: "Jumalaa palveltaessa koskevat teidän keskuudessanne asuvia muukalaisia samat säädökset kuin teitäkin. Teidän on sukupolvesta toiseen aina noudatettava tätä määräystä: Herran edessä nämä muukalaiset ovat samassa asemassa kuin te. Sama laki ja samat säädökset koskevat sekä teitä että teidän keskuudessanne asuvia muukalaisia...     .."Mutta jokainen, joka tekee rikkomuksen tahallaan, olipa hän syntyperäinen israelilainen tai muukalainen, loukkaa teollaan Herraa. Siksi hänet on poistettava kansansa keskuudesta."

5. Moos. 23:3-6: "Ketään ammonilaista tai moabilaista ei saa lukea Herran kansaan kuuluvaksi. Kukaan heidän jälkeläisistäänkään, edes kymmenennestä sukupolvesta, ei pääse Herran kansan joukkoon. He eivät antaneet teille ruokaa eivätkä juomaa, kun te olitte tulossa Egyptistä, vaan palkkasivat Bileamin, Beorin pojan Mesopotamian Petorista, kiroamaan teidät. Mutta Herra, teidän Jumalanne, ei suostunut kuulemaan Bileamia, vaan muutti kirouksen siunaukseksi, koska hän rakastaa teitä. Älkää milloinkaan koko elinaikananne tehkö mitään, mikä edistää heidän menestystään ja hyvinvointiaan."

Jos Suomen maahanmuuttoviranomaiset tekevät karkotuspäätöksen ulkomaalaisesta, joka haluaa jatkaa väärien jumalien palvomista, kristitty ei saa auttaa häntä pysymään maassa, vaikka maahanmuuttaja puhuu omasta hädästä mitä tahansa. Jeremian kirjassa Jumala sääti, että hän armahtaa pakanakansoja, jos he kääntyvät seuraamaan Israelin Jumalaa ja sallii heidän asua Israelin maassa. Mutta jos pakanat eivät käänny pois epäjumalanpalveluksesta, heidät poistetaan Jumalan kansan keskuudesta.

4. Moos. 15:29-30: "..Sama laki koskee jokaista, joka erehdyksessä tekee rikkomuksen, olipa hän syntyperäinen israelilainen tai keskuudessanne asuva muukalainen. "Mutta jokainen, joka tekee rikkomuksen tahallaan, olipa hän syntyperäinen israelilainen tai muukalainen, loukkaa teollaan Herraa. Siksi hänet on poistettava kansansa keskuudesta."

Jer. 12:16-17 (pakanakansoista Israelin kansan joukossa): "Jos ne sitten minun kansani tavoin oppivat palvelemaan minua, oppivat vannomaan minun nimeeni: 'Niin totta kuin Herra elää'...    ..niin ne saavat sijan minun kansani keskellä. Mutta jos jokin kansa ei tottele minua, minä tempaan sen pois ja teen siitä lopun." Näin sanoo Herra."

Raamattu käskee, että kristityn tulee alistua esivallan alaisuuteen (Room. 13:1-7, Apt. 25:8). Esivaltakaan ei saa rikkoa Jumalaa vastaan. Silloin kun esivallan päätös ei riko Jumalan käskyjä vastaan, esivaltaa on toteltava (Apt. 5:29).

Room. 13:1-2: "Jokaisen on suostuttava esivaltansa alaisuuteen. Eihän ole esivaltaa, joka ei olisi Jumalalta peräisin, häneltä ovat vallankäyttäjät saaneet valtuutensa. Joka vastustaa esivaltaa, nousee siis Jumalan säädöstä vastaan, ja ne, jotka näin tekevät, saavat rangaistuksensa."

Suomen luterilainen kirkko tekee syntiä, kun se tarjoaa apua maasta karkotetuille väärien jumalien palvojille (IL 26.3.2016).

2. Aik. 19:2: "Näkijä Jehu, Hananin poika, tuli kuninkaan luo ja sanoi hänelle: "Pitikö sinun auttaa jumalatonta? Sinähän olet Herran vihollisten ystävä. Tämän vuoksi sinua kohtaa Herran viha." 

Tekopyhä antaminen

Moni ihminen antaa sen takia, että hänet huomattaisiin. Antaminen sisältää ajatuksen siitä, että hän htyy antamisesta toisella tavalla. Pyhä tapa on antaa salassa siten, että vain Taivaan Isä näkee lahjoituksen, jolloin osoittaa luottavansa siihen, että saa palkan Taivaan Isältä.

Matt. 6:1-4: "Varokaa tuomasta hurskaita tekojanne ihmisten katseltavaksi, muuten ette saa palkkaa taivaalliselta Isältänne. "Kun siis autat köyhiä, älä toitota siitä niin kuin tekopyhät tekevät synagogissa ja kujilla, jotta ihmiset kiittelisivät heitä. Totisesti: he ovat jo palkkansa saaneet. Kun annat almun, älköön vasen kätesi tietäkö mitä oikea tekee, jotta hyvä tekosi pysyisi salassa. Isäsi, joka näkee myös sen, mikä on salassa, palkitsee sinut."

On tekopyhää lahjoittaa almujaan sellaisissa hyväntekeväisyysgaaloissa, joissa kuulutetaan saadut lahjoitukset ja niiden antajat. Monet henkilöt haluavat lahjoittaa suuria summia sen takia, että he saisivat vaikutusvaltaa lahjan saajaan. Tämä on silloin epäasiallista, jos tämän vaikutusvallan tarkoituksena on edistää lahjan antajan omia henkilökohtaisia etuja.

Hoos. 6:6 (1933/38): "Sillä laupeutta minä haluan enkä uhria, ja Jumalan tuntemista enemmän kuin polttouhreja"

Ei ole viisasta muutenkaan esitellä muille omaa vaurauttaan. Juudan kuningas Hiskia oli ollut sairaana ja Babylonian kuningas lähetti ystävällisen kirjeen sekä lahjoja sairaudesta toipuneelle naapurilleen. Hiskia ilahtui saamastaan huomiosta. Hän erehtyi esittelemään babylonialaisille lähettiläille kaikki Jerusalemin rikkaudet. Tämä johti myöhemmin siihen, että Babylonian armeija tuli ryöstämään kaikki Juudan maan rikkaudet ja ottamaan kansan pakkosiirtolaiksiksi. Vauraan ihmisen rikkaus voi näkyä pakostakin ulospäin, mutta vauraan ei pidä mennä esittelemään rikkauksiaan yleisölle (AL 8.4.2016).

2. Kun. 20:13-17: "Hiskia ilahtui lähettiläiden tulosta ja lahjoista ja näytti heille koko aarrekammionsa, hopean ja kullan, hajusteet ja hienot öljyt, asevarastonsa ja kaiken muunkin arvokkaan, mitä hän omisti. Mitään hän ei jättänyt heille näyttämättä, ei palatsissaan eikä koko valtakunnassa. 

Mutta profeetta Jesaja tuli kuningas Hiskian luo ja kysyi: "Mitä noilla miehillä oli asiaa? Mistä he ovat tulleet tänne?" "He ovat tulleet kaukaisesta maasta, Babyloniasta", Hiskia vastasi. "Mitä olet näyttänyt heille, kun he ovat olleet vierainasi?" kysyi Jesaja. "Kaiken", Hiskia vastasi. "Olen näyttänyt heille kaiken, mitä palatsissani on. Aarrekammioissani ei ole mitään, mitä en olisi näyttänyt heille." Tämän kuultuaan Jesaja sanoi Hiskialle: "Kuule Herran sana! Tulee päivä, jolloin kaikki, mitä sinun talossasi on ja mitä jo isäsi ovat aikoinaan keränneet, viedään Babyloniin. Mitään ei jää jäljelle, sanoo Herra."

Raamattu kertoo Ananiaksesta ja Safirasta, jotka lupasivat myydä koko omaisuutensa ja lahjoittaa sen seurakunnalle. Jos näin haluat tehdä, niin se on suuri hyvä teko. Mutta Ananias ja Safira piilottivat salaa osan kauppahinnasta itselleen. Näin he tekeytyivät hurskaiksi seurakunnan edessä sekä valehtelivat apostoleille ja Jumalalle. Lopputulos oli se, että sekä Ananias että Safira tuupertuivat kuolleina maahan ja seurakunta joutui kauhun valtaan (Apt. 5:1-11) . Tämä oli varoittava esimerkki, miten raskas synti on tekeytyä vilpillisesti vanhurskaaksi. Tästä asiasta on artikkeli: 'Tekopyhä uskovainen tekeytyy hurskaaksi'.

Etujärjestötoimintaan, politiikkaan ja lobbaukseen liittyy pyrkimys saada vaikutusvaltaa sekä etuja omille joukoille. Tällä toiminnalla on haitallisia sivuvaikutuksia yhteiskunnan toimintaan. Sen takia tuhatvuotinen valtakunta on kuningaskunta, jota johtaa itse Kuninkaiden Kuningas Yeshua hänen alaisena olevien kuninkaittensa kanssa. Heitä ei voi lahjoa, ei painostaa, kansa ei voi heitä vaihtaa ja kuninkaat tekevät päätöksensä sen mukaan, mikä on parasta koko väestön kannalta. 

Kaikki hyvän tekeminen ei ole hyvää tekemistä. Jos autat väärää uskontoa harjoittavaa saamaan tilan, jossa hän voi harjoittaa väärää uskontoa, niin otat itse osaa epäjumalanpalveluksen syntiin. Et saa edesauttaa millään tavalla toisten uskontojen harjoittamista, sillä se on vakavaa syntiä (1. Kor. 6:9). Jumalan on selvästi säätänyt, että maahan muuttanut ulkomaalainen on velvollinen palvelemaan Raamatun Jumalaa samalla tavalla kuin maassa asuvat:

5. Moos. 15:15-16: "Jumalaa palveltaessa koskevat teidän keskuudessanne asuvia muukalaisia samat säädökset kuin teitäkin. Teidän on sukupolvesta toiseen aina noudatettava tätä määräystä: Herran edessä nämä muukalaiset ovat samassa asemassa kuin te. Sama laki ja samat säädökset koskevat sekä teitä että teidän keskuudessanne asuvia muukalaisia." 

Meidän tulee ensin Rakastaa Taivaan Isää ja vasta sen jälkeen lähimmäisiä. Jos auttaessa toista ihmistä rikot Taivaan Isää vastaan, niin et tee hyvää tekoa vaan syntiä. Eräisiin kirkkoihin on majoitettu maahanmuuttajia ja heille on annettu kirkon tiloista huone, jossa he saavat harjoittaa epäjumalanpalvelusta. Tämä ei ole laupias teko, vaan syntiä Taivaan Isää vastaan. Taivaan Isä haluaa, että rakastat lähimmäistäsi, mutta tarkoitus ei pyhitä keinoja, jos rikot samalla Taivaan Isän käskyjä vastaan. Meidän tulee pitää kiinni siitä Taivaan Isän käskystä, ettei muuta Jumalaa ole kuin Raamatun tarkoittama Jumala ja muiden jumalten pitäminen Hänen rinnalla on kielletty (2. Moos. 20:3-6).

Mark. 12:29-34: "Jeesus vastasi: "Tärkein on tämä: 'Kuule, Israel: Herra, meidän Jumalamme, on ainoa Herra. Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi ja koko voimallasi.' Toinen on tämä: 'Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.' Näitä suurempaa käskyä ei ole." 

Lainopettaja sanoi hänelle: "Oikein, opettaja! Totta puhuit, kun sanoit, että Herra on ainoa Jumala, ei ole muita kuin hän. Ja kun rakastaa häntä koko sydämestään, kaikella ymmärryksellään ja kaikella voimallaan ja rakastaa lähimmäistään niin kuin itseään, se on enemmän kuin polttouhrit ja kaikki muut uhrit." Jeesus näki, että hän vastasi viisaasti, ja sanoi hänelle: "Sinä et ole kaukana Jumalan valtakunnasta." 


Pyynnöt Taivaan Isälle rukouksessa

On tavallista, että seurakunnan rukouskokouksissa rukoillaan pitkään pyyntöjä Herralle. Joku tahtoo paremman asunnon, toinen paremman työpaikan, joku anoo parantumista, toinen anoo rentouttavan lomamatkan. Mikrofonin taakse astuu niitä, jotka haluavat rukoilla pitkillä ja runollisilla rukouksilla kaikenlaista hyvää läsnäolijoille. Kuulijat odottavat saavansa rohkaisua ja lohtua (Matt. 6:5-6).

Ihminen tarvitsee asuntoja, työtä, ruokaa ja terveyttä. Mutta rukous on silloin parhaimmillaan, kun ihminen haluaa myös katua tekemiään syntejä. Kun kyynel silmissä menet polvillesi Taivaan Isän eteen ja pyydät anteeksi, niin sellaisesta katumisesta Taivaan Isä pitää ja voit luottaa, että Isä antaa rakkaalle lapsellensa anteeksi. Kun teet Taivaan Isän tahdon, niin rakastat häntä. Rukouksessa voi anoa Taivaan Isältä sitä, että opit tuntemaan paremmin Hänet. Rukouksessa voi pyytää viisautta ja ymmärrystä Taivasten valtakunnasta. Kun rukoilet vilpittömin mielin rakkauden osoituksia Taivaan Isälle, niin ylistät häntä hienolla tavalla. Taivaan Isä pitää kovasti siitä, että juttelet kaikki asiasi hänelle, kuin omalle Isälleen. Hän kuuntelee mielellään kaikki juttusi ja viihtyy hyvin kanssasi. 

Jaak. 5:13-18 (1933/38): "Jos joku teistä kärsii vaivaa, niin rukoilkoon; jos joku on hyvillä mielin, veisatkoon kiitosta. Jos joku teistä sairastaa, kutsukoon tykönsä seurakunnan vanhimmat, ja he rukoilkoot hänen edestään, voidellen häntä öljyllä Herran nimessä. Ja uskon rukous pelastaa sairaan, ja Herra antaa hänen nousta jälleen; ja jos hän on syntejä tehnyt, niin ne annetaan hänelle anteeksi. Tunnustakaa siis toisillenne syntinne ja rukoilkaa toistenne puolesta, että te parantuisitte; vanhurskaan rukous voi paljon, kun se on harras. Elias oli ihminen, yhtä vajavainen kuin mekin, ja hän rukoili rukoilemalla, ettei sataisi; eikä satanut maan päällä kolmeen vuoteen ja kuuteen kuukauteen. Ja hän rukoili uudestaan, ja taivas antoi sateen, ja maa kasvoi hedelmänsä."

Isä meidän -rukous on Jeesuksen opettama rukous, jonka sisältö ja rakenne kertoo siitä, mitkä ovat tärkeitä asioita Isän ja lapsen välisessä suhteessa.

Matt. 6:9-13: "Rukoilkaa te siis näin:
-- Isä meidän, joka olet taivaissa! 
Pyhitetty olkoon sinun nimesi. 
Tulkoon sinun valtakuntasi. 
Tapahtukoon sinun tahtosi, myös maan päällä niin kuin taivaassa. 
Anna meille tänä päivänä jokapäiväinen leipämme. 
Ja anna meille velkamme anteeksi, niin kuin mekin annamme anteeksi niille, jotka ovat meille velassa. 
Äläkä anna meidän joutua kiusaukseen, vaan päästä meidät pahasta."

Kuten Raamattu opettaa, niin meidän tulee ensin etsiä Taivasten valtakuntaa. Vasta sen jälkeen voimme odottaa saavamme kaiken tarvitsemamme muun. Jos ensin etsimme kaikkea maallisia tarpeita, niin miten voimme odottaa, että Taivaan Isä tällöin vastaisi meidän pyyntöihin? On tekopyhää pyytää Taivaan Isältä kymmenen hyvää ja yhdeksän kaunista, jos sinulla ei ole aikomustakaan tehdä parannusta synneistä ja etsiä ensin Jumalan tuntemista. Jos olet rikkonut veljeäsi vastaan, niin mene ensi sopimaan tekosi ja mene vasta sen jälkeen alttarin eteen:

Matt. 5:23-24: "Jos siis olet viemässä uhrilahjaasi alttarille ja siinä muistat, että veljelläsi on jotakin sinua vastaan, niin jätä lahjasi alttarin eteen ja käy ensin sopimassa veljesi kanssa. Mene sitten vasta antamaan lahjasi."

Tyhmä morsiusneito on sekä itsekäs että sinisilmäinen ja lankeaa menestysteologiaan

Tyhmä morsiusneito haluaa ottaa Jumalalta. Hän haluaa saada apua arjen ongelmiin, hyvää oloa, armolahjojen voimaa, viihteellisiä kokouksia jne., mutta hän ei halua antaa Taivaan Isälle kuuliaista koko sydäntään. On kivaa vain saada ja nauttia, mutta hän ei oikein jaksa totella tai alistua Taivaan Isän tahtoon. Tyhmän morsiusneidon motiivit erkanevat pois Jumalan Sanan totuudesta kohti viihdettä ja hämmästyttäviä taikatemppuja.

2. Kor. 11:3-4: "Pelkään kuitenkin, että niin kuin käärme kavalasti petti Eevan, teidän mielenne turmeltuu ettekä te enää ole vilpittömiä ja puhtaita suhteessanne Kristukseen. Jos joku tulee luoksenne ja julistaa toista Jeesusta kuin me olemme julistaneet, jos te saatte jonkin toisen hengen kuin sen, jonka olette jo saaneet, tai toisen evankeliumin kuin sen, jonka olette jo ottaneet vastaan, niin sellaista te kyllä hyvin siedätte."

Tyhmä morsiusneito lankeaa uskomaan pelkkiä taikatemppuja yli Jumalan Sana. On suuri houkutus uskoa kritiikittömästi suloisia saarnoja, koska niiden tekijää mainostetaan suureksi sankaripapiksi. Raamatun aikana näin toimi Simon, joka käytti Jumalan nimeä, mutta hän oli noita, jonka temput eivät olleet Jumalasta. 

Apt. 8:9-11: "Jo pitkään oli kaupungissa harjoittanut noituutta muuan Simon, joka väitti olevansa jotakin suurta ja piti Samarian kansaa ihmetyksen vallassa. Kaikki, pienimmästä suurimpaan, juoksivat hänen perässään ja sanoivat: "Hän on Suuri Voima, Jumalan voima." Häntä kuunneltiin, koska hän jo pitkän aikaa oli noitatempuillaan hämmästyttänyt ihmisiä."

Meidän tulee olla Raamatun Sanalle kuuliaisempia kuin taikatempuille tai ennustuksille. Jos joku profeetta houkuttelee palvomaan vääriä Jumalia tai rikkomaan Jumalan käskyjä vastaan, niin niiden ohjeiden vahvistukseksi annettuja ihmeitä ei saa uskoa. Olen kuullut, että eräät taikatemppuja tehneet väärät profeetat ovat neuvoneet ottamaan avioeroja ilman, että siihen on Raamatussa mainittu peruste, tai rohkaisseet tavoittelemaan naimisissa olevaa henkilöä puolisoksi.

5. Moos. 13:2-5: "Teidän keskuuteenne saattaa ilmestyä profeetta tai unennäkijä, joka lupaa tehdä ihmeen tai tunnusteon ja joka näin koettaa taivuttaa teidät palvelemaan vieraita ja teille outoja jumalia. Älkää kuunnelko sellaisen profeetan tai unennäkijän sanoja, vaikka hänen lupaamansa ihme tapahtuisikin. Herra, teidän Jumalanne, koettelee teitä näin saadakseen tietää, rakastatteko häntä koko sydämestänne ja koko sielustanne. Teidän tulee seurata vain Herraa, Jumalaanne, pelätä häntä, noudattaa hänen käskyjään, totella häntä ja pysyä hänen uskollisina palvelijoinaan."

Yeshua varoitti vääristä kristuksista, jotka tekevät voimatekoja, jotta jopa valitut eksyisivät. Nigerialainen TB Joshua on varoittava esimerkki temppuja tekevästä väärästä profeetasta, joka käyttää Yeshuaa muistuttavaa nimeä. Hänen oma televisiokanavansa mainostaa häntä "lihaksi tulleeksi jumalaksi" (video) ja "meidän ajan messiaaksi" (video). Hän on jäänyt kiinni lukuisista profetioiden väärentämisistä (video). Hän profetoi, että Hillary Clinton valittaisiin USA:n presidentiksi, mutta koska profetia epäonnistui, niin hän poisti profetiansa Facebook-sivuiltaan (BBC 9.11.2016).TB Joshua käyttää markkinoinnissa ihmevettä samalla tavalla, kuin aikanaan käytti Peter Popoff, joka on jäänyt kiinni huijauksista (video). TB Joshua maksoi 150 dollaria terveelle miehelle siitä, että hän ensiksi tekeytyi liikuntakyvyttömäksi ja sen jälkeen näytteli "ihmeparantumisen" (video). TB Joshuan luona on käynyt useat suomalaiset mm. väärä profeetta Pirkko Jalovaara (IL 31.7.2014 ja 8.12.2015), joka on myöhemmin kääntynyt ortodoksiksi palvomaan neitsyt Mariaa (Seurak. 17.9.2018). Samalla tavalla monet suomalaiset ovat menneet uskomaan muitakin nigerialaisia kirjeitä ja menettäneet rahansa huijareille. 

Matt. 24:4-5, 23-25: "Jeesus vastasi: "Varokaa, ettei kukaan johda teitä harhaan. Monet tulevat esiintymään minun nimelläni. He sanovat: 'Minä olen Messias', ja eksyttävät monia...     ..Jos joku silloin sanoo teille: 'Täällä on Messias', tai: 'Messias on tuolla', älkää uskoko. Sillä vääriä messiaita ja vääriä profeettoja ilmaantuu, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että he johtavat, jos mahdollista, valitutkin harhaan. Tämän minä olen teille nyt ennalta ilmoittanut."

1. Moos. 5:13:1-3 (1933/38): "Jos teidän keskuuteenne ilmestyy profeetta tai unennäkijä ja lupaa sinulle jonkun tunnusteon tai ihmeen, ja jos sitten todellakin tapahtuu se tunnusteko tai ihme, josta hän puhui sinulle sanoen: 'Lähtekäämme seuraamaan muita jumalia, joita te ette tunne, ja palvelkaamme niitä', niin älä kuuntele sen profeetan puhetta tai sitä unennäkijää, sillä Herra, teidän Jumalanne, ainoastaan koettelee teitä tietääksensä, rakastatteko Herraa, teidän Jumalaanne, kaikesta sydämestänne ja kaikesta sielustanne."

Jerusalemissa vierailevien turistien joukossa on vuosittain noin sata henkilö, jotka saavat ns. Jerusalem syndrooman. He saavat näkyjä yms. luullen olevansa joko Jeesus Kristus tai neitsyt Maria. Monet heistä riisuvat itsensä ja pukevat päälleen hotellin lakanat. Sitten he menevät julistamaan asiaa Jerusalemin kaduille. Tämän käytöksen aiheuttaa heissä väärät henget.

Jeesuksen nimeä ei voi käyttää loitsun tapaan. Ihminen ei voi pakottaa Pyhää Henkeä tekemään tahtomia asioita hokemalla Jeesuksen nimeä. Pyhä Henki antaa kenelle tahtoo ja ihminen on aina alisteinen Pyhälle Hengelle. Etelä-Afrikassa pastori Jonathan Mthetwa oli pitkään rukoillut ja paastonnut, että pystyisi kävelemään veden päällä hämmästyttääkseen seurakuntaa. Hän etsi vain omaa kunniaa ja lopputulos oli, ettei joen vesi kantanut, vaan krokotiilit söivät pastorin (IL 15.5.2017).

Apt. 19:13-16 (RK): "Myös muutamat kiertelevät juu­talaiset henkienmanaajat rupesivat lausumaan Herran Jeesuksen nimeä niiden yli, joissa oli pahoja henkiä, sa­noen: ”Minä vannotan teitä sen Jeesuksen nimeen, jota Paavali julistaa.” Näin tekivät myös erään juutalaisen ylipapin Skeuaksen seitsemän poikaa, mutta paha henki vastasi heille: ”Jeesuksen minä tunnen ja Paavalin tiedän, mutta keitä te olette?” Ja mies, jossa paha henki oli, hyökkäsi heidän kimppuunsa, voitti heidät kaikki ja runteli heitä, niin että he alastomina ja haavoitettuina pake­nivat siitä talosta."

Eksyttäjäpastori Guillermo Maldonado kävi Suomessa saarnaamassa Missiomaailman Nouse Suomi -tapahtumassa, johon tuli ostaa 30-40 euroa maksava pääsylippu. Maldonado on tunnettu tempusta suuressa show:ssa, jossa hän väittää muuttavansa veden viiniksi. Vesi ei muuttunut viiniksi vaan värjätyksi vedeksi, joka on paljon vaaleamman punaista kuin oikea viini. Maldonado on maistavinaan muodon vuoksi värjättyä vettä, eikä yleisön anneta maistaa sitä, jottei temppu paljastuisi (video). Taikurit tekevät tempun samalla tekniikalla (video). Vettä kaadetaan tyhjään lasiin, jonka pohjalla on kemikaalia, joka reagoidessaan veden kanssa muuttuu punaiseksi (video; verratkaa väriä Maldonadon vesilasin väriin: video). Kun Yeshua (Jeesus) muutti veden viiniksi, niin kaikki vieraat saivat juoda sitä ja todeta sen olevan jopa niin korkealuokkaista viiniä, ettei isäntäväellä ollut edes varaa tarjota sellaista heille (Joh. 2:9-11).

Näyttelijä Marjoe Gortner on julkaissut dokumentin, jossa hän tunnustaa olleensa huijarievankelista ja paljastaa huijaustekniikkansa (dokumentti). Gortner ei ole koskaan uskonut Jumalaan, mutta hän näytteli huutavaa helluntailaista evankelistaa. Kansa uskoi huijauksen ja ämpärit tulivat täyteen seteleistä. Monet kaatuilivat ja jäivät lattialle tutisemaan, vaikka Gortner oli vain huijaava näyttelijä.

Paavali harmitteli, että juutalaiset vaativat ihmettä, jotta uskoisivat. Kreikkalaiset ovat vain kiinnostuneita jostain maallisesta filosofiasta (viisaudesta). Menemme harhaan, jos emme opiskele kunnolla Raamattua ja opi erottamaan, mitkä voimateot vahvistavat totuutta ja mitkä pienet taikatemput vahvistavat valhetta. Tässä Paavalin opetuksessa on tiivistetty se, mikä on olennaista.

1. Kor. 1: 22-24: "Juutalaiset vaativat ihmetekoja, ja kreikkalaiset etsivät viisautta. Me sen sijaan julistamme ristiinnaulittua Kristusta. Juutalaiset torjuvat sen herjauksena, ja muiden mielestä se on hulluutta, mutta kutsutuille, niin juutalaisille kuin kreikkalaisillekin, ristiinnaulittu Kristus on Jumalan voima ja Jumalan viisaus."

Viisas morsiusneito etsii ensin Taivasten valtakuntaa ja rakastaa Taivaan Isää ilman ennakkoehtoja. Hän tottelee Taivaan Isän käskyjä ja hyväksyy Raamatusta jokaisen virkkeen sellaisena kuin, ne Raamatussa lukevat. Viisas morsiusneito haluaa antaa ja sen takia myös saa pelastuksen. Tyhmä morsiusneito jää oven ulkopuolelle (Matt. 25:1-13).

Menestysteologian tunnusmerkkejä

Menestysteologia on Amerikassa syntynyt harhaoppi. Se on kaupallistanut kristinuskon. Raamattu lupaa uskoville menestystä, mutta se ei useinkaan tarkoita rikastumista, vaan menestystä Jumalan tahdon mukaisten tavoitteiden saavuttamisessa. Menestyslupausta on helppo käyttää väärin. Tällaista hengellisyyttä on tullut nyt myös Suomeen moniin seurakuntiin ja kristillisiin järjestöihin. Raamattu säätää, ettei pappi saa olla häpeällisen voiton tavoittelija (Tit. 1:7 1933/38 ja RK). Paavali varoitti niistä harhaoppisista raamatunopettajista, jotka pitävät uskontoa vain tulonlähteenä. He saarnaavat yleisön mieliksi mitä vain, mikä myy hyvin.

Tit. 1:7 (1933/38) "Sillä seurakunnan kaitsijan on, niinkuin Jumalan huoneenhaltijan tulee, oltava nuhteeton, ei itserakas, ei pikavihainen, ei juomari, ei tappelija, ei häpeällisen voiton pyytäjä..."

1. Tim. 6:3,5: "Se, joka opettaa toisin eikä seuraa Herramme Jeesuksen Kristuksen terveellisiä sanoja ja uskomme mukaista oppia...    ..ovat menettäneet järkensä ja kadottaneet totuuden ja pitävät uskontoa vain tulolähteenä."

Mike Murdock tyhjentää taskusi
Soneran kaapelitelevision vapailla kanavilla näkyy amerikkalainen hengellinen kanava Inspiration, jossa saarnaa mm. Mike Murdock. Hän myy aivan härskisti tuhannella dollarilla tuhannelle ensimmäiselle ihmettä (video). Hän lupaa vielä sellaisen ihmeen, että luottokortilta pyyhitään veloitukset pois (video). Yleisöltä saamillaan rahalahjoituksilla hän elää hyvin yleellistä elämää eikä häpeile asiaa ollenkaan (video). Hänellä on tapana pitää hyökkäävän painostavalla äänellä puhe, että sinun tulee heti soittaa lahjoituspuhelinnumeroon, muuten olet Jumalalle tottelematon. Mike Murdock on vaarallinen eksyttäjä. Samalla kanavalla esiintyy väärä profeetta Morris Cerullo, joka myy "Financial Freedom Biblea", johon Cerullo on lisännyt omia neuvoja rikastumiseen. Tässä leikissä ei Cerullon kirjan ostaja rikastu vaan Cerullo itse (video). Älkää katsoko ollenkaan Inspiration kanavaa. Soneran tulisi ottaa tämä kanava pois kaapelipalvelusta, mutta firma haluaa tehdä rahaa keinoja kaihtamatta.

2. Piet. 2:1-3 (1933/38): "Mutta myös valheprofeettoja oli kansan seassa, niinkuin teidänkin keskuudessanne on oleva valheenopettajia, jotka salaa kuljettavat sisään turmiollisia harhaoppeja, kieltävätpä Herrankin, joka on heidät ostanut, ja tuottavat itselleen äkillisen perikadon. Ja moni on seuraava heidän irstauksiaan, ja heidän tähtensä totuuden tie tulee häväistyksi; ja ahneudessaan he valheellisilla sanoilla kiskovat teistä hyötyä..." 

Menestysteologian toimintamallille on tyypillistä, että:
 1. Kokoukseen tuleville luvataan etukäteen ihmeitä ja profetioita - Jumala ei yleensä lupaa etukäteen ihmeitä ja profetioita, vaan Jumalan parantaa tai antaa profeetoita, kun on sen aika. Jumala ei anna omaa valtaansa kenellekään pastorille. Jumala toimii myös pienissä kotikokouksissa ja vahvistaa opetetun Sanansa merkeillä sekä voimateoilla silloin, kun Jumala niin päättää.
 2. Kokoukseen myydään maksullinen tapahtumalippu (Saalemin huono esimerkki). Netissä kaupitellaan pääsylippuja välittäjäfirmojen sivuilla - Jeesus ei pitänyt temppelin esipihalla olleista markkinoista (Mark. 11:15-18). Jos ostatte netistä pääsylipun profeetan kokoukseen, niin saatte mitä ansaitsette: Menetätte vain rahanne ja eksytte pois Jumalasta. Pääsymaksu profeetan kokoukseen on varma merkki siitä, että kyse on väärästä profeetta. Oikea profeetta ei järjestä kaupallisen kalliita kokouksiaan sen toivossa, että lipputuloilla saa rahaa. Oikea profeetta jakaa Jumalan sanaa aina ilmaiseksi (Sak. 14:21, Dan. 5:16-17). Vapaaehtoinen kolehti on kuitenkin asiallista kohtuullisten kulujen kattamiseksi.
 3. Kokouksessa pidetään pitkä suostuttelupuhe sen puolesta, että sinun tulee kylvää paljon rahaa seurakunnalle. Raamatusta otetaan paljon yksittäisiä kohtia, jotka tukevat pastorin väitettä siitä, että rikastut paljon, jos annat hänelle suuria summia rahaa. Jos kylvät harhaoppien peltoon, et niitä hyvää hedelmää vaan rikkaruohoja ja suuria määriä ongelmia.
 4. Pastori tekeytyy vaatimattomaksi ja hurskaaksi sekä kertoo paljon esimerkkejä siitä, että miten paljon hän on saanut aikaan ihmeitä ja muuta hyvää. Pastori ja hänen edustama järjestö on ottanut asiakseen ajaa jotain hyvää asiaa (esim. orpokodit ja Israel-työ), jonka varjolla he keräävät rahaa ja loppujen lopuksi käyttävät osan rahoista vain itse rikastuakseen. Markkinoinnissa käytetään enemmän pastorin ja hänen puolisonsa kasvokuvaa kuin ristiä tai muita kristillisiä symboleja. Pastoria mainostetaan voimalliseksi tekijäksi. - Oikea profeetta keskittyy opettamaan Jumalasta, hän korottaa ristiä ja hänen omat tekonsa jäävät taka-alle. Oikea profeetta ei aseta hyviä tekojaan muiden katseltavaksi.
 5. Kokouksessa on orkesteri ja estradivaloja, jotka viihdyttävät yleisöä omalla show:llaan rock-konsertin tyyliin. - Kokouksessa saa laulaa ja soittaa, mutta se ei saa nousta show:ksi, joka ottaa suuren osa osallistujien huomioista.
 6. Kokouksia kutsutaan konferensseiksi, jolloin osallistujilta kerätään henkilötiedot. Heille postitetaan tapahtuman jälkeen suoramarkkinointikirjeitä, jotka rohkaisevat lahjoittamaan paljon rahaa pastorille.
 7. Pastori salaa sen (jos pystyy), että hän on nostanut pääsylipputuloista ja kolehtilahjoituksista satoja tuhansia dollareita omaa palkkaa ja ostanut kalliita asuntoja. - Jos pastori on muuten rikas, eikä kerää sen takia kolehtia ollenkaan, niin tämä rikkaus ei tietenkään ole syntiä. Jumala voi antaa pastorille paljon rikkauksia, mutta se ei saa tapahtua opetuslasten rahoilla (esim. 1. Moos. 30:27, 43). On suuri virhe ryhtyä pastorin ammattiin sen takia, että voisi rikastua.
Lopputulos on se, että ihminen menee kokoukseen sen toivossa, että hän saisi Herralta aineellista hyvinvointia. Hän voi toivoa myös parantumista, mutta ei ajattele sitä, mitä hän on valmis tekemään Jumalan hyväksi. Kun ihminen etsii vain viihdettä ja menestystä, niin hän lankeaa rahoittamaan väär pappeja. Itsekäs ihminen saa silloin, mitä ansaitsee. Hän saa suuren pettymyksen siitä, ettei saanutkaan mitään. 

Jaak. 4:3-4: "Ja vaikka pyydätte, te ette saa, koska pyydätte väärässä tarkoituksessa, kuluttaaksenne kaiken mielihaluissanne. Te uskottomat! Ettekö tiedä, että rakkaus maailmaan on vihaa Jumalaa kohtaan? Joka tahtoo olla maailman ystävä, asettuu Jumalan viholliseksi." 

Sananl. 28:20 (1933/38):
 "Luotettava mies saa runsaan siunauksen, mutta jolla on kiihko rikastua, se ei rankaisematta jää." 

Jes. 1:15: "Vaikka te levitätte kätenne rukoukseen, minä peitän silmäni, en tahdo teitä nähdä. Vaikka te rukoilemistanne rukoilisitte, minä en teitä kuuntele, koska kätenne ovat veren tahrimat."

Kun ihminen haluaa rahaa ja maallista menestystä, niin hän elää maailmassa ja kuuntelee vääriä profeettoja. Ne harvat, jotka tuntevat Jumalan ja eivät etsi maailmaa, tunnistavat Hyvän Paimenensa äänen, joka puhuu oikean profeetan suun kautta.

1. Joh. 4:4-6: "Te, lapseni, olette Jumalasta, ja te olette voittaneet nuo väärät profeetat, sillä se, joka on teissä, on suurempi kuin se, joka on maailmassa. He ovat maailmasta. Maailmasta on se, mitä he puhuvat, ja maailma kuuntelee heitä. Me olemme Jumalasta. Joka tuntee Jumalan, kuuntelee meitä, mutta joka ei ole Jumalasta, se ei meitä kuuntele. Tästä me tunnemme totuuden hengen ja eksytyksen hengen.

Pahin lopputulos on se, että menestysteologien perässä juossut tyhmä morsiusneito pettyy, luopuu kokonaan uskostaan ja menettää pelastuksensa. Hän ajautuu syvemmälle eroon Jumalasta, mitä alunperin oli. Tämä on se paholaisen juoni näissä kokouksissa. Tästä asiasta opettaa hyvin Raamattu Apt. 8:4-25 1933/38 käännöksessä.

1. Tim. 6:9-10: "Ne, jotka tahtovat rikastua, joutuvat kiusaukseen ja lankeavat ansaan, monenlaisten järjettömien ja vahingollisten halujen valtaan, jotka syöksevät ihmiset tuhoon ja perikatoon. Rahanhimo on kaiken pahan alkujuuri. Rahaa havitellessaan monet ovat eksyneet pois uskosta ja tuottaneet itselleen monenlaista kärsimystä."

Menetysteologian ja vanhurskaan evankeliumin ero on yleisesti ottaen tämä:
 • Jos rupeat harjoittamaan uskontoa sen takia, että lähinnä rikastuisit tai voisit saada muita siunauksia, niin olet langennut menestysteologian katteettomiin lupauksiin ja menetät kaiken Kankkulan kaivoon.
 • Jos rakastat Jumalaa niin paljon, että uskosi takia menetät kaiken, niin Jumala hyvittää menetyksesi tavalla tai toisella sinulle ja joskus jopa moninkertaisesti (Mark. 10:28-31). Jumala ei välttämättä tee sinusta kuitenkaan rikasta, jos sinulla on sydän, joka himoitsee mammonaa tavalla, mikä voi erottaa sinut Jumalasta.
Paavali kirjoitti, ettei hän ala muuttamaa Jumalan Sanaa sen mukaan, mikä myy hyvin, vaan hän opettaa sen väärentämättömästi, kuten Jumala on hänelle sen ilmoittanut. Paavali varoitti niistä saarnaajista. jotka vääristelevät Jumalan Sanaa, jotta se menisi paremmin kaupaksi rahaa vastaan. Jos seurakuntaa motivoi lähinnä se, mitä siunauksia he voisivat saada, ja pastoria se, miten hän voisi tällä himolla tienata, niin sen jälkeen pastorille tulee kiusaus alkaa opettamaan yksipuolisesti Raamattua ja tarvittaessa vääristelemään sitä, jotta hänen saarnansa kävisivät kaupaksi.

2. Kor. 2:17: "Me emme ainakaan ole sellaisia kuin ne monet, jotka kaupittelevat Jumalan sanaa. Me julistamme sitä Jumalan edessä ja Kristusta palvellen, väärentämättömänä ja sellaisena kuin se tulee Jumalalta."

Taivaan Isä ei halua opettaa sinua himoitsemaan mammonaa, vaan haluaa, että oppisit rakastamaan Häntä ja noudattamaan Hänen käskyjään. Omaisuuden menettäminen uskon takia on joskus kova koettelu. Monelle uskovalle on ollut vielä kovempi koettelu rikastua niin paljon, että usko loppui rahan tuodessa vääränlaista turvallisuuden tunnetta ja itseluottamusta omaan tekemiseen. Ihmisen halua takertua maalliseen omaisuuteen, pitää hänet usein erossa Jumalasta (Mark. 10:20-27).

Hoos. 10:1-2: "Israel oli kukoistava viiniköynnös, joka kantoi paljon hedelmää. Mitä runsaammin se tuotti hedelmää, sitä enemmän se rakensi alttareita. Mitä vauraammaksi maa tuli, sitä komeampia patsaita Israel pystytti. Se luisui eroon Jumalasta, nyt se saa katua. Herra kaataa sen alttarit, lyö murskaksi sen patsaat."

Rahaa huijaava pastori juottaa seurakunnalle hengellistä myrkkyä, josta jalat menee alta

Tässä videossa on kooste kohtauksia tunnetusta televisiosarjasta, jossa pastori huijaa rahaa ja yleisökin lankeaa mainostamaan lahjoituksiaan omaa etuaan tavoitellen. Vaikka video on kooste fiktiivisestä televisiosarjasta, niin tällaista tapahtuu paljonkin. Videossa pappi vaatii vihkipalveluista jopa maksua. Espanjassa vihkiseremonia voi maksaa jopa 3000 euroa (Yle 17.2.2017). Kuinka montaa toimintavirhettä löydät tästä lyhyestä koosteesta? Videossa on suomenkielinen tekstitys, jonka saa päälle soittimen tekstityskuvakkeesta.Helsingin Sanomat kirjoitti 4.3.2018 Helsingin River-seurakunnasta artikkelissa 'Kääntymisen kulisseissa on pikakasteita ja huijaamista' (s. A6-8): "Nuori nainen kaatuu salin lattialle ja nauraa. Kimeitä ja hallitsemattomia pyrskähdyksiä. "Kiitos Jeesus", hän hokee..." Helsingin Sanomat kertoo myös Riverin rahankeräyksestä: "Kaikki kirkot haluavat lisää jäseniä. Kun ihminen kääntyy, evankelioinnin tavoite on saavutettu. Motiivina voi olla rahakin...      ..Ainakin River painostaa jäseniään antamaan rahalahjoituksia. HS vieraili sen englanninkielisessä sunnuntaikokouksessa. Saarna käsitteli melkein yksinomaan "rahojen antamista pois". Pastori (Tomi) Lehdon mukaan jäsenten tulee antaa kirkolle "kymmenyksiä"...     ..Lehdon puheista sai vaikutelman, että asiasta oli ollut vastahankaa. "Jos ette luota pastoriinne, se tarkoittaa, ettette, luota Jeesukseen. Nyt Jumala ihmettelee, miksi Jumalan tahtoa on laiminlyöty", hän sanoi ja painotti, etteivät seurakuntalaiset saisi kysyä, mihin rahat käytetään. Saarnan jälkeen salin sivuun syntyi pitkä jono, kun ihmiset jonottivat pankkikortteineen maksulaitteelle."

Helsingin Sanomat kertoi maahan kaatuneesta ja hallitsemattomasti nauravasta henkilöstä. Ennen Helsingin Sanomien artikkelia Riverissä kävi kerran niin, että erään nainen tultua esiintymislavan eteen hän paiskautui kenenkään koskematta jonkin matkaa taakse lattialle, jolloin hänen ranteensa murtui. Seurakunnan rukoukset eivät parantaneet rukousrivissä vammautunutta kättä, vaan hän joutui menemään ensiapuun ja sai seitsemäksi viikoksi kipsin käteen. Lopputulos oli, että naisen aviomies ymmärsi, ettei Riverin toiminta ole Jumalasta ja hän hylkäsi seurakunnan.

Seurakunnan rukousjonossa kävi äiti, jolla oli alle vuoden ikäinen vauva sylissään. Kun äidin jaloista ja käsistä meni voimat, hän kaatui taaksepäin maahan ja tiputti vauvansa maahan. Tämä lisäksi on syytä mainita varoittavana esimerkkinä väärä profeetta Benny Hinn, jonka huutamiset, ihmisten tönimiset ja kaatamiset eivät ole Jumalasta (video).

Riveristä virtaa haiseva viemärivesi

Jer. 8:14: "..Herra, meidän Jumalamme, tuhoaa meidät, juottaa meille myrkyllistä vettä, koska olemme tehneet syntiä Herraa vastaan."

Jer. 9:12-14: "Herra itse vastaa: "Näin on tapahtunut, koska he hylkäsivät lain, jonka minä annoin heille. He eivät kuunnelleet minua eivätkä eläneet opetukseni mukaan. Oman paatuneen sydämensä mukaan he elivät, kulkivat baalien perässä niin kuin olivat isiltään oppineet." Sen tähden Herra Sebaot, Israelin Jumala, sanoo näin: "Minä syötän heille karvasta koiruohoa ja juotan heille myrkyllistä vettä."

Apt. 8:18-21, 23: "Kun Simon näki, että ne, joiden päälle apostolit panivat kätensä, saivat Hengen, hän tarjosi heille rahaa ja sanoi: "Antakaa minullekin tuollainen valta, että kenen päälle panen käteni, se saa Pyhän Hengen." Mutta Pietari sanoi hänelle: "Kadotukseen joudut rahoinesi, kun luulet, että Jumalan lahja on rahalla ostettavissa! Sinulla ei ole tässä osaa eikä arpaa, sillä sinä et ole vilpitön Jumalan edessä...    ..Minä näen, että sinä olet myrkkyä täynnä ja vääryys pitää sinua kahleissaan."

Monet ovat kiivailleet Benny Hinnin puolesta ja vakuuttaneet, että hän on Jumalan mies. Hinn on myöhemmin itsekin myöntänyt, ettei ollut Herran asialla. Monien vuosien päästä hän tuli katumapäälle ja tunnusti, että oli väärentänyt Raamatun opetusta ja saarnannut menestysteologiaa, joka ei ole Jumalasta. Benny Hinn sanoi näin:

"Monissa piireissä et kuule muusta kuin siitä, miten voit rakentaa lihasi hyvinvointia ja miten saat valita kuultavaksi vain sinulle hyvää lupaavaa menestysteologiaa. Kaikki kuulkaa mitä nyt sanon: kun tänään luen Raamattua, en lue sitä niillä silmillä, joilla luin Raamattua yli kaksikymmentä vuotta sitten. Silloin silmäni olivat hakutyössä väärentäen sitä, mitä Jumala sanoi...    ..Sanon suoraan: on synti asettaa hintamammonamääräJumalan voimalle. On synti sanoa: Antakaa tuhat, ja Jumala parantaa teidät!..     ..Koen fyysistä kipua, kun kuulen, miten saarnataan rahaaja kun tiedän itsekin syyllistyneeni samaan. Tiedätkö, mikä minua hirvittää eniten tässä elämässäninyt? Se, että joudun taivaassa tilille kaikesta siitä, mitä mammonaan liittyen olen sanonut ja ollut ja tehnyt! Vaikka tämä nyt olisi viimeinen mahdollisuuteni sanoa vain yksi asia globaalille Kristuksen seurakunnalle, tässä se yksi ainoa asia tulee: Evankeliumi ei ole kaupanihmeet eivät ole ostettavissa!" (lähde)
Pitääkö sinun maksaa seurakunnallesi kymmenykset? 

Monessa seurakunnassa opetetaan, että sinun tulee maksaa kymmenykset eli kymmenesosa tuloistasi papille. Papit viittaavat Vanhan testamentin käskyihin kymmenyksistä, joita on monessa kohtaa Raamattua (3. Moos. 27:30; 4. Moos. 18:26; 5. Moos. 14:24; 2. Aikak. 31:5, Hepr. 7:1-14). Kolehtilahjoitusta kutsutaan uhraamiseksi. Papit tekopyhästi vaativat sinua tekemään uhrin kirkossa, mutta eivät vaadi sinua noudattamaan muita kohtia Vanhasta testamentista eivätkä edes itse noudata Vanhan testamentin käskyjä (Matt. 5:17-20)

Raamattu velvoittaa maksamaan kymmenykset tuloista leeviläisille papeille ja Jerusalemin temppelille (aiemmin telttamaja). Raamatun käskyt kymmenyksistä eivät koske mitään muuta seurakuntaa. Jerusalemin temppeli tuhoutui vuonna 70 jKr, joten nyt meillä ei ole temppeliä, jolle maksaa kymmenykset. Samoin leeviläiset ei ole tällä hetkellä papin virkaa hoidettavanaan, kun ei ole temppeliäkään (Mal. 2:3).

4. Moos. 18:21: "Leevin jälkeläisille minä annan perintöosaksi kaikki kymmenykset. Se on korvaus siitä työstä, jonka he tekevät pyhäkköteltassa." 

Mal. 3:10: "Tuokaa täydet kymmenykset aarrekammioon, jotta temppelissäni olisi ruokaa..."

5. Moos. 26:1-4: "Kun olette tulleet siihen maahan, jonka Herra, teidän Jumalanne, antaa omaksenne, ja kun olette ottaneet sen haltuunne ja asettuneet sinne asumaan, erottakaa vuosittain ensi hedelmät kaikesta sadosta, jonka Herralta saamanne maa tuottaa teille. Pankaa ne koriin ja lähtekää siihen paikkaan, jonka Herra, teidän Jumalanne, on valinnut nimensä asuinsijaksi. Menkää sen papin luo, joka kulloinkin on virassa, ja sanokaa hänelle: 'Minä ilmoitan tänään Herran, sinun Jumalasi edessä, että olen päässyt siihen maahan, jonka hän esi-isillemme vannomallaan valalla lupasi meille.' "Pappi ottakoon korin ja asettakoon sen Herran alttarin eteen."

Papeilla on suuri houkutus vääristellä Raamatun sanaa vain omaksi edukseen ja väittää, että leeviläisille kuuluvat kymmenykset tulisi maksaa nyt heille. Sellainen pappi, joka koko ajan jankuttaa kymmenysten maksamisesta, tekee vain omaa liiketoimintaa seurakuntalaisten lahjoittamilla kymmenyksillä. Jos te maksatte kymmenykset harhaoppiselle papille, te ette saa siitä mitään siunauksia.

Room. 16:17-18: "Kehotan teitä, veljet, varomaan niitä, jotka saavat aikaan eripuraisuutta ja houkuttelevat teitä luopumaan niistä opetuksista, jotka olette saaneet. Pysykää heistä erossa. Sellaiset eivät palvele meidän Herraamme Kristusta vaan omaa vatsaansa, ja kauniilla ja vakuuttavilla puheillaan he pettävät vilpittömien sydämet."

Miika 3:11-12 (1933/38): "Sen päämiehet jakavat oikeutta lahjuksia vastaan, sen papit opettavat maksusta, ja sen profeetat ennustelevat rahasta. Mutta Herraan he turvautuvat, sanoen: "Eikö Herra ole meidän keskellämme? Ei tule meille onnettomuutta." Siitä syystä, teidän tähtenne, Siion kynnetään pelloksi, Jerusalem tulee kiviraunioksi ja temppelivuori metsäkukkulaksi."

Kymmenyksillä katettiin Jerusalemin temppelin kulut, mutta ne oli tarkoitettu myös uhrin antajan itsensä nautittavaksi. Kyse on siitä, että kun kansa toi temppeliin viljasatoa ja eläimiä kymmenyksinä, niin kansa sai itse osallistua mm. juhla-aterialle. Papit saivat aterioida samalla. Silloin kun temppelissä uhrattiin eläimiä, niin uhrista poltettiin vain rasvat ja uhrin antaja söi pappien kanssa eläimen lihat. 

Jumala on ankarasti kieltänyt uhraamasta muualla, kuin niissä paikoissa, jotka Raamattu määrä uhripaikaksi. Suurin osa uhraamisesta saa tehdä vain Jerusalemin temppelissä ja osan saa tehdä vain ylipappi (5. Moos. 12:5, Joos. 22:16-19). Koska Jerusalemissa ei ole nyt temppeliä ja Yeshua HaMashiach on ikuisesti ylipappi, niin temppeliuhrien suorittaminen on tällä hetkellä kiellettyä Vanhan testamentin käskyn mukaisesti. Temppelissä toimitettujen uhraamisten tilalla on Yeshuan asettama uhriateria ehtoollinen, jolloin nautimme leipää ja viiniä Golgatan sovitustyön muistoksi (1. Kor. 11:23-34). Alkuseurakunnassa yhteinen ateriointi aloitettiin levän murtamisella eli leivän jakamisella. Leivän syöminen ja viinin juominen erotettiin muusta ateriasta uhriateriaksi. Kuningas Melkisedek antoi Abrahamille myös leipää sekä viiniä ja Abraham antoi Melkisedekille kymmenykset (1. Moos. 14:18-20, Hepr. 7:1-14).

5. Moos. 14: 22-29: "Luovuttakaa vuosittain kymmenykset kylvönne tuottamasta sadosta, kaikesta siitä, mikä kasvaa pelloillanne. Teidän tulee syödä viljanne, viininne ja öljynne kymmenykset sekä nautojenne, lampaittenne ja vuohienne esikoiset Herran, Jumalanne, edessä siinä paikassa, jonka hän valitsee nimensä asuinsijaksi. Näin te opitte olemaan koko elinaikanne kuuliaisia Herralle, Jumalallenne. 

Mutta jos matka on pitkä -- Herra näet siunaa teitä tekemällä alueenne laajaksi -- ettekä siksi kykene viemään kymmenyksiänne siihen paikkaan, jonka Herra, teidän Jumalanne, valitsee nimensä asuinsijaksi, muuttakaa ne rahaksi, ottakaa rahat mukaanne ja menkää siihen paikkaan, jonka Herra, teidän Jumalanne, valitsee. Ostakaa sillä rahalla kaikkea, mitä mielenne tekee, nautoja, lampaita ja vuohia, viiniä tai olutta tai muuta mieleistänne, ja syökää ja iloitkaa siellä perheinenne Herran, Jumalanne edessä. Mutta keskuudessanne asuvaa leeviläistä älkää jättäkö osattomaksi, sillä hänellä ei ole omaa perintömaata. 

"Joka kolmas vuosi teidän tulee jättää sadosta erottamanne vuotuiset kymmenykset omalle paikkakunnallenne, niin että leeviläiset, joilla ei ole teidän keskuudessanne omaa perintömaata, sekä luonanne asuvat muukalaiset, orvot ja lesket saavat syödä itsensä kylläisiksi. Jos teette, kuten Herra, teidän Jumalanne, on käskenyt, hän siunaa teitä kaikissa toimissanne."

Kymmenyksillä kustannettiin myös köyhäinapua. Tänä päivänä Suomessa yhteiskunta huolehtii köyhäinavusta ja kerää tarvittavat verot kansalaisilta. Veroja kerätään palkkatulojen lisäksi mm. pääomatuloista, tullimaksuista ja jokaisesta ostosta korkealla arvonlisäverolla.

Suomessa verot ja maksut ovat Raamatun säätämiin määriin verrattuna tuntuvasti korkeampia. Veroilla ei pelkästään kateta välttämätöntä köyhäinapua, vaan veroilla siirretään myös ylimääräistä hyvinvointia rikkailta pienempituloisille. Eräillä henkilöillä on korkea tuloveroaste ja sen lisäksi kaikista ostoista menee arvonlisävero. Jos tämän jälkeen maksaisi vielä kymmenykset, niin kokonaisveroaste voi nousta joillakin ihmisillä yli 70 %:n. Näin ankara verottaminen on kohtuutonta. Se ei ole enää oikeutettua verottamista vaan moraalisella tasolla varastamista kansalaisilta. On parempi antaa kuin vaatia toiselta korkeampaa hyvinvointia.

Tukholman profetia: "..Kun minä sanon: “Älä varasta”, niin te varastatte toisiltanne, te varastatte yhteiskunnalta ja valtiolta, ja valtio varastaa teiltä. Kaikki te varastatte toinen toisiltanne." 

Sananl. 29:4: "Oikeudenmukainen kuningas pitää maan pystyssä, veroja kiskova hävittää sen."

Raamattu velvoittaa meitä rakastamaan lähimmäistämme ja auttamaan hädässä olevaa. Samoin papilla on oikeus kohtuulliseen elantoon (1. Kor. 9:14, 1. Tim. 5:17-18). Meidän velvollisuus on osallistua verojen sekä myös vapaaehtoisten lahjoitusten kautta näiden kulujen kattamiseen. Seurakunnalle tulee antaa sen mukaan, mitä kullakin on varaa ja mikä on kohtuullista (1. Kor. 16:2). Jos seurakunnassa ei ole kaikki kunnossa, niin siitä saa siirtyä pois parempaan seurakuntaan tai vaikka kotikokousryhmään.

Helluntaiseurakunnissa on isoja luurankoja kaapissa

Suomessa on noin 250 helluntaiseurakuntaa, joissa on noin 46000 jäsentä. Monet helluntaiseurakunnat ovat järjestäytyneet uskonnollista toimintaa harjoittaviksi aatteellisiksi yhdistyksiksi, mutta eivät ole rekisteröityneet uskonnollisiksi yhdyskunniksi. Poliisihallituksen ohjeessa neuvotaan (ohje), että uskonnollinen yhdyskunta ei tarvitse rahankeräyslupaa kolehdin keräämiseen, mutta uskonnollista toimintaa harjoittava aatteellinen yhdistys tarvitsee, jollaisia useat helluntaiseurakunnat ovat (Yle 22.9.2017). Monelta yhdistyksenä toimivalta helluntaiseurakunnalta puuttuu rahankeräyslupa, joka tarvitaan kolehdin keräämiseksi.

"Uskonnollisella yhdyskunnalla tarkoitetaan uskonnollisten yhdyskuntien rekisteriin merkittyjä, virallisia uskonnollisia yhdyskuntia. Kolehdin keräämisen mahdollisuus ilman rahankeräyslupaa koskee vain näitä uskonnollisia yhdyskuntia, mutta ei esim. uskonnollista toimintaa harjoittavia yhdistyksiä..."

Kokoontumislain tarkoittamissa yleisissä kokouksissa (mm. mielenosoitukset) ei tarvita rahankeräyslupaa, mutta lainsäätäjä on rajannut uskonnolliset tilaisuudet tämän ulkopuolelle (rahankeräyslaki 2 § kohta 6 ja 5 § sekä kokoontumislaki 2 §). Poliisihallituksen ohjeessa mainitaan, että yhdistyksen jäsenten säännönmukaisia kokoontumisia ei lasketa lain tarkoittamiksi yleisiksi kokouksiksi.

"Yleisiä kokouksia ovat mielenosoitukset ja muut kokoontumisvapauden käyttämiseksi järjestetyt tilaisuudet... ..Yleiset kokoukset ovat yleensä kertaluonteisia tapahtumia. Esimerkiksi yhdistyksen säännönmukaiset kokoontumiset eivät ole yleisiä kokouksia..."

Ei voi kuin ihmetellä sitä, miksi helluntaiseurakunnat eivät ole järjestäytyneet uskonnollisiksi yhdyskunniksi, koska monien muiden uskontokuntien seurakunnat ovat yleensä tehneet niin.

Poliisihallituksen toisessa ohjeessa mainitaan rahankeräyksestä seuraavaa: "Rahankeräyksessä rahan kerääminen tapahtuu vetoamalla yleisöön eli pyytämällä rahalahjoituksia yleisöltä. Rahalahjoitusten pyytäminen voi tapahtua millä tahansa tavalla. Riittävää on, että yleisö ymmärtää että heiltä pyydetään rahaa lahjaksi. Vetoamisen ei tarvitse olla mitenkään käskevää tai aktiivista pyytämistä. Myös internetissä tapahtuva vastikkeeton rahan pyytäminen voi olla rahankeräystä. Kannatusjäsenten tai tukijäsenten hankinnassa voi siinäkin olla kyse rahankeräyksestä. Rahankeräykseen tarvitaan yleensä lupa..."

Jos seurakunnan internetsivuilla mainostetaan tilinumeroita ja annetaan tiedoksi pankkiviitteitä lahjoitusten kohdentamiseksi avustuskohteille, niin sen yhteydessä asianmukaisesti toimiva rahankerääjä kertoo rahankeräysluvan numeron, voimassaoloajan, luvan ehdot ja muut tarpeelliset tiedot. Jos näitä tietoja ei ole ilmoitettu, niin lupaa rahankerääjällä ei ilmeisesti ole. 

Jos rahankeräyslupa puuttuu, kolehdin ja muitten lahjoitusten kerääminen yleisöltä on laitonta. Jos seurakunta on syyllistynyt laittomaan rahankeräykseen, tuomioistuin määrää rahat palautettavaksi valtiolle monelta vuodelta taaksepäin (rikoshyödyn menettämisseuraamus). Uskonnollista toimintaa harjoittavan yhdistyksen vastuuhenkilöt (mm. hallitus) ovat silloin rikosvastuussa laittomasta rahan keräämisestä ja voivat joutua lisäksi vahingonkorvausvastuuseen omalla henkilökohtaisella omaisuudella, jos seurakunnan omat varat eivät riitä laittomasti kerättyjen varojen palauttamiseen valtiolle.

Poliisihallitus on vuonna 2016 lähestynyt mm. helluntailaisia hengellisiä yhdistyksiä kirjeellä, jossa on muistutettu rahankeräysluvasta ja hallitusten jäsenten henkilökohtaisesta vastuusta, jos rahakeräyslakia rikotaan. Poliisi on pyytänyt selvitystä eräiltä helluntaiseurakunnilta niiden harjoittamasta rahankeräyksestä (Ristin Voitto 6.10.2016). Yleisesti tiedetään, että tähän on vaikuttanut evankelista Pirkko Jalovaaran ja pastori Seppo Juntusen saamat syytteet laittomuuksista rahankeräyksissä (Seurakuntalainen 18.9.2014 ja ESS 22.8.2016).

Helluntaiseurakunta voi saada noin 200 euroa vuodessa lahjoitustuloja jäsentä kohden ja 46000 jäsenen määrän mukaan arvioiden tulojen määrä olisi arvioituna ainakin 10 miljoonaa euroa vuodessa. Helluntaiseurakunnat saavat paljon myös testamenttituloja, joiden vastaanottamiseen ei tarvita rahankeräyslupaa. Esitetyt kokonaissummat ovat arvioita, joka on tehty yksittäisten julkistettujen tilinpäätösten perusteella, jotka eivät sisällä tilitasoista tietoa. Jos isossa osassa helluntaiseurakuntia ei ole ollut vaadittavaa rahankeräyslupaa, niin palautettavat määrät useilta vuosilta taaksepäin voivat nousta miljooniin euroihin, mikäli viranomaiset havaitset rahaa kerätyn laittomasti. Poliisihallituksen kirjeestä päätellen se näyttää olevan tietoinen tästä ongelmasta ja lehdistö on kirjoittanut, että eräiden helluntaiseurakuntien hakemuksen rahankeräysluvista ei ole menneet viranomaisilta läpi tai ne on jouduttu peruuttamaan. Laissa mainitaan, että rahankeräyslupa tulee hylätä mm. silloin, jos seurakunta ei ole noudattanut rahankeräyslakia (13 §). 

Ristin Voitto 40/2016 kirjoittaa 6.10.2016: "Seinäjoen helluntaiseurakunta haki viime kesänä uutta valtakunnallista rahankeräyslupaa radio- ja Youtube-ohjelmiensa tukemiseksi. Lupaprosessin yhteydessä valtakunnalliset keräysluvat myöntävä poliisihallituksen arpajaishallintoyksikkö pyysi selvitystä seurakunnan kaikista tuloista. Tiedot saatuaan asiaa hoitava viranomainen totesi, että seurakunnan omissa tilaisuuksissaan harjoittama kolehdinkanto ei ole lain mukaista, koska yhteisö on järjestäytynyt aatteelliseksi yhdistykseksi. Lakiasiantuntijaa konsultoituaan seurakunta päätti vetää lupahakemuksensa pois. Tämän seurauksena myös kolehdinkantoon liittynyt keskustelu raukesi. – Viimeisessä viestissään asiaa hoitanut virkamies antoi ymmärtää, että tapaus on loppuun käsitelty mutta että laittakaa asiat kuntoon, seurakunnan johtava pastori Markku Tuppurainen kertoo. – Meille kolehdinkannon luvanvaraisuus oli aivan uusi, yllättävä tieto."

Kolehdinkannon luvanvaraisuus ei voi olla yllättävä tieto seurakunnalle. Monilla muilla uskontokunnilla luvat ovat yleensä kunnossa ja luvan hakeminen on ollut alalla yleinen käytäntö. Kun Ristin Voitto -lehden artikkelia lukee, niin haastateltavat tuntuvat esittävän pelkkiä tekosyitä rahankeräysluvan välttelyyn. Seurakunnan johtaja Markku Tuppurainen kertoo lehden haastattelussa, että seurakunta jatkaa kolehdin keräämistä siitä huolimatta, ettei heillä ole rahankeräyslupaa. Helluntaiseurakunnat yrittävät päästä pälkähästä siten, että he lobbaavat kansaedustajia muuttamaan lakia, jottei heidän tarvitse noudattaa nykyistä lakia.

Ristin Voitto -lehti kirjoittaa: "Lupavaihtoehdon houkuttelevuutta vähentää se, että lupa pitää uusia säännöllisesti ja että luvan hakeminen ja jälkikäteen tapahtuva keräystuottojen raportointi teettävät runsaasti työtä. Lisäksi lupa on aina harkinnanvarainen. Paikallisesti toimiville yhteisöille keräysluvat myöntää paikallinen poliisi...  ..Samalla Helluntaikirkko pyrkii lobbaamaan sisäministeriössä valmisteltua rahankeräyslain uudistamista..."

Jäsenmäärältään Suomen suurin helluntaiseurakunta on helsinkiläinen Saalem (Saalem-lähetys ry, 3604 jäsentä 31.12.2015), joka ei ole rekisteröitynyt uskonnollinen yhdyskunta, vaan uskonnollista toimintaa harjoittava aatteellinen yhdistys (ry) ja se tarvitsee rahankeräysluvan. Seurakunnan hallituksen puheenjohtaja on seurakunnan johtaja Mika Yrjölä. Vuonna 2015 seurakunnan hallituksessa oli mm. seurakunnan sektorivastuussa olevat pastorit Mauri Venemies ja Esko Matikainen. Esko Matikainen on tällä hetkellä (tilanne 5.11.2016) virkavapaalla Saalemista ja hän toimii Suomen Helluntaikirkon toiminnanjohtajana. Saalemin tilinpäätös kertoo, että sen varainhankinta oli 1,6 miljoonaa euroa vuonna 2015, joka sisältää mm. kolehtilahjoitukset. 

Seurakunnan internetsivuilla ei ole tietoja myönnetystä rahankeräysluvasta, koska sille ei ole rahankeräyslupaa myönnetty. Seurakunta haki rahankeräyslupaa poliisihallitukselta 3.3.2016. Lupaviranomainen pyysi seurakunnalta kolme kertaa lisäselvityksiä hakemuksen johdosta. Seurakunta teki johtopäätökset tilanteestaan ja peruutti hakemuksensa 26.10.2016. Poliisihallitus teki 3.11.2016 päätöksen jättää asia silleen, mikä tarkoittaa sitä, ettei seurakunta saanut rahankeräyslupaa (päätös liitteineen). Saalem julkaisi internetsivuillaan 4.10.2016 tiedotteen, jossa se kertoi siitä, ettei sillä ole laillista lupaa kerätä kolehtia, mutta se selvittää yhdessä muiden helluntaiseurakuntien kanssa, miten heitä koskevan ongelman voisi ratkaista, mutta Saalem ei ilmoittanut lopettavansa kolehdin keräämistä. Tiedotteessa kerrotaan tekopyhästi, että toimintaympäristössä olisi tapahtunut jokin muutos, mutta mitään sellaista ei ole tapahtunut. Saalem on vain havahtunut siihen tosiasiaan, että heiltä vaaditaan lain noudattamista.

Saalemin tilintarkastajana on ollut Israel vastaisuudesta tunnetun Kirkon Ulkomaanavun talousjohtaja Antti Miettinen, joka on tarkistellut myös monia muita helluntailaisia organisaatioita. Hän ei ole huomauttanut Saalemia tilintarkastuskertomuksessa 1.3.2016 rahankeräysluvan puuttumisesta, mitä ei voi kuin ihmetellä. Kirkon Ulkomaanavun toiminnassa on 'Katastrofin ainekset' (IS 30.4.2014 sekä Seurak. 22.8.2012, IS 30.10.2012 ja Yle 31.1.2016)

Malmin Saalem ry on eri seurakunta, mitä on edellä mainittu Saalem. Seurakuntalainen sanomalehti uutisoi 13.4.2019 nettisivuillaan, että Nordea on lakkauttamassa Malmin Saalemin pankkitilin ja siihen liitetyt maksukortit, koska seurakunnalta puuttui rahankeräyslupa. Rahanpesulainsäädäntö velvoittaa pankkeja ryhtymään toimenpiteisiin, jos sillä on aihe epäillä, että pankkitilille talletetaan laittomasti saatua rahaa.

Troijan hevonen on sotajuoni, jolla kreikkalaiset houkuttelivat troijalaiset tuomaan kaupunkinsa muurien sisälle suuri puuhevonen. Troijalaiset luulivat voittaneensa sodan ja alkoivat juhlia. Yöllä hevosesta tuli ulos sotilaita, jotka avasivat kaupungin portit muille sotilaille, jotka helposti kukistivat juhlimisesta väsyneet troijalaiset. Terve usko on vahvaa uskoa Raamatun Jumalaan, mutta terveeseen uskoon ei kuulu tuuliviirin lailla heiluva herkkäuskoisuus eikä usko vääriin asioihin.

Turun ja Tampereen Helluntaiseurakuntien internetsivuilla ei ole myöskään ilmoitettu tietoja rahankeräysluvasta. Neuvon kaikkia pidättäytymään lahjoittamasta mitään rahaa Saalemille, Seinäjoen, Turun tai Tampereen helluntaiseurakunnille ennen, kuin seurakunnat ovat kertoneet internetsivuillaan myönnetystä rahankeräysluvasta. Turun Helluntaiseurakunnan johtaja on Pekka Havupalo ja Tampereen Helluntaiseurakunnan Usko Katto.

Eräältä helluntaiseurakunnan vanhimmiston puheenjohtajalta on kysytty, että onko teillä rahankeräyslupa. Hän vastasi, että heillä on lupa. Sen jälkeen kysyttiin, että mikä on rahankeräysluvan numero ja mikä viranomainen sen on myöntänyt. Hän ei pystynyt vastaamaan mitään. Selvisi muuta kautta, ettei seurakunnalle ole myönnetty rahankeräyslupaa. Vanhimmiston puheenjohtaja keksi hätävalheen, ettei luvan puute tulisi julki. Hän ei ollut rehellinen.

Itse suosittelen aina selvittämään YTJ-palvelusta, onko helluntaiseurakunta rekisteröitynyt uskonnolliseksi yhdyskunnaksi, koska yleensä niin ei ole. Kehotan seurakuntien jäseniä vaatimaan hallitukselta ja tilintarkastajalta selvitystä rahankeräysluvasta. Mikäli seurakunnan internetsivuilla ei ole tietoja rahankeräysluvasta, niin en lahjoittaisi mitään seurakunnalle, koska valtio perii laittomasti kerätyt varat yhdistykseltä pois. Jos joku on tehnyt testamentin tällaiselle seurakunnalle, peruuttaisin sen heti. 

Se on kuitenkin lopulta muuttunut, että eduskunta on hyväksynyt 7.3.2019 uuden rahankeräyslain. Lain voimaantulosta ei ole vielä tietoa, mutta se tapahtuu arviolta vuoden 2020 loppuun mennessä. Lakimuutos antaa yhdistyspohjaisille seurakunnille mahdollisuuden kerätä kolehtia ilman rahankeräyslupaa, kuten on uskonnolliseksi yhdyskunnaksi rekisteröityneellä seurakunnalla aiemmin ollut mahdollista. Rahan keräämistä helpottaa myös se, että yleishyödyllisyyden käsitettä on laajennettu koskemaan kaikkea seurakunnan toimintaa mukaan lukien palkat ja hallintokulut. Ilman tätä muutosta seurakuntien rahankeräyslupien puutteesta olisi tullut vakavia rikosoikeudellisia seurauksia yhdistyspohjaisille seurakunnille. Lakimuutos ei anna seurakunnille täyttä vapautta kerätä rahaa, vaan monissa tapauksissa rahankeräyslupa tarvitaan edelleen.

Poliisi puuttuu edelleen ilman lupaa tehtyihin rahankeräyksiin, kuten Yle kertoo 27.3.2019: "Pohjanmaan käräjäoikeus on määrännyt Marttyyrikirkon ystävät -yhdistyksen sekä sen perustajan, kokkolalaisen rovasti Johan Candelinin omaisuutta takavarikkoon lähes 2,6 miljoonan euron arvosta. Kokkolalaista kristillistä yhdistystä epäillään rahankeräysrikoksesta...    ..Yhdistyksen perustajaa, Johan Candelinia epäillään törkeästä veropetoksesta. Hän kiistää syytteet."

Uskovien on noudatettava maallista lakia ja viranomaisten on noudatettava Jumalan tahtoa. Paavalikin noudatti uuden liiton aikana niin juutalaisten lakia kuin keisarin lakeja.

Apt. 25:8 (1933/38): "Paavali torjui syytökset ja sanoi: "Minä en ole mitään rikkonut juutalaisten lakia enkä pyhäkköä enkä keisaria vastaan".

Room. 13:1-6: "Jokaisen on suostuttava esivaltansa alaisuuteen. Eihän ole esivaltaa, joka ei olisi Jumalalta peräisin, häneltä ovat vallankäyttäjät saaneet valtuutensa. Joka vastustaa esivaltaa, nousee siis Jumalan säädöstä vastaan, ja ne, jotka näin tekevät, saavat rangaistuksensa. Ei sen, joka tekee oikein, tarvitse pelätä viranomaisia, vaan sen, joka tekee väärin. Jos siis tahdot elää pelkäämättä esivaltaa, tee oikein! Silloin saat siltä kiitosta. Se on Jumalan palvelija ja toimii sinun parhaaksesi. Mutta jos teet väärin, pelkää! Esivalta ei kanna miekkaa turhaan. Se on Jumalan palvelija ja panee täytäntöön väärintekijälle kuuluvan rangaistuksen. Siksi on suostuttava esivallan alaisuuteen, ei vain rangaistuksen pelosta vaan myös omantunnon vaatimuksesta."

Patmos ry:n johtaja Leo Meller tuomittiin 16.4.1986 Helsingin raastuvanoikeudessa yhden vuoden, 10 kuukauden ja 20 päivän vankeuteen sekä 8 510 markan sakkoihin muun muassa vero-, kirjanpito- ja rahankeräysrikoksista. Samalla Patmos ry tuomittiin menettämään valtiolle vastoin rahankeräyslakia kerätyt 100 000 markkaa (Helsingin KO, 16.4.1986, R 84/3697). Hovioikeus tosin lievensi tuomiota ja muutti sen ehdolliseksi (IL 14.4.2017).

Tällä hetkellä helluntaiseurakunnissa on laaja hämmennys, mitä on tapahtunut. Tilaisuutta pyritään käyttämään hyväksi houkuttelemaan yksittäisiä helluntaiseurakuntia siirtämään toimintansa ja omaisuutensa seurakuntien kattojärjestöön Suomeen Helluntaikirkkoon. Muiden helluntaiseurakuntien tulee olla erityisen varovaisia liittymään Suomen Helluntaikirkkoon, ettei tule ottaneeksi osaa Saalemin ja mahdollisesti muidenkin helluntaiseurakuntien ongelmiin, koska Suomen Helluntaikirkon toiminnanjohtajana on Esko Matikainen ja hallituksen jäsenenä Timo Tikka, jotka ovat olleet myös Saalemin hallituksen jäseninä rahankeräysongelmien aikana.

Monella seurakunnalla on krooninen pula rahasta ja yhteenliittyminen ajatellaan tuovan ratkaisun talousvaikeuksiin. Jos seurakuntaa uhkaa konkurssi rahankeräysrikkomusten takia, niin seurakunnan omaisuutta ei saa siirtää velkojien ulottumattomiin, muuten voi syyllistyä konkurssirikokseen. Onko taas kerran niin, että joukossa ajattelemattomuus vain tiivistyy ja mennään ojasta allikkoon? Toistuuko taas kerran sama virhe, minkä teki monet paremmasta päästä oleva säästöpankit, kun erehtyivät menemään mukaan Suomen Säästöpankkiin, joka teki myöhemmin vararikon? Porin Helluntaiseurakunnan johto yritti omavaltaisesti siirtää toimintansa Suomen Helluntaikirkkoon. Oikeus totesi päätökset laittomiksi ja tuomitsi isot oikeudenkäyntikulut maksettavaksi seurakunnan omista varoista (IL 6.2.2014). 

Seura lehti kirjoittaa 25.9.2016 seurakunnan jäsenten kokouksesta, jonka päätökset oikeus totesi laittomaksi: "Kokous oli kaoottinen. Porin Helluntailähetys ry lopetettiin kannatetuista vastaehdotuksista välittämättä ja yhdistyksen omaisuus ja toiminta siirrettiin Helluntaikirkon Porin jäsenseurakunnalle, pastori Järvinen kirjoittaa oikeudelle lähettämässään yhteenvedossa. Viimeistään tämän kokouksen jälkeen Helluntaiseurakunta jakaantui lakkauttamista vastustaneihin yhdistysläisiin ja lakkauttamista kannattaviin seurakuntalaisiin... ..Kiistan oikeudenkäyntikulut ovat kohonneet tähän mennessä jo lähes 100 000 euroon. Laskua Salosen johtama Porin Helluntaiseurakunta on maksanut osin vakuutuksella, osin Helluntailähetykseltä kaappaamallaan varallisuudella. Nyt seurakunnalla on kuitenkin huutava rahapula." 

Seurakuntien talousvaikeudet ovat Jumalan rangaistus

Kun arvioidaan hengelliseltä kannalta sitä, mistä on kyse, niin tulee sille seuraavat asiat. Helluntaiherätyksessä ei ole opetus ollut puhdasta. Liikettä on vaivannut torontolaisuuden synnit, mikä tarkoittaa väärien hengellisten ilmiöiden valtaan antautumista. Näistä asioista on lisää mm. näissä artikkeleissa:
 1. Pappien synnit paljastuvat
 2. Tekopyhä uskovainen tekeytyy hurskaaksi
 3. Likainen porttokirkko
Helluntaikirkko on tämän asian kanssa syvällä ongelmissa. Sitä uhkaa omaisuuden menettäminen, jos viranomaisten tutkimukset johtavat syytteisiin ja tuomioihin.

Jos haluat olla täydellinen, niin anna Herralle koko elämäsi

Taivaan Isä tahtoo, että noudatat Hänen käskyjään. Tahallisella synnin tekemisellä uskovakin menettää pelastuksensa taivaaseen (Matt. 7:21). Hyvillä teoilla et voi hyvittää tehtyjä syntejä. Usko Jeesukseen, Yeshuaan ja elä Hänen esimerkkinsä sekä opetuksensa mukaisesti, niin pelastut taivaaseen.

Matt. 19:16-23: "Eräs mies tuli kysymään Jeesukselta: "Opettaja, mitä hyvää minun pitää tehdä, jotta saisin iankaikkisen elämän?" Jeesus vastasi hänelle: "Miksi sinä minulta hyvästä kyselet? On vain yksi, joka on hyvä. Jos haluat päästä sisälle elämään, noudata käskyjä." "Mitä käskyjä?" mies kysyi. "Näitä", vastasi Jeesus, "älä tapa, älä tee aviorikosta, älä varasta, älä todista valheellisesti, kunnioita isääsi ja äitiäsi, ja rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi." "Kaikkia niitä olen noudattanut", sanoi nuorukainen, "mitä vielä puuttuu?"

Jeesus sanoi hänelle: "Jos tahdot olla täydellinen, niin mene ja myy kaikki, mitä sinulla on, ja anna rahat köyhille. Silloin sinulla on aarre taivaissa. Tule sitten ja seuraa minua." Mutta kun nuorukainen kuuli nämä sanat, hän lähti surullisena pois, sillä hänellä oli paljon omaisuutta. Silloin Jeesus sanoi opetuslapsilleen: "Totisesti: rikkaan on vaikea päästä taivasten valtakuntaan."

Jeesuksen opetus kertoo siitä, että rikkaan miehen asenne on se, että hän haluaa elää vauraudessa. Hänellä on vaikea luopua niistä nautinnoista, jotka maailman rikkauden ovat tuoneet hänelle. Jeesus näkee sellaisen rikkaan ihmisen täydelliseksi, joka noudattaa Taivaan Isän käskyjä ja sen lisäksi vapaaehtoisesti luopuu suuresta määrästä maallisia nautintoja, koska haluaa etsiä Taivasten valtakuntaa. Makedonian seurakunta oli köyhä, mutta he halusivat silti lahjoittaa paljon Jerusalemin uskoville, jotka tarvitsivat apua.

2. Kor. 8:1-9: "Veljet, tahdomme teidän tietävän, millaisen armon Jumala on suonut Makedonian seurakunnille. Vaikka vaikeudet ovat raskaasti koetelleet niitä, uskovien ilo oli niin ylitsevuotava, että he äärimmäisessä köyhyydessäänkin osoittivat runsasta anteliaisuutta. Voin vakuuttaa, että he antoivat voimiensa mukaan, jopa yli voimiensa. Omasta aloitteestaan he pyytämällä pyysivät, että antaisimme heidän osallistua yhteiseen rakkaudentyöhön, pyhien avustamiseen.

Eivätkä he tehneet vain sitä mitä olimme toivoneet, vaan ennen kaikkea antoivat Jumalan tahdon mukaisesti itsensä Herralle ja myös meille. Niinpä me kehotimme Titusta jatkamaan tätä rakkaudentyötä ja saattamaan sen teidän keskuudessanne päätökseen. Niin kuin teillä on runsain mitoin kaikkea, uskoa, puhetaitoa, tietoa, kaikkinaista intoa ja sitä rakkautta, joka meistä on tarttunut teihin, niin teidän tulee myös olla runsaskätisiä tätä lahjaa antaessanne.  

En sano tätä käskeäkseni vaan koetellakseni teidän rakkautenne aitoutta kertomalla toisten innosta. Tehän tunnette Herramme Jeesuksen Kristuksen armon: hän oli rikas mutta tuli köyhäksi teidän vuoksenne, jotta te rikastuisitte hänen köyhyydestään."

Paavali kertoi, että hän oli luopunut kaikesta Yeshua HaMashiachin (Jeesuksen Kristuksen) vuoksi. Hän ei enää pyrkinyt vanhurskauttamaan itseään olemalla Yeshuan kieltävä juutalainen, joka ilman uskoa pyrki vanhurskauttamaan itsensä noudattamalla ainoastaan lakia. Nyt Paavali löysi vanhurskauden luopumalla kaikesta Yeshuan takia.

Fil. 3:8-10: "..Herrani Kristuksen Jeesuksen tunteminen on minulle arvokkaampaa kuin mikään muu. Hänen tähtensä olen menettänyt kaiken, olen heittänyt kaiken roskana pois, jotta voittaisin omakseni Kristuksen ja jotta kävisi ilmi, että kuulun hänelle. Näin minulla ei enää ole mitään omaa, lain noudattamiseen perustuvaa vanhurskautta, vaan se vanhurskaus, jonka perustana on usko Kristukseen ja jonka Jumala antaa sille, joka uskoo. Minä tahdon tuntea Kristuksen ja hänen ylösnousemisensa voiman ja tulla hänen kaltaisekseen osallistumalla hänen kärsimyksiinsä ja kuolemaansa."

En tunne ollenkaan Microsoftin omistajaa Bill Gatesia enkä Facebookin omistajaa Mark Zuckerbergia, enkä tiedä juuri mitään heidän hengellisestä elämästään. He ovat kuitenkin päättänyt luopua kaikesta omaisuudestaan ja lahjoittaa sen hyväntekeväisyyteen. Tämä on hyvä teko. Näin valtavaa omaisuuden järjestelyä ei pysty salaamaan. Jos rikkaana ollessaan luopuu vauraasta elämästä ja lahjoittaa varat hyväntekeväisyyteen, niin silloin osoittaa paljon hyvää sydämen asennetta Jumalalle. Jos lahjoittajalta puuttuu elävä usko Yeshua HaMashiachiin, Jeesukseen Kristukseen, niin tämä hyvä teko ei hyvitä syntejä pois eikä pelasta taivaaseen. Jos lahjoituksen tekemistä mainostaa yleisölle tarpeettomasti ja ennen aikojaan, niin silloin tästä hyvästä teosta ei voi saada palkkaa Taivaan Isältä (Matt. 6:1)

Keskiaikana monet katolisen kirkon jäsenet testamenttasivat kaiken omaisuutensa kirkolle ja kirkko rikastui huimasti. Kirkko otti testamentit vastaan aneina ja julisti kaikenlaista asiaankuulumatonta lahjoittajan hyväksi. On tekopyhää pyrkiä nauttimaan vauraudesta elämästä aikana ja antaa omaisuus pois testamentilla vasta kuolemansa jälkeen.

Eräiden Taivaan Isän palvelijoiden osa on ollut se, että he ovat joutuneet luopumaan kaikista pelloistaan, omaisuudestaan ja myös lapsistaan, vanhemmistaan ja muista heille tärkeistä asioita palvelutehtävänsä tähden. Voi käydä myös niin, että ei-uskova puoliso ottaa laittoman eron, kun huomaa toisen tulleen uskoon, eikä halua vaeltaa enää hänen vierellään. Menetykset ovat silloin raskaita. Jumalan Sanassa on kuitenkin lupaus, joka voi toteutua niiden kohdalla, jotka ovat koko sydämisesti palvelleet Herraa ja joutuneet luopumaan kaikesta. Jumala voi heille antaa satakertaisesti takaisin kaikenlaiset menetykset jo heidän elämänsä aikana. He saavat silloin tämän suuren hyvityksen, jos he ovat luopuneet kaikesta vain siitä syystä, että rakkaudesta ovat halunneet palvella Taivaan Isää kaikilla voimillaan ilman, että olisivat odottaneet rikastuvansa.

Mark. 10:28-31: "Silloin puuttui Pietari puheeseen ja kysyi: "Entä me? Me olemme luopuneet kaikesta ja seuranneet sinua." Jeesus vastasi: "Totisesti: kuka ikinä minun tähteni ja evankeliumin tähden on luopunut talostaan, veljistään tai sisaristaan, äidistään, isästään tai lapsistaan tai pelloistaan, hän saa satakertaisesti: nyt, tässä maailmanajassa, taloja, veljiä ja sisaria, äitejä ja lapsia ja peltoja -- tosin myös vainoa -- ja tulevassa ajassa hän saa iankaikkisen elämän. Mutta monet ensimmäiset tulevat olemaan viimeisiä ja viimeiset ensimmäisiä."

Jeesuksen Kristuksen puhe suomalaisille 12.12.2016, mikä on otollinen uhri Hänelle

Jeesus Kristus, Yeshua MaHashiach puhuu Mikealin suun kautta.

Room. 12:1-2: "Jumalan armahtavaan laupeuteen vedoten kehotan teitä, veljet: Antakaa koko elämänne pyhäksi ja eläväksi, Jumalalle mieluisaksi uhriksi. Näin te palvelette Jumalaa järjellisellä tavalla. Älkää mukautuko tämän maailman menoon, vaan muuttukaa, uudistukaa mieleltänne, niin että osaatte arvioida, mikä on Jumalan tahto, mikä on hyvää, hänen mielensä mukaista ja täydellistä."Etsi ensin Taivasten valtakuntaa, niin silloin voitat kilvoittelun hyville sijoille 

Joidenkin osa on sellainen, että hän antaa kaiken omaisuutensa Taivasten valtakunnan hyväksi. Aina ei tarvitse antaa koko omaisuuttaan pois, mutta voi rahoittaa omaisuudellaan omaa evankeliointiaan siten, ettei tarvitse ottaa vastaan muilta lahjoituksia. Tällä tavalla Paavali kertoi toimivansa (Apt. 20:33-36).

Kaikkensa antaminen ei ole pelkän rahan antamista. Se on myös ajan ja työpanoksen antamista. Joiltakin voidaan varastaa omaisuus sen takia, että hän palveli Jumalaa. Se voi joskus maksaa senkin, että menettää perheensä ja joskus jopa elämänsä. Mutta lopulta se tuottaa aarteita Taivasten valtakuntaan.

Luuk. 18:28-30: "Entä me?" kysyi silloin Pietari. "Me olemme luopuneet kaikesta, mitä meillä oli, ja seuranneet sinua." Jeesus sanoi heille: "Totisesti: kuka ikinä Jumalan valtakunnan tähden on luopunut kodistaan, vaimostaan tai veljistään, vanhemmistaan tai lapsistaan, hän saa jo tässä ajassa moninkertaisesti takaisin, ja tulevassa maailmassa ikuisen elämän." 

Ja hän saa aamutähden (Ilm. 2:28)
Jumala koettelee niitä valittujaan, joille Hän on suunnitellut vaativia tehtäviä. Hän koettelee joskus niin, että ovatko he koko sydämellään mukana Taivasten valtakunnan työssä vai kiinni kaikessa maallisessa. Se voi tarkoittaa sitä, että vähäksi aikaa menettää kaiken, mutta Jumala hyvittää kaiken takaisin monin kertaisesti, viimeistään Taivasten valtakunnassa. 

Olen itse voinut nähdä vierestä, kun eräät kaikkensa menettäneet ovat saaneet kaiken takaisin ja moninkertaisesti. He eivät ole koskaan odottaneet saavansa mitään rikkauksia tai uusia puolisoja sen takia, että he niin hyvin ovat palvelleet Herra. He ovat koko sydämellään palvelleet Herraa vain sen takia, että rakastavat Taivaan Isää. Silloin heille on tullut ennalta arvaamattomalla hetkellä vastaan sellainen iloinen yllätys, että Taivaan Isä hyvitti heille takaisin kaiken sen vääryyden, mitä ovat joutuneet kärsimään Jumalan nimen tähden.

Suosittelen, että opiskelette Jaakobin pojan Joosefin elämän Raamatusta. Joosef oli isänsä suosikkipoika ja hänet isä puki parhaimpiin vaatteisiin. Joosef joutui kärsimään paljon vääryyttä ja menetti monta kertaa kaiken. Hänet jopa tuomittiin raiskaajana vankilaan, vaikka hän ei ollut tehnyt mitään väärää ja vain paennut viettelijää. Lopulta Joosef yleni faaraon huoneenhaltijaksi eli Egyptin pääministeriksi, hän sai vaimon korkea-arvoisesta suvusta ja pelasti Egyptin sekä Israelin perheen nälänhädältä (1. Moos. 37-50).

Ps. 23: 4-6: "Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani. Sinä suojelet minua kädelläsi, johdatat paimensauvallasi. Sinä katat minulle pöydän vihollisteni silmien eteen. Sinä voitelet pääni tuoksuvalla öljyllä, ja minun maljani on ylitsevuotavainen. Sinun hyvyytesi ja rakkautesi ympäröi minut kaikkina elämäni päivinä, ja minä saan asua Herran huoneessa päivieni loppuun asti."

Runo: Kun rakkautta antaa
 

Antaakko vai eikö antaa?
Siinäpä parempi kysymys


Kun antaa rakkautta
Niin ei odota vastapalvelua


Kun antaa

Niin ei pyydä

Kun pyytämättä antaa
Niin rakastaa 

Rakkaus haluaa antaa
Rakkaus luopuu omastaan

Rakkaus toivoo toiselle hyvää
Rakkaus toiselle etusijan antaa

Rakkaus on ystävyyttä
Rakkaus on kiintymystä

Se on kaksi rakastavaista
Käsi kädessä kulkemista


Rakkaus on ehtymätön kaivo 
Loppumaton virvoituksen lähde

Rakkaus on takkatulen lämpö

Sen ääressä hellää syleilyä

Rakkaus on huima aalto
Maailman suurin voima

Rakkaus on palava liekki
Jalat alta ottava voima

Rakkaus ei kulu
Rakkaus ei lopu


Kun antaa rakkautta
Niin saa vastarakkautta


Enempää ei voi rakastaa

Kun oman henkensä ystävänsä edestä antaa

Tätä täydellistä rakkautta ei voi ansaita
Sen saa lahjaksi, ilman omia ansioita


Rakkaus asuu Luojan luona
Kaiken hyvän meille antaa Luoja

Ken rakkautta vastaanottaa
Hän rakastavan Luojan löytää

Rakkaus on uudeksi tekevä
Se on uuttaa luova


Rakkaus on elämän päämäärä
Ihmisen viisautta väkevämpi voima


Pyhä Rakkaus ei ruostu
Pyhä Rakkaus ei huku 


Ken Taivaan Isän tahdon tekee
Hänessä Jumalan rakkaus häikäisee

Jumalan kuorma on kevyt kantaa
Rakkaus Jumalaan sen voiman antaa

Rakkaus jään sulattaa
Rakkaus pimeän valaisee


Rakkaus on voima voittamaton
Rakkaus on voitto lopullinen!


Runoilija: allekirjoittanut, 28.11.2015

Kansallisteatterin näyttelijä Pirjo Luoma-Aho lausuu tämä runonLehtimajanjuhla - virratkoon teissä elämän veden virrat

Tämä artikkeli on julkaistu lehtimajanjuhlan aikana. Jeesus vietti myös lehtimajajuhlaa (Joh. 7:1-8:1, Matt. 5:17-20). Tuhatvuotisessa valtakunnassa tullaan myös viettämään lehtimajanjuhlaa (Sak. 14:16). Monet suomalaiset matkustavat vuosittain Israeliin viettämään tätä juhlaa.

Lehtimaja
Juhlan sanoma on se, että silloin juhlitaan sadonkorjuuta. Syksyllä on kerätty hedelmät ja juurekset. Jumalaa kiitetään siitä sadosta, minkä Hän on antanut tulevaksi seuraavaksi vuodeksi. Juhlan aikana Israelissa asutaan lehtimajoissa ja muistellaan, kun Jumala antoi Israelin kansalle vapauden faaraon sortovallasta ja orjuudesta. Lehtimajanjuhla on ilon juhla (3. Moos. 23:33-44) ja silloin tanssitaan. Juhlan aikana heilutetaan palmun oksia kädessä. Palmu symboloi toivoa ja voittoa. Vapahtajamme Jeesus, Yeshua myös ympärileikattiin lehtimajanjuhlan aikana.

Lehtimajajuhlan aikana oli tapana, että papit toivat päivittäin temppeliin vettä Siiloan lammesta kultaisilla kannuilla ja vedellä valeltiin uhrialttaria. Tämän tarkoitus oli muistella sitä, että Jumalan antoi erämaavaelluksen aikana kansalle suuria määriä kalliosta vettä kansalle. Jeesus puhui lehtimajanjuhlan viimeisenä päivän kansalle vertauksella, joka viittasi tähän veteen. Ihmisessä on noin 60 % vettä. Ihminen tarvitsee elääkseen vettä ja sen, että syntyy ylhäältä uudestaan. Pyhällä Hengellä täyttyneessä ihmisessä virtaa elämän vedet.

Joh. 7:37-39: "Juhlan suurena päätöspäivänä Jeesus nousi puhumaan ja huusi kovalla äänellä: "Jos jonkun on jano, tulkoon minun luokseni ja juokoon! Joka uskoo minuun, 'hänen sisimmästään kumpuavat elävän veden virrat', niin kuin kirjoituksissa sanotaan." Tällä Jeesus tarkoitti Henkeä, jonka häneen uskovat tulisivat saamaan.." 

Joh. 3:3-6: "Jeesus vastasi hänelle: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa." Nikodemos kysyi: "Miten joku voisi vanhana syntyä? Miten joku voisi mennä takaisin äitinsä kohtuun ja syntyä toisen kerran?" Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei pääse Jumalan valtakuntaan. Mikä on syntynyt lihasta, on lihaa, mikä on syntynyt Hengestä, on henkeä."

Herran kirje

Words of the LORD:


“I am the Deliverance of Hope!”

(Words Received from Our LORD by Susan Davis, March 5, 2015)

Children, it is I, your GOD.  I come before you with hope: hope for the future — a bright future with your GOD where hope is manifested into reality where the things “hoped for” are realized. Where hope is handled and held…where all your hope for a future spent with your GOD is realized, where it is felt, experienced, and is real. 

This is the blossoming of hope: a flower that is in full blossom — the eternal flower — the flower that never fades: MY Word.  I AM the WORD — I never fade, regress, diminish, or dissipate. “I AM.”

“I AM” will be in your presence for all eternity.  You will experience MY Beauty, MY Touch, MY Love.  It will enthrall you — hold you — encompass you.  You will never again experience “hopelessness.”  I am the Deliverance of Hope!  I AM HOPE ARRIVED — HOPE COMING TO FRUITION.  That IS WHO I AM! 

All your hopes and dreams of Heaven with your GOD come together in MY Presence, MY BEING.  I will take you over with MY LOVE.  I AM A CONSUMING FIRE OF LOVE.  You will be satisfied in MY Presence.  You will gaze on MY Beauty.  Come surrender your ALL to ME.  Lay your life down…give ME all your hopes and dreams.  Surrender your heart to ME…your life…your soul.  Let ME dwell within you with all MY Fullness — make you clean — fill you with MY HOLY SPIRIT. 

Let ME pour MY Love over you.  I can do it — I am willing — you have but to give the word.  I died a gruesome death so that WE can be together for eternity. Come let ME walk with you — show you MY Beauty, MY Eternal Beauty. 

This is your LORD and SAVIOR,

“HOPE REALIZED”

Coordinating Scripture:

Isaiah 40:8 (KJV): The grass withereth, the flower fadeth: but the WORD of our GOD shall stand for ever.

John 1:1-5 (KJV): In the beginning was the WORD, and the WORD was with GOD, and the WORD was GOD. The SAME was in the beginning with GOD. All things were made by HIM and without HIM was not anything made that was made. In HIM was life; and the life was the light of men. And the light shineth in darkness; and the darkness comprehended it not.

1 Thessalonians 2:19 (KJV): For what is our hope, or joy, or crown of rejoicing? Are not even ye in the Presence of our LORD JESUS CHRIST at HIS Coming?

Psalm 27:4 (NIV): One thing I ask from the LORD, this only do I seek: that I may dwell in the house of the LORD all the days of my life, to gaze on the Beauty of the LORD and to seek HIM in HIS temple.