maanantai 19. kesäkuuta 2017

Jumala on armollinen*Ihminen on heikko ja erehtyväinen
*Jumalan armo on niin suuri, että se pesee synkimmätkin synnit pois ja antaa aikaa hengelliseen kasvuun
*Jumalan Pojan lävistäneet roomalaiset sotilaat saivat anteeksi syntinsä, kun he itkien katuivat tekoaan
*Taivaan Isän rakkaus on niin suuri, että se kaiken kärsii eikä muistele kärsimäänsä paha
*Jumalan Poika kutsuu sinua parannukseen rakkaudella ja suloisilla sanoilla
*Jumalan armo pesee portton puhtaaksi ja hän uudestisyntyy puhtaana kuin neitsyt
*Tunnusta syntisi ja pyydä kastetta syntien anteeksisaamiseksi, niin saat armon ja uuden alun elämällesiIhminen tekee virheitä, mutta Jumala armahtaa katuvaa

Jumalalla ja hänen luomillaan ihmisillä on mm. se ero, että Jumala on täydellinen eikä koskaan epäonnistu, kun ihminen on heikko ja tekee virheitä. 

Jumalan on suuri armossaan
Ei ole sellaista ihmistä, joka ei tarvitsisi Jumalan armoa. Tuhatvuotista valtakuntaa johtaa ruhtinas Kuninkaiden Kuninkaan Yeshua HaMashiachin (Jeesuksen Kristuksen) alaisena. Raamattu kertoo, että ruhtinaskin tarvitsee syntiensä sovitusta samalla tavalla kuin kaikki muutkin. (Hes. 45:22, 46:16-17, Ilm. 14:3). Yeshua (Jeesus) sanoi, että Johannes Kastaja oli Elia ja kaikista äidistä syntyneistä suurin. Raamattu kertoo, että Elia (Johannes Kastaja) oli kuitenkin ihan samanlainen ihminen kuin muutkin, kun hän rukoili Jumalaa pidättämään sadetta kolme ja puoli vuotta (Matt. 11:11, Jaak. 5:17). Sen tähden korkeinkaan ihminen ei voi kehua itseään, koska kaikki perustuu Jumalan armoon.

Room. 3:10-12, 23: "Onhan kirjoitettu: -- Ei ole yhtäkään vanhurskasta, ei yhtäkään ymmärtäväistä, ei ketään, joka etsii Jumalaa. Kaikki ovat luopuneet ja käyneet kelvottomiksi. Ei ole ketään, joka tekee hyvää, ei ainoatakaan...    ..sillä kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat vailla Jumalan kirkkautta..."

Saarn. 7:20: "Maan päällä ei ole yhtäkään niin hurskasta, että hän tekisi aina vain hyvää eikä koskaan syntiä."

Taivaan Isän luokse ei voi kukaan tulla ilman pyhittäytymistä (Hepr. 12:14). Kukaan ei voi elää Taivaassa, jos ei vapaaehtoisesti rakasta Taivaan Isää. Miten kukaan voi pelastua, jos me kaikki olemme tehneet syntiä Taivaan Isää vastaan? Raamattu kertoo, että enkeleissäkin on vikoja.

Job. 4:17-18 (1933/38): "Onko ihminen vanhurskas Jumalan edessä, onko mies Luojansa edessä puhdas? Katso, palvelijoihinsakaan hän ei luota, enkeleissäänkin hän havaitsee vikoja;"

Taivaan Isä tietää, että kaikki ihmiset tekevät virheitä. Jokainen vanhempi tietää, että viisivuotias lapsi kaataa mukeja. Sellaista välillä sattuu ja vanhempien rakkaus lapsiaan kohtaan antaa kaiken anteeksi. Taivaan Isä antaa anteeksi, jos Hänelle tunnustaa syntinsä ja tekee parhaansa oppiakseen niistä, ettei jatkossa toimisi samalla tavalla.

Sananl. 28:13-14: "Joka rikkomuksensa salaa, ei menesty, joka ne tunnustaa ja hylkää, saa armon. Hyvin käy sen, joka tuntee pyhää pelkoa, tuhoon kulkee se, joka kovettaa sydämensä."

1. Joh. 1:9: "Jos me tunnustamme syntimme, niin Jumala, joka on uskollinen ja vanhurskas, antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä."

Matt. 18:21-22: "Silloin Pietari tuli Jeesuksen luo ja sanoi: "Herra, jos veljeni yhä uudestaan tekee väärin minua kohtaan, niin kuinka monta kertaa minun on annettava hänelle anteeksi? Peräti seitsemän kertaako?" "Ei seitsemän, vaan seitsemänkymmentäseitsemän kertaa", vastasi Jeesus."

Jumala oli mieltynyt kuningas Daavidiin, mutta kerran hänkin erehtyi aviorikokseen Batseban kanssa. Kiinni jäätyään Daavid nöyrtyi Jumalan edessä, jolloin Herra armahti hänet. Daavidin edeltäjä kuningas Saul teki myös virheitä, mutta hän syytteli muita ja keksi tekosyitä. Saul pyysi lopulta anteeksi, mutta ei saanut anteeksi, koska kiinni jäätyään yritti paeta vastuuta (1. Sam. 15:25-26). Daavid ei yrittänyt paeta vastuuta, vaan tunnusti heti syntinsä ja sai ne anteeksi.

Ps. 51:1-6, 11-16, 19: "..Daavidin psalmi, profeetta Natanin käytyä hänen luonaan sen vuoksi, että hän oli koskenut Batsebaan. 

Herra armahtaa katuvaa

Jumala, ole minulle armollinen hyvyydessäsi, pyyhi pois minun syntini suuren laupeutesi tähden. Pese minut puhtaaksi rikoksestani ja anna lankeemukseni anteeksi. Minä tiedän pahat tekoni, minun syntini on aina minun edessäni. Sinua, sinua vastaan olen rikkonut, olen tehnyt vastoin sinun tahtoasi. Oikein teet, kun minua nuhtelet...    

..Käännä katseesi pois synneistäni ja pyyhi minusta kaikki pahat tekoni. Jumala, luo minuun puhdas sydän ja uudista minut, anna vahva henki. Älä karkota minua kasvojesi edestä, älä ota minulta pois Pyhää Henkeäsi. Anna minulle jälleen pelastuksen riemu ja suo minun iloiten sinua seurata, niin opetan tiesi sinusta luopuneille, ja he palaavat sinun luoksesi. Jumala, pelastajani, päästä minut verivelasta, niin minä riemuiten ylistän hyvyyttäsi...    ..Murtunut mieli on minun uhrini, särkynyttä sydäntä et hylkää, Jumala."

2. Sam. 12:13: "Silloin Daavid sanoi Natanille: "Olen tehnyt syntiä Herraa vastaan." Natan vastasi: "Herra vapauttaa nyt sinut tästä synnistä, eikä sinun tarvitse kuolla."

Daavid ymmärsi saamansa armon määrän. Hänen ei tarvinnut kuolla ja joutua helvettiin. Daavid kiitti ja ylisti Jumalaa täysin rinnoin saamasta armosta, mistä Daavid kirjoitti Psalmeja. Samalla tavalla uuden liiton aikana jokainen Jumalan oma kiittää riemulla Yeshua HaMashiachia siitä, että Hän uhrasi itsensä Golgatalla syntiemme sovitukseksi.

Ps. 86:5, 12-13 (Daavidin psalmi): "Sinä, Herra, olet hyvä, sinä annat anteeksi, runsain mitoin sinä jaat armoasi kaikille, jotka sinua avuksi huutavat...    ..Herra, minun Jumalani, sinua minä kiitän koko sydämestäni, iäti minä kunnioitan nimeäsi. Sinun hyvyytesi on suuri, sinä nostit minut tuonelan syvyyksistä."

Daavidin elämä oli välillä oppimista virheistä, mutta hän pyrki koko ajan tekemään parhaansa elääkseen Jumalan tahdon mukaisesti. Hän ei salannut syntejään Jumalalta, vaan katui nöyrästi aina, kun omatunto alkoi kolkuttamaan. Taivaan Isä antaa synnit anteeksi, kun ne nöyrästi tunnustaa Hänelle ja pyrkii tekemään parannuksen. Sen jälkeen Taivaan Isä ei edes halua muistella vanhoja syntejä, vaan ainoastaan katsoa eteenpäin lapsensa elämää.

Jes. 43:25: "Mutta minä, minä itse pyyhin pois sinun rikkomuksesi oman itseni tähden enkä muistele sinun syntejäsi."

Apt. 10:15-16: "Silloin ääni puhui uudelleen: "Minkä Jumala on puhdistanut, sitä älä sinä sano epäpuhtaaksi." Tämä tapahtui kolmesti..."

Kun Daavid armahdettiin, Jumala ei enää muistellut Daavidin syntejä. Jumala oli niin mieltynyt Daavidiin, että Jumala antoi Israelin kuninkuuden Daavidin suvulle, josta lopulta syntyi myös Herramme Yeshua HaMashiach.

Apt. 13:22-23: "Daavidista hän myös antoi todistuksen: 'Minä olen löytänyt Daavidin, Iisain pojan, mieleni mukaisen miehen. Hän on kaikessa toteuttava minun tahtoni.' "Daavidin jälkeläisistä Jumala on lupauksensa mukaan antanut Israelille Pelastajan, Jeesuksen."

Jumala ei ole muuttunut Vanhan testamentin ajoista millään tavalla (Mal. 3:6, Jaak. 1:17). Jumala on ollut myös Vanhan testamentin aikana armollinen ja kärsivällinen Jumala. Hänen valtaistuintaan liitonarkkua kutsutaan sen takia armoistuimeksi.

2. Moos. 40:20 (1933/38): "Sitten hän otti lain, pani sen arkkiin ja kiinnitti arkkiin korennot ja asetti armoistuimen arkin päälle."

3. Moos. 16:15 (1933/38): "Sitten hän teurastakoon kansan syntiuhrikauriin ja vieköön sen verta esiripun sisäpuolelle ja tehköön sen verellä, niinkuin hän teki mullikan verellä: pirskoittakoon sitä armoistuimelle ja armoistuimen eteen."

Jumala antoi Daavidille anteeksi ja antaa samalla tavalla tänäkin päivänä anteeksi katuvalle. Vanhan ja uuden liiton yhteydestä on lisää artikkelissa: 'Miksi Jumalan Pojan piti antaa itsensä uhriksi, jotta me pelastuisimme?'.

2. Moos. 34:5-7: "Herra laskeutui alas verhoutuneena pilveen, tuli Mooseksen luo ja lausui nimen Jahve. Sitten Herra kulki hänen editseen ja sanoi hänen kuultensa: "Herra, Herra on laupias Jumala, hän antaa anteeksi. Hän on kärsivällinen, ja hänen hyvyytensä ja uskollisuutensa on suuri. Hän on armollinen tuhansille ja antaa anteeksi pahat teot, rikkomukset ja synnit..."

Joel 2:13 (RK): "..palatkaa Herran, teidän Jumalanne, luo. Hän on armah­tava ja laupias, pitkämielinen ja hyvin armollinen..."

Jumala on aina ollut armollinen Jumala myös Vanhan testamentin aikana

Paavali muistutti Galatian seurakuntaa, jotka olivat hylkäämässä Yeshua MaMashaichan (Jeesusta Kristusta) ja kääntymässä vanhan liiton juutalaisuuteen, että kirottu on se, joka ei noudata kaikessa lakia (Gal. 3:10, 5. Moos. 28:15-68). Paavali muistutti, että erehtyväinen ihminen tarvitsee myös armoa, jotta hän voi palata takaisin Jumalan luokse. Vanhan testamentin laissa on säännös, että jos syntiä tehnyt tunnustaa syntinsä ja alkaa rakastamaan koko sydämestään ja kaikilla voimilla Jumalaa, niin Jumala armahtaa katuvaa.

5. Moos. 30:2-3, 6 (1933/38): "..ja palajat Herran, sinun Jumalasi, tykö ja kuulet hänen ääntänsä kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi, sinä itse ja sinun lapsesi, kaikessa, niinkuin minä tänä päivänä sinua käsken, niin Herra, sinun Jumalasi, kääntää sinun kohtalosi ja armahtaa sinua...      ..Ja Herra, sinun Jumalasi, ympärileikkaa sinun sydämesi ja sinun jälkeläistesi sydämet, niin että rakastat Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi, että eläisit."

1. Joh. 5:3: "Sitähän Jumalan rakastaminen on, että pidämme hänen käskynsä, eivätkä ne ole raskaita noudattaa."

Vanhan testamentin Jumala on sama Jumala, mitä on Uudessa testamentissa. Hän ei ole vain ankara Jumala vaan myös pitkämielinen ja armollinen niille, jotka tekevät parannuksen ja ovat nöyriä Hänen edessään. Jumala on aina ollut rakastava Jumala, joka antaa anteeksi syntejään katuvalle, mistä myös Vanha testamentti opettaa selvin sanoin:

5. Moos. 30:1-3: "Kun olette kokeneet siunauksen ja kirouksen, jotka annoin teidän valittavaksenne, te alatte miettiä tätä kaikkea niiden kansojen keskellä, joiden sekaan Herra, teidän Jumalanne, on teidät hajottanut. Silloin te ja teidän lapsenne palaatte Herran, Jumalanne, luo ja tottelette häntä koko sydämestänne ja koko sielustanne sekä noudatatte kaikkia hänen käskyjään, jotka minä teille nyt annan, ja Herra on teille armollinen ja kääntää teidän kohtalonne."

Hes. 18:21: "Jos jumalaton kääntyy synneistään, kaikesta pahasta mitä on tehnyt, jos hän noudattaa kaikkia minun säädöksiäni ja tekee niin kuin oikein ja hyvin on, hän saa elää, ei hän kuole."

Jer. 31:33-34: "..Minä panen lakini heidän sisimpäänsä, kirjoitan sen heidän sydämeensä. Minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani. Silloin ei kukaan enää opeta toista, veli ei opeta veljeään sanoen: 'Oppikaa tuntemaan Herra!' Sillä kaikki, pienimmästä suurimpaan, tuntevat minut, sanoo Herra. Minä annan anteeksi heidän rikoksensa enkä enää muista heidän syntejään."

Jer. 33:7-8: "Minä käännän Juudan ja Israelin kohtalon, rakennan ne entiselleen. Minä puhdistan niiden asukkaat kaikista synneistä, joilla he ovat rikkoneet minua vastaan. He ovat tehneet syntiä ja rikkoneet minua vastaan. Mutta minä annan anteeksi kaikki heidän pahat tekonsa."

Jes. 30:18 (1933/38): "Sentähden Herra odottaa, että voisi olla teille armollinen, sentähden hän nousee armahtaaksensa teitä; sillä Herra on oikeuden Jumala. Autuaita kaikki, jotka häntä odottavat!" 

Jes. 43:25: "Mutta minä, minä itse pyyhin pois sinun rikkomuksesi oman itseni tähden enkä muistele sinun syntejäsi."

Jes. 55:7 (1933/38): "Jumalaton hyljätköön tiensä ja väärintekijä ajatuksensa ja palatkoon Herran tykö, niin hän armahtaa häntä, ja meidän Jumalamme tykö, sillä hänellä on paljon anteeksiantamusta."

Ps. 65:4 (1933/38): "Minun syntivelkani ovat ylen raskaat, mutta sinä annat anteeksi meidän rikoksemme."

Ps. 66:20: (RK): "Kiitetty olkoon Jumala, joka ei hylännyt rukoustani eikä ottanut minulta
pois armoaan!
"


Ps. 78:38: "Mutta Jumala on laupias, ei hän tuhoa syntistä, vaan armahtaa. Kerta kerran jälkeen hän hillitsi vihansa eikä antanut kiivaudelleen valtaa."

Ps. 86:5: "Sinä, Herra, olet hyvä, sinä annat anteeksi, runsain mitoin sinä jaat armoasi kaikille, jotka sinua avuksi huutavat."

Ps. 89:1-2, 14 (1933/38): "..Minä laulan Herran armoteoista lakkaamatta, julistan suullani sinun uskollisuuttasi polvesta polveen. Minä sanon: ikiajoiksi on armo rakennettu, sinä olet perustanut uskollisuutesi taivaisiin...   ..Vanhurskaus ja oikeus on sinun valtaistuimesi perustus, armo ja totuus käy sinun kasvojesi edellä."

Ps. 103:3: "Hän antaa anteeksi kaikki syntini ja parantaa kaikki sairauteni."

Ps. 116:5: "Herra on oikeamielinen ja laupias, meidän Jumalamme on armollinen."

Ps. 145:9: "Herra on hyvä kaikille, hän armahtaa kaikkia luotujaan."


Taivaan Isä antaa aikaa hengelliseen kasvuun

Alkuseurakunnassa kristityksi kääntyneet israelilaiset juutalaiset ja muiden kansojen pakanat olivat yhdessä, koska Yeshua HaMashiach (Jeesus Kristus) oli yhdistänyt heidät yhdeksi ihmisryhmäksi (Ef. 2:11-14, Room. 2:9-11, 27). Vastakääntyneet pakanat eivät tienneet juuri mitään Raamatusta, joten apostolit odottivat, että pakanat menevät synagogaan joka sapatti opiskelemaan lakia (Apt. 15:21). Seurakuntaan liittyessään heille korostettiin eräiden laissa olevien käskyjen noudattamista (Apt. 15:28-29) eivätkä apostoli halunneet vaivata sen enempää vastakääntyneiden pakanoiden opiskelua (Apt. 15:19-21 Biblia).

Isä pitää huolta lapsistaan
Taivaan Isä antaa meille aikaa hengelliseen kasvuun samalla tavalla, miten vanhemmat kasvattavat pieniä lapsiaan aikuiseksi. Vuosien saatossa kasvamme Jumalan tuntemisessa, kun luemme säännöllisesti Raamattua. Taivaan Isä edellyttää kultakin sen verran, mikä on hänelle mahdollista ja myöhemmin odottaa enemmän. Älkää laiminlyökö Raamatun säännöllistä opiskelua, koska se on Taivaan Isän vanhurskaan tahdon tekemistä.

Matt. 28:19, 20: "Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni...    ..ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa."

2. Piet. 3:18: "Kasvakaa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen armossa ja tuntemisessa." 

Hepr. 6:1-3: "Älkäämme siis enää viipykö Kristuksen opin alkeissa, vaan edetkäämme täyteen tietoon. Emme voi uudestaan laskea perustusta ja opettaa sellaisia asioita kuin parannus kuolemaan johtavista teoista, usko Jumalaan, oppi kasteista ja puhdistusmenoista sekä kätten päällepanemisesta, kuolleiden ylösnousemus ja iankaikkinen tuomio. Menkäämme eteenpäin, jos Jumala suo."

Ihmiset eivät osaa heti kaikkea. Moni huomaa jälkeenpäin, että tuli tehtyä virhe. Se kolkuttaa omaatuntoa. Jos huomaat rikkoneesi Taivaan Isää vastaan, mene heti Hänen eteensä ja tunnusta rukouksessa virheesi ja pyydä anteeksi. Taivaan Isä on hyvillään, jos Hänen ei tarvitse muistuttaa lastaan virheestä, vaan lapsi oma-aloitteisesti ottaa sen heti puheeksi rukouksessa. Taivaan Isä on armollinen niille, jotka tekevät parhaansa ja ottavat oppia virheistään.

Sananl. 24:16: "Vaikka hurskas seitsemästi kaatuisi, hän nousee jälleen, mutta jumalaton sortuu onnettomuuteensa."

Luotujen alttius virheisiin pitää jokaisen aralla tunnolla Taivaan Isän edessä. Se pitää jokaisen nöyränä. Kenenkään ei pidä luulla pystyvänsä samaan kuin Jumala. 

Nöyrä ihminen ei salaa syntejään, vaan tunnustaa ne Taivaan Isälle. Nöyrä ihminen ei yritä keksiä tekosyytä oikeuttaakseen vääryyden, vaan pyrkii itse muuttumaan. Nöyrä ihminen asettuu polvilleen Herran eteen ja anoo armoa. Kun menemme nöyrästi ja rehellisesti armonistuimen eteen, Herra armahtaa lapsensa.

Jaak. 4:6-10: "Mutta vielä suurempi on se armo, jonka hän antaa. Siksi Raamattu sanoo: -- Jumala on ylpeitä vastaan, mutta nöyrille hän antaa armon. 

Taipukaa siis Jumalan alaisuuteen, mutta vastustakaa paholaista, niin se lakkaa ahdistamasta teitä. Lähestykää Jumalaa, niin hän lähestyy teitä. Puhdistakaa kätenne, synnintekijät, puhdistakaa sydämenne, te kahtaalle horjuvat! Tuntekaa kurjuutenne, surkaa ja itkekää! Kääntyköön naurunne murheeksi, ilonne masennukseksi. Nöyrtykää Herran edessä, niin hän on teidät korottava."

Rahan ja vaikutusvallan himo pitävät ihmisen erossa Jumalasta

Moni Jumalan lapsi on täysin hylännyt Taivaan Isän. He ovat rakastuneet nopeaa mielihyvää antaviin houkutuksiin, jotka maailma heille antaa. He tavoittelevat entistä kalliimpia tavaroita, korkeimpia virkoja, suosiota muilta ihmisiltä, lankeavat jopa päihteisiin ja villiin elämään irtosuhteissa. Jos niitä ei muuten saa, monet lankeavat hankkimaan ne vilpillä. He tehostavat maallisia nautintoja pilkkaamalla niiden vastavoimaa Jumalan Sanaa. Seurakunnissa käy hengellisyyttä etsiviä, jotka eivät halua hyväksyä Jeesusta sellaisena kuin hän on, jolloin he lankeavat rakastamaan harhaoppeja.

Luuk. 16:14-15: "Fariseukset kuulivat kaiken tämän. He olivat rahanahneita, ja niinpä he ivailivat Jeesusta. Jeesus sanoi heille: "Ihmisten edessä te olette olevinanne hurskaita, mutta Jumala tuntee teidän sydämenne. Se, mikä on ihmisten silmissä arvokasta, on Jumalalle iljetys."

2.Tim. 3:1-5: "Sinun on tiedettävä, että viimeisinä päivinä koittavat vaikeat ajat. Silloin ihmiset rakastavat vain itseään ja rahaa, he ovat rehenteleviä ja pöyhkeitä, he herjaavat ja ovat vanhemmilleen tottelemattomia. He ovat kiittämättömiä, jumalattomia, rakkaudettomia, leppymättömiä, panettelevia, väkivaltaisia ja raakoja, kaiken hyvän vihollisia, petollisia, häikäilemättömiä ja järjettömiä. He rakastavat enemmän nautintoja kuin Jumalaa, he ovat ulkonaisesti hurskaita mutta kieltävät uskon voiman. Karta sellaisia!"

Lahjakkaat, kauniit ja rikkaat menestyvät maallisen mammonan ja vaikutusvallan keräämisessä hengessä köyhiä paremmin. Maallisen menestyksen puute kääntyy lopulta heikkojen ihmisten eduksi. Heillä ei ole mahdollisuutta kiintyä maailman mammonaan, kun eivät pysty sitä mitenkään hankkimaan. Se pitää heidät erossa vääriltä houkutuksilta ja kasvattaa heitä nöyriksi. Heille ei jää jäljelle muuta kuin usko Yeshua HaMashiachiin (Jeesukseen Kristukseen). Tämän takia moni viimeinen menee Taivasten Valtakuntaan ensimmäisten ohi. Yeshua tuli lohduttamaan vaivoissa kärsiviä ja kertomaan nöyrille ilosanomaa Jumalan armosta.

Moni viimeinen tulee ensimmäiseksi
Matt. 11:28-29: "Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon. Ottakaa minun ikeeni harteillenne ja katsokaa minua: minä olen sydämeltäni lempeä ja nöyrä. Näin teidän sielunne löytää levon.

Ps. 25:9 (1933/38): "Hän johdattaa nöyriä oikein, hän opettaa nöyrille tiensä."

Matt. 5:3-7: "Autuaita ovat hengessään köyhät, sillä heidän on taivasten valtakunta. Autuaita murheelliset: he saavat lohdutuksen. Autuaita kärsivälliset: he perivät maan. Autuaita ne, joilla on vanhurskauden nälkä ja jano: heidät ravitaan. Autuaita ne, jotka toisia armahtavat: heidät armahdetaan."

Luuk. 13:29-30: "Idästä ja lännestä, pohjoisesta ja etelästä tulee ihmisiä, jotka käyvät aterialle Jumalan valtakunnassa. Monet viimeiset ovat silloin ensimmäisiä, monet ensimmäiset viimeisiä."

Taivaan Isä lähetti Poikansa syntisten luokse, jotta he voisivat pelastua

Taivaan Isä rakasti luomiaan lapsiaan niin paljon, että Hän lähetti Poikansa pelastamaan maailman. Taivaan Isän luonto on, että Hän kutsuu syntisiä palaamaan takaisin kotiin. Jumalan Poika meni syntisten luokse kutsumaan heitä parannukseen, vaikka tekopyhät kirjanoppineet paheksuivat sitä.

Luuk. 5:29-32: "Leevi järjesti sitten kotonaan Jeesukselle suuret pidot. Heidän kanssaan oli aterialla paljon publikaaneja ja muita vieraita. Fariseukset ja heihin kuuluvat lainopettajat olivat tästä äkeissään ja sanoivat Jeesuksen opetuslapsille: "Kuinka te syötte ja juotte yhdessä publikaanien ja muiden syntisten kanssa!" Jeesus vastasi heille: "Eivät terveet tarvitse parantajaa, vaan sairaat. En minä ole tullut kutsumaan hurskaita, vaan syntisiä, jotta he kääntyisivät."

Joh. 1:14: "Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme. Me saimme katsella hänen kirkkauttaan, kirkkautta, jonka Isä ainoalle Pojalle antaa. Hän oli täynnä armoa ja totuutta."

Ylpeät kirjanoppineet eivät uskoneet Johannes Kastajaa eikä edes Jumalan Poikaa, mutta syntiset sekä kansan hyljeksimät ottivat vastaan armon ja pelastuivat Taivaaseen.

Matt. 21:23, 31-32: "Kun Jeesus oli mennyt temppeliin ja opetti siellä, sinne tuli ylipappeja ja kansan vanhimpia...    ..Jeesus sanoi: "Totisesti: portot ja publikaanit menevät Jumalan valtakuntaan ennemmin kuin te. Johannes avasi teille vanhurskauden tien, mutta te ette uskoneet häntä. Portot ja publikaanit sen sijaan uskoivat, ja vaikka te sen näitte, te ette jälkeenpäinkään tulleet katumukseen ettekä uskoneet häntä."

Pyhä rakkaus ei muistele kärsimäänsä pahaa, vaan armahtaa kotiin palanneen

Raamattu vertaa haureutta epäjumalanpalvelukseen ja muuhun uskottomuuteen Jumalalle. Jumalan palava rakkaus tarkoittaa sitä, että Hän näkee jokaisessa haureellisessa ihmisessä oman lapsensa, jota kovasti rakastaa. Hän tietää, etteivät he voi tulla kotiin takaisin, ellei heitä käydä pelastamassa. 

Rakas, tervetuloa takaisin
Profeetta Hoosean avioliitto oli esikuva Jumalan käsittämättömän suuresta rakkaudesta, joka ei luovuta ja antaa anteeksi. Hoosea otti haureellisen naisen vaimoksi ja adoptoi hänen aviottomasti syntyneet lapsensa. Sen jälkeen Hoosean vaimo karkasi harjoittamaan uudelleen haureutta. Jumala laittoi vaimon polulle niin suuria vaikeuksia, että vaimo halusi palata takaisin. Vaimoa kutsuttiin suloisin sanoin. Hoosea osti vaimonsa takaisin siltä isännältä, joka oli tehnyt vaimon kanssa palvelusopimuksen rahaa vastaan. Hoosea antoi vaimoille anteeksi ja otti hänen takaisin kotiinsa, mutta vaimo joutui odottamaan kauan, että pääsi miehensä vuoteelle takaisin.

Hoos. 1:2: "Herra alkoi puhua Hoosealle ja sanoi näin: "Mene ja ota portto vaimoksesi ja ota lapsiksesi ne lapset, jotka hän saa. Tämä maa on uskoton Herraa kohtaan, se on kuin portto, se palvelee vieraita jumalia."

Hoos. 2:7-9: "Heidän äitinsä on harjoittanut haureutta, heidän synnyttäjänsä on häpäissyt itsensä. Hän on sanonut: "Minä haluan juosta rakastajieni perässä. He antavat minulle ruoan ja juoman, villavaatteet ja pellavapuvut, öljyvoiteet ja viinit.

Sen tähden minä tukin hänen tiensä orjantappuroilla, rakennan muurin hänen eteensä, ettei hän pääse poluilleen. Kun hän sitten juoksee rakastajiensa perään, ei hän enää tavoita heitä, turhaan hän heitä etsii. Viimein hän sanoo: "Minä palaan mieheni luo, hänen luonaan minulla oli parempi kuin täällä."

Hoos. 3:1-5: "Herra sanoi minulle: "Sinun tulee vielä rakastaa naista, jolla nyt on rakastaja ja joka rikkoo avion. Samoin minä, Herra, rakastan israelilaisia, vaikka he kääntyvät muiden jumalien puoleen ja rakastavat rypälekakkuja, joita tuovat uhrilahjoiksi." 

Minä ostin naisen ja maksoin hänestä viisitoista hopeasekeliä ja puolitoista homer-mittaa ohria. Sanoin hänelle: "Sinun täytyy nyt kauan aikaa olla täällä ja odottaa. Varo, ettet ole uskoton ja mene muiden miesten mukaan. Kun tottelet minua, niin aikanaan minä tulen luoksesi." Samoin saavat israelilaiset olla kauan ilman kuningasta ja ruhtinasta, ilman uhria ja kivipatsasta, ilman efodia ja jumalankuvia. Mutta lopulta he kääntyvät ja etsivät Herraa, Jumalaansa, ja kuningastaan Daavidia. Tulevina aikoina israelilaiset lähestyvät vavisten Herraa ja panevat toivonsa hänen hyvyyteensä."

Haureellisesti elänyt voi uudestisyntyä ylhäältä puhtaaksi kuin neitsyt

Moni voi ajatella, että miten haureellisesti elänyt voi enää tulla puhtaaksi kuin neitsyt. Yeshua (Jeesus) opetti, ettei kukaan voi pelastua Taivasten Valtakuntaan, ellei synny ylhäältä uudestaan.

Joh. 3:3-4: "Jeesus vastasi hänelle: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa." Nikodemos kysyi: "Miten joku voisi vanhana syntyä? Miten joku voisi mennä takaisin äitinsä kohtuun ja syntyä toisen kerran?"

Israelin kansan johtoon kuulunut kirjanoppinut Nikodemus ihmetteli Yeshuan opetusta. Miten joku voi mennä äitinsä kohtuun takaisin? Ihminen on tehnyt sellaisia syntejä, ettei hän voi enää tehdä niitä tekemättömäksi. Portto on menettänyt neitsyytensä. Voiko porttosta tulla uudestaan neitsyt?

Yeshua HaMashiachin (Jeesuksen Kristuksen) sovintoveri pesee ihmisen puhtaaksi synneistään. Kun Ihminen menee kasteelle, tunnustaa syntinsä Yeshua HaMashiachin nimessä ja tekee parannuksen, hän nousee vedestä uutena ihmisenä. Hän syntyy uudesti ylhäältä. Hän saa elämässään uuden alun ja hän on silloin puhdas kuin neitsyt. Ulkoisesti hänestä ei tule enää neitsyttä, mutta sisäisesti hän on puhdas, koska hänen syntivelka on maksettu pois.

Joh. 3:5-7: "Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei pääse Jumalan valtakuntaan. Mikä on syntynyt lihasta, on lihaa, mikä on syntynyt Hengestä, on henkeä. Älä kummeksu sitä, että sanoin sinulle: 'Teidän täytyy syntyä uudesti.'"

Apt. 3:19-20, 26 (1933/38): "Tehkää siis parannus ja kääntykää, että teidän syntinne pyyhittäisiin pois, että virvoituksen ajat tulisivat Herran kasvoista ja hän lähettäisi hänet, joka on teille edeltämäärätty, Kristuksen Jeesuksen...   ..Jumala on herättänyt Poikansa ja lähettänyt hänet siunaamaan teitä, kun käännytte itsekukin pois pahuudestanne."

Apt. 2:38 (1933/38): "Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan."

Jos avioliitossa oleva nainen tekee aviorikoksen, hän tulee saastaiseksi (4. Moos. 5:12-13). Saastaiset eivät pääse Taivaaseen (Ilm. 21:8 1933/38), mutta jos haureellinen nainen tekee parannuksen uskossa Yeshua HaMashiachiin, niin Golgatan sovintoveri pesee hänestä saastan pois uskovien upotuskasteessa (Ilm. 7:14, lisää artikkelissa). Kun portto on pesty puhtaaksi, häntä ei saa enää sanoa saastaiseksi. Paavali mainitsee, että eräät korinttilaiset uskovat olivat olleet ennen aviorikkojia, mutta haureuden lopettamisen jälkeen heidät on pesty puhtaiksi ja pyhitetty vanhurskaiksi Yeshua HaMashiachin (Jeesuksen Kristuksen) nimessä ja Pyhä Hengen voimasta. Jumalan vaimo Israel harjoitti haureutta (Hoos. 1-3), mutta Jumala tulee pesemään Israelin puhtaaksi (Room. 11:25-29) ja rakentaa sen uudelleen, jolloin portto uudestisyntyy ylhäältä ja hänestä tulee puhdas.

Apt. 10:15-16: "Minkä Jumala on puhdistanut, sitä älä sinä sano epäpuhtaaksi." Tämä tapahtui kolmesti..

1. Kor. 6:9-11: "..Älkää eksykö! Jumalan valtakunnan perillisiä eivät ole siveettömyyden harjoittajat eivätkä epäjumalien palvelijat, eivät avionrikkojat, eivät miesten kanssa makaavat miehet, eivät varkaat eivätkä ahneet, eivät juomarit, pilkkaajat eivätkä riistäjät. Tällaisia jotkut teistä olivat ennen, mutta nyt teidät on pesty puhtaiksi ja tehty pyhiksi ja vanhurskaiksi Herran Jeesuksen Kristuksen nimessä ja Jumalamme Hengen voimasta."

Jer. 31:3-4: "Herra ilmestyi minulle, hän tuli kaukaa ja sanoi: -- Minä olen sinua aina rakastanut, Israel, siksi vedän sinua luokseni uskollisesti. Minä rakennan sinut uudelleen,
taas sinä nouset, neitsyt Israel. Jälleen sinä koristaudut juhlaan...
"

Portto Rahab uskoi Israelin Jumalaan. Hän sai syntinsä anteeksi ja pelastui Jerikon tuhon alta. Rahab pääsi naimisiin Israelin armeijan tiedustelusotilaan Salman kanssa. Heille syntyi poika, joka on Yeshuan (Jeesuksen) sukuluettelossa. Tämä esimerkki osoittaa, että Yeshuan sovintoveri puhdistaa kenet tahansa puhtaaksi. (Kukaan ei saa ottaa porttoa vaimoksi, ellei Jumala poikkeuksellisesti niin käske; Hoos. 1:2)

Hepr. 11:30-31: "Uskon voimasta sortuivat Jerikon muurit, kun niiden ympäri oli kuljettu seitsemän päivää. Koska portto Rahab uskoi, hän välttyi kuolemasta yhdessä niskoittelijoiden kanssa, sillä hän oli ottanut tiedustelijat ystävinä vastaan."

Jaak. 2:24-26: "Näette siis, että ihminen osoittautuu vanhurskaaksi tekojen, ei yksistään uskon perusteella. Juuri tekojensa ansiosta portto Rahabkin osoittautui vanhurskaaksi, kun otti sanansaattajat luokseen ja auttoi heidät pois toista tietä. Niin kuin ruumis ilman henkeä on kuollut, niin on uskokin kuollut ilman tekoja."

Sananl. 16:6: "Laupeus ja uskollisuus sovittavat synnin, Herran pelko pitää loitolla pahasta."

Matt. 1:5: "Nahsonille Salma, Salmalle Boas, jonka äiti oli Rahab, Boasille Obed, jonka äiti oli Ruut, Obedille Iisai ja Iisaille Daavid, kuningas."

Jos tämän jälkeen puhdistettu neitsyt tekee huorin, ei ole enää uhria, joka pesee hänet neitsyeksi takaisin. Kun Yeshua pelasti haureellisesti eläneen naisen kivityskuolemalta, Yeshua sanoi hänelle. "Mene, äläkä enää syntiä tee" (Joh. 8:3-11). Jumalan armo ei anna oikeutta palata takaisin tekemään haureutta, muuten voi menettää armon kokonaan.

Room. 6:12-15: "Synti ei siis saa hallita teidän kuolevaista ruumistanne, niin että noudatatte sen himoja. Älkää antako ruumiinne jäseniä synnin käyttöön vääryyden aseiksi! Kun nyt kerran olette siirtyneet kuolemasta elämään, antakaa itsenne Jumalalle ja ruumiinne jäsenet hänelle vanhurskauden aseiksi! Synti ei enää ole teidän herranne, sillä te ette ole lain vaan armon alaisia. Miten siis on? Saammeko tehdä syntiä, koska emme elä lain vaan armon alaisina? Emme toki!"

Hepr. 10:26-28 (1933/38): "Sillä jos me tahallamme teemme syntiä, päästyämme totuuden tuntoon, niin ei ole enää uhria meidän syntiemme edestä, vaan hirmuinen tuomion odotus ja tulen kiivaus, joka on kuluttava vastustajat. Joka hylkää Mooseksen lain, sen pitää armotta kahden tai kolmen todistajan todistuksen nojalla kuoleman..."

Taivaan Isän armo on mittaamattoman suurta ja kaunista

Jumalan käsittämättömän suurta armoa on, että Hän voi päättää alkaa rakastamaan sellaista syntistä, jota ei voinut enää rakastaa. Hän voi päättää ottaa palvelijakseen sellaisen, joka on jo hylätty. Jumala on Kaikkivaltias Maailman Luoja ja Hänellä on oikeus armahtaa kenet, Hän tahtoo. Jumala voi armahtaa ihmisen vain siitä syystä, että tekoa julistettaisiin kaikkialla maailmassa Jumalan kunniaksi. Jumala haluaa, että mahdollisimman moni voisi pelastua ja sen vuoksi Hän tekee armahdetuista esikuvia, jotka rohkaisevat muita syntisiä palaamaan takaisin Taivaan Isän luokse.

Room. 9:25-26 (1933/38): "..niinkuin hän myös Hoosean kirjassa sanoo: "Minä olen kutsuva kansakseni sen, joka ei ollut minun kansani, ja rakkaakseni sen, joka ei ollut minun rakkaani. Ja on tapahtuva, että siinä paikassa, jossa heille on sanottu: 'Te ette ole minun kansani', siinä heitä kutsutaan elävän Jumalan lapsiksi."

Room. 9:14-18: "..Ei kai Jumala ole epäoikeudenmukainen? Ei suinkaan. Hän sanoo Moosekselle: "Minä armahdan kenet tahdon ja osoitan laupeutta kenelle tahdon." Ratkaisevaa ei siis ole, mitä ihminen tahtoo tai ehtii, vaan se että Jumala armahtaa. Kirjoituksissa sanotaan faraolle: "Sen vuoksi minä korotin sinut, että sinun kohtalossasi osoittaisin voimani ja että minun nimeäni julistettaisiin koko maailmassa." Jumala siis armahtaa kenet tahtoo ja paaduttaa kenet tahtoo."

Joku voi ajatella, että on tehnyt niin kamalia syntejä ja niin kauan, ettei Taivaan Isä sellaista koskaan antaisi anteeksi, vaikka tulisi uskoon. Raamattu rohkaisee syntisiä luottamaan Jumalan armon suuruuteen. Suomessa tuomittiin 1600-1700 luvulla rikollisia kuolemaan. Miehillä yleisin syy kuolemantuomioon oli murha ja naisilla oman vauvan surmaaminen. Kun köyhällä piialla oli avioliiton ulkopuolinen suhde rikkaaseen isäntään, hän saattoi surmata avioliiton ulkopuolella syntyneen vauvansa (Yle 3.12.2017). Jumala pitää aborttia lapsen murhaamisena, koska hedelmöittynyt munasolu on jo ihminen (Jer. 1:5, Jes. 44:2). Menneinä vuosisatoina aviomiehensä hylkäämä vaimo joutui suureen taloudelliseen ja sosiaaliseen ahdinkoon hylkäämisen takia, kuten joutuivat myös köyhät lesket. Jos aviomies hylkää vaimonsa toisen naisen takia, se on Raamatun opetuksen mukaan murhan veroinen synti (Mal. 2:16). 

Kun joku syntisistä tulee uskoon ja tekee parannuksen, Jumala antaa näinkin likaiset synnit anteeksi ja sanoo, älä enää tee syntiä (Joh. 5:14, 8:11). Sen jälkeen ei saa enää tehdä syntiä, muuten menettää armon (Hepr. 10:26-27, Matt. 7:21). Kun Jumala on antanut synnit anteeksi, Hän ei enää muista eikä muistele niitä. Sen jälkeen armahdettu on puhdas kuin valkoinen villa.

Jes. 1:18: "Vaikka teidän syntinne ovat verenpunaiset, ne tulevat valkeiksi kuin lumi. Vaikka ne ovat purppuranpunaiset, ne tulevat valkeiksi kuin puhdas villa."

Joh. 8:3-5, 7, 9-11: "Kesken kaiken toivat lainopettajat ja fariseukset paikalle naisen, joka oli joutunut kiinni aviorikoksesta. He asettivat hänet Jeesuksen eteen ja sanoivat: "Opettaja, tämä nainen on avionrikkoja, hänet tavattiin itse teossa. Mooses on laissa antanut meille määräyksen, että tällaiset on kivitettävä. Mitä sinä sanot?"...     ..Kun he tiukkasivat häneltä vastausta, hän suoristautui ja sanoi: "Se teistä, joka ei ole tehnyt syntiä, heittäköön ensimmäisen kiven."...    ..Jeesuksen sanat kuultuaan he lähtivät pois yksi toisensa jälkeen, vanhimmat ensimmäisinä. Kansan keskelle jäi vain Jeesus ja nainen. Jeesus kohotti päänsä ja kysyi: "Nainen, missä ne kaikki ovat? Eikö kukaan tuominnut sinua?" "Ei, herra", nainen vastasi. Jeesus sanoi: "En tuomitse minäkään. Mene, äläkä enää tee syntiä."

Simon (Pietari, Keefas) oli kirjanoppimaton kalastaja ja reipasotteinen mies. Kun Yeshuaa (Jeesusta) tultiin pidättämään Getsemanessa, Simon puolusti Häntä lyömällä miekalla yhtä pidättäjää päähän niin, että pidättäjän korva irtosi, jonka tosin Yeshua paransi heti sen jälkeen (Joh. 18:10, Luuk. 22:36, 51). Palataksemme aikaan, jolloin Yeshua (Jeesus) tapasi ensimmäisen kerran Simonin. Hän oli ollut pitkään kalastamassa, eikä saanut kalaa. Yeshua käski hänen soutaa syvään veteen ja heittää verkon sinne. Simon noudatti neuvoa ja sai niin paljon kalaa, että verkot repeilivät ja vene oli uppoamaisillaan. Simon havahtui Yeshuan voimateosta ja alkoi hävetä syntejään niin paljon, että lankesi polvilleen Yeshuan eteen. Simon tunsi olevansa niin syntinen ihminen, että hän kuvitteli, ettei voisi olla läsnä Yeshuan kanssa. Yeshua armahti Simonin ja otti hänet opetuslapsekseen. 

Luuk. 5:7-11: "..he saivat molemmat veneet niin täyteen kalaa, että ne olivat upota. Tämän nähdessään Simon Pietari lankesi Jeesuksen jalkoihin ja sanoi: "Mene pois minun luotani, Herra! Minä olen syntinen mies." Hän ja koko hänen venekuntansa olivat pelon ja hämmennyksen vallassa kalansaaliin tähden, samoin Jaakob ja Johannes, Sebedeuksen pojat, jotka olivat Simonin kalastuskumppaneita. Mutta Jeesus sanoi hänelle: "Älä pelkää. Tästä lähtien sinä olet ihmisten kalastaja." He vetivät veneet maihin ja jättäen kaiken lähtivät seuraamaan Jeesusta."

Myöhemmin Jumala opetti Simonille (Pietarille) juutalaisella vertauksella näyssä, että Jumalan puhdistamaa ihmistä, ei saa sanoa saastaiseksi (Apt. 10:17, 34-35). Jumala pelastaa myös pakanoita (ei-juutalaisia) uskonsa tähden.

Apt. 10:15-16: "Silloin ääni puhui uudelleen: "Minkä Jumala on puhdistanut, sitä älä sinä sano epäpuhtaaksi." Tämä tapahtui kolmesti..."

Simon oli syntynyt ylhäältä uudeksi ihmiseksi ja Yeshua antoi hänelle uuden nimen Pietari (arameaksi Keefas, Matt. 16:17-18, Joh. 1:42). Apostoli Pietarin nimi on kirjattu Uuden Jerusalemin yhteen kahdestatoista peruskivestä, mikä on huomattava kunnia (Joh. 21:14). Pietari on saanut myös valtaistuimen johtaa yhtä Israelin sukukuntaa tuhatvuotisessa valtakunnassa (Matt. 19:28).

Paavali (arameankieliseltä nimeltä Saul) oli nuorena kiivas kristittyjen vainooja. Hän raahasi voimakeinoin kristittyjä kodeista ja vei heidät vankilaan. Hän oli mukana hyväksymässä Stefanoksen kivittämisen kuoliaaksi. Kun Paavali kääntyi kristityksi, hän koki olleensa maailman pahin syntinen. Taivaan Isä teki Paavalista rohkaisevan esikuvan, että Jumalan armo riittää mitä pahimpien rikosten sovittamiseen. Paavali tehdessään rikokset ei ollut vielä uskossa, joten hän ei ymmärtänyt, mitä teki.

1. Tim. 1:12-16 (1933/38): "Minä kiitän häntä, joka minulle on voimaa antanut, Kristusta Jeesusta, meidän Herraamme, siitä, että hän katsoi minut uskolliseksi ja asetti palvelukseensa minut, entisen pilkkaajan ja vainoojan ja väkivallantekijän. 

Mutta minä sain laupeuden, koska olin tehnyt sitä tietämättömänä, epäuskossa; ja meidän Herramme armo oli ylen runsas, vaikuttaen uskoa ja rakkautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Varma on se sana ja kaikin puolin vastaanottamisen arvoinen, että Kristus Jeesus on tullut maailmaan syntisiä pelastamaan, joista minä olen suurin. Mutta sentähden minä sain laupeuden, että Jeesus Kristus minussa ennen muita osoittaisi kaiken pitkämielisyytensä, esikuvaksi niille, jotka tulevat uskomaan häneen, itsellensä iankaikkiseksi elämäksi."

Paavali tuli uskoon ja tunnusti syntinsä. Hän meni profeetta Ananiaksen kehotuksesta kasteelle, jolloin Paavalin synnit pestiin pois. Yeshua HaMashiachin (Jeesuksen Kristuksen) sovitustyö Golgatalla riitti maksamaan Paavalin mitä pahimmat syntivelat pois. Paavalin tuli niin kiitolliseksi saamastaan armosta, että hän ylisti usein Jumalaa Hänen armonsa suuruudesta.

Apt. 22:14-16: "Hän sanoi: 'Isiemme Jumala on valinnut sinut tuntemaan tahtonsa, näkemään Vanhurskaan ja kuulemaan hänen oman äänensä. Sinusta tulee hänen todistajansa, sinä kerrot kaikille ihmisille, mitä olet nähnyt ja kuullut. Älä vitkastele. Huuda avuksi hänen nimeään, nouse ja anna kastaa itsesi, anna pestä syntisi pois.'"

Ef. 2:4-7: "Jumalan laupeus on kuitenkin niin runsas ja hän rakasti meitä niin suuresti, että hän teki meidät, rikkomustemme tähden kuolleet, eläviksi Kristuksen kanssa. Armosta teidät on pelastettu. Jumala herätti meidät yhdessä Kristuksen Jeesuksen kanssa ja antoi meillekin paikan taivaassa osoittaakseen kaikille tuleville aikakausille, kuinka äärettömän runsas on hänen armonsa ja kuinka suuri hänen hyvyytensä, kun hän antoi meille Kristuksen Jeesuksen.

Roomalaiset sotilaat saivat käskyn toimeenpanna Yeshuan HaMashaichin kuolemantuomio. He ruoskivat, pilkkasivat ja ristiinnaulitsivat Hänet. Ohikulkijat ivasivat Yeshualle, tule alas ristiltä, jos olet Jumalan Poika. Yeshuan kuoltua yksi sotilas varmisti Yeshuan kuoleman pistämällä miekalla Hänen kylkeen.

Matt. 27:39-43: "Ohikulkijat pilkkasivat häntä. Päätään nyökyttäen he sanoivat: "Sinähän pystyt hajottamaan temppelin ja rakentamaan sen uudelleen kolmessa päivässä. Pelasta nyt itsesi, jos kerran olet Jumalan Poika. Tule alas ristiltä!" Ylipapit yhtyivät hekin pilkkaan yhdessä lainopettajien ja vanhimpien kanssa. He sanoivat: "Muita hän kyllä on auttanut, mutta itseään hän ei pysty auttamaan. Onhan hän Israelin kuningas, tulkoon nyt ristiltä alas! Silloin me uskomme häneen. Hän on pannut luottamuksensa Jumalaan -- pelastakoon Jumala nyt hänet, jos on häneen mieltynyt! Onhan hän sanonut olevansa Jumalan Poika."

Ristiinnaulitsemisen yhteydessä Jumala teki suuria voimatekoja. Aurinko pimeni keskellä päivää ja lopuksi tuli suuri maanjäristys. Myös Jumalan pyhien hautoja aukeni ja he nousivat kuolleista todistamaan Jerusalemin asukkaille Yeshuasta (Matt. 27:52). Tämä sai roomalaiset sotilaat havahtumaan. He olivat kuulleet, että tämä mies olisi Jumalan Poika ja nyt he ymmärsivät, että he olivat tehneet pahaa Jumalan Pojalle. Yeshuaan ristiinnaulitsemista seurannut yleisö poistui paikalta rintaa lyöden, mikä tarkoittaa syvää katumista. Jerusalemissa itkettiin äänekkäästi.

Sotilas itkee
Matt. 27:54: "Kun sadanpäällikkö ja miehet, jotka hänen kanssaan vartioivat Jeesusta, näkivät maan vavahtelun ja kaiken, mitä tapahtui, he pelästyivät suunniltaan ja sanoivat: "Tämä oli todella Jumalan Poika!"

Luuk. 23:47-48 (1933/38): "Mutta kun sadanpäämies näki, mitä tapahtui, kunnioitti hän Jumalaa ja sanoi: "Totisesti, tämä oli vanhurskas mies". Ja kun kaikki kansa, ne, jotka olivat kokoontuneet tätä katselemaan, näkivät, mitä tapahtui, löivät he rintoihinsa ja palasivat kukin kotiinsa."

Sak. 12:10-11: "Mutta Daavidin sukuun ja Jerusalemin asukkaisiin minä vuodatan armon ja rukouksen nöyrän hengen. Ja he kohottavat katseensa minuun, kohottavat katseensa häneen, jonka ovat lävistäneet. He surevat häntä, niin kuin surraan ainoaa poikaa, ja valittavat häntä katkerasti, niin kuin esikoista valitetaan. Silloin Jerusalemissa itketään yhtä äänekkäästi kuin itkettiin Hadad-Rimmonia Megiddon laaksossa."

Kun sotilaat ristiinnaulitsivat Yeshuan (Jeesuksen), Hän rukoili heille anteeksiantoa sillä perusteella, etteivät sotilaat ymmärtäneet, mitä olivat tekemässä. Tämä kertoo valtavan suuresta armosta. Jumalan Poika on valmis antamaan anteeksi jopa heille, jotka ristiinnaulitsivat Hänet.

Luuk. 23:33-34 (1933/38): "Ja kun saavuttiin paikalle, jota sanotaan Pääkallonpaikaksi, niin siellä he ristiinnaulitsivat hänet sekä pahantekijät, toisen oikealle ja toisen vasemmalle puolelle. Mutta Jeesus sanoi: "Isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä he tekevät..."

Ensimmäisessä ylösnousemuksessa olevat tulevat myös näkemään Yeshuan saapuvan maan päälle. He ovat pelastuneet, koska kadotukseen tuomitut nousevat ylös vasta viimeisenä päivänä toisessa ylösnousemuksessa (Ilm. 20:5-6). Israelin kansan elossa oleva jäännös tulee näkemään Yeshuan tulevan pilvien päällä takaisin maan päälle.

Ilm. 1:7: "-- Katso, hän tulee pilvissä! Kaikki ihmiset näkevät hänet, nekin, jotka hänet lävistivät, ja hänen tullessaan vaikeroivat maailman kaikki kansat. Näin on käyvä. Aamen."

1. Tess. 4:15-17: "Ilmoitamme teille, mitä Herra on sanonut: Me elossa olevat, jotka saamme jäädä tänne siihen asti kun Herra tulee, emme ehdi poisnukkuneiden edelle. Itse Herra laskeutuu taivaasta ylienkelin käskyhuudon kuuluessa ja Jumalan pasuunan kaikuessa, ja ensin nousevat ylös ne, jotka ovat kuolleet Kristukseen uskovina. Meidät, jotka olemme vielä elossa ja täällä jäljellä, temmataan sitten yhdessä heidän kanssaan pilvissä yläilmoihin Herraa vastaan. Näin saamme olla aina Herran kanssa."

Roomalaisia sotilaita kääntyi Kristityiksi. He olivat erilaisten tapahtumien silminnäkijöitä ja uskoon tulonsa jälkeen he veivät evankeliumia ympäri Rooman valtakuntaan sitä mukaan, minne armeija heidät aina lähetti. Rooman armeijan keskuudessa sana levisi ja sadan sotilaan päällikkö Corneliuksenkin perhe tuli myös uskoon (Apt. 10). Jumala käytti roomalaisia sotilaita levittämään evankeliumia ympäri Rooman valtakuntaa, koska armeijan yksiköt siirtyivät paljon paikasta toiseen pitkiäkin matkoja.

Apt. 10:37-43 (Pietari puhuu Corneliuksen kotona): "Te tiedätte, mitä on tapahtunut ensin Galileassa ja sitten kaikkialla Juudeassa sen jälkeen kun Johannes saarnasi ja kastoi. Te olette kuulleet Jeesuksesta, nasaretilaisesta, jonka Jumala voiteli Pyhällä Hengellä ja voimalla. Hän kulki ympäri maata, teki hyvää ja paransi kaikki jotka olivat joutuneet paholaisen valtaan, sillä Jumala oli hänen kanssaan. Tämän me voimme vahvistaa todeksi, kaiken tämän, minkä hän teki Juudean maassa ja Jerusalemissa. 

Hänet he ripustivat ristinpuulle ja surmasivat, mutta Jumala herätti hänet kolmantena päivänä ja antoi hänen ilmestyä -- ei kaikelle kansalle, vaan todistajille, jotka Jumala oli ennalta valinnut, meille, jotka söimme ja joimme hänen kanssaan sen jälkeen kun hän oli noussut kuolleista. Hän käski meidän saarnata kansalle ja todistaa, että juuri hänet Jumala on asettanut elävien ja kuolleiden tuomariksi. Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo häneen, saa hänen nimensä voimasta syntinsä anteeksi."

Mikael opettaa tällä videolla Taivaan Isän mittaamattoman suuresta armosta lisää myös runollisin sanoin. Hän siteeraa keskeisiä kohtia Raamatusta, jotka opettavat armosta. Opetusvideon käsikirjoitus Raamatun lainauksine on luettavissa myös PDF-tiedostona. Ihminen ei pysty pelastamaan itseään, mutta Jumala rakkaus pelastaa hänet

Yksi Jumalan nimistä on Yeshua (Jeesus), joka tarkoitta Minä Olen Pelastaja. Jumalalla on pyhä luonto, johon kuuluu halu pelastaa niitä, jotka eivät voi muuten pelastua. Vanhan liiton aikana Jumala pyrki pitämään lapsensa poissa väärältä tiellä antamalla heille lain ja sitä tehostamaan rangaistussäännöt lain rikkomisen varalta. Siitä huolimatta Israelin kansa ei pysynyt Jumalalle uskollisena, vaan rikkoi liiton Jumalan kanssa.

Jumala lähti pelastamaan kadonneita lampaitaan ja teki uuden liiton lastensa kanssa. Tällä kertaa Hän näytti suurinta mahdollista rakkautta uhraamalla itsensä Golgatan ristillä sovitusuhriksi meidän syntienvelkamme poistamiseksi. Hän lähti kutsumaan rakkaudella eksyneitä lampaitaan takaisin omaan tarhaansa. Tästä asiasta on lisää artikkelissa: 'Miksi Jumalan Pojan piti antaa itsensä uhriksi, jotta me pelastuisimme?'

Hyvä paimen pelastaa lampaansa
Jumalan agabe-rakkaus on pyhää ja ihmiselle hämmästyttävän voimakasta. Se antaa synkimmätkin synnit anteeksi. Taivaan Isä kaipaa yhteyttä lapsiinsa niin paljon, että Hän on valmis kärsimään meidän puolesta, jotta voisi voittaa meidän rakkautemme. Hän on valmis unohtamaan kaiken kärsimänsä pahan, jotta perhe voisi palata yhteen ja rakastaa toisiaan.

1. Kor. 13:4-8, 13: "Rakkaus on kärsivällinen, rakkaus on lempeä. Rakkaus ei kadehdi, ei kersku, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaa etuaan, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee totuuden voittaessa. Kaiken se kestää, kaikessa uskoo, kaikessa toivoo, kaiken se kärsii. Rakkaus ei koskaan katoa...    ..Niin pysyvät nämä kolme: usko, toivo, rakkaus. Mutta suurin niistä on rakkaus."

1. Piet. 3:18: "Kärsihän Kristuskin ainutkertaisen kuoleman syntien tähden, syytön syyllisten puolesta, johdattaakseen teidät Jumalan luo..."

Taivaan Isä kutsuu rakkaudella tuhlaajalapsia takaisin kotiin

Kaikkivaltias Maailman Luoja loi ihmisen sen takia, että Hän saisi perheen ja voisi olla onnellinen Isä, jota lapset rakastavat. Jumala pitää lastensa antamaa rakkautta parempana kuin maailman loistoa ja suuruutta. Jumala kertoo tämän asia hyvin kauniisti vertauksella Laulujen laulu -kirjassa. Sulhanen pitää morsiamensa rakkautta parempana kuin päihdyttävää viiniä, joka symboloi tässä asiayhteydessä maailman loistoa. Morsiamen kauneus ja miellyttävä tuoksu ovat valloittaneet hänet. Tuoksu vertautuu ihmisen sisällä olevaan luontoon. Kaunis sydän tuoksuu ulospäin nöyryyttä rakkaudessa, mitä sulhanen pitää parempana kuin tuoksuvoiteet.

Laul. l. (1933/38): 4:9-10: "Olet lumonnut minut, siskoni, morsiameni, lumonnut minut yhdellä ainoalla silmäykselläsi, yhdellä ainoalla kaulakoristeesi käädyllä. Kuinka ihana onkaan sinun rakkautesi, siskoni, morsiameni! Kuinka paljon suloisempi viiniä on sinun rakkautesi, suloisempi kaikkia balsameja sinun voiteittesi tuoksu!"

Kaula symboloi ihmisen vapaata tahtoa, joka voi olla joko sulhasen tahtoon mukautuvainen tai uppiniskainen. Jumalan tahtoon mukautuva kaula on sulhasen silmissä kaunis kuin kaulakorun käädyt. 

Jotta ihminen olisi kykenevä aitoon rakkauteen, hänelle täytyy antaa vapaa oma tahto. Konemainen rakkaus ei ole aitoa rakkautta. Ei vaimokaan voi olla joku nukke tai robotti. Aito Taivaan Isän rakastaminen kumpuaa vapaaehtoisesta kiintymyksestä Häneen, joka saa tekemään myös Hänen tahtonsa vapaaehtoisesti.

1. Joh. 4:16: "..Jumala on rakkaus. Se, joka pysyy rakkaudessa, pysyy Jumalassa, ja Jumala pysyy hänessä."

Joh. 14:23: "Jeesus vastasi: "Jos joku rakastaa minua, hän noudattaa minun sanaani. Minun Isäni rakastaa häntä, ja me tulemme hänen luokseen ja jäämme asumaan hänen luokseen."

Room. 2:4 (1933/38): "..Jumalan hyvyys vetää sinua parannukseen.."

Onnellinen Isä perheensä kanssa
Raamatun aikana suurissa perheissä oli isännällä lapsien lisäksi paljon palvelusväkeä (orjia). Palvelusväki teki isännän tahdon, koska oli pakko niin tehdä. Motivaatio ei ollut kaikkein paras, kun kannustimena oli rangaistuksen tai palkan menettämisen pelko. Isännän lapset tekivät iloisesti ja vapaaehtoisesti hänen tahtonsa, koska he rakastivat omaa isäänsä ja tiesivät saavansa häneltä perintöosuuden. 

1. Joh. 3:1: "Katsokaa, kuinka suurta rakkautta Isä on meille osoittanut: me olemme saaneet Jumalan lapsen nimen, ja hänen lapsiaan me myös olemme."

Kun Yeshua HaMashiach teki uuden liiton, se vapautti meidät synnin orjuudesta Taivaan Isän perheeseen lapsen asemaan. Valtakunnan hallitsija ei kutsu kansalaisia enää palvelusväeksi vaan ystäviksi.

Joh. 15:13-17: "Suurempaa rakkautta ei kukaan voi osoittaa, kuin että antaa henkensä ystäviensä puolesta. Te olette ystäviäni, kun teette sen minkä käsken teidän tehdä. 

En sano teitä enää palvelijoiksi, sillä palvelija ei tunne isäntänsä aikeita. Minä sanon teitä ystävikseni, olenhan saattanut teidän tietoonne kaiken, minkä olen Isältäni kuullut. Ette te valinneet minua, vaan minä valitsin teidät, ja minun tahtoni on, että te lähdette liikkeelle ja tuotatte hedelmää, sitä hedelmää joka pysyy. Kun niin teette, Isä antaa teille kaiken, mitä minun nimessäni häneltä pyydätte. Tämän käskyn minä teille annan: rakastakaa toisianne."

Jumala tarjoaa jokaiselle syntiselle mahdollisuutta saada uusi alku elämälle. Jumalan armo uudistaa meitä niin, että synnymme uudeksi ihmiseksi Yeshua HaMashiachissa (Jeesuksessa Kristuksessa). Ylhäältä uudesti syntynyt on saanut hyvä omantunnon siitä, että syntivelat on annettu anteeksi ja hän on vapautunut synnin orjuudesta. Rakkaus saa meidät palaamaan takaisin Taivaan Isän luokse ja ottamaan vastaan sen viisaan opetuksen, mitä on Raamatussa.

1. Piet. 3:21-22 (1933/38): "Tämän vertauskuvan mukaan vesi nyt teidätkin pelastaa, kasteena - joka ei ole lihan saastan poistamista, vaan hyvän omantunnon pyytämistä Jumalalta - Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen kautta, hänen, joka on mennyt taivaaseen ja on Jumalan oikealla puolella; ja hänen allensa ovat enkelit ja vallat ja voimat alistetut."

Tunnusta syntisi ja pyydä kastetta, niin Yeshua antaa syntisi anteeksi

Nimi Johannes tarkoittaa 'Jumala on armollinen'. Johannes Kastaja tuli kehottamaan Israelilaisia tekemään parannuksen, jotta syntiset voisivat pelastua. Moni uskoi Johannesta ja kävi kasteella tunnustamassa syntinsä, jotta synnit saataisiin anteeksi. Se oli Jumalan armoa.

Mark. 1:4-5: "Ja näin tapahtui. Johannes Kastaja julisti autiomaassa, että ihmisten tuli kääntyä ja ottaa kaste, jotta synnit annettaisiin heille anteeksi. Hänen luokseen tuli paljon väkeä Jerusalemista ja joka puolelta Juudeaa. He tunnustivat syntinsä, ja Johannes kastoi heidät Jordanissa."

Jes. 55:6: "Etsikää Herraa, kun hänet vielä voi löytää, huutakaa häntä avuksi, kun hän on lähellä! Hylätköön jumalaton tiensä ja väärintekijä juonensa, kääntyköön takaisin Herran luo, sillä hän armahtaa, turvautukoon Jumalaan, sillä hänen anteeksiantonsa on runsas."

Upotuskaste joella
Johanneksen kaste oli malli kristittyjen kasteesta syntien anteeksi saamiseksi. Kaste myös kehottaa kääntymään pois synnin tekemisestä. Yeshua (Jeesus) otti myös tämän kasteen siitä huolimatta, että Hän oli synnitön (Hepr. 4:15), koska Hän halusi näyttää esimerkkiä muille. Kun teet parannuksen, tunnustat syntisi, pyydät itse upotuskastetta Herra Yeshua HaMashiachin nimessä ja aloitat sen jälkeen Jumalan tahdon mukaisen elämän Raamattua opiskellen, niin voit uskoa syntisi anteeksi annetuksi. Tästä aiheesta kertoo lisää artikkeli: 'Tehkää parannus ja ottakaa uskovien upotuskaste, niin saatte syntinne anteeksi'. 

Apt. 2:38: "Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen."

Raamattu ennustaa, että lopun aikoina ennen Yeshua HaMashiachin tulemusta Herra lähettää Elian (Johannes Kastajan) kääntämään ihmiset oikealle tielle, jottei koko maapalloa tarvitse vihkiä tuhon omaksi. Tämä on Jumalan armoa, että Jumalasta luopuneelle sukupolvelle opetetaan oikea pelastuksen tie.

Mal. 4:5-6: (1933/38): "Katso, minä lähetän teille profeetta Elian, ennenkuin tulee Herran päivä, se suuri ja peljättävä. Ja hän on kääntävä jälleen isien sydämet lasten puoleen ja lasten sydämet heidän isiensä puoleen, etten minä tulisi ja löisi maata, vihkisi sitä tuhon omaksi."

Joel 3:5: "Mutta jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu. Siionin vuori ja Jerusalem on turvapaikka, niin Herra on luvannut. Ne, jotka Herra kutsuu, ne pelastuvat."

Raamatun Sanat toteutuivat osittain jo Yeshuan (Jeesuksen) ensimmäisessä tulemuksessa, mutta ne toteutuvat kokonaan Hänen toisessa tulemuksessa, jolloin Elia laittaa kaiken kohdalleen eli tekee uskonpuhdistuksen. Jumala joutuu lähettämään oman miehensä profeetta Elia uudelleen maan päälle, koska kirkot ovat johtaneet ihmisiä harhaan kohti kadotusta. Jeesus sanoi opetuslapsille sen jälkeen, kun Johannes Kastaja oli kuollut ja Elia oli ilmestynyt Mooseksen kanssa vuorelle, että Elia tulee vielä (futuuri) ja korjaa kaiken. Aiheesta lisää: 'Elia korjaa rikkinäisen puhelimen ja asettaa sanat oikeille paikoillensa'.

Matt. 17:11: "Elia kyllä tulee", hän vastasi, "ja panee kaiken taas kohdalleen."

Ilm. 19:6-9: "Sitten kuulin äänen, joka oli kuin suuren kansanjoukon kohinaa, kuin suurten vesien pauhua ja voimakasta ukkosen jylinää. Se lausui: 

-- Halleluja! Herra, meidän Jumalamme, Kaikkivaltias, on ottanut kuninkuuden. Iloitkaamme ja riemuitkaamme, antakaamme hänelle kunnia! Nyt on tullut Karitsan häiden aika. Hänen morsiamensa on valmiina, hänen ylleen on puettu hääpuku, hohtavan valkea pellavapuku. Se pellavapuku tarkoittaa pyhien vanhurskaita tekoja. Enkeli sanoi minulle: "Kirjoita: Autuaita ne, jotka on kutsuttu Karitsan hääaterialle."

Amazing Grace, My Chains Are Gone - BYU Noteworthy 

Amazing grace
oh how sweet the sound
That saved a wretch like me

I once was lost, but now am found
Was blind, but now I see
...

..Gods grace has brought me safely here 
And grace will lead me home 

My chains are gone 
I've been set free 
My God, my Savior has ransomed me 
And like a flood His mercy reigns 
Unending love, amazing grace...Ilm. 7:13-17: "Yksi vanhimmista kysyi minulta: "Keitä nämä valkeavaatteiset ovat? Mistä he ovat tulleet?" Minä vastasin: "Herra, sinä sen tiedät." Hän sanoi minulle: 

-- Nämä ovat päässeet suuresta ahdingosta. He ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä. Sen tähden he ovat Jumalan valtaistuimen edessä ja palvelevat häntä hänen pyhäkössään päivin ja öin, ja hän, joka istuu valtaistuimella, on levittänyt telttansa heidän ylleen. Nälkä ei heitä enää vaivaa, ei jano, enää ei heitä polta aurinko eikä paahtava helle. Karitsa, joka on valtaistuimen edessä, kaitsee heitä ja vie heidät elämän veden lähteille, ja Jumala pyyhkii heidän silmistään kaikki kyyneleet."

Öljylamppu valaisee kauniisti
Karitsaan hääjuhlaan pääsee viisaat morsiusneidot, joilla on Karitsan veressä puhdistettu hääpuku ja öljyä lamppua varten (Matt. 22:11-14, 25:4, Ilm. 7:14). Raamatun vertaus kertoo, että tuli yö ja sulhanen saapui yllättäen. Viisailla morsiusneidoilla oli mukana öljyastia ja heidän lamppunsa valaisivat pimeää yötä. He olivat valmiita hääjuhlaan ja pääsivät ovesta sisälle ennen, kuin ovi suljettiin muilta (Matt. 25:1-13). Ottakaa vastaan Yeshua HaMashiachin (Jeesuksen Kristuksen) rakkaus ja armo sinä päivänä, kun kuulette evankeliumin.

Matt. 25:13: "Valvokaa siis, sillä te ette tiedä päivää ettekä hetkeä."

2. Kor. 6:1-2: "Jumalan työtovereina me vetoamme teihin: ottakaa Jumalan armo vastaan niin, ettei se jää turhaksi! Hänhän sanoo: -- Oikealla hetkellä olen kuullut sinua, pelastuksen päivänä olen tuonut sinulle avun. Juuri nyt on oikea hetki, juuri nyt on pelastuksen päivä."

2. Kor. 13:13: "Tulkoon teidän kaikkien osaksi Herran Jeesuksen Kristuksen armo, Jumalan rakkaus ja Pyhän Hengen yhteys!"

Herran armo on suuri, Daavidin Psalmi 103

Ylistä Herraa, minun sieluni, ja kaikki mitä minussa on, ylistä hänen pyhää nimeään.
Ylistä Herraa, minun sieluni, älä unohda, mitä hyvää hän on sinulle tehnyt.

Hän antaa anteeksi kaikki syntini ja parantaa kaikki sairauteni.
Hän päästää minut kuoleman otteesta ja seppelöi minut armolla ja rakkaudella.
Hän ravitsee minut aina hyvyydellään, ja minä elvyn nuoreksi, niin kuin kotka.

Vanhurskaat ovat Herran teot, hän tuo oikeuden sorretuille.
Hän osoitti tiensä Moosekselle ja näytti Israelille suuret tekonsa.
Anteeksiantava ja laupias on Herra.
Hän on kärsivällinen ja hänen armonsa on suuri.
Ei hän iäti meitä syytä, ei hän ikuisesti pidä vihaa.
Ei hän maksanut meille syntiemme mukaan, 
ei rangaissut niin kuin olisimme ansainneet.

Sillä niin kuin taivas on korkea maan yllä, niin on Herran armo suuri niille, 
jotka pelkäävät ja rakastavat häntä.
Niin kaukana kuin itä on lännestä, niin kauas hän siirtää meidän syntimme.
Niin kuin isä armahtaa lapsiaan, niin armahtaa Herra niitä, 
jotka pelkäävät ja rakastavat häntä.
Hän tuntee meidät ja tietää meidän alkumme, muistaa, että olemme maan tomua.

Ihmisen elinaika on niin kuin ruohon: kuin kedon kukka hän kukoistaa, 
ja kun tuuli käy yli, ei häntä enää ole eikä hänen asuinsijansa häntä tunne.
Mutta Herran armo pysyy ajasta aikaan, 
se on ikuinen niille, jotka pelkäävät ja rakastavat häntä.
Polvesta polveen ulottuu hänen uskollisuutensa kaikkiin, 
jotka pysyvät hänen liitossaan, muistavat hänen käskynsä ja elävät niiden mukaan.

Herralla on istuimensa taivaissa, ja hänen valtansa alla on kaikki maa.
Ylistäkää Herraa, te hänen enkelinsä, te voimalliset sankarit,
jotka hänen sanansa kuulette ja hänen käskynsä täytätte.
Ylistäkää Herraa, te taivaan joukot, kaikki hänen palvelijansa, 
jotka hänen tahtonsa täytätte.
Ylistäkää Herraa, te hänen luotunsa kaikkialla hänen valtakunnassaan. 
Ylistä Herraa, minun sieluni!

Herran kirje: "Minä Olen kallio. Minua ei voi siirtää. Minun kanssani et koskaan pety".

"I am The ROCK.  I am unmovable.  With ME you will never be disappointed."
(Words Received from Our LORD by Susan Davis, March 8, 2017)

Dear Children:

Your GOD is in love.  I love MY children, MY creation.  I am a GOD of Great Love. 
MY Love is solid, pure, substantial, reliable.  It covers many wrongs.  I am full of truth.  MY Truth is loving.  Knowledge of ME is the way to freedom: the path of truth, light, eternal life, eternal love. 

Find ME and you will have all your longings met.  I will meet all your heart desires: unfailing companionship ... love that never strays ... hope that never dies ... truth that never deviates ... I am relentless.  I am consistent.  I am The ROCK.  I am unmovable.  With ME you will never be disappointed.  I will wipe away every tear.  I sing over MY people, MY chosen, with songs of love. 

One day, I will shut the door after I remove MY bride.  Pursue ME now!  Now is the time to find the straight path that leads to life everlasting.  Today is the day of your salvation.  Seek ME and find ME.  Now is the hour of your redemption! 
Tomorrow could be too late.... 

MY Name is EVERLASTING


Coordinating Scripture: 

Jude 21 (KJV): Keep yourselves in the love of GOD, looking for the mercy of our LORD JESUS CHRIST unto eternal life.

Juud. 1:21: "Pysykää Jumalan rakkaudessa ja odottakaa, että Herramme Jeesus Kristus armossaan johtaa meidät iankaikkiseen elämään."

Revelation 21:4 (KJV): And GOD shall wipe away all tears from their eyes; and there shall be no more death, neither sorrow, nor crying, neither shall there be any more pain: for the former things are passed away.    

Ilm. 21:4: "..ja hän pyyhkii heidän silmistään joka ainoan kyyneleen. Kuolemaa ei enää ole, ei murhetta, valitusta eikä vaivaa, sillä kaikki entinen on kadonnut."

Zephaniah 3:17 (KJV): The LORD thy GOD in the midst of thee is mighty; HE will save, HE will rejoice over thee with joy; HE will rest in HIS love, HE will joy over thee with singing. 

Sef. 3:17: "Herra, Jumalasi, on sinun kanssasi, hän on voimallinen, hän auttaa. Sinä olet hänen ilonsa, rakkaudessaan hän tekee sinut uudeksi, hän iloitsee, hän riemuitsee sinusta."

1 Samuel 2:2 (KJV): There is none holy as the LORD: for there is none beside THEE: neither is there any ROCK like our GOD. 

1. Sam. 2:2: "Vain Herra on pyhä, ei ole toista, meidän Jumalamme yksin on luja kallio."

Deuteronomy 32:4 (KJV): HE is the ROCK, HIS work is perfect: for all HIS ways are judgment: a GOD of Truth and without iniquity, Just and Right is HE. 

5. Moos. 32:4: "Hän on turvamme, kalliomme, teoissaan täydellinen. Kaikki hänen tiensä ovat oikeat. Hän on uskollinen Jumala, ei hän vääryyttä tee. Hän on vanhurskas, tuomioissaan oikea."

Psalm 37:4 (KJV): Delight thyself also in the LORD: and HE shall give thee the desires of thine heart.

Ps. 37:4: "Saat nauttia Herran hyvyyttä, hän antaa sinulle mitä sydämesi toivoo."