keskiviikko 19. huhtikuuta 2023

Tämä on ikuinen evankeliumi, jonka Elia julistaa kaikille kansoille ennen Jumalan Pojan paluuta*Elia on Johannes Kastaja, joka palaa julistamaan ikuisen evankeliumin, että Jumalan Poika tulee Kuninkaana Jerusalemin temppeliin ja tuo mukanaan pelastuksen (Jes. 52:7-9, Mal. 3:1, Matt. 17:11, Ilm. 14:6-7)

*Elia on messiaaninen juutalainen, joka saattaa koko maailman tietoon Jumalan alkuperäisen nimen Jehovah (Hes. 39:7) ja kertoo Yeshua HaMashiachin (Jeesuksen Kristuksen) olevan ihmiseksi syntynyt Jehovah (Jer. 23:5-6, Dan. 7:13-14)

*Elia kehottaa kaikkia ottamaan uskovien upotuskasteen, nauttimaan säännöllisesti liiton aterian Kristuksen muistoksi (ehtoollisen) ja pyhittymään, jotta voi päästä Kristuksen luokse (Joh. 3:5, 6:53-55; Hepr. 12:14)

*Pyhitys edellyttää saastaisten lihojen syömisen lopettamista, sapatin pitämistä ja muiden juhlien noudattamista Jumalan säätäminä määräaikoina, muuten Kristus ei ota ihmistä vastaan (Jes. 56:6-7, Matt. 5:17-20, 2. Kor. 6:17 - 7:1)

*Jumalan asettamien sukupuolisääntöjen rikkominen estää pääsemästä Kristuksen luokse, joten synneistä on tehtävä parannus – Kristuksen temppelissä ei ole yhtään naispappia, homoparia eikä transsukupuoliseksi pukeutunutta (1. Kor. 6:9-11, 14:32-38; 1. Tim. 1:9-11, 2:11-15)

*Elia ilmoittaa maailmalle sen tuomiosta: Ilmestyskirjan seitsemän vuoden ahdistusten aikana koko maailman synnit poltetaan tulessa, jotta tuhatvuotinen rauhanvaltakunta saa puhtaan alun ja Kristus voi ottaa kaiken vallan maailmassa (Jes. 66:15-24, Dan. 9:27, Ilm. 14:6-7)

*Tuhatvuotinen rauhavaltakunta on kuningaskunta, jossa ei ole vaaleilla valittuja poliittisia päättäjiä – sen kansalaiset saavat onnellisen, yltäkylläisen sekä pitkäikäisen elämän keskellä mitä hedelmällisintä ja kauneinta luontoa

Evankeliumi on ilosanoma siitä, että Kuningas on tullut Jerusalemiin


"Ikuinen evankeliumi" on lainaus Ilmestyskirjasta, joka kertoo korkealla lentävästä Eliasta julistamassa sanomaansa kaikille kansoille ja kielille (Mal. 4:5-6, Matt. 17:11, Ilm. 14:6-7). Kristityillä on erilaisia mielipiteitä, mitä evankeliumi tarkoittaa, mutta Jesajan kirja antaa täsmällisen vastauksen: evankeliumi on ilosanoma siitä, että Jehovah on tullut Siionin vuorelle Kuninkaaksi ja tuonut omilleen pelastuksen (Jes. 52:7-10). Jesaja sanoo, että kaikki saavat nähdä Jumalan 'yeshuat' pelastuksen, mikä kertoo, että Yeshua (Jeesus) tuo pelastuksen (Jes. 52:10, Biblehub).


Ilm. 14:6-7: "Minä näin taas uuden enkelin, joka lensi korkealla taivaan laella. Hänen tehtävänään oli julistaa ikuinen evankeliumi maan asukkaille, kaikille kansoille, heimoille, kielille ja maille. Hän kuulutti kovalla äänellä: "Pelätkää Jumalaa ja antakaa hänelle kunnia - - hänen tuomionsa aika on tullut! Kumartakaa häntä, joka on luonut taivaan, maan ja meren ja vesien lähteet."


Jes. 52:7-10 (RK): "Kuinka ihanat ovat vuorilla ilosanoman tuojan askelet! Hän ilmoittaa rauhan tulon, tuo suuren ilosanoman, hän tuo pelastuksen sanoman ja sanoo Siionille: -- Sinun Jumalasi on nyt kuningas! Kuulkaa! Vartijat kohottavat riemuhuudon, ja kaikki yhtyvät iloon, sillä omin silmin he näkevät, kuinka Herra palaa Siioniin. Puhjetkaa riemuun, te Jerusalemin rauniot, kaikki yhdessä iloitkaa! Herra on antanut kansalleen lohdutuksen, hän on lunastanut vapaaksi Jerusalemin! Herra on osoittanut pyhän käsivartensa voiman kaikkien kansojen silmien edessä, niin että maan kaikki ääret näkevät pelastuksen, jonka meidän Jumalamme on tuonut."


Johannes Kastaja oli Malakian kirjan ennustama Elia, joka julisti, tehkää parannus, koska Taivasten Valtakunta on tullut lähelle (Mal. 4:5-6, Matt. 11:14). Se tarkoitti sitä, että Jehovah oli syntynyt ihmiseksi ja tullut ihmisten keskuuteen. Johannes Kastaja oli tienraivaaja, joka julisti Jehovan tuloa ja sieltä tuli Yeshua (Jeesus), joka on ihmiseksi syntynyt Jehovah (Matt. 3:1-3). Yeshua sanoi, joka on nähnyt Hänet, on nähnyt Isän (Jes. 9:6, Joh. 14:6-9). Kun Yeshua julisti, uskokaa evankeliumi, niin Hän tarkoitti, uskokaa Jehovan tuleen luoksenne.


Mal. 3:1-2: " -- Minä lähetän sanansaattajani raivaamaan edelläni tietä. Ja aivan äkkiä tulee temppeliinsä Valtias, jota te odotatte, ja Liiton enkeli, jota te kaipaatte. Hän saapuu, sanoo Herra Sebaot. Kuka voi kestää sen päivän, jolloin hän tulee, kuka voi seistä horjumatta, kun hän ilmestyy? Sillä hän on kuin ahjon hehku, hän puhdistaa kuin vahvin lipeä."


Mark. 1:14-15 (1933/38): "Mutta sittenkuin Johannes oli pantu vankeuteen, meni Jeesus Galileaan ja saarnasi Jumalan evankeliumia ja sanoi: "Aika on täyttynyt, ja Jumalan valtakunta on tullut lähelle; tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi"."


Joh. 14:8-9: "Filippus sanoi hänelle: "Herra, anna meidän nähdä Isä, muuta emme pyydä." Jeesus vastasi: "Etkö sinä, Filippus, tunne minua, vaikka olen jo näin kauan ollut teidän seurassanne? Joka on nähnyt minut, on nähnyt Isän. Kuinka voit sanoa: 'Anna meidän nähdä Isä'?"


Malakian kirjan profetia toteutuu vielä uudelleen hieman ennen Yeshuan paluuta. Yeshua itse kertoi, että Elia tulee vielä ja laittaa kaiken kohdalleen, jolloin Elian tulemisesta annetut profetia saavat lopullisen täyttymyksensä, mistä kertoo lisää artikkeli: 'Elia on suuri ennusmerkki Messiaan Valtakunnan tulosta'


Matt. 17:11: "Elia kyllä tulee", hän vastasi, "ja panee kaiken taas kohdalleen."


Miksi Ilmestyskirja puhuu sitten ikuisesta evankeliumista? Hesekielin kirja kertoo, että kun Jehovah on tehnyt lopullisen paluunsa, niin Jerusalemin temppelistä tulee Jehovan valtaistuimen paikka ikuisiksi ajoiksi. Temppelistä tulee Yeshua HaMashiachin (Jeesuksen Kristuksen) palatsi ja valtaistuinsali. 


Jehovan nimi merkitsee 'Minä Olen' ja sanatarkasti kolmannessa persoonassa 'Hän, joka on', joka voi tarkoittaa myös Ikuinen (Ilm. 4:8). Jesaja sanoo, Jumalan Sana pysyy ikuisesti (Jes. 40:8). 


Hesekielin kirja kertoo, miten Jehovah laskeutuu kerubien kantamalla valtaistuimella Jerusalemin temppeliin sen itäisestä portista sisälle. Jumalan kirkkaus saapuu Jerusalemiin ja Hän on Jumalan Poika Yeshua. Jumalan kirkkaus 'kabowd' voidaan kääntää myös Jumalan kunnia (sanankirja). 

 

Hesekielin temppeli

Ortodoksijuutalaisten Temppeli-instituutti on yrittänyt rakentaa temppeliä Salomon temppelin mallin mukaan siinä onnistumatta. Ortodoksijuutalaiset eivät tule muutenkaan rakentamana temppeliä, koska profetioiden mukaan kolmatta temppeliä ei rakenneta 1. Kuningasten kirjan mukaiseksi Salomon temppeliksi vaan Hesekielin kirjassa kuvatuksi temppeliksi (1. Kun. 5-8, Hes. 40-44). Sakarjan kirjan mukaan kolmannen temppelin rakentaa Yeshua-niminen Messias ja rakentajat tulevat kaukaa (Sak. 6:9-15; Joosua on alkutekstissä Yehoshua, joka on pidempi muoto nimestä Yeshua), mistä kertoo lisää artikkeli: 'Hesekielin temppeli on uuden liiton temppeli'.


Jes. 40:3-10: "Ääni huutaa: -- Raivatkaa autiomaahan Herralle tie! Tasoittakaa yli aron valtatie meidän Jumalallemme! Täyttykööt notkot, alentukoot huiput, mäet madaltukoot, vuorten louhikot tasoittukoot! Herran kunnia ilmestyy, kaikki saavat sen nähdä. Näin on Herra puhunut. Ääni sanoo: -- Julista! Ja minä kysyn: -- Mitä minun pitää julistaa? -- Ihminen on kuin ruoho, ihmisen kauneus kuin kedon kukka! Ruoho kuivuu, kukka lakastuu, kun Herran henkäys koskettaa sitä. Niin! Ruohoa ovat ihmiset. Ruoho kuivuu, kukka lakastuu, mutta meidän Jumalamme sana pysyy iäti. Nouse korkealle vuorelle, Siion, ilosanoman tuoja! Korota äänesi, Jerusalem, ilosanoman saattaja! Korota äänesi, älä pelkää! Julista Juudan kaupungeille: -- Teidän Jumalanne tulee! Itse Herra tulee suuressa voimassaan, hän hallitsee vahvalla kädellään..."


1. Piet. 1:24-25: "Sillä: "kaikki liha on kuin ruoho, ja kaikki sen kauneus kuin ruohon kukkanen; ruoho kuivuu, ja kukkanen varisee, mutta Herran sana pysyy iankaikkisesti". Ja tämä on se sana, joka on teille ilosanomana julistettu."


Hes. 43:2-7: "Ja minä näin: Idästä saapui Israelin Jumalan kirkkaus. Sen ääni oli kuin suurten vesien pauhu, ja Herran kirkkaus sai maan hohtamaan. Näky, jonka minä näin, oli samanlainen kuin se, minkä olin aikaisemmin nähnyt, se oli niin kuin se, minkä näin, kun Herra tuli hävittämään kaupunkia, niin kuin se, minkä olin Kebarjoen rannalla nähnyt. Minä heittäydyin maahan kasvoilleni. Herran kirkkaus meni temppeliin portista, joka on itää kohti. Henki nosti minut maasta ja vei minut sisempään esipihaan, ja minä näin, että Herran kirkkaus täytti temppelin. Joku puhutteli minua, ja minä kuulin sen äänen tulevan temppelistä -- mies seisoi yhä minun vieressäni. Ääni sanoi minulle: "Ihminen, tämä on minun valtaistuimeni sija ja koroke minun jalkojeni alla. Täällä minä olen asuva Israelin kansan keskellä ikuisesti."

 

Miika 4:7-8: "..Herra on oleva heidän kuninkaansa Siionin vuorella nyt ja aina. Sinä vartiopaikka, tytär Siionin temppelivuori, sinä saat takaisin entisen valtasi, Jerusalemin kuninkuuden." 


Elia palauttaa Jumalan alkuperäiset nimet käyttöön


Elia on messiaaninen juutalainen, joka kutsuu Israelin Jumalaa nimellä Jehovah. Tässä ei pitäisi olla mitään kummallista, koska Elian heprealainen nimi Elijahu merkitsee 'Jumalani on Jehovah'. Se tiedetään varmasti, että Israelin Jumalan heprealainen nimi YHWH kirjoitetaan suomalaisilla kirjaimilla Jehovah (YeHoWaH), mistä kertoo lisää artikkeli: 'Johannes Kastaja todisti: Jumalan Poika on Jehovah'.


Ortodoksijuutalaisten perinnäissääntö kieltää lausumasta Jumalan nimeä, mikä on täysin Mooseksen lain ja profeettojen vastaista. Raamatussa on lukuisia esimerkkejä, jolloin israelilaiset ovat käyttäneet Jehovan nimeä arjen puheissa ja milloin sitä pitääkin aina käyttää (5. Moos. 6:13). Joelin kirja kertoo, jotka Jehovah kutsuu ja jotka rukoilevat (huutavat) Jehovan nimeä avuksi, pelastuvat. Jos Jehovan nimeä ei saa suustaan ulos, niin miten voi silloin pelastua? Paavali lainasi näitä Joelin kirjan sanoja opettaessaan, että Yeshua on Jehovah (Jeesus on Herra).


Joel 2:32: "Mutta jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu. Siionin vuori ja Jerusalem on turvapaikka, niin Herra on luvannut. Ne, jotka Herra kutsuu, ne pelastuvat."


Room. 10:9, 13-15: "Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva…   ..Onhan kirjoitettu: "Jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu." Mutta kuinka he voivat huutaa avukseen sitä, johon eivät usko? Kuinka he voivat uskoa siihen, josta eivät ole kuulleet? Kuinka he voivat kuulla, ellei kukaan julista? Kuinka kukaan voi julistaa, ellei häntä ole lähetetty? Onhan kirjoitettu: "Kuinka ihanat ovat ilosanoman tuojan askelet!"


Ortodoksijuutalaiset ovat yrittäneet poistaa Jehovan nimen käytöstä, mikä ei todellakaan tule Jumalasta. Samaa on tehnyt klassinen kristinusko vaihtamalla Jumalan nimet Herraksi ja Jeesukseksi. Elia tulee korjaamaan tämän vahingon, jottei Jehovan ikuista nimeä pyyhittäisi pois.

 

Hes. 39:7 (1933/38): "Ja pyhän nimeni minä teen tunnetuksi kansani Israelin keskuudessa enkä enää salli häväistävän pyhää nimeäni. Ja pakanakansat tulevat tietämään, että minä olen Herra, Israelin Pyhä."

 

Hes. 39:7 (Green´s literal): "And I will make My holy name known in the midst of My people Israel. And I will not let My holy name be profaned any more. And the nations shall know that I am Jehovah, the Holy One of Israel.

 

Elia on toiselta nimeltä Johannes Kastaja, jonka heprealainen nimi Jehohanan merkitsee 'Jehovah on armollinen', joten Elia tulee kutsumaan Jumalan Poikaa Hänen heprealaisella nimellä Yeshua, joka merkitsee 'Jehovah on pelastaja'. Nimen pidempi muoto on Yehoshua, mutta sekin lausutaan Jeshua.


2. Moos. 3:15 (1933/38): "Ja Jumala sanoi vielä Moosekselle: "Sano israelilaisille näin: Herra, teidän isienne Jumala, Aabrahamin Jumala, Iisakin Jumala ja Jaakobin Jumala, lähetti minut teidän luoksenne; tämä on minun nimeni iankaikkisesti, ja näin minua kutsuttakoon sukupolvesta sukupolveen."


2. Moos. 3:15 (Green’s literal): "And God said to Moses again, You shall say this to the sons of Israel, Jehovah the God of your fathers…"


Sakarjan kirja profetoi, että Jehovan nimi tullaan palauttamaan käyttöön ja kaikki maailman kansat tulevat tuntemaan Jehovan nimen ja palvelemaan yksin Jehovaa. Siunattu olkoon hän, joka tulee Jehovan nimessä (Ps. 118:26, Mark. 11:9).


Kun Yeshua on tehnyt paluun, voitte olla varma, että Jerusalemin temppelissä Häntä kutsutaan nimellä Jehovah Yeshua (Herra Jeesus), joka lausutaan Jehova Jeshua (Kol. 3:17). Häntä ei enää kutsuta nimen kreikkalaisella muunnoksella Jeesus, jota nimeä Jumala ei ole edes antanut Pojalleen. Jumala antoi Pojalleen nimen Yeshua, koska 'yoshia', joka merkitsee 'Hän pelastaa' (Matt. 1:21). Ei ole ihmisen asia nimetä Jumala, vaan Jumala antaa itselleen nimet. Morsiusseurakunta käyttää Jumalan itselleen antamia nimiä, joten kaikkien on syytä omaksua tämä asia.


Sak. 13:9, 14:9, 14:16: "..He huutavat avuksi minun nimeäni, ja minä vastaan heille. Minä sanon: "He ovat minun kansani." He vastaavat: "Herra, meidän Jumalamme…   ..Sinä päivänä Herra on oleva koko maanpiirin kuningas. Hän on oleva yksi ja ainoa Jumala ja hänen nimensä ainoa, jota avuksi huudetaan…   ..Kaikki jäljellä olevat niistä kansoista, jotka ovat hyökänneet Jerusalemia vastaan, tulevat nyt sinne vuosi vuodelta kumartaen rukoilemaan Kuningasta, Herraa Sebaotia"


Sak. 14:9  (Green’s literal): "And Jehovah shall be King over all the earth. In that day there shall be one Jehovah, and His name one."


Matt. 1:21: "Hän synnyttää pojan, ja sinun tulee antaa pojalle nimeksi Jeesus, sillä hän pelastaa kansansa sen synneistä."


Kol. 3:17: "Mitä teettekin, sanoin tai teoin, tehkää kaikki Herran Jeesuksen nimessä, kiittäen hänen kauttaan Jumalaa, Isäämme."


Elian julistama evankeliumi sisältää kehotuksen pyhittää oma elämä


Kun Elia toiselta nimeltä Johannes Kastaja astuu esille täydellä voimalla, se tapahtuu oikeaan aikaan, ei liian aikaisin eikä liian myöhään. Vanhurskaat kristityt tietävät aikakauden, milloin tämän tapahtuu, mutta se ei yksin riitä tunnistamaan Eliaa. Aikakausista kertoo lisää artikkeli: 'Jerusalem on suuri ennusmerkki Messiaan Valtakunnan tulosta'. 


Tunnistaakseen Elian toiselta nimeltä Johannes Kastajan pitää ymmärtää, millaista evankeliumia Elia julistaa. Tässä artikkelissa syvennymme siihen, mikä on se ikuinen evankeliumi, minkä Elia julistaa kaikille kansoille ja kielille.


Maailmassa on monia erilaisia kristillisiä kirkkokuntia, joilla on toisistaan paljon poikkeavat opit, minkä takia niistä on syntynyt kokonaan uusia uskontoja. Elia ei mielistele kaikille lahkoille, vaan hän julistaa yhden totuudenmukaisen evankeliumin, joka perustuu tarkasti Raamatun ilmoitukseen. Vain harva tunnistaa Elian, koska hän julistaa sellaista evankeliumia, mitä ei ole suurimmassa osassa kristillisiä kirkkokuntia opetettu, vaikka Elian sanoma perustuu Raamattuun. 


Kun Jumalan Poika palaa takaisin, kristityt toivovat pääsevänsä Hänen luokseen. Kaikki eivät kuitenkaan pääse. Itse asiassa vain harvan kristityistä pääsee Taivasten Valtakuntaan (Matt. 7:13-14, Luuk. 13:23-28). Mikä estää suurimmalta osalta pääsyn? Heprealaiskirje antaa vastauksen: ilman oman elämän pyhittämistä, kukaan en ole näkevä Herraa. 


Hepr. 12:14: "..pyrkikää pyhitykseen, sillä ilman sitä ei kukaan ole näkevä Herraa."


Luuk. 13:23-24: "Joku kysyi häneltä: "Herra, onko niin, että vain harvat pelastuvat?" Jeesus vastasi: "Kilvoitelkaa päästäksenne sisään ahtaasta ovesta. Minä sanon teille: monet yrittävät mennä sisään mutta eivät siihen kykene."

 

Ilm. 14:12: "Tässä kysytään pyhiltä kestävyyttä, niiltä jotka noudattavat Jumalan käskyjä ja uskovat Jeesukseen.


Useat kuvittelevat, että Jeesus on heidät pyhittänyt, vaikka sellaista ei ole oikeasti tapahtunut. Mitä pyhittäminen sitten tarkoittaa? Pyhitys on omistautumista palvelemaan Jumalaa noudattamalla Hänen käskyjään ja erottautumalla kaikista pakanallisista tavoista. Paavali kehotti efesolaisia pakanoita lopettamaan pakanalliset tavat, mitä ohjetta harva suomalainen kristitty on noudattanut (Ef. 4:17-24).


1. Piet. 1:14-16: "Olkaa kuuliaisia lapsia älkääkä taipuko noudattamaan himoja, joiden vallassa ennen, tietämättömyytenne aikana, elitte. Niin kuin hän, joka teidät on kutsunut, on pyhä, niin tulkaa tekin pyhiksi kaikessa mitä teette. Onhan kirjoitettu: "Olkaa pyhät, sillä minä olen pyhä."


3. Moos. 19:2-3, 37: "Sano Israelin kansalle: Olkaa pyhät, sillä minä, Herra, teidän Jumalanne, olen pyhä. "Jokainen teistä kunnioittakoon äitiään ja isäänsä. Pitäkää kunniassa sapatti ja määräykset, jotka olen siitä antanut. Minä olen Herra, teidän Jumalanne…   ..Sen tähden noudattakaa kaikkia minun lakejani ja käskyjäni ja täyttäkää ne. Minä olen Herra."


Ef. 4:17-24: "Minä varoitan teitä vakavasti Herran nimeen: älkää enää eläkö niin kuin pakanat! Heidän ajatuksensa ovat turhanpäiväisiä, heidän ymmärryksensä on hämärtynyt, ja se elämä, jonka Jumala antaa, on heille vieras, sillä he ovat tietämättömiä ja sydämeltään paatuneita. Heidän tuntonsa on turtunut, ja he ovat heittäytyneet irstailuihin sekä kaikenlaiseen saastaisuuteen ja ahneuteen. Mutta ei teille ole Kristuksesta tällaista opetettu, jos todella olette hänestä kuulleet, jos teille on opetettu se totuus, joka Jeesuksessa on. Sen opetuksen mukaan teidän tulee hylätä entinen elämäntapanne ja vanha minänne, joka on petollisten himojensa vuoksi tuhon oma. Teidän tulee uudistua mieleltänne ja hengeltänne ja pukea yllenne uusi ihminen, joka on luotu sellaiseksi kuin Jumala tahtoo, elämään oikeuden ja totuuden mukaista, pyhää elämää."

 

3. Moos. 18:3-5: "Älkää noudattako entisen asuinmaanne Egyptin tapoja älkääkä ruvetko seuraamaan niitä tapoja, joita noudatetaan Kanaaninmaassa, minne minä teidät vien. Älkää eläkö vieraiden kansojen tapojen mukaan. Noudattakaa minun lakejani, pitäkää minun käskyni ja eläkää niiden mukaan. Minä olen Herra, teidän Jumalanne. Pitäkää minun lakini ja käskyni. Jokaiselle, joka niitä noudattaa, ne antavat elämän. Minä olen Herra."

 

Joh. 12:50 (Jeesus sanoo): "ja minä tiedän, että hänen käskynsä antaa ikuisen elämän. Kun puhun, puhun siis niin kuin Isä on minun käskenyt puhua.


Paavali kehotti kristittyjä antamaan itsensä Jumalalle eläväksi uhriksi palvellakseen Häntä pyhyydessä. Paavali viittaa Mooseksen lakiin, joka kertoo leeviläisten pappien olevan elävä uhri Jumalalle. Leeviläisten pappien odotetaan olevan esimerkillisiä uskovia pyhyydessä, joten sen esimerkin mukaan jokaisen kristityn tulee myös elää pyhyydessä (Hes. 44:15, Mal. 2:5-7). Paavali kehotti ihmisiä hylkäämään tämän maailman elämäntavat ja elämään Jumalan tahdon mukaisesti (Room. 2:18).

 

Room. 12:1-2: "Jumalan armahtavaan laupeuteen vedoten kehotan teitä, veljet: Antakaa koko elämänne pyhäksi ja eläväksi, Jumalalle mieluisaksi uhriksi. Näin te palvelette Jumalaa järjellisellä tavalla. Älkää mukautuko tämän maailman menoon, vaan muuttukaa, uudistukaa mieleltänne, niin että osaatte arvioida, mikä on Jumalan tahto, mikä on hyvää, hänen mielensä mukaista ja täydellistä.

 

Room. 2:18: "Laista sinä opit tuntemaan hänen tahtonsa ja erottamaan sen, mikä on tärkeää.

 

4. Moos. 8:11, 13-14: "Aaronin tulee omistaa leeviläiset israelilaisten joukosta tarjousuhrina Herralle, että he voisivat toimia Herran palvelijoina... ..Aseta leeviläiset seisomaan Aaronin ja hänen poikiensa eteen ja omista heidät tarjousuhrina Herralle. Erota näin israelilaisten joukosta leeviläiset minun omikseni."

 

Pyhitys edellyttää uudestisyntymistä ylhäältä ja uuden elämäntavan omaksumista. Kun Yeshua (Jeesus) opetti tästä asiasta, hän viittasi Hesekielin kirjaan, jossa profetoitiin uskovien upotuskaste ja Mooseksen lain kirjoittaminen sydämeen siten, että sitä noudatetaan Pyhän Hengen antamalla voimalla (uusi liitto, Jer. 31:31-34). Yeshua myös sanoo, ettei kukaan pääse Jumalan Valtakuntaan ilman uudestisyntymistä kastevedestä ja Pyhästä Hengestä.


Joh. 3:5: "Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei pääse Jumalan valtakuntaan."


Hes. 36:24-27 (1933/38): "Minä otan teidät pois pakanakansoista ja kokoan teidät kaikista maista ja tuon teidät omaan maahanne. Ja minä vihmon teidän päällenne puhdasta vettä, niin että te puhdistutte; kaikista saastaisuuksistanne ja kaikista kivijumalistanne minä teidät puhdistan. Ja minä annan teille uuden sydämen, ja uuden hengen minä annan teidän sisimpäänne. Minä poistan teidän ruumiistanne kivisydämen ja annan teille lihasydämen. Henkeni minä annan teidän sisimpäänne ja vaikutan sen, että te vaellatte minun käskyjeni mukaan, noudatatte minun oikeuksiani ja pidätte ne." (oikeuksiani = lakiani)


4. Moos. 8:7: "Heidän puhdistamisekseen sinun on pirskotettava heidän päälleen synneistä puhdistavaa vettä"


Ps. 51:1-2: "..Jumala, ole minulle armollinen hyvyydessäsi, pyyhi pois minun syntini suuren laupeutesi tähden. Pese minut puhtaaksi rikoksestani ja anna lankeemukseni anteeksi."


Apt. 22:16: "Älä vitkastele. Huuda avuksi hänen nimeään, nouse ja anna kastaa itsesi, anna pestä syntisi pois.'


Elia on Johannes Kastaja, joka palaa takaisin ennen Jumalan Poikaa


Elia tulee kertomaan vanhurkaan evankeliumin kaikille kansoille, koska Jumalan Sanalle uskottomat kirkot eivät ole sitä kertoneet. Tämän takia moni kristitty voi pitää kummallisena Elian puheita, koska he ovat tottuneet kuulemaan väärän evankeliumin omissa seurakunnissaan. Tämä ei ole mitenkään tavatonta, koska Raamattu on ennustanut kirkkojen alkavan julistaa väärää evankeliumia, toisesta Jeesuksesta ja väärässä hengessä. Raamattu kertoo, että se alkoi heti Paavalin jälkeen (Apt. 20:29-30, 2. Kor. 11:3-4). Kirkko saastui jo ensimmäisillä vuosisadoilla ja se alkoi vähän kerrallaan tekemään väärennöksiä jopa Raamattuun, mistä kertoo lisää artikkeli: 'Jumalan Sana annetaan heille, jotka haluavat sitä noudattaa, mutta Sana otetaan pois niiltä, jotka eivät sitä noudata'.


2. Kor. 11:3-4: "Pelkään kuitenkin, että niin kuin käärme kavalasti petti Eevan, teidän mielenne turmeltuu ettekä te enää ole vilpittömiä ja puhtaita suhteessanne Kristukseen. Jos joku tulee luoksenne ja julistaa toista Jeesusta kuin me olemme julistaneet, jos te saatte jonkin toisen hengen kuin sen, jonka olette jo saaneet, tai toisen evankeliumin kuin sen, jonka olette jo ottaneet vastaan, niin sellaista te kyllä hyvin siedätte."


Elia kertoo, mikä on pelastuksen tie. Sehän on Yeshua HaMashiach (Jeesus Kristus; Joh. 14:6). Heprean sana 'derek' merkitsee tietä, mutta se voi merkitä myös matkaa, elämän kurssia ja käytöstapoja (Biblehub). Herran tie on Raamatun opetuksen noudattamista Jumalan Pojan antaman esimerkin mukaisesti (1. Joh. 2:3-6). 


Joh. 14:6-7: "Jeesus vastasi: "Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani. Jos te tunnette minut, opitte tuntemaan myös minun Isäni. Te tunnette hänet jo nyt, olettehan nähneet hänet."


1. Joh. 2:3-6: "Siitä me tiedämme tuntevamme hänet, että pidämme hänen käskynsä. Joka sanoo tuntevansa hänet mutta ei pidä hänen käskyjään, on valehtelija, eikä totuus ole hänessä. Mutta joka noudattaa hänen sanaansa, hänessä Jumalan rakkaus on todella saavuttanut päämääränsä. Tästä me tiedämme olevamme hänen yhteydessään. Sen, joka sanoo pysyvänsä hänessä, tulee myös elää samalla tavoin kuin hän eli."


Matt. 5:17: "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan, vaan toteuttamaan."


Elia kertoo myös, mitä sinun pitää tehdä, jotta Herra ottaisi sinut vastaan. Uudessa testamentissa kerrotaan monissa kohdissa, mitkä ovat niitä syntejä, jotka estävät pääsyn Herran luokse. Tässä artikkelissa on perusasiat niistä asioista, mitä jokaisen kristityn tulee tehdä, jotta he pääsisivät Herran luokse.


Monilla kristityillä on sellainen harhaluulo, ettei pelastuksen eteen tarvita omia tekoja ollenkaan, koska pelkkä uskontunnutus riittää. Tämä johtuu osittain Paavalin tekstin ymmärtämisestä väärin jakeessa Room. 10:9. Uskontunnustuksen lausuminen ääneen ei yksin pelasta ketään. Kukaan ei pelastu ottamalla vain vastaan armon Jeesukselta, koska armoa ei kaikki pyytäjät saa vaan ainoastaan ne, jotka ovat tehneet parannuksen laittomuudesta. Yeshua sanoi, ettei kaikki uskonsa tunnustaneet pelastu, vaan ainoastaan ne, jotka tekivät Taivaan Isän tahdon (Matt. 7:21-23). Luterilainen ajatus siitä, ettei lain tekoja tarvita ollenkaan tulee täysin kumotuksi monissa muissakin Uuden testamentin kohdissa (Matt. 5:19-20, 19:16-19; Joh. 12:50; Room. 2:13; Jaak. 2:24). 


Matt. 7:21: "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon."


One Way on kuin leveä tie Roomassa

Tällaista harhaoppia halvasta armosta levittää Suomessa mm. One Way Mission, joka sen lisäksi pitää uskovien upotuskastetta yhdentekevänä pelastuksen kannalta, mikä sekään ei pidä paikkansa. One Way Mission on yksisuuntainen leveä tie, jota on miellyttävä ja helppo kulkea, mutta se johtaa kadotukseen, mistä kerrotaan yksityiskohtaisesti artikkelissa: 'Häät ovat suuri ennusmerkki Messiaan Valtakunnan tulosta'


Luuk. 7:29-30: "Kaikki, jotka kuulivat Johannesta, publikaanitkin, taipuivat tunnustamaan, että Jumalan vaatimus oli oikea, ja ottivat Johannekselta kasteen. Mutta fariseukset ja lainopettajat asettuivat Jumalan tahtoa vastaan eivätkä ottaneet Johannekselta kastetta."


One Way on yksisuuntainen leveä tie

Matt. 21:31-32: "..Jeesus sanoi: "Totisesti: portot ja publikaanit menevät Jumalan valtakuntaan ennemmin kuin te. Sillä Johannes tuli teidän tykönne vanhurskauden tietä, ja te ette uskoneet häntä, mutta publikaanit ja portot uskoivat häntä; ja vaikka te sen näitte, ette jäljestäpäinkään katuneet, niin että olisitte häntä uskoneet."


Helluntailaiset luulevat, että kielillä puhuminen todistaa heidän pelastuksestaan, mutta Yeshuan sanojen mukaan ei kaikki ihmeitä Jeesuksen nimessä tehneet pelastu. Laittomuuden tekijät eivät saa armoa, koska he eivät koskaan tehneet parannusta laittomuudesta. Usko ilman lain tekoja on kuollut. 


Matt. 7:22-23 (1933/38): "Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?' Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'."


Jaak. 2:24, 26: "Näette siis, että ihminen osoittautuu vanhurskaaksi tekojen, ei yksistään uskon perusteella…   ..Niin kuin ruumis ilman henkeä on kuollut, niin on uskokin kuollut ilman tekoja."


Elia valmistaa puhtaan ja pyhän morsiusseurakunnan Kristukselle


Kun Elia astuu esille, kaikki tapahtuu kuin Johannes Kastajan aikana. Elia kehottaa kansaa valmistautumaan Jehovan tuloon puhdistautumalla synneistä ja pyhittämällä elämä. Ilman pyhitystä Jumalan Poika ei saisi morsiusseurakuntaa, mistä kertoo lisää artikkeli: 'On aika pukeutua Karitsan hääjuhlaa varten'. 


Hohtavan valkoiseksi pesty

Kun Jumala oli suurilla voimateoilla vapauttanut Israelin kansan Egyptin orjuudesta, niin Mooses vei Israelin Siinain vuoren juurelle. Jumala ilmoitti tulevansa alas puhumaan kansalleen, joten Mooses kehotti kaikkia pesemään vaatteensa ja kokoontumaan kolmen päivän päästä vuoren juurelle kohtaamaan Jumalansa. Tämä on esikuva uskovien upotuskasteesta, jossa osallistutaan Yeshuan hautaamiseen ja ylösnousemukseen kolmen päivän kuluttua.


2. Moos. 19:14-19: "Mooses laskeutui vuorelta kansan luo. Hän pyhitti ja puhdisti israelilaiset, ja he pesivät myös viittansa. Sitten Mooses sanoi kansalle: "Olkaa valmiina ylihuomiseksi. Kukaan älköön koskeko naiseen." Kolmantena päivänä aamun tultua alkoi jyristä ja salamoida. Vuoren yllä lepäsi raskas pilvi ja kuului voimakasta torventoitotusta, ja kansa vapisi pelosta leirissään. Mooses vei israelilaiset ulos leiristä Jumalaa vastaan, ja he jäivät vuoren juurelle. Siinainvuori oli kauttaaltaan savun peitossa, koska Herra laskeutui vuorelle tulessa. Vuori savusi kuin tulinen uuni ja vavahteli ankarasti. Torven ääni kasvoi kasvamistaan, Mooses puhui, ja Jumala vastasi hänelle jylisten."


Matt. 28:2: "Äkkiä maa alkoi vavahdella ja järistä, sillä Herran enkeli laskeutui taivaasta. Hän tuli haudalle, vieritti kiven pois ja istuutui sille."


Room. 6:4: "Näin meidät kasteessa annettiin kuolemaan ja haudattiin yhdessä hänen kanssaan, jotta mekin alkaisimme elää uutta elämää, niin kuin Kristus Isän kirkkauden voimalla herätettiin kuolleista."


1. Kor. 10:2-4: "Kaikki he saivat pilvessä ja meressä kasteen Mooseksen seuraajiksi. Kaikki he söivät samaa hengellistä ruokaa ja joivat samaa hengellistä juomaa. Hehän joivat siitä hengellisestä kalliosta, joka kulki heidän mukanaan; tämä kallio oli Kristus."

 

4. Moos. 8:21 (1933/38): "Ja leeviläiset puhdistautuivat synnistä ja pesivät vaatteensa. Ja Aaron toimitti heille heilutuksen Herran edessä, ja Aaron toimitti heille sovituksen heidän puhdistamiseksensa.


Sinut voidaan kastaa syntien anteeksisaamiseksi vasta sen jälkeen, kun olet kuullut tämän evankeliumin ja sen uskonut. Vanhempien lapselle pyytämä kaste ei kelpaa, koska upotuskastetta pitää itse pyytää vapaasta omasta tahdosta syntien anteeksisaamiseksi. Kasteen antamisen estää uskon tai oman pyynnön puute (Apt. 2:41, 8:36-38). Jos sinulla on luterilainen vauvakaste, se ei kelpaa, joten asia tulee korjata ottamalla oikea uskovien upotuskaste.


Apt. 2:41, 8:36-38: "Ne, jotka ottivat hänen sanomansa vastaan, kastettiin, ja uskovien joukkoon tuli sinä päivänä lisää noin kolmetuhatta henkeä…   ..Matkan jatkuessa he tulivat paikkaan, jossa oli vettä. Silloin hoviherra sanoi: "Tässä on vettä. Estääkö mikään kastamasta minua?" Filippos sanoi hänelle: "Jos koko sydämestäsi uskot, se on mahdollista." Hoviherra vastasi: "Minä uskon, että Jeesus Kristus on Jumalan Poika." Hän käski pysäyttää vaunut, ja he molemmat, Filippos ja hoviherra, astuivat veteen, ja Filippos kastoi hänet."


Apt. 19:2-5: "ja kysyi heiltä: "Saitteko Pyhän Hengen, kun tulitte uskoon?" "Emme me ole kuulleetkaan mistään Pyhästä Hengestä", nämä vastasivat. "Millä kasteella teidät sitten on kastettu?" kysyi Paavali. He vastasivat: "Johanneksen kasteella." Silloin Paavali sanoi: "Johannes tosin kastoi vedellä parannukseen, mutta hän kehotti ihmisiä uskomaan toiseen, joka oli tuleva hänen jälkeensä, Jeesukseen." Tämän kuultuaan he ottivat kasteen Herran Jeesuksen nimeen,"


Kaste tulee ottaa Herran Yeshua HaMashiachin (Jeesuksen Kristuksen) nimeen, kuten Johannes Kastaja ja Yeshua ovat käskeneet tekemään (Luuk. 24:47, Apt. 19:4). Uskovien upotuskasteen ottaminen on sen ehto, että Jumala antaa synnit anteeksi. Jos et ota uskovien upotuskastetta, et voi pelastua, mistä kertoo lisää artikkeli: 'Tehkää parannus ja ottakaa uskovien upotuskaste, niin saatte syntinne anteeksi'.


Mark. 16:15-16 (1933/38): "Ja hän sanoi heille: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille. Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen."


Luuk. 24:46-47: "Ja hän sanoi heille: "Niin on kirjoitettu, että Kristus oli kärsivä ja kolmantena päivänä nouseva kuolleista, ja että parannusta syntien anteeksisaamiseksi on saarnattava hänen nimessänsä kaikille kansoille, alkaen Jerusalemista."


Apt. 2:38 (1933/38): "Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan."


Kol. 3:17: "Mitä teettekin, sanoin tai teoin, tehkää kaikki Herran Jeesuksen nimessä, kiittäen hänen kauttaan Jumalaa, Isäämme."


Johannes alkoi kastamaan kansaa, jotta heidän syntinsä annettaisiin anteeksi, kunhan he ensin tunnustivat syntinsä (Mark. 1:4). Jokaisen on tunnustettava tehneensä syntiä rikkomalla Mooseksen lakia ja tehtävä parannus laittomuudesta. Sen jälkeen annetaan upotuskaste syntien pesemiseksi pois (Apt. 2:38, 22:16). Uuden testamentin ja uuden liiton mukaan Mooseksen lain rikkominen on aina syntiä.


1. Joh. 3:4: "Jokainen, joka tekee syntiä, syyllistyy laittomuuteen, sillä synti merkitsee Jumalan lain rikkomista."


Hepr. 10:28: "Jos joku kieltää Mooseksen lain, hänet tuomitaan säälittä kuolemaan; siihen riittää kahden tai kolmen todistajan sana."


Sananl. 28:13-14: "Joka rikkomuksensa salaa, ei menesty, joka ne tunnustaa ja hylkää, saa armon. Hyvin käy sen, joka tuntee pyhää pelkoa, tuhoon kulkee se, joka kovettaa sydämensä."


Paistettu lammas

Kaikki Mooseksen laissa mainitut uhrit on asetettu Kristusta varten. Jokainen uhri on kuva ja yhteys Jumalan Karitsaan, joka on Yeshua HaMashiach (Jeesus Kristus). Pääsiäiskaritsa on erityisen selkeä kuva Kristuksesta (Jes. 53:6-10). Pääsiäistä seuraava happamattoman leivän juhla opettaa pitämään huolta synneistä puhdistetusta ruumiista, ettei se enää saastu synnin tekemisestä (1. Kor. 5:6-8). Tästä teemasta kertoo lisää artikkeli: 'Ennakkokuvilla on suuri merkitys Raamatun opetuksessa'.

 

1. Kor. 10:16-18: "Eikö malja, jonka me siunaamme, ole yhteys Kristuksen vereen? Ja eikö leipä, jonka me murramme, ole yhteys Kristuksen ruumiiseen? Leipä on yksi, ja niin mekin olemme yksi ruumis, vaikka meitä on monta, sillä tulemme kaikki osallisiksi tuosta yhdestä leivästä. Ajatelkaa Israelin kansaa! Eivätkö papit, jotka syövät uhrilihaa, joudu läheiseen yhteyteen alttarin kanssa?"


Kristittyjen alkuseurakunta toimitti Jerusalemin temppelissä kaikki Mooseksen laissa määrätyt eläinuhrit Pietarin, Johanneksen ja Yeshuan veljen Jaakobin johdolla, minkä Paavali myös hyväksyi (Apt. 21:23-24, 21:26, 24:17-18, 25:8, 28:17). Kristityt eivät tällä hetkellä enää uhraa eläimiä, koska laki kieltää uhraamisen ilman temppeliä ja leeviläisiä pappeja, joita nyt ei ole, mistä kertoo lisää artikkeli: 'Hesekielin temppeli on uuden liiton temppeli'.

 

Apt. 21:26, 24:17-18: "Paavali otti miehet mukaansa ja puhdistautui seuraavana päivänä heidän kanssaan. Sitten hän meni temppeliin ja ilmoitti, milloin heidän puhdistumisaikansa päättyisi ja kunkin puolesta suoritettaisiin uhri... .."Oltuani vuosikausia poissa tulin nyt tuomaan kansalleni rahalahjaa ja toimittamaan uhreja. Juuri näissä tehtävissä minä temppelissä olin, kun eräät Aasiasta tulleet juutalaiset tapasivat minut. Olin puhdistautunut..." 


Ei ole tarkoitus, että Kristus kuolee joka päivä uudestaan ja uudestaan, vaikka Jumala käski uhraamaan temppelissä joka aamu ja ilta. Kristus on toimittanut kertakaikkisen syntien sovituksen omalla ruumiillaan ja verellään Golgatan ristillä (Hepr. 7:27, 9:12). Sen takia on aina tarvittu uhreja, jotka kuvaavat Jumalan Karitsan kuolemaa (1. Kor. 11:26). Liiton ateria (ehtoollinen) on Mooseksen lain tarkoittama rauhanuhri (yhteysuhri; 3. Moos. 7:12-13), joka nautitaan Yeshua HaMashiachin antaman sovitusuhrin muistoksi.


1. Kor. 11:26: "Niin usein kuin te syötte tätä leipää ja juotte tästä maljasta, te siis julistatte Herran kuolemaa, siihen asti kun hän tulee.


Apt. 8:28, 32-35: "..luki profeetta Jesajan kirjaa…   ..-- Niin kuin lammas hänet vietiin teuraaksi, niin kuin karitsa, joka on ääneti keritsijänsä edessä, ei hänkään suutansa avannut. Kun hänet alennettiin, hänen tuomionsa otettiin pois. Kuka voi laskea hänen jälkeläistensä määrän? Hänen elämänsä otetaan pois maan päältä. Hoviherra sanoi Filippokselle: "Voisitko sanoa, kenestä profeetta puhuu, itsestäänkö vai jostakin toisesta?" Filippos rupesi puhumaan, aloitti tuosta kirjoitusten kohdasta ja julisti miehelle evankeliumia Jeesuksesta."


1. Kor. 5:6-8: "..Ettekö tiedä, että pieni määrä hapatetta hapattaa koko taikinan? Puhdistakaa siis talonne hapantaikinasta, niin että teistä tulee uusi taikina. Happamattomiahan te olettekin, sillä meidän pääsiäislampaamme, Kristus, on jo teurastettu. Meidän on siis aika viettää juhlaa, ei vanhan pahuuden ja kelvottomuuden hapattamina, vaan happamattomina, vilpittömyydessä ja totuudessa."


Hepr. 7:27: "Toisin kuin muiden ylipappien, hänen ei tarvitse päivittäin uhrata ensin omien syntiensä ja sitten kansan syntien sovittamiseksi. Hän on antanut kertakaikkisen uhrin uhratessaan itsensä."


Yeshua käski syömään ruumiinsa ja juomaan verensä, jotta kristityillä olisi ikuinen elämä (Joh. 6:51-54), mikä tapahtuu leivän ja viinin kautta. Heprean sana 'dam' voi merkitä kahta asiaa viiniä tai verta (sanakirja, 1. Moos. 49:11). Sana 'lechem' voi merkitä ruumista, lihaa tai leipää (vert. Sef. 1:17; artikkeli ja YouTube-video). Kun Yeshua käski syömään ruumiinsa, hän tarkoitti samalla leipää. Kun Hän käski juomaan verensä, se tarkoitti myös viiniä. Tämän vuoksi Yeshua on elämän leipä, jonka syöminen antaa iankaikkisen elämän. Syökää siis Jumalan Sanaa (vert. Hes. 3:3, Ilm. 10:9).


Luuk. 22:19-20: "Sitten hän otti leivän, siunasi, mursi ja antoi sen opetuslapsilleen sanoen: "Tämä on minun ruumiini, joka annetaan teidän puolestanne. Tehkää tämä minun muistokseni." Aterian jälkeen hän samalla tavoin otti maljan ja sanoi: "Tämä malja on uusi liitto minun veressäni, joka vuodatetaan teidän puolestanne."


Joh. 6:49-54: "Teidän isänne söivät autiomaassa mannaa, ja silti he ovat kuolleet. Mutta tämä leipä tulee taivaasta, ja se, joka tätä syö, ei kuole. Minä olen tämä elävä leipä, joka on tullut taivaasta, ja se, joka syö tätä leipää, elää ikuisesti. Leipä, jonka minä annan, on minun ruumiini. Minä annan sen, että maailma saisi elää." Tästä sukeutui kiivas väittely juutalaisten kesken. He kysyivät toisiltaan: "Kuinka tuo mies voisi antaa ruumiinsa meidän syötäväksemme?" Jeesus sanoi heille: "Totisesti, totisesti: ellette te syö Ihmisen Pojan lihaa ja juo hänen vertaan, teillä ei ole elämää. Mutta sillä, joka syö minun lihani ja juo minun vereni, on ikuinen elämä, ja viimeisenä päivänä minä herätän hänet."

 

Alkuseurakunta kokoontui syömään yhteistä ateriaa. Se oli heidän tapa myös harjoittaa uskontoaan. Aterialla syöty leipä ja viini olivat samalla liiton ateria. Nykyään tästä on tehty kirkossa harjoitettava erillinen rituaali ehtoollinen, mutta alun perin liiton aterialla on tarkoitettu kristittyjen yhteistä ateriaa. Sen takia Paavalikin sanoi, että aina kuin nautitte leipä ja viiniä, se pitää nauttia liiton ateriana. Mooseksen aikana elämän leipä oli jokapäiväinen manna, joka satoi taivaasta. Nykyään kristittyjen syömä leipä on aina elämän leipä, joka nautitaan liiton ateriana viinin kanssa (Joh. 6:22-58).

 

Apt. 2:42, 46: "Seurakunta kuunteli ja noudatti uskollisesti apostolien opetusta. Uskovat elivät keskinäisessä yhteydessä, mursivat yhdessä leipää ja rukoilivat... ..Joka päivä he uskollisesti kokoontuivat temppeliin, ja kodeissaan he yhdessä mursivat leipää ja aterioivat riemullisin ja vilpittömin mielin."

 

1. Kor. 11:20-26: "Teidän kokoontumisenne eivät ole oikeaa Herran aterian viettämistä, koska jokainen syö omia ruokiaan, niin että toinen on nälissään ja toinen juovuksissa. Ettekö voi syödä ja juoda kotonanne? Vai halveksitteko te Jumalan seurakuntaa niin että häpäisette niitä, joilla ei ole ruokaa? Mitä minun pitäisi sanoa teille? Kiittääkö teitä? Tässä asiassa en teitä kiitä. Olen saanut Herralta tiedoksi tämän, minkä olen myös opettanut teille: Herra Jeesus sinä yönä, jona hänet kavallettiin, otti leivän, kiitti Jumalaa, mursi leivän ja sanoi: "Tämä on minun ruumiini, joka annetaan teidän puolestanne. Tehkää tämä minun muistokseni." Samoin hän otti aterian jälkeen maljan ja sanoi: "Tämä malja on uusi liitto minun veressäni. Niin usein kuin siitä juotte, tehkää se minun muistokseni." Niin usein kuin te syötte tätä leipää ja juotte tästä maljasta, te siis julistatte Herran kuolemaa, siihen asti kun hän tulee.


Elia julistaa voimallisen parannussanoman kaikille kansoille


Jos joku luulee, ettei evankeliumissa ole tuomiota, hän on erehtynyt pahoin (Apt. 24:24-25). Yeshua (Jeesus) puhui helvetintulesta ja viimeisestä tuomiosta enemmän kuin kukaan muu Raamatun profeetoista. Ilmestyskirja kertoo, että Elia tulee myös julistamaan maailmalle tuomion, mutta kertoo myös pelastuksen tien, jotta ihmisillä on mahdollisuus tehdä parannus ja pelastua Jumalan vihalta (Ilm. 14:6-7). 


Monet papit puhuvat pelastuksesta, mutta miltä uhalta ihmisen pitää pelastua? Ihmisen tulee pelastua Jumalan vihalta, joka tuomitsee laittomuutta tehneet ihmiset ikuiseen helvetintuleen. Evankeliumi on pelastuksen tie Yeshua HaMashiachissa (Jeesuksessa Kristuksessa), jota uskollisesti seuraamalla välttää ikuisen piinan tulisessa järvessä.


Matt. 13:40-43: "Niinkuin lusteet kootaan ja tulessa poltetaan, niin on tapahtuva maailman lopussa. Ihmisen Poika lähettää enkelinsä, ja he kokoavat hänen valtakunnastaan kaikki, jotka ovat pahennukseksi ja jotka tekevät laittomuutta, ja heittävät heidät tuliseen pätsiin; siellä on oleva itku ja hammasten kiristys. Silloin vanhurskaat loistavat Isänsä valtakunnassa niinkuin aurinko. Jolla on korvat, se kuulkoon."


1. Tess. 5:9-10: "Jumala ei ole tarkoittanut, että saisimme osaksemme vihan vaan että pelastuisimme Herramme Jeesuksen Kristuksen tullessa. Kristus on kuollut puolestamme, jotta saisimme elää yhdessä hänen kanssaan…"


Johannes aloitti voimakkaan parannussaarnan julistamalla evankeliumia. Hän vaati kaikkia noudattamaan Mooseksen lakia ja uskomaan hänen jälkeensä tulevaa Jehovaan, joka oli Yeshua (Jeesus). Raamatun profetiat ennustavat Messiaan saavan kaikki kansat noudattamaan Mooseksen lakia, joten kansa arveli Johannes Kastajan olevan Messias, mutta sen Johannes kiisti (Joh. 1:19-23). Malakian kirjan profetian mukaan Johannes Kastaja aloittaa työn, joka johtaa kaikkien kansojen pyhitykseen ja Mooseksen lain noudattamiseen.


Mal. 4:4-6: "Pitäkää mielessänne palvelijani Mooseksen laki, jonka annoin hänelle Horebilla: käskyt ja säädökset, jotka annoin koko Israelille. Kuulkaa! Ennen kuin tulee Herran päivä, suuri ja pelottava, minä lähetän teille profeetta Elian. Hän kääntää isien sydämet lasten puoleen ja lasten sydämet isien puoleen…"


Jes. 2:2-4 (1933/38): "Aikojen lopussa on Herran temppelin vuori seisova vahvana, ylimmäisenä vuorista, kukkuloista korkeimpana, ja kaikki pakanakansat virtaavat sinne. Monet kansat lähtevät liikkeelle sanoen: "Tulkaa, nouskaamme Herran vuorelle, Jaakobin Jumalan temppeliin, että hän opettaisi meille teitänsä ja me vaeltaisimme hänen polkujansa; sillä Siionista lähtee laki, Jerusalemista Herran sana". Ja hän tuomitsee pakanakansojen kesken, säätää oikeutta monille kansoille. Niin he takovat miekkansa vantaiksi ja keihäänsä vesureiksi; kansa ei nosta miekkaa kansaa vastaan, eivätkä he enää opettele sotimaan."


Johannes Kastaja puuttui ihmisten elämän arkisiin asioihin. Hän käski pitämään huolta köyhistä ja rikkaiden antamaan liiastaan köyhille. Mooseksen laissa on käsky rakastaa lähimmäisiä ja olla köyhille laupias (3. Moos. 19:18, 34; Jes. 58:6-8; Sananl. 3:3-4). Sama sanoma on myös Jaakobin kirjeen toisessa luvussa, joka korostaa lisäksi, ettei rikkaita saa suosia köyhien kustannuksella. 


Publikaanien tehtävänä oli mm. periä veroja ja tullimaksuja, joita kansa vihasi, koska he eivät olleet rehellisiä. Johannes Kastaja nuhteli korruptoituneita publikaaneja siitä, että he perivät ylisuuria maksuja kansalaisilta omaan taskuunsa. Lopulta hyvin rikas publikaanien esimies otti Yeshuan kotiinsa, teki parannuksen ja lupasi antaa puolet omaisuudestaan köyhille (Luuk. 19:1-10). 


Johannes Kastaja nuhteli roomalaisia sotilaita kansan riistämisestä ja vaati heitä tyytymään omaan palkkaansa. Mielenkiintoinen kohta evankeliumeissa on, kun Yeshua sanoi Kapernaumissa asuvalla roomalaisella sotapäälliköllä olleen niin suuri usko, ettei hän ollut tavannut sellaista juutalaisilta (Matt. 8:5-10). Siis kaikkein suurinta uskoa ei ollut juutalaisella vaan Rooman armeijan pakanalla, joka osallistui Israelin miehittämiseen. Monet juutalaiset saivat piston sydämeensä ja tulivat upotuskasteelle tunnustamaan syntinsä ja saamaan synnit anteeksi uskonsa tähden. 


Juutalaiset kirjanoppineet saivat kovia nuhteita siitä, etteivät olleet tehneet parannusta ja Johannes Kastaja kutsui kirjanoppineita jopa käärmeen sikiöiksi, joitka poltettaisiin ikuisessa helvetintulessa, jos he eivät tee parannusta laittomuudesta. Yeshua arvosteli kirjanoppineita myös käärmeen sikiöiksi (Matt. 23:33-36).


Johannes Kastaja (Elia) on suurin äidistä syntyneistä, mutta alempi kuin Yeshua, joten hänellä on toimivalta tuomita yhteiskunnan korkeimmissa asemissa olevia ihmisiä (Matt. 11:11, Joh. 20:21-23). Jeremialla ja Johannes Kastajalla (Elialla) on se yhteistä, että Jumala asetti heidät kuninkaiden yläpuolelle ja antoi heille tehtäväksi repiä ja tuhota sekä istuttaa uutta. He olivat kuin suo, kuokka ja Jussi, joka kaskesi korpimetsän, kaivoi ojat ja kylvi pellolle viljaa.


Jer. 1:10: "Minä asetan sinut tänä päivänä kansojen ja valtakuntien yläpuolelle. Sinun tulee repiä ja särkeä, tuhota ja hävittää, rakentaa ja istuttaa."


Johannes Kastaja nuhteli maaherra Herodesta Mooseksen lain vastaisesta avioliitosta, mikä johti Johanneksen mestaamiseen. Elia siis Johannes Kastaja ei tule kaihtamaan ankaria sanoja, mutta tällä kertaa hän ei enää kuole marttyyrinä (Ilm. 20:6). Valtion ja kirkon korkeimmat päättäjät tulevat myös saamaan ankaraa nuhtelua. 


Luuk. 3:7-20: "Kun ihmisiä tuli joukoittain kastettavaksi, Johannes sanoi heille: "Te käärmeen sikiöt! Kuka teille on sanonut, että te voitte välttää tulevan vihan? Tehkää hedelmiä, joissa kääntymyksenne näkyy! Älkää ruvetko ajattelemaan: 'Olemmehan me Abrahamin lapsia.' Minä sanon teille: Jumala pystyy herättämään Abrahamille lapsia vaikka näistä kivistä. Nyt on jo kirves pantu puun juurelle. Jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, kaadetaan ja heitetään tuleen." 


Ihmiset kysyivät häneltä: "Mitä meidän sitten tulee tehdä?" Hän vastasi heille: "Jolla on kaksi paitaa, antakoon toisen sille, jolla ei ole yhtään. Jolla on ruokaa, tehköön samoin." Myös publikaaneja tuli kastettavaksi, ja he kysyivät Johannekselta: "Opettaja, mitä meidän tulee tehdä?" Hän sanoi heille: "Älkää vaatiko enempää kuin on säädetty." Sotilaatkin kysyivät häneltä: "Entä me, mitä meidän tulee tehdä?" Hän sanoi heille: "Älkää ryöstäkö älkääkä kiristäkö keneltäkään, vaan tyytykää palkkaanne." 


Kansa oli odotuksen vallassa. Kaikki pohdiskelivat, oliko Johannes ehkä Messias. He saivat Johannekselta vastauksen: "Minä kastan teidät vedellä, mutta on tuleva minua väkevämpi. Minä en kelpaa edes avaamaan hänen kenkiensä nauhoja. Hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä ja tulella. Hänellä on kädessään viskain, ja sillä hän puhdistaa puimatantereensa viljan. Jyvät hän kokoaa aittaansa, mutta ruumenet hän polttaa tulessa, joka ei koskaan sammu." Monilla muillakin tavoin Johannes vetosi ihmisiin julistaessaan heille evankeliumia. Mutta kun hän nuhteli neljännesruhtinas Herodesta tämän veljen vaimon Herodiaan tähden ja moitti häntä myös muista pahoista teoista, Herodes teki vielä senkin, että telkesi Johanneksen vankilaan."


Mark. 6:17-18: "Herodes oli näet pidättänyt Johanneksen, pannut hänet kahleisiin ja teljennyt vankilaan. Tämän hän oli tehnyt veljensä Filippoksen vaimon Herodiaan tähden. Hän oli nainut Herodiaan, mutta Johannes oli sanonut hänelle: "Sinun ei ole lupa elää veljesi vaimon kanssa."


3. Moos. 20:21: "Jos joku viettelee veljensä vaimon, hän tekee inhottavan teon. Koska hän on häpäissyt veljensä, syylliset on surmattava eikä heille saa jäädä lapsia."


Kirkko on julistanut väärää evankeliumia, minkä takia Elia saarnaa Jumalan Sanalle uskotonta kirkkoa vastaan

 

Yeshua (Jeesus) ei tullut perustamaan uutta uskontoa, vaan täyttämään juutalaisten lain Messias profetiat. Uudessa liitossa ei asetettu mitään uutta lakia, vaan uudessa liitossa Mooseksen laki kirjoitetaan sydämeen, jotta sitä noudatettaisiin (Jer. 31:31-34, Matt. 5:17-20). Kristinusko on ollut alun perin messiaanista juutalaisuutta, joka kutsuu pakanoita liittymään heihin (Jes. 14:1, 56:6-8). Juutalaisilla ja pakanoilla on sama laki, koska Jumala ei tee eroa kansojen välille (Room. 2:9-13, 27).

 

Matt. 5:17-18: "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan, vaan toteuttamaan. Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat, ennen kuin kaikki on tapahtunut."

 

Apt. 25:8: "Paavali kiisti ne sanoen: "Mitään väärää en ole tehnyt, en juutalaisten lakia, en temppeliä enkä keisaria vastaan."

 

2. Moos. 12:49: "Sama laki koskee sekä syntyperäistä israelilaista että keskuuteenne asumaan muuttanutta siirtolaista."

 

Apt. 10:34-35: "Pietari rupesi puhumaan. Hän sanoi: "Nyt minä todella käsitän, ettei Jumala erottele ihmisiä. Hän hyväksyy jokaisen, joka pelkää häntä ja noudattaa hänen tahtoaan, kuului tämä mihin kansaan tahansa."


Pitääkö kaikkien miesten ottaa ympärileikkaus, jotta he voivat pelastua? Apostolit eivät vaatineet Kreikassa asuvilta pakanoilta ympärileikkausta, koska sellaista käskyä ei ole Mooseksen laissa, vaikka Paavali ympärileikkasi vapaaehtoisesti kreikkalaisen Timoteuksen (Apt. 15:1 - 16:3). Naisia ei koskaan ympärileikata. Messias ei ole vielä palannut temppeliinsä eikä tuhatvuotinen rauhanvaltakunta alkanut, joten pakanoille ympärileikkaus ei ole välttämätöntä, minkä takia ympärileikkaamaton pakana voi täyttää Mooseksen lain (Room. 2:27), mistä kertoo yksityiskohtaisesti artikkeli: 'Mitä voimme oppia Galatalaiskirjeestä?'.


Room. 2:27 (1933/38): "Ja luonnostaan ympärileikkaamaton, joka täyttää lain, on tuomitseva sinut, joka lainkirjaiminesi ja ympärileikkauksinesi olet lainrikkoja."


1. Kor. 7:19: "On yhdentekevää, onko ihminen ympärileikattu vai ei; tärkeää on Jumalan käskyjen noudattaminen."

Usko tulee heprean sanasta 'emunah' (Biblehub), joka ei tarkoita uskoa vaan uskollisuutta ja tässä tapauksessa nimenomaan uskollisuutta Jumalalle (Hab. 2:4). Jos et noudata Jumalan lakia, sinulla ei ole uskoa (Luuk. 16:29-31, Jaak. 2:26). Raamatun tarkoittamaa uskoa käsitellään yksityiskohtaisesti artikkelissa: 'Synnytystuskat ja poikalapsen syntymä ovat suuri ennusmerkki Messiaan Valtakunnan tulosta'.

Hab. 2:4: "..vanhurskas saa elää, kun hän pysyy uskollisena."

 

Ilm. 17:14: "..hän on herrojen Herra ja kuninkaiden Kuningas. Hänen kanssaan saavat voiton hänen uskollisensa, kaikki kutsutut ja valitut."


Uusi testamentti ei tarkoita uskolla (kreikaksi 'pistis') vain sitä, että ihminen uskoo Jumalan olevan olemassa. Ihmistä ei pelasta yksin se, että hän tietää Jumalan olevan olemassa ja Jumalan Pojan sovittaneen synnit Golgatan ristillä (Matt. 19:16-19, Joh. 12:50). Pahat hengetkin uskovat Jeesukseen, mutta he eivät pelastu, koska he eivät noudattaneet uskollisesti Jumalan käskyjä. Sama pätee uskonsa tunnustaneisiin kristittyihin, jotka eivät halua noudattaa lakia (Matt. 5:19-20, 7:21-23; Hepr. 10:26-28), mistä kertoo lisää artikkeli: 'Usko ilman tekoja on kuin kuollut ruumis haudassa'.


Jaak. 2:14, 17-20: "Veljet, mitä hyötyä siitä on, jos joku sanoo uskovansa mutta häneltä puuttuvat teot? Ei kai usko silloin voi pelastaa häntä?..   ..Näin on uskonkin laita. Yksinään, ilman tekoja, se on kuollut. Ehkä joku nyt sanoo: "Sinulla on usko, minulla teot." Näytä sinä minulle uskosi ilman tekoja, minä kyllä näytän sinulle uskon teoillani. Sinä uskot, että Jumala on yksi ainoa. Oikein teet -- pahat hengetkin uskovat sen ja vapisevat. Mutta etkö sinä tyhjänpäiväinen ihminen tahdo tietää, että ilman tekoja usko on hyödytön?"


Roomassa syntyi 300-luvulta alkaen uusi uskonto ns. klassinen kristinusko, joka hylkäsi juutalaisten lain ja omaksui pakanalliset kreikkalais-roomalaiset tavat. Tämän takia klassinen kristinusko ei ole edes kristinuskoa. Elia tulee julistamaa parannussaarnaa porttokirkoa vastaan. Tästä teemasta kertoo lisää artikkeli: 'Babylonian portton salainen nimi on paljastunut'.


Ilm. 18:1-4: "Tämän jälkeen näin taas yhden enkelin tulevan alas taivaasta. Hänellä oli suuri valta, ja hänen kirkkautensa valaisi koko maan. Hän huusi kovalla äänellä: "Kukistunut, kukistunut on suuri Babylon! Siitä on tullut pahojen henkien tyyssija ja kaikkien saastaisten henkien ja kaikkien saastaisten ja inhottavien lintujen pesäpaikka. Sen porton viiniä, vihan viiniä, ovat kaikki kansat juoneet, kaikki maailman kuninkaat ovat irstailleet hänen kanssaan, ja kaikki maailman kauppamiehet ovat rikastuneet hänen vauraudestaan ja ylellisestä elämästään." Minä kuulin taivaasta toisenkin äänen, joka sanoi: "Lähtekää pois, jättäkää hänet, te, jotka olette minun kansaani, ettette joutuisi ottamaan osaa hänen synteihinsä ettekä jäisi alttiiksi niille vitsauksille, joilla häntä lyödään."

 

Galatalaiskirje on yksi vaikeatajuisimmista kirjoista Raamatussa. Kirjeen alussa Paavali nuhtelee väärän evankeliumin levittämisestä (Gal. 1:6-9). Eräät raamatunopettajat eivät ole ymmärtäneet kirjettä oikein, joten he väittävät, että väärällä evankeliumilla Paavali tarkoittaisi sitä, että vaaditaan noudattamaan Mooseksen lakia. Paavalin sanojen mukaan usko ei kumoa lakia, joten evankeliumissa on vaatimus noudattaa lakia (Room. 3:31, 1. Tim. 1:8-11).

 

Room. 3:31: "Kumoammeko me siis lain vetoamalla uskoon? Emme suinkaan, me päinvastoin vahvistamme sen mitä laki sanoo." 

 

Paavali tarkoittaa väärällä evankeliumilla uskon kieltämistä Yeshua HaMashiachiin (Jeesukseen Kristukseen). Paavali saarnaa sitä vastaan, että palataan takaisin pakanauskontoihin noudattamaan niissä olevia juhlapyhiä (Gal. 4:8-10) tai sellaiseen vanhan liiton juutalaisuuteen, joka kieltää uskon Yeshua HaMashiachiin (Jeesukseen Kristukseen, Gal. 2:15-21). 

 

Gal. 1:6: "Olen hämmästynyt, kun te näin pian olette luopumassa hänestä, joka on armossaan kutsunut teidät, ja olette siirtymässä toisenlaiseen evankeliumiin." 

 

Paavali itse asiassa vaatii Galatalaiskirjeessä kreikkalaisia noudattamaan lakia, koska hän sanoi Pyhän Hengen hedelmien olevan aina lain mukaisia (Gal. 5:19-23). Paavali myös opettaa galatialaisille, ettei armo tulee hyvistä teoista vaan uskosta Kristukseen. Tämä tarkoittaa sitä, ettei lain teoilla voi hyvittää syntejä, koska siihen tarvitaan aina Kristuksena armoa. Paavali myös huomauttaa, että kun Kristuksen armo on purkanut meistä pois synnin, niin sen jälkeen emme enää saa elää synnissä, muuten rakennamme syntisen talon takaisin ja menetämme armomme (Gal. 2:17-18). Galatalaiskirjeestä kertoo yksityiskohtaisesti artikkeli: 'Mitä voimme oppia Galatalaiskirjeestä?'

 

Gal. 2:17-18, 5:22-23: "Mutta jos meidätkin, jotka tahdomme tulla vanhurskaiksi Kristuksessa, havaitaan syntisiksi, onko Kristus siis synnin palveluksessa? Ei toki! Vasta jos alan uudelleen rakentaa sitä minkä olen hajottanut, osoitan olevani lainrikkoja...   ..Hengen hedelmää taas ovat rakkaus, ilo, rauha, kärsivällisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, lempeys ja itsehillintä. Näitä vastaan ei ole laki."

 

Millaisen tuomion saavat ne raamatunopettajat, jotka sanovat lain noudattamisen olevan väärä evankeliumi tai opettavat, ettei lakia tarvitse enää noudattaa? Yeshua (Jeesuksen) sanat ovat ankarat: lain purkajat menettävät pelastuksensa (Matt. 5:19-20). Heprealaiskirjeen sanojen mukaan sellaisilla ei ole Kristuksen armoa, jotka ovat tahallaan hylänneet Mooseksen lain, mikä pätee kaikkiin kristittyihin kansasta riippumatta (Hepr. 10:26-28, Apt. 10:34-35, Room. 2:9-13). Tätä teemaa käsitellään lisää artikkelissa: 'Petri Paavola on salaliittoteoreetikko, joka kumosi Kristuksen lain ja johti lahkonsa harhaan'.

 

Matt. 5:19-20: "Sitä, joka jättää laista pois yhdenkin käskyn, vaikkapa kaikkein vähäisimmän, ja siten opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa vähäisimmäksi. Mutta sitä, joka noudattaa lakia ja niin opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa suureksi. Minä sanon teille: ellette te noudata Jumalan tahtoa paljon paremmin kuin lainopettajat ja fariseukset, te ette pääse taivasten valtakuntaan."


Hepr. 10:26-28 (1933/38): "Sillä jos me tahallamme teemme syntiä, päästyämme totuuden tuntoon, niin ei ole enää uhria meidän syntiemme edestä, vaan hirmuinen tuomion odotus ja tulen kiivaus, joka on kuluttava vastustajat. Joka hylkää Mooseksen lain, sen pitää armotta kahden tai kolmen todistajan todistuksen nojalla kuoleman:"


Jos kristityt eivät tee parannusta saastaisuudesta, he eivät pelastu


Nyt käydään läpi niitä kohtia mm. Uudesta testamentista, joissa mainitaan jokin synti tai laiminlyönti sen esteeksi, ettei Yeshua (Jeesus) ota kristittyä vastaan. Tämä osa artikkelia on hyvä puntari sen suhteen, kenellä on Pyhä Henki tai ei ole. Jos Jumalan käskyt tuntuvat vastenmielisiltä noudattaa, ihminen on omassa lihassaan ja häneltä puuttuu Pyhä Henki, vaikka hän olisi profetoinut tai tehnyt ihmeitä (Matt. 7:22-23, Apt. 5:32, Room. 8:6-13). Pyhän Hengen hedelmä on lain noudattaminen (Gal. 5:22-23, Ef. 5:9). Jos joku on kiinnostunut opiskelemaan lakia ja sitä noudattamaan, sen saa aikaan Pyhä Henki. Lain noudattaminen ei ole raskas taakka, jos rakastaa Jumalaa, sillä Jumalaa rakastetaan noudattamalla lakia (1. Joh. 5:3).


Apt. 5:32: "Me olemme kaiken tämän todistajat -- samoin Pyhä Henki, jonka Jumala on antanut niille jotka häntä tottelevat."


Ps. 119:97: "Kuinka rakastankaan sinun lakiasi! Kaiken päivää minä sitä tutkin."


Ps. 1:1-3: "Hyvä on sen osa, joka ei vaella jumalattomien tavoin, ei astu syntisten teille, ei istu pilkkaajien parissa vaan löytää ilonsa Herran laista, tutkii sitä päivin ja öin. Hän on kuin puu, vetten äärelle istutettu: se antaa hedelmän ajallaan, eivätkä sen lehdet lakastu. Hän menestyy kaikissa toimissaan."


1. Joh. 5:3: "Sitähän Jumalan rakastaminen on, että pidämme hänen käskynsä, eivätkä ne ole raskaita noudattaa."


Paavali varoitti, jos saastutat itsesi, Herra ei ota sinua vastaan. Sika, katkaravut ja muut äyriäiset on säädetty laissa saastaiseksi lihaksi, mitä kristityt eivät saa syödä, mikä koskee kaikkia kansoja (Room. 2:9-13, 27; Apt. 10:34-35). Jos syöt joulukinkkua, niin saastutat itsesi monilla tavoin. Jos suomalaiset kristityt haluavat tulla Herran luokse, heidän tulee lopettaa sianlihan ja äyriäisten syöminen. Paavali teki selväksi, että meidän tulee pyhittyä pitämällä huolta myös lihan puhtaudesta. 


3. Moos. 11:7-8, 43-44: "Saastainen on myös sika, jolla tosin on kaksijakoiset sorkat mutta joka ei märehdi. Näiden eläinten lihaa älkää syökö älkääkä koskeko niiden raatoihin, sillä ne ovat saastaisia...  ..Älkää saattako itseänne epäpuhtaiksi koskemalla mihinkään tällaiseen eläimeen älkääkä muutenkaan menetelkö niin, että tulette niistä epäpuhtaiksi. Minä, Herra, teidän Jumalanne, olen pyhä, ja siksi teidän tulee pitää itsenne puhtaina ja pyhinä."


2. Kor. 6:17 - 7:1 (1933/38): "Sentähden: "Lähtekää pois heidän keskeltänsä ja erotkaa heistä, sanoo Herra, älkääkä saastaiseen koskeko; niin minä otan teidät huostaani ja olen teidän Isänne, ja te tulette minun pojikseni ja tyttärikseni, sanoo Herra, Kaikkivaltias". Koska meillä siis on nämä lupaukset, rakkaani, niin puhdistautukaamme kaikesta lihan ja hengen saastutuksesta, saattaen pyhityksemme täydelliseksi Jumalan pelossa."


Room. 6:19: "..Ennen te annoitte itsenne saastaisuuden ja pahuuden palvelukseen ja saitte aikaan pahuutta. Antautukaa nyt palvelemaan Jumalan tahtoa, niin hän pyhittää teidät."

 

1. Tess. 4:7-8 (1933/38): "Sillä ei Jumala ole kutsunut meitä saastaisuuteen, vaan pyhitykseen. Sentähden, joka nämä hylkää, ei hylkää ihmistä, vaan Jumalan, joka myös antaa Pyhän Henkensä teihin.Ensimmäisiä Jumalan antamista käskyistä on ollut, älä syö tästä puusta, minkä käärme kumosi kohtalokkain seurauksin (1. Moos. 3:1-18). Jumala on kieltänyt syömästä sianlihaa, minkä roomalais-katolinen kirkko ja sen pohjalta syntyneet muut kristityt kirkkokunnat ovat kumonneet täysin omavaltaisesti (5. Moos. 14:8, Matt. 5:17-20, Mark. 7:6-8). Mitä luulet, missä se käärme on nykyään?

 

Jos ajattelet, että Jeesus on sinut puhdistanut, niin se pitää paikkansa vain siinä tapauksessa, ettet enää saastuta itseäsi laittomuudella (Room. 6:19). Jos luulet, että Jeesus sanoi kaikki ruuat puhtaiksi, niin sekään ei pidä paikkansa, mikä selitetään yksityiskohtaisesti artikkelissa: 'Hedelmistä puu tunnetaan'.


Mitä Herra Yeshua tekee sianlihan syöjille, kun Hän palaa takaisin? Saman mitä Hän teki sille sikalaumalle, joka juoksi jyrkänteeltä alas kuolemaansa. Haluatko sinä syödä sellaista Yeshuan saastaisena pitämää lihaa, mihin Hän karkotti pahat henget? Saastaiset sianlihan syöjät eivät tule pelastumaan, koska he eivät olleet kuuliaisia evankeliumille (2. Tess. 1:7-9 siteeraa Jes. 66:15-17).


Mark. 5:12-13: "Pahat henget pyysivät Jeesukselta: "Päästä meidät sikalaumaan, anna meidän mennä sikoihin." Hän antoi niille luvan. Silloin saastaiset henget lähtivät miehestä ja menivät sikoihin, ja lauma syöksyi jyrkännettä alas järveen. Sikoja oli noin kaksituhatta, ja ne hukkuivat kaikki."


2. Tess. 1:7-9: "..kun Herra Jeesus väkevien enkeleittensä kanssa ilmestyy taivaasta tulenlieskojen keskellä ja rankaisee niitä, jotka eivät tunne Jumalaa eivätkä suostu olemaan kuuliaisia Herramme Jeesuksen evankeliumille. Heidän rangaistuksenaan on ikuinen kadotus, ero Herrasta ja hänen voimansa kirkkaudesta,"


Jes. 66:15-17: "Katso, Herra saapuu tulenlieskassa, hänen vaununsa ovat kuin pyörretuuli. Hänen vihansa purkautuu tulenhehkuna, hänen jyrinänsä liekkeinä. Niin Herra toteuttaa oikeutensa tulella, hänen miekkansa lyö ihmissukua, ja monet kaatuvat sen lävistäminä: nuo, jotka puhdistautuvat ja valmistautuvat palvontatarhojen menoihin johtajansa ympärillä, nuo, jotka syövät kaikkea iljettävää, sian lihaa, rottia -- minä tunnen heidän tekonsa ja ajatuksensa, ja he kaikki saavat loppunsa, sanoo Herra."


Laintaulut

Joku voi sanoa, ettei evankeliumilla ole mitään tekemistä lain kanssa, mutta Uusi testamentti sanoo ihan muuta. Paavalin mukaan evankeliumi vaatii noudattamaan lakia, jonka sanotaan olevan hyvä laki (1. Tim. 1:8-11, Room. 7:12). Ilmestyskirja ilmoittaa, ettei saastaiset pelastu. Jos joku ei ota lain noudattamista tosissaan, hänelle ei ole evankeliumista mitään apua, koska Jumalan armo ei ole tarkoitettu laittomuudessa elämistä vaan parannuksen tekemistä varten.


1. Tim. 1:8, 11: "Me tiedämme, että laki on hyvä, jos sitä käytetään lain tarkoituksen mukaisesti…   ..Näin sanoo iäti ylistettävän Jumalan kirkkautta julistava evankeliumi, joka on minulle uskottu."


Ilm. 21:8 (1933/38): "Mutta pelkurien ja epäuskoisten ja saastaisten ja murhaajien ja huorintekijäin ja velhojen ja epäjumalanpalvelijain ja kaikkien valhettelijain osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja tulikiveä palaa; tämä on toinen kuolema."


Ef. 5:5: "Tehän tiedätte hyvin, ettei kenelläkään siveettömällä eikä saastaisella ole osaa Kristuksen ja Jumalan valtakunnasta…"


Matt. 5:17-18: "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan, vaan toteuttamaan. Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat, ennen kuin kaikki on tapahtunut."


Kristus on järjestyksen Jumala, joten seurakunta viettää juhlia laissa määrättyinä aikoina


Suomalaisessa Raamatussa on mainittu käännöksestä riippuen pyhäkköteltta tai ilmestysmaja. Oikea käännös olisi sovittujen tapaamisaikojen temppeli (3. Moos. 1:1). Heprean sana 'moed' merkitsee sovittua tapaamisaikaa (Biblehub). 


Tässä ei pitäisi olla mitään kummallista, koska kaikissa maailman hoveissa tullaan kuninkaan luokse kutsusta sovittuna tapaamisaikana. Taivasten Valtakunta on sivistysvaltio, jossa kansa ei saa tulla harjoittamaan uskontoa temppeliin milloin tahansa ja miten tahansa. Jumala on määrännyt juhlien viettoajat ja -tavat. Ihmisen asia ei ole niistä päättää.


Jerusalemin temppeli

3. Moos. 23:2-4: "..Nämä ovat Herralle omistetut juhla-ajat, minun juhla-aikani, jolloin teidän tulee kutsua kansa koolle pyhään kokoukseen. "Kuutena päivänä viikossa tehtäköön työtä, mutta seitsemäs päivä on sapatti, lepopäivä, pyhä kokouspäivä. Silloin ette saa tehdä mitään työtä, sillä sen päivän tulee olla Herran sapatti, missä sitten asuttekin. "Nämä ovat Herralle omistetut pyhät juhlat, joita teidän tulee kokoontua viettämään määräaikaan"


5. Moos. 12:32: "Noudattakaa tarkoin kaikkia niitä käskyjä, jotka minä annan teille. Älkää lisätkö niihin mitään älkääkä poistako niistä mitään."


Jumala haluaa viettää juhlia lastensa kanssa ja samalla opettaa tärkeitä asioita juhlien kautta. Juhlien viettämiseen kuuluu niiden historian muisteleminen, joka opettaa kansalle Jumalan suurista teoista. Esim. sapatti on Jehovan juhla, joka muistuttaa jokaista siitä, että Hän loi maailman kuudessa päivässä ja pyhitti lepopäivän. Kun ihminen viettää sapattia Herran kunniaksi, hän samalla tunnustaa uskoaan maailman Luojaan. Yeshuan yksi nimistä on Jehovah Sabbath (Sapatin Herra), koska Yeshua on ihmiseksi tullut Jehovah ja maailman Luoja. 


Luuk. 6:5: "Ja Jeesus sanoi vielä: "Ihmisen Poika on sapatin herra."


Jumala on tarkoittanut sapatin ihmiselle virkistykseksi ja levoksi, mitä ihminen tarvitsee. Jehovah on säätänyt sapatin pitämisen ikuiseksi merkiksi liitosta ihmisen ja Jehovan välille. Sen takia ihmisen tulee rytmittää ansiotyönsä kuudelle arkipäivälle ja pyhittää seitsemäs päivä virkistykselle ja levolle. Jos joku ei pidä sapattia, hän ei ole uudessa liitossa Sapatin Herran Yeshuan kanssa. Jos joku ei pidä sapattia, hän ei tule pääsemaan Kristuksen Valtakuntaan. Jesajan kirja muistuttaa, että sapatti koskee myös pakanauskovia, joiden on noudatettava sapattia päästäkseen Kristuksen Valtakuntaan (Jes. 56:6-7).


2. Moos. 31:17: "Pysyköön sapatti ikuisesti merkkinä liitosta, jonka olen teidän kanssanne tehnyt, sillä kuutena päivänä minä, Herra, loin taivaan ja maan, mutta seitsemäntenä päivänä en enää tehnyt työtä vaan lepäsin."


Jes. 56:6-7: "Ja muukalaiset, jotka ovat liittyneet Herraan, palvellakseen häntä ja rakastaakseen Herran nimeä, ollakseen hänen palvelijoitansa, kaikki, jotka pitävät sapatin eivätkä sitä riko ja pysyvät minun liitossani, ne minä tuon pyhälle vuorelleni ja ilahutan heitä rukoushuoneessani, ja heidän polttouhrinsa ja teurasuhrinsa ovat otolliset minun alttarillani, sillä minun huoneeni on kutsuttava kaikkien kansojen rukoushuoneeksi."


Paavali opetti kolossalaisia pakanauskovia noudattamaan sapattia ja uudenkuun juhlaa mm. Jesajan kirjan opetuksen mukaisesti. Paavali perustelee asiaa vielä niin, että juhlia tulee viettää, koska ne ovat esikuvia (varjokuvia) Kristuksen Valtakunnasta. 


Jes. 66:23: "Ja aina uudenkuun päivänä ja jokaisena sapattina tulee koko ihmissuku, ja kaikki kumartuvat minun eteeni, sanoo Herra."


Seurakunnan ulkopuoliset kolossalaiset alkoivat arvostelemaan pakanakristittyjä siitä, etteivät he enää noudattaneet pakanauskontojen juhlia. Paavali kirjoitti, ettei kristittyjä saa seurakunnan ulkopuoliset tuomita juhlapäivien viettämisen takia, koska seurakunta (ruumis) on Kristuksen oma (Room. 12:4-8, 1. Kor. 12:12). Paavali tarkoittaa kreikkalaisessa pitkässä lauseessa Kol. 2:16-17, ettei seurakunnan ulkopuoliset kolossalaiset saa tuomita seurakunnan jäseniä lain mukaisten juhlien viettämisestä, mutta Kristuksen seurakunta saa tuomita, jos sapattia ja uudenkuun juhlaa ei noudateta (1. Kor. 5:12-13).


Suomalaiseen Raamattuun on tähän kohtaan tehty väärennös lisäämällä sana "vain" jakeeseen Kol. 2:17, mitä ei ole kreikkalaisessa käsikirjoituksessa (Biblehub). Väärennöksen tarkoitus on antaa sellainen väärinkäsitys, ettei sapattia ja uudenkuun juhlia tarvitse enää noudattaa, koska ne olisivat vain varjoja tulevasta, eikä kukaan saa tuomita juhlien laiminlyönnistä. Mitään tällaista Paavali ei ole kirjoittanut eikä tarkoittanut. Biblia kääntää tämän asian oikein, mutta 1933/38-käännöksestä alkaen on jo väärennös jakeessa Kol. 2:17.

 

Kol. 2:16-17 (Biblia): "Älkään siis kenkään teitä tuomitko ruasta eli juomasta, taikka määrätyistä pyhäpäivistä, ei uudesta kuusta, eikä sabbateista, Jotka ovat tulevaisten varjo, mutta itse ruumis on Kristuksessa."

 

Kol. 2:17 (King James Version): "Which are a shadow of things to come; but the body is of Christ."

 

Kol. 2:16-17 (1933/38): "Älköön siis kukaan teitä tuomitko syömisestä tai juomisesta, älköön myös minkään juhlan tai uudenkuun tai sapatin johdosta, jotka vain ovat tulevaisten varjo, mutta ruumis on Kristuksen." (alkutekstissä ei ole sanaa "vain")


Miksi monet kirkot viettävät sunnuntaijuhlia, vaikka Jumala on käskenyt viettämään sapattia? Tämä johtuu siitä, että nämä kirkot eivät ole liitossa Kristuksen kanssa, vaan ne haluavat viettää roomalaista sun-day:tä, joka on auringonepäjumalan juhla. Sunnuntaijuhlia viettävät seurakunnat ovat yhtyneet antikristukseen, joka on muuttanut juhla-ajat ja lain.


Dan. 7:25: "Uhmaten hän puhuu Korkeinta vastaan, tuhoaa Korkeimman pyhiä ja pyrkii muuttamaan juhla-ajat ja lain. Korkeimman pyhät annetaan hänen armoilleen ajaksi, kahdeksi ajaksi ja puoleksi ajaksi."


Jumala loi taivaalle tähdet julistamaan Jumalan kunniaa ja kalenteriksi ihmiskunnalle. Kuun kierto jakaa vuoden 12 kuukauteen. Vuosi alkaa siitä, kun Israelissa ohra valmistuu. Vuodessa voi joskus olla 13 kuukautta, jolloin viimeinen kuukausi on karkauskuukausi, jotta vuodet pysyvät vuodenaikojen rytmissä. Kun kuun sirppi tulee ensimmäistä kertaa näkyviin, silloin vietettään uudenkuun juhlaa, joka on sapatin veroinen lepäpäivä, mistä kertoo lisää artikkeli: 'Hedelmistä puu tunnetaan'.


Suomalaisten tulisi vietää näitä juhlia määräaikona, jos he haluavat olla uudessa liitossa Jumalan Pojan kanssa (3. Moos. 23, Jes. 56:6-7). Nykyajan yhteiskunta on laittanut paljon esteitä näiden käskyjen noudattamiseen, mutta ihmisen tulee ennemmin rakastaa Jumalaa kuin maailmaa. Jumala on käskenyt viettämään seitsemää suurta sapattia määräaikana. Herran juhlista on sivuillamme myös kalenteri (taulukko).

  1. Pääsiäinen, josta alkaa happamattoman leivän juhla (Pesach)
  2. Happamattoman leivän juhlan seitsemäs päivä
  3. Helluntai (Shavuot)
  4. Pasuunansoitonjuhla (Jom Teruah)
  5. Suuri sovitustenpäivä (Jom Kippur)
  6. Lehtimajanjuhla (Sukkot)
  7. Lehtimajanjuhlan kahdeksannen päivän juhla

Kristittyjen tulee valvoa pääsiäisyö ja paastota suurena sovitustenpäivänä (2. Moos. 12:42, Joh. 3:2, 3. Moos. 23:27-29). 


1. Moos. 1:14-16 (1933/38): "Ja Jumala sanoi: "Tulkoot valot taivaanvahvuuteen erottamaan päivää yöstä, ja olkoot ne merkkeinä osoittamassa aikoja, päiviä ja vuosia, ja olkoot valoina taivaanvahvuudella paistamassa maan päälle". Ja tapahtui niin: Jumala teki kaksi suurta valoa, suuremman valon hallitsemaan päivää ja pienemmän valon hallitsemaan yötä, sekä tähdet." (aikoja = 'moed')


Aam. 8:5: "Te sanotte: "Milloin päättyy uudenkuun juhla, että saamme myydä viljaa, milloin sapatti, että saamme avata varastot?.."


Sak. 14:16: "Kaikki jäljellä olevat niistä kansoista, jotka ovat hyökänneet Jerusalemia vastaan, tulevat nyt sinne vuosi vuodelta kumartaen rukoilemaan Kuningasta, Herraa Sebaotia, ja viettämään lehtimajanjuhlaa."


Herran juhlien luettelossa ei ole esim. pyhäinpäivää, joulua, loppiaista eikä helatorstaita. Kirkko on asettanut ne omavaltaisesti ottamalla mallia pakanajuhlista samalla kumoten Jumalan antamat käskyt juhlista. Tästä teemasta kertoo lisää kaksi artikkelia: 'Jumalalla on eri pääsiäinen kuin kirkolla' ja 'Kenen juhla joulu on?'.


Sukupuolisääntöjen rikkomisesta tulee tehdä parannus, muuten ei pääse Kristuksen Kuningaskuntaan


Aviomies ja vaimo ovat yksi liha

Monille ihmisille on erittäin suuri kiusaus rikkoa Jumalan käskyä parisuhdeasioissa. Jumala on kieltänyt miehiä hylkäämästä vaimojaan ilman laillista perustetta. Naiset eivät saa vaihtaa aviomiestään ennen hänen kuolemaa. Homoseksuaalit eivät saa elää parisuhteessa ja transsukupuolinen käytös on myös kielletty (3. Moos. 18:22-26, 5. Moos. 22:5). Joka tekee näitä syntejä, hän ei pelastu. Jos joku tekee parannuksen uskonsa tähden, hän saa syntinsä anteeksi, mutta joka pysyy näissä synneissä, hän ei tule pelastumaan, vaikka olisi tunnustanut uskonsa Jeesukseen (Matt. 7:21-23, 1. Kor. 6:9-11). 


Evankelis-luterilainen kirkko kapinoi Jumalaa vastaan mm. uudella virkapukuohjeella, joka antaa papeille luvan transsukupuoliseen pukeutumiseen virhatehtävissä (IL 18.4.2023). Aloitteen sukupuolineutraaleista pappien virka-asuista laativat Espoon piispa Kaisamari Hintikka ja Turun arkkihiippakunnan piispa Mari Leppänen (Kk 18.4.2023).

 

Pöytyän seurakunnan kirkkoherran vaalissa on ehdolla kappalainen Juha Dubbe, joka on saarnannut myös näitä Jumalan käskyjä vastaan internetissä, mistä kerrotaan yksityiskohtaisesti lisää artikkelissa: 'On aika pukeutua Karitsan hääjuhlaa varten'.


5. Moos. 22:5: "Nainen ei saa pitää yllään mitään miehen asuun kuuluvaa, eikä mies saa pukeutua naisen vaatteisiin. Jokainen, joka niin tekee, on iljetys Herralle, teidän Jumalallenne.

 

3. Moos. 18:22, 26: "Älä makaa miehen kanssa niin kuin naisen kanssa maataan, sillä se on kauhistuttava teko...   ..Pitäkää sen tähden minun lakini ja käskyni. Älköön kukaan teistä, olipa hän pysyvä asukas tai teidän keskuudessanne asuva siirtolainen, tehkö mitään näistä iljettävistä teoista."


1. Kor. 6:9-11: "Ettekö tiedä, että vääryydentekijät eivät saa omakseen Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö! Jumalan valtakunnan perillisiä eivät ole siveettömyyden harjoittajat eivätkä epäjumalien palvelijat, eivät avionrikkojat, eivät miesten kanssa makaavat miehet, eivät varkaat eivätkä ahneet, eivät juomarit, pilkkaajat eivätkä riistäjät. Tällaisia jotkut teistä olivat ennen, mutta nyt teidät on pesty puhtaiksi ja tehty pyhiksi ja vanhurskaiksi Herran Jeesuksen Kristuksen nimessä ja Jumalamme Hengen voimasta."


Jumala on nuhdellut Tukholman profetiassa suomalaisia erityisesti haureudesta ja sapatin rikkomisesta, mikä kannattaa lukea, koska suomalaisten synnit ovat ajamassa tämän maan ennennäkemättömien rangaistusten kohteeksi. Tukholman profetia kertoo Suomen ahdistusten ajoista aikana, jolloin käydään kolmas maailmansota, mistä kertoo lisää artikkeli: 'Venäjä miehittää osan Suomea, kertoo Tukholman profetia'


Jos joku ei halua pitää sapattia eikä edes noudattaa parisuhdesääntöjä, se estää häntä olemasta uudessa liitossa ja pääsemästä Kristuksen Kuningaskuntaan (Jes. 56:6-7). Luojan näkökulmasta tällainen tottelemattomuus poistaa ihmisestä pyhyyden ja tekee hänestä hyödyttömän kadotuksen lapsen, joka ei voi elää Luojansa kanssa.


2. Moos. 31:13-14: "Pitäkää kunniassa sapatti ja määräykset, jotka olen siitä antanut, sillä sapatti on sukupolvesta toiseen oleva merkkinä liitosta, jonka minä olen teidän kanssanne tehnyt. Siitä muistatte, että minä, Herra, olen erottanut teidät omaksi kansakseni. Pitäkää sen vuoksi kunniassa sapatti; sen tulee olla teille pyhä. Sitä, joka sapatin pyhyyttä loukkaa, rangaistakoon kuolemalla. Jokainen, joka tekee sapattina työtä, poistettakoon kansansa keskuudesta."


Luuk. 16:17 (Jeesus sanoo): "..laista ei häviä piirtoakaan, ennemmin katoavat taivas ja maa."


Papin myllynkivikaulus (kuva)

Monet kirkkokunnat ovat täysin hylänneet Jumalan käskyt, mistä Jumala nuhtelee Suomen kirkkoja myös Tukholman profetiassa. Viime vuosikymmeninä kirkkoihin on tullut Jumalan kieltämä naispappeus. Paavali kirjoitti, ettei Jumalan pyhien seurakunnassa naisilla ei ole lupa puhua (1. Kor. 14:33-34). Jos seurakunnassa naiset puhuvat, se ei ole Jumalan pyhien seurakunta. Paavali jopa sanoi, ettei Jumala tunnusta omakseen niitä, jotka eivät tunnusta Jumalan käskyä, joten naispappeus on kadotukseen vievää syntiä myös niille miehille, jotka hyväksyvät naispappeuden (1. Kor. 14:37-38). Tanskan luterilaisen kirkon pappien virka-asun kauluksessa on valmiina myllynkivi (Kk 20.1.2022; Matt. 18:6).


1. Kor. 14:32-38: "Profeetat pystyvät hallitsemaan henkilahjojaan, sillä Jumala ei ole epäjärjestyksen vaan rauhan Jumala. Niin kuin on laita kaikissa pyhien seurakunnissa, naisten tulee olla vaiti seurakunnan kokouksissa. Heidän ei ole lupa puhua, vaan heidän on oltava kuuliaisia, niin kuin lakikin sanoo. Jos he tahtovat tietoa jostakin, heidän on kysyttävä sitä kotona omalta mieheltään, sillä naisen on sopimatonta puhua seurakunnan kokouksessa. Teidänkö luotanne Jumalan sana on lähtenyt liikkeelle? Tai onko se tullut pelkästään teidän luoksenne? Jos joku uskoo olevansa profeetta tai saaneensa muita Hengen lahjoja, hänen tulee tietää että tämä, mitä kirjoitan, on Herran käsky. Jos joku ei tätä tunnusta, Jumala ei tunnusta häntä."

 

1. Kor. 14:38 (RK): "Jos joku ei tätä tunnusta, häntä itseään ei tunnusteta."


Naispappeutta esiintyy laajasti myös helluntailaisuudessa. Esim. Eeva "Glory" Backman on tunnettu naispastori, joka rikkoi Herran käskyn, mistä kertoo lisää artikkeli: 'Synnytystuskat ja poikalapsen syntymä ovat suuri ennusmerkki Messiaan Valtakunnan tulosta'.


1. Tim. 2:11-15: "Naisen tulee kuunnella opetusta, hiljaa ja kuuliaisena. Sitä en salli, että nainen opettaa, enkä sitä, että hän hallitsee miestä; hänen on elettävä hiljaisesti. Ensinhän luotiin Aadam ja sitten Eeva, eikä petetyksi joutunut Aadam, vaan nainen antoi pettää itsensä ja rikkoi käskyn. Lasten synnyttäjänä hän on kuitenkin pelastuva, jos vain pysyy uskossa ja rakkaudessa ja viettää hillittyä, Jumalalle pyhitettyä elämää."


Kelvottomista seurakunnista tulee erota, jottei osallistu niiden synteihin


Kun ihminen tulee uskoon ja täyttyy pelastuksen ilosta, hän hakeutuu johonkin seurakuntaan ja janoaa paljon saarnoja Jeesuksesta. Jos hän ei ole perehtynyt Raamattuun kunnolla, hän saa paljon kehnoa opetusta korvasyyhyyn ja joutuu siten kovaan koetukseen. Huomaako hän valheet? Uskooko hän Raamatun vastaisen opetuksen? Profetiat epäonnistuvat ja sisältävät Raamatun vastaisia neuvoja, mutta pystyykö hän tunnustamaan, ettei profetia tullutkaan Pyhältä Hengeltä, vaikka saarnaaja niin vakuutti?


Kun hän kasvaa Raamatun tuntemuksessa, hän saattaa huomata, ettei seurakunnassa ollutkaan asiat kunnossa. Se voi olla hänelle suurikin järkytys. Hänen on tehtävä ratkaisu, jatkaako hän valheessa vai lähteekö seurakunnasta pois. Yeshua (Jeesus) sanoi opetuslapsilleen, että saatana on saanut luvan seuloa heitä (Luuk. 22:31, Ilm. 2:9-10). Jokainen kristitty koetellaan valhetulvalla. Joka pystyy hylkäämään valheen, hän on ottanut ensimmäisen voiton saatanasta. Tätä asiaa käsitellään käytännön esimerkkien kautta artikkelissa: 'Petri Paavola on salaliittoteoreetikko, joka kumosi Kristuksen lain ja johti lahkonsa harhaan'.


Apt. 20:29-30: "Minä tiedän, että lähtöni jälkeen teidän joukkoonne tulee julmia susia, jotka eivät laumaa säästä. Teidän omasta joukostanne nousee miehiä, jotka julistavat totuudenvastaisia oppeja vetääkseen opetuslapset mukaansa."


Luuk. 22:31: "Simon, Simon! Saatana on saanut luvan seuloa teitä niin kuin viljaa."


Matt. 13:18-23: "Kuulkaa siis, mitä vertaus kylväjästä tarkoittaa. Aina kun joku kuulee sanoman valtakunnasta eikä ymmärrä sitä, tulee paholainen ja sieppaa pois sen, mikä hänen sydämeensä on kylvetty. Tätä tarkoittaa tien oheen kylvetty siemen. Kylvö kallioiseen paikkaan kuvaa sitä, joka sanoman kuullessaan heti ottaa sen iloiten vastaan mutta joka kestää vain hetken, koska häneltä puuttuvat juuret. Kun tulee ahdinko tai vaino sanan tähden, hän luopuu kohta. Kylvö ohdakkeisiin tarkoittaa ihmistä, joka kuulee sanan mutta jossa sana ei tuota satoa, koska tämän maailman huolet ja rikkauden viettelys tukahduttavat sen. Mutta kylvö hyvään maahan kuvaa ihmistä, joka kuulee sanan ja ymmärtää sen. Nämä ihmiset tuottavat satoa: kuka sata, kuka kuusikymmentä, kuka kolmekymmentä jyvää."


On erityisen tärkeää jokaisen miettiä, missä kirkossa on jäsenenä, koska jokainen seurakunnan jäsen osallistuu kirkkonsa synteihin. Rivijäsen ei yleensä pysty muuttamaan kirkkoa, joten ainoa vaihtoehto on erota seurakunnan jäsenyydestä. Jos joku pysyy Jumalan Sanalle uskottoman seurakunnan jäsenenä, se on tie kadotukseen. Ilmestyskirjakin käskee lähtemään pois Babylonian porttosta (Ilm. 14:5-6). Valheen puhujat ja valhetta rakastava seurakunta eivät pääse Jumalan Valtakuntaan.


Tukholman profetia: "Te riitelette perinnäissäännöistä ja opista, ja te vainoatte niitä, jotka ovat yksinkertaisia totisia rukoilijoita. Te olette purkaneet jokaisen käskyn, jonka minä olen antanut...   ..Mutta nyt, hyvinvoinnin, rikkauden ja yltäkylläisyyden päivinä, te kirkkojenne etummaisina olevat, teidän tehtävänänne tuntuu olevan häväistä minun sanani." (vert. Juud. 1:4, 18-19)


Matt. 5:19-20: "Sitä, joka jättää laista pois yhdenkin käskyn, vaikkapa kaikkein vähäisimmän, ja siten opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa vähäisimmäksi. Mutta sitä, joka noudattaa lakia ja niin opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa suureksi. Minä sanon teille: ellette te noudata Jumalan tahtoa paljon paremmin kuin lainopettajat ja fariseukset, te ette pääse taivasten valtakuntaan."


Ps. 15:1-2: "Daavidin psalmi. Herra, kuka saa tulla sinun temppeliisi? Kuka saa asua pyhällä vuorellasi? Se, joka on rehellinen ja tekee oikein, jonka sydän on vilpitön ja puheet totta."


Ilm. 22:14-15 (2017): "Autuaat ne, jotka pitävät hänen käskynsä, että heillä olisi valta elämän puuhun ja valta käydä porteista sisälle kaupunkiin! Ulkopuolella ovat koirat, noidat, huorintekijät, murhaajat, epäjumalanpalvelijat ja kaikki, jotka rakastavat ja tekevät valhetta."


Hesekielin kirjassa on ohjeet tuhatvuotisen rauhavaltakunnan papeille, mitä heidän tulee opettaa seurakunnalle. Yeshua (Jeesus) vaati papeilta samaa (Matt. 5:19-20). Ohje pätee myös tämän ajan kaikille papeille, mutta näitä ohjeita eivät ole luterilaiset eikä helluntailaiset papit noudattaneet. Koska klassisen kristinuskon papisto ei ole tehtäväänsä täyttänyt, niin Elian täytyy tämäkin puute korjata:

Hes. 44:23-24: "Pappien tulee opettaa kansalle, mikä on pyhää, mikä ei, ja opastaa sitä erottamaan saastainen ja puhdas. Oikeudessa heidän tulee ratkaista riita-asiat, ja heidän on tuomittava minun lakieni mukaan. Heidän kuuluu huolehtia siitä, että kaikki minun juhlani vietetään minun lakieni ja säädösteni mukaan, ja heidän tulee pitää minun sapattini kunniassa."


Maailman synti poltetaan tulessa seitsemän vuoden ahdistusten aikana, jotta Kristus voi ottaa sen jälkeen vallan koko maailmassa


Jos olette lukeneet artikkelin tänne asti, niin joku teistä voi kysyä mielessään, miten ihmeessä ihmiset suostuvat tekemään kaiken tämän?


Kullan huuhdontaa vaskoolilla

Todellisuudessa tämä on ihan helppoa, jos vain rakastaa Jumalaa ja Hänen käskyjään, sillä Jumalan käskyt ovat kevyitä noudattaa (1. Joh. 5:3). Jos uskovalta puuttuu rakkaus Jumalan Sanaa kohtaan, niin kaikki pienetkin asiat tuntuvat vastenmielisiltä ja raskailta. Kyse on siitä, että Israelin Jumala etsii sellaisia ihmisiä, jotka oikeasti rakastavat Häntä, juutalaisten Kuningasta. Vaskoolilla saa huuhtoa paljon maata, jotta löytää muutaman kultahipun. Vanhurskaitten ihmisten löytäminen on vaivalloista (Matt. 13:44-46, Luuk. 13:23-29).

 

1. Joh. 5:3: "Sitähän Jumalan rakastaminen on, että pidämme hänen käskynsä, eivätkä ne ole raskaita noudattaa."

 

Joh. 15:10, 14: "Jos noudatatte käskyjäni, te pysytte minun rakkaudessani, niin kuin minä olen noudattanut Isäni käskyjä ja pysyn hänen rakkaudessaan... ..Te olette ystäviäni, kun teette sen minkä käsken teidän tehdä."

 

2. Moos. 20:6: "Mutta polvesta polveen minä osoitan armoni niille tuhansille, jotka rakastavat minua ja noudattavat minun käskyjäni.


Suomen luterilaisella evankeliumiyhdistyksellä (SLEY) oli Tampereella maallikkosaarnaajan vetämä raamattupiiri. Vetäjä näytti osaavan Raamatun erittäin hyvin. Eräällä kerralla raamattupiirissä oli lukuvuorossa Apostolien tekojen kirjan luku 24. Kun luettiin ääneen jae 14, raamattupiirin vetäjä huokaisi ääneen ja selvästi kauhistui. Hän ymmärsi, että Paavali sanoi kristinuskoon kuuluvan sen, että uskoo Moosesta ja noudattaa Mooseksen lakia. Tätä hän ei mitenkään pystynyt hyväksymään. 

 

Apt. 24:14: "Mutta sen minä sinulle tunnustan, että kuljen sitä tietä, jota he sanovat lahkoksi, ja näin palvelen isieni Jumalaa: kaiken sen, mitä laissa ja profeettojen kirjoissa sanotaan, minä uskon," 

 

Jotka osaavat Raamatun hyvin, heidän pitäisi tietää, että Mooses on kirjoittanut Kristuksesta, eikä Mooseksen ja Kristuksen opetuksissa ole mitään ristiriitaa. Mooses käski uskomaan myös Kristukseen (Matt. 5:17-20, Joh. 5:46, Apt. 3:19-26). Yeshua (Jeesus) opetti, joka ei kuuntele Moosesta ja profeettoja, häntä ei voi saada uskomaan, mikä pätee myös luterilaisiin kirjanoppineisiin (Luuk. 16:29-31, Jaak. 2:26). Mm. Matteuksen evankeliumista löytyy kohtia, joissa Yeshua käskee kaikkia kristittyjä myös pakanoita noudattamaan Mooseksen lakia (Matt. 23:1-3, 28:19-20), mitä käsitellään yksityiskohtaisesti artikkelissa: 'Elia on suuri ennusmerkki Messiaan Valtakunnan tulosta'.

 

Raamatuupiirin vetäjä oli kirjanoppinut, mutta hänessä ei ollut Pyhää Henkeä, koska lain noudattamiseen kehottavat Raamatun kohdat näyttivät olevan hänelle vastenmielisiä (Apt. 5:32). Häneltä puuttui rakkaus Jumalan Sanaa kohtaan.

Joh. 5:46: "Jos te uskoisitte Moosesta, uskoisitte myös minua -- juuri minusta hän on kirjoittanut."


Luuk. 16:28-31 (Jeesus opettaa): "Minulla on viisi veljeä -- hänen pitäisi varoittaa heitä, etteivät hekin joutuisi tähän kärsimyksen paikkaan.' Abraham vastasi: 'Heillä on Mooses ja profeetat. Kuulkoot heitä.' 'Ei, isä Abraham', mies sanoi, 'mutta jos joku kuolleiden joukosta menisi heidän luokseen, he kääntyisivät.' Mutta Abraham sanoi: 'Jos he eivät kuuntele Moosesta ja profeettoja, ei heitä saada uskomaan, vaikka joku nousisi kuolleista.'
(rikas mies oli joutunut helvettiin, koska hän ei noudattanut Mooseksen laissa olevaa käskyä olla laupias köyhille; Matt. 25:41-46)

 

Apt. 5:32: "Me olemme kaiken tämän todistajat -- samoin Pyhä Henki, jonka Jumala on antanut niille jotka häntä tottelevat.

 

Raamattu antaa kaksi selvää vastausta, miten kaikki tämä tullaan omaksumaan ja sitä noudattamaan. Ensinnäkin Kristuksen Kuningaskuntaan pääsee vain aniharva kristitty. Ihmisen elämä on kilpailua ja kilvoittelua siitä, että pääsee Kristuksen Kuningaskunnan kansalaiseksi (Luuk. 13:23-24). Jotka noudattavat Hänen käskyjään, he pelastuvat (Matt. 7:21, Joh. 12:50). 


Suuri enemmistö kristityistä ei siis pelastu. Pelastuksen ulkopuolelle jäävä suuri enemmistö on Roomassa 300-luvulla syntynyt klassinen kristinusko, joka hylkäsi juutalaisten lain, mistä kertoo lisää artikkeli: 'Babylonian portton salainen nimi on paljastunut'.


Matt. 5:19-20: "Sitä, joka jättää laista pois yhdenkin käskyn, vaikkapa kaikkein vähäisimmän, ja siten opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa vähäisimmäksi. Mutta sitä, joka noudattaa lakia ja niin opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa suureksi. Minä sanon teille: ellette te noudata Jumalan tahtoa paljon paremmin kuin lainopettajat ja fariseukset, te ette pääse taivasten valtakuntaan."

 

Room. 2:13: "Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia.


Sama kohtalo on niillä juutalaisilla, jotka saattoivat muuten noudattaa lakia, mutta jättivät noudattamatta lain käskyn uskoa Messiasta, Jumalan Poikaa. Tästä Paavali puhui, kun hän sanoi, ettei lain teoilla voi tulla vanhurskaaksi. Hän moitti juutalaisia, etteivät he noudattaneet laissa olevaa käskyä uskoa Kristusta, josta tuli heille kompastuksen kallio (Room. 9:31-33, 1. Kor. 10:4). Vain ne kristityt pelastuvat, jotka tekevät parannuksen laittomuudesta ja alkavat noudattaa lakia uskossa Yeshua HaMashiachiin (Apt. 24:14, Room. 2:13, Jaak. 2:24). Tämä on se syy, miksi vain pieni jäännös pelastuu, vain pienet rippeet ihmiskunnasta.


Jes. 10:22-23: "Tiedä, Israel: vaikka kansasi olisi lukuisa kuin merenrannan hiekka, siitä jää vain rippeet. Hävitys tulee, niin on päätetty, ja se tulee vanhurskauden tulvana. Ja Jumala, Herra Sebaot, toteuttaa päätöksensä, hävityksen kaikkialla maan päällä."

 

Room. 9:31-33 (1933/38): "mutta Israel, joka tavoitteli vanhurskauden lakia, ei ole sitä lakia saavuttanut. Minkätähden? Sentähden, ettei se tapahtunut uskosta, vaan ikäänkuin teoista; sillä he loukkautuivat loukkauskiveen, niinkuin kirjoitettu on: "Katso, minä panen Siioniin loukkauskiven ja kompastuksen kallion, ja joka häneen uskoo, se ei häpeään joudu"."

 

Hab. 2:4: "..vanhurskas saa elää, kun hän pysyy uskollisena.


Luuk. 13:23-30: "Joku kysyi häneltä: "Herra, onko niin, että vain harvat pelastuvat?" Jeesus vastasi: "Kilvoitelkaa päästäksenne sisään ahtaasta ovesta. Minä sanon teille: monet yrittävät mennä sisään mutta eivät siihen kykene. "Tulee hetki, jolloin talon isäntä nousee ja sulkee oven. Kun te sitten seisotte ulkona, kolkutatte ovelle ja huudatte: 'Herra, avaa meille!', hän vastaa: 'Keitä te olette? En tunne teitä.' Silloin te alatte selittää: 'Mehän söimme ja joimme sinun kanssasi, ja sinä opetit meidän kaduillamme.' Mutta hän sanoo: 'Keitä te olette? En tunne teitä. Menkää pois minun luotani, kaikki te vääryydentekijät.' "Siellä te itkette hammasta purren, kun näette Abrahamin ja Iisakin ja Jaakobin ja kaikki profeetat Jumalan valtakunnassa mutta huomaatte, että teidät itsenne on suljettu ulos. Idästä ja lännestä, pohjoisesta ja etelästä tulee ihmisiä, jotka käyvät aterialle Jumalan valtakunnassa. Monet viimeiset ovat silloin ensimmäisiä, monet ensimmäiset viimeisiä."


Toinen syy suuren muutoksen toteutumiseen on, että ennen tuhatvuotisen rauhanvaltakunnan alkua on erittäin ankara seitsemän vuoden ahdistusten ajat. Jumala lähettää sen ajan viimeisellä puoliskolla maailmaan hyvin ankaran vitsauksen antamalla temppelinsä 3,5 vuoden määräajaksi antikristukselle, jotta ne joutuivat kadotukseen, jotka rakastava vääryyttä ja valhetta (Dan. 9:27, 12:1; Matt. 24:15-21; 2. Tess. 2:3-12). Lähes koko maapallo tuhoutuu ja samalla tuhoutuvat ne ihmiset, jotka eivät ole evankeliumille kuuliaisia (2. Tess. 1:7-9, Jes. 66:15-17). Synti poistetaan maailmasta kovin keinoin, mistä kertoo Ilmestyskirja ja monet Vanhan testamentin profeetat. 

 

Seitsemän sinetin avaamisen aikana kuolee ainakin neljäsosa maailman väestöstä (Ilm. 6:8). Sitten vitsaukset kovenevat ja seitsemän pasuunan aikana kuolee ainakin kolmasosa maailman väestöstä (Ilm. 9:18). Nämä ovat yhteensä jo vähintään puolet ihmiskunnasta. Sen jälkeen tulevat Jumalan vihan seitsemän maljaa, jolloin vitsausten ankaruus kasvaa entisestään ja ihmiskunnan koko pienenee huomattavasti (Ilm. 16). Jotka vielä senkin jälkeen vastustavat Jumalan Pojan kuninkuutta, he kuolevat kaikki Harmageddonin kentällä (Jes. 63:1-6; Joel 3:12-13; Ilm. 14:19-20, 16:13-16, 19:11-21). Elian tehtävä on kertoa, että maailma saa rangaistuksen (Ilm. 14:7), koska se ei ole ollut Jumalan Pojalle uskollinen, mistä kertoo lisää artikkeli: 'Jumalan Pojalla on rautainen sauva'.


Apt. 17:30-31: "Tällaista tietämättömyyttä Jumala on pitkään sietänyt, mutta nyt sen aika on ohi: hän vaatii kaikkia ihmisiä kaikkialla tekemään parannuksen. Hän on näet määrännyt päivän, jona hän oikeudenmukaisesti tuomitsee koko maailman, ja tuomarina on oleva mies, jonka hän on siihen tehtävään asettanut. Siitä hän on antanut kaikille takeet herättämällä hänet kuolleista."


Ilm. 14:7: "Hän kuulutti kovalla äänellä: "Pelätkää Jumalaa ja antakaa hänelle kunnia - - hänen tuomionsa aika on tullut! Kumartakaa häntä, joka on luonut taivaan, maan ja meren ja vesien lähteet."


Ilm. 11:18: "Kansat ovat vihan vallassa, mutta nyt on sinun vihasi hetki. On tullut kuolleiden tuomion aika, aika palkita profeetat, sinun palvelijasi, ja kaikki pyhät ja kaikki jotka kunnioittavat sinun nimeäsi, pienet ja suuret. On aika tuhota ne, jotka tuhoavat maata."

 

Jes. 6:13: "Jos väestä on jäljellä vaikka vain kymmenesosa, vielä sekin raastetaan maasta, kaadetaan niin kuin puu, kuin tammi. Mutta puustakin jää kanto, ja siitä kannosta kasvaa pyhien suku."


Ihmiset laitetaan valitsemaan elämä tai kuolema. Joka noudattaa Jumalan käskyjä, hän pelastuu. Joka ei noudata käskyjä, hän ei pelastu, vaikka hän olisi puhunut kielillä ja tehnyt ihmeitä Jeesuksen nimessä (Matt. 7:21-23). Kuten Yeshua sanoi, Jumalan käskyjen noudattaminen antaan ikuisen elämän ja se on Jumalan Sanaa.


Joh. 12:50: "ja minä tiedän, että hänen käskynsä antaa ikuisen elämän. Kun puhun, puhun siis niin kuin Isä on minun käskenyt puhua."


5. Moos. 30:15-20: "Minä olen tänään pannut teidän valittavaksenne elämän ja kuoleman, menestyksen ja tuhon. Jos te noudatatte Herran, Jumalanne, lakia, jonka minä teille nyt annan, ja jos rakastatte Herraa, vaellatte hänen teitään ja noudatatte hänen käskyjään, säädöksiään ja määräyksiään, te saatte elää. Teistä tulee suuri kansa, ja Herra, teidän Jumalanne, siunaa teitä siinä maassa, jonka nyt menette ottamaan omaksenne. Mutta minä ilmoitan teille tänään, että jos sydämenne kääntyy pois Herrasta ettekä tottele häntä, vaan eksytte kumartamaan ja palvomaan vieraita jumalia, teidät perii tuho ettekä saa kauan elää siinä maassa, jota olette nyt menossa ottamaan haltuunne Jordanin tuolta puolen. "Taivas ja maa ovat todistajinani, kun nyt sanon: Minä olen pannut teidän valittavaksenne elämän ja kuoleman, siunauksen ja kirouksen. Valitkaa siis elämä, että te ja teidän jälkeläisenne saisitte elää. Rakastakaa Herraa, Jumalaanne, totelkaa häntä ja pysykää hänelle uskollisina. Silloin te saatte elää, ja Herra antaa teidän aina asua siinä maassa, josta hän valalla vannoen antoi lupauksen teidän esi-isillenne Abrahamille, Iisakille ja Jaakobille."


Lopun aikojen synnytystuskat ovat alkamassa


Ukraina on ollut pitkään läpensä korruptoitunut, epärehellinen ja epäjumalanpalvelusta harjoittava maa, jossa ei ole sapattiakaan pidetty kunniassa (esim. Yle 20.1.2023 ja Wikipedia). Ukrainan korkeimman oikeuden puheenjohtaja pidätettiin, koska hänen epäillään ottaneen vastaan 2,7 miljoonaa dollaria lahjuksina (HS 16.5.2023 ja Yle 16.5.2023). Ukrainaa johtaa käytännössä oligarkit, jotka pyörittävät poliitikkoja sormiensa ympärillä (Wikipedia). 

 

Volodymyr Zelenskyi (kuva)

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kertoi omaisuusilmoituksessaan omistavansa kuusi asuntoa Ukrainassa ja yhden Lontoossa, mutta ukrainalainen tutkivan journalismin sivusto paljasti vuonna 2019, että niiden lisäksi Zelenskyi omistaa 3,6 miljoonan euron luksushuvilan Italian Forte dei Marmiassa. Zelenskyin nimi mainitaan myös niin kutsuttujen Pandoran papereiden yhteydessä (Wikipedia). Zelenskyillä oli omistuksia paratiisiyhtiön kautta, mutta hän luopui niistä vuonna 2019. Hän on kuitenkin saanut rahaa veroparatiisiyhtiöiden kautta vuoden 2019 jälkeenkin (Yle 28.2.2022). 

 

MTV kirjoittaa 10.7.2022 artikkelissaan: 'Kirja-arvio: Zelenskyin taustalla gangsterimainen oligarkki':

"Mutta entäpä ne oligarkit – kenen oligarkin rahoilla Zelenskyi pääsi valtaan? Kirjan mukaan Kansan palvelija -sarjan tastalla on hyvinkin epämääräisesti käyttäytynyt miljardööri Ihor Kolomoiskyi, tv-moguli, joka loi vaurautensa monialayrityksellä, jossa ristiriitoja ratkottiin perinteiseen gangsterityyliin... ..hallitessaan Dnipropetrovskin aluetta hän onnistui vuodessa nitistämään vähäisen venäläisliikehdinnän pidätyksillä, lahjuksilla ja mitä ilmeisimmin myös murhilla. Miehellä ei kuitenkaan ole mitään ideologiaa vaan hänen päätavoitteensa on lähinnä omaisuuden kasvattaminen.
Zelenskyin tultua valituksi presidentiksi oligarkin asianajajasta Andri Bohdanista tehtiin presidentin kansliapäällikkö puoleksitoista vuodeksi. Puolittain maanpaossa elänyt Kolomoiskyi puolestaan saapui Israelista Kiovaan ja tapasi Zelenskyin heti presidenttikauden alkupäivinä."

 

Ukrainan armeija on myös läpensä korruptoitunut. Rikkaiden ei ole tarvinnut lähteä sotaan, koska he ovat voineet lahjoa kutsuntaupseerit tekemään vapautuspäätös jollakin verukkeella. Ongelma on ollut niin laaja, että kutsunnoista vastaavat alueelliset sotilaskomissaarit erotettiin kaikki.

Iltalehti kirjoittaa Ukrainan sodan liveseurannassa 11.8.2023:

"Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi ilmoitti Telegram-viestipalvelussa päätöksestään irtisanoa kaikkien alueellisten sotilaskomissariaattien päälliköt. Sotilaskomissariaattien tehtävä on toimia alueellisina värväyskeskuksina ja hallinnoida puolustusvoimien henkilöstöasioita. Zelenskyi kertoo käynnissä olevan parhaillaan 112 aiheeseen liittyvä rikosprosessia...   ..Ukrainassa on parhaillaan käynnissä paljon huomiota herättänyt oikeudenkäynti Odessan sotilaskomissariaatin johtajaa vastaan. Mediatietoinen mukaan johtaja olisi hankkinut virassa ollessaan miljoonaomaisuuden ja kiinteistöjä muun muassa Espanjasta.

Ukrainan läntiset kumppanit edellyttävät siltä uudistuksia ja korruption kitkemistä länsi-integraation edellytyksenä. Ukrainska Pravda -lehden hallituslähteisiin perustuvien tietojen mukaan Zelenskyi olisi alkanut etsiä korvaajaa myös nykyiselle puolustusministeri Oleksei Reznikoville. Reznikovin erottamista on odotettu jo vuoden 2023 alusta asti, kun Ukraina erotti useita korkea-arvoisia virkamiehiä korruptioskandaalien vuoksi.
"


Venäjän karhu hyökkää

Venäjän karhu on lähtenyt nälkäisenä syömään lihaa ja hävityksen kauhistus on tullut Ukrainaan. Nyt Ukraina on muuttunut helvetin esikartanoksi, eikä ukrainalaisten rukoukset neitsyt Marialle ole pelastaneet maata. Venäjä ei ole yhtään vanhurskaampi maa, joten Ukrainan pelloista on tullut helvetin esikartano myös venäläisille sotilaille.

 

Dan. 7:5 (1933/38): "Ja katso, oli toinen peto, joka oli karhun näköinen. Se nostettiin toiselle kyljellensä, ja sillä oli suussa kolme kylkiluuta, hammasten välissä; ja sille sanottiin näin: "Nouse ja syö paljon lihaa"."

Ilta-Sanomat uutisoi 7.5.2022: 'Pekka Toverin ennustus Venäjän armeijan toiminnasta toteutui pahimmalla mahdollisella tavalla':

"Kenraalimajuri evp. Pekka Toveri ennusti jo Ukrainan sodan alussa, että Venäjän armeija tulee toimimaan valloittamillaan alueilla perinteidensä mukaisesti: ryöstämään, raiskaamaan ja tappamaan. Kaava on sama kuin Suomessa isonvihan vuosina, ja se on jatkunut moderninakin aikana, viimeksi Tshetsenian sodissa."  

 

 

 Ukrainalainen läpiammuttu henkilöauto

Venäläiset sotilaat ovat ampuneet myös siviilien omistamia henkilöautoja, joista tehtyjä taideteoksia tuotiin Helsinkiin näyttelyyn (Yle 4.1.2023). Ylen televisiouutiset 10.4.2022 haastatteli ukrainalaisia, jotka olivat pelastuneet venäläisten sotilaiden käsistä. Sotilaat olivat sanoneet heille, että heidät viedään Siperiaan orjiksi, missä he perkaavat kaloja ja tekevät metsätöitä. Venäläiset ovat pakkosiirtäneet ukrainalaisia kauas Venäjälle (IL 9.7.2022).

 
Sak. 14:1-2: "Jerusalem, Herran päivä on jo lähellä! Sinä päivänä sinut ryöstetään tyhjäksi, ja saalis jaetaan muuriesi sisällä. Minä kokoan kaikki kansat taistelemaan Jerusalemia vastaan. Kaupunki valloitetaan, talot ryöstetään, naiset raiskataan, puolet kaupungin asukkaista viedään vieraaseen maahan. Mutta jäljelle jääneitä ei tuhota."
 

Venäjällä voi nähdä propagandakuvia henkilöautojen takalasissa, missä uhataan Venäjän armeijan raiskaavan viholliset, kuten tapahtui toisen maailmansodan lopussa Berliinissä (valokuva). Uutiset kertovat myös venäläisten sotilaiden joukkoraiskanneen Ukrainassa naisia muiden nähden (Yle 4.5. ja 6.5.2022 sekä IS 14.12.2022). Eversti evp. Martti J. Kari on kertonut, että venäläisten sotilaiden raakuuksien syynä on mm. huumeet. Sotilaat käyttävät metamfetamiinia, jotta he jaksaisivat valvoa enemmän ja kestäisivät paremmin kuolemanpelkoa (YouTube-video).

 

Iltalehti kertoo 10.5.2023 artikkelissa: 'Vangit palasivat ilma kynsiä ja hampaita ja raiskattuna - IL:n erikoishaastattelussa Venäjän kidutuksesta selvinneet':

"Päivällä saimme annoksen liian suolaista tattaripuuroa, jonka jouduimme jakamaan useaan osaan. Lisäksi oli jonkinlaista teetä muistuttavaa nestettä ja leipäpala. Leipä tuotiin Krimiltä, mutta se oli toimituksen aikaan jo homeessa... ..Vankeusaikanani sain tuta sähköshokkeja, mutta ennen kaikkea he yrittivät tuhota minun moraalini. He pakottivat meidät palvomaan maataan, laulamaan kansallislauluaan ja lukemaan kirjallisuuttaan. He todella uskovat, että näin ”denatsifiointi” hoidetaan."

 

Venäjän armeija käyttää palkkasotilasyhtiötä Wagneria Ukrainan sodassa. Ilta-Sanomat uutisoi 24.4.2023

"Palkkasotilasarmeija Wagnerin perustaja Jevgeni Prigozhin sanoo, ettei Wagner enää ota vankeja, vaan jatkossa kaikki tapetaan...   ..Prigozhinin mukaan vankeja ei enää oteta, koska Wagner ei halua rikkoa "kansainvälisiä humanismin lakeja". Prigozhinin mukaan vangeista pitäisi huolehtia, eikä heitä saa haavoittaa. Siksi Wagner aikoo Prigozhinin mukaan tappaa kaikki taistelukentälle." (vert. IL 9.9.2023)

 

Itä-Ukraina syödään (lehti: 19.4.2014)

Kiova on Venäjän entinen pääkaupunki, joten Ukrainan demokratisoituminen ja länsimaistuminen alkoi olla niin suuri uhka Venäjän kansallismieliselle valtajärjestelmälle sekä konservatiiviselle ortodoksiselle kulttuurille, että Venäjän oli pakko hyökätä Ukrainaan estääkseen liberaalien värivallankumousten leviäminen Moskovaan. Venäjä pelkäsi myös, että Ukrainasta tulee Naton etuvartioasema, mistä voi hyökätä Moskovaan lyhyeltä etäisyydeltä ilman merien ja vuoristojen tekemiä maastoesteitä (vert. Yle 20.4. ja 4.5. ja 1.6. ja 26.6.2023). Ei ole sekään poissuljettua, että Venäjä halusi myös ryöstää Itä-Ukrainassa ja Mustallamerellä olevat mittavat luonnonvarat, hedelmälliset pellot ja jäistä vapaat satamat.

 

Hes. 38:10-12: "Näin sanoo Herra Jumala: Sinä päivänä nousee mieleesi ilkeitä ajatuksia, sinä punot juonia ja sanot: 'Minä hyökkään suojattomaan maahan, käyn ahdistamaan sen asukkaita, jotka elävät rauhassa ja turvallisin mielin eivätkä suojaa itseään ympärysmuureilla, eivät portein eivätkä salvoin. Minä ryöstän sieltä kaiken ryöstettävän, rosvoan mitä on rosvottavissa..."

 

Joh. 10:10: "Varas tulee vain varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan..." 

 

Dokumentaristi Arvo Tuominen on hyvin perehtynyt Venäjään. Hän luennoi 3.1.2023 Kuusankoskitalolla otsikolla: 'Venäjä, Suomi, Ukraina ja Putin', jossa hän sanoi:

"Sitten Yhdysvaltain Moskovan suurlähettiläs, nykyinen CIA:n pääjohtaja William Burns. Hän totesi 2005 ollessaan Moskovassa Yhdysvaltojen suurlähettiläänä: "Venäjä on liian suuri, liian ylpeä ja liian itsetietoinen omasta historiastaan mahtuakseen yhtenäiseen ja vapaaseen Eurooppaan." Burns varoitti vielä erikseen Georgian ja Ukrainan Nato-jäsenyydestä: "Jos teemme tämän, Venäjän ja Georgian välisen aseellisen selkkauksen mahdollisuus nousee korkeaksi ja se luo hedelmällisen maaperän venäläisten sekaantumiselle Krimiin ja Itä-Ukrainaan." Voidaan siis sanoa jälkiviisaina, että Naton itälaajentuminen oli ehkä virhe."

Venäjän karhu on nähnyt nyt tilaisuutensa kaataa länsimaiden hegemonia ja luoda Kiinan kanssa uusi järjestys maailmaan (vert. IS 28.4.2023). Venäjän ensimmäiset hyökkäysaallot Ukrainaan epäonnistuivat tavoitteisiaan, joten Venäjä eskaloi sotaa ja sota lähti Venäjän käsistä. Voittaakseen sodan Venäjä on valmis menemään vaikka syvään päätyyn asti hinnalla millä hyvänsä, joten venäjän presidentti Vladimir Putin laittoi pokeripöytään all-in (kaikki pelimerkit pöytään). Otto von Bismarck on aikanaan sanonut: "Älä taistele venäläisten kanssa. He reagoivat jokaiseen siirtoon arvaamattomalla tyhmyydellä." (YouTube-video; vertaa Yle 6.6.2023).

 

Putin on sanonut ydinsodasta: "Mihin maailmaa tarvitaan, jos siellä ei ole Venäjää?" Yle on uutisoinut 26.2.2022 otsikolla: 'Ulkoministeri Haavisto: Venäjä saattaa olla valmis käyttämään jopa ydinaseita'. 

 

Iltalehti kirjoittaa 18.4.2023 artikkelissaan: 'Synkkä varoitus lännen johtajilta: Putin saattaa käyttää ”mitä tahansa jäljellä olevia keinoja”':

"Länsimaiden johtajat ovat huolissaan Venäjän presidentin aikeista. Länsimaiden johtajat ovat varautumassa mahdollisuuteen, että Venäjän presidentti Vladimir Putin käyttäisi ”mitä tahansa jäljellä olevia keinoja” vastauksena Ukrainan odotettuun vastahyökkäykseen Venäjän joukkoja vastaan. Asia nousi esille G7-maiden ulkoministerin kokouksessa Japanissa. Ulkoministerien mukaan lännen on odotettava Venäjän kostotoimia ja oltava valmiina Venäjän ”äärikeinoihin” sen yrittäessä pitää asemiaan ukrainalaisalueilla."
Iltalehti uutisoi 20.6.2023 live-seurannassa: 
"Yhdysvaltain presidentti Joe Biden sanoo, että Venäjän taktisten ydinaseiden uhka on todellinen. Venäjä on sijoittanut taktisia ydinaseitaan Valko-Venäjälle, mitä Biden on kutsunut vastuuttomaksi toiminnaksi."

Samaa kauheutta on tulossa Suomeen ja koko Eurooppaan, koska Euroopan Unioni (EU) ei ole tässä joukossa yhtään vanhurskaampi liittovaltio, jota Jumala varjelisi katastrofeilta. Monissa EU-maissa on lasten massamurhaaminen laillistettu aborteilla, huumeiden käyttö on käytännössä lähes vapaata tai peräti laillistettua, kirkot vihkivät homopareja avioliittoon ja jopa sukupuolen voi vaihtaa pelkällä omalla ilmoituksella, mitkä kaikki ovat Raamatun näkökulmasta syntiä (Yle 16.8.2023). 

 

EU on läksyttänyt monia maita homojen ja transseksuaalien oikeuksien takia, mikä siellä suunnalla on pidetty merkkinä siitä, että EU on täysin moraalisesti rappiolla (vert. EU:n tiedote ja IL 21.4.2023 ja Kk 8.3.2022). Mitähän Jumala teki Sodoman ja Gomorran kaupungeille aikanaan?

 

Ilm. 17:6-7: "Näkemäsi kymmenen sarvea ja peto vihastuvat porttoon ja repivät hänet paljaaksi ja alastomaksi, syövät hänen lihansa ja polttavat hänet tuhkaksi. Jumala näet panee heidät toimimaan oman suunnitelmansa mukaisesti...

 

Venäjän televisio kertoi Sanna Marista tunnin erikoisohjelmassa. Esille otettiin jauhojengin bilevideot ja se, että hän on kasvanut sateenkaariperheessä. Venäjän televisio kertoi, että Marin on kokematon tyttö, jota maailman johto pystyy manipuloimaan ja käyttämään hyväksi omien etujensa ajamiseksi. Suurvaltojen etujen ajamiseen kuuluu mielistellä heille myötämielisiä toisten maiden johtajia järjestämällä heille mm. kunniatohtorin arvonimi. Sanna Mari sai sellaisen New Yorkin yliopistosta pääministerikauden lopulla (IL 16.5.2023). Marin tunnetusti puhui suomalaisen ja ruotsalaisen vasemmiston Nato-jäsenyyden kannalle. 

 

Iltalehti kirjoitti 10.6.2023 artikkelissaan: 'Venäjän tv hyökkäsi rajusti Sanna Marinia vastaan': 

"Venäjän valtiontelevision ykköskanavalla lähetettiin tunnin mittainen erikoisohjelma Suomen pääministeri Sanna Marinista. Absurdin ohjelman nimi oli Sateenkaari-Sanna, tai Mannerheimin irvikuva...  ..Maria Butinan ohjelmassa näytettiin paljon Sanna Marinin bilevideoita...

– Marin on siihen oikein sopiva ”moraaliton henkilö”, tämän ohjelman kuvailun mukaan, Hietala sanoo...

– Annettiin ymmärtää, että Marin oli lahjoittamassa hornetteja...  ..että Marin on vain kassatyttö, jolla ei ole pätevyyttä ja että hän on globaalin eliitin marionetti, jota on helppo manipuloida, Hietala kertaa näkemäänsä.

Myös Marinin sateenkaariperhetausta oli vahvasti esillä.

– Venäjä on konservatiivinen perinteisten arvojen kanssa. LGBT-ihmiset ei ole kovinkaan suuressa suosiossa siellä...
"


EU alkoi käyttää energiaa aseena Venäjää vastaan asettamalla talouspakotteita, mihin Suomen hallitus lähti heti mukaan. Talouspakotteet sekoittivat energiamarkkinat ja käynnistivät voimakkaan ruuan sekä energian hintojen nousun, mikä vain lisäsi Venäjän energian vientitulojen määrää (IL 7.3.2023). Venäjä olisi halunnut myydä energiaa, mutta EU sulki Nord Stream 2 -putken ja asetti Venäjän energian ostoboikottiin. Boikotti epäonnistui pahasti, koska Venäjä löysi heti uudet asiakkaat kolmansista maista korkeammilla hinnoilla. 

 

Venäjällä on vuosikymmenten kokemus kiertää lännen talouspakotteita kolmansien maiden avulla, minkä takia sen sotateollisuus on saanut edelleen tarvitsemansa mikropiirit mm. Kazakstanin kautta (Yle 3.3.2023, IS 13.3.2023). Saksan vienti Kirgisiaan kasvoi yhtäkkiä seitsenkertaiseksi. Saksa kieltäytyi myymästä Mersuja ja Bemareita, mutta jos venäläinen haluaa kuitenkin ostaa saksalaisen auton, se toimitetaan hänelle Iranin ja Kaspianmeren kautta (YouTube-video). Kiinalaiset autonvalmistajat käyttivät tilaisuutta hyväkseen ja valtasivat markkinat eurooppalaisilta. Venäjän ruokakaupoista hävisi länsimaiset virvoitusjuomat ja muut elintarvikkeet, mutta niiden tilalle tuli aasialaiset ruokakopiot (YouTube-video). EU on aiheuttanut talouspakotteilla enemmän vahinkoa itselleen kuin Venäjälle. EU on ampunut itseään jalkaan.

 

EU alkoi tyhjentämään aseittensa ja ammustensa varmuusvarastoja antamalle niitä aseapuna Ukrainalle, eikä sota loppunut edes siihenkään, mutta EU menetti ammuksensa (Yle 14.4.2023). EU on käytännössä ajautunut sotaan Venäjän kanssa ja nyt koko maailma on entistä lähempänä kolmatta maailmansotaa, koska Venäjä haluaa ottaa voiton Ukrainasta keinolla millä hyvänsä. Vastaava ilmeinen vaara ydinsodalle on kehittymässä Israelin ja Venäjän liittolaisen Iranin välille, joka rakentaa itselleen ydinaseita, mistä kertoo lisää artikkeli: 'Mikä on Googin sota?'

 

Kiinalainen sotilas Helsingissä
Kiinalle on tullut samalla tilaisuus uhkailla entistä pahemmin Taiwania, jonka kapinallisuus ja länsimaiset demokraattiset arvot ovat uhka Kiinan kommunistiselle puolueen vallalle, minkä takia Kiina aikoo kukistaa Taiwanin joko valtaamalla tai tuhoamalla sen (IS 16.4.2023). Taiwan tuottaa 60 % tietotekniikan tarvitsemista puolijohteista, joten sodan uhka koskee koko maailmaa. Pohjois-Korea saa Kiinalta teknologiaa ja on valmistanut entistä kehittyneempiä ydinaseita, joilla se uhkaa Yhdysvaltoja (IS 14.4.2023).
 

Yhdysvaltain ex-ulkoministeri Mike Pompeo on kertonut muistelmissaan, että helmikuussa 2019 Intia ja Pakistan olivat hyvin lähellä ydinsodan syttymistä Kashmirissa käydyn sodan takia. Pompeon mukaan kumpikin osapuoli oli varma, että toinen oli jo määrännyt ydinaseensa iskuvalmiuteen (IL 25.1.2023 ja BBC 25.1.2023).

 

Matt. 24:7-8: "Kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, ja joka puolella on nälänhätää ja maanjäristyksiä. Mutta kaikki tämä on vasta synnytystuskien alkua."


Ilm. 6:3-4: "Kun Karitsa avasi toisen sinetin, kuulin toisen olennon sanovan: "Tule!" Nyt tuli esiin toinen, tulipunainen hevonen. Sille, joka istui hevosen selässä, annettiin valta riistää rauha maan päältä ja panna ihmiset tappamaan toisiaan. Hänelle annettiin iso miekka."

 

Arvo Tuominen kertoi luennollaan: 'Venäjä, Suomi, Ukraina ja Putin', myös näin:

"Kun meillä hallitukset jaetaan hyviin ja huonoihin, niin Venäjällä ne jaetaan vahvoihin ja heikkoihin. "Mitä julmempi hallitsija, sen parempi" tuumataan Venäjällä. Siksi Iivana Julma, Pietari Suuri ja Josif Stalin olivat kovin suosittuja, kun taas Aleksanteri II, Gorbatshov ja Jeltsin ovat vihattuja. Putin on tähän asti ollut kovin suosittu, koska hän on ollut kovanaama, mutta on myös niin, että jos epäonnistuu jossain, niin kannatus katoaa hyvin äkkiä...

 

..Venäjä on aina valmis maksamaan satasen siitä, että voi aiheuttaa jollekin toiselle viidenkympin vahingon. Jos pääsee omaa suuruuttaan todistamaan tavalla tai toisella, niin se on parempi eikä niin väliä mitä se maksaa. Tämä hinta näkyy hyvin, kun äskettäin sotilaiden äidit tapasivat Vladimir Putinin, niin Putin sanoi, että parempihan se on poikienne kuolla rintamalla kuin ryyppäämiseen."


Putin pelaa venäläistä rulettia

CIA:n johtajan William Burns ja NSA:n johtaja Avril Haines ovat varoittaneet, että Venäjä käyttäisi rajoitetusti ydinaseita, jos se joutuisi tappiolle Ukrainan sodassa. Jos Venäjä ei saa vallattua Ukrainaa, se tuhoaa maan tarvittaessa vaikka ydinaseilla, minkä jälkeen se saattaa alkaa kiristää muita rajanaapureita ydinaseilla, mistä on varoittanut mm. Yhdysvaltain ex-ulkoministeri Henry Kissinger. Tiukan paikan tulleen Venäjä pystyy pelaamaan venäläistä rulettia, mihin lännen demokraattisesti valittujen johtajien rohkeus ei riitä, jonka Venäjä tietää (IL 18.4.2023). Kylmä totuus on, että tämä sukupolvi tulee näkemään kolmannen maailmansodan, missä käytetään paljon ydinaseita (Ilm. 6:8). Tätä asiaa valottaa lisää artikkeli: 'Jerusalem on suuri ennusmerkki Messiaan Valtakunnan tulosta'.


Tukholman profetia: "Minä rakastan sinua Suomen kansa, minä olen kutsunut teitä niin monta kymmentä vuotta, minä autoin teitä talvisodassa, ja minä autoin teitä jatkosodassa, ja kuinka mielelläni minä auttaisin teitä tässä kolmannessakin maailmansodassa, joka pian alkaa. Mutta te ette ole tahtoneet kuulla minua."


Uncle Sam vuonna 1917

Suomella on liikoja odotuksia Naton halusta auttaa Suomea tällaisessa tilanteessa. Yhdysvallat ei anna mitään ydinasesateenvarjoa toisille Nato-maille, vaan käyttää niitä lähinnä omana turvallisuuspuskurina ja ydinasetukikohtina Yhdysvaltojen puolustamiseen. Suurvaltojen edunvalvontaan kuuluu hankkia puskurivaltioita, jotta suurvaltojen välille syttyvät sodat voidaan käydä puskurivaltioiden alueella. Suomen liittyminen Natoon oli suuri poliittinen voitto Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenille, koska Suomi on sijaintinsa puolesta erittäin sopiva maa uhrattavaksi Yhdysvaltain turvallisuusetujen hyväksi (Yle 9.7.2023).

 

Yhdysvallat ei uskaltanut lähettää sotilaitaan Ukrainaan, mutta käy kuitenkin sotaa Venäjää vastaan antamalla Ukrainalle aseapua mutta vain sen verran, että Ukrainan armeija kykenee kuluttamaan Venäjän armeijaa heikoksi. Jos Yhdysvallat olisi halunnut estää Venäjää valtaamasta Ukrainalta alueita, se olisi pidättäytynyt Naton laajenemisesta Ukrainaan tai siirtänyt omia joukkojaan Ukrainaan jo ennen sodan syttymistä, mutta Yhdysvallat antoi sodan syttyä.

 

Dan. 7:2-4: "Näin sanoi Daniel: Minä näin näyssäni yöllä, miten taivaan neljä tuulta panivat valtameren äkkiä kuohumaan. Merestä nousi neljä suurta eläintä, kaikki erilaisia. Ensimmäinen oli kuin leijona, ja sillä oli kotkan siivet. Minun katsellessani siltä revittiin siivet ja se nostettiin maasta ja pantiin seisomaan kahdelle jalalle kuin ihminen, ja sille annettiin ihmisen sydän."

2. Sam. 17:10: "Silloin urheimmankin miehen rohkeus pettää, vaikka hänellä olisi leijonan sydän..."

Jer. 51:30: "Babylonin puolustajat ovat luopuneet taistelusta, he pysyttelevät linnoituksissaan. Heidän voimansa ovat huvenneet, he pelkäävät kuin naiset. Viholliset murtavat porttien salvat ja sytyttävät tuleen kaupungin rakennukset." 

 

Uncle Sam tarjosi karkkia
Yhdysvallat on kieltänyt Ukrainaa käyttämästä lahjaksi saamiaan aseita iskuihin Venäjän alueelle, jottei sota eskaloidu Yhdysvaltoihin asti. Ukrainalaiset sotilaat kuolevat, jotta Venäjän armeijan sotilaita ja kalustoa saadaan tuhottua siinä toivoissa, että lopulta Venäjällä tapahtuisi vallankumous ja maa hajoaisi heikkoihin osiin, mihin Yhdysvallat pyrkii. Tämä taktiikka on johtanut Ukrainan maan tuhoutumiseen ja väestömäärän romahtamiseen, koska noin puolet maan asukkaista on paennut maasta, jäänyt Venäjän valtaamille alueille tai kuollut.

Toisessa maailmansodassa Suomi turvautui natsi-Saksaan ja huonosti kävi. Suomen liittolainen natsi-Saksa lopulta poltti Lapin ja Suomi menetti Petsamon Venäjälle. Tällä kertaa Suomi on taas turvautunut sotilasliittoon eikä Jumalaan, joten maalle käy hyvin huonosti, ellei tämä kansa vihdoin tee parannusta.


Ilm. 6:8: "Siinä samassa näin tuhkanharmaan hevosen. Se, joka istui hevosen selässä, oli nimeltään Kuolema, ja sen jäljessä tuli Tuonela. Ratsastajille annettiin valta neljänteen osaan maata, ne saivat tappaa miekalla, nälällä ja rutolla ja jättää loput villipetojen kynsiin."


2. Piet. 3:10-12 (1933/38): "Mutta Herran päivä on tuleva niinkuin varas, ja silloin taivaat katoavat pauhinalla, ja alkuaineet kuumuudesta hajoavat, ja maa ja kaikki, mitä siihen on tehty, palavat. Kun siis nämä kaikki näin hajoavat, millaisia tuleekaan teidän olla pyhässä vaelluksessa ja jumalisuudessa, teidän, jotka odotatte ja joudutatte Jumalan päivän tulemista, jonka voimasta taivaat hehkuen hajoavat ja alkuaineet kuumuudesta sulavat!" (taivas on kreikaksi 'ouranos', joka muistuttaa sanaa uraani)


Joel 2:30-31: "Minä annan teidän nähdä merkkejä taivaalla ja maan päällä: verta, tulta ja savupatsaita. Aurinko pimenee, kuu värjäytyy vereen, ennen kuin koittaa Herran päivä, suuri ja pelottava."


Licence to Kill - Jumala on elämän ja kuoleman Herra  

..I got a licence to kill

And you know I'm going straight for your heart

Got a licence to kill

Anyone who tries to tear us apart

Say that somebody tries to make a move on you

In the blink of an eye, I'll be there too

And they'd better know why I'm gonna make them pay

Till their dying day...

1. Sam. 2:6: "Herra lähettää kuoleman ja antaa elämän, vie alas tuonelaan ja nostaa sieltä.


Room. 14:9 (1933/38): "Sillä sitä varten Kristus kuoli ja heräsi eloon, että hän olisi sekä kuolleitten että elävien Herra.


2. Tim 4:1 (2017): "Minä vannotan sinua Jumalan ja Herran Kristuksen Jeesuksen edessä, joka on tuomitseva elävät ja kuolleet ilmestyessään ja valtakunnassaan:"

 

Ilm. 1:8, 18: "Minä olen A ja O, alku ja loppu", sanoo Herra Jumala, hän, joka on, joka oli ja joka on tuleva, Kaikkivaltias…   ..minä elän, elän aina ja ikuisesti. Minulla on kuoleman ja tuonelan avaimet.


Hes. 18:4-9 (RK): "Kaikki sielut kuuluvat minulle, niin isän kuin pojankin sielu ovat minun. Jokaisen, joka tekee syntiä, on kuoltava. Vanhurskas mies sen sijaan toimii oikein ja vanhurskaasti. Hän ei syö uhrivuorilla, ei katso Israelin heimon jumalankuvien puoleen, ei saastuta lähimmäisensä vaimoa, ei yhdy kuukautistilassa olevaan naiseen, ei sorra ketään vaan antaa takaisin velan pantin, ei ryöstä eikä riistä. Hän tarjoaa leivästään nälkäiselle ja antaa vaatetta alastoman verhoksi. Hän ei lainaa korkoa vastaan eikä ota voittoa vaan pitää kätensä erossa vääryydestä ja antaa miesten kiistassa oikean tuomion. Hän vaeltaa minun lakieni mukaan, noudattaa säädöksiäni ja tekee sitä, mikä on oikein. Hän on vanhurskas, hän saa totisesti elää, sanoo Herra, Herra."

 

Tuhatvuotinen rauhanvaltakunta on paratiisi, jossa on yltäkylläinen ja onnellinen elämä 

 

Millaisen valtakunnan saavat ne harvat, jotka pääsevät Kristuksen tuhatvuotiseen rauhavaltakuntaan? Lopun aikojen vitsauksissa tuhoutuneen Maan tilalle Jumala luo uuden Maan, jossa on paratiisinomaiset olosuhteet. Jopa Israelin Kuollutmeri täyttyy makeasta vedestä ja järvestä tulee hyvin kalaisa (Hes. 47:8).

 

Paratiisissa on lämpöä ja palmuja

Jes. 41:18-20: "Paljaille kukkuloille minä puhkaisen jokia, notkelmiin lähteitä. Autiomaan minä muutan vesilammikoiksi ja kuivan hietikon lähteiden maaksi. Minä istutan autiomaahan setrejä, akasioita ja myrttejä ja öljypuita, minä kasvatan arolle sypressejä, puksipuuta, vuorimäntyä, kaikkea rinnan, jotta he näkisivät ne ja oppisivat tietämään, jotta he huomaisivat ne ja tajuaisivat, että Herran käsi on tämän tehnyt, Israelin Pyhä tämän luonut.

 

Hes. 36:35, 47:8-10: "ja ihmiset sanovat: 'Tuosta autiosta maastahan on tullut kuin Eedenin puutarha... ..Mies sanoi minulle: "Nämä vedet virtaavat maan itäosiin ja juoksevat siellä alas Jordanin laaksoon ja edelleen Itäiseenmereen, jonka suolaisen veden ne muuttavat makeaksi. Ja missä ikinä nämä vedet virtaavat, siellä kaikki eläimet menestyvät ja lisääntyvät. Myös kaloja on suuret määrät, sillä kaikkialla, minne tulee, tämä virta muuttaa veden makeaksi. Minne vain se tulee, siellä kaikki virkoaa elämään. Meren rannalla seisoo kalastajia vieri vieressä, En-Gedistä En-Eglaimiin on verkkoja kuivumassa, ja erilaisia kaloja on viljalti, yhtä monia lajeja kuin Suuressameressä."

Kristuksen Valtakunta on kuningaskunta, jossa ei ole vaaleja eikä kansan valitsemia poliittisia päättäjiä. Yeshua HaMashiach (Jeesus Kristus) on Kuningas, joka nimittää Valtakuntansa ruhtinaat. Yeshuan opetuslapset tulevat johtamaan Israelin 12 sukukuntaa (Matt. 19:27-28). Valtakunnassa ei ole armeijaa, ei asevelvollisuutta eikä taisteluvälineitä valmisteta. Kuningas ratkoo kansojen riidat ja Kuningaskunnassa pysyy rauha (Jes. 2:4).

Valtakunnan perustuslaki on Mooseksen laki ja profeetat, mihin kuuluu myös Uusi testamentti, joka ei muuta laista mitään (Matt. 5:17-20). Juutalaisilla ja pakanoilla on sama laki (2. Moos. 12:49, Apt. 10:34-35, Room. 2:9-13, 27). 

 

Jerusalemin Temppelivuoresta tulee koko maailman korkein vuori. Pakanat ja juutalaiset tulevat yhdessä säädettyinä juhla-aikoina Jerusalemin temppeliin kumartamaan Jehovah Yeshuaa (Herraa Jeesusta) ja kuulemaan lain opetusta. Tullessaan seurakunta näkee tulisen järven, jossa palaa sinne heitettyjen ihmisten luut. Nämä ovat niitä jota eivät pelastuneet ja heitä on suhteellisesti paljon suurempi joukko, mitä on pelastuneita.


Jes. 14:1: "Herra armahtaa Jaakobia ja ottaa jälleen Israelin omaksi kansakseen, ja se saa rauhassa asua omassa maassaan. Siihen maahan asettuneet muukalaiset liittyvät Jaakobin jälkeläisiin ja sulautuvat heihin."

Jes. 66:22-24: "Niin kuin uusi taivas ja uusi maa, jotka minä luon, pysyvät minun edessäni, sanoo Herra, niin pysyvät minun edessäni teidän sukunne ja teidän nimenne. Ja aina uudenkuun päivänä ja jokaisena sapattina tulee koko ihmissuku, ja kaikki kumartuvat minun eteeni, sanoo Herra. Ja kun he lähtevät ulos, he näkevät niiden ruumiit, jotka ovat minusta luopuneet. Mato, joka niitä kalvaa, ei kuole, liekki, joka niitä nuolee, ei sammu."

 

Jes. 2:2-4 (1933/38): "Aikojen lopussa on Herran temppelin vuori seisova vahvana, ylimmäisenä vuorista, kukkuloista korkeimpana, ja kaikki pakanakansat virtaavat sinne. Monet kansat lähtevät liikkeelle sanoen: "Tulkaa, nouskaamme Herran vuorelle, Jaakobin Jumalan temppeliin, että hän opettaisi meille teitänsä ja me vaeltaisimme hänen polkujansa; sillä Siionista lähtee laki, Jerusalemista Herran sana". Ja hän tuomitsee pakanakansojen kesken, säätää oikeutta monille kansoille. Niin he takovat miekkansa vantaiksi ja keihäänsä vesureiksi; kansa ei nosta miekkaa kansaa vastaan, eivätkä he enää opettele sotimaan."

 

Valtakunnassa ei tarvita apteekkeja, koska Temppelivuorelta laskevan elämänvirran varrella kasvaa erityisiä puita, joiden hedelmiä ja lehtiä käytetään sekä ruuaksi että lääkkeiksi. Sairastuneet tervehtyvät syömällä näiden puiden lehtiä. Ihmisen ikä kasvaa takaisin siihen, mitä se oli ennen vedenpaisumusta. Ihmisten ikä on kuin puiden ikä, mitä viitannee jopa tuhannen vuoden ikään. 

 

Jumala luo metsiin uudet eläimet, jolloin pedoista tulee lempeitä ruohonsyöjiä. Pieni poika voi paimentaa panttereita ja leijonia, jotka eivät tee kenellekään pahaa. Käärmeistä tulee vaarattomia.

Jes. 65:17-25: "Katso, minä luon uuden taivaan ja uuden maan. Menneitä ei enää muistella, ne eivät nouse mieleen. Ei, vaan te saatte iloita ja riemuita aina ja ikuisesti siitä, mitä minä luon. Katso, ilon kaupungiksi minä luon Jerusalemin, teen riemuitsevaksi sen kansan. Ja minä riemuitsen Jerusalemista, iloitsen kansastani. Ei siellä enää kuulu itkun ääntä, ei valitusta, eivät vastasyntyneet siellä enää kuole, ei yksikään, ei kuole vanhus, ennen kuin on elänyt päivänsä täyteen. Joka kuolee satavuotiaana, kuolee nuorena, jonka vuodet jäävät alle sadan, häntä surkutellaan. He rakentavat taloja ja saavat asua niissä, he istuttavat viinitarhoja ja nauttivat itse niiden hedelmän, ei niin, että he rakentaisivat ja toinen taloa asuisi, eikä niin, että he istuttaisivat ja toinen söisi hedelmän. Niin kuin puiden päivät, niin ovat minun omieni päivät. Minun valittuni saavat itse nauttia työnsä tuloksista. Enää he eivät näe vaivaa tyhjän vuoksi, eivät synny kuollakseen kohta, vaan he ovat Herran siunaama suku ja heidän vesansa pysyy heidän luonaan. Jo ennen kuin he kutsuvat, minä vastaan, kun he vielä esittävät pyyntöään, minä jo toteutan sen. Susi ja karitsa käyvät yhdessä laitumella, leijona syö heinää kuin härkä, ja käärmeen ruokana on maan tomu. Kukaan ei tee pahaa, kukaan ei vahingoita ketään minun pyhällä vuorellani, sanoo Herra."

Jes. 11:6-9: "Silloin susi kulkee karitsan kanssa ja pantteri laskeutuu levolle vohlan viereen, vasikka ja leijonanpentu syövät yhdessä ja pikkupoika on niiden paimenena. Lehmä ja emokarhu käyvät yhdessä laitumella, yhdessä laskeutuvat levolle niiden vasikat ja pennut, ja leijona syö heinää kuin härkä. Ja imeväinen leikkii kyyn kolon äärellä, vastikään vieroitettu lapsi kurottaa kättään kohti myrkkykäärmeen luolaa. Kukaan ei tee pahaa, ei tuota turmiota minun pyhällä vuorellani, sillä maa on täynnä Herran tuntemusta niin kuin meri on vettä tulvillaan."

Hes. 47:12 "Pitkin virran molempia rantoja kasvaa kaikenlaisia hedelmäpuita. Niistä eivät lehdet lakastu eivätkä hedelmät lopu: joka kuukausi ne antavat uuden sadon, sillä niitä ruokkii virta, joka saa alkunsa pyhästä paikasta. Niiden hedelmiä käytetään ruoaksi ja niiden lehtiä lääkkeeksi."

 

Christina Perri - A Thousand Years

..One step closer
I have died everyday waiting for you
Darling don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I'll love you for a thousand more


And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I'll love you for a thousand more...